FI117231B - Järjestely estopalvelun toteuttamiseksi - Google Patents

Järjestely estopalvelun toteuttamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI117231B
FI117231B FI20040663A FI20040663A FI117231B FI 117231 B FI117231 B FI 117231B FI 20040663 A FI20040663 A FI 20040663A FI 20040663 A FI20040663 A FI 20040663A FI 117231 B FI117231 B FI 117231B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
service
network
acr
alarm
customer
Prior art date
Application number
FI20040663A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20040663A0 (fi
FI20040663A (fi
Inventor
Jari Pohtio
Original Assignee
Elisa Oyj
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Elisa Oyj filed Critical Elisa Oyj
Priority to FI20040663A priority Critical patent/FI117231B/fi
Publication of FI20040663A0 publication Critical patent/FI20040663A0/fi
Publication of FI20040663A publication Critical patent/FI20040663A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI117231B publication Critical patent/FI117231B/fi

Links

Landscapes

  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)

Description

117231 Järjestely estopalvelun toteuttamiseksi - Arangemang för att verkligas ett fördindringsservice
Esillä oleva keksintö liittyy viestintään. Tarkemmin esillä olevan keksinnön kohteena on 5 tunnistamattomien kutsujen/puheluiden vastaanoton estäminen mobiiliverkossa.
Mobiiliverkolla tarkoitetaan televerkkoa, johon päätelaitteet voivat liittyä langattomalla liityntäyhteydellä. Tyypillisesti kuitenkin mobiiliverkolla tarkoitetaan matkapuhelin- eli PLMN-verkkoa (Public Land Mobile Network), jossa verkkoelementtien välisessä 10 signaloinnissa käytetään MAP-protokoIlaa (Mobile Application Protocol). PLMN-verkot, esim. GSM-, CDMA-, WCDMA-, GPRS-, EDGE-, UMTS-verkot ja vastaavat 2, ja 3. sukupolven matkapuhelinverkot, on sinällään varsin yksityiskohtaisesti standardisoituja ja määritettyjä ja siksi alan keskitason ammattimiehelle rakenteellisesti ja toiminnallisesti ennestään tuttuja että tässä ei puututa tarkemmin PLMN-verkkoihin ellei siihen ole 15 tapauskohtaisesti erityistä tarvetta esillä olevan keksinnön ymmärtämiseksi.
Ennestään tunnetaan päätelaiteominaisuudet "punainen luuri" -menettely (= asiakas hylkää kutsun suoraan painamalla puhelun lopetus -näppäintä) tai yksinkertainen ’’vastaamatta jättäminen”-menettely. Nämä periaatteet ovat tähän saakka olleet käyttäjän ainoat 20 mahdollisuudet olla ottamatta vastaan tunnistamattomia kutsuja/puheluita. Erityisesti • · , , 1. mobiiliviestinnän kehittymiselle on tyypillistä, että ensin erilaiset viestintää palvelevat φ ratkaisut toteutuvat päätelaiteominaisuuksina ja voivat sitten tulla aikanaan päätelaitteen ***** ,···, käyttäjää tukeviksi mobiiliverldco-ominaisuuksiksi, kuten esim. VLR-rekisteriin (VLR, * · .:. Visitor Location Register) ja/tai HLR-rekisteriin (Home Location Register) järjestetyiksi .·1·, 25 ominaisuuksiksi tai palveluiksi.
♦ · ** 1 "Punainen luuri" -tai ’’vastaamatta jättäminen”-men ette ly ovat kumpikin vaillinaisia eivätkä aa1· .··1, toteuta kutsunestoa mobiili verkon toimesta. Laitetoimittajat eivät ole tähän mennessä a · a 1 · toteuttaneet mobiiliverkkoratkaisua ACR-palvelun (Anonymous Call Rejection) eli * a · ·I β: 30 tunnistamattoman kutsun/puhelun estopalvelun toteuttamiseksi. Syitä voi olla moniakin, a · mutta eräs merkittävimmistä syistä voi olla se, että mobiiliverkossa käytettävässä MAP- a ..1·1 signaloinnissa (MAP, Mobile Application Protocol)) ei ole huomioitu ACR-palvelun * vaatimaa sanomaa. On myös huomattava, että ACR-palvelun taijoavan ratkaisun 117231 2 toteuttaminen yksin operaattoriratkaisuna voi tulla operaattorin kannalta niin kalliiksi ja venyä ajallisesti niin kauas, että investointi ei ole enää kannattava. MAP-signaloinnin standardoinnista poiketen päätelaitestandardoinnissa oli mukana periaate jo alkuvaiheessa. Ongelmana on kuitenkin, että päätelaite ei reagoi tunnistamattoman kutsun saapuessa, ja 5 lisäksi mahdotonta eritellä soittavan asiakasliittymän toimesta salattuja eli tunnistamattomia numeroita ja verkon toimesta salattuja numeroita toisistaan, koska signaloinnissa ei tällaista voida ilmaista.
Lisäpaineita tunnistamattoman puhelun-/kutsuneston toteuttamiselle asettavat myös 10 lainsäädäntöjä EY-direktiivit mm.: - Laki yksityisyyden suojasta televiestinnässä ja teletoiminnan tietoturvasta (22.4.1999) , 14§ ... 17§; - Asetus yksityisyyden suojasta televiestinnässä ja teletoiminnan tietoturvasta (11.6.1999) , 3§; 15 - Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2002/58/EY: Henkilötietojen käsittelystä ja yksityisyyden suojasta sähköisen viestinnän alalla (sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivi), 8 Artikla.
Esillä oleva keksinnön päämääränä on yleisesti aikaansaada operaattorin ylläpitämässä 20 mobiverkossa mobiiliverkon asiakkaalle uusi ja keksinnöllinen järjestely estopalvelun • · * , toteuttamiseksi, joi la estopaivelulla voitaisiin estää tunnistamattoman kutsun ohj aus « m · ·♦ · . kutsuttuun asiakasliittymään. Tällaista estopalvelua käyttämällä asiakkaalla on nyt • * » • *· . * * *. mahdollisuus asettaa asiakasliittymänsä sellaiseen tilaan, jossa asiakasliittymään ei tule ·· · .:. kutsuja, joissa soittajan identiteetti on salainen.
25 • ♦ • •m
Keksinnön erään edullisen suoritusesimerkin mukaisesti eräänä edullisena epäämaäränä on .:. mahdollistaa se, että mobiiliverkossa olisi mahdollista todeta, että kutsuttuun • · * · .···. asiakasliittymään liittyy aktiivinen estopalvelu, erityisesti niin, että HLR-rekisteri voisi . \ ilmaista mobiiliverkon MSC- tai MSC/VLR-keskukselle (MSC, Mobile Switching Centre), * * · 30 että kutsuttuun asiakasliittymään liittyy ja on aktiivisena estopalvelu.
• · • · ··
Esillä olevan keksinnön mukaiselle jäljestetylle mobiiliverkossa toimivan estopalvelun "Σ toteuttamiseksi mobiiliverkon asiakasliittymiä varten on ominaista, että mobiiliverkko 117231 3 tunnistaa, että kutsuttuun asiakasliittymään liittyy estopalveluja että mobiiliverkon älyverkko- eli ΓΝ-palvelu antaa edullisesti AP-signaloinnilla (AP, Application Part), edullisimmin CAP-signaloinnilla (CAP, Camel Application Part - GSM 09.78) mobiiliverkon keskukselle sanoman estopalvelun olemassaolosta. Erityisen edullista on tällöin, estopaivelu 5 on ACR-palvelu, joka on älyverkon eli IN-verkon logiikkaan perustuva älyverkko- eli IN- palvelu.
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa asiakasliittymään liittyvän estopalvelun olemassaolo on rekisteröity asiakasliittymän asiaka$-/palvelutietoihin HLR-rekisterissä. Tieto esto-, 10 edullisesti ACR-palvelun olemassaolosta on signaloitavissa signaloituna kutsujen/puhelujen ohjaamiseksi myös VLR-rekisteriin.
Esillä olevalle keksinnölle on edullista, että mobiiliverkon MSC- tai MSC/VLR-keskus tunnistaa asiakasliittymään liittyvän esto- tai ACR-palvelun siitä, että HLR-rekisteri antaa 15 sille CAP-signaloinnilla sanoman, joka on esim. Camel-, T-CSI-, tai päättyvän puhelun liipaisutieto, kyseisen asiakasliittymän ACR-palvelusta. Tällöin voidaan välttää esto- eli ACR-palvelun toteuttamiselle soveltuvan MAP-sanoman puute.
Saapuvan kutsun ohjaus siirtyy esto- tai ACR-palvelun olemassaolotiedon liipaisun 20 seurauksena älyverkko- eli IN-logiikalle, jokajatkokäsittelee saapuvan kutsun a · , ,·, tapauskohtaisesti. Tällöin IN-logiikka voi esim.
• « t ♦ ♦ . - hylätä kutsun, » · · e»· .···. - ilmoittaa soittajalle, että “numero, johon soititte, ei ota vastaan kutsuja/puheluita, joissa ·· * on numeronnäyttö estetty”, e ««** .···. 25 - ilmoittaa soittajalle, että ’’kutsuttu liittymä ei ota vastaan”, • ψ siirtää kutsun/puhelun vastaajaan, - jatkaa yhteydenmuodostusta.
i .·*·. Asiakasliittymän omistaja/haltija voi omilla asetuksillaan myös vaikuttaa IN-logiikkaan ja siten tulevan kutsun jatkokäsittelyyn.
e · · — · 30 · + * • * 7 Esillä olevan keksinnön mukainen esto- tai ACR-palvelu pohjautuu yhtäältä ajatukseen .,1;* toteuttaa ACR-palvelu tukeutuen kiinteä televerkon standardeihin ja toisaalta älyverkko- eli *: : IN-jäijestelmän kykyyn puuttua asiakasliittymään tulevan kutsun ohjaukseen. Edullisesti on 117231 4 keksinnön mukainen ACR-palvelu integroitu operaattorin omilla menetelmillä operaattorin omaan televerkkoon ja/tai operaattorin sen muihin palveluihin kustannustehokkaasti. Näin esto- tai ACR-palvelu voidaan toteuttaa muista osapuolista, so. esimerkiksi laitetoimittajista ja standardoinnista riippumattomasti. Kun operaattorin tekee esto-, edullisesti ACR-palvelun 5 itse, omilla menetelmillään ja omissa järjestelmissään, voidaan ACR-palvelu saada mobiili- verkon asiakasliittymän käyttöön riippumatta laitetoimittajan ja signalointistandardoinnin aikatauluista.
Keksinnön mukaisella estopalvelun älyverkkoratkaisulla voidaan suodattaa tunnistamattomat 10 kutsut pois ja suorittaa niille asiakasliittymän toivomat toimenpiteet, kuten siirto vastaajaan, tiedonanto tai joku muu toimenpide.
Lainsäädäntöön ja/tai direktiiveihin perustuvat viranomaisvaatimukset voivat aina edellyttää uusia toiminnallisuuksia, jotka saatetaan hinnoitella operaattorin kannalta kalliiksi ja 15 televerkon käyttäjän kannalta edullisiksi. Viranomainen saattaa määrätä myös telepalvelun maksuttomaksi, joten investoinnin pitäisi olla mahdollisimman vähäinen. Esillä olevan keksinnön mukaisella järjestelyllä voidaan joka tapauksessa välttää täysin ulkopuoliset kustannuspaineet.
•. (. a 20 Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkinomaisesti sen erään edullisena pidetyn • 9 • j suoritusesimerkin, joka koskee ACR-palvelun toteuttamista mobiiliverkossa, avulla • · * /[· e viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa » · · ,···\ FIG. 1 esittää kaaviomaisesti esillä olevan keksinnön erään suoritusmuodon mukaista ACR- • * palvelun yleistä periaatetta.
*::: 25 ♦ ♦
Viitataan kuvioon 1, joka esittää esimerkinomaisesti keksinnön mukaisen ACR-palvelun , · t toiminnallista perusperiaatetta. Kuviossa 1 esitettyyn esimerkkijäijestelyyn kuuluu " * l u - kutsuva asiakasliittymä A, joka on kiinteä televerkon 1 asiakasliittymä, * e * · [ - kutsuvan asiakasliittymän A koti- eli paikalliskeskus 11, * ♦ * ·" · 30 - kutsuttu asiakasliittymä B, joka on mobiili- eli PLMN-verkon 2 asiakasliittymä, joka on • * ***** langattoman liitynnän yli yhteydessä mobiiliverkon tukiasemajärjestelmään 21, johon ..*l* kuuluvan tukiaseman peittoalueella kutsuttu liittymä B sijaitsee, * · 117231 5 - mobiiliverkko 2, johon palvelualueen muodostamiseksi kuuluu ainakin yksi mutta tavallisesti useampia tukiasemajäijestelmiS 21, ainakin yksi MSC tai MSC/VLR-keskus 22, mahdollisesti itsenäinen VLR-rekisteri 23, ja HLR-rekisteri 24, sekä GMSC-yhdyskäytäväkeskus, jonka kautta mobiiliverkko 2 on yhteydessä muihin televerkkoihin, 5 ja - ainakin IN-verkko 3, joka esimerkkijäijestelyssä liittyy suoraan tai on tiedonsiirtoyhteydessä mobiiliverkon 2 MSC/VLR-keskukseen 22, jonka palvelualueella on tukiasemajäijestelmä 21, johon on yhteydessä langattoman liittymän yli kutsuttu liittymä B, jota esimerkkijäijestelyssä kutsuu kiinteän verkon 1 liittymä A. MSC/VLR- 10 keskuksen lisäksi ja/tai vaihtoehtona IN-verkko- voi liittyä myös mobiiliverkon MSC-keskukseen ja/tai GMSC-keskukseen (ei esitetty kuviossa 1).
Esillä olevan keksinnön perusajatuksen mukaisesti mobiiliverkon 2 MSC-, MSC/VLR- tai GMSC-keskus 22 tunnistaa, että kutsuttuun liittymään B liittyy ACR-palvelu. Tällöin 15 mainittuun keskukseen liittyvä äly- eli IN-verkkoon 3 jäljestetty ACR-palvelu antaa tiedon CAP-signaloinnilla mainitulle mobiiliverkon keskukselle. Esillä olevan keksinnön mukaisesti siten olennaista, että ACR-palvelu on äly- eli IN-verkon logiikkaan perustuva älyverkko- eli [N-palvelu.
20 Esillä olevan keksinnön mukaisen ACR-palvelun olemassaolon tunnistamiseksi ja sen • * \ vaikutuksen huomioonottamiseksi yhteydenmuodostusvaiheessa, kutsuttuun asiakasliittymään • > · B liittyvän ACR-palvelun olemassaolo on rekisteröity ko. asiakasliittymän B asiakas- • · » .•«I' /palvelutietoihin HLR-rekisterissä 24, edullisesti HLR-rekisteriin liittyvään muistit!etokantaan • * 25. Tieto ACR-palvelun olemassaolosta voi olla signaloitu myös mobiiliverkon 2 VLR- * e · m 25 rekisteriin 23. Näin tieto kutsuttuun asiakasliittymään liittyvän ACR-palvelun olemassaolosta * * aktiivisena saadaan yhteydenmuodostusvaiheessa, kun kutsutun asiakasliittymän sijaintia . mobiiliverkon/-verkkojen 2 palvelualueella paikannetaan.
*··» • · * Tieto salaisesta numerosta välittyy ISUP-signaloinnin IAM-sanomassa (Initial Address • aa :·· · 30 message), tarkemmin ISUP signaloinnin “Calling party number”-parametrin APRI- • a * · · · * indikaattorissa (APRI, Address Presentation Restricted Indicator). APRI-indikaattori voi saada arvot: ♦ •t* * *" * I i. “presentation allowed”, 117231 6 ii. “presentation restricted”, iii. “address not available”, ja iv. “presentation restricted by network”.
5 Kun APRI-indikaattori saa arvon i. tai iii., voidaan kutsuvan asiakasliittymän A kutsu ohjata perille hälyttämään kutsutussa asiakasliittymässä B, jolloin APRI-arvolla i. kutsuvan asiakasliittymän A liittymänumero voi näkyä kutsutun asiakasliittymän B näytöllä ja APRI-arvolla iii. Kutsuvan asiakasliittymän A liittymänumero ei näy kutsutun asiakasliittymän B näytöllä.
10
Kun kutsuvan asiakasliittymän A liittymänumero on salaisen tai kun käytetään kutsukohtaista numeronnäytön estoa, so. kun APRI-indikaattori saa arvon ii. tai iv., kutsuvan asiakasliittymän A kutsu ohjautuu mobiiliverkon 2 keskukseen 22, johon kutsuttu asiakasliittymä B on yhteydessä. Tässä keskuksessa 22 kutsuttuun asiakasliittymään B 15 liittyvän ACR-palvelun IN-verkolla 3 aikaansaatu IN*ohjaus tunnistaa tilanteen ja tekee kutsulle kutsutun asiakasliittymän B jo ennalta määrittelemien asetusten määrittämät toimenpiteet.
Kun kutsutulla asiakasliittymällä B on toiminnassa ACR-palvelu, ACR-palvelun ... 20 aikaansaamia toimenpiteitä voivat olla esim.: ! * 5 • a) kutsun hylkäys, • · a b) standardissa esitetty kutsun purku ja signaloinnissa lähetetään taaksepäin merkki, joka voi a · · olla esim. syykoodi ”ISUP #24”, joka johtaa soittajan keskuksessa tiedonantoon • * "Numero, johon soititte ei ota vastaan puheluita, joissa on numeronnäyttö estetty", * 25 c) kutsu ohjataan / puhelu siirretään suoraan vastaajaan, tai • · d) jokin muu.
·«· 1111e Esillä olevan keksinnön edullisena pidetyn toteutusmuodon mukaisesti mobiiliverkon 2 *** keskus 22 (MSC/VLR) tunnistaa ACR-palvelun siitä, että HLR 24 antaa tiedon kyseisen ··· · 30 asiakasliittymään B liittyvästä ACR-älyverkkopalvelusta, CAP-signaloinnilla (Camel, T-CSI, ' · * · * päättyvän puhelun liipaisu). Keksinnön ansiosta voidaan näin toteuttaa ACR-palvelu, tulla T toimeen ilman ACR-palvelun toteuttamisen kannalta puutteellista MAP- * a 117231 7 protokollasignalointia ja/tai välttää ACR-palvelun kannalta MAP-protokollan modifiointi ACR-palvelua tukevaksi.
Saapuvan kutsun ohjaus siirtyy ACR-palvelun olemassaolotiedon liipaisun jälkeen ja 5 seurauksena IN-verkon 3 älyverkkologiikalle, joka nyt vastaa kutsun jatkokäsittelystä tapauskohtaisesti. Jatkokäsittelyn tulos voi olla esimerkiksi kutsun/puhelun hylkääminen. Jatkokäsittely voi riippua kuitenkin asiakkaan asettamista valinnoista, ja yleisesti koska ACR-palvelussa on kysymys mobiiliverkon keskukseen jäljestettävästä verkkopalvelusta voidaan koko ACR-palvelun on-/ofF-tila asettaa/päivittää päätelaitteesta käsin on-/off-tilaan esim.
10 komennolla *89# ja vast. #89#. Yhtähyvin voidaan ACR-palvelun tilaa päivittää ottamalla yhteys operaattoriin.
Keksintöä on selostettu edellä vain sen perusajatuksen ymmärtämiseksi keksinnön erään edullisena pidetyn suoritusesimerkin avulla. Tällä ei ole luonnollisestikaan haluttu millään 15 tavoin rajata keksintöä vaan oheisen vaatimusasetelman määrittämän suojapiirin puitteissa ovat mahdollisia monet vaihtoehtoiset ja muunnetut ratkaisut sekä monet erilaiset/varioidut keksinnöllisen perusajatuksen kannalta olennaisen palvelukokonaisuuden yksittäiset, ekvivalentin toiminnallisuuden toteuttavat elementit.
;· ·( 20 Niinpä on erikseen korostettava, että CAP-signalointi ei ole luonnollisestikaan ainut • a • ^ mahdollinen vaan mikä tahansa muutakin sovellusprotokollaa, jossa on soveltuva esto- tai » · » /]·. ACR-palvelun olemassaolosanoman siirtoon soveltuva datakenttä. Edelleen voidaan todeta, /··, että yhteydenmuodostus-signalointi voidaan jäljestää hyödyntämään myös erityistä, IN- • · verkosta erillistä ohjaustietokantaa, jolloin yhteydenmuodostuksenohjaus käyttää tätä erillistä ..· 25 ohjaustietokantaa.
* * ·* a a a«« • a«a« aaa « a • « • aa • # • * * a « « • M « «aa • a • a «aa « a a aa a a«a« a * «

Claims (8)

117231
1. Jäijestely mobiiliverkossa (2) toimivan estopalvelun toteuttamiseksi mobiiliverkon 5 asiakasliittymiä (A, B) varten, tunnettu siitä, että mobiiliverkko (2) tunnistaa, että kutsuttuun asiakasliittymään (B) liittyy estopalvelu, ja että mobiiliverkon älyverkko- eli IN-palvelu antaa edullisesti AP-signaloinnilla, edullisimmin CAP-signaloinnilla mobiiliverkon keskukselle (22) sanoman estopalvelun olemassaolosta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että estopalvelu on ACR- palvelu, joka on äly- eli IN-verkon (3) logiikkaan perustuva älyverkko- eli IN-palvelu.
3. Patenttivaatimuksen 1 ja/tai 2 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että asiakasliittymään (A, B) liittyvän estopalvelun, edullisesti ACR-palvelun olemassaolo on rekisteröity 15 asiakasliittymän asiakas-/pal velutietoihin mobiiliverkon (2) HLR-rekisterissä (24).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että tieto ACR-palvelun olemassaolosta voi olla signaloitu mobiiliverkon (2) VLR-rekisteriin (23). .. . 20
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1 ... 4 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että mobiiliverkon • e * ’ l (2) MSC- tai MSC/VLR-keskus (22) tunnistaa asiakasliittymään (A, B) liittyvän ACR- « · v ♦ · · **’ palvelun siitä, että HLR-rekisteri (23) antaa sille CAP-merkinannolla, joka on esim. f f * • # · Camel, T-CSI, tai päättyvän puhelun liipaisutieto, tiedon kyseisen asiakasliittymän (A, B) * * * ACR-palvelusta. *·· ···· 25 • ·
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että saapuvan kutsun ohjaus „ siirtyy ACR-palvelun olemassaolotiedon liipaisun seurauksena IN-verkon (3) älyverkko- ΊΙΙ eli IN-logiikalle, joka jatkokasittelee saapuvan kutsun tapauskohtaisesti, jolloin IN- S s *V logiikka voi esim.: « 30. hylätä kutsun, ·...· - ilmoittaa soittajalle, että "numero, johon soititte, ei ota vastaan kutsuja/puheluita, • j · joissa on numeronnäyttö estetty”, *;**: - ilmoittaa soittajalle, että ’'kutsuttu liittymä ei ota vastaan”, 117231 - siirtää kutsun vastaajaan, jatkaa kutsun muodostusta.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että tulevan kutsun jatkokäsittely ΓΝ-logiikalla voi olla riippuvainen asiakkaan asettamista valinnoista. 5
8. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 1 ... 7 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että ACR-palvelu perustuu älyverkon (3) kykyyn ohjata kutsuttuun asiakasliittymään (B) tulevaa kutsua, jolloin ACR-palvelu on integroitu tai liittyy operaattorin omaan mobiiliverkkoon (2). 10 ·» 9 e · * I « e * • • « · • · « ··· 9 9 9 • e » • e e * *« • * • « 99 m 99Ψ 9999 999 9 9 9 9 999 « 999 • 9999 999 9 9 9 9 999 9 9 9 9 9 9 9 9 999 9 999 9 9 9 9 999 9 999 9999 9 9 117231 ίο
FI20040663A 2004-05-11 2004-05-11 Järjestely estopalvelun toteuttamiseksi FI117231B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20040663A FI117231B (fi) 2004-05-11 2004-05-11 Järjestely estopalvelun toteuttamiseksi

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20040663 2004-05-11
FI20040663A FI117231B (fi) 2004-05-11 2004-05-11 Järjestely estopalvelun toteuttamiseksi

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20040663A0 FI20040663A0 (fi) 2004-05-11
FI20040663A FI20040663A (fi) 2005-11-12
FI117231B true FI117231B (fi) 2006-07-31

Family

ID=32338373

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20040663A FI117231B (fi) 2004-05-11 2004-05-11 Järjestely estopalvelun toteuttamiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI117231B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20040663A0 (fi) 2004-05-11
FI20040663A (fi) 2005-11-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6249674B1 (en) Emergency disablement of termination restrictions
US6850758B1 (en) Method and system for integrating fixed terminals in a mobile telecommunication network
CN101212508B (zh) 一种来电提示方法和系统
FI106508B (fi) Menetelmä ja järjestelmä tilaajaliittymän jäljittämiseksi
US8811276B2 (en) Method of and an arrangement for call establishment between an internet communication environment and a mobile communication environment
EP2312866B1 (en) Method and system of psap callback of in subscriber
CN104105079A (zh) 一种呼叫转移方法及装置
FI106352B (fi) Kutsuvan tilaajan numeron näyttäminen puhelinmuodostuksen yhteydessä
EP2637429A1 (en) Call establishment to an active SIM card identifier in a mobile communications network
CN101106817B (zh) 一种对移动用户实现前转来话保护的方法
FI109259B (fi) Ilkivaltaisen kutsun jäljittäminen
FI117231B (fi) Järjestely estopalvelun toteuttamiseksi
CN102111738B (zh) 主叫侧预防语音呼叫前转陷阱的方法、msc及系统
US6507645B1 (en) Method for changing service data
US20070189484A1 (en) System and method for enabling external service logic for calls involving number portability LRNs
CN101420660A (zh) 一种控制vpn用户收发短信范围的方法
EP2061217A2 (en) Terminal with call transfer function
KR20060134548A (ko) 번호 이동성 기반의 호 처리 방법
WO2008040848A1 (en) Control of a multisubscription
KR100727752B1 (ko) 착신 제한 번호 입력 방법
GB2367218A (en) USSD signal call connection for mobile
EP1388250B1 (en) Services in a telephony system
US8265649B1 (en) Method and system for location determination in a composite wireless/landline communication system
US6834105B2 (en) Method for operating a private telecommunications network
CN111698685B (zh) 一种识别伪装成携号转网号码的虚假主叫的系统和方法

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 117231

Country of ref document: FI