DK143744B - Doerlaasemekanisme,navnlig til containerdoere - Google Patents

Doerlaasemekanisme,navnlig til containerdoere Download PDF

Info

Publication number
DK143744B
DK143744B DK427376A DK427376A DK143744B DK 143744 B DK143744 B DK 143744B DK 427376 A DK427376 A DK 427376A DK 427376 A DK427376 A DK 427376A DK 143744 B DK143744 B DK 143744B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
door
wing
door wing
hinge
arm
Prior art date
Application number
DK427376A
Other languages
English (en)
Other versions
DK143744C (da
DK427376A (da
Inventor
M Burkert
Original Assignee
Talbot Waggonfab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Talbot Waggonfab filed Critical Talbot Waggonfab
Publication of DK427376A publication Critical patent/DK427376A/da
Publication of DK143744B publication Critical patent/DK143744B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK143744C publication Critical patent/DK143744C/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05CBOLTS OR FASTENING DEVICES FOR WINGS, SPECIALLY FOR DOORS OR WINDOWS
    • E05C19/00Other devices specially designed for securing wings, e.g. with suction cups
    • E05C19/006Other devices specially designed for securing wings, e.g. with suction cups by displacement of the wing substantially in its own plane

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Hinges (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)
  • Wing Frames And Configurations (AREA)

Description

(19) DANMARK
|jp (12) FREMLÆGGELSESSKRIFT on 143744 B
DIREKTORATET FOR PATENT- OG VAREMÆRKEVÆSENET
(21) Ansøgning nr. 4273/76 ι^α* B 65 D 90/62 (22) Indleveringsdag 22.sep.1976 E 05 B 65/14 (24) Løbedag 22. sep. 1976 // E 05 D 15/48 (41) Aim. tilgængelig 25· mar. 1977 (44) Fremlagt 5 · okt. 1 981 (86) International ansøgning nr.
(86) International indleveringsdag (85) Videreførelsesdag “ (62) Stamansøgning nr. ~
(30) Prioritet 24. sep. 1975* 2542456, DE
(71) Ansøger WAGGONFABRIK TALBOT, 5100 Aachen, DE.
(72) Opfinder Max Burkert, DE.
(74) Fuldmægtig Ingeniørfirmaet Lehmann & Ree.
(54) Dørlåsemekanisme, navnlig til containerdøre.
Opfindelsen angår en dørlåsemekanisme, navnlig til containerdøre, ved hvilken hængsler med lodret omdrejningsakse tillader bevægelse af dørfløjen i dørplanen, og hver dørfløj ved hjælp af en betjeningsarm kan forskydes i dørplanen, og låseorganer derved bringes henholdsvis i og ud af indgreb.
Dørlåsemekanismer af denne art finder f.eks. anvendelse ved terrassedøre i beboelseshuse.
De kendte dørlåsemekanismer til containere er sædvanligvis fj drejestanglukkere med lukkekroge eller lukkeknaster eller er sjældne- ± re rigellukker. En containerdør skal ved lukning trykkes mod dørtæt- ^ ningen med stigende kraft. Derpå skal den holdes lukket mod dørtæt- <0 ningens elasticitetskraft og mod kræfter, der stammer fra elastisk -f* _ deformering af containeren under transportbelastninger.
t 3 2 143744
For at kunne tilvejebringe de nødvendige låsekræfter er dørlåsemekanismerne i reglen udformede på en sådan måde, at de låser døren under udfoldelse af en spændkraft. Således kan f.eks. rigler være kileformede, og drejestangslåse kan arbejde mod en ekscen-ter- eller spiralbane o.s.v. Disse med spændkraft arbejdende låsemekanismer er imidlertid behæftede med den ulempe, at de under transporten er tilbøjelige til at åbne sig af sig selv. En containerdør, der utilsigtet åbner sig under transporten, frembyder en betydelig fare for driftsikkerheden. Derfor er sikkerhedsforanstaltninger nødvendige. Kendte sikkerhedsforanstaltninger består i at udforme dørlåsemekanismerne som overdødpunktslukker, ved hvilke den maksimale spændkraft overskrides, før låsestillingen nås, eller f.eks. til ved hjælp af et sikringspendul, der udnytter tyngdekraften, at sikre drej estangslåsens betjeningsarm i dennes låsestilling mod utilsigtet udsvingning.
Drej estangslåse med overdødpunktsikering kan af konstruktive grunde kun udføres med forholdsvis stor tykkelse, således at de på grund af det store pladsbehov navnlig er mindre egnede til containeres sidedøre, der skal holdes så flade som muligt. De kendte sikringer af betjeningsarmen mod utilsigtet udsvingning er enten sårbare ved fejlbetjening eller, dersom de arbejder med et sikringspendul, ikke pålidelige i tilfælde af, at sikringspendulet går tungt i dets lejring, f.eks. som følge af tilisning eller forøget friktion i dets lejring.
De kendte rigellukker er behæftede med den ulempe, at der ved disse ikke kan tilvejebringes åbningskræfter for f.eks. ved frosne dørtætninger at kunne åbne dørene.
Formålet med opfindelsen er at udforme en dørlåsemekanisme af den indledningsvis nævnte art på en sådan måde, at den ikke har de forannævnte mangler og frem for alt er sikret mod utilsigtet åbnen og desuden kan udformes så flad, at den også er egnet til containeres sidedøre, og at døre ved hjælp af dørlåsemekanismen kan lukkes under kraftigt lukketryk og ved frosne dørtætninger kan åbnes med stor åbnekraft .
Denne opgave løses ifølge opfindelsen ved, at dørfløjen er drejeligt forbundet med et øverste hængsel og forskydeligt i dørplanen forbundet med et nederste hængsel, at betjeningsarmen er hængslet på dørrammens nederste tværstykke og til drejning af dørfløjen om et omdrejningspunkt på det øverste hængsel og til forskydning af dørfløjen i dørplanen bort fra det nederste hængsel til en åbnestilling og tilbage til en låsestilling kan bringes i indgreb med dørfløjen, at der 3 U3744 forefindes en arreteringsanordning, som efter at betjeningsarmen er bragt ud af sit indgreb med dørfløjen holder dørfløjen i dennes forskudte åbnestilling, således at den uhindret kan åbnes, og at låseorganerne er anbragte ved den øvre henholdsvis den nedre kant af dørfløjen og på det øverste henholdsvis det nederste tværstykke af dørram-men og ved forskydning af dørfløjen kan bringes ud af indgreb.
Fordelen ved denne konstruktion er, at den, efterspm der ikke anvendes låsestaenger, der nemt deformeres ved kraftige stød, er særlig driftssikker og modstandsdygtig mod beskadigelse. Desuden kan selve låseorganerne optage store kræfter uden at deformeres. Døren forbliver tæt selv efter at have været udsat for betydelige belastninger og kan uden vanskelighed åbnes og låses.
En fordelagtig udførelsesform for dørlåsemekanismen ifølge opfindelsen er ejendommelig ved, at forbindelsen mellem dørfløjen og det på dørrammen anbragte øverste hængsel består af et til dette hørende hængselblad, som svingbart om et omdrejningspunkt er fastgjort på dørfløjen, og at forbindelsen mellem dørfløjen og det nederste hængsel består af et til det på dørrammen anbragte nederste hængsel hørende hængselblad og en på dørfløjen fastgjort føring, i hvilken hængselbladet forskydeligt er ført.
Det er desuden hensigtsmæssigt, dersom betjeningsarmen er kardansk hængslet på dørrammens nederste tværstykke på en sådan måde, at den til indføring af en på dørfløjen fastgjort tap i et langhul i betjeningsarmen er drejelig om en med tværstykket parallel første aksel og til forskydning af dørfløjen og til indhægtping af betjeningsarmen i en holder, når armen ikke benyttes, er drejelig om en i ret vinkel på den første aksel forløbende anden aksel.
Dørlåsemekanismen ifølge opfindelsen er allerede som følge af den på døren virkende tyngdekraft til en vis grad sikker mod utilsigtet åbning. En yderligere betydelig sikkerhed opnås endvidere ved, at betjeningsarmen er forbundet med en knast, der, når betjeningsarmen er bragt ud af indgreb med tappen, ligger an mod et spærreorgan på dørfløjen og derved forhindrer forskydning af dørfløjen til dennes åbnestilling og efter forskydning af dørfløjen til dennes åbnestilling kommer til indgreb med dette spærreorgan og ved drejning af betjeningsarmen, når langhullet skal bringes ud af indgreb med tappen, ligeledes drejes og derved over spærreorganet løfter dørfløjen ud af dørrammen.
En særlig enkel betjening af dørlåsemekansimen ifølge opfindelsen opnås, dersom arreteringsanordningen består af en på dørfløjen påhængslet falle, der efter forskydning af dørfløjen til dens åbnestilling indgriber med enden af det nederste hængselblad og forhindrer H 143744 forskydning af dørfløjen tilbage til dens låsestilling.
Por at døren uden spillerum skal kunne ligge an mod rammen er det hensigtsmæssigt, dersom låseorganet ved den øverste kant af dørfløjen består af en i forhold til dørfløjens plan l80° tilbagebøjet fals, der griber bag om en fri kant af en regnrende på dørrammens Øverste tværstykke, og at låseorganet ved den nederste kant af dørfløjen består af i det mindste én kileformet krog, som griber bag om en på dørrammens nederste tværstykke fastgjort kroglejring.
Por under låsning at lette falsens indløb i regnrenden foreslås ifølge opfindelsen, at højden af regnrendens frie kant aftager fra midten af dørrammen hen mod siderne.
Det er endvidere hensigtsmæssigt, dersom tværsnittet af regnrendens frie kant og falsen er kileformet på en sådan måde, at dørfløjen, når den sænkes, trykkes mod dørrammen.
Til optagelse af det fra lasten stammende indvendige tryk og til aflastning af hængslerne er det fordelagtigt, dersom der på den mod det lodrette rammestykke vendende kant af dørfløjen er udformet en not, med hvilken en på rammestykket udformet ribbe er i indgreb, når dørfløjen befinder sig i låst stilling.
Ifølge en yderligere ejendommelighed ved opfindelsen kan ved en tofløjet dør den ene dørfløjs yderside og den anden dørfløjs inderside, der, når dørfløjene låses, lægger sig mod hinanden, hver bære i det mindste én kile, hvorhos disse kilepar som sikringselementer indgriber med hinanden, når dørfløjene forskydes til deres låste stilling. På denne måde forhindres, at dørfløjene klaprer, og desuden modvirkes deformering af containeren som følge af det tryk, der udøves af lasten.
I det følgende forklares dørlåsemekanismen ifølge opfindelsen nærmere under henvisning til tegningen. På tegningen viser:
Pig. 1 en låst tofløjet dør med betjeningsarmen i arbejdsstilling og set forfra, fig. 2 et snit efter linien II-II i fig. 1, fig. 3 et billede svarende til fig. 1, men med den ene dørfløj helt åbnet og den anden forskudt til sin åbnestilling, fig. 4 et snit efter linien IV-I? i fig. 1, fig. 5 et delbillede ved låst dør, set forfra, med betjeningsarmen i hvilestilling, fig. 6 et billede efter den-i fig. 5 med linien VI-VI viste, retning, og fig. 7 et snit efter linien VII-VII i fig. 5 med betjeningsarmen i midterstilling.
143744 5
En tofløj et dør er forsynet med en dørramme 1 med et øvre tværstykke la, et nedre tværstykke Ib og to sidestykker 1c, samt to dørfløje 2 og 3. Hver dørfløj 2 henholdsvis 3 er ved hjælp af et øverste hængsel 4 og et nederste hængsel 7 med lodret omdrejningsakse hængslet på dørrammen 1. Forbindelsen mellem dørfløjen 2 henholdsvis 3 og det øverste hængsel 4 består af et hængselblad 5, som drejeligt om et omdrejningspunkt 6 er hængslet på dørfladen. Forbindelsen mellem dørfløjen 2 henholdsvis 3 og det nederste hængsel 7 består af ep føring 9, som er fastgjort på dørfladen, samt af et hængselblad 8, som med spillerum er glidende optaget i føringen 9. Hængselbladet 8 forhindres ved hjælp af en anslagsskrue 8a i at glide ud af føringen 9.
På dørrammens nederste tværstykke lb er der for hver dørfløj 2 henholdsvis 3 fastgjort flere kroglejringer 10, som dørfløjkroge 11 griber bag om i dørfløjens låste stilling for i fællesskab at tjene som nedre låseorganer. En betjeningsarm 12 til forskydning af dørfløjene til deres åbne- eller låsestilling er kardansk lejret på dørrammens nederste tværstykke lb. Derved er betjeningsarmen ved hjælp af en med tværstykket lb parallelt forløbende og i to på tværstykket lb fastgjorte lejringer drejeligt lejret første aksel drejelig mellem en arbejdsstilling, hvor den er parallel med dørfladen og står vinkelret på det nederste tværstykke lb, og en midterstilling, hvor den står vinkelret på dørfladen og det nederste tværstykke. Endvidere er betjeningsarmen 12 ved hjælp af en vinkelret på den første aksel 13 fastgjort anden aksel 14 drejelig mellem midterstillingen og en hvilestilling, hvor den er parallel med dørfladen og det nederste tværstykke lb.
På hver dørfløj 2 henholdsvis 3 er der anbragt en laske 15 henholdsvis l6 med en boring. Når de to dørfløje befinder sig i låst stilling, flugter laskernes boringer med hinanden, således at en hængelås eller en forseglingstråd eller lignende kap føres igennem boringerne.
På hver ende af den drejelige første aksel 13 er fastgjort en knast 17, der i betjeningsarmen 12's hvilestilling og midterstil-ling forhindrer forskydning af den tilhørende dørfløj 2 henholdsvis 3 til dennes åbnestilling ved, at den ligger an mod et spærreorgan 18, der er fastgjort på den nederste kant af dørfløjen.
Betjeningsarmen 12 kan sikres i sin hvilestilling, idet den med en boring 19 ophænges på en tapformet holder 20, der er fastgjort på dørrammens nederste tværstykke 1. Foruden denne boring 19 er betjeningsarmen 12 forsynet med et langhul 21, med hvilket den kan hæg U3744 6 tes på en på dørfløjen 2 henholdsvis 3 fastgjort tap 22. Ved drejning af betjeningsarmen 12 kan dørfløjen 2 henholdsvis 3 forskydes i dørplanen. En falle 23 griber bag om enden af det nederste hængselblad 8 og holder døren i åbnestilling.
På dørrammens øverste tværstykke la er fastgjort en regnrende 24, hvis højde hen mod dørrammen l's sider aftager på en sådan måde, at en på den øverste kant af dørfløjen 2 henholdsvis 3 fastgjort fals 25» som i dørfløjens låste stilling griber bag om regnrenden 24 ved dørfløjen 2's henholdsvis 3's drejning om omdrejningspunktet 6 i dørplanet, skubbes ud af regnrenden 24. Regnrenden 24 og falsen 25 er kileformede på en sådan måde, at dørfløjen 2 henholdsvis 3S når den sænkes til låsestilling, trykkes mod dørrammen 1.
Dørfløjene er ved de to kanter, der dækker hinanden, forsynede med kiler 26 henholdsvis 27, af hvilke den ene kile 26 befinder sig på ydersiden af dørfløj en 2 ved dennes frie kant, og den anden kile 27 befinder sig på indersiden af dørfløjen 3 ved dennes frie kant. Desuden er der på den mod sidestykket lc vendende kant af hver dørfløj 2 henholdsvis 3 udformet en not 28, i hvilken en på hvert sidestykke lc anbragt ribbe 29 indgriber, så snart dørfløjen når ind i sin låste stilling.
Arbej dsmåde.
Idet der gås ud fra,.at dørfløjene 2, 3 befinder sig i låst stilling, og betjeningsarmen 12 befinder sig i hvilestilling, fås følgende arbejdsforløb: Betjeningsarmen 12 løftes let, således at boringen 19rs indgreb med holderen 20 løsnes,og betjeningsarmen 12 først kan drejes i vandret retning til sin midterstilling, i hvilken spærreorganerne 18 støder mod knasterne 17jOg derpå i lodret retning opad til sin arbejdsstilling. Kort før afslutningen af denne bevægelse skydes betjeningsarmen med sit langhul 21 ind over tappen 22 på den højre dørfløj 3· Betjeningsarmen 12 befinder sig derefter i et plan, hvor den er parallel med dørfladen og hælder ea. 45° mod højre , og knasterne 17 har frigivet spærreorganerne 18, og fallen 23 ligger mod overkanten af det nederste hængselblad 8, Ved bevægelse af betjeningsarmen 12 mod venstre til lodret stilling svinges dørfløjen 3 om omdrejningspunktet 6 og samtidig med sin nederste del så langt mod venstre, at fallen 23 falder ned bag den frie ende af det nederste hængselblad 8. · Ved denne bevægelse af dørfløjen 3 når krogene 11 ved den nederste kant ud af indgreb med kroglejringerne 10 på dørrammens 7 143744 nederste tværstykke lb,og falsen 25 ved den øverste kant løftes ud af regnrenden 24, samtidig med at kilerne 26 og 27 løftes bort fra hinanden. Ved tilbagesvingning af betjeningsarmen 14 til dens midterstilling bringes dens langhul 21 ud af indgreb med tappen 22 og den nederste knast 17, som det på den nederste kant af dørfløjen 3 fastgjorte spærreorgan 18 har skudt sig ind foran, drejes og løfter dørfløjen 3 bort fra dørplanet, således at den nemt kan lukkes op. Ved den her viste tofløjede dør foretages den samme fremgangsmåde ved den anden dørfløj 2.
Når døren skal låses, svinges dørfløjen tilbage i dørplanen, hvorunder betjeningsarmen 12 skal befinde sig i hvilestilling på holderen 20 eller i midterstillingen. Derpå bringes betjeningsarmen 12’s langhul 21 i indgreb med tappen 22, og dørfløjen forskydes lidt i retning mod åbnestillingen ved hjælp af betjeningsarmen, således at fallen 23 nemt kan drejes. Dørfløjen bevæger sig derpå sædvanligvis selv i lukkestilling som følge af sin vægt. Eventuelt kan bevægelsen understøttes ved hjælp af betjeningsarmen 12.
Efter lukningen af dørfløjene 2 og 3 føres betjeningsarmen 12 til sin hvilestilling på holderen 20, hvorved knasterne 17 atter forhindrer en bevægelse af spærreorganerne 18 og dermed åbning af dørfløjene 2 og 3· De op mod hinanden grænsende flader af knasterne og spærreorganerne 18 er kileformede på en sådan måde, at hver dørfløj 2 og 3 ved betjeningsarmen 12's bevægelse ud af arbejdsstillingen ind i midterstillingen og den dermed forbundne relativbevægelse mellem knasterne 17 og spærreorganerne 18 trykkes udad mod de respektive sidestykker lc. Derved opnås desuden et sikkert indgreb mellem noten 28 og ribben 29.

Claims (4)

8 143744 Patentkrav .
1. Dør-låsemekanisme, navnlig til containerdøre, ved hvilken hængsler med lodret omdrejningsakse tillader bevægelse af dørfløjen i dørplanen, og hver dørfløj ved hjælp af en betjeningsarm kan forskydes i dørplanen, og låseorganer derved bringes henheldsvis i og ud af indgreb, kendetegnet ved, at dørfløjen (2, 3) er drejeligt forbundet med et øverste hængsel (4) og forskydeligt i dørplanen forbundet med et nederste hængsel (7), at betjeningsarmen (12) er hængslet på dørrammens nederste tværstykke (lb) og til drejning af dørfløjen (2, 3) om et omdrejningspunkt (6) på det øverste hængsel (4) og til forskydning af dørfløjen (2, 3) i dørplanen bort fra det nederste hængsel (7) til en åbnestilling og tilbage til en låsestilling kan bringes i indgreb med dørfløjen (2, 3), at der forefindes en arreteringsanordning (23, 8), som efter at betjeningsarmen (12) er bragt ud af indgreb med dørfløjen (2, 3) holder dørfløjen i dennes forskudte åbnestilling, således at den uhindret kan åbnes, og at låseorganerne (24, 25 henholdsvis 10, 11) er anbragte ved den øvre henholdsvis den nedre kant af dørfløjen (2, 3) og på det øverste henholdsvis det nederste tværstykke (la henholdsvis lb) af dørrammen og ved forskydning af dørfløjen (2, 3) kan bringes ud af indgreb.
2. Dørlåsemekanisme ifølge krav 1, kendetegnet ved, at forbindelsen mellem dørfløjen og det på dørrammen anbragte ø-verste hængsel (4) består af et til dette hørende hængselblad (5), som svingbart om et omdrejningspunkt (6) er fastgjort på dørfløjen (2, 3), og at forbindelsen mellem dørfløjen (2, 3) og det nederste hængsel (7) består af et til det på dørrammen (1) anbragte nederste hængsel (7) hørende hængselblad (8) og en på dørfløjen (2, 3) fastgjort føring (9), i hvilken hængselbladet (8) forskydeligt er ført.
3. Dørlåsemekanisme ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at betjeningsarmen (12) er kardansk hængslet på dørrammens nederste tværstykke (lb) på en sådan måde, at den til indføring af en på dørfløjen (2, 3) fastgjort tap (22) i et langhul (21) i betjeningsarmen (12) er drejelig om en med tværstykket (lb) parallel første aksel (13) og til forskydning af dørfløjen (2, 3) og til indhægtning af betjeningsarmen (12) i en holder (20), når armen ikke benyttes, er drejelig om en i ret vinkel på den første aksel (13) forløbende anden aksel (14).
4. Dørlåsemekanisme ifølge krav 3, kendetegnet ved, at betjeningsarmen (12) er forbundet med en knast (17), der, når
DK427376A 1975-09-24 1976-09-22 Doerlaasemekanisme,navnlig til containerdoere DK143744C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2542456 1975-09-24
DE19752542456 DE2542456C2 (de) 1975-09-24 1975-09-24 Verriegelungsvorrichtung für Schwenkflügel

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK427376A DK427376A (da) 1977-03-25
DK143744B true DK143744B (da) 1981-10-05
DK143744C DK143744C (da) 1982-03-15

Family

ID=5957201

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK427376A DK143744C (da) 1975-09-24 1976-09-22 Doerlaasemekanisme,navnlig til containerdoere

Country Status (7)

Country Link
BE (1) BE846392A (da)
DE (1) DE2542456C2 (da)
DK (1) DK143744C (da)
FR (1) FR2325789A1 (da)
GB (1) GB1535115A (da)
NL (1) NL175841C (da)
SE (1) SE406077B (da)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2728401C2 (de) * 1977-06-24 1986-05-28 Deutsche Bundesbahn, vertreten durch das Bundesbahn-Zentralamt Minden (Westf), 4950 Minden Tür, insbesondere Containertür
DE3415094A1 (de) * 1984-04-21 1985-10-31 Richard Dipl.-Ing. 2000 Hamburg Rehwoldt Verschliessbare vorrichtung fuer eine oeffnung, z.b. tuer oder tor
ES2136479B1 (es) * 1995-03-23 2000-05-16 Patentes Fac Sa Cierre de seguridad para cajas de caudales y similares.

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE573268C (de) * 1931-04-16 1933-03-29 Orenstein & Koppel Akt Ges Verschluss fuer Drehtueren oder Klappen von Behaeltern, insbesondere Kleinviehtransportbehaeltern
DE1937853U (de) * 1966-03-09 1966-05-05 Arsenovic Strahinja Fenster.

Also Published As

Publication number Publication date
GB1535115A (en) 1978-12-06
DE2542456C2 (de) 1984-07-19
DE2542456A1 (de) 1977-04-07
SE7610527L (sv) 1977-03-25
NL175841B (nl) 1984-08-01
FR2325789B1 (da) 1980-05-09
FR2325789A1 (fr) 1977-04-22
NL7610475A (nl) 1977-03-28
SE406077B (sv) 1979-01-22
DK143744C (da) 1982-03-15
NL175841C (nl) 1985-01-02
BE846392A (fr) 1977-01-17
DK427376A (da) 1977-03-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8601838B2 (en) Locking mechanism
DK152146B (da) Loebekonsol med en doer
DK143744B (da) Doerlaasemekanisme,navnlig til containerdoere
NO129159B (da)
CN106315062A (zh) 封闭件,尤其用于闭合结构和工艺孔口
DK151909B (da) Laasemekanisme til et beslag for en doers eller et vindues loefte-skyde-vippefloej
DK148425B (da) Vippevindue, navnlig til indbygning i et skraatag
US1853595A (en) Door holding device
NO337283B1 (no) Dørlås med hakereile
US1130266A (en) Panic-bolt mechanism.
US1889159A (en) Device for operating and controlling folding doors
US521772A (en) William vaughan
US88907A (en) Improvement in sash-stop and lock
GB2227279A (en) Device for locking an open window
US377807A (en) Draw-bridge gate
US889834A (en) Lock-hinge.
EP4006277B1 (en) Device for constraining the opening of doors or windows
US79109A (en) david
US527765A (en) Gate-hinge
NO752501L (da)
US1325652A (en) E abm-gate
US1065728A (en) Stop for doors.
US10477A (en) Haevey lull
US791036A (en) Automatic window-closure.
US479379A (en) Necticut

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed