FI112899B - Menetelmä ja järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle - Google Patents

Menetelmä ja järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle Download PDF

Info

Publication number
FI112899B
FI112899B FI20002847A FI20002847A FI112899B FI 112899 B FI112899 B FI 112899B FI 20002847 A FI20002847 A FI 20002847A FI 20002847 A FI20002847 A FI 20002847A FI 112899 B FI112899 B FI 112899B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
service
customer
data network
network
data
Prior art date
Application number
FI20002847A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20002847A0 (fi
FI20002847A (fi
Inventor
Juha Merivirta
Original Assignee
Elisa Solutions Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Elisa Solutions Oy filed Critical Elisa Solutions Oy
Priority to FI20002847A priority Critical patent/FI112899B/fi
Publication of FI20002847A0 publication Critical patent/FI20002847A0/fi
Priority to PCT/FI2001/001149 priority patent/WO2002052459A1/en
Publication of FI20002847A publication Critical patent/FI20002847A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI112899B publication Critical patent/FI112899B/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06QINFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY [ICT] SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES; SYSTEMS OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G06Q30/00Commerce
    • G06Q30/02Marketing; Price estimation or determination; Fundraising

Landscapes

  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Accounting & Taxation (AREA)
  • Development Economics (AREA)
  • Strategic Management (AREA)
  • Finance (AREA)
  • Game Theory and Decision Science (AREA)
  • Entrepreneurship & Innovation (AREA)
  • Economics (AREA)
  • Marketing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Business, Economics & Management (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)

Description

, 112899
Menetelmä ja järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle.
5
Keksinnön kohteena on myös vaatimuksen 7 mukainen jäqestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle.
Seuraavaksi esiteltyä menetelmää hyväksikäyttäen voidaan antaa asiakkaan valitsema 10 tietue (esimerkiksi Internetissä täytetty lomake) asiakaspalvelun näkyville asiakkaan soittaman puhelun aikana tai silloin kun puhelu saapuu asiakaspalveluun.
Tunnetun tekniikan mukaisesti palveluiden tilaustiedot on asiakaskohtaisesti toimitettu palvelun tarjoajalle esimerkiksi seuraavasti: 15
Puhelinverkon avulla ongelma on ratkaistu esimerkiksi seuraavasti. Palveluntaijoajien asiakaspalveluissa on hyvin usein tietokanta asiakkaista. Asiakkaan soittaessa asiakaspalveluun hänet voidaan tunnistaa esimerkiksi soittajan A-numeron perusteella. Tämän A-numeron perusteella voidaan tehdä haku asiakastietokannasta, jolloin kaikki 20 asiakasta koskevat tiedot tulevat asiakaspalvelun näkyville.
Intemet-verkossa voidaan myös täyttää tietue, joka tallennetaan asiakaspalvelun , | I' tietokantaan selaimen avulla.
•. ’ ·: 25 Puhelinverkkoratkaisussa asiakas ei voi itse vaikuttaa ennen puhelua mitä '.,. · asiakaspalvelun tietokanta sisältää, vaan se perustuu asiakaspalvelun itse tekemään •..' tietokantaan ja tietoihin.
·' Jos asiakas haluaa puhelimitse varmentaa Internetin avulla tehdyn tilauksen tietueen ;· 30 tiedot, niin hänen täytyy puhelimessa kertoa jokin tunnistetieto tallentamastaan . ’ ·: tietueesta, jotta asiakaspalvelua voi hakea tiedot tietokannasta.
2 112899
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada aivan uudentyyppinen menetelmä, jonka avulla edellä kuvatut tunnetun tekniikan ongelmat on mahdollista ratkaista.
Keksintö perustuu siihen, että palvelun tilauslomake täytetään tietoverkon kuten 5 esimerkiksi Internetin välityksellä ja saman verkon avulla tilauksen tiedot toimitetaan tietokantaan. Tietoverkon välityksellä toimitetaan palvelun tilaajalle tieto tilauskohtaisesti muuttuvasta palvelunumerosta, johon asiakas voi esimerkiksi puhelimitse soittaa tilauksen vahvistamiseksi ja/tai toimituksen etenemisen tarkistamiseksi. Kun tähän ennalta määrättyyn puhelinnumeroon soitetaan, välitetään 10 palvelun tuottajalle tilaustiedot, jotka on linkitetty kyseisen tilauksen palvelunumeroon ja samalla yhdistetään tilaajan puhelu palveluntuottajalle mahdollista suullista tarkistusta tai lisäkommentteja/lisätietoja varten.
Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, 15 mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaiselle järjestelmälle puolestaan on tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 7 tunnusmerkkiosassa.
20 Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja:
Koska menetelmä perustuu siihen, että asiakkaan antamat tiedot saatetaan Intemetverkon avustuksella suoraan puheluun vastaavan henkilön käytettäväksi, niin •. ·, · näin voidaan vähentää asiakkaan ja asiakaspalvelun välistä puhelinkeskustelua. Tämän . 25 takia virhemahdollisuudet ja väärinkäsitykset vähenevät.
Koska tiedot tulevat valmiissa ja selkeässä formaatissa asiakaspalvelun näkyviin PC:n ruudulle, niin asiakkaita voidaan palvella nopeammin. Asiakkaat tekevät siis osan ;;; ’ asi akaspalvelij an työstä.
·;·’ 30 . ’: Keksintöä tarkastellaan seuraavassa esimerkkien avulla ja oheisiin piirustuksiin viitaten.
' ‘ · | Kuvio 1 esittää toiminnallisena lohkokaaviona yhtä keksinnön mukaista järjestelmää.
3 112899
Kuvio 2 esittää vuokaaviona yhtä keksinnön mukaisen menetelmän toteutusta.
Kuvio 3 esittää vuokaaviona toista keksinnön mukaisen menetelmän toteutusta.
5
Kuvio 4 esittää esimerkkiä yhdestä keksinnön mukaisesta tietueesta.
Yhtenä esimerkkinä keksinnön toteutuksesta voidaan käyttää pitsan tilausta Internetin välityksellä. Asiakas valitsee pitserian www-sivulta minkä pitsan ja millä mausteilla hän 10 haluaa tilata. Kun asiakas on valinnut www-sivulta tarvittavat asiat, hän lähettää tiedot pitsasta napin painalluksella älyverkon ulkoiseen tietokantaan. Palautteena asiakas saa tietokannasta palvelunumeron (esim. 0100-1299), johon hän voi soittaa. Kun asiakas soittaa tähän palvelunumeroon, niin puhelu kytketään älyverkon ohjaamana palvelun omistajalle eli pitserialle. Kun puhelu saapuu pitseriaan, niin pitseriassa voidaan 15 palvelunumeron perusteella hakea ulkoisesta tietokannasta asiakkaan www-sivulta valitsemat pitsan tiedot. Vaihtoehtoisesti tieto voidaan toimittaa puhelun yhteydessä automaattisesti palvelun tuottajalle. Näin tiedot ovat jo valmiina pitseriassa, kun puheluun vastataan.
20 Kuvion 1 mukaisesti keksinnön mukainen jäijestelmä koostuu asiakkaan 10 komponenteista, operaattorin komponenteista 11 ja palveluntaijoajan komponenteista 12. Asiakkaan 10 komponentit käsittävät asiakkaan tietokoneen 1 ja asiakkaan ,puhelimen 4. Tietokone 1, tyypillisesti henkilökohtainen tietokone, on kytketty v.: tietoliikenneverkkoon kuten Intemettiin ja vastaavasti puhelin 4 on kytketty toiseen ·.'· 25 tietoverkkoon, tyypillisesti normaaliin puhelinverkkoon. Tietokone 1 voi luonnollisesti ,..: olla myöskin muu kuin perinteinen pöytätietokone kuten kannettava tietokone tietoliikenneyhteyksin tai vaihtoehtoisesti WAP- tai UMTS-kommunikointiin kykenevä tietokone mahdollisesti varustettuna muilla kommunikointiominaisuuksilla.
;·’ 30 Operaattorin 11 komponentit puolestaan käsittävät A-tilaajan keskuksen 5, johon . ‘ : asiakkaan puhelin 4 voi olla yhteydessä. A-tilaajan keskus 5 puolestaan on yhteydessä : SSP-keskukseen (Service Switching Point). SSP-keskus 5 puolestaan kommunikoi sekä •,: SCP:n (Service Control Point) kanssa että B-tilaajan keskuksen 8 kanssa. Lisäksi SCP 7 4 112899 on yhteydessä ulkoiseen tietokantaan 2. Ulkoinen tietokanta 2 kommunikoi sekä asiakkaan 10 tietokoneen 1 että palveluntarjoajan asiakaspalvelijoiden 3 kanssa.
Palveluntarjoajan 12 laitteisto käsittää puolestaan vaihteen 9, joka on kytketty 5 operaattorin 11 B-tilaajan keskukseen 8 sekä asiakaspalvelut 3, jotka on kytketty tietoliikenneyhteyksin operaattorin 11 ulkoiseen tietokantaan 2. Asiakaspalvelut 3 voivat olla periaatteessa mitä tahansa tietokoneita, jotka kykenevät laitteistollisesti ja/tai ohjelmistollisesti kommunikoimaan tietokannan 2 kanssa. Mikäli palveluntarjoajan organisaatio on pieni, vaihde 9 on tarpeeton, ja puhelin 10 tai puhelimet voivat olla 10 kytketyt suoraan B-tilaajan keskukseen 8 analogisella tai digitaalisella yhteydellä.
Edellä esitetyt kytkennät voivat perustua niin perinteiseen lankayhteyteen kuin myös langattomaan yhteyteen. Tärkeintä keksinnön kannalta on eri komponenttien kyky kommunikoida toistensa kanssa. Tämä on puolestaan toteutettavissa alan 15 ammattimiehen tietämyksen perusteella monilla eri tavoilla.
Seuraavaksi kuvataan kuvion 2 mukaisesti menetelmä, jossa asiakas tallentaa selaimellaan tiedot ulkoiseen tietokantaan.
20 Asiakas on tietokoneellaan intemet-yhteydessä. Hän kiijoittaa selaimensa osoitekenttään intemet-osoitteen (URL), joka osoittaa joko palveluntarjoajan internetsivujen kautta tai suoraan ulkoiseen tietokantaan 21. Hyperlinkki ulkoiseen ,*·' tietokantaan voi olla esimerkiksi palveluntarjoajan kotisivuilla, ja se voi olla muotoa ’’Tilaa pitsa”. Tämä linkki siis johtaa ulkoiseen tietokantaan, joka palauttaa asiakkaan , i 25 selaimelle palveluntaijoajan määrittelemän html-sivun 22, ja jää odottamaan asiakkaan palautetta 23. Asiakas täyttää lähetetyn html-sivun, ja palauttaa lomakkeen html-sivulla olevan napin painalluksella 24. Asiakkaan selain ja ulkoinen tietokanta pitävät toisiinsa yhteyttä esimerkiksi http- tai https-protokollan avulla. Seuraavaksi ulkoinen tietokanta tarkistaa selaimen palauttamat tiedot 25. Jos tietojen formaatti ja määrä pitävät ;·' 30 paikkansa, niin ulkoinen tietokanta valitsee palvelunumeroavaruudesta Λ: sattumanvaraisen, tilauskohtaisen palvelunumeron 26. Palvelunumeroavaruus on tälle ' kyseiselle palvelulle allokoitu numeroavaruuden osa, esimerkiksi 01001200 - 01001300. Jos tiedot eivät pidä paikkansa, asiakkaan selaimelle lähetetään tieto 5 112899 tallennuksen epäonnistumisesta, pyydetään yrittämään uudelleen 30 ja päätetään prosessi 31. Kun palvelunumero on valittu (esim. 01001299), niin ulkoinen tietokanta tallentaa kaikki asiakkaalta saamansa tiedot sekä tapahtumanaikaisen kellonajan 27. Tiedot tallennetaan yhdeksi tietueeksi tietokantaan ja tietojen hakuavaimeksi asetetaan 5 ulkoisen tietokannan arpoma palvelunumero, jotta datat olisi myöhemmin yksiselitteisesti löydettävissä. Kuvassa 4 kuvataan esimerkinomaista tietuetta, johon on tallennettu palvelunumeron lisäksi aikaleima, tilattava tuote, lisätiedot sekä tuotteen hinta. Asiakkaan selaimelle palautetaan tieto valitusta palvelunumerosta johon hän voi soittaa, sekä kerrotaan myös kuinka kauan tallennetut tiedot pidetään tietokannassa 28.
10 Lopuksi tietokannan ja selaimen käsittelyprosessit lopetetaan 29.
Kuvion 3 esimerkkiin perustuen seuraavassa kuvataan keksinnön mukainen menetelmä, jossa asiakas soittaa asiakaspalveluun.
15 Asiakas soittaa selaimelta lukemaansa palvelunumeroon 41. Puhelu reititetään A-tilaajan keskuksesta SSP-keskukseen, joka lähettää palvelupyynnön SCP:lle eli älyverkon ohjaimelle 42. SCP tekee ensimmäisenä kyselyn ulkoisesta tietokannasta 43. Jos palvelunumeron mukainen tietue löytyy 44, niin tietokanta palauttaa SCP:lle tietueen aikaleimakentän (tietueen ensimmäinen datakenttä). Jos tietuetta ei löydy tai 20 kysely epäonnistuu, niin SCP käskee SSP-keskusta katkaisemaan puhelun 49.
Aikakentästä SCP päättelee 45 esimerkiksi sen, onko tietue validi vai vanhentunut. Jos datat ovat vanhentuneet, datatietue poistetaan tietokannasta 48 ja SCP käskee SSP-|j* keskusta katkaisemaan puhelun 49. Jos datat eivät ole vanhentuneita, niin asiakkaan sovellus ohjaa SCP:n vaihtamaan soittajan A-numeron tilalle soitetun B-numeron eli ;‘ · 25 palvelunumeron 46. Tällöin puheluun vastaava henkilö näkee puhelimen numeronäytöstä A-numeron sijaan soitetun palvelunumeron. Tämän jälkeen älyverkonohjain palauttaa tiedon SSP-keskukselle puhelun yhdistämiseksi tietueesta löydettyyn kohdenumeroon 47 (tietueen viides datakenttä).
30 Vaihtoehtoisesti voidaan aikaleimakentän vanhentumistietoa käyttää palveluntuottajan 12 sovelluksesta käsin ja tehdä tarvittaessa manuaalisesti tarvittavat operaatiot ' ‘ * vanhentuneille tilauksille.
6 112899
Seuraavassa kuvataan keksinnön mukainen menetelmä, jossa asiakaspalvelua 3 hakee tiedot ja vastaa puheluun.
Kun puhelu saavuttaa kohdetilaajan, niin soittajan A-numerona näkyy siis soitettu 5 palvelunumero. Tämän numeron perusteella puheluun vastaava henkilö voi tehdä tietokantahaun ulkoisesta tietokannasta omalla selaimellaan. Haku voidaan tehdä heti kun puhelu alkaa soimaan liittymässä, koska numeronnäyttölaite näyttää jo silloin A-numeron. Tällöin asiakkaan tietokantaan tallentamat tiedot saadaan jo ennen kuin puheluun vastataan. Tiedot voidaan toki myös hakea puhelun aikana. Näin puheluun 10 vastaavan henkilön selaimella on ne tiedot, mitä puhelun soittava osapuoli on omalla selaimellaan valinnut ja tallentanut ulkoiseen tietokantaan.
Kohdetilaajana (= palvelun tuottajana 12) voi olla puhelinvaihteen liittymä, ISDN-liittymä, analoginen liittymä tai mobiililiittymä. Pääasia on se, että hänellä on pääte, 15 joka pystyy näkemään A-numerokentässä siirrettävän, muuttuvan tilauskohtaisen palvelunumeron (esim. 01001299) joko puhelimen näytöstä tai numeronnäyttölaitteesta tms.
Puhelinvaihteen avustuksella voidaan myös liittymään tulevan A-numeron perusteella 20 (tässä tapauksessa A-numerona on siis palvelunumero) hakea automaattisesti ulkoisesta tietokannasta asiakkaan täyttämä tietue. Tämä edellyttää, että puhelinvaihteessa on ko. ; '·· toiminnallisuus. Näin asiakaspalvelun ei tarvitse tehdä hakua tietokannasta, vaan ...:* puhelinvaihteessa kiinni oleva palvelin ja sen ohjelmisto tekee tietokantahaun ’, ‘’ asiakaspalvelun puolesta.
25
Menetelmää voidaan hyödyntää A-numeron lisäksi myös siirtäjän numeron perusteella. Tällöin älyverkossa vaihdetaan siirtäjän numeron tilalle palvelunumero. Tämä siirtäjän numero voidaan esittää esimerkiksi ISDN-liitymässä sekä joissain puhelinvaihteissa.
; 30 Kuviossa 4 on esitetty esimerkki yhdestä keksinnön mukaisesta tietueesta, jossa ylimpänä tietona on hakuavain, muuttuva palvelukohtainen palvelunumero (01001299). Ensimmäinen datakenttä sisältää aikaleiman (22:45) kirjauksesta tietokantaan, toinen ‘| tietokenttä pitsatyypin (americano), kolmas tietokenttä lisätiedon mausteista (oregano), 7 112899 neljäs datakenttä hintatiedon (42 FIM) ja viides datakenttä palveluntarjoajan asiakaspalvelun kohdenumeron eli C-numeron (09060557).
Keksintöä voi käyttää myös esim. autokorjaamoissa ja muissa vastaavissa toiminnoissa 5 esim. seuraavasti. Tilataan ensin auton tai muun laitteen huolto tietoverkon kautta ja saadaan kuten pitsatapauksessakin palautteena palvelunumero, johon soittamalla päästään puheyhteyteen työn suorittavan osapuolen kanssa ja voidaan sopia tilauslomakkeen ulkopuolelta muuta asiaan liittyvää. Edellisen lisäksi sama palvelunumero ja tietokanta voisi olla käytössä vielä silloinkin, kun asiakas tiedustelee 10 laitteen (esim. auton) huollon valmiusastetta. Tällöin asiakaspalvelua näkisi tietokannasta mitä laitteelle (esim. autolle) on siihen mennessä tehty, koska sen voi hakea, mitä maksaa ym. Tietokantaa siis päivitettäisiin huoltotyön edetessä. Palvelunumero voitaisiin ottaa uuden asiakkaan käyttöön työn päätyttyä ja asiakkaan haettua laitteensa (esim. auto) pois. Näin voidaan antaa asiakkaalle mahdollisimman 15 ajantasaista tietoa työn etenemisestä. Sovelluskohteita voi toki olla vielä lisääkin.
Periaatteessa mikä tahansa internetissä esitetty tieto voidaan tallentaa älyverkon ulkoiseen tietokantaan, koska ulkoinen tietokanta on osa Intemettiä. Ja kun tälle tiedolle annetaan palvelunumero tunnisteeksi, niin tätä tietoa voidaan tunnistella tavallisen 20 puhelinverkon kautta. Keksinnön vaihtoehtoisten sovellusmuotojen mukaisesti tietoverkon kautta syötetyt tiedot voidaan jättää pidemmäksi aikaa tietokantaan ja niitä päivitetään ja luetaan selaimella aina tarpeen mukaan.
, v Yleisesti keksintö siis koskee menetelmää, jossa selaimella syötetään palvelun tilaajan . * 25 tiedot tietokantaan, hakuavaimeksi määritetään puhelinverkon palvelukohtaisesti kiinteä, kuitenkin juoksevasti muuttuva palvelunumero, jolloin älyverkolla avulla kytketään puhelu palvelunumeron kautta oikeaan, palveluntaijoajan liittymään, ja kohdetilaajan tiedot haetaan selaimella palveluntarjoajan päässä. Lisäksi keksinnön mukaisesti tarjotaan palvelun tilaajalle mahdollisuus joko tietoverkon kuten Internetin ; · ’ 30 välityksellä tai vaihtoehtoisesti puhelinverkon välityksellä tarkastella palvelun tuottajan . ·: toimintaa palvelun valmistumisen eri vaiheissa esimerkiksi autokoijaamosovelluksessa.
8 112899 Tällaisen palvelun toteutuksen edistymisen seuranta voisi tarvittaessa sisältää mahdollisuuden salasanan käyttöön palvelu edistymisestä.
Kun työ on luovutettu asiakkaalle, voidaan kyseinen palvelunumero ja salasana -5 yhdistelmä poistaa käytöstä ja sama palvelunumero voidaan ottaa uudelleen käyttöön myöhemmin. Salasana voidaan määritellä tietyn pituisena automaattisesti ja satunnaisesti jäijestelmän toimesta. Tällä järjestelyllä estetään, etteivät eri asiakkaat pääse näkemään toistensa tilauksia. Samoin ei välttämättä tarvita palveluhenkilöstöä vastaamaan puheluihin.
10
Keksinnön mukaisesti siis samaa palvelunumeroa voidaan käyttää sekä puhelimitse (toiminta kuten normaalilla puhelinnumerolla) että internetin kautta (toiminta käyttäjätunnuksena + salasana) asioitaessa.
15 Keksinnön mukaisesti myös laskutus voitaisiin huolehtia palvelukohtaisen muuttuvan palvelunumeron veloitukseen perustuvalla tavalla normaalin puhelinlaskun kautta.
Keksinnön mukaista menetelmää voidaan käyttää esimerkiksi valokuvien toimittamiseen asiakkaille. Kun asiakas haluaa teettää esimerkiksi JPEG-muotoisia 20 valokuvia painotalossa väritulosteiksi, voidaan prosessia (väriasetukset, harmaasävyt jne.) seurata keksinnön mukaisesti esimerkiksi Intemet-verkon kautta. Samalla tavalla . '.. menetelmää voidaan soveltaa muihin painotuotteisiin.
: v Myös esimerkiksi kukkatilaukset voivat tapahtua keksinnön mukaisen menetelmän \'·· 25 mukaisesti, jolloin alustava tilauksen määrittely tapahtuu verkon kautta ja soitto ,. · toimitettuun palvelukohtaiseen, muuttuvaan palvelunumeroon mahdollistaa lopullisen •' tuotteen valinnan esimerkiksi Intemet-verkon kautta tapahtuvan kuvallisen informaation välityksellä.
30 Keksinnössä kuvattu toinen tietoverkko voi olla esimerkiksi Internet-, WAP tai UMTS-. i tai muu yleis- tai paikallisverkko. Myös puhelinverkosta kuten IN-verkosta (Intelligent * Network) käytetään tässä määritelmää tietoverkko.

Claims (12)

1. Menetelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle, jossa menetelmässä - vastaanotetaan asiakkaalta (10) tilaus ensimmäisen tietoverkon kautta, ja 5. toimitetaan asiakkaalle (10) tilauksen mukainen tuote tai palvelu, tunnettu siitä, että - ensimmäisen tietoverkon kautta asiakkaalle (10) toimitetaan toisen tietoverkon palvelukohtainen palvelunumero, - vasteena asiakkaalta (10) toisen tietoverkon kautta vastaanotettuun 10 palvelukohtaiseen palvelunumeroon, palveluntarjoajalle (12) toimitetaan tilausinformaatio.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yhdistetään asiakas (10) palvelun tuottajaan (12) tietoverkon välityksellä.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäisenä 15 tietoverkkona käytetään Internet-, Wap- UMTS-verkkoa tai muuta vastaavaa dataverkkoa.
, 4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toisena • * · ,'! tietoverkkona käytetään normaalia lankapuhelinverkkoa kuten IN-verkkoa.
. * 5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ..' 20 palveluiden tai tuotteiden laskutus hoidetaan toisen tietoverkon laskutuksen kautta.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmässä järjestetään asiakkaalle mahdollisuus palvelun tai tuotteen *: valmistumisen seurantaan ainakin toisen tietoverkon kautta.
: 7. Järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle, joka 25 järjestelmä käsittää 112899 - välineet tilauksen vastaanottamiseksi asiakkaalta (10) ensimmäisen tietoverkon kautta, ja - välineet tilauksen mukaisen tuotteen tai palvelun toimittamiseksi asiakkaalle (10), 5 tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää - välineet (2) toisen tietoverkon palvelukohtaisen palvelunumeron toimittamiseksi asiakkaalle (10) ensimmäisen tietoverkon kautta, - välineet (2), vasteena asiakkaalta (10) toisen tietoverkon kautta vastaanotettuun palvelukohtaiseen palvelunumeroon, tilausinformaation 10 toimittamiseksi palveluntarjoajalle (12).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se käsittää välineet asiakkaan (10) yhdistämiseksi palvelun tuottajaan (12) tietoverkon välityksellä.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen tietoverkko on Internet-, Wap- UMTS-verkkoa tai muu vastaava dataverkko.
9 112899
10. Patenttivaatimuksen 7, 8 tai 9 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että toinen tietoverkko on normaali lankapuhelinverkko kuten IN-verkko.
, 11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se käsittää välineet palveluiden tai tuotteiden laskutuksen hoitamiseksi toisen . . ’. tietoverkon laskutuksen kautta. * » » * I
12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että !'järjestelmä käsittää välineet, joilla asiakkaalle järjestetään mahdollisuus palvelun tai ; * tuotteen valmistumisen seurantaan ainakin toisen tietoverkon kautta. » i 25 112899
FI20002847A 2000-12-22 2000-12-22 Menetelmä ja järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle FI112899B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20002847A FI112899B (fi) 2000-12-22 2000-12-22 Menetelmä ja järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle
PCT/FI2001/001149 WO2002052459A1 (en) 2000-12-22 2001-12-21 Method and system for transmission of data, when ordering services or products

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20002847 2000-12-22
FI20002847A FI112899B (fi) 2000-12-22 2000-12-22 Menetelmä ja järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20002847A0 FI20002847A0 (fi) 2000-12-22
FI20002847A FI20002847A (fi) 2002-06-23
FI112899B true FI112899B (fi) 2004-01-30

Family

ID=8559806

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20002847A FI112899B (fi) 2000-12-22 2000-12-22 Menetelmä ja järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle

Country Status (2)

Country Link
FI (1) FI112899B (fi)
WO (1) WO2002052459A1 (fi)

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI102427B (fi) * 1996-02-09 1998-11-30 Ericsson Telefon Ab L M Laskutus Internetissä
US5971273A (en) * 1996-09-25 1999-10-26 Vallaire; Milton E. Automated florist system allowing direct contact with delivering florist
US5991739A (en) * 1997-11-24 1999-11-23 Food.Com Internet online order method and apparatus
KR100292837B1 (ko) * 1999-01-28 2001-06-15 장두순 온라인 티켓 판매 시스템 및 그 방법
WO2001054478A2 (en) * 2000-01-26 2001-08-02 Domino's Pizza Pmc, Inc. Method and system for routing food orders over a computer network
AU2001249370A1 (en) * 2000-03-23 2001-10-03 E-Delivery Experts.Com, Inc. A system and method for delivering merchandise

Also Published As

Publication number Publication date
WO2002052459A1 (en) 2002-07-04
FI20002847A0 (fi) 2000-12-22
FI20002847A (fi) 2002-06-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6904137B2 (en) System and method for creating and accessing outgoing telephone call log
US20050249344A1 (en) Network delivery of personalized caller identification
US7095833B2 (en) System and method for generating call records based on account codes
US9100500B2 (en) Methods and systems of providing local access number calling features
US7724882B2 (en) Method for providing call intermediation services and system therefore
US20020193094A1 (en) Method and system for downloading software products directly to wireless phones
US8917857B2 (en) Method and system for call to role
US6504909B1 (en) Reverse registration method in a system for the automatic notification that a call to an emergency service has occurred
JP2002528000A (ja) 個人電話番号のダイアリングリスト及びダイアリング性能をコントロールするシステム及び方法
AU728548C (en) Device and method for communication between a data network and a telecommunications network
US7099456B2 (en) Call center system
FI112899B (fi) Menetelmä ja järjestelmä tiedon siirtämiseksi ja kohdentamiseksi halutulle taholle
US20030014271A1 (en) Method and system to assist customers in getting lower usage rate
US8948365B2 (en) Systems and methods for providing answering services
US20020122546A1 (en) Internet-aided method of setting up a telephone call
KR20100057724A (ko) 발신자 정보 표시 서비스 시스템 및 방법
KR20020011275A (ko) 인터넷 전화국 시스템 및 운영 방법
US20110293081A1 (en) Method for providing telephone service using the internet
CN1784885A (zh) 用作连接状态信令序列的多音调序列
JP4206988B2 (ja) 移動端末顧客情報処理システム
WO2000025505A1 (en) Geographically distributed multiple application network having a central database
EP1001592A1 (en) Extending internet calls to a telephone call center
KR20000052820A (ko) 데이터 네트워크 및 원거리 통신 네트워크 사이의 통신 장치 및 방법
EP2039134A2 (en) Systems and methods for providing answering services

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed