FI112839B - Numerotietopalvelun laajennus - Google Patents

Numerotietopalvelun laajennus Download PDF

Info

Publication number
FI112839B
FI112839B FI20022101A FI20022101A FI112839B FI 112839 B FI112839 B FI 112839B FI 20022101 A FI20022101 A FI 20022101A FI 20022101 A FI20022101 A FI 20022101A FI 112839 B FI112839 B FI 112839B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
customer
service
message
information
database
Prior art date
Application number
FI20022101A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20022101A0 (fi
Inventor
Lauri Isotalo
Original Assignee
Radiolinja Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Radiolinja Ab filed Critical Radiolinja Ab
Priority to FI20022101A priority Critical patent/FI112839B/fi
Publication of FI20022101A0 publication Critical patent/FI20022101A0/fi
Priority to EP03396109A priority patent/EP1424843A1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI112839B publication Critical patent/FI112839B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/50Centralised arrangements for answering calls; Centralised arrangements for recording messages for absent or busy subscribers ; Centralised arrangements for recording messages
    • H04M3/53Centralised arrangements for recording incoming messages, i.e. mailbox systems
    • H04M3/5307Centralised arrangements for recording incoming messages, i.e. mailbox systems for recording messages comprising any combination of audio and non-audio components
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/487Arrangements for providing information services, e.g. recorded voice services or time announcements
    • H04M3/493Interactive information services, e.g. directory enquiries ; Arrangements therefor, e.g. interactive voice response [IVR] systems or voice portals
    • H04M3/4931Directory assistance systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M2201/00Electronic components, circuits, software, systems or apparatus used in telephone systems
    • H04M2201/38Displays
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M2207/00Type of exchange or network, i.e. telephonic medium, in which the telephonic communication takes place
    • H04M2207/18Type of exchange or network, i.e. telephonic medium, in which the telephonic communication takes place wireless networks
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/42382Text-based messaging services in telephone networks such as PSTN/ISDN, e.g. User-to-User Signalling or Short Message Service for fixed networks

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)

Description

1 112839 ·
Numerotietopalvelun laajennus
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmä sekä patenttivaatimuksen 15 mukainen jäijestelmänumerotietopalvelua varten.
5 Tämänkaltaisia menetelmiä ja jäijestelmiä käytetään numerotietopalveluissa numerotietopalvelujen tarjoamiseksi asiakkaille.
Tunnetussa numerotietopalvelussa asiakas ottaa yhteyden palveluun soittamalla 10 numerotietopalvelun puhelinnumeroon, esimerkiksi numeroon 118. Puheluun vastaa palveluhenkilö, joka ottaa numerotiedustelun vastaan suusanallisesti. Palveluhenkilö tekee hauen numerotietokantaan ja kertoo tuloksen asiakkaalle suusanallisesti. Numerotiedot voidaan lähettää myös tekstiviestillä (SMS), mikäli numerotiedustelu on tehty sopivan matkaviestimen avulla. Puhelinnumeron ja nimen vastaavuuden lisäksi 15 numerotietopalvelusta voidaan tiedustella myös osoitetietoa.
Edellä kuvatun numerotietopalvelun rinnalla on olemassa myös muita tapoja etsiä numero- ja osoitetietoja. Yksi tapa hakea numero- ja osoitetietoja on katsoa perinteisestä paperisesta puhelinluettelosta tai Keltaisilta Sivuilta. Nämä paperijulkaisut tarjoavat .. ' 20 yksityishenkilölle tai yritykselle myös mahdollisuuden lisätä kuvamateriaalia teksti- informaation oheen. Esimerkiksi Elisa Communications Oyj.n puhelinluettelossa on jo • : muutaman vuoden ajan voinut yksityishenkilö lisätä erikoisveloitusta vastaan oman ; · kuvansa osaksi tekstiriviä. Toisaalta yritysilmoituksiin tarkoitetussa Keltaiset Sivut -luettelossa ovat yrityksen sijainnista tai tuotteista kertovat kuvat ja piirrokset olleet 25 yleisiä jo muutaman vuosikymmenen ajan. Tästä pidemmälle jalostettu versio on CD-ROM -pohjainen puhelinluettelo, joka antaa mahdollisuuden päivittää . puhelinluetteloiden tietoja nopeammin kuin vain kerran vuodessa, mikä on tyypillinen päivitysväli paperisille luetteloille. Edellä mainittujen luetteloiden etuna numerotietopalveluun verrattuna on se, että luettelojen avulla asiakkaalle voidaan 30 välittää tietoa monipuolisemmin ja laajemmin, sillä myös kuvainformaation . . välittäminen on mahdollista. Haittana taas on se, että tiedot eivät ole yhtä ajantasaisia ja että luettelo ei välttämättä ole saatavilla tietoa tarvittaessa. Erityisesti matkaviestimen käyttäjillä luettelot eivät välttämättä ole saatavilla kommunikointitarpeen mukaisesti.
112839 2
Lisäksi paperijulkaisun hinta on suhteellisen korkea sellaisille asiakkaille, jotka tarvitsevat numerotietoja harvoin.
Puhelinyhteyden kautta tarjottavan numerotietopalvelun kanssa kilpailevat myös 5 Internetin kautta tarjottavat palvelut. Internetissä toimii esimerkiksi www.0100100.com -palvelu, joka on varsin kehittynyt ja nopeasti päivitettävissä oleva palvelu yrityksille, jotka haluavat jakaa ajantasaista visuaalista tietoa yrityksestä kiinnostuneille asiakkaille. Yritys voi tällöin lähettää ko. intemet-palvelulle aina uudet voimassaolevat tietonsa esim. aukioloajoistaan tai yhteystiedoistaan, jolloin yrityksen potentiaaliset asiakkaat 10 saavat nämä tiedot suoraan palvelun kautta. Toisaalta tämä intemet-palvelu voi taijota myös pelkästään linkin yrityksen kotisivuille, joiden kautta asiakkaat saavat haluamansa tiedot. Internetin kautta tarjottavat palvelut soveltuvat parhaiten tilanteisiin, joissa asiakkaalla on yhtä aikaa käytettävissään sekä internetiin yhteydessä oleva tietokone että erillinen puhelin. Matkaviestimen kautta intemetpalvelun käyttö on varsin hidastaja 15 kömpelöä.
Lisäksi tunnetaan Sinulle.com -palvelu (www.sinulle.com), jossa tekstiviestillä voidaan tilata opaskarttoja MMS-toiminnallisuudella varustettuun päätelaitteeseen. Tätä palvelua ei kuitenkaan voida käyttää numerotietopalveluna, palvelun kattavuus on 20 suppea eikä se automaattisena palveluna tarjoa henkilötoimisen palvelun joustavuutta.
Edelleen tunnetaan melko vanhaan tekniikkaan perustuva ns. fax-on-demand -palvelu, ' joka mahdollistaa yksinkertaisessa muodossa visuaalisen informaation välittämisen asiakkaalle yrityksen palveluista. Palvelussa asiakas soittaa tyypillisesti erityiseen 25 ääniautomatiikkapalveluun, jossa hän saa äänivalikon kautta päättää, mistä yrityksen tarjoamista palveluista hän on kiinnostunut. Lopuksi asiakas näppäilee oman fax-. : laitteensa puhelinnumeron. Tähän puhelinnumeroon yrityksen fax-palvelin lähettää sitten kyseisiä palveluja koskevat fax-sivut. Tämäkään palvelu ei toimi numerotietopalveluna. Lisäksi palvelu edellyttää kykyä vastaanottaa fakseja, mikä . 30 rajoittaa huomattavasti palvelun käytettävyyttä.
Kuten edellä esitetystä on käynyt ilmi, puhelinyhteyden kautta tarjottavalla henkilötoimisella numerotietopalvelulla on edelleen joitakin etuja muulla tavoin 112839 3 tarjottaviin palveluihin verrattuna. Yksi merkittävä etu on palvelun saatavuus ajastaja paikasta riippumatta, mikäli vain käytettävissä on toimiva puhelinyhteys. Toinen merkittävä etu on palvelun henkilötoimisuus: koulutettu palvelutyöntekijä kykenee tekemään tietokantahaut loppuasiakasta tehokkaammin ja myös korjaamaan asiakkaan 5 tiedustelussa olevia virheitä. Tästä huolimatta olisi tarve kehittää numerotietopalvelua siten, että numerotietopalvelun kilpailukyky säilyy myös kilpailevien tekniikoiden ja asiakkaiden käyttötottumusten kehittyessä ja muuttuessa.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada uudentyyppinen numeroiietopalvelu, jonka 10 avulla voidaan parantaa numerotietopalvelun palvelukykyä.
Keksintö perustuu siihen, että henkilötoimisessa ja puhelinyhteyden kautta toteutettavassa numerotietopalvelussa lähetetään asiakkaalle lisätietoa ainakin yhden kuvaviestin välityksellä.
15 Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön mukaiselle järjestelmälle on puolestaan tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 15 tunnusmerkkiosassa.
20 , . Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja. Keksinnön avulla voidaan perinteisen numerotietopalvelun palvelukykyä laajentaa huomattavasti ja pitää palvelu näin ·’ . kilpailukykyisenä myös jatkossa. Numerotietopalveluun soittavalle asiakkaalle voidaan keksinnön avulla tarjota mahdollisuus saada lisätietoa myös kuvien muodossa, mikä tuo 25 joissakin tapauksissa asiakkaalle merkittävää lisäetua pelkkään numero- ja osoitetietoon verrattuna.
Keksinnön avulla voidaan tarjota matkaviestimen käyttäjälle Keltaisten Sivujen tasoista ., ] ’ informaatiota ilman että Keltaisia Sivuja tarvitsee kuljettaa mukana. Etuna ,,., 30 paperijulkaisuun verrattuna on myös se, että tiedot voidaan pitää ajantasaisina ympäri ,. · · vuoden.
4 112Ö39
Lisäksi keksintö mahdollistaa useita edullisia sovellusmuotoja, joiden avulla voidaan saavuttaa merkittäviä lisäetuja.
Keksintö mahdollistaa esimerkiksi so vellusmuodon, jossa numerotietopalvelussa 5 haetaan tietoa tiedustellun kohdeyrityksen tai tiedusteltujen kohdeyritysten varaustilanteesta ja kuvaviestissä lähetetään tästä tietoa asiakkaalle. Näin asiakas saa numerotietopalveluun tekemänsä yhteydenoton perusteella tietoonsa kohdeyritysten varaustilanteen ja välttyy turhilta yhteydenotoilta yrityksiin, jotka eivät kykene tarjoamaan haluttua palvelua. Tästä sovellusmuodosta edelleen kehitetyssä 10 sovellusmuodossa asiakas voi numerotietopalvelun kautta myös varata haluamansa palvelun tai tuotteen. Vielä edelleen kehitetyssä sovellusmuodossa palvelu tai tuote voidaan myös maksaa numerotietopalvelun kautta.
Keksinnön sovellusmuodossa, jossa kuvaviestin mukana lähetetään asiakkaalle tietoa 15 kohdeyritysten hinnoista ja palveluista, asiakas voi paremmin valita sopivan kohdeyrityksen jo suoraan numerotietopalveluun tekemänsä yhteydenoton perusteella.
Keksinnön pohjalta voidaan myös toteuttaa palvelu, jossa asiakkaalle lähetetään numerotiedustelun perusteella kuvaviestinä kohdeyrityksen sähköinen lomake, jonka 20 avulla asiakas voi suoraan toimittaa tilauksen tai varauksen kohdeyrityksen järjestelmään. Tällöin asiakas saa tilattua tai varattua etsimänsä palvelun jo numerotietopalveluun tekemänsä yhteydenoton perusteella.
Keksinnön sovellusmuotojen avulla voidaan siis tarjota pitkälle integroitu ratkaisu 25 tietojen hakemiseen yritysten tuotteista. Voidaan kuvitella, että asiakas on kiinnostunut esimerkiksi erilaisista vuokrattavista piikkauskoneista. Numerotietopalvelu voi auttaa lähettämällä asiakkaalle tuote-esittelyt kilpailevien konevuokraamojen piikkauskoneista hinta-, saatavuus- ja osoitetietoineen. Kun asiakas päättää, mikä tarjolla oleva kone on ] hänelle paras, hän voi ottaa yhteyden heti oikeaan konevuokraamoon.
30 ,, · · Keksinnön yksi lisäetu on mahdollisuus veloittaa käyttäjää palvelun käytöstä tapahtumapohjaisesti. Käyttäjä voi olla tässä tapauksessa asiakas, joka soittaa 112839 5 numerotietopalveluun. Tyypillisemmin käyttäjä on kuitenkin yritys, joka saa nyt numerotietopalvelusta uuden, kilpailukykyisen kanavan tarjota tietoa tuotteistaan.
Keksintö antaa numeroiietopalvelulle myös aivan uuden ulottuvuuden, kun soittajalle 5 voidaan tarjota entisten numero- ja nimipalvelujen lisäksi mahdollisuutta saada visuaalista tietoa haun kohteena olevasta henkilöstä ja yrityksestä. Tällä tavoin tuttu numerotietopalvelu pystyy antamaan soittajille huomattavasti laajemman kokonaispalvelun ja näin se pysyy kilpailukykyisenä tulevaisuudessakin.
10 Keksinnön avulla käyttäjä ei ole myöskään sidottu käyttämään www-palvelua PC- laitteistollaan vaan voi käyttää palvelua kaikkialla omalla MMS-tekniikkaa tukevalla matkapuhelimellaan.
Keksintöä tarkastellaan seuraavassa esimerkkien avulla ja oheisiin piirustuksiin viitaten. 15
Kuvio 1 esittää yhtä keksinnön mukaista numerotietopalvelua.
Kuvio 2 esittää tietojen päivittämistä yhdessä keksinnön mukaisessa numerotietopalvelussa.
20
Kuvio 3 esittää kuvaviestin välittämistä yhdessä keksinnön mukaisessa numerotietopalvelussa.
Kuvio 4 esittää täsmällisemmin yhtä keksinnön mukaista numerotietopalvelua.
25
Seuraavassa kuvattavat sovellusmuodot pohjautuvat ns. MMS-tekniikan ja 118-numeropalvelun hyödyntämiseen. 118-numeropalvelulla tarkoitetaan yleisesti puhelinyhteyden kautta tarj ottavaa henkilötoimista numerotietopalvelua j a erityisesti , ’ ’ Elisa Communications -konsernin tarjoamaa numerotietopalvelua.
30 , · · MMS-tekniikka (Multimedia Messaging Service) taas viittaa nykyaikaisten matkaviestimien kuvaviestitoiminnallisuuteen. MMS-tekniikalla voidaan välittää kuvaa, ääntä ja videoviestejä 3. sukupolven matkapuhelinverkoissa. Koska MMS on varsin 112839 6 hyvin standardoituja perustuu avoimille rajapinnoille, se antaa mahdollisuuden toteuttaa palvelua myös 2. ja 2.5 sukupolven matkaviestinverkoissa. Kokonaisuuteen on helppo liittää myös Internetissä olevia käyttäjiä ja sovellutuksia.
5 MMS-tekniikassa käyttäjät lähettävät ja vastaanottavat viestejä käyttäen MMS-client- ohjelmaa, joka toimii heidän mobiilipäätelaitteessaan tai tietokoneessaan. Jokainen vastaanotettu viesti talletetaan alunperin käyttäjän ’’postilaatikkoon”, josta käyttäjä voi hakea (ns. ”pull-metodi”) viestit saatuaan notifikaation saapuneesta viestistä. Toinen vaihtoehto on toimittaa viestit perille ns. ”push-metodilla” ilman käyttäjän omia 10 toimenpiteitä. Tässä voidaan huomioida käyttäjän omat preferenssit, päätelaitteen ominaisuudet ja radioverkon tila kyseisellä hetkellä.
Toteutuksessa käytetään myös 118-numeropalvelutekniikkaa. Tämä mahdollistaa mm. tehokkaan ja laadukkaan kokonaispalvelun hallinnan sekä tapahtumaperustaisen 15 veloituksen palvelun käytöstä. Käyttäjää voidaan myös tarvittaessa opastaa siitä, kuinka palvelu toimii ja kuinka esim. yrityksen tuotteista tehtyjä MMS-esityksiä kannattaa selailla. MMS-tekniikkaa tukevalla päätelaitteella voidaan vastaanottaa kuvia 118-palvelun haun kohteena olevasta henkilöstä tai yrityksen tarjoamasta tuotteesta.
20 Kuviossa 1 on esitetty yleiskuva 118-palvelusta, jossa on mahdollisuus lähettää lisäinformaatiota kuvaviestien välityksellä. Kuvion 1 mukaisesti palvelun käyttämiseen ; liittyviä järjestelmäkomponenttej a ovat asiakkaan päätelaite 1, matkapuhelinverkko 2 ja matkapuhelinverkkoon liittyvä MMS-jäijestelmä 5. Palvelun toteuttamiseen liittyviä järjestelmäkomponenttej a ovat 118-numeropalvelun palvelujärjestelmä 3, 25 palvelujärjestelmään 3 päätteiden kautta yhteydessä olevat asiakaspalvelut 4 sekä kuvaesitysten editointi- ja hallintajärjestelmä 6, joka on liitetty 118-numeropalvelun palvelujärjestelmään 3 ja joka kykenee kommunikoimaan MMS-järjestelmän 5 kanssa.
Kuvion 1 menetelmän toteutetaan kolmen osajärjestelmän yhteistoiminnalla. Kuvion 1 30 mukaisesti palvelu käytettäessä suoritetaan seuraavia toimenpiteitä: 112839 7 101) Kun palvelun käyttäjä haluaa saada yksityishenkilön tai yrityksen yhteystiedot, hän soittaa 118-numeropalvelun puhelinnumeroon (tässä esimerkissä numeroon 118).
5 102) Puhelu kytketään matkapuhelinverkonverkon 2 läpi 118-numeropalveluun 3.
103) 118-numeropalvelujärjestelmä 3 valitsee sopivan vapaan asiakaspalvelu an 4 ja kytkee puhelun tälle asiakaspalvelu alle 4. Asiakas esittää asiakaspalvelulle 4 tiedonhakupyynnön. Tiedonhakupyyntö voi olla yksinkertaisimmillaan 10 asiakkaan lausuma yrityksen tai yksityishenkilön nimi.
104) Kun puhelun aikana selviää, että tiedustelun kohteena olevasta yksityishenkilöstä tai yrityksestä on tarjolla visuaalista informaatiota ja asiakkaan päätelaite 1 tukee tätä palvelua, asiakaspalvelua 4 antaa MMS- 15 esitysten hallintajärjestelmälle 6 tehtävän toimittaa esitys asiakkaalle. Mikäli esityksiä on useampia, asiakaspalvelua 4 valitsee lähetettäväksi yhden tai useamman (tarvittaessa kaikki) esityksen. Sopivien esitysten valitsemiseksi asiakaspalvelua 4 voi esikatsella esityksiä omalla päätteellään ja tiedustella asiakkaalta puhelinyhteyden välityksellä, minkä tyyppisistä esityksistä asiakas 20 olisi kiinnostunut.
105) Hallintajäijestelmä 6 lähettää esityksen MMS-jäqestelmälle 5 välitettäväksi ; . asiakkaalle. Esitys kohdistetaan asiakkaan päätelaitteen 1 käyttämään verkko- osoitteeseen.
25 106) MMS-järjestelmä 5 välittää esityksen edelleen matkapuhelinverkolle 2.
107) Ja matkapuhelinverkko 2 toimittaa esityksen asiakkaan MMS-tekniikkaa ‘ ‘ tukevalle päätelaitteelle 1.
30
Jotta 118-palvelu voisi toimittaa ajantasaisia kuvaesityksiä kustannustehokkaasti, kuvaesitysten editointi- ja hallintajärjestelmään 6 liitetään käyttöliittymä, jonka avulla yritykset ja yksityishenkilöt voivat muodostaa ja muokata kuvaviestejä 118-palveluun.
112839 8
Hallintaliittymän toteuttamiseen osallistuva järjestelmäkomponentteja on kuvattu kuviossa 2. Kuviossa 2 esitetty järjestelmä käsittää tietokannan 7 kuvaviestien tallentamista varten. Tietokanta 7 on yhteydessä 118-palvelujärjestelmään, tyypillisesti kuviossa 1 esitettyyn editointi-ja hallintajärjestelmään 6. Tietokanta 7 on kytketty 5 yleiseen tietoverkkoon 8, esimerkiksi internetiin, jonka kautta loppukäyttäjä voi ottaa yhteyden tietokantaan 7. Kuvion 2 esimerkissä on kuvattu loppukäyttäjänä sekä yksityishenkilö että yritys. Yksityishenkilön hallintaliittymä 14 käsittää tietokoneen, joka on yhteydessä yleiseen tietoverkkoon 8 internet access -operaattorin verkon 10 kautta. Yrityksen hallintaliittymä 11 taas on yhteydessä yleiseen tietoverkkoon 8 10 yrityksen oman tietoverkon 9 kautta. Esimerkissä yrityksen järjestelmään liittyy lisäksi oma tietokanta 12 sekä sisältöpalvelin 13, joihin 118-palvelujäijestelmän tietokanta 7 voi olla yhteydessä. Näin 118-palvelu voi lähettää tiedonhakijoille kuvaviestejä, joiden sisältö on osittain tai kokonaan noudettu yrityksen tietokannasta 12 tai sisältöpalvelimelta 13. Tällaisen järjestelyn avulla 118-palvelun kautta välitettävien 15 viestien sisältö saadaan vastaamaan yrityksen tosiaikaista tilannetta.
Kuviossa 2 on esitetty myös joitakin toimenpiteitä, joita suoritetaan 118-palvelun välittämän kuvainformaation (tai myös muun informaation) päivittämiseksi.
• 20 201) Yrityksen hallintaliittymä 11 kommunikoi yrityksen tietoverkon 9 kanssa sisältöpalvelimessa 13 olevan sovelluksen päivittämistä varten.
202) Sisältöpalvelimessa 13 oleva sovellus päivitetään.
25 203) Vastaavalla tavalla pidetään yllä tietokannassa 12 olevia tietoja.
Esimerkin jäijestelmässä voidaan toimia myös siten, että yrityksen tietokannan 12 sisältämiä tietoja päivitetään oman tietoverkon 9 ja yleisen tietoverkon 8 kautta 118-palvelun tietokantaan 7 eräajoina tai silloin, kun tietokantaan 12 tehdään muutoksia.
30 Tällaiseen menetelmään viitataan kuvion 2 menetelmävaiheissa 204 ja 205: 204) Tiedot muutoksista välitetään yleiseen tietoverkkoon.
112839 9 205) Ja sieltä edelleen tietokantaan 7.
Yksityiskäyttäjän päivittäessä tietokantaa 7 suoritetaan seuraavia toimenpiteitä: 5 206) Yksityiskäyttäjä ottaa yhteyden tietokantaan 7 Internet Access -operaattorin tarjoaman yhteyden kautta.
207) Yhteys muodostetaan yleisen tietoverkon 8 läpi.
10 205) Tiedot päivitetään tietokantaan 7.
Kuviossa 3 on kuvattu kuvaviestien, jotka tässä tapauksessa ovat MMS-esityksiä, toimittaminen asiakkaan päätelaitteelle 1. Asiakkaan päätelaitteen lisäksi toimenpiteisiin osallistuvat radioverkko 2a, SMSC-lyhytsanomakeskus 2c, MSC-matkapuhelinkeskus 15 2b, GPRS-verkko 2d, WAP-yhdyskäytävä 15, MMS-relay 5b, MMS-palvelin 5a sekä tietokanta 16, joka on yhteydessä MMS-palvelimeen 5a. Toimenpiteisiin osallistuu myös tietoverkko 17, johon MMS-relay 5b on yhteydessä.
Kuvion 3 esimerkissä visuaaliset esitykset välitetään asiakkaan päätelaitteelle 1 20 seuraavalla tavalla: 301) 118-sovelluksen käytössä oleva esityssovellutus välittää sopivan MMS- lähetyksen tietoverkon 17 läpi MMS-Relay -elementille 5b.
25 302) MMS-Relay 5b välittää MMS-lähetyksen edelleen MMS-Server -elementille 5a.
303) MMS-Server 5a tallettaa lähetyksen omaan tietokantaansa 16.
, 304) MMS-Relay 5b lähettää asiakkaan päätelaitteelle 1 notifikaation saapuneesta 30 MMS-lähetyksestä. Notifikaatio välitetään SMSC-lyhytsanomakeskukselle 2c > . 305) Notifikaatio välitetään edelleen MSC-matkapuhelinkeskukselle 2b.
112839 10 306) Notifikaatio välitetään edelleen radioverkkoon 2a.
307) Ja lopulta päätelaitteelle 1.
5 308) Asiakkaan päätelaitteessa 1 notifikaatio saa aikaan sovellutuksen aktivoitumisen.
309) Sovellus ottaa yhteyden radioverkon 2a yli MMS-lähetyksen vastaanottamiseksi. 10 310) Yhteys muodostetaan GPRS-verkon 2d,...
311) ... WAP-Gatewayn 15 ...
312) ... ja MMS-Relay -elementin 5b kautta ...
15 313) ... MMS-Server -elementille 5a,...
314) ... joka hakee tietokannastaan 16 MMS-lähetyksen. MMS-lähetys siirretään ► * asiakkaan päätelaitteelle em. yhteyden aikana ja lopuksi asiakas saa tiedon 20 päätelaitteensa näytölle vastaanotetusta MMS-lähetyksestä. Tämä MMS-lähetys on tyypillisesti kuvatiedosto, joka sisältää esimerkiksi yksityishenkilön kuvan tai antaa visuaalista informaatiota yrityksen tuotteista. MMS-lähetykseen voidaan . toki lisätä myös muita kuvia ja tekstiä. Kehittyneemmässä muodossa asiakkaalle voidaan lähettää myös äänitiedostoja tai vaikkapa videoesitys.
25
Kuviossa 4 kuvataan kokonaisvaltaisemmin 118-numeropalvelun toimintaa ja toimintaan osallistuvia jäijestelmäkomponentteja. Näitä komponentteja ovat asiakkaan päätelaite 1, matkaviestinverkko 2 sekä puhelinverkon liitäntäkeskus 18. Toimintaan osallistuu luonnollisesti myös 118-puhelunohjausjäijestelmä 19 sekä jäqestelmään 30 liittyneet asiakaspalvelijat 4. Puhelunohjausjärjestelmään 19 liittyy 118-sovellus 20 ja sovelluksen tietokanta 21 sekä MMS-esityssovellus 22. MMS-esityssovellus 22 on yhteydessä tietoverkon 23 kautta MMS-Relay -elementtiin 5a sekä tietokantaan 24, 112839 11 johon puolestaan käyttäjän ylläpitoliittymällä 26 on yhteys yleisen tietoverkon 25 kautta.
118-numeropalvelun kannalta kuvion 4 menetelmä toimii seuraavalla tavalla: 5 401) Käyttäjä soittaa MMS-yhteensopivalla päätelaitteellaan 1 118-numeropalveluun. Yhteys muodostuu matkapuhelinverkon 2 ...
402) ...ja liitäntäkeskuksen 18...
10 403) ... kautta 118-puhelunohjausjärjestelmään 19.
404) Vastaanotettuaan kutsun puhelinverkosta 118-puhelunohjausjärjestelmä 19 käynnistää 118-sovellutuksen 20, jonka avulla etsitään sopiva vapaa 15 asiakaspalvelua 4 ja toimitetaan ajantasaiset tiedot hänen työasemansa näytölle.
405) 118-sovellutus 20 hakee tietokannastaan 21 tiedot mm. siitä, kuka asiakaspalvelu öistä 4 on vapaana ja mitä tietoa hänen näytölleen tulee toimittaa.
20 406) 118-sovellutus 20 valitsee sopivan asiakaspalvelu an 4 ja toimittaa tarvittavat tiedot hänen työasemansa näytölle.
407) 118-sovellutus 20 käskee 118-puhelunohjausjärjestelmää 19 kytkemään puhelun valitulle asiakaspalvelulle 4.
25 408) Asiakkaan puhelu yhdistetään asiakaspalvelulle 4 ja asiakaspalvelua 4 voi . : alkaa neuvoa soittajaa.
‘ 409) Kun puhelun aikana selviää, että tiedustelun kohteena olevasta .., · 30 yksityishenkilöstä tai yrityksestä on tarjolla visuaalista informaatiota ja , · asiakkaan päätelaite 1 tukee tätä palvelua, asiakaspalvelua 4 aktivoi 118- . . sovellutuksessa 20 kuvaviestipalvelun käynnistymään.
112839 12 410) 118-sovellutus 20 käynnistää MMS-esityssovellutuksen 22.
411) Esityssovellutuksella 22 on tyypillisesti erityinen tietokanta 24, johon on tallennettu käytettävissä olevat visuaaliset esitykset.
5 412) 118-asiakaspalvelija 4 voi tarvittaessa tarkistaa, että esitys on sopiva toimitettavaksi asiakkaalle.
413) Valittu esitys tai valitut esitykset lähetetään MMS-muotoisina tietoverkon 23 10 läpi...
414) ... MMS-Relaylle 5a välitettäväksi edelleen asiakkaan päätelaitteelle 1.
Edellä esitettyjen periaatteiden mukaisesti voidaan välittää myös videoesityksiä harm 15 kohteena olevasta henkilöstä, yrityksestä tai yhteisöstä. Tällaisessa sovelluksessa 118-palvelusta tehdyn haun perusteella asiakkaalle lähetetään lyhyt videoesitys haun kohteesta. Tällöin esimerkiksi yksityishenkilö voi ottaa itsestään lyhyen video-otoksen ja tallettaa sen 118-palvelun käytössä olevaan tietokantaan. Tämä video-otos voi sisältää myös ääniosan, jolloin 118-palvelun asiakas kuulee myös kyseisen henkilön 20 äänitervehdyksen.
Edellä kuvattujen järjestelmien ja menetelmien avulla voidaan toteuttaa useita hyödyllisiä palvelusovelluksia. Seuraavassa kuvataan muutamia mahdollisuuksia lisäarvon tuottamiseksi numeropalveluun.
25
Koska MMS-esitysten välittäminen 118-palvelusta on nykyistä SMS:ää kalliimpaa, on selvää, että numerotietopalvelun hinta saattaa muodostua käytön esteeksi, mikäli palvelun käyttäjän (palveluun soittava asiakas) tulee maksaa palvelun hinta kokonaisuudessaan. Keksinnön yhteydessä kustannuksia on kuitenkin mahdollista jakaa 30 tiedustelun tekijän ja tiedustelun kohteen kesken. Joissakin tapauksissa tämä tarjoaa houkuttelevia lisäetuja kaikille osapuolille. 118-palvelua tarjoava operaattori voi esimerkiksi antaa mahdollisuuden jakaa palvelun kulut 118:ssa ilmoittavan yrityksen ja käyttäjän kesken. Esimerkiksi konevuokraamon tapauksessa käyttäjä voisi maksaa 50% 112839 13 MMS-esitysten hinnasta ja konevuokraamo puolestaan 50%. Näin 118-operaattori lähettäisi esim. kerran kuukaudessa konevuokraamolle laskun konevuokraamoa mainostavien MMS-viestien lähettämisestä konevuokraamoa tiedustelleille kuluttajille. Samalla konevuokraamo myös näkisi, kuinka hyvin se saa 118-palvelun MMS-palvelun 5 kautta yhteydenottoja. Elokuvateatterin tapauksessa osuudet voisivat olla käyttäjälle 70% ja elokuvateatterille 30%, sillä elokuvateatterit haluavat siirtää puhelinpalvelun kulut tätä kautta käyttäjälle. Toisaalta käyttäjät voisivat suosia elokuvateatteria, joka taijoaa mahdollisuuden nähdä, missä vapaa paikat ovat, joten kilpailun vuoksi elokuvateatterin kannattaa ehkä maksaa osa MMS-esityksen hinnasta. Lisäksi 10 elokuvateatterin kuluihin voivat osallistua myös elokuvalevitysyhtiöt, jotka voivat tätä kautta mainostaa omaa tuotantoaan lipunvarauksen yhteydessä.
Edellä mainittu konevuokraamo voisi ylläpitää kuviossa 2 esitettyyn tapaan vuokrakoneidensa tietoja siten, että koneiden tiedot tai ainakin osa niistä olisivat 15 saatavilla 118-palvelun kautta. Kun käyttäjä soittaa 118-palveluun ja kysyy asiakaspalvelulta konevuokraamoa, 118-asiakaspalvelija ei etsikään sopivaa vuokraamoa pelkästään liikkeen toimialan mukaan vaan voi jo puhelinkeskustelussa kysyä, mistä koneesta soittaja on kiinnostunut. Kun tämä selviää, asiakaspalvelua tekee haun yhden tai useamman sopivan konevuokraamon lähettämän ajantasaisen tiedon 20 perusteella (tieto on päivitettynä kuvion 4 tietokantaan 24 vaiheiden 415 j a 416 avulla). Samalla asiakaspalvelua näkee liikkeiden aukioloajat, konemallit, hinnat ja vuokrausehdot. Kykyjensä mukaan asiakaspalvelua voi tarkentaa hakua, mutta ! .' lopputuloksena hän ’’rakentaa” MMS-esityksen, joka lähetetään soittajalle. Tässä esityksessä voidaan kuvata esim. liikkeen aukioloajat, kartta ja liikkeen sijainti, 25 kiinnostuksen kohteena olevat konemallit, hinnat ja varaustilanne. Parhaissa sovellusmuodoissa asiakaspalvelua voi sopia soittajan kanssa siitä, mitä kaikkea MMS-esitykseen on syytä sisällyttää, jotta esitys palvelee soittajaa mahdollisimman hyvin.
Toinen esimerkki on pesula. Tässä soittaja on kiinnostunut pesettämään suurikokoiset 30 mattonsa halvalla ja ilman pitkää odotusta. Soittaja soittaa 118-palveluun ja kysyy · pesulaa. Asiakaspalvelua tarjoaa mahdollisuutta tarkentaa hakua, jotta soittaja voisi jo tämän puhelinkeskustelun perusteella tietää, mihin pesulaan matot kannattaa mennä. Soittaja kertoo, että hän haluaa pestä neljä isoa mattoa vesipesussa ja haluaa niille 14 112839 kuivauksen. Matot hän haluaa tuoda jo tänään eikä maksaa yhteensä enempää kuin 30 euroa. Tältä pohjalta 118-asiakaspalvelija tekee haun ja saa selville muutamia vaihtoehtoja. Kiinnostavin niistä on tässä esimerkissä kauppakeskus Jumbon Superputsaus, koska tuohon pesulaan 118-asiakaspalvelija voi tehdä myös sopivan 5 konevarauksen (oikea aika ja oikea pesukonetyyppi). Eli asiakaspalvelua voi myös tehdä muutoksen kuvan 4 tietokantaan 24, josta tiedot välitetään vaiheiden 415 ja 416 tapaan (mutta kuviossa 4 esitetylle vastakkaissuuntaisesti) pesulayrittäjän omaan tietojärjestelmään. Kuittauksena palvelusta soittaja voi saada varausnumeron mattopesulleen ja kartan missä kohtaa Jumboa Superputsaus sijaitsee.
10
Kolmas esimerkki on elokuvateatteri. Tässä esimerkissä soittaja on kiinnostunut tiedustelemaan kaupungin elokuvateattereita. Soittaja soittaa 118-palveluun ja kysyy elokuvateattereita kyseisessä kaupungissa. Asiakaspalvelua tarjoaa mahdollisuutta tarkentaa hakua, jotta soittaja voisi jo tämän puhelinkeskustelun perusteella tietää, mitä 15 elokuvia on kussakin teatterissa menossa, mitä hinnat ovat ja onko vapaita paikkoja jäljellä sopivaan aikaan. Asiakaspalvelua tekee tarkemman haun tietokantaan, jossa on ajantasaiset tiedot elokuvista eri teattereissa. Soittaja kertoo, että elokuva olisi joko MadMax 8 tai Indiana Jones Saharassa. Asiakaspalvelua tekee haun ja kertoo, että MadMax 8 on kaupungin ainoassa elokuvateatterissa vain perjantaisin ja että ensi 20 perjantainkin näytökseen on vain kolme lippua eturivissä vasemmassa laidassa. Sen sijaan Indiana Jones Saharassa pyörii kahdessa teatterissa, joissa molemmissa on tilaa.
- Soittaja pyytää saada nähdäkseen vapaa paikat ja 118-asiakaspalvelija lähettää ne MMS-esityksenä soittajalle. Soittaja päättää mennä Kino Trioon, jolloin asiakaspalvelija tarjoaa mahdollisuutta varata lippuja myös maksaa se. Soittaja valitsee 25 saamansa MMS-kuvan perusteella rivin 9 paikan 17 ja päättää maksaa lippunsa tämän puhelinsoiton yhteydessä. Asiakaspalvelu a tekee varauksen ja lähettää sopivan sykäysryöpyn soittajan suuntaan. Lopuksi asiakaspalvelua lähettää lippuvarauksen tiedot soittajalle MMS-viestinä. Tämän viestien sponsoroi elokuvayhtiö. Samassa viestissä soittaja saa alennuskupongin elokuvateatterin yhteydessä olevaan pitseriaan.
Neljäs esimerkki on kuvaesittely osana 118-palvelua. Tässä esimerkissä soittaja on kiinnostunut löytämään tavoittelemansa henkilön Heikki Virtasen. Hän soittaa 118-palveluun ja saa tietää, että kaupungissa on kolme Heikki Virtasta. Soittaja ei tiedä ...· 30 112839 15
Virtasen osoitetta eikä pysty päättelemään, kuka kolmesta on hänen tuntemansa henkilö. 118-asiakaspalvelija tarjoaa mahdollisuutta nähdä nämä kolme Heikki Virtasta kuvassa pientä lisämaksua vastaan. Soittaja suostuu tähän ja 118-asiakaspalvelija tekee haun tietokantaan ja lähettää kunkin Heikki Virtasen kuvat soittajalle MMS-viestissä. Nyt 5 soittajan on helppo päätellä ystävänsä ja näin 118-asiakaspalvelija pystyy antamaan juuri oikean Heikki Virtasen tiedot. Nämä tiedot soittaja saa helposti MMS-kuvan mukana, jossa on osoite, eri puhelinnumerot, vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet ja muuta tietoa, jota tämä oikea Heikki Virtanen haluaa antaa itsestään eteenpäin. Mukana soittaja voi saada myös perhekuvan koko Virtasen kuusihenkisestä perheestä.
10
Asiakkaalle voidaan lähettää numerotietopalvelusta MMS-viestinä myös lomake, jonka täyttämällä ja lähettämällä asiakas saa tilattua haluamansa tuotteen tai palvelun tai suoritettua jonkin muun toiminnon. Lomake voidaan asettaa lähetettäväksi takaisin numerotietopalveluun tai esimerkiksi suoraan kohdeyritykselle.
15
Edellä esitetyt esimerkit on tarkoitettu havainnollistamaan keksinnön puitteissa mahdollisia sovelluksia. Esimerkeillä ei ole tarkoitus rajoittaa suojapiiriä, jonka on tarkoitus kattaa kaikki patenttivaatimuksissa määritellyt ja näille ekvivalenttiset ’ sovellukset.
:-·· 20

Claims (17)

112839
1. Menetelmä numerotietopalvelussa, jossa otetaan asiakkaalta puhelinyhteyden kautta vastaan tiedustelu ja vastataan tiedusteluun henkilötoimisesti, tunnettu 5 siitä, että numerotietopalvelusta lähetetään asiakkaalle lisätietoa ainakin yhden kuvaviestin välityksellä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuvaviesti lähetetään asiakkaan puhelinyhteydessä käyttämään puhelinliittymään. 10
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuvaviesti lähetetään MMS-muodossa.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, .: 15 että numerotietopalvelussa valitaan puhelinyhteyden aikana asiakkaan mieltymysten mukaisesti ainakin yksi kuvaviesti useampien kuvaviestien joukosta ja lähetetään ·' asiakkaalle valittu ainakin yksi kuvaviesti.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 20 että numerotietopalvelussa valitaan puhelinyhteyden aikana asiakkaan mieltymysten mukaisesti ainakin yksi viestipohja, muokataan viestipohjaa asiakkaan mieltymysten mukaisesti ja näin muodostetaan asiakkaan tarvetta vastaava ainakin yksi kuvaviesti, ja lähetetään asiakkaalle muodostettu ainakin yksi kuvaviesti.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että numerotietopalvelussa valitaan puhelinyhteyden aikana asiakkaan mieltymysten mukaisesti ainakin yksi viestipohja, haetaan tietokannasta asiakkaan haluamaa lisätietoa, muodostetaan asiakkaan mieltymysten mukainen kuvaviesti sisällyttämällä 112839 haettu tieto valittuun viestipohjaan, ja lähetetään asiakkaalle muodostettu ainakin yksi kuvaviesti.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 5 että kuvaviestissä esitetään tietoa kohdeyrityksen varaustilanteesta ja kuvaviestin lähettämisen jälkeen asiakkaalta vastaanotetaan varaus, joka välitetään kohdeyritykselle.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuvaviestin lähettämisestä laskutetaan vastaanottajaa. 10
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuvaviestin lähettämisestä laskutetaan osapuolta, jota koskevaa tietoa kuvaviestissä lähetetään.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuvaviestin lähettämisestä laskutetaan sekä vastaanottajaa että osapuolta, jota koskevaa tietoa kuvaviestissä lähetetään.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 20 että tiedustelun perusteella valitaan ainakin yksi kohdeyritys, otetaan numeropalvelusta yhteys kohdeyrityksen tietokantaan, haetaan tietokannasta ainakin yksi tieto ja sisällytetään haettu tieto asiakkaalle välitettävään kuvaviestiin.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 25 että tiedustelun perusteella valitaan ainakin yksi kohdeyritys, otetaan numeropalvelusta yhteys kohdeyrityksen tietokantaan, otetaan asiakkaalta vastaan 112839 valinta ja tehdään asiakkaan valinnan johdosta kohdeyrityksen tietokantaan ainakin yksi muutos.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 5 että lähetettävään kuvaviestiin liittyy äänitiedosto tai video.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 1-13 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lähetettävä kuvaviesti sisältää asiakkaan täytettäväksi tarkoitetun lomakkeen, jonka avulla asiakas voi suorittaa tilauksen tai toiminnon. 10
15. Järjestelmä numerotietopalvelua varten, joka käsittää välineet puhelujen vastaanottamiseksi ja numerotietoa koskevien tietokantahakujen tekemiseksi, tunnettu siitä, että se käsittää välineet lisätietoa koskevien tietokantahakujen tekemiseksi, välineet lisätietoa sisältävien kuvaviestien muodostamiseksi ja/tai 15 valitsemiseksi sekä välineet muodostettujen ja/tai valittujen kuvaviestien lähettämiseksi asiakkaalle.
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että . se käsittää välineet yhteyden muodostamiseksi asiakasyrityksen tietojärjestelmään 20 tiedon hakemiseksi tietojärjestelmästä ja/tai muutosten tekemiseksi tietojärjestelmän sisältämään tietokantaan.
’ 17. Patenttivaatimuksen 15 tai 16 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, e 11 ä se käsittää asiakastietokannan asiakaskohtaisen lisätietomateriaalin, joka on 25 tyypillisesti kuvamateriaalia, tallentamiseksi sekä asiakkaalle tarjottavan hallintaliittymän asiakastietokannan sisältämän asiakaskohtaisen lisätietomateriaalin päivittämiseksi. is 112839
FI20022101A 2002-11-27 2002-11-27 Numerotietopalvelun laajennus FI112839B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20022101A FI112839B (fi) 2002-11-27 2002-11-27 Numerotietopalvelun laajennus
EP03396109A EP1424843A1 (en) 2002-11-27 2003-11-26 Multimedia directory assistance service

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20022101 2002-11-27
FI20022101A FI112839B (fi) 2002-11-27 2002-11-27 Numerotietopalvelun laajennus

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20022101A0 FI20022101A0 (fi) 2002-11-27
FI112839B true FI112839B (fi) 2004-01-15

Family

ID=8564997

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20022101A FI112839B (fi) 2002-11-27 2002-11-27 Numerotietopalvelun laajennus

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP1424843A1 (fi)
FI (1) FI112839B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP2047702A4 (en) * 2005-08-12 2013-03-20 Grape Technology Group Inc EXTENDED INFORMATION SYSTEM WITH DOWNLOAD FEATURES

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5764731A (en) * 1994-10-13 1998-06-09 Yablon; Jay R. Enhanced system for transferring, storing and using signaling information in a switched telephone network
US6163598A (en) * 1997-12-24 2000-12-19 Nortel Networks Limited Interactive graphic payphone
US7085257B1 (en) * 2000-04-06 2006-08-01 Nokia Corporation Method and system for making accessible wirelessly a network phonebook and journal database

Also Published As

Publication number Publication date
FI20022101A0 (fi) 2002-11-27
EP1424843A1 (en) 2004-06-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10200535B2 (en) System for enabling call center interactive display responses
US7715857B2 (en) Methods and systems for enhanced directory assistance using wireless messaging protocols
US7200413B2 (en) Methods and system for enhanced directory assistance using wireless messaging protocols
US7864947B2 (en) Call notification system, method, computer program and advertising method
US6567854B1 (en) Internet service delivery via server pushed personalized advertising dashboard
US7155477B2 (en) Method and system for continuous interactive communication in an electronic network
ES2301417B1 (es) Procedimiento para la transmision de informacion adicional en un sistema de comunicacion, dispositivo de conmutacion y estacion de abonado.
US20070118592A1 (en) Method for the transmission of additional information in a communication system, exchange device and user station
US8817959B1 (en) System for handling messages and distributing information
KR20040007428A (ko) 통신 시스템에서의 메시지 처리
PT1164803E (pt) Mensagens sms
AU2006212087B2 (en) Call notification controlled by call originating system
FI112839B (fi) Numerotietopalvelun laajennus
WO2009097378A2 (en) Telephonic system of aggregating multiple advertisers or products within an on-demand consumer-accessible database and method thereof
JP2000278414A (ja) 広告を出し、またそれを読むための方法
KR101117385B1 (ko) 모바일 이미지 합성 광고 방법
EP2073466A1 (en) System and method for e-mail communication using mobile devices, in particular mobile phones, on basis of at least one of mobile phone numbers and graphics or image personalization technology
Ismail et al. Short message service (SMS) and its applications
KR20060042484A (ko) 이동통신 단말기를 이용한 광고-무료통화 서비스 방법 및서비스 시스템

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed