FI115590B - Menetelmä kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi - Google Patents

Menetelmä kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI115590B
FI115590B FI965221A FI965221A FI115590B FI 115590 B FI115590 B FI 115590B FI 965221 A FI965221 A FI 965221A FI 965221 A FI965221 A FI 965221A FI 115590 B FI115590 B FI 115590B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cell
list
handover
signal
cells
Prior art date
Application number
FI965221A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI965221A0 (fi
FI965221A (fi
Inventor
Jeffrey Robert Garncarz
Timothy J Gallagher
Brent Lane Goldstein
Original Assignee
Motorola Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Motorola Inc filed Critical Motorola Inc
Publication of FI965221A0 publication Critical patent/FI965221A0/fi
Publication of FI965221A publication Critical patent/FI965221A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115590B publication Critical patent/FI115590B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/24Reselection being triggered by specific parameters
    • H04W36/32Reselection being triggered by specific parameters by location or mobility data, e.g. speed data
    • H04W36/322Reselection being triggered by specific parameters by location or mobility data, e.g. speed data by location data
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/24Reselection being triggered by specific parameters
    • H04W36/32Reselection being triggered by specific parameters by location or mobility data, e.g. speed data
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W16/00Network planning, e.g. coverage or traffic planning tools; Network deployment, e.g. resource partitioning or cells structures
    • H04W16/24Cell structures

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

115590
Menetelmä kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi
Esillä oleva keksintö liittyy yleisesti kanavanvaihtoihin 5 viestintäjärjestelmässä ja erityisesti menetelmään kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi.
Kanavanvaihtoehdokkaiden luettelo (Handoff Candidate List) käsittää useiden sellaisten solukkotukiasemien luettelon 10 (kuten kuvion 3 solut 32-34), joille matkaviestimen lähe-tin-vastaanotin voidaan vaihtaa sen poistuessa lähdesolun 31 palvelualueelta. Keskus käyttää kunkin solun mahdollisten kanavanvaihtoehdokkaiden luetteloa sellaisen toisen solun paikallistamiseksi, joka pystyy paremmin palvelemaan 15 matkaviestintä.
Kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostaminen koko solukkojärjestelmälle vaatii tiedon siitä, miten radiotaa-juuseteneminen kustakin solusta vuorovaikuttaa etenemiseen 20 sitä ympäröivissä soluissa.
·.···; Kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostaminen on yleen- j\ sä subjektiivinen prosessi. Yhtä taitavat suunnittelijat, .·. vaikka heille olisi annettu samat syöttöparametrit, toden- : ,· 25 näköisesti eivät saisi aikaan samanlaisia kanavanvaihtoeh- dokkaiden luetteloja. Yleinen metodologia käsittää parhai-den palvelijoiden kartan muodostamisen, joka ilmaisee * * kunkin solun ensisijaisen peittoalueen, sekä sellaisten solujen välisten kanavanvaihtojen määräämisen, joiden 30 peittoalueilla on yhteinen raja (esim. solut 31 ja 33). Mahdollisia ehdokkaita poistetaan visuaalisella tarkastele lulla, jos lähde- ja kohdesolun välinen tähtäysviiva on esteen katkaisema tai jos tämä viiva ylittää kolmannen solun alueen merkittävän osan. Tämä manuaalinen menettely » • » » 1 · 2 115590 on aikaa vievä ja virhealtis, erityisesti mikäli kysymyksessä on suuri määrä soluasemia.
Määritettäessä, mitkä solut ovat parhaaksi katsottuja 5 kanavanvaihtoehdokassoluja, etäisyys ja suunta ovat tärkeitä huomioonotettavia tekijöitä. Yksinomaan etäisyys ja suunta eivät kuitenkaan ole aina riittävät kriteerit. Tämä johtuu siitä, koska maasto (rakennukset, puut jne.) vaikuttaa signaalien etenemiseen siten, että signaalinvoimak-10 kuus samalla etäisyydellä solusta vaihtelee suunnan mukaan. Siksi on tärkeätä määrittää, miten maasto vaikuttaa etenemiseen.
Tämän selityksen tarkoituksissa termejä "suhteellinen sig-15 naalinvoimakkuus" ja "signaali-kohinasuhteen arvo" käytetään vaihdettavasii, vaikka tarkemmin sanoen suhteelliset signaalinvoimakkuusarvot edustavat mahdollista signaaliko-hinasuhdetta, koska lähetystaajuutta ei oteta huomioon. Signaalikohinasuhdematriisi muodostetaan edustamaan sitä, 20 miten paljon jostakin solusta tuleva signaali häiritsisi toisesta solusta tulevaa signaalia, jos nämä kaksi solua lähettäisivät samalla taajuudella. Pieni signaalikohina-.*.t suhteen arvo pyrkii ilmaisemaan solut, jotka lähettävät .·. välittömässä "RF-läheisyydessä" ja jotka sellaisina vaati- • » : t- 25 vat kykyä vaihtaa solusta toiseen.
• · · !*) Signaalikohinasuhdematriisi perustuu todellisuudessa kum- mankin solun palvelualueille yhteisen alueen suhteelliseen osuuteen. Solun palvelualue on se alue, jolla solu palve-30 lee matkaviestintä, tai solun sektori sektoreihin jaetussa tapauksessa. Tämä määritellään kaikkien niiden pisteiden * joukkona, joissa palvelevalta solulta tulevalla signaalilla on suurin signaalinvoimakkuus kaikkiin muihin signaaleja lähettäviin soluihin verrattuna. Tällä pyritään mallit-35 tamaan sitä, mitä tapahtuu, kun matkaviestin "vaihdetaan" » .
3 115590 solusta toiseen soluun. Kun toisesta solusta saatu signaa-linvoimakkuus tulee suuremmaksi kuin siitä solusta saatu signaalinvoimakkuus, johon matkaviestin on parhaillaan yhdistetty, matkaviestin "vaihdetaan" voimakkaimman sig-5 naalin aikaansaavalle solulle.
Todellisuudessa kanavanvaihtoa ei tapahdu, jos ilmaistaan sellainen toisesta solusta tuleva signaali, joka on vain vähän voimakkaampi kuin senhetkinen signaali. Tämä aiheut-10 taisi hystereesi-ilmiön, mikäli matkaviestin jatkuvasti siirtyilee kahden solun välillä, joilla on samat signaa-linvoimakkuusarvot. Tämä ongelma voitetaan analogisissa ja digitaalisissa järjestelmissä eri tavalla. Analogisessa järjestelmässä kanavanvaihto tapahtuu, kun kulloinenkin 15 signaali laskee jonkin ennalta määrätyn kynnyksen alapuo lelle. Digitaalisessa järjestelmässä kanavanvaihto tapahtuu, kun havaitaan toinen signaali, joka on jonkin ennalta määrätyn kynnyksen verran voimakkaampi kuin kulloinenkin signaali.
20
Signaalikohinasuhdematriisi lasketaan keskiarvoittamalla V lähdesolun 31 ja kohdesolun 33 väliset signaalikohinasuh- .'•i dearvot kaikilla pisteillä, joilla lähdesolu on mahdolli- * nen palvelija. Tämä suoritetaan vertaamalla lähdesolusta ; ,· 25 31 saatua signaalinvoimakkuutta kaikista muista solukko- järjestelmässä 30 olevista soluista 32-34 saatuihin sig- .’*! naalinvoimakkuuksiin. Jos lähdesolulla 31 on paras signaa- • · linvoimakkuus tässä pisteessä, niin sen katsotaan olevan palveleva solu. Jos se on parhaan signaalinvoimakkuuden 30 alapuolella, niin lähdesolua ei pidetä palvelevana soluna, ja kanavanvaihto toiseen soluun tulee tapahtumaan. Todel-l' lisuudessa signaalinvoimakkuuden täytyy alentua minimikyn- nyksen alapuolelle analogisessa tapauksessa ja suhteelli-[‘ sen kynnyksen alapuolelle muihin kantoaaltoihin nähden 35 digitaalisessa tapauksessa. Niinpä päätettäessä, onko
* I
t t « 4 115590 lähdesolu 31 vielä palveleva solu, sovellamme jompaakumpaa tai kumpaakin näistä kriteereistä. Jos signaalinvoimakkuus on alentunut minimiarvon alapuolelle tai jos se on alentunut parhaan signaalinvoimakkuuden alapuolella olevan alueen ulkopuolelle, niin 5 lähdesolu ei ole palveleva solu tässä pisteessä, ja signaalikohinasuhdetta (S/N, S/N ratio) ei lasketa.
Menetelmä suhteellisen signaalikohinasuhdematriisin muodostamiseksi voidaan kuvata seuraavasti: vertaa jokaisella mahdollisella 10 solukkojärjestelmän kahden solun parulla signaalinvoimakkuutta jokaisessa kummankin solun etenemisalueelle yhteisessä pisteessä parhaaseen signaalinvoimakkuuteen tässä pisteessä kaikkien järjestelmässä olevien solujen tapauksessa. Jos lähdesolun signaalinvoimakkuus jossakin pisteessä on suurempi kuin jokin minimiarvo 15 ja jos se on suurensi tai yhtä suuri kuin paras signaalinvoimakkuus tässä pisteessä miinus jokin kynnysarvo, laske signaalikohinasuhteen arvo tässä pisteessä. Kaikkien lähde- ja kohdesoluparille laskettujen signaalikohinasuhdearvojen keskiarvo on tämän parin signaalikohinasuhdearvo.
20 Täsmällisemmin sanottuna keksinnölle on tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Kuviot 1 ja 2 ovat esillä olevan keksinnön käsittävän prosessin *.,’·· 25 vuokaavioita; , 1. kuvio 3 on viestintäjärjestelmän kaavio; ja * 1 * 1 kuvio 4 on kuvioiden 1 ja 2 prosessia hyväksikäyttävän 30 viestintäjärjestelmän kaavio.
• I
• | ·
Esillä oleva keksintö on toteutettu sellaisen menetelmän asiayhteydessä, jota käytetään signaalinvaimennuksen ennustamiseksi korkeus- ja • 1 · • ·1 maastotietojen perusteella, sekä suhteellisten signaalinvoimakkuuksien 35 matriisin muodosta- * * · * · · * « 1 · » · » * > · » · 5 115590 miseksi kunkin solun ja jokaisen muun solukkojärjestelmässä olevan solun välillä.
Kanavanvaihtoehdokkaiden muodostusprosessin aloitusvai-5 heessa evaluoidaan kaikki mahdolliset kahden solun muodostamat parit. Kukin solupari luokitellaan sillä perusteella, mikä on niiden suhteellinen "RF-läheisyys" ("RF proximity") toisen solun suhteen. Soluilla, jotka ovat tietyn solun voimakkaita RF-häiriölähteitä, on määritelmän mukaan 10 osaksi päällekkäiset peittoalueet. Se missä määrin solun peittoalue on toisen solun peittoalueen kanssa osaksi päällekkäin, on ensimmäinen kriteeri todettaessa, voidaanko solujen välillä tarvita kanavanvaihtoa.
15 Tarkastellaan aluksi kuviota 1, jossa on esitetty yleisesti viitenumerolla 10 osoitettu vuokaavio, joka kuvaa menetelmää kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi. Vaiheessa 11 kaikki mahdolliset kanavanvaihtoparit luokitellaan signaalikohinasuhdematriisin perusteella. Esimerk-20 ki signaalikohinasuhdematriisista, joka on muodostettu kuvion 3 soluja 31-34 käyttäen, on esitetty seuraavassa tau-”· ’· lukossa 1.
6 115590 Lähde- Kohde- Signaali- solu # solu # kohina- suhdearvo 5--- 31 32 9 31 34 15 10 31 33 24 32 31 11 32 33 15 15--- 32 34 25 33 34 26 20 33 32 17 33 31 25 34 33 7 25--- 34 32 19 34 31 26 30 TAULUKKO 1
SIGNAALIKOHINASUHDEMATRIISI
35 Matriisi sisältää useita arvoja, jotka edustavat kunkin : : mahdollisen kantoaalto-/häiriölähdeparin suhteellista signaalinvoimakkuutta, joten matriisi sisältää n(n - 1) arvoa, missä n on tarkasteltavien solujen lukumäärä. Tässä esimerkissä tarkastelemme 4 solua, ja matriisi sisältää 12 40 arvoa. Kullakin kantoaallolla eli lähdesolulla 31 kunkin muun solun tuottamaa suhteellista häiriötä edustavat sig-naalikohinasuhteen arvot (n - 1 arvoa) luokitellaan pie-nimmästä suurimpaan arvoon, missä pienet arvot ilmaisevat häiritsevän signaalin voimakkuuden olevan lähes yhtä suuri 45 kuin kantoaallon signaalinvoimakkuus (ts. voimakas RF-lä-heisyys) ja missä suuremmat arvot ilmaisevat häiritsevän 7 115590 signaalin voimakkuuden olevan pienempi kuin kantoaallon signaalinvoimakkuus (ts. heikko RF-läheisyys).
Palataan tarkastelemaan kuviota 1. Mahdollisten kanavan-5 vaihtoehdokkaiden luokitellun luettelon muodostamisen, vaihe 11, jälkeen solut, joiden häiriöparametrit (kuten signaalikohinasuhteen arvot) ovat ennalta määrätyn kynnysarvon rajoissa — ja joiden katsotaan olevan suurimman RF-läheisyyden rajoissa — luetaan mukaan mahdollisina 10 kanavanvaihtoehdokkaina, vaihe 12. Vaihtoehtoisesti sel laiset kanavanvaihtoehdokkaat, joiden häiriöparametri on maksimiarvon yläpuolella, voidaan poistaa kanavanvaihtoeh-dokkaiden luettelosta. Seuraavaksi vaiheessa 13 tietyt kanavanvaihtoehdokkaat voidaan poistaa ehdokassolun fysi-15 kaalisen sijainnin perusteella. Ehdokkaat, jotka sijaitsevat lähdesolusta maksimietäisyyden ylittävällä etäisyydellä tai joiden kärkikulman suunta suhteessa lähteeltä kohteelle kulkevaan tähtäysviivaan ylittää maksimikulman, poistetaan luettelosta. Tämä on selitetty jäljempänä yksi-20 tyiskohtaisesti kuvion 2 yhteydessä.
Joissakin solukkoteknologioissa kaksisuuntainen kanavan-vaihtokyky on välttämätön (ts. kohdesolun täytyy määri-: teliä myös kanavanvaihto lähdesoluun). Näissä järjestel- : 25 missä kanavanvaihtoehdokkaiden luetteloa voidaan supistaa poistamalla sellaiset ehdokkaat, joille ei ole vastavuo-7! roista kanavanvaihtoa, vaihe 14. Esimerkiksi jos luettelo muodostettiin kuvion 4 solun 41 lähdesektorille 51, jolla solun 42 sektori 52 oli kanavanvaihtoehdokkaana, mutta 30 sektorin 52 luettelossa sektori 51 ei ollut kanavanvaihtoehdokkaana, niin sektori 52 poistettaisiin sektorin 51 ,*. kanavanvaihtoehdokkaiden joukosta.
·_ ; Lisäksi solukon laitteisto- ja ohjelmistojärjestelmien ra- 35 joitukset tekevät välttämättömäksi rajoittaa niiden kohde- 8 115590 solujen lukumäärää, joihin tietty solu voi suorittaa kanavanvaihdon. Näiden laitteistorajoitusten noudattamiseksi voi olla välttämätöntä vielä rajoittaa tietylle solulle valittujen kanavanvaihdon kohdesolujen lukumäärää. Vai-5 heessa 11 laskettujen signaalikohinasuhdeluokitusten perusteella suurimman signaalikohinasuhteen arvon (heikoimman RF-läheisyyden) omaavia kanavanvaihdon kohdesoluja poistetaan, kunnes kohdesolujen lukumäärä on ennalta asetetun luvun suuruinen, vaihe 15.
10
Kuviossa 2 on esitetty aliprosessin 13 vuokaavio. Aliprosessi 13 alkaa laskemalla lähdesolun ja ehdokassolujen välisen kanavanvaihtosäteen, vaihe 21. Solujen verkkokoor-dinaatteja käytetään ensin kahden solun välisen etäisyyden 15 laskemiseksi yhtälön (1) mukaan.
d = V (χ2 - X1 )2 + (γ2 - Y1 )Z (!) jossa 20 Xl, Y1 määrittelevät lähdesolun verkkokoordinaatit, ja X2, ·;··: Y2 määrittelevät kohdesolun verkkokoordinaatit.
: Kullakin lähdesolulla lasketaan lähdesolun ja sen kunkin : ,·. kolmen lähimmän naapurisolun välinen keskimääräinen etäi- 25 syys (D) alla olevaa yhtälöä (2) käyttäen.
D = (dl + d2 + d3)/3 (2)
Keskimääräinen etäisyys (D) kerrotaan sen jälkeen ennalta 30 määrätyllä vakiolla kanavanvaihtosäteen (R) saamiseksi 1,·.· yhtälöstä (3).
R = Dx (3) jossa x on mainittu ennalta määrätty vakio.
9 115590
Kuvion 4 katkoviivalla piirretty ympyrä 60 edustaa tätä kanavanvaihtosädettä. Perussyynä kolmen naapurin valitsemiselle tässä tarkoituksessa on oivallus, että kun kuusi-kulmioverkosto pannaan solukkojärjestelmän maantiedoilleen 5 kartan päälle siten, että kuusikulmioiden keskipisteet osuvat yksiin soluasemien kanssa (normaali käytäntö soluk-kojärjestelmien suunnittelussa ja mallittamisessa), niin kunkin kuusikulmion sivut koskettavat minkä tahansa solun kolmen naapurisolun rajoja. Kolmen lähimmän naapurin kes-10 kimääräinen etäisyys kerrotaan vakioarvolla (esimerkiksi 1,5) verkostoon nähden hieman siirtyneiden soluasemien kompensoimiseksi. Tulokseksi saatava arvo määrää sen suurimman etäisyyden 60 lähdesoluasemasta 41, jolla kanavanvaihdon kohdesolut voivat sijaita.
15
Kanavanvaihtosäteen R määrittämisen jälkeen kanavanvaih-tosäteen ulkopuolella olevat ehdokassolut, kuten solut 42 ja 47, poistetaan ehdokkaiden luettelosta, vaihe 22. Toisin sanoen poistetaan mahdolliset kohdesolut, jotka si-20 jaitsevat tietylle soluasemalle 41 laskettua maksimisädet-tä 60 suuremmalla etäisyydellä.
Seuraava vaihe ehdokasluettelon supistamisessa on poistaa kaikki sellaiset kanavanvaihtoehdokkaat, joiden peittoalu-: 25 eet eivät ole osaksi päällekkäin, vaihe 23. Kuviossa 4 so lun 47 sektori 56 poistettaisiin, koska peittoalueet eivät ’! ole osaksi päällekkäin.
Jos soluasemassa käytetään suunta-antenneja, antennin kat-30 selusuuntaa voidaan käyttää eliminoitaessa kanavanvaihdot antennin "näkökentän" ulkopuolella oleviin soluihin. Näil-lä ehdokkailla on useimmissa tapauksissa myös suuri sig- » * · naalikohinasuhteen arvo. Pieni signaalikohinasuhteen arvo .·’ . ei kuitenkaan välttämättä osoita, että kysymyksessä olevat 35 kaksi solua olisivat vastatusten. Jos on toivottavaa, että • ·« 10 115590 poistetaan sellaisten sektorien väliset kanavanvaihdot, jotka eivät ole vastatusten, koska se tie, jonka matkaviestimen lähetin-vastaanottimen olisi kuljettava, jotta se vaatisi tällaisen kanavanvaihdon, voi sisältää peitto-5 aukkoja tai voi mennä kolmannen solun peittoalueen poikki (esim. solujen 41 ja 47 välillä). Kaava suunnatun lähde-solun ja mahdollisen kohdesolun välisen suhteellisen (kärki )kulman laskemiseksi (X-akselin suhteen) on: 10 0 = ATAN( (Y2 - Y1)/(X2 - Xl))(180/it) (4) kun (Y2 - Y1) > 0, ja 0 = ATAN((Y2 - Y1)/(X2 - Xl))(180/n) + 360 (5) 15 kun (Y2 - Yl) <0, jossa
Xl, Yl määrittelevät lähdesolun verkkokoordinaatit; 20 X2, Y2 määrittelevät ehdokkaana olevan kohdesolun verkko- koordinaatit; ja ·; ·’ ATAN edustaa arcustangenttifunktiota.
Jos suhteellinen kulma 0 on suurempi kuin maksimiarvo : .· 25 (kynnyskulma), niin lähdesektori ei ole mahdollista koh- desektoria vastassa, ja kohdesektori pitää poistaa, vaihe 24. Sen jälkeen aliprosessi 13 palaa prosessin 10 vaiheeseen 14. Esimerkiksi solun 41 sektorin 51 ja solun 52 sektorin 52 välinen kulma olisi riittävän suuri, vaikka 30 signaalikohinasuhteen arvo sektorien välillä olisikin riittävä, jotta sektori 52 poistettaisiin sektorin 51 kanavanvaihtoehdokkaiden luettelosta.
» · · ' Vaikka keksintö on selitetty sen erityisten suoritusmuoto- 35 jen yhteydessä, niin on selvää, että edellä esitetyn seli-
Iti· » · 11 115590 tyksen valossa monet vaihdokset, muutokset ja muunnokset ovat alan asiantuntijoille ilmeisiä. Näin ollen tarkoituksena on, että kaikki tällaiset vaihdokset, muutokset ja muunnokset ovat oheisten patenttivaatimusten määrittele-5 mässä suojapiirissä.
I · · · I 1 • « t I » * > I · • · I » > ·

Claims (3)

115590
1. Menetelmä kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi lähdesektorille, joka menetelmä käsittää 5 seuraavat vaiheet: muodostetaan (11) useiden kanavanvaihtoehdokkaiden luokiteltu luettelo luokittelemalla useat mahdolliset kanavanvaihtosektorit häiriöparametrin mukaiseen 10 järjestykseen; ja poistetaan (13) mainittuihin useisiin kanavanvaihto-ehdokkaisiin kuuluva ehdokas mainitusta luokitellusta luettelosta perustuen fysikaaliseen sijaintiin mainitun 15 lähdesektorin suhteen ja muodostamalla siten mainittu kanavanvaihtoehdokkaiden luettelo, tunnettu siitä, että mainittujen useiden kanavanvaihtoehdokkaiden kohdesektori 20 poistetaan (14) mainitun lähdesektorin mainitusta luoki tellusta luettelosta, ellei mainittu lähdesektori ole , mainitun kohdesektorin kanavanvaihtoehdokkaiden luettelos sa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet tu siitä, että se lisäksi käsittää vaiheen, jossa ;> mainitusta luokitellusta luettelosta poistetaan (12) ,1 · mainittujen useiden kanavanvaihtoehdokkaiden ehdokas, jonka häiriöparametri ylittää kynnyshäiriöparametrin. ·:· 30 » »1
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, * · · , tunnettu siitä, että mainittu vaihe, jossa poistetaan (13) ehdokas fysikaaliseen sijaintiin perustuen, käsittää seuraavat vaiheet: : : 35 · määritetään (21) kanavanvaihtosäde,- ja 115590 poistetaan (22) mainitusta luokitellusta luettelosta sellainen mainittuihin useisiin kanavanvaihtoehdokkaisiin kuuluva ehdokas, joka on mainitun kanavanvaihtosäteen 5 ulkopuolella. > t I » 115590
FI965221A 1995-05-11 1996-12-27 Menetelmä kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi FI115590B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US43914995 1995-05-11
US08/439,149 US5640676A (en) 1995-05-11 1995-05-11 Method for generating a handoff candidate list
US9604709 1996-04-05
PCT/US1996/004709 WO1996036190A1 (en) 1995-05-11 1996-04-05 Method for generating a handoff candidate list

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI965221A0 FI965221A0 (fi) 1996-12-27
FI965221A FI965221A (fi) 1996-12-27
FI115590B true FI115590B (fi) 2005-05-31

Family

ID=23743490

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI965221A FI115590B (fi) 1995-05-11 1996-12-27 Menetelmä kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5640676A (fi)
EP (1) EP0770313B1 (fi)
JP (1) JP3848681B2 (fi)
KR (1) KR100232266B1 (fi)
CA (1) CA2193690A1 (fi)
DE (1) DE69626352T2 (fi)
FI (1) FI115590B (fi)
WO (1) WO1996036190A1 (fi)

Families Citing this family (68)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6038444A (en) * 1994-08-19 2000-03-14 Trimble Navigation Limited Method and apparatus for advising cellphone users of possible actions to avoid dropped calls
FI105515B (fi) * 1995-05-24 2000-08-31 Nokia Networks Oy Menetelmä kanavanvaihdon nopeuttamiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä
JP3832006B2 (ja) * 1996-02-26 2006-10-11 富士ゼロックス株式会社 セルラ通信網およびその通信方法
US6178164B1 (en) * 1996-06-07 2001-01-23 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing idle handoff in a multiple access communication system
US6014564A (en) * 1996-09-19 2000-01-11 Nortel Networks Corporation Method and apparatus for determining virtual cell area
FR2754658A1 (fr) * 1996-10-16 1998-04-17 Philips Electronics Nv Systeme de transmission radioelectrique comportant des mobiles de telecommunications, procede pour se connecter sur un tel systeme et mobile dans lequel ledit procede est applique
JPH10290475A (ja) * 1997-02-12 1998-10-27 Fujitsu Ltd 移動通信システム
FI109510B (fi) 1997-02-28 2002-08-15 Nokia Corp Kanavanvaihto ja puhelunmuodostus matkaviestinjärjestelmässä
US6035199A (en) * 1997-04-10 2000-03-07 Hughes Electronics Corporation Method and apparatus for performing a handoff in a wireless communication system
GB2327013B (en) 1997-06-30 2002-02-13 Ericsson Telefon Ab L M Mobile communications system
US5995840A (en) * 1997-07-17 1999-11-30 Motorola, Inc. Method and apparatus for dynamically selecting a frequency reuse plan for a radio messaging system
FR2768288B1 (fr) * 1997-09-08 1999-10-15 Alsthom Cge Alcatel Station de base controlant les communications mises en oeuvre dans une cellule d'un reseau de radio-communication cellulaire et numerique et procede de controle correspondant
JP2001507545A (ja) * 1997-09-08 2001-06-05 アルカテル デジタルセルラ無線通信ネットワークのセルにおいて実施される通信を制御する基地局ならびに対応する制御方法
US6047183A (en) * 1997-10-30 2000-04-04 Ericsson Inc. Selection of positioning handover candidates based on angle
US6173181B1 (en) * 1997-11-07 2001-01-09 Motorola, Inc. Method and system for controlling neighbor scanning in a subscriber unit in a cellular communication system
US6580910B1 (en) * 1997-12-19 2003-06-17 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Method and system for improving handoffs in cellular mobile radio systems
US6728540B1 (en) * 1998-03-09 2004-04-27 Avaya Technology Corp. Assisted handover in a wireless communication system
JP3092662B2 (ja) * 1998-04-10 2000-09-25 日本電気株式会社 ハンドオフ制御方式
US6324406B1 (en) * 1998-04-27 2001-11-27 Ericsson Inc. Mobile station location determination using radio signal timing values
US5999814A (en) * 1998-05-05 1999-12-07 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Method of detecting and inhibiting mobile station handoff oscillations in a cellular telecommunications network
US6438376B1 (en) * 1998-05-11 2002-08-20 Nortel Networks Limited Wireless communications management and control system using mobile station position and movement information
US6201969B1 (en) * 1998-06-02 2001-03-13 Lucent Technologies Inc. Control of handoff in CDMA cellular systems
US6442393B1 (en) 1998-11-06 2002-08-27 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Use of mobile locating and power control for radio network optimization
US6266514B1 (en) 1998-11-06 2001-07-24 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Poor network coverage mapping
US6351642B1 (en) 1998-12-22 2002-02-26 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) CDMA soft hand-off
AU6920400A (en) * 1999-08-19 2001-03-13 Invertix Corporation Wireless telephone network optimization
US6940838B1 (en) 1999-08-19 2005-09-06 Invertix Corporation Wireless telephone network optimization
US6529740B1 (en) 1999-12-10 2003-03-04 Motorola, Inc. Group radio with subscriber-radio controlled channel selection
US6430414B1 (en) * 1999-12-29 2002-08-06 Qualcomm Incorporated Soft handoff algorithm and wireless communication system for third generation CDMA systems
SE0004081D0 (sv) * 2000-11-02 2000-11-02 Ericsson Telefon Ab L M A method and a computer program related to cell allocation management in a mobile radio network
US7065361B1 (en) 2000-12-08 2006-06-20 Sprint Spectrum L.P. Method of tuning handoff neighbor lists
US6895246B2 (en) * 2000-12-14 2005-05-17 Motorola, Inc. Method and apparatus for optimal system control parameter assignments based on mobile location
US7092722B1 (en) * 2001-07-26 2006-08-15 Sprint Spectrum L.P. Method and system for establishing mobile station active set based on mobile station location
SE0103873D0 (sv) * 2001-11-20 2001-11-20 Ericsson Telefon Ab L M Method in a cellular radio communication network
US7236475B2 (en) 2002-02-06 2007-06-26 Ntt Docomo, Inc. Using subnet relations to conserve power in a wireless communication device
US7047036B2 (en) 2002-07-02 2006-05-16 Interdigital Technology Corporation Method and apparatus for handoff between a wireless local area network (WLAN) and a universal mobile telecommunication system (UMTS)
US6973312B1 (en) * 2002-07-18 2005-12-06 Sprint Spectrum L.P. Method and system of identifying cells in which to apply a carrier frequency
US7787419B2 (en) * 2002-09-17 2010-08-31 Broadcom Corporation System and method for providing a mesh network using a plurality of wireless access points (WAPs)
US7379739B2 (en) * 2002-11-14 2008-05-27 Samsung Electronics Co., Ltd. Apparatus and method for selecting a handoff base station in a wireless network
US7512403B2 (en) * 2002-12-20 2009-03-31 Samsung Electronics Co., Ltd. Apparatus and method for performing an interfrequency handoff in a wireless network
US6954643B2 (en) * 2003-06-25 2005-10-11 Arraycomm Llc Criteria for base station selection, including handover, in a wireless communication system
TWI249360B (en) 2003-11-13 2006-02-11 Interdigital Tech Corp Method and system for facilitating inter-system handover
DK1723814T3 (da) 2004-03-12 2009-11-09 Interdigital Tech Corp Fremgangsmåde til at skifte en radioangangsteknologi mellem trådlöse kommunikationssystemer med en multimode trådlös sende-/modtageenhed
US7805142B2 (en) * 2004-04-02 2010-09-28 Alcatel-Lucent Usa Inc. Methods and device for varying a hand-off base station list based on traffic conditions
US8014781B2 (en) * 2004-06-08 2011-09-06 Qualcomm Incorporated Intra-cell common reuse for a wireless communications system
US7236786B2 (en) * 2004-06-22 2007-06-26 Industrial Technology Research Institute Method and system for providing fast handoff in a WLAN-like communication system using active neighboring sets
CN1977560B (zh) * 2004-06-30 2010-12-08 艾利森电话股份有限公司 天线波束形状优化
CN1981550B (zh) * 2004-06-30 2010-07-21 艾利森电话股份有限公司 站内切换中的数据处理
US20060019663A1 (en) * 2004-07-12 2006-01-26 Interdigital Technology Corporation Robust and fast handover in a wireless local area network
US7415278B2 (en) * 2004-10-27 2008-08-19 Azalea Networks Method and system for creating and deploying a mesh network
EP1876841B1 (en) * 2005-04-26 2018-11-21 Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha Base station control apparatus and radio base station
US7110766B1 (en) 2005-05-31 2006-09-19 Motorola, Inc. Method of generating a handoff candidate list
EP1929668B1 (en) * 2005-08-29 2015-04-15 KTFreetel Co., Ltd. Method and apparatus for optimizing neighbor list automatically in asynchronous wcdma network
WO2007027033A1 (en) * 2005-08-29 2007-03-08 Ktfreetel Co., Ltd. Method and apparatus for optimizing neighbor list automatically in synchronous cdma network
EP1890512A1 (en) * 2006-08-17 2008-02-20 Alcatel Lucent Method, apparatus and network for the selection of a target base station for a handover of a user terminal
US20080152104A1 (en) * 2006-12-20 2008-06-26 Motorola, Inc. Intelligent selection of network elements for upgrades
WO2008085838A1 (en) * 2007-01-04 2008-07-17 Interdigital Technology Corporation Method and apparatus for handover using a candidate set
US8195204B1 (en) 2007-07-25 2012-06-05 Sprint Spectrum L.P. Method and apparatus for scanning sectors in order of distance from mobile station
US7881263B1 (en) 2007-07-31 2011-02-01 Sprint Spectrum L.P. Method for use of azimuth and bearing data to select a serving sector for a mobile station
US20100113021A1 (en) * 2008-10-31 2010-05-06 Nokia Corporation Association of Network Cells with Location Information
US20100208700A1 (en) * 2009-02-13 2010-08-19 Qualcomm Incorporated Methods and systems for selecting a handover base station in mobile wimax
US8326305B2 (en) * 2009-07-24 2012-12-04 Clearwire Ip Holdings Llc Systems and methods for selectively pre-registering data paths for mobile stations
CN102131176B (zh) * 2010-01-19 2014-11-05 中兴通讯股份有限公司 一种微微小区邻区信息更新方法和装置
US8478275B1 (en) 2010-08-05 2013-07-02 Sprint Spectrum L.P. Conditional assignment of connection identifiers to help avoid communication errors
US20120302261A1 (en) * 2010-11-29 2012-11-29 Qualcomm Incorporated Control schemes for determining access terminal location
US10306522B2 (en) 2011-02-14 2019-05-28 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Method and arrangement for automated handling of neighbour cell relations
WO2012148410A1 (en) 2011-04-29 2012-11-01 Empire Technology Development Llc Wireless device handoff between wireless networks
US8670425B1 (en) 2011-08-09 2014-03-11 Sprint Spectrum L.P. Use of past duration of stay as trigger to scan for wireless coverage

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3636641A (en) * 1969-04-07 1972-01-25 Samuel W Daskam Radiological training device
US4475010A (en) * 1983-05-05 1984-10-02 At&T Bell Laboratories High density cellular mobile radio communications
US4670899A (en) * 1985-05-31 1987-06-02 Northern Telecom Limited Load balancing for cellular radiotelephone system
US4718081A (en) * 1986-11-13 1988-01-05 General Electric Company Method and apparatus for reducing handoff errors in a cellular radio telephone communications system
US5517675A (en) * 1991-10-04 1996-05-14 Motorola, Inc. Signal transmission synchronization in a communication system
DE69232723T2 (de) * 1991-12-11 2002-12-05 Motorola Inc Verfahren und vorrichtung zur weiterreichung von mobilfunkgeräten unter benutzung einer leistungsbilanz
US5327575A (en) * 1992-03-23 1994-07-05 Motorola, Inc. Directional handover control in digital mobile radio systems employing MAHO
US5396647A (en) * 1992-11-03 1995-03-07 Motorola, Inc. GPS base wide area communication system site selection
US5432843A (en) * 1993-08-02 1995-07-11 Motorola Inc. Method of performing handoff in a cellular communication system
US5428816A (en) * 1993-09-09 1995-06-27 Hughes Aircraft Company Method and apparatus for mobile assisted handoff
US5509051A (en) * 1993-09-09 1996-04-16 Hughes Aircraft Company Prioritization of neighboring cells
US5465389A (en) * 1994-02-25 1995-11-07 At&T Corp. Method of prioritizing handoff procedures in a cellular system

Also Published As

Publication number Publication date
FI965221A0 (fi) 1996-12-27
JP3848681B2 (ja) 2006-11-22
US5640676A (en) 1997-06-17
WO1996036190A1 (en) 1996-11-14
EP0770313B1 (en) 2003-02-26
EP0770313A1 (en) 1997-05-02
KR100232266B1 (ko) 1999-12-01
KR970705317A (ko) 1997-09-06
FI965221A (fi) 1996-12-27
DE69626352D1 (de) 2003-04-03
CA2193690A1 (en) 1996-11-14
EP0770313A4 (en) 1998-12-09
DE69626352T2 (de) 2003-09-18
JPH10503353A (ja) 1998-03-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI115590B (fi) Menetelmä kanavanvaihtoehdokkaiden luettelon muodostamiseksi
US7945212B2 (en) Network overlay geo-location system with smart antennas and method of operation
US6266529B1 (en) Method for CDMA handoff in the vicinity of highly sectorized cells
CA2290464C (en) A method of maximizing spectral efficiency in a cellular communications system
KR100236982B1 (ko) 부호 분할 다중 접속 방식 이동 통신 시스템에서 이동 단말의 핸드 오프 제어 방법
AU627858B2 (en) Method for planning radio cells in a mobile radio system
CA1285030C (en) Antenna beam boundary detector for preliminary handoff determination
CA2143761C (en) A method of performing handoff in a cellular communication system
AU706667B2 (en) Creation of overlapping cells when using multi casing
US20030129987A1 (en) System and method for frequency planning in wireless communication networks
EP2472972A2 (en) System and method for geographically locating a cellular device
KR20050054953A (ko) 이동 무선 시스템을 동작시키는 방법, 이동 무선 시스템,이동국, 및 이동 무선 시스템에서 인접한 무선 셀들로이루어진 서브-그룹을 결정하기 위한 장치
EP1104211A2 (en) Network enhancement by utilizing geolocation information
KR19990083109A (ko) 시디엠에이 셀룰러 시스템과 다른 유형의 셀룰러 시스템의 조합된 이동 통신망에서의 핸드오프 방법
KR20100079433A (ko) 기지국의 위치를 결정하는 장치 및 방법
US7920870B1 (en) System and method for adaptive configuration of cell structure based on the position of mobile stations
Portela et al. Cellular coverage map as a voronoi diagram
JPH10503906A (ja) 通信システムにおいてハンドオーバを行う方法
US20010046883A1 (en) Method of distributing communications within a cell of a radio-communication network, and a corresponding device and base station
CN100562763C (zh) 一种小区标识定位方法
Okada et al. A dynamic channel assignment strategy using information on speed and moving direction for micro cellular systems
WO1994001974A1 (en) A method of performing mobile assisted hand-off in a communication system
Edwards et al. A predictive fuzzy algorithm for high performance microcellular handoff
CN104936198A (zh) 一种确定邻区关系的方法和装置
Allen et al. Spectrally efficient cell planning in mobile wireless networks

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115590

Country of ref document: FI

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: MOTOROLA MOBILITY, INC.

Free format text: MOTOROLA MOBILITY, INC.

MM Patent lapsed