FI70628C - Anordning foer uppbaering och transport av tunga laster - Google Patents

Anordning foer uppbaering och transport av tunga laster Download PDF

Info

Publication number
FI70628C
FI70628C FI820232A FI820232A FI70628C FI 70628 C FI70628 C FI 70628C FI 820232 A FI820232 A FI 820232A FI 820232 A FI820232 A FI 820232A FI 70628 C FI70628 C FI 70628C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
medium
membrane
ring
radially
receiving member
Prior art date
Application number
FI820232A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI820232L (fi
FI70628B (fi
Inventor
Kenneth Gene Wood
Original Assignee
Kenneth Gene Wood
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kenneth Gene Wood filed Critical Kenneth Gene Wood
Publication of FI820232L publication Critical patent/FI820232L/fi
Publication of FI70628B publication Critical patent/FI70628B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI70628C publication Critical patent/FI70628C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60VAIR-CUSHION VEHICLES
    • B60V3/00Land vehicles, waterborne vessels, or aircraft, adapted or modified to travel on air cushions
    • B60V3/02Land vehicles, e.g. road vehicles
    • B60V3/025Land vehicles, e.g. road vehicles co-operating with a flat surface, e.g. transporting loads on platforms

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Aviation & Aerospace Engineering (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Magnetic Bearings And Hydrostatic Bearings (AREA)
  • Tents Or Canopies (AREA)
  • Diaphragms And Bellows (AREA)
  • Fluid-Damping Devices (AREA)

Description

70628 1 Laite raskaiden kuormien kannattamista ja kuljettamista varten Anordning för uppbärlng och transport av tunga laster 5 Keksinnön kohteäna on laite raskaiden kuormien kannattamista ja kuljettamista varten, johon laitteeseen kuuluu kantavan levyn käsittävä kuormituksen vastaanottava elin, ilmatyynylaite, joka käsittää rengasmaisen, taipuisan ja paisutettavan kalvon, joka on tiivistetysti kiinnitetty kantavaan levyyn pitkin sisempää ja ulompaa halkaisijaansa, ja väliaineen 10 syöttövälineet väliaineen syöttämiseksi kalvon rajoittamaan painekammioon sekä ilmatyynytilaan. Tämä hakemus on jatkoa US-patenttihakemukselle sarjanumeroltaan 230 815, jätetty 2.2.1981.
Paineväliainekalvolaakerlen-perusperiaatteet ovat hyvin tunnetut. Paine-15 väliainekalvolaakereilla laakereilla on jäykkä kuormaa kannattava osa, jonka alapuolelle on kiinnitetty joustava, paineväliaineella täytettävä kalvo. Kun kalvoa täytetään paineväliaineella (joka voi olla joko kaasumaista tai nestemäistä virtaavaa ainetta), se laajenee ja ottaa toroi-disen muodon. Kalvon pohja koskettaa allaolevaan pintaan muodostaen 20 painekammion, jota rajoittavat toroldisen kalvon sisempl pinta, lattia tai jokin muu laakeria kannattava pinta, ja kuormaa kannattava levy. Paineenalainen väliaine täyttää painekammion ja toroldinen kalvo pitää tämän väliaineen tässä kammiossa. Kun kammioon lisätään vielä väliainetta, paine nousee ja nostaa laakeria. Väliaine pakenee siten palne-25 kammiosta toroidisen kalvon pohjan ja lattian tai muun alustan välistä yhtenäisenä ohuena virtana.
Painekammion väliaine nostaa laakerin irti alustalta ja aikaansaa laakerin ja sen kuorman kellumisen ohuen pakenevan väliainekalvon pääl-30 lä. Laakerin ja alustan välissä ei ole mitään mekaanista yhteyttä ja siksi kitka on käytännöllisesti katsoen eliminoitu. Edelleen, laakerilla ei ole mitään suosituinta suuntaa alustaan nähden ja sitä voidaan pyörittää tai liikuttaa mihin hyvänsä suuntaan ilman lähes mitään rajoitusta. Kunnollisella muotoilulla ja vlrtausarvoilla saavutetaan tasa-35 painotilanne, jossa painekammion paine on olennaisesti vakio ja laakeri on nostetussa asemassa ilman toroidisen kalvon ja alustan pinnan välistä yhteyttä.
2 70628 1 Kaksi yleistä tyyppiä painevälialnelaakerelta, joissa yhdistyvät edellä esitetyt väliainenostoperiaatteet, ovat tunnettuja. Toisessa tyyppinä paineenalalnen väliaine kuten ilma johdetaan laakerllevyn alapuolella olevan toroidisen kalvon sisään. Kalvo on muodostettu joustavasta 5 aineesta ja siltä johtaa ainakin yksi aukko kalvon ympäröimään paine-kammioon, joka johtaa ilman perättäin toroidisen tilan läpi painekam-mioon.
Tämän peräkkäisen läpikulun omaava rakenne rajoittaa käyttöväliaineen 10 painekammiosta poistuvan virtauksen määrää, koska toroidisen kalvon ja painekammlon välisen aukon suuruus on kiinteä. Jos vällalnevlrtausta lisätään yli rakenteellisen maksimiarvon tarkoituksella kantaa raskaampaa kuormaa tai kulkea yli karkean tai epätasaisen pinnan, toroidinen kalvo voi revetä. Tämän tyyppisiä nestelaakereita on kuvattu US-paten-15 teissä 3.313.367 ja 3.161.247.
Toisessa rakenteessa nestelaakeri kelluu eräänlaisen kahtiajakautuvan nes-tevlrran nopeusvaikutuksen kannattamana. Tämän lastuisessa rakenteessa nes-tevlrta johdetaan toroidisen kalvon seinämää vasten, missä kalvossa on si-20 sälle johtavia aukkoja, joista kulkiessaan neste aiheuttaa kalvon täyttymisen. Ylimääräinen laitteeseen johdettu neste vuotaa täyden kalvon rajoittamaan palnekammioon. Tässä rakenteessa aukkojen suoraan linjaan asettaminen joustavassa, palkeenmuotolsessa torusrakenteessa muodostaa kriittisen kohdan kunnolliselle täytölle ja nostolle. Edelleen tällä rakenteella to-25 ruskalvo voi joutua alustan epätasaisen kohdan nostamaksi ja siten käännetyksi ympäri aiheuttaen nestepurkauksen painekammiosta ja mahdollisen fysikaalisen vaurion kalvon repeämisenä. Tärinä ja lepatus voi myös liittyä tämän tyyppisen ilmalaakerin käyttöön silloin kun painekammiossa oleva ilma vaikuttaa vasten vielä täyttymätöntä toroidikalvoa. Tämän tyyppisiä neste-30 laakereita on esitetty US-patenteiesa 3.513.934, 3.513.936 ja 3.618.694.
Molemmilla edellä esitetyillä laakerityypeillä on niille luonnostaan kuuluvana ongelmana se, että joustava toroidinen kalvo muodostuu yhtenäisestä kudoksen ja joustavan kalvon, elastomeerln muodostamasta raken-35 teestä, jossa kudoskerros tai -kerrokset ovat kyllästetyt elastomeerillä esimerkiksi vulkanisoimalla. Tämä materiaali on sopivaa vain kaasumaisen väliaineen käsittelyyn, koska nestemäiset väliaineet aiheuttavat elasto- 3 70628 1 meerin hitaan liukumisen kudoksen suhteen ja siten heikentävät elasto-meerin sitoutumista kudokseen. Monessa aikaisemmassa laakerissa kalvo on tehty esimuotoillusta joustavasta aineesta, joka ei ole kauttaaltaan kasaan painuva eikä painu litteäksi ollessaan pois käytöstä. Tämä voi 5 johtaa joustavan kalvon vääristymiseen, joka ei sen jälkeen enää muodosta luotettavaa tiivistystä.
Edelleen, yhtenäiseen kudos-elastomeerimateriaaliin, joka valitaan toroidikalvoksi, kohdistuu useita erilaisia rakennevaatimuksia. Ensiksi 10 sen täytyy olla joustavaa, niin että se painuu kasaan, kun väliaine poistuu sen sisältä. Sen täytyy olla paineväliaineenpitävää, niin että se voidaan paineistaa. Toroidikalvon täytyy myös olla venymätön, niin että se pitää muotonsa paineenalaisena. Lopuksi, saavuttaakseen pitkän käyttöiän toroidikalvon pitää olla kulutusta kestävää. Yhden yhtenäisen 15 kalvon käyttö näiden kaikkien ominaisuuksien saavuttamiseksi asettaa rajat kalvon kokonaissuorituskyvylle. Kaupallisesti saatavissa olevat yhdistelmät pakottavat kompromissiin joustavuuden ja kulutuskestävyyden kesken. Lisäksi on huomattava, että vulkanlsoitua materiaalia on vaikea korjata ja erityisesti on lähes mahdotonta korjata sellaisen materiaalin 20 revennyttä saumaa.
Esillä olevalle keksinnölle on pääasiassa tunnusomaista se, että kalvo käsittää useita toisistaan riippumattomia ja erikseen vaihdettavia kerroksia, joleta kerroksista ainekin yksi kerros on mitoiltaan stabiili 25 kalvon laajenemisen rajoittamiseksi. Monikerroksisen kalvon käytöllä vältetään yksikerroksisen kalvon eri vaatimusten välinen kompromissi.
Kalvo on edullisesti muotoiltu täysinäisenä muodostamaan toroidipinnan, mutta tämä keksintö ei ole rajoitettu tämän muotoiseen pintaan, sillä 30 myös muita muotoja voidaan käyttää. Kalvo koostuu kolmesta kerroksesta, sisäkalvosta, keskikalvosta ja ulkokalvosta. Sisäkalvo on joustavasti laajeneva, painevällainetta läpäisemätöntä materiaalia. Keskikalvo muodostuu joustavasta olennaisesti venymättömästä kudoksesta, joka rajoittaa sisäkalvon laajenemisen paineen alla. Ulkokalvo on kulutusta 35 kestävää taipuisaa ja venyvää materiaalia. Eräässä edullisessa sovellu-tusmuodossa kuorman vastaanottavan osan nousun korkeus alustan yläpuo- 4 70628 1 lelle on valittavissa sopivan renkaan asettamisella, joka säätää keski-kalvon geometriaa.
Keksinnön mukaiselle laitteelle on edullista, että mainitussa kuormi-5 tuksen vastaanottavassa elimessä on ensimmäinen pinta kuorman vastaanottamiseksi ja toinen pinta, ja että mainitussa laitteessa on lisäksi kiinnitysvälineet mainitun rengasmaisen kalvon liittämiseksi mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen toiseen pintaan mainittuja kalvon sisempiä ja ulompia kehäosia pitkin, väliaineen syöttövälineet mainitun 10 vällainetoimisen kannatinlaitteen kytkemiseksi palneenalalsen käyttöväli-aineen lähteeseen, ensimmäiset väliaineen poistovälineet, jotka on sijoitettu mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittuun toiseen pintaan mainitun kalvon mainittujen kehäosien väliin paineenalaisen käyttö-väliaineen johtamiseksi mainituista syöttövälineistä mainitun kalvon pai-15 suttamiseksl muodostamaan mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen ja tukipinnan välillä olevan painekammion, jolloin mainittu kalvo on oleellisesti käyttövälialnetta läpäisemätön.
Väliainevirtaa toroidiseen tyynyyn ja takaisin kontrolloidaan suutti-20 mella, jonka koko on valittavissa virittämään toroidisen tyynyn toimimaan resonanssikammiona. Siten toroidikammlo vaimentaa paineenheilahte-luita toroidin ja painekammion välillä.
Väliainevirtaa palnelähteeltä palnekaimnloon säädellään venttiilillä, 25 joka pysyy suljettuna ja estää väliainevirran painekammioon ennen kuin paine toroidikalvon sisällä ylittää säädetyn minimiarvon. Paineventtiili varmistaa sen, että toroidikalvo on ainakin osaksi paineenalainen, ennen kuin palnekammio täytetään palneväliaineella ja että kalvon sisällä oleva paine pysyy käytön aikana hiukan painekammion painetta suurempana. 30 Käytännössä venttiili pitää kalvon sisällä olevan paineen yksi tai kaksi p.s.l:tä korkeampana kuin painekammion paineen.
Käsillä oleva keksintö tarjoaa myös mahdollisuuden aloittaa väliaineella täyttö toroidikalvon täyttämisellä vaadittuun paineeseen ennen keskei-35 sen painekammion täyttöä. Näillä ominaisuuksilla vältetään sellaiset aiempiin rakenteisiin liittyvät ongelmat kuin kunnollinen väliaineen suuntautumisen puutteen aiheuttama puutteellinen täyttö ja lepatus.
5 70628 1 Koska toroidlkalvo on yhdensuuntainen painekammlon kanssa, laajempaa aluetta käyttöolosuhteita voidaan hoitaa yhdellä laakerilla kuin oli mahdollista alemmilla laitteilla.
5 Jatkuvassa käytössä kun kalvo on täynnä, siihen ei enää mene väliainetta ja kaikki väliaine virtaa palnekammioon paetakseen sieltä toruspInnan alta. Väliainevirran määrää palnekammioon kontrolloidaan vaihdettavalla suutinlevyllä. Jos laitetta on häiritty vakaasta asemasta, väliaine voi jälleen virrata toruskalvon sisälle tai sieltä pois. Tätä virtausta kont- 10 rolloi toinen vaihdettava suutinlevy. Kahta suutinlevyä voidaan vaihtaa toisistaan riippumatta sovittamaan laite eri painoisille kuormille, erilaisille väliaineille tai erilaisille alustan pinnoille. Käyttöväliaine voi olla joko kaasumainen tai nestemäinen. Eri suutinlevylllä voi olla eri kokoisia reikiä ja/tai eri määrä reikiä sopimaan eri kuormille 15 ja/tai käyttöväliaineille.
Tämän keksinnön mainitut ja muut edut ja piirteet käyvät selville seu-raavasta selityksestä ja siihen liittyvistä kuvista, joissa: 20 Kuvio 1 on sivulelkkauspilrros keksinnön mukaisesta laitteesta.
Kuviot 2 ja 3 esittävät vaihtoehtoisia tapoja kiinnittää toroidlkalvo kuviossa 1 esitetyn laitteen runkoon.
25 Kuvio 4 esittää yhden laatuista keskikalvorakennetta, jota voidaan käyttää minkä hyvänsä kuvioiden 1-3 laitteiden yhteydessä.
Kuvio 5 esittää kuviossa 1 esitettyä laitetta ylhäältäpäin.
30 Kuvio 6 on perspektiivlpllrros keskikalvosta, joka on sopiva käytettäväksi minkä hyvänsä kuvioiden 1-3 esittämien sovellutusten osana, ja jolla saadaan säädettävä nostokorkeus käyttämällä eri kokoisia lskun-pituutta säätäviä renkaita. 1
Kuvio 7 on leikkauspllrros, jossa näkyy kuviossa 6 esitetty kesklkalvo, johon on asennettu suhteellisen pienen noston rajoittava rengas, ja 6 70628 1 Kuvio 8 on leikkauspiirros, jossa näkyy kuviossa 6 esitetty keskikalvo, johon on asennettu suhteellisen suuren noston rajoittava rengas.
Viitaten kuvioihin, jotka ovat vain keksinnön valaistukseksi eikä sen 5 rajoittamiseksi, kuviossa 1 nähdään keksinnön mukainen laite 10 paineisena, toimintakunnossa. Laitteeseen 10 yleensä kuuluu kuorman kantava levy 12 ja täyteen palnevällainetta saatettu toroidikalvo 14, joka sisältää keskellä palnekammlon 16. Käyttöasemassa laite 10 kelluu lattian tai muun alustan 20 päällä yhtenäisen ohuen ilmakerroksen päällä, 10 joka pakenee painekammiosta 16 kalvon 14 pohjan ja alustan 20 välistä, kuten nuolilla E on osoitettu. On huomattava, että seuraavassa selityksessä ja vaatimuksissa viitataan laitteeseen 10 kantaen kuormaa "lattialla” tai muulla "alustalla". Tämä on vain esimerkin eikä rajoittamisen takia, sillä laitetta 10 voidaan käyttää muunkin suuntaisesti.
15
Kuormaa kantava osa 12 käsittää litteän neliömäisen levyn 13 (kuviot 1 ja 5). Levy on tehty lujasta kevyestä metallista kuten alumiinista, vaikka muitakin materiaaleja voidaan käyttää. Levy 13 voi myös olla varustettu erikoissovituksilla tai rei'illa sopeutumaan erilaisten 20 kuormien kanssa. Yleisesti keksinnön mukaista laitetta käytetään yhdessä muiden samanlaisten laitteiden kanssa kuormalavan tai jonkin muun kuormaa kannattavan rakenteen alla. Päälilevyssä 13 on kanava 22, jonka suulla on kytkentäholkki 24, johon taipuisan paineputken 26 päässä oleva kytkinosa 28 on yhdistettävissä. Kytkinliittimet 24 ja 28 muodostavat 25 pikaliitoskytkimen holkki- ja tappikappaleet, vaikka muunkinlaisia kytkentöjä voidaan käyttää.
Laitteen 10 käyttämiseksi palnevällainetta johdetaan kanavaan 22 läpi taipuisan putken nuolen A suuntaan. Alussa väliaine virtaa nuolen B 30 osoittamalla tavalla kanavasta 22 kanavan 30 kautta toruskammioon 32. Vaihdettava metallinen suutinlevy 34 on asetettu välikanavaan 30 kuristamaan siinä kulkevaa virtausta. Kun toruskammlo 32 on täynnä ja vakaa asema saavutettu, kanavassa 30 ei kulje väliainetta. Jos vakaa tilanne on häiriintynyt, väliainetta voi taas virrata suutinlevyn 34 aukon 35 kautta toruskammlon 32 ja palnekammion 16 välillä. Suutinlevyn 34 aukon suuruus on valittu siten, että toruskammlo 32 toimii resonaattorina ja vaimentaa painevärähtelyjä toruskammlon 32 ja painekammion 16 välillä.
7 70628 1 Toinen vällkanava 36 johtaa väliaineen nuolen C suuntaan kanavasta 22 painekammloon 16 venttiilikammion 37 kautta. Vaihdettava metallinen suutinlevy 39 on asetettu venttiilikammion 37 alavirran puolelle. Levyssä 39 on useita aukkoja 38, jotka johtavat painekammloon 16. Le-5 vyyn 39 on kiinnitetty venttiili 40, joka estää väliaineen pääsyn nuollen D suuntaan aukkojen 38 kautta ennen kuin riittävä paine on saatu aikaan kanavassa 22. Venttiili 40 on edullisesti tehty peräänantavasta kumimaisesta aineesta, mutta muunkin tyyppisiä paineventtllleitä voidaan käyttää.
10
Jotta kanavassa 22 nousisi paine kylliksi avatakseen venttiilin 40, kalvon 14, mikä muodostaa toruskammion taipuisan seinämän, täytyy olla ensiksi ainakin osaksi täytetty palneväliaineella. Tavallisessa toiminnan käynnistämisessä avataan se venttiili vähitellen, joka säätelee 15 väliainevirtausta putkeen 26. Väliaine virtaa kanavaan 22 ja levyssä 34 olevan aukon läpi kammioon 32. Täyttyessään kalvo 14 muodostaa toroidi-sen seinämän, joka ulottuu osasta 12 alustalle 20 ja joka sulkee sisäänsä painekammion 16.
20 Tavallisella asteettaisella käynnistyksellä venttiili 40 ei avaudu ennen kuin kalvo 14 on ainakin osaksi täynnä. Tämän täyttymisen asteen määrä riippuu useista tekijöistä. Esimerkiksi, jos laakeri on suunniteltu matalalle käyttöpaineelle, 2...10 p.s.l. ja painetta nostetaan vähitellen käyttöpaineeseen, kalvon ja lattian väliin syntyy hyvä tii-25 vistys ennen kuin venttiili 40 avautuu. Toisaalta, jos väliainevirta kytketään päälle nopeasti tai laakeri 10 on suunniteltu suhteellisen suurelle käyttöpaineelle, esim. 50 p.s.l., niin venttiili 40 avautuu ennen kuin kalvo 14 on enempää kuin hiukan pullistunut.
30 Venttiili 40 ja aukot 38 toimivat niin, että paine toruskammioon 32 ylittää hiukan painekammion 16 paineen. Kun väliainevirta putken 26 läpi painekammloon on pieni, kuten normaalissa käynnistyksessä, painevent-tiili 40 ylläpitää toruskammion paineen yhden tai kaksi p.s.l:tä korkeampana kuin painekammion paineen. Kun väliainevirta kasvaa niin suureksi, 35 että väliaineen dynaamiset ominaisuudet ovat ratkaisevia, aukot 38 muodostavat yhden tai kahden p.s.i:n paineenpudotuksen. Siinä tapauksessa, että paljon korkeapaineista väliainetta päästetään yhtäkkiä läpi putken 8 70628 1 26 kanavaan 22, vaikkapa tuloventtillin nopean avaamisen seurauksena, suutinlevyn 34 aiheuttaman kuristuksen ansiosta venttiili 40 avautuu melkein välittömästi. Mutta suutlnaukkojen 38 aiheuttama kuristus aikaansaa sen, että paine toruskammiossa on ainakin vähän suurempi kuin 5 painekammiossa. On myös mahdollista käyttää laitetta 10 ilman venttiiliä 40, kun aukko levyssä 34 ja aukot 38 ovat sopivasti valitut kohdattaviin käyttöolosuhteisiin eli kuormaan, väliainevlrtaan, nostokorkeuteen, alustan sileyteen jne.
10 Laitetta 10 voidaan käyttää joko kaasumaisen tai nestemäisen käyttöväli-aineen yhteydessä. Laite on suunniteltu helposti sopeutumaan käyttöväli-aineen vaihtoon, samoin kuin muutoksiin kuormituksessa, alustan pinnan laadussa tai vaadittavassa nostokorkeudessa. Levyn 13 alla ja siltä tiivisteellä 42. erotettuna on välilevy 43, joka on myös lujaa kevyttä 15 ainetta. Kuorman kantava levy 13 ja välilevy ovat puristetut toisiaan vastaan ruuveilla 44. Metallinen suutinlevy 34 on puristettu tähän väliin. Levy 34 voidaan helposti vaihtaa eri kokoisella aukolla varustettuun levyyn jos tarpeellista, kuten eri nestettä käytettäessä tai eripainoisia kuormia kannettaessa tai erilaisia alustoja kohdattaessa.
20 Kuten alla olevasta selviää, suutinlevy 39 on myös helposti vaihdettavissa levyyn, jossa on eri kokoisia tai eri lukumäärä aukkoja tai jossa on eri paineella avautuva venttiili.
Välilevyn 43 alapintaan on kiinnitetty pari rengaslevyjä 45 ja 46 sa-25 mankeskeisesti. Rengaslevyt 45 ja 46 ovat nekin sopivasta lujasta ja kevyestä materiaalista. On suunniteltu, että välilevy 43 ja rengaslevyt 45 ja 46 muodostuisivat yhdestä kappaleesta joko koneistamalla tai valamalla sopivaan muottiin.
30 Sylinterimäinen tila rengaslevyn 45 sisällä muodostaa paineventtiili-kammlon 37 ja se on yhteydessä kanavaan 22 kanavan 36 kautta. Rengas-levyn 46 ja rengaslevyn 45 väliin jäävä tila muodostaa toruskammlon 32. Läpi välilevyn 43 ja levyn 13 kulkeva kanava 30 yhdistää toruskammlon 32 kanavaan 22. Kuten alla on tarkemmin selitetty, kalvo 14 on irroi-35 tettavasti kiinnitetty rengaslevyjen 45 ja 46 alapintoihin.
9 70628 1 Kalvo 14 on kolmikerroksinen yhdlstelmärakenne. Elastinen, paineväli-alnetta läpäisemätön taipuisa materiaali muodostaa sisäkalvon 50, joka venyy toruskammioon johdetun väliaineen paineen alla. Keskikalvo 52 muodostuu taipuisasta, venymättömästä kudoksesta, joka rajoittaa sisä-5 kalvon laajenemisen sitä täytettäessä. Ulkokalvo 54 on tehty taipuisasta elastisesta materiaalista, joka kestää hankausta. Ulkokalvo suojelee keskija sisäkalvoa kulumiselta, joka laitetta käytettäessä kalvoa kohtaa. Jokainen kolmesta kalvosta voidaan valita yksilöllisten ominaisuuksien perusteella. Niitä el ole tarvis sitoa toisiinsa tai muodostaa 10 niistä yhtenäistä kerrosta.
Kuten aiemmin esitetty, yksi pahimpia haittapuolia aikaisemmissa laitteissa oli toroidikalvon korjauksen ja/tai uusimisen vaikeus. Tämän keksinnön mukaisen laitteen 10 eräs etu on toroidikalvon helpossa uusi-15 misessa. Edullinen kolmikerroksinen kalvo 14 vaatii yleensä vain ulomman kalvon uusimisen, koska tämä on alttiina kulumiselle. Yleisesti ottaen, sisä- ja keskikalvot vaativat uusimisen vain suurin aikavälein verrattuna ulkokalvon uusimisen aikaväliin.
20 Keskikalvo 52 voidaan myös vaihtaa muodostamaan eri nostokorkeuden laitteelle 10. Tästä johtuen, käyttäjä voi hankkia laitteen, jonka nostokorkeus sopii hänen tarkoitukseensa, ja jos hän vaatii useita eri nostokorkeuksia, hän voi hankkia useita eri kesklkalvoja ja käyttää niitä tarpeidensa mukaan. Edelleen, koska sisä, keskimmäinen ja 25 uloin kalvo 50,52 ja 54 ovat erillisiä, jokaisen materiaali voidaan valita vaadittavan toiminnan mukaan, riippumatta siitä, voidaanko vierekkäisiä kerroksia vulkanolda toisiinsa kiinni tai el. Tämä tarkoittaa, että kalvolla 14 voidaan aikaansaada suurempia nostokorkeuksia kuin oli aiemmin mahdollista, mikä laajentaa laitteen 10 sovellutus-30 aluetta.
Edelleen, koska kerrokset 50,52 ja 54 ovat erillisiä, jokaisen kerroksen materiaali voidaan hankkia erillisenä ja se tarkoittaa, että on olemassa suurempi määrä lähteitä, joista näitä materiaaleja voidaan 35 hankkia. Tästä syystä käyttäjien pitäisi kohdata harvempia varaosien saantivaikeuksia. Se seikka, etteivät kolme kerrosta 50,52 ja 54 ole toisiinsa vulkanoituja, merkitsee, että toroidikalvo 14 on oleelllses- 10 70628 1 ti taloudellisempi valmistaa, ylläpitää ja korjata kuin vulkanoidut kalvot.
Kuviot 1,2 ja 3 esittävät kolmea erilaista edullista tapaa sisä-, keski-5 ja ulkokalvojen 50,52 ja 54 kiinnittämiseksi laitteeseen 10. Kuvion 1 mukaan kalvot 50,52 ja 54 ovat puristetut palkoilleen ruuviliitoksilla 60, jotka kulkevat rengasmaisten kalvokomponenttien sisä- ja ulkoreunojen lävitse. Ulompi pidätlnrengas 62 on puristettu vasten ulkokalvon 52 reunan alapintaa ruuvi-mutterilaitteella 60, joka kiinnittyy ulom-10 paan rengaslevyyn 46. Samalla tavalla renkaan muotoinen pidätlnrengas 64 kiristää kalvojen 50,52 ja 54 sisäreunat vasten sisempää rengaele-vyä 45. Koska pidätinrenkaat 62 ja 64 ovat kiinnitetyt yksinkertaisilla ruuviliittimillä, ne voidaan helposti irroittaa minkä hyvänsä kalvon komponenteista korjaamista tai uusimista varten. Pldätinren-15 kaita 62 ja 64 voidaan myös käyttää laskeutumlstyynyinä kannattamaan laitetta 10 (ja sen päällä olevaa kuormaa) silloin kun laite on paineeton.
Joissakin aiemmissa laitteissa kalvo on donltsin muotoinen ja kllnni-20 tetty renkaan muotoisesti korkeimmalta kohdaltaan. Katso US-patenttl-julkaisua 3.618.694. Tämä salli kalvon tarttua pinnan epätasaisuuksiin. Tämän kekslnnSn mukaan kalvo 14 el ylety säteettäisestl yli kummankaan pidätinrenkaan 62 ja 64. Kalvo 14 on kiinnitetty laitteen runkoon 12 pitkin kalvon uiko- ja sisäreunoja, jolloin se kohtaa harvempia alus-25 tan epätasaisuuksia.
Kuvio 2 esittää muunnelman kuviossa 1 esitetystä kalvon 14 kiinnitys-tavasta rakenteen ollessa palneettomana. Kuvion 2 esittämässä rakenteessa sisä- ja keskikalvot 50,52 ovat kiinnitetyt ulommalla kiinni-30 tinrenkaalla 70, joka puristaa sisä- ja keskikalvojen 50,52 reunoja vasten ulommassa rengaslevyssä 73 olevaa rengasuraa 72. Sisä- ja keskikalvojen 50,52 sisäreunat ovat kiinnitetyt rengaslevyllä 74, jossa on ruuvit 76. Ulkokalvo 54 on puristettu ulkoreunaltaan vasten rengasta 70 renkaan muotoisella purlstuslevyllä 78, kun taas sen sisäreuna on 35 kiinnitetty tukilevyn 80 avulla, joka vastaa kuvion 1 laskeutumis-tyynyä 64. Tämän rakenteen yhteydessä ei ole tarpeen kajota sisä- ja 11 70628 1 keskikalvojen kiinnityksiin vaihdettaessa ulkokalvoa 54, kun se on kulunut käytässä.
Kuvion 3 mukaisessa kllnnitystavassa rengaslevyssä 82 on joukko syviä 5 uria 84. Kussakin urassa on metallinen valjerlrengae 86, joiden ympäri sisä-, keski- ja ulkokalvojen reunat on käännetty, niin että jokainen sopii juuri uraansa 84. Rengaspuristin 88 kiristetään sitten levyn 82 ulkopuolelle, niin että kalvot 50,52,54 ja valjerireunukset 86 puristuvat uriinsa 84 ja lukkiutuvat niihin. Kalvojen 50,52 ja 54 sisäreu-10 nat ovat kiinnitetyt laippamaisen ruuvin 90 avulla, joka puristaa kalvojen sisäreunat sisempää rengaslevyä vasten, joka ruuvi pitää myös suutinlevyn 39 palkallaan.
Kuten kuvioista 2 ja 3 nähdään, mitkä esittävät keksinnön mukaista 15 laitetta paineettomassa asennossa, kalvo 14 on litteä silloin kun siinä ei ole painetta. Keskimmäinen kudoskalvo 52 on kasassa venyvien sisä- ja ulkokalvojen välissä. Kalvo 14 on kiinnitetty laitteen 10 runkoon pidätlnrenkailla 62 ja 64, joilla on sätelssuuntalsta ulottuvuutta (kuvio 1), mistä johtuu, että täytetty kalvo ei ole altis tarttumaan 20 lattialla 20 oleviin kohteisiin, sillä tällainen kiinnitys on luja ja sallii kalvolle pyöreän ja esteisiin tarttumattoman muodon.
Jotta voitaisiin saavuttaa keskikalvon 52 plnnaneuuntalnen stabiilisuus, on toivottavaa tehdä kalvo niin, että se on säteettäieestl sym-25 metrinen. Vaikkakin yhdestä kappaleesta tavallista kohtisuoraan kudottua materiaalia valmistettua kesklkalvoa 52 voidaan käyttää, se el ole edullista, koska palneenalaisena sellainen kudos venyy eri lailla eri suuntiin. Tästä syystä eräässä edullisessa sovellutusmuodossa käytetään kuviossa 4 esitettyä kalvoa 52. Kalvo on muodostettu useas-30 ta toistensa osittain peittävästä kuitunauhasta 100. Tämä järjestely on hyvin lähellä vaadittua symmetriaa ja siten kalvo 14 venyy joka suuntaan yhtä paljon. Vaihtoehtoisesti voidaan useita trapetsinmuotoi-sla kudospaloja liittää yhteen vähentämään säteettäistä vääntymistä. 1
Kuviot 6-8 esittävät toista edullista keskikalvon 52' rakennetta. Keskikalvon 52' sisällä olevan metallisen pldätlnrenkaan 114 (kuvio 6) koon valinta säätelee keskikalvon geometriaa ja siten laitteen nostokorkeutta.
12 70628 1 Näin keskikalvoa 52' siihen kuuluvine eri läplmlttaislne pidätlnrenkai-neen 114,116 ja 118 voidaan käyttää vaihtoehtoisesti sellaiseen laitteeseen, jossa nostokorkeutta säädetään vaihtamalla koko kalvo.
5 Keskikalvo 52' muodostuu rivistä säteettäin asetettuja venymättSmästä aineesta kuten nylonista valmistettuja nauhoja 102. Joka nauha 102 on taitettu kahtia ja asetettu siten, että niiden päät tulevat kohdakkain ja niiden muodostamat ulkoreunat 104 ja 106 ovat päällekkäin. Ulkoreunoiltaan nauhat on myös liitetty toisiinsa kahdeksi renkaaksi 104 ja 10 106.
Lopputuloksena on sisäkalvo 52', joka muodostuu kahdesta kerroksesta 110 ja 112, joilla on kiinteä ulkoläpimltta. Kuitenkin slsäläplmltta voi vaihdella, koska renkaat 102 eivät ole kiinnitetyt keskeltä toi-15 siinsa ja ne voivat mennä päällekkäin. Fidätinrengasta 114 käytetään säätämään keskikalvon slsäläpimittaa ja sen geometriaa seuraavassa esitetyllä tavalla.
Kun käytetään keskikalvoa 52' kuvioissa 1-3 esitettyjen laitteiden 20 yhteydessä, se on kiinnitetty ulkoreunoiltaan kuvioissa 1,2 tai 3 esitettyyn tapaan. Kuitenkaan kalvon 52' sisäreuna ei ole kiinnitetty sisäpuoliseen rengaslevyyn 45. Sen sijaan kalvon 52' ylä- ja alakerroksen väliin on asetettu pldätinrengas 114.
25 Rengas 114 rajoittaa keskikalvon 52' liikkeen laajuuden. Jos rengas 114 on yhtä pieni läpimitaltaan kuin nauhat 102 sallivat, keskikalvo 52' muodostaa lähes litteän levyn kahden muun kalvon välissä paineen alaisenakln. Kuitenkin, käytettäessä suurempia ja suurempia renkaita 116,118 (kuviot 7 ja 8) keskikalvo pullistuu palneenalaisena yhä enem-30 män muodostaen korkeamman profiilin. Koska keskikalvo 52' säätää sisäkalvon 50 venymän määrää, renkaiden 114,116 ja 118 valikoimalla voidaan hallita laitteen nostokorkeutta. Käyttäjä voi valita tarkoitukseensa parhaiten sopivan nostokorkeuden ja säätää laite tämän suorittavaksi valitsemalla sopivan läpimittainen pldätinrengas. Kalvon 35 oikea toiminta saavutetaan sillä, että rengas 114,116 tai 118 asettuu vapaasti nauhojen 102 jännitysten mukaan.
13 70628 1 Näin ollen on selvää, että käsillä oleva keksintö esittää laitteen (kuvio 1) kuorman kannattamiseksi alustalla 20, jolla laitteella on moniosainen kalvo IA. Moniosaisen kalvon käytöllä vältetään yksiosaiseen kalvoon liittyvät eri vaatimuksiin liittyvät kompromissit.
5 Tämä keksintö varmistaa myös sen, että normaalin vähittäin tapahtuvan käyttöönoton yhteydessä kalvo 14 täyttyy ennen kuin keskuspainekammio tulee paineenalaiseksi, ja että käytön aikana paine kalvon sisällä pysyy hiukan painekammlon painetta korkeampana. Näillä ominaisuuksilla vältetään sellaisia alempiin laitteisiin liittyviä epäkohtia kuin kun-10 noilleen ilman ohjauksen puutteesta johtuva vajaatäyttö sekä lepatus. Koska toroidlnen kalvo on saman suuntainen painekammlon kanssa, yhtä laitetta voidaan soveltaa laajemmalle käyttöalueelle kuin alemmilla laitteilla oli mahdollista.
15 Käytössä kalvot 50 ja 54 ovat alussa litteät, kuten kuvioissa 2 ja 3 nähdään, ja kuormaa kannattavan levyn 13 varassa oleva kuorma on alus-tyynyjen, kuten renkaiden 62 ja 64 tai jonkin ulkopuolisen elimen, kannattamana.
20 Laitteen käyttöönottamiseksi letku 26 yhdistetään painelähteeseen, esimerkiksi palnellmakompressorlin, jolloin painevällalne tulee kanaviin 22,30 ja 36. Normaalissa käynnistyksessä väliaineen paine letkussa 26 nostetaan vähitellen ja väliaine tulee toruskammloon 32 levyssä 34 olevan reiän kautta, joka rajoittaa virtausta. Paine kalvojen 50,52 ja 54 25 sisällä kasvaa, mutta rajoitetulla nopeudella, jonka määrää levyn 34 aukon kuristus, jolloin kalvot venyvät hyvässä järjestyksessä ja kohtaavat lattian yhtäaikaisesti.
Samanaikaisesti painevällalne täyttää venttilllkammion 37 ja avaa vent-30 tiilin 40, kun paine kammiossa 37 saavuttaa yksi tai kaksi p.s.i. yli ilmanpaineen. Kuten yllä esitetty, kalvot 50,52 ja 54 voivat täyttyä täyteen asti ja tiivistyä lattiaa vasten, kunnes venttiili 40 avautuu, tai kalvot voivat olla tällöin vain osaksi täynnä, riippuen rakenteellisista ja käynnistykseen liittyvistä olosuhteista. Kun venttiili 40 on 35 auki, väliaine virtaa painekammloon 16 reikien 38 kautta. Väliaine karkaa painekammioeta 16, mutta aukkojen 38 ja venttiilin 40 kurlstusvaikutus 14 70628 1 rajoittaa väliaineen virtausta, niin että kanavassa 22 pysyy paine ja kalvot 50,52 ja 54 täyttyvät.
Hyvin pian ulkokalvo 54 kohtaa lattian pinnan, ellei se ole jo niin 5 tehnyt, ja muodostaa tiivistyksen, jolloin paine palnekammion 16 sisällä alkaa kasvaa. Tämä paine kasvaa pian riittäväksi nostamaan kuorman kantavan osan 13 kuormineen, mutta samalla kalvot 50,52 ja 54 jatkavat laajenemistaan siten ylläpitäen tiivistystä palnekammion reunoilla. Tämän vaiheen aikana laite nostaa kuorman vain hiukan väliainetta paetessa 10 painekammlosta.
Kalvot 50,52 ja 54 venyvät niin paljon kuin kesklkalvo 52 sallii ja osan 13 edelleen kohoaminen aiheutuu vällalnevirrasta ulkokalvon 54 alapinnan ja lattian 20 pinnan välissä. Tässä vaiheessa väliainetta el enää kul-15 keudu toruskammioon 32, eikä palnekammion 16 tilavuus enää kasva.
Lattian ja kalvon 13 välistä pakeneva väliaine muodostaa ohuen ilmakerroksen, jonka päällä laite kelluu käytännöllisesti katsoen kitkattomasti, mikäli lattian pinta on sileä eikä kalvon alapinnassa ole palkeen-20 kieliä. Karkeillakin pinnoilla voidaan saavuttaa jatkuva väliainekerros, jos vällalnevirtaus on suuri, mutta maksimaalinen virtaus riippuu aukoista 38, venttiilistä 40 ja painelähteen tehokkuudesta.
Tasaisessa käytössä paine palnekammiossa 16 on vain vähän pienempi 25 kuin toruskammiossa 32. Kalvolla 14 on siten pieni taipumus pullistua kohti palnekammiota ja se muodostaa oleellisesti suoran kartiopinnan renkaasta 45 alaspäin tiivlstyskohtaa kohti. Toroidlkammion 32 paine on kuitenkin paljon suurempi kuin ulkoilman paine, jolloin kalvo 14 muodostaa terävästi kaarevan muodon renkaan 46 ja tiivlstyskohdan vä-30 Iissä, kuten kuviossa 1 nähdään. Koska paine-ero kalvon 14 sisäosan pintojen välillä on niin pieni, tässä osassa ei tarvita mitään vah-vlstekudoksia, mikä selittää sen, että kuvioiden 6,7 ja 8 mukaisia rakenteita voidaan käyttää. 1
Kun väliaineen tulo letkuun 26 loppuu, väliaine pakenee painekammlosta 16 lähinnä kalvon reunalta. Kuorma ja osa 13 laskeutuvat niin nopeasti kuin väliaine poistuu toruskammlosta 32 suutinlevyn 34 ja venttiilin 40 70628 15 1 läpi, kunnes kannatustyynyt kohtaavat alustan. Kalvot jatkavat supistumistaan, kunnes joustavat kalvot 50 ja 54 ovat litteät ja kuitukerros 52 on kasaantunut niiden väliin. Ulkokalvossa 54 on sopivissa kohdissa tiivistyskohdan ulkopuolella reikiä, jotka sallivat kalvojen 50 ja 54 5 väliin mahdollisesti joutuneen väliaineen poistumisen. Jos väliaineen tulo letkuun 26 estyy ja johto avautuu ulkoilmaan, venttiili 40 sulkeutuu ja laakeri 12 laskeutuu väliaineen paetessa euutinlevyn 34 reiästä.
Yllä esitetyssä kuvauksessa on edellytetty laitteen vakaa käyttö tasai-10 slssa olosuhteissa. Todellisessa käytössä on kuorman keinumista ja töyssyjä, jotka häiritsevät tasapainotilaa laitteessa. Laitteen epästabiilisuuden ja lepatuksen välttämiseen on riittävää sovittaa aukot 34,38 ja venttiili 40 yhteen kammioiden 32,16 ja 22 ja 37 tilavuuksien kanssa. Parhaat arvot vaihtelevat laitteen koon, kuorman suuruuden jne.
15 mukana, ja ne on yleensä määrättävä testaamalla, mutta ne voidaan myös saada tietokonesimuloinnilla tai laskelmilla. Käytetty yksisuuntainen väliaineen virtausjärjestelmä mahdollistaa laajemmin säädettävissä olevan systeemin ja helpomman sovituksen kuin vanhemmat laitteet ja se mahdollistaa konstruktionsa mukaiset laitteet toimimaan laajemmalla kuormitus-20 alueella kuin aiemmin tunnetut laitteet.
Vaikka keksintöä on kuvattu edullisiin sovellutusesimerkkeihin rajoittuen, myös multa sovellutusmuotoja on ehdotettu ja vielä multa tulee edellä olevaa selostusta lukiessa ja ymmärtäessä. Tarkoituksena on, 25 että kaikki sellaiset sovellutukset kuuluvat keksinnön piiriin, kuten seuraavissa vaatimuksissa määritetään.
30 35

Claims (27)

70628
1. Laite raskaiden kuormien kannattamista ja kuljettamista varten, johon laitteeseen (10) kuuluu kantavan levyn (12) käsittävä kuormituksen vas- 5 taanottava elin, ilmatyynylalte, joka käsittää rengasmaisen, taipuisan ja paisutettavan kalvon (14), joka on tiivistetysti kiinnitetty kantavaan levyyn (12) pitkin sisempää ja ulompaa halkaisijaansa, ja väliaineen syöt-tövälineet väliaineen syöttämiseksi kalvon (14) rajoittamaan palnekammioon (16) sekä ilmatyynytilaan, tunnettu siltä, että kalvo (14) käsit-10 tää useita toisistaan riippumattomia ja erikseen vaihdettavia kerroksia (50,52,54), joista kerroksista ainakin yksi kerros (52) on mitoiltaan stabiili kalvon (14) laajenemisen rajoittamiseksi.
1 Patenttivaatimukset
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siltä, että 15 kalvo (14) käsittää kolme kerrosta, joista sisäkerros (50) on painevällal-netta läpäisemätön, välikerros (52) on mitoiltaan stabiili ja ulkokerros (54) on kulutusta kestävää materiaalia.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siltä, 20 että mainitussa kuormituksen vastaanottavassa elimessä (12,13, 42-46) on ensimmäinen pinta kuorman vastaanottamiseksi ja toinen pinta, ja että mainitussa laitteessa (10) on lisäksi klinnltysvällneet (60-68) mainitun rengasmaisen kalvon (14) liittämiseksi mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen toiseen pintaan mainittuja kalvon (14) sisempiä ja ulompia 25 kehäosia pitkin, väliaineen syöttövällneet (24,26,28) mainitun vällalne-toimisen kannatinlaitteen (10) kytkemiseksi palneenalaisen käyttöväli-aineen lähteeseen, ensimmäiset väliaineen poistovälineet, jotka on sijoitettu mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittuun toiseen pintaan mainitun kalvon (14) mainittujen kehäosien väliin palneenalaisen 30 käyttövällaineen johtamiseksi mainituista syöttövälinelstä mainitun kalvon (14) paisuttamiseksi muodostamaan mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen ja tukipinnan (20) välillä olevan palnekammlon (16), jolloin mainittu kalvo (14) on oleellisesti käyttövällainetta läpäisemätön. 1
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siltä, että mainittuihin kiinnitysvälineisiin sisältyy välineet, jotka liittävät mainitut sisä-, väli- ja ulkokerrokset (50,52,54) mainittuun kuormituksen 70628 1 vastaanottavaan elimeen ja mahdollistavat mainitun ulkokerroksen (54) korvaamisen mainituista sisä- ja välikerroksesta riippumattomasti.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siltä, että 5 mainitun kalvon mainittu välikerros (52) vaikuttaa mainitun sisäkerroksen (50) laajenemista rajoittavasti, kun paineenalaista väliainetta syötetään mainitun kalvon paisuttamiseksi.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että 10 mainitun elimen mainittuun toiseen pintaan sisältyy säteensuunnassa sisem-pi rengasmainen pinta ja että mainittuihin kiinnitysvälineisiin sisältyy ensimmäinen säteensuunnassa sisempl rengasmainen rengas (74), välineet mainittujen sisä- ja välikerroksen (50,54) kiinnittämiseksi mainitun sisemmän rengasmaisen pinnan ja mainitun ensimmäisen sisemmän renkaan (74) 15 väliin, toinen säteensuunnassa sisempl rengas (80) ja välineet mainitun ulkokerroksen kiinnittämiseksi mainittujen ensimmäisen ja toisen säteensuunnassa sisemmän renkaan väliin.
7. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että 20 mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainitussa toisessa pinnassa on säteensuunnassa ulompi osa ja mainittuihin liltosvällnelsiin sisältyy mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainitun toisen pinnan säteensuunnassa ulompaan osaan muodostettu kehäura (72), mainittuun uraan sopivaksi sovitettu rengasmainen pidätinrengae (70) mainitun sisäkerroksen 25 (50) ja mainitun välikerroksen (52) sijoittamiseksi mainitun renkaan (70) ja uran (72) väliin ja rengasmainen levy (78) mainitun ulkokerroksen (54) sijoittamiseksi mainitun rengasmaisen levyn (78) ja mainitun renkaan (70) väliin.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siltä, että mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittuun toiseen pintaan sisältyy säteensuunnassa ulompi osa ja mainittuihin klinnltysvällnei-elin sisältyy mainitun toisen pinnan säteensuunnassa ulompaan osaan muodostettu kehäura (84) , pidätinrengae (86), joka on sovitettu sopimaan tiiviis-35 tl mainittuun uraan, kun mainittu kalvo sijoitetaan mainitun uran ja mainitun pidätlnrenkaan väliin, ja mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen säteensuunnassa ulomman osan (82) ympäri ulottuvat purlstusrengasvällneet 70628 1 (88) mainitun renkaan (86) ja mainitun kalvon puristamiseksi mainittuun uraan (84).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että 5 mainittuihin kiinnitysvälineisiin sisältyy useita mainittuja kehäurla (84) ja useita mainittuja pidätinrenkaita (86) kunkin mainitun kalvon kerroksista (50-54) ollessa kierretty oman renkaansa yli ja ollessa omassa urassaan.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu kalvo (14) vetäytyy oleellisesti tasorenkaan muotoon palneen-alaleen käyttövällalneen puuttuessa.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siitä, 15 että mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittuun toiseen pintaan sisältyy säteensuunnaesa ulompi rengasmainen pinta ja että mainittuihin kiinnitysvälineisiin sisältyy säteensuunnaesa ulompi rengas (62) ja välineet (60) mainitun kalvon (14) säteensuunnassa ulomman kehäosan kiinnittämiseksi mainitun ulomman rengasmaisen pinnan ja ulomman renkaan 20 väliin.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siltä, että mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittuun toiseen pintaan sisältyy säteensuunnassa sisempi rengasmainen pinta ja mainittuihin 25 kiinnitysvälineisiin sisältyy säteensuunnassa sisempi rengas (64) ja välineet mainitun kalvon (14) mainitun sisemmän kehäosan kiinnittämiseksi mainitun säteensuunnassa sisemmän rengasmaisen pinnan ja sisemmän renkaan (64) väliin.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu mitoiltaan stabiilin materiaalin kerros (52) muodostuu useista nauhoista (100,102), jotka on järjestetty ulottumaan oleellisesti sä-teensuunnassa. 1
14. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittuun mitoiltaan stabiilin materiaalin kerrokseen sisältyy joukko trapetsinmuotolsla kudoekappalelta. 70628
15. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittuun toiseen pintaan sisältyy säteensuunnassa slsempl rengasmainen pinta ja että mainittuihin kiinnitysvälineisiin sisältyy säteensuunnassa sisempi rengas (64), 5 välineet mainitun kalvon mainitun sisemmän kehäosan kiinnittämiseksi mainitun elimen mainitun säteensuunnassa sisemmän rengasmaisen pinnan ja mainitun sisemmän renkaan (64) väliin, säteensunnassa ulompi rengas (62) ja välineet mainitun kalvon (14) mainitun ulomman kehäosan kiinnittämiseksi mainitun elimen mainitun säteensuunnassa ulomman rengasmaisen pinnan 10 ja mainitun ulomman renkaan (62) väliin ja että mainitut säteensuunnassa sisempi (62) ja ulompi rengas (64) lepäävät tukipinnalla (20) mainittua kalvoa (14) paisuttavan palneenalaisen käytt&vällalneen puuttuessa.
16. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siitä, 15 että mainittuun mitoiltaan stabiilin materiaalin kerrokseen (52) sisältyy joukko rengasmaiseksi ryhmäksi järjestettyjä nauhoja (102), joiden kunkin reunat limittyvät viereisten nauhojen reunojen kanssa ja jokaisen mainituista nauhoista ollessa taivutettu, jolloin jokaisen nauhan molemmat päät sijaitsevat mainitun rengasmaisen ryhmän säteensuunnassa ulommassa 20 osassa (104,106).
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen laite, tunnettu siltä, että siihen sisältyy lisäksi mainittujen nauhojen (102) taitosten sisään asetettu pySreä pldätlnrengas (114). 25
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu pldätlnrengas on valittu halkaisijaltaan erilaisten pyöreiden pidätinrenkäiden ryhmästä (114,116,118).
19. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siltä, että mainittu mitoiltaan stabiilin materiaalin kerros (52) muodostuu oleellisesti rengasmaisesta ryhmästä säteensuuntalsestl sijoitettuja taipuisan ja mitoiltaan stabiilin kudoksen nauhoja, jotka on sijoitettu kahden mainituista useita toisistaan riippumattomasti korvattavista kerroksista 35 (50,54) väliin, jolloin mainitun kudoskerroksen (52) ulompi kehäosa (104, 106. on kiinnitetty mainittuun kuormituksen vastaanottavaan elimeen 70628 1 mainitun kalvon mainittua säteensuunnassa ulompaa kehäosaa pitkin mainittujen nauhojen (102) sisältäessä pintavälineet jonkin useista rengasväli-neistä (114,116,118) vastaanottamiseksi mainitun rengasmaisen nauharyhmän maksimlsisähalkaisijan rajoittamlseksl. 5
20. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen sisältyy lisäksi toiset väliaineen poistovälineet (36), jotka on sijoitettu säteensuunnassa sisäänpäin mainitun kalvon (14) mainitusta sisemmästä kehäosasta paineen alaisen käyttäväliaineen syöttämiseksi mai- 10 nlttuun palnekammioon (16).
21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen sisältyy lisäksi venttiilivälineet (38-40), jotka estävät väliaineen virtauksen mainittujen toisten väliaineen polstovälinelden (36,38) 15 kautta, kunnes käyttövälialneen paine mainitun kalvon (14) sisällä ylittää ennaltamäärätyn paineen.
22. Patenttivaatimuksen 21 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittuihin venttiilivälineisiin sisältyy elastomeerielementtl (40), 20 joka on sijoitettu mainittujen toisten väliaineen polstovälinelden (36) sisälle ja joka voi siirtyä väliaineen paineen vaikutuksesta kahden asennon välillä, joista ensimmäisessä elastomeerielementtl (40) estää väliaineen virtauksen mainittujen toisten väliaineen poietoellnten läpi ja toisessa elastomeerielementtl ei estä väliaineen virtausta mainittujen 25 toiten väliaineen polstovälinelden läpi.
23. Patenttivaatimuksen 20 mukainen laite, tunnettu siltä, että siihen sisältyy lisäksi ensimmäiset virtauksen rajoitinvällneet (24) mainittujen väliaineen syöttövälinelden (24-28) ja mainittujen ensimmäisten 30 väliaineen polstovälinelden välillä väliaineen virtauksen rajoittamiseksi niiden välillä ja toiset virtauksenrajoitinvälineet (38) mainittujen toisten väliaineen polstovälinelden (36) kautta kulkevan väliaineen virtauksen rajoittamiseksi. 1
24. Patenttivaatimuksen 23 mukainen laite, tunnettu siltä, että mainitut ensimmäiset ja toiset virtauksenrajoitinvälineet (34,38) muodostuvat erikseen irrotettavista virtausta rajoittavista aukkovälinelstä. 70628
25. Patenttivaatimuksen 24 mukainen laite, tunnettu siltä, että siihen sisältyy lisäksi venttiilivälineet (40) , jotka estävät virtauksen mainittujen toisten väliaineen poistovälineiden (36) kautta, kunnes käyttö-väliaineen paine mainitun kalvon (14) sisällä ylittää ennaltamäärätyn 5 paineen, jolloin mainittuihin venttiilivälineisiin (40) sisältyy elasto-meerinen venttiilielementti, joka on kytketty mainittuihin toisiin väliaineen poistovälineiseen sijoitettuun irrotettavaan levyyn (39) ja joka voi siirtyä väliaineen paineen vaikutuksesta kahden asennon välillä, joista ensimmäisessä venttiilielementti (40) estää väliaineen virtauksen mai-10 nittujen toisten väliaineen poistovälineiden mainitussa levyssä (39) olevan aukon (38) kautta ja joista toisessa venttiilielementti (40) ei estä väliaineen virtausta mainittujen toisten väliaineen poistovälineiden levyssä olevan aukon (38) läpi.
26. Patenttivaatimuksen 24 mukainen laite, tunnettu siltä, että mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittuun toiseen pintaan sisältyy säteensuunnassa slsempl rengasmainen pinta ja mainittuihin kiin-nitysvälineisiln sisältyy säteensuunnassa slsempl rengas (64) ja välineet (60) mainitun kalvon (14) mainitun säteensuunnassa sisemmän kehä-20 osan ja mainittujen toisten väliaineen poistovälineiden irrotettavan auk-kovälineen (39) kiinnittämiseksi mainitun säteensuunnassa sisemmän renkaan (64) ja mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainitun säteensuunnassa sisemmän rengasmaisen pinnan väliin.
27. Patenttivaatimuksen 24 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittuun toiseen pintaan sisältyy ensimmäinen rengasmainen pinta ja toinen rengasmainen pinta ja mainittuihin kllnnitysvälineisiin sisältyy puristusvällneet mainitun kalvon mainittujen kerrosten puristamiseksi mainitun kuormituksen vastaan-30 ottavan elimen ensimmäistä rengasmaista pintaa vastaan ja mainittujen toisten väliaineen poistovälineiden mainitun virtausta rajoittavan aukko-välineen (39) puristamiseksi mainitun kuormituksen vastaanottavan elimen mainittua toista rengasmaista pintaa vastaan. 35 70628
FI820232A 1981-02-02 1982-01-26 Anordning foer uppbaering och transport av tunga laster FI70628C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US23081581A 1981-02-02 1981-02-02
US23081581 1981-02-02
US27589781 1981-06-22
US06/275,897 US4441571A (en) 1981-02-02 1981-06-22 Fluid bearing

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI820232L FI820232L (fi) 1982-08-03
FI70628B FI70628B (fi) 1986-06-06
FI70628C true FI70628C (fi) 1986-09-24

Family

ID=26924586

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI820232A FI70628C (fi) 1981-02-02 1982-01-26 Anordning foer uppbaering och transport av tunga laster

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4441571A (fi)
CA (1) CA1175469A (fi)
DE (1) DE3202935C2 (fi)
FI (1) FI70628C (fi)
FR (1) FR2499011B1 (fi)
GB (1) GB2092084B (fi)
SE (1) SE455720B (fi)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4569410A (en) * 1982-08-18 1986-02-11 Hartwig Michels Apparatus for carrying and transporting loads
US4627362A (en) * 1983-06-28 1986-12-09 Kabushiki Kaisha Myotoku Air sliding device for work pallets or the like
GB2243328A (en) * 1990-04-28 1991-10-30 Seabass Gas-impermeable laminate material
US5967666A (en) * 1998-04-21 1999-10-19 Airfloat/Hsi Systems, Inc. Air bearing assembly
US7426974B1 (en) * 2003-04-09 2008-09-23 Yeghiayan Arra D Air bearing base and workstation
US9156553B1 (en) * 2011-12-02 2015-10-13 The Boeing Company Aircraft mission equipment having an integrated air caster handling system
US20140158445A1 (en) * 2012-12-10 2014-06-12 Mark L. Welker Hoverbarrow and method
US9567166B2 (en) 2014-10-10 2017-02-14 Goodrich Corporation Compact centrifugal air blowers for air cushion supported cargo loading platform
US9555888B2 (en) 2014-10-10 2017-01-31 Goodrich Corporation Pressure compensating air curtain for air cushion supported cargo loading platform
US9511860B2 (en) 2014-10-10 2016-12-06 Goodrich Corporation Air cushion aircraft cargo loading systems and wireless communication unit
US9511861B2 (en) 2014-10-10 2016-12-06 Goodrich Corporation Noise reduction barrier for air cushion supported aircraft cargo loading robot
US10196146B2 (en) * 2014-10-10 2019-02-05 Goodrich Corporation Self propelled air cushion supported aircraft cargo loading systems and methods
US9764840B2 (en) 2014-10-10 2017-09-19 Goodrich Corporation Air cushion aircraft cargo loading systems and wireless charging unit
US9643723B2 (en) 2014-10-10 2017-05-09 Goodrich Corporation Slide bushing supported aircraft cargo loading systems and methods
US10393225B2 (en) 2015-01-05 2019-08-27 Goodrich Corporation Integrated multi-function propulsion belt for air cushion supported aircraft cargo loading robot

Family Cites Families (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3161247A (en) * 1961-05-19 1964-12-15 Gen Motors Corp Air cushion load supporting device
US3260322A (en) * 1962-01-10 1966-07-12 Gen Motors Corp Multiple pad air cushion support
US3243004A (en) * 1962-05-02 1966-03-29 Gen Motors Corp Diaphragm construction for air cushion device
US3253667A (en) * 1963-08-06 1966-05-31 Gen Motors Corp Multiple elevation air bearing device
US3251432A (en) * 1963-09-05 1966-05-17 Gen Motors Corp Self-adjusting air bearing assembly
US3245487A (en) * 1963-11-21 1966-04-12 Gen Motors Corp Air bearing support with automatic air flow regulation
DE1261696B (de) * 1964-05-23 1968-02-22 Josef Riester Fa Pneumatisches Kissen
US3313367A (en) * 1965-04-23 1967-04-11 Gen Motors Corp Air cushion device with series resonator chamber
US3321038A (en) * 1966-01-19 1967-05-23 Gen Motors Corp Air cushion device
US3513934A (en) * 1967-04-19 1970-05-26 Boeing Co Air bearing devices
US3513936A (en) * 1968-09-30 1970-05-26 Aero Go Inc Fluid bearing device with selfregulating action
FR1598763A (fi) * 1968-12-26 1970-07-06
US3618694A (en) * 1969-10-06 1971-11-09 Aero Go Inc Hop-free fluid bearing of spandrel inflated flexible type
FR2091876B1 (fi) * 1970-03-19 1974-03-15 Pronal
US3670838A (en) * 1970-06-18 1972-06-20 Clark Equipment Co Inflatable fluid pad with shut-off valve
FR2168879B1 (fi) * 1972-01-25 1974-12-13 Bertin & Cie
GB1488011A (en) * 1975-05-16 1977-10-05 Air Cushion Equip Fluid-cushion supported structures
GB2027655B (en) * 1978-08-12 1982-09-02 Air Cushion Equip Skirt construction for an aircushion vehicle
US4313513A (en) * 1980-06-16 1982-02-02 Terry Melvin D Self regulating air bearing

Also Published As

Publication number Publication date
GB2092084A (en) 1982-08-11
FI820232L (fi) 1982-08-03
DE3202935A1 (de) 1982-09-09
SE8200534L (sv) 1982-08-03
CA1175469A (en) 1984-10-02
DE3202935C2 (de) 1986-02-13
FR2499011A1 (fr) 1982-08-06
SE455720B (sv) 1988-08-01
FI70628B (fi) 1986-06-06
US4441571A (en) 1984-04-10
FR2499011B1 (fr) 1987-08-28
GB2092084B (en) 1984-09-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI70628C (fi) Anordning foer uppbaering och transport av tunga laster
EP0157062B1 (en) Compliant drum and rider roll
US4951770A (en) Structure to form a load-bearing air cushion for a vehicle
KR100557025B1 (ko) 인플레터블블래드및그조합체와지지구조체에부착하는방법
JPH06502137A (ja) 引っ張り装置
US5178367A (en) Structure for an inflatable lift device
JP2000026079A (ja) 空気ジャッキ
JPH09166132A (ja) 流体軸受パッド
HU192284B (en) Air-cushion conveyor
US20010027882A1 (en) Weighing scale with a combined sealing and arresting device
US3028040A (en) Flexible diaphragm for storage tank and its attaching means
US5967666A (en) Air bearing assembly
US4569410A (en) Apparatus for carrying and transporting loads
US3513936A (en) Fluid bearing device with selfregulating action
US3587832A (en) Conveyors
US3618694A (en) Hop-free fluid bearing of spandrel inflated flexible type
EP1441949A1 (en) High strength t-joint for inflatable tube structures
US7228594B2 (en) Fluid levitating caster integrating load lifting device
US20210086564A1 (en) Tire with means for setting out studs at the tire surface, and method
EP0000265A1 (en) Expandable carrier apparatus for a tire building machine
US3332508A (en) Device for bounding fluid cushions of a ground effect machine
EP0008800A1 (en) Valve assembly
US4313513A (en) Self regulating air bearing
US6511046B1 (en) Resilient air compressible apparatus
US3726357A (en) Air cushion lifting platform

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: WOOD, KENNETH GENE