DK153274B - Fremgangsmaade og apparat til fodring af fjerkrae - Google Patents

Fremgangsmaade og apparat til fodring af fjerkrae Download PDF

Info

Publication number
DK153274B
DK153274B DK321580AA DK321580A DK153274B DK 153274 B DK153274 B DK 153274B DK 321580A A DK321580A A DK 321580AA DK 321580 A DK321580 A DK 321580A DK 153274 B DK153274 B DK 153274B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
weight
cage
feed
feeding
trigger
Prior art date
Application number
DK321580AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK153274C (da
DK321580A (da
Inventor
Wolfgang Holz
Original Assignee
Big Dutchman Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Big Dutchman Gmbh filed Critical Big Dutchman Gmbh
Publication of DK321580A publication Critical patent/DK321580A/da
Publication of DK153274B publication Critical patent/DK153274B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK153274C publication Critical patent/DK153274C/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K5/00Feeding devices for stock or game ; Feeding wagons; Feeding stacks
    • A01K5/02Automatic devices
    • A01K5/0275Automatic devices with mechanisms for delivery of measured doses
    • A01K5/0283Automatic devices with mechanisms for delivery of measured doses by weight
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K39/00Feeding or drinking appliances for poultry or other birds
    • A01K39/01Feeding devices, e.g. chainfeeders

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Birds (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Feeding And Watering For Cattle Raising And Animal Husbandry (AREA)

Description

DK 153274 B
i
Opfindelsen angår en fremgangsmåde og et apparat til fodring af fjerkræ, hvor en bestemt fodermængde periodisk tilføres, og hvor eskrementer og æggene fjernes kontinuerligt.
Lader man dyrene æde „så meget,som de vil, sammensættes foder-5 optagelsen af opretholdelsesforbruget, ydelsesforbruget og luksusforbruget. Opretholdelsesforbruget udgør mindstebehovet uden at give mulighed for en vægtforøgelse og/eller en æg-produktion, Hertil kræves ydelsesforbruget. Luksusforbruget optages yderligere og. fører' til en videre vægtøgning.
1Q Dyrenes foderbehov er underkastet kraftige svingninger. Disse afhænger af dyrenes alder, af årstiden, af fodersammensætningen, af fjerdragten og af burets indeklima, nemlig af temperaturen, luftfugtigheden, iltindholdet', lysintensiteten, osv. Herved opstår faren for, når man arbejder med begrænsning af luksus-15 forbruget til en bestemt fodermængde pr. dag, at dyrene enten tildeles for meget eller for lidt foder. For meget foder forøger omkostningerne. I hvert fald kan luksusforbruget andrage fra 5-15%, så at en besparelse kan betyde en mergevinst på 100%. Hertil kommer, at der især mod slutningen af læggeperioden 20 opstår fare for det såkaldte fedtlever-syndrom, som fører til dårlige æggeskaller og forhøjede tab. For lidt foder' derimod kan formindské-ydelsesforbruget.
Ved opdræt af unghøns er det teoretisk muligt at begrænse luksusforbruget ved at tildele en bestemt fodermængde pr, dag 25 og til gengæld at opnå en begrænsning af ydelsesforbruget,dvs. en formindskelse af vægtforøgelsen; dog udgjorde tidligere denne nøjagtige tildeling et væsentligt teknisk problem, især ved pleje af læggebatterier. Tilsvarende blev luksusforbruget ved opdræt af unghøns tilladt, især når opdrætsmålet alligevel 3Q består i opnåelse af en bestemt mindstevægt.
Ved fodring af læggehøns forbyder sig tildelingen af en bestemt fodermængde pr. dag. Dyrene kan komme i en ydelsesnedgang, til hvis overvindelse de behøver i visse tilfælde flere dage.
DK 153274 B
2
Fra DE-fremlæggelsesskrift nr. 2459482 kendes allerede en fremgangsmåde, ved hvilken man lader nogle hundrede læggehøns æde vilkårligt meget og udregner foderbehovet for resten af dyrene af den optagne fodermængde ved fradrag af det procentuelle luksusforbrug. Bortset fra 5 at denne fremgangsmåde er tids- og arbejdskrævende, stiller også her det problem sig at tilføre dyrene bestemte fodermængder. Man arbejder med dosersnegle, som sørger for de enkelte bure og ganske yist i afhængighed af det i hvert bur indeholdte antal af dyr. Den .fremgangstekniske foranstalt-10 ning er væsentlig,og anlæggene er tilsvarende dyre.
Formålet med opfindelsen er at anvise en mulighed for en automatisk restriktiv fodring til undgåelse af luksusforbrug.
Denne opgave løses gennem fremgangsmåden ifølge opfindelsen, kendetegnet ved, at vægten af et ringe antal levende dyr fra 15 en gruppe, som lever under samme betingelser, kontinuerligt overvåges, og at fodringsperioden afsluttes, når vægten har nået en forudbestemt værdi.
Denne fremgangsmåde kan overvåges på enkel måde. Vægtmålevær-dierne egner s:ig meget godt til en fuldautomatisk styring.
20 yderligere arbejdsprocesser bortfalder. Det samme gælder for et kostbart apparatur.
Til opnåelse af tilpasning til forskellige forhold kan den forudbestemte værdi ifølge opfindelsen være indstillelig.
Fortrinsvis er den forudbestemte værdi en absolut vægtgrænse.
25 Denne type metode anvender man ved fodring af læggehøns. Der drages omsorg for, at dyrene ikke overskrider en bestemt stør-stevægt. Denne ligger for en let læggerace eksempelvis ved 17Q0 g. Normalt ville denne vægt ved ubegrænset fodring i de sidste 10 måneder af læggeperioden stige op til omkring 3Q 190Q g. Differensen modsvarer luksusforbruget under dette tidsrum. Den herved opnåede fodermængdehesparelse forhøjes endvidere ved, at de magre dyr er bedre foderforbrugere.
Hertil kommer, at læggeydelsen forøges, da ægudviklingens
DK 153274B
3 hormonelle processer forløber gunstigere end ved federe dyr. Endelig bortfalder faren for fedtleversyndromet.
Drejer det sig om opdræt af unghøns, er fremgangsmåden ifølge opfindelsen fortrinsvis kendetegnet ved, at den forudbestemte 5 værdi er summen af begyndelsesvægten ved begyndelsen af fodringsperioden og den givne fodervægt. Dyrene får altså til-stadighed tilført nøjagtigt afmålte fodermængder. Når dyrene aldersmæssigt når læggeperroden, er de noget lettere end i. tilfælde af en ad lihidum fodring. Derigennem kan lægge-1Q begyndelsen udskydes noget. Dog bliver dette mere end udlignet ved,at dyrene straks begynder at lægge store æg. Bortset derfra er naturligvis foderbesparelsen hetragtelig. Hertil kommer, at dyrene opdrages fra begyndelsen til gode foders-forbrugere .
15 X øyrigt kan man arbejde efter denne fremgangsmåde også under den første fase på fra en til tre måneder af læggeperioden, i hvilken dyrets vægt når den af en læggedygtig unghøne forudbestemte maksimale vægt, der^i tilfælde af den lette læggerace udgør fra 135Q g til 170.0 g. Den forudbesterate maksimal-20 yægt udregnes i øvrigt af vægten af en ad libidum fodret høne i 1Q. læggemåned minus 10-15%.
Opfindelsen udgøres endvidere af et apparat, som egner sig særligt godt til udøvelse af den opfindelsesmæssige fremgangsmåde med mindst ét bur, der har en en fodertilførselsindret-25 ning og en indretning til fjernelse af æg og et gittergulv til gennemgang af eskrementer, kendetegnet ved, at burets gittergulv danner et lastbærende organ til mindst én -vægt, og at vægten' har en ved en' bestemt vægt åbnende og lukkende kontakt til aktivering af fodertilførselsindretnin-3Q gens arbejdsstrømkreds. Derved består mulighed for at anbringe gittergulvet bevægeligt i forhold til buret eller også at udforme det samlede bur som vægtens lastbærende organ.
Kontakten er fortrinsvis indstillelig på forskellige vægte,
DK 153274B
4 af fodertilførselsindretningen, eksempelvis en foderkæde eller et foderbånd, stadigvæk bliver en rest foder til dyrene, hvilket foder til sidst bliver optaget og fører til en yderligere vægtforøgning.
5 Ved et yderligere fordelagtigt kendetegn kan apparatet ifølge opfindelsen kendetegnes ved et tidsindstilleligt ur i driv-strømkredsen til fodertilførselsindretningen. Dette tidsindstillelige ur indstilles således, at fodringsperioden begynder på samme tid hver dag, i reglen om eftermiddagen af fjer-10 kræets dag. Dyrets vægt stiger da under fødeoptagelsen til den værdi, ved hvilken kontakten til fodertilførselsindretningen kobler fra. Ved optagelse af restfoderet stiger vægten dog endnu noget. Også vandoptagelse kan føre til en tidsbegrænset vægtøgning. Gennem eskrementudskillelsen og senere 15 gennem æglægningen synker vægten så igen under den ;værdi, ved hvilken kontakten sluttes. Før dette sker, skal det tidsafhængige ur have afbrudt for at forhindre en for tidlig start af den næste fodringsperiode. Arbejdsmåden af det tidsindstillelige ur hindrer en svingning af styringen omkring 2Q afbryderværdien.
Gennem kontaktens indstillelighed lader maksimalvægten af liggehønsene sig regulere. Drejer det sig om opdræt af ung-høns, så kan apparatet ifølge opfindelsen kendetegnes ved en indretning til efterregulering af kontaktafstanden imel-25 lem kontakten og dennes udløser i afhængighed af indstillingen af den sidstnævnte ved begyndelsen af fodringsperioden. Derved drages omsorg for, uafhængigt: af den til enhver tid værende absolutvægt af dyret under hver fodringsperiode, at optagelsen af en bestemt fodermængde ikke overskrides.
3Q En foretrukken konstruktiv udformning af dette apparat består i, at den med vægtens bevægelige lastbærende organ forbundne udløser danner et medbringeranslag til en i vægtforøgelsesbevægelsesretningen fjederbelastet løber, som ved fodringsperiodens begyndelse kan fastgøres til den ubevægelige vægt-35 del, og som bærer kontakten, hvis afstand til løberen kan
DK 153274B
5 indstilles. Ved vægtnedgangen bliver løberen taget med af udløseren og ført i den stilling, som modsvarer dyrets vægt ved begyndelsen af fodringsperioden. Således fastlægges løberen, eksempelvis af et relæ, der styres af det tidsind-5 stillelige ur. Under vægtforøgelsen bevæger udløseren sig alene og når den af løberen fastholdte kontakt. Når i tilslutning hertil det tidsindstillelige ur slår fra, frigives løberen og føres til udløseren gennem fjederbelastningen i vægtforøgelsesbevægelsesretningen, hvorpå cyklussen gentages, 10 Apparatet ifølge opfindelsen egner sig i lige høj til fjerkræhold i form af gulvhold og batterihold. I sidstnævnte tilfælde opstår problemet, at i fodringsperiodens begyndelsesfase får de forrest liggende bure et foderf ar spring, indtil nemlig foderet når de bagvedliggende bure. Dette for-15 spring udlignes ikke ved slutningen af fodringsperioden, men kan endog stige,.da nemlig restfoderet forbliver foran hvert bur. For at tage højde for disse forhold forelås, at buret ifølg e opfindelsen set i bevægelsesretningen af fodertilførselsindretningen udformes som et burbatteri. Hermed opnås, 20 at samtlige dyr får mindste-fodermængden.
Som regel vælges indstillingen således, at dyrene i de første bure får noget mere og dyrene i de sidste bure noget mindre end den indstillede fodergrænse. Til at lette en tilsvarende afvejning er det fordelagtigt, at mindst det første bur i 25 burbatteriet ligeledes er forsynet med eh vægt.
Endvidere findes muligheden ifølge opfindelsen, at fodertilførselsindretningen er udstyret med et hurtiggear. Derved lader dyrenes foderforspring i de første bure sig reducere til et minimum, idet fodringen begynder næsten på samme tid 30 i alle bure.
Ifølge et yderligere kendetegn ifølge opfindelsen kan vægten have en vægtviser og/eller være forbundet med et skriveorgan til optegnelse af vægten under tidsforløbet og/eller have
DK 153274B
6 a
Yderligere fordele og kendetegn ved opfindelsen forklares ved foretrukne udførelsesformer under henvisning til tegningen, hvor fig. 1 viser en første udførelsesform af apparatet ifølge 5 opfindelsen, skematisk, fig. 2 en anden udførelsesform, skematisk, fig. 3 et burbatteri i skematisk grundrids og fig. 4 et snit efter linien iy-IV i fig. 3.
Fig. 1 viser en vægt 1, hvis lastbærende organ 2 udgør gul-1Q vet af et bur eller gulvene af mere sammensatte bure. Antallet af dyr, hvis vægt overvåges tilstadighed, kan udgøre op til hundrede eller mere, ligger dog fortrinsvis ved to til fem. Imellem vægtens bevægelige og stationære del findes et vævgitter 3, hvilket vævgitter bærer en horisontal bevægelig 15 udløser 4. Udløseren tjener til aktivering af en kontakt 5, der sidder på en stang 6 på den stationære del af vægten og er indstillelig på denne i langsgående retning. Stangen 6 bærer en skala.
Kontakten 5 ligger i en motors M drivstrømkreds 7 for en 2Q ikke vist fodertilførselsindretning. Denne drivstrømkreds har et tidsindstilleligt ur T ved siden af en strømkilde G. Det tidsindstillelige ur indkobler en fodringsperiode, hyorpå udløseren ved tiltagende foderoptagelse ved hjælp af de vejede dyr vandrer mod højre og aktivere kontakten 25 5. Den mod højre rettede bevægelse fortsætter endnu noget og vender om til slut. Før udløseren 4 på ny når kontakten 5, har det tidsindstillelige ur T slået fra for at lade styringen til begyndelsen af den næste fodringsperiode in-aktiveret.
30 Apparatet ifølge fig. 1 styrer den ved hver fodringsperiode rn sVc π τη a 1 o r^nnaorla τγγογτ+- a
DK 153274 B
7
Ifølge fig. 2 bærer vævgitteret ligeledes udløseren 4 til aktivering af kontakten 5, Denne sidder dog ikke direkte på stangen 6 men mere på en arm 8 af en løber 9, som er forskydelig på stangen 6 og er arreterbar i forhold til 5 denne. Løberen 9 bliyer spændt mod højre af en trykfjeder 10.
Ved slutningen af en fodringsperiode bevæger udløseren 4 sig imod venstre og tager derved løberen 9 med mod trykfjederens virkning. Så snart det tidsindstillelige ur T
10. indleder en ny fodringsperiode, påvirker det et relæ på løberen 9 over en koblingskreds 11, så at løberen 9 fastholdes i sin position. Udløseren 4 vandrer da alene til kontakten 5 og afbryder fodringsperioden, så snart dyrene har fået et bestemt fodermængde, som modsvarer kontakten 5's 15 indstilling på løberens arm 8.
Vil man med denne indretning gå over til arbejdsmåden af apparatet ifølge fig.. 1, så er det tilstrækkeligt vedvarende af arretere løberen 9 i forhold til stangen 6.
Ifølge fig. 2 er udløseren 4 forsynet med en skriver, som 20. registrerer vægtsvingningerne under tidsforløber på en langsomt løbende tromle 12.
I fig. 3 er anbragt flere bure 13a, 13b ... og 14a, 14b. Omkring dette burbatteri løber i den angivne retning en indretning 15* til tilførsel af foder, i det foreliggende tilfælde 25 en foderkæde. Den forsynes af et doseringsorgan D. Ifølge opfindelsen er det første bur 14a og det sidste bur 13a således anbragt, at dyrenes: vægt i disse bure overvåges kontinuerligt, og buret 13a er udslagsgivende for afslutningen af fodringsperioden .
3Q Fig. 4 viser burenes grundliggende opbygning ifølge fig. 3.
Hvert bur indeholder et let skrånende gulv 15, som fører til en transportør 16 til fjernelse af æggene. Gulvene 15 er gen- nomKrn^f o cå af* o cs V τ·** λττ; ^ τί 4- <3 v* c* fa 1 nå ^ <= iin/^orl n rrrrc^-r^ /3

Claims (11)

1. Fremgangsmåde til fodring af fjerkræ, hvor en bestemt fodermængde tilføres periodisk, og hvor eskrementer og æggene fjernes kontinuerligt, kendetegnet ved, at vægten af et ringe antal levende dyr fra en gruppe, som lever under samme betingelser, kontinuerligt overvåges, og at fodringsperioden afsluttes, når vægten har nået en forud-^ bestemt værdi.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den forudbestemte værdi kan indstilles. 20
3. Fremgangsmåde ifølge krav 1-2, kendetegnet ved, at den forudbestemte værdi er en absolut vægtgrænse.
4. Fremgangsmåde ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at den forudbestemte værdi er summen af begyndelsesvægten 25 ved begyndelsen af fodringsperioden og den forudbestemte fodervægt .
5. Apparat til udøvelse af fremgangsmåden ifølge et eller flere af kravene 1-4 med mindst ét bur, som er tilsluttet et foder-qn tilførselsapparat og et apparat til fjernelse af æg, og hvilket bur har et gittergulv til gennemgang af eskrementer, kendetegnet ved, at burets (13, 14} gittergulv (15) danner et lastbærende organ (2) til mindst en vægt (1), og at vægten har en ved en bestemt vægt åbnende og lukkende kontakt (5) til aktivering af fodertilførselsindretningens (15') arbejds-strømkreds (7). DK 153274 B
6. Apparat ifølge krav 5, kendetegnet ved, at kontakten (5) kan indstilles på forskellige vægte.
7. Apparat ifølge krav 5 eller 6, kendetegnet ved et tidsindstilleligt ur (Ti i fodertilførselsindretningens (15') arbejdsstrømkreds (71.
8. Apparat ifølge et eller flere af kravene 5-7, k e n d e --*0 tegnet ved en indretning (8, 9, 10, R) til efterregule ring af kontaktafstanden mellem kontakten (5) og dennes udløser (4) i afhængighed af indstillingen af udløseren (4) ved fodringsperiodens begyndelse, 15 g, Apparat ifølge krav 8, kendetegnet ved, at den med vægtens (1) bevægelige,lastbærende organ (2) forbundne udløser (41 danner et medbringeranslag til en i vægtforøgelses-bevægelsesretningen fjederbelastet løber (9}, som med fodringsperiodens begyndelse kan fastgøres til den ubevæge-20 lige vægtdel, og som bærer kontakten (5], hvis afstand til løberen kan indstilles. 1CL. Apparat ifølge et eller flere af kravene 5-9, kendetegnet ved, at buret (13ai - set i bevægelsesretningen 25 til fodertilførselsapparatet (15*) — udgør et burbatteri.
11. Apparat ifølge krav 10., kendetegnet ved, at mindst det første bur (14al af burbatteriet ligeledes er forsynet med en vægt (II. 30
12. Apparat ifølge et eller flere kravene 5-11, kendetegnet ved, at fodertilførselsapparatet er forsynet med et hurtig --gear.
13. Apparat ifølge et eller flere af kravene 5-12, kende tegnet ved, at vægten (1). er forbundet med en vægtviser og/eller med et skriveorgan (12). til optegnelse af vægten under tidsforløher og/eller har en dæmper.
DK321580A 1979-08-07 1980-07-25 Fremgangsmaade og apparat til fodring af fjerkrae DK153274C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2932040A DE2932040C2 (de) 1979-08-07 1979-08-07 Verfahren und Vorrichtung zum Füttern von Geflügel
DE2932040 1979-08-07

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK321580A DK321580A (da) 1981-02-08
DK153274B true DK153274B (da) 1988-07-04
DK153274C DK153274C (da) 1988-11-14

Family

ID=6077869

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK321580A DK153274C (da) 1979-08-07 1980-07-25 Fremgangsmaade og apparat til fodring af fjerkrae

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4416218A (da)
BE (1) BE884654A (da)
DE (1) DE2932040C2 (da)
DK (1) DK153274C (da)
ES (1) ES8106220A1 (da)
FR (1) FR2462862B1 (da)
GB (1) GB2055283B (da)
NL (1) NL8003976A (da)
SE (1) SE8005587L (da)
YU (1) YU197580A (da)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IL67627A (en) * 1983-01-05 1987-02-27 Goldstein Yehiel Method and system for determining physical condition of poultry in poultry houses
EP0272716B1 (en) * 1986-11-18 1992-01-08 Farmtec B.V. Device for supplying, very accurately metered, a quantity of food to small livestock
US5163380A (en) * 1990-08-09 1992-11-17 United States Of America Method and apparatus for assessing metabolic behavioral and physiological status of animals
US9382070B2 (en) 2012-10-24 2016-07-05 Big Dutchman International Gmbh Conveyor and method to convey animal products in an agricultural business
FR2998135B1 (fr) * 2012-11-19 2015-05-22 Agronomique Inst Nat Rech Installation pour le suivi de la quantite d'aliments ingeres par des animaux, notamment des canards
DE202013010980U1 (de) 2013-12-12 2015-03-16 Big Dutchman International Gmbh Kontrollfutterschale und Fütterungsanordnung für die Geflügelhaltung
DE202014007282U1 (de) 2014-09-12 2015-12-16 Big Dutchman International Gmbh Dosiervorrichtung
DE202016105370U1 (de) 2016-09-27 2018-01-02 Big Dutchman International Gmbh Fütterungsvorrichtung für Geflügeltiere
CN111670836A (zh) * 2020-06-25 2020-09-18 张祖安 一种家禽养殖用喂养装置及其使用方法
CN112056257A (zh) * 2020-08-10 2020-12-11 张国朋 一种减震、均匀出料的渔用投料机构
CN112005909B (zh) * 2020-08-31 2021-12-28 惠安县品创工业设计有限公司 一种可调节饲料量的投放装置
CN114651746B (zh) * 2022-03-22 2022-12-13 山西省畜牧兽医学校 一种精准控料的智能自动化喂料装置

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3303822A (en) * 1965-08-02 1967-02-14 Modern Teaching Associates Inc Automatic animal selective feeder
US3303823A (en) * 1965-08-02 1967-02-14 Modern Teaching Associates Inc Weight control apparatus for animals
US3319606A (en) * 1965-08-02 1967-05-16 Virgil Florence Chicken feeding and maintaining apparatus
US3553441A (en) * 1966-06-20 1971-01-05 Horizons Unlimited Problems So Direct computing statistical system
US3611995A (en) * 1969-09-03 1971-10-12 Chore Time Equipment Trough-type poultry feeders
US3970044A (en) * 1974-08-29 1976-07-20 Diamond International Corporation Controlled feeding of livestock
US3929277A (en) * 1974-12-12 1975-12-30 Universal Identification Syste Animal food monitor

Also Published As

Publication number Publication date
DK153274C (da) 1988-11-14
DK321580A (da) 1981-02-08
YU197580A (en) 1983-12-31
ES494022A0 (es) 1981-07-01
SE8005587L (sv) 1981-02-08
ES8106220A1 (es) 1981-07-01
US4416218A (en) 1983-11-22
DE2932040C2 (de) 1986-05-15
FR2462862B1 (fr) 1986-03-28
BE884654A (fr) 1980-12-01
DE2932040A1 (de) 1981-02-26
FR2462862A1 (fr) 1981-02-20
NL8003976A (nl) 1981-02-10
GB2055283B (en) 1983-01-26
GB2055283A (en) 1981-03-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK153274B (da) Fremgangsmaade og apparat til fodring af fjerkrae
Lea et al. The possible role of prolactin in the regulation of nesting behaviour and the secretion of luteinizing hormone in broody bantams
Dolnik et al. Bioenergetics of molt in the chaffinch (Fringilla coelebs)
Kirk et al. Factors affecting the hatchability of eggs from broiler breeders
Molenaar et al. High eggshell temperatures during incubation decrease growth performance and increase the incidence of ascites in broiler chickens
Tona et al. Effects of storage time on incubating egg gas pressure, thyroid hormones, and corticosterone levels in embryos and on their hatching parameters
HIxoN et al. Distinguishing energy maximizers from time minimizers: a comparative study of two hummingbird species
Apfelbeck et al. Behavioural and hormonal effects of social isolation and neophobia in a gregarious bird species, the European starling (Sturnus vulgaris)
Dubovsky et al. Potential reproductive consequences of winter-diet restriction in mallards
Sossinka Ovarian development in an opportunistic breeder, the zebra finch Poephila guttata castanotis
Sozcu et al. Acute and chronic eggshell temperature manipulations during hatching term influence hatchability, broiler performance, and ascites incidence
Newberry et al. Effect of alternating lights and strain on behavior and leg disorders of roaster chickens
Foster et al. Open versus closed economies: performance of domestic hens under fixed‐ratio schedules
Abiola Effects of turning frequency of hen's eggs in electric table type incubator on weight loss, hatchability and mortalty
Morris et al. The response of laying pullets to abrupt changes in daylength
Burke Sex differences in weight of turkey embryos
Hemborg Sexual differences in the control of postnuptial moult in the pied flycatcher
McGinn et al. Some measurements of Swallow breeding biology in lowland Scotland
Chepete et al. Heat and moisture production of poultry and their housing systems: Molting hens
Phillips et al. Sex-specific variation in the loss of mass by breeding Arctic Skuas
Morris et al. Increasing versus constant daylength for laying pullets
Crump Intra-population variability in energy parameters of the salamander Plethodon cinereus
Hogan The interaction of incubation and feeding in broody junglefowl hens
Gordon et al. Performance and profitability of second-cycle laying hens as influenced by body weight and body weight reduction during molt
Roberts Jr et al. Habitat preference in the dark-eyed junco (Junco hyemalis): The role of photoperiod and dominance