DK143011B - Maskine til mejning og hakning af majs eller lignende staengelformet afgroedemateriale - Google Patents

Maskine til mejning og hakning af majs eller lignende staengelformet afgroedemateriale Download PDF

Info

Publication number
DK143011B
DK143011B DK443776AA DK443776A DK143011B DK 143011 B DK143011 B DK 143011B DK 443776A A DK443776A A DK 443776AA DK 443776 A DK443776 A DK 443776A DK 143011 B DK143011 B DK 143011B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
machine
drum
drive
cutting
crop material
Prior art date
Application number
DK443776AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK443776A (da
DK143011C (da
Inventor
B Krone
W Ahler
Original Assignee
Krone Bernhard Gmbh Maschf
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Krone Bernhard Gmbh Maschf filed Critical Krone Bernhard Gmbh Maschf
Publication of DK443776A publication Critical patent/DK443776A/da
Publication of DK143011B publication Critical patent/DK143011B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK143011C publication Critical patent/DK143011C/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01DHARVESTING; MOWING
    • A01D43/00Mowers combined with apparatus performing additional operations while mowing
    • A01D43/08Mowers combined with apparatus performing additional operations while mowing with means for cutting up the mown crop, e.g. forage harvesters
    • A01D43/081Mowers combined with apparatus performing additional operations while mowing with means for cutting up the mown crop, e.g. forage harvesters specially adapted for ensilage of maize

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Harvester Elements (AREA)
  • Harvesting Machines For Specific Crops (AREA)

Description

i 143011
Opfindelsen angår en maskine til mejning og hakning af majs eller lignende stængelformet afgrødemateriale, med en indretning, der indtrækker afgrødematerialets stængler til et mejeværktøj og i tilslutning dertil fører 5 stænglerne til en hakkelsesblæser, og hvortil der hører indskydevalser, som tilføres afgrødematerialets afskårne stængler, og hvor stænglerne ved hjælp af indtræknings-og tilførselsindretningen, der har medbringere, først bevæges i opretstående stilling forbi mejeværktøjet og 10 derefter i samvirkning med føringsdele under omstyring af deres bevægelsesretning bringes i en skråstilling, i hvilken de med deres afskårne ender via en nedadskrånen-de aflægningsflade kommer i indgreb med indskydevalserne, som er anbragt i liggende stilling foran blæseren.
15 Fra tysk fremlæggelsesskrift nr. 2.063.691 kendes en maskine af forannævnte art, hvor indtræknings- og tilførselsindretningen består af tre forskellige dele, der drives hver for sig, nemlig dels et transportorgan, der er ført over tre styrehjul og er dannet af en endeløs 20 roterende drevet kæde- eller båndtransportør, som har medbringere, dels en endeløs roterende drevet transportør, der med det første transportorgan danner et materialeindtrækningsområde, der indsnævrer sig bagud mod maskinens kørselsretning og samtidig strækker sig skråt 25 opad, og dels en tværtransportvalse, der roterer om en horisontal akse over aflægningsfladen, som strækker sig skråt nedad. De tre transportorganer, der danner indtræknings- og tilførselsindretningen, bevirker, at denne kendte maskine bliver forholdsvis stor og tung, hvortil 30 kommer, at den på grund af sin temmelig komplicerede opbygning bliver kostbar i fremstilling og modtagelig for forstyrrelser under driften. Ved høstning af majs optræder der desuden den ulempe, at stænglerne med majskolberne, der gribes af indtræknings- og tilførselsindret-35 ningen, under omstyringen af deres bevægelsesretning kommer til at indtage en skråstilling på tværs af maskinens kørselsretning og derved kommer i berøring med af 2 143011 grødemateriale, som sideværts for maskinen fortsat befinder sig i halmen. Herved opstår der risiko for, at der kan mistes korn.
Pra beskrivelsen til AT-patent nr. 318.278 kendes 5 der endvidere en maskine til mejning og hakning af majs, hvor indtræknings- og tilførselsindretningen består af to indbyrdes parallelle, tilnærmelsesvis vertikalt anbragte medbringerlegemer, der ved deres øverste ender drives via et vinkeldrev anbragt i et fælles hus, og som 10 nær ved jordoverfladen har en skæreskive fastgjort koak-sialt på den nederste ende af medbringerlegemet. Medbrin-gerlegemerne har et nederste cylindrisk afsnit, der er udstyret med elastiske medbringerlister, og et afsnit, der slutter sig til det cylindriske afsnit, og som spid-15 ser konisk til opad. Umiddelbart bag ved de to medbringerlegemer befinder der sig horisontale indtrækningsvalser, som hører til en stående hakkelsesblæser. Ved denne kendte maskine er de to medbringerlegemer, der danner indtræknings- og tilførselsindretningen, og deres driv-20 arrangement af en forholdsvis kompliceret og kostbar opbygning, som desuden medfører, at maskinen får en stor byggehøjde. Maskinen har desuden den ulempe, at majs-stænglerne efter afskæringen kommer i en tilnærmelsesvis horisontal indtrækningsstilling, hvilket betyder, at de 25 øverste ender af stænglerne med majskolberne - set i maskinens kørselsretning - trykkes ind i det endnu ikke mejede afgrødemateriale, hvilket resulterer i et betydeligt korntab.
Fra tysk fremlæggelsesskrift nr. 1.226.351 er det 30 sluttelig kendt, at man på mejeværket til en mejetærsker eller anden høstmaskine kan påbygge en indretning med i-læggergab for omstilling af maskinen til høstning af majs eller lignende afgrødemateriale. Denne kendte på-bygningsindretning har mindst ét remdrevet ilæggerhjul, 35 der fortrinsvis er forsynet med pigge, og som kan dreje om en tilnærmelsesvis vertikalt anbragt tap. Ilæggerhjulet begrænser med en del af sin omkreds ilæggergabet sideværts, og dets drivrem bortfører og afstryger afgrøde- 143011 3 materialet fra ilæggerhjulet i et område, som vender mod en indtrækningssnegl. Påbygningsindretningen, der frem til det af to konstruktionsenheder dannede ilæggergab dækker mejetærskerens platformtrug med skæreværket og 5 den horisontalt liggende indtrækningssnegl fortil, er i ilæggergabet udstyret med et eller flere vertikalt over hinanden anbragte ilæggerhjul, som udgør en del af indtræknings- og tilførselsindretningen, og kræver desuden den i platformtruget anbragte indtrækningssnegl for at 10 videretransportere afgrødematerialet, der i ilæggergabet er skåret ved hjælp af skæreværkets ikke dækkede del, og bevæge det i maskinens platform. Også her omfatter indtræknings- og tilførselsindretningen altså to forskellige og separat drevne transportorganer. Dette betyder, at 15 hvis man vil udforme en til mejning og hakning bestemt maskine på denne måde, vil maskinen blive pladskrævende, tung og kostbar. Ved en mejetærsker, der med henblik på høstning af majs forsynes med en sådan påbygningsindretning, vil der desuden bevirkes svingning af de mejede 20 stængler med majskolberne under omstyringen af bevægelsesretningen skråt til siden i det endnu ikke mejede afgrødemateriale, hvilket medfører, at der også her kan optræde uønskede korntab.
Med udgangspunkt i den indledningsvis omhandlede 25 konstruktion har opfindelsen til formål at skabe en i fremstillingsmæssig henseende gunstig maskine, der er lille, let og kompakt af opbygning, og hvis indtræknings-og tilførselsindretning arbejder forstyrrelsesfrit og er udformet på en særlig enkel måde.
30 Til opnåelse heraf er maskinen ifølge opfindelsen ejendommelig ved, at indtræknings- og tilførselsindretningen består af en gribetromle, der set fraoven roterer med uret om en i hovedsagen vertikal akse, og hvortil der hører en føringskappe, der omgiver og dækker tromlen over et cm-35 kredscmråde, som set i maskinens kørselsretning straécker sig tilnærmelsesvis mellem klokken 3-stillingen og klokken 8-stillingen, og inden fer hvilket mejeværktøjet er fast anbragt, at aflægningsfladen er dannet af et samletrug, der slutter sig til føringskappen, og 4 143011 som strækker sig med sin hovedlængdeakse i maskinens kørselsretning, og at hakkelsesblæseren, der har et stående knivskivehjul, og indskydevalserne, der ligger foran blæseren, strækker sig på tværs af maskinens kørselsretning 5 og grænser op til trugets forreste afslutning.
Med denne udformning opnår man en maskine, der har meget små dimensioner og er yderst enkel af opbygning, idet der som indtræknings- og tilførselsindretning kun findes en eneste bevæget del, nemlig gribetromlen, og fø-10 ringskappen, som omgiver en del af tromlens omkreds. Ved påbygning af maskinen på en traktor bliver dens sideudladning over traktoren desuden reduceret væsentligt, idet maskinen praktisk taget kun rager med den som indtræknings- og tilførselsindretning tjenende tromle og førings-15 kappe sideværts ud over traktorens kørespor, dvs. at maskinens tyngdepunkt kommer til at ligge inden for traktorens omrids, så der ikke kræves nogen ydre afstøtning.
Med den særligt enkle indtræknings- og tilførselsindretning opnår man en nemt betjenelig maskine, der kan frem-20 stilles til en gunstig pris, og som blandt andet er velegnet til frembringelse af en daglig portion af frisk foder.
En fordelagtig udføreisesform for maskinen ifølge opfindelsen, som medvirker til at sikre en upåklagelig 25 virkemåde, er ejendommelig ved, at vertikalplanet, der strækker sig mellem hakkelsesblæseren og indskydevalserne, i tænkt forlængelse skærer tværs gennem eller i det mindste tangerer gribetromlen i et område, som set i maskinens kørselsretning befinder sig foran tromlens dreje· 30 akse.
Med den foreskrevne maskinudformning opnår man en særlig fordelagtig strøm af afgrødemateriale, idet stænglerne nemlig mejes i opretstående stilling i det langsgående indtræk og kommer med deres snitende ind i blæse-35 ren i tilbagestrøm mod maskinens kørselsretning, hvorved det mejede materiales stængler, der fra vertikalstillin- · gen kommer til at hælde skråt bagud, på intet tidspunkt kommer i berøring med endnu ikke mejet materiale, men 5 U3011 stadig befinder sig i det frie rum, som ligger over og bag ved maskinen.
En anden fordelagtig udførelsesform for maskinen ifølge opfindelsen, som medvirker til at forenkle kon-5 struktionen og sikre en forstyrrelsesfri drift, er ejendommelig ved, at gribetromlen består af flere lige store skiver, ringe eller hjul, der er anbragt koaksialt i indbyrdes afstand over hinanden, og som er forsynet med tænr der på omkredsen.
10 En fordelagtig udførelsesform for sidstnævnte ma- skinudførelse er ejendommelig ved, at mejeværktøjet strækker sig gennem tromlens føringskappe udefra indefter og rager ind i mellemrummet mellem tromlens to neder-ste skiver, ringe eller hjul. Med denne udformning opnår 15 man et upåklageligt snit i den del af afgrødematerialets stængler, som holdes af de nævnte tænder på hver side af mejeværktøjet.
Opfindelsen forklares nærmere i det følgende under henvisning til tegningen, hvor 20 fig. 1 viser et sidebillede af en foretrukken ud førelsesform for maskinen ifølge opfindelsen set skråt ind fraoven, og fig. 2 et endebillede af maskinen ligeledes set skråt ind fraoven.
25 Den på tegningen viste maskine bevæges i arbejds- retning, dvs. i retning af pilen a i fig. 1, ved hjælp af en traktor eller lignende køretøj. Maskinen har en indtræknings- og tilførselsindretning bestående af en gribetromle 1, der set i kørselsretningen roterer med 30 uret, dvs. i retning af pilen b i fig. 2, om en hovedsagelig vertikal akse, og som på omkredsen har gribere eller medbringere. Til gribetromlen 1 hører der en føringskappe 2, der omgiver tromlen 1 i dennes sideværts og bagtil liggende omkredsområde, og som strækker sig 35 hovedsagelig mellem klokken 3-stillingen og klokken 8-stillingen. Tromlen 1 består af tre lige store kædehjul 4, 5, 6, der er anbragt koaksialt på en drivaksel 3 i afstand over hinanden, og hvis omkredstænder 7 6 143011 danner griberne eller medbringerne. Som navnlig vist i fig. 1 er tromlen l's to nederste kædehjul 4, 5 anbragt i en forholdsvis lille aksial afstand fra hinanden på drivakselen 3, medens tromlens øverste kædehjul 6 5 er anbragt i en noget større aksial afstand fra de to nederste kædehjul 4, 5. Man opnår på denne måde en sådan indtrækning, at afgrødematerialets stængler gribes både langt nede og noget højere oppe, hvorved man undgår knækning af stænglerne.
10 Føringskappen 2, der griber omkring tromlen 1 i nævnte omkredsområde, er dannet af en stiv, delcylindrisk vægdel 8, hvis øverste kant 9 har en vulst- eller rørformet udformning. I det egentlige omslyngningsområde, altså hovedsagelig i omkredsområdet mellem tromlens klok-15 ken 3-stilling og klokken 8-stilling, forløber føringskappen 2's øverste vulst- eller rørformede kant 9 i nogen afstand over det horisontalplan, der defineres af tromlens øverste kædehjul 6, medens kanten 9 strækker sig fra ca. klokken 3-stillingen tangentialt skråt frem-20 ad og nedad og går over i en sideværts bladløfter 10, som rager ud fra tromlen 1. Den således dannede bladløfter 10 er forbundet med den forreste ende af en sideværts glideskinne 11, som strækker sig i et plan under tromlen 1 tangentialt i forhold til denne, og som 25 altså danner maskinens ydre begrænsning. Når maskinen bevæger sig hen over jorden, befinder glideskinnen 11 sig noget over jorden og vil ved jordforhøjninger eller ved nedsynkning af traktoren i en fure bevirke løftning af maskinen, hvorved man undgår jordberøring. Glideskin-30 nen 11 har ved hjælp af en afstøtning 12 sin bageste del understøttet af den nederste kant af føringskappen 2's delcylindriske vægdel 8. Denne afstøtning 12 danner samtidig en bærer 13 for mejeværktøjet, der i det foreliggende tilfælde består af en stiv, udskiftelig 35 kniv 14, som befinder sig hovedsagelig i tromleomkredsens klokken 4-stilling. Kniven 14 rager ind i mellemrummet mellem tromlen l's to nederste kædehjul 4, 5, hvorved man opnår et upåklageligt snit i den del af af- 143011 7 grødematerialets stængler, som holdes af tænderne 7 på hver side af kniven 14. I stedet for kniven 14 kan der også anvendes en frit roterende skæreskive.
I sit bageste område, der hovedsagelig svarer til 5 tromlen l's klokken 7-omkredsstilling, fortsætter føringskappen 2 i et samletrug 15, hvis bund 16 under udformning af et hvælvet overgangsområde 17 slutter sig direkte til føringskappen 2's vægdel 8 og danner en fortsættende del af vægdelen 8 i ét stykke med den-10 ne. Ved krumt forløb strækker føringskappen 2's vulst-eller rørformede øverste kant 9 sig også nedad og bagud langs et delstykke 9' og går over i truget 15 for derefter at forløbe med et knæk 9" opad og parallelt med truget 15's hovedlængdeakse c og med en fladedel 15 danne en ydre sideværts begrænsningsvæg 18 af truget 15, hvis indre begrænsning dannes af tromlen 1, fig. 2.
Truget 15's bund 16 har hældning skråt nedad i retning af trugets hovedlængdeakse c, og den forreste, nederste ende af truget 15 afsluttes eller begrænses 20 af en hakkelsesblæser 19, der er anbragt i stående stilling, og indskydevalser 20, 21, som er anbragt i liggende stilling direkte foran blæseren 19. Den nederste indskydevalse 21, der drives via en aksel 22, er anbragt med sin omkredsflade hovedsagelig i planet for truget 25 15's bund 16 og har i det foreliggende tilfælde en glat omkredsflade, medens den øverste indskydevalse 20, der som vist har gribe- eller tandlister 20*, er anbragt i afstand derover og danner en indskydeslids 23.
Den øverste valse 20 er lejret flyvende ved enden af 30 en med kardanled 24' forsynet drivaksel 24, så valsen 20 kan bevæge sig mod sin egenvægt og eventuelt mod en yderligere virkende fjederkraft og derved udføre en ud-svingningsbevægelse til forøgelse af indskydeslidsen 23, hvorved denne tilpasses efter mængden af det afgrødemate· 35 riale, som befinder sig i truget 15. Denne bevægelighed af den øverste indskydevalse 20 er antydet med en dob-beltpil d i fig. 2.
8 143011 I den viste foretrukne udførelsesform for maskinen er truget 15 anbragt med sin hovedlængdeakse c i maskinens kørselsretning a, medens blæseren 19 med de foran denne liggende valser 20, 21 er anbragt på tværs 5 af kørselsretningen. Som navnlig vist i fig. 1 er arrangementet indrettet således, at vertikalplanet, der omfatter blæseren 19 og valserne 20, 21, i tænkt forlængelse enten skærer tværs gennem tromlen l's horisontale drejecirkel i det i kørselsretningen fortil liggende om-10 råde, dvs. området mellem klokken 9-stillingen og klokken 3-stillingen, eller i hvert fald tangerer dette drej-ecirkelområde på tværs (ikke vist). I det foreliggende tilfælde er den vertikale eller hovedsagelig vertikale rotationsakse for tromlen 1 og de på tværs deraf an-15 bragte rotationsakser for valserne 20, 21 beliggende i omtrent det samme vertikalplan.
På den mod tromlen 1 vendende omkredskant af den øverste valse 20 findes der friskærknive· 25, for at man ved en kraftigere ophobning af afgrødemateriale, der 20 ved hjælp af tromlen 1 tilføres truget 15, kan hindre en tilbagebevægelse af afgrødematerialets stængler til tromlens gribere eller medbringere 7 og derved i kraft af friskæringen af nævnte område hindre, at der opstår tendenser til materialesnoning i området mellem den ø-25 verste valse 20 og tromlen 1. Det kan desuden være hensigtsmæssigt at have ikke viste afstrygere mellem kædehjulene 4, 5, 6 i leveringsområdet mellem tromlen 1 og valserne 20, 21.
Såvel tromlen 1 med føringskappen 2 og det der-30 til sluttende trug 15 som blæseren 19 med de foran denne liggende valser 20, 21 udgør en bestanddel af et maskinstel, der også tjener til optagelse og lejring af drivindretningerne, og som kan kobles til en buk 26, der indgår i en til traktoren hørende trepunkts-hydrau-35 lik, og derved danne en enhed, som strækker sig på tværs af traktorens kørselsretning og har hældning skråt udad og nedad i forhold til den horisontale. Dertil kommer at maskinen som vist i fig. 2 rager med den af tromlen 1 9 143011 og føringskappen 2 dannede indtræknings- og tilførselsindretning sideværts ud over traktorens sideomrids eller kørespor, som bestemmes af det med 27 antydede baghjul, hvilket betyder, at maskinens tyngdepunkt, der befinder 5 sig omtrent på den punkteret viste vertikallinie S, kommer til at ligge inden for traktorens omrids, så belastningen på traktorens trepunkts-hydraulik bliver forholdsvis lille, og der ikke kræves nogen sideværts bundafstøt-ning af maskinen.
10 Maskinen arbejder på følgende måde. Når traktoren bevæger maskinen fremad i arbejdsretningen, pilen a, griber tromlen l's gribe- eller medbringertænder 7 afgrødematerialets stængler, der kommer ind i det forreste område af tromlen 1, dvs. i dennes omkredsområde 15 mellem ca. klokken 11-stillingen og klokken 3-stillingerv og stænglerne trækkes ind i spalten mellem tromlen 1 og føringskappen 2. Ved samvirkningen mellem tromlen 1 og føringskappen 2 holdes stænglerne i en hovedsagelig opretstående stilling og føres i denne stilling forbi 20 mejekniven 14, som separerer halmen fra. De fraseparerede stængler bevæges derefter på tværs af kørselsretningen a under den videre samvirkning mellem tromlen 1 og føringskappen 2 og tilføres truget 15. Det krumme overgangsområde 17 fra føringskappen 2's delcylindri-25 ske vægdel 8 over i truget 15's bund 16 og føringskappen 2's øverste vulst- eller rørformede kant 9, der i det samme område ved 91 strækker sig udad og bagud og falder skråt, bevirker, at stænglerne får en voksende skrå hældning bagud i det bag ved maskinen liggen-30 de frie rum, indtil de kommer til at indtage en skråstilling i truget 15, hvorved de afskårne ender af stænglerne kommer ind i området af valserne 20, 21. Skråstillingen af truget 15 i retning af dets hovedlængdeakse c, altså i retning af valserne 20, 21, vil i forbindelse 35 med den leveringsbevægelse, som tromlen 1 bibringer stænglerne, sørge for, at stænglerne under alle omstændigheder kommer med deres snitender ind i området af valserne 20, 21. I fig. 1 viser de tyndt indtegnede stæng- 143011 10 ler afgrødematerialets bevægelsesstrøm og hældning under de forskellige stadier.
Den omstændighed, at maskinen i sin sideværts udstrækning indtager en let skråstilling i forhold til den 5 i fig. 2 stiplet viste horisontale H, dvs. at tromlen 1 og føringskappen 2 altså også indtager denne lette skråstilling i retning udad, bevirker, at det af meje-værktøjet 14 bestemte snitsted for stænglerne kommer til at ligge forholdsvis nær ved jorden, og at stængler-10 ne under deres tilførselsbevægelse ind i truget 15 løftes så meget opad i truget, at der skabes mulighed for en upåklagelig fødning af blæseren 19, samtidig med at der opnås den nødvendige bundfrihed for blæseren. Det anbefales at udføre truget 15's bund 16 således, at 15 den set bagfra, fig. 2, kommer til at ligge i et plan parallelt med den horisontale H, altså under en vinkel med maskinens hovedakse, som hælder skråt udad og nedad i forhold til den horisontale H. På denne måde hindrer man, at afgrødematerialets afskårne stængler, der befin-20 der sig i truget 15, kan lejre sig på tromlen l's omkreds under maskinens drift. En yderligere forbedring i denne henseende kan opnås ved, at trugets 15's bund 16 - foruden at den stadig har den skrå hældning i retning af hovedlængdeaksen c fremad og nedad mod valserne 20, 25 21 - også har en skrå hældning rettet via den horisonta le H mod den sideværts begrænsningsvæg 18, så stænglerne, der befinder sig i truget 15, stadig vil have tendens til at forflytte sig bort fra tromlen 1 i retning mod trugets begrænsningsvæg 18.
30 Afgrødematerialets stængler, der befinder sig i truget 15, gribes så af valserne 20, 21 og føres med deres snitender til blæseren 19. Den omstændighed, at den øverste valse 20 er lejret bevægeligt ved hjælp af kardanleddet 24', skaber sikkerhed for, at enhver por-35 tion afskårne stængler, der befinder sig i truget 15, vil skydes ind i blæseren 19. Der kan altså ikke ske nogen opstuvning foran indskydeslidsen 23.
Blæseren 19 transporterer det findelte materiale

Claims (3)

143011 opad via en vertikalt opadrettet blæserstuds 19' og blæser det videre til en vogn, der befinder sig bag ved maskinen og er koblet til traktoren, idet materialet blæses via en sædvanlig, ikke vist studsforlængelse, som 5 har krumning bagud foroven. Det skal sluttelig bemærkes, at drevet for alle dele af maskinen aftages på sædvanlig måde fra traktorens tapaksel 28. Synkrondrivningen af valserne 20, 21's aksler 22, 24 sker via en drivindretning 29 i maskin-10 stellet. Til drivning af blæseren 19 kan der som antydet ved 30 anvendes et kapslet kædedrev. Drivningen af tromlen l's drivaksel 3 kan ske fra en forlængelse af drivakselen 22 for den nederste valse 21 under indskydning af et vinkeldrev.
15 PATENTKRAV
1. Maskine til mejning og hakning af majs eller lignende stængelformet afgrødemateriale, med en indretning, der indtrækker afgrødematerialets stængler til et mejeværktøj og i tilslutning dertil fører stænglerne til 20 en hakkelsesblæser, og hvortil der hører indskydevalser, som tilføres afgrødematerialets afskårne stængler, og hvor stænglerne ved hjælp af indtræknings- og tilførselsindretningen, der har medbringere, først bevæges i opretstående stilling forbi mejeværktøjet pg derefter i sam-25 virkning med føringsdele under omstyring af deres bevægelsesretning bringes i en skråstilling, i hvilken de roed deres afskårne ender via en nedadskrånende aflægningsflade kommer i indgreb med indskydevalserne, som er anbragt i liggende stilling foran blæseren, kendetegnet 30 ved, at indtræknings- og tilførselsindretningen består af en gribetromle (1), der set fraoven roterer med uret om en i hovedsagen vertikal akse, og hvortil der hører en føringskappe (2), der omgiver og ds&ker trenden (1) over et cm-kredsområde, som set i maskinens kørselsretning (a) striker sig 35 tilnærmelsesvis mellem klokken 3-still ingen og klokken 8-stillingen, og inden for hvilket mejeværktøjet (14) er fast anbragt, at aflægningsfladen er dannet af et samletrug (15), der slutter sig til fiø-
DK443776A 1975-10-03 1976-10-01 Maskine til mejning og hakning af majs eller lignende staengelformet afgroedemateriale DK143011C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2544200A DE2544200C3 (de) 1975-10-03 1975-10-03 Maschine zum Mähen und Hacksein von Mais o.dgl. stengelartigem Erntegut
DE2544200 1975-10-03

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK443776A DK443776A (da) 1977-04-04
DK143011B true DK143011B (da) 1981-03-16
DK143011C DK143011C (da) 1981-10-26

Family

ID=5958169

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK443776A DK143011C (da) 1975-10-03 1976-10-01 Maskine til mejning og hakning af majs eller lignende staengelformet afgroedemateriale

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4125987A (da)
AT (1) AT366541B (da)
BR (1) BR7606609A (da)
CA (1) CA1038173A (da)
DE (1) DE2544200C3 (da)
DK (1) DK143011C (da)
FR (1) FR2326139A1 (da)
PL (1) PL108391B1 (da)
RO (1) RO69824A (da)
YU (1) YU237476A (da)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2621716C2 (de) * 1976-05-15 1983-01-20 Karl Mengele & Söhne Maschinenfabrik und Eisengießerei GmbH & Co, 8870 Günzburg Feldhäcksler
AT378890B (de) * 1978-01-12 1985-10-10 Poettinger Ohg Alois Vorrichtung zum aufnehmen sowie abtrennen und zum weiterfùhren mehrerer reihen stengeligen erntegutes, insbesondere mais
US4445552A (en) * 1981-11-01 1984-05-01 Prince Albert Pulp Company Limited Saw blade construction useful in the continuous harvesting of trees
US4592398A (en) * 1984-12-14 1986-06-03 Canadian Patents And Development Limited Continuous tree harvestor
DE3820703C1 (da) * 1988-06-18 1989-07-06 Maschinenfabriken Bernard Krone Gmbh, 4441 Spelle, De

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2657513A (en) * 1948-07-28 1953-11-03 Martin Phares Corn harvester and ensilage cutter
YU31834B (en) * 1967-08-01 1973-12-31 Kemper Kg Wilhelm Masina za zetvu kukuruza ili slicnih stabljicastih kultura
FR2127226A6 (da) * 1970-09-04 1972-10-13 Jourdan Michel
US3766723A (en) * 1972-11-06 1973-10-23 Fahr Ag Maschf Row-crop harvester

Also Published As

Publication number Publication date
DK443776A (da) 1977-04-04
PL108391B1 (en) 1980-04-30
DE2544200B2 (de) 1980-02-28
US4125987A (en) 1978-11-21
DE2544200A1 (de) 1977-04-14
CA1038173A (en) 1978-09-12
DE2544200C3 (de) 1980-10-16
YU237476A (en) 1982-02-28
FR2326139B1 (da) 1978-11-03
ATA727476A (de) 1981-09-15
DK143011C (da) 1981-10-26
FR2326139A1 (fr) 1977-04-29
AT366541B (de) 1982-04-26
RO69824A (ro) 1980-12-30
BR7606609A (pt) 1977-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3698171A (en) Mechanical picker for strawberries
US3599404A (en) Sugar cane harvesters
US3596448A (en) Corn-harvesting attachment
US1936760A (en) Corn picker
US1847399A (en) Means for handling detached vegetable matter
US2953886A (en) Sugar cane harvester with cutting apparatus
US3331196A (en) Harvesting attachment
US2817945A (en) Flail type pick-up and baler assembly
US2418575A (en) Beet harvester
DK143011B (da) Maskine til mejning og hakning af majs eller lignende staengelformet afgroedemateriale
US3456429A (en) Sugarcane harvesting apparatus
US3307338A (en) Sugar-cane harvesters
US1919896A (en) Combination thresher and windrow pick-up
US3070939A (en) Corn picker
US3304703A (en) Corn harvesting machine
US2699030A (en) Method of harvesting broom corn and the like
US2357810A (en) Root harvesting machine
US2560974A (en) Stripper type cotton harvester
US2795913A (en) Forage harvesting and chopping device
US2287379A (en) Two-row topper
US2763118A (en) Forage harvester attachment
US2744617A (en) Forage harvesters
US2510261A (en) Harvester for low growing crops
US2912811A (en) Feed mechanism for cane harvesters
USRE20342E (en) F macgregor