FI60113C - Yttersula foer sportskor - Google Patents

Yttersula foer sportskor Download PDF

Info

Publication number
FI60113C
FI60113C FI780250A FI780250A FI60113C FI 60113 C FI60113 C FI 60113C FI 780250 A FI780250 A FI 780250A FI 780250 A FI780250 A FI 780250A FI 60113 C FI60113 C FI 60113C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
branches
embossments
outsole
forks
branch
Prior art date
Application number
FI780250A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI780250A (fi
FI60113B (fi
Inventor
Adolf Dassler
Original Assignee
Adolf Dassler
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Adolf Dassler filed Critical Adolf Dassler
Priority to FI780250A priority Critical patent/FI60113C/fi
Publication of FI780250A publication Critical patent/FI780250A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI60113B publication Critical patent/FI60113B/fi
Publication of FI60113C publication Critical patent/FI60113C/fi

Links

Landscapes

  • Footwear And Its Accessory, Manufacturing Method And Apparatuses (AREA)

Description

\*JäSr*\ [B] (11)KUULUTUSjULKAISU n igMjft lJ ' ' UTLÄGGN I NGSSKRIFT 6U113 C (45)- · -' - J — * -'· * (¾¾¾ Patent ceddelat ^ ^ (51) Kv.ik.3/i«.a.3 A 4-3 B 13/26 SUOMI — FINLAND (21) P*t*nttlhak«niu« — P«Wnt«n$ölMili»t 780250 (22) Htkemlipllv· — AnaSknlnpdaf 26.01.78 ' ' (23) Alkupthrt — GIHi(het*dt| 26.01.78 (41) Tulkit iulklMkal — Bllvit offmtllg pv n7 79
Patentti· ja rekisterihallitus _ ' , (44) Nttrtivllwlpwon J» kuuL|ulkaiwn pvm. —
Patent-och registerstyrelsen ' Antökui utl»jd och utl.*krift«n publkend 3l.o8.8l (32)(33)(31) Pyydetty etuolkeu*—B«glrd prlorltet (71)(72) Adolf Dassler, Kreuzgasse, D-8522 Herzogenaurach, Saksan Liitto-tasayalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (7*0 Keijo Heinonen (5*0 Urheilukenkien ulkopohja - Yttersula för sportskor
Keksinnön kohteena on urheilukenkien ulkopohja, jonka kulutuspinnalla on tiettyyn Järjestykseen sijoitettuna kohokuvloita.
Urheilujalkineiden ulkopohjan kulutuspinnan kohokuvloita, niin sanottuja pohjakuviointeja on olemassa hyvin paljon ja hyvin monenlaisia. Kohokuvioiden tehtävänä on estää kenkää luistamasta ja siirtää urheilijan jalan ponnistusvoima juostessa mahdollisimman vähentymättömänä maahan tai alustaan. Tällöin urheilujalkineen ulkopohjan kulutuspinnan laatu ja erityisesti sen kohokuviointi riippuu sen alustan laadusta, jolla urheilija liikkuu. Tosin on jo pitkän aikaa pyritty luomaan yleistä urheilujalkineiden pöhjatyyppiä, joka soveltuisi käytettäväksi yhtä tehokkaasti mitä erilaisimmilla alustoilla, ja on toki keksittykin pohjakuviointeja, jotka tekevät samojen urheilujalkineiden käytön eri alustoilla 60113 2 mahdolliseksi. Kuitenkaan ei vielä tähän mennessä ole onnistuttu kehittämään sellaista urheilukenkien kulutuspintaa, että kengät sopisivat käytettäviksi hyvin sekä perään-antavalla alustalla, esimerkiksi nurmikolla, että kovalla, karkealla alustalla, esimerkiksi matolla tai kovalla sileällä alustalla, esimerkiksi hallin lattialla, ilman että ilmenee jonkinlaisia hankaluuksia. Jos kohokuviot ovat esimerkiksi suhteellisen ulkonevat, kuten jalkapallokengän nappulat, niin ne kyllä sopivat pehmeillä alustoilla käytettäviksi, mutta niitä ei voi käyttää sellaisissa urheilulajeissa, joissa liikutaan kovilla alustoilla. Jos nämä nappulat on tehty joustavasta, taipuisasta aineesta, esimerkiksi samasta materiaalista, mistä urheilujalkineen pohjakin, on jalkineiden käyttäminen kovillakin alustoilla kyllä mahdollista. Kuitenkin sellaisilla pohjilla on vaikea pysyä tukevasti pystyssä, koska pehmeästä aineesta tehdyt taipuisat nastat saavat aikaan huojuvuuden tunteen. Sitä vastoin hallin slleille koville lattioille sopivat mainiosti sellaiset kengänpohjan kohokuviot, joissa yksityiset kohoumat pistävät vain vähän esiin ulkopohjan kulutuspinnasta ja jotka on tehty suhteellisen pehmeästä taipuisasta aineesta. Sillä kohokuvioiden suhteellisen vähäisen korkeuden ansiosta urheilija seisoo tukevasti, pohjamateriaalin pehmeydestä huolimatta, koska sellaisella kohokuvioinnin muodonmuutoksella, joka saattaisi aiheuttaa huojunnan tunteen, ei juuri ole paljoakaan merkitystä. Toisaalta pystyvät pehmeästä, taipuisasta aineesta tehdyt ulkonevat pohjakuviot kuitenkin pusertumaan alustan pienimpiinkin epätasaisuuksiin, jolloin kosketuskitka on hyvin suuri, mikä vastustaa oleellisesti liukumista ja on tärkeää varsinkin lähtötilanteessa.
Pöhjakuvioiden aikaansaama liukumisen esto ei toisaalta saa olla niin voimakas, että urheilijan pysähtyminen tapahtuu liian äkkiä. Äkkinäinen pysähtyminen rasittaa kohtuuttomasti urheilijan liikuntaelimiä, niin että seurauksena voi 3 60113 olla elimen vahingoittuminen tai, mikäli rasitus on Jatkuvaa, terveydellisiä vaurioita.
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sellainen ulkopohja, jonka kulutuspinnan kohokuviointi mahdollistaa samojen urheilujalkineiden käytön useammanlaatulsilla alustoilla kuin tähän asti. Sen lisäksi kulutuspinnan vähäisen liukumiskyvyn tulee pysähtyessä olla rajoitettu, Jotta urheilijan liikuntaelimiä ei kohtuuttomasti rasitettaisi.
Keksinnön mukaan tämä tavoite saavutetaan siten, että kulutuspinnalla on haarakkeisia kohokuvioita, jotka toisesta päästään ovat lähellä toisiaan ja tästä kohdasta lähtien erkanevat toisistaan säteittälsesti, mutta niin, että säteet suuntautuvat samalle puolelle yhtymäkohtaa.
Keksinnönmukaisella ulkopohjalla kulutuspinnan kohokuviot muodostuvat siten kolme- tai neljähaarakkelsista kohoumista, jotka missään tapauksessa eivät muodosta säteettäistä kehää, vaan samasta pisteestä lähtien suuntautuvat kaikki samalle puolelle. Haarakkeiden suuntautumisesta käytetty sanonta "samalle puolelle" on ymmärrettävä siten, että kohoumien säteiden rajoittama alue kattaa korkeintaan 180°. Kuitenkaan kohoumat eivät ole samansuuntaisia, vaan niiden väliin jää pienet terävät kulmat, toisin sanoen ne erkanevat tai hajaantuvat säteettäisesti tai sormien tapaan. On havaittu, että näin sijoitettuina pohjakohoumien ei tarvitse olla kovin korkeita, ja kuitenkin niillä on pehmeällä alustalla hyvä tarttumiskyky ja ne toimivat nastojen tapaan. Tällaisina niiden astumapinta on kaikesta huolimatta melko suuri ja ne voidaan tehdä Joustavan taipuisasta aineesta, kuten esimerkiksi kumista, niin että niitä voidaan käyttää jopa sileiliä ja kovillakin alustoilla.
1| 6011 3
Pohjan painuessa pehmeään alustaan tai astuttaessa kovalla alustalla kohoumissa syntyy kuormituksen aikana pyrkimys hajautua, mikä lisää liukumisestoa. Tämä hajautumispyrkiinys perustuu siihen, että jokaisen taipuisaa ainetta olevan pöhjakohouman kukin yksityinen haarake taipuu kuormituksen alaisena ollessaan hiukkasen ulospäin ja pyrkii siten suurentamaan kosketuspintaa kuormituksen suuntaan, kun taas kuormituksen tapahtuessa päinvastaiseen suuntaan syntyy päinvastainen vaikutus.
Muodostamalla pohjan kohokuviot kolmesta, korkeintaan neljästä pitkänomaisesta haarakkeesta saavutetaan kaksl-naarakkeiseen kohokuvioon verrattuna se etu, että astuma-pinnan säilyessä samankokoisena haarakkeet voidaan tehdä ohuemmiksi, ja ne ovat siten taipuisampia ja mainittu hajautumisvaikutus esiintyy selvempänä. Jos kohokuviot muodostetaan useammasta kuin neljästä haarakkeesta, ei saavuteta enää lisäetua, koska tällöin sormlenmuotolsten hiarakkeiden etäisyys toisistaan on niin vähäinen, ettei voida välttää lian ja roskan kerääntymistä ja tarttumista kohoumien väleihin.
Edullista on, jos kohoumat suippenevat siihen suuntaan, missä ne erkanevat toisistaan, tai jos ne suorastaan päättyvät terävään kärkeen. Sillä tällöin lisääntyy muodonmuutos-kyky, joka johtaa toivottuun lievään hajautumisvaikutukseen. Pohjan kohokuvioiden osiksi soveltuvat esimerkiksi kapean vinoneliön muotoiset tai suikeat haarakkeet. Edelleen on mahdollista muodostaa pohjan kohoumat sellaisiksi, että niiden ulkopinta kohoaa viistosti kengänpohjasta ylöspäin mentäessä kohti kuvion kärkeä.
Keksinnön mukaisesti kohokuviot voidaan sijoittaa ulko-pohjalle siten, että ne parhaiten vastaavat eri suunnilta tulevaa, odotettavissa olevaa kuormitusta. Tämä merkitsee sitä, että suurin osa kohokuviolsta sijoitetaan kengänpohjan 6011 3 5 etuosaan, niin että kuvioiden haarakkeet hajautuvat sormimai-sesti taaksepäin, ja ainakin osa kohokuvioista pohjan kanta-osaan, kantaosan kuvioiden haarakkeet hajautuvat eteenpäin. Tällöin haluttu hajautumisvaikutus tulee esiin pääasiassa liikkeelle lähtiessä ja juostessa, jolloin voimansiirto jalkapohjan taipuessa tapahtuu pääasiassa lsonvarpaan takana päkiän alueella ja siis kengänpohjan etuosassa. Sitä vastoin pysähdyttäessä vaikuttavat pääasiassa kengän kantapään alla sijoitetut kohokuviot jarruttaen. Voidaan myös ajatella, että kengänpohjan reunan suuntaisesti sijoitetaan rivi kohokuvioita, joiden sormimainen hajautuminen tapahtuu ulospäin, kohti pohjan reunaa, nämä kuviot estävät liukumisen sivulle.
Periaatteessa on mahdollista valmistaa sellaisia keksinnön-mukaisia irrallisia kohokuvioita, jotka voidaan sijoittaa urheilujalkineiden ulkopohjalle. Edullista on kuitenkin muovata tai valaa ne kiinteiksi jalkineen ulkopohjan kanssa. Valmistusaineena voidaan käyttää perinteisiä joustavasti taipuisia pohjamateriaaleja, kuten PVC:tä, polyuretaania, kumia yms.
Keksinnönmukaiselle ulkopohjalle on tunnusomaista patenttivaatimusten tunnusmerkkiosassa mainitut seikat. Seuraavassa keksintöä ja sen tuomia etuja selostetaan yksityiskohtaisesti suoritusesimerkkien avulla, viitaten oheisiin piirustuksiin, Joista kuva 1 esittää keksinnönmukaista urheilujalkineen ulkopohjaa altapäin katsottuna. Pohjassa on kahdenlaisia kohokuvioita, ja - kuvat 2 Ja 3 esittävät perspektiivikuvana kahta keksinnönmukaista kohokuviota, vahvasti suurennetussa mittakaavassa.
6 6011 3
Kuvassa 1 altapäin katsottuna näkyvä ulkopohja on tarkoitettu urheilujalkineeseen, joka soveltuu käytettäväksi juostessa sekä kovilla radoilla, kuten kaduilla, että murtomaajuoksussa ja metsässä. Lisäksi tällaista urheilu-jalkinetta voi haitatta käyttää sileillä hallinlattioilla. Viitenumerolla 1 on merkitty kokonaisuudessaan ulkopohjaa, joka on tehty jostakin kaupan olevasta kengänpohja-materiaalista, kuten PVCrstä, polyuretaanista, (vaahto-), kuraista trns., ja joka on joko liimattu tai suoraan valettu kiinni itse jalkineeseen.
Ulkopohjassa 1 on erillisiä kohokuvloita, joita on merkitty viitenumeroilla 2 ja 3 ja joille on yhteistä se, että ne muodostuvat kukin kolmesta oleellisesti pitkänomaisesta haarakkeesta 2 ja 3, jotka toisesta päästään ovat kuin "yhteenkasvaneet" ja toisesta päästään erillään toisistaan hajaantuen sormien tapaan vain yhdelle puolen yhtymäkohtaansa. Pääosaa pohjan etuosasta peittävät Isommat kohokuviot 2, joiden haarakkeet 2' ovat muodoltaan kapeita vinoneliöitä. Nämä kohokuviot on sijoitettu siten, että niiden haarakkeet eli sormet osoittavat taaksepäin. Pohjan kantaosassa kohokuvioiden 2 sijoitus on juuri päinvastainen, niiden haarakkeet 2’ hajautuvat eteenpäin. Kohokuviot 3 ovat vähän pienempiä ja niiden haarakkeiden pohjapiirros voi olla erilainen kuin keksinnönmukaisten kohokuvioiden 2’ pohjapiirros ja esimerkiksi muistuttaa pitkänomaisia suorakulmioita. Kohokuviot 3 on sijoitettu vain pohjan reunalle siten, että haarakkeet 3’ eli sormet osoittavat aina ulospäin.
Kuvasta 1 näkyvä kohokuvioiden 2 Ja 3 sijoitus ei piirustusten osalta ole täydellinen. On selvää, että esitetyn mallin kohokuviot jakautuvat koko ulkopohjan pinnalle ja että lisänä voidaan käyttää myös toisenmuotoisia kohokuvloita. Sitä paitsi voidaan pohjan reuna-alueella käyttää kohokuvioiden 3 sijasta kohokuvloita 2, vain pienemmän kokoisina.
60113 7
Kuvassa 2 kohokuvion 42 haarakkeet 42’ muistuttavat pohjapiirrokseltaan kapeita säännöllisiä vinoneliöitä. Koho-kuvioiden haarakkeita erottaa toisistaan samansuuruiset kulmat, molemmat uloimmat haarakkeet 42’ sijaitsevat symmetrisesti keskihaarakkeen akselin suhteen. Vinoneliö-muotonsa vuoksi suippenevat haarakkeiden 42' molemmat päät terävästi, kuitenkin vain ulommassa päässä muodostuu terävä särmä, kun taas haarakkeiden 42' "yhteenkasvaminen" toisesta päästään aiheuttaa tähän päähän tylpät särmät. Kapeneminen ja terävään särmään päättyminen parantavat haarakkeiden 42' muovautumiskykyä ja talpuisuutta pituusakselinsa suhteen, mihin kuvassa 2 yhden haarakkeen kohdalla viitataan. Tai-puisuus, josta aiemmin kuvattu hajautumisvaikutus johtuu, on odotettavissa nuolen 7 osoittamaan suuntaan, nuoli 8 esittää taipumisliikettä.
Kuvassa 2 on kohokuvion ulompien ja keskimmäisen haarakkeen välissä havaittavissa koverrettu kolo 9, joka samoin edistää haarakkeiden talpuisuutta. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättömän tarpeellinen, koska ^haarakkeiden 42' kapeneminen jo sinänsä aiheuttaa riittävän hajautumlsvaikutuksen. Tämän koveran kolon sijasta voidaan kaikki kolme haaraketta yhdistää keskimmäiseen vinoneliöön siten, että kohokuvioon 4 syntyy suurempi astumapinta.
Kuvan 3 kohokuvion 52 rakenne ja toiminta muistuttavat kuvan 2 kohokuvion rakennetta ja toimintaa. Kuitenkin haarakkeet 52' ovat muodoltaan sulkeita eli kapean lehden kaltaisia, joka molemmissa päissään päättyy terävään kärkeen.
Kuvien 2-3 kohokuviollla on yhteistä, että niiden sivupinnat ovat oleellisesti kohtisuorassa ulkopohjan ulkopintaa vastaan, joten ne astuttaessa pehmeällä alustalla kehittävät tarttumisefektin samalla tavoin kuin pohjanastat tai -nappulat. Lisäksi niissä on suhteellisen suuri astumapinta (4 tai 5), Jonka pääosa on haarakkeiden yhteenkasvaneessa pääs- 60113 8 sä. Tämä astumapinnan osa toimii kantavana pintava erityisesti silloin, kun urheilukenkää käytetään kovalla alustalla. Astumapinta 4, 5 toimii jossakin määrin myös liukumapintana silloin, kun kutakin kohokuviota kuormitetaan sellaisesta suunnasta, että kuvailtua hajautumisvaikutusta ei synny.
Vaikkakin haarakkeet ovat kuvissa koko pituudeltaan samankorkuisia siten, että astumapinta 4, 5, on oleellisesti samansuuntainen ulkopohjan 1 kanssa, voidaan kohokuviot valmistaa myös esimerkiksi vinosti kärkeen päin kohoaviksi, esimerkiksi siten, että haarakkeen korkeus siinä päässä, jossa haarakkeet yhtyvät toisiinsa, on vain puolet ulomman pään korkeudesta, jolloin astumapinta 4, 5 kohoaa vinosti kohoumien hajaantumissuuntaan. Astumapinnan 4, 5 toiminta liukupintana tulee myös erittäin tehokkaasti esiin, kun astumapinta kohoaa viistosti ulkopohjan pinnasta mentäessä haarakkeiden yhteen-kasvaneesta päästä kärkeen päin.
On tarkoituksenmukaista, että kuvassa 1 esitetyn ulkopinnan 1 sisemmän päkiän alueella kohokuvioiden 2 ja 3 astumapinnat (kuva 2) ovat ulkopohjan suuntaisia. Muitten kohokuvioiden 2, 3 astumapinnat (kuva 3) voivat olla viistoja. Tämä toimenpide parantaa pohjan kääntymiskykyä ja alentaa sisemmän päkiän erittäin huomattavaa kulumista.
Jotta keksinnönmukaisen ulkopohjan edut tulisivat käyttöön myös pehmeällä alustalla, tulisi kohokuvioiden korkeuden olla vähintään 4-5 mm, jotta ne toimisivat samoin kuin pohjanastat tai -nappulat. Tämänkorkuisen kuvion haarakkeiden pituus on edullisesti 12 mm, mutta vähän lyhyempiä tai pitempiä voidaan myös käyttää. Suotuisat suhteet ja edullinen vaikutus sekä kovalla että pehmeällä alustalla saavutetaan, kun kohokuviot ovat sen kokoisia, että niitä vierekkäin Ja peräkkäin sijoitettuina, kuten kuvassa 1,

Claims (11)

6011 3 9 mahtuu yhdelle ulkopohjalle 50 - 60 kpl. Tässä suhteessa kuva 1 on lähes luonnollista kokoa. Edellä esitetyt esimerkit eivät ole tarkoitetut rajoittamaan vaan ainoastaan selventämään keksintöä; myös muunkinlaiset ratkaisut saattavat patenttivaatimusten puitteissa tulla kyseeseen, esimerkiksi voi haarakkeen malli olla erilainen kuin kuvissa esitetty esimerkiksi kolmiomainen. Muutoinkin keksintöä voidaan muutella ja muunnella patenttivaatimusten pultteisa.
1. Elastisesta joustavasta materiaalista valmistettu, urheilukenkiin soveltuva ulkopohja, Jonka kulutuspinnalla on kohokuvioita, jotka on muodostettu pitkänomaisista haarakkeista, jotka toisessa päässään ovat toisiaan lähellä, jolloin niitten pituusakselien väliin jää terävä kulma, tunnettu siitä, että kohokuvio (2, 42, 52) on muodostettu kolmesta tai korkeintaan neljästä haarakkeesta (2', 42’, 52’), jotka muodostavat keskenään vain niin suuren terävän kulman, että kaikki haarakkeet (2’, 42’, 52’) ovat kulma-alueella, jonka suuruus on korkeintaan l80° ja että haarakkeet (2*, 42’, 52’) keskikohdastaan alkaen jatkuvasti kapenevat kärjeksi ainakin mentäessä kohti sitä päätä, Jossa haarakkeet ovat toisistaan erillään.
2. Vaatimuksen 1 mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että haarakkeet ovat kiinni toisissaan siinä päässä, josta alkaen ne erkanevat toisistaan niin, että muodostuvat kohokuviot ovat yksiosaisia.
3. Vaatimuksen 1 tai 2 mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että haarakkeessa on ulkopohjan (1) kulutus-pinnali't vinosti kohoava astumaplnta. 6011 3 ίο
4. Vaatimuksen 1 tai 3 mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että haarakkeen (42’) pohjapiirros on muodoltaan kapea vinoneliö.
5. Vaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että haarakkeen pohjapiirros on muodoltaan sulkea.
6. Vaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että haarakkeen pohjapiirros on muodoltaan kolmio.
7. Jonkin edellä olevan vaatimuksen mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että pohjan etuosan koho-kuvioiden enemmistön haarakkeet hajautuvat eli erkanevat toisistaan taaksepäin ja että vähintään osa pohjan takaosan kohokuvioiden haarakkeista hajautuu eteenpäin.
8. Jonkin edellä olevan vaatimuksen mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että pitkin pohjan reunaa on sijoitettu kohokuvioita (3), joiden haarakkeet (3*) hajautuvat ulospäin.
9· Vaatimuksen 1 mukainen ulkopohja, tunnettu siltä, että päklän sisäosan alueella kohokuvioiden haarakkeiden astumapinnat ovat oleellisesti samansuuntaisia ulkopohjan kulutuspinnan kanssa ja muut kohokuviot on muodostettu patenttivaatimuksen 3 mukaisesti.
10. Jonkin edellä olevan vaatimuksen mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että kohokuviot ja pohja (1) ovat samaa kappaletta.
11. Jonkin edellä olevan vaatimuksen mukainen ulkopohja, tunnettu siitä, että haarakkeiden sivupinnat ovat oleellisesti kohtisuorassa pohjan ulkopintaa vastaan. 6011 3 11
FI780250A 1978-01-26 1978-01-26 Yttersula foer sportskor FI60113C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI780250A FI60113C (fi) 1978-01-26 1978-01-26 Yttersula foer sportskor

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI780250A FI60113C (fi) 1978-01-26 1978-01-26 Yttersula foer sportskor
FI780250 1978-01-26

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI780250A FI780250A (fi) 1979-07-27
FI60113B FI60113B (fi) 1981-08-31
FI60113C true FI60113C (fi) 1981-12-10

Family

ID=8511423

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI780250A FI60113C (fi) 1978-01-26 1978-01-26 Yttersula foer sportskor

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI60113C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI780250A (fi) 1979-07-27
FI60113B (fi) 1981-08-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10165827B2 (en) Outsole with grip reduction extension members
US4283865A (en) Outsole for sport shoes
US7827705B2 (en) Article of footwear with multiple cleat sizes
US20190069632A1 (en) Independently movable sole structure
US8322050B2 (en) Outsole tread pattern
US7802379B2 (en) Article of footwear with indented tip cleats
US4378643A (en) Sole with skewed cleating arrangement
US8505219B2 (en) Article of footwear with multi-directional sole structure
US4194310A (en) Athletic shoe for artificial turf with molded cleats on the sides thereof
US8186079B2 (en) Article of footwear with sipes
US4096649A (en) Athletic shoe sole
US4607440A (en) Outsole for athletic shoe
US4445286A (en) Footwear, such as athletic shoe
US3988840A (en) Sole construction
US20100107448A1 (en) Article of Footwear for Dancing
US20020004999A1 (en) Sole for a trail running shoe
US20060042124A1 (en) Athletic shoe having an improved cleat configuration
JPS59155204A (ja) 運動靴
US20160286904A1 (en) Article of footwear with self-cleaning cleats
US20120304503A1 (en) Outer sole of a climbing shoe
GB2524840A (en) Sole of an item of footwear
FI60113C (fi) Yttersula foer sportskor
CN210299733U (zh) 一种带防滑底片的鞋底
GB1587382A (en) Sole for a sports shoe
CN205696019U (zh) 一种防滑橡胶鞋底

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: DASSLER, ADOLF