FI107653B - Käyttöyksikkö matkapuhelinta varten - Google Patents

Käyttöyksikkö matkapuhelinta varten Download PDF

Info

Publication number
FI107653B
FI107653B FI921389A FI921389A FI107653B FI 107653 B FI107653 B FI 107653B FI 921389 A FI921389 A FI 921389A FI 921389 A FI921389 A FI 921389A FI 107653 B FI107653 B FI 107653B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
voltage
cable
mobile phone
maximum
drive unit
Prior art date
Application number
FI921389A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI921389A0 (fi
FI921389A (fi
Inventor
Yazi Amar
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Publication of FI921389A0 publication Critical patent/FI921389A0/fi
Publication of FI921389A publication Critical patent/FI921389A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI107653B publication Critical patent/FI107653B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02JCIRCUIT ARRANGEMENTS OR SYSTEMS FOR SUPPLYING OR DISTRIBUTING ELECTRIC POWER; SYSTEMS FOR STORING ELECTRIC ENERGY
    • H02J7/00Circuit arrangements for charging or depolarising batteries or for supplying loads from batteries
    • H02J7/0063Circuit arrangements for charging or depolarising batteries or for supplying loads from batteries with circuits adapted for supplying loads from the battery
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02JCIRCUIT ARRANGEMENTS OR SYSTEMS FOR SUPPLYING OR DISTRIBUTING ELECTRIC POWER; SYSTEMS FOR STORING ELECTRIC ENERGY
    • H02J7/00Circuit arrangements for charging or depolarising batteries or for supplying loads from batteries
    • H02J7/007Regulation of charging or discharging current or voltage
    • H02J7/00712Regulation of charging or discharging current or voltage the cycle being controlled or terminated in response to electric parameters

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Telephone Function (AREA)
  • Charge And Discharge Circuits For Batteries Or The Like (AREA)
  • Telephone Set Structure (AREA)
  • Direct Current Feeding And Distribution (AREA)
  • Power Sources (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Transceivers (AREA)
  • Dc Digital Transmission (AREA)
  • Cable Transmission Systems, Equalization Of Radio And Reduction Of Echo (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)

Description

107653 Käyttöyksikkö matkapuhelinta varten
Tekninen alue
Esillä oleva keksintö koskee matkapuhelimen käyttöyksikköä, jonka 5 syöttöjännitteen tulee olla suurimman sallitun käyttöjännitteen ja pienimmän sallitun käyttöjännitteen välillä, matkapuhelimen syöttämiseksi ulkopuolisesta jännitelähteestä, jonka napajännite ylittää matkapuhelimen suurimman sallitun käyttöjännitteen.
Tekniikan tausta 10 Matkapuhelinta syötetään normaalisti akkuparistosta, joka on sisäänrakennettu koteloon, joka voi olla erillinen matkapuhelimen käsimodulista tai vaihtoehtoisesti siihen työnnettävissä. On myös mahdollista syöttää matkapuhelinta ajoneuvon tavallisesta akusta, jolloin matkapuhelin liitetään esimerkiksi savukkeensytytinulosottoon erillisellä kaapelilla. 15 Savukkeensyiytinulostulosta tapahtuva syöttö on mahdollinen vain sellaisessa tapauksessa, että akkujännite on suurimman ja pienimmän sallitun käyttöjännitteen välissä.
Keksinnön julkistaminen
Esillä oleva keksintö tähtää siihen, että aikaansaadaan johdannossa 20 selostetun tyyppinen käyttöyksikkö, joka mahdollistaa matkapuhelimen ... syöttämisen ulkopuolisesta käyttöjännitteestä, jonka napajännite ylittää matkapuhelimen suurimman sallitun käyttöjännitteen.
• · ·
Keksinnölle on ominaista, että jännitettä laskevana elementtinä ·' V käytetään resistiivistä kaapelia, joka toisesta päästään liitetään ulkopuoliseen 25 jännitelähteeseen ja toisesta päästään liitetään elektroniikkayksikköön, joka • · :.*·· puolestaan liitetään suoraan matkapuhelimeen sen virransyöttöä varten.
:T: Elektroniikkayksikkö sisältää muun muassa jännitteen säätimen. Ulkopuolisen lähteen napajännitteen ja käyttöyksikön ulostulojännitteen potentiaaliero voidaan tällä tavoin jakaa kahteen komponenttiin, nimittäin resistiivisen kaapelin .—. 30 yliolevaan jännitepudotukseen ja jännitteen säätimen yliolevaan toiseen jännitepudotukseen. Kaapelin ylioleva jännitepudotus aiheuttaa ohmisia : lämpöhäviöitä, jolloin kaapeli lämpiää. Jännitteen säätimen ylioleva jännitteen • · · :...: pudotus aiheuttaa jännitteen säätimen lämpiämisen. Tällä tavoin voidaan häviötehot jakaa kaapelin ja jännitteen säätimen välillä, minkä vuoksi jännitteen .·. : 35 säädin voidaan tehdä pienemmäksi verrattuna siihen, ettei käytetä lainkaan • ·· • · 2 107653 resistiivistä kaapelia.
Kiertämällä kaapeli spiraaliksi keskitetään lämpöhäviöt tilassa.
Kuvioiden selitys
Kuvio 1 on perspektiivikuva keksinnön mukaisesta käyttöyksiköstä ja 5 kuvio esittää kuinka käyttöyksikköä käytetään matkapuhelimen syöttämiseksi savukkeensytytin ulosotosta, ja kuvio 2 on elektroniikkayksikön kytkentäkaavio.
Ensisijainen suoritusmuoto
Kuvio 1 esittää matkapuhelimen 1, keksinnön mukaisen käyttöyksikön 10 2 sekä savukkeensytytin ulosoton 3. Normaalisti matkapuhelin 1 ottaa käyttöjännitteensä akkupaketista, joka on sijoitettu ei-esitettyyn koteloon, joka voidaan työntää kiinni matkapuhelimen takapuolelle. Kotelossa on akkujen kanssa tavanomaiset jousikoskettimet akkujen liittämiseksi sähköisesti matkapuhelimen sähköisiin piireihin.
15 Esillä olevan keksinnön mukainen käyttöyksikkö 2 sisältää resistiivisen kaapelin 4, joka on kierretty spiraaliksi ja jossa on kaksi päätä, joista toinen on kytketty kosketinlaitteeseen 5 savukkeensytytin ulosottoa 3 varten. Kaapelin 4 vastakkaisessa päässä on kotelo 6, joka sisältää kuviossa 2 lähemmin kuvatun elektroniikkayksikön. Kotelo 6 käsittää pitkittäiset urat 7, 8, 20 jotka on tarkoitettu työnnettäviksi matkapuhelimen 1 kotelossa 11 oleviin vastaaviin uriin 9,10.
• · *·’/ Kotelossa 6 oleva elektroniikkayksikkö sijaitsee ei-esitetyilä piirikortilla, • · · ];’·* joka on asennettu kotelon sisään. Kuviosta 2 ilmenee, että elektroniikkayksikkö : sisältää 2 sisääntulonapaa J1 ja J2, joista J1 on kytketty ulkopuolisen 25 jännitelähteen positiiviseen napaan ja toinen J2 saman jännitelähteen miinusnapaan. Napa J2 on maadoitettu, kun taas napa J1 on virtaa kuljettava. :T: Elektroniikkayksikössä on kaksi ulostulonapaa J3, J4 ei-esitettyjen jousikoskettimien muodossa, jotka on tarkoitettu tulemaan kosketukseen matkapuhelimen 1 kotelossa olevien, ei-esitettyjen kosketinlevyjen kanssa. .···. 30 Ulostulojännite napojen J3 ja J4 yli pitää olla matkapuhelimen suurimman ja pie- *·* nimmän sallitun käyttöjännitteen välillä huolimatta siitä, että sisääntulojännite : napojen J1 ja J2 yli, joka siten on yhtä suuri kuin ulkopuolisen jännitelähteen • ·· napajännite pienennettynä resistiivisessä kaapelissa tapahtuvalla po- tentiaalipudotuksella, voi olla suurempi kuin suurin sallittu käyttöjännite.
. ·. : 35 Napojen J2 ja J4 välillä kulkee maajohdin 17. Elektroniikkayksikön sydämenä on • · · • · 3 107653 jännitteensäädin 12, jonka sisääntulo on kytketty sisääntulokoskettimeen J1 ja < jonka ulostulo on kytketty ulostulokoskettimeen J3. Jännitteen säädin 12 on integroidun piirin muodossa, joka täytyy varustaa kondensaattoreilla 13 ja 14, jotta integroitu piiri toimii jännitteen säätimenä. Zener-diodi 15, joka on kytketty 5 esitetyllä tavalla jännitesäätimen sisääntuloon ja maajohtimen 17 väliin, palvelee niin kutsuttuna transorberina jännitteensäätimen sisääntulossa olevan jännitteen amplitudin rajoittamiseksi. Kondensaattori 18, joka on kytketty sisääntulonapojen J1 ja J2 väliin, sekä samanlainen kondensaattori 19, joka on kytketty ulostulonapojen J3 ja J4 väliin, palvelevat suodattimena sisään- ja 10 ulostulojännitteissä esiintyvien niin kutsuttujen piikkien suodattamiseksi pois.
Suurimmat häviötehot käyttöyksikössä esiintyvät matkapuhelimen lähetyksen aikana. Keksinnön mukaisesti voidaan käyttöyksikkö mitoittaa siten, että osan häviötehoista ottaa vastaan resistiivinen kaapeli, kun taas jäljelle jäävä, edullisesti pienempi osa otetaan vastaan jännitteen säätimessä. Tällä 15 toimenpiteellä varmistetaan, että elektroniikkayksikön komponentit altistetaan vain merkityksettömälle lämpenemiselle maksimikuormituksen yhteydessä ja että pääosa lämpöhäviöistä tapahtuu resistiivisessa kaapelissa.
Mahdollisimman mitätön elektroniikkakomponenttien lämpeneminen on toivottavaa, jotta vältetään tarve sijoittaa koteloon 6 erillinen jäähdytysjärjestely 20 tai jäähdytyslaite. Resistiivinen kaapeli sitä vastoin sijaitsee vapaasti ilmassa ja ... sillä on suuri lämpöä luovuttava pinta, mikä merkitsee että kaapeli soveltuu ;*.* hyvin suurten lämpötehojen säteilemiseen. Kaapelin resistanssi ja pituus pitää • · · ]·*·' valita siten, että kaapelin lämpötila ei tule niin lämpimäksi, että käyttäjä polttaa ♦: itsensä kaapelissa, kun matkapuhelin on lähetyskäyttötilassa pitkän ajan. Hakija 25 on havainnut sopivaksi valita kaapelin pituus ja resistanssi siten, että sen • * lämpötila nousee enintään ruumiin lämpötilaan, ts. 37 °C, edellytyksellä että :T: lähetetään pitkä aika.
Yllä olevan perustelun huomioiden on siten sopivaa mitoittaa kaapelin ominaisuudet seuraavalla tavalla: .···. 30 Kaapelin resistanssi pitää valita siten, että jännitteen pudotus kaapelin yli, laskettuna ohmin lain avulla kun matkapuhelin on asetettu ·’·· i maksimikuormitukselle ja täten ottaa maksimivirran, on suurimmillaan yhtä suuri kuin ero ulkopuolisen jännitelähteen napajännitteen ja sellaisen summan välillä, :y. joka muodostuu pienimmästä sallitusta käyttöjännitteestä sekä jännitteen : 35 säätimen niin kutsutusta drop-out-jännitteestä, ts. pienimmästä sallitusta sää- • « 4 107653 timen yliolevasta jännitepudotuksesta, jolla säädin päästää lävitseen virtaa. Tämä drop-out-jännite on tavallisesti suuruusluokkaa 0,4 - 0,5 V. Kaapelin yli oleva jännitepudotus valitaan edullisesti olemaan yhtä suuri kuin mainitun napajännitteen ja suurimman sallitun käyttöjännitteen välinen ero.
5 Kaapelin resistanssiarvo täytyy kuitenkin asettaa suhteessa kaapelin pituuteen, niin että kaapeli ei saa tulla sallittua kuumemmaksi. Lyhyt kaapeli, jolla on korkea resistanssiarvo, täyttää yllä olevat suhteet, mutta sillä on pieni lämpöä luovuttava pinta ja se tulee tämän vuoksi kuumaksi. Sen sijaan pitää kaapelin resistanssi valita pienemmäksi, niin että kaapeli tulee pitkäksi ja 10 lämpöä luovuttava pinta suureksi. Toisaalta kaapeliresistanssia ei pidä valita liian matalaksi, niin että kaapelin pituus tulee hankalan pitkäksi, vaikka kaapeli kierretään spiraaliksi. Jos käytettävissä oleva kaapeliresistanssi on matala, niin että kaapelipituus siten tulee kömpelön pitkäksi, on mahdollista käyttää kaapelia, jossa on useita johtimia ja kytkeä niistä tietyt sarjaan. Kuvio 2 havainnollistaa 15 kuinka elektroniikkayksikkö kytketään tapauksessa, jossa kaapeli 2 sisältää 4 johdinta, jotka on merkitty 21,22, 23 ja 24.
Kolme kaapelin johtimista, tarkemmin määriteltynä johtimet 21,22,23, kytketään sarjaan toistensa kanssa ja sarjakytkennän yksi pää liitetään ulkopuolisen jännitelähteen plusnapaan, kun taas sarjakytkennän toinen pää 20 liitetään sisääntulonapaan J1. Kaapelin kolmas johdin 24 kulkee ulkopuolisen ... jännitelähteen miinusnavan ja elektroniikkayksikön maajohtimen 17 välillä. Tällä *; V tavoin kolminkertaistetaan resistanssi tietyllä käyttöyksikön pituudella.
• · · [·*·/ Jotta saadaan mainittu kaapelin kolmen johtimen 21 - 23 sarjaan ' kytkentä, voidaan johtimet 22,23 kaapelin yhdessä päässä hiottaa toisiinsa, kun 25 taas johtimet 21 ja 22 kaapelin toisessa päässä yhdistetään toisiinsa silauksella • « V·; 20, joka sähköisesti yhdistää kaksi sisääntulevaa sisääntulonapaa J5 ja J6 toisiinsa.
Siltauksen 20 sijasta voidaan johtimet 21 ja 22 kaapelin 3 toisessa päässä oikosulkea toisiinsa esimerkiksi juottamalla.
.···. 30 Jännitteen säädin täytyy aina mitoittaa siten, että jännitteen pudotus, /’* jonka sen täytyy aikaansaada, ts. napajännite vähennettynä kaapelin yliolevan :·· J jännitepudotuksen ja säätimen drop-out jännitteen summalla, ja laskettuna suurimmalla käyttövaralla, suurimmalla käyttövirralla kertomisen jälkeen alittaa jännitesäätimen suurimman nimellistehon, ts. häviötehon, jonka jännitesäädin • ♦ .·.: 35 kykenee johtamaan pois aikayksikköä kohti.
• ♦ 5 107653
Esimerkkinä keksinnön mukaisen käyttöyksikön soveltamisesta * voidaan mainita, että auton akku antaa jännitteen, joka vaihtelee 11 ja 15 voltin tasajännitteiden välillä. Matkapuhelimella on suurin käyttöjännite 8,0 V ja pienin käyttöjännite 5,3 V. Matkapuhelimen suurin käyttövirta on 800 milliamperia, sen 5 pienin käyttövirta on noin 60 milliamperia. Resistiivisella kaapelilla on pituus, joka - kaapelin resistanssin toleransseista riippuen - tyypillisesti on välillä 2,8 m ja 3,5 m. Kaapeli on kierretty spiraaliksi, jonka pituus on tyypillisesti noin 40 cm. Kaapeli sisältää neljä johdinta, joista kunkin resistanssi on 3,25 ohmia. Ainoastaan kahta johdinta käytetään, nimittäin maajohdinta ja virtaa kuljettavaa 10 johdinta. Näin kokonaisuudessaan kaapelin resistanssi on 6,5 ohmia. Jännitteen säädin on tyyppiä LM 2940 - 8, joka on kytketty siten, että se antaa säädetyn ulostulojännitteen 8V. Jatkuva lähetys 20 minuutin ajan aiheutti kaapelin tuskin havaittavan lämpenemisen huoneenlämpötilasta, noin 18 °C, noin 35 °C:seen. Lyhyemmän lähetysjakson aikana ei havaittu lainkaan 15 lämpenemistä. Akkujännite oli perinteinen 12 V.
Esitetty suoritusmuoto voi vaihdella oheisten patenttivaatimusten puitteissa.
··» • * ♦ · · • · • · · « * · • · • · ♦ • · · • · • · • · • · • · · • · · • · ··· • · · • · * • · • · · • « * • · · • · • · * • · · • · · I • · · ' « · • · • · · « · -• · · • · · • » • · • · · • · · • »

Claims (5)

6 107653
1. Käyttöyksikkö matkapuhelinta varten, jonka syöttöjännitteen tulee olla suurimman sallitun käyttöjännitteen ja pienimmän sallitun käyttöjännitteen 5 välillä, matkapuhelimen syöttämiseksi ulkopuolisesta jännitelähteestä, jonka napajännite ylittää matkapuhelimen suurimman sallitun käyttöjännitteen, tunnettu - resistiivisestä kaapelista (4), jolla on kaksi päätä, joista toinen on tarkoitettu liitettäväksi napajännitteeseen, 10. elektroniikkayksiköstä, joka on järjestetty koteloon (6) ja jolla on sisääntulo (J1, J2) ja ulostulo (J3, J4), joka sisääntulo on tarkoitettu liitettäväksi kaapelin toiseen päähän ja joka ulostulo on tarkoitettu liitettäväksi matkapuhelimen virtasisääntuloon, - elektroniikkayksikköön sisältyvästä jännitteen säätimestä (12), joka 15 antaa säädetyn ulostulojännitteen, joka on oleellisesti yhtä suuri kuin matkapuhelimen suurin sallittu käyttöjännite ja joka on elektroniikkayksikön ulostulossa (J3, J4), - jolloin kaapelin resistanssi on valittu siten, että jännitteen pudotus kaapelin yli - laskettuna ohmin lain avulla, kun 20 matkapuhelin on altistettu maksimikuormitusolosuhteille ja täten ottaa maksimivirran, on suurimmillaan yhtä suuri kuin ero mainitun napajännitteen : sekä pienimmän sallitun käyttöjännitteen ja säätöjännitteen drop-out jännitteen * · summan välillä, - jolloin kaapelin pituus on valittu kaapelin resistanssiin nähden siten, ·:··: 25 että kaapelin ulkopuolinen lämpötila matkapuhelimen pitkäaikaisen :*·.· maksimikuormituksen aikana suurimmillaan nousee noin 50 °C:seen, edullisesti noin 35 °C:seen. • · ·
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen käyttöyksikkö, tunnettu siitä, että kaapeli on kierretty ruuvispiraalin muotoon kaapelin lämpöä luovuttavan • « ... 30 pinnan keskittämiseksi.
• · *:** 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen käyttöyksikkö, tunnettu siitä, että jännitteen säädin on valittu siten, että jännitteen pudotus, joka :***: mahdollisesti jää jäljelle pudotettavaksi, ts. napajännite vähennettynä kaapelin yli olevan jännitteen pudotuksen ja jännitteen säätimen drop-out-jännitteen • ♦ · l *. 35 summalla, kerrottuna maksimivirralla alittaa jännitteen säätimen suurimman • ♦ · • · · • · 7 107653 nimellistehon.
* 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen käyttöyksikkö, tunnettu siitä, että elektroniikkayksikkö sisältää amplitudin rajoituspiirin (15), joka on kytketty elektroniikkayksikön sisääntuloon (J1, J2) yli.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen käyttöyksikkö, tunnettu siitä, että kaapeli sisältää neljä johdinta, joista kolme on kytketty sarjaan toistensa kanssa, jolloin sarjaan kytketty johdin on kytketty ulkopuolisen jännitelähteen plusnavan ja elektroniikkayksikön virtaajohtavan johtimen väliin, kun taas jäljelle jäävä neljäs johdin on paluujohdin ulkopuolisen jännitelähteen 10 negatiivisen navan ja elektroniikkayksikön maan välillä. ··· • · · • · • · · • · · • · • · · • · · • · • · • · • · « · · • · · • · • · · • · · • · · • · • · · • · »1 · ·· · * • · • · · • · · • · · · • · · 1 · · • · ··· · • · ♦ • · · • · • · • · · • · t • · 8 107653
FI921389A 1990-07-31 1992-03-30 Käyttöyksikkö matkapuhelinta varten FI107653B (fi)

Applications Claiming Priority (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9002541 1990-07-31
SE9002541A SE466722B (sv) 1990-07-31 1990-07-31 Drivenhet foer en mobiltelefon
SE9100389 1991-06-03
PCT/SE1991/000389 WO1992002980A1 (en) 1990-07-31 1991-06-03 A power supply interface
US15911193 1993-11-30
US08/159,111 US5350949A (en) 1990-07-31 1993-11-30 Power supply interface

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI921389A0 FI921389A0 (fi) 1992-03-30
FI921389A FI921389A (fi) 1992-03-30
FI107653B true FI107653B (fi) 2001-09-14

Family

ID=26660824

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI921389A FI107653B (fi) 1990-07-31 1992-03-30 Käyttöyksikkö matkapuhelinta varten

Country Status (12)

Country Link
US (1) US5350949A (fi)
EP (1) EP0470060B1 (fi)
AU (1) AU638159B2 (fi)
CA (1) CA2065844C (fi)
DE (1) DE69105073T2 (fi)
DK (1) DK0470060T3 (fi)
ES (1) ES2063487T3 (fi)
FI (1) FI107653B (fi)
NO (1) NO178359C (fi)
NZ (1) NZ238443A (fi)
SE (1) SE466722B (fi)
WO (1) WO1992002980A1 (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB9401318D0 (en) * 1994-01-25 1994-03-23 Comtronics Mfg Group Ltd Mobile telephone arrangements
US5663630A (en) * 1996-01-26 1997-09-02 K-G Motors, Inc. Transponder charging apparatus
JPH1032934A (ja) * 1996-05-13 1998-02-03 J N T:Kk 携帯電話用二次電池の充電装置
US5886883A (en) * 1998-02-11 1999-03-23 Dedicated Digital Technology, Inc. Alternative power supply system for replacement of nickel-cadmium battery packs
TW581947B (en) * 2002-12-16 2004-04-01 Inventec Appliances Corp Personal digital assistant with voltage protection
US7435141B2 (en) * 2004-10-12 2008-10-14 Radioshack Corporation Connector apparatus, and associated method, for powering a set of consumer electronic devices

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3896364A (en) * 1973-08-15 1975-07-22 Richard A Reister Electric razor adapter
JPS60223231A (ja) * 1984-04-19 1985-11-07 Nec Corp 無線通信機
JPS63226124A (ja) * 1986-10-29 1988-09-20 Oki Electric Ind Co Ltd 無線装置用レベル制御回路
JPH07114382B2 (ja) * 1986-11-18 1995-12-06 日本電気株式会社 携帯無線機用車載アダプタ−
US4831321A (en) * 1987-03-03 1989-05-16 Robert Cooper Trickle jumping charging device
JPH077996B2 (ja) * 1988-05-23 1995-01-30 日本電気株式会社 電話機分離検出回路
US4829224A (en) * 1988-05-23 1989-05-09 George Gandelman Battery pack for cellular telephone
US5019767A (en) * 1989-02-16 1991-05-28 Nintendo Co., Ltd. Portable power supply
JPH0681086B2 (ja) * 1989-03-31 1994-10-12 三菱電機株式会社 移動無線機
US5036532A (en) * 1989-08-03 1991-07-30 Motorola, Inc. Portable telephone with power source/mode change during calls

Also Published As

Publication number Publication date
NO178359C (no) 1996-03-13
DK0470060T3 (da) 1994-12-27
AU638159B2 (en) 1993-06-17
DE69105073D1 (de) 1994-12-15
NZ238443A (en) 1993-05-26
SE9002541L (sv) 1992-02-01
US5350949A (en) 1994-09-27
FI921389A0 (fi) 1992-03-30
FI921389A (fi) 1992-03-30
AU8230291A (en) 1992-03-02
SE9002541D0 (sv) 1990-07-31
NO921176L (no) 1992-03-26
WO1992002980A1 (en) 1992-02-20
SE466722B (sv) 1992-03-23
EP0470060A1 (en) 1992-02-05
CA2065844C (en) 2000-10-17
EP0470060B1 (en) 1994-11-09
NO178359B (no) 1995-11-27
NO921176D0 (no) 1992-03-26
ES2063487T3 (es) 1995-01-01
CA2065844A1 (en) 1992-02-01
DE69105073T2 (de) 1995-03-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5170067A (en) Plug insertable into a vehicle cigarette lighter receptacle and having electronic components and a printed circuit board therein
US5783872A (en) Auxiliary battery voltage/temperature compensation for automotive 12 volt system for electric vehicles
US5414340A (en) Feedback circuit for high efficiency linear DC power supply
EP1903588B1 (en) Trigger Switch
EP0500722A4 (en) Battery pack including electronic power saver
NO873633L (no) Startkabel.
FI107653B (fi) Käyttöyksikkö matkapuhelinta varten
GB2346477A (en) Battery pack
US6548993B1 (en) Power supply module having internal energy storage circuit for stable oscillation
CA2208845C (en) Electrical apparatus
JP2003051205A (ja) 自動車におけるランプ接続装置
JP2005197244A (ja) 出力フィルタが組み込まれた可撓性平型導電体
JP2001061285A (ja) コンデンサ誘導電動機の始動装置
US11670951B1 (en) Fast charging small form factor mobile device charger with quick battery swap
US8908350B2 (en) Capacitor
JPH10126958A (ja) 電源装置の過電流保護回路
JP2877749B2 (ja) プリント基板を内蔵する小型電気機器
US20070063806A1 (en) Voltage-controlled rectifier for motor vehicle
JP3085893U (ja) オフライン放電保護装置
KR200367511Y1 (ko) 코일 온도 보상 회로 및 온도 보상 회로가 내장된 소켓
GB2380336A (en) Power supply circuit for vehicle lamp
JPH059023U (ja) 電動機の雑音防止回路
KR20060126337A (ko) 건전지를 이용한 휴대폰 충전장치
JP2004512795A (ja) アキュムレータ及びユーザを備える小型電気デバイス