FI110644B - Menetelmä tietovirtojen yhdistämiseksi - Google Patents

Menetelmä tietovirtojen yhdistämiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI110644B
FI110644B FI944226A FI944226A FI110644B FI 110644 B FI110644 B FI 110644B FI 944226 A FI944226 A FI 944226A FI 944226 A FI944226 A FI 944226A FI 110644 B FI110644 B FI 110644B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bit
softdecision
information
att
station
Prior art date
Application number
FI944226A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI944226A (fi
FI944226A0 (fi
Inventor
Hermann-Josef Eul
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI944226A0 publication Critical patent/FI944226A0/fi
Publication of FI944226A publication Critical patent/FI944226A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI110644B publication Critical patent/FI110644B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03MCODING; DECODING; CODE CONVERSION IN GENERAL
    • H03M13/00Coding, decoding or code conversion, for error detection or error correction; Coding theory basic assumptions; Coding bounds; Error probability evaluation methods; Channel models; Simulation or testing of codes
    • H03M13/37Decoding methods or techniques, not specific to the particular type of coding provided for in groups H03M13/03 - H03M13/35
    • H03M13/3723Decoding methods or techniques, not specific to the particular type of coding provided for in groups H03M13/03 - H03M13/35 using means or methods for the initialisation of the decoder
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03MCODING; DECODING; CODE CONVERSION IN GENERAL
    • H03M13/00Coding, decoding or code conversion, for error detection or error correction; Coding theory basic assumptions; Coding bounds; Error probability evaluation methods; Channel models; Simulation or testing of codes
    • H03M13/37Decoding methods or techniques, not specific to the particular type of coding provided for in groups H03M13/03 - H03M13/35
    • H03M13/45Soft decoding, i.e. using symbol reliability information
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L1/00Arrangements for detecting or preventing errors in the information received
    • H04L1/02Arrangements for detecting or preventing errors in the information received by diversity reception
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/02Diversity systems; Multi-antenna system, i.e. transmission or reception using multiple antennas
    • H04B7/022Site diversity; Macro-diversity

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Probability & Statistics with Applications (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

110644
Menetelmä tietovirtojen yhdistämiseksi
Keksintönä on menetelmä tietovirtojen yhdistämiseksi suunnassa matkaviestimeltä tukiasemalle (uplink) makrodiversiteetti -tilanteessa solukko-5 maisessa matkaviestinverkossa.
Solukkomaisessa matkaviestinverkossa tietyn pinnan kattava peitto aikaansaadaan yleensä siten, että tukiasemat on järjestelty tilajakoisesti siten, että niiden peittoalueet täydentävät toisiaan. Mikäli tilaaja liikkuu pois tukiasemansa alueelta, luovutetaan (ns. handover) hänet solukkorajalla tätä viereistä 10 aluetta syöttävälle tukiasemalle. Todellisuudessa nämä solukkorajat eivät ole teräviä, vaan ne ovat maantieteellisten olosuhteiden mukaan enemmän tai vähemmän hajanaisia luonteeltaan. Jotta tilaaja voidaan luovuttaa varmasti naapu-riasemalle ja jotta vältetään moninkertainen edestakainen siirtyminen suunnitellaan solukoihin selvä yhteispeitto. Tästä on seurauksena infrastruktuurikustan-15 nusten nousu ja siten matkaviestinverkon pienempi kannattavuus.
Tämän haitan eliminoimiseksi on tulevaisuuden verkkoja varten suunniteltu ns. softhandover, myös makrodiversitetti. Tällöin yhteyttä liikkuvaan asemaan ylläpidetään kahden tai useamman tukiaseman välityksellä silloin, kun se sijaitsee solukkoraja-alueella. Osallistuvien tukiasemien signaalit syötetään 20 yhteen yhteiseen pisteeseen. Tälle signaalille annetaan jaksoittain hyvyysaste, ';·**. esimerkiksi keskimääräinen vastaanottokenttävoimakkuus tämän puhejakson · '; vastaanoton aikana. Yhdistymispisteeseen saapuvista puhejaksoista lähetetään ’ · !! eteenpäin aina se, jonka hyvyysaste on parhain.
Keksinnön tehtävänä on esittää ratkaisu solukkomaisen matkaviesti;· 25 tinverkon radiosolukon sisällä liikkuvan radiotilaajan luovuttamiseksi (handover) :Y: luotettavasti.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti siten, että liikkuvalta asemalta lähetetyn signaalin vastaanottaa useampi kantomatkan sisällä sijaitseva tukiasema samanaikaisesti ja että vastaanotetut puhejaksot lähetetään näiltä . . 30 yhdistymispisteessä sijaitsevaan yksikköön siten, että jokaisen puhejakson ku- hunkin bittiin lisätään tukiaseman tiedossa oleva luotettavuustieto (softdecision-Information), ja että yhdistymisyksikössä tehdään biteittäin ratkaisu niiden tieto-: virtojen luovuttamisesta eteenpäin, joiden yhteenliittäminen on toteutettu sovel- •: · · · tuvan yhdistämismenetelmän avulla.
35 Keksinnön kohteen edulliset tulkinnat ja kehitellyt suoritusmuodot il- ] menevät epäitsenäisistä vaatimuksista.
2 130644
Seuraavassa keksintöä tarkastellaan yksityiskohtaisemmin piirustuksessa kuvattujen suoritusmuotoesimerkkien pohjalta. Kuviot ovat: kuvio 1 on signaalitie kaaviona, kuvio 2 on puhejakson periaatteellinen esitys, 5 kuvio 3 on yhdistämisyksikkö erilaiset signaalitiet käsittäviä puhejak- soja varten, kuvio 4 on periaatteellinen esitys puhejaksosta, johon on lisätty luotettavuustieto ja kuvio 5 on yhdistämisyksikkö tietovirtoja varten.
10 Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytetään hyväksi sitä tosiasi aa, että uudenaikaiset signaalinkäsittelyalgoritmit tuottavat useimmiten jokaista bittiä kohden hyvyystietoa. Nämä ns. softdecision-menetelmät antavat hyvyys-asteen, jonka luotettavuus on paljon suurempi kuin vastaanottokenttävoimak-kuuden. Ehdotettu parannus perustuu kolmeen täydentävään toimenpiteeseen: 15 tukiaseman käytettävissä oleva luotettavuustieto ohjataan edelleen yhdistymis-pisteeseen; täällä eteenpäin luovuttamisesta ratkaistaan biteittäin, ei jaksoittain; saapuvien tietovirtojen yhdistäminen toteutetaan soveltuvan yhdistämismene-telmän avulla (esim. uudelleen suoritettavan luotettavuusmenetelmän), ei valintamenetelmän avulla.
20 Edellä selitetty menetelmä koskee yksinomaan yhteydenmuodostuk- , ’ ·. sen suunnassa matkaviestimeltä tukiasemalle (uplink) -vaihetta (liikkuva asema on lähetin, tukiasema vastaanotin). Tästä ei sikäli koidu haittaa, että suunnassa '· matkaviestimeltä tukiasemalle (uplink) on useimmiten juuri se ongelmallisempi osuus matkaviestinyhteyksissä. Makrodiversiteetti on mahdollinen myös suun-25 nassa tukiasemalta matkaviestimelle (downlink) -tilanteessa (tukiasema on lähe-: V tin, liikkuva asema vastaanotin), mutta siinä se toteutetaan periaatteessa eri ta voin.
Signaalitietä edellä selitetyssä tilanteessa on hahmoteltu kuvioon 1. Liikkuvalta asemalta MS lähetetyn signaalin vastaanottavat samanaikaisesti , . 30 kantomatkan päässä sijaitsevat tukiasemat, esim. BS1, BS2, BS3. Tukiasemien lukumäärää ei periaatteessa ole rajoitettu mitenkään, mutta yleensä peittoalu-; ·, eesta riippuen asemia on kaksi tai kolme. Osallistuvat tukiasemat lähettävät vas- ’’’ taanotetut puhejaksot yhdistämispisteeseen, johon on sijoitettu yhdistämisyksik- ·;··· köV.
. y 35 Perinteisessä menetelmässä puheyhteyksiä varten puhejaksot varus- ; . tetaan hyvyystiedolla koskien esim. vastaanoton tasoa, joka lähetetään yhdis- 3 110644 tämispisteeseen. Kuvioon 2 on piirretty tällaisen puhejakson periaate, joka koostuu biteistä 1, 2,... N. Yhdistämisyksikkö V johtaa kulloinkin parhaan hyvyysar-von käsittävän puhejakson eteenpäin. Tätä kuvaamaan on kuvioon 3 piirretty signaalitie, jossa aina sama jonkin liikkuvalta asemalta lähetetyn signaalin puhe-5 jakso 1, 2 ja 3 vastaanotetaan tukiaseman BS1, BS2 ja BS3 toimesta ja ohjataan yhdistämisyksikköön V. Kuhunkin puhejaksoon on lisätty hyvyysarvo Gi, G2, G3. Yhdistämisyksikkö ohjaa kulloinkin parhaan hyvyysarvon käsittävän pu-hekehyksen eteenpäin. Tätä varten on yhdistämisyksikköön V suunniteltu yksikkö, jossa suoritetaan parhaan hyvyysarvon (j = maxGi) valinta ja tämän mukai-10 sesti ohjataan vaihtokytkintä, minkä johdosta valittu tietojakso j ohjataan eteenpäin siirtotiellä.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä lähetetään kuviossa 2 kuvattujen bittien lisäksi kutakin bittiä kohden luotettavuusinformaatio lambda (λ), ns. softdecision-informaatio (vrt. kuvio 4). Tällainen informaatio saadaan selville uu-15 denaikaisten signaalinkäsittelyalgoritmien avulla ja se saadaan tukiasemilta. Se antaa tietoa luotettavuudesta, jolla tämä bitti tunnistettiin ilmaisuprosessissa, ja sen luotettavuus on paljon suurempi kuin vastaanottokenttävoimakkuuden. Vastaanotto voi esimerkiksi hyvästä kenttävoimakkuudesta huolimatta olla laadultaan heikko, jos yhteyttä häiritsevät interferenssisignaalit. Lisäksi matkavies-20 tinyhteydet ovat alttiina nopeille vaihteluille (fading, häipyminen), joten myös kenttävoimakkuuden ollessa keskimäärin riittävä saattavat lyhyet bittijonot olla voimakkaasti häiriintyneitä.
•. ' Kuvio 5 on periaatteellinen esitys kolmesta signaalitiestä tukiasemilta BS1, BS2 ja BS3, jotka yhdistetään yhdistämisyksikössä V. Kolme signaalitietä 25 käsittävän puhejakson bittien analysoinnin tai määrityksen jälkeen seuraa yhdis-:Y tämismenetelmässä, esim. softdecision-prosessissa, biteittäin tapahtuva puhe- jaksojen yhdistäminen. Tällä tavoin kustakin jaksosta saadaan yhdistämispro-sessia varten maksimaalinen tieto. Kuvioon 5 on piirretty erikseen aina ensimmäinen bitti 11, I2, I3 sekä näihin kuuluvat hyvyysarvot lambdali, lambda^, . 30 Iambdal3- ;,. Bittien ja softdecision-tiedon esityksessä vallitsevat melko laajat va- ; pausasteet. Periaatteellisen toimintatavan tarkastelua varten tehdään seuraavat oletukset esitysmuodosta: ,·bitin arvo voi olla +1 tai -1, jolloin bitti = 1 kuvaa loogista arvoa "yksi", .:. ’ 35 ja bitti = -1 kuvaa loogista arvoa "nolla". Softdecision-arvo lambda voi olla välillä 4 110644 [0,0 .. 1,0]. Arvo lambda = 0,0 on merkkinä täysin epäluotettaville biteille. Vastaavasti arvo lambda = 1,0 kuvaa hyvin luotettaviksi tunnistettuja bittejä.
Tähän bittien ja softdecision-arvon määritykseen pohjautuen voidaan yhdistämistapahtumaa selittää yhtälöiden 5 bittil = merkki Σ λ1ί · Bit1, ja i lambdal = its. Σ λ1ί · Bit1, 10 i avulla. Tällöin merkki-funktio poimii etumerkin ja siten bittiarvon, toisen yhtälön itseisarvo puolestaan poimii laadun. Yhdistämisyksikön V lähtöön kuviossa 5 ilmestyy bittil, lambdal, joka muodostaa yhdistettyjen tietovirtojen tietojakson 15 ensimmäisen position. Muita bittejä käsitellään samalla tavoin.
Keksinnön mukaisen menetelmän aikaansaama parannus perustuu kolmeen toimenpiteeseen: 1. Tukiaseman käytössä oleva softdecision-informaatio johdetaan eteenpäin yhdistämispisteeseen (vrt. kuvio 4).
20 2. Päätös tietovirtojen johtamisesta eteenpäin tapahtuu biteittäin (vrt.
;. kuvio 5). Tällä tavoin kustakin tietojaksosta voidaan hyödyntää paras informaa- tio.
3. Tehokkuutta parannetaan lisäksi yhdistämällä sopivalla tavalla • saapuvat tietovirrat valintamenetelmän käyttämisen sijaan. Tästä on se etu, että • »» · 25 kaikki saatavilla oleva tieto tulee analysoitua. Lisäksi myös lähdöstä on saatavil- [·*· la jälleen hyvyysarvo kullekin bitille. Lähdöstä saatavaa hyvyysarvoa voivat hyö- * · dyntää softdecision-syöttö-puhekooderit, jolloin se edesauttaa vielä uudelleen puhelaadun paranemista. Perinteisten puhekooderien tai muiden tietoyhteyksien kohdalla voidaan myös luopua muiden hyvyystietojen käytöstä. Silti softdecision-30 yhdistämisen mukanaan tuoma hyöty säilyy.
» · k » * · l » .
> I I · • I * I ·

Claims (2)

5 110644 Patenttivaatimukset: u u 1t 1. Menetelmä tietovirtojen yhdistämiseksi suunnassa matkaviestimeltä tukiasemalle (uplink) makrodiversiteetin yhteydessä solukkomaisessa matka- 5 viestinverkossa, tunnettu siitä, että liikkuvan aseman (MS) lähettämän signaalin vastaanottaa useampi kantomatkan sisällä sijaitseva tukiasema (BS1, BS2, BS3) yhtäaikaisesti, ja nämä lähettävät vastaanotetut tietojaksot yhdistä-mispisteessä sijaitsevalle yksikölle (V) siten, että tietojakson jokaiseen bittiin on lisätty tukiasemalta saatava luotettavuustieto (softdecision-informaatio), ja että 10 yhdistämisyksikössä tapahtuu biteittäin päätös niiden tietovirtojen johtamisesta eteenpäin, joiden yhdistäminen on toteutettu soveltuvan yhdistämismenetelmän avulla. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yhdistämismenetelmä on softdecision-prosessi. 15 6 p* * 110644
1. Förfarande för förening av dataströmmar vid uplink macrodiversi-ty i ett cellulärt mobilsystem, k ä n n e t e c k n a t av att en fran en mobil station (MS) sänd signal mottas samtidigt av flera inom räckhall befintliga bassta-5 tioner (BS1, BS2, BS3), och dessa sänder de mottagna datablocken tili en i en föreningspunkt befintlig enhet (V), sä att till varje bit i ett datablock fogas frän basstationen erhällbar tillförlitlighetsinformation (softdecision-information), och att i föreningsenheten avgörs bitvis hur de dataströmmar vidareförs, vilkas förening utförts med ett lämpligt föreningsförfarande. 10
2. Förfarande enligt patentkrav 1, kännetecknat av att före- ningsförfarandet är en softdecision-process. • ! » • · • · > • t · · • · • · · ·
FI944226A 1993-09-13 1994-09-13 Menetelmä tietovirtojen yhdistämiseksi FI110644B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4331040 1993-09-13
DE4331040 1993-09-13

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI944226A0 FI944226A0 (fi) 1994-09-13
FI944226A FI944226A (fi) 1995-03-14
FI110644B true FI110644B (fi) 2003-02-28

Family

ID=6497592

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI944226A FI110644B (fi) 1993-09-13 1994-09-13 Menetelmä tietovirtojen yhdistämiseksi

Country Status (4)

Country Link
US (1) US5539749A (fi)
EP (1) EP0643542B1 (fi)
DE (1) DE59407765D1 (fi)
FI (1) FI110644B (fi)

Families Citing this family (46)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH09508773A (ja) * 1994-05-20 1997-09-02 エヌ・ティ・ティ移動通信網株式会社 信頼性のあるハンドオーバ方式を持つ移動通信システム
FI944739A (fi) * 1994-10-07 1996-04-08 Nokia Telecommunications Oy Häiriönpoistomenetelmä ja vastaanotin
SE516723C2 (sv) * 1994-12-08 2002-02-19 Ericsson Telefon Ab L M Förfarande och anordning för makrodiversitet på upplänken i ett digitalt mobilradiokommunikationssystem
GB2299734B (en) * 1995-04-03 1999-10-27 Motorola As Method of switching in signal selecting system
US6137784A (en) * 1995-10-18 2000-10-24 Sc-Wireless Inc. Method and apparatus for wireless communication employing control for confidence metric bandwidth reduction
US6131034A (en) * 1995-10-18 2000-10-10 Sc-Wireless Inc Method and apparatus for collector arrays in wireless communications systems
US5715516A (en) * 1995-10-18 1998-02-03 Cellular Telecom, Ltd. Method and apparatus for wireless communication employing collector arrays
US6192038B1 (en) 1995-10-18 2001-02-20 Mdiversity Inc. Method and apparatus for wireless communication employing aggregation for digital signals
US5805576A (en) * 1995-10-18 1998-09-08 Cellular Telecom, Ltd. Method and apparatus for TDMA wireless communication employing collector arrays for range extension
DE19547467C1 (de) 1995-12-19 1997-07-03 Siemens Ag Verfahren zur Übertragung von Informationen in einem universellen Übertragungsnetz
DE19547468C1 (de) 1995-12-19 1997-05-22 Siemens Ag Verfahren zur Übertragung von Informationen in einem universellen Übertragungsnetz
US5774814A (en) * 1996-03-22 1998-06-30 Cornell Research Foundation, Inc. Multiply-detected macrodiversity method and system for wireless communications
GB2314234B (en) * 1996-05-29 2000-10-11 Motorola As Method of operation in a signal selecting system
JPH1013918A (ja) * 1996-06-19 1998-01-16 Toshiba Corp 符号分割多元接続方式を採用した移動通信システムとその無線通信装置
EP0845877A3 (en) * 1996-11-28 2002-03-27 Oki Electric Industry Co., Ltd. Mobile communication system for accomplishing handover with phase difference of frame sync signals corrected
KR100261706B1 (ko) * 1996-12-17 2000-07-15 가나이 쓰도무 디지탈방송신호의 수신장치와 수신 및 기록재생장치
US6349094B1 (en) 1997-07-03 2002-02-19 Mdiversity Inc. Method and apparatus for wireless communications employing control for broadcast transmission
DE19858113C1 (de) * 1998-12-16 2000-03-30 Siemens Ag Verfahren zur Datenübertragung mit Makrodiversitäts-Empfang
AU4661500A (en) * 1999-06-10 2001-01-02 Cacheflow, Inc. Method and apparatus for dynamic proxy reflecting of streaming content
US6263371B1 (en) 1999-06-10 2001-07-17 Cacheflow, Inc. Method and apparatus for seaming of streaming content
US6735634B1 (en) 1999-06-10 2004-05-11 Blue Coat Systems Method for real time protocol media recording
ATE212491T1 (de) * 1999-07-05 2002-02-15 Cit Alcatel Makro-diversity-übertragung in einem mobilfunksystem
JP2001045534A (ja) * 1999-07-28 2001-02-16 Ntt Docomo Inc クラスタ構造形移動通信システム、基地局、クラスタ統括局、回線制御局及び移動局
US7177298B2 (en) * 2000-01-07 2007-02-13 Gopal Chillariga Dynamic channel allocation in multiple-access communication systems
ATE400154T1 (de) * 2001-11-16 2008-07-15 Nokia Corp Optimieren des datentransfers in einem funksystem
KR100566208B1 (ko) * 2002-06-14 2006-03-29 삼성전자주식회사 부호분할다중접속 이동통신시스템에서 멀티캐스트 멀티미디어 방송 서비스 데이터를 소프트 컴바이닝하는 방법 및 장치
US7483408B2 (en) * 2002-06-26 2009-01-27 Nortel Networks Limited Soft handoff method for uplink wireless communications
EP1501209A1 (en) * 2003-07-25 2005-01-26 Evolium S.A.S. Uplink macro diversity method
WO2005062494A1 (en) * 2003-12-23 2005-07-07 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Information transfer method and system
DE102004013701B4 (de) * 2004-03-18 2008-09-04 Oliver Bartels Koordinierter Diversity-Nachrichtenempfang durch mehrere Basisstationen
CN100433706C (zh) * 2005-03-28 2008-11-12 华为技术有限公司 一种上行宏分集合并的方法
CN1913391B (zh) * 2005-08-11 2011-10-05 北京邮电大学 一种正交频分复用蜂窝通信系统的上行宏分集接收方法
WO2008009248A1 (de) * 2006-07-18 2008-01-24 Siemens Aktiengesellschaft Anordnung und verfahren zum übertragen von daten
CN101242209B (zh) * 2007-02-09 2011-09-21 中国移动通信集团公司 移动通信系统中上行宏分集的处理方法
WO2010143780A2 (ko) * 2009-06-10 2010-12-16 한국전자통신연구원 다중 셀 협력 통신 시스템 및 단말 장치
KR101561704B1 (ko) 2008-06-10 2015-10-20 한국전자통신연구원 다중 셀 협력 통신 시스템 및 단말 장치
KR101466907B1 (ko) 2008-09-11 2014-12-01 삼성전자주식회사 연판정 정보의 전송을 이용하는 데이터 통신 네트워크 및 통신 방법
US9125068B2 (en) 2010-06-04 2015-09-01 Ixia Methods, systems, and computer readable media for simulating realistic movement of user equipment in a long term evolution (LTE) network
US9965520B2 (en) 2011-06-17 2018-05-08 Microsoft Corporation Efficient logical merging over physically divergent streams
US8713414B2 (en) * 2012-01-26 2014-04-29 Telefonaktiebolager L M Ericsson (Publ) Method and apparatus for soft information transfer between constituent processor circuits in a soft-value processing apparatus
US9596166B2 (en) 2013-04-26 2017-03-14 Ixia Methods, systems, and computer readable media for testing inter-cell interference coordination capabilities of wireless access access nodes
US9351186B2 (en) 2013-05-16 2016-05-24 Ixia Methods, systems, and computer readable media for frequency selective channel modeling
US9632846B2 (en) 2015-04-02 2017-04-25 Microsoft Technology Licensing, Llc Complex event processor for historic/live/replayed data
US9985759B1 (en) * 2016-03-17 2018-05-29 Sprint Spectrum L.P. Method and system for coordinated multipoint transmission concurrently to multiple user equipment devices from multiple base stations
US10542443B2 (en) 2017-10-27 2020-01-21 Keysight Technologies, Inc. Methods, systems, and computer readable media for testing long term evolution (LTE) air interface device using emulated noise in unassigned resource blocks (RBs)
US11089495B2 (en) 2019-07-11 2021-08-10 Keysight Technologies, Inc. Methods, systems, and computer readable media for testing radio access network nodes by emulating band-limited radio frequency (RF) and numerology-capable UEs in a wideband 5G network

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4001692A (en) * 1975-07-07 1977-01-04 Barry Research Corporation Time diversity data transmission apparatus
DE3423289A1 (de) * 1984-06-23 1986-01-02 Heinrich Pfitzner Gesellschaft für Nachrichtensysteme und Elektronik mbH, 6000 Frankfurt Funknetz
US4718081A (en) * 1986-11-13 1988-01-05 General Electric Company Method and apparatus for reducing handoff errors in a cellular radio telephone communications system
CA2012868C (en) * 1989-03-23 1994-03-22 Shin-Ichiro Hayano Call control with transmission priority in a packet communication network of an atm type
DE3911999A1 (de) * 1989-04-12 1990-10-18 Philips Patentverwaltung Uebertragungssystem
DE4018044A1 (de) * 1990-06-06 1991-12-12 Philips Patentverwaltung Empfaenger mit mindestens zwei empfangszweigen
US5121383A (en) * 1990-11-16 1992-06-09 Bell Communications Research, Inc. Duration limited statistical multiplexing in packet networks
US5267261A (en) * 1992-03-05 1993-11-30 Qualcomm Incorporated Mobile station assisted soft handoff in a CDMA cellular communications system
US5396541A (en) * 1992-10-23 1995-03-07 At&T Corp. Call handoff in a wireless telephone system

Also Published As

Publication number Publication date
EP0643542A1 (de) 1995-03-15
FI944226A (fi) 1995-03-14
US5539749A (en) 1996-07-23
EP0643542B1 (de) 1999-02-03
DE59407765D1 (de) 1999-03-18
FI944226A0 (fi) 1994-09-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI110644B (fi) Menetelmä tietovirtojen yhdistämiseksi
EP0710425B1 (en) Cellular mobile radiocommunication system soft-handover scheme
FI110043B (fi) Menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi CDMA-solukkoradiojärjestelmässä sekä liikkuva asema
KR101251106B1 (ko) 무선 통신 시스템, 송신기 및 수신기
FI105512B (fi) Menetelmä kulmatoisteen aikaansaamiseksi sekä tukiasemalaitteisto
FI106668B (fi) Tukiasemalaitteisto sekä menetelmä antennikeilan suuntaamiseksi
FI116354B (fi) Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä ja -laite digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä
FI105513B (fi) Vastaanottomenetelmä sekä vastaanotin
FI100575B (fi) Menetelmä kanavanvaihdon ja yhteydenmuodostuksen luotettavuuden parant amiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä
FI120785B (fi) Menetelmä ja järjestelmä lähtöliikennekanavan tehoallokoinnin muuttamiseksi pehmeän kanavanvaihdon aikana
US5920553A (en) Data transmission method, base station equipment and mobile station
FI85788C (fi) Foerfarande och kretsanordning foer koppling av en radiofoerbindelse till en annan radiocell i ett digitalt radiosaendningssystem.
FI91345C (fi) Menetelmä kanavanvaihdon tehostamiseksi
JPH08307333A (ja) 送信ダイバシティ方式
JP2011024249A (ja) 送信方法及びセルラー無線システム
CN101300747B (zh) 包括根据多输入多输出原理相互合作运行的基站的子集的无线电信系统
JP4583608B2 (ja) 信号特性を推定する方法および装置
WO2000011901A1 (en) Method and apparatus for streamlining in a communication system
CN1300151A (zh) 为多个导频传送测量信息的通信网络和方法
AU729728B2 (en) A method for selecting a signal, and a cellular radio system
JP2004363812A (ja) 移動通信システム、基地局、移動端末及び無線通信方法
CN1303544A (zh) 用于在无线电通信系统中信号传输的方法和无线电站
KR20100062853A (ko) 이동 위성 송수신 장치 및 통신경로 제어방법
CN105959969A (zh) 一种邻小区测量方法及装置