FI126084B - Arkkipohjainen painotuote - Google Patents

Arkkipohjainen painotuote Download PDF

Info

Publication number
FI126084B
FI126084B FI20085742A FI20085742A FI126084B FI 126084 B FI126084 B FI 126084B FI 20085742 A FI20085742 A FI 20085742A FI 20085742 A FI20085742 A FI 20085742A FI 126084 B FI126084 B FI 126084B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
printed
sheet
printed product
pointer
sensor
Prior art date
Application number
FI20085742A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20085742A0 (fi
FI20085742A (fi
Inventor
Esa Torniainen
Ari Känsäkoski
Juha Maijala
Original Assignee
Stora Enso Oyj
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Stora Enso Oyj filed Critical Stora Enso Oyj
Priority to FI20085742A priority Critical patent/FI126084B/fi
Publication of FI20085742A0 publication Critical patent/FI20085742A0/fi
Priority to PCT/FI2009/050638 priority patent/WO2010010235A1/en
Priority to EP09800109.2A priority patent/EP2327032A4/en
Publication of FI20085742A publication Critical patent/FI20085742A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI126084B publication Critical patent/FI126084B/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09BEDUCATIONAL OR DEMONSTRATION APPLIANCES; APPLIANCES FOR TEACHING, OR COMMUNICATING WITH, THE BLIND, DEAF OR MUTE; MODELS; PLANETARIA; GLOBES; MAPS; DIAGRAMS
    • G09B5/00Electrically-operated educational appliances
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F16/00Information retrieval; Database structures therefor; File system structures therefor
    • G06F16/40Information retrieval; Database structures therefor; File system structures therefor of multimedia data, e.g. slideshows comprising image and additional audio data
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41MPRINTING, DUPLICATING, MARKING, OR COPYING PROCESSES; COLOUR PRINTING
    • B41M3/00Printing processes to produce particular kinds of printed work, e.g. patterns
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41MPRINTING, DUPLICATING, MARKING, OR COPYING PROCESSES; COLOUR PRINTING
    • B41M3/00Printing processes to produce particular kinds of printed work, e.g. patterns
    • B41M3/006Patterns of chemical products used for a specific purpose, e.g. pesticides, perfumes, adhesive patterns; use of microencapsulated material; Printing on smoking articles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41MPRINTING, DUPLICATING, MARKING, OR COPYING PROCESSES; COLOUR PRINTING
    • B41M7/00After-treatment of prints, e.g. heating, irradiating, setting of the ink, protection of the printed stock
    • B41M7/009After-treatment of prints, e.g. heating, irradiating, setting of the ink, protection of the printed stock using thermal means, e.g. infrared radiation, heat

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Educational Administration (AREA)
  • Educational Technology (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Data Mining & Analysis (AREA)
  • Databases & Information Systems (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Position Input By Displaying (AREA)

Description

ARKKIPOHJAINEN PAINOTUOTE TEKNIIKAN ALA
Keksintö liittyy arkkipohjaisiin painotuotteisiin kuten kirjoihin, sanoma- ja aikakauslehtiin, mainoslehtisiin ja vastaaviin. Keksintö koskee sähköisen käyttöliittymän lisäämistä tällaiseen painotuotteeseen .
KEKSINNÖN TAUSTA Sähköinen media on jo vuosikausia jatkuvasti lisääntynyt voimakkaasti mitä erilaisimmissa muodoissa perinteisen painetun median rinnalla. On jopa keskusteltu, merkitseekö sähköisen median levittäytyminen painetun median kuolemista kokonaan. Nykyään kuitenkin nähdään melko yleisesti, että niin painetulle kuin sähköisellekin medialle on oma tilansa ja niillä on omat vahvuutensa. Vaihtoehtoisuuden sijaan onkin yhä useammin esillä usein näiden kahden medialajin parhaiden ominaisuuksien yhdistäminen.
Yhdistämisestä puhuttaessa käytetään toisinaan käsitettä hybridimedia, jolla tarkoitetaan yksinkertaisesti eri medioiden, niiden sisältöjen, käyttötapojen ja toiminnallisuuksien yhdistämistä. Yksi havainnollinen esimerkki tästä on painotuotteeseen, vaikkapa sanomalehdessä olevaan auton tai asunnon myynti-ilmoitukseen liitetty kaksiulotteinen koodiku-va, joka voidaan lukea matkapuhelimen kameralla ja puhelimeen asennetulla lukuohjelmalla. Koodin lukeminen aktivoi toiminnon, joka lataa internetin kautta kyseisen myyntikohteen täydelliset tiedot matkapuhelimeen internetin välityksellä.
Vuorovaikutteisuuden lisäämiseksi painotuotteen käyttötilanteeseen kuvataan esimerkiksi patenttijulkaisussa US6269238 kirjan ja tietokoneen käsittävä järjestely sähköisen sisällön liittämiseksi kirjaan. Järjestelyn ideana on kirjan sivulle painettu kuvio, jota vastaava kuvio löytyy myös tietokoneohjelman käyttöliittymästä. Vastaavan kuvion tietokoneen käyttöliittymässä valitsemalla käyttäjä saa tietokoneella nähtäväkseen tai kuultavakseen kyseiseen kirjan sivuun liittyvää sähköistä materiaalia.
Tunnetaan myös vanhastaan järjestelyitä, joissa postikorttiin tai satukirjaan on integroitu pienikokoinen äänilähde ja esimerkiksi tietyn kuvan yhteyteen painike, jota painamalla äänilähde aktivoituu .
Esimerkiksi patenttijulkaisuista US5466158 ja US7120386 tunnetaan myös kirjan ja erillisen alusta-laitteen järjestelmiä vuorovaikutteisuuden lisäämiseksi kirjaan. Alustassa on tällaisissa järjestelyissä tunnistimet lukijan kirjan sivulle kohdistaman osoit-timen tunnistamiseksi ja jotkin välineet tunnistamisen perusteella tapahtuvan toiminnon aktivoimiseksi. Tyypillisesti toiminto on esimerkiksi satukirjan tarinaan liittyvä ääniviesti. Patenttihakemuksessa US 2004/0180316 kuvataan kirjan ja alustan käsittävä järjestely, jossa osoittimen paikka määritetään ultraäänen avulla.
Kaikilla edellä mainituilla tunnetun tekniikan ratkaisuilla on kuitenkin heikkoutensa joko laitteiston monimutkaisuuden ja sitä kautta korkeiden kustannusten ja epäkäytännöllisen laitteiston tai omi-naisuuksiensa rajoittuneisuuden muodossa.
KEKSINNÖN YHTEENVETO
Keksinnön arkkipohjaiselle painotuotteelle ja menetelmälle arkkipohjaisen painotuotteen valmistamiseksi on tunnusomaista se, mitä on esitetty vastaavasti patenttivaatimuksissa 1 ja 6.
Keksinnön kohteena on arkkipohjainen painotuote. Tällä tarkoitetaan yhden tai useampia arkkimai-sia alustoja käsittävää tuotetta, jonka arkil-le/arkeille on painotekniikalla järjestetty kuvia ja/tai tekstiä. Arkkimaisella alustalla tarkoitetaan paksuudeltaan arkin leveysmittoihin nähden ohutta kappaletta, jonka materiaali voi olla esimerkiksi paperia, pahvia tai muovia.
Keksinnön mukaisesti painotuotteeseen kuuluu sähköisen käyttöliittymän muodostavat ennalta määrättyyn kohtaan painotuotteen arkille painamalla valmistettu sähköinen tunnistin järjestettynä tunnistamaan tunnistimen läheisyyteen tuotava osoitin, ja keräysvälineet tiedon osoittimen tunnistamisesta keräämiseksi jatkotoimenpiteitä varten.
Keksinnön mukaisessa ratkaisussa tunnistin on järjestetty itse painotuotteeseen eikä erilliseen alustaan tai vastaavaan, mikä yksinkertaistaa sähköisen käyttöliittymän järjestelyä. Toinen olennainen piirre on, että tunnistin on valmistettu suoraan arkille painamalla. Painotekniikan hyödyntäminen tunnistimen valmistuksessa yksinkertaistaa huomattavasti sähköisen käyttöliittymän valmistamista, kun tunnistimen painamisessa käytettävä välineistö voidaan integroida suoraan painokoneen yhteyteen. Painamalla tunnistimen valmistuskustannukset saadaan myös pieniksi, jolloin sähköinen käyttöliittymä voidaan lisätä jopa kertakäyttöluonteisiin painotuotteisiin kuten sanomalehtiin tai mainoslehtisiin. Suoraan arkille painamalla tunnistimesta voidaan myös tehdä rakenteeltaan ohut ja kevyt, jolloin se ei vaadi painoalustaltaan erityistä paksuutta tai lujuutta.
Ennalta määrätty kohta voi olla tietty vakio-kohta arkilla tai tietty kohta suhteessa arkille painettavaan tai jo painettuun varsinaiseen painotuotteen sisältöön. Näin tunnistin ja painotuotteen tietty sisältö kuten esimerkiksi mainoksen alue sanomalehdessä voidaan kohdistaa toisiinsa nähden niin, että järjestelyllä saadaan aikaan kyseiseen mainokseen liitetty sähköinen käyttöliittymä.
Tunnistimen rakenteesta ja valitusta tunnistustekniikasta riippuen osoitin voi yksinkertaisimmillaan olla painotuotteen käyttäjän eli lukijan sormi. On myös mahdollista järjestää painotuote sellaiseksi, että sitä luettaessa käytetään jotain erillistä osoi-tinta, johon voi olla järjestettynä tunnistamista helpottavaa tekniikkaa.
Keräysvälineisiin voi kuulua johtimia sekä erilaisia elektroniikkakomponentteja. Myös tällaisia komponentteja ja johtimia voidaan valmistaa painotuotteeseen painotekniikalla, jolloin saavutetaan samoja etuja kuin tunnistimenkin valmistuksessa. Keräysvälineisiin kuuluu edullisesti sähköinen lähetin tiedon osoittimen tunnistamisesta lähettämiseksi painotuotteesta ulkoiselle toimilaitteelle edullisesti langat-tomasti. Mahdolliset muut kuin painamalla valmistetut ja siten enemmän tilaa vaativat komponentit voidaan esimerkiksi kirjan tapauksessa sijoittaa kirjan kanteen. Ulkoinen toimilaite voi olla esimerkiksi tietokone, painotuotteen käyttäjän matkapuhelin tai jokin muu vastaava. Tieto siitä, että käyttäjä on vienyt osoittimen tunnistimen lähelle voi käynnistää ulkoisessa toimilaitteessa tunnistimen sijaintia vastaavaan painotuotteen sisältöön liittyvän toiminnon.
Edullisessa keksinnön toteutusmuodossa painotuote koostuu useasta päällekkäin asettuvasta sivusta. Sivut voivat esimerkiksi olla yhdeltä sivulta yhteen nidottuja, kierreseläkkeeseen kiinnitettyjä tai muodostua yhdestä isosta, moneen osaan taitellusta arkista. Tässä keksinnön toteutusmuodossa tunnistin on järjestetty tunnistamaan osoitin usean sivun läpi. Näin tunnistin voidaan sijoittaa esimerkiksi kirjan kansi-lehdelle riippumatta siitä, millä sivulla käyttäjän osoittimen käyttöä edellyttävä tietosisältö on. Jos monisivuiseen painotuotteeseen kuuluu lisäksi määri-tysvälineet painotuotteen käyttäjän tarkasteltavana olevan sivun määrittämiseksi, saadaan laitteiston toi mintaan vieläkin lisää joustavuutta, kun samaa tunnistinta voidaan käyttää useilla eri sivuilla olevien, tunnistimen sijaintia vastaavien kohteiden osoittamisen tunnistamiseen. Yhdistämällä tunnistustietoon tieto esillä olevasta sivusta sekä tieto kunkin sivun tietosisällöstä voidaan tunnistamistiedon perusteella käynnistää aina juuri kyseiseen tietosisältöön liittyvä toiminto. Myös määritysvälineet tai osa niistä on edullisesti valmistettu painotekniikalla, jolloin saavutetaan edellä mainittuja etuja valmistuksessa, rakenteessa sekä kustannuksissa.
Tunnistin on edullisesti kaksi elektrodia käsittävä kapasitiivinen tunnistin, joka on järjestetty tunnistamaan läheisyyteensä tuodun osoittimen aikaansaama muutos elektrodien välisessä kapasitanssissa. Tällaiseen kapasitiiviseen tunnistimeen riittää yksinkertainen rakenne, joka on helposti toteutettavissa painotekniikalla. Kapasitiivinen tunnistin on myös vaivatta saatavissa toimimaan usean sivun läpi, jolloin edellä kuvatulla tavalla on mahdollista pitää mo-nisivuistenkin painotuotteiden tapauksessa tarvittavien tunnistimien määrä kohtuullisena. Lisäksi kapasitiivinen tunnistin kuluttaa hyvin vähän sähköenergiaa, joten se soveltuu senkin puolesta hyvin kirjan tai lehden kaltaisiin painotuotteisiin. Myös esillä olevan sivun tunnistaviin määritysvälineisiin voi kuulua painamalla valmistettuja kapasitiivisia tunnistimia.
Keksinnön mukaisessa painotuotteessa voi luonnollisesti olla useitakin tunnistimia arkin eri kohdissa tai monisivuisen painotuotteen tapauksessa vaikka eri sivuilla eri kohdissa. Olennaista järjestelmässä on vain, että tunnistimelta kerättävä tieto osoittimen tunnistustapahtumasta sisältää tiedon myös siitä, mikä tunnistin eli mikä kohta painotuotetta on kyseessä ja monisivuisen painotuotteen tapauksessa myös sen, mikä sivu on kyseessä, jolloin on mahdollista käynnistää samankin tunnistimen tunnistustapahtumi- en perusteella eri toimintoja ulkoisella toimilaitteella sen mukaan, mikä sivu on kyseessä.
Keksinnön mukaisella painotuotteella, jossa on sähköinen käyttöliittymä, saadaan lisätyksi painettuun mediaan monenlaista uutta toiminnallisuutta ja vuorovaikutteisuutta. Tietyn kohdan koskettaminen voi esimerkiksi käynnistää painotuotteeseen liitetyn tai ulkoisen ääni- tai kuvalähteen. Osoittimen tunnistaminen voi myös käynnistää esimerkiksi tietyn www-sivun lataamisen ulkoisena toimilaitteena olevaan tietokoneeseen tai muunlaisen, painotuotteen kyseiseen kohtaan liittyvän lisätiedon lataamisen vaikkapa painotuotteen käyttäjän matkapuhelimeen.
Menetelmässä arkkipohjaisen painotuotteen valmistamiseksi järjestetään keksinnön mukaisesti painotuotteeseen sähköinen käyttöliittymä painamalla ennalta määrättyyn kohtaan painotuotteen arkille sähköinen tunnistin, joka kykenee tunnistamaan tunnistimen läheisyyteen tuotavan osoittimen, ja järjestämällä painotuotteeseen keräysvälineet tiedon osoittimen tunnistamisesta keräämiseksi jatkotoimenpiteitä varten. Myös keräysvälineet tai osa niistä voidaan valmistaa painotekniikkaa hyödyntäen.
Edullisessa keksinnön mukaisen menetelmän toteutusmuodossa sähköinen tunnistin painetaan arkille tuomalla sille johtavaa ainetta johtavien hiukkasten muodossa ennalta määrättynä kuviona tunnistimen geometrian mukaisesti ja sintraamalla vähintään osittain arkille tuotu johtava aine korotetussa lämpötilassa ja paineessa yhtenäiseksi johtavaksi materiaaliksi käyttämällä sintraamisessa kahdesta vastakkaisesta nip-pielimestä muodostuvaa nippiä, jonka läpi arkki viedään. Näin saadaan johtavien kuvioiden painaminen tehokkaaksi, kun korotettua lämpötilaa ja painetta ei tarvitse kohdistaa vain kuvion alueelle vaan niille voidaan altistaa koko painettavana oleva arkki. Edelleen valmistusta tehostetaan ja saadaan tarkemmaksi, jos johtava aine tuodaan arkille käyttäen seulatonta sähköstaattista hiukkasten siirtoa.
KEKSINNÖN YKSITYISKOHTAINEN SELOSTUS
Keksintöä selostetaan seuraavassa oheisten, keksinnön mukaisen painotuotteen yhtä esimerkinomaista toteutusmuotoa esittävien kuvien 1-3 sekä keksinnön mukaisen menetelmän yhtä toteutusmuotoa havainnollistavan kuvan 4 avulla.
Kuvassa 1 näkyy kirja 1, jonka avoinna olevan aukeaman sivuille 2 on painettu tekstiä 3 ja kuvia 4. Aukeaman yläreunassa näkyy kirjan jokaiselle varsinaiselle sivulle painetut määritysvälineet 5 avoinna olevan aukeaman määrittämiseksi, sekä johtimet 6 määri-tysvälineiden liittämiseksi kuvassa 3 näkyvään, kirjan kanteen 7 sijoitettuun sähköiseen ohjausyksikköön 8. Kuva 2 esittää saman kirjan ensimmäistä aukeamaa, jossa aukeaman toinen sivu on kirjan kansilehti 9, jolla ei ole varsinaista painettua tietosisältöä. Kansileh-delle on sen sijaan painettu kaksi kapasitiivista tunnistinta 10 sekä johtimet 11 tunnistimien liittämiseksi kirjan kannessa olevaan ohjausyksikköön 8. Ohjausyksikössä on tunnistamistiedon keräämis- ja käsittely-välineiden lisäksi sähköinen lähetin 12. Tunnistimien 10 ja määritysvälineiden 5 tarkat rakenteet tai ohjausyksikön elektroniikan yksityiskohdat eivät ole olennaisia keksinnön perusajatuksen kannalta eikä niitä siksi käsitellä tässä tarkemmin. Elektroniikkaa sekä tunnistintekniikkaa tuntevalle alan ammattilaiselle on suoraviivaista työtä suunnitella kyseiset komponentit sekä niiden muodostama järjestelmä. Kussakin tunnistimessa on kuitenkin luonnollisesti kaksi elektrodia 13, joiden välisen kapasitanssin mittaamiseen ja osoitti-men siihen aiheuttamaan muutokseen tunnistaminen perustuu .
Kirjan sivuille painetun tietosisällön 3, 4 sekä tunnistimien 10 sijainnit on sovitettu toisiinsa nähden niin, että tietyt tietosisällöt, esimerkiksi kuvat, sijaitsevat tunnistimien toiminta-alueita 14 vastaavilla alueilla kirjan sivuilla. Kun käyttäjä tuo osoittimen, esimerkiksi sormensa 15, tällaisen kuvan kohdalle kirjan sivulla, havaitsee vastaavassa kohdassa kansilehdessä 9 oleva tunnistin 10 tämän. Ohjausyksikkö 8 saa tiedon tästä yhdessä kyseisen tunnistimen yksilöintitietojen kanssa sekä myös tiedon siitä, mikä aukeama on kyseessä eli millä sivulla olevaa tietosisältöä käyttäjä osoitti. Ohjausyksikköön on talletettu tieto siitä, mitä tietosisältöä milläkin sivulla tällä kohdalla on, jolloin ohjausyksikkö voi tunnistamisen perusteella käynnistää tähän tietosisältöön ennalta liittyväksi määrätyn toiminnon. Kuvien esimerkissä ohjausyksikkö lähettää käyttäjän matkapuhelimeen 16 viestin, jonka perusteella matkapuhelin hakee kyseessä olevaan tietosisältöön liittyvää lisätietoa internetin välityksellä.
Kuvan 4 keskellä näkyy paperiarkki 17, joka johdetaan kahden telaparin läpi. Ensimmäiseen telapa-riin kuuluu siirtotela 18 ja elektroditela 19. Siirto-telan pinta koostuu positiivisesti varatuista ja maadoitetuista alueista 20, 21 painettavaksi halutun johtavan kuvion mukaisesti. Siirtotelan yhteydessä on säiliö 22, jossa on positiivisesti varautuneita hiukkasia 23 matalan sulamislämpötilan metallia, esimerkiksi tinaa. Siirtotelan 18 pyöriessä tarttuu positiivisesti varautuneita hiukkasia potentiaalieron vaikutuksesta siirtotelan maadoitettuihin alueisiin 21. Pyörivän siirtotelan mukana johtavat hiukkaset kulkeutuvat siirtotelan 18 ja elektroditelan 19 muodostamaan nippiin 24, jossa ne elektroditelan negatiivisen varauksen aiheuttaman voiman vaikutuksesta siirtyvät siir-totelalta paperiarkin 17 pinnalle.
Seuraavaksi paperiarkki 17 johdetaan kahden muun telan 25 muodostaman sintrausnipin 26 läpi, jossa johtavat hiukkaset 23 korotetun lämpötilan ja paineen vaikutuksesta muodostavat yhtenäistä johtavaa materiaalia 27 paperiarkille. Tämänkaltaisella menetelmällä saadaan valmistetuksi tehokkaasti, yksinkertaisella tavalla ja edullisesti johdekuvioita, jotka voivat muodostaa keksinnön mukaisen painotuotteen tunnistimia, määritysvälineitä, johtimia ja muita komponentteja. Täsmällisemmin edellä kuvattua sintraamiseen perustuvaa painomenetelmää ja siinä käytettävää seula-tonta sähköstaattista hiukkasten siirtoa muunnelmineen kuvataan hakijan aiemmassa patenttihakemuksessa W02008/006941.
Edellä kuvatun kaltaisen toteutusmuodon sovelluskohteet voivat olla mitä moninaisimpia. Kirja voi olla esimerkiksi matkaopas ja osoitettava tietosisältö vaikkapa jonkin hotellin tai ravintolan kuva tai yhteystiedot, jota osoittamalla painotuote esimerkiksi lähettää käyttäjän matkapuhelimeen komennon ladata internetistä matkapuhelimeen kyseisen hotellin tai ravintolan kotisivu. Edellä kuvattu kirja on kuitenkin vain yksi esimerkki keksinnön toteutusmuodoista. Kirjan sijasta painotuote voi olla mikä tahansa muukin arkkimaisesta alustasta tai alustoista valmistettu tuote, jolle on painettu tekstiä, kuvioita tai vastaavaa. Keksintö soveltuu siis esimerkiksi myös sanomalehtiin, mainoslehtisiin, paperikalentereihin jne. Tunnistustekniikka voi olla muukin kuin kapasitiivi-nen, samoin osoittimena voi olla myös joku erityinen käytettyyn tunnistustekniikkaan sovitettu osoitin. Tunnistuksen perusteella käynnistettävä toiminto voi olla myös yksipuolinen tiedonsiirto, jolla esimerkiksi mainoslehtisestä tai sanomalehdestä lähetetään eteenpäin tieto siitä, että käyttäjä on osoittanut jotain tiettyä mainosta tai vastaavaa. Näin saadaan painettuunkin mediaan lisätyksi mahdollisuus saada palautetta median käyttäjien mielenkiinnon kohteista, mikä on aiemmin ollut mahdollista vain sähköisessä mediassa.
Toisaalta toiminto voi olla yksinkertaisemmin esimerkiksi painotuotteeseen tai ulkoiseen toimilaitteeseen liitetyn äänilähteen tuottama ääniviesti. Keksinnön toteutusmuodot ja sovelluskohteet eivät millään muotoa rajoitu tässä esitettyihin esimerkkeihin vaan ne voivat vaihdella patenttivaatimusten puitteissa.
Olennaista keksinnön eri toteutusmuodoissa on patenttivaatimusten mukaisesti käyttäjän osoituksen havaitseva tunnistin integroituna suoraan itse painotuotteeseen sekä se, että tunnistin on valmistettu painotekniikalla, mikä mahdollistaa sen valmistuksen muun painamisen yhteydessä, yksinkertaisen ja ohuen rakenteen sekä alhaiset valmistuskustannukset, jolloin tunnistimia voidaan lisätä jopa kertakäyttöisiinkin painotuotteisiin. Lisäksi olennaista on, että painotuotteeseen on järjestetty välineet tiedon tunnistamisesta keräämiseksi.

Claims (5)

1. Menetelmä arkkipohjaisen painotuotteen (1) valmistamiseksi, joka painotuote on valittu joukosta kirjat, sanomalehdet, aikakauslehdet ja mainoslehtiset ja jossa menetelmässä järjestetään painotuotteeseen sähköinen käyttöliittymä painamalla ennalta määrättyyn kohtaan painotuotteen arkille (9) sähköinen tunnistin (10), joka kykenee tunnistamaan tunnistimen läheisyyteen tuotavan osoittimen (15), ja järjestämällä painotuotteeseen keräysvälineet (11, 8) tiedon osoittimen tunnistamisesta keräämiseksi jatkotoimenpiteitä varten, tunnettu siitä, että sähköinen tunnistin (10) painetaan arkille (9, 17) tuomalla sille johtavaa ainetta johtavien hiukkasten (23) muodossa ennalta määrättynä kuviona ja sintraamalla arkille tuotu johtava aine korotetussa lämpötilassa ja paineessa yhtenäiseksi johtavaksi materiaaliksi (27) käyttämällä sintraamisessa kahdesta vastakkaisesta nippielimestä (25) muodostuvaa nippiä (26), jonka läpi arkki viedään.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että painotuotteeseen järjestetään sähköinen lähetin (12) tiedon osoittimen (15) tunnistamisesta lähettämiseksi painotuotteesta (1) ulkoiselle toimilaitteelle (16).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että painotuote (1) koostetaan useasta päällekkäin asettuvasta sivusta (2, 9) ja että tunnistin (10) järjestetään tunnistamaan osoitin (15) usean sivun läpi.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että painotuotteeseen (1) kuuluu määritysvälineet (5, 6, 8) painotuotteen käyttäjän tarkasteltavana olevan sivun (2) määrittämiseksi.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1 - 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tunnistin (10) on kaksi elektrodia (13) käsittävä kapasitiivinen tunnistin, joka järjestetään tunnistamaan läheisyyteensä tuodun osoittimen (15) aikaansaama muutos elektrodien välisessä kapasitanssissa. PATENTKRAV
FI20085742A 2008-07-23 2008-07-23 Arkkipohjainen painotuote FI126084B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20085742A FI126084B (fi) 2008-07-23 2008-07-23 Arkkipohjainen painotuote
PCT/FI2009/050638 WO2010010235A1 (en) 2008-07-23 2009-07-22 A sheet-based printed product
EP09800109.2A EP2327032A4 (en) 2008-07-23 2009-07-22 PRINTED PRODUCT BASED ON SHEETS

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20085742A FI126084B (fi) 2008-07-23 2008-07-23 Arkkipohjainen painotuote

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20085742A0 FI20085742A0 (fi) 2008-07-23
FI20085742A FI20085742A (fi) 2010-01-24
FI126084B true FI126084B (fi) 2016-06-30

Family

ID=39677619

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20085742A FI126084B (fi) 2008-07-23 2008-07-23 Arkkipohjainen painotuote

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP2327032A4 (fi)
FI (1) FI126084B (fi)
WO (1) WO2010010235A1 (fi)

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB9204128D0 (en) * 1992-02-26 1992-04-08 Jessop Richard V Improvements in or relating to a toy or educational device
US5466158A (en) 1994-02-14 1995-11-14 Smith, Iii; Jay Interactive book device
US6269238B1 (en) 1997-08-20 2001-07-31 Ithaca Media Corporation Printed book augmented with associated electronic data
US20030059758A1 (en) * 2000-02-23 2003-03-27 Brett Cohen Enhanced reading system and method
US6668156B2 (en) 2000-04-27 2003-12-23 Leapfrog Enterprises, Inc. Print media receiving unit including platform and print media
US20040180316A1 (en) 2003-03-15 2004-09-16 Shih-Chin Yang Interactive book system based on ultrasonic position determination
AU2003291912A1 (en) * 2003-12-19 2005-07-05 Intel China Ltd. Creating responses for an electronic pen-computer multimedia interactive system
GB2440730B (en) * 2006-06-22 2008-11-26 Emmanouil Kelaidis A method of making a book
FI20060673A0 (fi) 2006-07-11 2006-07-11 Keskuslaboratorio Painomenetelmä ja -laitteet ja painettu tuote

Also Published As

Publication number Publication date
FI20085742A0 (fi) 2008-07-23
WO2010010235A1 (en) 2010-01-28
FI20085742A (fi) 2010-01-24
EP2327032A1 (en) 2011-06-01
EP2327032A4 (en) 2015-04-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US11321603B2 (en) Method for generating a time-dependent signal on a capacitive surface sensor and method for identifying a card-like object, and card-like object and use thereof
US9000780B2 (en) Position detecting sensor, position detecting device, and position detecting method
EP2635996B1 (de) Informationsträger und system zur erfassung von informationen
KR20130121810A (ko) 정보 취득용 용량성 정보 캐리어를 포함하는 시스템
US8622307B2 (en) Identification system and applications
US20220004830A1 (en) Information carrier with improved detection accuracy by a multilayer build up of the information carrier
JP2021051765A (ja) 選択的誘電体コーティング
EP2820526A1 (en) Touch-sensitive input device
US9715652B2 (en) Multiple information carrier
FI126084B (fi) Arkkipohjainen painotuote
AU2012201722B2 (en) System with a capacitive information carrier for acquiring information
EP2418607A1 (de) Kapazitiver Datenträger und System zur Erfassung von Informationen
CN113516223B (zh) 一种纸介质计数装置及方法
AU2010101314A4 (en) An identification system

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: STORA ENSO OYJ

Free format text: STORA ENSO OYJ

FG Patent granted

Ref document number: 126084

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B