FI66911C - Foerfarande foer utfaellning av metallcement ur en loesning so tillsatts ett utfaellningsmedel - Google Patents

Foerfarande foer utfaellning av metallcement ur en loesning so tillsatts ett utfaellningsmedel Download PDF

Info

Publication number
FI66911C
FI66911C FI762544A FI762544A FI66911C FI 66911 C FI66911 C FI 66911C FI 762544 A FI762544 A FI 762544A FI 762544 A FI762544 A FI 762544A FI 66911 C FI66911 C FI 66911C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
metal
zinc
copper
precipitating
solution
Prior art date
Application number
FI762544A
Other languages
English (en)
Other versions
FI66911B (fi
FI762544A (fi
Inventor
Ernst Kausel
Reinhard Nissen
Original Assignee
Kloeckner Humboldt Deutz Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kloeckner Humboldt Deutz Ag filed Critical Kloeckner Humboldt Deutz Ag
Publication of FI762544A publication Critical patent/FI762544A/fi
Publication of FI66911B publication Critical patent/FI66911B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI66911C publication Critical patent/FI66911C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B15/00Obtaining copper
    • C22B15/0063Hydrometallurgy
    • C22B15/0084Treating solutions
    • C22B15/0089Treating solutions by chemical methods
    • C22B15/0091Treating solutions by chemical methods by cementation
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B3/00Extraction of metal compounds from ores or concentrates by wet processes
    • C22B3/20Treatment or purification of solutions, e.g. obtained by leaching
    • C22B3/44Treatment or purification of solutions, e.g. obtained by leaching by chemical processes
    • C22B3/46Treatment or purification of solutions, e.g. obtained by leaching by chemical processes by substitution, e.g. by cementation
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02PCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN THE PRODUCTION OR PROCESSING OF GOODS
    • Y02P10/00Technologies related to metal processing
    • Y02P10/20Recycling

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)

Description

r., KUULUTUSJULKAISU . . . . .
JSTa ® UTLÄGGNINGSSICIIIFT 6691 1 c un Pntc::Lii ayimnc-tty 10 12 1934 iSfeny Patent nccdolat ^ ^ (51) Kv.Nu/lM.a.3 C 22 B 15/12 SUOMI—FINLAND <*> μι--νημν 762544 (22) Η*.·ΜΜ~Α<ϋΐ>»Μ< 06.09.76 ' '' (23) Altof**—GNcfctoudag 06.09.76 (41) TWfclt iKftfcriMt— MMt off—Hit 10 g, ηη
Pstwttl- ja rakiatarihalutut /iA________ . Ilm.
Patent- och rafMarttyraban (4^ »djarito!!^ 31.08.84 (32)(33)(31) ^yrdaaajr «moHmot U|»fd p-tortoc 09.09.75
Saksan L i i ttotasavalta-Förbunds republi ken Tyskland(DE) P 2540100.7 Toteennäytetty-Styrkt (71) Klöckner-Humboldt-Deutz Aktiengesellschaft, Deutz-MOlhelmer-Str. Ill, 5000 Köln 80, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Ernst Kausel, Lima, Peru(PE), Reinhard Nissen, Köln, Saksan Liitto-tasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (74) Antti Impola (54) Menetelmä metal 1isementin saostamiseksi liuoksesta, johon on lisätty saostusainetta - Förfarande för utfällning av metalIcement ur en lösning som tilisatts ett utfäliningsmedel
Keksinnön kohteena on menetelmä metallisementin eaostamiseksi liuoksesta, johon on lisätty saostusainetta soveltaen menetelmää kuparisementin eaostamiseksi kupariliuoksesta, johon on lisätty rautakappaleita, jolloin rautakappaleisiin laskeutuva kuparisementti irroitetaan jatkuvasti liikuttamalla rautakappaleita ja poistetaan iuoksesta.
Metallia seostettaessa metallisementtinä tämän metallin liuoksesta, johon on lisätty epäjalompaa metallia saostusaineena, on n.s. ”sementoinnin” yhteydessä huolimatta siitä, mistä metalleista kulloinkin on kysymys, aina oleellisesti kysymys samankaltaisista tapahtumista, jolloin tapahtuu jännitesarjan mukaan jalomman ja epäjalomman metallinen välinen ioninvaihto.
Käsite "sementointi" määritellään julkaisussa Lexikon der Hiittäni echnik von Mger, 4·. Auflage 1963, Band 3, Deutsche Verlaganstalt Stuttgart, sivu 733 seuraavasti: ’’Metallin seostaminen liuoksesta epäjalommen avulla.
Epäjalomman metallin potentiaali on negatiivisempi kuin seostettavan metallin ja luovuttaa liuokseen positiivisesti varautuneita ioneja, varautuu täten itse negatiivisesti ja purkaa kaikki kationit, joilla on positiivisemmat potentiaalit. Erottuminen tapahtuu metallisena muotona. Ratkaisevaa on siis eri kationien potentiaalinero vallitsevissa olosuhteissa.” 2 66911
Mitä erilaisimpien metallien sementoimis- eli saostamismenetel-mien yhteydessä esiintyy periaatteellisia vaikeuksia syystä, että saostunut metalli, ns. sementtimetalli, peittää saostusaineena käytetyn epäjalomman metallin pinnat ja täten estää sähkökemiallista reaktiota eli ioninvaihtoa tai jopa keskeyttää tämän reaktion. Reaktion muita esteitä syntyy sen takia, että metallisen saostueaineen pintaan muodostuu joko oksidikerros, tai että syntyy elektrolyyttisistä tapahtumista kotoisin oleva, hienojen kaasukuplien muodostama päällys.
Keksinnön tarkoituksena on näin ollen voittaa nämä kaikenlaisissa saostusprosesseissa tunnetut vaikeudet ja täten parantaa sekä taloudellisuutta että myös metallin talteenottoa ja näin ollen prosessin kokonaishyötysuhdetta.
Keksintö perustuu siihen, että sovelletaan menetelmää kupari-sementin saostamiseksi kupariliuoksesta, johon on lisätty rautakappaleita, jolloin rautakappaleille laskeutuva kuparisementti irroitetaan jatkuvasti liikuttamalla rautakappaleita ja poistetaan liuoksesta, josta kupari on poistettava. Keksintö tunnetaan siitä, että menetelmää käytetään märkämetallurgian mielivaltaisiin muihin käsittelyihin mielivaltaisten metallien saostamiseksi metallisementteinä liuoksistaan, joihin on lisätty metallikappaleina epäjalompaa sähkökemialli-sesti negatiivista metallia saostusaineena, jolloin näitä metalli-kappaleita tärytetään sellaisella taajuudella, että nämä metallikap-paleet jatkuvasti iskevät toisiinsa.
Keksinnön eräs edullinen suoritusmuoto perustuu siihen, että sovelletaan sinkkimärkämetallurgiaan sinkkiin nähden jalommen metallin esim. Cu:n, Cd:n, Co:n, Ni:n saostamiseksi metallisementtinä sinkki-liuoksesta, johon saostusaineena on lisätty sinkkimetallikappaleita.
Keksinnön eräs edullinen vaihtoehto perustuu siihen, että menetelmää sovelletaan jaloinetalli-märkämetallurgiaan esim. hopean tai kullan saostamiseen metallisementtinä näiden syanidiinuoksesta, johon saostusaineena on lisätty sinkkikappaleita.
Saoetusreaktorina käytetään tällöin sopivasti heilurimyllyä.
Keksintö ja sen ansiosta saavutettavissa oleva teknologinen ja taloudellinen etu tähän asti tunnettuun tekniikkaan verrattuna selitetään lähemmin sinkkimärkä-metallurgiasta valitun edustavan käyttöesimerkin perusteella.
Sinkki-märkämetallurgiassa on tähän asti tavanomaisesti muodostuneet neutraaliliemet puhdistettu siihen liuenneista vieraista metalleista esim. Cu:ste, Cd:sta, Co:sta tai Ni:atä siten, että liemeen lisätään sekoittimissa metallista sinkkijauhetta, niin että mainitut epäpuhtaudet saostuvat.
Tällä tunnetulla menetelmällä on kuitenkin se erikoinen haitta, 3 6691 1 että ensin on valmistettava sinkkijauhetta, esim. suihkuttamalla metallista sinkkiä. Sitäpaitsi saostusjauheen ja liemen välinen reaktio tapahtuu äärimmäisen hitaasti, niin että reaktio kestää jopa useita tuntia, varsinkin syystä, että sinkkihiukkasiin muodostuu immunoiva sinkkioksidikerros, joka ratkaisevasti estää reaktion jatkumista.
Tekniikan tämän tason vastakohtana menetellään sensijaan keksinnön mukaan siten, että saostueaineena liemeen lisätään sinkkijauheen asemesta sinkkiä kappaleina, esim. 2...10 mm rakeina, ja että koko saostusprosessi suoritetaan käyttämällä saostusreaktorina heilurimyl-lyä halutun voimakkaan tärytysliikkeen kehittämiseksi, niin että sink-kikappaleet jatkuvasti iskevät toisiinsa.
Sinkkikappaleiden voimakkaan tärytysliikkeen takia aikaansaadaan täten keksinnön ansiosta yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla, että sinkkikappaleiden pinnat, jotka päällystyvät jalomman metallin sakalla, jatkuvasti tulevat isketyiksi ja hangatuiksi kirkkaiksi ja niin että nämä pinnat jatkuvasti pysyvät aktiivisina jatkuvaa ioninvaihdon kautta tapahtuvaa reaktiota varten.
6aostusreaktorin ja metallikappaleiden voimakas tärytysliike aiheuttaa lisäksi lieminesteessä voimakasta pyörteisyyttä. Täten aikaansaadaan kiinteän ja nestemäisen faasin perusteellinen sekoittuminen rajakerroksessa. Tämän ansiosta tulee ionikonsentraatio saostus-aineen pinnan alueella olemaan huomattavasti suurempi kuin ennestään tunnettuja saostusmenetelmiä sovellettaessa, mikä edelleen kiihdyttää aineenvaihtoa. Tämän lisäksi reaktion seurauksena vapautunut vetykaa-su emulgoituu hienokupleisena liemeen ja voi täten huomattavasti parantaa vaikutusta pelkistimenä.
Keksinnön ansiosta saadaan esim. sinkin märkämetallurgiassa taloudellisuutta parantava vaikutus aikaan siten, että saostusaineena voidaan kalliin sinkkijauheen asemesta käyttää sinkin halpoja jäte- ja välituotteita, esim. pasutusprosessista kotoisin olevia sirpaleita, kuonia, jne. Mm. elektrolyysin avulla saatuja sinkkikatodeja sulatettaessa ja valettaessa muodostuu jätteitä, jotka vain osittain ovat metallista sinkkiä. Tällaiset jätteet on tähän asti ollut pakko sulattaa sinkin erottamiseksi, jolloin jätteet voidaan palauttaa sinkkiliuenta-moon ja siellä liuottaa.
Kaikki tällaiset kalliit käsittelyvaiheet tulevat tarpeettomiksi ja voidaan jättää pois, kun keksinnön mukaan saostukseen ei käytetä kallista sinkkijauhetta vaan kuonaa, jätteitä, rakeita tai muita rakeisia vast, kappalemaisia metallista sinkkiä olevia osia värähtelevässä säiliössä.
Saostusreaktorin pakkovärähtelyn ansiosta tämän reaktorin sisältö saa niin suuren energiapotentiaalin, että sinkkikappaleet joutuvat .. i\ ; 4 6691 1 jatkuvaan voimakkaaseen liikkeeseen ja iskevät ja hankaavat toisiaan vasten. Tällöin niiden pinnat pysyvät puhtaina epäpuhtauksista tai im-munoivista päällysteistä, olkoonpa sitten kysymys oksideista, metalli-sementin laskeumista tai kaasukuplien koostumista, jolloin saadaan syntymään metallin ja liuoksen välisen ioninvaihdon ansiosta kiihtynyt aineenvaihto.
Tämä johtaa lopullisesti prosessin huomattavaan lyhenemiseen ja lisäksi käytetyn metalliaineen parempaan hyödyksikäyttöön, koska me-t alli aineen kulutus supistuu likimain stökiometriseen arvoon, kun taas tämä kulutus tavanomaisessa saostuerummussa voi olla jopa 500 % stö-kiometrisestä määrästä·
Ne teknologiset mahdollisuudet ja taloudelliset edut, jotka saadaan esimerkkinä käytetystä sinkin märkämetallurgiasta, pätevät periaatteessa menetelmän muitakin sovellutuksia varten käytännöllisesti katsoen kaikissa mielivaltaisissa sementoimisprosesseissa märkä-metallurgian alalla.
Keksintö selitetään seuraavassa lähemmin eräiden sovellutusesimerkkien perusteella, jolloin kahta tekniikan nykyisen tason mukaista sementointiesimerkkiä verrataan kahteen keksinnön mukaiseen saostus-käsi ttelyesimerkkiin.
1) Esimerkki saostuksen suorittamisesta tekniikan nykyisen tason mukaan
Liemi sisältää liuoksena klooraavan haihdutuksen avulla kompleksisesta rautamalmista saatuja metalliyhdisteitä seuraavin määrin; 23 g/1 Ousaj 3 g/1 Fe:aj 80 g/1 Zmaj 1 g/1 Fb:a} 1 g/1 As:aj loput Bi:a, Co:a, Cd:a Ag:a noin 200 mg/1.
Saostusrumpuun, jonka tilavuus on noin 100 m^, täytetään noin 30 jd? lientä, jossa on liuenneita metalleja. Saostusrumpu on päärynä-mäinen vinoksi muotoiltu akselinsa ympäri pyöritettävissä oleva hapon-kestävästi vuorattu astia. Yläaukosta pannaan liemen lisäksi noin 50 tonnia rautaromua. Noin 30 °Csssa panosta liikutetaan noin 120 minuuttia astiaa kiertämällä. Tuloksena saadaan lopullinen liemi, jossa on noin 380 mg/1 kuparia. Tämän epäjatkuvan menetelmän romunkulutus on noin 215 % stökiometrisestä rautamäärästä.
2) Esimerkki tavanomaisesta sementenoinnista:
Neutraalisti liuentamalla sinkki-metallurgiassa saadaan neutraa-lilientä, joka liuenneiden sinkkioksidien ohella sisältää sähkökemial-lisesti jalompien metallien, ennen kaikkea Cutn, Ni:n, Co;n ja Cd;n 5 6691 1 liuenneita ioneja eri suurin määrin. Nämä teiteenotettavaan sinkkime-talliin nähden epäpuhtauksina pidettävät vieraat metallit on seostettava liemestä, koska näiden metallien jo sangen pienet pitoisuudet vaikuttavat erittäin haitallisesti sinkin seuraavaan elektrolyysiin.
Nämä metalliset epäpuhtaudet seostetaan sinkkipölyllä, koska mainitut epäpuhtaudet ovat sähkökemiallisesta enemmän positiivisia kuin sementointiaine. Sementointi suoritetaan sopivasti vaiheittain, niin että sementaatin saadut fraktiot voidaan vastaavasti käsitellä edelleen.
Sementointi suoritetaan epäjatkuvasti sekoitusastiassa, jolloin sinkkipöly lisätään panoksittain. Astiaan johdettu liemi sisältää 150 g/1 Sins«} 500mg/l Cu:aj 400 mg/1 Cd:aj 20 mg/1 Niiaj 20 mg/1 0o:a.
Liemeen kohdistetaan ensimmäisessä vaiheessa saostuskäsittely 95 °C:ssa lisäämällä sinkkipölyä, kuparisulfaattia ja arsenikkitriok-sidia, jolloin Co, Cu, Ni ja As sementoituvat, kun taas Cd jää liuenneeksi.
Molempien sementoimisvaiheiden käsittelyajat ovat noin 260 minuuttia. Sinkkipölyn kulutus on 550 % stökiometrisestä teoreettisestä sinkkimäärästä.
Tulos
Puhdistetussa neutraaliinemessä on seuraavat määrät jäljellä jääneitä epäpuhtauksia Cu:a 0,1 mg/1, Co:a 0,2 mg/1, Ni:a 0,05 mg/1, Cd:a 0,2 mg/1.
3) Esimerkki keksinnön mukaisesta sementoin™sta:
Oksidisen kuparimalmikonsentraatin neutraaliliemen kupariliuos sementoidaan käyttämällä rautaromua saostusaineena. Sementointi suoritetaan koelaitteessa heilurimyllyn avulla, jonka kierroslukua ja amplitudia voidaan säätää. Reaktorina toimii lämmitettävä, heilurimyllyyn kiinteästi yhdistetty satelliitti, jonka tayttötilavuus on 8,5 dm^. Sementointiaineen täyttö on 65 % reaktorin tilavuudesta eli 5,5 dm^, ja liemimäärä on 45 % reaktorin tilavuudesta eli 3 dm^.
Kuparin sementointi kuparisulfaattiliuoksesta raudan meistos-jätteiden avulla alkaa kuparipitoisuuden ollessa 36 g/1. Värähtely-ympyrän halkaisija (amplitudi) on 10 mm, ja värähtelytaajuus on 12,5 Hz. Käsittelylämpötila on 18 °C ja käsittelyaika 180 sek. Analyysin avulla todetaan kuparin jäännöspitoisuudeksi 40 mg/1.
Suoritettaessa rinnakkaiskoe tarkasti samoissa olosuhteissa, mutta käyttämällä käsittelylämpötilana 63 °0, saavutetaan jäännöspi-toisuus 40 mg/1 kuparia jo 32 sekunnin?kuluttua.
6 6691 1
Rautaromun kulutus vastaa molemmissa tapauksissa 1,2 kertaista stökiometristä rautamäärää.
4) Esimerkki keksinnön mukaisesta aementoinnista;
Samaa koereaktoria käyttäen suoritetaan heilurimyllyn avulla kuparin sementointi sinkin neutraaliliemeetä sinkkirakeita käyttäen. Liuennut kuparimäärä on reaktion alussa noin 500 mg/1 kuparia, kun sinkkimäärä on 150 g/1· Käsittelylämpötila on 95 °C Ja liemen pH 4. Täyteaineena käytettyjen sinkkirakeiden raekoko on rajoissa 5...10 mm. Värähtely suoritetaan 10 mm amplitudilla Ja 12,5 Hz taajuudella. Jo 29 sekuntia kestäneen sementointikäsittelyn Jälkeen todetaan analyysin mukaan kuparin loppupitoisuudeksi vähemmän kuin 0,1 mg/1 kuparia.
Keksinnön piiriin kuuluvat menetelmän periaatteen muut sovellutukset märkämetallurgian alan sementointireaktioiden mielivaltaisiin muihin käsittelyihin, mikäli ne lankeavat seuraavien patenttivaatimusten puitteisiin.
A' 1

Claims (3)

6691 1 7
1. Menetelmä metallisementin saostamiseksi liuoksesta, johon on lisätty saostusainetta soveltaen menetelmää kupanseraentin saostamiseksi kupariliuoksesta., johon on lisätty rautakappaleita, jolloin rautakappaleisiin laskeutuva kuparlsementtι irroitetaan jatkuvasti liikuttamalla rautakappaleita ja poistetaan liuoksesta, tunnettu siitä, että menetelmää käytetään märkämetallur-gian mielivaltaisiin muihin käsittelyihin mielivaltaisten metallien saostamiseksi mentalllsementteinä liuoksistaan, joihin on lisätty metallikappaleina epäjalompaa sähkökemianisesti negatiivista metallia saoatusaineena, jolloin näitä metallikappaleita tärytetään sellaisella taajuudella, että nämä metallikappaleet jatkuvasti iskevät toisiinsa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmää käytetään sinkin märkämetal1urgiassa sinkkiin nähden jalomman metallin, esim. Cu:n, Cd:n, Co:n, Ni:n jne. saostamiseksi metallisementtinä sinkkiliuoksesta, johon saostusamee-na on lisätty sinkkimetallikappaleita.
3. Jonkin patenttivaatimuksen 1-2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että saostusreaktonna käytetään heiluri-myllyä.
FI762544A 1975-09-09 1976-09-06 Foerfarande foer utfaellning av metallcement ur en loesning so tillsatts ett utfaellningsmedel FI66911C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2540100A DE2540100C2 (de) 1975-09-09 1975-09-09 Verwendung einer Vorrichtung zum kontinuierlichen Ausfällen von Zementkupfer aus einer mit Eisenstücken versetzten Kupferlösung
DE2540100 1975-09-09

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI762544A FI762544A (fi) 1977-03-10
FI66911B FI66911B (fi) 1984-08-31
FI66911C true FI66911C (fi) 1984-12-10

Family

ID=5955969

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI762544A FI66911C (fi) 1975-09-09 1976-09-06 Foerfarande foer utfaellning av metallcement ur en loesning so tillsatts ett utfaellningsmedel

Country Status (13)

Country Link
JP (1) JPS5233802A (fi)
BE (1) BE845761A (fi)
CA (1) CA1080979A (fi)
DE (1) DE2540100C2 (fi)
ES (1) ES451241A2 (fi)
FI (1) FI66911C (fi)
FR (1) FR2323768A1 (fi)
GB (1) GB1562705A (fi)
IT (1) IT1069264B (fi)
NL (1) NL7610036A (fi)
NO (1) NO763073L (fi)
ZA (1) ZA765396B (fi)
ZM (1) ZM11276A1 (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2007039788A (ja) * 2005-07-06 2007-02-15 Kobelco Eco-Solutions Co Ltd 金属の回収方法とその装置
JP6205290B2 (ja) * 2014-02-14 2017-09-27 田中貴金属工業株式会社 金または銀を含有するシアン系廃液からの金または銀の回収方法

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DD64891A (fi) *
GB518981A (en) * 1938-09-12 1940-03-13 Wilfred William Groves A method for treating materials of different phases and apparatus therefor
US3511488A (en) * 1966-09-29 1970-05-12 Robert Arthur Stubblefield Ultrasonic copper precipitator
BE789907A (fr) * 1971-10-27 1973-02-01 Compania De Procede de cementation
CH556391A (fr) * 1972-06-30 1974-11-29 Pertusola Soc Mineraria Procede et appareil de purification d'une solution zincifere, destinee notamment a l'elaboration electrolytique du zinc.

Also Published As

Publication number Publication date
GB1562705A (en) 1980-03-12
FI66911B (fi) 1984-08-31
NO763073L (fi) 1977-03-10
NL7610036A (nl) 1977-03-11
DE2540100C2 (de) 1982-10-28
CA1080979A (en) 1980-07-08
DE2540100A1 (de) 1977-03-17
ZM11276A1 (en) 1977-07-21
FR2323768A1 (fr) 1977-04-08
IT1069264B (it) 1985-03-25
FI762544A (fi) 1977-03-10
ZA765396B (en) 1977-08-31
BE845761A (fr) 1976-12-31
JPS5233802A (en) 1977-03-15
ES451241A2 (es) 1978-01-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Chen et al. Recovery of precious metals by an electrochemical deposition method
CA1200395A (en) Simultaneous leaching and cementation of precious metals
Zhu et al. Selective recovery of zinc from zinc oxide dust using choline chloride based deep eutectic solvents
CN102719675B (zh) 一种从锌冶炼废渣中综合回收锌铅银的方法
Jeon et al. A simple and efficient recovery technique for gold ions from ammonium thiosulfate medium by galvanic interactions of zero-valent aluminum and activated carbon: A parametric and mechanistic study of cementation
FI66911C (fi) Foerfarande foer utfaellning av metallcement ur en loesning so tillsatts ett utfaellningsmedel
CN1069297A (zh) 一种浸出电解法从含锌物料中生产锌粉的方法
JPS59501370A (ja) 鉱石および精鉱からの銀および金の回収
FI82715C (fi) Foerfarande foer hydrometallurgisk framstaellning av zink.
Hsu et al. Selective removal of gold from copper-gold cyanide liquors by cementation using zinc
CN103380234A (zh) 通过同时的阴极和阳极沉积从沥滤液电解回收金和银
US2740708A (en) Method of producing metal powder from solutions
US8911611B2 (en) Method of obtaining electrolytic manganese from ferroalloy production waste
US10087502B2 (en) Decoating of coated materials
US4309215A (en) Method for the cementation of metals
CN108579659A (zh) 一种氰化液中去除氰化物的铁磁性吸附剂及其制备方法和应用
Alonso et al. Selective silver electroseparation from ammoniacal thiosulfate leaching solutions using a rotating cylinder electrode reactor (RCE)
Uğuz et al. Kinetic study on copper leaching in electroplating waste sludge using ammonium nitrate solution
WO2006084273A2 (en) Process for hydrometallurgical treatment of electric arc furnace dust
CN1076494A (zh) 一种从氧化铜矿中回收铜的湿法冶金方法
CN109609771A (zh) 金属粉末在贵金属回收中的应用
RU2070591C1 (ru) Способ утилизации и переработки гальваноосадков
US4201573A (en) Recovery of metal values from a solution by means of cementation
US3245779A (en) Process of treating cathode deposits
US1296523A (en) Process for treating ores.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: KLOECKNER-HUMBOLDT-DEUTZ AG