FI111429B - Sanomien välitys tietoliikennejärjestelmässä - Google Patents
Sanomien välitys tietoliikennejärjestelmässä Download PDFInfo
- Publication number
- FI111429B FI111429B FI20011209A FI20011209A FI111429B FI 111429 B FI111429 B FI 111429B FI 20011209 A FI20011209 A FI 20011209A FI 20011209 A FI20011209 A FI 20011209A FI 111429 B FI111429 B FI 111429B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- specific
- transmitter
- message
- telecommunication system
- determinations
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04L—TRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
- H04L51/00—User-to-user messaging in packet-switching networks, transmitted according to store-and-forward or real-time protocols, e.g. e-mail
- H04L51/06—Message adaptation to terminal or network requirements
- H04L51/063—Content adaptation, e.g. replacement of unsuitable content
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04W—WIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
- H04W4/00—Services specially adapted for wireless communication networks; Facilities therefor
- H04W4/12—Messaging; Mailboxes; Announcements
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04L—TRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
- H04L51/00—User-to-user messaging in packet-switching networks, transmitted according to store-and-forward or real-time protocols, e.g. e-mail
- H04L51/58—Message adaptation for wireless communication
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Mobile Radio Communication Systems (AREA)
- Telephonic Communication Services (AREA)
- Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
- Computer And Data Communications (AREA)
- Financial Or Insurance-Related Operations Such As Payment And Settlement (AREA)
- Document Processing Apparatus (AREA)
- Information Transfer Between Computers (AREA)
Description
111429
Sanomien välitys tietoliikennejärjestelmässä 1 Keksinnön tausta
Keksintö liittyy tekstimuotoista sisältöä käsittävien sanomien välittämiseen tietoliikennejärjestelmässä ja erityisesti matkaviestinjärjestelmässä 5 tai matkaviestinjärjestelmän käsittävässä tietoliikennejärjestelmässä.
Monissa digitaalisissa matkaviestinjärjestelmissä voidaan normaalien liikennekanavilla muodostettavien puhe- ja datayhteyksien lisäksi lähettää lyhyitä tekstimuotoisia sanomia, jotka lähetetään järjestelmän ohjauskanavilla varsinaisen signaloinnin lomassa. Näitä sanomia kutsutaan yleisesti lyhyt-10 sanomiksi (short message). Lyhytsanomapalvelu (SMS, Short Message Service) voidaan toteuttaa esimerkiksi lisäämällä matkaviestinjärjestelmän yhteyteen lyhytsanomakeskus, joka siirtää eteenpäin lyhytsanomia sekä varastoi ja uudelleenlähettää lyhytsanomia, joita ei ole saatu toimitettua perille. Lyhytsanomakeskus voi vastaanottaa minkä tahansa verkon kautta lyhytsanoman 15 toimitettavaksi päätelaitteelle ja toisaalta päätelaitteelta esimerkiksi näppäimistön avulla muodostetun lyhytsanoman edelleen toimitettavaksi toiseen päätelaitteeseen tai muuhun kohteeseen.
Lyhytsanomia voidaan käyttää mm. tekstimuotoisen tiedon välittämiseen matkaviestinjärjestelmän tilaajien välillä. Lyhytsanomien välityksellä 20 voidaan tilaajille tarjota myös erilaisia tekstimuodossa toimitettavia palveluita.
Lyhytsanomien kirjoittaminen käyttäen matkaviestimen rajoitettua näppäimistöä on tyypillisesti vaivalloista ja hidasta. Lisäksi lyhytsanomien pituus on tyypillisesti rajattu suhteellisen lyhyeksi, esimerkiksi 160 merkkiin. Eräs ... näitä ongelmia helpottava ratkaisu on erilaisten lyhenteiden käyttö; lyhentä- 25 mällä lyhytsanomassa välitettävän tekstin sanoja voidaan toisaalta nopeuttaa lyhytsanoman luomiseen kuluvaa aikaa ja toisaalta mahduttaa enemmän asiaa rajoitettuun sanomapituuteen. Ongelmana lyhenteiden käytössä on se, että vastaanottaja ei välttämättä ymmärrä käytettyjen lyhenteiden merkitystä.
Eräs ratkaisu tähän ongelmaan on käyttää yleisesti vakiintuneita ly-30 henteitä. Tämä ratkaisu kuitenkin rajoittaa lyhenteiden käyttöä, koska kaikille sanoille ei ole olemassa vakiintunutta lyhennettä ja toisaalta jättää epävarmaksi sen, ymmärtääkö vastaanottaja lyhenteen oikein, koska vakiintuneissakin lyhenteissä voi olla tulkinnanvaraa tai niillä voi olla useita eri merkityksiä.
Toinen tunnettu ratkaisu on käyttää päätelaitteessa tekstin syöttä-35 mistä helpottavaa ennustavaa tekstinsyöttöä, joka nopeuttaa erityisesti rajoitetulla näppäimistöllä suoritettavaa tekstin syöttämistä ja siten vähentää tarvetta 2 111429 käyttää lyhenteitä. Eräs tämän ratkaisun ongelmana on se, että se ei poista sanomapituuden rajoitusta, koska teksti kirjoitetaan täysimittaisena jo sitä luotaessa.
Keksinnön lyhyt selostus 5 Keksinnön tavoitteena on siten kehittää menetelmä ja menetelmän toteuttava laitteisto siten, että yllä mainitut ongelmat saadaan ratkaistua. Keksinnön tavoite saavutetaan menetelmällä ja järjestelmällä, joille on tunnusomaista se, mitä sanotaan itsenäisissä patenttivaatimuksissa 1,11 ja 21. Keksinnön edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patenttivaatimusten koh-10 teenä.
Keksintö perustuu siihen, että pidetään yllä tietokantaa, joka käsittää määrityksiä merkkijonojen kuten sanojen ja sanalyhenteiden tai synonyymien vastaavuuksista ja korvataan toimitettavan sanoman tekstisisällössä olevat tietokannasta löytyvät merkkijonot niitä vastaavalla merkkijonolla ennen 15 sanoman toimittamista vastaanottajalle. Tällöin esimerkiksi sanalyhenteet voidaan korvata niitä vastaavilla täysimittaisilla sanoilla.
Keksinnön mukaisen menetelmän ja järjestelmän etuna on se, että sanomaa kirjoitettaessa voidaan käyttää lyhenteitä, mikä nopeuttaa kirjoittamista ja sanomaan voidaan mahduttaa enemmän asiaa. Vastaanottaja toisaal-20 ta saa sanoman muokattuna siten, että esimerkiksi lyhenteet on korvattu vastaavilla sanoilla, jolloin vastaanottajan ei tarvitse tietää käytettyjä lyhenteitä.
Keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaisesti tietokannan sisältö on ainakin osin lähettäjäkohtainen, jolloin lähettäjä, esimerkiksi matkaviestin-... järjestelmän tilaaja, voi etukäteen määritellä henkilökohtaisia lyhenteitä ja niitä 25 vastaavia sanoja tai sanaryhmiä tai muita merkkijonoja tietokantaan. Tämä mahdollistaa henkilökohtaisten lyhenteiden tai synonyymien käytön sanomien kirjoituksen yhteydessä.
Edelleen keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaisesti tietokannan sisältö on ainakin osin vastaanottajakohtainen, jolloin lähettäjä voi etukä-30 teen määritellä vastaanottajakohtaisia lyhenteitä ja niitä vastaavia sanoja tai sanaryhmiä tai muita merkkijonoja tietokantaan, joita käytetään vain kyseiselle vastaanottajalle osoitetuissa sanomissa. Tämä mahdollistaa vastaanottajakoh-taisten lyhenteiden tai synonyymien käytön sanomien kirjoituksen yhteydessä siten, että sama lyhenne voi vastata eri sanoja riippuen sanoman vastaanotta-35 jasta.
i 3 111429
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin edullisten suoritusmuotojen yh- teydessä, viitaten oheisiin piirroksiin, joista:
Kuvio 1 esittää kaavion tietoliikennejärjestelmästä keksinnön erään 5 suoritusmuodon mukaisesti ja
Kuvio 2 esittää merkkijonojen vastaavuusmäärityksiä käsittävän tietokannan rakenteen keksinnön erään suoritusmuodon mukaisesti.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuvio 1 on arkkitehtuurikaavio sellaisesta tietoliikennejärjestelmäs-10 tä, jossa keksintöä voidaan käyttää. Kuvion tietoliikennejärjestelmä käsittää matkaviestinjärjestelmän 10 (PLMN, Public Land based Mobile Network), joka tässä esimerkissä on GSM (Global System for Mobile Communication) -järjestelmä keksintöä siihen kuitenkaan rajoittamatta. Matkaviestinjärjestelmä voi yhtä hyvin olla esimerkiksi jokin kolmannen sukupolven järjestelmä, esi-15 merkiksi UMTS (Universal Mobile Communications System) tai puuttua kokonaan. GSM järjestelmä voi lisäksi käsittää kehittyneempiä protokollia tukevia palveluita kuten pakettiradiopalvelun GPRS (General Packet Radio Service) ja langattoman sovellusprotokollan WAP (Wireless Application Protocol). Nämä palvelut ovat niiden käyttäjien käytettävissä, jotka ovat kyseisten palvelujen ti-20 laajia ja joilla on kyseistä palvelua tukeva päätelaite. SMSC (Short Message Service Center) on matkaviestinjärjestelmän lyhytsanomakeskus, joka mahdollistaa lyhytsanomapalvelun. Lyhytsanomakeskus SMSC siirtää eteenpäin lyhytsanomia sekä varastoi ja uudelleenlähettää lyhytsanomia, joita ei ole saatu toimitettua perille. Lyhytsanomakeskus SMSC voi vastaanottaa minkä tahansa 25 verkon kautta lyhytsanoman toimitettavaksi matkaviestimelle MS (Mobile Station) ja toisaalta päätelaitteelta esimerkiksi näppäimistön avulla muodostetun lyhytsanoman edelleen toimitettavaksi toiseen päätelaitteeseen tai muuhun kohteeseen. BSS (Base Station Subsystem) on tukiasemajärjestelmä, jonka tarjoaman ilmarajapinnan kautta matkaviestimet MS voivat liittyä järjestel-Λ 30 mään. Matkaviestimellä MS tarkoitetaan tässä yhteydessä yleisesti matkavies timen tilaajan ja varsinaisen päätelaitteen muodostamaa kokonaisuutta. Päätelaite voi olla mikä tahansa matkaviestinjärjestelmässä kommunikoimaan pystyvä päätelaite tai useamman laitteen yhdistelmä. Matkaviestinjärjestelmä 10 liittyy edelleen esimerkiksi Internetiin 20, johon on kytkeytynyt päätelaite PC, 35 joka on esimerkiksi henkilökohtainen tietokone, sekä yleiseen puhelinverkkoon 4 111429 PSTN (Public Switched Telephone Network). Esitettyjen järjestelmien yksityiskohdat ovat ammattilaisten hyvin tuntemaa tekniikkaa, eikä niiden tarkempi selostaminen ole tarpeen.
Vaikka keksintöä selitetään esimerkinomaisesti lähinnä lyhyt-5 sanomien yhteydessä, ei keksintöä kuitenkaan rajoiteta lyhytsanomiin vaan keksintöä voidaan soveltaa minkä tahansa tekstimuotoista eli aakkosnumeerista tietoa käsittävien sanomien yhteydessä. Esimerkkeinä muista keksinnön sovelluskohteista voidaan mainita multimediasanomapalvelu (MMS, Multimedia Message Service) tai erilaiset Internetin sähköpostisanomat.
10 Keksinnön mukaisesti tietoliikennejärjestelmä käsittää tietokannan DB. Tietokannalla tarkoitetaan tässä yhteydessä järjestelmäelementtiä, joka varsinaisen tietokannan lisäksi käsittää myös tarvittavat välineet ainakin tiedon välittämiseksi tietokantaan/tietokannasta. Tietokanta sijaitsee esimerkiksi matkaviestinjärjestelmän 10 yhteydessä ja voi olla erillinen komponentti kuten ku-15 viossa 1 tai liittyä esimerkiksi lyhytsanomakeskukseen SMSC. Tietokanta DB voi myös sijaita muualla ja olla kytketty järjestelmään esimerkiksi Internetin välityksellä. Edelleen tietokantoja voi olla useita tai tietokanta voi olla fyysisesti jaettu erillisiin yksiköihin. Kuviossa 2 on esitetty esimerkki tietokannan DB sisällöstä. Tietokanta DB käsittää määrityksiä merkkijonojen vastaavuuksista si-20 ten, että kullekin ensimmäiselle ainakin yhden merkin käsittävälle merkkijonolle stringl on määritelty yksi tai useampia toisia merkkijonoja string2 (string2(1), string2(2), string2(n)), jotka vastaavat ensimmäistä merkkijonoa. Merkkijonot voivat sisältää kirjaimia, numeroita, erikoismerkkejä sekä näiden yhdistelmiä.
Isot ja pienet kirjaimet voidaan käsitellä samoina tai eri merkkeinä käyttötar-:·· 25 peen mukaisesti.
Edelleen keksinnön mukaisesti korvataan tietoliikennejärjestelmässä lähettäjältä vastaanottajalle välitettävässä sanomassa kukin sanoman teks-tisisällössä oleva tietokannan mukainen toinen merkkijono string2 sitä vastaavalla ensimmäisellä merkkijonolla stringl ennen sanoman toimittamista vas-30 taanottajalle. Kuvion 1 esimerkissä siis esimerkiksi joltakin matkaviestimeltä * MS toiselle matkaviestimelle MS tai Internet-päätelaitteelle PC tapahtuva ly hytsanoman välitys tapahtuu siten, että lyhytsanoma syötetään aluksi normaalisti matkaviestimeen MS. Syötössä voidaan käyttää tietokannan DB käsittämiä toisia merkkijonoja string2. Lyhytsanoma lähetetään normaalisti vastaanottajal-35 le käyttäen osoitteena esimerkiksi vastaanottajan puhelinnumeroa tai vastaavaa tunnusta. Viestin välityksen yhteydessä ennen sen toimittamista vastaan- 5 111429 ottajalle MS tai PC jokin järjestelmäelementti suorittaa tietokannan määrittelyjen mukaisen merkkijonojen korvauksen. Tämä tapahtuu siten, että käydään läpi sanoman tekstisisällön käsittämät merkkijonot ja korvataan kukin löydetty tietokannan DB mukainen toinen merkkijono string2 sitä vastaavalla ensim-5 mäisellä merkkijonolla string! Esimerkiksi kuvion 2 mukaisen tietokannan perusteella korvataan sanoman tekstisisällössä olevat merkkijonot ”js”, ’’jsmith” ja ”john1” merkkijonolla ’’John Smith”. Kun kaikki löydetyt toiset merkkijonot string2 on korvattu, toimitetaan sanoma muokattuine tekstisisältöineen vastaanottajalle MS tai PC. Näin sanoma voidaan kirjoittaa käyttäen esimerkiksi 10 lyhennettä ”js” mutta vastaanottaja näkee tämän tilalla korvatun merkkijonon "John Smith”. Keksinnönmukainen merkkijonojen korvaus on edullista mm. käytettäessä lyhytsanomapohjaisia palveluita, jotka toimivat siten, että tiettyyn palvelunumeroon (palveluntarjoajalle) lähetetään palvelupyyntö lyhytsanoman muodossa, joka voi käsittää erilaisia komentoja ja parametreja ja jonka perus-15 teella palvelu, kuten esimerkiksi säätieto, saadaan. Tällöin voidaan pitkä komento- ja parametrijono määritellä vastaamaan esimerkiksi yhden tai muutaman merkin lyhennettä, jolloin palvelua käytettäessä ei tarvitse muistaa kuin määritelty lyhenne, joka korvautuu automaattisesti sitä vastaavalla täysimittaisella merkkijonolla ennen sanoman toimittamista palveluntarjoajalle.
20 Korvauksen suorittava järjestelmäelementti on edullisesti lyhytsa nomakeskus SMSC tai muu vastaava sanomien välityksestä vastaava elementti. Korvauksen voi suorittaa myös esimerkiksi lähettävä päätelaite kuten matkaviestin MS. Keksinnön mukainen toiminnallisuus korvauksen suorittavassa järjestelmäelementissä voidaan toteuttaa esimerkiksi sopivan ohjelmis-... 25 ton avulla.
Tavallisen lyhytsanoman tekstisisällölle varattu pituus on 160 merkkiä. Näin saatetaan joutua tilanteeseen, jossa paljon lyhenteitä sisältänyt alkuperäisen lyhytsanoman tekstisisältö ei merkkijonojen korvauksen jälkeen enää mahdu yhden lyhytsanoman sisään. Keksinnön edullisen suoritusmuodon mu-30 kaisesti tekstisisältö jaetaan kahteen tai useampaan erilliseen sanomaan ja , >*· toimitetaan nämä erilliset sanomat vastaanottajalle, jos merkkijonojen korva uksen johdosta sanoman tekstisisällön pituus ylittää yhdessä sanomassa tekstisisällölle varatun osuuden.
Λ
Tietokannan DB käsittämät määritykset merkkijonojen stringl ja 35 string2 vastaavuudesta voivat olla ainakin osittain yhteisiä, jolloin näitä yhteisiä määrityksiä sovelletaan kaikkien lähettäjien MS ja PC lähettämiin sanomiin.
6 111429 Tämän lisäksi tai vaihtoehtoisesti tietokannan DB käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta voivat olla ainakin osittain lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia, jolloin lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä sovelletaan vain kyseisen lähettäjän tai kyseiseen lähettäjäryh- 5 mään kuuluvan lähettäjän lähettämiin sanomiin. Tietokanta DB voi käsittää esimerkiksi määrittelyt, joiden mukaan tietyltä lähettäjältä MS tai PC tulevassa sanomassa merkkijono ’’name” korvataan merkkijonolla ’’John Smith” ja joltain toiselta lähettäjältä tulevassa sanomassa merkkijono ’’name” korvataankin merkkijonolla ’’Carol Jones”. Tietokanta on tällöin edullisesti järjestelmän käyt-10 täjän kuten tilaajan tai muun sanomien lähettäjän MS tai PC muokattavissa. Tietokantaan DB voidaan jäljestää sopiva yhteys ja käyttöliittymä tällaisten lä-hettäjäkohtaisten määritysten tekemiseksi. Yhteydenotto määritysten tekemiseksi voi tapahtua esimerkiksi Internetin tai matkaviestinjärjestelmän 10 kautta järjestelmästä riippuen. Järjestelmän käyttäjä voi tehdä tietokantaan DB määri-15 tyksiä merkkijonojen stringl ja string2 vastaavuuksista haluamallaan tavalla.
On myös mahdollista, että järjestelmä ehdottaa lyhenteitä tai synonyymejä tietyille käyttäjän syöttämille sanoille tai että lyhenteet muodostetaan jonkin ennalta määrätyn periaatteen mukaisesti. Käyttäjän tehdessä määrityksiä tietokantaan, tarkastetaan edullisesti samalla, että määrityksissä ei ole ristiriitoja ja 20 ainakin huomautetaan niistä käyttäjälle. Eli estetään esimerkiksi käyttäjää vahingossa määrittelemästä samalle toiselle merkkijonolle string2 kahta vastaavaa ensimmäistä merkkijonoa stringl, ellei käyttäjä samalla määrittele vaihtoehdoille eri käyttötilanteita.
Jos tietokannassa DB on sekä kaikille käyttäjille yhteisiä määrityksiä .. 25 että lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä, sovelletaan yh teisiä määrityksiä edullisesti vain niihin merkkijonoihin, joille ei löydy lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä. Edelleen keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaisesti tietokannan DB käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta voivat olla lisäksi ainakin osittain vastaanottajakohtai-30 siä tai vastaanottajaryhmäkohtaisia, jolloin vastaanottajakohtaisia tai vastaan-ottajaryhmäkohtaisia määrityksiä sovelletaan vain kyseiselle vastaanottajalle tai kyseiseen vastaanottajaryhmään kuuluvalle vastaanottajalle toimitettaviin sanomiin. Jos tietokannan DB määritykset ovat sekä lähettäjä- että vastaanottajakohtaisia, voi käyttäjä (lähettäjä) määritellä tietokantaan henkilökohtaisia 35 merkkijonovastaavuuksia, jotka riippuvat siitä, kenelle käyttäjän lähettämä sanoma on osoitettu. Järjestelmän käyttäjä voi esimerkiksi määritellä, että tietylle 7 111429 vastaanottajalle MS tai PC lähetetyissä sanomissa merkkijono ”BR” korvataan merkkijonolla ’’Best Regards” ja jollekin toiselle vastaanottajalle lähetetyissä sanomissa sama merkkijono ”BR” korvataankin merkkijonolla ’’Yours Sincerely”.
1 5 Edellä kuvatuissa esimerkeissä termi lähettäjä tai vastaanottaja voi tarkoittaa esimerkiksi tietyn puhelinnumeron tai vastaavan tilaajatunnuksen omaavaa matkaviestintä MS tai päätelaitetta PC tai näihin liittyvää tai näitä käyttävää tilaajaa tai vastaavaa käyttäjää. Merkkijonojen korvausta suoritettaessa sanoman lähettäjä, jonka tiedon perusteella korvaus tehdään, tunniste-10 taan esimerkiksi puhelinnumerosta, josta sanoma on lähetetty. Vastaavasti vastaanottaja määritetään korvausta suoritettaessa edullisesti sanomaan liittyvän osoitteen kuten puhelinnumeron tai vastaavan perusteella.
Keksinnön mukainen merkkijonojen korvaaminen suoritetaan edullisesti vasteellisesti sanoman käsittämälle indikaatiolle suorittaa korvaus. Indi-15 kaatio voi olla esimerkiksi tekstisisältöön sisältyvä ennalta sovittu merkki tai merkkiyhdistelmä, jolloin merkkijonojen korvauksen suorittava järjestelmäele-mentti suorittaa merkkijonojen korvauksen vain, jos sanoma käsittää sovitun indikaation suorittaa korvaus. Indikaatio voi sijaita esimerkiksi tekstisisällön alussa tai lopussa. Indikaatio voi sisältyä myös sanoman mahdollisesti käsit-20 tämään signalointi-informaatioon. Tällöin indikaatio voi olla esimerkiksi jokin ennalta sovitun parametrin tietty arvo tai sisältyä esimerkiksi sanoman osoitetietoon. Lyhytsanoman osoitteena oleva puhelinnumero tai vastaava voi käsittää jonkin ennalta sovitun ylimääräisen numeron, jonka sanoman välittävä järjestelmä tunnistaa ja joka toimii mainitun kaltaisena indikaationa sanoman 25 tekstisisällön muokkaamiseksi keksinnön mukaisesti. Sanoma voi lisäksi käsittää tiedon siitä, mitä tietokannan DB käsittämistä vaihtoehtoisista määrityksistä halutaan kyseiselle sanomalle soveltaa. Esimerkiksi tietokannan käsittäessä osittain lähettäjäkohtaisia ja/tai osittain vastaanottajakohtaisia määrityksiä mainittu indikaatio voi käsittää myös tiedon siitä, mitä näistä vaihtoehtoisista 30 määrityksistä merkkijonojen korvauksessa sovelletaan. On myös mahdollista, että järjestelmän tilaaja tai muu sanomien lähettäjä sopii ennalta järjestelmän ylläpitäjän kanssa, käytetäänkö keksinnön mukaista palvelua kyseisen tilaajan ( lähettämiin sanomiin ja millä ehdoilla näin tehdään. Tällöin voidaan määritellä, että palvelua käytetään aina tai ainoastaan joihinkin määriteltyihin sanomiin, 35 jotka täyttävät tietyt ennalta määritellyt ehdot esimerkiksi vastaanottajan identiteetin osalta.
8 111429
Alan ammattilaiselle on ilmeistä, että tekniikan kehittyessä keksinnön perusajatus voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Keksintö ja sen suoritusmuodot eivät siten rajoitu yllä kuvattuihin esimerkkeihin vaan ne voivat vaihdella patenttivaatimusten puitteissa.
Claims (32)
1. Menetelmä tekstimuotoista sisältöä käsittävien sanomien välittämiseksi tietoliikennejärjestelmässä, joka käsittää välineet sanomien välittämiseksi lähettäjältä vastaanottajalle, jolloin menetelmä käsittää vaiheen, jossa 5 välitetään sanoma lähettäjältä vastaanottajalle, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää lisäksi vaiheen, jossa pidetään yllä tietokantaa, joka käsittää ainakin yhden ensimmäisen ainakin yhden merkin käsittävän merkkijonon ja sitä vastaavan ainakin yhden toisen ainakin yhden merkin käsittävän merkkijonon, jolloin vaihe sanoman vä-10 littämiseksi käsittää vaiheen, jossa korvataan kukin sanoman tekstisisällössä oleva tietokannan mukainen toinen merkkijono sitä vastaavalla ensimmäisellä merkkijonolla ennen sanoman toimittamista vastaanottajalle.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 15 että, jos merkkijonojen korvauksen seurauksena välitettävän tekstisisällön pituus ylittää yhdessä sanomassa tekstisisällölle varatun pituuden, vaihe sanoman välittämiseksi käsittää lisäksi vaiheet, joissa jaetaan tekstisisältö kahteen tai useampaan erilliseen sanomaan ja toimitetaan kaikki mainitut sanomat vastaanottajalle.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tietokannan käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta ovat ainakin osittain yhteisiä, jolloin yhteisiä määrityksiä sovelletaan kaikkien lähettäjien lähettämiin sanomiin.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnet-:* 25 t u siitä, että tietokannan käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudes ta ovat ainakin osittain lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia, jolloin lä-hettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä sovelletaan vain kyseisen lähettäjän tai kyseiseen lähettäjäryhmään kuuluvan lähettäjän lähettämiin sanomiin.
5. Patenttivaatimuksen 3 ja 4 mukainen menetelmä, tunnettu % siitä, että yhteisiä määrityksiä sovelletaan vain niihin merkkijonoihin, joille ei löydy lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä.
6. Patenttivaatimuksen 3, 4 tai 5 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että tietokannan käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudes-35 ta ovat lisäksi ainakin osittain vastaanottajakohtaisia tai vastaanottajaryhmä-kohtaisia, jolloin vastaanottajakohtaisia tai vastaanottajaryhmäkohtaisia määri- 111429 tyksiä sovelletaan vain kyseiselle vastaanottajalle tai kyseiseen vastaanottaja-ryhmään kuuluvalle vastaanottajalle toimitettaviin sanomiin.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe kunkin toisen merkkijonon korvaamiseksi suoritetaan 5 vasteellisesti sanoman käsittämälle indikaatiolle suorittaa korvaus.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tietokannan käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta ovat ainakin osittain lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia ja/tai ainakin osittain vastaanottajakohtaisia tai vastaanottajaryhmäkohtaisia, jolloin mainittu in- 10 dikaatio käsittää myös tiedon siitä, mitä määrityksiä merkkijonojen korvauksessa sovelletaan.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että indikaatio sisältyy sanoman tekstisisältöön.
10. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen menetelmä, tunnettu 15 siitä, että indikaatio sisältyy sanoman osoitetietoon.
11. Tietoliikennejärjestelmä, joka käsittää välineet (10, 20) tekstimuotoista sisältöä käsittävien sanomien välittämiseksi lähettäjältä (MS, PC) vastaanottajalle (MS, PC), tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää lisäksi 20 tietokannan (DB), joka käsittää ainakin yhden ensimmäisen ainakin yhden merkin käsittävän merkkijonon (stringl) ja sitä vastaavan ainakin yhden toisen ainakin yhden merkin käsittävän merkkijonon (string2) ja sanoman muokkausvälineet (SMSC), jotka on sovitettu korvaamaan kukin sanoman tekstisisällössä oleva tietokannan mukainen toinen merkkijono ... 25 sitä vastaavalla ensimmäisellä merkkijonolla ennen sanoman toimittamista vastaanottajalle.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että, jos merkkijonojen korvauksen seurauksena välitettävän tekstisisällön pituus ylittää yhdessä sanomassa tekstisisällölle varatun pi- 30 tuuden, sanoman muokkausvälineet (SMSC) on sovitettu lisäksi jakamaan tekstisisältö kahteen tai useampaan erilliseen vastaanottajalle toimitettavaan sanomaan.
13. Patenttivaatimuksen 11 tai 12 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että tietokannan (DB) käsittämät määritykset merkkijonojen 35 vastaavuudesta ovat ainakin osittain yhteisiä, jolloin sanoman muokkausväli- 111429 neet (SMSC) on sovitettu soveltamaan yhteisiä määrityksiä kaikkien lähettäjien lähettämiin sanomiin.
14. Patenttivaatimuksen 11, 12 tai 13 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että tietokannan (DB) käsittämät määritykset merkki-5 jonojen vastaavuudesta ovat ainakin osittain lähettäjäkohtaisia tai lähettäjä-ryhmäkohtaisia, jolloin sanoman muokkausvälineet (SMSC) on sovitettu soveltamaan lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä vain kyseisen lähettäjän tai kyseiseen lähettäjäryhmään kuuluvan lähettäjän lähettämiin sanomiin.
15. Patenttivaatimuksen 13 ja 14 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että sanoman muokkausvälineet (SMSC) on sovitettu soveltamaan yhteisiä määrityksiä vain niihin merkkijonoihin, joille ei löydy lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä.
16. Patenttivaatimuksen 13, 14 tai 15 mukainen tietoliikennejärjes- 15 telmä, tunnettu siitä, että tietokannan (DB) käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta ovat lisäksi ainakin osittain vastaanottajakohtaisia tai vastaanottajaryhmäkohtaisia, jolloin sanoman muokkausvälineet (SMSC) on sovitettu soveltamaan vastaanottajakohtaisia tai vastaanottajaryhmäkohtaisia määrityksiä vain kyseiselle vastaanottajalle tai kyseiseen vastaanottajaryh- 20 mään kuuluvalle vastaanottajalle toimitettaviin sanomiin.
17. Jonkin patenttivaatimuksista 11-16 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että sanoman muokkausvälineet (SMSC) on sovitettu korvaamaan kukin toinen merkkijono vasteellisesti sanoman käsittämälle indikaatiolle suorittaa korvaus. .. 25
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että tietokannan (DB) käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta ovat ainakin osittain lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia ja/tai ainakin osittain vastaanottajakohtaisia tai vastaanottajaryhmäkohtaisia, jolloin mainittu indikaatio käsittää myös tiedon siitä, mitä määrityksiä 30 merkkijonojen korvauksessa sovelletaan.
, 19. Patenttivaatimuksen 17 tai 18 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että indikaatio sisältyy sanoman tekstisisältöön.
< 20. Patenttivaatimuksen 17 tai 18 mukainen tietoliikennejärjestelmä, tunnettu siitä, että indikaatio sisältyy sanoman osoitetietoon.
21. Tietoliikennejärjestelmän elementti, joka tietoliikennejärjestelmä käsittää välineet (10, 20) tekstimuotoista sisältöä käsittävien sanomien välittä- 111429 miseksi lähettäjältä (MS, PC) vastaanottajalle (MS, PC), tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää lisäksi tietokannan (DB), joka käsittää ainakin yhden ensimmäisen ainakin yhden merkin käsittävän merkkijonon (string 1) ja sitä vastaavan ainakin yhden toisen ainakin yhden merkin käsittävän merkkijonon 5 (string2), jolloin tietoliikennejärjestelmän elementti on sovitettu korvaamaan kukin sanoman tekstisisällössä oleva tietokannan mukainen toinen merkkijono sitä vastaavalla ensimmäisellä merkkijonolla ennen sanoman toimittamista vastaanottajalle.
22. Patenttivaatimuksen 21 mukainen tietoliikennejärjestelmän ele mentti, tunnettu siitä, että, jos merkkijonojen korvauksen seurauksena välitettävän tekstisisällön pituus ylittää yhdessä sanomassa tekstisisällölle varatun pituuden, tietoliikennejärjestelmän elementti on sovitettu lisäksi jakamaan tekstisisältö kahteen tai useampaan erilliseen vastaanottajalle toimitettavaan 15 sanomaan.
23. Patenttivaatimuksen 21 tai 22 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että tietokannan (DB) käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta ovat ainakin osittain yhteisiä, jolloin tietoliikennejärjestelmän elementti on sovitettu soveltamaan yhteisiä määrityksiä 20 kaikkien lähettäjien lähettämiin sanomiin.
24. Patenttivaatimuksen 21, 22 tai 23 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että tietokannan (DB) käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta ovat ainakin osittain lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia, jolloin tietoliikennejärjestelmän elementti on sovitettu 25 soveltamaan lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä vain kyseisen lähettäjän tai kyseiseen lähettäjäryhmään kuuluvan lähettäjän lähettämiin sanomiin.
25. Patenttivaatimuksen 23 ja 24 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmän elementti on sovi- 30 tettu soveltamaan yhteisiä määrityksiä vain niihin merkkijonoihin, joille ei löydy lähettäjäkohtaisia tai lähettäjäryhmäkohtaisia määrityksiä.
26. Patenttivaatimuksen 23, 24 tai 25 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että tietokannan (DB) käsittämät määri- , tykset merkkijonojen vastaavuudesta ovat lisäksi ainakin osittain vastaanotta- 35 jakohtaisia tai vastaanottajaryhmäkohtaisia, jolloin tietoliikennejärjestelmän elementti on sovitettu soveltamaan vastaanottajakohtaisia tai vastaanottaja- 111429 ryhmäkohtaisia määrityksiä vain kyseiselle vastaanottajalle tai kyseiseen vastaanottajaryhmään kuuluvalle vastaanottajalle toimitettaviin sanomiin.
27. Jonkin patenttivaatimuksista 21-26 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmän elementti 5 on sovitettu korvaamaan kukin toinen merkkijono vasteellisesti sanoman käsittämälle indikaatiolle suorittaa korvaus.
28. Patenttivaatimuksen 27 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että tietokannan (DB) käsittämät määritykset merkkijonojen vastaavuudesta ovat ainakin osittain lähettäjäkohtaisia tai lähettäjä- 10 ryhmäkohtaisia ja/tai ainakin osittain vastaanottajakohtaisia tai vastaanottaja-ryhmäkohtaisia, jolloin mainittu indikaatio käsittää myös tiedon siitä, mitä määrityksiä merkkijonojen (string2) korvauksessa sovelletaan.
29. Patenttivaatimuksen 27 tai 28 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että indikaatio sisältyy sanoman tekstisisäl- 15 töön.
30. Patenttivaatimuksen 27 tai 28 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että indikaatio sisältyy sanoman osoitetietoon.
31. Jonkin patenttivaatimuksista 21-30 mukainen tietoliikennejär- 20 jestelmän elementti, tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmän elementti on lyhytsanomakeskus (SMSC).
32. Jonkin patenttivaatimuksista 21-30 mukainen tietoliikennejärjestelmän elementti, tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmän elementti on matkaviestin (MS). * · \ 111429
Priority Applications (7)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20011209A FI111429B (fi) | 2001-06-07 | 2001-06-07 | Sanomien välitys tietoliikennejärjestelmässä |
ES02100663T ES2261596T3 (es) | 2001-06-07 | 2002-06-04 | Metodo y sistema para trasmitir mensajes en un sistema de telecomunicacion. |
DK02100663T DK1271971T3 (da) | 2001-06-07 | 2002-06-04 | Fremgangsmåde og system til transmission af meddelelser i et telekommunikationssystem |
US10/164,036 US20030003931A1 (en) | 2001-06-07 | 2002-06-04 | Transmission of messages in telecommunication system |
EP02100663A EP1271971B1 (en) | 2001-06-07 | 2002-06-04 | Method and system for transmitting messages in a telecommunication system |
AT02100663T ATE328447T1 (de) | 2001-06-07 | 2002-06-04 | Verfahren und system zur übertragung von nachrichten in einem telekommunikationsystem |
DE60211804T DE60211804T2 (de) | 2001-06-07 | 2002-06-04 | Verfahren und System zur Übertragung von Nachrichten in einem Telekommunikationsystem |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20011209 | 2001-06-07 | ||
FI20011209A FI111429B (fi) | 2001-06-07 | 2001-06-07 | Sanomien välitys tietoliikennejärjestelmässä |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20011209A0 FI20011209A0 (fi) | 2001-06-07 |
FI20011209A FI20011209A (fi) | 2002-12-08 |
FI111429B true FI111429B (fi) | 2003-07-15 |
Family
ID=8561363
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20011209A FI111429B (fi) | 2001-06-07 | 2001-06-07 | Sanomien välitys tietoliikennejärjestelmässä |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US20030003931A1 (fi) |
EP (1) | EP1271971B1 (fi) |
AT (1) | ATE328447T1 (fi) |
DE (1) | DE60211804T2 (fi) |
DK (1) | DK1271971T3 (fi) |
ES (1) | ES2261596T3 (fi) |
FI (1) | FI111429B (fi) |
Families Citing this family (21)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US7515903B1 (en) | 2002-10-28 | 2009-04-07 | At&T Mobility Ii Llc | Speech to message processing |
US7503001B1 (en) * | 2002-10-28 | 2009-03-10 | At&T Mobility Ii Llc | Text abbreviation methods and apparatus and systems using same |
US7315902B2 (en) * | 2002-12-19 | 2008-01-01 | International Business Machines Corporation | Compression and abbreviation for fixed length messaging |
US7454785B2 (en) * | 2002-12-19 | 2008-11-18 | Avocent Huntsville Corporation | Proxy method and system for secure wireless administration of managed entities |
US7394761B2 (en) * | 2003-04-29 | 2008-07-01 | Avocent Huntsville Corporation | System and method for delivering messages using alternate modes of communication |
IL173011A (en) * | 2006-01-08 | 2012-01-31 | Picscout Ltd | Image insertion for cellular text messaging |
CN101286154B (zh) * | 2007-04-09 | 2016-08-10 | 谷歌股份有限公司 | 输入法编辑器用户档案 |
GB2455736A (en) * | 2007-12-19 | 2009-06-24 | Cvon Innovations Ltd | Promotional campaigns via messaging |
US20100145676A1 (en) * | 2008-12-09 | 2010-06-10 | Qualcomm Incorporated | Method and apparatus for adjusting the length of text strings to fit display sizes |
US9087038B1 (en) * | 2010-07-21 | 2015-07-21 | Sprint Communications Company L.P. | Messaging with shortcut character strings |
US20120185240A1 (en) * | 2011-01-17 | 2012-07-19 | Goller Michael D | System and method for generating and sending a simplified message using speech recognition |
US11010535B1 (en) | 2012-12-21 | 2021-05-18 | Crkl, Inc. | Method for coding a vanity message for display |
US12079563B1 (en) | 2012-12-21 | 2024-09-03 | Crkl, Inc. | Method for coding a vanity message for display |
US10303746B1 (en) | 2012-12-21 | 2019-05-28 | CRLK, Inc. | Method for coding a vanity message for display |
GB2520226A (en) | 2013-05-28 | 2015-05-20 | Ibm | Differentiation of messages for receivers thereof |
WO2015073260A1 (en) * | 2013-11-14 | 2015-05-21 | 3M Innovative Properties Company | Obfuscating data using obfuscation table |
US9876765B2 (en) * | 2014-01-17 | 2018-01-23 | International Business Machines Corporation | Transmitting a hidden communication |
US10430503B2 (en) * | 2015-04-10 | 2019-10-01 | Lenovo (Singapore) Pte. Ltd. | Electronic display content fitting |
US10484493B2 (en) | 2015-11-17 | 2019-11-19 | At&T Intellectual Property I, L.P. | Method and apparatus for communicating messages |
US10248989B2 (en) * | 2015-11-20 | 2019-04-02 | Cvs Pharmacy, Inc. | Digital order tracking |
US10146770B2 (en) | 2016-12-01 | 2018-12-04 | International Business Machines Corporation | Cognitive agent for capturing referential information during conversation muting |
Family Cites Families (11)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CN1071974C (zh) * | 1993-08-31 | 2001-09-26 | 艾利森·Ge·流动通讯有限公司 | 在蜂窝移动终端中用于存贮消息的装置 |
US5635918A (en) * | 1995-03-16 | 1997-06-03 | Motorola, Inc. | Method and apparatus for controlling message delivery to wireless receiver devices |
US5894506A (en) * | 1996-09-05 | 1999-04-13 | Skytel Communications, Inc. | Method and apparatus for generating and communicating messages between subscribers to an electronic messaging network |
AU741869B2 (en) * | 1997-05-27 | 2001-12-13 | Siemens Aktiengesellschaft | Mobile station |
US6636733B1 (en) * | 1997-09-19 | 2003-10-21 | Thompson Trust | Wireless messaging method |
AU4858999A (en) * | 1998-07-06 | 2000-01-24 | Bellsouth Intellectual Property Corporation | Dispatch application utilizing short message service |
US6512448B1 (en) * | 1999-04-13 | 2003-01-28 | Starmedia Network, Inc. | Multilingual wireless messaging system |
US6473621B1 (en) * | 1999-05-28 | 2002-10-29 | Nokia Inc. | Method and apparatus for entering shortcut messages |
KR100309526B1 (ko) * | 1999-06-24 | 2001-11-01 | 윤종용 | 디지털 휴대용 단말기의 단문메시지 서비스 제어 장치 및 그방법 |
EP1073243A1 (en) * | 1999-07-14 | 2001-01-31 | Realtime ApS | Short message service communication system, message service communication system and entertainment platform |
KR100357866B1 (ko) * | 2000-05-31 | 2002-10-25 | 삼성전자 주식회사 | 휴대용 무선 단말기의 화상 단문메시지 송수신 방법 |
-
2001
- 2001-06-07 FI FI20011209A patent/FI111429B/fi not_active IP Right Cessation
-
2002
- 2002-06-04 AT AT02100663T patent/ATE328447T1/de not_active IP Right Cessation
- 2002-06-04 DK DK02100663T patent/DK1271971T3/da active
- 2002-06-04 ES ES02100663T patent/ES2261596T3/es not_active Expired - Lifetime
- 2002-06-04 US US10/164,036 patent/US20030003931A1/en not_active Abandoned
- 2002-06-04 DE DE60211804T patent/DE60211804T2/de not_active Expired - Lifetime
- 2002-06-04 EP EP02100663A patent/EP1271971B1/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP1271971B1 (en) | 2006-05-31 |
US20030003931A1 (en) | 2003-01-02 |
ATE328447T1 (de) | 2006-06-15 |
DE60211804T2 (de) | 2007-05-24 |
ES2261596T3 (es) | 2006-11-16 |
EP1271971A3 (en) | 2003-04-02 |
DK1271971T3 (da) | 2006-08-21 |
FI20011209A (fi) | 2002-12-08 |
EP1271971A2 (en) | 2003-01-02 |
FI20011209A0 (fi) | 2001-06-07 |
DE60211804D1 (de) | 2006-07-06 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI111429B (fi) | Sanomien välitys tietoliikennejärjestelmässä | |
CN100409218C (zh) | 提供可配置动态多媒体消息服务预代码转换的系统和方法 | |
AU2007200208B2 (en) | Method and system for messaging across cellular networks and a public data network | |
US7171190B2 (en) | Intelligent messaging | |
FI109511B (fi) | Lyhytsanomien reititys | |
US7333822B2 (en) | Method for transmitting messages in a telecommunication network | |
EP1220132A2 (en) | Method and system for forming combination message in telecommunication system | |
EP2509344A1 (en) | Method for transmitting and receiving multimedia information and terminal thereof | |
SE0002434D0 (sv) | Method and system for providing mobile services | |
KR20090008247A (ko) | 무선 네트워크에서 단문 메시지들의 전달을 제어하는 방법 | |
US8284784B2 (en) | Gateway application to support use of a single internet address domain for routing messages to multiple multimedia message service centers | |
US20110143784A1 (en) | System and Method for Indicating Multiple Destination Addresses in a Message | |
CN100373960C (zh) | 一种短信群发的方法 | |
US20060120367A1 (en) | Method for transmitting short messages | |
CA2843917C (en) | Character enablement in short message service | |
CN100373962C (zh) | 一种短信群发的方法及短信群发平台 | |
US9369854B2 (en) | Device and method for dynamic concatenated short messaging service optimization of messages with multiple encoding schemes | |
EP1756990B1 (en) | Gateway application to support use of a single internet address domain for routing messages to multiple multimedia message service centers | |
CN100382611C (zh) | 一种多媒体消息前转的方法 | |
CN101909259A (zh) | 一种发送短信的方法、装置及系统 | |
US7623506B2 (en) | Method for transmitting data via communication networks | |
WO2004102992A1 (en) | Telecommunications services apparatus and methods | |
WO2003081860A1 (en) | Telecommunications apparatus and methods | |
KR20040056491A (ko) | Wcdma 시스템에서 단문 메시지 서비스에 콜백 넘버를제공하는 방법 및 시스템 | |
Agrawal et al. | Localization of SMS on Mobile Phones |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |