FI69330B - Turbulensgenerator i inloppslaoda foer pappersmaskin och foerfarande foer tillverkning av denna - Google Patents

Turbulensgenerator i inloppslaoda foer pappersmaskin och foerfarande foer tillverkning av denna Download PDF

Info

Publication number
FI69330B
FI69330B FI840695A FI840695A FI69330B FI 69330 B FI69330 B FI 69330B FI 840695 A FI840695 A FI 840695A FI 840695 A FI840695 A FI 840695A FI 69330 B FI69330 B FI 69330B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
turbulence generator
plastic
tubes
flow
turbulence
Prior art date
Application number
FI840695A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI69330C (fi
FI840695A0 (fi
FI840695A (fi
Inventor
Markku Lyytinen
Original Assignee
Valmet Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Oy filed Critical Valmet Oy
Priority to FI840695A priority Critical patent/FI69330C/fi
Publication of FI840695A0 publication Critical patent/FI840695A0/fi
Publication of FI840695A publication Critical patent/FI840695A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI69330B publication Critical patent/FI69330B/fi
Publication of FI69330C publication Critical patent/FI69330C/fi

Links

Landscapes

  • Extrusion Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)
  • Casting Or Compression Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)

Description

69330
Paperikoneen perälaatikon turbulenssi-generaattori ja sen valmistusmenetelmä Turbulensgenerator 1 inloppslada för pappersmaskin och förfarande för tillverkning av denna
Keksinnön kohteena on paperikoneen turbulenssigeneraattori, joka on so-plvimmln sijoitettu tasauskammlon ja huulikanavan välille, josta huuli-kanavasta massasuspenslovirtaus purkautuu paperikoneen muodostusosan viiralle tai viirojen väliin ja joka turbulenssigeneraattori käsittää 5 yhden reikälevyn tai useampia peräkkäisiä reikälevyjä, joissa on useita päällekkäi siä ja rinnakkaisia virtausaukkoja, jotka aukot yhdessä metalliputkien kanssa muodostavat useita päällekkäisiä ja rinnakkaisia vir-taussolia, joiden kautta massasuspensiovlrtaus johdetaan ja joissa vir-taussollssa on sopivimmin yksi tai useampia kartiomaisia tai porrasmai-10 siä, vlrtaussuunnassa laajenevia osuuksia, jossa turbulenssigeneraatto- rissa mainitut metalliputket on yhdistetty keskenään putkipatteriksi.
Lisäksi keksinnön kohteena on turbulensslgeneraattorln valmistusmenetelmä, jossa turbulenssigeneraattori koostetaan yhdestä levyosasta 15 tai useammasta vastakkain tulevasta levyosasta, jonka/joiden yhteyteen asetetaan, sopivimmin metallia olevat, pitkänomaiset putkiosat, joiden poikkipinta on suurempi kuin reikälevyissä olevien virtausaukkojen poikkipinnat.
20 Ennestään tunnetaan sekä valmistustekniikaltaan ja rakenteeltaan useita erilaisia paperikoneen perälaatikon turbulenssigeneraattoreja, joilla kuitususpensiovirtaukseen aikaansaadaan sopivaa mikroturbulenssia ennen kuin virtaus purkautuu perälaatikon huulikanavaan ja sen huuliaukon kautta paperikoneen muodostusviiran tai -viirojen yhteyteen.
25
Hakijan perälaatikkorakentelsta mainittakoon ns. lamelliperälaatikko, joka on esitetty FI-patentissa n:o 50260 (vast. US-patentti n:o 3 791 198). Tässä tunnetussa rakenteessa virtaushiloilla on riittävästi pituutta, mutta epäkohtana voidaan pitää rakenteen valmistustekniikan 30 epäedullisuutta.
RMQnnnn- ^-ci Acrvvm i ·* 69330
Toisena esimerkkinä hakijan turbulenssigeneraattorirakenteista mainittakoon ns. reikälevyrakenne, jonka osalta viitataan esimerkiksi hakijan FI-hakemukeeen n:o 801854 (vast. US-patentti n:o 4 414 062). Tämän tunnetun turbulenssigeneraattorin rakenne on yksinkertainen ja valmis-5 tustekniikaltaan edullinen» mutta epäkohtana eräissä sovellutuksissa on se» että virtaushilat jäävät lilan lyhyeiksi ja virtauksen jättöpinnan avoimuuskin saattaa olla liian pieni.
Muista ennestään tunnetuista turbulenssigeneraattoreista mainittakoon 10 J. M. Voith GmbH:n putklpatterirakenne (DE-patentti n:o 2 007 308), jossa virtaushilat ovat verraten pitkät ja virtauksen jättöpinnan (turbulenssigeneraattorin ja huulikanavan yhdyspinnan) avoimmuus on varsin suuri. Tämän tunnetun putkipatteriturbulenssigeneraattorin kokoonpano on toteutettava hitsaamalla, mikä vaatii erikoisammatti-15 taitoa ja suojakaasun käyttöä. Lisäksi hitsauksessa syntyvien lämpöjännitysten ja -muodonmuutosten hallinta on hyvin vaikea.
Ennestään tunnetaan myös Escher-Wyes GmbH:n muoviholkeieta koottava turbulensslgeneraattorl (DE-patenttl n:o 1 941 424). Alan ammattimles-20 piireissä, etenkin paperikoneen ostajien taholla, suhtaudutaan kuitenkin hyvin epäluuloisesti kokonaan muovista koottuihin rakenteisiin, etenkin sellaisiin, joissa muovi joutuu suoraan kosketuksiin massasuspensio-virtauksen kanssa.
25 Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sellainen paperikoneen turbulenssigeneraattorin rakenne ja valmistusmenetelmä, jossa ei esiinnyt edellä ilmenneitä epäkohtia.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada sellainen turbulensslgeneraat-30 tori, jossa virtaussolat eli -hilat saadaan vaikeuksitta riittävän pitkiksi ja virtauksen ulospurkauspinta turbulenssigeneraattorlsta riittävän avoimeksi.
Keksinnön tarkoituksena on myös sellaisen turbulenssigeneraattoriraken-35 teen ja valmistusmenetelmän aikaansaaminen, jossa el tarvita hitsaus- saumoja, ei ainakaan olennaisessa määrin, millä eliminoidaan lämpöjännitykset ja -muodonmuutokset, erikoista taitoa, laitteistoja ja suoja- BMcnnnn· «?PI rqaaoC ! > 3 69330 kaasua vaativat hitsausmenetelmät kuten plasmahitsaus sekä saumojen jälkityö ja kiillotus.
Tarkoituksena on myös sellaisen turbulenssigeneraattorin aikaansaaminen, 5 jonka varsinainen kantava rakenne ja etenkin massasuspensiovirtauksen kanssa kosketuksiin tulevat pinnat eivät ole muovia edellä kerrotuista syistä ja senkin vuoksi, että muoveilla on varsin suuri lämpölaajenemis-kerroin.
10 Edellä esitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnön mukaiselle turbulenssigenraattorirakenteelle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että mainitun putkipatterin putket on yhdistetty integroiduksi kokonaisuudeksi valetulla muoviosalla sekä mahdollisesti reikälevy tai -levyt putkien kanssa on liitetty yhdeksi kappaleeksi mai-15 nltulla valetulla muoviosalla, ja että mainittu muoviosa yhdessä putkien ja mahdollisen relkälevyn tai -levyjen kanssa muodostaa sellaisen liitto-rakenteen, jossa muovimateriaali täyttää ainakin putkien keskinäiset välitilat niiden koko pituudella tai ainakin osalla niiden pituutta.
20 Keksinnön mukaiselle turbulenssigeneraattorin valmistusmenetelmälle on puolestaan pääasiallisesti tunnusomaista se, että mainittu levyosa tai levyosat ja putkiosat muodostetaan yhdeksi integroiduksi kokonaisuudeksi valamalla mainittujen osien yhteyteen muottivalumenetelmällä tai vastaavalla muovia siten, että muodostuu metalli- muovi-liittorakenne, jossa 25 muovi täyttää ainakin putkiosien keskinäiset välitilat ja täten tulevat eri osat kiinnitetyksi yhteen Integroiduksi kokonaisuudeksi.
Keksinnön mukaisten turbulenssigeneraattorien valmistus on todettu varsin yksinkertaiseksi ja nopeaksi. Kokoonpanotyössä kallis ja vaikea 30 hitsaustyö vältetään, virtaustlla saadaan halutun muotoiseksi. Putken muovaustyökalun avulla virtauspinnat saadaan tehdyksi haponkestävästä teräksestä.
Keksinnön mukaisessa liittorakenteessa syntyvät teräksen ja muovin 35 väliset liitokset ovat lujia, koska turbulenssigeneraattorin putkien koko ulkopinta toimii liitospintana. Tarvittaessa voidaan liitospintol- 69330 hin tehdä teräksen ja muovin tartuntaa edistäviä karhennuksia, ulokkeita tai muita vastaavia.
Keksinnön mukaisessa rakenteessa turbulenssigeneraattoriputkien muotoi-5 lua ja kiinnitystapaa reikälevyyn tai reikälevyihin voidaan varioida hyvin laajoissa rajoissa ja näin saada aikaan hyvinkin erilaisia turbu-lenssigeneraattorlrakentelta, jotka soveltuvat erilaisiin käyttövaati-muksiin.
10 Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viitaamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyyn keksinnön erääseen sovellutusesimerkkiin, jonka yksityiskohtiin keksintöä ei mitenkään ahtaasti ole rajoitettu.
15 Kuvio 1 esittää pystypoikkileikkausta keksinnön mukaisella menetelmällä valmistetusta turbulenssigeneraattorlsta.
Kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaista turbulenssigeneraattorla suunnasta Il katsottuna.
20
Kuvio 3 esittää leikkausta III - ITI kuviossa 1.
Kuvio 4 esittää turbulenssigeneraattorin jättöpintaa kuvioon 1 merkitystä suunnasta IV nähtynä.
25
Kuvio 5 esittää erästä keksinnön mukaista turbulenssigeneraattorla sovitettuna erääseen paperikoneen perälaatikkoon.
Kuvio 6 esittää erästä kolmatta keksinnön sovellutusmuotoa.
30
Kuvio 7 esittää pystypoikkileikkausta muottityökalusta, jossa valetaan keksinnön mukainen liittorakentelnen turbulenssigeneraattori.
Kuvio 8 esittää samaa kuin kuvio 7 sivulta nähtynä.
35
Aluksi selostetaan kuvioon 5 viitaten eräs perälaatlkkoratkalsu, josta sovelletaan keksinnön mukaista turbulenssigeneraattorla 100. Kuviossa 5 ΠΜΟΠΠΛΙΠ' ^.Cl I ·!.
69330 esitettyyn perälaatikkoon kuulu tasauskammio 21» jonka kautta massasus-pensiovirtaus F tuodaan perälaatikon jakotukin ja jakoputkiston kautta turbulenssigeneraattorille 100. Tasauskammlo 21 on yhteydessä paine-vaihteluja tasaavaan ilmasäiliöön 22.
5
Turbulenssigeneraattori 100 käsittää suuren joukon päällekkäisiä ja vierekkäisiä virtaussolia eli -hiloja, joissa virtauspoikkipinnan muutosten johdosta syntyy massasuspensiovirtaukseen ralnanmuodostuksen kannalta edullista mikroturbulenssia. Turbulenssigeneraattorista 100 massasus-10 penslovlrtaus F purkautuu generaattorin 100 jättöpinnalta 17 huulikana-vaan 24, joka rajoittuu alahuuliselnämään 23 ja ylähuuliseinämään 25. Massasuspeneiovlrtaus F purkautuu huulillstan 26 määräämän huullraon L kautta paperikoneen muodostusviiralle (ei-esitetty). Huulikanavan 24 yläpuolisen palkin johon kuuluu ylähuuliselnämä 25, asentoa säädetään 15 nivelen 27 ympäri laittein 28 ja olennaisesti vaakasuunnassa laittein 29.
Kuvioissa 1,2,3 ja 4 esitetty turbulenssigeneraattori käsittää reikä-levyn 10, joka on esimerkiksi metallilevy ja joka toimii virtauskanavan 20 yläpuolisen osan ja alapuolisen osan välisiä kuormia kantavana rakenne-elementtinä. Reikälevyn 10 pintaa 10' vasten on sovitettu toinen levy-kappale 11, jossa on esimerkiksi suorakaiteen muotoinen aukko tai useita vastaavia porauksia. Mainittuun aukkoon tai porauksiin on sovitettu pienempi relkälevy 12 tai vastaavat metalliset väliholkit 12, joiden 25 päätypinta tulee reikälevyn 10 pintaa 10' vasten. Mainitut reikälevyt, relkälevy tai vastaavat väliholkit 12 on hitsattu saumoin 18 levykappa-leeseen 11 kiinni.
Turbulensslputket 16 liimataan tai kiinnitetään muuten esimerkiksi riit-30 tävän tiukalla sovituksella levyn tai vastaavien hoikkien 12 aukkoihin niin, että niiden slsäpäät tulevat reikälevyn 10 pintaa 10' vasten. Edellä selostettu yhdistelmä sijoitetaan myöhemmin tarkemmin selostettavaan muottiin, johon ruiskutetaan sopivia polymeerejä. Nämä polymeerit täyttävät putkien 16 väliset tilat ja llimaavat putket toisiinsa sekä 35 tiivistävät putkien väliset raot pinnasta, joka on kuvattu kuviossa 4. Turbulenssigeneraattorin 100 putkista 16 muodostuvan liittorakenteisen osan 20 vaakasuuntaisia sivupintoja on merkitty viittein 20a ja 20b.
BNSDOCID: <FI 69330C I > 6 69330
Kuvioon 1 merkityllä putkiston 16 alueella K nelikulmaiset putken osat ovat varsin tiiviisti toisiaan vasten ja niiden väliin tunkeutuu valu-valheessa vain ohut, lähinnä lllmakerrosta vastaava kerros muovia 20, joka sitoo putket 16 luotettavasti toisiinsa.
5
Kuvioiden 1-4 mukaisessa turbulenselgeneraattorlssa 100 on useita rinnakkaisia ja päällekkäisiä virtaussolla. Relkälevyssä 10 on kuviosta 1 ja 2 näkyvällä tavalla viisi vaakariviä 14a,14b,14c,14d ja 14e pyöreä-poikkipintalsia reikiä 14, jotka ovat pystysuunnassa viistoissa riveis-10 sä. Reikälevyn 10 virtausaukkojen 14 jälkeen alkavat vlrtaussolat 15, jotka rajoittuvat pyöreäpoikkipintaisiin, ruostumatonta terästä oleviin putkiin 16. Virtaussolien 14 ja 15 välillä on porrasmaiset tai kartio-maiset laajennusosat A’,Β',Ο' ja D', jotka edistävät turbulenssinmuo-dostusta. Putket 16 alkavat kuvion 3 mukaisesti pyöreäpoikklpintalsina, 15 mutta muuttuvat keskialueeltaan suodakaidepolkklpintaisiksi kuviosta 4 näkyvällä tavalla siten, että virtaussolien jättöpäät 16a,16b,16c,16d ja 16e täyttävät suurimman osan turbulenseigeneraattorln jättöpinnan 17 poikkipinta-alasta. Esimerkiksi kuviossa 4 vlrtauspoikkipinnan 17 avoimuus on noin 85 %.
20
Kuvioissa 1-4 virtaussolien A,B,C, D ja E keskiakselit ovat yhdensuuntaisia. Kuviossa 5, jossa on esitetty toinen keksinnön sovellutusmuoto, jossa vlrtaussolat A - E alkavat 14a,14b,14c,14d ja 14e reikälevyn 10 kohdalla yhdensuuntaisina ja jatkuvat reikälevyn 11 kohdalla edelleen 25 yhdensuuntaisina mutta suurimman poikkipinnan omaavilna, minkä jälkeen pyöreäpoikkipintäiset putklosat suuntautuvat toisiaan kohti ja muuttuvat vähitellen suorakaidepolkkipinnan omaavlksi putkioslksl 16. Putkiston jälkipäässä vlrtaussolllla on suuri avolmuusesimerkiksi noin 70 - 80 X koko vlrtauepolkkipinnasta turbulenseigeneraattorln 100 jättöpinnan 17 30 kohdalla.
Kuvion 5 esittämä turbulenssigeneraattorl on valmistettu edellä selostetulla tekniikalla liittorakenteiseksi niin, että siinä on ruostumatonta terästä oleva putkipatteri 15,16, joka toisesta päästään on 35 liitetty reikälevyyn 11 ja joka toisesta päästään avautuu turbulenssi-generaattorin jättöplntaan 17. Putklpatteria 15,16 ympäröi muoviosa 20, joka täyttää tiiviisti putkipatterin 15,16 valhtelevat välitilat.
BNSDOCID: <FI 69330C I > 69330 u
Kuviossa 5 esitetyssä turbulenssigeneraattorissa on osittain muovista valetut osittain putkista 16 muodostuvat tasomaiset sivut 20a ja 20b, jotka tulevat turbulensslgeneraattoria rajoittavien palkkien 30a ja 30b väliin. Turbulensslgeneraattorissa on vastaavat tasomaiset pystyplnnat, 5 jotka tulevat perälaatikon slvuselnämiä vasten.
Kuviossa 6 on esitetty eräs kolmas keksinnön mukainen turbulenssigene-raattori, jossa on yksi reikälevy 10a. Reikälevy 10a on varustettu neljällä päällekkäisellä reikärivlllä 14a,14b,14c ja 14d, joihin on 10 yhdistetty lyhyet putkiosat 32, joiden kohdalla virtaussolat laajenevat reikiin 14 nähden. Putkien 32 jälkeen seuraa hieman pitemmät putket 33, joiden poikkipinnan halkaisija on suurempi kuin edellisten putkiosien 32. Putkiosien 33 jälkeen seuraavat putkiosat 34, joissa on aluksi pyöreän poikkipinnan omaavat yhdensuuntaiset osat 15a - 15d, joiden 15 jälkeen pyöreäpoikkipintaiset osat muuttuvat vähitellen toisiaan lähestyen neliöpoikklpintalsiksi osiksi 16a - 16d edellä selostetulla tavalla niin, että turbulenssigeneraattorin 100 jättöplnnalla on suuri avolmuusproeenttl. Putklenoelen 32,33 ja 34 välitilat sekä sivut on valettu kokonaan muoviosan 20 sisään niin, että muodostuu edellä 20 selostettu liittorakenne, jossa on kokonaan muovia olevat sivupinnat 20a ja 20b.
Valetun muoviosan ei välttämättä tarvitse ulottua putkipatterin 15,16 koko pituudelle. Keksinnön puitteissa on mahdollinen mm. sellainen 25 toteutus, jossa muoviosa ulottuu vain osalle putkipatterin pituutta esim. putkipatterin jättöplnnan 17 puolella, jolloin putkien toiset päät on sidottu kokonaisuudeksi relkälevyllä 10a tai "levyillä 10,11.
Kuvion 6 mukaisessa turbulenssigeneraattorissa on vlrtauskanavien 30 14,32;32,33;33,34 välillä kolme peräkkäistä esim. kartiomalsta porrasta, joissa virtauskanava laajenee.
Kuvioissa 7 ja 8 on esitetty keksinnön mukaisessa muottlvalumenetelmässä käytetty muottityökalu 40. Työkalu 40 käsittää yläseinämän 41 ja alasel-35 nämän, jonka sisään jää muottitila T. Muottltyökalun 40 yhden pituussuuntaisen seinämän muodostaa reikälevy 10a, johon virtausputklsto 15,16 on valua edestävässä työvaiheessa alustavasti kiinnitetty. Putkiston toiset ΠΜ«Γν*ΐΓΊΓ»· —C\ «ooorv? I *» 8 69330 päät täyttävät tiiviisti muottitilan T sen päädyn, joka jää runkolevyjen A3 väliin. Seinämiä AI ja A2 vahvistavat pystylalpat AA ja A5. Muotti-tilassa T on kuviossa 8 näkyvät pystypäätyseinät A7. Muovimateriaali M juoksutetaan muottitilaan T putkien A6a tai A6b kautta. Putkia A6 on 5 useita sopivan välin L päässä toisistaan muotin pituussuunnassa. Muotti-tilan T täyttyvyyttä voidaan parantaa tuomalla juokseva muovimateriaali putkien A6a tai A6b kautta paineen alaisena tai käyttämällä riittävän tiheää L täyttöputkijatkoa. Muottltilan T täytössä käytetään joko yläpuolisia putkia A6a tai alapuolisia täyttöputkia 46b. Putkia A6b käytet-10 täessä voidaan parhaiten taata ilman poistuminen muotista muovimateriaalin ollessa huonostikin valettavaa.
Keksinnön mukaisessa valuvaiheessa saadaan aikaan putkista 15,16 muodostuvan kennoeton ympärille valumuotista riittävän jäykkä runko. Tätä 15 runkoa tarvitaan kennostoa koottaessa, kuljetettaessa ja asennettaessa. Lisäksi mainittua muottiosaa käyttäen kennosto voidaan sitoa riittävän lujasti muuhun perälaatlkkorakenteeseen. Niissä perälaatikkorakentelssa, joissa ennestään tunnettu reikälevystä muodostuva turbulensslgeneraat-tori korvataan keksinnön mukaisella turbulensslgeneraattorllla, el voida 20 runko-osaa asentaa putklpatterin mukana tilanpuutteen vuoksi. Näissäkin tapauksissa muotin runko-osa toimii putkien tukena kokoonpanossa.
Valumuottina toimiva kotelo voidaan jättää rakenteeseen valun jälkeenkin. Koteloa ei siis välttämättä tarvitse poistaa.
25
Muovimateriaalin M, josta osa 20 valetaan, lämpölaajenemls- ja kimmokerroin säädetään sopivaksi lasikuitu- tai hilllkuituseostuksella.
Keksinnön mukaisen liittorakenteen muoviosat 20 voivat olla esimerkiksi 30 epoksihartsia (TM HEXEL-REZOLIN), silikonikumia (TM VAKOLL SILI-TEK) tai polyuretaania (TM URE0L 6A02A).
KekeInnon mukaisessa liittorakenteessa metallia sopivlmmln ruostumatonta terästä olevien putkiosien 15,16 ja valetun muoviosan 20 välistä tartun-35 taa voidaan tarvittaessa parantaa putkien ulkopinnan karhennuksella, erilaisilla ulokkeilla tai laipoilla, jolta ei kuitenkaan yleensä tarvita, koska muovimateriaali kiinnittyy putkiosien ulkopintaa valun RNsnnnrv .-pi Aossnr i ·» 69330 yhteydessä liiimavaikutuksella. Mahdolliset valupurseet putkiosien sisältä ja turbulensslgeneraattorln 100 ulkopinnoilta poistetaan sinänsä tunnetuissa viimeistelyvaiheissa ja tarvittaessa suoritetaan muovisten sivupintojen 20a ja 20b olkaisukoneistukset.
5
Keksintö mahdollistaa turbulensslgeneraattorln virtauskanavien muotoilun hyvin monella eri tavalla. Esimerkiksi edellä on selostettu sellaisia toteutusesimerkkejä, joissa turbulensslgeneraattorln 100 virtaussolllla on generaattorin jättöpinnalla 17 suorakaidepoikkipinnat. Olennaisesti 10 yhtä hyvään virtauspoikkipinnan avoimuusprosenttiin päästään myös kuusi-kulmion muotoisilla, hunajakennomalsllla poikkipinnoilla.
Turbulensslgeneraattorln vlrtaussollen pystyselnämät päällekkäisissä virtauesolarlveissä järjestetään soplvlmmin "vaihesiirtoon", millä este-15 tään kuituköyhien pystyvanojen muodostuminen massasuspensiovirtaukseen.
Seuraavaeea esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaihdella ja poiketa edellä vain esimerkin vuoksi selostetuista.
BNSDOCID:<FI 6933OC I >

Claims (13)

69330 10
1. Paperikoneen turbulensslgeneraattorl (100), joka on soplvlmmin sijoitettu tasauskammion (21) ja huullkanavan (24) välille, josta huullkana-vasta (24) massasuspenslovlrtaus purkautuu paperikoneen muodostusosan viiralle tai viirojen väliin ja joka turbulensslgeneraattorl (100) 5 käsittää yhden reikälevyn (10a) tai useampia peräkkäisiä reikälevyjä (10.12) , joissa on useita päällekkäisiä ja rinnakkaisia virtausaukkoja, jotka aukot yhdessä metalliputkien (15,16) kanssa muodostavat useita päällekkäisiä ja rinnakkaisia virtaussolia (A,B,C, D,E), joiden kautta massasuspenslovlrtaus (F) johdetaan ja joissa virtaussolissa (A,B,C,D,E) 10 on soplvlmmin yksi tai useampia kartiomaisia tai porrasmaisia, virtaus-suunnassa (F) laajenevia osuuksia (A',B',C',E'), jossa turbulenssi-generaattorissa (100) mainitut metalliputket (15,16) on yhdistetty keskenään putkipatteriksi, tunnettu siitä, että mainitun putki-patterin putket (15,16) on yhdistetty integroiduksi kokonaisuudeksi va-15 letulla muoviosalla (20) sekä mahdollisesti reikälevy (10a) tai -levyt (10.12) putkien (15,16) kanssa on liitetty yhdeksi kappaleeksi mainitulla valetulla muoviosalla (20), ja että mainittu muoviosa (20) yhdessä putkien (15,16) ja mahdollisen reikälevyn (10a) tai -levyjen (10,12) kanssa muodostaa sellaisen liittorakenteen, jossa muovimateriaali (20) 20 täyttää ainakin putkien (15,16) keskinäiset välitilat niiden koko pituudella tai ainakin osalla niiden pituutta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen turbulensslgeneraattorl, tunnet-t u siitä, että mainittu muoviosa (20) muodostaa ainakin osan turbulens- 25 eigeneraattorin (100) ylä- ja/tai alasivuista (20a,20b) ja/tai pysty-sivuista.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen turbulensslgeneraattorl, tunnettu siitä, että turbulenssigeneraattorissa (100) on aina- 30 kln kaksi vastakkain olevaa reikälevyä (10,12), joista jälkimmäiseen on yhdistetty metalliputket (15,16), joiden poikkileikkaus on ympyrän muotoinen ja halkaisija suurempi kuin ensimmäisen reikälevyn (10) vir-tausaukkojen (14) halkaisijat, ja että mainitut putket (15) alkavat pySreäpolkkiplntalsena ja muuttuvat, soplvlmmin juoheasti, suorakaide-35 RNsnnrin· *fi fiöaaoo l > 69330 tai kuusikulmiopoikkipintaisiksi tai muuhun vastaavaan muotoon, joka on sellainen, että putkien (16) avoimuusaste turbulenssigeneraattorln jättöpinnan (17) tasossa on luokkaa 60 - 90
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen turbulenssigeneraattori, tunnettu siitä, että reikälevyt (10,12) ovat metallia tai muovia ja että putket (15,16) ovat haponkestävää terästä tai vastaavaa.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen turbulenssigeneraattori, 10 tunnettu siitä, että toinen tai molemmat reikälevyt (10,12) ja mahdollisesti myös metalli-muovi-liittorakenteinen putkipatteriosa toimivat perälaatlkon virtauskanavan alapuolisten ja yläpuolisten osien (30a,30b,23,25) välisiä kuormia kantavina rakenne-elementteinä.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen turbulenssigeneraattori, tunnettu siitä, että muovi-metalli-llittorakenteisessa turbu-lensslgeneraattorlssa (100) on pääasiallisesti muovia olevat, sopivimmin tasomaiset, ylä- ja alapinnat (20a,20b) (kuvio 6).
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen turbulenssigeneraattori, tunnettu siitä, että reikälevyn (10a) tai reikälevyjen (10,12) kohdalla olevat rinnakkaiset ja päällekkäiset vlrtauskanavat ovat yhdensuuntaisia, minkä jälkeen virtaussolat jatkuvat joko yhdensuuntaisina (kuvio 1) tai konvergoivat toisiaan kohden (kuvio 5 ja 6). 25
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen turbulenssigeneraattori, tunnettu siitä, että turbulenssigeneraattorln (100) metalli-muovi-llittorakenteen muoviosat ovat epokslhartsia, polyuretaania, sillkonikumia ja/tal muuta vastaavaa valettavaa muovikomponenttia. 30
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukaisen turbulenssigeneraattorln valmistusmenetelmä, jossa turbulenssigeneraattori (100) koostetaan yhdestä levyosasta (10a) tai useammasta vastakkain tulevasta levy-osasta (10,11,12), jonka/joiden yhteyteen asetetaan, sopivimmin metallia 35 olevat, pitkänomaiset putkiosat (15,16), joiden poikkipinta on suurempi kuin reikälevyiseä (10,12;10a) olevien virtausaukkojen (14) poikkipin- BNSD0C1D: <FI 69330C I 12 69330 nati tunnettu siitä, että mainittu levyosa (10a) tai levyosat (10,12) ja putkiosat (15,16) muodostetaan yhdeksi integroiduksi kokonaisuudeksi valamalla mainittujen osien yhteyteen muottivalumenetelmällä tai vastaavalla muovia siten, että muodostuu metalli- muovi-liitto-5 rakenne, jossa muovi täyttää ainakin putkiosien (15,16) keskinäiset välitilat ja täten tulevat eri osat kiinnitetyksi yhteen integroiduksi kokonaisuudeksi.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 10 että muottivaluvaiheessa turbulenssigeneraattoriin (100) muodostuu ainakin osittain sen ylä- ja alaselnämät (20a,20b), jotka ovat sopi-vimmin tasomaisia ja vastaavat, sopivimmin tasomaiset, sivuseinämät.
11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen turbulenssigeneraattorin 15 valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että turbulenssigeneraatto rin (100) muottivalumenetelmän jälkeen suoritetaan viimeistelyvaiheet, joissa poistetaan virtauskanavista ja/tai turbulenssigeneraattorin (100) jättöpinnasta (17) valupurseet ja/tai ylimääräinen muovimateriaali ja että muovipinnat tarvittaessa vikaisukoneistetaan. 20
12. Jonkin patenttivaatimuksen 9 -11 mukainen turbulenssigeneraattorin valmistusmenetelmä, tunnettu siitä, että muottivaluvaiheessa muottiin (40), johon on sijoitettu mainitut levy- ja putkiosat (10,15, 16. ruiskutetaan muovimateriaalina epoksihartsia, polyuretaania ja/tai 25 silikonikumia.
13 „ „ 69330
FI840695A 1984-02-20 1984-02-20 Turbulensgenerator i inloppslaoda foer pappersmaskin och foerfarande foer tillverkning av denna FI69330C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI840695A FI69330C (fi) 1984-02-20 1984-02-20 Turbulensgenerator i inloppslaoda foer pappersmaskin och foerfarande foer tillverkning av denna

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI840695A FI69330C (fi) 1984-02-20 1984-02-20 Turbulensgenerator i inloppslaoda foer pappersmaskin och foerfarande foer tillverkning av denna
FI840695 1984-02-20

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI840695A0 FI840695A0 (fi) 1984-02-20
FI840695A FI840695A (fi) 1985-08-21
FI69330B true FI69330B (fi) 1985-09-30
FI69330C FI69330C (fi) 1986-01-10

Family

ID=8518581

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI840695A FI69330C (fi) 1984-02-20 1984-02-20 Turbulensgenerator i inloppslaoda foer pappersmaskin och foerfarande foer tillverkning av denna

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI69330C (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1987006964A1 (en) * 1986-05-12 1987-11-19 Valmet-Ahlstrom Inc. A turbulence generator for the head box of a paper machine

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI20001405A (fi) * 2000-06-13 2001-12-14 Metso Paper Inc Menetelmä massavirtauksen fluidisoinnissa paperikoneen tai vastaavan perälaatikossa ja fluidisoinnissa käytetty säätölaitteisto
FI117292B (fi) * 2000-06-13 2006-08-31 Metso Paper Inc Paperikoneen tai vastaavan perälaatikko

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1987006964A1 (en) * 1986-05-12 1987-11-19 Valmet-Ahlstrom Inc. A turbulence generator for the head box of a paper machine

Also Published As

Publication number Publication date
FI69330C (fi) 1986-01-10
FI840695A0 (fi) 1984-02-20
FI840695A (fi) 1985-08-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6939599B2 (en) Structural dimple panel
KR101715310B1 (ko) 대상물을 보강하는 방법
US6004652A (en) Structural dimple panel
JP4990857B2 (ja) 複合材料
US4412880A (en) Process for producing hollow profiled structures, and structures produced thereby
US20040105960A1 (en) Structural sandwich members
US7510757B2 (en) Cellular composite grid-stiffened structure
US4740344A (en) Method for the production of heat and/or fluid exchangers that contain tubes
JP2010031878A (ja) 風力発電設備のローターブレード及びその製造方法
CA2655942A1 (en) Structural reinforcement system for automotive vehicles
FI69330B (fi) Turbulensgenerator i inloppslaoda foer pappersmaskin och foerfarande foer tillverkning av denna
US4867233A (en) Heat exchanger and method of making heat exchangers
EP2547499B1 (en) A heated mould and use of said mould for forming fibre reinforced composites
JP2020040397A (ja) 連続気泡型サンドイッチ構造体用の統合された締結具用挿入部及びその設置方法
WO1996022432A1 (en) Reinforcement of structural members
RU2103198C1 (ru) Несущая труба-оболочка, панель из композиционных материалов и узел соединения панелей
RU96108265A (ru) Крышка трубопровода и способ ее изготовления
GB1584732A (en) Plastics constructions
KR101226725B1 (ko) 문짝 프레임 보강구조
JPS622240B2 (fi)
EP1379379A1 (en) Improved structural sandwich members
EP0053157B1 (en) Method of making boathulls, vehicle bodies, containers and similar shell structures, and a tube lattice for use in making such structures
US4142338A (en) Construction unit
FI120161B (fi) Uratela, kiekkoelementti uratelan urakerroksen muodostamiseksi ja menetelmä uratelan valmistamiseksi
FI115648B (fi) Paperikoneen perälaatikon lamelli

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET OY