FI125005B - Menetelmä ja laite kudoksen paineen mittaamiseksi - Google Patents
Menetelmä ja laite kudoksen paineen mittaamiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI125005B FI125005B FI20105077A FI20105077A FI125005B FI 125005 B FI125005 B FI 125005B FI 20105077 A FI20105077 A FI 20105077A FI 20105077 A FI20105077 A FI 20105077A FI 125005 B FI125005 B FI 125005B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- pressure
- tissue
- measuring
- skin
- pressure chamber
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61B—DIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
- A61B5/00—Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
- A61B5/03—Detecting, measuring or recording fluid pressure within the body other than blood pressure, e.g. cerebral pressure; Measuring pressure in body tissues or organs
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61B—DIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
- A61B5/00—Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
- A61B5/0048—Detecting, measuring or recording by applying mechanical forces or stimuli
- A61B5/0053—Detecting, measuring or recording by applying mechanical forces or stimuli by applying pressure, e.g. compression, indentation, palpation, grasping, gauging
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61B—DIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
- A61B5/00—Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
- A61B5/0048—Detecting, measuring or recording by applying mechanical forces or stimuli
- A61B5/0055—Detecting, measuring or recording by applying mechanical forces or stimuli by applying suction
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61B—DIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
- A61B5/00—Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
- A61B5/44—Detecting, measuring or recording for evaluating the integumentary system, e.g. skin, hair or nails
- A61B5/441—Skin evaluation, e.g. for skin disorder diagnosis
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61B—DIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
- A61B5/00—Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
- A61B5/48—Other medical applications
- A61B5/4869—Determining body composition
- A61B5/4875—Hydration status, fluid retention of the body
- A61B5/4878—Evaluating oedema
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61H—PHYSICAL THERAPY APPARATUS, e.g. DEVICES FOR LOCATING OR STIMULATING REFLEX POINTS IN THE BODY; ARTIFICIAL RESPIRATION; MASSAGE; BATHING DEVICES FOR SPECIAL THERAPEUTIC OR HYGIENIC PURPOSES OR SPECIFIC PARTS OF THE BODY
- A61H7/00—Devices for suction-kneading massage; Devices for massaging the skin by rubbing or brushing not otherwise provided for
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Public Health (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Pathology (AREA)
- Biophysics (AREA)
- Heart & Thoracic Surgery (AREA)
- Medical Informatics (AREA)
- Molecular Biology (AREA)
- Surgery (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Biomedical Technology (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- Hematology (AREA)
- Dermatology (AREA)
- Epidemiology (AREA)
- Pain & Pain Management (AREA)
- Physical Education & Sports Medicine (AREA)
- Rehabilitation Therapy (AREA)
- Measuring And Recording Apparatus For Diagnosis (AREA)
Description
MENETELMÄ JA LAITE KUDOKSEN PAINEEN MITTAAMISEKSI
KEKSINNÖN ALA
Keksintö koskee yleisesti kudoksen paineen mittaamiseen. Erityisesti keksintö koskee kudoksen paineen mittaamista turvotuksen alaisesta kudoksesta alipaineeseen perustuvalla mittalaitteella.
TEKNIIKAN TASO
Kudoksen turvotus, esimerkiksi ihon lymfaturvotus, laskimoperäinen turvotus tai myös lihasvaurioissa syntyvät turvotukset, ovat ongelma, jonka hoitamiseksi käytetään puristetuotteita kuten puristesukkia tai puristekäsineitä. Puristetuotteiden mitoituksessa ongelmana on sopivan puristepaineen määrittäminen.
Eräs menetelmä turvotuksen mittaamiseksi perustuu käsin tai sormin tunnusteluun ja mittanauhalla mittaamiseen. Eräissä tekniikan tason mukaisissa mittalaitteissa kudosta painetaan mekaanisella painimella, jolloin mekaanisesti tuotettu voima mitataan ja sen perusteella lasketaan turvotuksen tai kudospaineen muutos. Eräissä tekniikan tason mukaiset ratkaisut ovat bioimpedanssiin perustuvia kudosnestetilan mittaamislaitteita sekä invasiivisia kudoksen sisään asetettavia paineantureita. US-patentissa 5,484,399 esitetään menetelmä ja laite kudospaineen alentamiseksi. Laite käsittää myös kudospainemittarin. Laitteessa on neulamaisia, pitkiä putkia, joiden terävässä päässä on ainakin yksi reikä. Laite työnnetään kudokseen ja putkista imetään ilmaa, jolloin kudoksessa oleva nesteen paine on suurempi kuin putkessa oleva paine. Näin kudoksesta siirtyy nestettä putkeen ja kudoksen paine alenee. Kudospainemittari on sijoitettu yhteen putkista.
Fl-patentissa 109651 esitetään menetelmä kudosturvotuksen mittaamiseksi. Menetelmässä sähkömagneettinen anturi asetetaan kiinni ihon pinnalle, jolloin anturin kapasitanssi on verrannollinen ihon ja ihon alaisen kudoksen dielektrisyyskertoimeen, joka puolestaan on verrannollinen ihon vesipitoisuuteen. Turvotus määritetään mittaamalla sähkömagneettisen anturin kapasitanssi korkealla taajuudella, kuten 20-500 MHz. US-patentissa 6,186,962 esitetään menetelmiä ja laitteita kudospaineen mittaamiseksi. Eräässä keksinnön mukaisessa laitteessa on levymäinen osa, joka asetetaan kiinni kudokseen. Levyssä on aukko sauvalle, jota työnnetään kohti kudosta, jolloin sauvaan kohdistuvista voimista päätellään kudoksen paine.
Edellä esitetyt tekniikan tason mukaisten laitteiden mittausmenetelmiin sisältyy epävarmuustekijöitä, kuten ihon ja sähkömagneettisen anturin välinen rajapinta ja kudoksen vesimäärän luonnollinen vaihtelu. Lisäksi mittaukset voivat olla potilaalle erittäin epämukavia, kuten esimerkiksi mainitut invasiiviset menetelmät.
KEKSINNÖN TAVOITE Tämän keksinnön tavoitteena on tarjota menetelmä ja laite kudoksen paineen määrittämiseksi ei-invasiivisella tavalla hyödyntäen kudoksen omaa painetta ja kimmoisuutta.
KEKSINNÖN LYHYT KUVAUS
Keksinnön mukaiselle laitteelle kudoksen paineen mittaamiseksi on tunnusomaista, että laite käsittää painekammion, välineet painekammion paineen mittaamiseksi ja välineet alipaineen aiheuttaman ihokudoksen nouseman mittaamiseksi.
Erään suoritusmuodon mukainen laite käsittää lisäksi keskusyksikön, joka käsittää välineet tiedon prosessoimiseksi ja tallentamiseksi.
Erään toisen suoritusmuodon mukainen laite käsittää lisäksi paineistusyksikön, joka on järjestetty alipaineen aikaansaamiseksi painekammioon.
Erään kolmannen suoritusmuodon mukainen laite käsittää lisäksi välineet kudoksen paineen määrittämiseksi mitatun ihokudoksen nouseman ja mitatun painekammion paineen avulla. Ihokudoksen nousemaa ja/tai painekammion painetta voidaan mitata myös ajan funktiona kudoksen paineen määrittämiseksi.
Erään neljännen suoritusmuodon mukaisessa laiteessa välineet ihokudoksen nouseman mittaamiseksi käsittävät ainakin yhden etäisyysanturin. Etäisyysanturi voi olla esimerkiksi infrapuna-anturi, laser-anturi tai tonometri. Laitteessa voi olla lisäksi välineet verenpaineen mittaamiseksi ja/tai ihon alaisten kudosten kuvantamiseksi.
Keksinnön mukainen menetelmä kudoksen paineen mittaamiseksi on tunnettu siitä, että menetelmä käsittää vaiheet alipaineen luomiseksi kudoksen pinnalle, mainitun alipaineen mittaamiseksi, alipaineen aiheuttaman kudoksen nouseman mittaamiseksi, ja kudoksen paineen määrittämiseksi mitatun alipaineen ja mitatun kudoksen nouseman perusteella.
Eräässä menetelmän suoritusmuodossa mitataan alipainetta ja/tai kudoksen nousemaa ajan funktiona kudoksen paineen määrittämiseksi.
Keksinnön eräs etu on siinä, että se ei ole invasiivinen eikä kudokseen johdeta sähkövirtaa eikä magneettikenttää. Ihon tai kudoksen pinnalle luodaan alipaine, jolloin mittauksessa hyödynnetään kudoksen omaa sisäistä painetta ja kudoksen kimmoisia ominaisuuksia. Mittauksessa on mahdollista hyödyntää myös ylipainetta tai ylipaineen ja alipaineen yhdistelmää.
KEKSINNÖN YKSITYISKOHTAINEN KUVAUS
Seuraavassa selostetaan keksintöä yksityiskohtaisemmin viitaten esimerkkinä esitetyihin edullisiin suoritusmuotoisiin ja oheisiin kuviin, joissa kuvio 1 esittää erään yksinkertaisen suoritusmuodon mukaisen mittalaitteen, kuvio 2 esittää erään monipuolisemman suoritusmuodon mukaisen mittalaitteen, kuvio 3 esittää erään suoritusmuodon mukaisen mittalaitteen geometriaa, ja kuvio 4 havainnollistaa ihon nouseman ja käytettävän alipaineen yhteyttä.
Kuviossa 1 on esitettynä erään yksinkertaisen suoritusmuodon mukainen mittalaite kudoksen paineen mittaamiseksi. Suoritusmuodon mukainen mittalaite käsittää keskusyksikön 2, paineistusyksikön 6 ja painekammion 10. Painekammion 10 yhteydessä on lisäksi paineanturi 12 ja etäisyysanturi 14. Etäisyysanturi 14 voi olla esimerkiksi infrapunalla, näkyvällä valolla, laserilla tai radiotaajuuksilla toimiva lähetin-vastaanotin tai tonometri, jossa on mekaanisesti ulos työntyvä osa, jonka liike mitataan etäisyyden 16 mittaamiseksi. Paineantureita ja/tai etäisyysantureita voi olla useita.
Keskusyksikkö 2 käsittää välineet tiedon prosessoimiseksi ja tallentamiseksi sekä ohjelmien ajamiseksi. Keskusyksikkö 2 on yhdistetty paineistusyksikköön 6, joka puolestaan on yhdistetty painekammioon 10. Paineistusyksikkö 6 on järjestetty luomaan alipaine painekammioon 10 poistamalla väliainetta, esimerkiksi ilmaa tai vettä, painekammiosta kudoksen 20 nouseman aikaansaamiseksi.
Paineistusyksikköön 10 muodostettavan alipaineen vaikutuksesta sisäinen paine kudosvälitilassa/soluvälitilassa, verisuonissa ja imusuonissa laajentaa kudoksen tilavuutta ja venyttää ja/tai kohottaa ihoa, joka on kimmoinen. Aluksi laajentuneen kohdan kudospaine on pienempi kuin ympäröivässä kudostilassa. Kudosvälitilaneste/soluvälitilaneste, veri ja imuneste siirtyvät korkeammasta paineesta kohti matalampaa painetta ja täyttävät laajentuneen tilavuuden. Näin iho kohoaa siihen asti, kunnes kudoksen kimmovoiman vaikutuksesta päädytään lopulta tasapainotilaan. Tasapainotilassa kudoksen kimmoisuuden ja painekammion ilmanpaineen aiheuttamat voimat vastaa suuruudeltaan kudoksen paineen voimaa.
Edellä mainitussa tapahtumassa paineanturin 12 antaman signaalin perusteella saadaan mitattua paine ja paineen muutos ajan funktiona ja samoin etäisyysanturin 14 mittausten perusteella tiedetään kudoksen ja/tai ihon nousema ajan funktiona. Mittaustulokset siirretään keskusyksikölle 2, jossa tieto tallennetaan ja prosessoidaan. Näiden mittausten perusteella keskusyksikkö laskee ihon ja/tai kudoksen kimmovoiman sekä edelleen ihon ja/tai kudoksen paineen tai turvotuspaineen.
Kuviossa 2 on esitettynä erään monipuolisemman suoritusmuodon mukainen mittalaite kudoksen paineen mittaamiseksi. Tämän suoritusmuodon mittalaite käsittää enemmän antureita ja/tai mittalaitteita kuin em. yksinkertaisen suoritusmuodon mittalaite. Etäisyysanturi 14 voi olla esimerkiksi infrapunalla, näkyvällä valolla, laserilla tai radiotaajuuksilla toimiva lähetin-vastaanotin tai tonometri, jossa on mekaanisesti ulos työntyvä osa, jonka liike mitataan etäisyyden 16 mittaamiseksi. Paineantureita ja/tai etäisyysantureita voi olla useita. Lisäksi paineanturia tai muuta anturia 13 voidaan käyttää sen voiman mittaamiseksi, jolla painekammiota tai muuta mittalaitteen osaa painetaan ihoa vasten. Näin voidaan kontrolloida ihon ja ihoa vasten tulevan mittalaitteen osan välistä kitkaa.
Suoritusmuodon mukaisessa laitteessa voi olla lisäksi välineet 15 ihon tai sen alaisen kudoksen ominaisuuksien mittaamiseksi ja/tai kuvantamiseksi. Kuvantaminen voi tapahtua esimerkiksi ultraäänellä, infrapunalla, röntgensäteillä, ja/tai muulla lääketieteessä kuvantamiseen käytetyllä menetelmällä. Mitattavia ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi verenpaine, ihon lämpötila, ihon alaisten kudosten lämpötila. Ihon alaisilla kudoksilla tarkoitetaan yhtä tai useampaa kaikista ihon alla olevista kudoksista, kuten rasvakudos, lihakset, luut, jänteet, jne. Mainitut välineet 15 voivat sijaita painekammion 10 sisä- tai ulkopuolella sekä lisäksi useiden välineiden 15 tapauksessa sekä sisä- että ulkopuolella. Saatuja mittaustuloksia voidaan käyttää apuna turvotuspaineen laskemisessa.
Eräässä esimerkin omaisessa suoritusmuodossa turvotuspaineen laskemiseksi käytetään yhtälöitä, jotka perustuvat yksinkertaistettuun 2D-malliin ihon pinnan normaalin suuntaan vaikuttavan vakiopaineen alaisuudessa. Tämä on klassinen ”velaria”-ongelma, jossa käytetään elastista materiaalia. Kuviossa 3 on esitetty havainnollistava kuva tilanteesta ja yhtälöissä käytetyistä suureista. Yhtälöissä oletetaan, että kohonneen ihon kokonaisnousema h on pienempi kuin painekammion säde (h < L). Painekammion ihoa vasten asetettavan reunan oletetaan olevan pyöreä, jolloin reunan määrittelemää ihon nousema voidaan olettaa H-säteisen pallon kalotin muotoiseksi, kuten kuviossa 3 esitetystä poikkileikkauksesta on nähtävissä. Määritellään seuraavat arvot:
missä Pt on painekammion paine,
Pint on kudoksen sisäinen paine, turvotuspaine Patm on ympäristön ilmanpaine Tässä suoritusmuodossa oletetaan, että painekammion alla olevan ihon pituuden puolikas on L, joka on painekammion ihon vastaisen aukon säde. Kuviossa 4 on esitetty ihon kvalitatiivinen käyttäytyminen alipaineen alaisuudessa. Kuviosta 4 on nähtävissä kaksi aluetta. Ensimmäisellä alueella ilmenee ihon nouseman nopea kasvu, kun alipaine kytketään. Tätä jatkuu käännekohtaan (30) saakka, jossa kyseinen muutos hidastuu ja vaste alkaa saturoitua. Ensimmäinen alue näyttää myös vastaavan tilaa, jossa painekammiota ympäröivä ”löysä” iho liukuu alipaineen alaisuuteen ilman, että merkittävää elastista venymistä tapahtuu. Jos painekammion ihoa vasten tulevan pinnan ja ihon välinen kitka on suuri, kyseistä ihon liukumista ei välttämättä tapahdu ollenkaan.
Toinen alue vastaa ihon käyttäytymistä, kun kaikki mahdollinen ympäröivä löysä iho on jo tuotu painekammion alaisuuteen ja nouseman kasvu johtuu ihon elastisesta muodonmuutoksesta.
Kyseisen löysyyden selittämiseksi, määrittelemme parametrin a, joka on painekammion alla olevan muotoa muuttaneen ihon pituuden puolikkaan s ja normaalitilassa olevan ihon pituuden puolikkaan L suhde. Kyseinen arvo a riippuu ihon alaisesta alkuperäisestä paineesta ja määritellään:
ja parametrit ha\a Pa on määritelty kuviossa 4. Näin ollen painekammion alla olevan ihon pituuden puolikas s on mittauspaineen ollessa kytkettynä:
missä k on elastisuuskerroin, joka saadaan olettamalla, että:
Koska ihon muodonmuutokselle saatu ratkaisu pohjautuu ympyrän kaaren pituuteen, voidaan kuvion 2 trigonometrian perusteella saada seuraavat yhtälöt:
Yhdistämällä yhtälöt (6) ja (7) saadaan:
Näin ollen käyttämällä yhtälöitä (4) ja (8), voimme muotoilla seuraavan yhtälön:
Edellä esitetty ratkaisu pätee vain, kun AP0 <APa. Yhtälö (9) riippuu eristä, joka on myös AP0 :n funktio. Tämän vuoksi yhtälö saatetaan joutua ratkaisemaan iteratiivisesti käyttämällä alkuarvauksia AP0 :n arvona yhtälössä (2).
Turvotuspaineen laskemiseksi voidaan käyttää muitakin menetelmiä kuin edellä mainitussa esimerkissä esitettyä.
Alan ammattimiehelle on selvää että edellä esitetyt esimerkinomaiset suoritusmuodot ovat selityksen havainnollisuuden vuoksi rakenteeltaan ja toiminnaltaan verraten yksinkertaisia. Tässä patenttihakemuksessa esitettyä mallia noudattaen on mahdollista konstruoida erilaisia ja hyvin monimutkaisiakin ratkaisuja jotka hyödyntävät tässä patenttihakemuksessa esitettyä keksinnöllistä ajatusta.
Claims (11)
1. Laite kudoksen paineen mittaamiseksi, joka laite käsittää: - painekammion (10), - paineistusyksikön (4), joka on järjestetty alipaineen aikaansaamiseksi painekammioon (10), - välineet (12) painekammion (10) paineen mittaamiseksi, ja - välineet (14) alipaineen aiheuttaman ihokudoksen nouseman mittaamiseksi, tunnettu siitä, että mainittu laite käsittää lisäksi keskusyksikön (2), joka käsittää välineet tiedon prosessoimiseksi ja tallentamiseksi sekä välineet kudoksen paineen määrittämiseksi mitatun ihokudoksen nouseman ja mitatun painekammion paineen avulla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitut välineet keskusyksikössä (2) mittaavat ihokudoksen nousemaa ja/tai painekammion painetta ajan funktiona kudoksen paineen määrittämiseksi.
3. Jonkin patenttivaatimuksista 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitut välineet (14) ihokudoksen nouseman mittaamiseksi käsittävät ainakin yhden etäisyysanturin.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu ainakin yksi etäisyysanturi on infrapuna-anturi.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu ainakin yksi etäisyysanturi on laser-anturi.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu ainakin yksi etäisyysanturi on tonometri.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu laite käsittää lisäksi välineet sen voiman mittaamiseksi, jolla painekammiota (10) painetaan ihoa vasten.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu laite käsittää lisäksi välineet (15) verenpaineen mittaamiseksi.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu laite käsittää lisäksi välineet (15) ihon alaisten kudosten kuvantamiseksi.
10. Menetelmä kudoksen paineen mittaamiseksi, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää vaiheet: - alipaineen luominen kudoksen pinnalle, - mainitun alipaineen mittaaminen, - alipaineen aiheuttaman kudoksen nouseman mittaaminen, ja - kudoksen paineen määrittäminen mitatun alipaineen ja mitatun kudoksen nouseman perusteella.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että alipainetta ja/tai kudoksen nousemaa mitataan ajan funktiona kudoksen paineen määrittämiseksi.
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20105077A FI125005B (fi) | 2010-01-29 | 2010-01-29 | Menetelmä ja laite kudoksen paineen mittaamiseksi |
PCT/FI2011/050068 WO2011092379A1 (en) | 2010-01-29 | 2011-01-28 | Method and device for measuring tissue pressure |
US13/575,740 US9724004B2 (en) | 2010-01-29 | 2011-01-28 | Method and device for measuring tissue pressure |
EP11736670.8A EP2528500A4 (en) | 2010-01-29 | 2011-01-28 | METHOD AND DEVICE FOR MEASURING A TISSUE PRINT |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20105077A FI125005B (fi) | 2010-01-29 | 2010-01-29 | Menetelmä ja laite kudoksen paineen mittaamiseksi |
FI20105077 | 2010-01-29 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20105077A0 FI20105077A0 (fi) | 2010-01-29 |
FI20105077A FI20105077A (fi) | 2011-07-30 |
FI125005B true FI125005B (fi) | 2015-04-30 |
Family
ID=41620913
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20105077A FI125005B (fi) | 2010-01-29 | 2010-01-29 | Menetelmä ja laite kudoksen paineen mittaamiseksi |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US9724004B2 (fi) |
EP (1) | EP2528500A4 (fi) |
FI (1) | FI125005B (fi) |
WO (1) | WO2011092379A1 (fi) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
KR102429837B1 (ko) * | 2016-02-29 | 2022-08-05 | (주)아모레퍼시픽 | 피부 당김 평가 장치 및 그 방법 |
Family Cites Families (16)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5484399A (en) | 1992-02-27 | 1996-01-16 | Sloan-Kettering Institute For Cancer Research | Process and device to reduce interstitial fluid pressure in tissue |
US5524636A (en) * | 1992-12-21 | 1996-06-11 | Artann Corporation Dba Artann Laboratories | Method and apparatus for elasticity imaging |
US5891065A (en) * | 1996-07-31 | 1999-04-06 | Spinal Cord Society | Mobile extremity pumping apparatus |
US5957867A (en) | 1997-10-28 | 1999-09-28 | Alere Incorporated | Method and device for detecting edema |
FI109651B (fi) | 2001-03-23 | 2002-09-30 | Delfin Technologies Ltd | Menetelmä kudosturvotuksen mittaamiseksi |
WO2004066899A2 (en) | 2003-01-24 | 2004-08-12 | Engii (2001) Ltd. | System and method for face and body treatment |
US7946987B2 (en) * | 2005-07-20 | 2011-05-24 | Panasonic Corporation | Ultrasonic diagnostic apparatus |
FI120078B (fi) * | 2005-10-31 | 2009-06-30 | Hld Healthy Life Devices Ltd | Hierontalaite |
JP4996596B2 (ja) * | 2006-03-22 | 2012-08-08 | パナソニック株式会社 | 血液検査装置 |
ATE486522T1 (de) | 2006-03-31 | 2010-11-15 | Koninkl Philips Electronics Nv | Verfahren und vorrichtung zur bestimmung des hydratationsgrades von hautschwellungen |
WO2009098696A2 (en) | 2008-02-10 | 2009-08-13 | Empire Bio-Medical Devices Inc. | Device and method for enhanced wound treatment |
US8175689B2 (en) | 2007-03-19 | 2012-05-08 | Nicholas Hunter-Jones | Skin elasticity measurement |
WO2008130906A1 (en) * | 2007-04-17 | 2008-10-30 | Mikos, Ltd. | System and method for using three dimensional infrared imaging to provide psychological profiles of individuals |
WO2009027898A1 (en) * | 2007-08-24 | 2009-03-05 | Koninklijke Philips Electronics N.V. | Method and apparatuses for measuring skin properties |
US7740651B2 (en) | 2007-09-28 | 2010-06-22 | Candela Corporation | Vacuum assisted treatment of the skin |
US20100049447A1 (en) * | 2008-08-22 | 2010-02-25 | Gholam Peyman | Method of modeling the behavior of an eye subjected to an external force |
-
2010
- 2010-01-29 FI FI20105077A patent/FI125005B/fi active IP Right Grant
-
2011
- 2011-01-28 US US13/575,740 patent/US9724004B2/en active Active
- 2011-01-28 EP EP11736670.8A patent/EP2528500A4/en not_active Withdrawn
- 2011-01-28 WO PCT/FI2011/050068 patent/WO2011092379A1/en active Application Filing
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI20105077A (fi) | 2011-07-30 |
FI20105077A0 (fi) | 2010-01-29 |
WO2011092379A1 (en) | 2011-08-04 |
US20130245454A1 (en) | 2013-09-19 |
EP2528500A1 (en) | 2012-12-05 |
US9724004B2 (en) | 2017-08-08 |
EP2528500A4 (en) | 2015-09-09 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN106028917B (zh) | 用于确定动脉中的脉搏波速度的方法 | |
JP4866343B2 (ja) | 水(浮)腫を測定する方法と装置 | |
EP1660160B1 (en) | Systems for detecting tissue contact and needle penetration depth using static fluid pressure measurements | |
Elsner | Skin elasticity | |
EP2606827A1 (en) | Cuff with ultrasonically transmissive portion and method of observing a tissue under pressure by using the same | |
KR101389243B1 (ko) | 비침습적 초음파 방광내압 측정시스템 및 그 방법 | |
Jalkanen | Hand-held resonance sensor for tissue stiffness measurements—a theoretical and experimental analysis | |
US20170049394A1 (en) | Instrumented wearable device for measurement of physiological parameters | |
FI125005B (fi) | Menetelmä ja laite kudoksen paineen mittaamiseksi | |
BR112015024491A2 (pt) | instrumento médico e sistema de ultrassom | |
Cau et al. | Circumferential versus hand-held laser scanner method for the evaluation of lower limb volumes in normal-weight and obese subjects | |
McLeod | Novel approaches to needle tracking and visualisation | |
Bassez et al. | Modeling of the deformation of flexible tubes using a single law: application to veins of the lower limb in man | |
US9125615B2 (en) | System and method for non-invasive measurement of carpal tunnel pressure | |
Zhang et al. | Effects of stone size on the comminution process and efficiency in shock wave lithotripsy | |
CN108685593B (zh) | 一种压缩硬度和/或肌肉筋膜室压的监测方法及监测设备 | |
KR20130091923A (ko) | 피부 강성 측정 장치 및 그의 측정 방법 | |
Tanaka et al. | Study on a roller scanning type palpation sensor | |
Veye et al. | Evaluation of lower limb vein biomechanical properties and the effects of compression stockings, with an instrumented ultrasound probe | |
Sellei et al. | Measurement of compartment elasticity using pressure related ultrasound: a method to identify patients with potential compartment syndrome | |
Zhang et al. | Sensors on instrumented socks for detection of lower leg edema-An in vitro study | |
Tsuchimi et al. | Haptic perception mechanism of softness | |
Axt et al. | Wearable coplanar capacitive sensor for measurement of water content—A preliminary endeavor | |
Coutts et al. | Ultrasound elastography of the skin and subcutis under surface extensive loading | |
JP6675569B2 (ja) | 組織内脂肪検出システム、組織内脂肪測定装置、及びプログラム |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 125005 Country of ref document: FI Kind code of ref document: B |