FI108703B - Leikkauspöydän päällinen sekä menetelmä sen valmistamiseksi - Google Patents

Leikkauspöydän päällinen sekä menetelmä sen valmistamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI108703B
FI108703B FI960782A FI960782A FI108703B FI 108703 B FI108703 B FI 108703B FI 960782 A FI960782 A FI 960782A FI 960782 A FI960782 A FI 960782A FI 108703 B FI108703 B FI 108703B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
edge
operating table
side edges
traps
table cover
Prior art date
Application number
FI960782A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI960782A (fi
FI960782A0 (fi
Inventor
Herbert Gawarecki
Original Assignee
Gfm Maschb Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gfm Maschb Gmbh filed Critical Gfm Maschb Gmbh
Publication of FI960782A0 publication Critical patent/FI960782A0/fi
Publication of FI960782A publication Critical patent/FI960782A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI108703B publication Critical patent/FI108703B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61GTRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
    • A61G13/00Operating tables; Auxiliary appliances therefor
    • A61G13/10Parts, details or accessories
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B46/00Surgical drapes
    • A61B46/10Surgical drapes specially adapted for instruments, e.g. microscopes

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Wrappers (AREA)
  • Shaping Of Tube Ends By Bending Or Straightening (AREA)
  • Absorbent Articles And Supports Therefor (AREA)
  • Making Paper Articles (AREA)

Description

108703
Leikkauspöydän päällinen sekä menetelmä sen valmistamiseksi
Keksintö koskee leikkauspöydän päällistä, joka käsit-5 tää termoplastista muovia olevan kalvoletkun, jossa on umpinainen alaosa ja avoin, ympäri kiertävällä reuna-käänteellä varustettu yläosa, ja jonka sivureunat ovat hitsisaumoilla umpeen suljettuja, sekä menetelmää tällaisen leikkauspöydän päällisen valmistamiseksi, 10
Eräässä tunnetussa tämän lajisessa leikkauspöydän päällisessä on julkaisujen EP O 290 738 B1 ja DE 37 15 691 A1 mukaisesti reunakäänne yläpäässä muotoiltu leveydeltään suuremmaksi-letkun muihin osiin verrattuna ja 15 siirretty ulospän sivureunojen hitsisaumoihin nähden. Tästä muotoilusta johtuen tämän leikkauspöydän päällisen haittapuolena ovat sen valmistuksessa syntyvät suhteellisen pitkät hukkakaistaleet, jotka ulottuvat reunakäänteen alalaidasta alaosaan asti. Kaikki täl-20 laisen leikkauspöydän päällisen valmistajat pyrkivät saamaan sen toisaalta mahdollisimman tiukasti leikkauspöydän mukaiseksi :ja siitä huolimatta vaivattomasti leikkauspöytänä toimivan alustatason päälle vedettäväksi, ja toisaalta pyritään tuottamaan sen valmistuksessa 25 mahdollisimman pieniä hukkapaloja. Nämä molemmat vaatimukset ovat tietyllä tavalla toisilleen vastakohtaisia. Tämä pyrkiminen selittää sen, että edellä mainittujen julkaisujen mukaisella leikkauspöydän päällisellä on käytössä lisäksi sellainen vika, että vaikka sen reuna-30 käänne voidaan suhteellisen helposti vetää leikkauspöytänä toimivan alustatason päälle, niin sitä vastoin täytyy seuraava pitkä väli sen reunakäänteen alapuolel- 2 108703 , la alaosaan asti vetää alustatason ylle suhteellisen suuria kitkavoimia voittaen. Tätä kitkaa vahvistaa vielä epämiellyttävä ominaisuus, joka muovikalvolla on, se kun tässä päällisen yllevetämis tapahtumassa usein 5 imeytyy sen sisäpuolien osa-alueilla alustatasoon kiinni.
Eräs toinen ja toisenlainen leikkauspöydän päällinen on tunnettu julkaisusta EE 35 19 705 Λ1, jossa reuna-10 käänteen suurempi leveys saadaan aikaan siten, että kalvoletkun sisäväljyys reunakäänteen alueella laajennetaan pysyvästi kalvoletkun muihin alueisiin ver- i rattuna. Tämä reunakäänteen laajennus vaatii koneiston kalvoletkun sisäpuolelle, jota on vaikea käyttää, 15 ja vielä suuremmin vaikeuksin on saavutettavissa aina samanlaisena pysyvä laajennus, koska kalvomateriaalin kimmoraja täytyy ainakin osa-alueilla ylittää. Muita vaikutuksia johtuu kalvomateriaalin raaka-aineesta kulloisessakin valmistuslämpötilassa.
20
Julkaisusta' DE 37 3c y°7 tunnetaan rnval ·inen pussilakana, jonka esittämänsä ratkaisussa umpinainen alaosa on vs r-so'-tu sivureunoiltaan sisäänpääsyn mahdollistavilla käsLaukotl-; a. Pussilakanan pitkittäisi, litokset. on tehty langalla neulo-25 maila eikä hitsaamalla, käsiaukot palvelevat huovan, tyynyn, . . untuvareitteen tms sisäänpanoa ja sisuksen levittämistä moh- I do] I isimman tasaisesti. Julkaisun mukaisten ka s Laukkojen 'lyt- 7' to -leikkauspöydän päällisessä .olisi e ι-t -ulvottavaa ja su ora s- : ” taan kiellettyä, koske niistä pääsisivät bakteerit, virukset 3C ja muut taudinaiheuttajat leikkauspöydälle. Keksinön mukai-ui.: nen päällys on sensijaan tiiviisti leikkauspöytään istuva, il- 7 1’ matiivis ja tehty nestettä läpäisemättömästä muovista. Be on helppo panna päälle ja poistaa sekä käytön jälkeen hävittää.
I 7; Ja lopuksi, on julkaisusta EE 40 ?·? 247 Cd tullut tunnetuksi | 7’ 35 toisen tyyppinen l e i 1: k n u s p o y o a n pan i 1 men, jonka re un e ta an- Τ'· teelle on sama leveys kuin kai voi etkul la, ja jonka vapaa pää on laskostettu vähintään kaksi kerrosta käsittäväksi reuna-käänteeksi, niin että ulkopuolena oleva kerros on yläosan aukon suuntaan. Tämä 1 eikkauspöydä päällinen on vedettävissä 108703 nopeammin ja pienemmällä voimain ronni n Suksella leikkaus-pöyd än päälle kuin mikään edellä ’^uvai-ui n ta, se ei kuiter> · lean voinut menestyä, koska s a i r-a a 1 a her k 11 ökun t a ei tavallisesti ole valmis muuttamaan i utur: 1 e Lvka'.u=pÖydän päälli.sen 5 kerran opeteltuja käsitteitä toisen tuotteen mukaisiksi.
Lähtien tästä tekniikan tasosta, on keksinnön perustana tehtävä saada aikaan alussa mainittua tyyppiä oleva leikkauspöydän päällinen, joka sen vähemmän jätettä ΊΟ tuottavasta valmistuksesta huolimatta osottautuu erittäin hyväksi sen yksinkertaisemman käsittelyn vuoksi sitä leikkauspöydän alustatason päälle vedettäessä.
Keksinnön mukaisesti ratkaistaan tämä tehtävä yhteen ^5 sovitettuna alussa mainittuun tyyppikäsitteeseen siten, että sivureunat alaosan läheisyydessä ja välittömästi reunakäänteen alapuolella ovat sisään päin suunnatuilla lovialueilla varustettuja, ja reunakäänteellä on sama leveys kuin molempien loviosien välissä olevalla 20 kalvoletkun keskiosalla. Tällä tavalla kehiteltynä ei kalvoletku tämän jälkeen sisällä ahtaita kohtia enää keskiosassaan, vaan vain loviosissaan, jota vastoin suhteellisen pitkä keskiosa kokonaan, samoin kuin reu-nakäänne, ovat vaivattomasti vedettävissä leikkaus-I 25 pöydän alustatason ylle. Lisäksi tämän leikkauspöydän päällisen etuna on huomattavasti vähemmän jätteitä ·, : tuottava valmistus, koska hukkapalat rajoittuvat ko- koon, joka vastaa suhteellisen pienten loviosien kokoa. 1 i ’’ JO Edullisessa keksinnön edelleen kehitetyssä muodossa on ’ loviosan pituus sivureunoissa reunakäänteen alapuolel-la vähäisen suurempi kuin reunakäänteen pituus, jota v · vastoin sivureunojen pohjaosan läheisyydessä olevien loviosien pituus on joko yhtäläinen tai vähäisen pie-J5 nempi tai suurempi kuin reunakäänteen pituus. Tämän loviosien ja reunakäänteen pituuksien säädön seurauksena voidaan alaosa työntää suhteellisen helposti reuna-
1 I
4 108703 käänteen alle, ennen kuin se useilla poikki- ja pituussuuntaisilla laskoksilla pienennetään käyttöön sopiviksi kokoon taitetuiksi pikku pakkauksiksi. Samasta syystä on loviosan leveys reunakäänteen 5 alapuolella muotoiltu yhtä suureksi kuin loviosan leveys alaosan läheisyydessä.
Loven vaikutusten aiheuttaman repeytyrnisvaaran vähentämiseksi muuttuvat loviosien ääripäät niihin 10 rajoittuvien keskiosan ja reunakäänteen ulkonevien sivureunojen luona ympyrän kehän neljänneksen muotoon. Leikkauspöydän päällisen alaosa on valmistustavasta riippuen suljettu umpeen joko taittoreunal-la tai hitsisaumalla.
15
Julkaisujen EP 0 290 738 B1 ja LE 37 15 691 A1 mukaiset leikkauspöydän päälliset valmistetaan termoplastista muovia olevasta kalvoletkusta, jossa leikkauspöydän päällisen alaosan muodostava pitkittäis-,·. : 20 suuntainen reuna on umpinainen ja jossa yläosan muo- ! dostava pitkittäissuuntainen reuna on avattu, ja * johon, sitä kuljetuksen etenemissuuntaan vetorullien ; tai hihnojen avulla vedettäessä, sen toiselle ulko- *···’ sivulle kiinnitetään kuitumatto paloja säännön mu- '.i.: 25 kaisten välimatkojen päähän toisistaan, ja sen jälkeen : * siihen tehdään kulje tus suuntaan nähden poikittaissuun- taisesti kulkevia hitsisaumoja ja poisottoja, jonka jäl-: f; keen kalvoletku, sitten kun se on varustettu pitkit- täissuuntaisella taitteella keskiosassa sekä kahdella 30 vastakkaisille sivuille käännetyllä pitkittäissuuntai-; " sella taitteella sen yläosassa, varustetaan reunakään- teellä, jonka molemmat sivureunat yhdistetään hitsi- 5 108703 sauman avulla,, Tässä ennestään tunnetussa menetelmässä kuitumatto palojen paikalleen panemisen jälkeen, jotka eivät enää ole tarpeellisia nousemassa olevassa lukumäärässä leikkauspöydän päällisiä, tehdään 5 kuljetussuuntaa vastaan poikkisuuntaisesti kulkevat hitsisaumat kalvoletkuun, jotka ulottuvat reunakään-teen alareunaan asti*,Tämän reunakäänteen alareunan ja alaosan välissä ei viereisten leikkauspöydän pääl-I lisiä varten leikattujen palojen välillä ole enää mi- 10 tään yhteyttä. Pitkittäissuuntaisesta tehdyn taittamisen jälkeen keskiosassa sekä sen yläosassa molempien vastakkaispuolisille sivuille käännettyjen pitkittäissuuntaisten taitteiden jälkeen on kalvoletkussa jäljellä vain yksi leikkauspöydän päällisiä varten leikat-15 tujen palojen välinen yhteys, joka on kalvoletkun yläosassa, Ennen kuin reunakäänteen sivureunat yhdistetään kukin yhdellä hitsisaumalla keskenään ja siinä samalla irroitetaan palat toisistaan, voi kitkojen ja massahitauksien vaikutuksesta pitkittäissuuntaisen kul-: 20 jetuksen aikana sattua perässä seuraavan palan kääntyvä minen vinoon, josta on seurauksena yhden leikkauspöydän j ,! päällisen yläosan yhteen hitsautuminen edellä kulkevan j ... leikkauspöydän päällisen alaosaan, jolloin tuotteesta tulee hylky tavaraa, 25 !.! : ’ Tämän kaltaisten hylkytuotteiden välttämiseksi sekä keksinnön mukaisten leikkauspöydän päällisten valmista-: piiseesi ovat seuraavat tuntomerkit tunnusomaisia kek- s innon mukaiselle menetelmälle: : 30 a) Kalvoletkulle suoritetaan irroitushitsaus leikkaus-'··· pöydän päällisen sivureunoissa reunakäänteen alapuo- 6 108703 lella ja alaosan lähellä olevien loviosien muodostamia seksi, b) tehdään sivureunojen keskiosassa molempien lovi-5 osien välissä kalvoletkuun sen pituuskuljetussuuntaan nähden poikittaisesti kulkeva lävistyshitsisauma, ja sen molemmilta puolilta kalvoletku suljetaan umpeen hitsisaumalla, 10 c) reunakäänne varustetaan ennen yksittäisten leikkaus-pöydän päällisten irroittamista molempien sivureunojen kohdalla lävistyshitsisaumoilla, ja niiden kummallakin puolella suljetaan reunakäänne hitsisaumoilla umpeen.
15 Tuntomerkki a):n mukaisesti valmistetaan suhteellisen pieni pinta-alaiset loviosat irroitushitsauksen avulla, kun taas tuntomerkkien b) ja c) mukaisesti leikkaus-pöydän päällisten yksittäiset kappaleet jäävät irrotta-miseensa asti sekä suhteellisen pitkässä keskiosassa ,: 20 että myös reunakäänteen luona kulloinkin yhdellä lävis- ! / tyshitsisaumalla toisiinsa kiinni. Tällä tavalla on nii den irroittamiseen asti taattu yksittäisten vielä toi-! · ]' sissaan kiinni olevien leikkauspöydän päällisten yhden- ···’ mukainen ja vääntyilemätön kuljetus, '.i!: 25 >,’ · ' Keskiosassa’ ja reunakäänteen kohdalla olevat lävistys- hitsisaumat irroitetaan edullisesti samanaikaisesti.
. :; Ensimmäisen suoritusmuodon mukaisesti pienennetään 30 leikkauspöydän päälliset niiden irroittamisen jälkeen ‘ lisää pitkittäis- ja poikittaissuuntaisia laskoksia taittamalla käyttöön sopiviksi kokoon taitetuiksi pik-ku pakkauksiksi, jollaiset ovat tätä ennen julkaisujen 7 108703 EP O 290 738 B1 ja DE 37 15 691 A1 leikkauspöydän päällisten valmistusmenetelmän mukaisesti tulleet tunnetuksi, ja ne ovat olleet useiden vuosien ajan tässä muodossa kaupallisesti saatavilla, 5
Keksinnön mukaisen menetelmän toisen, erityisen edullisen suoritusmuodon mukaisesti voidaan toisissaan kiinni olevat leikkauspöydän päälliset, sen jälkeen kun lävistyshitsisaumat on tehty keskiosaan ja reunakään-10 teen kohdalle, kääriä rullalle, josta ne ovat revittävissä peräkkäin irti niiden keskiosassa ja reunakään-teen kohdalla olevia lävistyssaumoja myöten. Rullalle ! käärimisellä säästetään tunnetun pinkkapakkauksen ai kaa vievä purkaminen ja laskosten tasoittaminen, 15
Keksinnön mukaista menetelmää voidaan muunnella sekä yksittäisten laskostusten ajankohdan ja paikan suhteen, että myös reunakäänteen läheisyydessä olevien lävistyshitsisaumojen ajallisen menetelmäjärjestelyn \j 20 suhteen. Siten on myös mahdollista tunnusmerkkiä c) edelleen kehitettäessä, että vasta sen jälkeen, kun ·/ on tehty pitkittäissuuntainen laskos lisää samalla työntäen suojaava metallipelti keskiosan ja sen päälle "f pitkittäissuuntaisesti taitetun reunakäänteen väliin, 25 varustetaan reunakäänne lävistyshitsisaumalla reunakään-'· : teen sivureunojen kohdalla sekä suljetaan ne lävis tyshitsisaumo jen molemmilla puolilla hitsisaumoilla umpeen. Tässä menetelmävaiheessa suojaa metallipelti ; keskiosaa hitsautumasta enää lisää reunakäänteen hit- , 30 sisaumoja tehtäessä.
Raaka-aineena olevaa kalvoletkua muodostettaessa
1 * I
t I
8 108703 ovat erilaiset menetelmät myös mahdollisia. Niinpä ensimmäisen vaihtoehdon mukaisesti kalvoletku valmistetaan yksikerroksisesta muovikalvosta, joka taitetaan täsmälleen keskikohdastaan sen kuljetussuunnan 5 kanssa yhdensuuntaisesti. Käänteen kohta muodostaa tässä tapauksessa myöhemmän yksittäisten leikkauspöydän päällisten pohjaosan.
Kalvoletku voidaan kuitenkin muodostaa toisen vaihto-10 ehdon mukaisesti myös kahdesta yhteneväisesti toistensa päälle sijoitetusta yksittäisestä kalvosta, joiden pohjaosaan tehdään yhtäjaksoinen hitsisauma yhdensuuntaisesti kuljetussuunnan kanssa. Tätä menetelmää käytettäessä leikkauspöydän päällisissä on niiden 15 alaosassa samoin hitsisauma.
Useampia suoritusmuotoja uudesta leikkauspöydän päällisestä, sen käsittelystä sekä sen valmistusmenetelmistä on esitetty piirustuksissa. Niistä käy ilmi I · ’*> 20 seuraavaa: t *
Kuvio 1 esittää perspektiivikuvaa leikkauspöydän pääl-", lisestä osittain erilleen vedetyssä asennossa ylhääl tä nähtynä,
Kuvio 2 esittää perspektiivikuvaa kuviosta 1 sen jälkeen kun leikkauspöydän päällinen on vedetty osittain I » '·' leikkauspöydän alustatason päälle, * » I f ·,; 30 Kuvio 3 esittää sivupoikkileikkauskuvaa kuvion 2 leik kauspöydän päällisestä ennen kuin se on vedetty alus-. % , , tatason yli.
• . I , , 9 108703
Kuvio 4 esittää poikkileikkauksen perspektiivikuvaa kuviosta 3 sen jälkeen kun leikkauspöydän päällinen on vedetty osittain alustatason päälle, 5 Kuvio 5 esittää ylhäältä nähtyä perspektiivikuvaa leikkauspöydän päällisestä, jossa on loviosa kään-nereunan alapuolella ja lisäksi toinen samanlainen alaosan läheisyydessä, joka alaosa on suljettu taittoreunalla, 10
Kuvio 6 esittää poikkileikkauskuvaa kuvion 5 leikkauksen VI—VI mukaisesti,
Kuvio 7 esittää kuviota 5 vastaavaa kuvaa, kuiten-15 kin niin, että alaosa on hitsisaumalla umpeen suljettu,
Kuvio 8 esittää poikkileikkauskuvaa, joka vastaa kuvion 7 nuolien VIII—VIII mukaista leikkausta, 20 Kuvio 9 esittää kuvion 7 leikkauspöydän päällistä ylhäältä nähtynä perspektiivikuvana sen jälkeen kun .1·· käännereuna on valmistettu kääntämällä yläosa nurin,
Kuvio 10 esittää leikkauskuvaa pitkin kuvion 9 viivaa ;·1: 25 X—X, < · · 1
Kuvio 11 esittää ylhäältä nähtyä kuvaa leikkauspöydän päällisten valmistukseen käytetystä kalvoletkusta sen , jälkeen kun loviosat on tehty irroitushitsauksella ja 30 ensimmäinen pitkittäissuuntainen taitto on suoritettu,
Kuvio 12 esittää ylhäältä nähtyä kuvaa kuviosta 11, » 108703 10 jossa on myöhemmät menetelmävaiheet siihen asti, kun leikkauspöydän päällinen muutetaan käytön kannalta sopivaan kokoon taitetun pikku pakkauksen muotoon, 5 Kuvio 13 esittää leikkauskuvaa kalvoletkun läpi kuvion 11 nuolien XIII—XIII mukaisesti,
Kuvio 14 esittää leikkauskuvaa leikkausta XIV—XIV myöten kuviossa 11, 10
Kuvio 15 esittää leikkauskuvaa kuvion 12 nuolien XV—XV mukaisesti,
Kuvio 16 esittää leikkauskuvaa kuvion 12 nuolien XVI— 15 XVI mukaisesti,
Kuvio 17 esittää leikkauskuvaa leikkausta XVII—XVII myöten kuviossa 12, 20 Kuvio 18 esittää osasuurennusta XVIII kuviosta 11 ja kahta lävistyshitsisaumoistaan keskiosassa sekä reuna-;\j käänteen kohdasta toisissaan kiinni olevaa leikkaus- pöydän päällistä, 25 Kuvio 19 esittää leikkauskuvaa kuvion 18 viivaa '' · I * - XIX—XIX pitkin j a t : : '·' ' Kuvio 20 esittää kuviota 11 vastaavaa kuvaa kalvoletkus- ta, joka muodostuu kahdesta yhteneväisestä toistensa j,·' 30 päälle.laitetusta yksittäiskalvosta* . Kuvioiden 1-10 mukaisesti leikkauspöydän päällinen 1 i ' : 11 1 08703 muodostuu termoplastista muovia olevasta kalvolet-kusta 2, jossa on umpinainen alaosa 3 ja avoin, ympäri kiertävällä reunakäänteellä 5 varustettu yläosa 4. Leikkauspöydän päällinen 1 on yhden ulkosivun 6 puo-5 lelta päällystetty imukykyisellä kuitumatolla 7, ja sen sivureunat 8, 9 on suljettu hitsisaumoilla umpeen. Jatkuvasti nousevaan lukumäärään leikkauspöydän päällisiä 1 ei kuitumattoja 7 enää tarvita johtuen uudenlaisista leikkausmenetelmistä, joissa käytetään 10 erityisiä imulaitteitä.
Kuviossa 2 nähdään leikkauspöydän päällinen 1 vedettynä nä leikkauspöydän 11 alustatason 10 ylle.
15 Kuitumaton 7 yläpinnan suojaamiseksi mahdollisilta tarttuvien tautien siemeniltä siihen hetkeen asti, joka on juuri ennen sen tarkoituksensa mukaista käyttöä, työnnetään leikkauspöydän päällinen 1 kuvion 3 mukaisesti siinä esitetyssä pitkittäissuuntaisesti laskos-20 tetussa muodossa alustatason 10 yli. Tällöin tarttuu sairaanhoitajatar leikkauspöydän päälliseen ottaen !,'· otteen käsillään molemmin puolin reunakäänteen 5 alta, iY: pitäen yläpäätä 4 avoimena, ja työntää leikkauspöydän päällisen suunnilleen keskikohtaansa myöten alustata-25 son 10 ylle. Tässä asennossa on kuitumatto 7, johtuen ·. ’ sen kaksikerroksiseksi litistetystä asennosta, suojat- Y# tu tarttuvien tautien aiheuttajia vastaan. Vedettäessä I * · leikkauspöydän päällistä 1 edelleen alustatason 10 ylle, pyörähtää edelleen litistyneenä pysyvä leikkaus-30 pöydän-päällisen 1 toinen puolikas nuolen 12 suuntaan v * alaspäin reunan 10a yli, kunnes kuvion 4 mukaisesti leikkauspöydän päällinen 1 on reunakäännettä 5 myöten % 12 1 08703 vedetty alustatason 10 ylle.
Kuvioiden 5 ja 6 suoritusesimerkissä ovat leikkaus-pöydän päällisen 1 sivureunat 8, 9 alaosan 3 läheisyy-5 dessä ja välittömästi reunakäänteen 5 alapuolella sisäänpäin suunnatuilla loviosilla 13» H varustettuja, jolloin reunakäänteellä 5 on sama leveys Bg kuin molempien lovialueiden 13, 14 välissä olevalla kalvo- letkun 2 keskiosalla 15. Sivureunojen 8, 9 loviosien 10 H pituus I.j reunakäänteen 5 alapuolella on vähäisen suurempi kuin reunakäänteen 5 pituus lg, kun taas sivureunojen 8, 9 loviosuuksien pituus alaosan 3 läheisyydessä on joko yhtä suuri tai vähäisen pienempi tai suurempi kuin reunakäänteen 5 pituus Lg. Edelleen 15 on loviosien H leveys b^' reunakäänteen 5 alapuolella yhtä suuri kuin loviosien 13 leveys b£ alaosan 3 läheisyydessä.
Kuten edelleen voidaan kuvioista 5, 7 ja 9 nähdä, muut-20 tuvat loviosien 13, 14 ääripäät niihin rajoittuvien ul-konevien keskiosan 15 sivureunojen 8, 9 ja reunakään-teen 5 kohdalla pyöristyksen 16, esim. neljännes ympy- rän kehän , muotoon. Sillä tavalla vähennetään lovi- , , « ;·. vaikutusten aiheuttamaa repeämisvaaraa sekä valmistus- ’···. 25 menetelmässä, että myös leikkauspöydän päällisiä päälle “! ' vedettäessä.
! : : ' Kuvioiden 5 ja 6 mukaisen suoritusmuodon ja kuvioiden 7-10 suoritusmuodon välinen ero johtuu siitä, että 30 edellisessä alaosa 3 on suljettu umpeen taittoreunalla 17, jota vastoin se on jälkimmäisessä suljettu umpeen : hitsisaumalla 18.
i ; 13 1 08703
Kaikissa kuvioiden 1 Ί- 10 suoritusmuodoissa suljetaan sivureunat 8, 9 -loviosissa 13, H umpeen irroi-tushitsauksilla, sekä reunakäänteen 5 kohdalla, samoin kuin keskiosassa 16 hitsisaumalla, jolloin sii-5 nä on välissä lävistyshitsisauma, johon vielä tutustutaan tarkemmin toisessa kohdassa.
Kuvioiden 9 ja 10 mukaisesti on kuvioiden 7 ja 8 reunakäänne 5 käännetty sillä tavalla ulospäin, että 10 se pituudellaan Lg yltää suunnilleen loviosien 14 koko pituudelle . laskostettaessa voidaan tämän seurauksena alaosa 3 työntää kitkatta reunakäänteen 5 sisäpuolen ja kalvoletkun 1 yläpinnan väliin kuitu-maton 7 suojaamiseksi tartuntatautien siemeniltä.
15
Kaikissa kuvioissa 1 * 10 samoin kuin myös seuraavassa kuvattavissa kuvioissa 11 - 20 on yhtäpitävät osat merkitty samoilla viitenumeroilla.
20 Kuten kuvioista 5-10 yhdessä kuvioiden 1 ja 2 kanssa voidaan nähdä, ovat loviosat 13, H siten muotoiltuja, että ne ovat vedettävissä leikkauspöydän 11 alusta-tason ylle* Kun näiden loviosien 13, H korkeudella on | otettava huomioon suurempi kitka vedettäessä päällistä 25 alustatason 10 päälle, tulee tämä toimenpide sivureu-noiltaan 8r 9 levennetyssä keskusosassa 15 huomatta-vasti helpommaksi. Tekniikan tunnetussa tasossa tämä '·’ ‘ on täsmälleen päinvastoin, joten myös keksinnön mukai sen leikkauspöydän päällisen 1 käsiteltävyys paranee.
vj 30
Seuraavassa kuvataan kuvioiden 11 ja 12 avulla kek-: sinnön-mukaista menetelmää leikkauspöydän päällisen 14 1 08703 valmistamiseksi, jolloin kuvioiden 1-10 kanssa yhtäpitävät osat on kavioissa 11-20 merkitty samoilla viitenumeroilla.
5 Varastorullasta 19 vedetään kalvoletkua 2, joka tässä tapauksessa on jo valmistettu yksikerroksisesta muovikalvosta, joka on pitkittäissuuntaisesti täsmäl-i leen keskikohdastaan taitettu yhdensuuntaisesti kul- j jetussuunnan kanssa nuolen 23 mukaisesti myöhempien 10 leikkauspöydän päällisten 1 alaosan 3 läheisyydessä. Tämän vuoksi on alaosa 3 jo tässä kohdassa suljettu, yläosa 4 sitä vastoin avoin.
Toisesta varastorullasta 20 juoksee kuitumattoa, joka 15 liimataan yksittäisinä paloina 7 kalvoletkun 2 ulkosivulle 6. Tämän kalvoletkun 2 muodostavat kuvioiden 18 ja 19 mukaisesti kuvion 11 piirustuksen tasossa alapuolella oleva kalvorata 21 ja sen yläpuolelle laskostettu toinen kalvorata 22 siten, kuin kuviois-20 ta 13 ja 18 voidaan huomata. Kuvioissa 5-10 kuvattujen loviosien 1ä, 14 muodostamiseksi tehdään kal-voletkuun 2 myöhemmissä leikkauspöydän päällisen 1 t sivureunoissa 8, 9 reunakäänteen 5 alapuolella ja alaosan 3 lähellä eroitushitsaus, jolloin suhteelli-25 sen pienet, pitkänomaisen soikeat jäteosat 24, 25 [ , .·. ’ eroitetaan'pois irroitushitsauksen avulla. Irroitus- · hitsauksesta on seurauksena, että molemmat kalvoradat 21, 22 kuvion 11 mukaisesti ovat pois eroitettujen alueiden 24, 25 reunoilla 24a, 25a tiiviisti toisiin-30 sa liitetty.
< t »
Edellisen jälkeen seuraavassa valmistusvaiheessa, joka » 15 1 08703 ! t ’ * j voisi kuitenkin tapahtua myös edellisen vaiheen kanssa saman aikaisesti» tehdään kahden jäteosan 24» 25 väliin poikittaissuuntaisesti nuolen 25 mukaiseen kulje tus suuntaan nähden kulkeva lävistyshitsisauma 26 ja 5 yhdistetään samanaikaisesti sen kummallakin puolella molemmat kalvoradat 21» 22 tämän lävistyshitsisauman 26 välittömässä läheisyydessä hitsillä toisiinsa ja j suljetaan ne tällä tavalla näissä kohdissa umpinaises- ti yhteen.
10
Kuvion 11 oikeassa kuvapuoliskossa taitetaan kalvo-letku 2 ensimmäisen kerran pitkittäissuunnassa, jolloin alaosa 3 joutuu sijaintipaikkaansa myöhemmän reu-nakäänteen 5 alapuolelle, ja kuitumaton 7 kappaleet 15 joutuvat peittoon suojattuun asemaan. Tämän pitkittäissuuntaisen taitteen 27 aikaan saamisen jälkeen jäävät yksittäiset kappaleet, joista myöhemmin muodostuu leikkauspöydän päällisiä 1, toisiinsa kiinni sekä niiden lävistyshitsisaumoista 26, että myös katkeamatto-20 masti yläosasta 4» niin kuin kuviosta 14 voidaan havaita.
j
Kuvion 12 mukaisesti, johon liittyvät kuviot 15 ja 16, kalvorata 22 taitetaan senjälkeen nuolen 28 suuntaan, 25 ja tämän jälkeen taitetaan kalvorata 21 nuolen 29 suun-·. taan reunakäänteen 5 muodostamiseksi. Tämän jälkeen va- ostetaan reunakäänne 5 sen molemmilla sivureunoilla * 5a, 5b (katso kuvioita 5 ja 7) lävistyshitsisaumoilla 30 ja suljetaan samanaikaisesti niiden molemmilta puo-’•i·' 30 liitä katkeamattomilla hitsisaumoilla umpeen. Kuvion 12 v : nuolen 31 mukaiseen valmistusvaiheeseen asti ovat siten leikkauspöydän päällisten 1 yksittäiset kappaleet kiin-
I I
i l 16 1 08703 ni toisissaan lävistyshitsisaumoillaan 26 keskiosassa 15 samoin kuin lisäksi lävistyshitsisaumojen 30 välityksellä niiden reunakäänteissä 5· Siksi kalvoletkun 2 vedossa nuolen 23 mukaiseen kuljetussuuntaan ei esiin-5 ny mitään hylkytuotteisiin johtavia vääntöjännityksiä, koska kalvoletkua 2 voidaan kuljettaa eteenpäin melkein koko sivureunojen 8, 9 pituudelta toistensa päällä olevine kalvoratoineen 21, 22 vetorullien ja nauhojen, joita kuviossa ei ole esitetty, tasaisesti ja yh-10 täjaksoisesti vaikuttavilla vetovoimilla vetämänä» Tämän jälkeen eroitetaan leikkauspöydän päällisten yksittäiset kappaleet samanaikaisesti esim. kiihdytys-rullilla sekä keskiosassa 15» että myös reunakäänteel-lä 5 niiden lävistyssaumoja 26, 30 myöten yksittäis-15 tuotteiksi 32, jotka kaksi kertaa pitkittäissuunnassa taitteita 33, 34 myöten kuvion 17 mukaisesti suoritetun taittamisen jälkeen taitetaan vielä vähintään kaksi kertaa poikittaissuuntaisesti, kunnes ne on pienennetty. käyttöön sopivaan kokoon taitetun pikku pakkauk-20 sen 35 muotoon 35.
Kuviosta 17 näkyy myös metallipelti 37» joka on sisään työnnetty sen alla olevien leikkauspöydän päällisen 1 *. osien suojaksi siinä tapauksessa, jos reunakäänteessä .··. 25 5 oleva lävisty shits is auma 30 pitää tehdä vasta nuo- "· ’ Ien 31 osoittamassa kohdassa.
i ; : i
Vielä erään vaihtoehdon mukaan on keksinnön mukaisessa menetelmässä mahdollista jättää valmistusvaiheessa 31 30 vielä toisissaan kiinni olevat yksittäisten leikkaus-v · pöydän päällisten 1 kappaleet niiden lävistyshitsisau- moista 26, 30 toisissaan kiinni oleviksi ja kääriä i : 17 1 08703 ί ί ne rullalle, jota ei kuviossa ole esitetty, jolta ne sitten otetaan repäisemällä raaka-aineeksi sinänsä tunnettuun määräerä-pakkaamoon.
5 Kuvio 18 esittää suurennettua kuvion 11 osaa XVIII, jossa näkyy kaksi yläosassa 4 vielä yhtenäistä kal-vorataa 21, 22, jotka ovat sivureunoilla 8, 9 keskiosassaan 15 lävistyshitsisauman 26 välityksellä kiinni toisissaan. Nämä leikkauspöydän päällisten 1 ala-10 osat 3 ovat kuviossa 5 näkyvällä taittoreunalla 17 suljettu umpeen.
Kuvion 20 mukaan muodostuu kalvoletku 2 kahdesta yhteneväisesti toistensa- päällä olevasta ja kahdelta varas-15 torullalta 19, 36 vedetystä yksittäiskalvosta 21, 22, jotka on alaosassaa 3 liitetty toisiinsa katkeamattomalla hitsisaumalla 18 siten, kuin kuvioista 7-10 käy ilmi. Näissä kuvioissa esitetyt leikkauspöydän päälliset ovat siten k;alvoletkuista 2 kuviossa 20 ku-20 vatun menetelmän mukaisesti muodostettuja.
i * j ...
i 18 1 08703
Viitemerkkien luettelo
Leikkauspöydän päällinen 1 5 Kalvoletku 2
Alaosa 3
Yläosa . 4 10
Reunakaänne 3
Reunakäänteen 5 sivureunat 5a, 5b 15 Leikkauspöydän päällisen 1 ulkosivu 6
Kuitumatto 7 20 Leikkauspöydän päällisen 1 sivureunat 8, 9
Alustataso 10 .···. 25 Alustatason 10 reuna 10a { l l ;;; Leikkauspöytä 11
Nuoli 12, 23, 28, • 30 29, 31 *. : Loviosat 13, 14 i : 19 1 08703 j
Keskiosa 15
Pyöristys 16 5 Taittoreuna 17
Hitsisauma 18
Varastorullat 19» 20, 36 10
Kalvoradat 21 , 22 Jäteosat 24, 25 15 Reunat 24a, 25a Lävistyshitsisaumat 26, 30
Pitkittäissuuntainen 20 taite 27 . Yksittäistuote 32 !;v Taite 33, 34 25 · Kokoon taitettu 1 pikku pakkaus 35 i : :
Metallipelti 37 , : 30 :·. Loviosan 14 leveys ' b1 i : 20 108703 loviosan 13 leveys loviosan H pituus 1^ loviosan 13 pituus Lg
Reunakäänteen 5 pituus lg
Reunakäänteen 5 leveys Bg » ·

Claims (13)

1. Leikkauspöydän päällinen, joka käsittää termoplastista muovia olevan kalvoletkun, jossa on umpinainen 5 alaosa ja avoin, ympäri kiertävällä reunakäänteellä varustettu yläosa, ja jonka sivureunat ovat hitsisau-moilla umpeen suljettuja, tunnettu siitä, että sivureunat (8, 9) on alaosan (3) läheisyydessä sekä välittömästi reunakäänteen (5) alapuolella va-10 rustettu sisäänpäin suunnatuilla loviosilla (13, 14) ja reunakäänteellä (5) on sama leveys (Bg) kuin lovi-osien (13, 14) välissä olevalla kalvoletkun (2) keskiosalla (15).
2. Patenttivaatimukseh 1 mukainen leikkauspöydän päällinen, tunnettu siitä, että lovi-osien (14) pituus (!.]) sivureunoissa (8, 9) reuna-käänteen (5) ; alapuolella on vähän suurempi kuin reunakäänteen (5) pituus (I»g). 20
3. Patenttivaatimuksien 1 tai 2 mukainen leikkauspöy-,·. : dän päällinen, tunnettu siitä, että v’ loviosien (13) pituus (L2) sivureunoissa (8, 9) alaosan (3) läheisyydessä on joko yhtä suuri tai vä-25 häisen pienempi tai suurempi kuin reunakäänteen (5) pituus (Lg)', 1
» * · 4. Minkä tahansa patenttivaatimuksien 1-3 mukainen leikkauspöydän päällinen, tunnettu sii-! 30 t ä , että loviosien (’13, 14) ääripäät niihin ra- joittuvien keskiosan (15) ulkonevien sivureunojen ,* . (8, 9) ja reunakäänteen (5) luona muuttuvat pyöris- 1 · * · ; 22 108703 tyksen (16), esim. neljännesympyrän muotoon.
5. Minkä taliansa patenttivaatimuksien 1 - 4 mukainen leikkauspöydän päällinen, tunnettu sii- 5 t ä , että reunakäänteen (5) alapuolella olevien loviosien (14) leveys (b^) on sama kuin alaosan (3) läheisyydessä olevien loviosien (13) leveys (b2).
6. Minkä tahansa patenttivaatimuksien 1-5 mukainen 10 leikkauspöydän päällinen, tunnettu s i i - t ä , että sen alaosassa (3) joko on taitereuna (17) tai sen alaosa (3) on.'suljettu hitsisaumalla (18) umpeen.
7. Menetelmä leikkauspöydän päällisen valmistamiseksi termoplastista muovia olevasta kalvoletkusta, jonka leikkauspöydän päällisen alaosan muodostava pitkittäissuuntainen reuna on suljettu, ja jonka leikkaus-pöydän päällisen yläosan muodostava pitkittäissuuntai-20 nen reuna on avoin, ja jota vedetään kuljetuksen ete-nemissuuntaan vetorullien tai hihnojen avulla, varus-, tetaan sitten kuljetussuuntaan nähden poikittaissuun- taisesti kulkevilla hitsisaumoilla ja aukoilla, jonka jälkeen kalvoletku, keskiosassa tehdyn pitkittäis-25 suuntaisen taittamisen jälkeen, tekemällä lisäksi kah-’ delle vastakkaispuoliselle sivulle käännetyt pitkit- I t täissuuntaiset taitteet sen yläosaan, varustetaan reu-‘: nakäänteellä, jonka sivureunat yhdistetään kukin hitsi- saumalla, tunnettu seuraavista tunnusmerkeistä: f.: 30 Γ: a) Kalvoletkuun (2) tehdään loviosien (13, 14) muodos- / , tamiseksi leikkauspöydän päällisen (1) sivureunoihin * 1 23 108703 (8, 9) reunakäänteen (5) alapuolelle ja alaosan (3) läheisyyteen irroitushitsaus, b) sivureunojen (8, 9) keskiosassa (15) molempien lovi-5 osien (13, H) välissä kalvoletku (2) varustetaan sen kuljetuksen etenemissuuntaan (nuoli 23) nähden poi-kittaissuuntaisesti kulkevilla lävistyshitsisaumoilla (26) ja suljetaan niiden molemmilla puolilla hitsaamalla umpeen, 10 c) reunakäänne (5) varustetaan ennen yksittäisten leikkauspöydän päällisten (1) irroittamista molemmilla si-vureunoillaan (5a, 5b) lävistyshitsisaumoilla (30) ja suljetaan niiden kummallakin puolella hitsaamalla 15 umpeen. ,
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lävistyshitsisaumat (26, 30) irroitetaan samanaikaisesti leikkauspöydän 20 päällisten (1) keskiosassa (15) ja reunakäänteessä (5).
9. Patenttivaatimuksien 7 ja 8 mukainen menetelmä, ; tunnettu siitä, että leikkauspöydän ·’ päälliset (1) niiden eroittamisen jälkeen pienenne- 25 tään käyttöön sopiviksi kokoon taitetuiksi pikku pakkauksiksi (35) tekemällä lisää pitkittäissuuntaisia ! i ja poikittaissuuntaisia taitteita (33, 34).
> * « ' : 10, Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, t u n - 30 n =e ttu siitä, että toisissaan kiinni olevat leikkauspöydän päälliset (1) keskiosassa (15) ja reu-Γ· nakäänteessä (5) olevien lävistyshitsisaumojen (26, 30) i > I I » » I ’ ' ' 108703 ‘ 24 valmistamisen jälkeen kääritään rullalle, jolta ne ovat repäistävissä pois peräkkäin keskiosassa (15) ja reunakäänteessä (5) olevia lävistyshitsisaumoja (26, 30) myöten. 5
11. Minkä tahansa patenttivaatimuksien 7-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että reunakäänne (5) varustetaan lävistyshitsisaumalla (30) ja suljetaan sen kummallakin puolella hitsaa- 10 maila umpeen vasta sen jälkeen, kun lisäksi on suoritettu pitkittäissuuntainen taittaminen (33) samalla väliin työntämällä subjaava metallipelti (37*) keskiosan (15) ja sen päälle pitkittäissuuntaisesti taitetun reunakäänteeh (5) väliin. 15
12. Minkä tahansa patenttivaatimusten 7-11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kalvoletku (2) valmistetaan yksikerroksisesta muovikalvosta, joka taitetaan täsmälleen keskikohdastaan 20 (17) yhdensuuntaisesti kuljetussuunnan (nuoli 23) kanssa. » f
> > · / 13. Minkä tahansa patenttivaatimuksien 7-11 mukai nen menetelmä, tunnettu siitä, että 25 kalvoletku (2) muodostetaan kahdesta yhteneväisesti * · * toistensa päälle asetetusta yksittäiskalvosta (21, 22), jotka alaosassa (3) varustetaan katkeamatto- • I t ,· · maila hitsisaumalla (18) kuljetuksen etenemissuunnan (nuoli 23) kanssa yhdensuuntaisesti. » « » * i l » I I f I * » I » ? » » * i · > * i I i I • * 25 1 08703
FI960782A 1995-02-22 1996-02-21 Leikkauspöydän päällinen sekä menetelmä sen valmistamiseksi FI108703B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19506046A DE19506046C1 (de) 1995-02-22 1995-02-22 Operationstischbezug sowie Verfahren zu seiner Herstellung
DE19506046 1995-02-22

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI960782A0 FI960782A0 (fi) 1996-02-21
FI960782A FI960782A (fi) 1996-08-23
FI108703B true FI108703B (fi) 2002-03-15

Family

ID=7754679

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI960782A FI108703B (fi) 1995-02-22 1996-02-21 Leikkauspöydän päällinen sekä menetelmä sen valmistamiseksi

Country Status (4)

Country Link
US (1) US5704370A (fi)
EP (1) EP0729736B1 (fi)
DE (1) DE19506046C1 (fi)
FI (1) FI108703B (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10102001C2 (de) 2001-01-18 2003-01-30 Hartmann Paul Ag Gefalteter medizinischer Bezug zur Verwendung im Operationssaal und Verfahren zum Falten des Bezugs
US20060260622A1 (en) * 2005-05-19 2006-11-23 Wooley Deborah M Operating room equipment drapes and methods of making and using the same
US7775213B2 (en) * 2006-07-06 2010-08-17 Qsum Biopsy Disposables, Llc Medical procedure draping systems
US20080175879A1 (en) * 2007-01-23 2008-07-24 Feinberg Terry M Table cloths or table covers invisible to and capable of repelling insects and animals
US9737363B2 (en) 2012-08-10 2017-08-22 Avent, Inc. Sterile drape for two tiered hospital instrument table
US11439360B2 (en) * 2017-08-16 2022-09-13 Hologic, Inc. Medical procedure draping system

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3707964A (en) * 1970-06-20 1973-01-02 Kendall & Co Surgical drape with hand receiving cuff having internal stop guides
US3747655A (en) * 1971-03-19 1973-07-24 Becton Dickinson Co Disposable mayo stand cover
DE3519705A1 (de) * 1985-06-01 1986-12-11 Karl-Heinz Dr. 4802 Halle Sengewald Operationstischbezug und verfahren zu seiner herstellung
DE3715691A1 (de) * 1987-05-12 1988-11-24 Sengewald Klinikprodukte Gmbh Operationstischbezug
DE4033243C1 (fi) * 1990-10-19 1991-08-01 Gfm Maschinenbau Gmbh, 4358 Haltern, De
US5148940A (en) * 1991-04-03 1992-09-22 Microtek Medical, Inc. Apparatus and method for disposing of infectious medical waste
US5411036A (en) * 1992-11-18 1995-05-02 Wilkes; Kenneth R. Mayo stand cover
US5433221A (en) * 1994-10-05 1995-07-18 Adair; Edwin L. Windowed self-centering drape for surgical camera

Also Published As

Publication number Publication date
FI960782A (fi) 1996-08-23
EP0729736A3 (de) 1997-07-23
EP0729736A2 (de) 1996-09-04
US5704370A (en) 1998-01-06
DE19506046C1 (de) 1996-01-11
EP0729736B1 (de) 2001-05-09
FI960782A0 (fi) 1996-02-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JPH09505262A (ja) 熱可塑性プラスチックシートから成る袋
US20040202388A1 (en) Bag with elastic strip and method of making the same
JP2006224974A (ja) パック用シート包装体及びパック用シート包装方法
US6089753A (en) Easy to open handle bag and method of making the same
ZA200507557B (en) Bag with elastic strip and method of making the same
US6532686B2 (en) Continuous form disposable shoe cover and method of making same
FI108703B (fi) Leikkauspöydän päällinen sekä menetelmä sen valmistamiseksi
CA2714661A1 (en) Flexible cover for food container and method for manufacturing a flexible cover
EP1371569B1 (en) Bag
JP4698670B2 (ja) コンドームアプリケータ
JPH0753477Y2 (ja) 簡易剥脱式果実保護袋
FI68169B (fi) Foerpackning foer kirurgiskt soemmaterial
EP0842865B1 (en) Container carrier
US4685148A (en) Square ended valve bag
JPH10509675A (ja) 再シールが可能なパック
EP1252073B1 (en) Bag provided with a draw band and a carrying handle
JPH04227205A (ja) サック又はバッグ
EP0367769A1 (en) Valve bag with venting means
AU2003270836B2 (en) Bag with elastic strip and method of making the same
JP2003118804A (ja) ゴミ袋
CA2904525C (en) Reinforced bags
EP0951932B1 (en) Filter and method for the fabrication thereof
EP2335528A1 (en) A container serving as a substantially closed fluid reservoir for feeding a cut flower and a method of manufacturing a container
EP2969806B1 (en) Reinforced bags
JP2023174540A (ja) 紙袋の製造方法、紙袋展開紙および紙袋

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired