FI113711B - Yksilöllisen sisällön tuottaminen - Google Patents

Yksilöllisen sisällön tuottaminen Download PDF

Info

Publication number
FI113711B
FI113711B FI20022284A FI20022284A FI113711B FI 113711 B FI113711 B FI 113711B FI 20022284 A FI20022284 A FI 20022284A FI 20022284 A FI20022284 A FI 20022284A FI 113711 B FI113711 B FI 113711B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
content
unique
identifier
parameter
parameters
Prior art date
Application number
FI20022284A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20022284A0 (fi
Inventor
Janne Raitaniemi
Original Assignee
Codebird Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Codebird Oy filed Critical Codebird Oy
Priority to FI20022284A priority Critical patent/FI113711B/fi
Publication of FI20022284A0 publication Critical patent/FI20022284A0/fi
Priority to PCT/FI2003/000991 priority patent/WO2004059541A1/en
Priority to AU2003290136A priority patent/AU2003290136A1/en
Priority to EP03782498A priority patent/EP1584052A1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI113711B publication Critical patent/FI113711B/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06QINFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY [ICT] SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES; SYSTEMS OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G06Q30/00Commerce
    • G06Q30/06Buying, selling or leasing transactions

Landscapes

  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Accounting & Taxation (AREA)
  • Finance (AREA)
  • Development Economics (AREA)
  • Economics (AREA)
  • Marketing (AREA)
  • Strategic Management (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Business, Economics & Management (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Information Transfer Between Computers (AREA)

Description

113711
YKSILÖLLISEN SISÄLLÖN TUOTTAMINEN KEKSINNÖN ALA
Keksintö liittyy menetelmään yksilöllisen sisällön tuottamiseksi järjestelmässä, joka käsittää yksilöllisellä tunnisteella varustetun tilaajapäätelait-teen, tietoliikenneverkon ja ohjausinformaatiolla ohjattavan sisältöpalvelimen.
Keksintö liittyy päätelaitteeseen lähetettävien kuvioiden tai äänten tuottamiseen ja lähettämiseen palvelimelta päätelaitteelle.
KEKSINNÖN TAUSTAA
Tekniikan tason mukaisissa ratkaisuissa kuva-ja äänisisällöt on luotu manuaalisesti varastoon palvelimen muistiin. Päätelaitteiden käyttäjät ovat pyytäneet tai tilanneet näitä kuva- tai äänisisältöjä omiin päätelaitteisiinsa palvelimen ylläpitämästä joukosta sisältöjä. Sisällöt ovat tyypillisesti olleet matkaviestimissä käytettäviä tunnuslogoja tai soitto-ääniä. Edelleen, henkilökohtaisten tietokoneiden kyseessä ollessa on sisältönä ollut esimerkiksi tausta-kuva (wall paper)-tai näytönsäästäjäohjelmistoja, jot-ka aikaansaavat halutun, tiettyyn ohjelmistoon liitty-vän kuvion tietokoneen näytölle.
; I Seuraavassa on eritelty joitakin tunnettujen ;ratkaisujen ongelmia. Edellä esitetyssä tekniikan ta-> son mukaisessa ratkaisussa on tuo ennalta määrätty joukko sisältöjä ollut rajoitettu määrällisesti. Palvelimella ei siis ole voitu säilyttää ääretöntä määrää erilaisia sisältöjä. Lisäksi kaikki tämän ennalta mää-rätyn sisältöjoukon sisällöt ovat olleet kenen tahansa
t I I
. saman päätelaitekategorian käyttäjän tilattavissa. Si- ' ; ten käyttäjällä ei ole ollut mahdollisuutta tilata it selleen täysin yksilöllistä sisältöä. Yksilöllinen si-*[: sältö on usein käyttäjän kannalta hyvin haluttu omi- naisuus. Käyttäjät haluavat usein esimerkiksi täysin yksilöllisen tunnuslogon tai soittoäänen matkaviesti 2 113711 meensä tai täysin yksilöllisen näytönsäästäjäkuvan tietokoneeseensa.
Edelleen tekniikan tason mukaisissa ratkaisuissa ei ole ollut mahdollista luoda käytännössä ääretöntä määrää erilaisia sisältöjä, eli kuvia tai esimerkiksi soittoääniä. Täten siis tekniikan tason mukaisissa ratkaisuissa on luovuttu todellisesta yksilöllisestä personoinnista. Sen sijaan näissä tekniikan tason mukaisissa ratkaisuissa tarjotaan samaa sisältöä useille päätelaitteiden käyttäjille. Tällöin käyttäjien haluamat yksilölliset sisällöt eivät toteudu, sillä kuka tahansa päätelaitteen käyttäjä voi tilata esimerkiksi toisen samanlaisen logon, soittoäänen, taustakuvan tai näytönsäästäjän, jonka joku ensimmäinen tilaaja on jo aikaisemmin tilannut itselleen. Jos kyse on soittoäänestä, voi samasta soittoäänestä olla esimerkiksi matkaviestimen käytössä huomattavaa haittaa, sillä useampi, samassa fyysisessä tilassa sijaitseva, käyttäjä voi yrittää vastata matkaviestimensä kutsuun, vaikka vain yksi matkaviestimistäsi hälyttäisi. Tämä ei-yksilöllinen toteutus ei miellytä nykypäivän käyt-• j. täjiä, jotka tavoittelevat yksilöllisyyttä.
Kuvio 1 kuvaa tekniikan tason mukaista tilan-. netta, jossa palvelimelta 104 haetaan esim. matkavies- * timelle 102 jokin tietty sisältö, eli tässä kuva 106, ; ; 108 matkaviestimen näytöllä 110 näytettäväksi. Tässä * '· ratkaisussa on huomattava, että sisällöt, eli kuvat 106, 108 on valittu ennalta määrätystä, rajallisesta joukosta kuvia.
♦ «
KEKSINNÖN TARKOITUS
'· : Keksinnön tarkoituksena on tuoda esille uuden « » tyyppinen menetelmä, järjestelmä ja palvelin yksilöi-; listen sisältöjen, esimerkiksi kuvien tai äänten, muo dostamiseen ja lähettämiseen palvelimelta päätelait-,* teelle. Keksinnön eräänä tarkoituksena on myös helpot- 3 113711 taa edelle mainittuja tekniikan tason mukaisten ratkaisujen ongelmia.
Keksinnön tarkoituksena on edelleen tuottaa menetelmä, palvelin ja järjestelmä, joiden avulla kyetään luomaan personoituja eli yksilöllisiä sisältöjä päätelaitteiden käyttäjille. Näitä yksilöllisiä sisältöjä ovat esimerkiksi henkilökohtaisen tietokoneen näytönsäästäjän tai näytön taustakuvat, niin kutsutut operaattorilogot matkaviestimeen ja äänisisällöt, esimerkiksi muokatut soittoäänet ja tunnusmusiikit. Tunnusmusiikkia voidaan käyttää esimerkiksi soittoäänenä. Keksinnön mukaisen menetelmän avulla voidaan luoda dynaamisesti personoituja yksilöllisiä sisältöjä käyttäjille, jotka haluavat yksilöidä omaa digitaalista laitettaan esim. tietokonettaan, PDA-laitettaan tai matkaviestintään.
KEKSINNÖN YHTEENVETO
Keksinnön mukainen menetelmä käsittää vaiheet: lähetetään tilaajapäätelaitteesta mainitulla yksilöllisellä tunnisteella varustettu sisältöpyyntö tietoliikenneverkkoon, välitetään mainittu sisältö-pyyntö mainitusta tietoliikenneverkosta mainitulle si-V : sältöpalvelimelle, vasteellisesti mainitulle yksilöi- : liselle tunnisteelle ja mainitulle ohjausinformaatiol- le luodaan yksilölliset sisältöparametrit mainitussa • > sisältöpalvelimessa, vasteellisesti mainituille sisäl-töparametreille luodaan yksilöllinen sisältö käyttäen • ( . mainittuja sisältöparametreja, lähetetään mainittu yk- silöllinen sisältö tietoliikenneverkon välityksellä ·;·* mainitulle tilaajapäätelaitteelle.
; Keksintö koskee edelleen järjestelmää yksilöl- ;·· lisen sisällön tuottamiseksi, joka järjestelmä käsit- tää yksilöllisellä tunnisteella varustetun tilaajapää-telaitteen, tietoliikenneverkon ja ohjausinformaatiol-• * la ohjattavan sisältöpalvelimen.
4 113711
Keksinnön mukainen tilaajapäätelaite käsittää välineet mainitulla yksilöllisellä tunnisteella varustetun sisältöpyynnön lähettämiseksi tilaajapäätelait-teesta tietoliikenneverkkoon. Mainittu järjestelmä yksilöllisen sisällön tuottamiseksi käsittää välineet mainitun sisältöpyynnön välittämiseksi mainitusta tietoliikenneverkosta mainitulle sisältöpalvelimelle. Mainittu sisältöpalvelun käsittää: mainitulle yksilölliselle tunnisteelle ja mainitulle ohjausinformaatiolle vasteelliset välineet yksilöllisten sisältöparamet-rien luomiseksi, mainituille sisältöparametreille vasteelliset välineet yksilöllisen sisällön luomiseksi käyttäen mainittuja sisältöparametreja, ja lähetysvä-lineet mainitun yksilöllisen sisällön lähettämiseksi tietoliikenneverkon välityksellä mainitulle tilaaja-päätelaitteelle .
Keksintö koskee yksilöllisten sisältöjen tuottamista ja välittämistä päätelaitteelle, joka on esittänyt pyynnön saada yksilöllinen sisältö käyttöönsä. Keksinnön mukaisesti vasteellisesti päätelaitteen yksilölliselle tunnisteelle ja ohjausinformaatiolle sisältöpalvelin luo yksilölliset sisältöparametrit ja generoi niiden avulla yksilöllisen sisällön, joka lä-hetetään takaisin päätelaitteelle. Yksilölliset sisältöparametrit luodaan käyttäen päätelaitteen yksilöi-; listä tunnistetta. Siten varmistetaan, että toisaalta kaikki syntyvät sisältöparametrit ja myös sisällöt to-della ovat yksilöllisiä. Keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaisesti yksilöllisten sisältöjen luomisessa l/.l käytetään fraktaalialgoritmia. Sen avulla voidaan var- mistaa, että kaikki syntyvät sisällöt varmasti ovat . yksilöllisiä.
‘ ; Keksinnön etuina on se, että keksinnön mukai nen menetelmä ja järjestelmä ratkaisevat personoitujen : ja todella yksilöllisten sisältöjen luonnin tietolii- kenne- ja tietojenkäsittelyjärjestelmissä. Lisäksi keksinnön mukainen menetelmä ja järjestelmä mahdollis 5 113711 taa n-kappalemääräisen sisällön luomisen dynaamisesti ilman että sisällöntuottajan pitää suorittaa mitään toimenpiteitä.
Keksinnön etuna on edelleen se, että se tarjoaa mahdollisuuden personointiin dynaamisesti ja kustannustehokkaasti. Lisäksi keksinnön avulla säästetään paljon tallennuskapasiteettia verrattuna siihen, että vastaavat sisällöt luotaisiin yksitellen etukäteen ja talletettaisiin etukäteen järjestelmän muistivälineisiin ja tarvittaessa toimitettaisiin niistä tilaajille .
KUVIOLUETTELO
Kuvio 1 esittää tekniikan tason mukaista menetelmää, ja järjestelmää, jossa päätelaitteeseen tilataan ennalta määrättyjä kuvia, kuvio 2 esittää lohkokaavion keksinnön mukaisesta järjestelmästä, kuvio 3 esittää lohkokaavion keksinnön mukaisen järjestelmän rakenteesta, kuvio 4 esittää toimintakaavion keksinnön mu-:* kaisesta menetelmästä ja järjestelmästä, :V; kuvio 5 esittää toimintakaavion keksinnön mu- : kaisesta menetelmästä ja järjestelmästä, : kuvio 6 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen • · · ! menetelmän toteutuksesta, • * · kuvio 7 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen ’··’ menetelmän toteutuksesta, kun sisällöksi luodaan kuva, kuvio 8 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen ·." · menetelmän toteutuksesta, kun sisällöksi luodaan kuva, kuvio 9 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen ,·, ; menetelmän toteutuksesta, kun sisällöksi luodaan kuva, ! kuvio 10 esittää vuokaavion keksinnön mukai sen menetelmän toteutuksesta, kun sisällöksi luodaan ääni, kuvio 11 esittää toimintakaavion keksinnön mukaisesta menetelmästä ja järjestelmästä, 6 113711 kuvio 12 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen menetelmän toteutuksesta, kun yksilöllinen sisältö luodaan käyttäen fraktaaliteknologiaa kuvio 13 esittää lohkokaavion keksinnön mukaisen järjestelmän rakenteesta.
KEKSINNÖN YKSITYISKOHTAINEN KUVAUS
Kuvio 2 esittää lohkokaavion keksinnön mukaisesta järjestelmästä. Kuviossa on esitetty ensimmäinen 202 ja toinen 204 matkaviestin, jotka lähettävät si-sällönpyyntösanoman 214, 216 palvelimelle. 206 tieto liikenneverkon 215 kautta. Tämä tietoliikenneverkko on tyypillisesti televerkko, internetverkko, matkaviestinverkko tai muu tietoliikenneverkko. Keksinnön mukaisesti päätelaitteen yksilöivää tunnistetta, esimerkiksi käyttäjätunnistetta, puhelinnumeroa, laitetun-nusta, MAC- tai IP-osoitetta käytetään, kun luodaan parametrit sisältögeneraattorille 206, tässä kuva-generaattorille, joka on tässä sijoitettu palvelimeen 218. Tässä esimerkissä kuvageneraattori luo yksilöllisiä kuvia käyttäen mainittua päätelaitteen yksilöivää ·' tunnistetta ja algoritmia, joka pystyy luomaan yksi- : löllisiä sisältöjä, erityisesti kuvasisältöjä. Tässä :\j esimerkissä on yksilölliset kuvat luotu käyttäen frak- : taalialgoritmia. Tässä esimerkissä fraktaali-algoritmi ; on Mandelbrotin fraktaalialgoritmi, joka on alalla yleisesti tunnettu. On myös mahdollista käyttää muita fraktaalialgoritmeja.
Kuvio 3 esittää lohkokaavion sisältögeneraat- • · ’· ” torista (kuvio 2, 206) . Tällä uudella sisältögeneraat- ...· torilla voidaan käyttäjän yksilöivän tunnisteen, esi- merkiksi käyttäjätunnisteen, perustella luoda dynaami- • » sesti yksilöllinen sisältö lähetettäväksi käyttäjälle. Tässä kuviossa sisältögeneraattori on kuvageneraattori «·.* 304 tai äänigeneraattori . Lohkokaavion mukaan lähde- ; järjestelmästä saadaan tunnus esim. numerosarja 987654321, joka yksilöi käyttäjän. Tämän numeron pe- t 7 113711 rusteella numeroenkooderi 308, 302 muokkaa tunnuksen generaattorin parametreiksi. Mikäli halutaan generoida yksilöllinen äänisisältö, lähettää numeroenkooderi 302 generaattorin parametrit äänigeneraattorille 306. Mikäli kyseessä on kuvageneraattori 304 syötetyt parametrit voivat säädellä esimerkiksi taustakuvan tai näytönsäästäjän värejä, sävyjä, valoisuutta, tai muita attribuuttej a.
Perustuen siihen, mitä tietoja generaattori tarvitsee yksilöllisen kuvan aikaansaamiseksi voidaan haluttu sisältö, esimerkiksi taustakuva, muu kuva tai soittoääni, muodostaa kokonaan laskennallisesti tai pohjautuen ennalta annettuun alkutietoon eli sisältö-malliin. Sellainen voi olla esimerkiksi alkukuvaa, johon muutokset tehdään, joko satunnaisesti tai yksilöivän tunnuksen perusteella. Kun kysymyksessä on ääni, esimerkiksi soittoääni, enkooderi 302 muuttaa tunnuksen äänigeneraattorin 306 tarvitsemiin parametreihin, jonka perusteella voidaan säätää äänen ominaisuuksia, esimerkiksi voimakkuuksia, melodioita, rumpuja ja muita vastaavia ominaisuuksia. Esimerkiksi MIDI-äänissä melodioita on 16 eri tasoa ja rumpuja 128.
Eräs sovellusmuoto on käyttää sisältö-, generaattorina, esimerkiksi kuvageneraattorina, frak- *; '[ taalialgoritmeihin perustuvia ohjelmistoja, jotka muo- “· " dostavat fraktaalien avulla yksilöllisiä sisältöjä.
; Nämä sisällöt ovat esimerkiksi kuvioita. Fraktaalilas- :,<fi kennalle tyypillistä on päättymättömyys ja kuvion jat kuminen äärettömyyteen. Jos esimerkiksi ajatellaan ku-vion 2 esittämiä kuvia 208 ja 210 siten, että ovat 3-.···. ulotteisia eli kun tarkastellaan tilannetta syvältä • # kuvan sisältä, niin muutettaessa kuvioita käyttäen ’· ”· fraktaaleja samat kuviot toistuvat äärettömyyteen asti ' * esimerkiksi siten, että niiden värit ja muoto muuttu- vat hieman. Tämä efekti saadaan aikaan tietyllä algo-ritmilla, jonka arvoja vaihtamalla saadaan aikaan erilaisia 2-ulotteisia kuvia. Käytettävät arvot, jotka 8 113711 ovat alkuarvoja saadaan esimerkiksi käyttäjän tai tilaajan yksilöivästä tunnisteesta. Tällöin enkooderi 308, 302 syöttää sisältö generaattorin algoritmiin parametrit, jotka on saatu tilaajan tai käyttäjän yksilöivästä tunnuksesta, esimerkiksi puhelinnumerosta tai muusta tunnuksesta. Kuvion 3 sisältögeneraattori, ku-vageneraattori 304 tai äänigeneraattori 306, lähettää sisällön, kuvan 310 tai äänen 312 kohdejärjestelmälle 314, 316. Kohdejärjestelmä voi olla esimerkiksi tietoliikennejärjestelmään liitetty matkaviestin tai tietokone .
Kuvio 4 esittää toimintakaavion keksinnön mukaisesta enkooderista 402. Tämä Keksinnön mukainen enkooderi voi saada ja tuottaa XML-, tekstiä- tai binäärimuotoista dataa tai se voi olla jotain muuta, joka määrittelee parametrit, jotka syötetään sisältö-generaattorille 404. Jotta enkooderi olisi yleiskäyttöinen pitää sen ohjausinformaation 406 olla paramet-roitavissa. Kuviossa 4 on esimerkki enkooderin ohjaus-informaatiosta 406 käytännössä. Seuraavassa on esitetty esimerkki enkooderille 402 syötettävästä ohjausin-;· formaatiosta.
Enkooderille 402 syötettävä ohjausinformaatio 406: • <contro1> , ; <output> ‘: <channelxid> 1 </idxrange> 1 -10</rangeXscal e> 1 </scaleXtype>int</typex/channel> ;' · j <channelxid>2</idxrange> 1 -128</rangeXscale> 1 </scalextype>int</typeX/channel> ‘ <channelxid>3</idxrange>-1.0- : t _ 1.0</rangexscale>0.1 </scale><type>double</typex/channel> </output> ; ’ · </control> ;\j On myös mahdollista rakentaa enkoodereita, joihin ohjaukset on sisäänrakennettu, ja jotka siten eivät tarvitse ohjausinformaatiota. Ulostuleva data » * riippuu ohjausinformaation määrityksistä. Yksi osa oh- ; V jausinformaatiota on tilaajan yksilöivä tunniste 408, 987654321, joka yksilöi tilaajan.
9 113711
Kuviossa 4 enkooderiin 402 syötetään sekä yksilöivä tunniste 408, että ohjausinformaatio 406. En-kooderi 402 käsittelee 410 tunnisteen muokkaa 412 ulos syötettävää arvoa. Muokkaus tapahtuu ohjausinformaation 406 perusteella. Muokkaus voi tapahtua käyttäen esimerkiksi laskukaavaa (arvo*skaalaustekijä)/maksimi ulottuvuus. Siten se voi olla ohjelmoinnissa kuvattu seuraavasti: (value*scale/max. range). Saatu arvo voi muodostua yhdestä tai useammasta luvusta.
Tämän jälkeen muokkauksen tulos 420 puskuroidaan 414 sekä lähetetään sopivana aikana 416 ulostuloon 418, josta se menee sisältö generaattoriin 404. Tämä sisältögeneraattori voi olla esimerkiksi kuvioge-neraattori tai äänigeneraattori. Seuraavassa on esitetty ohjelmointikielen avulla esimerkki ulostulosta 418, joka lähetetään sisältögeneraattorille 404.
Enkooderin 402 ulostulo 418 ja generaattorin 404 sisääntulo: <data> <output> <channel><id> 1 </idxvalue>9<valuextype>int</typex/channel> <channelxid>2</idxvalue> 16<valuextype>int</typex/channel> <channelxid>3</idxvalue>0.4<valuextype>double</typex/channel> . </output> </data> .: Kuvio 5 esittää toimintakaavion keksinnön mu- kaisesta sisältögeneraattorista. Kuviossa 4 ja sitä vastaavassa edellä olevassa selostuksessa on esitetty enkooderin 502 (kuvio 4, 402) ulostuloparametrit (ku- . . vio 4, 418), jotka syötetään enkooderilta 502 sisältö- generaattorille 504. Kuviossa 5 on esitetty ohjelmoin-tikielen avulla esimerkki sisältögeneraattorille 504 syötettävästä sisääntulosta 506. Enkooderista 502 :·· ulostulevat parametrit ohjataan sisältögeneraattoril- le 504, esimerkiksi kuvageneraattorille, joka lukee 508 parametrit ja syöttää 508 arvon sisällön luontiin : sekä luo 512 sisällön oman algoritminsa tai erillisen 10 113711 muokkaimen avulla. Tämän jälkeen sisältögeneraattori tallentaa 514 aikaansaadun sisällön. Tämän jälkeen sisältö 520 lähetetään takaisin päätelaitteelle 518. Sisältö on kuvageneraattorin tapauksessa kuva ja äänigeneraattorin tapauksessa äänisisältö.
Kuvio 6 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen menetelmän toteutuksesta. Menetelmässä päätelaite 602 antaa oman tunnisteensa personointijärjestelmälle, esimerkiksi sen enkooderille, (402 kuvio 4), joka tallettaa 612 tunnisteen muistiin. Samalla enkooderiin syötetään ohjausinformaatio 604 (kuvio 4,406), joka käsitellään 606 ensin, ja syötetään 608 sitten enkooderille. Enkooderi varaa 614 tämän jälkeen ohjauksen mukaisen muistin ja asettaa muuttujat. Tällöin siis tarvitaan sekä päätelaitteen tunniste että ohjaustieto 604. Tämän jälkeen enkooderi käsittelee 616 seuraavan tunnistearvon sekä valitsee 620 ohjaustiedon 610 perusteella käytettävän enkoodauskaavan ja laskee 620 parametrin. Parametri tallennetaan 622 tämän jälkeen muistiin. Seuraavaksi tarkastellaan 624, onko iteroin-tikierros loppu 628, tai ei 626. Mikäli iterointikier-ros ei ole loppu, jatkuu toiminta vaiheesta 616. Jos taas kierron on loppu 628, jatkuu toiminta siten, että enkooderi luo 630 parametri listan ja lähettää 632 pa-rametriarvot arvot sisältögeneraattorille (kuvio 5, 508; kuvio 4, 404). Sisältögeneraattori voi olla kuva-tai äänigeneraattori. Sisältögeneraattori lukee ja tallettaa 636 parametrit muistiin ja syöttää 638 parametrit laskentaa varten muistiin, joka on varattu 640.
: Seuraavaksi sisältögeneraatori laskee 642 algoritmia sisällön muodostamiseksi. Eri sisältöalgoritmeja on . esitetty myöhemmin tässä selostuksessa kuvioiden 7 - • ; 10 yhteydessä. Algoritmin tulos muodostetaan 644 ja tallennetaan muistiin. Tämän jälkeen tarkistetaan 646, ' ; onko sisällönluontialgoritmi suoritettu loppuun, val- v. miiksi asti. Mikäli algoritmia ei vielä ole suoritettu loppuun, palaa 648 ohjelman suoritus algoritmin las- u 113711 kenta vaiheeseen 642, ja jatkuu siitä eteenpäin. Mikäli taas algoritmin suoritus on saatettu loppuun, jatkuu 650 algoritmin suoritus vaiheeseen 652, jossa algoritmin tulos talletetaan muistiin ja vaiheeseen 654, jossa algoritmin tulos lähetetään päätelaitteelle edelleen hyödynnettäväksi.
Kuvio 7 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen menetelmän toteutuksesta, kun sisällöksi luodaan kuva. Kuvageneraattori ottaa 702 aluksi käyttöönsä parametrit ja määrittää paikassa (x,y) sijaitsevan kuvapis-teen värin. Seuraavaksi vaiheessa 706 piirretään kuva-piste paikkaan (x,y). Sen jälkeen vaiheessa 708 arvioidaan onko koko kuvan piirtäminen vielä kesken, ja mikäli on 710, palaa menetelmän suoritus vaiheeseen 704. Jos taas havaitaan, että piirtäminen ei ole kesken, vaan koko kuva on jo piirretty 712, tallennetaan 714 piirretty kuva.
Kuvio 8 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen menetelmän toteutuksesta, kun sisällöksi luodaan kuva. Kuvageneraattori ottaa 802 aluksi käyttöönsä parametrit. Nämä kuvaparametrit [parametril] haetaan 804 ge-. neraattorin käyttöön. Seuraavaksi maalataan 806 kuva i värillä käyttäen toista parametria [parametri2], esi merkkinä arvo 16. Tämän jälkeen haetaan kuva käyttäen “· kolmatta parametria [parametri 3]. Tämän jälkeen kuvat \ liitetään 810 ja talletetaan 812.
: ·· Kuvio 9 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen : : menetelmän toteutuksesta, kun sisällöksi luodaan kuva.
Aluksi haetaan 902 parametrit ja määritetään 904 kuvan ’ : sijainti käyttäen en parametreja [parametri 1, para metri 2] ja sen jälkeen piirretään 906 kolmiulotteinen a V käyttäen kolmatta parametria [parametri 3]. Tämän jäi- a , * keen määrätään 908 kuvan väri käyttäen parametria 4 [parametri arvo on 16]. Seuraavaksi ohjelma määrittelee mihin kulmaan kuva sijoitetaan käyttäen määrityk-‘•t sessä parametria 5 [parametri 5] . Tämän jälkeen ohjel ma liittää 912 määritetyn kuvan taustaan ja tallettaa 12 113711 914 kuvan muistiin myöhempää käyttöä ja esimerkiksi tilaajalle toimittamista varten.
Kuvio 10 esittää vuokaavion keksinnön mukaisen menetelmän toteutuksesta, kun sisällöksi luodaan ääni. Menetelmän ensimmäisessä vaiheessa otetaan käyttöön 1002 haluttu ääni ja parametrit. Seuraavaksi määrätään 1004 luotavan äänen voimakkuus, esimerkiksi parametrien minimi, joka esittää äänen pienimmän mahdollisen voimakkuuden, ja lisäparametrin [parametri 1] , jonka avulla määritetään kuinka paljon kovempaa lopullinen muodostettava ääni tulee kuulumaan suhteessa minimi ääneen. Tämän jälkeen menetelmä määrittää äänessä käytettävän instrumentin käyttäen parametria 2 esimerkiksi seuraavasti [param 2%127]. Seuraavaksi ohjelma määrittää 1008 toisen käytettävän instrumentin käyttäen parametria 3, esimerkiksi seuraavasti [param 3%127]. Tämän jälkeen vastaavia instrumenttien määritysvaiheita voidaan toistaa 1010 useita kertoja sen mukaan miten monta instrumenttia halutaan. Kun tarvittavat määritykset on ohjelmallisesti tehty, talletetaan 1012 muokattu ääni eli tiedot äänen toistamiseksi . tilaajan laitteistossa.
[ Seuraavassa on esitetty esimerkinomainen oh jelmisto, jonka avulla voidaan luoda sisältöjä käyttä-en hyväksi esimerkiksi Mandelin fraktaalialgoritmia.
: ·· Tässä esimerkissä luodaan kyseisen algoritmin avulla ' kuvio, joka vastaa esimerkiksi kuviossa 5 esitettyä : ! kuviota 520.
. , double px, py; . ; double zx, zy; ", double delta = (bean.width < bean.height) ? (double) (2.0*bean.radius/bean.width) " * : (double) (2.0*bean.radius / bean.height); · double modulus; . : int n; > « » bean.image=new Bufferedlmage(bean. width, bean.height,BufferedImage.TYPE_INT_RGB); ’", for (int i = 0; i < bean.width; i++) { • · ’ px = bean.cx - (double)(bean.width/2 - i) * delta; • ; for (int j = 0; j < bean.height; j++) { py = bean.cy - (double)(bean.height/2 - j) * delta; 13 113711 modulus = zx = zy = 0.0; for (n = 0; n < bean.iterations && modulus <= 2.0 && !interrupted(); n++) { double tx = zx*zx - zy*zy + px; double ty = 2*zx*zy + py; zx = tx; zy = ty; modulus = Math.sqrt(zx*zx + zy*zy); } if (n == bean.iterations) bean.image.setRGB(i, j, OxFFOOOOOO); else bean.image.setRGB(i, j, bean.palette[n%48]); } bean.repaint(); }
Numeroenkooderille syötettävien ulkopuolisten ohjausarvojen avulla katsotaan mikä parametri kyseisen tunnisteen merkistä/numerosta luodaan. Esim. värin kohdalla voidaan satunnaisesti valita joku väri, jostain joukosta värejä tai väri voi olla satunnainen 8-, 16- tai 24-bittisestä väripaletista. Vastaavasti esim. objektin kulma parametri voidaan valita satunnaisesti 0-360 asteen väliltä tai rajata se tietylle välille. Myös muiden parametrien arvot muodostetaan satunnaisesti. Satunnaisuudella saavutetaan generaattoreille syötettävien parametrien yksilöllisyys ja sitä kautta generaattorien luoma sisältö muodostuu algoritmin mu- kaisesti yksilölliseksi. Laskennallisten kaavojen sa- ·’ tunnaisuus saadaan aikaan satunnaisfunktioilla esim.
random tai luomalla kohdearvoista taulukoita, joissa *: arvot ovat sekaisin. Lisäksi kohdearvo valitaan satun- '·· naisesti. Satunnaisuuden luomiseen on useita erilaisia : : menetelmiä, joista edellä oli muutamia. Satunnaisuuden ja yksilöllisen tunnisteen kautta voidaan luoda algo- J ritmeille yksilöllisiä parametreja, jotka taas luovat » » ”, yksilöllisiä tuloksia.
Kuvio 11 esittää toimintakaavion keksinnön i mukaisesta menetelmästä ja järjestelmästä. Tässä rat- kaisussa päätelaite 1102, tyypillisesti sen käyttäjä, valitsee minkälaisen kuvion se haluaa tilata itsel- » leen. Kuvio voi olla, esimerkiksi auto, tähti tai fraktaalikuvio, joka on tehty ulkonäöltään yksilölli- 14 113711 sesti. Kuviossa on esitetty numero enkooderi 1104, jossa on lohkot erilaisten kuvioparametrien laskemiseksi, tähtiparametrien 1106, autoparametrien 1112 ja fraktaaliparametrien 1114 laskemiseksi. Nämä parametrit johdetaan 1130, 1132, 1134 kuvion mukaisesti kuva- generaattorille 1108, kukin omalle kuvanluontialgorit-milleen. Tähtikuvan parametrit johdetaan tähtikuvan 1120 luontialgoritmille 1140, autokuvan 1124 parametrit johdetaan vastaavalle algoritmille 1116 ja frak-taalikuvan 1126 parametrit johdetaan vastaavalle algoritmille 1118. Tällöin kukin algoritmi tuottaa sen kuvan 1122, 1124, 1126, jota sen on tarkoitettu tuotta van. Tässä keksinnönmukaisessa sisältöpalvelimessa on lisäksi välineet 1120 enkoodereiden ja generaattorien luontiin.
Kuvio 12 esittää vuokaavion keksinnönmukai-sesta menetelmästä, kun yksilöllisen sisällön luomisessa käytetään fraktaaliteknologiaa. Tämä keksinnön-mukainen menetelmä käsittää esimerkiksi seuraavat vaiheet: määritetään 1202 sallittu fraktaaliparametrien sijaintialue, tutkitaan 1204 sijaitseeko käytettävä . fraktaaliparametri mainitulla sallitulla fraktaalipa- ; rametrien sijaintialueella, mikäli käytettävä fraktaa- ·’ liparametri ei sijaitse 1206 mainitulla sallitulla fraktaaliparametrien sijaintialueella, luodaan 1208 > uusi fraktaaliparametri, ja mikäli käytettävä fraktaa- liparametri sijaitsee mainitulla sallitulla fraktaali-parametrien sijaintialueella luodaan 1210 yksilöllinen < sisältö käyttäen mainittua fraktaaliparametria.
, : Kuvio 13 esittää lohkokaavion keksinnön mu- - » kaisesta järjestelmästä yksilöllisen sisällön tuotta- » miseksi. Tässä esitetty järjestelmä käsittää yksilöi-( · lisellä tunnisteella varustetun tilaajapäätelaitteen : (kuvio 2, 202), tietoliikenneverkon (kuvio 2, 215) ja ··, ohjausinformaatiolla ohjattavan sisältöpalvelimen.
Keksinnön mukaisessa järjestelmässä kuviossa 2 esitetty tilaajapäätelaite käsittää välineet 1302 15 113711 mainitulla yksilöllisellä tunnisteella varustetun si-sältöpyynnön lähettämiseksi tilaajapäätelaitteesta 202, 204 tietoliikenneverkkoon 215.
Keksinnön mukainen järjestelmä käsittää välineet 1304 mainitun sisältöpyynnön välittämiseksi mainitusta tietoliikenneverkosta mainitulle sisältöpalve-limelle 208. Edelleen, keksinnön mukaisessa järjestelmässä mainittu sisältöpalvelin 402, käsittää edelleen seuraavat osat: mainitulle yksilölliselle tunnisteelle 408 ja mainitulle ohjausinformaatiolle 406 vasteelli-set välineet 1306 yksilöllisten sisältöparametrit luomiseksi 412, sekä mainituille sisältöparametreille vasteelliset välineet 1308 yksilöllisen sisällön luomiseksi 512 käyttäen mainittuja sisältöparametreja, ja edelleen lähetysvälineet 1310 mainitun yksilöllisen sisällön lähettämiseksi 516 tietoliikenneverkon välityksellä mainitulle tilaajapäätelaitteelle 518.
On huomattava, että mainittu yksilöllinen tunniste 408 voi olla yksi seuraavista tunnisteista tai osoitteista: tilaajan tunniste, tilaajan MAC- osoite, tilaajan ISDN-osoite, tilaajan IMSI-osoite, j. tilaajan IMEI-osoite, tilaajan IP-osoite, tilaajan sähköpostiosoite.
" Keksinnön mukaisessa järjestelmässä, mainitut I * välineet sisältöparametrien luomiseksi käsittävät: vä- ; j lineet 1312 mainitun yksilöllisen tunnisteen ja maini- ’· '· tun ohjausinformaation vastaanottamiseksi 408 sisältö- palvelimeen 402, välineet 1314 mainitun tunnisteen käsittelemiseksi 410, mainitulle tunnistelle ja maini-tulle ohjausinformaatiolle vasteelliset välineet 1316 mainitun sisältöparametrin arvon muokkaamiseksi 412, . muistivälineet 1318 mainitun sisältöparametrin arvon • ; tallentamiseksi 414, ja lähetysvälineet 1320 mainitun sisältöparametrin arvon lähettämiseksi 416 sisältö-generaattorille 514.
V. Edelleen keksinnön mukaisessa järjestelmässä mainitut välineet 1316 mainitun sisältöparametrin ar- 16 113711 von muokkaamiseksi 412 on sovitettu muokkaamaan 412 sisältöparametrin arvoa käyttäen mainittua tunnistetta ja mainittua ohjausinformaatiota toteuttaen kaavaa ar-vo*skaalaustekijä/maksimi ulottuvuus.
Edelleen keksinnön mukaisessa järjestelmässä mainitut välineet 1308 yksilöllisen sisällön luomiseksi käsittävät: välineet 1318 sisältöparametrien vas taanottamiseksi 506 ja syöttämiseksi 508 sisältö-generaattoriin 514, mainituille sisältöparametreille vasteelliset välineet 1320 yksilöllisen sisällön luomiseksi 512, muistivälineet 1322 mainitun yksilöllisen sisällön tallettamiseksi 514, ja välineet 1324 mainitun yksilöllisen sisällön lähettämiseksi 516 mainitulle ti-laajapäätelaitteelle 518.
Keksinnön mukaisessa järjestelmässä, ja toteutettaessa keksinnön mukaista menetelmää mainittu yksilöllinen sisältö voi olla yksilöllinen kuvio 520. Tämä kuvio voi olla valittavissa seuraavasta kuviojoukosta; näytönsäästäjäkuva, operaattorilogo, taustakuva.
Keksinnön mukaisessa järjestelmässä, mainittu yksilöllinen sisältö voi olla yksilöllinen ääni, joka edelleen voi olla yksilöllinen soittoääni.
·. Keksinnön mukaisessa järjestelmässä mainittu yksilöllinen sisältö voidaan luoda 512 käyttämällä fraktaaliteknologiaa 520.
' Edelleen keksinnön mukainen järjestelmä, voi ’· *: edelleen käsittää: välineet 1328 sallittujen fraktaali- .·' parametrien sijaintialueen määrittämiseksi 1302, ja välineet 1330 sen tutkimiseksi 1204, sijait-, .,· seeko käytettävä fraktaaliparametri mainitulla salli- *j tulla fraktaaliparametrien sijaintialueella, jotka vä lineet 1330 on sovitettu, ja mikäli käytettävä fraktaa-; liparametri ei sijaitse 1206 mainitulla sallitulla ‘ fraktaaliparametrien sijaintialueella, luomaan uusi fraktaaliparametri, sekä mikäli käytettävä fraktaalipa-rametri sijaitsee 1208 mainitulla sallitulla fraktaali-parametrien sijaintialueella käynnistämään mainitun yk 17 113711 silöllisen sisällön luonti 1210 käyttäen mainittua fraktaaliparametria.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä ja järjestelmässä mainittu yksilöllinen sisältö voidaan luoda käyttämällä yhtä tai useampaa fraktaaliteknologiaa, joka tai jotka on tai ovat valittavissa seuraavista teknologioista: Mendelsonin teknologia, Julian Set - teknologia ja Iterated Function System -teknologia.
On huomattava, kaikki edellä esitetyt ratkaisut voidaan toteuttaa ohjelmistoja hyväksikäyttäen, mutta nämä ratkaisut on mahdollista toteuttaa myös hardware-pöhjaisena. Laitteistoihin pohjautuva ratkaisu voi olla erityisen edullinen, mikäli tarvitaan esimerkiksi, suuria kapasiteettejä.
Keksintöä ei rajata pelkästään edellä esitettyjä sovellusesimerkkejä koskevaksi, vaan monet muunnokset ovat mahdollisia pysyttäessä patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
* > i ' » » * · »

Claims (26)

1. Menetelmä yksilöllisen sisällön tuottamiseksi järjestelmässä, joka käsittää yksilöllisellä tunnisteella varustetun tilaajapäätelaitteen, tietoliikenneverkon ja ohjausinformaatiolla ohjattavan si-sältöpalvelimen, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää vaiheet: lähetetään (214) tilaajapäätelaitteesta (202, 204) mainitulla yksilöllisellä tunnisteella varustettu sisältöpyyntö tietoliikenneverkkoon, välitetään mainittu sisältöpyyntö mainitusta tietoliikenneverkosta mainitulle sisältöpalvelimelle (208), vasteellisesti mainitulle yksilölliselle tunnisteelle (408) ja mainitulle ohjausinformaatiolle (406) luodaan (412) yksilölliset sisältöparametrit (418) mainitussa sisältöpalvelimessa (402), vasteellisesti mainituille sisältöparamet-reille luodaan (512) yksilöllinen sisältö käyttäen mainittuja sisältöparametreja, lähetetään (516) mainittu yksilöllinen sisäl-;* tö tietoliikenneverkon välityksellä mainitulle tilaa- japäätelaitteelle (518).
.· 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, ,1 tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen tun- . ,: niste (408) on yksi seuraavista: .·**_ - tilaajan tunniste, - tilaajan MAC-osoite, , , - tilaajan ISDN-osoite, · - tilaajan IMSI-osoite, - tilaajan IMEI-osoite, l'· l - tilaajan IP-osoite, ; - tilaajan sähköpostiosoite.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen mene-’···’ telmä, tunnettu siitä, että mainittu vaihe, : .· jossa luodaan sisältöparametrit käsittää edelleen ai nakin seuraavat vaiheet: 113711 vastaanotetaan (408) mainittu yksilöllinen tunniste ja mainittu ohjausinformaatio sisältöpalveli-meen (402), käsitellään (410) mainittu tunniste, muokataan (412) sisältöparametrin arvo käyttäen mainittua tunnistetta ja mainittua ohjausinformaatiota, tallennetaan (414) mainittu sisältöparametrin arvo muistiin, lähetetään (416) mainittu sisältöparametrin arvo sisältögeneraattorille (514).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu vaihe, jossa muokataan (412) sisältöparametrin arvo käyttäen mainittua tunnistetta ja mainittua ohjausinformaatiota tapahtuu käyttäen kaavaa (arvo*skaalaustekijä)/maksimi ulottuvuus .
5. Patenttivaatimuksen 1, 2, 3 tai 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu vaihe, jossa vasteellisesti mainitulle sisältöparametrin arvolle luodaan yksilöllinen sisältö, käsittää ainakin seuraavat vaiheet, vastaanotetaan (506) ja syötetään (508) si- \ sältöparametrit sisältögeneraattoriin (514), ; vasteellisesti mainituille sisältöparamet- · reille luodaan (512) yksilöllinen sisältö, ’· talletetaan mainittu yksilöllinen sisältö *,,,· muistiin (514), lähetetään (516) mainittu yksilöllinen si- : ·,: sältö mainitulle tilaajapäätelaitteelle (518) . «
6. Patenttivaatimuksen 1, 2, 3 tai 4 mukainen . menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöi- ; linen sisältö on yksilöllinen kuvio (520) .
7. Patenttivaatimuksen 1, 2, 3, 4, 5 tai 6 mu-_ : kainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen sisältö on yksilöllinen kuvio, joka on valittavissa seuraavasta kuviojoukosta; 113711 - näytönsäästäj äkuva, - operaattorilogo, - taustakuva.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1, 2, 3 tai 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen sisältö on yksilöllinen ääni.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen sisältö on yksilöllinen soittoääni.
10. Patenttivaatimuksen 1, 2, 3, 4, 5, 6 tai 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen sisältö luodaan (512) käyttämällä fraktaaliteknologiaa (520) .
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmä edelleen käsittää seuraavat vaiheet: määritetään (1302) sallittu fraktaaliparamet-rien sijaintialue, tutkitaan (1304) sijaitseeko käytettävä frak-taaliparametri mainitulla sallitulla fraktaaliparamet-rien sijaintialueella, . mikäli käytettävä fraktaaliparametri ei si- •y; jaitse (1306) mainitulla sallitulla fraktaaliparametri- • > · en sijaintialueella, luodaan uusi fraktaaliparametri, • · * ja • · ·.’·· mikäli käytettävä fraktaaliparametri sijaitsee • · ί/.j (1308) mainitulla sallitulla fraktaaliparametrien si- jaintialueella luodaan (1310) yksilöllinen sisältö käyttäen mainittua fraktaaliparametria. :v.
12. Patenttivaatimuksen 10 tai 11 mukai- ,···, nen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu yk- silöllinen sisältö luodaan käyttämällä yhtä tai useam- ·.* ·’ paa fraktaaliteknologiaa, joka/jotka on/ovat välittä- • · · vissa seuraavasta joukosta: - Mendelsonin-teknologiaa • - Julian Set -teknologiaa - Iterated Function System -teknologiaa. 21 113711
13. Patenttivaatimuksen 1 mukainen mene telmä, tunnettu siitä, että mainittu vaihe, jossa sisältöparametrit luodaan käsittää edelleen ainakin seuraavat vaiheet: vastaanotetaan (603) mainitulla yksilöllisellä tunnisteella varustettu sisältöpyyntö, talletetaan (612) muistiin mainittu yksilöllinen tunniste, vastaanotetaan (605) ja käsitellään (606) ohjausinformaatio, varataan (614) ohjauksen mukainen muisti, asetetaan (614) muuttujat vastaamaan mainittua ohjausinformaatiota ja mainittua päätelaitteen tunnistetta, käsitellään (616) seuraava tunniste, valitaan (618) kutakin ohjausinformaatiota ja päätelaitteen tunnistetta vastaava yksilöllistämiskaa-va, lasketaan (618) yksilöllistetty sisältöpara-metri käyttäen mainittua yksilöllistämiskaavaa, talletetaan (622) laskettu sisältöparametri • muistiin, ", tarkistetaan (624) onko kaikki päätelaitteen ; ·[ tunnisteet käsitelty, '· mikäli kaikkia päätelaitteen tunnisteita ei *. *: ole käsitelty jatketaan menetelmän toteutusta vaihees- ·,'·· ta, jossa käsitellään (616) seuraava tunniste, ί : mikäli kaikki päätelaitteen tunnisteet on kä sitelty (624), luodaan (630) sisältöparametrit, ja lähetetään (632) parametrit sisältögeneraatto- • · rille. V
*’ 14. Patenttivaatimuksen 1, 3, 4, 5 tai ·’,,,· 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mai- nittu vaihe, jossa vasteellisesti mainituille sisältö-parametreille luodaan (512) mainittu yksilöllinen sisältö käsittää edelleen ainakin seuraavat vaiheet: 113711 luetaan (636) ja talletetaan muistiin mainitut sisältöparametrit, syötetään (638) mainitut sisältöparametrit laskentaan, varataan (640) mainitulle laskennalle muisti, lasketaan (642) yksilöllinen sisältö, muodostetaan (644) yksilöllinen sisältö muistiin, tarkistetaan (646) onko mainitun yksilöllisen sisällön muodostaminen suoritettu, mikäli ei ((648) jatketaan yksilöllisen sisällön laskentaa (642), ja mikäli yksilöllisen sisällön muodostaminen on suoritettu (650), talletetaan (652) mainittu yksilöllinen sisältö, ja lähetetään (654) mainittu yksilöllinen sisältö päätelaitteelle (656).
15. Järjestelmä yksilöllisen sisällön tuottamiseksi, joka järjestelmä käsittää yksilöllisellä tunnisteella varustetun tilaajapäätelaitteen (202), tietoliikenneverkon (215) ja ohjausinformaatiolla oh-jättävän sisältöpalvelimen, tunnettu siitä, että mainittu tilaajapäätelaite käsittää vä-j lineet (1402) mainitulla yksilöllisellä tunnisteella varustetun sisältöpyynnön lähettämiseksi tilaajapääte- • laitteesta (202, 204) tietoliikenneverkkoon (215), että mainittu järjestelmä käsittää välineet (1404) mainitun sisältöpyynnön välittämiseksi maini-| tusta tietoliikenneverkosta mainitulle sisältöpalvelu- melle (208) , ( että mainittu sisältöpalvelin (402), käsit- » ‘5 tää: * mainitulle yksilölliselle tunnis-teelle (408) ja mainitulle ohjausinformaatiolle (406) ,·. vasteelliset välineet (1406) yksilöllisten sisältöpa rametrit luomiseksi (412), 113711 mainituille sisältöparametreille vasteelliset välineet (1408) yksilöllisen sisällön luomiseksi (512) käyttäen mainittuja sisältöparametre- ja* ja lähetysvälineet (1410) mainitun yksilöllisen sisällön lähettämiseksi (516) tietoliikenneverkon välityksellä mainitulle tilaajapäätelaitteel-le (518) .
16. Patenttivaatimuksen 14 mukainen jär jestelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen tunniste (408) on yksi seuraavista: - tilaajan tunniste, - tilaajan MAC-osoite, - tilaajan ISDN-osoite, - tilaajan IMSI-osoite, - tilaajan IMEI-osoite, - tilaajan IP-osoite, - tilaajan sähköpostiosoite.
17. Patenttivaatimuksen 14 mukainen jär jestelmä, tunnettu siitä, että mainitut välineet sisältöparametrien luomiseksi käsittävät: välineet (1412) mainitun yksilöllisen tunnis-teen ja mainitun ohjausinformaation vastaanottamiseksi ’ \ (408) sisältöpalvelimeen (402), ’ välineet (1414) mainitun tunnisteen käsitte- ; | lemiseksi (410), » » '· "· mainitulle tunnisteelle ja mainitulle ohjaus- informaatiolle vasteelliset välineet (1416) mainitun sisältöparametrin arvon tuottamiseksi (412), muistivälineet (1418) mainitun sisältöpara-metrin arvon tallentamiseksi (414) , ja , lähetysvälineet (1420) mainitun sisältöpara- ’ ; metrin arvon lähettämiseksi (416) sisältögeneraatto- rille (514) .
: : 18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen jär- jestelmä, tunnettu siitä, että mainitut välineet (1416) mainitun sisältöparametrin arvon tuottamiseksi 113711 (412) on sovitettu tuottamaan (412) sisältöparametrin arvo käyttäen mainittua tunnistetta ja mainittua ohjausinformaatiota toteuttaen kaavaa (arvo*skaalaus- tekijä)/maksimi ulottuvuus.
19. Patenttivaatimuksen 14 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainitut välineet (1408) yksilöllisen sisällön luomiseksi käsittävät: välineet (1418) sisältöparametrien vastaanottamiseksi (506) ja syöttämiseksi (508) sisältö-generaattoriin (514), mainituille sisältöparametreille vasteelli-set välineet (1420) yksilöllisen sisällön luomiseksi (512) , muistivälineet (1422) mainitun yksilöllisen sisällön tallettamiseksi (514), ja välineet (1424) mainitun yksilöllisen sisällön lähettämiseksi (516) mainitulle tilaajapäätelait-teelle (518).
20. Patenttivaatimuksen 14, 15, 16, 17, 18 tai 19 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen sisältö on yksilöllinen ku- ’·· vio (520) .
21. Patenttivaatimuksen 19 mukainen jär- : jestelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöi- .·, ’ linen sisältö on yksilöllinen kuvio, joka on välittä- 1 * « ! I vissa seuraavasta kuviojoukosta; - näytönsäästäjäkuva, ·’ - operaattori logo, - taustakuva. ‘•f
22. Patenttivaatimuksen 14, 15, 16, 17, 18 tai 19 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen sisältö on yksilöllinen ääni .
, 23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen jär- jestelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöl-linen sisältö on yksilöllinen soittoääni. 113711
24. Patenttivaatimuksen 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 tai 21 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen sisältö luodaan (512) käyttämällä fraktaaliteknologiaa (520) .
25. Patenttivaatimuksen 24 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että järjestelmä edelleen käsittää: välineet (1428) sallittujen fraktaaliparamet-rien sijaintialueen määrittämiseksi (1302), ja välineet (1430) sen tutkimiseksi (1304), sijaitseeko käytettävä fraktaaliparametri mainitulla sallitulla fraktaaliparametrien sijaintialueella, jotka välineet (1430) on sovitettu, mikäli käytettävä fraktaaliparametri ei sijaitse (1306) mainitulla sallitulla fraktaaliparametrien sijaintialueella, luomaan uusi fraktaaliparametri, ja mikäli käytettävä fraktaaliparametri sijaitsee (1308) mainitulla sallitulla fraktaaliparametrien sijaintialueella käynnistämään mainitun yksilöllisen sisällön luonti (1310) käyttäen mainittua fraktaalipara-·:* metriä.
26. Patenttivaatimuksen 20, 21, 24 tai , ; 25 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu yksilöllinen sisältö luodaan käyttämällä yhtä ! tai useampaa fraktaaliteknologiaa, joka/jotka on/ovat valittavissa seuraavasta joukosta: - Mendelsonin-teknologiaa - Julian Set -teknologiaa · - Iterated Function System -teknologiaa. 113711
FI20022284A 2002-12-30 2002-12-30 Yksilöllisen sisällön tuottaminen FI113711B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20022284A FI113711B (fi) 2002-12-30 2002-12-30 Yksilöllisen sisällön tuottaminen
PCT/FI2003/000991 WO2004059541A1 (en) 2002-12-30 2003-12-30 Providing of unique content
AU2003290136A AU2003290136A1 (en) 2002-12-30 2003-12-30 Providing of unique content
EP03782498A EP1584052A1 (en) 2002-12-30 2003-12-30 Providing of unique content

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20022284 2002-12-30
FI20022284A FI113711B (fi) 2002-12-30 2002-12-30 Yksilöllisen sisällön tuottaminen

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20022284A0 FI20022284A0 (fi) 2002-12-30
FI113711B true FI113711B (fi) 2004-05-31

Family

ID=8565156

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20022284A FI113711B (fi) 2002-12-30 2002-12-30 Yksilöllisen sisällön tuottaminen

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP1584052A1 (fi)
AU (1) AU2003290136A1 (fi)
FI (1) FI113711B (fi)
WO (1) WO2004059541A1 (fi)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6661904B1 (en) * 1998-07-15 2003-12-09 Personalogo Method and system for automated electronic conveyance of hidden data
WO2001013243A1 (en) * 1999-08-13 2001-02-22 Creditguard Ltd User authentication system
EP1249765A1 (en) * 2001-04-12 2002-10-16 Alcatel Personalized service
US7098917B2 (en) * 2002-07-22 2006-08-29 Kurzweil Cyberart Technologies, Inc. Generating visual art

Also Published As

Publication number Publication date
WO2004059541A1 (en) 2004-07-15
FI20022284A0 (fi) 2002-12-30
EP1584052A1 (en) 2005-10-12
AU2003290136A1 (en) 2004-07-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
AU2002244511B2 (en) A system and method for customising call alerts
KR100617183B1 (ko) 피호출측 또는 호출측의 이전 지식/경험 및 적은 통신자원을 사용하는 네트워크에서의 미디어 정보 다중화시스템 및 그 방법
CN100543722C (zh) 提供用于反映用户个性的三维动画文件的方法及设备
US7664645B2 (en) Individualization of voice output by matching synthesized voice target voice
US8977249B2 (en) Customized ring tones for mobile phones based on context information
US7602901B1 (en) System and method for providing calling-party identification and/or calling-party or called-party ringback services
US9065931B2 (en) Systems and methods for portable audio synthesis
US20070161412A1 (en) Augmentation of ringtones and other signals
CN101925158A (zh) 号码详情的获取系统及方法
FI113711B (fi) Yksilöllisen sisällön tuottaminen
CN100466767C (zh) 用户签名实现方法及移动终端
JP2007515707A (ja) 通信を行うシステムおよび方法
CN110536465A (zh) 反馈信道的映射方法、装置、设备及存储介质
IL162121A (en) Method for creating theme images and reading sounds of a mobile communication terminal
DE60200020D1 (de) Kommunikationsendgerät und entsprechendes Steuerungsverfahren, Server und entsprechendes Steuerungsverfahren, und Speichermedium
CN1549559A (zh) 一种为被叫终端提供主叫信息的方法
US8774774B2 (en) Method for transmitting digital data and system thereof and mobile terminal for the same in call waiting
KR20030071900A (ko) 이동통신 단말기의 착신음 제공시스템 및 그 운영방법
CA2654454A1 (en) Method for provisioning subscribers, products, and services in a broadband network
CN105407147A (zh) 一种下载主题包的方法及装置
KR100796453B1 (ko) 이동통신 단말기의 스마일 기능을 이용한 폰 컬러링 방법
US20070127706A1 (en) Ringer assemblies, methods, and related computer program products for providing customized ring tones in a public switched telephone network (PTSN)
JPH11252212A (ja) 着信報知装置
JP2004248170A (ja) 携帯電話機の環境一括設定システム
KR20060008074A (ko) 이동통신 단말기의 멀티미디어 메시지 작성 방법