DK162436B - Pneumatisk transportsystem med en materialefoeder - Google Patents

Pneumatisk transportsystem med en materialefoeder Download PDF

Info

Publication number
DK162436B
DK162436B DK537086A DK537086A DK162436B DK 162436 B DK162436 B DK 162436B DK 537086 A DK537086 A DK 537086A DK 537086 A DK537086 A DK 537086A DK 162436 B DK162436 B DK 162436B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
rotor
housing
space
gas
valve
Prior art date
Application number
DK537086A
Other languages
English (en)
Other versions
DK162436C (da
DK537086A (da
DK537086D0 (da
Inventor
Roine Braennstroem
Original Assignee
Asea Stal Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Asea Stal Ab filed Critical Asea Stal Ab
Priority to DK537086A priority Critical patent/DK162436C/da
Publication of DK537086D0 publication Critical patent/DK537086D0/da
Publication of DK537086A publication Critical patent/DK537086A/da
Publication of DK162436B publication Critical patent/DK162436B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK162436C publication Critical patent/DK162436C/da

Links

Landscapes

  • Filling Or Emptying Of Bunkers, Hoppers, And Tanks (AREA)

Description

j DK 162436 B
Opfindelsen angår et pneumatisk transportsystem til overføring af et parti kel formet materiale af den i indledningen til krav 1 angivne art. Transportsystemet er specielt beregnet til indfødning af brændsel fra en forrådsbeholder til et forbrændingskammer, hvori trykket er højere 5 end i forrådsbeholderen og kan her erstatte et konventionelt slusesystem (lock-hopper) eller lignende indfødningssystem. Transportsystemet kan indgå i et kraftanlæg til indfødning af brændsel, svovl-absorbent og lejemasse i et fluidiseret leje i et forbrændingskammer, som står under tryk, et såkaldt PFBC-anlæg, hvor trykniveauet kan være 10 op til ca. 2 MPa (20 bar) eller til udbringning af lejemasse eller udskilt aske i et sådant anlæg.
Ved overføring af parti kel formet materiale mellem rum ved forskellige trykniveauer anvendes der sædvanligvis det såkaldte lock-hoppersystem, 15 d.v.s. to i serie anbragte beholdere med ventiler før den første beholder, mellem beholderne og efter den sidste beholder. Ved overføring af materiale fra en forrådsbeholder under atmosfæretryk til en modtagende enhed under højere tryk overføres materiale fra forrådsbeholderen til den først beholder, som i så fald også står under atmosfære-20 tryk. Ventilen ved indløbet lukkes, og beholderen sættes under tryk. Ventilen mellem beholderne åbnes, og materialet overføres til den anden under tryk satte beholder, ventilen mellem beholderne lukkes, ventilen efter den anden beholder åbnes, og beholderen tømmes, hvorefter ventilen igen lukkes. Den første beholder trykaflastes, og ventilen 25 før den første beholder åbnes, og materiale overføres påny fra forrådsbeholderen. Et lock-hoppersystem giver en diskontinuerlig strøm, hvis det ikke kompletteres med en celleføder efter den sidste lock-hopper-beholder.
30 En rapport fra Argonne National Laboratory, 9700 South Cass Avenue, Argonne Illinois 6043, October 1982 "Discharge and Handling of Solids from Pressurized Fluidized-Bed Combustors", forfattet af John E Hanway Jr og W F Padolski, beskriver forskellige lock-hoppersystemer og brændsel sf ødesystemer.
35
Det europæiske patentskrift med publiceringsnummer 0.040.708 beskriver et transportsystem med materialeføder af slusetypen.
Formålet med den foreliggende opfindelse er at tilvejebringe et for-
DK 162436 B
2 bedret transportsystem til overføring af parti kel formet materiale fra en forrådsbeholder til en modtagende enhed, fortrinsvis en modtagende enhed, som står under højere tryk end forrådsbeholderen. Dette formål opnås ved det i krav l's kendetegnende del angivne. I transportsyste-5 met indgår der en materialeføder med et lukket lodret orienteret hus med en øverste og en nederste gavl og en i huset anbragt rotor med en øverste og en nederste gavl. Denne materialeføder kan også erstatte en celleføder og dermed samtidig udgøre en tryksluse og doseringsanordning. I rotoren findes der mindst et materialerum. Mellem husets og 10 rotorens gavle findes der samvirkende tætnende overflader. I husets og rotorens øverste gavle findes der en indløbsåbning til materialerummet og i deres nederste gavle en udløbsåbning fra materialerummet til en transportledning eller beholder. Husets og rotorens indløbsåbninger og udløbsåbninger står midt ud for hinanden ved forskellige vinkel sti-15 llinger af rotoren i forhold til huset. Ved fyldningen står åbningerne i de øverste gavle midt ud for hinanden, og udløbet er spærret. Ved tømning står åbningerne i de nederste gavle midt ud for hinanden, og indløbet er spærret. Mellem materialerummet i rotoren og udløbsåbningen i rotorens nederste gavl finder der en ventil, som danner en ma-20 terialespærring mellem materialerummet og udløbsåbningen i gavlen. Hensigtsmæssigt er ventilen en såkaldt L-ventil, hvori materialestrømmen tilvejebringes ved indblæsning af gas. Foruden spærrefunktionen kan ventilen have en strømningsregulerende funktion. Spærrefunktionen har til formål at forhindre, at materiale kommer ind mellem glidefla-25 derne i husets og rotorens nederste gavle.
Rotoren er hensigtsmæssigt udformet med to fra hinanden gastæt adskilte materialerum, men flere materialerum kan forekomme. En til L-ventilen sluttet gasledning for trykgas til aktivering af en materialestrøm.
30 gennem L-ventilen står i forbindelse med en trykgaskilde med højere trykniveau end i den modtagende enhed, når materialerummets og husets udløbsåbninger står midt ud for hinanden. Alternativt findes der i rotoren et fra materialerummet eller et fra hvert materialerum og det omgivende hus gastæt fraskilt rum, og i rotorens gavl en kanal og i 35 husets gavl en anden kanal, hvorhos kanalerne er anbragt på en sådan måde, at deres mundinger befinder sig midt ud for hinanden i materi-alerummets tømningsstilling. I denne stilling står det afgrænsende rum i forbindelse med en trykmediekilde med et tryk, som er højere end i den modtagende enhed.
DK 162436 B
3
Tilførselsledningen for trykgas til aktivering af L-ventilen står i forbindelse med dette rum og tilføres således trykgas fra dette. Huset står gennem en ledning i vedvarende forbindelse med trykgaskilden for transportgas. Rotoren omgives således af trykgas.
5
Transportanordningen kan med fordel anvendes i et kraftanlæg til ind-fødning af brændsel i et under tryk sat fluidiseret leje i et forbrændingskammer, som er indesluttet i et trykkar, og som er omgivet af komprimeret forbrændingsluft, et såkaldt PFBC-anlæg.
10
Trykgassen til transport og aktivering af L-ventilen skal i så fald have et højere tryk end trykket i forbrændingskammeret. Denne gas kan aftages fra trykkarret eller fra forbrændingskammeret. I det sidstnævnte tilfælde er gassen oxygenfattig, hvilket formindsker eller elimi-15 nerer risikoen for antændelse af brændslet i transportanordningen og risikoen for eksplosioner.
Mellem rotorens og husets gavle findes der samvirkede gi ideflader. En af disse gi ideflader kan findes på en aksial forskydelig plade, som 20 bæres af fjedre, således at der opnås et vist anlægstryk og kompensation for dimensionsændringer på grund af varmeudvidelse og slid. Denne plade er forsynet med åbninger til ind- og udtransport af parti kel formet materiale og for tilførsel af trykgas.
25 Opfindelsen skal herefter forklares nærmere under henvisning til tegningen, hvor fig. 1 skematisk viser en udførelsesform for transportanordningen ifølge opfindelsen, anvendt til indtransport af brændsel eller lejematerialet til et under tryk sat fluidiseret leje, 30 fig. 2 skematisk et snit gennem den i transportanlægget indgående materialeføder, fig. 3 en foretrukket udførelsesform efter snitlinien III-III i fig. 5, fig. 4 et billede set nedefra efter linien IV-IV i fig. 3, 35 fig. 5 et snit efter linien V-V i fig. 3, og fig. 6 og 7 skematiske perspektiviske skitser, som viser en rotor i dennes to stillinger.
På tegningen betegner 1 et trykkar, 2 et forbrændingskammer og 3 en
DK 162436 B
4 renser af cyklontypen, der er indesluttet i dette trykkar 1. Der er kun vist én renser 3, men i realiteten findes der et rensningsanlæg med et antal parallelle grupper seriekoblede cykloner 3. Brændslet forbrændes i et fluidiseret leje 4 i forbrændingskammeret, og forbræn-5 dingsgasserne samles i et fribord 5 og strømmer gennem en ledning 6 til renseren 3, hvorfra forbrændingsgasser, der er befriet for støv, gennem en ledning 7 føres til en turbine 8. Denne driver en kompressor 10. Den komprimerede forbrændingsluft føres i en ledning 11 til et rum 12 i trykkarret 1. Forbrændingsluften strømmer fra rummet gennem mund-10 stykker 13 i forbrændingskammerets bund 14 ind i forbrændingskamraeret 2 og fluidiserer materialet i lejet 4. I lejet 4 findes der et rørbundt 15, hvori der produceres damp, som driver en ikke vist dampturbine.
Dette rørbundt køler også lejet 4. Støv, der er blevet udskilt i cyklonen 3, ledes gennem en ledning 16 til en kølet støvudbringer 17, 15 som køles af forbrændingsluften, der i en skakt 18 strømmer til mundstykkerne 13. Gennem en ledning 20 transporteres støvet til et ikke vist opsamlingskar.
Brændslet tilføres forbrændingskammeret 2 ved hjælp af et pneumatisk 20 transportsystem 21. Dette omfatter en· brændselsbeholder 22 med partikelformet brændsel 23, f.eks. knust kul, som eventuelt kan være blandet med en svovl absorbent og en udbringeranordning 24, der er vist som en skruetransportør, der drives af en motor 5, og som tilfører en material eføder 26 brændsel gennem en ledning 27. Fra materi aleføderen 26 25 ledes brændsel gennem et nedstyrtningsrør 28 til et blandested for brændsel og transportgas 30 og fra dette i en transportledning 31 til ikke viste brændselsmundstykker i forbrændingskammeret 2. En dyse 32, der er anbragt opstrøms i forhold til blandingsstedet 30, er hensigtsmæssigt en Laval-dyse. Ved anvendelse af en Laval-dyse opnår man en i 30 det væsentlige konstant hastighed af transportgassen i ledningen 31, uafhængigt af trykket efter dysen 32, når dette understiger trykket før dysen med mindst 5%. Ved andre typer drøvlinger kræves der en større trykdifferens til opnåelse af konstant hastighed af transportgassen i ledningen 31 ved varierende tryk efter dysen og mere kompressorar-35 bejde.
Til komprimering af transportgas findes der en boosterkompressor 33. Denne er på sugesiden enten sluttet til rummet 12 i trykkarret 1 gennem en ledning 34 eller til ledningen 7 fra cyklonen 3 gennem en køler
DK 162436 B
5 35 og en ledning 36. Køleren 35 køles af forbrændingsluften fra kompressoren 10, hvorved varmen udnyttes ved forvarmning af forbrændingsluften. Ifølge den sidstnævnte udførelsesform opnås der således en oxygenfattig transportgas, hvilket formindsker eller eliminerer risi-5 koen for eksplosioner eller brand i brændselstransportsystemet 21. Kompressoren 33 er forbundet med blandestedet 30 ved hjælp af en ledning 37. Materialeføderen 26 er sluttet til ledningen 37 med en første ledning 38 og en anden ledning 40 med en reguleringsventil 41 med et manøvreorgan 42.
10 I den skematisk viste udførelsesform ifølge fig. 2 består materiale-føderen af et hus 45 med en cirkulær øverste gavl 46, en nederste gavl 47 og en cylindrisk væg 48. I dette hus er en rotor 50 drejeligt anbragt. Denne rotor 50 har en øverste gavl 51, en nederste gavl 52 og 15 en cirkulær sidevæg 53. Rotoren 50's gavle 51,52 er forsynet med akseltappe 54,55, som er lejret i huset 45's gavle 46,47. Rotoren drives af en motor 56. Rotoren 50 er udformet med to materialerum 57,48. Huset 45's øverste gavl 46 er forsynet med en aks i al indløbsåbning 60, som er sluttet til ledningen 27. Rotoren 50's øverste gavl 51 er forsynet 20 med en første indløbsåbning 61 til materialerummet 57 og en anden indløbsåbning 62 til materialerummet 58. Husets nederste gavl 47 er forsynet med en aksi al udløbsåbning 63, som er sluttet til røret 28. Rotoren 50's nederste gavl 52 er forbundet med en første udløbsåbning 64, som er sluttet til materialerummet 57 med en ledning 65, og en 25 anden udløbsåbning 66, som er sluttet til materialerummet 58 med en ledning 67. Disse ledninger 65 og 67 danner såkaldte L-ventiler 65a og 67a. Til aktivering af en materialestrøm gennem L-ventilerne 55a og 57a tilføres de trykgas gennem ledninger henholdsvis 70 og 71. Husets nederste gavl 47 er forsynet med en indløbsåbning 72 til trykgas, som 30 er sluttet til ledningen 40. Rotoren 50's nederste gavl 52 er forsynet med to åbninger 73 og 74. I fig. 2 er der vist to forskellige udførelsesformer for tilslutning af L-ventilerne til en trykgaskilde. I den udførelsesform, der er vist i figurens venstre del, er røret 70 sluttet til åbningen 73. I udførelsesformen, som er vist i figurens 35 højre del, udmunder røret 71 i et fra materialerummet 58 og huset 45 gastæt adskilt rum 75, og L-ventilen 67a tilføres trykgas gennem dette rum. Et rum 76 i huset 45 omkring rotoren 50 står gennem ledningen 38 i forbindelse med trykgasledningen 37 og står således under tryk.
DK 162436 B
6
Materialeføderen virker på følgende måde. I rotorens viste stilling befinder indløbsåbningerne 60 og 62 samt udløbsåbningerne 63 og 64 sig midt ud for hinanden, hvorimod indløbsåbningen 61 og udløbsåbningen 66 er lukket af huset 45's gavle, henholdsvis 46 og 47. L-ventilen 65a 5 tilføres aktiveringsgas fra ledningen 40, reguleringsventilen 41, åbningerne 72 og 73 og rørledningen 70. Materialerummet 57 tømmes. Tømningshastigheden kan reguleres ved at regulere gasstrømmen til L-ventilen 65a. Reguleringen kan ske ved kontinuerlig regulering af strømmen gennem ventilen 41 eller ved pulsering af gasstrømmen ved hjælp af 10 denne ventil. Indløbsåbningerne 60 og 62 befinder sig midt ud for hinanden. Åbningerne 66 og 74 er lukket af huset 45's nederste gavl 47. Materialet 23 fra beholderen 22 fødes ved hjælp af skruen 24 til nedstyrtningsrøret 27 og styrter gennem åbningerne 60 og 62 hed i rummet 58 og fylder dette. L-ventilen 67a har i denne stilling spærrefunktion.
15 Når rummet 57 er tømt, og rummet 58 er fyldt til et ønsket niveau, drejes rotoren 50, således at åbningerne 60 og 61, åbningerne 63 og 66 samt åbningerne 72 og 74 kommer til at befinde sig. midt ud for hinanden. Rummet 58 tømmes, og rummet 57 fyldes. I denne stilling tilføres gassen til aktivering af materialestrømmen gennem L-ventilen 67a via 20 rummet 75. Når den ene eller den anden af beholderne 57 og 58 er tømt, og rotoren er drejet således, at den tømte behalders indkøbsåbning, henholdsvis 61 og 62, befinder sig midt ud for åbningen 60 i gavlen 46, strømmer trykgas ud til atmosfæren gennem røret 27, og beholderen bliver således trykaflastet, før påfyldningen fra beholderen 22.
25
For at forhindre overfyldning af rummene 57 og 58 og for at kontrollere tømningen kan der findes transducere i disses øverste og nederste del eller i rotoren. Disse transducere kan hensigtsmæssigt være af stråletypen. En anden mulighed til forhindring af overfyldning består 30 i oven over materialeføderen at anbringe et doseringsudstyr, som tilfører materialerummene 57 og 58 en passende materialemængde ved fyldningen.
I den i fig. 3-7 viste foretrukne udførelsesform er huset 45's bunddel 35 47 udført med en med væggen 48 fast forbundet del 47a og en aksi alt begrænset bevægelig del 47b, som bæres på et antal fjederenheder 80, som er aksi alt indstillelige ved hjælp af bolte 81. Fjederenhederne kan være opbygget af tallerkenfjedre. Delen 47b er ved hjælp af ikke viste mekanismer forbundet med delen 47a eller væggen 48 på en sådan
DK 162436 B
7 måde, at drejning forhindres. Mellem åbningen 72a i delen 47a og åbningen 72b i delen 47b findes der en elastisk rørforbindelse 82, som slår bro over en spalte 83. Mellem en åbning 63a i delen 47a og en åbning 63b i delen 47b findes der en elastisk forbindelse 84 i form af 5 en bælg, som også slår bro over spalten 83. Akslen 55 er lejret i et leje 85 i delen 47a og er forsynet med en første flange 86, der udgør en centrerende styring for delen 47b, samt med en anden flange 87, hvormed akslen er forbundet med rotoren 50's nederste gavl 52. Akslen 55 er omgivet af en pakdåse 88. Motoren 56 udgøres af en dobbeltviΓΙΟ kende manøvrecylinder, hydraulisk eller pneumatisk, der er forbundet med akslen 55 ved hjælp af en arm 90, som drejer rotoren mellem to vinkelstillinger i forhold til huset 45.
Den øverste gavl i huset 45 er også udformet todelt. Dens yderste del 15 46a er fast forbundet med væggen 48, og dens indre del 46b er anbragt begrænset aksi alt bevægelig, men er forbundet med delen 46a eller væggen 48 på en sådan måde, at den hindres i at dreje. Mellem delene 46a og 46b findes der et antal fjederenheder 91, som er indstillelige ved hjælp af bolte 92 i gavl del en 46a. Akslen 54 er lejret i delen 46a i 20 et leje 93. Den er forsynet med en første flange 94, der danner en radial styring for delen 46b, og med en anden flange 95, ved hjælp af hvilken den er forbundet med rotorens øverste gavl 51. Mellem åbninger 60a og 60b i delene, henholdsvis 46a og 46b, findes der en bælg 97, som slår bro over en spalte 96. Fjederenhederne 80 og 91 presser huset 25 45's aksi alt bevægelige gavl dele, henholdsvis 47b og 46b, mod rotorens gavle, henholdsvis 52 og 51, med en passende afstemt kraft. Rotoren 50 kan bæres af akslen 55 og et aksi al leje 98 eller af huset 45's gavldel 47b.
30 Den øverste del 47b af huset 45's nederste gavl 47 og rotoren 50's nederste gavl 52 er udformet med hver tre fra overfladerne udragende vorter 100,101,102,103,104 og 105, se fig. 3 og 5. Disse vorters overflader glider mod hinanden og danner samvirkende tætningsflader. Fig.
2,3 og 5 viser stillingen ved tømning af materialerummet 57.
35 Åbningerne 63b og 64 og åbningerne 72b og 73 befinder sig i dette tilfælde midt ud for hinanden. Der findes frit udløb for materialet 23 og frit indløb af gas til aktivering af L-ventilen 65a. Ved tilførsel af drivgas gennem ledningen 70, vil materialerummet 57 blive tømt. Tøm- 8
DK 162436 B
ningshastigheden reguleres med gastilførslen. Denne regulering kan med fordel tilvejebringes ved pulsering af gasstrømmen ved hjælp af ventilen 41. Gennem en rørforbindelse 150 opnås der trykudjævning mellem røret 65 og materialerummet 57, når rotoren 50 drejes til den i fig. 3 5 viste stilling og under tømningen. Åbningen 74 i vorten 105 er spærret af vorten 102, således at der ikke findes nogen forbindelse mellem ledningen 40 og materialerummet 58, der samtidigt fyldes. Ved at udforme gavlen 52 og gavldel en 47b med vorterne 100-105 med begrænsede glideflader, opnås der gode tætningsbetingelser. Ved at der i lednin-10 gen 65 findes en ventil 65a hindres materialet 23 i at strømme ned i ledningen 65's nederste del og forårsage slid af tætningsfladerne ved rotoren 50's drejning. Ved at holde mellemrummet 76 vedvarigt under tryk formindskes risikoen for, at materiale skal komme ind mellem samvirkende tætningsflader på vorterne 100-105 og forårsage slidskader.
15 Ved hjælp af fjederenheden 80 opnås der en sådan bevægelsesmulighed af delen 47b, at denne vedvarende holdes i berøring med gavldel en 52 til rotoren 50, selv om der skulle fremkomme et vist slid af tætningsfladerne .
20 Rotoren 50's øverste gavl 51 og huset 45's indre gavldel 46b er udført på lignende måde med vorter 110,111,113 og 114 med samvirkende glideflader og åbninger. Udover disse fire vorter kan der findes yderligere to vorter (ikke vist i figuren), hvoraf den ene er anbragt på gavldelen 46b og den anden på gavl del en 51, således at der opnås tre kontakt-25 punkter og dermed god statisk stabilitet.
Til trykudligning mellem rummet 57 og udTøbsrøret 65 og tømning findes der, som vist i fig. 3, en rørforbindelse 150 mellem dette rør 65's nederste del og rummet 57. Dette rør er nødvendigt for at opnå en god 30 virkemåde af L-ventilen.
35

Claims (13)

1. Pneumatisk transportsystem til overføring af et parti kel formet materiale (23) fra en forrådsbeholder (22) til en modtagende enhed (2), hvilket transportsystem omfatter en materialeføder (26) med et lukket, 5 lodret orienteret hus (45) med en øverste og en nederste gavl (46,47), en i huset værende og af en drivmekanisme (56) drejelig rotor (50) med en øverste og nederste gavl (51,52) og mindst ét materialerum (57) mellem husets (45) og rotorens (50) gavle (46,51;47,52) samvirkende tætnende flader, en indløbsåbning (60,61) til materialerummet (57) i 10 henholdsvis husets (45) og rotorens (50) øverste gavl (46,51), en udløbsåbning (63,64) fra materialerummet (57) i henholdsvis rotorens (50) og husets (45) nederste gavl (52,47) med åbningerne (63,64) udformet og anbragt på en sådan måde, at husets (45) og rotorens (50) indløbs- og udløbsåbninger (60,61;63,64) står midt ud for hinanden ved 15 forskellige vinkel stil linger af rotoren (50) i forhold til huset (45), kendetegnet ved, at der mellem materialerummet (57) og rotorens (50) udløbsåbning (64) findes en ventilmekanisme (65a), der ved fyldning af materialerummet forhindrer materiale i at strømme til rotorens (50) udløbsledning (64). 20
2. Transportsystem ifølge krav 1, kendetegnet ved, at der mellem materialerummet (57) og rotorens (50) udløbsåbning (64) findes en tømmeledning (65), der omfatter en såkaldt L-ventil (65a) eller lignende. 25
3. Transportsystem ifølge krav 2, kendetegnet ved, at der i en gastilførselsledning (40) til aktiveringsgas til L-ventilen (65a) findes en reguleringsventil (41) til regulering af gasstrømmen og dermed også af materialestrømmen. 30
4. Transportsystem ifølge krav 1, kendetegnet ved, at rotoren (50) er udformet med to eller flere indbyrdes gastæt, adskilte materi-alerum (57,58).
5. Transportsystem ifølge krav 2, kendetegnet ved, at en til L-ventilen (65a) tilsluttet gasledning (40,70) til trykgas til aktivering af materialestrømmen gennem L-ventilen (65a) står i forbindelse med en trykgaskilde (33) med et højere trykniveau end i den modtagende enhed (2), når materialerummets (57) og husets (45) udløbsåbninger
6. Transportsystem ifølge krav 1, kendetegnet ved, at der i rotoren (50) findes et fra materialerummet (58) og det omgivende hus 5 (45) gastæt afgrænset rum (75), der i materialerummets (58) tømmestil ling gennem kanaler (74,72) i henholdsvis rotorens (50) og husets (45) gavle (72,74) står i forbindelse med en trykmediumskil de (33) med højere tryk end i den modtagende enhed.
7. Transportsystem ifølge krav 6, kendetegnet ved, at en tilførelsesledning (40) til en trykgas til aktivering af materialestrømmen gennem L-ventilen (65a) står i forbindelse med det nævnte rum (75).
8. Transportsystem ifølge krav 1, kendetegnet ved, at der mellem en udløbsledning (65) fra materialerummet (57) og materialerummets (57) øverste del findes en trykudligningsforbindelse (150).
9. Transportsystem ifølge krav 1, kendetegnet ved, at huset 20 (45) over en ledning (38) står i vedvarende forbindelse med en trykme diumskilde (33) med et højere trykniveau end i materialerummet (57).
10. Transportsystem ifølge krav 2, kendetegnet ved, at en kompressor (33) til indfødning af brændsel, svovl absorbent eller leje- 25 materiale (23) i et forbrændingskammer (2) i et trykkar (1) frembringer trykgas med et højere trykniveau end i forbrændingskammeret (2) til aktivering af materialestrøm gennem L-ventilen (65a) for at sætte det nævnte hus (45), der omgiver rotoren (50), under tryk og for transport af det parti kel formede materiale. 30
10 DK 162436 B (63,64) står midt ud for hinanden.
11. Transportsystem ifølge krav 10, kendetegnet ved, at kompressoren (33) er en boosterkompressor, som forøger trykket af forbrændingsluft i trykkarret (1) eller af inaktive forbrændingsgasser fra forbrændingskammeret (2). 35
12. Transportsystem ifølge krav 1, kendetegnet ved, at der i huset (45) findes mindst én af fjedre (80) båret plade (47b) med en med rotorens (50) ene gavl (52) samvirkende gi ideflade og en indløbs-eller udløbsåbning (64) til materiale. DK 162436 B 11
13. Transportsystem ifølge krav 12, kendetegnet ved, at der i pladen (57b) findes en åbning for tilførsel af trykluft til aktivering af ventilmekanismen (65b) ved materialerummets (57) udløb, som befinder sig midt ud for en åbning (64) i rotorens (50) gavl (47a,47b) 5 ved materialerummets (57) tømmesti 11 ing. 10 15 20 - 25- 30 35
DK537086A 1986-11-10 1986-11-10 Pneumatisk transportsystem med en materialefoeder DK162436C (da)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK537086A DK162436C (da) 1986-11-10 1986-11-10 Pneumatisk transportsystem med en materialefoeder

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK537086 1986-11-10
DK537086A DK162436C (da) 1986-11-10 1986-11-10 Pneumatisk transportsystem med en materialefoeder

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK537086D0 DK537086D0 (da) 1986-11-10
DK537086A DK537086A (da) 1988-05-11
DK162436B true DK162436B (da) 1991-10-28
DK162436C DK162436C (da) 1992-03-23

Family

ID=8141900

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK537086A DK162436C (da) 1986-11-10 1986-11-10 Pneumatisk transportsystem med en materialefoeder

Country Status (1)

Country Link
DK (1) DK162436C (da)

Also Published As

Publication number Publication date
DK162436C (da) 1992-03-23
DK537086A (da) 1988-05-11
DK537086D0 (da) 1986-11-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
AU2009221259B2 (en) Continuous fuel supply system for a coal gasification reactor
EP0201066B1 (en) Pneumatic transportation system for transferring particulate material
AU725222B2 (en) Continuous high pressure solids pump system
US3720351A (en) Pulverized fuel delivery system for a blast furnace
US4004647A (en) Load cell arrangement
US4655147A (en) Plant for the combustion of particulate fuel in a fluidized bed
US4530207A (en) Power plant with a fluidized bed combustion chamber
KR20100126290A (ko) 미립 내지 조립 고체를 수용하여 컨테이너로부터 고압 시스템으로 전달하기 위한 방법 및 장치
CA1037521A (en) Distributor
CA1048761A (en) Conduit
DK162436B (da) Pneumatisk transportsystem med en materialefoeder
EP0140570A1 (en) Feeding particulate material
US4619562A (en) Pneumatic transportation system for powdered or granular material with a switching valve for selection of different transport paths
EP0628147B1 (en) Method and device for feeding particulate material into a pressurized container
EP0060136B1 (en) Method and apparatus for conveying particulate material
EP0192073B1 (en) Pressure reducing device for a pneumatic transport device for particulate material
JP2864772B2 (ja) 粉末固体の搬送方法及びその装置
CA1040578A (en) Distributor
US4936716A (en) Transport device for pneumatically transporting particulate material from a container under high pressure to a container under low pressure
Wardell Solids preparation and handling
SE462217B (sv) Saett och anordning foer utmatning av kornformigt material fraan en trycksatt behaallare
EP0089726B1 (en) Process and device for the preparation of a combustible gaseous mixture and power generating apparatus
Notestein et al. Pneumatic solids feeder for coal gasification reactor
JPH0120685B2 (da)
JPH0344967Y2 (da)

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed