FI120937B - Imukuljetin - Google Patents

Imukuljetin Download PDF

Info

Publication number
FI120937B
FI120937B FI20086200A FI20086200A FI120937B FI 120937 B FI120937 B FI 120937B FI 20086200 A FI20086200 A FI 20086200A FI 20086200 A FI20086200 A FI 20086200A FI 120937 B FI120937 B FI 120937B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
suction
conveyor
tube
conveyor according
suction conveyor
Prior art date
Application number
FI20086200A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20086200A0 (fi
Inventor
Jorma Nisu
Original Assignee
Jorma Nisu
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jorma Nisu filed Critical Jorma Nisu
Priority to FI20086200A priority Critical patent/FI120937B/fi
Publication of FI20086200A0 publication Critical patent/FI20086200A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI120937B publication Critical patent/FI120937B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G53/00Conveying materials in bulk through troughs, pipes or tubes by floating the materials or by flow of gas, liquid or foam
    • B65G53/34Details
    • B65G53/40Feeding or discharging devices
    • B65G53/50Pneumatic devices

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Air Transport Of Granular Materials (AREA)

Description

IMUKULJETIN
Keksinnön kohteena on imukuljetin, johon kuuluu kuljetusputki tuotteiden kuljettamista varten sekä välineet alipaineen muodos-5 tamiseksi kuljetusputkeen, joihin välineisiin kuuluu imuyhteellä varustettu imurakenne, jonka kautta kuljetusputki on sovitettu ulottumaan ja jonka matkalla kuljetusputkessa on aukkoja.
Imukuljetinta käytetään kappaletavaran tai raemaisen bulkkitava-10 ran kuljettamiseen. Imukuljettimessa kuljetusputkeen muodostetaan alipaine, joka siirtää tuotteen syöttöpäästä poistopäähän. Syöttöpäässä voidaan käyttää erillistä syötintä.
Tunnetuissa imukuljettimissa on kuitenkin monenlaisia ongelmia. 15 Ensinnäkin alipaineen muodostamiseen vaaditaan monimutkaisia rakenteita. Toisaalta alipainevaikutus jakautuu epätasaisesti, mikä pakottaa käyttämään ylisuurta alipainetasoa. Lisäksi tuotteiden mukana oleva irtoaines päätyy tuotteen mukana poistopäähän. Esimerkiksi pölyävän materiaalin kuljettamiseen tarkoi-20 tetussa imukuljettimessa tulee olla erillinen pölynpoisto. Tunnetut sulkuvälineet myös vaativat erillisen ohjauksen, mikä monimutkaistaa imukuljettimen rakennetta. Imukuljettimet ovat myös hankalia huoltaa ja niiden rakenteen muuttaminen on hankalaa. Toisin sanoen imukuljettimen mukautuvuus on huono.
25
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada uudenlainen imukuljetin, joka on rakenteeltaan aikaisempaa yksinkertaisempi, mutta toiminnaltaan entistä varmempi ja nopeampi. Tämän keksinnön tunnusomaiset piirteet ilmenevät oheisista patenttivaatimuksis-30 ta. Keksinnön mukaisessa imukuljettimessa alipainevaikutus muodostetaan kuljetusputkeen uudella ja yllättävällä tavalla. Imukammion ansiosta alipaine jakautuu tasaisen tehokkaasti kuljetusputkeen, jolloin vältetään tarpeettoman suuren ali-painetason käyttö. Samalla kuljetusnopeutta voidaan säätää 35 tarkasti yksinkertaisin välinein. Imukuljetin on myös helposti muunneltavissa ja huollettavissa. Lisäksi imukuljetin on itseohjautuva, mikä edelleen yksinkertaistaa sen rakennetta.
2
Keksintöä kuvataan seuraavassa yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisiin erästä keksinnön sovellusta kuvaaviin piirroksiin, joissa 5 Kuva la esittää keksinnön mukaisen imukuljettimen sivulta katsottuna,
Kuva Ib esittää keksinnön mukaisen imukuljettimen ylhäältä katsottuna,
Kuva 2a esittää keksinnön mukaisen imukammion kappaleet irro-10 tettuina ja osittain halkileikattuna,
Kuva 2b esittää osan keksinnön mukaisen imukuljettimen kulje-tusputkesta,
Kuva 2c esittää mukaisen imukammion kappaleen ylhäältä katsottuna, 15 Kuva 2d esittää periaatteellisesti osan keksinnön mukaisella imukuljettimella varustetusta tuotantolinjasta,
Kuva 3 esittää keksinnön mukaisen imukuljettimen toisen sovelluksen sivulta katsottuna.
20 Kuvassa 2d esitetään periaatteellisesti keksinnön mukaisen imukuljettimen hyödyntämistä. Imukuljetinta kutsutaan myös alipainekuljettimeksi. Imukuljetin on tarkoitettu tuotteiden ja tavaroiden kuljettamista varten. Imukuljetinta käytetään usein sarjatuotannossa tai mikäli tuotteen ominaisuudet edellyttävät 25 imukuljettimen tapaista siirtotapaa. Imukuljettimeen kuuluu kuljetusputki 10, jonka muoto ja mitoitus voivat vaihdella. Kuljetusputki voi olla joustavakin kunhan sen jäykkyys estää kokoonpainumisen alipaineen vaikutuksessa. Kuljetusputkessa voi myös olla mutkia, joiden kaarevuussäde mitoitetaan kuljetettavan 30 tuotteen mukaisesti.
Esimerkkituotantolinjassa on ensinnäkin tuotantokone 11, joka voi olla esimerkiksi ruiskuvalukone. Sovelluksesta riippuen tuotteita valmistuu sarjana tasaisin välein. Tässä tuotantolin-35 jaa on pyritty lyhentämään ja automatisoimaan asentamalla tuotantokoneen jälkeen keksinnön mukainen imukuljetin. Tuotanto- 3 koneesta 11 valmiit tuotteet tippuvat puskurivarastona toimivaan syöttölaitteeseen 12, joka syöttää halutun määrän tuotteita imukuljettimeen. Tässä imukuljetin päättyy pakkauskoneeseen 13, jossa haluttu määrä tuotteita pakataan yhdeksi yksiköksi.
5 Kyseisellä tuotantolinjalla tuotteen valmistus, siirto ja pakkaus on siis yhtä kokonaisuutta ilman välikäsittelyjä ja ihmistyötä.
Imukuljettimeen kuuluu myös välineet 14 alipaineen muodostami-10 seksi kuljetusputkeen 10. Näihin välineisiin 14 kuuluu imuyh-teellä 15 varustettu imurakenne 16, jonka kautta kuljetusputki 10 on sovitettu ulottumaan ja jonka matkalla kuljetusputkessa 10 on aukkoja 17 (kuvat la ja Ib) . Imuyhteeseen liitetään imuriksi 18 esimerkiksi keskipakopuhallin. Imuyhteeseen muodostettu 15 alipaine ulottuu imurakenteen välityksellä aukkojen kautta kuljetusputkeen ja sitä pitkin edelleen tuotteeseen. Keksinnön mukaan imurakenne 16 on järjestetty kuljetusputkea 10 ympäröiväksi imukammioksi 19, johon imuyhde 15 on sovitettu oleellisen tangentiaalisesti kuljetusputken 10 suhteen. Kyseisellä 20 rakenteella alipainevaikutus leviää tasaisesti kuljetusputken ympärille ja siitä edelleen kuljetusputkeen. Imukammio tasaa alipaineen ja poistuva ilma aikaansaa pyörteen imukammioon tangentiaalisen asemoinnin ansiosta.
25 Kuvissa 2a-c esitetään tarkemmin imukammion rakennetta. Ensinnäkin imukammion 19 muoto ja mitoitus vastaavat oleellisesti imuyhteen 15 muotoa ja mitoitusta. Kyseisellä rakenteella vältetään painehäviöt ja epäpuhtauksien tarttuminen seinämiin ja liitoskohtiin. Kuvan 2a mukaisesti imukammio 19 on muodostettu 30 kahdesta oleellisesti samanlaisesta kappaleesta 20, joihin on työstetty kuljetusputkea 10 varten järjestettyä läpivientireikää 21 ympäröivä kammioura 22. Kappale voidaan valmistaa esimerkiksi sorvaamalla sopivasta materiaalista. Kokoonpantuna kammioura yhdessä kuljetusputken kanssa rajoittavat keksinnön mukaisen 35 imukammion, jonka poikkileikkaus on pyöreä aivan kuten imuyhde- 4 kin. Kuvasta 2c ilmenee imuyhdettä varten työstetty ura 23, joka voidaan tehdä esimerkiksi jyrsimällä.
Kappaleista valmistettu imukammio on myös helppo huoltaa, sillä 5 keksinnön mukaan kappaleet 20 on irrotettavasti kiinnitetty toisiinsa. Imukammio on kasattu sopivalla määrällä pultteja tai muita kiinnittimiä (ei esitetty), jotka poistamalla kappaleet voidaan irrottaa toisistaan. Kiinnityksen mahdollistavien läpireikien 24 keskilinjaa esitetään pistekatkoviivoilla kuvassa 10 2a. Tarvittaessa kappaleiden välissä samoin kuin kappaleiden ja kuljetusputken välissä käytetään tiivisteitä ohivuotojen välttämiseksi. Lisäksi tarvittaessa käytetään lisäkiinnittimiä imura-kenteen lukitsemiseksi kuljetusputkeen.
15 Kuvissa on esitetty, että aukot olisivat vain yhdessä kohtaa kuljetusputkea. Yleisesti sanoen imurakenne sijoitetaan poisto-pään läheisyyteen, mutta keksinnön mukaisen imurakenteen sijaintia voidaan myös muuttaa. Tällöin kuljetusputkessa on eri kohdilla aukkoja, joista vain imukammion kohdalla olevat aukot 20 ovat avoimina. Muut aukot ovat jollain tavoin suljettuina. Näin ollen imukammion sijaintia muuttamalla voidaan säätää imukulje-tinta. Säätö voidaan myös toteuttaa käyttämällä eri kohdissa erikokoisia aukkoja. Tällöin yhtä imukuljetinta voidaan käyttää erikokoisten ja eripainoisten tavaroiden ja kappaleiden kuljet-25 tamiseen. Säädöllä voidaan myös vaikuttaa kuljetusmatkaan ja nopeuteen. Luonnollisesti myös imurin säätäminen vaikuttaa imukuljettimen toimintaan.
Kuvassa 2b esitetään osa kuljetusputkesta 10. Keksinnön mukaan 30 aukot 17 on järjestetty kauttaaltaan kuljetusputken 10 ympäri. Tällöin alipainevaikutus pääsee ympäriinsä imukammiosta kulje-tusputkeen. Alipainevaikutuksen leviämisen tasaisuutta voidaan optimoida käyttämällä tietyn muotoisia ja tiedolla tavalla aseteltuja aukkoja. Ympyrämäiset reiät ovat kuitenkin helpoimmat 35 työstää. Reikien ohella myös raot ovat helppoja valmistaa. Edullisesti käytetään useaa pientä aukkoja muutaman ison aukon 5 sijasta. Lisäksi aukko 17 on tuotteen dimensioita pienempi, jolloin tuotteita pääsy imuyhteeseen on estetty. Aukkojen lukumäärää tärkeämpi tekijä on aukkojen 17 yhteispinta-ala. Keksinnön mukaan aukkojen 17 yhteispinta-ala on vähintään puolet 5 kuljetusputken 10 poikkipinta-alasta. Tällöin aikaansaadaan sopiva alipainetaso ja aukoissa ilman virtausnopeus kiihtyy antaen tuotteelle loppusykäyksen.
Edellä mainittujen säätömahdollisuuksien lisäksi on vielä 10 ainakin yksi säätötapa. Keksinnön mukaan kuljetusputken 10 pituussuunnassa aukkoja 17 on matkalla, jonka pituus on 0,8 -1,2 kertaa kuljetusputken 10 halkaisija. Tällöin alipainevaiku-tuksen tasainen leviäminen on taattu ja imukammiosta muodostuu kompakti.
15
Sinällään imukammio voisi sijoittaa miten päin tahansa. Imukul-jettimen toimintaperiaatteen takia imukammio 19 on kuitenkin järjestetty oleellisesti kuljetusputken 10 pystysuoraan sovitetulle osuudelle. Keksinnön mukaisessa imukuljettimessa tavara 20 poistuu kuljetusputkesta painovoimansa ja liike-energiansa voimalla. Siis toisin sanoen putoamalla. Lisäksi kuljetusputken 10 poistopäähän on järjestetty sulkuvälineet 25, jotka on sovitettu avautumaan tuotteen painon ja liike-energian vaikutuksesta. Imun aikana sulkuvälineet sulkevat kuljetusputken poisto-25 pään, jolloin alipainevaikutus kohdistuu syöttöpäähän. Imukammi-on jälkeen tavara putoaa osuen sulkuvälineisiin, jotka avautuvat päästäen tavaran pois kuljetusputkesta. Tavaran poistuttua sulkuvälineet sulkevat jälkeen kuljetusputken poistopään ja tavaroiden kuljettaminen jatkuu. Sulkuvälineiden toiminta on 30 tällöin itseohjautuvaa. Toisin sanoen erilliset säätimet ja toimilaitteet ovat tarpeettomia.
Sulkuvälineet voivat muodostua esimerkiksi saranoidusta läpästä. Läppä kuitenkin vaatii esimerkiksi jousikuormituksen sulkeutuak-35 seen, jolloin kevyiden kappaleiden voi olla vaikea avata läppää. Lisäksi läppä kuluu käytössä ja se aiheuttaa melua. Edullisesti 6 sulkuvälineisiin 25 kuuluu joustavaa materiaalia oleva kaistale 26, joka kattaa kuljetusputken 10 poistopään. Oleellisesti ilmaa läpäisemätön kaistale tukkii riittävästi poistopään. Kaistale kuitenkin avautuu pienellä voimalla ja se on helppo vaihtaa 5 uuteen. Kaistale myös sulkeutuu imun vaikutuksesta ja kaistaleella toteutetut sulkuvälineet ovat käytössä lähes äänettömiä. Kaistale on myös helppo vaihtaa, kun sen kiinnittämiseen käytetään pikalukitusta. Toiminnallinen läppäventtiili toimii tehokkaasti yksittäiskappaleilla, joiden siirtomäärä on maksimissaan 10 5 kpl/s.
Keksinnön mukainen imukuljetin on yksinkertainen ja toimintavarma. Lisäksi esimerkiksi ruiskuvalussa muodostuvat purseet poistuvat aukkojen kautta imukammioon ja sieltä edelleen imu-15 riin. Samalla poistuvat muut epäpuhtaudet, jolloin tuotteet ovat puhtaita ja valmiita pakattavaksi. Imukuljetinta voidaan käyttää myös bulkkitavaran kuljettamiseen. Erityisesti pellettipolttimen syöttökuljettimena keksinnön mukainen imukuljetin on hyödyksi, sillä pöly poistuu imuriin. Bulkkitavaralle suunnitellussa 20 imukuljettimessa on sulkuvälineinä suljettu säiliö, johon bulkkitavara putoaa. Imukuljettimen hankinta- ja käyttökustannukset ovat selvästi matalammat kuin esimerkiksi kiinteiden hihnakuljettimilla. Lisäksi imukuljetin on selvästi nopeampi. Myös imukuljettimen muunneltavuus on erinomainen ja se soveltuu 25 monenlaisille tuotteille. Syöttö- ja poistopään sijainteja voidaan helposti muuttaa. Tällöin yhdellä imukuljettimella voidaan kuljettaa eri tuotantolinjojen tuotteita eri määrän-päivin kulloisenkin tarpeen mukaan.
30 Kuvassa 3 esitetään keksinnön mukaisen imukuljettimen toinen sovellus, joka on tarkoitettu esimerkiksi pelletin kuljettamiseen. Imurakenne 16 on samanlainen kuin kuvan la sovelluksessa. Lisäksi toiminnallisista osista on käytetty samoja viitenumeroja. Ensimmäinen ero on suljettu välisäiliö 27, johon nopeasti 35 siirretään esimerkiksi yhden vuorokauden aikana tarvittava pellettimäärä. Välisäiliö tiivistyy imun voimasta, jolloin 7 erilliset sulkuvälineet ovat tarpeettomia välisäiliön toimissa sulkuvälineinä. Välisäiliö voi olla esimerkiksi sulkusyötintyyp-pinen. Tällöin täysi välisäiliö siirretään käyttöä varten.
5 Pelletin mukana olevan pölyn poistamiseksi riittää, kun imukam-mio on riittävän lähellä suljettua välisäiliötä. Tällainen etäisyys on noin 200 - 500 mm. Pellettien siirtoa on testattu seuraavanlaisella prototyypillä. Kuljetusputken pituus oli kuusi metriä ja halkaisija 32 mm imukammion ollessa mitoitettuna 10 kyseiselle halkaisijalle. Kuljetusputkeen tehtiin rei'itys noin 300 mm ennen poistopäätä. Reikiä oli 40 kappaletta halkaisijan ollessa 4 mm. Imurina käytettiin normaalia teollisuuspölynimu-ria. Prototyypin toiminta oli niin tehokasta, että imuyhteeseen piti järjestää ohivirtaus. Lisäksi reikiin tehtiin senkkaus, 15 jolloin vältettiin roskien kiilautuminen reikiin. Havaittiin myös, että kuljetusputkessa nopeasti etenevät pelletit painavat roskat imurei'ityksestä pitäen siten imukuljettimen toimintakykyisenä. Kuvassa 3 esitetään myös periaatteellisesti pellet-tisäkkiä 28 tai muuta säiliötä. Kuljetusputken syöttöpäässä on 20 lisäksi täryputki 29 tai muu holvautumisen estolaite. Kokeen perusteella määritettiin, että 40 mm kuljetusputkella imukuljet-timen kuljetuskapasiteetiksi saataisiin helposti 600 kg/h.
Imurin mitoitus riippuu sovelluksesta. Tavallisen imuri sijasta 25 voidaan käyttää keskuspölynimuria tai vielä järeämpää teolli-suuspölynimuria. Muovinen kuljetusputki saattaa kulua liian nopeasti. Kuljetusputken materiaalina alumiini voisi olla riittävän kestävä ja helposti työstettävä. Lisäksi liitoskohdat tulisi järjestää siten, että siirtosuuntaan seuraava putken tai 30 käyrän pää laajennetaan edellisen päälle sopivaksi. Tällöin vältetään painehäviöt ja siirrettävien tuotteiden rikkoutuminen. Metallinen kuljetusputki on myös helposti maadoitettavissa, jolloin staattisesta sähköstä aiheutuvat ongelmat voidaan välttää.

Claims (10)

1. Imukuljetin, johon kuuluu kuljetusputki (10) tuotteiden kuljettamista varten sekä välineet (14) alipaineen muodostami- 5 seksi kuljetusputkeen (10), joihin välineisiin (14) kuuluu imuyhteellä (15) varustettu imurakenne (16), jonka kautta kuljetusputki (10) on sovitettu ulottumaan ja jonka matkalla kuljetusputkessa (10) on aukkoja (17), tunnettu siitä, että imurakenne (16) on järjestetty kuljetusputkea (10) ympäröiväksi 10 imukammioksi (19), johon imuyhde (15) on sovitettu oleellisen tangentiaalisesti kuljetusputken (10) suhteen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että imukammion (19) muoto ja mitoitus vastaavat oleelli- 15 sesti imuyhteen (15) muotoa ja mitoitusta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että imukammio (19) on muodostettu kahdesta oleellisesti samanlaisesta kappaleesta (20), joihin on työstetty kuljetusput- 20 kea (10) varten järjestettyä läpivientireikää (21) ympäröivä kammioura (22).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että kappaleet (20) on irrotettavasti kiinnitetty toi- 25 siinsa.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että imukammio (19) on järjestetty oleellisesti kuljetusputken (10) pystysuoraan sovitetulle osuudelle. 30
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että aukkojen (17) yhteispinta-ala on vähintään puolet kuljetusputken (10) poikkipinta-alasta yhden aukon (17) ollessa tuotteen dimensioita pienempi. 35
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että aukot (17) on järjestetty kauttaaltaan kuljetusputken (10) ympäri.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että kuljetusputken (10) pituussuunnassa aukkoja (17) on matkalla, jonka pituus on 0,8 - 1,2 kertaa kuljetusput-ken (10) halkaisija.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että kuljetusputken (10) poistopäähän on järjestetty sulkuvälineet (25), jotka on sovitettu avautumaan tuotteen painon ja liike-energian vaikutuksesta.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen imukuljetin, tunnettu siitä, että sulkuvälineisiin (25) kuuluu joustavaa materiaalia oleva kaistale (26), joka kattaa kuljetusputken (10) poistopään.
FI20086200A 2008-12-16 2008-12-16 Imukuljetin FI120937B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20086200A FI120937B (fi) 2008-12-16 2008-12-16 Imukuljetin

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20086200 2008-12-16
FI20086200A FI120937B (fi) 2008-12-16 2008-12-16 Imukuljetin

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20086200A0 FI20086200A0 (fi) 2008-12-16
FI120937B true FI120937B (fi) 2010-05-14

Family

ID=40240598

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20086200A FI120937B (fi) 2008-12-16 2008-12-16 Imukuljetin

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI120937B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20086200A0 (fi) 2008-12-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20150232287A1 (en) Air flow regulator
US6786681B2 (en) Method and apparatus for the pneumatic conveying of fine bulk material
JP2011226774A (ja) ばら材を冷却または加熱するための装置
US20150321860A1 (en) Vacuum powered resin loading system without central control
US20150231801A1 (en) Resin delivery system with air flow regulator
US10913195B2 (en) Plural air flow regulator delivery apparatus and method
JP2009539738A (ja) 改良された粒体運搬装置および運搬方法
US4451182A (en) Air transport system
CA2435140A1 (en) Device for pneumatic or hydraulic conveying of dusty, powdery or granular bulk material
FI120937B (fi) Imukuljetin
US6634833B2 (en) Pneumatic conveying apparatus
US20180155136A1 (en) Pneumatic material delivery system with air flow limiting
ITBO930355A1 (it) Convogliatore per prodotti, in particolare pacchetti di sigarette.
JPH0218213A (ja) ベルトコンベヤ
CN207918023U (zh) 一种粉末风力输送机
US20180201453A1 (en) Vacuum powered self-controlled loading and conveying granular material
CN104150222A (zh) 一种可控耐磨粉料空气斜槽输送装置
US9052044B2 (en) Adjustable angle cushioning spout end
CN102893114B (zh) 闪速炉速度控制设备
FI127405B (fi) Putkihihnakuljettimen painepuhdistusjärjestelmä
US20170217694A1 (en) Self-controlled vacuum powered granular material conveying and loading system and method
JP6347637B2 (ja) 分岐装置および気力輸送装置
GB2079709A (en) Improvements in or relating to rotary valves
CN210943903U (zh) 一种颗粒或粉料的输料装置
JP2009298535A (ja) 連続吸引式空気輸送装置

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 120937

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed