FI60724B - Elektrolysapparat foer framstaellning av klor - Google Patents

Elektrolysapparat foer framstaellning av klor Download PDF

Info

Publication number
FI60724B
FI60724B FI762456A FI762456A FI60724B FI 60724 B FI60724 B FI 60724B FI 762456 A FI762456 A FI 762456A FI 762456 A FI762456 A FI 762456A FI 60724 B FI60724 B FI 60724B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
electrolysis
shell
electrodes
partition wall
bolts
Prior art date
Application number
FI762456A
Other languages
English (en)
Other versions
FI762456A (fi
FI60724C (fi
Inventor
Werner Bender
Dieter Bergner
Kurt Hannesen
Helmut Hund
Wilfried Schulte
Original Assignee
Hoechst Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE2538414A external-priority patent/DE2538414C2/de
Priority claimed from DE19762610114 external-priority patent/DE2610114A1/de
Application filed by Hoechst Ag filed Critical Hoechst Ag
Publication of FI762456A publication Critical patent/FI762456A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI60724B publication Critical patent/FI60724B/fi
Publication of FI60724C publication Critical patent/FI60724C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B9/00Cells or assemblies of cells; Constructional parts of cells; Assemblies of constructional parts, e.g. electrode-diaphragm assemblies; Process-related cell features
    • C25B9/70Assemblies comprising two or more cells
    • C25B9/73Assemblies comprising two or more cells of the filter-press type

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
  • Electrodes For Compound Or Non-Metal Manufacture (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

GjS^n ΓβΊ (111KUULUTUSJULKA,SU snrjrs* ΉΒΓφ IBJ (11) utläggningsskrift 60724 • C (45) Patentti mycnnetty 10 03 1932 . j Patent aeddelat V y ' (51) Kv.lk.3/lnt.CI.3 C 25 B 1/46 SUOMI-FINLAND (21) P»Unttlh«k»nwj* — P*t*nUrt*ekn»ng 762¾56 (22) Hak«mlsptlvi — Anaekntngtdtg 26.08.76 (23) Alkuptlvi—Glttl|h«ta4*| 26.08.76 (41) Tullut lulklttkil — Bllvlt offtntllf 01.03.77
Patentteja rekisterihallitus ..... .......... , .
_ ' (44) Nihttvitolpanon |· kuuLlulkalaun pvm. —
Patent- oeh rejisterstyrelsen Antdktn utltjd och utl.skrift«n publkund 30.11.8l (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus —Begird priorltet 2 9.0 8.7 5 ll.03.76 Saksan Liittotasavalta-Förbunds-republiken Tyskland(DE) P 2538U1U.9, P 261011¾.¾ (71) Hoechst Aktiengesellschaft, 6230 Frankfurt/Main 80, Saksan Liittotasavalta- Förbundsrepubliken iyskland(DE) (72) Werner Bender, Hofheim/Taunus, Dieter Bergner, Kelkheim/Taunus,
Kurt Hannesen, Kelkheim/Taunus, Helmut Hund, Königstein/Taunus,
Wilfried Schulte, Hofheim/Taunus, Saksan Liittotasavalta-Förbunds- republiken Tyskland(DE) (7¾) Oy Kolster Ab (5¾) Elektrolyysilaite kloorin valmistamiseksi - Elektrolysapparat för framställning av klor
Keksinnön kohteena on elektrolyysilaite kloorin valmistamiseksi alkalikloridivesiliuoksesta, jossa laitteessa anodi- ja katoditilat on erotettu toisistaan erotusseinällä, esim. välikalvolla tai ionien vaih-tokalvolla.
Saksalaisesta kuulutusjulkaisusta 1 421 051 tunnetaan monin-kertaiselektrolyysikenno, jossa grafiitti- tai platinametallianodien ja metallikatodien väliin on sovitettu asbestivälikalvo. Välikalvo, metallikatodit ja anodit muodostavat ns. asennusyksikön, joka pidetään kehyksen avulla välin päässä lähinnä seuraavasta yksiköstä. Välttämättömän tilan luomiseksi katolyyttejä varten on katodin anodia vasten oleva osa varustettu ulokkeella, joihin metallikudosverkolle vedetty välikalvo tukeutuu.
Saksalaisen hakemusjulkaisun 21 00 214 mukaan tunnetaan vastaavanlainen moninkertaiselektrolyysikenno, jossa ulokkeilla varustetut metallielektrodit on hitsattu parittain ja vierekkäiset elektro-diparit on erotettu toisistaan kalvon avulla. Kalvo tukeutuu tällöin 60724 vastakkaisten elektrodien ulokkeisiin. Näin syntyvissä kanavissa sijaitsee anolyytti tai katolyytti.
Tunnetuissa moninkertaiselektrolyysikennoissa on haitallista se, että poistettaessa käyttöhäiriöitä, kuten yksittäisten elementtien välisiä vuotoja, elektrodeissa tai erotusseinässä esiintyviä vaurioita, elektrolyysilaite täytyy aina tyhjentää ja täyttää uudelleen, mikä on sangen aikaa viepää ja kallista. Myöskään ei ole ilman muuta mahdollista ilman laitteen täydellistä purkamista paikallistaa käyttöhäiriön kohtaa ja ilman elementtien yksityisten tiivisteiden täydellistä purkamista ja täydellistä uudistamista saattaa elektrolyysilaitettä uudelleen käyttövalmiiseen tilaan.
Lisähaitta on nähtävissä siinä, ettei ole mitään mahdollisuutta johtaa syntyvää kaasua nopeasti pois toimivalta elektrodien yläpinnalta. Mitkään erilliset kaasunpoistokanavat eivät ole mahdollisia, niin että anolyyttistä ja katolyyttistä täytyy poistaa kaasu, sen jälkeen kun ne ovat poistuneet elektrolyysilaitteesta. Räjähdyksissä, jotka tällaisissa elektrolyyseissä eivät ole poissuljettavissa, tuhoutuu yleensä koko elektrolyysilaite.
Sen vuoksi on tehtävänä aikaansaada elektrolyysilaite, jolla ei ole yllä esitettyjä epäkohtia. Sen lisäksi on tehtävänä rakentaa elektrolyysilaite yksittäiskennoista siten, että yksittäisten kennojen tiheyttä, sähkökosketusten tilaa ja virranjakelua voidaan ilman muuta tarkkailla. Edelleen on toivottavaa, että yksittäisten kennojen tulisi olla sinänsä yksinään toimintakykyisiä, jotta ne voidaan korjattaessa helposti poistaa tai vaihtaa ilman koko elektrolyysilait-teen purkamista, niin että laitteen käyttö täytyy keskeyttää ainoastaan lyhytaikaisesti.
Edelleen on tehtävänä toisaalta parantaa kloorin ja anolyytin ja toisaalta alkalilipeän ja vedyn poistamista ja muotoilla yksittäisten elektrolyysikennojen kotelot sitä vastaavasti.
Tehtävät ratkaistaan keksinnön mukaisesti elektrolyysilait-teella kloorin valmistamiseksi alkalikloridivesiliuoksesta, jossa laitteessa on ainakin yksi elektrolyysikenno, joka muodostuu kotelosta, jossa on laitteet elektrolyysivirran ja elektrolyysin alkutuot-teiden sisäänjohtamiseksi ja elektrolyysituotteiden poisjohtamiseksi, ja johon laitteeseen anodi ja katodi on sovitettu toisistaan erilleen erotusseinän avulla, joka laite on tunnettu siitä, että 3 60724 a) kotelo muodostuu kahdesta kuorenpuoliskosta, b) elektrodit on yhdistetty sähköä johtavien pulttien avulla kuorenpuoliskoihin, jolloin pultit työntyvät kuorenpuoliskojen seinämän läpi ja niiden läpityöntyväliä päätypinnalla ovat virransyöttö-johdot ja laitteet virransyöttöjohtojen, kuorenpuoliskojen, elektrodien ja erotusseinien yhteenpuristamiseksi ja c) sähköä eristävien välikappaleiden välinen erotusseinä, jotka välikappaleet on sovitettu elektrodien elektrolyyttisesti aktiivisella sivulla olevien pulttien pidennykseen, on tiivlstyselement-tien avulla puristettu kuorenpuoliskojen reunojen väliin.
Katodit voivat olla rautaa, kobolttia, nikkeliä tai kromia tai jotakin niiden seosta ja anodit titaania, niobia tai tantaalia tai näiden metallien seosta tai metalli- tai oksidikeraamista ainetta. Sitä paitsi on anodit varustettu sähköä johtavalla, katalyyttisesti toimivalla päällysteellä, joka sisältää platinametallien ryhmän yhdisteiden metalleja. Elektrodien muodon ansiosta, jotka elektrodit muodostuvat lävistetystä materiaalista, kuten reikäpellistä, verkko-metallista, punoksesta tai ohuista pyörösauvarakenteista, ja niiden elektrolyysikennoon sovittamisen ansiosta voivat elektrolyysissä muodostuvat kaasut helposti päästä elektrodien takana olevaan tilaan. Tällä kaasunpoistolla elektrodiraosta aikaansaadaan kaasukuplavastuk-sen väheneminen elektrodien välillä ja siten kennojännitteen pieneneminen .
Kuorenpuoliskot voivat olla rautaa, rautaseoksia, valurautaa tai lasikuituvahvisteisia muoveja, kuten lasikuituvahvisteisia kyl-lästämättömiä polyesterihartseja, lasikuituvahvisteisia kloorattuja polyesterihartseja ja lasikuituvahvisteisia vinyyliesterihartseja, jolloin on otettava huomioon, että anodipuolen kuorenpuolisko valmistetaan klooria kestävästä aineesta.
Erotusseinänä tulevat kysymykseen kloorialkalielektrolyysissä tavanomaiset asbestivälikalvot tai ioninvaihtokalvot. Ionin-vaihtomateriaaliksi soveltuu esim. tetrafluorietyleenien ja perfluo-rivinyylieetterisulfonihappojen kopolymeraatti: -(cf2cf2)-(cf2cf)-(cf2cf2)-
R
R = -0-CF2-CF(CF3)-0-CF2-CF2S03H
, 60724
Sellaisten ioninvaihtokalvojen ekvivalenttipainot ovat välillä 900 ja 1600, edullisesti välillä 1100 ja 1500.
Nämä ioninvaihtokalvot estävät samoin kuin asbestivälikaivot vedyn ja kloorin sekoittumisen, mutta sallivat valikoivan läpäisevyytensä vuoksi ainoastaan alkalimetalli-ionien läpikulun katodi-tilaan, ts. ne estävät halogenidien siirtymisen katoditilaan ja hydroksyyli-ionien läpipääsyn anoditilaan. Näin saadaan käytännöllisesti ottaen suolaton lipeä, jota vastoin välikalvokennojen katolyytistä suola täytyy ensin poistaa monimutkaisella menetelmällä. Tämän lisäksi tulee se seikka, että vastakohtana asbest ivälilevy i lie i oni rivaihtokalvoil-la on mitoitukseltaan vakiot erotusseinät, jotka ovat myös kestävämpiä alkalihalogenidi-elektrolyysien agressiivisia väliaineita vastaan ja siten niillä on pitempi elinikä kuin asbestivälikalvoilla.
Elektrolyysilaite voi muodostua yhdestä elektrolyysikennosta, mutta myös useista peräkkäin kytketyistä kennoista, jolloin vierekkäisten kennojen sähkökosketus tapahtuu sähköä johtavien pulttien välityksellä.
Keksinnön eräässä toisessa suoritusmuodossa on jokaisessa kuorenpuoliskossa sylinterimäinen osa, johon kulloisenkin kuoren-puoliskon ja erotusseinän muodostamasta elektrolyysit!las ta aukeaa poistoaukko.
Keksinnön mukaista elektrolyysilaitetta selitetään kuvioiden yhteydessä suoritusesimerkin avulla.
Kuvio 1 esittää kaksi elektrolyysikennoa käsittävän elektro-iyysilaitteen poikkileikkausta.
Kuvio 2 esittää kuvion 1 yksityiskohtaa A.
Kuvio 3 esittää kuviossa 2 esitetyn yksityiskohdan A muunnelmaa .
Kuvio 4 esittää kuoren puoliskon perspektiivistä osakuvantoa osittain leikkauksena.
Kuvio 5 esittää elektrolyysitilan liitäntää kokoomajohtoon klooria ja anolyyttia tai vetyä ja natronlipeää varten.
Elektrolyysikennon kotelo muodostuu kuorenpuoliskoista 1 ja 10. Kuorenpuoliskot on varustettu laippamaisilla reunoilla 30, joiden väliin puristetaan tiivistyselementtien 14 avulla erotussei-nä 6. Luonnollisesti ovat myös muut menetelmät erotusseinän sovittu- 6 60724 miseksi mahdollisia. Elektrodit 3 ja 7 on yhdistetty sähköä johtavien pulttien 2 kautta kuorenpuoliskoihin 1 ja 10, jolloin pultit 2 kohoavat kuorenpuoliskojen seinämän läpi. Kuoren seinämän läpi työntyvässä pulttien päätysivussa 22 ovat virransyöttöjohdot 23 ja kiris-tyslaite 12. Kiristyslaite 12 muodostuu esim. U-muotoisesta kehyksestä, jonka toinen laippa on varustettu kiristysruuveilla 2'+, kun taas toisessa laipassa on tukipultit 25. Pulttien 2 pidennykseen on elektrodien 3 ja 7 elektrolyyttisesti aktiiviselle sivulle sovitettu sähköä eristävät välikappaleet 5. Pultit 2 voivat joko olla sovitetut kuo-renpuolikkaisiin (kuvio 3) tai ne on yhdistetty elektrodeihin (kuvio 2) Siinä tapauksessa, että kuorenpuoliskot ovat metallia, ne voidaan sovittaa suoraan niihin.
Kennon asentaminen, jolla on kuvioita 1 ja 2 vastaavat rakenne-elementit, tapahtuu siten, että pultit 2, jotka on yhdistetty kiinteästi elektrodeihin 3 ja 7 (hitsattu, ruuvattu tai niitattu), pistetään kuorenpuoliskoissa olevien vastaavien aukkojen 26 läpi ja kuorenpuoliskot kiinnitetään pulttien 2 päälle ruuvatuilla muttereilla 27. Viitemerkinnät 28 ja 29 tarkoittavat tiivisteitä pulttien 2 tiivistämiseksi. Kuvion 3 mukaisen muunnelman mukaisesti on pultit upotettu kuorenpuolikkaaseen 1 tai sovitettu kuorenpuolikkaalle 10. Välikappaleet 5 ja elektrodit 3 ja 7 yhdistetään ruuveilla 8 tai pistoliitoksilla 9 kuorenpuolikkaisiin. Viitenumero 4 tarkoittaa tässä kohdassa olevaa elektrodien 3 ja 7 tukea. Näin asennetut kennon-puoliskot varustetaan mahdollisesti välikappaleilla 5, tiivisteillä 14 ja erostus seinällä 6 ja ne ruuvataan reunoista yhteen ruuveilla 13. Asennettu elektrolyysikenno voidaan, mikäli halutaan, nyt täyttää elektrolyysin alkutuotteella, ennen kuin se asetetaan kiristyslait-teeseen 12, jossa on jousilla 11 kuormitettuja kiristysruuveja 24. Viitenumeroilla 15 ja 16 on ilmaistu syöttöjohtoja elektrolyysin alkutuotetta varten. Käytettäessä alussa selitetynlaisia ionin-vaihtokalvoja johdetaan anoditilaan elektrolyysin alkutuotteena alkalikloridiliuosta ja katoditilaan vettä tai laimennettua alkali lipeää. Jos käytetään mikrohuokoisia läpivirtausvälikalvoja, kuten esim. asbestivälikalvoja tai muovisia välikalvoja, tuiojohto katoditilaan jää pois ja muiden tulojohtojen kautta syötetään alkalihalogeeni-liuosta anoditilaan. Putkijohdot 17 ja 18 toimivat kloorin ja vedyn poistamiseksi ja putkijohdot 19 ja 20 anolyyttia ja katolyyttia varten. Viitenumero 21 merkitsee eristimiä.
6 60724
Ammemaiset kuorenpuoliskot 1, 10 ruuvataan kiinni laippamai-sista reunoistaan 30, jotka on vahvistettu kehyksillä 31. Reunojen väliin on tiivistyselementeillä puristettu erotusseinä (ei-esitetty). Viitenumero 32 tarkoittaa porausreikiä kuorenpuoliskojen kiinniruu-vaamiseksi. Erotusseinä ja kukin kuorenpuolisko 1, 10 ympäröivät elektrolyysitilaa, jossa elektrodi sijaitsee. Tähän tilaan johdetaan alhaaltapäin elektrolyysin alkutuotetta, siis anoditilaan alkaliklo-ridiliuosta ja katoditilaan vettä tai laimennettua alkalilipeää. Ano-lyytit ja halogeenit ja vastaavasti alkalilipeä ja vety johdetaan kunkin tilan päässä poistoaukon 33 läpi sylinterimäiseen osaan 34-. Osa 3H on liitetty kokoomajohtoon 35 (kompensaattoriin tai sentapaiseen). Liitos voidaan aikaansaada irrallisilla laipparenkailla 36, 36a ja ruuveilla 37. Tällaisella liitännällä kulloiseenkin kokooma-johtoon on yksinkertaista poistaa yksittäiset elektrolyysikennot elektrolyysilaitteesta, tarvitsematta tähän laajoja asennustöitä. Tällaisella kytkennällä on ainoastaan etuja kuviossa 1 esitettyyn putkitukseen nähden.
Useita elektrolyysikennoja käsittävissä elektrolyysilaitteis-sa on vierekkäisten kennojen anodit ja katodit yhdistetty sähköisesti pulttien 2 avulla, niin että laite on aito kaksinapainen elektro-lyysilaite.

Claims (4)

60724
1. Elektrolyysi-laite kloorin valmistamiseksi alkalikloridi-vesiliuoksesta, jossa laitteessa on ainakin yksi elektrolyysikenno, joka muodostuu kotelosta (1, 10), jossa on laitteet elektrolyysi-virran ja elektrolyysin alkutuotteiden sisäänjohtamiseksi. ja elektrolyys.ituotteiden pois johtamiseksi, ja johon laitteeseen anodi, ja katodi (3 ja 7) on sovitettu erotusseinän (6) avulla erilleen toisistaan, tunnettu siitä, että a) kotelo muodostuu kahdesta kuorenpuol.iskosta (1, 10), b) elektrodit (3, 7) on yhdistetty sähköä johtavien pulttien (2) avulla kuorenpuol.iskoihin (1, 10), jolloin pultit (2) työntyvät kuorenpuoliskojen (1, 10) seinämän läpi ja niiden läpityönty-vällä päätypinnalla (22) ovat virransyöttöjohdot (23) ja laitteet (12) virransyöttöjohtojen (23), kuorenpuoliskojen (1, 10), elektrodien (3, 7) ja erotusseinän (6) yhteenpuristamiseksi ja c) sähköä eristävien välikappaleiden (5) välinen erotus-seinä (6), jotka välikappaleet on sovitettu elektrodien elektrolyyttisesti. aktiivisella sivulla olevien pulttien (2) pidennykseen, on tiiv.istyselementtien (14) avulla puristettu kuorenpuoliskojen (1, 10) reunojen väliin,
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elektrolyysilaite, tunnettu siitä, että kummassakin kuorenpuoliskossa (1, 10) on sylinterimäinen osa (34), johon aukeaa poistoaukko (33) kulloisenkin kuorenpuoliskon (1, 10) ja erotusseinän (6) muodostamasta elektrolyysitilasta.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elektrolyysilaite, tunnettu siitä, että erotusseininä (6) käytetään ionien vaihto-kalvoja,
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elektrolyysilaite, tunnettu siitä, että erotusseininä (6) käytetään mikrohuokoisia läpivirtausvälikalvoja,
FI762456A 1975-08-29 1976-08-26 Elektrolysapparat foer framstaellning av klor FI60724C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2538414A DE2538414C2 (de) 1975-08-29 1975-08-29 Elektrolyseapparat zur Herstellung von Chlor aus wässriger Alkalihalogenidlösung
DE2538414 1975-08-29
DE2610114 1976-03-11
DE19762610114 DE2610114A1 (de) 1976-03-11 1976-03-11 Elektrolyseapparat

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI762456A FI762456A (fi) 1977-03-01
FI60724B true FI60724B (fi) 1981-11-30
FI60724C FI60724C (fi) 1982-03-10

Family

ID=25769319

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI762456A FI60724C (fi) 1975-08-29 1976-08-26 Elektrolysapparat foer framstaellning av klor

Country Status (16)

Country Link
US (1) US4029565A (fi)
JP (1) JPS5943554B2 (fi)
AR (1) AR209510A1 (fi)
AT (1) AT346863B (fi)
BR (1) BR7605677A (fi)
CA (1) CA1073854A (fi)
CH (1) CH618471A5 (fi)
ES (1) ES450933A1 (fi)
FI (1) FI60724C (fi)
FR (1) FR2322215A1 (fi)
GB (1) GB1535112A (fi)
IT (1) IT1066059B (fi)
MX (1) MX142850A (fi)
NL (1) NL183954C (fi)
NO (1) NO145727C (fi)
SE (1) SE416409B (fi)

Families Citing this family (31)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4196068A (en) * 1978-06-26 1980-04-01 Scoville Frank J Chlorine gas producing apparatus
DE2909640A1 (de) * 1979-03-12 1980-09-25 Hoechst Ag Elektrolyseapparat
DE2914869A1 (de) * 1979-04-12 1980-10-30 Hoechst Ag Elektrolyseapparat
US4244802A (en) * 1979-06-11 1981-01-13 Diamond Shamrock Corporation Monopolar membrane cell having metal laminate cell body
JPS5743992A (en) * 1980-08-29 1982-03-12 Asahi Glass Co Ltd Electrolyzing method for alkali chloride
US4374014A (en) * 1981-03-20 1983-02-15 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy High pressure electrolytic oxygen generator
US4484991A (en) * 1983-02-02 1984-11-27 Aqua Pura, Inc. Chlorine generator and method of generating chlorine gas
JPS59190379A (ja) * 1983-04-12 1984-10-29 Kanegafuchi Chem Ind Co Ltd 縦型電解槽及びそれを用いる電解方法
US4613415A (en) * 1984-08-17 1986-09-23 Sophisticated Systems, Inc. Electrolytic chlorine and alkali generator for swimming pools and method
JPS6215719U (fi) * 1985-07-15 1987-01-30
US4668372A (en) * 1985-12-16 1987-05-26 The Dow Chemical Company Method for making an electrolytic unit from a plastic material
US4784735A (en) * 1986-11-25 1988-11-15 The Dow Chemical Company Concentric tube membrane electrolytic cell with an internal recycle device
US4875988A (en) * 1988-08-05 1989-10-24 Aragon Pedro J Electrolytic cell
DE4014778A1 (de) * 1990-05-09 1991-11-14 Metallgesellschaft Ag Elektrolyseur
DE4212678A1 (de) * 1992-04-16 1993-10-21 Heraeus Elektrochemie Elektrochemische Membran-Zelle
US5340457A (en) * 1993-04-29 1994-08-23 Olin Corporation Electrolytic cell
US5676805A (en) * 1995-03-30 1997-10-14 Bioquest SPA purification system
US6007693A (en) * 1995-03-30 1999-12-28 Bioquest Spa halogen generator and method of operating
US5545310A (en) * 1995-03-30 1996-08-13 Silveri; Michael A. Method of inhibiting scale formation in spa halogen generator
US5752282A (en) * 1995-03-30 1998-05-19 Bioquest Spa fitting
US5759384A (en) * 1995-03-30 1998-06-02 Bioquest Spa halogen generator and method of operating
JP3035483B2 (ja) * 1995-11-27 2000-04-24 スガ試験機株式会社 酸素・水素電解ガス発生装置
US5779874A (en) * 1996-02-20 1998-07-14 Lemke; Chris A. Chlor alkali cells method and cell compression system
US5766431A (en) * 1996-07-24 1998-06-16 Hosizaki Denki Kabushiki Kaisha Electrolyzer
US6761808B1 (en) * 1999-05-10 2004-07-13 Ineos Chlor Limited Electrode structure
US20040108204A1 (en) 1999-05-10 2004-06-10 Ineos Chlor Limited Gasket with curved configuration at peripheral edge
US20040035696A1 (en) * 2002-08-21 2004-02-26 Reinhard Fred P. Apparatus and method for membrane electrolysis for process chemical recycling
DE10347703A1 (de) * 2003-10-14 2005-05-12 Bayer Materialscience Ag Konstruktionseinheit für bipolare Elektrolyseure
FR2869519B1 (fr) 2004-04-30 2006-06-16 Maurice Granger Appareil distributeur de materiau d'essuyage avec dispositif de coupe integrant une capacite de selection de format
DE102005003527A1 (de) * 2005-01-25 2006-07-27 Uhdenora S.P.A. Elektrolysezelle mit erweiterter aktiver Membranfläche
FR2978656A1 (fr) 2011-08-01 2013-02-08 Maurice Granger Appareil distributeur de materiau d'essuyage avec dispositif de coupe automatique integrant une capacite de selection de formats

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR554386A (fi) * 1923-06-09
US1263314A (en) * 1917-12-24 1918-04-16 Philip A Emanuel Apparatus for electrolysis.
GB1196631A (en) * 1966-05-31 1970-07-01 Monsanto Co Electrolytic Diaphragm Cell
US3673076A (en) * 1969-03-05 1972-06-27 Dow Chemical Co Filter press fluorine cell with carbon connectors
US3864236A (en) * 1972-09-29 1975-02-04 Hooker Chemicals Plastics Corp Apparatus for the electrolytic production of alkali

Also Published As

Publication number Publication date
SE416409B (sv) 1980-12-22
NO762956L (fi) 1977-03-01
NO145727C (no) 1982-05-19
FR2322215A1 (fr) 1977-03-25
JPS5943554B2 (ja) 1984-10-23
CA1073854A (en) 1980-03-18
FI762456A (fi) 1977-03-01
FR2322215B1 (fi) 1980-05-23
ATA632476A (de) 1978-04-15
JPS5230297A (en) 1977-03-07
BR7605677A (pt) 1977-09-06
IT1066059B (it) 1985-03-04
MX142850A (es) 1981-01-05
NL7609402A (nl) 1977-03-02
GB1535112A (en) 1978-12-06
NL183954B (nl) 1988-10-03
AR209510A1 (es) 1977-04-29
FI60724C (fi) 1982-03-10
SE7609509L (sv) 1977-03-01
NO145727B (no) 1982-02-08
NL183954C (nl) 1989-03-01
CH618471A5 (fi) 1980-07-31
ES450933A1 (es) 1977-09-01
AT346863B (de) 1978-11-27
US4029565A (en) 1977-06-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI60724B (fi) Elektrolysapparat foer framstaellning av klor
US4464242A (en) Electrode structure for use in electrolytic cell
FI61323C (fi) Membranelektrolyscell med koncentriska elektroder
EP0212240B1 (en) Apparatus for the electrolysis of solutions
FI68089C (fi) Elektrolysapparat foer framstaellning av klor ut vattenhaltigaalkalikloridloesningar
US4137144A (en) Hollow bipolar electrolytic cell anode-cathode connecting device
US3930981A (en) Bipolar electrolysis cells with perforate metal anodes and baffles to deflect anodic gases away from the interelectrodic gap
FR2461021A1 (fr) Cellule electrolytique et electrolyseur bipolaire
US4402810A (en) Bipolarly connected electrolytic cells of the filter press type
FI71355C (fi) Elektrolytisk cell av filterpresstyp
US4152225A (en) Electrolytic cell having membrane enclosed anodes
NO163909B (no) Bipolart elektrolyseapparat med gassdiffusjonskatode.
US3948750A (en) Hollow bipolar electrode
HUT57288A (en) Frame-unit for press filter type electrilizer and press filter type monopolar electrolizer
FI67575B (fi) Elektrolysapparat foer framstaellning av klor ur vattenhaltigaalkalihalogenidvattenloesningar
US4541911A (en) Method of assembling a filter press type electrolytic cell
JPS6386884A (ja) 電解槽およびそれに使用するガスケツト
US4537672A (en) Electrolytic cell
US4256562A (en) Unitary filter press cell circuit
PL148626B1 (en) Electrolyzer
JPH0324287A (ja) フィルタプレス型の電解装置用フレームユニットとフィルタプレス型の電解装置
US4064031A (en) Electrolyzer
EP0187001B1 (en) Current leakage in electrolytic cell
GB1591414A (en) Current connections in bipolar electrolyzers
US4670123A (en) Structural frame for an electrochemical cell

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired
MA Patent expired

Owner name: HOECHST AKTIENGESELLSCHAFT