FI64430B - Tak - Google Patents

Tak Download PDF

Info

Publication number
FI64430B
FI64430B FI801021A FI801021A FI64430B FI 64430 B FI64430 B FI 64430B FI 801021 A FI801021 A FI 801021A FI 801021 A FI801021 A FI 801021A FI 64430 B FI64430 B FI 64430B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
elements
roof
row
building elements
layer
Prior art date
Application number
FI801021A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI64430C (fi
FI801021A (fi
Inventor
Per Herrmann
Original Assignee
Traeullsplattfabrikernas Foers
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Traeullsplattfabrikernas Foers filed Critical Traeullsplattfabrikernas Foers
Publication of FI801021A publication Critical patent/FI801021A/fi
Publication of FI64430B publication Critical patent/FI64430B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI64430C publication Critical patent/FI64430C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04DROOF COVERINGS; SKY-LIGHTS; GUTTERS; ROOF-WORKING TOOLS
    • E04D1/00Roof covering by making use of tiles, slates, shingles, or other small roofing elements
    • E04D1/28Roofing elements comprising two or more layers, e.g. for insulation

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Roof Covering Using Slabs Or Stiff Sheets (AREA)
  • Conveying And Assembling Of Building Elements In Situ (AREA)

Description

______.1 Γ_, KUULUTUSjULKAISU r a a ι r\ 8 <11) UTLÄGGNINGSSKRIFT 644 30 c Patentti eyönnetty 10 11 1933
Patent ncddclat (51) Kv.lk.^IntCI.3 E 04- D 3/35» 1/28 SUOMI — FINLAND (21) P*tenttlh»k*mu* — PttentansOknlng 801021 (22) H»k»ml«ptlv· —Anrikknlngidig 01.0it.80 (23) Alkup*M —Glltlghettdig 0l.0t.80 (41) Tullut Julkiseksi — Bllvlt offentllg 0^.10.80
Patentti·]· rekisterihallitus (44) Nihttvlkslpanon Ja kuuLIulkalsun pvm.—
Patent- och registerstyralMn ' Anaökan utlagd oeh utUkrlftan publlcerad 29.07.83 (32)(33)(31) Pry4*«y etuoikeus — Begird prlorltet 01. f)U.79
Ruotsi-Sverige(SE) 7903009-4 (71) Träullsplattfabrikemas Eörsäljnings AB, Box 42012, S-126 12 Stockholm 1+2, Ruotsi-Sverige(SE) (72) Per Herrmann, Bromma, Ruotsi-Sverige(SE) (74) Oy Kolster Ab (5I+) Katto - Tak Tämä keksintö koskee kattoa, joka on katto-osien varassa ja koostuu toisaalta kerroksesta pieniä, standardoituja, kantavia, laattamaisia rakennuselementtejä, jotka ovat esim. lujitealusta-villaa, kevytbetonia, trapetsiaaltopeltiä tms., jonka kerroksen koko on oleellisesti sama kuin kahden orsipalkin keskiviivojen välimatka, ja toisaalta mahdollisesti lisäeristeestä, joka on mainitun kerroksen ylä- ja/tai alapuolella, sekä toisaalta useista sadesuojakerroksista, jotka ovat kartonkia, muovikangasta tai peltiä. Keksintö koskee myös tällaisen katon valmistus- ja asennusmenetelmää sekä kattoon sisältyvää, koottua suurelementtiä.
Tunnetun menetelmän mukaan tällainen katto valmistetaan ja asennetaan paikan päällä asentamalla katon osat ja kiinnittämällä se elementti ja kerros kerrallaan. Tällöin käytetään nykyään paljon standardoituja elementtejä, jotka muodostavat sekä edellä mainitut, kantavat, laattamaiset rakennuselementit että lisäer.isteen. Tällä tunnetulla kattojärjestelmällä on monta etua. Itse katto-rungon osalta suunnittelijalla on vapaus, mitä tulee ainevalintaan ja jänneväleihin. Lisäksi ei olla riippuvaisia mittarajoituksista 64430 valmistuksen ja kuljetuksen yhteydessä. Runko voidaan mitoittaa parhaalla tavalla käyttämällä hyväksi harjan jatkuvuutta ja taloudellisinta läpileikkausta. Mitä tulfie eri rakennuselementtei-hin ei tunnetussa kattojärjestelmässä olla riippuvaisia tehtaan sunnittelupalvelusta. Valmistus varastoon on mahdollinen ja toimitusaika on lyhyt. Lisäksi kuljetustila on mahdollisimman pieni.
Tunnetun kattojärjestelmän haittana on se, että rakennuspaikalla ollaan riippuvaisia säästä ja että asennus vie aikaa. Lisäksi suunnitteluun liittyy se haitta, että katto sisältää melko paljon osia, jotka on tilattava ja pidettävä mielessä. On yritetty poistaa riippuvuus säästä ja nopeuttaa asennusta käyttämällä suurempia, valmiita kattoelementtejä, jotka uloimpia sadesuojakerrok-sia lukuunottamatta on koottu yhteen kaikista katon sisältämistä osista, katto-orret mukaanlukien. Lähemmin määriteltynä ennalta-määrätty määrä mainittuja, standardoituja, kantavia rakennusele-menttejä on kiinnitetty kahteen palkkiin, joista kumpikin vastaa pituussuunnassa kahtia jaettua katto-ortta ja jotka on varustettu lisäeristyksellä ja sadesuojakerroksella. Asennuksessa kattoele-mentit sijoitetaan vierekkäin.
Tämä hahmoteltu ehdotus vähentää huomattavasti riippuvuutta säästä ja tekee tietenkin mahdolliseksi katon nopean asennuksen, koska jopa katto-orsien sijoittaminen ja asentaminen erikseen rakennukselle jää pois. Tästä puuttuu kuitenkin suuressa määrin tunnetun kattojärjestelmän edellä kuvattuja etuja, mitä tulee mitoituksen joustavuuteen ja mahdollisuuteen sovittaa järjestelmä helposti eri kohteiden mukaan.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on kehittää katto, katon valmistus- ja asennusmenetelmä ja suurelementti tunnetun kattojärjestelmän edut säilyttäen, jolloin säästä riippumatta mahdollistetaan nopea asennus. Keksinnön mukaisesti katto koostuu reunakkain sijoitetuista isommista kattoelementeistä, joita kutsutaan seuraavassa suurelementeiksi ja jotka on koottu etukäteen käyttämättä kantavia palkkeja tai vastaavia, kukin rivistä rakennuselementtejä, joita on ennaltamäärätty lukumäärä ja jotka on mahdollisesti varustettu lisäeristyksellä ja ainakin yhdellä sadesuojakerroksella, ja jotka on peitetty yhteisillä lisä-sadesuojakerroksilla.
Muut keksinnön tuntomerkit ilmenevät oheisista patenttivaatimuksista.
3 64430
Keksintöä kuvataan seuraavassa lähemmin viitaten toteutus-esimerkkeihin, jotka esitetään oheisessa piirustuksessa, jossa: kuviot 1...3 esittävät kaaviomaisia kuvantoja periaate-eroista katon kolmen erilaisen valmistus- ja asennusmenetelmän välillä, nimittäin tunnetuilla menetelmillä, käyttämällä koottuja kaatoelementtejä ja orsia, sekä keksinnön mukaisesti; kuvio 4 esittää päätykuvantoa keksinnön mukaisesta suurele-mentistä; kuvio 5 esittää läpileikkauskuvantoa nuolien V-V suunnassa samasta aiheesta; kuvio 6 esittää päätykuvantoa keksinnön toisesta suurele-mentistä; kuvio 7 esittää läpileikkauskuvantoa nuolien VII-VII suunnassa samasta aiheesta; kuvio 8 esittää kaaviomaisesti päästä katsottuna katon asennusta keksinnön periaatetta käyttäen; kuviot 9...12 esittävät kahta eri tapaa keksinnön mukaisten, koottujen kattoelementtien nostamiseksi; kuviot 13...15 esittävät perspektiivikuvantoja toisesta, parhaana pidetystä menetelmästä keksinnön kattoelementin nostamiseksi ja niistä kuvio 13 esittää nostoharjaterästä silmukoineen, kuvio 14 tätä harjaterästä asennettuna suurelementin pitkittäis-reunasivuun ja kuvio 15 nostokehyksen kytkentää suurelementtiin.
Eri kuvioissa on samoille tai samalla tavalla toimiville osille annettu samat viitemerkit.
Tunnetusti rivi standardoituja, kantavia rakennuslaattoja, joista näytetään eräs kohdassa 2, kuvion mukaisesti katto-orsille 4, jotka on asennettu valmiiksi rakennuksen pääpalkille tai seinälle 3.
Elementtien 2 pituus vastaa orsien 4 keskiviivojen välimatkaa niin, että orret voivat toimia tukina vierekkäisiä rakennus-elementtirivejä 2 varten. Elementtien 2 kerrokselle asetetaan eristyskerros, joka voi myös koostua standardoiduista elementeistä, joita tässä edustaa eristyslaatta 6. Eristyslaattojen 6 kerrokselle asetetaan sitten vähintään kaksi sadesuojakerrosta 8 ja vasta. 10.
Kuvion 2 näyttämän ehdotuksen mukaisesti valmistetaan kootut kattoelementit etukäteen elementeistä 2 ja 6 sekä sadesuoja-kerroksista 8, jotka on kiinnitetty orsiin 4’ näiden kannattamana. Kuvion 2 mukaiset, kootut elementit sijoitetaan vierekkäin katon / 4 64430 muodostamiseksi, jolloin orret 4', joiden sivut övat toisiaan vasten, muodostavat parittain katon harjat. Lopuksi asetetaan paikalleen yksi tai useampi ylimääräinen sadesuojakerros 10.
Kuvioiden 1 ja 2 mukaisilla toteutusmuodoilla on johdannossa mainitut edut ja haitat.
Keksinnön mukainen suurelementti, joka näytetään kuviossa 3 sekä kahtena eri toteutusmuotona kuvioissa 4, 5 ja vast. 6, 7, on rakennettu standardoiduista, itsekantavista, vahvistetuista lastuvillalaatoista 2, eristyslaatoista 6, jotka ovat lastuvilla-levyn ja kennomuovin muodostama "voileipä"-yhdistelmä, sekä sade-suojakerroksesta, joka on kattokartonkia 8. Keksinnön mukaisessa suurelementissä ei kuitenkaan ole lainkaan kuvion 2 orsien 4' tapaisia, kantavia elementtejä. Sen sijaan ne asetetaan katto-orsille 4, jotka on asennettu valmiiksi rakennukselle 3, mikä ilmenee siitä, että kuviossa 3 suurelementti näytetään palkkien 4 yllä hieman leijuvana.
Välineet, joiden avulla suurelementit pidetään koossa, ovat pätisi tavanomaiset eri osien yhteenliitäntää varten, kuten liima ja naulat ja kuvioiden 5, 7 näyttämä uraponttiliitäntä, sellaisia, joita vähintään tarvitaan, jotta elementit pysyisivät koossa kes-tääkseen esiintyvät rasitukset noston, kuljetuksen ja asennuksen aikana. Näitä liitäntävälineitä edustavat pitkittäislistat 12 ja 14, jotka ovat suurelementin ylä- ja vast, alasivulla ulottuen parittain ko. pituusreunoja pitkin. Kuviot 4, 5 eivät näytä listoja 14, joilla voi olla seuraavassa lähemmin kuvattava tehtävä.
Kuvioista 8 käy ilmi eräs menetelmä, jolla asennetaan ja valmistetaan katto kuvioiden 4 ja 5 mukaisen suurelementin avulla. Rakennuselementtien 2 pituus vastaa kahden lähekkäisen katto-orren 4 keskiviivojen välimatkaa. Suurelementit sijoitetaan vierekkäin katto-orsille 4, joihin ne kiinnitetään sopivilla välineillä. Näytetyssä toteutusesimerkissä nämä välineet ovat sinänsä jo tunnettuja siteitä. Nämä siteet sisältävät orsien 4 yläsivulle sijoitetut helat 16, jotka kantavat orren 4 kanssa yhdensuuntaiset osat 18, jotka ovat pyöröterästä. Teräsnauhapala 20 on viety pyöröte-räksen 18 alle ja se ulottuu kummallakin päällään ylös listalle 12, joka kuuluu kahteen vierekkäiseen suurelementtiin, ja se on tässä naulattu kiinni nauloilla 22. Listat 12 on kiinnitetty elementtiin 2 nauloilla 24.
5 64430
Kuten kuvioista käy selvästi ilmi, eristyslaattojen 6 muodostaman kerroksen leveys on pienempi kuin laattakerroksen 2, niin että kummallakin puolella muodostuu olake, jolle lista 12 on kiinnitetty. Tämän muodon avulla saadaan välitila kahden vierekkäin ulottuvan suurelementin vastaavien laattakerroksen 6 välillä. Tämä välitila täytetään kapeilla jatkelaatoilla 26, jotka voivat olla samanlaiset kuin eristyslaatat 6, joskin matalampia johtuen listoista 12. Jatkelaatan 26 yläsivulle on kiinnitetty kattokartonki 28, mieluiten pisteliimauksella. Kattokartongin 28 leveys on sellainen, että se on limittäin eristyslaattojen 6 vierekkäisetn kerrosten kanssa ja se liimataan näiden päälle. Kuviossa 8 oikealla on näytetty liitoskohta valmiissa tilassa. Kattokartonki 8 ulottuu mieluiten suurelementin koko leveydellä, myöskin alas olaketta pitkin ja listojen 12 alle. Näin saavutetaan erityisen varma tiivistys .
Huomattakoon, että kattokartonki 28 kykenee eristyslaattojen 6 ja jatkelaatan 26 kohdalla olevan pisteliimauksen välisen leveytensä ansiosta ottamaan vastaan suurempia rasituksia, joita aiheuttavat katon liikkeet yhdensuuntaisesti kattokartongin kanssa, kuin jos kattokartonki ulottuisi vain kapean liitosraon yli.
Alalistoja 14 voi käyttää kiinnikkeinä irrotettavia, kier-teitettyjä nostosilmukoita 30 varten kuvion 9 näyttämällä tavalla. Kuvio 11 näyttää, kuinka suurelementti voidaan nostaa tällaisten nostosilmukoiden 30 avulla. Irrotettavien nostosilmukoiden sijasta voidaan käyttää nostokelkkoja, kuten kuviot 10 ja 12 näyttävät. Tällainen nostokelkka voidaan rakentaa purettavasta pitkittäisistä U-palkeista 32, koossapitävistä poikittaispalkeista 34 sekä kierteitetyistä nostosilmukoista 36.
Kuviosta 10 käy ilmi kuinka palkit 32 on sijoitettu suur-elementtipinon ylimmän suurelementin alle. Tällöin on ensin purettava nostokelkka ainakin sen yhdessä kulmassa, minkä jälkeen se on taas liitettävä yhteen suurelementin alla.
Kuviot 13...15 näyttävät toisen menetelmän suurelementtien nostamiseksi. Ennen listojen 12 asentamista jyrsitään ura 40 jokaiseen pitkittäisreunasivuun vahvistettujen puulastulaattojen 2 muodostamassa kerroksessa. Lähemmin määriteltynä urat 40 jyrsitään puulastulaattojen 2 puuvahvistuksen 42 läpi. Nostoteräkset 44, joiden päälle on pujotettu nostosilmukat 46, jotka ovat va-nunkia tai vaijeria, asetetaan uriin 40, jolloin silmukat 46 vede- 6 64430 tään puulastulaattojen 2 sahausrakoihin 47, niin että ne nousevat ylös vastaavan laatan yläsivulla, jossa ne voidaan pujottaa pit-kittäislistan 12 valmiiksi porattujen reikien 48 läpi. Sitten listan 12 voi naulata kiinni. Kun suurelementti on valmis asennettunne nostosilmulkoineen 46, se voidaan nostaa nostokehyksen 50 avulla. Kehys 50 on varustettu karbiinikoukuilla 52, joiden asemat vastaavat suurelementin vastaavia nostosilmukoita 46.
Vaikka tiettyjen toteutusmuotojen edeltävässä kuvauksessa vahvistetut puulastulaatat on mainittu elementit 2 muodostavina, ovat muutkin standardoidut rakennuselementit ajateltavissa. Tällaisia ovat esim. kevytbetonilaatat, trapetsiaaltopelti yms. Eristyskerros voi koostua paitsi kuvatuista laatoista 6 mineraali-villasta tms. Sadesuojakerroksia varten voidaan myös käyttää esim. muovikangasta tai peltiä.
Suurelementtien ja katto-orsien 4 välinen liitäntä ei tietenkään rajoitu kuvion 8 näyttämään toteutusmuotoon, vaan se voi myös olla toisenlainen, esim. naulaamalla tehty.

Claims (17)

64430
1. Katto, joka on katto-orsien (4) varassa ja koostuu osaksi kerroksesta pieniä, standardisoituja, kantavia, laattamaisia rakennuselementtejä (2), joiden koko on oleellisesti sama kuin kahden katto-orren (4) keskiviivojen välimatka, osaksi mahdollisesta lisäeristyksestä (6), joka on mainitun kerroksen ylä- ja/tai alasivulla, ja osaksi sadesuojakerroksista (8, 10), tunnet-t u siitä, että se koostuu reunakkain sijoitetuista isommista kattoelementeistä, joita kutsutaan seuraavassa suurelementeiksi ja jotka on koottu etukäteen käyttämättä kantavia palkkeja tai vastaavia, kukin rivistä rakennuselementtejä (2), joita on ennaltamäärätty lukumäärä ja jotka on mahdollisesti varustettu lisäeristyksellä (6) ja ainakin yhdellä (8) sadesuojakerrok-sella, ja jotka on peitetty yhteisillä lisäsadesuojakerroksilla (10) .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen katto, tunnettu siitä, että jokainen suurelementti sisältää sadesuojakerroksen (8) ja rakennuselementtirivin (2) väliin sijoitetun eristyslaat-tojen (6) kerroksen, jonka leveys on pienempi kuin mainitun rivin, niin että sen päättää kutakin pituusreunaa pitkin rakennuslement-tirivin (2) pinnan olake, jolloin välitilat, jotka ovat reunakkain sijoitettujen suurelementtien olakkeiden välissä, jolloin suurelementtirivien pitkittäisreunat koskevat toisiaan, on täytetty sisäänsovitetuilla jatkoelementeillä (26), jotka ovat mieluiten samaa ainetta kuin eristyslaatat (6) ja jotka on mieluiten pisteliimaamalla varustettu sadesuojakerroksilla (28), jotka limittyvät läheisten suurelementtien sadesuojakerrosten (8) kanssa.
3. Menetelmä patenttivaatimuksen 1 mukaisen orsipalkkien kantaman katon valmistamiseksi ja asentamiseksi, joka katto koostuu o-saksi kerroksesta pieniä, standardisoituja, kantavia, laattamaisia rakennuselementtejä (2), joiden koko on oleellisesti sama kuin kahden katto-orren (4) keskiviivojen välimatka, osaksi mahdollisesti lisäeristyksestä (6), joka on mainitun kerroksen ylä- ja/tai alasivulla, ja osaksi sadesuojakerroksista (8, 10), tunnet- t u siitä, että isommat kattoelementit, joita kutsutaan seuraavassa suurelementeiksi, liitetään yhteen etukäteen kukin rivistä rakennuselementtejä (2), joiden lukumäärä on määrätty 8 64430 etukäteen, yhdessä mahdollisen lisäeristyksen (6) kanssa ja ainakin yhden sadesuojakerroksen (8) kanssa, käyttäen mahdollisimman vähän liitäntävälineitä, niin että jokainen suurelementti pysyy koossa vain kestääkseen rasitukset, jotka esiintyvät kuljetuksessa, nostossa ja asennuksessa, ja suurelementit sijoitetaan ja kiinnitetään rakennukselle valmiiksi asennetuille katto-orsille (4) .
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että liitäntävälineenä käytetään oleellisesti vain välinettä, jolla rakennuselementit (2), mahdollinen lisäeristys (5) ja sadesuoja (8) kiinnitetään toisiinsa tunnetulla tavalla.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että liitäntävälineenä käytetään myöskin listaa (12, 14), joka kiinnitetään pitkin rakennuselementtirivin kutakin reunaa ylä- ja/tai alapuolelle.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 3...5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suurelementit nostetaan paikoilleen katto-orsille nostokelkkojen (32, 34, 36) avulla, jotka on sovitettu elementtien koon mukaan.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että suurelementit nostetaan paikoilleen katto-orsille nostosilmukoiden (30) avulla, jotka sijoitetaan irrotettavasti kiinnittimiin listojen (14) kohdalla.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että nostosilmukat (46) , joihin on liitetty vastus-osat (44), sijoitetaan elementin kahta vastakkaista reunasivua pitkin siten, että silmukat pistävät ylös elementin syvennysten (48) kautta sen yläsivulle ja vastusosat vaikuttavat pintaa vasten, joka on oleellisesti vastakkainen pinta suhteessa ylä-sivuun.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että pitkittäisura (40) jyrsitään kumpaankin reuna-sivuun ja että tangot (44), joiden poikkileikkaus on sovitettu urien mukaan ja joihin joukko nostosiImukoitä on kiinnitetty, asetetaan uriin siten, että silmukat pistävät ylös syvennysten kautta .
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että listoja (12) käytetään silmukoiden (46) kiinnit- 'i 9 64 4 30 tämiseksi paikoilleen elementin yläsivulle.
11. Suurelementti, jota käytetään patenttivaatimuksen 3 mukaisessa menetelmässä, tunnettu siitä, että se koostuu rivistä standardisoituja, kantavia, laattamaisia rakennuselement-tejä (2), joilla on mahdollisesti ylä- ja/tai alasivulle sijoitettu lisäeristys (6) ja ainakin yksi sadesuojakerros (8) ja jotka on ilman kantavia pitkittäisosia, kuten syrjälleen asetettuja palkkeja, koottu yhteen liitäntävälineillä, jotka kestävät rasitukset kuljetuksen, noston ja asennuksen aikana.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen elementti, tunnettu siitä, että liitäntävälineet kestävät vain esiintyvät rasitukset sen lisäksi, että niillä kiinnitetään eri osat toisiinsa.
13. Patenttivaatimuksen 11 tai 12 mukainen elementti, tunnettu siitä, että liitäntävälineet lisäksi sisältävät listan (12, 14), joka on kiinnitetty rakennuselementtirivin kutakin reunaa pitkin ylä- ja/tai alasivulle.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 11...13 mukainen elementti, tunnettu siitä, että siinä on kiinnittimiä (14) nostosil-mukoiden (30) irrotettavaa liitäntää varten.
15. Jonkin patenttivaatimuksen 11...14 mukainen elementti, tunnettu siitä, että siinä on sadesuojakerroksen (8) ja rakennuselementtirivin (2) välille sijoitettu kerros eristyslaat-toja (6), jonka leveys on pienempi kuin mainitun rivin, niin että sen lopettaa kutakin pitkittäisreunaa pitkin rakennuselementtirivin pintaa varten tarkoitettu olake.
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen elementti, tunnet-t u siitä, että sadesuojakerros (8) ulottuu jatkuvasti eristys-laattakerroksen (6), olakkeiden ja rakennuselementtirivin (2) vapaiden pintaosien yli.
17. Patenttivaatimuksen 15 tai 16 mukainen elementti, tunnettu siitä, että lista (12) on kiinnitetty rakennuselementtirivin (2) jokaiselle vapaalle pintaosalle olakkeen lähelle. 10 64430
FI801021A 1979-04-04 1980-04-01 Tak FI64430C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7903009A SE436054B (sv) 1979-04-04 1979-04-04 Yttertak samt sett och element for dess framstellning
SE7903009 1979-04-04

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI801021A FI801021A (fi) 1980-10-05
FI64430B true FI64430B (fi) 1983-07-29
FI64430C FI64430C (fi) 1983-11-10

Family

ID=20337732

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI801021A FI64430C (fi) 1979-04-04 1980-04-01 Tak

Country Status (3)

Country Link
DK (1) DK141480A (fi)
FI (1) FI64430C (fi)
SE (1) SE436054B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
SE7903009L (fi) 1980-10-05
SE436054B (sv) 1984-11-05
FI64430C (fi) 1983-11-10
FI801021A (fi) 1980-10-05
DK141480A (da) 1980-10-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5335472A (en) Concrete walls for buildings and method of forming
US8141313B2 (en) Interlocking roofing panel system
US4004387A (en) Panels and the method of same for house construction
US8046969B2 (en) Roofing panel assembly
BG98275A (bg) Метален листов строителен елемент,метод за изработването му и метод за изработване на строителен панел с този елемент
EP3350382B1 (en) Shear transfer system
KR101209843B1 (ko) 건축물 시스템
US3982368A (en) Wall construction and method to make same
GB2287047A (en) Building construction of composite boards
EP0852275A2 (en) Insulated ceiling composed of a plurality of layers
US2378275A (en) Building construction
US5205098A (en) Long-span decking panel
LT3491B (en) Roofing screen for sloping roof, production method of such screen and roof constructing method
GB2121849A (en) Building and prefabricated panels therefor
KR100979264B1 (ko) 골판지소재의 거푸집패널을 이용한 거푸집조립체
US2829403A (en) Building units or components
FI64430B (fi) Tak
SE516901C2 (sv) Prefabricerat armerat bärande byggkonstruktionselement, samt förstyvningsplåtelement för en sådan konstruktion
US2714231A (en) Building structures
US20070283632A1 (en) Ring Beam Structure And Method Of Constructing A Timber Frame
JPH03110243A (ja) 瓦葺屋根の施工法およびこれに用いる断熱材付きの組立桟木パネル
RU158881U1 (ru) Строительная конструкция из многослойных панелей
GB738287A (en) Improvements in or relating to building units or components
US1799400A (en) Building construction
RU189189U1 (ru) Перекрытие

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: TRAEULLSPLATTFABRIKERNAS FOERSAELJNINGS AB