FI57510B - Foerdelningsanordning foer elektriska anlaeggningar speciellt foer telefoncentraler - Google Patents

Foerdelningsanordning foer elektriska anlaeggningar speciellt foer telefoncentraler Download PDF

Info

Publication number
FI57510B
FI57510B FI645/72A FI64572A FI57510B FI 57510 B FI57510 B FI 57510B FI 645/72 A FI645/72 A FI 645/72A FI 64572 A FI64572 A FI 64572A FI 57510 B FI57510 B FI 57510B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
dispensing device
connection
elements
overvoltage
incoming
Prior art date
Application number
FI645/72A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI57510C (fi
Inventor
Ewald Steiner
Hans Scholtholt
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19712115204 external-priority patent/DE2115204C3/de
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI57510B publication Critical patent/FI57510B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI57510C publication Critical patent/FI57510C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q1/00Details of selecting apparatus or arrangements
    • H04Q1/02Constructional details
    • H04Q1/14Distribution frames
    • H04Q1/141Details of connexions between cable and distribution frame
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q1/00Details of selecting apparatus or arrangements
    • H04Q1/02Constructional details
    • H04Q1/14Distribution frames
    • H04Q1/149Wireguides in connector blocks

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Structure Of Telephone Exchanges (AREA)
  • Emergency Protection Circuit Devices (AREA)

Description

Γβ1 KUULUTUSJULKAISU en Ci Λ ™ *11* UTLÄGGNI NGSSKRIFT 5 7 5 I O
^ (S1) Ky.ik.3/i«.ci.3 H 05 K 7/02, H 01 H 9/00, SUOM I —Fl N LAN D (21) Putenttlhekemue — Pttentene^knln^ 61+5/72 (22) Hekemlipilvl — Antekningedeg 09·03·72 (Fl) (23) Alkuplivt —Gllti|hetidtf 09· 03· 72 (41) Tullut luikituksi — Bllvlt offentllj 30.09.72
Patentti-ja rekirterlhallltu· (44) NlhtivUulpenon |s kuuLJulksIsun pvm.— „ . -
Patent- och registerttyrelsen Aiwttkan utlagd och utl.tkrlften publicerad 30.0++.80 (32)(33)(31) Pyydetty etuolkeu*—Begird prlorltet 29.03.71
Saksein Liittotasavalta-Förbundsrepubliken
Tyskland(DE) P 211520U.5“3U
(71) Siemens Aktiengesellschaft, Berlin/Munchen, DE; Wittelsbacherplatz 2, 8 Munchen 2, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Evald Steiner, Allmannshausen, Hans Scholtholt, Munchen-Lohhof,
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (7I+) Berggren Oy Ab (5I+) Jakelulaite sähkölaitteita, erikoisesti puhelinlaitoksia varten -Fördelningsanordning för elektriska anläggningar, speciellt för telefoncentraler (6l) Lisäys patenttiin 55280 - Tillägg till patent 55280
Keksintö kohdistuu pääpatentin n:o 55280 mukaiseen jakelu-laitteeseen sähkölaitteita, erikoisesti puhelinlaitoksia varten, jossa on eristeainekappaleessa kulkevat, sähköjohtojen vastaanottamiseksi toimivat johdonohjauskanavat, joiden sisäänmenot ovat ryhmittäin jaetut laitteen etusivuun rajoittuville laitteen sivuille, ja jotka kulkevat kaarenmuotoisesti laitteen etusivulle, missä niiden ulostulot laitteen etusivun alueella sijaitsevat lähellä sinne järjestettyjä liitäntäelimiä, jolloin useissa yhdensuuntaisissa tasoissa kulkevien ja toisiaan risteilevien, piiritek-nillisesti yhteenkuuluvia tulevia ja lähteviä johtoja varten olevien kanavien ulostulot sijaitsevat välittömästi toistensa sekä eris-teainekappaleen erottamien ja jälkeenpäin laitteeseen rakennettavien liitäntä- ja yhdyselementtien sijoituspaikkojen läheisyydessä.
Tällaisissa tunnetuissa jakelulaitteissa on erityskappalee-seen, vast, useampaan päällekkäin pinottuun litteään eristysaine-kappaleeseen varastoitu tilaaja- ja liitäntäelementtejä, jotka muodostavat jakelulaitteen integroituja osia. Nämä tilaaja- ja liitän-täelementit voivat esim. olla muodostettuja yksi- tai kaksoispuris-tinliittimistä, laitteeseen saapuvien johtojen välitöntä sähköistä yhdistämistä varten laitteesta lähteviin johtoihin, tai erotuskos-ketinelementeiksi parittain toisiinsa irrotettavassa, vast, erotet- 2 57510 tavassa kosketusyhteydessä olevia liitäntäjousia. Näiden tilaaja-vast. liitäntäelementtien liitoskohtiin tuodaan johdot yleensä enemmän tai vähemmän niputetussa muodossa, ja useammat yhdessä johdinkanaviin laskettuina, joista ne aikaavievällä työllä jaetaan ja yhdistetään niille kuuluviin tilaajakohtiin.
Selostetun rakennustavan johdosta syntyy vaikeuksia sekä jakelulaitteen suunnittelussa että asennuksessa, varsinkin puhelinlaitoksen jakelulaitteissa. Koska puhelintekniikassa, kuten kaikilla viestinsiirtotekniikan aloilla, tilaajien lukumäärä ts. liitäntä-kohtien lukumäärä koko ajan kasvaa, on jakelulaitetta suunniteltaessa kiinnitettävä huomio siihen, että liitäntäkohtien tarjonta riittää useiksi vuosiksi. Niinpä on esimerkiksi huomioitava puhelinkeskusta suunniteltaessa, että varataan riittävästi jakelukohtia pitempää aikaa, esim. 30 vuotta varten, jotta olisi mahdollisuus liittää uusia tilaajia tällaisen ajanjakson aikana.
Pääpatentin n:o 55280 tarkoituksena on poistaa tunnetuissa laitteissa vielä esiintyvät vaikeudet aikaansaamalla jakelulaite, joka on omiaan pienentämään taloudelliset kustannukset laitetta pystytettäessä ja varmentaa laitteen jatkuvasti helpon sovituksen kulloinkin vallitseviin vaatimuksiin.
Tämän keksinnön tarkoituksena on edelleen parantaa jakelu-laitteen soveltuvuutta kulloinkin vallitseviin liitäntävaatimuksiin sekä laitteen käyttövarmuuden suurentaminen ja hoidon helpottaminen.
Keksinnön mukaisesti tämä saavutetaan siten ja on keksinnölle tunnusomaista, että jakelulaitteessa rakenneosat ovat sovitetut niille varattuihin tiloihin erillisesti sisääntyönnettäviksi ja ulos-vedettäviksi, joista rakenneosista jokainen muodostaa yhden ainoan liitäntäkohdan saapuvien ja lähtevien johtojen liitos- ja liitäntä-elementit. Johtojen yksilöllisen sovituksen ja johtokanaviin asennuksen etujen yhteydessä esiintyy nyt mahdollisuus aikaansaada jakelulaite jossa ei tarvita mitään ennakkotoimenpiteitä saapuvien johtojen tai tarpeellisten rakenneosien asentamiseksi, jossa raken-nelaitteessa siis on vain niin monta johtoa ja rakenneosaa, kuin sillä hetkellä tarvitaan. Rakenneosien rajoittaminen kulloinkin vain yhteen ainoaan liitäntäkohtaan, vast, yhteen ainoaan tilaajaan johtaa häiriötapauksessa vain tämän ainoan rakenneosan poisjäämiseen, häiritsemättä lähellä olevia tilaajakytkentöjä.
Keksinnön edelleenkehitys on mahdollinen siten, että rakenneosa muodostuu eristysainekannattimesta, jossa on liitäntäjousia sekä toisella kannatussivuistaan vapaasti ulkonevia liitäntäelementtejä saapuvia ja lähteviä johtoja varten, joista saapuvien johtojen lii-täntäjouset ovat liitettävissä liitäntäelementtejä vastakkaisella kannatussivulla olevaan maapotentiaaliin ylijähnitevarokkeiden kautta.
3 57510
Liitäntäelementit voivat olla muotoiltuja juotosnastoiksi tai puris-tusliitäntäkorvakkeeksi tunnettuun tapaan. Jokaiselle erilliselle liitäntäjouselle saapuvia johtoja varten voi olla varattu tällainen ylijännitevaroke, niin että jokainen yksityinen tilaajajohto on suojattu liian suurilta jännitteiltä. Liitäntäjouset saapuville johdoille, jotka kulkevat koko rakenneosan lävitse, voivat olla varustettuja lovilla tai syvennyksillä, niin että välittömästi viereisten rakenneosien välillä voidaan aikaansaada yksilöllisesti toisiinsa viritetyt kapasitanssitasoituspinnat, joiden kautta voidaan saavuttaa ylikuulumiskytkennän pieneneminen.
Keksinnön toisen suoritusmuodon mukaan ulkonevat sekä saapuvien johtojen että myös maaliitäntäelementtien liitäntäjouset vapaasti liitäntäelementtejä vastapäätä olevista kannatirtsivuista,joiden väliin on sovitettu ylijännitevarokkeet. Nämä ylijännitevarokkeet ovat edullisimmin kiinteästi sovitetut, ts. juotetut tai hitsatut paikoilleen. Ylijännitevarokkeiden kiinteä sovitus suurentaa laitteen kuormituskykyä ja asettaa rakenneosan ja ylijännitevarokkeiden tuhoutumisiajän niin korkealle, että katko kuormitustapauksessa rajoittuu muutamaan erikoistapaukseen.
Keksinnön erään toisen suoritusmuodon mukaan ovat saapuvien johtojen liitosjouset erotettavia. Tämän tunnusmerkin toisessa suoritusmuodossa on eristysainekannattimen toiseen liitoselementtejä sisältävään kannatinsivuun,luoksepäästävään aukkoon pistettävissä koepistoke liitäntäjousien erottamiseksi ja liitäntäjousen ylijännite-varokkeeseen yhdistetyn osan kytkemiseksi koejännitelähteeseen. Tämä koepistoke on edullisimmin toisella puolellaan päällystetty eristys-kerroksella, niin että koepistoketta pistettäessä aukkoon liitäntä-elementin yhteydessä oleva osa liitäntäpistokkeesta ilman sähkökoske-tusta tulee koepistokkeella työnnetyksi pois liitäntäjousen toisesta osasta, jolloin samanaikaisesti ylijännitevarokkeet tulevat kytketyiksi koevirtapiiriin. Ylijännitevarokkeet voidaan siis hyvin yksinkertaisella tavalla koestaa toimintavarmuutensa suhteen.
Muita edullisia yksityiskohtia keksinnön suhteen havaitaan piirustuksessa esitetyistä ja seuraavassa selitetyistä suoritus-esimerkeistä.
Näissä esittää:
Kuviot 1 ja 2 osan keksinnön mukaisesta .jakelulaitteesta kahdessa eri projektiossa.
Kuvio 3 osaleikkausta keksinnön mukaisesta jakelulaitteesta
Kuvio 4 perspektiivikuvannon kuvioiden 1 ja 2 mukaisen jaKelulaitteen osasta.
“ 57510
Kuviot 5, 6, 7 ja 9 eri suoritusesimerkkejä jakelulaitteeseen pistettävistä rakenneosista.
Kuvio 8 perspektiivikuvannon koepistokkeesta rakenneosien ylijännitevarokkeen toimintakoestusta varten.
Kuvio 10 korvikekaavio kuvioiden 5, 6 ja 9 mukaisten suoritusmuotojen rakenneosia varten.
Kuvio 11 korvikekaavio kuvion 7 mukaista rakenneosaa varten.
Kuvioiden 1 ja 2 mukaisissa suoritusesimerkeissä merkitsee 1 U-muotoista, metallista, maatettua kannatuskehää, joka molemmissa vapaissa haaroissaan on varustettu toispuoleisesti avoimilla ohjaus-raoilla, jolloin avoimien sivujen alueelle on varattu pidätysaukot 3. Näihin ohjausrakoihin työnnettäviä ovat eristysaineista valmistetut kerrosrakenneosat , jotka kuten vielä tarkemmin esitetään, ovat varustetut useilla, keskenään yhdensuuntaisiin tasoihin sovitetuilla johdinkanavilla. Kerrosrakenneosat 4, jotka voivat olla yksiosaisia kappaleita tai muodostua useammasta toisiinsa yhdistetyistä osista, ovat laitteenpäätesivualueella varustetut kahdella joustavalla pidätyshaan 6 muotoisilla pidätyselementeillä, jotka kerros-rakenneosia 4 työnnettäessä ohjausrakoihin tarttuvat pidätysaukkoi-hin 3.
Kannatuskehä 1 muodostaa yhdessä kerrosrakenneosien 4, sekä seuraavassa selitettyjen liitäntärakenneosien kanssa jakelu-laitteen, siis osan jakelulaitoksesta. Jakelulaite voi laitteen takasivulla, suoritusesimerkissä kannatuskehän 1 takasivulla olla yhdistetty esittämättä jätettyyn pystysuoraan tai vaakasuoraan kiskoon myöskin esittämättä jätetyssä telineessä.
Suoritusesimerkissä muodostuvat 4 merkityt kerrosrakenneosat kulloinkin litteästä eristyskappaleesta, joka molemmilla puolilla on varustettu kerroksilla 5, joissa kerroksissa 3 puolestaan on rimantapaisia ohjauselementtejä 7 seuraavassa selostettuja rakenneosia varten. Eristysainekappaleessa on kahdessa keskenään yhdensuuntaisessa tasossa johtokanavia 8 ja 9, jotka kulloinkin ovat jaetut väliportailla erillisiin johtoratoihin. Kuvio 2 esittää selvään, että johtokanavat 8 ja 9 toisiaan seuraavissa tasoissa kulkevat jakelulaitteen vastakkaisista sivuista kaarenmuotoisesti laitteen etusivulle 2, niin että näiden johtokanavien 8 ja 9 sisäänmenot, jotka ovat toisistaan porrastetut, ryhmittäin tulevat olemaan sivupinnoilla ja näiden johtokanavien ulosmenot laitteen päätysivulla 2.
Suoritusesimerkissä käytetään johdinkanavia 8 saapuvien johtojen sovitukseen ja johdinkanavia 9 lähtevien tai järjestelyjohto-jen sovitukseen. Johdinkanavat ovat siten sovitettuja, että kytkennät 5 57510 lisesti yhteenkuuluvien johtojen ulosmenot ovat laitteen päätysivu!] a 2 välittömästi toistensa vieressä. Kerrosrakenneosat 4 ovat siten sovitetut etäisyydelle toisistaan kannatuskehään 1, että viereisten kerrosrakenneosien 4 väliin muodostuu tilat seuraavassa selostetuille rakenneosille.
Kuvioissa 1 ja 2 on näihin 10 merkittyihin tiloihin sovitettu kaksi rakenneosaa 12. Näiden rakenneosien ohjauksesta huolehtii ohjausrimat 7.
Kuten kuvio 4 esittää on rakenneosalla 12 joustava pidätys-elementti 13, joka tarttuu pidätysaukkoon 14 kerrosrakenneosan 4 johdinkanavan alueella. Rakenneosan 12 ulosvetämiseen kerrosrakenneosien 4 muodostamasta eristysainekappaleesta käytetään edullisimmin pihdintapaista vetohakaa 15, jonka haan olakkeet Ib voidaan viedä pi-dätyselementtien 13 syvennyksiin kummallakin puolella rakenneosaa 12. Kokoonpuristamalla esim. U-muotoisen vetohaan 13 vapaat haarat puristetaan pidätyselementit 13 pidätysaukkojen 14 alueelta, jonka jälkeen rakenneosa 12 on ulosvedettävissä tartunta-asentoon saakka.
Kuvio 4 samoin kuin kuviot 1 ja 2 esittävät edelleen, että rakenneosa 12 on varustettu kahdella liitäntäjousella lö vapaasti ulkonevine liitäntäelementteineen lö r saapuvien johtojen 19 liittämiseksi sekä kahdella liitäntäjousella 17 liitäntäelementteineen 17’ menevien johtojen 21 liittämiseksi. Nämä liitäntäjouset ovat varustetut syvennyksin, joilla ne voidaan pistää pidäkerakkulaan 22 ja tämän läm-pömuotoilulia yhdistetään liitäntäjouset kiinteästi rakenneosan 12 eristysainekannattimeen 23· Kuviossa 4 on vasemmalla esitetty muotoilematon ja oikealla muotoiltu pidäkerakkula 22.
Liitäntäjousien 17 ja lö välissä on suoritusesimerkin eristysainekannattimessa 23 erillisiä aukkoja 24. Näiden aukkojen 24 alueella tekevät kaksijohtimisen tilaajajohdon saapuvien ja lähtevien, toisilleen kuuluvat liitäntäjouset kosketuksen (kts. myös kuvio yj. Pistämällä esim. koepistoke tähän aukkoon 24 voi sähköisen yhteyden katkaista.
Kuten seuraavista kuvioista lähemmin selviää, kulkevat saapuvien johtojen ly liitäntäjouset lö rakenneosan 12 lävitse koko pituudeltaan takimmaiseen kannatinsivuun, jossa ne ylijännitevarok-keiden 23, maadoituselementtinä toimivan kaksihaaraisen levitys-jousen 2b sekä kannatuskehän 1 kautta on ylijännitteen esiintyessä yhdistettävissä maapotentiaaliin. Levitysjouset 2b ovat pistettävissä kannatuskehässä 1 olevaan rakoon 27 ja tarttuvat siihen reunoillaan 2ö.
o 57510
Kuten kuvio 2 esittää ovat liitäntäjouset varustetut vuorotellen risteilevillä kapasitanssitasoituspinnoilla 29, toistensa alla olevien tilaajarakenneosien ylikuulumisvaimennuksen pienentämiseksi.
Kuvio 3 esittää maajohtoelementin toisen muotoilun, joka on muotoiltu U-muotoisella jousella 30, joka joustavasti tukee kannatuskehään 31.
Kuviossa 5 on esitetty erillinen rakenneosa 32, jonka eris-tysainekannattimen muoto on esitetty pistekatkoviivalla. Liitäntäjouset ovat varustetut puristusliitäntäkorvakkeiksi 33 muotoilluilla liitäntäelementeillä.
Saapuvan johdon a- ja b-johtimien liitäntäjouset 34 kuten myös maadoituselementti 35, joka on yhdistetty rakenneosaa 32 osittain ympäröivään suojalevyyn 3b, ulkonee vapaasti takimmaisesta kannatin-sivusta. Väliin on juotettu tai hitsattu ylijännitevaroke 25. Kuvio esittää myös selvään, että saapuvien ja lähtevien johtojen liitäntäjouset ovat sähköisesti yhdistetyt erotuskohdissa 37.
Samanlainen rakenneosan 3ö suoritusmuoto on esitetty kuviossa b, jolloin liitäntäelementit ovat muodostetut kääminastoista.
Kuvion 7 mukaisessa rakenneosassa 39 ovat liitäntäjouset 40 monta kertaa taivutetut ja muodostuvat kulloinkin liitäntäelement-teihin yhdistetyistä osista 41 sekä välittömästi ylijännitevarok-keisiin 25 yhdistetyistä osista 42. Näiden osien yhteensattuvat päät ovat taivutetut ja muodostavat erotuskohdat 43. Lähemmin esittämättä jätettyyn»laitteen päätypuolelta 2 luoksepäästävästä aukosta on kuviossa ö esitetty koepistoke 44 pistetty sisään ja työnnetty osien 41 ja 42 päiden väliin. Koepistoke 44, joka on liitetty koejännitelähteeseen, on varustettu kahdella toisistaan erillisellä kielellä 45, jotka osaksi ovat täydellisesti eristyskerroksen 46 ympäröimiä. Myös ulkonevien kielien 45 yläsivut 47 ovat eristyskerroksella päällystetyt, kun sen sijaan näiden kielien 45 alasivut muodostavat kosketuspintoja, ja voivat tehdä liitäntäjousien 40 osien 42 kanssa sähköisen kosketuksen. Ylijännitevarokkeiden toiminta-koestusta varten erotetaan näin ollen liitäntäjärjestelmä, niin että vain maadoituspiiri jää kytketyksi.
Kuvion 9 mukaisessa rakenneosassa 4b on ylijännitevaroke 49 juotettu tai hitsattu saapuvan johdon liitäntäjousien 50 ja maa-doituselementin 51 väliin. Osat 50 ja 51 ovat jännitetyt toistensa suhteen. Liitäntäjousissa 50 on taive 52, jonka etäisyys 53 maa-doituselementistä 51 on pieni. Ylijännitevaroke kuumenee voimakkaas- 7 57510 ti vaihtovirtakuormituksen vetäessä, ylijännitevarokkeen juote haihtuu ja kosketuskohta sulkeutuu, niin että ylijännite tulee johdetuksi maahan. Maasulkuelementti 51 sekä yhdysjousi 50 muodostavat pidätys-koskettimen.
Kuvio 10 esittää korvikekaavion kuvioiden 5, 6 ja 9 mukaisesta rakennemuodosta, jossa on erotinkohta 37 sekä maansulku, kun taas kuvio 11 esittää kuvion 7 mukaisen rakenneosan 39 kytkennälli-sen rakenteen. Tällöin merkitsee 54 saapuvien ja lähtevien johtojen yhdysjousien erotuskohtaa ja 43 kuvion 7 mukaista, jo selostettua saapuvan johdon yhdysjousen 40 erotuskohtaa.

Claims (11)

  1. 8 57510
  2. 1. Pääpatentin n:o 55280 mukainen jakelulaite sähkölaitoksia, erikoisesti puhelinlaitoksia varten, jossa on eristeainekappalees-sa kulkevat, sähköjohtojen vastaanottamiseksi toimivat johdonohja-uskanavat (8, 9), joiden sisäänmenot ovat ryhmittäin jaetut laitteen etusivuun rajoittuville laitteen sivuille, ja jotka kulkevat kaarenmuotoisesti laitteen etusivulle, missä niiden ulostulot laitteen etusivun alueella sijaitsevat lähellä sinne järjestettyjä lii-täntäelimiä, jolloin useissa yhdensuuntaisissa tasoissa kulkevien ja toisiaan risteilevien, piiriteknillisesti yhteenkuuluvia tulevia ja lähteviä johtoja varten olevien kanavien ulostulot sijaitsevat välittömästi toistensa sekä eristeainekappaleen erottamien ja jälkeenpäin laitteeseen rakennettavien liitäntä- ja yhdysele-menttien sijoituspaikkojen läheisyydessä, tunnettu siitä, että jakelulaitteena rakenneosat (12, 32, 39, 48) ovat sovitetut niille varattuihin tiloihin erillisesti sisääntyönnettäviksi ja ulosvedettäviksi, joista rakenneosista jokainen muodostaa yhden ainoan liitäntäkohdan saapuvien ja lähtevien johtojen liitos- ja liitäntäelementit.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen jakelulaite, tunnettu siitä, että rakenneosa on varustettu joustavilla pidätyselementeil-lä (13), jotka tarttuvat pidätysaukkoihin (14) eristysainekappaleen johtokanavien (8, 9) alueella.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen jakelulaite, tunnettu siitä, että pidätyselementit (13) ovat pidätysaukkojen (14) puoleisilla rajoituspinnoilla varustetut syvennyksillä (20) vetohaan (15) sovittamista varten. A. Jonkun edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen jakelu- laite, tunnettu siitä, että rakenneosan (12, 32, 39, 48) muodostaa eristysainekannatin (23), johon on sovitettu liitäntä-jouset (esim. 17, 18) toisella kannatinsivulla vapaasti ulkonevin liitäntäelementein (esim. 17', 18') saapuvien ja lähtevien johtojen liittämiseksi, joista saapuvien johtojen liitäntäjouset (esim. 18) ovat liitäntäelementtejä vastakkaisella kannatinsivulla olevien ylijännitevarokkeiden (25) kautta yhdistettävissä maapotentiaa-liin.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen jakelulaite, tunnettu siitä, että sekä saapuvien johtojen liitäntäjouset, että maalii-täntäelementti (esim. 26) ulkonevat vapaasti liitäntäelementtejä vastakkaisesta kannatinsivusta, joiden väliin ylijännitevarokkeet ovat sovitetut. 9 57510
  6. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen jakelulaite, tunnettu siitä, että sekä liitäntäjousien (50) että maadoituselementtien (51) vapaasti ulkonevat osat ovat jännitetyt toisiaan vastaan ja pidetään etäisyydellä toisistaan ylijännitteen sattuessa poistuvilla ylijännitevarokkeilla (49) ja muodostavat pidätyskoskettimen.
  7. 7. Jonkin patenttivaatimuksen 4-6 mukainen jakelulaite, tunnettu siitä, että saapuvien johtojen liitäntäjouset (40) ovat j aettavissa.
  8. 8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen jakelulaite, tunnettu siitä, että eristysainekannattimen liitäntäelementtejä sisältävästä kannatinsivusta luoksepäästävästä aukosta koepistoke (44) on pistettävissä liitäntäjousien (40) erottamiseksi sekä liitäntä-jousen (40) ylijännitevarokkeella (25) varustetun osan (42) yhdistämiseksi koejännitelähteeseen.
  9. 9· Jonkin patenttivaatimuksen 5-8 mukainen jakelulaite, tun nettu siitä, että maadoituselementti (26, 35) on muotoiltu le-vitysjouseksi, joka on pistettävissä ja tarttuu eristysainekappa-leen metallisessa ja maadoitetussa kannatuskehässä (1) olevaan rakoon (27).
  10. 10. Jonkin patenttivaatimuksen 5-8 mukainen jakelulaite, tunnettu siitä, että maadoituselementti muodostuu suunnilleen U-muotoisesti taivutetusta jousesta (30), joka nojaa joustavasti eristysainekappaleen metalliseen, maadoitettuun kannatuskehään (31).
  11. 11. Jonkin patenttivaatimuksen 5-10 mukainen jakelulaite, tunnettu siitä, että maadoituselementti (35) on yhdistetty rakenneosaa (32) ainakin osittain ympäröivään suojalevyyn (36).
FI645/72A 1971-03-29 1972-03-09 Foerdelningsanordning foer elektriska anlaeggningar speciellt foer telefoncentraler FI57510C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2115204 1971-03-29
DE19712115204 DE2115204C3 (de) 1971-03-29 Verteilerleiste für elektrische Anlagen, insbesondere Fernsprechanlagen

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI57510B true FI57510B (fi) 1980-04-30
FI57510C FI57510C (fi) 1980-08-11

Family

ID=5803141

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI645/72A FI57510C (fi) 1971-03-29 1972-03-09 Foerdelningsanordning foer elektriska anlaeggningar speciellt foer telefoncentraler

Country Status (6)

Country Link
BG (1) BG25242A4 (fi)
BR (1) BR7201829D0 (fi)
CH (1) CH547555A (fi)
FI (1) FI57510C (fi)
IT (1) IT1006029B (fi)
ZA (1) ZA721801B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
CH547555A (de) 1974-03-29
ZA721801B (en) 1972-12-27
IT1006029B (it) 1976-09-30
BG25242A4 (en) 1978-08-10
FI57510C (fi) 1980-08-11
DE2115204A1 (de) 1972-10-12
BR7201829D0 (pt) 1973-06-07
DE2115204B2 (de) 1976-08-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR910000848B1 (ko) 단자 접속기
AU708577B2 (en) Distribution device for the telecommunication and data technique
EP0743713A2 (en) Mounting bracket and ground bar for a connector block
US11109504B2 (en) Power distribution unit with interior busbars
US8512067B2 (en) Connection and switching contact elements for a termination strip for a telecommunications module
US6196869B1 (en) Mounting bracket and power bus for a connector block
US4012096A (en) Telephone connector block apparatus
CN1148284A (zh) 用于连接器组件的安装架
US20100316101A1 (en) Cross connect block
US7059864B2 (en) Distribution device of a telecommunications system
JP2005527140A (ja) 電気通信端子モジュール
AU703800B2 (en) A modular multiple terminal block for cable connections to a main distributing frame for telecommunication and data lines
FI57510B (fi) Foerdelningsanordning foer elektriska anlaeggningar speciellt foer telefoncentraler
AU604576B2 (en) Terminal block comprising a plurality of block components
US6252941B1 (en) Network interface unit
EP3596912B1 (en) System and method for service delivery
AU710095B2 (en) An intermediate coupling device in a telecommunication system
US3951496A (en) Multiple connection electrical connector device
CN109950795A (zh) 尤其是电气面板或电气开关柜中的电流分配装置
US2104434A (en) Connecting block and jack assembly
US5057034A (en) Distributor device for telecommunication systems
CZ292225B6 (cs) Zařízení pro připojení elektrických instalačních přístrojů
AU691182B2 (en) Loading coil device
KR100328971B1 (ko) 아이디씨형 국선단자블록의 구조
EP1505841A1 (en) Termination strip for metal telephone cables arranged for the insertion of an access module