DK2222094T3 - Hus til høreapparat med sikringselement - Google Patents

Hus til høreapparat med sikringselement Download PDF

Info

Publication number
DK2222094T3
DK2222094T3 DK10153266.1T DK10153266T DK2222094T3 DK 2222094 T3 DK2222094 T3 DK 2222094T3 DK 10153266 T DK10153266 T DK 10153266T DK 2222094 T3 DK2222094 T3 DK 2222094T3
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
battery compartment
securing element
housing
recess
projection
Prior art date
Application number
DK10153266.1T
Other languages
English (en)
Inventor
Uwe Flaig
Michael Sattler
Original Assignee
Sivantos Pte Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sivantos Pte Ltd filed Critical Sivantos Pte Ltd
Application granted granted Critical
Publication of DK2222094T3 publication Critical patent/DK2222094T3/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04RLOUDSPEAKERS, MICROPHONES, GRAMOPHONE PICK-UPS OR LIKE ACOUSTIC ELECTROMECHANICAL TRANSDUCERS; DEAF-AID SETS; PUBLIC ADDRESS SYSTEMS
    • H04R25/00Deaf-aid sets, i.e. electro-acoustic or electro-mechanical hearing aids; Electric tinnitus maskers providing an auditory perception
    • H04R25/60Mounting or interconnection of hearing aid parts, e.g. inside tips, housings or to ossicles
    • H04R25/602Mounting or interconnection of hearing aid parts, e.g. inside tips, housings or to ossicles of batteries
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04RLOUDSPEAKERS, MICROPHONES, GRAMOPHONE PICK-UPS OR LIKE ACOUSTIC ELECTROMECHANICAL TRANSDUCERS; DEAF-AID SETS; PUBLIC ADDRESS SYSTEMS
    • H04R2225/00Details of deaf aids covered by H04R25/00, not provided for in any of its subgroups
    • H04R2225/021Behind the ear [BTE] hearing aids

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Neurosurgery (AREA)
  • Otolaryngology (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Battery Mounting, Suspending (AREA)

Description

HUS TIL HØREAPPARAT MED SIKRINGSELEMENT
Beskrivelse [0001] Den foreliggende opfindelse angår et hus til en høreindretning med et batterirum, som er monteret på huset og bevægeligt ind i en åben position og ind i en lukket position, et fremspring der er fastgjort til huset, og et sikringselement til at forhindre bevægelse af batterirummet. Ved en høreindretning forstås her enhver lydafgivende enhed, der kan bæres på eller i øret eller på hovedet, især et høreapparat, et headset, hovedtelefoner og lignende.
[0002] Høreapparater er bærbare høreindretninger, der tjener til forsyning af hørehæmmede. For at imødekomme de mange individuelle behov er der tilvejebragt forskellige typer høreapparater, såsom bag-øret-høreapparater (BTE), modtager i kanalen (RIC) og i-øret-høreapparater (ITE), f.eks. også Concha høreapparater eller kanal høreapparater (ITE, CIC). De høreapparater, der er opført som eksempler, bæres på yderøret eller i øregangen. Derudover er der også mulighed for at levere høreapparater til implantation af implanterbare eller vibrotaktile høreapparater på markedet. Stimuleringen af den beskadigede hørelse foregår enten mekanisk eller elektrisk.
[0003] Høreapparater har i princippet som væsentlige komponenter en indgangstransducer, en forstærker og en udgangstransducer. Indgangstransduceren er som regel en lydmodtager, f.eks. en mikrofon og/eller en elektromagnetisk modtager f.eks. en induktionsspole. Udgangstransduceren er som regel realiseret som en elektroakustisk transducer, f.eks. en miniaturehøjttaler, eller som en elektromekanisk transducer, f.eks. knogleledningsmodtager. Forstærkeren er normalt integreret i en signalbehandlingsenhed. Denne grundlæggende struktur er vist i Fig. 1 under anvendelse af eksemplet på et bag-øret-høreapparat. I et høreapparathus 1, der skal bæres bag øret, er der indbygget en eller flere mikrofoner 2 til modtagelse af lyden fra miljøet. En signalbehandlingsenhed 3, som også er integreret i høreapparathuset 1, bearbejder mikrofonsignalerne og forstærker dem. Udgangssignalet af signalbehandlingsenhedens 3 transmitteres til en højttaler eller modtager 4, som udsender et akustisk signal. Lyden overføres eventuelt via et lydrør, der er fastgjort med en otoplastik i øregangen, til trommehinden af bæreren af apparatet. Strømforsyningen af høreapparatet og især af signalbehandlingsenheden 3 udføres ved et ligeledes i høreapparathuset 1 integreret batteri 5.
[0004] Høreapparater har normalt et batterirum, hvor høreapparatets batteri er anbragt. Dette batterirum kan normalt svinge ud af høreapparathuset. I en åben position af batterirummet kan batteriet fjernes fra batteri rum met. I den lukkede position af batterirummet drejes batterirummet ind i huset, og batteriet er i kontakt med høreapparatets elektronik.
[0005] Batterirummet har ofte et lille fremspring, hvis formål er at kunne åbne batterirummet nemt med fingernegle. Imidlertid bør en utilsigtede eller uønskede åbning af batterirummet på et høreapparat forhindres. Dette er nødvendigt for at forhindre mulig indtagelse af batteriet i batterirummet af et lille barn.
[0006] Hidtil er høreindretninger kendte, hvor en kraft på mindre end 10 N er tilstrækkelig til at åbne batterirummet. Denne kendte løsning består af en ved hjælp af en lille skruetrækker i aksial retning forskydelig lås, som er monteret på en aksel. Lås og aksel er en del af batte ri ru mm et, som også kan rumme batteriet. Låsen modtager sit anlæg gennem en af to husstifter, som også kan bruges til at tænde/slukke høreapparatet ved hjælp af batteri rum met.
[0007] EP 2 229 008 A1, EP 0 674 465 A1 og DE 196 01 231 A1 beskriver i hvert tilfælde et batteridrevet høreapparat med en drejelig monteret batteriholder.
[0008] Formålet med den foreliggende opfindelse er således at låse batterirummet af en høreindretning bedre mod uønsket åbning.
[0009] Ifølge opfindelsen opnås dette formål med et hus ifølge det uafhængige krav 1. Yderligere udførelsesformer fremgår af de afhængige krav.
[0010] Der foreslås især et hus til et høreindretning med et batterirum, der er monteret på huset og bevægeligt ind i en åben position og ind i en lukket position, et fremspring der er fastgjort til huset, og et sikringselement til at forhindre bevægelse af batterirummet, hvorved sikringselementet er monteret på batterirummet og drejeligt mellem en sikret position og en ulåst position, hvilket sikringselementet går i indgreb med fremspringet i den sikrede position og i den lukkede position af batterirummet, således at batterirummet ikke kan bevæges ind i den åbne position, og sikringselementet har en reces, i hvilken det er muligt at gribe ind i den sikrede position med et værktøj for at bevæge sikringselementet ind i den ulåste position. Ved hjælp af en stift er sikringselementet drejeligt monteret i tilsvarende boringer i batteri rum met.
[0011] Sikringselementet forhindrer fortrinsvis bevægelse af batterirummet i den sikrede position. Først når sikringselementet svinges fra den sikrede til den ulåste position, ved at man griber med et værktøj i recessen af sikringselementet, er sikringselementet ikke længere i indgreb med fremspringet af huset og batterirummet kan åbnes.
[0012] Sikringselementet flugter fortrinsvis i den sikrede position i det væsentlige med overfladen af batteri rum met. Sikringselementet påvirker således ikke høreapparatets funktion fra batterirummet.
[0013] Derudover kan der udformes en udsparing i batteri rum met, hvorigennem kun sikringselementets reces kan nås med værktøjet. Specielt kan udsparingen, der er begrænset af sikringselementet ved overfladen af batte ri ru mm et, danne en slids, hvis maksimale udstrækning højst er 3 mm og især 2 mm eller mindre. Således er det næppe muligt for småbørn med fingerneglene eller tænderne at bevæge sikringselementet.
[0014] Ifølge en yderligere udførelsesform kan batterirummet låses i den lukkede position med sikringselementet i den ulåste position. Dette har den fordel, at brugeren berøringsmæssigt kan genkende den lukkede position af batterirummet og også kan betjene sikringselementet, uden at batterirummet efter lukning igen går op.
[0015] Derudover kan batterirummet være drejeligt monteret på huset. Dette giver en robust mekanisme til at åbne eller lukke batteri rum met.
[0016] Ifølge en yderligere udførelsesform kan sikringselementet have en holdeflade, der ligger an mod fremspringet af huset i den sikrede position af sikringselementet og i forhold til et plan, hvori et kontaktpunkt for sikringselementet med fremspringet og omdrejningsaksen på batterirummet hælder mindre end 30°, fortrinsvis mindre end 10°. På grund af denne hældning trækkes sikringselementet fast i den sikrede position, når det forsøges at åbne batterirummet, mens sikringselementet er i den sikrede position. Derudover er det muligt ved denne lave hældning at låse sikringselementet fast til et rundt husfremspring.
[0017] Endvidere kan sikringselementet have en trykflade mod hvilken fremspringet af huset presser, når batterirummet bevæges i den lukkede position, således at sikringselementet presses ind i den ulåste position. Dette giver brugeren et følelsesmæssigt eller visuelt signal, at batterirummet endnu ikke er sikret, når han har lukket det.
[0018] Sikringselementet kan også have et stop, som stopper bevægelsen af sikringselementet, når det drejes ind i den ulåste position. Derved kan det sikres, at sikringselementet kun kan svinges ud af batterirummet til en vis grad.
[0019] Den foreliggende opfindelse vil blive forklaret mere detaljeret under henvisning til de ledsagende tegninger, hvori der vises:
Fig. 1 den skematiske struktur af et høreindretning ifølge den kendte teknik;
Fig. 2 en eksploderet afbildning af et batterirum med sikringselement og lager;
Fig. 3 en afbildning af et batterirum i den lukkede position og sikringselementet i den sikrede position set fra siden;
Fig. 4 batterirummet i Fig. 3 set i en skrå afbildning;
Fig. 5 en afbildning af batterirummet i den lukkede position og sikringselementet i den ulåste position set fra siden;
Fig. 6 batterirummet i Fig. 5 set i en skrå afbildning;
Fig. 7 en afbildning af batterirummet i den åbne position og sikringselementet i den ulåste position set fra siden, og
Fig. 8 batterirummet i fig. 7 set i en skrå afbildning.
[0020] Udførelsesformerne beskrevet mere detaljeret nedenfor repræsenterer foretrukne udførelsesformer for den foreliggende opfindelse.
[0021] I Fig. 2 er vist et batterirum 10 som en injektionsstøbt del i et stykke. Endvidere viser figuren en eksploderet afbildning af et sikringselement og en aksel eller en stift 30, med hvilken sikringselementet 20 kan drejeligt fastgøres til batterirummet 10. Batterirummet 10 er dannet i det væsentlige grydeformet for at rumme en knapbatteri. På ydersiden er der en hylsterformet udformning 11, hvori batterirummet 10 er drejeligt monteret på en tilsvarende akse. Omtrent modsat denne hylsterformede udformning 11 er et gribeelement 12 ved hjælp af hvilket en bruger kan åbne batterirummet 10 med sin fingernegl. Under gribe-elementet 12 har batterirummet to recesformede udsparinger 13, som er åbne for endefladerne af det omtrent cylindriske batterirum 10. Derudover er begge udsparinger 13 åbne i omkredsretningen i forhold til en cirkel omkring batterirummets omdrejningsakse. Et fremspring eller en pin trænges ind i de to udsparinger 13, når batterirummet lukkes. Udsparingerne 13 har hver et fremspring 16, som rager ud fra den indvendige overflade af udsparingerne 13 og strækker sig parallelt med aksen af det cylindriske batterirum 10. Desuden er de to udsparinger 13 mindst delvis adskilt i det ansiale midte af batterirummet 10 ved hjælp af en radialt udragende væg 17. Væggen 17 tjener også til at stabilisere gribeelementet 12.
[0022] Batterirummet 10 har endvidere i forhold til midteraksen af batterihuset radialt over udsparingerne 13 og i omkredsretningen noget forskudt fra gribe-elementet 12 en skakt 14, der er åben udad til og til udsparingerne 13. I skakten 14 kan sikringselementet 20 bringes til at flugte. Ved hjælp af stiften 30 er sikringselementet 20 drejeligt monteret i tilsvarende huller 15 i batterirummet 10.
[0023] Sikringselementet 20 har også en boring 21 til at optage stiften 30. Desuden har den en arbejdsflade 22, som har samme krumning som batterirummet i området af skakten 14, og som trykkes for at sikre batterirummet 10, således at sikringselementet 20 er drejet eller skubbet ind i skakten 14. Endvidere har sikringselementet 20 en reces 23, i hvilken det er muligt at gribe ind for eksempel ved hjælp af en lille skruetrækker for at trykke sikringselementet 20 fra den sikrede position (sikringselementet 20 i skakten 14) ind i den ulåste position (sikringselementet 20 drejet ud af skakten 14). For at nå recessen 23 af sikringselementet 20 udefra har batterirummet 10 en udsparing 18 direkte på skakten 14. Sammen med sikringselementet 20 danner den en spalte i sin sikrede position, i hvilken kun en lille skruetrækker kan indsættes. Spalten er imidlertid for lille, således at et barn ikke kan gribe ind i recessen 23 af sikringselementet 20 med fingrene eller trænge ind med tænderne.
[0024] Endvidere har sikringselementet 20 her to stop 24, som forhindrer sikringselementet 20 i at blive vilkårligt drejet ud af batterirummet 10. Der er tilvejebragt to stop 24 i dette eksempel, fordi væggen 17 af batterirummet 10 løber mellem dem i den indsatte tilstand af sikringselementets 20. I princippet er et stop tilstrækkeligt til at opnå den ønskede funktion. Stoppene 24 slår i den ulåste position af sikringselementet 20 an mod en del af batterirummet 10 omtrent under gripelementet 12, som det vil blive forklaret mere detaljeret for eksempel i forbindelse med Fig. 5 og 7.
[0025] Endelig har sikringselementet 20 en kileformet udformning 27 med holdeflader 25, hvoraf man i Fig. 2 kun kan se en fra den bageste tilgang. Disse overflader 25 strækker sig omtrent tangentielt i forhold til omdrejningsaksen af sikringselementet 20. Holdefladerne 25 går i indgreb med et fremspring eller stifter af høreapparathuset, når batterirummet befinder sig i den lukkede position og sikringselementet 20 i den sikrede position, som forklaret mere detaljeret nedenfor er.
[0026] Endvidere har sikringselementet 20 ved de kileformede udformninger 27 trykflader 26, som samvirker med fremspringene af høreapparathuset, når batterirummet 10 befinder sig i den åben position og sikringselementet 20 i den sikrede position, og batterirummet 10 derved drejes til den lukkede position. Trykfladerne har omtrent en vinkel på 40° til 60° i forhold til holdefladerne, således at en holdeflade 25 og en tilsvarende trykoverflade 26 hver udgør en kile (kileformede udformninger 27), der peger ind i centrum af batterirummet 10.
[0027] Funktionen af batterirummet vil nu blive forklaret mere detaljeret under henvisning til Fig. 3 til Fig. 8. Der vises kun elementerne i Fig. 2 i den samlede tilstand såvel som elektriske batterikontakter 40 og yderligere en pin eller fremspring 50 af et høreapparathus eller en skal af huset. Derudover er en del af en halvdel af husskallen 60 i området af batterirummet angivet til orientering.
[0028] Fig. 3 viser batterirummet 10 afbildet i den lukkede position set fra siden. Dette betyder, at midteraksen af det cylindriske batterirum 10 strækker sig omtrent gennem midten af batterikontakten 40. Fremspringet 50 af den ikke viste anden halvdel af husskallen er trængt ind i bunden af den recesformede udsparing 13 i batterirummet 10. Det begrænser bevægelsen af batterirummet 10 i den lukkede position.
[0029] Sikringselementet 20 der er drejeligt monteret på stiften 30, befinder sig i den sikrede position. Dette betyder, at batterirummet 10 er sikret mod utilsigtet åbning. Til dette formål griber holdefladen 25 af sikringselementet 20 bag fremspringet 50 af huset eller halvdelen af huset skal. Holdefladen 25 afgrænser et plan, på hvis ene side fremspringet 50 ligger og hvis anden side omdrejningsaksen af batterirummet 10 ligger. Det vil sige, at dette plan af holdefladen er let skråt i forhold til det plan, der udspændes af kontaktpunktet eller kontaktfladen mellem holdefladen 25 og fremspringet 50 og omdrejningsaksen 10 for batterirummet 10. Denne hældning < 30°, især < 10°, forårsager det kileformede fremspring 27 med holdefladen 25 at trække hele sikringselementet 20 endnu stærkere ind i den sikrede position, når man forsøger at åbne batterirummet 10. Det modvirkes derfor i dette tilfælde, at sikringselementet 20 trykkes i den ulå-ste position ved forsøg på at åbne batterirummet.
[0030] Batterirummet i Fig. 3 er vist i Fig. 4 i en skrå afbildning. Især kan driftsoverfladen 22 af sikringselementet 20 ses her. Det flugter i den sikrede position med overfladen af batterirummet 10. Desuden danner sikringselementet 20 med udsparingen 18 en slids, gennem hvilken en lille skruetrækker kan gribe ind i recessen 23 (ikke synligt i Fig. 4) af sikringselementet 20 for at bevæge sikringselementet 20 ind i den ulåste position.
[0031] I fig. 5 vises batterirummet 10 stadig i den lukkede position, dvs. fremspringet 50 befinder sig i bunden af den recesformede udsparing 13. Sikringselementet 20 er imidlertid drejet ud af batterirummet 10 og er i den ulåste position. Dette betyder, at den kileformede udformning 27 af sikringselementet 20 ikke længere griber bag fremspringet 50 af huset. I dette tilfælde ligger stoppet 24 an mod væggen af den recesformede udsparing 13 under gripelementet 12. Fremspringet 16 holder stadig batterirummet 10 i indgreb i den lukkede position. Imidlertid kan det ses, at batterirummet kan løsnes ud fra denne låsning ved et lille tryk, og den recesformede udsparing 13 er åben udad til.
[0032] I Fig. 6 er tilstanden af batterirummet i Fig. 5 vist i en skrå afbildning. Mens afbildningen af fremspringet 50 her er udeladt, kan recessen 23 af sikringselementet 20 let ses på afbildningen, hvor en skruetrækker kan gribe ind for at afsikre sikringselementet.
[0033] I Fig. 7 er kun vist tilstanden, hvor batterirummet bevæges fra den lukkede position til en åben position. Dette betyder, at fremspringet 50 er blevet presset over fremspringet 16 i den recesformede udsparing 13 og her allerede befinder sig ved udgangen af udsparingen 13.
[0034] Fig. 8 viser igen batterirummet 10 i Fig. 7 i en skrå afbildning. Batterirummet 10 er delvis åbent, således at der er en tydelig spalte mellem gribeele-mentet 12 og en del 61 af huset 60 eller halvdelen af husets skal.
[0035] Som vist i Fig. 5 til 8 kan høreapparatbæreren på basis af sikringselementets 20 position hurtigt følelsesmæssigt eller optisk genkende, at sikringselementet 20 er i den ulåste position. I den sikrede position flugter sikringselementet 20 ifølge Fig. 3 til 4 med overfladen.
[0036] Hvis batterirummet lukkes igen, og sikringselementet 20 befinder sig i den sikrede position, bliver det via anløbshældningen trykket på, dvs. trykket af trykfladerne 26 af de kileformede udformninger 27 af de tosidige fremspring 50 af halvdelen af husets skal 60. Således forhindrer sikringselementet 20, som oprindeligt er i den sikrede position, ikke lukning af batte ri ru mm et. Dette låser så igennem fremspringet 16 i den lukkede position, og sikringselementet 20 kan trykkes på betjeningsfladen 22 i den sikrede position, hvilket er vist i fig. 3.
[0037] Fremspringene 50, der rager ud fra begge sider ind i udsparingerne 13 af batterirummet 10, udgør et anlæg for at tilvejebringe en tilstrækkelig holdekraft mod den kraftige åbning af batteri rum met. Den dobbeltsidede lås sikrer en dobbelt sikringskraft sammenlignet med en ensidig sikring.

Claims (9)

1. Hus til en høreindretning med - et batterirum (10) der er monteret på huset og er bevægeligt ind i en åben position og ind i en lukket position, - et fremspring (50) der er fastgjort til huset (60), - et sikringselement (20) til at forhindre bevægelse af batterirummet (10), - hvilket sikringselement (20) er monteret på batterirummet (10) og drejeligt mellem en sikret position og en ulåst position, - sikringselementet (20) går i indgreb med fremspringet (50) i den sikrede position og batterirummet (10) i den lukkede position, således at batterirummet (10) ikke kan bevæges ind i den åbne position, og - sikringselementet (20) har en reces (23), i hvilken det er muligt i den sikrede position at gribe ind med et værktøj for at bevæge sikringselementet (20) ind i den ulåste position, kendetegnet ved, at sikringselementet (20) er monteret i boringer (15) i batterirummet (10) på en svingbar måde ved hjælp af en stift (30).
2. Huset ifølge krav 1, hvor sikringselementet (20) flugter med overfladen af batterirummet (10) i den sikrede position.
3. Hus ifølge krav 1 eller 2, hvor der i batterirummet (10) er dannet en udsparing (18), gennem hvilken recessen (23) i sikringselementet (20) kan nås med et værktøj.
4. Huset ifølge krav 3, hvor udsparingen (18) der er afgrænset af sikringselementet (20), danner en spalte i overfladen af batterirummet (10), hvilken spaltes maksimale udstrækning højst er 3 mm.
5. Hus ifølge et af de foregående krav, hvor batterirummet (10) er låst i den lukkede position ved hjælp af sikringselementet (20) i den ulåste position.
6. Hus ifølge et af de foregående krav, hvor batterirummet (10) er drejeligt monteret på huset (60).
7. Huset ifølge krav 6, hvor sikringselementet (20) har en holdeflade (25), der ligger an mod fremspringet (50) af huset (60) i den sikrede position af sikringselementet (20) og er skråtstillet med mindre end 30° i forhold til et plan, i hvilket et kontaktpunkt for sikringselementet (20) med fremspringet (50) og omdrejningsaksen af batterirummet ligger.
8. Hus ifølge et af de foregående krav, hvor sikringselementet (20) har en trykflade (26) mod hvilken fremspringet (50) af huset (60) trykker, når batterirummet (10) bevæges ind i den lukkede position, således at sikringselementet (20) skubbes ind i den ulåste position.
9. Hus ifølge et af de foregående krav, hvor sikringselementet (20) har et stop (24), som afslutter bevægelsen af sikringselementet (20) ved drejning ind i den ulåste position.
DK10153266.1T 2009-02-18 2010-02-11 Hus til høreapparat med sikringselement DK2222094T3 (da)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102009009502 2009-02-18

Publications (1)

Publication Number Publication Date
DK2222094T3 true DK2222094T3 (da) 2018-08-06

Family

ID=42197676

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK10153266.1T DK2222094T3 (da) 2009-02-18 2010-02-11 Hus til høreapparat med sikringselement

Country Status (3)

Country Link
US (1) US8345903B2 (da)
EP (1) EP2222094B1 (da)
DK (1) DK2222094T3 (da)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102007059723A1 (de) * 2007-12-12 2009-06-18 Siemens Medical Instruments Pte. Ltd. Hörvorrichtung mit Batterieklappenmodul
EP2930945B1 (en) * 2014-04-07 2018-08-22 Oticon A/s Hearing aid device having battery drawer

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0674465A1 (de) * 1994-03-24 1995-09-27 Phonak Ag Batteriegespeistes Hörgerät
DE19601231A1 (de) * 1996-01-15 1997-07-17 Resound Gmbh Elektrisches Hörgerät mit multifunktioneller Audioklappe
US5799095A (en) * 1996-04-30 1998-08-25 Siemens Hearing Instruments, Inc. Beside-the-door programming system for programming hearing aids
US6144749A (en) * 1998-04-08 2000-11-07 Starkey Laboratories, Inc. Hearing aid faceplate and battery compartment
DK1775993T3 (da) 2005-10-11 2015-11-09 Bernafon Ag Høreapparat med batteridør
DK2229008T3 (da) * 2009-03-09 2013-11-25 Oticon As Høreapparat

Also Published As

Publication number Publication date
US20100208925A1 (en) 2010-08-19
EP2222094B1 (de) 2018-04-25
EP2222094A3 (de) 2013-05-15
EP2222094A2 (de) 2010-08-25
US8345903B2 (en) 2013-01-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP5627679B2 (ja) 補聴器
US8194903B2 (en) Hearing apparatus with battery compartment locking
US9838806B2 (en) Hearing aid device having battery drawer
EP1346602B1 (en) Communication system
EP2601795B1 (en) Receiver system for a hearing instrument
US8542858B2 (en) Hearing device with a space-saving arrangement of microphones and sound openings
DK2289250T3 (da) Høreapparathusanordning
US20180014132A1 (en) Hearing aid comprising a locking mechanism
DK2222094T3 (da) Hus til høreapparat med sikringselement
EP1346603B1 (en) A communication device
US8077895B2 (en) Behind-the-ear hearing aid with audio shoe which can be pushed-on linearly, and appropriate mounting method
US8275163B2 (en) Battery compartment with latching element for a behind-the-ear hearing device and behind-the-ear hearing device
EP3169084B1 (en) Hearing device with a battery drawer
US20100260368A1 (en) Hearing device with battery flap module
US8213654B2 (en) In the ear audio device and method for fastening an electronic module in a cavity in a custom made shell part for an in the ear audio device
US20090041276A1 (en) Battery compartment comprising several gripping arms and hearing equipped device therewith
EP2340650A1 (en) Hearing aid
US8126178B2 (en) In-the-ear hearing device with a moveable gripping element