FI106756B - Monitorointimenetelmä ja monitorointijärjestely - Google Patents

Monitorointimenetelmä ja monitorointijärjestely Download PDF

Info

Publication number
FI106756B
FI106756B FI990953A FI990953A FI106756B FI 106756 B FI106756 B FI 106756B FI 990953 A FI990953 A FI 990953A FI 990953 A FI990953 A FI 990953A FI 106756 B FI106756 B FI 106756B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bit
bits
som
sliding window
signal
Prior art date
Application number
FI990953A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI990953A (fi
FI990953A0 (fi
Inventor
Juha Sundelin
Original Assignee
Nokia Networks Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Networks Oy filed Critical Nokia Networks Oy
Priority to FI990953A priority Critical patent/FI106756B/fi
Publication of FI990953A0 publication Critical patent/FI990953A0/fi
Publication of FI990953A publication Critical patent/FI990953A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI106756B publication Critical patent/FI106756B/fi

Links

Landscapes

  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)
  • Communication Control (AREA)

Description

1 106756
Monitorointimenetelmä ja monitorointijärjesteiy
Keksinnön ala
Keksinnön kohteena on monitorointimenetelmä, jossa monitoroidaan signaalia liukuvalla ikkunalla.
5 Keksinnön tausta
Signaalin monitoroinnissa eli tarkkailussa käytetään apuna ns. liukuvaa ikkunaa, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi ohjelmoitavalla logiikalla ja siihen sovitetulla ohjelmistolla. Mikäli signaali koostuu esimerkiksi biteistä, voidaan monitoroinnissa tarkkailla esimerkiksi eri bittien lukumäärää signaalissa.
10 Monitoroinnin avulla voidaan tarkkailla esimerkiksi ohjaus- ja hälytyssignaale-ja.
Tunnetun tekniikan mukaisen monitorointijäijestelyn toteutuksessa on tyypillisesti käytetty ainakin yhtä siirtorekisteriä ja ohjelmoitavaa logiikkapiiriä. Järjestelyn toteutus on kuitenkin vaatinut paljon signaalireittejä rekisterin ja 15 logiikkapiirin välille. Signaalireittien muodostaminen on vaatinut paljon logiikka-piirin soluja. Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä, että monitorointijäijestelyn toteuttamisessa on pitänyt käyttää logiikkapiiriä, jossa on ollut suhteellisen paljon soluja. Logiikkapiirit ovat kuitenkin sitä kalliimpia mitä enemmän niissä on soluja.
20 Tunnetun tekniikan mukaisessa monitorointijärjestelyssä on käytetty siirtorekisteriä, jonka pituus on ollut sama kuin liukuvan ikkunan pituus. Mikäli ikkuna on ollut esimerkiksi n-bittiä pitkä, on logiikkapiirille pitänyt muodostaa signaaliteitä myös n-kappaletta. Muodostettavia signaaliteitä pitkin monitoroitava signaali on reititetty siirtorekisteristä logiikkapiirille. Monitoroinnissa käytet- 25 tävän ikkunan koon kasvattaminen on siis vaatinut entistä enemmän logiikka-soluja signaaliteiden muodostamista varten, jolloin varsinaisen monitorointi-funktion toteuttamiselle on jäänyt entistä vähemmän soluja. Lisäksi tunnetun tekniikan mukainen monitorointijärjesteiy on toiminut suhteellisen hitaasti, jolloin se ei ole soveltunut suurilla nopeuksilla toimiviin järjestelmiin.
• .
30 Keksinnön lyhyt selostus
Keksinnön tavoitteena on siten toteuttaa menetelmä ja menetelmän toteuttava laitteisto siten, että yllä mainitut ongelmat saadaan ratkaistua. Tämä saavutetaan johdannossa esitetyn tyyppisellä menetelmällä, jolle on tunnus-·φι : omaista, että alustetaan liukuva ikkuna täyteen samoja alustusbittejä, siirre- 2 106756 tään monitoroitavaa signaalia biteittäin liukuvan ikkunan läpi, lasketaan ennalta määrättyjen bittien, jotka kulloinkin ovat liukuvassa ikkunassa, lukumäärä, muutetaan bittien lukumäärää, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvan ikkunan lähdöstä saatava bitti ovat erilaiset.
5 Keksinnön kohteena on myös monitorointijärjestely, joka käsittää monitoroitavaa signaalia vastaanottavan monitorointivälineen, joka monitoroi vastaanottamaansa signaalia liukuvalla ikkunalla.
Keksinnön mukaiselle järjestelylle on tunnusomaista, että monitorointijärjestely käsittää alustusvälineen, joka alustaa liukuvan ikkunan täyteen 10 samoja alustusbittejä, laskentavälineen, joka laskee monitorointivälineen vastaanottamassa signaalissa esiintyvien ennalta määrättyjen bittien lukumäärän, valitsimen, joka muuttaa laskettujen bittien lukumäärää, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvan ikkunan lähdöstä saatava bitti ovat erilaiset.
Keksinnön edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patentti-15 vaatimusten kohteena.
Keksintö perustuu siihen, että monitorointiväline alustetaan arvoltaan eri biteillä kuin mitä on tarkoitus myöhemmin laskea. Tällöin monitoroitavat bitit, jotka muuttavat monitorointivälineessä olevien 0-ja 1 -bittien lukumäärän suhdetta, on mahdollista laskea.
20 Keksinnön mukaisella menetelmällä ja järjestelyllä saavutetaan useita etuja. Järjestely mahdollistaa sen, että signaaleja varten tehtävien sig-naalireittien lukumäärä pysyy pienenä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun järjestely toteutetaan esimerkiksi ohjelmoitavalla logiikkapiirillä, tarvitaan logiikkasoluja toteutuksessa suhteellisen vähän. Keksinnön mukaisella järjes-25 telyllä on myös helppo toteuttaa monitorointi, jossa liukuvan ikkunan koko on suuri. Järjestely soveltuu myös käytettäväksi järjestelmissä, jotka toimivat suurella nopeudella. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestelyllä voidaan monitoroida signaaleja, joilla on suuri bittinopeus.
Kuvioiden lyhyt selostus l 30 Keksintöä selostetaan nyt lähemmin edullisten suoritusmuotojen yh- • · teydessä, viitaten oheiseen piirrokseen, jossa kuvio 1 esittää keksinnön mukaista monitorointijärjestelyä.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Viitaten kuvioon 1 monitorointijärjestely käsittää monitorointiväli-35 neen 10, invertterin 20, valitsimen 25, valitsimen 40, alustusvälineen 45, las- 3 106756 kentavälineen 50 ja logiikkaosan 60. Monitorointiväline 10 voidaan toteuttaa esimerkiksi FIFO-periaatteella (FIFO = First In First Out) toimivalla elimellä. Jos monitorointijärjestely vastaanottaa bittejä, niin FIFO-periaatteen mukaisesti bitit siirtyvät monitorointivälineestä 10 eteenpäin vastaanottojärjestyksessä.
5 Monitorointijäijestely toteutetaan käytännössä esimerkiksi ASIC:lla, EPLD- tai FPGA-piirillä.
Kuviosta 1 nähdään, että monitorointiväline 10 käsittää neljä tuloa: resetointi-, moodinvalinta-, data- ja kellotulon. Resetointituloon (reset) tuodaan reset-signaali, jolla monitorointiväline 10 voidaan resetoida. Reset-signaalin 10 vastaanottamisen jälkeen monitorointiväline 10 asetetaan johonkin ennalta määrättyyn ja ennalta tunnettuun tilaan. Moodinvalintatuloon (mode) tuodaan moodinvaiintasignaali, jota käytetään myös valitsimen 40 ohjaussignaalina. Moodinvalintasignaaliila asetetaan monitorointiväline 10 ja laskentaväline 50 toimimaan halutulla tavalla. Koska monitorointiväline 10 on eräänlainen rekis-15 teri, on monitorointivälineellä jokin ennalta määrätty pituus, joka määrittää samalla liukuvan ikkunan koon. Käytännössä monitorointivälineen pituus on sama kuin liukuvan ikkunan koko.
Kuviosta 1 nähdään lisäksi, että laskentaväline 50 käsittää neljä tuloa: enable-, laskenta-, resetointi-ja kellotulon. Monitorointivälineen 10 reset-20 tulo on kytketty laskentavälineen 50 reset-tuloon. Monitorointiväline 10 ja las-kentaväiine 50 voidaan siis asettaa resetointisignaalilla samanaikaisesti ennalta määrättyyn alkutilaan. Lisäksi kuviosta nähdään, että monitorointivälineen 10 kellotulo on kytketty laskentavälineen 50 kellotuloon. Tämä tarkoittaa sitä, että monitorointivälinettä ja laskentavälinettä kellotetaan samalla kellosignaalil-v 25 la.
Monitorointivälineen 10 datatulo vastaanottaa monitoroitavaa data-signaalia. Monitorointiväline muodostaa vastaanottamalleen datasignaalille liukuvan ikkunan, jonka avulla datasignaalin bittejä tarkkaillaan. Monitoroitu data-signaali muodostaa monitorointivälineen lähtösignaalin (data_out), joka siirre-30 tään tulosignaaliksi esimerkiksi järjestelmän muita osia varten. Signaalin moni-. torointi ei yleensä muuta monitoroitavan signaalin sisältöä. Toisin sanoen mo- nitorointivälineelle tuleva signaali (datajn) poistuu jonkin ajan kuluttua monitorointivälineestä 10.
Monitorointivälineen lähtösignaali kytketään myös valitsimelle 25, 35 johon tuodaan myös monitorointivälineen datatuloon tuleva datasignaali. Valitsin 25 muodostaa vastaanottamistaan signaaleista eneble-signaalin tai 4 106756 enable-bitin, joka viedään laskentavälineen 10 enable-tuloon. Kun enable-sig-naali on aktiivinen, niin laskentaväline voi joko kasvattaa tai pienentää laskurinsa arvoa. Riippuen järjestelystä enable-bitti voi olla aktiivinen joko 1-tilassa tai 0-tilassa. Kuvion mukaisessa järjestelyssä enable on aktiivinen 1-tilassa.
5 Monitorointivälineen datatuloon tuleva signaali viedään invertterin 20 kautta valitsimelle 40. Datatuloon tuleva signaali viedään myös suoraan valitsimelle 40. Invertterin kautta valitsimelle 40 mennyt signaali ja suoraan valitsimelle mennyt signaali ovat toistensa käänteissignaaleja. Toisin sanoen, kun suoraan datatulosta valitsimelle 40 tulee 0-bitti, niin silloin invertteriltä tulee va-10 litsimelle 1-bitti. Valitsimelle 40 tulevalla moodinvalintasignaalilla valitaan joko invertoimaton tai invertoitu datasignaali lähetettäväksi edelleen laskentaväli-neelle 50.
Monitorointijäijestely toimii seuraavalla tavalla. Aluksi aiustusväline 45 suorittaa alustuksen sen mukaan mitä signaaleja tai bittejä halutaan laskea. 15 Aiustusväline 45 alustaa liukuvan ikkunan alustusbiteillä ennen kuin monitoroitavaa signaalia siirretään liukuvaan ikkunaan. Kuten edellä mainittiin monito-rointivälineellä on jokin tietty pituus, joka on käytännössä sama kuin monitoroitavan ikkunan koko. Oletetaan, että monitorointivälineen pituus ja siten myös ikkunan koko on esimerkiksi 30 bittiä. Ikkunan koko voi olla ennalta määrätty 20 tai se voi olla kooltaan dynaamisesti muutettavissa.
Mikäli monitoroitavasta signaalista lasketaan 0-bittejä, alustetaan monitorointivälineen 10 sisällöksi 1-bittejä. Mikäli taas monitoroitavasta signaalista lasketaan 1-bittejä, alustetaan monitorointivälineen 10 sisällöksi 0-bittejä. Mikäli ikkunan koko on 30 bittiä, on myös alustusbittejä oltava 30 kappaletta. V 25 Monitorointivälineen 10 sisältö alustetaan moodinvalintasignaalilla ennen bittien laskennan aloittamista joko 0-biteiksi tai 1-biteiksi.
Monitorointijärjestelyssä voidaan siis käyttää esimerkiksi kahta eri toimintamoodia. Ensimmäisessä toimintamoodissa monitorointiväline 10 alustetaan täyteen 0-bittejä, jolloin laskentaväline 50 laskee monitoroitavassa sig-30 naalissa olevia 1-bittejä. Toisessa toimintamoodissa monitorointiväline 10 .1 alustetaan täyteen 1-bittejä, jolloin laskentaväline 50 laskee monitoroitavassa signaalissa olevia 0-bittejä. Ennen monitorointia monitorointijärjesteiy voidaan resetoida, jolloin esimerkiksi laskentavälineen laskurin arvo nollautuu.
Laskentaväline 50 pitää lukua ennalta määrätyistä biteistä, jotka 35 esiintyvät monitoroitavassa signaalissa. Laskentaväline on toteutettu siten, että sen kykenee laskemaan ikkunan kokoon asti. Tämä tarkoittaa sitä, että mi- s 106756 käli monitoroitavan ikkunan koko on 30 bittiä, on laskentavälineen laskenta-alue välillä 0 - 30. Laskentaväline 50 ei voi bittejä laskiessaan saada sellaisia arvoja, jotka ovat nollan alapuolella tai jotka ovat ikkunan koon yläpuolella. Laskentavälineen laskentasuunta on suoraan valittavissa tulevan datan perus-5 teella.
Oletetaan, että tarkoituksena on laskea signaalissa esiintyviä 0-bit-tejä. Tuolloin moodinvalintasignaalilla alustetaan monitorointivälineen 10 sisällöksi 1-bittejä. Mikäli liukuvan ikkunan koko on esimerkiksi 30 bittiä, on ikkunassa olevien 1-bittien lukumäärä alustuksen jälkeen 30 kappaletta. Koko ik-10 kuna on siis täynnä 1-bittejä.
Oletetaan vielä, että ensimmäinen monitorointivälineeseen 10 kellotettava databitti on 1-bitti, jolloin ensimmäinen monitorointivälineestä 10 pois kellotettava bitti on myös 1-bitti, koska monitorointiväline 10 oli alunperin alustettu täyteen 1-bittejä. Monitorointivälineeseen 10 kellotettava 1-bitti menee 15 myös laskentavälineelle 50 valitsimen 40 kautta.
Monitorointivälineeseen 10 kellotetusta 1-bitistä ja monitorointivälineestä pois kellotetusta 1-bitistä muodostetaan valitsimessa 25 enable-sig-naali, jonka arvosta riippuu sallitaanko laskentavälineen 50 muuttaa laskurinsa arvoa. Valitsin 25 muodostaa vastaanottamistaan biteistä enable-signaalin, jo-20 ka on käytännössä 0-bitti. Muodostettu enable-signaali tarkoittaa kuitenkin käytännössä sitä, että laskentavälineen 50 ei sallita olla sellaisessa tilassa, että se kykenee muuttamaan valitsimelta 40 tulevan databitin perusteella laskurinsa arvoa. Monitorointivälineen vastaanottaman ensimmäisen bitin, joka oli 1-bitti, jälkeenkin laskentavälineen 50 laskurin arvo on siis nolla. Monitorointi-: 25 väline sisältää ensimmäisen bitin vastaanottamisen jälkeenkin 30 kappaletta 1-bittejä. Toisin sanoen valitsin 25 ei generoi sellaista enable-signaalia, joka mahdollistaisi laskentavälineen muuttaa laskurinsa arvoa.
Oletetaan sitten, että monitorointivälineeseen 10 seuraavaksi kellotettava databitti on 0-bitti, jolloin monitorointivälineestä 10 poistuu yksi 1-bitti. 30 Monitorointivälineeseen 10 kellotettava 0-bitti menee sellaisenaan myös valit-.· simelle 40. Monitorointivälineeseen 10 kellotettava 0-bitti menee myös invert- terille 20, joka kääntää bitin 1-bitiksi, joka viedään edelleen valitsimelle 40. Valitsin 40 muodostaa vastaanottamistaan biteistä 1-bitin, joka viedään laskenta-välineen 50 laskentatuloon. Edellä mainitussa esimerkissä valitsin 40 siis koko 35 ajan valitsee invertoidun signaalin. 1 · β 106756
Monitorointivälineeseen 10 kellotetusta 0-bitistä ja monitorointiväli-neestä pois kellotetusta 1-bitistä muodostetaan valitsimessa 25 enable-sig-naali, joka on nyt 1-bitti. Muodostettu enable-signaali tarkoittaa nyt sitä, että laskentavälineen 50 sallitaan olla sellaisessa tilassa, että se kykenee muutta-5 maan valitsimelta 40 tulevan bitin perusteella laskurinsa arvoa. Monitorointivä-lineen vastaanottaman databitin, joka oli tässä tapauksessa 0-bitti, perusteella laskentaväline 50 kasvattaa laskurinsa arvoa yhdellä, jolloin laskurin arvoksi tulee yksi. Monitorointiväline 10 sisältää toisen bitin vastaanottamisen jälkeen 29 kappaletta 1-bittejä ja yhden 0-bitin. Valitsin 25 siis muuttaa laskettujen bit-10 tien lukumäärää laskentavälineessä 50, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvan ikkunan lähdöstä saatava bitti ovat erilaiset.
Kun 0-bittien laskentaa edelleen jatketaan, niin jossakin kohtaa tulee sellainen tilanne, että monitorointivälineelle seuraavaksi kellotettava bitti on 1-tilassa ja monitorointivälineestä samalla kellosignaalilla poistuva bitti on 0-ti-15 lassa. Edellä mainitussa tilanteessa laskentaväline 50 vähentää laskurinsa arvoa yhdellä, koska ikkunan sisällä olevien 0-bittien lukumäärä väheni yhdellä. Laskentavälineen lähdöstä saadaan signaali, joka voidaan heti nähdä laskurin arvo. Laskentavälineen lähtösignaalissa voi olla esimerkiksi kolme alinta bittiä 1-bittejä, mikä tarkoittaa sitä, että monitoroitavassa signaalista on löytynyt tä-20 hän mennessä seitsemän etsittävää bittiä.
Seuraavassa esitetään taulukko, joka selventää laskentavälineen toimintaa.
Alustus tuleva bitti lähtevä bitti laskurin arvo 0_0_0_muuttumaton 0_J_0_kasvaa_ 0_0__1_pienenee_ 0 __1__1_muuttumaton J_0_0_muuttumaton v 11 0 pienenee • I - "" _ J_0__1_kasvaa_ 1 _1__1_muuttumaton 25 Taulukosta nähdään, että laskentaväline ei muuta laskurinsa arvoa, kun monitorointivälineeseen tuleva ja siitä poislähtevä bitti ovat samoja. Bitit .. ovat samoja, kun niiden arvot ovat samoja. Lisäksi nähdään, että laskurin ar- 7 106756 voa kasvatetaan, kun monitorointivälineeseen tuleva ja siitä poislähtevä bitti ovat arvoltaan erilaiset ja kun lähtevä bitti on arvoltaan samanlainen kuin alustuksessa käytetyt bitit. Edelleen nähdään, että laskurin arvoa pienennetään, kun monitorointivälineeseen tuleva ja siitä poislähtevä bitti ovat arvoltaan eri-5 laiset ja kun lähtevä bitti on arvoltaan erilainen kuin alustuksessa käytetyt bitit.
Laskentavälineen lähtösignaali, joka sisältää laskurin arvon, viedään logiikkaosalle 60, joka voi tarkkailla esimerkiksi sitä, että ikkunassa kulloinkin olevassa signaalissa on riittävä määrä ennalta määrättyjä bittejä. Koska logiikkaosa tulkitsee lasketut bitit laskurin arvosta, voidaan logiikkaosa toteut-10 taa pienellä määrällä kombinaatiologiikkakomponentteja.
Vaikka keksintöä on edellä selostettu viitaten oheisten piirustusten mukaiseen esimerkkiin, on selvää, ettei keksintö ole rajoittunut siihen, vaan sitä voidaan muunnella monin tavoin oheisten patenttivaatimusten esittämän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.

Claims (21)

1. Monitorointimenetelmä, jossa monitoroidaan signaalia liukuvalla ikkunalla, tunnettu siitä, että alustetaan liukuva ikkuna täyteen samoja alustusbittejä, 5 siirretään monitoroitavaa signaalia biteittäin liukuvan ikkunan läpi, lasketaan ennalta määrättyjen bittien, jotka kulloinkin ovat liukuvassa ikkunassa, lukumäärä, muutetaan bittien lukumäärää, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvan ikkunan lähdöstä saatava bitti ovat erilaiset.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että alustetaan liukuva ikkuna alustusbiteillä ennen kuin monitoroitavaa signaalia siirretään liukuvaan ikkunaan.
3. Förfarande enligt patentkrav 1, k ä n n e t e c k n a t av att av biten, som överförs tili det löpande fönstret, och av biten, som erhalls frän det 15 löpande fönstrets utgäng, bildas en enable-signal, som möjliggör ändring av de beräknade bitarnas antal.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että muodostetaan liukuvaan ikkunaan siirrettävästä bitistä ja liukuvan ikkunan 15 lähdöstä saatavasta bitistä enable-signaali, joka mahdollistaa laskettujen bittien lukumäärän muuttamisen.
4. Förfarande enligt patentkrav 1, k ä n n e t e c k n a t av att de beräknade bitamas antal ändras, när biten som överförs tili det löpande fönstret och biten som avgär frän det löpande fönstret har olika värden. 20 5. Förfarande enligt patentkrav 1, k ä n n e t e c k n a t av att de be räknade bitarnas antal bibehälls oförändrat, när biten som överförs tili det löpande fönstret och biten som avgär frän det löpande fönstret är lika.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että laskettujen bittien lukumäärää muutetaan, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvasta ikkunasta poistuva bitti ovat arvoltaan erilaiset.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että laskettujen bittien lukumäärä pidetään ennallaan, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvasta ikkunasta poistuva bitti ovat samoja.
6. Förfarande enligt patentkrav 1, kännetecknat av att frän v signalen som övervakas beräknas 0-bitar, när det löpande fönstret initieras tili 25 1-bitar.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, ♦\ että monitoroitavasta signaalista lasketaan 0-bittejä, kun liukuva ikkuna aluste- 25 taan 1-biteiksi.
7. Förfarande enligt patentkrav 1, kännetecknat av att frän signalen som övervakas beräknas 1-bitar, när det löpande fönstret initieras tili 0-bitar.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että monitoroitavasta signaalista lasketaan 1-bittejä, kun liukuva ikkuna alustetaan 0-biteiksi.
8. Förfarande enligt patentkrav 1, k ä n n e t e c k n a t av att de be- . : 30 räknade bitarnas antal ökas, när antalet förutbestämda bitar i fönstret som övervakas ökar.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, J 30 että kasvatetaan laskettujen bittien lukumäärää, kun ennalta määrättyjen bittien lukumäärä monitoroitavassa ikkunassa kasvaa.
8 106756 • Patenttivaatimukset
9. Förfarande enligt patentkrav 1,kännetecknat av att de beräknade bitarnas antal minskas, när antalet förutbestämda bitar i fönstret som övervakas minskar. 35 10. Förfarande enligt patentkrav 1,kännetecknat av att initie- ·· ring utförs innan signalen som övervakas överförs tili fönstret. 106756
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pienennetään laskettujen bittien lukumäärää, kun ennalta määrättyjen bittien lukumäärä monitoroitavassa ikkunassa pienenee.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että alustaminen tehdään ennen monitoroitavan signaalin siirtämistä ikkunaan. 9 106756
11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että enable-signaali muodostetaan vastaanotetuista biteistä XOR-funktion avulla.
12. Monitorointijäijestely, joka käsittää monitoroitavaa signaalia vas-5 taanottavan monitorointivälineen (10), joka monitoroi vastaanottamaansa signaalia liukuvalla ikkunalla, tunnettu siitä, että monitorointijärjestely käsittää alustusvälineen (45), joka alustaa liukuvan ikkunan täyteen samoja alustusbittejä, 10 laskentavälineen (50), joka laskee monitorointivälineen (10) vas taanottamassa signaalissa esiintyvien ennalta määrättyjen bittien lukumäärän, valitsimen (25), joka muuttaa laskettujen bittien lukumäärää, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvan ikkunan lähdöstä saatava bitti ovat erilaiset.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tun nettu siitä, että valitsin (25) muodostaa liukuvaan ikkunaan siirrettävästä bitistä ja liukuvan ikkunan lähdöstä saatavasta bitistä enable-signaalin, joka mahdollistaa laskentavälineen (50) muuttaa laskemiensa bittien lukumäärää.
14. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tun- 20. e 11 u siitä, että alustusväline (45) alustaa liukuvan ikkunan alustusbiteillä ennen kuin monitoroitavaa signaalia siirretään monitorointivälineeseen (10).
15. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tunnettu siitä, että laskentaväline (50) muuttaa laskemiensa bittien lukumäärää, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvasta ikkunasta poistuva bit- ν' 25 ti ovat arvoltaan erilaiset.
16. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tunnettu siitä, että laskentaväline (50) pitää laskemiensa bittien lukumäärän ennallaan, kun liukuvaan ikkunaan siirrettävä bitti ja liukuvasta ikkunasta poistuva bitti ovat samoja.
17. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tun- " n e tt u siitä, että laskentaväline (50) laskee monitoroitavassa signaalissa ole via 0-bittejä, kun alustusbitit ovat 1-bittejä.
18. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tunnettu siitä, että laskentaväline (50) laskee monitoroitavassa signaalissa ole- 35 via 1-bittejä, kun alustusbitit ovat 0-bittejä. • ·« 10 106756
19. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tunnettu siitä, että iaskentaväline (50) kasvattaa laskemiensa bittien lukumäärää, kun ennalta määrättyjen bittien lukumäärä monitoroitavassa ikkunassa kasvaa.
20. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tun nettu siitä, että Iaskentaväline (50) pienentää laskemiensa bittien lukumäärää, kun ennalta määrättyjen bittien lukumäärä monitoroitavassa ikkunassa pienenee.
21. Patenttivaatimuksen 12 mukainen monitorointijärjestely, tun-10 n e 11 u siitä, että valitsin (25) on XOR-piiri. • · - • · „ 106756 1. Övervakningsförfarande, i vilket en signal övervakas med ett lö-pandefönster, kännetecknat avatt det löpande fönstret initieras fullt med likadana initieringsbitar, 5 signalen som övervakas förflyttas bitvis genom det löpande fönstret, de förutbestämda bitarnas antal, vilka vid respektive tillfälle befinner sig i det löpande fönstret, beräknas, bitamas antal ändras, när biten som överförs tili det löpande fönstret och biten, som erhälls frän det löpande fönstrets utgäng, är olika. 10 2. Förfarande enligt patentkrav 1, k ä n n e t e c k n a t av att det lö pande fönstret initieras med initieringsbitar innan signalen som övervakas överförs tili det löpande fönstret.
11. Förfarande enligt patentkrav 1, kännetecknat av att enable-signalen bildas av de mottagna bitarna med hjälp av en XOR-funktion.
12. övervakningsarrangemang, som omfattar ett övervakningsme-del (10), som mottar signalen som övervakas, vilket övervakningsmedel över- 5 vakar signalen som den mottagit med hjälp ett löpande fönster, kännetecknat av att övervakningsarrangemanget omfattar ett initieringsmedel (45) som initierar det löpande fönstret fullt med likadana initieringsbitar, ett beräkningsmedel (50), som beräknar antaiet förutbestämda bitar 10 som förekommer i den av övervakningsmedlet (10) mottagna signalen, en väljare (25), som ändrar de beräknade bitarnas antal, när biten som överförs tili det löpande fönstret och biten, som erhälls frän det löpande fönstrets utgäng, är olika.
13. övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, känne-15 tecknatavatt väljaren (25) av biten, som överförs tili det löpande fönstret, och av biten, som erhälls frän det löpande fönstrets utgäng, bildar en enable-signal, som gör det möjligt för beräkningsmedlet (50) att ändra antaiet bitar som det beräknat.
14. övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, känne-20 t e c k n a t av att initieringsmedlet (45) initierar det löpande fönstret med initieringsbitar innan signalen som övervakas överförs tili övervakningsmedlet (10).
15. övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, kännetecknat av att beräkningsmedlet (50) ändrar antaiet bitar som det beräknat, när biten som överförs tili det löpande fönstret och biten, som erhälls frän 25 det löpande fönstrets utgäng, har olika värden.
16. övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, kännetecknat av att beräkningsmedlet (50) häller antaiet bitar som det beräknat oförändrat, när biten som överförs tili det löpande fönstret och biten som avgär frän det löpande fönstret är lika. 30
17. Övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, känne- t e c k n a t av att beräkningsmedlet (50) beräknar de 0-bitar som förekommer i signalen som övervakas, när initieringsbitarna är 1-bitar.
18. Övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, kännetecknat av att beräkningsmedlet (50) beräknar de 1-bitar som förekommer 35. signalen som övervakas, när initieringsbitarna är 0-bitar.
19. Övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, känne- • · · 106756 t e c k n a t av att beräkningsmedlet (50) ökar antalet bitar som det beräknat, när antalet förutbestämda bitar i fönstret som övervakas ökar.
20. övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, känne-tecknat av att beräkningsmedlet (50) minskar antalet bitar som det beräk- 5 nat, när antalet förutbestämda bitar i fönstret som övervakas minskar.
21. Övervakningsarrangemang enligt patentkrav 12, känne-tecknat av att väljaren (25) är en XOR-krets. ' · • l
FI990953A 1999-04-27 1999-04-27 Monitorointimenetelmä ja monitorointijärjestely FI106756B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI990953A FI106756B (fi) 1999-04-27 1999-04-27 Monitorointimenetelmä ja monitorointijärjestely

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI990953 1999-04-27
FI990953A FI106756B (fi) 1999-04-27 1999-04-27 Monitorointimenetelmä ja monitorointijärjestely

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI990953A0 FI990953A0 (fi) 1999-04-27
FI990953A FI990953A (fi) 2000-10-28
FI106756B true FI106756B (fi) 2001-03-30

Family

ID=8554534

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI990953A FI106756B (fi) 1999-04-27 1999-04-27 Monitorointimenetelmä ja monitorointijärjestely

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI106756B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI990953A (fi) 2000-10-28
FI990953A0 (fi) 1999-04-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0397142A1 (en) Parallel frame synchronization circuit
EP0561039B1 (en) A frame alignment circuit
SE443482B (sv) Konferenskoppling for inkoppling i en digital telefonanleggning samt sett for astadkommande av en konferenskoppling i en digital telefonanleggning
US4558445A (en) Applique rate converter
US5515386A (en) Transmission circuit for transmitting fixed-length data
WO2002039585A3 (en) High bandwidth multi-phase clock selector with continuous phase output
FI106756B (fi) Monitorointimenetelmä ja monitorointijärjestely
EP0993129A3 (en) Channel estimation in space time block coded transmit antenna diversity for WCDMA
US4566099A (en) Synchronous clock generator for digital signal multiplex devices
US3882458A (en) Voice operated switch including apparatus for establishing a variable threshold noise level
US6138138A (en) High speed multiple determination apparatus
US4782326A (en) ADPCM transcoder data interface circuit having an encoded enable signal
US7415091B2 (en) Multiple frame rate synchronous detecting method and apparatus
GB2041702A (en) Digital transmission systems
US6686856B1 (en) Clocking domain conversion system and method
US4498167A (en) TDM Communication system
US4771421A (en) Apparatus for receiving high-speed data in packet form
US7006527B1 (en) Multistage pipeline bit conversion
US7057538B1 (en) 1/N-rate encoder circuit topology
EP0635951A2 (en) Multiplexer controllers
US6882683B2 (en) Monitoring method and monitoring arrangement
US4110563A (en) Traffic sensitive modulation system
RU2121754C1 (ru) Преобразователь параллельного кода в последовательный
CA2177307A1 (en) High-Speed Data Register for Laser Range Finders
SU877544A1 (ru) Устройство дл контрол реверсивных регистров сдвига