FI65145C - Alarmanordning med hoeg effekt - Google Patents

Alarmanordning med hoeg effekt Download PDF

Info

Publication number
FI65145C
FI65145C FI821985A FI821985A FI65145C FI 65145 C FI65145 C FI 65145C FI 821985 A FI821985 A FI 821985A FI 821985 A FI821985 A FI 821985A FI 65145 C FI65145 C FI 65145C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
alarm
rotor
fan
motor
high power
Prior art date
Application number
FI821985A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI65145B (fi
FI821985A0 (fi
Inventor
Pekka Juhani Hautala
Original Assignee
Pekka Juhani Hautala
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pekka Juhani Hautala filed Critical Pekka Juhani Hautala
Priority to FI821985A priority Critical patent/FI65145C/fi
Publication of FI821985A0 publication Critical patent/FI821985A0/fi
Priority to DE19833319969 priority patent/DE3319969A1/de
Application granted granted Critical
Publication of FI65145B publication Critical patent/FI65145B/fi
Publication of FI65145C publication Critical patent/FI65145C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G10MUSICAL INSTRUMENTS; ACOUSTICS
    • G10KSOUND-PRODUCING DEVICES; METHODS OR DEVICES FOR PROTECTING AGAINST, OR FOR DAMPING, NOISE OR OTHER ACOUSTIC WAVES IN GENERAL; ACOUSTICS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G10K7/00Sirens
    • G10K7/02Sirens in which the sound-producing member is rotated manually or by a motor
    • G10K7/04Sirens in which the sound-producing member is rotated manually or by a motor by an electric motor

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Emergency Alarm Devices (AREA)

Description

65145
Suurtehohälyt in Alarmanordning med hög effekt
Keksinnön kohteena on suurtehohälytin, jonka hälytinlaitteistoon kuuluu moottorin käyttämä puhallin ilman puhaltamiseksi hälytysäänen aikaansaavaan hälytinosaan, johon kuuluu samankeskeisesti, toinen toisen sisään sijoitettuna aukoilla varustettu staattori ja aukoilla varustettu roottori, 5 johon on sen pyörittämiseksi liitetty moottori, sopivimmin sähkömoottori, jonka pyörimisnopeus on säädettävissä.
Suurtehohälyttimessä hälytysääni aikaansaadaan katkomalla paineen-alaista ilmavirtausta pyörivällä roottorilla. Roottoriin on muodos-10 tettu aukkoja, jotka liikkuvat suurella nopeudella stattorin vastaavien aukkojen ohi. Aukkojen läpi virtaava, roottorin katkoma ilmavirtaus aikaansaa tällöin ympäröivään ilmaan paine- ja alipaineaaltoja, jotka kuuluvat voimakkaana hälytysäänenä. Hälytysäänen kuuluvuutta voidaan vielä lisätä staattorin aukkoihin liitetyillä eksponentiaalitorvilla. Tar-15 vittava paineilma saadaan joko ilmapumpusta tai paineilmasäiliöstä, joka täytetään ilmakompressorilla.
Tunnetut suurtehohälyttimet on tavallisesti järjestetty toimimaan paineilmasäiliöiden avulla. Koska tarvittavat ilmamäärät ovat suuria, 20 on myös käytettyjen paineilmasäiliöiden oltava suurikokoisia ja lujarakenteisia. Tavallisesti säiliöt sijoitetaan maan pinnalle tai maanpinnan alapuolelle ja varsinainen äänipää eli hälytinosa sijoitetaan esimerkiksi korkean rakennuksen katolle, jotta hälytysääni kuuluisi kauas. Tällöin säiliöstä hälytinosaan täytyy rakentaa pitkä paineilma-25 putkisto. Tämä tulee kalliiksi ja lisäksi koko hälytinlaitteisto on hyvin vaikeasti siirrettävissä paikasta toiseen. Pitkät putkistot ovat myös herkkkiä tukkeutumaan ja rikkoutumaan. Lisäksi tällaisen hälytti-men kuntoa ei voida testata muulla tavoin kuin suorittamalla hälytys.
On luonnollista, että tällaisia harjoitushälytyksiä ei voida tehdä 30 kovin usein. Suurista säiliöistä huolimatta peräkkäisten hälytysten määrä on myös rajoitettu. Säiliöiden täyttäminen vie huomattavan pitkän ajan.
Tunnetuissa suurtehohälyttimissä roottorina toimiva reikälevy toimii 35 joko paineilman vaikutuksesta tai sähkömoottorin pyörittämänä. Koska hälytinosa sijaitsee esimerkiksi korkean rakennuksen katolla ulkoilma- 2 65145 tilassa, on selvää, että roottori pyörii jäykemmin talvipakkasella kuin kesällä. Tästä seuraa se, että roottorin pyörimisnopeus on eri olosuhteissa erilainen, ja koska hälytysäänen taajuus on suoraan verrannollinen roottorin pyörimisnopeuteen, niin myös hälytysäänen 5 taajuus on eri olosuhteissa erilainen. Esimerkiksi taajuudeltaan nouseva ja laskeva ääni aikaansaadaan tavallisesti siten, että vuorotellen kytketään ja katkaistaan roottoria pyörittävän sähkömoottorin sähköteho. Kesäolosuhteissa roottorin pyörimisnopeus eli samalla hälytysäänen taajuus kasvaa nopeasti ja pienenee hitaasti root-10 torin pyöriessä kauan vaikka teho on katkaistu. Talviolosuhteissa taas päinvastoin roottori lähtee hitaasti liikkeelle ja pysähtyy nopeasti. Näin ollen tunnetuilla laitteilla ei ole voitu kovin tarkoin toteuttaa sovittuja määräysten mukaisia hälytysääniä.
15 Nykyisin käytössä olevat hälytysmerkit on ryhmitelty normaaliajan merkkeihin ja poikkeusolojen merkkeihin. Sireenityyppiselle hälyttimelle on vahvistettu neljä erilaista hälytysmerkkiä, joiden merkitys normaalioloissa ja poikkeustiloissa on hieman erilainen. Noin yhden minuutin kestävä pitkä ääni tarkoittaa palo- ja pelastusmerkkiä tai poik-20 keusoloissa "vaara ohi"-merkkiä. Yleinen hälytysmerkki on aina noin minuutin kestävä merkki, jossa hälytinlaite on vuoronperään kytkettynä noin seitsemän sekuntia ja katkaistuna noin seitsemän sekuntia. Syntyvä ääni on vuoron perään nouseva ja laskeva. Hälytinlaitteiden kokeiluun käytetään merkkiä, jossa hälyttimen käynnistin pidetään kytkettynä 25 noin seitsemän sekuntia. Neljäs merkki on poikkeusoloissa käytettävä yleinen vaaramerkki, jossa hälyttimen käynnistin on kytkettynä noin seitsemän sekunnin ajan ja katkaistuna noin 21 sekunnin ajan. Hälytinlaite kytketään merkinannon kestäessä viisi kertaa eli äänimerkin kestoaika on noin kaksi minuuttia. Hälyttimen käynnistintä kytkettäessä 30 ja katkaistaessa hälytysääni muodostuu taajuudeltaan nousevaksi tai laskevaksi sen mukaan kuinka nopeasti hälyttimen roottori kiihtyy tai hidastuu. Tästä johtuen erilaisilla hälytyslaitteilla hälytysmerkit ovat erilaisia, vaikka laitteita käytettäisiinkin ohjeiden mukaan.
Eri merkkien erotettavuus toisistaan saattaa tällöin huonontua.
Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellämainitut epäkohdat sekä aikaansaada tehokas, toimintavarma ja kaikissa olosuhteissa samalla tavoin, asetetun ohjelman mukaisesti toimiva suurtehohälytin. Keksin- 35 3 65145 nolle on tunnusomaista se, että roottoriin on liitetty pyörimisnopeutta mittaava anturi, ja että hälytinlaitteistoon kuuluu säätölaite, johon anturi on kytketty ja joka säätölaite säätää roottorin pyörimisnopeuden anturilta saadun takaisinkytkennän perusteella halutun suuruiseksi niin, että 5 hälytysäänen taajuus on säädettävissä asetetun ohjelman mukaiseksi. Koska keksinnön mukaan hälytysosan roottorin pyörimisnopeus aina tarkalleen halutun suuruinen, niin hälyttimen aikaansaama hälytysääni on myös täsmälleen halutun hälytysohjelman mukainen. Tällöin hälytys on olosuhteista riippumatta toistettavissa aina täsmälleen samanlaisena, jolloin eri 10 hälytysten erotettavuus toisistaan on paras mahdollinen. Tunnetuissa hälytyslaitteissa toiminnan vaihtelusta saattaa syntyä epäselvyyksiä. Keksinnön mukainen suurtehohälytin onkin monipuolinen, tarkka ja ohjelmoitava laite, jolla saadaan toistetuksi kaikki käytössä olevat hälytysohjelmat.
15 Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkin avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen suurtehohälyttimen laitteistoa konttiin asennettuna.
20
Kuvio 2 esittää kuvion 1 suurtehohälyttimen pääosien toimintakaaviota.
Kuvio 3 esittää kuvion 1 suurtehohälyttimen säätölaitteen toimintakaaviota.
25
Kuvio 4 esittää pystyleikkausta kuvion 1 suurtehohälyttimen hälytin-osasta.
Kuvio 5 esittää kuviosta 4 pitkin viivaa V-V otettua leikkausta.
30
Kuviossa 1 on esitetty suurtehohälytin, joka on rakennettu konttiin 15. Kontin sisällä on polttomoottorin 1 käyttämä puhallin 2, joka ottaa ilman kontin 15 seinämään muodostetusta aukosta 16. Lisäksi kon- , 65145 4 tissa on moottorin 1 polttoainesäiliö 14, akku 12 ja säätölaite 9.
Akun virtaa tarvitaan polttomoottorin 1 käynnistykseen, säätölaitteen 9 toimintaan ja hälytinosan 3 roottorin pyörittämiseen. Puhaltimesta 2 ilmavirta johdetaan kanavaa 17 pitkin kontin päälle sijoitettuun häly-5 tinosaan 3. Tähän hälytinosaan eli hälyttimen äänipäähän kuuluu staat-tori 7, jonka aukkoihin on sijoitettu hälytysäänen kuuluvuutta lisäävät eksponentiaalitorvet 18. Staattorin 7 sisällä on pyörivä roottori. Hälytinosaan johtavaan ilmakanavaan 17 kontin 15 sisällä on liitetty ohivirtausventtiili 11, jonka avulla puhaltimen 2 tuottama ilmavirta 10 voidaan ohjata joko ylös hälytinosaan 3 tai suoraan kontin seinämään muodostetusta aukosta 19 ulos. Ohivirtausventtiilin 11 avulla voidaan käyttää puhallinta 2 silloinkin kun ei haluta hälytysäänen kuuluvan.
Tämä venttiili mahdollistaa myös hälytysäänen katkomisen eli vakio-taajuisten pilliäänien aikaansaamisen. Tavallisissa hälytysäänikaavi-15 oissa käytetään vakiotaajuisen äänen lisäksi taajuudeltaan nousevia ja laskevia hälytysääniä. Erilaiset hälytysmerkit voidaan ohjelmoida hälytyslaitteistoa säätelevään säätölaitteeseen 9.
Kuviossa 2 on esitetty kaaviollisesti keksinnön mukaisen suurtehohälyt-20 timen pääosien toimintakaavio. Kuviosta nähdään, että polttomoottori 1 pyörittää puhallinta 2, jonka tuottama ilma johdetaan hälytinosaan 3. Hälytinosan sisällä olevaa roottoria 5 pyörittää sähkömoottori 8, joka saa sähkövirran akulta 12. Akun 12 ja tasavirtamoottorin 8 välissä on pulssihakkuri 10, joka muuttaa akusta 12 saatavan tasavirran pulssimuo-25 toon moottorin 8 pyörimisnopeuden säätämistä varten. Akkua 12 ladataan polttomoottorin 1 käyttämällä generaattorilla 13. Säätölaite eli säätö-keskus 9 säätää polttomoottorin 1 ja sähkömoottorin 8 pyörimisnopeutta. Puhaltimen 2 moottorin 1 pyörimisnopeus pidetään pääasiallisesti vakiona, mutta roottoria 5 pyörittävän sähkömoottorin 8 pyörimisnopeutta sääde-30 tään sen mukaan miten hälytysäänen taajuutta on muutettava. Polttomoottorilta 1 saadaan takaisinkytkentä säätökeskukseen 9 siten, että katko jän kärjistä johdetaan pulssit säätökeskukseen. Roottorin 5 pyörimisnopeutta mitataan induktiivisella anturilla, jonka antamat tiedot johdetaan säätökeskukseen 9. Tämän takaisinkytkennän ansiosta hälytinosan 35 roottorin 5 pyörimisnopeus on aina halutun suuruinen.
li 5 65145
Kuviossa 3 on esitetty kaavioilisesti hälytinlaltteistoon kuuluvan säätölaitteen toiminta. Keskusyksiköstä eli aikakeskeytyspalvelusta lähtevät toimintakäskyt polttomoottorille ja sähkömoottorille. Häly-tyskäskyn saapuessa keskusyksikkö käynnistää ensin polttomoottorin.
5 Moottorin saavutettua määrätyn pyörimisnopeuden käynnistyy roottorin sähkömoottori eli DC-moottori, jonka pyörimisnopeutta säädetään ennalta määrätyn ohjelman mukaisesti. Jos taas kysymyksessä on hälytys-laitteiston kokeilu, niin keskusyksikkö ei käynnistä polttomoottoria, vaan hälytysohjelma ajetaan läpi pyörittämällä roottorin sähkömoottoria. 10 Tällöin hälytys on kuultavissa hyvin hiljaisella äänenvoimakkuudella.
Kuviossa 4 on esitetty yksinkertaistettuna pystyleikkaus kuvion 1 yläosassa olevasta hälytlnosasta 3. Hälytinosan runko eli staattori 7 on tässä eovellutusmuodossa edullisimmin sylinterin muotoinen. Staattorin 7 15 sisälle on sijoitettu samankeskeiseeti myös sylinterin muotoinen pyörivä roottori 5, jota pyörittää sähkömoottori 8. Hälytinosan tarvitsema paine-ilma johdetaan puhaltimelta hälytinosaan kanavan 17 kautta. Hälytlnosas-sa ilmavirta etenee pyörivän roottorin 5 sisäpuolelta aukkojen 4 kautta staattorin 7 vastaavalla kohdalla sijaitseviin aukkoihin 6. Paineilman 20 katkominen pyörivän roottorin 5 avulla aiheuttaa alipaine- ja ylipaine- aaltoja, jotka etenevät eksponentiaalitorvien 18 kautta ympäröivään tilaan.
Kuviossa 5 on esitetty kuviosta 4 otettu vaakaleikkaus. Sylinterimälsen 25 staattorin 7 sisällä on pyörivä sylinterimälnen roottori 5. Ilma johde taan roottorin 5 sisäpuolelta sen aukkojen 4 kautta staattorin 7 aukkoihin 6 ja edelleen paineaaltoina eksponentiaalitorvien 18 kautta ulkoilmaan. Kuviosta nähdään, että roottorin 5 aukko 4 on pyörimissuunnassa olennaisesti suurempi kuin vastaavalla kohdalla sijaitseva staattorin 7 30 aukko 6 tässä suunnassa. Kuvion esittämässä tapauksessa tämä suhde on noin 2:1. Tämä suhde voi olla keksinnön mukaan jopa 3:1, jolloin ääni-päälle saadaan erittäin edullinen hyötysuhde.
Keksinnön erilaiset sovellutusmuodot voivat vaihdella jäljempänä esi-35 tettävien patenttivaatimusten puitteissa. Niinpä puhaltimen 2 tuotta man ilman paine on edullisimmillaan 0,3 bar, mutta sitä voidaan myös muuttaa tarpeen mukaan. Hälytysäänen taajuus on keksinnön mukaisessa 6 65145 suurtehohälyttimessä 370 Hz, joka on edullinen sekä äänen etenemisen että ihmiskorvan herkkyyden kannalta. Keksinnön mukaiseen hälyttimeen on ohjelmoitu neljä erilaista hälytysmerkkiä, mutta niitä voidaan luonnollisesti lisätä. Hälytyskäsky voidaan antaa hälyttimelle kaapelin avulla 5 tai radioteitse. Staattori ja roottori ovat piirustuksissa esitetyissä sovellutusmuodoissa sylinterimäisiä, mutta ne voivat olla myös muun muotoisia. Roottori voi sijaita myös staattorin ulkopuolella. Olennaista on se, että ne ovat samankeskeisiä ja että niiden ilmavirtausaukot ovat vastaavilla kohdilla.
i

Claims (7)

7 65145
1. Suurtehohälytin, jonka hälytinlaitteistoon kuuluu moottorin (1) käyttämä puhallin (2) ilman puhaltamiseksi hälytysäänen aikaansaavaan hälytinosaan (3), johon kuuluu samankeskisesti, toinen toisen sisään sijoitettuna aukoilla (6) varustettu staattori (7) ja aukoilla (4) varus- 5 tettu roottori (5), johon on sen pyörittämiseksi liitetty moottori (8), sopivimmin sähkömoottori, jonka pyörimisnopeus on säädettävissä, tunnettu siltä, että roottoriin (5) on liitetty pyörimisnopeutta mittaava anturi, ja että hälytinlaitteistoon kuuluu säätölaite (9), johon anturi on kytketty ja joka säätölaite säätää roottorin (5) pyörimisnopeuden 10 anturilta saadun takaisinkytkennän perusteella halutun suuruiseksi niin, että hälytysäänen taajuus on säädettävissä asetetun ohjelman mukaiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen suurtehohälytin, tunnettu 15 siitä, että säätölaite (9) on järjestetty säätämään puhaltimen (2) moottoria (1) siten, että puhaltimen tuotto on vakio.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen suurtehohälytin, tunnettu siitä, että roottorin (5) moottori (8) on tasavirtamoottori, jonka pyö- 20 rimlsnopeutta säädetään pulssihakkurilla (10).
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen suurtehohälytin, tunnettu siitä, että hälytyslaitteisto on kokeiltavissa hiljaisella äänenvoimakkuudella siten, että roottoria (5) pyöritetään hälytysohjelman mukai- 25 eesti kun puhallin (2) ei ole toiminnassa.
5. Patenttivaatimusten 1-4 mukainen suurtehohälytin, tunnettu siitä, että hälytinlaitteistoon kuuluu ohivirtausventtiili (11), jonka avulla puhaltimelta (2) tuleva ilmavirta on ohjattavissa joko hälytin- 30 osaan (3) tai sen ohi.
6. Patenttivaatimusten 1-5 mukainen suurtehohälytin, tunnettu siltä, että hälytinlaitteistoon kuuluu akku (12) roottorin (5) tasavirtamoottorin (8) käyttämiseksi ja puhaltimen (2) moottorin (1) käyt- 35 tämä generaattori (13) akun lataamiseksi.
7. Patenttivaatimusten 1-6 mukainen suurtehohälytin, tunnettu _ - T" 65145 s siitä, että puhaltimen (2) moottori (1) on polttoainesäiliöllä (14) varustettu polttomoottori, jolloin hälytyslaitteisto on itsenäinen toimiva yksikkö, joka on riippumaton ulkopuolisesta energiasta, kuten esimerkiksi sähkövirrasta. 65145
FI821985A 1982-06-03 1982-06-03 Alarmanordning med hoeg effekt FI65145C (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI821985A FI65145C (fi) 1982-06-03 1982-06-03 Alarmanordning med hoeg effekt
DE19833319969 DE3319969A1 (de) 1982-06-03 1983-06-01 Hochleistungsalarmgeber

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI821985 1982-06-03
FI821985A FI65145C (fi) 1982-06-03 1982-06-03 Alarmanordning med hoeg effekt

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI821985A0 FI821985A0 (fi) 1982-06-03
FI65145B FI65145B (fi) 1983-11-30
FI65145C true FI65145C (fi) 1984-03-12

Family

ID=8515635

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI821985A FI65145C (fi) 1982-06-03 1982-06-03 Alarmanordning med hoeg effekt

Country Status (2)

Country Link
DE (1) DE3319969A1 (fi)
FI (1) FI65145C (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3610417A1 (de) * 1985-04-01 1986-11-20 Hörmann GmbH, 8011 Kirchseeon Sirene
DE19528570C2 (de) * 1995-08-03 1999-03-11 Daimler Benz Ag Gerichteter Schallgenerator
FR2821440B1 (fr) * 2001-02-26 2004-12-17 Mecanique Vivante Dispositif de sirene

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE643047C (de) * 1937-03-23 Elbtalwerk Elek Zitaets Akt Ge Verfahren zum Betrieb einer Sirene
DE660684C (de) * 1933-12-12 1938-05-31 Sachsenwerk Licht & Kraft Ag Verfahren zur Erzeugung von Heultoenen mittels Sirenenanordnung mit umlaufendem Ton-frequenz- und umlaufendem Drucklufterzeuger, die von je einem Motor angetrieben werden
FR1473215A (fr) * 1966-01-27 1967-03-17 Groupe mobile d'alimentation en énergie
DE1289766B (de) * 1966-08-04 1969-02-20 Pintsch Bamag Ag Niederdruckgassirene
US4173951A (en) * 1977-06-09 1979-11-13 Masamitsu Ishihara Power plant for simultaneously generating electric power and pneumatic pressure
DE3121822A1 (de) * 1981-06-02 1982-12-16 Motoren-Werke Mannheim AG vorm. Benz Abt. stationärer Motorenbau, 6800 Mannheim Verbrennungsmotor-aggregat zur erzeugung von elektrischem strom und/oder verdichtung von luft, insbesondere fuer klaeranlagen

Also Published As

Publication number Publication date
DE3319969A1 (de) 1983-12-15
FI65145B (fi) 1983-11-30
FI821985A0 (fi) 1982-06-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4316096A (en) Wind power generator and control therefore
US4747085A (en) Method and apparatus for monitoring swimming pools
US3750001A (en) Remote, completely self-contained, self-maintaining power supply apparatus for powering a pressurized-liquid distributing and disseminating system
Nystuen et al. The underwater sound generated by heavy rainfall
CA2318386A1 (en) Method for measuring and controlling oscillations in a wind turbine
EP1075600A1 (en) Wind turbine with stress indicator
EP2745006A1 (en) Acoustic noise monitoring system for a wind turbine
Loewen et al. A model of the sound generated by breaking waves
US20080223134A1 (en) Method and Device For Testing the Stability and/or Bending Strength of Masts
FI65145C (fi) Alarmanordning med hoeg effekt
US4891576A (en) Ground-based transmission line conductor motion sensor
CN104568135A (zh) 自动声校准装置
CN207066943U (zh) 全向风蚀通量自动测量装置
US2376730A (en) Apparatus for sonic detection
RU98256U1 (ru) Устройство для определения скорости и направления ветра на заданной высоте
GB2050979A (en) Automatic voice checklist system for aircraft cockpit
JP2009168689A (ja) 竜巻検知装置
CN207395887U (zh) 用于变电站作业场所的全方位噪声测量装置
SE466124B (sv) Vissla
CN221377232U (zh) 一种环境监测用水质取样装置
CN107165815A (zh) 一种实用型声响报警水泵耐压测试仪
CN209656154U (zh) 一种室内用多功能声级计
JP3069674U (ja) 水力発電所の試験装置
SU558215A2 (ru) Анемометр сигнальный
CN211291724U (zh) 自带报警功能的噪音检测设备

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: HAUTALA, PEKKA JUHANI