FI108968B - Elektronisessa turvajärjestelmässä käytettävä aktivoitava/deaktivoitava turvamerkkilappu - Google Patents
Elektronisessa turvajärjestelmässä käytettävä aktivoitava/deaktivoitava turvamerkkilappu Download PDFInfo
- Publication number
- FI108968B FI108968B FI920695A FI920695A FI108968B FI 108968 B FI108968 B FI 108968B FI 920695 A FI920695 A FI 920695A FI 920695 A FI920695 A FI 920695A FI 108968 B FI108968 B FI 108968B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- frequency
- tag
- range
- resonant
- resonant circuit
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G08—SIGNALLING
- G08B—SIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
- G08B13/00—Burglar, theft or intruder alarms
-
- G—PHYSICS
- G08—SIGNALLING
- G08B—SIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
- G08B13/00—Burglar, theft or intruder alarms
- G08B13/22—Electrical actuation
- G08B13/24—Electrical actuation by interference with electromagnetic field distribution
- G08B13/2402—Electronic Article Surveillance [EAS], i.e. systems using tags for detecting removal of a tagged item from a secure area, e.g. tags for detecting shoplifting
- G08B13/2405—Electronic Article Surveillance [EAS], i.e. systems using tags for detecting removal of a tagged item from a secure area, e.g. tags for detecting shoplifting characterised by the tag technology used
- G08B13/2414—Electronic Article Surveillance [EAS], i.e. systems using tags for detecting removal of a tagged item from a secure area, e.g. tags for detecting shoplifting characterised by the tag technology used using inductive tags
- G08B13/242—Tag deactivation
-
- G—PHYSICS
- G08—SIGNALLING
- G08B—SIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
- G08B13/00—Burglar, theft or intruder alarms
- G08B13/22—Electrical actuation
- G08B13/24—Electrical actuation by interference with electromagnetic field distribution
- G08B13/2402—Electronic Article Surveillance [EAS], i.e. systems using tags for detecting removal of a tagged item from a secure area, e.g. tags for detecting shoplifting
- G08B13/2428—Tag details
- G08B13/2431—Tag circuit details
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Automation & Control Theory (AREA)
- Computer Security & Cryptography (AREA)
- Electromagnetism (AREA)
- Burglar Alarm Systems (AREA)
- Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
Description
1 108968
Elektronisessa turvajärjestelmässä käytettävä aktivoita-va/deaktivoitava turvamerkkilappu
Keksinnön taustaa
Esillä oleva keksintö kohdistuu yleisesti turva-5 merkkilappuihin, joita käytetään elektronisessa turvajärjestelmässä tavaroiden luvattoman siirtämisen ilmaisemiseksi, ja erityisesti sellaisiin turvamerkkilappuihin, jotka ovat aktivoitavia ja deaktivoitavia.
Elektronisten tavaran turvajärjestelmien käyttö 10 vähittäismyyntikaupoista ja/tai muista liikkeistä tapahtuvan tavaroiden tai esineiden varkauden ilmaisemiseksi ja estämiseksi on tullut suhteellisen yleiseksi. Tavallisesti kyseisissä turvajärjestelmissä käytetään etikettiä tai turvamerkkilappua, joka on liitetty, joka liittyy, tai jo-15 ka muutoin on kiinnitetty tavaraan tai tavarakappaleeseen, joka on suoraan mahdollisten asiakkaiden tai liikkeen käyttäjien saatavilla ja siten helposti siirrettävissä. Turvamerkkilaput voivat olla eri kokoisia, muotoisia ja mallisia, riippuen käytettävän turvajärjestelmän tarkasta 20 tyypistä, tavaran tyypistä ja koosta, jne. Tavallisesti . kyseisiä turvajärjestelmiä käytetään turvamerkkilapun • * * · ;'Γ. esiintymisen tai poissaolon ilmaisemiseksi ja siten suo- * .*. jattu tavara tavallisesti kulkee suojattuna tavarana läpi • · · • tai läheltä erityistä suoja- tai turva-aluetta.
• · 25 Useimmissa tapauksissa suoja-alue sijaitsee vähit- • * « • · · täismyyntikaupan tai muun liikkeen ulosmenon tai sisääntu- ’*' lon kohdalla tai sen lähistöllä.
Eräs tällainen suosiota saavuttanut elektroninen tavaran turvajärjestelmä käyttää hyväksi turvamerkki lap- 30 pua, joka sisältää itsenäisen operatiivisesti viritetyn .·. : piirin tai resonanssipiirin pienen, tavallisesti tasomai- sen merkkilapun muodossa, joka resonoi tunnetulla ennalta "I" määrätyllä ilmaisutaajuudella. Lähetintä, joka myös on vi- » · V,: ritetty tietylle ilmaisutaajuudelle, käytetään sähkömag- : : 35 neettisen säteilyn lähettämiseksi suoja- tai turva- 2 108968 alueelle. Vastaanotin, joka myös on viritetty ilmaisutaa-juudelle, on sijoitettu tavallisesti lähelle suoja-aluetta. Tyypillisesti lähetin sijaitsee ulosmenon yhdellä puolella ja vastaanotin sijaitsee ulosmenon toisella puo-5 lella. Tällä tavoin tavaran, johon on kiinnitetty turva-merkkilappu, liikkuessa tai muuten kulkiessa suoja-alueen läpi, tavallisesti juuri ennen ulosmenon läpi kulkemista, merkkilappu altistuu lähetetylle energialle. Vastaanottaessaan lähetetyn energian merkkilapussa oleva resonanssi-ίο piiri resonoi, siten aikaansaaden antosignaalin, joka on vastaanottimen ilmaistavissa. Kun vastaanotin ilmaisee kyseisen antosignaalin, joka osoittaa turvamerkkilapun sisältävän tavaran esiintymisen suoja-alueella, vastaanotin aktivoi hälytyksen asianomaisen turvallisuushenkilökunnan 15 hälyttämiseksi.
Vaikka kyseiset järjestelmät ovat tavallisesti tehokkaita varkauden ehkäisemiseksi, on olemassa tarve kyseisten turvajärjestelmien vahingossa tapahtuvan aktivoinnin estämiseksi henkilön kohdalla, joka todella on ostanut 20 tavaran ja joka tavaran maksamisen jälkeen on poistumassa kaupasta tai muusta liikkeestä. Tavallisesti on epäkäytän-:<· j nöllistä deaktivoida koko turvajärjestelmää, joten useim- missä tapauksessa itse turvamerkki lappu deaktivoidaan.
. Eräs menetelmä turvamerkkilapun deaktivoimiseksi « * · .**. 25 on poistaa merkkilappu fyysisesti ostetusta tavarasta.
• · · .·. ; Merkkilapun poistaminen, joka tavallisesti on kiinnitetty • · · tavaraan tavalla, joka on suunniteltu estämään mahdollista i · · • · · ‘ varasta poistamasta merkkilappua, voi kuitenkin olla vai keaa ja aikaa vievää, sekä vaatia joissakin tapauksissa '· ” 30 ylimääräisen poistolaitteiston ja/tai erikoiskoulutuksen.
...· Toinen menetelmä turvamerkkilapun deaktivoimiseksi on | peittää turvamerkki lappu erityisellä suojauslaitteella, ,···. kuten metalloidulla tarralapulla, lähetetyn energian estä miseksi saavuttaa resonanssipiiriä. Jälleen, vaikka kysei-35 set tarrasuojalaitteet voivat olla tehokkaita, ne vaativat > · t 108968 3 ylimääräistä aikaa ja vaivaa kassan luona sekä antavat varkaille helpon tavan turvajärjestelmän murtamiseksi.
Uudempi ja tavallisesti tehokkaampi merkkilapun deaktivointitekniikka käsittää joko resonanssipiirin oi-5 kosulkemisen tai avoimen piirin luomisen piirin estämiseksi täysin resonoimasta. Tämän tyyppisiä deaktivoitavia merkkilappuja on esitetty US-patenttijulkaisuissa 4 498 076, "Resonant Tag and Deactivator for Use in an Electronic Security System"; US 4 728 938, "Security Tag 10 Deactivation System"; ja US 4 835 524, "Deactivatable Se-1 curity Tag", jotka kaikki esitetään tässä viitteinä.
Viitatuissa patenttijulkaisuissa esitetyn tyyppisten deaktivoitavien merkkilappujen on todettu olevan tehokkaita ja ne voidaan vaivattomasti deaktivoida kassan 15 luona asettamalla merkkilappu hetkellisesti deaktivointi-laitteen päälle tai lähelle sitä, joka laite altistaa merkkilapun sähkömagneettiselle säteilylle tehotasolla, joka on riittävä resonanssipiirin saamiseksi joko oikosulkuun tai avoimeksi, merkkilapun rakenteesta riippuen. Kui-20 tenkin eräs esiin tullut haitta kyseisen merkkilapun deak-tivointijärjestelmän kohdalla on se, että merkkilappu täy-; tyy pitää deaktivointilaitteen yläpuolella tai lähellä si- tä ajan, joka on riittävä täydellistä deaktivointia var-ten. Kassalla olevalla henkilöllä ei kuitenkaan ole taval-.···. 25 lisesti mitään keinoa sen tietämiseksi varmasti, onko tur- : vamerkkilappu täydellisesti deaktivoitu. Tämän tuloksena on se, että kun asiakas jättää vähittäismyyntiliikkeen ta-* varan kanssa, merkkilappu voi yhä resonoida riittävästi turvajärjestelmän aktivoimiseksi, erityisesti silloin kun 30 turvajärjestelmä on hyvin herkkä.
’...· On myös toivottavaa kyetä esisijoittamaan turva- : merkkilappu joko ennen tai jälkeen tavaran pakkaamisen, ··, tai sen aikana. Merkkilapun esisijoittaminen voidaan to- ’·' teuttaa samaan aikaan, kun tavaraa valmistetaan valmistus-
I I
V.· 35 prosessin perusosana tai tavaran pakkaus- tai kuljetuspro- 108968 4 sessin osana. Tällä tavoin, tavaran kulkiessa jakeluketjunsa läpi, kun se lopulta saapuu vähittäismyyntitasolle, vähittäiskaupan ei tarvitse nähdä vaivaa ja kuluja turva-merkkilapun lisäämiseksi tavaraan. Eräs esisijoitetun 5 merkkilapun haitta on se, että yleisölle tavaraa markkinoiva vähittäismyyntiliike joko käyttää tai ei käytä hyväkseen elektronista turvajärjestelmää. Koska on epäkäytännöllistä, että valmistajan olisi pystyttävä erottamaan tuotteet, joihin liittyy merkkilappu, ja tuotteet, joihin ίο ei liity merkkilappua, valmistaja liittää merkkilapun kaikkiin tuotteisiin tai niiden pakkauksiin. Siten on tarvetta turvamerkkilapulle, jonka vähittäismyyjä voi valikoivasti aktivoida, jos vähittäismyyjä käyttää elektronista turvajärjestelmää ja jolla ei ole mitään haitallista 15 vaikutusta siinä tapauksessa, että vähittäismyyjä ei käytä elektronista turvajärjestelmää.
Keksinnön tavoitteet saavutetaan itsenäisten patenttivaatimusten mukaisesti. Epäitsenäiset patenttivaatimukset kuvaavat keksinnön edullisia suoritusmuotoja.
20 Esillä oleva keksintö voittaa monet tunnettuun tekniikkaan liittyvät ongelmat aikaansaamalla turvamerkki-. : : lapun, joka on sekä aktivoitava että deaktivoitava. Käyt- täjän kuten vähittäismyyjän vastaanottaessa turvamerkkila-pun se on tavallisesti esisijoitettu tavaraan tai tavaran 25 pakkaukseen, ja siinä on resonanssipiiri, joka on alunpe- t * rin viritetty ensimmäiselle resonanssitaajuudelle, joka on !.. turvajärjestelmän ilmaisutaajuuden alueen yläpuolella tai ’ ulkopuolella, eikä se siten ole käyttökunnossa. Haluttaes sa aktivoida merkkilappu käyttöä varten merkkilappu altis-'. *: 30 tetaan sähkömagneettiselle säteilylle ensimmäisellä taa- juudella ja riittävällä teholla merkkilapun ohjattavan : osan sulattamiseksi ja oikosulkemiseksi, siten muuttaen merkkilapun resonanssitaajuuden toiselle resonanssitaajuu-delle, joka on turvajärjestelmän ilmaisutaajuuden alueel-35 la. Turvamerkkilapun asianmukainen aktivointi voidaan to- 108968 5 teuttaa altistamalla merkkilappu sähkömagneettiselle energialle ilmaisutaajuuden alueella ja varmistamalla, että resonanssipiiri resonoi. Kerran aktivoituna merkkilappu voidaan kiinnittää tavaraan millä tahansa tunnetulla ta-5 valla turvallisuustarkoituksia varten. Vaihtoehtoisesti turvamerkkilappu voidaan kiinnittää tavaraan ennen aktivointia. Jos merkkilappu ei ole aktivoitu, se ei ole vuorovaikutuksessa tai siihen ei vaikuta elektroninen turvajärjestelmä.
ίο Kun asiakas ostaa tavaran, turvamerkkilappu deak- tivoidaan altistamalla resonanssipiiri sähkömagneettiselle energialle ilmaisutaajuudella ja riittävällä teholla turvamerkki lapun ohjattavan osan jälleen sulattamiseksi ja oikosulkemiseksi. Turvamerkkilapun toisen osan oikosulke-15 minen muuttaa merkkilapun resonanssitaajuuden kolmannelle taajuudelle kolmannessa taajuusalueessa, joka myös on ilmaisutaaj uuden alueen ulkopuolella. Turvamerkkilapun asianmukainen deaktivointi voidaan vaivattomasti toteuttaa altistamalla resonanssipiiri sähkömagneettiselle energial-20 le kolmannella taajuusalueella ja määrittämällä, resonoiko resonanssipiiri. Jos resonanssipiiri resonoi kolmannella .taajuusalueella, se on estetty resonoimasta toisella taa-juusalueella, ja siten turvamerkkilappu ei vahingossa lau-.·. kaise turvajärjestelmää ostajan lähtiessä vähittäismyynti- ,···. 25 kauppaliikkeestä ostetun tavaran kanssa.
• » :/·· Keksinnön yhteenveto '.· · Lyhyesti esitettynä esillä oleva keksintö käsittää turvamerkkilapun, jota käytetään elektronisessa turvajär- : jestelmässä valvotulla alueella. Merkkilappu käsittää pii- 30 rilaitteen aluksi sellaisen resonanssipiirin muodostami- .’ . seksi, jolla on ensimmäinen resonanssitaajuus ensimmäisel- • * * lä taajuusalueella, joka on elektronisen turvajärjestelmän *·;·* ilmaisutaaj uuden alueen ulkopuolella. Ensimmäistä laitetta :Y: käytetään muuttamaan resonanssipiirin resonanssitaajuus 35 toiselle taajuudelle, joka on elektronisen turvajärjestel- 108968 6 män ilmaisutaajuuden alueella, kun resonanssipiiri altistetaan sähkömagneettiselle energialle ensimmäisellä taajuusalueella ja ainakin ennalta määrätyllä minimitehota-solla. Toista laitetta käytetään resonanssipiirin reso-5 nanssitaajuuden muuttamiseksi kolmannelle taajuudelle kolmannella taajuusalueella, joka on elektronisen turvajärjestelmän ilmaisutaajuuden alueen ulkopuolella, kun resonanssipiiri altistetaan sähkömagneettiselle energialle ilmaisutaajuuden alueella ja ainakin ennalta määrätyllä mi-10 nimitehotasolla.
Piirustusten lyhyt selostus
Edellä oleva yhteenveto sekä seuraava keksinnön edullisen suoritusmuodon yksityiskohtainen selostus ovat paremmin ymmärrettävissä mukana seuraavien piirustusten is avulla. Keksinnön esitystarkoitusta varten piirustuksissa esitetään tällä hetkellä edullisena pidetty suoritusmuoto, on kuitenkin ymmärrettävä, että keksintö ei rajoitu esitettyyn tarkkaan järjestelyyn ja laitteistoon. Piirustuksissa: 20 kuvio 1 esittää piirikaaviona turvamerkkilapun re- sonanssipiiriä alkuperäisessä tilassa esillä olevan kek- * * · · sinnön mukaisesti; > * · kuvio 2 esittää piirikaaviona kuviossa 1 esitettyä * · · resonanssipiiriä ensimmäisen kondensaattorin ollessa oi-25 kosuljettu; •kuvio 3 esittää piirikaavioesityksenä kuvion 1 re-* * ♦ V * sonanssipiiriä kahden kondensaattorin ollessa oikosuljet- tuna ; : kuvio 4 esittää ylhäältä päin turvamerkki lapun ; 30 piirilevyn edullista suoritusmuotoa esillä olevan keksin- ,' . nön mukaisesti; ja kuvio 5 esittää alhaalta päin kuvion 4 turvamerk-kilappua.
7 108968
Edullisen suoritusmuodon selostus
Piirustuksiin viitaten, joissa samoja viitenumeroja käytetään vastaavien komponenttien kohdalla kaikissa kuvioissa, kuvioissa 4 ja 5 on esitetty turvamerkkilapun 5 tai merkkilapun 10 edullinen suoritusmuoto esillä olevan keksinnön mukaisesti. Merkkilappu 10 on tavallisesti tyyppiä, joka on ennestään hyvin tunnettu elektronisten turvajärjestelmien alalla ja joka, kuten myös on alalla ennestään hyvin tunnettua, on sovitettu kiinnitettäväksi henkilö lökohtaista omaisuutta olevaan tavaraan tai tavarakappa-leeseen, tai muutoin niiden kantamaksi, tai kyseisen tavaran pakkaukseen (ei esitetty), jolle tavaralle turvallisuutta tai valvontaa haetaan. Merkkilappu 10 voidaan kiinnittää tavaraan tai sen pakkaukseen vähittäismyyntikaupas-15 sa tai muussa vastaavassa liikkeessä, tai valmistaja voi kiinnittää tai liittää sen tavaraan tai pakkaukseen. Tässä esitetyssä suoritusmuodossa merkkilappu 10 käsittää eristävän substraatin 12, joka on valmistettu alalla ennestään tunnetusta materiaalista, jolla on ennalta määrätyt eris-20 tävät ja dielektriset ominaisuudet. Merkkilappu, kuten kuvioissa 4 ja 5 on esitetty, käsittää piirilaitteen aluksi resonanssipiirin 14 muodostamiseksi (jota edempänä kuva- * * · taan yksityiskohtaisemmin) muodostamalla ennalta määrätyt piirielementit, joita selostetaan edempänä. Piirielementit 25 on muodostettu ensimmäisen johtavan kuvion 16, joka on si- ’· ” joitettu substraatin 12 ensimmäiselle tai etupinnalle 18, ‘ ja toisen johtavan kuvion 20 yhdistelmänä, joka on sijoi tettu substraatin 12 vastakkaiselle tai takapinnalle 22. ’'·'· Johtavat kuviot 16 ja 18 on muodostettu substraatin 12 : 30 etu- ja takapinnalle käyttäen tunnettua tyyppiä olevia sähköisesti johtavia materiaaleja, kuten alumiinia, taval-la joka on ennestään tunnettu tavaran elektronisessa val-;*' vontatekniikassa ja joka on esitetty yksityiskohtaisesti : ·’ : US-patenttijulkaisussa 3 913 219, "Planar Circuit Fabrica- 35 tion Process", joka esitetään tässä viitteenä. Alan ämmät- 108968 8 timies ymmärtää luonnollisesti, että kuvioissa 4 ja 5 esitetyt tietyt johtavat kuviot 16 ja 20 on tarkoitettu keksinnön tällä hetkellä edullisen suoritusmuodon esitystar-koitusta varten, ja että lukuisia muita johtavia kuvioita 5 voidaan muodostaa keksinnön vaihtoehtoisina suoritusmuotoina. Samoin, vaikka tällä hetkellä on turvamerkkilapun 10 valmistamiseksi edullista käyttää niitä tunnettuja materiaaleja ja menetelmiä, joita on esitetty edellä viitatussa US-patenttijulkaisussa 3 913 219 ja muussa tunnetus-10 sa tekniikassa, on alan ammattimiehelle ymmärrettävää, että mitä tahansa sopivaa materiaalia ja/tai valmistusmenetelmää voidaan vaihtoehtoisesti käyttää. Lisäksi, vaikka esillä oleva keksintö on esitetty toteutettuna tavallisesti tasaisen merkkilapun 10 avulla, joka on muodostettu is substraatille 12 piirilevytekniikkaa käyttäen, on alan ammattimiehelle ymmärrettävää, että merkkilappu 10 voidaan valmistaa jollain toisella täysin erilaisella tavalla, esimerkiksi käyttäen puolijohdekomponenttien muodostuksessa käytettyä tekniikka tai käyttäen diskreettejä piirikom-20 ponentteja. Siten tulee olla selvästi ymmärrettynä, että kuvioissa 4 ja 5 esitetty tietty turvamerkkilappu 10 on . tarkoitettu esittämään yksinomaan keksinnön yhtä, tällä ;'j·. hetkellä edullista suoritusmuotoa, eikä sitä tule pitää .*. rajoituksena patenttivaatimuksien mukaiselle keksinnölle.
.···. 25 Kuten edellä on selostettu, turvamerkkilappu 10 on tarkoitettu käytettäväksi elektronisen turvajärjestelmän (ei esitetty) kanssa, jota käytetään aikaansaamaan tavaran ’*’ ’ turvallisuus valvotulla alueella. Turvajärjestelmä sisäl tää alalla ennestään tunnettua tyyppiä olevan lähetinlait-30 teen tai lähettimen (ei esitetty) sähkömagneettisen ener-gian lähettämiseksi valvotulle alueelle, energian ollessa ,·, ; edullisesti radiotaajuista energiaa ennalta määrätyllä il- maisutaajuudella, edullisesti noin taajuudella 8,2 MHz. Elektroninen turvajärjestelmä sisältää edelleen vastaan-v,: 35 otinlaitteen tai vastaanottimen, joka myös on alalla en- 108968 9 nestään tunnettua tyyppiä valvotulla alueella resonoivan merkkilapun esiintymisen ilmaisemiseksi vasteena lähetetylle sähkömagneettiselle energialle. Tämän tyyppiset turvajärjestelmät ovat alalla yleisesti hyvin tunnettuja ja 5 niitä on kaupallisesti saatavilla useilta valmistajilta, mukaan lukien "Checkpoint Systems, Inc", esillä olevan keksinnön hakija. Kyseisiä elektronisia turvajärjestelmiä on selostettu yksityiskohtaisesti US-patenttijulkaisuissa 4692 744 ja 4831363, joista kumpikin on esitetty tässä ίο viitteenä. Kyseisten elektronisten turvajärjestelmien toiminnan ja rakenteen täydelliset yksityiskohdat eivät ole tarpeen esillä olevan keksinnön ymmärtämiseksi. Kyseiset yksityiskohdat saadaan viittaamalla edellä mainittuihin patentteihin ja/tai kyseisten elektronisten turvajärjes-15 telmien valmistajiin.
; Kuten edellä on osoitettu, merkkilappu 10 käsittää piirilaitteen tai elektronisen piirin resonanssipiirin 14 muodostamiseksi aluksi, joka on kaaviomaisesti esitetty kuviolla 1. Resonanssipiiri 14 käsittää induktanssikom-20 ponentin tai induktorin L, joka on kytketty rinnan ensimmäisen kapasitanssihaaran 24 ja toisen kapasitanssihaaran . 26 kanssa. Tällä hetkellä edullisessa suoritusmuodossa en- simmäinen kapasitanssihaara 24 sisältää ensimmäisen kon- . \ densaattorin Cl, joka on kytketty sarjaan toisen konden- ' » · .··, 25 saattorin C2 kanssa. Vastaavasti toinen kapasitanssihaara | 26 sisältää kolmannen kondensaattorin C3, joka on kytketty sarjaan neljännen kondensaattorin C4 kanssa. Kuvioissa 4 *’ ja 5 esitetyssä merkkilapussa 10 induktori L on muodostet tu merkkilapun etupinnalla 18 olevan ensimmäisen johtavan , ; 30 kuvion 16 kelatulla osalla 28 (kuvio 4). Vastaavasti kon- densaattorit Cl ja C3 on muodostettu merkkilapun takapin-. : nalla 22 olevilla ensimmäisen johtavan kuvion 16 ja toisen / johtavan kuvion 20 suurilla yhdensuuntaisilla levyillä 30 C ja 32. Kondensaattorit C2 ja C4 on muodostettu ensimmäisen vv 35 johtavan kuvion 16 ja toisen johtavan kuvion 2 0 pienemmil- 10 1 08968 lä yhdensuuntaisilla levyillä 34 ja 36. Induktorin L ja neljän kondensaattorin Cl, C2, C3 ja C4 koko tai arvot on määritetty perustuen resonanssipiirin 14 haluttuihin reso-nanssitaajuuksiin ja tarpeeseen ylläpitää pientä indusoi-5 tunutta jännitettä kondensaattorin levyjen yli. Syistä, jotka edempänä käyvät ilmeisiksi, kondensaattorit Cl ja C3 on valittu paljon suuremmiksi kuin kondensaattorit C2 ja C4, jolloin pääasiallinen jännitepudotus kummassakin ka-pasitanssihaarassa 24, 26 esiintyy kondensaattorien C2 ja ίο C4 yli. Kuten alalla on ennestään tunnettua, kuviossa 1 esitettyä tyyppiä olevan induktanssi/kapasitanssipiirin taajuus saadaan seuraavalla kaavalla: 2π \ /_7T "Jc 15
Missä: f on piirin resonanssitaajuus; L on kokonaisinduktanssi; ja C on kokonasiskapasitanssi.
Kun resonanssipiiri käsittää kaksi rinnakkaista 20 kapasitanssihaaraa, joista kumpikin sisältää kaksi sarjaan kytkettyä kondensaattoria, resonanssitaajuus muodostetaan • * · seuraavalla kaavalla: • « · • · ·.:!·· r 2π 1 ::: /,=-7=--)= = (2) VZ CI-C2 C3C4 : \Cl + C2 ~ C3 + C4 :T: 25
Kuten edellä on selostettu, resonanssipiirin 14 : ensimmäinen resonanssitaajuus (f1) alkuperäisessä kuviossa ,···, 1 esitetyssä rakenteessaan valitaan siten, että se on en simmäisellä taajuusalueella, joka on elektronisen turva-’i 30 järjestelmän, jossa merkkilappua 10 käytetään, ilmaisutaa-juuden alueen ulkopuolella. Tällä hetkellä edullisen suo-ritusmuodon esitystarkoituksia varten oletetaan elektro- ,···. nista turvajärjestelmää varten olevaksi edulliseksi taa- * * * 108968 11 juudeksi 8,2 MHz. Siten muodostettaessa alkuperäinen reso-nanssipiiri 14 valitaan induktorin L ja neljän kondensaattorin Cl, C2, C3 ja C4 arvot siten, että aikaansaadaan noin 16 MHz:n suuruinen ensimmäinen resonanssitaajuus. Si-5 ten kuviossa 1 esitetyssä muodossa resonanssipiirin 14 resonanssitaajuus muodostetaan siten, että se on ensimmäisellä resonanssitaajuudella (16 MHz), joka on ilmaisutaa-juuden alueen yläpuolella tai ulkopuolella. Siten, jos kuviossa 1 esitetty resonanssipiiri 14 sijoitetaan ilmaisu-10 taajuudella 8,2 MHz toimivan elektronisen turvajärjestelmän valvotulle alueelle, resonanssipiiri 14 ei resonoi, ja siksi kyseisen resonanssipiirin omaava turvamerkkilappu on tehoton. Tällä tavoin merkkilappu 10, jonka tavaran valmistaja on kiinnittänyt tavaraan ja joka ei ole aktivoitu 15 edempänä selostetulla tavalla, ei kehitä hälytystä kulkiessaan turvajärjestelmän läpi.
Turvamerkkilapun 10 aktivoimiseksi on tarpeen muuttaa resonanssipiirin 14 resonanssitaajuus (fx) toiselle taajuudelle (f2) , joka on ilmaisutaajuuden alueella, 20 edullisesti noin 8,2 MHz. Tällä hetkellä edullisessa suoritusmuodossa käytetään ensimmäistä laitetta muutoksen tekemiseksi resonanssitaajuudessa. Ensimmäinen laite käsit- • * · · tää edullisesti toisen toisesta ja neljännestä kondensaattorista C2, C4, joista kumpikin sisältää sulatuslaitteen » i t 25 kondensaattorin levyjen oikosulkemiseksi ollessaan altis-tettuna sähkömagneettiselle energialle ensimmäisellä taa-’· "· juusalueella, edullisesti noin taajuudella 16 MHz. Tällä .’ hetkellä edullisessa suoritusmuodossa sulatuslaite käsit tää painuman tai "kuopan" 38 sijoittamisen merkkilapun ta-; ; 30 kapinnalla 22 oleville johtaville kuvio-osille, joita käy- tetään kondensaattorien C2 ja C4 muodostamiseksi. Kyseis-, . ten painumien ja kuoppien käyttö on alalla ennestään tun nettua, esimerkkinä US-patenttijulkaisu 4 498 076, joka ‘ esitetään tässä viitteenä.
; V: 35 » 12 108968 i f
Kuvion 1 resonanssipiirin 14 altistaminen sähkömagneettiselle säteilylle ensimmäisellä resonanssitaajuu-della (fj ennalta määrätyllä minimitehotasolla johtaa indusoituneen jännitteen kehittymiseen kondensaattorien C2 5 ja C4 levyjen välille, kuoppien 38 vähentäessä kondensaat-torilevyjen välistä eristettä, jolloin toisessa kondensaattorissa C2 tai C4 tapahtuu läpilyönti ja se tulee oi-kosuljetuksi ja siten eliminoiduksi resonanssipiiristä 14, jolloin muodostuu oleellisesti uusi resonanssipiiri 14', ίο joka on esitetty kuviossa 2. Tällä hetkellä edullisessa suoritusmuodossa C2:n ja C4:n kapasitanssit tai arvot ovat yhtä suuret, joten ei ole väliä kumpi kondensaattoreista C2 ja C4 on oikosuljettu. Esillä olevan keksinnön esitys-tarkoituksia varten oletetaan kuviossa 2 kuitenkin, että 15 kondensaattori C4 on se, joka on aluksi oikosuljettu. Resonanssipiirin 14' resonanssitaajuus (f2) muodostetaan nyt seuraavalla kaavalla: , 1 (3) ]j Cl+ C2 20 * » ·
Olettaen, että komponenttien arvot on valittu ‘, asianmukaisesti on toinen resonanssitaajuus (f2) ilmaisu- taajuuden alueella, edullisesti noin 8,2 MHz. Siten akti-voitua merkkilappua 10, jossa on kuviossa 2 esitetty reso-:: 25 nanssipiiri 14', voidaan käyttää edellä selostettua tyyp-
t ( I
V >' piä olevan elektronisen turvajärjestelmän yhteydessä ja se on tehokas sille normaalisti tarkoitetussa käytössä tava-,· roiden, joihin on kiinnitetty merkkilappu 10, esiintymisen :ilmaisemiseksi ja tunnistamiseksi tavaroiden ollessa si- 5 1 ft ,' 30 joitettu turvajärjestelmän valvotulle alueelle.
: Kuten myös edellä on selostettu, on toivottavaa ’voida tehokkaasti ja vaivattomasti deaktivoida merkkilappu 10 ostettuun tavaraan kiinnitetyn merkkilapun vuorovaiku- 1 » 1 08968 13 tuksen estämiseksi elektronisen turvajärjestelmän kanssa. Tavallisesti on toivottavaa deaktivoida merkkilappu 10 ostoon liittyvien toimintojen yhteydessä, jotka suoritetaan kassassa tai muussa vastaavassa paikassa, jossa ostaja os-5 taa valitun tavaran. Merkkilapun 10 deaktivointi voidaan toteuttaa edullisesti tavaran hintaa pyyhkäistäessä. Siten merkkilappu 10 sisältää toisen laitteen resonanssipiirin 14' resonanssitaajuuden muuttamiseksi kolmannelle taajuudelle (f3) kolmannella taajuusalueella, joka myös on il-10 maisutaajuuden alueen ulkopuolella. Tällä hetkellä edullisessa suoritusmuodossa toinen laite käsittää toisen toisesta ja neljännestä kondensaattorista C2 ja C4, ja käsittää kuviossa 2 esitetyssä suoritusmuodossa toisen kondensaattorin C2. Aktivoidun merkkilapun 10 altistaminen ills maisutaajuudelle ainakin ennalta määrätyllä minimitehota-solla johtaa indusoidun jännitteen muodostumiseen kondensaattorin C2 levyjen välillä, ja johtuen kuopasta 38, joka vähentää eristettä kondensaattorilevyjen välillä, kondensaattorissa C2 tapahtuu läpilyönti ja se oikosulkeutuu, 20 siten eliminoiden kondensaattorin C2 resonanssipiiristä ja muodostaen todellisesti uuden resonanssipiirin 14' ', joka on esitetty kuviossa 3. Resonanssipiirin 14' 1 resonanssi- * 1 · taajuus (f3) on edullisesti ilmaisutaajuuden alueen (luokkaa 6 MHz) alapuolella ja se määritetään seuraavalla kaali; 25 valla: : 2π \ rl ^'VT'VcTTH (
Kun turvamerkkilappu 10 on deaktivoitu kuten edel- 30 lä on selostettu, se voidaan altistaa sähkömagneettisen , 1 > energian lähteelle, joka on kolmannella taajuusalueella ja ; edullisesti kolmannella resonanssitaaj uudella (f3) . Jos merkkilappu 10 resonoi kolmannella resonanssitaajuudella (f3) , sopivan vastaanottimen määrittämänä, tämä vahvistaa 108968 14 sen, että merkkilappu 10 on tehokkaasti deaktivoitu, eikä voi siten resonoida ilmaisutaajuudella. Tällä tavoin merkkilappu 10 ei enää ole vuorovaikutuksessa elektronisen turvajärjestelmän kanssa, ja siten vahingossa tapahtuvat 5 tai väärät turvahälytykset vältetään tehokkaasti.
Edellä olevasta selostuksesta voidaan nähdä, että esillä oleva keksintö käsittää elektronisen turvajärjestelmän kanssa käytettävän aktivoitavan/deaktivoitavan tur-vamerkkilapun. Alan ammattimiehelle on havaittavissa, että ίο edellä selostettuun keksinnön suoritusmuotoon voidaan tehdä muutoksia keksinnön periaatteista kokonaisuudessaan poikkeamatta. Siksi on ymmärrettävä, että tämä keksintö ei rajoitu esitettyyn tiettyyn suoritusmuotoon, vaan se on tarkoitettu kattamaan kaikki muunnokset, jotka kuuluvat 15 keksinnön puitteisiin ja henkeen siten, kuin mukana seu-raavissa patenttivaatimuksissa on määritetty.
» > i
Claims (6)
1. Menetelmä elektronisen turvajärjestelmän käyttämiseksi valvotulla alueella, turvajärjestelmän sisältä- 5 essä lähetinlaitteen sähkömagneettisen energian lähettämiseksi valvotulle alueelle ennalta määrätyllä merkkilapun ilmaisutaajuuden alueella, sekä vastaanotinlaitteen sähkömagneettiselle säteilylle vasteena resonoivan turvamerk-kilapun (10) esiintymisen ilmaisemiseksi valvotulla alu-10 eella (10), tunnettu siitä, että menetelmä käsittää : merkkilapun (10) liittämisen valvottavaan kappaleeseen, merkkilapun sisältäessä resonanssipiirin (14) , jolla aluksi on ensimmäinen resonanssitaajuus (fl) ensim-15 mäisellä taajuusalueella, joka on merkkilapun ilmaisutaajuuden alueen ulkopuolella; merkkilapun aktivoimisen altistamalla resonanssi-piiri sähkömagneettiselle energialle ensimmäisellä taajuusalueella ainakin ennalta määrätyllä minimitehotasolla 20 resonanssipiirin resonanssitaajuuden muuttamiseksi toiselle taajuudelle (f2), joka on merkkilapun ilmaisutaajuuden •j j alueella; merkkilapun deaktivoimisen altistamalla resonans-sipiiri sähkömagneettiselle energialle merkkilapun il-.···, 25 maisutaajuuden alueella ainakin ennalta määrätyllä minimi- ,·, ; tehotasolla resonanssipiirin resonanssitaajuuden muuttami- I seksi kolmannelle taajuudelle kolmannella taajuusalueella ' (f3), joka on merkkilapun ilmaisutaajuuden alueen ulkopuo lella; ja ' ' 30 merkkilapun deaktivoinnin määrittämisen varmista- maila, että resonanssipiirin resonanssitaajuus on kolman-: neliä taajuusalueella satunnaisten ja väärien hälytysten ; välttämiseksi.
2. Turvamerkkilappu, jolla toteutetaan patentti- : · 35 vaatimuksen 1 mukainen menetelmä elektronisen turvajärjes- 16 1 08968 ! telmän käyttämiseksi valvotulla alueella, turvajärjestelmän sisältäessä lähetinlaitteen sähkömagneettisen energian lähettämiseksi valvotulle alueelle ennalta määrätyllä merkkilapun ilmaisutaajuuden alueella, sekä vastaanotin-5 laitteen sähkömagneettiselle säteilylle vasteena resonoivan turvamerkkilapun (10) esiintymisen ilmaisemiseksi valvotulla alueella, tunnettu siitä, että merkkilappu (10) käsittää: piirilaitteen aluksi sellaisen resonanssipiirin 10 (14) muodostamiseksi, jolla on ensimmäinen resonanssitaa- juus (fl) ensimmäisellä taajuusalueella, joka on merkki-lapun ilmaisutaajuuden alueen ulkopuolella; ensimmäisen laitteen (C2, C4) resonanssipiirin re-sonanssitaajuuden muuttamiseksi vain toiselle taajuudelle 15 (f2), joka on merkkilapun ilmaisutaajuuden alueella, kun resonanssipiiri (14) altistetaan sähkömagneettiselle energialle ensimmäisellä taajuusalueella ainakin ennalta määrätyllä minimitehotasolla; ja toisen laitteen (Cl, C3) resonanssipiirin (14') 20 resonanssitaajuuden muuttamiseksi kolmannelle taajuudelle (f3) kolmannella taajuusalueella, joka on merkkilapun il-. maisutaajuuden alueen ulkopuolella, kun resonanssipiiri • (14') altistetaan sähkömagneettiselle energialle merkki- lapun ilmaisutaajuuden alueella ainakin ennalta määrätyllä ,···, 25 minimitehotasolla sen varmistamiseksi, että resonanssi- piirin resonanssitaaj uus on kolmannella alueella satun-!..* naisten tai väärien hälytysten välttämiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen turvamerkkilap-pu, tunnettu siitä, että piirilaite aluksi käsit-‘ * 30 tää: induktanssin (L) ; ; ensimmäisen kapasitanssihaaran (24) , joka on kyt- ketty rinnan induktanssin (L) kanssa, ensimmäisen kapasitanssihaaran (24) sisältäessä ensimmäisen kondensaat-: ’·* 35 torin (Cl) kytkettynä sarjaan toisen kondensaattorin (C2) kanssa; ja 17 1 08968 toisen kapasitanssihaaran (26) , joka on kytketty-rinnan induktanssin (L) ja ensimmäisen kapasitanssihaaran (24) kanssa, toisen kapasitanssihaaran (26) sisältäessä kolmannen kondensaattorin (C3) kytkettynä sarjaan neljän-5 nen kondensaattorin (C4) kanssa.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen turvamerkkilappu, tunnettu siitä, että ensimmäinen laite käsittää toisen toisesta ja neljännestä kondensaattorista (C2, C4) ja että toinen laite käsittää toisen toisesta ja neljän-10 nestä (C2, C4) kondensaattorista, toisen ja neljännen kondensaattorin (C2, C4) sisältäessä kumpikin sulatuslaitteen ! (38) toisen kyseisistä toisesta ja neljännestä kondensaat torista (C2, C4) oikosulkemiseksi altistuttaessa sähkömagneettiselle energialle ensimmäisellä taajuusalueella re-15 sonanssipiirin (14) resonanssitaajuuden muuttamiseksi kyseiseltä ensimmäiseltä taajuudelta (fl) toiselle taajuudelle (f2) sekä toisen kyseisistä toisesta ja neljännestä kondensaattorista (C2, C4) oikosulkemiseksi altistuttaessa sähkömagneettiselle energialle merkkilapun ilmaisutaajuu-20 den alueella resonanssipiirin resonanssitaajuuden muutta- . miseksi kyseiseltä toiselta taajuudelta (f2), kyseiselle ·"· kolmannelle taajuudelle (f3) . • I
» ·' 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen turvamerkkilappu, tunnettu siitä, että ensimmäinen ja kolmas konden-25 saattori (Cl, C3) ovat yleisesti ottaen kapasitanssiltaan : *.: samoja ja että toinen ja neljäs kondensaattori (C2, C4) ovat yleisesti ottaen kapasitanssiltaan samoja.
6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen turvamerkkilappu, tunnettu siitä, että ensimmäinen taajuusalue on , ··_ 3 0 korkeampi kuin merkkilapun ilmaisutaajuuden alue ja että kolmas taajuusalue on matalampi kuin merkkilapun il-: maisutaajuuden alue. i is 1 08968
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US07/544,703 US5103210A (en) | 1990-06-27 | 1990-06-27 | Activatable/deactivatable security tag for use with an electronic security system |
US54470390 | 1990-06-27 | ||
US9103798 | 1991-05-29 | ||
PCT/US1991/003798 WO1992000578A1 (en) | 1990-06-27 | 1991-05-29 | Activatable-deactivatable security tag for use with an electronic security system |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI920695A0 FI920695A0 (fi) | 1992-02-18 |
FI108968B true FI108968B (fi) | 2002-04-30 |
Family
ID=24173230
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI920695A FI108968B (fi) | 1990-06-27 | 1992-02-18 | Elektronisessa turvajärjestelmässä käytettävä aktivoitava/deaktivoitava turvamerkkilappu |
Country Status (16)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5103210A (fi) |
EP (1) | EP0463233B1 (fi) |
JP (1) | JP3030082B2 (fi) |
KR (1) | KR100218814B1 (fi) |
AR (1) | AR244012A1 (fi) |
AT (1) | ATE109913T1 (fi) |
AU (1) | AU638589B2 (fi) |
CA (1) | CA2064001C (fi) |
DE (1) | DE69011512T2 (fi) |
DK (1) | DK0463233T3 (fi) |
ES (1) | ES2057342T3 (fi) |
FI (1) | FI108968B (fi) |
IE (1) | IE62518B1 (fi) |
NO (1) | NO920673L (fi) |
NZ (1) | NZ238410A (fi) |
WO (1) | WO1992000578A1 (fi) |
Families Citing this family (80)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5241299A (en) * | 1991-05-22 | 1993-08-31 | Checkpoint Systems, Inc. | Stabilized resonant tag circuit |
US5218189A (en) * | 1991-09-09 | 1993-06-08 | Checkpoint Systems, Inc. | Binary encoded multiple frequency rf indentification tag |
US5182544A (en) * | 1991-10-23 | 1993-01-26 | Checkpoint Systems, Inc. | Security tag with electrostatic protection |
DK167829B1 (da) * | 1991-11-14 | 1993-12-20 | Poul Richter Joergensen | Fremgangsmaade og apparat til aktivering og deaktivering af maerkesedler |
WO1993012513A1 (fr) * | 1991-12-19 | 1993-06-24 | Ake Gustafson | Dispositif de scellement de securite |
NL9202067A (nl) * | 1992-11-27 | 1994-06-16 | Dutch A & A Trading Bv | Detectielabel. |
EP0723692A4 (en) * | 1993-10-05 | 1997-05-28 | Pac Scan Inc | PRODUCT THEFT PROTECTION AND INFORMATION SYSTEM |
US5444223A (en) | 1994-01-11 | 1995-08-22 | Blama; Michael J. | Radio frequency identification tag and method |
EP0670562A1 (en) * | 1994-03-01 | 1995-09-06 | Flexcon Company Inc. | Resonant tag label detection system and method utilizing multiple frequency response |
US5510770A (en) * | 1994-03-30 | 1996-04-23 | Checkpoint Systems, Inc. | Surface deactivateable tag |
DE4416982A1 (de) * | 1994-05-13 | 1995-11-16 | Ese Elektronische Sicherungsan | Schwingkreis zur elektronischen Warensicherung |
NL9400810A (nl) * | 1994-05-18 | 1996-01-02 | Nedap Nv | Deactiveer- en codeersysteem voor een contactloos antidiefstal- of identificatielabel. |
US6998541B2 (en) * | 1994-08-05 | 2006-02-14 | Clearcount Medical Solutions, Inc. | Automatic surgical sponge counter and blood loss determination system |
US5650596A (en) * | 1994-08-05 | 1997-07-22 | Surgical Resources, L.L.C. | Automatic surgical sponge counter and blood loss determination system |
US5923001A (en) * | 1994-08-05 | 1999-07-13 | Surgical Resources, L.L.C. | Automatic surgical sponge counter and blood loss determination system |
US5517195A (en) * | 1994-09-14 | 1996-05-14 | Sensormatic Electronics Corporation | Dual frequency EAS tag with deactivation coil |
US5508684A (en) * | 1995-03-02 | 1996-04-16 | Becker; Richard S. | Article tag |
US5757521A (en) * | 1995-05-11 | 1998-05-26 | Advanced Deposition Technologies, Inc. | Pattern metallized optical varying security devices |
US5574431A (en) * | 1995-08-29 | 1996-11-12 | Checkpoint Systems, Inc. | Deactivateable security tag |
US5680106A (en) * | 1995-10-27 | 1997-10-21 | International Business Machines Corporation | Multibit tag with stepwise variable frequencies |
NL1001770C2 (nl) * | 1995-11-29 | 1997-05-30 | Nedap Nv | Deactiveerbaar artikelbewakingslabel met gegevensdragerfunctie. |
US5754110A (en) * | 1996-03-07 | 1998-05-19 | Checkpoint Systems, Inc. | Security tag and manufacturing method |
US5708419A (en) * | 1996-07-22 | 1998-01-13 | Checkpoint Systems, Inc. | Method of wire bonding an integrated circuit to an ultraflexible substrate |
US6104311A (en) * | 1996-08-26 | 2000-08-15 | Addison Technologies | Information storage and identification tag |
US6304169B1 (en) | 1997-01-02 | 2001-10-16 | C. W. Over Solutions, Inc. | Inductor-capacitor resonant circuits and improved methods of using same |
US6111507A (en) * | 1997-02-03 | 2000-08-29 | Sensormatic Electronics Corporation | Energizing circuit for EAS marker deactivation device |
US5883582A (en) * | 1997-02-07 | 1999-03-16 | Checkpoint Systems, Inc. | Anticollision protocol for reading multiple RFID tags |
US5841350A (en) * | 1997-06-27 | 1998-11-24 | Checkpoint Systems, Inc. | Electronic security tag useful in electronic article indentification and surveillance system |
US5990791A (en) * | 1997-10-22 | 1999-11-23 | William B. Spargur | Anti-theft detection system |
US5852856A (en) * | 1997-11-13 | 1998-12-29 | Seidel; Stuart T. | Anti theft ink tag |
US6091607A (en) * | 1998-12-10 | 2000-07-18 | Checkpoint Systems, Inc. | Resonant tag with a conductive composition closing an electrical circuit |
US6232878B1 (en) * | 1999-05-20 | 2001-05-15 | Checkpoint Systems, Inc. | Resonant circuit detection, measurement and deactivation system employing a numerically controlled oscillator |
US6287253B1 (en) | 1999-06-25 | 2001-09-11 | Sabolich Research & Development | Pressure ulcer condition sensing and monitoring |
US6400271B1 (en) | 2000-03-20 | 2002-06-04 | Checkpoint Systems, Inc. | Activate/deactiveable security tag with enhanced electronic protection for use with an electronic security system |
US6806812B1 (en) * | 2000-04-26 | 2004-10-19 | Micron Technology, Inc. | Automated antenna trim for transmitting and receiving semiconductor devices |
KR20040102189A (ko) * | 2002-04-30 | 2004-12-03 | 코닌클리즈케 필립스 일렉트로닉스 엔.브이. | 집적회로, 트랜스폰더 및 이의 보호 방법 |
US8111165B2 (en) * | 2002-10-02 | 2012-02-07 | Orthocare Innovations Llc | Active on-patient sensor, method and system |
US7541933B2 (en) * | 2003-03-03 | 2009-06-02 | Veroscan, Inc. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US8174366B2 (en) * | 2003-03-03 | 2012-05-08 | Veroscan, Inc. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US7764178B2 (en) * | 2003-03-03 | 2010-07-27 | Veroscan, Inc. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US7893840B2 (en) * | 2003-03-03 | 2011-02-22 | Veroscan, Inc. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US7019650B2 (en) * | 2003-03-03 | 2006-03-28 | Caducys, L.L.C. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US8063760B2 (en) * | 2003-03-03 | 2011-11-22 | Veroscan, Inc. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US8542717B2 (en) | 2003-03-03 | 2013-09-24 | Veroscan, Inc. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US7671744B2 (en) * | 2003-03-03 | 2010-03-02 | Veroscan, Inc. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US7446646B2 (en) * | 2003-06-30 | 2008-11-04 | Nokia Corporation | System and method for supporting multiple reader-tag configurations using multi-mode radio frequency tag |
US8099335B2 (en) * | 2004-02-23 | 2012-01-17 | Checkpoint Systems, Inc. | Method and system for determining billing information in a tag fabrication process |
US7704346B2 (en) * | 2004-02-23 | 2010-04-27 | Checkpoint Systems, Inc. | Method of fabricating a security tag in an integrated surface processing system |
US7384496B2 (en) * | 2004-02-23 | 2008-06-10 | Checkpoint Systems, Inc. | Security tag system for fabricating a tag including an integrated surface processing system |
US7116227B2 (en) * | 2004-02-23 | 2006-10-03 | Checkpoint Systems, Inc. | Tag having patterned circuit elements and a process for making same |
US7119685B2 (en) * | 2004-02-23 | 2006-10-10 | Checkpoint Systems, Inc. | Method for aligning capacitor plates in a security tag and a capacitor formed thereby |
US7138919B2 (en) * | 2004-02-23 | 2006-11-21 | Checkpoint Systems, Inc. | Identification marking and method for applying the identification marking to an item |
CA2558312A1 (en) * | 2004-03-03 | 2005-09-15 | Caducys, L.L.C. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US20060017545A1 (en) * | 2004-03-26 | 2006-01-26 | Volpi John P | Radio frequency identification interrogation systems and methods of operating the same |
US7460014B2 (en) * | 2004-06-22 | 2008-12-02 | Vubiq Incorporated | RFID system utilizing parametric reflective technology |
US7501948B2 (en) * | 2004-09-29 | 2009-03-10 | Lone Star Ip Holdings, Lp | Interrogation system employing prior knowledge about an object to discern an identity thereof |
WO2006048663A1 (en) * | 2004-11-05 | 2006-05-11 | Qinetiq Limited | Detunable rf tags |
US7817043B2 (en) * | 2004-11-30 | 2010-10-19 | Canon Kabushiki Kaisha | Radio frequency tag |
US20060132288A1 (en) * | 2004-11-30 | 2006-06-22 | Canon Kabushiki Kaisha | Method of reading information from RF tag and method of writing information therein |
US20060116602A1 (en) * | 2004-12-01 | 2006-06-01 | Alden Dana A | Medical sensing device and system |
US7474211B2 (en) * | 2005-02-22 | 2009-01-06 | Bradley Allen Kramer | System and method for killing a RFID tag |
US7213768B2 (en) | 2005-03-16 | 2007-05-08 | Cisco Technology, Inc. | Multiple device and/or user association |
US7274291B2 (en) * | 2005-04-01 | 2007-09-25 | Cisco Technology, Inc. | Dynamic and hybrid RFID |
WO2008033574A2 (en) | 2006-09-13 | 2008-03-20 | Clearcount Medical Solutions, Inc. | Apparatus and methods for monitioring objects in a surgical field |
US7768457B2 (en) * | 2007-06-22 | 2010-08-03 | Vubiq, Inc. | Integrated antenna and chip package and method of manufacturing thereof |
US7755491B2 (en) * | 2007-08-13 | 2010-07-13 | Veroscan, Inc. | Interrogator and interrogation system employing the same |
US8385461B1 (en) | 2009-04-20 | 2013-02-26 | Vubiq, Inc. | On-off keying using vector modulation |
CH700988A2 (de) * | 2009-05-15 | 2010-11-15 | Peter Grosse | Kennzeichnungsteil für ein Anlagenteil. |
US9893406B2 (en) | 2009-08-19 | 2018-02-13 | Vubiq Networks, Inc. | Method of forming a waveguide interface by providing a mold to form a support block of the interface |
IN2012DN02174A (fi) | 2009-08-19 | 2015-08-21 | Vubiq Inc | |
US20110084814A1 (en) * | 2009-10-08 | 2011-04-14 | Checkpoint Systems, Inc. | Security tag utilizing rfid reflectivity mode power rationing |
US9035774B2 (en) | 2011-04-11 | 2015-05-19 | Lone Star Ip Holdings, Lp | Interrogator and system employing the same |
GB2504479A (en) * | 2012-07-27 | 2014-02-05 | Johnson Electric Sa | Security wrap comprising conductor pattern to protect electronic device. |
GB2504480A (en) * | 2012-07-27 | 2014-02-05 | Johnson Electric Sa | Multilayer Security Wrap Film for Protecting Electronic Device. |
WO2014192296A1 (ja) * | 2013-05-31 | 2014-12-04 | パナソニックIpマネジメント株式会社 | リアクタンス可変型回路 |
US9147295B2 (en) | 2013-06-21 | 2015-09-29 | X-Card Holdings, Llc | Inductive coupling activation systems and methods |
CN110100254B (zh) * | 2016-12-29 | 2023-10-27 | 艾利丹尼森零售信息服务公司 | 用于谐振元件和超高频天线的双功能条带 |
US10818997B2 (en) | 2017-12-29 | 2020-10-27 | Vubiq Networks, Inc. | Waveguide interface and printed circuit board launch transducer assembly and methods of use thereof |
US10380857B1 (en) * | 2018-03-05 | 2019-08-13 | Sensormatic Electronics, LLC | Systems and methods for radio frequency identification enabled deactivation of acousto-magnetic ferrite based marker |
EP3891649A4 (en) | 2018-12-05 | 2022-08-24 | VUBIQ Networks, Inc. | HIGH BIT DENSITY MILLIMETER WAVE RFID SYSTEMS, DEVICES AND METHODS OF USE THEREOF |
Family Cites Families (23)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3624631A (en) * | 1970-04-27 | 1971-11-30 | Sanders Associates Inc | Pilferage control system |
US3810147A (en) * | 1971-12-30 | 1974-05-07 | G Lichtblau | Electronic security system |
US3967161A (en) * | 1972-06-14 | 1976-06-29 | Lichtblau G J | A multi-frequency resonant tag circuit for use with an electronic security system having improved noise discrimination |
US3913219A (en) * | 1974-05-24 | 1975-10-21 | Lichtblau G J | Planar circuit fabrication process |
US4021705A (en) * | 1975-03-24 | 1977-05-03 | Lichtblau G J | Resonant tag circuits having one or more fusible links |
DE3143208C2 (de) * | 1981-10-30 | 1984-07-05 | Max-E. Dipl.-Ing. 7320 Göppingen Reeb | Identifizierungsanordnung in Form eines an einem Gegenstand anbringbaren etikettartigen Streifens und Verfahren zu deren Herstellung |
US4498076A (en) * | 1982-05-10 | 1985-02-05 | Lichtblau G J | Resonant tag and deactivator for use in an electronic security system |
DE3221500A1 (de) * | 1982-06-07 | 1983-12-08 | Max-E. Dipl.-Ing. 7320 Göppingen Reeb | Identifizierungsanordnung in form eines an einem gegenstand anbringbaren gebildes und verfahren zur herstellung |
US4598276A (en) * | 1983-11-16 | 1986-07-01 | Minnesota Mining And Manufacturing Company | Distributed capacitance LC resonant circuit |
JPS61501947A (ja) * | 1984-04-23 | 1986-09-04 | リヒトブラウ ジョージ ジェイ | 電子的に検知可能で不作動化可能な標識及びその標識を用いた電子安全装置 |
US4692744A (en) * | 1985-01-04 | 1987-09-08 | Hickman James A A | Glazing unit alarm systems |
US4745401A (en) * | 1985-09-09 | 1988-05-17 | Minnesota Mining And Manufacturing Company | RF reactivatable marker for electronic article surveillance system |
US4670740A (en) * | 1985-11-04 | 1987-06-02 | Security Tag Systems, Inc. | Portable, batteryless, frequency divider consisting of inductor and diode |
US4720701A (en) * | 1986-01-02 | 1988-01-19 | Lichtblau G J | System with enhanced signal detection and discrimination with saturable magnetic marker |
US4728938A (en) * | 1986-01-10 | 1988-03-01 | Checkpoint Systems, Inc. | Security tag deactivation system |
US4831363A (en) * | 1986-07-17 | 1989-05-16 | Checkpoint Systems, Inc. | Article security system |
US4910499A (en) * | 1986-09-29 | 1990-03-20 | Monarch Marking Systems, Inc. | Tag and method of making same |
NL8700388A (nl) * | 1987-02-17 | 1988-09-16 | Nedap Nv | Flexibele identificatielabel. |
CH672854A5 (en) * | 1987-03-01 | 1989-12-29 | Scanmatic Security Systems Ag | Security tag for controlled access to building - has LC circuit with capacitor set to valve by burn in at specific location |
US4774504A (en) * | 1987-06-22 | 1988-09-27 | Monarch Marking Systems, Inc. | EAS tag with helical coil |
US4835524A (en) * | 1987-12-17 | 1989-05-30 | Checkpoint System, Inc. | Deactivatable security tag |
US4882569A (en) * | 1988-07-26 | 1989-11-21 | Security Tag Systems, Inc. | Deactivatable fequency-dividing-transponder tag |
US4920335A (en) * | 1989-01-31 | 1990-04-24 | Interamerican Industrial Company | Electronic article surveillance device with remote deactivation |
-
1990
- 1990-06-27 US US07/544,703 patent/US5103210A/en not_active Expired - Lifetime
- 1990-12-12 DE DE69011512T patent/DE69011512T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1990-12-12 AT AT90123960T patent/ATE109913T1/de not_active IP Right Cessation
- 1990-12-12 DK DK90123960.8T patent/DK0463233T3/da active
- 1990-12-12 EP EP90123960A patent/EP0463233B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1990-12-12 ES ES90123960T patent/ES2057342T3/es not_active Expired - Lifetime
-
1991
- 1991-05-29 WO PCT/US1991/003798 patent/WO1992000578A1/en active IP Right Grant
- 1991-05-29 JP JP3511223A patent/JP3030082B2/ja not_active Expired - Fee Related
- 1991-05-29 AU AU80790/91A patent/AU638589B2/en not_active Ceased
- 1991-05-29 KR KR1019920700390A patent/KR100218814B1/ko not_active IP Right Cessation
- 1991-05-29 CA CA002064001A patent/CA2064001C/en not_active Expired - Fee Related
- 1991-06-05 NZ NZ238410A patent/NZ238410A/en unknown
- 1991-06-26 IE IE223291A patent/IE62518B1/en not_active IP Right Cessation
- 1991-06-27 AR AR91320051A patent/AR244012A1/es active
-
1992
- 1992-02-18 FI FI920695A patent/FI108968B/fi not_active IP Right Cessation
- 1992-02-20 NO NO92920673A patent/NO920673L/no unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
AU638589B2 (en) | 1993-07-01 |
IE912232A1 (en) | 1992-01-01 |
FI920695A0 (fi) | 1992-02-18 |
KR920702523A (ko) | 1992-09-04 |
AR244012A1 (es) | 1993-09-30 |
ATE109913T1 (de) | 1994-08-15 |
JPH05501468A (ja) | 1993-03-18 |
CA2064001C (en) | 2000-02-29 |
EP0463233A3 (en) | 1992-05-06 |
NO920673D0 (no) | 1992-02-20 |
KR100218814B1 (ko) | 1999-09-01 |
NZ238410A (en) | 1993-06-25 |
CA2064001A1 (en) | 1991-12-28 |
DK0463233T3 (da) | 1994-12-19 |
JP3030082B2 (ja) | 2000-04-10 |
US5103210A (en) | 1992-04-07 |
AU8079091A (en) | 1992-01-23 |
NO920673L (no) | 1992-02-20 |
EP0463233B1 (en) | 1994-08-10 |
IE62518B1 (en) | 1995-02-08 |
ES2057342T3 (es) | 1994-10-16 |
EP0463233A2 (en) | 1992-01-02 |
DE69011512D1 (de) | 1994-09-15 |
DE69011512T2 (de) | 1995-01-05 |
WO1992000578A1 (en) | 1992-01-09 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI108968B (fi) | Elektronisessa turvajärjestelmässä käytettävä aktivoitava/deaktivoitava turvamerkkilappu | |
US5081445A (en) | Method for tagging articles used in conjunction with an electronic article surveillance system, and tags or labels useful in connection therewith | |
EP0550443B1 (en) | Security tag for compact disc storage container | |
US5182544A (en) | Security tag with electrostatic protection | |
AU681171B2 (en) | Multiple frequency tag | |
CN104040599B (zh) | 具有用于防偷窃的移除检测的商品标签 | |
AU771555B2 (en) | Multi-technology in-line EAS deactivation apparatus | |
EP0774740B1 (en) | Tags or labels useful in connection with an electronic article surveillance system | |
US8985467B2 (en) | Permanently deactivatable security tag | |
US20220049539A1 (en) | Anti-theft gate system | |
WO1990003623A1 (en) | System for verification of de-activation of anti-theft markers | |
Bhatt et al. | A Comparative Study of Electronic Article Surveillance (EAS) System |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired |