FI124000B - Menetelmä ja järjestely tiedonhakutulosten käsittelemiseksi - Google Patents

Menetelmä ja järjestely tiedonhakutulosten käsittelemiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI124000B
FI124000B FI20075897A FI20075897A FI124000B FI 124000 B FI124000 B FI 124000B FI 20075897 A FI20075897 A FI 20075897A FI 20075897 A FI20075897 A FI 20075897A FI 124000 B FI124000 B FI 124000B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
preview
pages
data file
search
data
Prior art date
Application number
FI20075897A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20075897A0 (fi
FI20075897A (fi
Inventor
Terho Laakso
Mika Koennoelae
Pasi Nummisalo
Rami Haenninen
Original Assignee
Documill Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Documill Oy filed Critical Documill Oy
Priority to FI20075897A priority Critical patent/FI124000B/fi
Publication of FI20075897A0 publication Critical patent/FI20075897A0/fi
Priority to US12/219,192 priority patent/US8423537B2/en
Priority to US12/269,741 priority patent/US9135341B2/en
Priority to US12/269,745 priority patent/US8464158B2/en
Publication of FI20075897A publication Critical patent/FI20075897A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI124000B publication Critical patent/FI124000B/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F16/00Information retrieval; Database structures therefor; File system structures therefor
    • G06F16/20Information retrieval; Database structures therefor; File system structures therefor of structured data, e.g. relational data
    • G06F16/26Visual data mining; Browsing structured data
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F16/00Information retrieval; Database structures therefor; File system structures therefor
    • G06F16/90Details of database functions independent of the retrieved data types
    • G06F16/95Retrieval from the web
    • G06F16/951Indexing; Web crawling techniques

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Databases & Information Systems (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Data Mining & Analysis (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Information Retrieval, Db Structures And Fs Structures Therefor (AREA)
  • User Interface Of Digital Computer (AREA)
  • Information Transfer Between Computers (AREA)

Description

5 MENETELMÄ JA JÄRJESTELY TIEDONHAKUTULOSTEN KÄSITTELEMISEKSI
KEKSINNÖN ALUE
Keksintö koskee tietojen hakua ja datatiedoston sisällön suodattamista. Keksintö koskee etenkin 10 vaatimuksen 1 mukaista menetelmää ja vaatimuksen 14 mukaista järjestelyä hakutulosten esikatse-lemiseksi, jotka hakutulokset on saatu hakukoneesta vastauksena automaattisesti tai manuaalisesti tehtyyn käyttäjä kyselyyn.
KEKSINNÖN TAUSTA
15 Internetin sekä yritysten intranet- ja ekstranet-verkkojen jatkuva laajeneminen ja suosion kasvu tiedonlähteinä ovat lisänneet käyttäjille tarjolla olevan tiedon määrää räjähdysmäisesti. Tämän vuoksi käyttäjät haluavat yhä useammin hyödyntää menetelmiä, joiden avulla he voivat helposti hakea tarvitsemiaan tietoja ja tarkastaa kyseisten tietojen asiaankuuluvuuden. Etsiessään tiettyyn aiheeseen liittyviä tietoja internetistä käyttäjä käyttää siihen yleensä julkisia hakukoneita, kuten Googlea tai Mic-20 rosoft Livea. Jos tietoa haetaan yrityksen intranet- tai ekstranet-verkosta, siihen käytetään usein yrityksen sisäistä hakukonetta. Termillä "käyttäjä" voidaan tässä yhteydessä tarkoittaa henkilöä, joka tekee hakuja manuaalisesti, tai konepohjaista käyttäjää, joka voi olla esimerkiksi prosessi, joka tekee hakuja automaattisesti teollisuusprosessissa ilmenneen hälytyksen jälkeen.
Hakukone on yleensä ohjelma, joka suorittaa haun käyttäjän määrittämien hakuehtojen (kuten haku- 25 sana(t) tai hakulause) mukaisesti ja lähettää tulokset takaisin käyttäjälle. Hakutulokset sisältävät yleensä luettelon hyperlinkeistä verkkosivuille tai muihin asiakirjoihin sekä lisätietoja, kuten otteen q sivun tekstistä, joka liittyy käyttäjän syöttämiin hakusanoihin, ja hakutuloksen asiakirjan tiedostotyyp- c\j , piin. Menetelmiä, kuten Boolean-hakukieltä, saatetaan käyttää hakulauseen luomiseen ja hakutulos- c\j V ten määrän rajoittamiseen ja pienentämiseen.
LO
30 Sen jälkeen kun hakukone on alkuperäiseen hakusanaan perustuenlöytänyt asiakirjoja, käyttäjän on £ määritettävä hakutuloksena saadun asiakirjan asiaankuuluvuus ja tärkeys tarkastelemalla hakutulos-
Is- sivulla esitettyä tekstiotetta. KUVASSA 1 on tyypillinen tunnetun tekniikantason hakukäyttöliittymä, “ jossa on hakuehtoalue ja hakutulosten luetteloalue sekä asiakirjojen otsikot, tiedostotyypin kuvauk- r-- o set ja tekstiotteet. Mitä enemmän hakutuloksia on, sitä enemmän käyttäjä tarvitsee aikaa halutulok- ^ 35 sissa olevien asiakirjojen otsikoiden ja tekstiotteiden tarkasteluun.
2 5 Useimmissa tapauksissa käyttäjän on lisäksi tarkastettava alkuperäinen asiakirja varmistuakseen siitä, että asiakirja todella vastaa hakuehtoja. Asiakirjan sisältö on ladattava palvelimelta asiakaskoneelle napsauttamalla hyperlinkkiä (URL) ja lataamalla asiakirja selainta käyttäen. Jos selain ei tue asiakirjan tiedostotyyppiä, asiakirjan tarkastelemista varten on käynnistettävä ulkoinen katseluohjelma. Tähän prosessiin kuluu huomattavan paljon aikaa, koska käyttäjän on useimmiten 10 ladattava ja tarkasteltava useita asiakirjoja ennen alkuperäisiä hakuehtoja vastaavan hyvän osuman löytymistä.
Joissakin tapauksissa hakutulosten luettelossa on verkkosivuista tehtyjä näytekuvia (eli pieniä esikatselu kuvia), pysäytettyjä kuvia ja videosisällöstä tehtyjä ensimmäisiä ruutukaappauksia/ruutukaap-pauksien sarjoja. Verkossa (HTML) olevien asiakirjojen näytekuvia varten HTML-sivut on muunnettu 15 bittikarttagrafiikoiksi ja niiden kokoa on muutettu, jotta sivuista voidaan luoda visuaalinen tiivistelmä. Asiaan hyvin perehtyneet tietävät, että asiakirjaa muunnettaessa renderöimällä se prosessoidaan visuaalista esitystä varten. Verkkoselaimen renderöintimoottori prosessoi pääasiallisesti visuaaliseen esitykseen liittyviä ohjeita ja muuntaa ne graafisiksi elementeiksi, määrittää asettelun ja laskee asiakirjan kokonaisilmeen. Näytekuvaesitys voi toimia hyvin verkkosivuissa, jos esitettävä sisältö on riit-20 tävän lyhyt, jolloin se sopii vakionäytön kokoon ja resoluutioon. Tämän jälkeen sisältö sovitetaan näytekuvan mittojen mukaisesti, jolloin verkkosivusta saadaan erittäin korkeatasoinen näkymä.
Yksittäinen näytekuvaesitys ei ole kuitenkaan käytännöllinen sellaisissa asiakirjoissa, joissa on useita sivuja ja tietynlainen sivutus, kuten Microsoft Word-, Microsoft PowerPoint- tai PDF-asiakirjoissa.
Jotta visuaalisesta ilmeestä saadaan tarkka ja alkuperäisen asettelun ominaisuudet voidaan säilyt-25 tää, renderöidyn ja alkuperäisen asiakirjan on noudatettava mahdollisimman tarkasti asiakirjakohtais-ta sivutusta. Prosessin on tuotettava alkuperäisestä asiakirjasta sivutuslogiikkaa noudattavia esikatseluja siten, että asiakirjan kutakin sivua tai diaa kohden luodaan vähintään yksi uusi esitys.
Hakuehtoja vastaavan asiakirjan tunnistamisen lisäksi käyttäjän kannalta on käytännöllistä nähdä heti ensisilmäyksellä myös hakuehtoja vastaavat asiakirjasivut, jotta käyttäjä voi päätellä nopeasti, co 30 kannattaako kyseistä asiakirjaa tarkastella tarkemmin.
(M
OJ
^ YHTEENVETO KEKSINNÖSTÄ
X
IX
Q.
Tavanomaisiin tiedonhakumenetelmiin liittyviä aiemmin esitettyjä ja muita vastaavia ongelmia aja- N- σ> telien tämän keksinnön tavoitteena on tarjota tiedonhakutulosten käsittelyyn menetelmä ja järjestely, 35 jotka auttavat vähentämään hakutulosten relevanttiuden tarkastamiseen tarvittavaa aikaa. Keksinnön o o mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 1. Vastaavasti 3 5 keksinnön mukaiselle järjestelylle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 14. Keksinnön muille sovellutusmuodoille on tunnusomaista se, mitä on esitetty muissa patenttivaatimuksissa.
Keksinnön yhden piirteen mukaan käytössä on asiakaspalvelimen ohjelmointialusta käsittäen; (a) välineet hakukoneen palauttaman datatiedoston nimen tarkastamiseen, (b) välineet lähteen (URL), 10 josta datatiedostot ovat saatavilla, tunnistamiseen, (c) välineet datatiedostojen hankkimiseen lähteestä ja (d) välineet yhden tai useamman visuaalisen esityksen luomiseen halutuille datatiedos-tosivuille.
Keksinnön toisen piirteen mukaan verkkoselaimen vakio-ominaisuudet eivät välttämättä tue suoraa pääsyä datatiedostoihin. Datatiedostojen käyttöön voidaan tarvita kolmannen osapuolen tarjoamia 15 selaimen laajennuksia tai erillisiä katseluohjelmia, kuten PDF-katseluohjelma, Microsoft PowerPoint Viewer tai Microsoft Word Viewer. Tämä keksintö tarjoaa keinot datatiedostosivujen avaamiseen ja tarkasteluun verkkoselaimen vakio-ominaisuuksia käyttäen.
Keksinnön muiden ominaisuuksien mukaisesti edeltävissä kappaleissa kuvatut datatiedostot sisältävät yhden tai useamman sivun. Keksinnössä on välineet visuaalisten esitysten luomiseen sellaisten 20 datatiedostojen osalta, jotka voivat poiketa visuaalisilta mitoiltaan (pikselimäärältään) mutta joissa esitykset ovat aina datatiedoston sivutuslogiikan mukaisia taljoissa sivutus on laskettu osaksi datatiedoston sisältöön perustuvaa sisällön renderöintiprosessia. Sivun esikatselu on tulos datatiedoston sivutuksesta ja datatiedoston sisällön renderöinnistä. Renderöimisprosessi luo datatiedoston sisällöstä sivutustavan mukaisesti yksittäisiä sivujen esikatselutiedostoja.
25 Datatiedostosivujen esikatselut voidaan esittää m xn -matriisialueena hakukoneen antamien yksittäisten hakutulosten alapuolella. Suuremman ja helpommin luettavissa olevan sivun esityksen voi esittää näytössä siirtämällä kohdistimen pienen esikatselusivun päälle tai napsauttamalla kyseistä esikatselua. Suuremman sivun voi puolestaan sulkea napsauttamalla kohdistinta tai siirtämällä kohdistimen pois näytössä näkyvän suuren esikatselusivun päältä, co ° 30 Keksinnön muiden piirteiden mukaisesti sivun esikatselun m xn -matriisi sisältää sivut, jotka vastaa- c\j vat hakusanoja tai hakulausetta. Lisäksi hakusanat tai hakulause on korostettu sivutason esikatseluja esityksissä.
Keksinnön muut tavoitteet, edut ja tärkeät ominaisuudet ilmenevät seuraavasta yksityiskohtaisesta Q.
kuvauksesta sekä liitteenä olevista piirustuksista, joissa tuodaan esille keksinnön suositeltavat sovella g) 35 lutusmuodot. Keksintö ei kuitenkaan rajoitu pelkästään näihin sovellutusmuotoihin.
in o o c\j 4
5 LYHYT KUVAUS PIIRROKSISTA
Oheisissa piirroksissa ja kuvissa esitetään keksinnön sovellutusmuodot. Keksintö ei kuitenkaan rajoitu pelkästään näissä piirroksissa esitettyihin sovellutusmuotoihin ja kuvauksiin.
KUVA 1 esittää tunnetun tekniikantason hakutulosten luetteloa; KUVA 2 on esimerkkikaavio verkkopohjaisesta hakujärjestelmästä, jossa keksinnön periaatteiden 10 kanssa yhdenmukaiset järjestelmät ja menetelmät voidaan toteuttaa; KUVA 2A esittää esikatselumoottorin päämoduuleja; KUVA 3 on esimerkkikaavio KUVAN 2 asiakaskoneesta tai palvelimesta keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaisen toteutuksen mukaisesti; KUVA 4 on vuokaavio esimerkkihakuehdoista ja hakukoneen antamista hakutuloksista keksinnön 15 periaatteiden kanssa yhdenmukaisen toteutuksen mukaisesti; KUVA 5 on vuokaavio hakuehtoihin sopivien esimerkkihakutulosten esikatselun luomisesta keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaisen toteutuksen mukaisesti; KUVAT 6A-6C ovat esimerkkikaavioita käyttöliittymästä datatiedostosivujen esikatselujen samanaikaiseen esittämiseen osana hakutuloksia keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaisen toteu-20 tuksen mukaisesti.
KUVAUS KEKSINNÖSTÄ
Seuraavassa yksityiskohtaisessa keksinnön kuvauksessa viitataan oheisiin piirustuksiin. Eri kuvissa olevilla samoilla viitenumeroilla viitataan samoihin tai samankaltaisiin elementteihin. Keksintö ei rajoi-m 25 tu myöskään seuraavaan yksityiskohtaiseen kuvaukseen.
δ ^ Keksinnön tarkoituksena on parantaa ja nopeuttaa käyttäjän kykyä löytää olennaiset tiedot suurista, ^ useita sivuja sisältävistä datatiedostoista. Tämän voidaan saavuttaa luomalla ja mahdollisesti tallen- 10 tamalla välimuistiin visuaaliset esitykset datatiedostojen sivuista sisällön pikakatselua varten. Näin x ollen keksintö on työkalu, jonka avulla tietojen käsittelyjä etenkin hakutulosten käsittely on helpom- cc “ 30 paa ja nopeampaa.
O) oo Keksinnön mukainen järjestely tehostaa tietojen löytämistä näyttämällä eri koossa esitettyjä visuaali- o siä esityksiä yksittäisistä datatiedostojen sivuista. Näin käyttäjä voi nopeasti tarkastaa datatiedoston o c\j 5 5 relevanttiuden sekä tarkastella valittujen, hakuehtoja vastaavien datatiedostojen sivujen helposti luettavassa muodossa olevia esikatseluja.
Palvelin voi käyttää välimuistia datatiedoston visuaalisten esitysten tallentamiseen, jotta järjestelmän ei tarvitse luoda visuaalista esitystä uudelleen, kun käyttäjä avaa myöhemmin saman asiakirjan. Välimuisti voidaan ohjelmoida siten, että se tallentaa visuaaliset esitykset vain tietyksi aikaa ja pois-10 taa ne sitten tallennustilan säästämiseksi. Välimuisti voidaan ohjelmoida myös siten, että visuaalisen esityksen tiedostokoko optimoidaan bittikarttagrafiikan optimoinnin ja bittikarttagrafiikan tallennus-formaatteihin liittyvän pakkaustekniikan avulla tallennustilan säästämiseksi.
KUVA 2 on esimerkkikaavio verkosta, jossa keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaiset järjestelyt ja menetelmät voidaan toteuttaa. Verkossa voi olla useita asiakaskoneita 210 liitettynä useisiin 15 palvelimiin 220-240 verkon 260 kautta. Esimerkissä kolme asiakaskonetta 210 ja viisi palvelinta 220-240 on liitetty verkkoon 260. Todellisuudessa asiakaskoneita ja palvelimia voi olla enemmän tai vähemmän.
Asiakaskone voi olla laite, kuten langaton puhelin, pöytätietokone, kämmentietokone (PDA), kannettava tietokone tai jokin muu laskenta- tai tietoliikennelaite tai tällaisessa laitteessa suoritettava pro-20 sessi ja/tai tällaisen laitteen suorittama kohde tai teolliseen prosessiin kuuluva prosessi tai toiminto. Palvelimiin 220-240 voi kuulua palvelin-ja tallennusyksiköitä, jotka keräävät, prosessoivat, hakevat ja/tai tallentavat välimuistiin datatiedostoja keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaisella tavalla.
Keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaisessa toteuttamistavassa palvelin 220 on hakukone, jota asiakaskoneet 210 voivat käyttää esikatselumoottorina toimivan palvelimen 230 kautta. Palvelin 25 220 voi löytää ja tunnistaa sisältöpalvelimille 240 tallennettuja datatiedostoja ja verkkosivuja, luetteloida datatiedostot ja verkkosivut sekä tallentaa datatiedostoihin ja verkkosivuihin liittyviä tietoja tietovarastoon. Palvelin 220 voi käyttää toisia palvelimia tai vaihtoehtoisia tietovarastoja sisältöpalveli-melta 240 mahdollisesti saatuihin ja analysoituihin datatiedostoihin ja verkkosivuihin liittyvien tietojen tallentamiseen.
co ° 30 Palvelin 230 käyttää esikatselumoottoria datatiedostosivujen esikatselujen luomiseen ja välimuistiin c\j tallentamiseen. Tiedot tallennetaan tietovarastoon 250 keksinnön periaatteiden mukaisesti.
^ Tietovarasto 250 voi olla osa esikatselumoottoria tai se voi olla erillinen palveluyksikkö infrastruktuu- rin edellytyksistä ja rakenteesta riippuen.
X
cc
CL
Vaikka palvelimet 220-240 näytetään erillisinä yksikköinä, yksi tai useampi palvelin 220-240 voi g 35 suorittaa yhden tai useamman muun palvelimen 220-240 yhden tai useamman toiminnon. Useita palvelimia voidaan ryhmittää suorittamaan hakukoneen ja/tai esikatselumoottorin ja/tai sisältöpalve-o o c\j 6 5 limen toimintaa yhtenä yksikkönä. Osa hakukoneen ja/tai esikatselumoottorin ja/tai sisältöpalvelimen tehtävistä voi olla myös jaettu useiden palvelinten kesken.
Verkkoon 260 voi kuulua lähiverkko (LAN), langaton lähiverkko (WLAN), suuralueverkko (WAN), langaton tietoliikenneverkko, kuten GSM-verkko (Global System for Mobile), intranet, internet tai verkkojen yhdistelmä. Asiakaskoneet 21 Oja palvelimet 220-240 voidaan liittää verkkoon 260 langal-10 lisen, langattoman ja/tai optisen liitännän avulla.
KUVA2A esittää esikatselumoottorin 230 pääasiallisia moduuleja. Keksinnön menetelmien ja järjestelyjen kanssa yhdenmukaisessa toteuttamistavassa esikatselumoottori 230 voi sisältää vähintään seuraavat moduulit: käyttöliittymän hallinta 270, liitynnät 275, sisällönmuunnin 280, sivun indeksoija 285, korostus 290 ja välimuistin hallinta 295.
15 Käyttöliittymän hallinta 270 sisältää välineet, joiden avulla käyttäjän kanssa voidaan olla vuorovaikutuksessa asiakaskoneen 210 kautta, vastaanottaa hakuehtoja ja tarjota hakutuloksia datatiedostosl· vun esikatseluilla. Liitynnät 275 ovat joukko sovellusliittymiä, joiden avulla esikatselumoottori 230 voidaan liittää palvelimiin 220 ja 240. Liitynnät 275 sisältävät välineet käyttäjän määrittämien hakuehtojen lähettämiseen hakukoneeseen 220, hakutulosluettelon vastaanottamiseen hakukoneesta 220 20 ja datatiedostojen lataamiseen sisältöpalvelimelta 240 esikatselumoottoriin 230.
Sisällönmuunnin 280 sisältää välineet datatiedostojen sivutukseen ja datatiedostosivujen esikatselujen renderöintiin. Sivun indeksoija 285 sisältää välineet datatiedostosivujen indeksointiin tietojen suodattamista varten sekä välineet hakuehtoja vastaavien sivujen hakemiseen ja valitsemiseen datatiedostoista. Korostusmoduuli 290 korostaa hakuehtojen tekstin esikatselusivuilla. Välimuistin hallinta 25 295 sisältää välineet datatiedostosivujen esikatseluiden tallentamiseen tietovarastoon 250 ja hakemiseen kyseisestä tietovarastosta sekä datatiedostosivujen esikatseluiden keräämiseen tietovarastosta 250 määritettyjen sääntöjen mukaisesti.
KUVA 3 on esimerkkikaavio asiakaskoneen tai palvelimen yksiköstä (jäljempänä "asiakas-oo /palveluyksikkö"), joka voi vastata yhtä tai useampaa asiakaskonetta 210 tai palvelinta 220-240 ° 30 keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaisen toteutuksen mukaisesti. Asiakas-/palvelinyksikkö voi c\j sisältää väylän 310, suorittimen 320, pääasiallisen muistin 330, lukumuistin (ROM-muistin) 340, taI- ^ lennusmedian 350, syöttövälineet 360, lähetysvälineet 370 ja tietoliikenneliitännän 380 verkkoon 260. Väylä 310 voi sisältää välineet tai menetelmät, joiden avulla asiakas-/palvelinyksikön elementit
X
£ voivat olla yhteydessä toisiinsa.
g> 35 Suoritin 320 voi sisältää tavanomaisen suorittimen, mikrosuorittimen tai suoritinlogiikan, joka tulkit- see ja suorittaa ohjeet. Pääasiallinen muisti 330 voi sisältää keskusmuistin (RAM-muistin) tai muun-o o laisen dynaamisen tallennuslaitteen, joka voi tallentaa tietoja ja ohjeita suorittimen 320 suoritettavak- 7 5 si. ROM-muisti 340 voi sisältää tavanomaisen ROM-laitteen tai muunlaisen staattisen tallennuslaitteen, joka voi tallentaa staattisia tietoja ja ohjeita suorittimen 320 käyttöön. Tallennusmedia 350 voi olla magneettinen, elektroninen tai optinen media, joka sisältää tarvittavat ohjaimet ja laitteet.
Syöttövälineet 360 voivat sisältää tavanomaisen mekanismin, jonka avulla käyttäjä voi välittää tietoja asiakas-/palvelinyksikköön, kuten näppäimistö, hiiri, kynä, kosketusnäyttö, äänentunnistus ja/tai bio-10 metrinen mekanismi. Lähetysvälineet 370 voivat sisältää tavanomaisen mekanismin, jonka avulla tiedot voidaan välittää käyttäjälle, kuten näyttö, tulostin tai kaiutin. Tietoliikenneliitännän 380 avulla asiakas-/palvelinyksikkö voi olla yhteydessä muihin verkossa 260 oleviin laitteisiin ja/tai järjestelmiin. Tietoliikenneliitäntään 380 voi sisältyä esimerkiksi mekanismi, jonka avulla voidaan olla yhteydessä toiseen laitteeseen tai järjestelmään verkon 260 kautta.
15 Kuten jäljempänä kuvataan yksityiskohtaisesti, KUVAN 2 asiakas-/palvelinyksikössä, joka on yhdenmukainen keksinnön periaatteiden kanssa, on välineet tiettyjen hakuun liittyvien toimintojen suorittamiseen. Asiakas-/palvelinyksikkö voi suorittaa nämä toiminnot vastauksena suorittimelle 320, joka suorittaa tietokoneen luettavissa olevalle medialle, kuten muistiin 330, tallennetut ohjelmiston ohjeet. Tietokoneen luettavissa oleva media voi olla fyysinen tai looginen muistilaite.
20 Ohjelmiston ohjeet voidaan viedä muistiin 330 toisesta tietokoneen luettavissa olevasta mediasta, kuten tietojen tallennuslaitteesta 350, tai toisesta laitteesta tietoliikenneliitännän 380 kautta. Muistiin 330 tallennetut ohjelmiston ohjeet voivat aiheuttaa sen, että suoritin 320 suorittaa jäljempänä kuvattuja prosesseja. Keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaisten prosessien toteuttamiseen voidaan käyttää myös langallisia kytkentöjä ohjelmiston ohjeiden sijaan tai yhdessä niiden kanssa. Näin 25 ollen keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaiset toteutustavat eivät rajoitu mihinkään tiettyyn laitteiston liitäntöjen ja ohjelmistojen yhdistelmään.
KUVA 4 kuvaa datatiedostojen esikatseluun liittyvää hakuehtojen 420 esimerkkimenetelmää 400 keksinnön periaatteiden kanssa yhdenmukaisen toteutuksen mukaisesti. Menetelmä voi alkaa siitä, että käyttäjä määrittää hakusanan/hakusanat tai hakulauseen ja valitsee datatiedoston tyypin/tyypit co ^ 30 (kuten pdf, doc, ppt, xsl) hakuehdoiksi 420. Esikatselumoottori 230 vastaanottaa hakuehdot 430 ja ^ lähettää hakuehdot 430 verkon 260 yli hakukoneeseen 220. Hakukone 220 voi olla julkisesti käytet- c\j Y tävissä oleva palvelu, kuten Google tai Microsoft Live, tai hakukone 220 voi sijaita yrityksen sisäises- ^ sä verkossa, jolloin se voi käyttää sisäisiä tietovarastoja.
X
£ Hakukone 220 vastaanottaa hakuehdot 420 esikatselumoottorista 230. Hakukonetta 220 käytetään 35 hakuehtoja 420 vastaavien tiedostojen (kuten valkoiset kirjat, esitykset, tutkimukset) tunnistamiseen, en g Hakuehtoja 440 vastaavien datatiedostojen tunnistamiseen on olemassa useita tekniikoita. Alan o ammatti-ihmiset tuntevat nämä tekniikat.
o c\j 8 5 Hakukoneen 220 tunnistamat datatiedostot pisteytetään jollakin tunnetulla tavalla menetelmän 400 vaiheessa 450. Datatiedoston saama pistemäärä voi perustua tiedonhakuun liittyvään pisteytykseen tai vastaavaan relevanttiuteen perustuvaan luokitusarvoon. Tiedonhakuun liittyvän pisteytyksen laskemiseen on olemassa useita tekniikoita. Esimerkiksi, yksi helppo menetelmä datatiedoston tiedonhakuun liittyvän pisteytyksen määrittämiseen on laskea datatiedostoissa esiintyvien hakusanojen 10 ilmenemismäärä. Alan ammatti-ihmiset tuntevat myös muita tekniikoita.
Hakukone 220 muodostaa hakutulosluettelon 460 tunnistettujen datatiedostojen 440 ja niiden saamien pistemäärien 450 perusteella. Jossakin toteutuksessa hakutulosluettelo 460 voi sisältää datatiedostoihin liittyviä tietoja, kuten datatiedoston URL-osoitteen, datatiedoston tiedostotyypin ja tekstiotteen datatiedostosta. Hakutulosluettelo 460 voidaan näyttää HTML-asiakirjana, joka vastaa ta-15 vanomaisten hakukoneiden 220 antamia hakutuloksia. Hakutulosluettelo 460 voidaan näyttää hakukoneesta 220 ja esikatselumoottorista 230 riippuen myös jossakin toisessa muodossa, kuten XML-asiakirjana (Extensible Markup Language).
Hakukoneen 220 muodostama hakutulosluettelo välitetään esikatselumoottoriin 230 lisäprosessoin-tia varten.
20 KUVA 5 kuvaa datatiedoston esikatselun luomisen esimerkkimenettelyä 500 hakusana© korostettuna. Esikatselumoottorissa 230 on välineet menettelyn 500 suorittamiseen esikatselumoottorissa 230. Esikatselumoottori 230 saa hakokoneesta 220 hakutulosluettelon 460, joka voi olla luotu pisteytyksen 450 mukaisesti. Hakutuloksiin voi sisältyä osuma-alue alkaen osumasta 1 ja päättyen hakukoneen 220 luettelosta löytämään viimeiseen osumaan. Jotta loppukäyttäjälle tarjottava ulosanti olisi 25 käytännöllinen, hakutulosluettelo 460 on jaettu K sivulle siten, että jokaisella sivulla on N osumaa luettelon sisällön mukaisesti. Arvo N voi olla 10yhdessä sovellutusmuodossa. Esikatselumoottorissa 230 suoritettavan menettelyn 500 vaihe 520 on ohjelmoitu siten, että se lukee hakutulosluettelon 460 ensimmäisen osuman ja tarkistaa, onko tietovarastossa 250 jo vastaava datatiedoston esikatselu. Jos esikatselu on jo olemassa, menettely 500 siirtyy suoraan datatiedoston suodatusvaiheeseen m 30 560. Jos datatiedostoa ei ole tallennettu tietovarastoon 250, esikatselumoottori 230 lataa datatiedos- o ton sisältöpalvelimelta 240 datatiedostoon liittyvän URL-osoitteen perusteella. Kun esikatselumootto- c(j ri 230 on vastaanottanut datatiedoston, sisällönmuunninmoduuli 280 sivuttaa ja renderöi datatiedos- ^ ton esikatselut 550. Sisällönmuunnin 280 sivuttaa datatiedoston mahdollisimman tarkasti datatiedos-
LO
ton alkuperäisen ulkoasun mukaan. Alkuperäisellä ulkoasulla voidaan tarkoittaa visuaalista asette-jr 35 lua, jonka datatiedosto voi sisältää, kun se avataan ohjelmassa, jossa on se on alun perin luotu ^ (esimerkiksi Microsoft Word -asiakirja avataan Microsoft Word -ohjelmassa).
σ> oo
Visuaalisen asettelun tietoja ja sivutustietoja käytetään yhden tai useamman datatiedoston esikatse- o lusivun version luomiseen. Jossakin sovellutusmuodossa yksi versio voi olla pieni esikatselusivu ja c\j 9 5 toisessa se voi olla suurempi, helpommin luettavissa oleva sivun esikatselu. Jossakin muussa sovellutusmuodossa käyttäjä, näyttölaite tai järjestelmä voi olla määrittänyt esikatselusivujen eri versioiden koot ja visuaaliset ulottuvuudet vakiokokoisiksi, tai ne voivat perustua datatiedoston esikatselusivujen tarkasteluun käytettävän ikkunan kokoon.
Sisällönmuuntimessa 280 voi olla myös erotteluvälineet, joiden avulla voidaan erotella teksti ja graa-10 fiset tiedot datatiedostosivuista. Tekstitiedot voidaan tallentaa HTML-sisältötiedostona, ja graafiset tiedot voidaan tallentaa taustakuvatiedostona. Jossakin sovellutusmuodossa datatiedostosivulla voi puolestaan olla useita taustakuvatiedostoja ja yksi HTML-tekstitiedosto. Esikatselusivu voi olla ker-rosrakenteisen HTML-tekstin ja taustakuvan yhdistelmä. Datatiedoston renderöinnin 550 yksi tulos voi olla useita tulostuskokoja datatiedostosivujen esikatseluesityksestä. Välimuistin hallinta 295 voi 15 tallentaa alkuperäisen ladatun datatiedoston ja esikatselutiedostot välimuistiin ja tietovarastoon 250, kun datatiedosto on renderöity myöhempää käyttöä varten. Näin tehdään esikatselun prosessoin-tiajan lyhentämiseksi siltä varalta, että samaa datatiedostoa kysytään toisissa hakuehdoissa.
Datatiedoston suodatusvaiheen 560 suorittaa sivun indeksointimoduuli 285, jossa on välineet käyttäjän määrittämien hakuehtojen hakusanoja tai hakulauseita vastaavien HTML-tekstitiedostojen ja nil· 20 hin liittyvien kuvatiedostojen indeksointiin, hakemiseen ja valitsemiseen. Yhdessä sovellutusmuodossa sivun indeksoija 285 luo datatiedostosivuista hakuindeksin. Kyseistä hakuindeksiä käytetään datatiedoston vastaavien sivujen hakemiseen ja valitsemiseen. Datatiedostosivujen hakuindeksi vol· daan myös tallentaa tietovarastoon 250 myöhempää käyttöä varten.
Toisessa sovellutusmuodossa käyttäjän määrittämiä hakuehtoja 420 vastaavien hakusanojen tausta 25 on erivärinen kuin suodatettujen datatiedostosivujen muussa tekstissä. Jossakin muussa sovellutusmuodossa hakusanojen korostus 570 voi olla osa käyttäjän määrittämiä hakuehtoja 420 vastaavan datatiedostosivujen HTML-tekstin esitystä.
Käyttöliittymän hallinnassa on 270 näyttövälineet, joiden avulla loppukäyttäjälle näytetään esikatseluja datatiedostosivuista, jotka sisältävät käyttäjän määrittämiä hakusanoja tai hakulauseita. Yksi data-co ^ 30 tiedosto voi sisältää useita sivun osumia. Vastaavat sivut voidaan ryhmitellä yhteen relevanttiuden tai ^ muiden vaihtoehtoisten ehtojen perusteella ja näyttää sivutason hakutuloksina. Tällaisessa
CVI
Tj- sovellutusmuodossa menettelyn voi toistaa uudelleen, sillä käyttöliittymän hallinta 270 prosessoi ha- ^ kukoneen 220 antamat N datatiedoston osumaa asiakaskoneen 210 näyttölaitetta varten useiden x datatiedostojen sisällön esittämiseksi samanaikaisesti. Menettely 500 voidaan toistaa käyttäjän
CC
“ 35 pyynnöstä hakutulosten näyttämiseksi millä tahansa sivulla välillä 1-K. Käyttäjä voi myös määrittää O) uusia hakusanoja tai hakulauseita, kun hallinta palautetaan takaisin menettelyyn 400.
oo m o KUVAT 6A-6C ovat esimerkkikaavioita datatiedoston esikatselun toteutuksesta selaimessa keksin- o cm nön periaatteiden kanssa yhdenmukaisella tavalla. Käyttöliittymän hallintamoduuli 270 ohjaa ulosan- 10 5 tia käyttäjälle asiakaskoneessa 210. KUVAN 6A toteutustavassa datatiedoston esikatselun ulosanti 600 voi sisältää datatiedoston tiedostotyypin ja nimen hyperlinkkinä datatiedoston lataamiseen 610 sekä tekstiotteen datatiedostosta ja datatiedoston URL-osoitteen 620. Hakukone 220 tai jokin muu järjestelmä voi tarjota nämä datatiedoston tiedot osana hakutulosten tietoja. Datatiedoston esikatselu voi sisältää joukon datatiedoston hakutuloksiin 630 liittyviä sivuja. Datatiedostosivut, jotka vastaavat 10 käyttäjän määrittämiä hakuehtoja, on esitetty esikatseluosassa m x n -matriisina 630. Käyttäjä tai järjestelmä voi olla määrittänyt matriisin 630 ja esikatselusivujen vakiokoon tai ne voivat perustua datatiedostosivujen tarkasteluun käytettävän ikkunan kokoon. Matriisin m xn toteuttamisperiaate voi olla esimerkiksi 3 x2. Jossakin muussa sovellutusmuodossa esikatselusivut voivat sisältää korostettuna hakusanoja tai hakulauseen, jonka käyttäjä on määrittänyt hakuehdoissa. Jos datatiedosto sl· 15 sältää enemmän sivun osumia kuin m x n -matriisiin on määritetty (eli järjestelmä tai käyttäjä on määrittänyt matriisin kooksi esimerkiksi 6, mutta esikatselussa on 15 sivua), käyttäjä ohjataan muille esikatselusivuille 635 linkin kautta.
Jossakin toisessa KUVAN 6B mukaisen datatiedostosivun esikatselun sovellutusmuodossa sivu voi sisältää linkin pienen esikatselusivun suuremmalle esikatselusivulle 640. Valitulla pienellä esikatse-20 lusivulla 645, jota on suurennettu paremman luettavuuden vuoksi, vastaavat hakusanat voivat olla korostettuina. Suuremman esikatselusivun 640 voi avata siirtämällä kohdistimen tai asiakaskoneen osoittimen pienen esikatselusivun 645 päälle tai napsauttamalla pientä esikatselusivua 645 asiakas-koneen osoittimella tai kohdistimella. Suuren esikatselusivun 640 voi sulkea napsauttamalla osoitinta tai siirtämällä asiakaskoneen osoittimen suuren esikatselusivun alueen ulkopuolelle. Yhdessä sovel-25 lutusmuodossa sekä pienellä että suurella esikatselusivulla voi olla samanlainen hakusanojen ja hakulauseiden korostustapa 650.
KUVAN 6C sovellutusmuodossa datatiedosto voi puolestaan sisältää enemmän osumia kuin m xn - matriisissa on ennalta määritetty. Datatiedoston pienen esikatselusivun matriisiosa 630 voi sisältää linkin 635. Kun linkkiä 635 napsautetaan asiakaskoneen osoittimella tai kohdistimella, näyttöön 30 avautuu uusi näyttö 660, jossa on pienet esikatselusivut i xj -matriisin mukaisesti. Käyttäjä tai järjes- £2 telmä voi olla määrittänyt i xj -matriisin koon kiinteäksi järjestelmän resurssien perusteella. Jossakin o cm sovellutusmuodossa ikkunassa voi olla navigointilinkkejä 680 edelliseen tai seuraavaan joukkoon i $2 pieniä esikatselusivuja 660 datatiedostosivujen osumamäärästä riippuen.
in
Jossakin sovellutusmuodossa voi olla myös välineet hakutulosluettelossa 460 navigointiin. Käytettä- c 35 vissä voi olla linkkejä edelliseen tai seuraavaan joukkoon pieniä esikatselusivuja 600. Käytettävissä ^ voi olla myös numeerisia tai muita linkkejä, joiden kautta voi siirtyä suoraan hakutulosluettelossa 460 co olevaan toiseen joukkoon pieniä esikatselusivuja 600.
n o o c\j 11 5 Keksintöä voidaan käyttää myös monimutkaisten teollisuuslaitteiden, kuten paperikoneiden, seison-ta-ajan lyhentämiseen siten, että käyttäjille annetaan odottamattomissa tilanteissa tarkat tiedot palautustoimenpiteistä.
Monimutkaisten koneiden mukana toimitetaan suuri määrä järjestelemättömiä asiakirjoja, jotka sisältävät piirustuksia, käyttöohjeita, huolto-ohjeita, käyttömenetelmiä, osaluetteloita, tarkastusmateriaalia 10 jne. Asiakirjat on yleensä jaettu useisiin satoihin datatiedostoihin. Lisäksi yksittäinen asiakirja voi sisältää useita satoja sivuja. Relevanttien korjaus-ja palautustoimia koskevien tietojen löytäminen näin suuresta määrästä järjestelemättömiä tietoja voi siis viedä paljon aikaa.
Odottamattomassa tilanteessa (esim. kalanterointikoneen laakerit ylikuumenevat) järjestelmä luo automaattisesti hälytyksen laukaisemat hakuehdot, jotta käyttäjät saavat heti korjaus-ja palautuseh-15 dotuksia datatiedostoissa saatavilla olevista asiakirjoista. Järjestelmä voi olla sovitettu esimerkiksi siten, että esikatselu moottorin 230 liityntämoduulissa 275 on välineet hälytysjärjestelmään integrointiin ja hakuehtojen luomiseen hakukoneeseen 220, kun hälytys laukeaa.
Tavanomaista hakukonetta 220 voidaan käyttää hakemaan sisältöpalvelimelta 240 olennaisia datatiedostoja, jotka sisältävät tietoa korjaus-ja palautustoimenpiteistä. Tämän jälkeen esikatselumootto-20 ri 230 prosessoi kyseiset datatiedostot ja antaa tarkemmat tulokset koneen käyttäjille. Esikatselu-moottori 230 sivuttaa ja renderöi relevantit datatiedostot. Sisällönmuunnin 280 erottelee datatiedos-tosivujen tekstimuodossa olevat tiedot graafisista tiedoista. Tekstitietoja käytetään datatiedostosivu-jen hakuindeksin luomiseen. Kyseistä hakuindeksiä käytetään hälytyksen kannalta olennaisten data-tiedostosivujen hakemiseen ja valitsemiseen. Kun olennaiset datatiedostot ja niihin liittyvät sivut on 25 tunnistettu, käyttöliittymän hallinta 270 välittää olennaiset datatiedostosivut asiakaskoneen 210 näyttölaitteen käyttäjille tarkempaa tarkastelua varten. Olennaiset tiedot voivat olla esimerkiksi huolto-asiakirjan sivut, joilla kerrotaan yleisimmät syyt ylikuumenemiselle, osaluettelon datatiedoston laake-reiden varaosaluettelon sivu tai piirrosdatatiedoston laakereiden muutostöiden ohjeiden sivut. Esl· katselumoottorin 230 avulla voidaan antaa käyttäjille tarkat tiedot nopeasti, jotta käyttäjät voivat kor-co 30 jata ja palauttaa koneen käyttökuntoon odottamattomissa tilanteissa siten, että tuotannon seisonta- o aika on mahdollisimman lyhyt. Keksintö on sovitettu siten, että sitä voi käyttää kaikissa analogisissa cvj tilanteissa, joissa relevanttien tietojen löytyminen on tärkeää ja tietojen on oltava käytettävissä mah- ^ dollisimman nopeasti.
X
DC
CL
35 JOHTOPÄÄTÖS
O)
CO
LO
r-- Keksintö on ymmärrettävä työkaluna, jonka avulla voidaan tehostaa ja nopeuttaa käyttäjän kykyä o ^ löytää olennaisia tietoja suuresta määrästä hajalleen tallennettuja tietoja. Keksinnön mukainen menetelmä ja järjestely parantavat tiedonhaun tehokkuutta, sillä niiden avulla käyttäjä pääsee heti 12 5 menetelmä ja järjestely parantavat tiedonhaun tehokkuutta, sillä niiden avulla käyttäjä pääsee heti tarkkoihin datatiedostojen sivutason esikatseluihin. Keksintöä voi käyttää olemassa olevien ja uusien verkkopohjaisten tiedonhakuratkaisujen ja -palveluiden yhteydessä sekä käytettäessä yhdessä tai ryhmitetyssä tietokonejärjestelmässä olevia paikallisia tietovarastoja.
Edellä kuvatuissa keksinnön suositeltavissa sovellutusmuodoissa esitettyjä kuvia ja kuvauksia ei ole 10 tarkoitettu tyhjentäviksi kuvauksiksi eikä keksintö rajoitu näihin muotoihin. Edellä kuvattujen toteutustapojen muunnokset ja erilaiset versot ovat mahdollisia tai ne voivat olla välttämättömiä sovitettaessa keksintöä käytäntöön.
Esimerkiksi KUVISSA 4-5 esitetyt toimenpiteet voidaan suorittaa eri järjestyksessä jossakin toisessa keksinnön mukaisessa sovellutusmuodossa. Lisäksi samanaikaisesti voidaan suorittaa muita riippu-15 mattomia toimenpiteitä.
Kuten edellä on kuvattu, hakutulosluettelon datatiedostot saadaan hakukoneesta. Joissakin toisissa toteutustavoissa datatiedostot voidaan sen sijaan tunnistaa jollakin muulla tavalla, kuten hakemiston, luokan, tietovaraston tai muun datatiedostoluettelon avulla. Haku voidaan suorittaa myös asiakaskoneen laitteessa olevissa paikallisissa datatiedostovarastossa.
20 Yhdessä sovellutusmuodossa asiakaskone 210, hakukone 220, esikatselumoottori230ja sisältöpal-velin 240 voivat olla esimerkiksi yksi yksikkö, joka voi käyttää asiakaskoneen 210 paikallisia datatiedostoja väylän 310 kautta ja muita mahdollisia jaettuja datatiedostoja verkon 260 kautta. Tätä järjestelyä kutsutaan yleisesti paikalliseksi hauksi.
Esimerkkejä graafisista käyttöliittymistä on esitetty KUVISSA 6A-6C. Muissa keksinnön periaattel· 25 den kanssa yhdenmukaisissa toteutustavoissa graafiset käyttöliittymät voivat sisältää enemmän, vähemmän tai erilaisia tietoja, tiedot voivat olla eri järjestyksessä tai niiden visuaalinen asettelu voi olla erilainen kuin esimerkkitoteutustavoissa. Esimerkiksi edellä mainittu m xn -matriisi voi olla pienempi tai suurempi kuin esimerkkinä esitetty 3 x2 -matriisi. Merkit m ja n voivat olla esimerkiksi mitä tahan-co sa kokonaislukuja välillä 1-20.
δ
CM
, 30 Alan ammatti-ihmisille on ilmeistä, että yllä kuvatut keksinnön piirteet voidaan toteuttaa monilla erilal· c\j V silla toteutustapoja kuvaavissa kuvissa esitetyillä ohjelmistoilla, laiteohjelmilla ja laitteistoilla.
^ Piirteiden toiminta ja käyttäytyminen on kuvattu viittaamatta mihinkään tiettyyn ohjelmistokoodiin.
Tämän vuoksi voidaan olettaa, että alan ammatti-ihminen pystyy suunnittelemaan ohjelmiston ja oh-
CL
jainlaitteiston mainittujen piirteiden toteuttamiseen tässä esitetyn kuvauksen perusteella, r--σ> GO or LO 35 r-- o o C\1

Claims (19)

5 PATENTTIVAATIMUKSET:
1. Menetelmä tiedonhakutuloksien käsittelemiseksi käsittäen: - hakuehtojen syöttäminen; - hakuehtojen lähettäminen hakukoneeseen (220); - hakutulosten vastaanottaminen, jotka hakutulokset koostuvat luettelosta datatiedostoja, jois- 10 ta kukin edustaa dokumenttia, joka vastaa hakuehtoja; ja - luettelon kunkin datatiedoston osalta: o datatiedoston vastaanottaminen; o vastaanotetun datatiedoston sisällön sivutus yksittäisiin sivuihin; o esikatselusivujen luominen siten, että kukin niistä esittää vastaavaa vastaanotetun 15 datatiedoston yksittäistä sivua; ja o datatiedoston esikatselun luominen ja esikatselusivujen lähettäminen asiakaskoneelle (210), joka näyttää samanaikaisesti useita haetusta datatiedostosta luotuja esikatselusivuja, - jolloin luotu datatiedoston esikatselu konfiguroidaan sallimaan asiakaskoneen (210) loppu- 20 käyttäjän suorittaa seuraavat toiminnot: o datatiedoston esikatselussa näytettävien esikatselusivujen valitseminen suuremman ja helpommin luettavissa olevan version tarkastelemista varten niistä esikatselu-sivuista, jotka vastaavat datatiedostosta haettuja yksittäisiä sivuja, ja - jolloin datatiedoston esikatselun esittämät esikatselusivut rajoittuvat sellaisiin esikatseluin 25 sivuihin, jotka vastaavat hakuehtoja erillisellä sivutasolla suoritetun sisällön suodattamisen o ^ (560) mukaisesti. i c\j
^ 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, jossa sivutetut ja renderöidyt datatiedostosivut indeksoidaan sisällön suodattamista (560) varten ja jossa esikatseluun valitaan ainoastaan ne sivut, x g jotka vastaavat hakuehtoja sisällön suodattamisesta (560) saatujen tulosten perusteella. σ> 30
3. Patenttivaatimuksen 2 menetelmä, jossa käytetyt hakusanatta! hakulauseet korostetaan esikatse- oo lusivuilla (650). o o c\j
4. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa käyttäjälle näytetään vähintään yksi sivun esitys tai useampia sivun esityksiä jokaisesta datatiedostosta.
5. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa datatiedoston sisältö on sivutetaan alkuperäisen asettelun mukaisesti.
6. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa datatiedostosivut renderöl· 10 dään HTML-ja kuvatiedostoiksi ja jossa sivun esikatselu kootaan sivuun liittyvän HTML-ja kuvasisällön kerrosrakenteisesta esityksestä.
7. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa jokaisesta sivutetusta da-tatiedostosivusta luodaan renderöintiprosessin yhteydessä vähintään yksi kuvatiedosto tai useita kuvatiedostoja.
8. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa vastaavat HTML-tiedostot ja niihin liittyvät kuvatiedostot valitaan datatiedoston esikatseluun ja jossa hakuehtojen hakusanat tai hakulause korostetaan vastaavissa HTML-tiedostoissa.
9. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa hakutulosalue varataan datatiedostoon liittyvien esikatselusivujen näyttämiseen.
10. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa datatiedoston esikatselu-sivut luodaan m x n -matriisimuotoon (630), ja jossa käyttäjä voi suurentaa datatiedoston esikatse-lusivuja matriisimuodon (630) sisällä.
11. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa datatiedoston esikatselu-sivut näytetään hakukoneen (220) antamien datatiedoston tietojen (610, 620) yhteydessä.
12. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa m xn -matriisin esikatse-lusivuja näytetään heti, kun esikatselutietoja on osittain käytettävissä. ” 13. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, jossa datatiedoston esikatselu- o ^ sivut, joita ei parhaillaan näytetä, esiladataan esikatselumoottorin (230) muistiin myöhempää tarkasti telua varten. n ^ 30 14. Järjestely tiedonhakutulosten käsittelemiseksi, jossa järjestelyssä on vähintään: yksi tai useam- x g pi asiakaskone (210), jossa on käyttöliittymä hakuehtojen syöttämistä varten; yhteys (260) tietoliiken- ^ teen mahdollistamiseksi asiakaskoneen (210) ja vähintään yhden hakukoneen (220) välillä; sekä O) oo hakutulosalue vähintään yhden datatiedoston tai useita datatiedostoja sisältävien hakukoneen (220) ^ antamien hakutulosten näyttämistä varten, jolloin järjestelyyn kuuluu: o C\J 5. esikatseluvälineet (230), jotka toimivat esikatselumoottorina ja on konfiguroitu suorittamaan seuraavat toiminnot: o hakuehtojen vastaanottaminen asiakaskoneesta (210); o hakuehtojen lähettäminen hakukoneeseen (220); o hakutulosten vastaanottaminen hakokoneesta (220) siten, että luettelon jokainen da-10 tatiedosto on hakuehtoja vastaava dokumenttina - luettelon jokaisen datatiedoston osalta: o datatiedoston vastaanottaminen; o vastaanotetun datatiedoston sisällön sivutus yksittäisiin sivuihin; o esikatselusivujen luominen siten, että kukin niistä esittää vastaavaa vastaanotetun 15 datatiedoston yksittäistä sivua; ja o datatiedoston esikatselun luominen ja esikatselusivujen lähettäminen asiakaskoneelle (210), joka on konfiguroitu näyttämään useita vastaanotetusta datatiedostosta luotuja esikatselusivuja samanaikaisesti, - jolloin luotu datatiedoston esikatselu on konfiguroitu sallimaan asiakaskoneen (210) loppu- 20 käyttäjän suorittaa seuraavat toiminnot: o datatiedoston esikatselussa näytettävien esikatselusivujen valitseminen suuremman ja helpommin luettavissa olevan version tarkastelemista varten niistä esikatselu-sivuista, jotka vastaavat datatiedostosta haettuja yksittäisiä sivuja, ja - jolloin datatiedoston esikatselun esittämät esikatselusivut rajoittuvat sellaisiin esikatselu- 25 sivuihin, jotka vastaavat hakuehtoja erillisellä sivutasolla suoritetun sisällön suodattamisen o (560) mukaisesti. (M ™ 15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen järjestely, jossa esikatselumoottorissa (230) on vähintään m käyttöliittymän hallinta (270), liitynnät (275), sisällönmuunnin (280), sivun indeksointi (285), korostus χ (290) ja välimuistin hallinta (295). cc CL
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen järjestely, jossa liitynnät (275) on varustettu yhdistämään esl· oo katselumoottori (230) hakukoneeseen (220) ja sisältöpalvelimiin (240) ja jossa liitynnöissä (275) on LO ^ vähintään välineet käyttäjän määrittämien hakuehtojen lähettämiseen hakukoneeseen (220), hakutu- o C\1 5 losluettelon vastaanottamiseen hakukoneesta (220) ja datatiedostojen lataamiseen sisältöpalvelimil-ta (240) esikatselumoottoriin (230).
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen järjestely, jossa esikatselumoottorin (230) yhteydessä sisällön-muuntimessa (280) on vähintään välineet datatiedostojen sisällön sivutukseen ja datatiedostosivujen esikatseluiden renderöimiseen; ja sivun indeksoinnissa (285) on vähintään välineet datatiedostosivu-10 jen indeksointiin sisällön suodattamista varten, sekä välineet hakua vastaavien sivujen hakemiseen ja valitsemiseen datatiedostoista; ja korostusmoduuli (290) on järjestetty korostamaan hakuehtoja vastaavan tekstin esikatselusivuilla; ja välimuistin hallinnassa (295) on vähintään välineet datatiedostosivujen esikatseluiden tallentamiseen tietovarastoon (250) ja datatiedostosivujen esikatseluiden hakemiseen tietovarastosta (250) määritettyjen sääntöjen mukaisesti.
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen järjestely, jossa järjestelyssä on vähintään hakutulosluettelo-alue hakutulosluettelon näyttämiseksi, joka hakutulosluettelo sisältää vähintään yhden datatiedoston tai useita datatiedostoja hakukoneesta (220), ja jossa järjestelyssä on vähintään välineet hakutulos-alueen varaamiseen datatiedostoon liittyvien esikatselusivujen näyttämistä varten, ja datatiedoston esikatselusivujen luomiseen m xn -matriisimuodossa (630), sekä välineet, joilla käyttäjät voivat su u-20 rentaa datatiedoston esikatselusivuja matriisimuodon (640) sisällä.
19. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen 14-18 mukainen järjestely, jossa järjestely sisältää välineet datatiedoston esikatselusivujen näyttämiseen hakukoneen (220) antamien datatiedoston tietojen yhteydessä, ja jossa datatiedostossa on näyttöalue sivun esikatseluiden näyttämiseen m x n -matriisissa (630).
20. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen 14-19 mukainenjärjestely, jossa hakutulosnäyttöalu-eessa on painike, linkki tai alue, jota painamalla käyttäjä saa näkyviin lisää esikatselusivuja (635).
21. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen 16-20 mukainen järjestely, jossa esikatselumoottoris-sa (230) on välineet, joiden avulla käyttäjälle voidaan tarjota esikatselusivuista uusi matriisi uudessa co näytössä siinä tapauksessa, että datatiedostoon liittyviä hakutulossivuja on enemmän kuin m xn - ° 30 matriisissa ja käyttäjä pyytää uuden esikatselusivun. i c\j
22. Patenttivaatimuksen 21 mukainen järjestely, jossa esikatselumoottorin (230) luomaan näyttöön LO >- kuuluu navigointipainikkeita, linkkejä tai alueita, joita napsauttamalla käyttäjä voi siirtyä eteen- tai g taaksepäin muistiin tallennetuilla esikatselusivuilla (680), ja jossa esikatselumoottorissa (230) on vä- CL lineet siihen, että yhden tai useamman painikkeen avulla voi siirtyä esikatselumoottorin (230) tarjoa- h- <5 35 man hakutulosluettelon kohdasta toiseen, oo LO r--
23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen järjestely, jossa käyttäjä voi valita (645) ja suurentaa (640) ^ uudessa näytössä olevan matriisin esikatselusivuja.
24. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen 14-23 mukainen järjestely, jossa järjestely sisältää välineet sellaisten datatiedoston esikatselusivujen, joita ei parhaillaan näytetä, esilataamiseen esi-katselumoottorin (230) muistiin myöhempää tarkastelua varten.
25. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen 14-24 mukainen järjestely, jossa esikatselumoottoris-sa (230) on välineet m xn -matriisin esikatselusivujen täyttämiseen heti, kun esikatselutietoja on osit-10 tain käytettävissä. co δ c\j i c\j m X cc CL 1^ O) co m o o c\j
5 PATENKRAV:
FI20075897A 2007-12-11 2007-12-11 Menetelmä ja järjestely tiedonhakutulosten käsittelemiseksi FI124000B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20075897A FI124000B (fi) 2007-12-11 2007-12-11 Menetelmä ja järjestely tiedonhakutulosten käsittelemiseksi
US12/219,192 US8423537B2 (en) 2007-12-11 2008-07-17 Method and arrangement for handling of information search results
US12/269,741 US9135341B2 (en) 2007-12-11 2008-11-12 Method and arrangement for paginating and previewing XHTML/HTML formatted information content
US12/269,745 US8464158B2 (en) 2007-12-11 2008-11-12 Method and arrangement for sharing information search results

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20075897 2007-12-11
FI20075897A FI124000B (fi) 2007-12-11 2007-12-11 Menetelmä ja järjestely tiedonhakutulosten käsittelemiseksi

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20075897A0 FI20075897A0 (fi) 2007-12-11
FI20075897A FI20075897A (fi) 2009-06-12
FI124000B true FI124000B (fi) 2014-01-31

Family

ID=38951593

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20075897A FI124000B (fi) 2007-12-11 2007-12-11 Menetelmä ja järjestely tiedonhakutulosten käsittelemiseksi

Country Status (2)

Country Link
US (3) US8423537B2 (fi)
FI (1) FI124000B (fi)

Families Citing this family (71)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US8117548B1 (en) 2005-05-03 2012-02-14 Apple Inc. Image preview
US20080033919A1 (en) * 2006-08-04 2008-02-07 Yan Arrouye Methods and systems for managing data
US8104048B2 (en) 2006-08-04 2012-01-24 Apple Inc. Browsing or searching user interfaces and other aspects
US8201096B2 (en) * 2007-06-09 2012-06-12 Apple Inc. Browsing or searching user interfaces and other aspects
US8185839B2 (en) * 2007-06-09 2012-05-22 Apple Inc. Browsing or searching user interfaces and other aspects
US9058337B2 (en) * 2007-10-22 2015-06-16 Apple Inc. Previewing user interfaces and other aspects
US8136034B2 (en) * 2007-12-18 2012-03-13 Aaron Stanton System and method for analyzing and categorizing text
US20090210386A1 (en) * 2008-02-20 2009-08-20 Cahill James S Methods and apparatus to create process plant operator interfaces
US8607166B2 (en) * 2008-06-06 2013-12-10 Apple Inc. Browsing or searching user interfaces and other aspects
US8762887B2 (en) 2008-06-06 2014-06-24 Apple Inc. Browsing or searching user interfaces and other aspects
US8516038B2 (en) * 2008-06-06 2013-08-20 Apple Inc. Browsing or searching user interfaces and other aspects
US9069854B2 (en) * 2008-10-18 2015-06-30 Pomian & Corella, Llc Facilitating browsing of result sets
KR101513019B1 (ko) * 2008-10-27 2015-04-17 엘지전자 주식회사 휴대 단말기 및 그 동작방법
JP5419486B2 (ja) * 2009-02-10 2014-02-19 キヤノン株式会社 データ処理装置、データ処理方法、およびプログラム
JP5343638B2 (ja) * 2009-03-10 2013-11-13 富士ゼロックス株式会社 文書編集装置及び文書編集プログラム
JP2010218457A (ja) * 2009-03-18 2010-09-30 Ricoh Co Ltd 画像形成装置、画像形成方法およびプログラム
US8365064B2 (en) * 2009-08-19 2013-01-29 Yahoo! Inc. Hyperlinking web content
US8205153B2 (en) * 2009-08-25 2012-06-19 International Business Machines Corporation Information extraction combining spatial and textual layout cues
US8335986B2 (en) * 2009-08-26 2012-12-18 Apple Inc. Previewing different types of documents
KR101586669B1 (ko) * 2009-09-13 2016-01-21 삼성전자주식회사 프리뷰 정보를 제공하기 위한 검색 방법, 장치 및 시스템
US8458169B2 (en) * 2009-09-25 2013-06-04 Apple Inc. Mini-form view for data records
JP5387285B2 (ja) * 2009-09-28 2014-01-15 ブラザー工業株式会社 印刷装置およびプログラム
US8326830B2 (en) * 2009-10-06 2012-12-04 Business Objects Software Limited Pattern recognition in web search engine result pages
US20110173188A1 (en) * 2010-01-13 2011-07-14 Oto Technologies, Llc System and method for mobile document preview
US9465879B2 (en) * 2010-01-14 2016-10-11 Excalibur Ip, Llc Search engine recency using content preview
MX2012009291A (es) * 2010-02-10 2012-12-17 Tiki Labs Sas Metodo y sistema para la organización de informacion con una interface de usuario que puede compartirse.
PL390446A1 (pl) * 2010-02-15 2011-08-16 Paweł Maliszewski Sposób, urządzenie i układ urządzeń do porównywania, porządkowania i prezentowania ofert handlowych produktów lub usług
US8996984B2 (en) * 2010-04-29 2015-03-31 International Business Machines Corporation Automatic visual preview of non-visual data
US9552422B2 (en) 2010-06-11 2017-01-24 Doat Media Ltd. System and method for detecting a search intent
US10713312B2 (en) 2010-06-11 2020-07-14 Doat Media Ltd. System and method for context-launching of applications
US9141702B2 (en) 2010-06-11 2015-09-22 Doat Media Ltd. Method for dynamically displaying a personalized home screen on a device
US20140365474A1 (en) * 2010-06-11 2014-12-11 Doat Media Ltd. System and method for sharing content over the web
US9069443B2 (en) 2010-06-11 2015-06-30 Doat Media Ltd. Method for dynamically displaying a personalized home screen on a user device
US9529918B2 (en) 2010-06-11 2016-12-27 Doat Media Ltd. System and methods thereof for downloading applications via a communication network
US9323844B2 (en) 2010-06-11 2016-04-26 Doat Media Ltd. System and methods thereof for enhancing a user's search experience
US20110314044A1 (en) * 2010-06-18 2011-12-22 Microsoft Corporation Flexible content organization and retrieval
JP2012018631A (ja) * 2010-07-09 2012-01-26 Sharp Corp 表示装置、表示方法、コンピュータプログラム及び記録媒体
US9275023B2 (en) * 2010-08-20 2016-03-01 Usablenet Inc. Methods for further adapting XSL to HTML document transformations and devices thereof
US8817053B2 (en) 2010-09-30 2014-08-26 Apple Inc. Methods and systems for opening a file
WO2012058339A1 (en) * 2010-10-26 2012-05-03 Barnes & Noble, Inc System and method for displaying electronic publications cross reference to related application
US20120110067A1 (en) * 2010-10-29 2012-05-03 Luka Birsa Remote graphics rendering
US9727293B1 (en) * 2010-12-21 2017-08-08 Amazon Technologies, Inc. Method and apparatus for paginating electronic documents
US9519714B2 (en) * 2010-12-22 2016-12-13 Microsoft Technology Licensing, Llc Presenting list previews among search results
US10073820B2 (en) * 2010-12-31 2018-09-11 Thomson Reuters Global Resources Unlimited Company Systems, methods, and interfaces for pagination and display on an access device
EP2798524A4 (en) * 2011-12-29 2015-09-02 Intel Corp NEW HTML TAG TO IMPROVE USER EXPERIENCE ON SIDE NAVIGATION
US9286390B2 (en) 2011-12-30 2016-03-15 Microsoft Technology Licensing, Llc Presentation of rich search results in delineated areas
WO2013107032A1 (en) * 2012-01-20 2013-07-25 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Shortened network address linking to image representation of web page
US8645466B2 (en) 2012-05-18 2014-02-04 Dropbox, Inc. Systems and methods for displaying file and folder information to a user
CN102830901A (zh) * 2012-06-29 2012-12-19 鸿富锦精密工业(深圳)有限公司 办公装置
US8856100B2 (en) * 2012-07-31 2014-10-07 International Business Machines Corporation Displaying browse sequence with search results
US8825664B2 (en) 2012-08-17 2014-09-02 Splunk Inc. Indexing preview
CN103631475A (zh) * 2012-08-29 2014-03-12 腾讯科技(深圳)有限公司 切换窗口的方法和装置
US20140101530A1 (en) * 2012-10-04 2014-04-10 Lim Yong Tah Bryan Web browsing system for content browsing
US9465881B2 (en) * 2012-10-31 2016-10-11 Yahoo! Inc. User displays using N-way paginated merge of information from diverse sources
US9443016B2 (en) * 2013-02-08 2016-09-13 Verbify Inc. System and method for generating and interacting with a contextual search stream
KR20140141046A (ko) * 2013-05-31 2014-12-10 삼성전자주식회사 디스플레이 장치 및 그 제어 방법
JP6032138B2 (ja) * 2013-06-11 2016-11-24 富士ゼロックス株式会社 プログラム、文書提供装置及び文書表示システム
US9990440B2 (en) * 2013-12-30 2018-06-05 Oath Inc. Smart content pre-loading on client devices
US9461936B2 (en) 2014-02-14 2016-10-04 Google Inc. Methods and systems for providing an actionable object within a third-party content slot of an information resource of a content publisher
WO2015122959A1 (en) * 2014-02-14 2015-08-20 Google Inc. Methods and systems for reserving a particular third-party content slot of an information resource of a content publisher
US9246990B2 (en) 2014-02-14 2016-01-26 Google Inc. Methods and systems for predicting conversion rates of content publisher and content provider pairs
KR102155484B1 (ko) * 2014-03-26 2020-09-14 삼성전자 주식회사 사용자단말기 및 그 제어방법
US20150278234A1 (en) * 2014-03-31 2015-10-01 Microsoft Corporation Inline web previews with dynamic aspect ratios
US10698591B2 (en) 2014-03-31 2020-06-30 Microsoft Technology Licensing, Llc Immersive document interaction with device-aware scaling
US9710526B2 (en) 2014-06-25 2017-07-18 Microsoft Technology Licensing, Llc Data set preview technology
TW201624253A (zh) * 2014-12-31 2016-07-01 萬國商業機器公司 在一圖形使用者介面上顯示關於一子層級新分頁之父層級分頁的網頁資訊的方法、電腦程式產品與電腦系統
US20210279297A1 (en) * 2016-05-13 2021-09-09 Equals 3 LLC Linking to a search result
US11580186B2 (en) * 2016-06-14 2023-02-14 Google Llc Reducing latency of digital content delivery over a network
US11544322B2 (en) * 2019-04-19 2023-01-03 Adobe Inc. Facilitating contextual video searching using user interactions with interactive computing environments
CN112764873B (zh) * 2019-11-05 2023-07-14 华为技术有限公司 实例化ns的方法及nfvo
AU2022241473B1 (en) * 2022-09-27 2024-04-18 Canva Pty Ltd Document searching systems and methods

Family Cites Families (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7574649B1 (en) * 1997-08-14 2009-08-11 Keeboo Sarl Book metaphor for modifying and enforcing sequential navigation of documents
US6356908B1 (en) * 1999-07-30 2002-03-12 International Business Machines Corporation Automatic web page thumbnail generation
US6321228B1 (en) * 1999-08-31 2001-11-20 Powercast Media, Inc. Internet search system for retrieving selected results from a previous search
US7546538B2 (en) * 2000-02-04 2009-06-09 Browse3D Corporation System and method for web browsing
US6313855B1 (en) 2000-02-04 2001-11-06 Browse3D Corporation System and method for web browsing
AU2001235940A1 (en) * 2000-02-23 2001-09-03 Eyal, Yehoshua Systems and methods for generating and providing previews of electronic files such as web files
US6819339B1 (en) 2000-02-24 2004-11-16 Eric Morgan Dowling Web browser with multilevel functions
US6643641B1 (en) * 2000-04-27 2003-11-04 Russell Snyder Web search engine with graphic snapshots
WO2001097085A1 (en) * 2000-06-09 2001-12-20 Thanh Ngoc Nguyen Method and apparatus for data collection and knowledge management
JP4306248B2 (ja) 2000-07-13 2009-07-29 富士ゼロックス株式会社 ウェブデータ出力管理装置およびウェブデータ出力方法
CN1493044A (zh) * 2000-10-03 2004-04-28 ���ɵ¡�N���ʸ��� 通过利用可视图像定位网页的方法
US7031968B2 (en) * 2000-12-07 2006-04-18 Prev-U Israel Ltd. Method and apparatus for providing web site preview information
US20020129051A1 (en) * 2001-03-08 2002-09-12 International Business Machines Corporation Previewing portions of the hypertext World Wide Web documents linked to hyperlinks in received World Wide Web documents
US20020143523A1 (en) * 2001-03-30 2002-10-03 Lakshmi Balaji System and method for providing a file in multiple languages
US7069506B2 (en) * 2001-08-08 2006-06-27 Xerox Corporation Methods and systems for generating enhanced thumbnails
US7203900B2 (en) * 2001-09-14 2007-04-10 Canon Kabushiki Kaisha Apparatus and method for inserting blank document pages in a print layout application
WO2004068320A2 (en) * 2003-01-27 2004-08-12 Vincent Wen-Jeng Lue Method and apparatus for adapting web contents to different display area dimensions
JP4789802B2 (ja) * 2003-04-25 2011-10-12 アップル インコーポレイテッド メディアアイテムをブラウズ、サーチおよび提示するグラフィカルユーザインタフェース
US7509585B1 (en) * 2003-05-02 2009-03-24 Microsoft Corporation Dynamic paging control system and method
US7162473B2 (en) 2003-06-26 2007-01-09 Microsoft Corporation Method and system for usage analyzer that determines user accessed sources, indexes data subsets, and associated metadata, processing implicit queries based on potential interest to users
US7412646B2 (en) * 2003-10-23 2008-08-12 Microsoft Corporation Systems and methods for pagination and co-pagination
US7383510B2 (en) * 2004-09-13 2008-06-03 Third Generation Search, Ltd System for organization, display, and navigation of digital information
US20060101330A1 (en) * 2004-11-08 2006-05-11 Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Ltd. Browser sitemap viewer
US20060111971A1 (en) * 2004-11-24 2006-05-25 Microsoft Corporation System and method for on-line and off-line advertising in content delivered to a display screen
KR100690590B1 (ko) * 2004-12-28 2007-03-09 엔에이치엔(주) 메신저를 이용한 검색 결과 공유 방법 및 시스템
US8024658B1 (en) * 2005-01-09 2011-09-20 Apple Inc. Application for designing photo albums
WO2006127480A2 (en) * 2005-05-20 2006-11-30 Perfect Market Technologies, Inc. A search apparatus having a search result matrix display
US20060294476A1 (en) * 2005-06-23 2006-12-28 Microsoft Corporation Browsing and previewing a list of items
CN101300621B (zh) * 2005-09-13 2010-11-10 时空3D公司 用于提供三维图形用户界面的系统和方法
US20070074125A1 (en) * 2005-09-26 2007-03-29 Microsoft Corporation Preview information for web-browsing
US20070073833A1 (en) 2005-09-28 2007-03-29 International Business Machines Corporation Web page preview without browsing to web page
US7707198B2 (en) * 2006-12-12 2010-04-27 Yahoo! Inc. Harvesting of media objects from searched sites without a user having to enter the sites
US7966321B2 (en) * 2007-01-17 2011-06-21 Google Inc. Presentation of local results
KR100844070B1 (ko) * 2007-05-09 2008-07-07 엘지전자 주식회사 탭브라우징 이동통신 단말기 및 그 제어방법
US8788963B2 (en) * 2008-10-15 2014-07-22 Apple Inc. Scrollable preview of content

Also Published As

Publication number Publication date
US8423537B2 (en) 2013-04-16
US8464158B2 (en) 2013-06-11
US9135341B2 (en) 2015-09-15
US20090150769A1 (en) 2009-06-11
FI20075897A0 (fi) 2007-12-11
US20090150792A1 (en) 2009-06-11
FI20075897A (fi) 2009-06-12
US20090150353A1 (en) 2009-06-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI124000B (fi) Menetelmä ja järjestely tiedonhakutulosten käsittelemiseksi
US7607082B2 (en) Categorizing page block functionality to improve document layout for browsing
US8572202B2 (en) Persistent saving portal
US20060123042A1 (en) Block importance analysis to enhance browsing of web page search results
US8898583B2 (en) Systems and methods for providing information regarding semantic entities included in a page of content
AU2010328181B2 (en) Resource search operations
US7788262B1 (en) Method and system for creating context based summary
US20210141847A1 (en) Content management methods for providing automated generation of content suggestions
US20130124515A1 (en) Method for document search and analysis
CN101751428A (zh) 信息搜索方法及装置
JP2006053926A (ja) 小型スクリーンコンピューティング装置にコンテンツを表示するシステムと方法
CN107870915B (zh) 对搜索结果的指示
US9244891B2 (en) Adjusting search result rankings based on multiple user highlighting of documents
JP5103051B2 (ja) 情報処理システム及び情報処理方法
WO2008041367A1 (fr) Dispositif de recherche de document, procédé de recherche de document et programme de recherche de document
US7895337B2 (en) Systems and methods of generating a content aware interface
CN105808615A (zh) 一种基于分词权重的文档索引生成方法和装置
RU2698405C2 (ru) Способ поиска в базе данных
CN110874254A (zh) 包括计算设备的系统、可读介质及生成帮助系统的方法
US20090313558A1 (en) Semantic Image Collection Visualization
JP2007011973A (ja) 情報検索装置及び情報検索プログラム
CN102375835B (zh) 一种信息搜索系统和方法
KR19990078876A (ko) 일괄된 자원 위치기 입력을 통한 정보 검색 방법
JP2006172029A (ja) 検索結果提示方法
JP2006107386A (ja) Webサイト閲覧支援方法及び装置及びプログラム

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 124000

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B