FI66497C - System foer identifiering av foeremaol - Google Patents

System foer identifiering av foeremaol Download PDF

Info

Publication number
FI66497C
FI66497C FI801299A FI801299A FI66497C FI 66497 C FI66497 C FI 66497C FI 801299 A FI801299 A FI 801299A FI 801299 A FI801299 A FI 801299A FI 66497 C FI66497 C FI 66497C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
seal
electrically conductive
transducer
transducers
matrix
Prior art date
Application number
FI801299A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI66497B (fi
FI801299A (fi
Inventor
Serge Crutzen
Joseph Dal Gero
Rene Denis
Original Assignee
Euratom
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Euratom filed Critical Euratom
Publication of FI801299A publication Critical patent/FI801299A/fi
Publication of FI66497B publication Critical patent/FI66497B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI66497C publication Critical patent/FI66497C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09FDISPLAYING; ADVERTISING; SIGNS; LABELS OR NAME-PLATES; SEALS
    • G09F3/00Labels, tag tickets, or similar identification or indication means; Seals; Postage or like stamps
    • G09F3/02Forms or constructions
    • G09F3/03Forms or constructions of security seals
    • G09F3/0376Forms or constructions of security seals using a special technique to detect tampering, e.g. by ultrasonic or optical means

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Nuclear Reactors (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Ultrasonic Waves (AREA)
  • Adornments (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Catalysts (AREA)
  • Television Signal Processing For Recording (AREA)
  • Cooling, Air Intake And Gas Exhaust, And Fuel Tank Arrangements In Propulsion Units (AREA)
  • Closures For Containers (AREA)
  • Details Of Rigid Or Semi-Rigid Containers (AREA)
  • Table Devices Or Equipment (AREA)

Description

----I Ml -»KUULUTUSJULKAISU //inn VBf· W P1)oTLAceHiMe$*itmFT 66497 C W Γ' . ' ; - 1 ~-n ^ ^ ¢1) KvjjjkfcO.1 G 09 F 3/03 SUOMI—FINLAND (M) *·«**«-*««i-*·** 801299 (22) Hriumhpllvl— AwtHu»<m»d«| 23.0A.80 (23) ΑΜαιρβΜ—Glklglwtadag 23.0A.80 (41) TaNK |wlklMkai — BUvtt offantNg 25.10.80
Patentti- ja reklatarlhallitiM /4A ....----------- kM| rmj_
Patent· och ragtstantyralaan ^ Am&kan JCtdodtutUkrtftwip«Mur«l 29.06.8A
(32)(33)(31) fjnMaer awoHtam Btftra prior** 2A.0A.79
Englanti-England(GB) 791A203 Toteennäytetty-Styrkt (71) European Atomic Energy Community (EURATOM), Bätiment Jean Monnet,
Plateau du Kirchberg, P.O. Box 1907* Luxembourg (Grand-Duchy) ,
Luxemburg(LU) (72) Serge Crutzen, Orino, Joseph Dal Cero, Brebbia,
Renö Denis, Laveno, Italia-ltalien(IT) (7A) Oy Kolster Ab (5A) Järjestelmä esineen identifioimiseksi -System för identifiering av föremäl
Keksinnön kohteena on järjestelmä esineen identifioimiseksi ultraäänikoestuksen avulla, jossa järjestelmässä on materiaalimat-riisi ja useita liitännäisosia materiaalista, joka eroaa materiaa-limatriisin materiaalista ja on sovitettu materiaalimatriisiin mielivaltaisena kuviona.
Ydinpolttoaine-elementtien identifiointi ja niiden suojaaminen vilpillisiltä toimenpiteiltä on erittäin tärkeä ns. "Treaty of Non Proliferation" -sopimuksen kannalta, joka määrää, että kaikki fissioituva materiaali on ajoittain tarkastettava ja pidettävä valvonnan alaisena valmistuksesta lähtien käyttöä ja jälleenkäsittelyä seuraavaan varastointiin saakka.
Identifioitavat ja valvottavat polttoaine-elementit tai muut esineet varustetaan tavallisesti tunnussinetillä, jonka tehtävänä on identifioida jokainen elementti tai esine sekä suojella sitä vilpillisiltä toimenpiteiltä, esim. luvattomalta käytöltä, ts. sinetin pysyessä ehjänä väärinkäytöstä ei ole tapahtunut.
2 66497
Tunnussinetti, johon kuuluu erikoinen ja jäljittelyn eliminoiva tunnus, kiinnitetään tiettyyn polttoaine-erään siten, että tämän luvaton käsittely (varkaus) särkee tunnussinetin tai muuttaa sen muotoa sekä paljastaa siten tällaisen luvattoman käsittelyn, jonka yhteydessä sinetillä "lukittua" materiaalia on mahdollisesti joko kokonaan tai osittain korvattu muulla materiaalilla. Tähän mennessä on kehitetty ja myös käytetty monia erilaisia tunnussinet-tityyppejä. Esimerkkinä \oidaan mainita sellainen sinetti, joka sulkee varmuuslangan molemmat päät ja käsittää kaksi osaa, jotka on yhdistetty toisiinsa sellaisella rakenteella, jota ei sen särkemisen jälkeen saada enää ehjäksi. Toinen tunnussinettityyppi on valmistettu epoksihartsista, johon on varmuuslangan päiden sulkemiseksi liitetty metallia. Näiden umpimähkään sijoitettujen lisäosien sijainnin ilmaiseminen ja tästä johtuen tunnussinetin tunnuskoodin valmistaminen tapahtuu transparenssikuvauksella (transparency photography) .
Lisäksi on käytössä paineherkän nimilapun käsittävä tunnus-sinetti, joka käytetään yleensä säiliöiden tai ovien sinetoimiseen. Nimilappu on tällöin yleensä vinyylimuovilla päällystettyä paperia, jonka pintaan on painetta säännöllinen, hienoviivainen kuvio, jossa raaputukset näkyvät selvästi. Nimilapun selkäpuolella oleva liima ja sinetin painoväri on valittu niin, että ne kestävät vahingoittumatta kaikkia ao. tunnussinetin käyttöpaikassa tavallisesti esiintyviä kemiallisia aineita. Tämä sinettityyppi on rakenteeltaan sellainen, että sen luvattoman aukaisemisen yhteydessä käytetty kemiallinen aine, joka irrottaa liiman, turmelee myös itse nimilapun tai siinä olevan painatuksen.
Nyt selostettavan keksinnön tekijän GB-patenttiselityksessä nro 1 241 287 esitellään vielä eräs tunnussinettityyppi. Sinetin koodi on muodostettu useista merkeistä, jotka on järjestetty muodoltaan mielivaltaiseksi kuvioksi, jota on melkein mahdoton jäljentää. Merkeissä on vierasta materiaalia, esim. volframihiukkasia, alumiinialustalla (matrix). Näiden vieraiden hiukkasten sijainti ja kuvio voidaan paikallistaa ultraääniaaltojen avulla, jolloin saadaan selville sinetin tunnuskoodi. Kun ultraääntä käytetään sitten tunnussinetin koodin selville saamiseen, ja jos tulos poikkeaa alkuperäisestä merkinnästä, voidaan heti todeta, että sinettiä on 66497 3 muutettu, ts. sitä on käsitelty ilman lupaa. Tunnussinetin tyypistä ja sen käytöstä riippuen siihden kuuluvat lisäosat voivat olla joko em. hiukkasia tai alustassa 1. matriisissa oleiva reikiä. Ultraääni-testauksen synnyttämät lähtösignaalit tallennetaan analogisessa muodossa, niin että ne on helppo tulkita. Joko koko tulosta tai huomattavaa osaa siitä voidaan tällöin käyttää ao. tunnussinetin tunnuskoodina. Analogiset tiedot voidaan muuttaa digitaalimuotoon automaattista tallentamista ja tarkastusta varten, ja tallennetut tiedot voidaan milloin tahansa saattaa ajan tasalle, ottaa esille ja listata ultraääniskannauksen 1. -pyyhkäisykartoituksen tietyt tulokset, niin että saadaan lista ao. tarkkailuohjelmaan kuuluvan koko fissioituvan materiaalin fyysisestä tilasta.
Kuitenkin tämäntyyppisen tunnussinetin tunnuskoodin löytäminen ultraääniaaltojen avulla edellyttää, että ultraäänimuunnin on sijoitettu tarkasti sinettiin skannauksen 1. kartoituksen aikana. Pienikin asentoero voi nimittäin muuttaa tulosta, mistä voi taas olla seurauksena, että vaikka sinetti olisikin koskematon, tuloksena saadaan ehkä aivan väärä tieto, joka ilmoittaa, että sinettiä on käistelty. Asentotarkkuuteen pääseminen voi olla vaikeaa esimerkiksi silloin, kun tunnussinetti on kiinnitetty altaaseen varastoituihin fissioituviin elementteihin, joiden päällä on kuusi metriä vettä, mikä on muuten aivan yleistä ydinpolttoaine-elementtien varastointi-altaissa ennen elementtien jälleenkäsittelyä.
Muuntyyppiset tunnussinetit voidaan identifioida filmin tai TV-kameran avulla, mutta kohteen ja tarkkailijan välinen etäisyys sekä hyvin usein näkökentän kehno valaistus edellyttävät tällöin todella hyvän piirtokyvyn omaavia teleskooppeja ja periskooppeja. Monessa tapauksessa on vielä lisäksi tuntuva säteilyvaara.
Keksinnön mukaan on kehitetty järjestelmä tietyn kohteen (esineen) identifioimiseksi. Keksinnölle on tunnusomaista, että ainakin yksi liitännäisosista koostuu pietsosähköisestä kidemuuntimesta ja että järjestelmässä on välineet sähköliitäntöjen luomiseksi muunti-men tai kaikkien muuntimien ja ulkopuolisten ultraäänikoestuslait-teiden välille, kun järjestelmä on käytössä liitetty identifioitavaan esineeseen, jolloin yksi muuntimesta tai kustakin muuntimesta lähtevä lähtö, joka on uniikki materiaalimatriisissa oleville lii-tännäisosien tietylle muodolle, voidaan sähköliitäntävälineiden avulla siirtää koestuslaitteille.
4 66497
Keksinnön erään suositettavan rakenteen mukaan järjestelmää käytetään muodostamaan tietty tunnussinetti, joka joko sisältyy ao. kohteeseen tai kiinnitetään siihen, niin että tämä pystytään identifioimaan sekä lisäksi saamaan selville, onko ao. kohdetta tai sen osaa käsitelty luvattomasti. Muunnin tai kaikki muuntimet on tällöin yhdistetty ulkopuoliseen ultraäänitestauslaitteeseen. Näin ollen saadaan tunnussinetti, joka on helppo ja nopea tunnistaa ja myös tarkastaa. Apuna käytetään tällöin yksinkertaista sähköliitäntää, joten vaikeita ja kalliita operaatioita ei jouduta suorittamaan.
Koska muunnin tai kaikki käytettävät muuntimet lähettävät aina sen "ultraäänikuvan", jonka ne "aistivat" sinettirakenteessa, ne lähettävät siis aina saman sinettitunnuksen edellyttäen, että sinettiä ei ole "kopeloitu". Koska ulkopuoliset ultraäänikoestuslaitteet eivät edellytä mitenkään tarkkaa sijaintia, ovat saadut tulokset muuntyyppisiin tunnussinetteihin verrattuina tuntuvasti luotettavampia.
Keksinnön mukaisen järjestelmän käsittävässä tunnussinetissä on myös se lisäetu, että matriisiin upotettu muunnin tai muuntimet lisäävät vielä sinetin tunnistamisen satunnaisuutta, mikä tekee sinetin jäljentämisen vielä vaikeammaksi, melkeinpä mahdottomaksi.
Koska keksinnön mukainen järjestelmä ei edellytä muuntimen sijoittamista lähelle tunnussinettiä eikä näin ollen myöskään tähän liittyviä operaatioita, ei tällöin myöskään pääse tapahtumaan epätarkasta sijainnista johtuvia epätarkkuuksia eikä virheitä. Matriisiin sijoitettavan muuntimen/sijoitettavien muuntimien ei myöskään tarvitse olla korkealaatuisia, vaan yksinkertainen pietsosähköinen kide riittää, koska se "vastaa" aina samalla tavalla ultraääniaalto-koestukseen edellyttäen, että sinettiä ei ole käsitelty luvattomasti .
Seuraavassa selostetaan esimerkkinä erästä keksinnön mukaista rakennetta viittaamalla oheiseen piirustukseen, joka havainnollistaa kaaviona pystyleikkausta tunnussinetistä, jota käytetään ydin-polttoaine-elementtinipun kanssa.
Sinettiin kuuluu runko 1, jonka alapää 2 muodostaa vaippa-osan (hatun), joka peittää tappiosan (ei kuviossa) toisen pään. Tappi kuuluu tällöin osana valvottavaan esineeseen, ts. fissioituvaa materiaalia käsittävään säiliöön. Vaipan 2 sisäpinnan keskellä on uloke 3, joka toimii tapin pään kiinnitysosana. Kun vaippa 2 irrotetaan ao. esineestä, uloke 3 katkeaa.
5 66497
Rungon 1 yläosassa 4 on lieriömäinen syvennys 5, joka on täytetty esim. "Araldite"-nimisellä materiaalilla 6 tai mahdollisesti alumiinilla. Po. materiaaliin (tai alumiiniin) on upotettu mielivaltaisena kuviona pronssi- tai volframiosat 7. Syvennyksen 5 suu-osa on suljettu kannella 8, joka on yleensä sähköä johtavaa ainetta. Runko 1 tehdään mieluimmin samasta sähköä johtavasta materiaalista kuin kannen 8 pääosa. Kannen 8 keskiosa 9 on sähköä johtava rakenne, jonka ympärillä on sähköä eristävästä materiaalista valmistettu rengas 10 kannen 8 koko vahvuudella.
Materiaaliin 6 (muodostaa matriisin 1 alustan lisäosille 7) on upotettu myös kaksi peitsosähköistä muunninta 11, 12. Kumpikin niistä muodostaa matriisimateriaaliin liittyvän lisäosan. Muunnin 11 upotetaan kokonaan po. materiaaliin ja yhdistetään sähköjohdolla 13 syvennyksen 5 yhteen seinämään sekä toisella johdolla 14 kannen 8 sähköä johtavaan keskiosaan 9. Toinen muunnin 12 on taas yhdistetty suoraan (esim. hitsaamalla) syvennyksen 5 yhteen seinämään ja liitetty sähköjohdolla 15 kannen 8 sähköä johtavaan keskiosaan 9.
Näin ollen, kun ulkopuolinen ultraäänitestauslaite, joka ei sinänsä liity tähän keksintöön, liitetään sähköisesti kannen 8 keskiosaan 9, saavat matriisimateriaalissa 6 olevat muuntimet 11 ja 12 aikaan tuloksen, joka ilmaisee sinetin rakenteen ja nimenomaan sen eri lisäosien muodon. Po. ultraäänitestauslaite voidaan liittää suoraan ao. kohteisiin, tai jos ne ovat kaukana ultraäänilaitteesta, liittäminen voidaan suorittaa johtimella 16, joka on yhdistetty kannen 8 keskiosaan 9. Mikäli sinettiin ei ole koskettu, muuntimien 11 ja 12 tulos on aina sama ja muodostaa ao. sinetin tunnuskoodin. Sinetin käsittely tai vaipan poistaminen muuttavat tällöin sen rakennetta, niin että testausta suoritettaessa muuntimista 11 ja 12 saadaan erilainen vastaus, josta voidaan heti päätellä, että vilpillinen käsittely on kyseessä.
Nyt on vielä huomattava, että vaikka lisäosien on edellä mainittu olevan pronssia tai volfrämiä, niin ainakin muutamia niistä voidaan korvata matriisimateriaaliin tehtävillä aukoilla.

Claims (8)

1. Järjestelmä esineen identifioimiseksi ultraäänikoestuksen avulla, jossa järjestelmässä on materiaalimatriisi (6) ja useita liitännäisosia (7) materiaalista, joka eroaa materiaalimatriisin (6) materiaalista ja on sovitettu materiaalimatriisiin (6) mielivaltaisena kuviona, tunnettu siitä, että ainakin yksi lii-tännäisosista (7) koostuu pietsosähköisestä kidemuuntimesta (11,12) ja että järjestelmässä on välineet sähköliitäntöjen (13,14,15,16) luomiseksi muuntimen tai kaikkien muuntimien (11,12) ja ulkopuolisten ultraäänikoestuslaitteiden välille, kun järjestelmä on käytössä liitetty identifioitavaan esineeseen, jolloin yksi muuntimesta tai kustakin muuntimesta (11,12) lähtevä lähtö, joka on uniikki mate-riaalimatriisissa (6) oleville liitännäisosien tietylle muodolle, voidaan sähköliitäntävälineiden (13,14,15,16) avulla siirtää koestuslaitteille .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että matriisimateriaali on sijoitettu onttoon runkooon ja että sähköliitäntälaite käsittää söhköä johtavan osan muuntimen tai muuntimien ja po. rungon sähköä johtavan ulko-osan välissä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että runko käsittää ensimmäisen runko-osan, jossa on materiaalimatriisin sisältävä syvennys, sekä toisen runko-osan, joka muodostaa kannen, joka sulkee syvennyksen suuosan, rungon sähköä johtavan ulko-osan sijaitessa tällöin po. kannessa.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että kaksi em. lisäosaa ovat pietsosähköisiä kidemuun-timia toisen niistä ollessa yhdistetty ao. sähköjohdoilla syvennyksen seinämään ja kannen sähköä johtavaan ulko-osaan ja toisen muuntimen ollessa taas asennettu suoraan syvennyksen seinämään sekä yhdistetty toisella sähköjohdolla kannen sähköä johtavaan ulko-osaan.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kannen keskellä on sähköä johtava osa, joka muodostaa em. sähköä johtavan ulko-osan, ja sähköeristysmateriaalis-ta valmistettu renkaanmuotoinen osa, joka on em. keskiosan kehän ympärillä.
6. Jonkin tai joidenkin patenttivaatimusten 1-5 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se on tarkoitettu muodosta 7 66497 maan tunnistussinctti, joka sijoitetaan tai kiinnitetään tiettyyn esineeseen (kohteeseen), niin että tämän identiteetti saadaan selville, ja joka lisäksi ilmaisee, että ainakin osa po. esineestä (kohteesta) on koskematon, kun muunnin tai muuntimet on järjestelmän ollessa käytössä yhdistetty ulkopuoliseen ultraääniaaltokoestus-laitteeseen.
6 66497
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että se käsittää patenttivaatimuksessa 2 esitetyt ra-kennepiirteet, ja että rungossa on tällöin vaippa, joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi fissioituvaa materiaalia sisältävään säiliöön.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, tunnet- t u siitä, että vaipassa on uloke, joka on tarkoitettu po. säiliöön liittyväksi, kun vaippa on kiinnitetty siihen, niin että se katkeaa, kun vaippa irrotetaan. 8 66497
FI801299A 1979-04-24 1980-04-23 System foer identifiering av foeremaol FI66497C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB7914203 1979-04-24
GB7914203 1979-04-24

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI801299A FI801299A (fi) 1980-10-25
FI66497B FI66497B (fi) 1984-06-29
FI66497C true FI66497C (fi) 1984-10-10

Family

ID=10504736

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI801299A FI66497C (fi) 1979-04-24 1980-04-23 System foer identifiering av foeremaol

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4359903A (fi)
EP (1) EP0018198B1 (fi)
JP (1) JPS6026230B2 (fi)
AT (1) ATE3171T1 (fi)
CA (1) CA1146255A (fi)
DE (1) DE3062871D1 (fi)
DK (1) DK148855C (fi)
FI (1) FI66497C (fi)
IE (1) IE49328B1 (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
LU83333A1 (fr) * 1981-05-04 1983-03-24 Euratom Utilisation de textures de surface comme marque aleatoire d'idendite unique
FR2518751A1 (fr) * 1981-12-22 1983-06-24 Euratom Systeme de surveillance d'une pluralite de conteneurs utilisant des sceaux ultrasonores
EP0102405B1 (fr) * 1982-09-03 1987-01-07 Communaute Europeenne De L'energie Atomique (Euratom) Sceau à signature ultrasonore
CA1178794A (en) * 1982-10-25 1984-12-04 Simon Backer Random coil ultrasonic seal
FR2544860B1 (fr) * 1983-04-19 1985-10-04 Commissariat Energie Atomique Dispositif thermoflux-metrique pour le controle de matieres calogenes a l'interieur d'un conteneur
FR2568227B1 (fr) * 1984-07-24 1986-11-14 Commissariat Energie Atomique Dispositifs de scellement et de surveillance d'un conteneur renfermant notamment de la matiere calogene
FR2570532B1 (fr) * 1984-09-18 1986-11-14 Commissariat Energie Atomique Systeme de surveillance de conteneurs a sceaux ultrasonores utilisant des terminaux autonomes
JPH0212033A (ja) * 1988-06-30 1990-01-17 Yamatake Honeywell Co Ltd 流体漏洩検出システム
DE3935207A1 (de) * 1989-10-23 1991-05-02 Dornier Gmbh Verifikations-kennzeichen
DE4242992B4 (de) * 1992-12-18 2004-01-29 Meto International Gmbh Anordnung zur Sicherung eines Artikels, insbesondere einer Aufzeichnungsplatte wie eine CD-Platte
CA2133902A1 (en) * 1994-10-20 1996-04-21 Ki Sheung Yuen Coded seal
US6033526A (en) 1994-12-28 2000-03-07 Hercules Incorporated Rosin sizing at neutral to alkaline pH
US5699047A (en) * 1996-01-19 1997-12-16 Minnesota Mining And Manufacturing Co. Electronic article surveillance markers for direct application to optically recorded media
GB2603887A (en) * 2020-11-24 2022-08-24 Novosound Ltd Tamper proof ultrasound sensor

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3276969A (en) * 1965-09-17 1966-10-04 Emil F Antal Device for monitoring shut-down nuclear reactors
GB1117795A (en) * 1966-05-19 1968-06-26 Atomic Energy Authority Uk Improvements in nuclear fuel pins and fuel pin assemblies
US3641811A (en) * 1969-12-02 1972-02-15 Robert J Gnaedinger Jr Method and apparatus for determining structural characteristics
DE2028672A1 (de) * 1970-06-11 1971-12-23 Gesellschaft für Kernforschung mbH, 7500 Karlsruhe Verfahren zur Identifizierung von Angriffen auf selbstschließende Sicherheitssiegel
LU62555A1 (fi) * 1971-02-08 1971-12-05
JPS5426680B2 (fi) * 1974-10-10 1979-09-05
US4530241A (en) * 1979-04-24 1985-07-23 European Atomic Energy Community (Euratom) Method of monitoring the identity and integrity of an object particularly a closed container

Also Published As

Publication number Publication date
US4359903A (en) 1982-11-23
DK172280A (da) 1980-10-25
JPS6026230B2 (ja) 1985-06-22
FI66497B (fi) 1984-06-29
EP0018198A2 (en) 1980-10-29
DE3062871D1 (en) 1983-06-01
EP0018198A3 (en) 1981-04-22
IE800763L (en) 1980-10-24
DK148855B (da) 1985-10-28
JPS5616898A (en) 1981-02-18
IE49328B1 (en) 1985-09-18
DK148855C (da) 1986-04-21
ATE3171T1 (de) 1983-05-15
EP0018198B1 (en) 1983-04-27
FI801299A (fi) 1980-10-25
CA1146255A (en) 1983-05-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI66497C (fi) System foer identifiering av foeremaol
US5169188A (en) Ceramic tamper-revealing seals
Wootters The acquisition of information from quantum measurements
US4825801A (en) Tamper indicating seal and method for making the same
FI67970B (fi) Foerfarande foer oevervakning av lagrade kaernbraensleelement
US3530723A (en) Meter having meter cover liner
AU2014366899B2 (en) An assured integrity container
EP0176120A1 (en) Marking seal
FI69938B (fi) Tillsluten behaollare foer innehaollande av material som skallskyddas
CN111914979A (zh) 一种自毁式防造假的混凝土试块标签
CN206058773U (zh) 表封装置
JP7097158B2 (ja) クロージャ、ケーブル敷設構造及びクロージャ内部への浸水検出方法
CN213123044U (zh) 一种自毁式防造假的混凝土试块标签
GB2178481A (en) Security containers or enclosures
US4658251A (en) Heat seal monitoring devices for a container, which more particularly contains calogenic material
CN104916224A (zh) 表封及具有该表封的仪表信息管理系统
Caskey et al. Containment and Surveillance An Overview.
Sheldon et al. Statistical evaluation of set-up errors in the ARC/SPAR system.[Evidence of tampering]
JP2006163918A (ja) 保護具安全管理システム
Cummings et al. Tamper-indicating barcode and method
Tanner et al. TID Environmental Performance Testing In Support of the Mayak Fissile Material Storage Facility
Grier Poking and Prying for Peace
CN102566054A (zh) 观片灯标识方法及装置
Ryan Reusable tamper-indicating security seal
Guard NAVIGATION AND VESSEL INSPECTION CIRCULAR NO. 8 01

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: EUROPEAN ATOMIC ENERGY COMMUNITY