FI113814B - Monilankaiset helix-antennit - Google Patents

Monilankaiset helix-antennit Download PDF

Info

Publication number
FI113814B
FI113814B FI974352A FI974352A FI113814B FI 113814 B FI113814 B FI 113814B FI 974352 A FI974352 A FI 974352A FI 974352 A FI974352 A FI 974352A FI 113814 B FI113814 B FI 113814B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
helix
antenna
elements
coefficient
axial
Prior art date
Application number
FI974352A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI974352A (fi
FI974352A0 (fi
Inventor
Murat Ermutlu
Kalle Kiesi
Original Assignee
Nokia Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Corp filed Critical Nokia Corp
Priority to FI974352A priority Critical patent/FI113814B/fi
Publication of FI974352A0 publication Critical patent/FI974352A0/fi
Priority to EP98660110A priority patent/EP0920073B1/en
Priority to DE69830557T priority patent/DE69830557T2/de
Priority to US09/193,771 priority patent/US6232929B1/en
Priority to JP10335570A priority patent/JPH11234028A/ja
Publication of FI974352A publication Critical patent/FI974352A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI113814B publication Critical patent/FI113814B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01QANTENNAS, i.e. RADIO AERIALS
    • H01Q11/00Electrically-long antennas having dimensions more than twice the shortest operating wavelength and consisting of conductive active radiating elements
    • H01Q11/02Non-resonant antennas, e.g. travelling-wave antenna
    • H01Q11/08Helical antennas

Landscapes

  • Details Of Aerials (AREA)
  • Variable-Direction Aerials And Aerial Arrays (AREA)
  • Support Of Aerials (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

m , „ th,· , ·, 113814
Momlankaiset helix-antenmt
Esillä oleva keksintö liittyy monilankaisiin helix-antenneihin ja erityisesti, mutta ei välttämättä, nelilankaisiin helix-antenneihin.
5
Nykyään toimii joukko satelliittiviestintäjärjestelmiä, joiden avulla käyttäjät voivat liikennöidä satelliittien kautta käyttäen vain kannettavia viestintälaitteita. Näihin kuuluvat yleismaailmallinen paikannusjärjestelmä GPS (Global Positioning System), joka antaa sijaintiin ja navigointiin liittyviä 10 tietoja maa-asemille, ja puhelinjärjestelmiä, kuten INMARSAT (TM). Tämän tyyppisen henkilökohtaisen, satelliittien kautta tapahtuvan viestinnän (S-PCN) kysynnän odotetaan kasvavan merkittävästi lähitulevaisuudessa.
Eräs erittäin tärkeä tehtävä on kehittää sellainen sopiva antenni, joka pystyy 15 liikennöimään kaksisuuntaisesti suhteellisen kaukana olevan maata kiertävän satelliitin kanssa tyydyttävällä signaali/kohina-suhteella. Työ on tällä osa-. . alueella pyrkinyt keskittymään nelilankaiseen helix-antenniin (QFH) (K.
» I · .' / Fujimoto ja J.K. James, “Mobile Antenna Systems Flandbook”, Norwood, 1994, Artech House). Kuten Kuviossa 1 on havainnollistettu, QFH antenni 1 20 käsittää neljä säännöllistä ja identtistä samankeskisesti kierrettyä resonoivaa , helix-elementtiä 2a - 2d, keskitettynä yhteisen akselin A ympärille ja fyysisesti : poikkeutettuna toisistaan 90°. Vastaanottotilassa neljästä helix-elementistä vastaanotettuja signaaleja vaihesiirretään 0°, 90°, 180°, ja 270° vastaavasti ' ennen kuin ne yhdistetään matkaviestimen RF-vastaanotinyksikössä.
: 25 Samalla tavalla, lähetystilassa, lähetettävä signaali jaetaan neljäksi komponentiksi, joiden suhteelliset vaihesiirrot ovat 0°, 90°, 180°, ja 270° .,,: vastaavasti, joita sitten sovelletaan helix-elementteihin 2a - 2d.
* ; QFH-antenni on osoittautunut sopivaksi satelliittiviestintään pääasiassa 30 kolmesta syystä. Ensiksikin se on suhteellisen pienikokoinen (verrattuna muuhun käyttökelpoiseen antenniin), ominaisuus joka on oleellinen jos sitä on tarkoitus käyttää kannettavassa laitteessa. Toiseksi, QFH-antenni kykenee 2 113814 lähettämään ja vastaanottamaan kiertopolarisoituja signaaleja siten, että polarisaation kiertosuunnan pyörimisliike (johtuen esimerkiksi satelliitin siirtymisestä) ei merkittävästi vaikuta antennille saatavissa olevaan signaalin energiaan. Kolmanneksi, sillä on avaruusvahvistuskuvio (sekä lähetys- että 5 vastaanottotilassa), jonka etusuuntainen pääkeila kattaa puolipallon muotoisen alueen. Tämä vahvistuskuvio on havainnollistettu Kuviossa 2 Kuvion 1 antennille, toimintataajuudella 1,7 GHz. Tämän takia QFH-antenni sopii hyvin liikennöintiin käyttäjän pään yläpuolisella puolipallon muotoisella alueella sijaitsevien satelliittien kanssa.
10
Erääksi ongelmaksi QFH-antennilla kuitenkin jää sen suuri koko. Jos sitä voidaan pienentää, kannettavien satelliittiviestinlaitteiden markkinat todennäköisesti kasvavat huomattavasti. Eräs keino pienentää QFH-antennin pituutta tietyllä taajuuskaistalla on helix-elementtien kierteen nousun 15 pienentäminen. Kuitenkin, tällä on taipumus kasvattaa antennin vaakasuuntaista vahvistusta pystysuuntaisen vahvistuksen kustannuksella, ,·. ; mikä siirtää vahvistuskuviota kauemmas ihanteellisesta puolipallosta. Toinen : tapa lyhentää antennia on helix-elementtien muotoileminen kiinteän dielektrisen sydämen ympärille. Kuitenkin, tämä ei vain lisää antennin •••20 painoa, se aiheuttaa häviöitä jotka heikentävät antennin vahvistusta.
«· ·
Esilläolevan keksinnön tarkoituksena on parantaa monilankaisten helix-antennien rakenteen joustavuutta vahvistuskuvioiden erikoisovelluksia varten ·’ : räätälöinnin mahdollistamiseksi. Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on ’ 25 myös satelliittiviestintään käytettävien QFH-antennien tekeminen ' * : lyhyemmiksi.
• *·· Esillä olevan keksinnön erään ensimmäisen toteutustavan mukaan esitetään :Λ: monilankainen helix-antenni, jossa on useita samankeskeisesti kierrettyjä 30 helix-elementtejä, joita jokaista helix-elementtiä määrittää aksiaalikerroin z, radiaalikerroin r, ja kulmakerroin #, jossa ainakin yhdelle helix-elementille on epälineaarinen aksiaalikertoimeen z nähden, joka antenni on 3 113814 tunnettu siitä, että kaikkien helix-elementtien^%z on epälineaarinen aksiaalikertoimeen z nähden.
Esillä oleva keksintö tuo monilankaisten helix-antennien suunnitteluun 5 muuttujan, jota ei aikaisemmin ole sovellettu. Tekemällä varovaisia epälineaarisia muutoksia monilankaisten helix-antennien helix-elementteihin voidaan antennin avaruusvahvistuskuvio optimoida. Lisäksi, antennin aksiaalista pituutta voidaan pienentää.
10 Edullisesti on muuttuva verrattuna kertoimeen z, oleellisesti identtisesti kaikille helix-elementeille.
Edullisesti, % muuttuu jaksottaisesti. Vielä edullisemmin, tämän muutoksen jakso on kokonaisluvulla jaollinen osa helix-elementin yhden 15 kierroksen pituudesta. Vaihtoehtoisesti, jakso voi olla kierroksen pituuden ‘.*‘i kokonaisluvulla jaollisen osan monikerta.
• * ‘ ; Edullisesti, aksiaalikerroin z on kulmakertoimen #sinifunktio, eli * · · ·*’ z = ko0 + fsm{kxAjossa k0 ja k{ ovat vakioita. Aksiaalikerroin z voi olla ;1 ·’; 20 usean kulmakertoimen sinifunktion summa, eliz = k06 + / sin(/cjö) + ...+fn s\Y\(kn6) . Funktiot/ voivat olla kerroinvakioita.
Edullisesti, radiaalikerroin r on aksiaalikertoimeen z nähden vakio kaikille ; : : helix-elementeille. Helix-elementit voidaan järjestää lieriömäisen sydämen 25 kehälle. Vaihtoehtoisesti,r voi muuttua z:an nähden. Esimerkiksi, r voi muuttua lineaarisesti z :an nähden yhden tai useamman helix-elementin osalta, esim. sijoittamalla kyseinen elementti tai elementin katkaistun kartion ulkopinnalle. Molemmissa tapauksissa sydän voi olla kiinteää ainetta, mutta edullisesti ontto antennin painon vähentämiseksi. Ontto sydän voi käsittää 30 kierretyn arkin dielektristä materiaalia. Helix-elementit voivat olla sydämen 113814 4 ympäri kierrettyjä metallilankasäikeitä, etsaamalla tai kasvattamalla muodostettuja metalliraitoja, tai ne voivat olla mitä tahansa muuta sopivaa rakennetta. Antennin ominaisuuksia voidaan säätää muodostamalla sydämeen läpimeneviä aukkoja tai muuten muuttamalla sydämen dielektrisiä 5 ominaisuuksia.
Edullisesti, monilankainen helix-antenni on nelilankainen helix- antenni, jossa on neljä kierteistä antennielementtiä. Antennielementit on edullisesti sijoitettu 90° välein, vaikka muitakin jakoja voidaan valita. Epälineaarisuutta voidaan 10 soveltaa yhteen tai useampaan helix-elementtiin antennin vahvistuskuvion etukeilan saamiseksi lähemmäs puolipallon muotoa ja vahvistuskuvion takakeilojen pienentämiseksi, tai vahvistuskuvion räätälöimiseksi mihin tahansa muuhun haluttuun muotoon. Keksintöä voi soveltaa myös muihin monilankaisiin antenneihin, kuten kaksilankaisiin antenneihin.
15
Esillä olevan keksinnön toteutusmuodoiksi soveltuvat monilankaiset antennit : voidaan järjestää olemaan käytössä joko takasuuntaisessa tai etusuuntaisessa päätysäteilymoodissa helix-elementtien sopivalla vaiheistuksella.
·:* 20
Esillä olevan keksinnön erään toisen toteutusmuodon mukaan esitetään matkaviestinlaite joka käsittää esillä olevan keksinnön ensimmäisen toteutusmuodon mukaisen monilankainen helix-antennin. Laite on edullisesti ’ järjestetty liikennöimään satelliitin kanssa. Vielä edullisemmin, laite on 25 satelliittipuhelin.
1 ' r · ; · ‘ Esillä olevan keksinnön erään kolmannen toteutusmuodon mukaan esitetään : ’·· menetelmä sellaisen monilankaisen helix-antennin valmistamiseksi jossa on ·: useita kierteisiä antennielementtejä, joka menetelmä käsittää vaiheet: 30 muodostetaan useita pitkänomaisia sähköä johtavia antennielementtejä oleellisesti tasomaisen dielektrisen arkin pinnalle, ja s 113814 sen jälkeen mainittu arkki kierretään lieriöksi mainittujen antennielementtien ollessa lieriön ulkopinnalla, joka menetelmä on tunnettu siitä, että jokaisen mainituista elementeistä on epälineaarinen.
5
Esillä olevan keksinnön ja sen toteutusmuotojen esittämiseksi, viitataan seuraavassa, esimerkkien avulla, oheisiin piirroksiin, joissa:
Kuvio 1 havainnollistaa tekniikan tason mukaista nelilankaista helix-antennia; 10 Kuvio 2 havainnollistaa Kuvion 1 nelilankaisen helix-antennin vahvistuksen avaruuskuviota poikkileikkauksena ;
Kuviot 3A - 3D esittävät aksiaalikerrointa z vastaavien helix-elementtien kulmakertoimen Θ funktiona; ja
Kuvio 4 havainnollistaa, poikkileikkauksena, Kuvion 3B mukaisesti 15 rakennetun nelilankaisen helix-antennin vahvistuksen avaruuskuviota.
: Edellä on jo kuvattu, viitaten Kuvioon 1, tavanomaista nelilankaista helix- ; antennin. Antenni muodostetaan neljästä säännöllisestä helix-elementistä 2a · · · : - 2d, joissa, kutakin elementtiä varten, aksiaalikerroin zon kulmakertoimen Θ 20 lineaarifunktio, eli z = k6 jossa k on vakio. Tätä on havainnollistettu ’*· kaksiulotteisesti Kuviossa 3A, joka asiallisesti esittää helix-elementtejä auki * · * "·' * kierrettyinä. Tämän takia pystyakseli vastaa z :a kun taas vaaka-akseli on verrannollinen kulmakertoimeen Θ (mitat molemmilla akseleilla ovat ... millimetrejä). Kuvioiden 1 ja 3A aksiaalinen pituus z on 15,37 cm, säde ron • 25 0,886 cm, ja kierrosten lukumäärä N on 1,2.
• * ·
Epälineaarisuuden lisäämiseksi helix-elementtiin, aksiaalikerrointa voidaan ·’_ kuvata yhtälöllä: _ . f2π0θ\ . fΙττάθ' z = 6/ +asm - +csin - ^ ^ax ' ^ ^ax ' β 113814 i jossa a,b,c, ja d ovat helix-elementin epälineaarisuutta ohjaavat vakiot ja on elementin aksiaalinen pituus. a,c voidaan ajatella epälineaarisen vaihtelun amplitudina, kun taas b,d voidaan ajatella vaihtelujaksona. θ:η muutosnopeus z nähden, tulee epälineaariseksi z:an nähden, 5 tuloksena z:an lisätystä sinimuotoisesta variaatiosta. Kun a,b,c, ja d ovat nollia, helix-elementti on lineaarinen, eli kuten Kuvioiden 1 ja 3A antennissa.
Kuviot 3B - 3D näyttävät kaksiulotteisia esityksiä QFH-antenneista, joissa on epälineaariset helix-elementit, ja joita voidaan kuvata edellä esitetyllä 10 yhtälöllä, jossa kertoimilla a,b,c, ja d on seuraavassa taulukossa esitetyt arvot, kierrosten lukumääräksi on asetettu kiinteästi N = 1.2, ja säteeksi r on asetettu kiinteästi 0,886 cm. Nämä antennit on suunniteltu toimimaan ! taajuudella 1,7 GHz. Taulukko esittää vertailun vuoksi myös Kuvion 3A
mukaisen lineaarisen antennin kertoimet.
15
Kuvio lax(cm) N r(cm) a b c d f0(GHz) • ·______________ f 3A 15,37 1,.2 0,.886 0 0 0 0 1,7 * · · ·
3B 13^8 T2 0,886 Ö Ö 5 5 Ϊ~J
3C 14J T2 0,886 19 Ϊ Ö Ö ΐ~J
z » : " 3D 13iÖ T2 0,886 5 ί 3 9 Tj
r · · I I I 1 I I I
Edellä oleva taulukko sisältää myös QFH-antennien aksiaaliset pituudet lax, joista käy ilmi, että silloin kun epälineaarisuutta on sovellettu joko nousuun tai • · muotoon, antennin aksiaalinen pituus tietyllä säteellä ja kierrosmäärällä • · 20 pienenee.
·’ " Kuvio 4 esittää Kuvion 3B QFH-antennin avaruusvahvistuskuviota taajuudella ’ " 1,7 GHz. Vertailu Kuvion 3A Kuviossa 2 esitettyyn avaruusvahvistuskuvioon näyttää, että epälineaarisuuden tuominen helix-elementteihin pienentää 25 vahvistusta aksiaalisuunnassa ~2,5 dB. Kuitenkin, tämän pienenemisen kompensoi antennin pituuden 1,57 cm pieneneminen. Silloin kun QFH- ^ 113814 antenni on tarkoitettu liikennöintiin maata matalalla kiertävien satelliittien kanssa, vahvistuskuvion vääristyminen voi jopa olla edullista.
On ilmeistä, että edellä kuvattuihin toteutusmuotoihin voidaan tehdä useita 5 erilaisia muutoksia poikkeamatta esillä olevan keksinnön tunnusmerkeistä.
i ί » ♦ * · » i · » · · * · • · · • · · · I ·
» » I
* « « ' * * » · i · · 4 * > • I I t

Claims (31)

1. Monilankainen helix-antenni, jossa on useita samankeskeisesti kierrettyjä helix-elementtejä, joita jokaista helix-elementtiä määrittää aksiaalikerroin, z, 5 radiaalikerroin r, ja kulmakerroin Θ, jossa ainakin yhdelle helix-elementille % on epälineaarinen aksiaalikertoimeen z nähden, tunnettu siitä, että kaikkien helix-elementtien on epälineaarinen aksiaalikertoimeen z nähden. 10
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen antenni, tunnettu siitä, että % on muuttuva verrattuna kertoimeen z, oleellisesti identtisesti kaikille helix-elementeille.
3. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen antenni, tunnettu siitä, että muuttuu jaksottaisesti.
, . 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen antenni, tunnettu siitä, että tämän | muutoksen jakso on kokonaisluvulla jaollinen osa helix-elementin yhden v' 20 kierroksen pituudesta tai jakso on kierroksen pituuden monikerta. ♦ * I t
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen antenni, tunnettu siitä, että, • ♦ t : * *: mainitun ainakin yhden elementin osalta aksiaalikerroin z on kulmakertoimen sinifunktio Θ, el\z = k06 + f sm(kx0) jossa kQ ja kx ovat vakioita. 25 t
· '·;· 6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen antenni, tunnettu siitä, että • ‘: aksiaalikerroin z on usean kulmakertoimen sinifunktion summa, eli *. ·.: z = kQ0 + /, sinC^Ö) +.. .+/„ sin(A:n0) . » * · 9 113814
7. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen antenni, tunnettu siitä, että radiaalikerroin r on vakio aksiaalikertoimeen z nähden kaikille helix-elementeille.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen antenni, tunnettu siitä, että helix- elementit on järjestetty lieriömäisen sydämen kehälle.
8 113814
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen antenni, tunnettu siitä, että mainittu sydän on ontto ja käsittää yhden tai useamman kierretyn arkin 10 dielektristä ainetta.
10. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen antenni, tunnettu siitä, että antenni on nelilankainen helix-antenni jossa on neljä helix-elementtiä. 15
11. Matkaviestinlaite, joka käsittää monilankaisen helix-antennin, jossa on useita samankeskeisesti kierrettyjä helix-elementtejä, joita jokaista helix-elementtiä määrittää aksiaalikerroin.z, radiaalikerroin r, ja kulmakerroin Θ, jossa ainakin yhdelle helix-elementille on epälineaarinen : 20 aksiaalikertoimeen z nähden, t u n n e 11 u siitä, että ,: kaikkien helix-elementtien on epälineaarinen • • aksiaalikertoimeen ^ nähden.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen matkaviestinlaite, tunnettu siitä, 25 että on muuttuva verrattuna kertoimeen z, oleellisesti identtisesti kaikille helix-elementeille. t t *
13. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen matkaviestinlaite, » tunnettu siitä, että muuttuu jaksottaisesti. ; : 30 10 113814
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen matkaviestinlaite, tunnettu siitä, että tämän muutoksen jakso on kokonaisluvulla jaollinen osa helix-elementin yhden kierroksen pituudesta tai jakso on kierroksen pituuden monikerta.
15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen matkaviestinlaite, tunnettu siitä, J että, mainitun ainakin yhden elementin osalta aksiaalikerroin z on kulmakertoimen sinifunktio 0, eliz = k09 + /sin(fc,0) jossa k0 ja kx ovat vakioita.
16. Patenttivaatimuksen 14 tai 15 mukainen matkaviestinlaite, tunnettu siitä, että aksiaalikerroin z on usean kulmakertoimen sinifunktion summa, eli z = k09 + fx sin(&j0) + ...+fn sin(kn9) .
17. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen matkaviestinlaite, 15 tunnettu siitä, että radiaalikerroin r on vakio aksiaalikertoimeen z nähden kaikille helix-elementeille.
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen matkaviestinlaite, tunnettu siitä, että helix-elementit on järjestetty lieriömäisen sydämen kehälle. : 20 * *
19. Patenttivaatimuksen 18 mukainen matkaviestinlaite, tunnettu siitä, . että mainittu sydän on ontto ja käsittää yhden tai useamman kierretyn arkin | · dielektristä ainetta. : : 25
20. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen matkaviestinlaite, tunnettu siitä, että antenni on nelilankainen helix-antenni jossa on ..!: ’ neljä helix-elementtiä. • * • · »
21. Satelliittipuhelin, joka käsittää monilankaisen helix-antennin, jossa on ‘: 30 useita samankeskeisesti kierrettyjä helix-elementtejä, joita jokaista helix- :T: elementtiä määrittää aksiaalikerroin.^, radiaalikerroin r, ja kulmakerroin Θ, > * * jossa ainakin yhdelle helix-elementille on epälineaarinen ! 11 113814 i i ! aksiaalikertoimeen z nähden, tunnettu siitä, että \ kaikkien helix-elementtien on epälineaarinen aksiaalikertoimeen ^ nähden.
22. Patenttivaatimuksen 21 mukainen satelliittipuhelin, tunnettu siitä, että <% on muuttuva verrattuna kertoimeen z, oleellisesti identtisesti kaikille helix-elementeille.
23. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen satelliittipuhelin, 10 tunnettu siitä, että muuttuu jaksottaisesti. j
24. Patenttivaatimuksen 23 mukainen satelliittipuhelin, tunnettu siitä, että tämän muutoksen jakso on kokonaisluvulla jaollinen osa helix-elementin yhden kierroksen pituudesta tai jakso on kierroksen pituuden monikerta. 15
25. Patenttivaatimuksen 24 mukainen satelliittipuhelin, tunnettu siitä, että, mainitun ainakin yhden elementin osalta aksiaalikerroin z on kulmakertoimen sinifunktio Θ, eliz = k06 + /sin^ö) jossa k0 ja ovat : vakioita. | : 20
·' ;* 26. Patenttivaatimuksen 24 tai 25 mukainen satelliittipuhelin, tunnettu »· ;; · siitä, että aksiaalikerroin z on usean kulmakertoimen sinifunktion summa, eli I " z = kQd + /, sinikfi) + ...+/„ sin(knd) . • ·
27. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen satelliittipuhelin, tunnettu siitä, että radiaalikerroin r on vakio aksiaalikertoimeen z ^; nähden kaikille helix-elementeille. • · • · • ·
28. Patenttivaatimuksen 27 mukainen satelliittipuhelin, tunnettu siitä, • t · ' . 30 että helix-elementit on järjestetty lieriömäisen sydämen kehälle. « 113814
29. Patenttivaatimuksen 28 mukainen satelliittipuhelin, tunnettu siitä, että mainittu sydän on ontto ja käsittää yhden tai useamman kierretyn arkin dielektristä ainetta.
30. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen satelliittipuhelin, tunnettu siitä, että antenni on nelilankainen helix-antenni jossa on neljä helix-elementtiä.
31. Menetelmä sellaisen monilankaisen helix-antennin valmistamiseksi jossa 10 on useita kierteisiä antennielementtejä, joka menetelmä käsittää vaiheet: muodostetaan useita pitkänomaisia sähköä johtavia antennielementtejä oleellisesti tasomaisen dielektrisen arkin pinnalle, ja sen jälkeen mainittu arkki kierretään lieriöksi antennin muodostamiseksi, tunnettu siitä, että 15 jokainen mainituista elementeistä on epälineaarinen. t · i ; · I | • i • | • » 1 * · t · « > » 13 113814
FI974352A 1997-11-27 1997-11-27 Monilankaiset helix-antennit FI113814B (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI974352A FI113814B (fi) 1997-11-27 1997-11-27 Monilankaiset helix-antennit
EP98660110A EP0920073B1 (en) 1997-11-27 1998-10-30 Multi-filar helix antennae
DE69830557T DE69830557T2 (de) 1997-11-27 1998-10-30 Multifilare Wendelantenne
US09/193,771 US6232929B1 (en) 1997-11-27 1998-11-17 Multi-filar helix antennae
JP10335570A JPH11234028A (ja) 1997-11-27 1998-11-26 多条撚り螺旋アンテナ、その製造方法、及びそれを備えた移動通信装置及び衛星電話

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI974352A FI113814B (fi) 1997-11-27 1997-11-27 Monilankaiset helix-antennit
FI974352 1997-11-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI974352A0 FI974352A0 (fi) 1997-11-27
FI974352A FI974352A (fi) 1999-05-28
FI113814B true FI113814B (fi) 2004-06-15

Family

ID=8550023

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI974352A FI113814B (fi) 1997-11-27 1997-11-27 Monilankaiset helix-antennit

Country Status (5)

Country Link
US (1) US6232929B1 (fi)
EP (1) EP0920073B1 (fi)
JP (1) JPH11234028A (fi)
DE (1) DE69830557T2 (fi)
FI (1) FI113814B (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB9417450D0 (en) * 1994-08-25 1994-10-19 Symmetricom Inc An antenna
SE514530C2 (sv) * 1998-05-18 2001-03-12 Allgon Ab Antennanordning omfattande kapacitivt kopplade radiotorelement och en handburen radiokommunikationsanordning för en sådan antennanordning
JP2000341024A (ja) * 1999-05-13 2000-12-08 K Cera Inc ヘリカルアンテナ、その製造装置及び製造方法
FR2814285A1 (fr) * 2000-09-15 2002-03-22 France Telecom Antenne helicoidale a pas variable, et procede correspondant
GB0204014D0 (en) * 2002-02-20 2002-04-03 Univ Surrey Improvements relating to multifilar helix antennas
US7245268B2 (en) * 2004-07-28 2007-07-17 Skycross, Inc. Quadrifilar helical antenna
US7173576B2 (en) * 2004-07-28 2007-02-06 Skycross, Inc. Handset quadrifilar helical antenna mechanical structures
GB2437998B (en) * 2006-05-12 2009-11-11 Sarantel Ltd An antenna system
GB2441566A (en) * 2006-09-06 2008-03-12 Sarantel Ltd An antenna and its feed structure
GB2444750B (en) 2006-12-14 2010-04-21 Sarantel Ltd An antenna arrangement
GB2444749B (en) * 2006-12-14 2009-11-18 Sarantel Ltd A radio communication system
FR2916581B1 (fr) * 2007-05-21 2009-08-28 Cnes Epic Antenne de type helice.
FR2920917B1 (fr) * 2007-09-11 2010-08-20 Centre Nat Etd Spatiales Antenne de type helice a brins rayonnants a motif sinusoidal et procede de fabrication associe.
US8799861B2 (en) * 2008-01-30 2014-08-05 Intuit Inc. Performance-testing a system with functional-test software and a transformation-accelerator
GB0904307D0 (en) * 2009-03-12 2009-04-22 Sarantel Ltd A dielectrically-loaded antenna
US8106846B2 (en) * 2009-05-01 2012-01-31 Applied Wireless Identifications Group, Inc. Compact circular polarized antenna
US8618998B2 (en) 2009-07-21 2013-12-31 Applied Wireless Identifications Group, Inc. Compact circular polarized antenna with cavity for additional devices

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4148030A (en) * 1977-06-13 1979-04-03 Rca Corporation Helical antennas
FR2624656B1 (fr) 1987-12-10 1990-05-18 Centre Nat Etd Spatiales Antenne de type helice et son procede de realisation
FI79210C (fi) 1988-04-18 1989-11-10 Nokia Mobile Phones Ltd Foergreningsnaet i kedja foer en basstation i ett radiotelefonnaet.
FI84537C (fi) 1990-01-18 1991-12-10 Nokia Mobile Phones Ltd Diversitetsantennkoppling foer en digital mobiltelefon.
FI89646C (fi) 1991-03-25 1993-10-25 Nokia Mobile Phones Ltd Antennstav och foerfarande foer dess framstaellning
FI92446C (fi) 1992-12-22 1994-11-10 Nokia Mobile Phones Ltd Autoradiopuhelinantenni
FR2711277B1 (fr) * 1993-10-14 1995-11-10 Alcatel Mobile Comm France Antenne du type pour dispositif radio portable, procédé de fabrication d'une telle antenne et dispositif radio portable comportant une telle antenne.
GB9417450D0 (en) * 1994-08-25 1994-10-19 Symmetricom Inc An antenna
US5489916A (en) 1994-08-26 1996-02-06 Westinghouse Electric Corp. Helical antenna having adjustable beam angle
AU703819B2 (en) 1994-12-22 1999-04-01 Andrew Llc An adjustable helical antenna
US5657028A (en) 1995-03-31 1997-08-12 Nokia Moblie Phones Ltd. Small double C-patch antenna contained in a standard PC card
CN1075251C (zh) * 1995-03-31 2001-11-21 摩托罗拉公司 罩住多臂天线单元的罩子和有关的方法
GB2299455B (en) * 1995-03-31 1999-12-22 Motorola Inc Self phased antenna element with dielectric and associated method
FI98165C (fi) * 1995-06-05 1997-04-25 Lk Products Oy Kaksitoiminen antenni
US5627550A (en) 1995-06-15 1997-05-06 Nokia Mobile Phones Ltd. Wideband double C-patch antenna including gap-coupled parasitic elements
US5581268A (en) * 1995-08-03 1996-12-03 Globalstar L.P. Method and apparatus for increasing antenna efficiency for hand-held mobile satellite communications terminal
US5680144A (en) 1996-03-13 1997-10-21 Nokia Mobile Phones Limited Wideband, stacked double C-patch antenna having gap-coupled parasitic elements
GB9606593D0 (en) * 1996-03-29 1996-06-05 Symmetricom Inc An antenna system
US5990847A (en) 1996-04-30 1999-11-23 Qualcomm Incorporated Coupled multi-segment helical antenna
US5872549A (en) 1996-04-30 1999-02-16 Trw Inc. Feed network for quadrifilar helix antenna
US6112102A (en) * 1996-10-04 2000-08-29 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Multi-band non-uniform helical antennas

Also Published As

Publication number Publication date
EP0920073B1 (en) 2005-06-15
EP0920073A1 (en) 1999-06-02
FI974352A (fi) 1999-05-28
FI974352A0 (fi) 1997-11-27
JPH11234028A (ja) 1999-08-27
DE69830557T2 (de) 2006-05-11
DE69830557D1 (de) 2005-07-21
US6232929B1 (en) 2001-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI113814B (fi) Monilankaiset helix-antennit
KR100384656B1 (ko) 기생 소자를 구비한 이중-대역 나선형 안테나
AU719636B2 (en) Composite antenna
AU2003208992B2 (en) Aperiodic array antenna
US6987493B2 (en) Electronically steerable passive array antenna
US6518925B1 (en) Multifrequency antenna
KR100637346B1 (ko) 무선통신장치용 안테나 시스템
US6334048B1 (en) Antenna system and a radio communication device including an antenna system
EP0715369B1 (en) A multiband antenna system
AU749832B2 (en) Helical antenna
TW431018B (en) Flexible diversity antenna
RU2225057C2 (ru) Антенное устройство, содержащее излучающие элементы с емкостной связью, и портативное устройство радиосвязи для такой антенной системы
US5528254A (en) Antenna and method for forming same
Singhwal et al. Novel circularly polarized dielectric resonator antenna for microwave image sensing application
Zhou A non-uniform pitch dual band helix antenna
Sharma et al. Analysis and design of single and dual element bowtie microstrip antenna embedded with planar long wire for 5G wireless applications
KR100374355B1 (ko) 휴대전화기 및 이에 사용되는 안테나
Binzlekar et al. A high gain and wide bandwidth Grooved AML loaded Vivaldi Antenna design for imaging and communication applications
AU720873B2 (en) An antenna
JPH10290115A (ja) 共用アンテナおよびこれを用いた携帯無線機
US6160516A (en) Dual pattern antenna for portable communications devices
JP2001094341A (ja) ヘリカルアンテナ
Munk On arrays that maintain superior CP and constant scan impedance for large scan angles
Edvardsson Recent advances in handset antennas for satellite communication
AU2007201112A1 (en) Aperiodic array antenna