BE905913A - Anchoring thick retaining wall, by cable or rod - involves drilling bore through wall, inserting anchoring tube to take up cable or rod tension, and cementing tube in bore - Google Patents

Anchoring thick retaining wall, by cable or rod - involves drilling bore through wall, inserting anchoring tube to take up cable or rod tension, and cementing tube in bore Download PDF

Info

Publication number
BE905913A
BE905913A BE0/217523A BE217523A BE905913A BE 905913 A BE905913 A BE 905913A BE 0/217523 A BE0/217523 A BE 0/217523A BE 217523 A BE217523 A BE 217523A BE 905913 A BE905913 A BE 905913A
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
anchoring
tube
anchoring tube
wall
mentioned
Prior art date
Application number
BE0/217523A
Other languages
Dutch (nl)
Inventor
Alain Bernard
Bernard Alain
Stordiau Marc
Original Assignee
Hydro Soil Services Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hydro Soil Services Nv filed Critical Hydro Soil Services Nv
Priority to BE0/217523A priority Critical patent/BE905913A/en
Publication of BE905913A publication Critical patent/BE905913A/en

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D29/00Independent underground or underwater structures; Retaining walls
    • E02D29/02Retaining or protecting walls
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02BHYDRAULIC ENGINEERING
    • E02B3/00Engineering works in connection with control or use of streams, rivers, coasts, or other marine sites; Sealings or joints for engineering works in general
    • E02B3/04Structures or apparatus for, or methods of, protecting banks, coasts, or harbours
    • E02B3/06Moles; Piers; Quays; Quay walls; Groynes; Breakwaters ; Wave dissipating walls; Quay equipment
    • E02B3/066Quays
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D5/00Bulkheads, piles, or other structural elements specially adapted to foundation engineering
    • E02D5/74Means for anchoring structural elements or bulkheads

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Paleontology (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Piles And Underground Anchors (AREA)

Abstract

The method is intended for connecting a retaining wall (1) of considerable thickness e.g. a quay wall 4 m thick at its highest level and consisting of stone, brickwork, concrete or the like. An anchoring cable (5) or rod is used with its end secured in the ground (4) on the land side (3). - It comprises drilling a bore (7) through the wall, placing an anchoring tube (8) in it and applying means (10) to absorb the tension in the cable by resistance to shear between tube and bore wall. These means may consist of cement-based material injected (11) in the sealed (9) annular space (10) between tube and bore wall.

Description

       

   <Desc/Clms Page number 1> 
 



   Deze uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het verbinden van een keermuur met niet te verwaar- lozen dikte, bestaande uit steen,   metsclwerk,   beton en gelijkaardige materialen, met een verankeringskabel of-stang. 



   Het is bekend keer- of kaaimuren met een niet te verwaarlozen dikte tegen doorbuigen te verzekeren door gebruik te maken van verankeringskabels of -stangen die met hun   een   uiteinde door een ankerwortel in de grond zijn bevestigd en die langs de waterzijde van de keer- of kaaimuur met verankeringskoppen zijn verbonden. De verankeringskoppen steken uit de kaaimuur, evenals het uiteinde van de   verankeringskabels. of-stangen,   hetgeen op zichzelf zeer nadelig is omdat deze belangrijke onderdelen van de verankerings- structuur, evenals de, soms   doorlopende,   verankeringsplaten waarop zij   steunen, door manoeuvrerende schepen kunnen   worden beschadigd. 



   Hierdoor komt natuurlijk de integriteit van de verankeringsstructuur in het gedrang. De herstelling van beschadigde kabels, stangen en hierbij- horende moeren is technisch mocilijk uitvoerbaar, daardoor tijdrovend en dus duur. 



   De uitvinding heeft tot doel deze en an- dere bij het toepassen van dergelijke vcrankcringsstructuren bekende nadelen te verhelpen en een werkwijze en daarbij toe te passen verankeringsbuis voor te schrijven die stevige, blijvende verankeringen verzekert die op betrekkelijk eenvoudige wijzc is aan te brengen. 



   Om dit volgens de uitvinding te verwezen- lijken, boort-men doorheen bedoelde keermuur een boorgat, plaatst men hierin een verankeringsbuis en wendt men middelen aan om de op deze verankeringsbuis door hogerbedoelde verankeringskabel of-stang uitgeoefende trekkracht om te zetten in een afschuivingsweerstand tussen bedoelde verankeringsbuis en hogerbedoelde keermuur. 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 



   Volgens een eerste mogelijke   verwezenlij-   kingsvorm worden hogerbedoelde middelen gevormd door een verhar- dingsmiddel op basis van cement dat in een daartoe gesloten cilinder- vormige ruimte tussen de verankeringsbuis en de binnenwand van hogerbedoelde doorgang onder druk wordt gespoten. 



   Volgens een andere mogelijke uitvoerings- vorm worden hogerbedoelde middelen gevormd door een kous die rondom hogerbedoelde verankeringsbuis wordt geschoven en spuit men hierin onder druk een verhardingsmiddel op basis van cement. 



   De uitvinding heeft eveneens betrekking op de verankeringsbuis voor het uitvoeren van de werkwijze volgens de uitvinding. 



   Andere details en voordelen van de uitvin- ding zullen blijken uit de hiernavolgende beschrijving van een werkwijze voor het verbinden van een keermuur met niet te onderschatten dikte met een verankeringskabel   of-stang   en van de daarbij toegepaste verankeringsbuis. Deze beschrijving wordt uitsluitend bij wijze van voorbeeld gegeven en beperkt de uitvinding niet. De verwijzingscijfers hebben betrekking op de hieraan toegevoegde figuren. 



   Figuur 1 is een schematische langsdoorsnede van de verankeringsbuis volgens de uitvinding gemonteerd in een keermuur waarbij het grondmassief aan de landzijde eveneens is voorgesteld (eerste uitvoeringsvorm). 



   Figuur 2 is een schematische langsdoorsnede, op gereduceerde schaal, analoog aan deze volgens figuur 1 met betrekking tot een tweede mogelijke uitvoeringsvorm. 



   De keer- of kaaimuur, met de algemene verwijzing (I) aangeduid, is een kaaimuur met een   z. g.   niet te verwaarlozen dikte (bij voorbeeld meer dan 4 m op het hoogste niveau). De waterzijde wordt met de verwijzing (2) en de landzijde met de verwijzing (3) aangeduid. De grond waardoor de verankeringskabels of -stangen worden verankerd, wordt met de verwijzing (4) aangeduid.
De trekkabels zelf worden schematisch voorgesteld door de punt-streeplijn (5). Het aanbrengen van deze verankeringskabeis of -stangen geschiedt op een in de techniek bekende wijze en wordt 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 hierna niet verder beschreven. Men neemt aan dat deze verankeringkabels doorlopen tot op de plaats waar de verankering in de harde, niet omgewoelde grond of in de rots kan plaatsvinden. 



   Langs de waterzijde (2) wordt een ruimte (6) in de kaaimuur uitgespaard. Vertrekkende van deze ruimte (6) wordt, volgens een hoek die overeenstemt met de hoek waaronder de verankeringskabels zullen worden geplaatst, een boorgat (7) aangebracht. Het boorgat (7) strekt zieh bij voorkeur over de ganse dikte van de keermuur uit. 



   In het boorgat (7) wordt een verankeringsbuis (8) geschoven. Bij elk uiteinde van de eigenlijke verankeringsbuis (8) komen dichtingsringen (9) voor. De materie waaruit deze dichtingsringen zijn vervaardigd, laat deze toe zieh aan de oneffenheden van de inwendige wand van het boorgat (7) aan te passen. 



  Tussen de buitenwand van de verankerings-    bu'. is   (8) en de binnenwand van het boorgat (7) ontstaat dus een cilindrische ruimte   (10)   die wordt opgevuld met een vloeibaar verhardingsmiddel op basis van cement, cementgrout bij voorbeeld. Het spuiten geschiedt langsheen het buisje   (11)   dat doorheen de wand van de verankeringsbuis gaat op de plaats die, in de gebruiksstand, het meest naar omlaag voorkomt, vlakbij de onderste dichtingring (9). Een klep bestaande uit een rubber flap   (il'),   bij voorbeeld, belet het vloeibare cementgrout terug te vloeien. Ontluchting van de cilindrische ruimte (10) geschiedt bovenaan, in de gebruiksstand, doorheen een ontluchtingsbuis (12). Het spuiten van cementgrout of een gelijkaardig equivalent verhardingsmiddel geschiedt onder druk.

   Moest cementbrij langs de ontluchtingsbuis (12) ontsnappen, dan wordt deze met een, niet voorgestelde, spie afgedicht. 



   Langs de zijde van de eigenlijke verankeringsbuis (8), die gericht is naar de landzijde (2) van de keermuur (1), komt een verdeelring (13) voor met een inwendige diameter die overeenstemt met de inwendige diameter van de verankeringsbuis (8). 



   Steeds in de richting van de landzijde (2) van de kaaimuur   (1)   steunt op de verdeelring   (13)   een verankeringsbus (14) waarop een verdeelplaat   (15) is geJast   voor het opvangen van de 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 druk van een ankermoer (16). Oe trekkracht die door het verankeringsysteem, inz. de ankermoer (16), op de verankeringskabels of -stangen wordt uitgeoefend, wordt na verharding van de in de cilindrische ruimte (10) gespoten cementgrout uitgeoefend. 



   Zoals uit de beschrijving en uit de bij- horende figuren kan worden afgeleid, zitten de verankeringsstructuren volledig in de kaaimuur ingewerkt buiten het bereik van manoeu- vrerende schepen of drijvende constructies of voorwerpen. Dank zij de lengte van de gecementeerde verankeringsbuis (8) kan de volledige door de verankeringskabels uitgeoefende trekkracht worden omgezet in een afschuivingsweerstand tussen de verankeringsbuis (8) en de keermuur, inz. de inwendige wand van het boorgat (7). 



   Verwijst men naar figuur 2 dan bemerkt men dat dezelfde verankering tussen een schematisch voorgestelde verankeringsbuis (8') en de binnenwand van een boorgat (7) ook kan 'bekomen worden door toepassing van meerdere kousen (17) die rondom de verankeringsbuis (8') zijn aangebracht en onder druk met cement- grout worden volgespoten. De verhardende cementbrij wordt eveneens doorheen een mof en een buisje ingespoten. 



   De kousen (17) strekken zieh uit rondom de verankeringsbuis (8') tussen twee opeenvolgende afstandhouders (18) waarmede zij verlijmd worden. Deze afstandhouders (18) worden langs- heen de verankeringsbuis (8') geschoven. Een injectiepijp (19) dient voor het inspuiten, tussen kous (17) en verankeringsbuis (8'), van het nodige cementgrout. Deze cementbrij vuldt de ruimten tussen ver- ankeringsbuis en boorgat en vormt na verharding een onverbreekbare verbinding tussen de wand van het boorgat en de   vcrankeringsbuis   (8'). 



   Door het gebruik van dergelijke kousen worden de dichtingsringen langs de land- en waterzijde van de   vranke-   ringsbuis   (8') volledig   overbodig. 



   Uit de hierboven gegeven beschrijving van een werkwijze voor het. verbinden van een keermuur met niet te onderschatten dikte en van de daarbij gebruikte verankeringsbuis, volgens de uitvinding, blijkt onmiddellijk    dat, deze   techniek in goede omstandigheden kan worden toegepast op muren van gelijk welke dikte 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 waarbij aan de waterzijde de verankeringsstructuren in het geheel niet kunnen worden geraakt, dus beschadigd worden door schepen of drijvende structuren van welke aard ook. 



   Het is duidelijk dat de uitvinding niet beperkt is tot de hierboven beschreven uitvoeringsvorm en dat hieraan vele wijzigingen zouden kunnen worden aangebracht zonder buiten het raam van de octrooiaanvrage te treden.



   <Desc / Clms Page number 1>
 



   This invention relates to a method of connecting a retaining wall of insignificant thickness, consisting of stone, brickwork, concrete and similar materials, with an anchoring cable or rod.



   It is known to insure retaining or quay walls of non-negligible thickness against sagging by using anchoring cables or rods terminated in the ground by an anchor root and running along the water side of the retaining or quay wall are connected to anchoring heads. The anchoring heads protrude from the quay wall, as does the end of the anchoring cables. or rods, which in itself is very disadvantageous because these important parts of the anchoring structure, as well as the, sometimes continuous, anchoring plates on which they rest, can be damaged by maneuvering ships.



   This naturally compromises the integrity of the anchor structure. Repairing damaged cables, rods and associated nuts is technically difficult to perform, therefore time-consuming and therefore expensive.



   The object of the invention is to overcome these and other known drawbacks in the use of such anchoring structures and to prescribe a method and anchoring tube to be used therewith, which ensures sturdy, permanent anchors which can be fitted in a relatively simple manner.



   To accomplish this in accordance with the invention, drill a borehole through said retaining wall, place an anchoring tube therein and employ means to convert the tensile force exerted on said anchoring tube by anchoring cable or rod referred to above into a shear resistance between said anchoring tube and the retaining wall referred to above.

 <Desc / Clms Page number 2>

 



   According to a first possible embodiment, the above-mentioned means are formed by a cement-based hardening agent which is sprayed under pressure in a closed cylindrical space between the anchoring tube and the inner wall of the above-mentioned passage.



   According to another possible embodiment, the above-mentioned means are formed by a sleeve which is slid around the above-mentioned anchoring tube and a cement-hardener based on it is injected under pressure.



   The invention also relates to the anchoring tube for carrying out the method according to the invention.



   Other details and advantages of the invention will become apparent from the following description of a method of connecting a retaining wall of not to be underestimated thickness to an anchoring cable or rod and the anchoring tube used therewith. This description is given by way of example only and does not limit the invention. The reference numbers refer to the attached figures.



   Figure 1 is a schematic longitudinal section of the anchoring tube according to the invention mounted in a retaining wall, the land mass of the land side also being shown (first embodiment).



   Figure 2 is a schematic longitudinal section, at a reduced scale, analogous to that of Figure 1 with respect to a second possible embodiment.



   The retaining or quay wall, indicated with the general reference (I), is a quay wall with a z. G. not negligible thickness (eg more than 4 m at the highest level). The water side is indicated with the reference (2) and the land side with the reference (3). The ground through which the anchoring cables or rods are anchored is indicated by the reference (4).
The pull cables themselves are schematically represented by the dashed line (5). The application of these anchoring rope or rods takes place in a manner known in the art and is

 <Desc / Clms Page number 3>

 not described further below. It is assumed that these anchoring cables continue to the place where the anchoring can take place in the hard, unwrapped soil or in the rock.



   A space (6) is saved in the quay wall along the water side (2). Starting from this space (6), a borehole (7) is provided at an angle corresponding to the angle at which the anchoring cables will be placed. The borehole (7) preferably extends over the entire thickness of the retaining wall.



   An anchoring tube (8) is pushed into the hole (7). Sealing rings (9) are provided at each end of the actual anchor tube (8). The material from which these sealing rings are made allows them to adapt to the irregularities of the internal wall of the borehole (7).



  Between the outer wall of the anchoring bu '. (8) and the inner wall of the borehole (7) thus creates a cylindrical space (10) which is filled with a liquid cement hardener, for example cement grout. Spraying takes place along the tube (11) that passes through the wall of the anchoring tube in the position which, in the position of use, is most downwards, close to the lower sealing ring (9). A valve consisting of a rubber flap (il '), for example, prevents the liquid cement grout from flowing back. The cylindrical space (10) is vented at the top, in the operating position, through a vent tube (12). Spraying cement grout or a similar equivalent hardener is done under pressure.

   Should cement slurry escape along the vent pipe (12), it is sealed with a key, not shown.



   Along the side of the actual anchoring tube (8), which faces the land side (2) of the retaining wall (1), there is a distribution ring (13) with an internal diameter corresponding to the internal diameter of the anchoring tube (8) .



   Always in the direction of the land side (2) of the quay wall (1), an anchoring bush (14) is supported on the distribution ring (13), on which a distribution plate (15) has been cast to catch the

 <Desc / Clms Page number 4>

 pressure from an anchor nut (16). The tensile force generated by the anchoring system, ins. the anchor nut (16), which is applied to the anchoring cables or rods, is applied after the cement grout injected into the cylindrical space (10) has hardened.



   As can be deduced from the description and from the accompanying figures, the anchoring structures are fully integrated into the quay wall beyond the reach of maneuvering vessels or floating structures or objects. Due to the length of the cemented anchoring tube (8), the entire tensile force exerted by the anchoring cables can be converted into a shear resistance between the anchoring tube (8) and the retaining wall, ins. the internal wall of the borehole (7).



   Referring to Figure 2, it is noted that the same anchoring between a schematic anchoring tube (8 ') and the inner wall of a borehole (7) can also be obtained by using multiple sleeves (17) surrounding the anchoring tube (8'). are applied and filled with cement grout under pressure. The hardening cement slurry is also injected through a sleeve and a tube.



   The stockings (17) extend around the anchoring tube (8 ') between two successive spacers (18) with which they are glued. These spacers (18) are slid along the anchoring tube (8 '). An injection pipe (19) is used to inject the necessary cement grout between the sleeve (17) and the anchoring tube (8 '). This cement slurry fills the spaces between the anchor pipe and borehole and after hardening forms an unbreakable connection between the wall of the borehole and the anchor pipe (8 ').



   The use of such stockings makes the sealing rings along the land and water sides of the delivery tube (8 ') completely unnecessary.



   From the above description of a method for the. connecting a retaining wall with a thickness that should not be underestimated and the anchoring tube used therein, according to the invention, it immediately appears that this technique can be applied in good conditions to walls of any thickness

 <Desc / Clms Page number 5>

 where on the water side the anchoring structures cannot be touched at all, thus being damaged by ships or floating structures of any kind.



   It is clear that the invention is not limited to the above-described embodiment and that many modifications could be made to it without departing from the scope of the patent application.


    

Claims (9)

CONCLUSIES 1. Werkwijze voor het verbinden van een keermuur met niet te verwaarlozen dikte, bestaande uit steen, metsel- werk, beton en gelijkaardige materialen, met een verankeringskabel of - stang, met het kenmerk dat men doorheen bedoelde keermuur (I) een boorgat (7) boort, men hierin een verankeringsbuis (8) plaatst en men middelen aanwendt om de op deze verankeringsbuis door hogerbedoelde verankeringskabel of-stang uitgeoefende trekkracht om te zetten in een afschuivingsweerstand tussen bedoelde verankeringsbuis (8) en hogerbedoelde keermuur (1). CONCLUSIONS Method for connecting a retaining wall of not negligible thickness, consisting of stone, masonry, concrete and similar materials, with an anchoring cable or rod, characterized in that a borehole (7) is drilled through said retaining wall (I) ), place an anchoring tube (8) therein and use means to convert the tensile force exerted on this anchoring tube by the above-mentioned anchoring cable or rod into a shear resistance between said anchoring tube (8) and the above-mentioned retaining wall (1). 2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat hogerbedoelde middelen worden gevormd door een verhar- dingsmiddel op basis van cement dat in een daartoe gesloten cilinder- vormige ruimte (10) tussen de verankeringsbuis (8) en de binnenwand van hogerbedoeld boorgat (7) onder druk wordt gespoten.  Method according to claim 1, characterized in that the above-mentioned means are formed by a cement-based hardening agent contained in a cylinder-shaped space (10) closed for this purpose between the anchoring tube (8) and the inner wall of the above-mentioned borehole (7). ) is sprayed under pressure. 3. Werkwijze volgens conclusie I, met het kenmerk dat hogerbedoelde middelen worden gevormd door een kous (17) die rondom hogerbedoelde verankeringsbuis (8) wordt geschoven waarna men hierin een verhardingsmiddel op basis van cement onder druk spuit.   Method according to claim I, characterized in that the above-mentioned means are formed by a sleeve (17) which is slid around the above-mentioned anchoring tube (8), after which a cement-based hardening agent is injected therein under pressure. 4. Werkwijze volgens een van de conclusies I - 3, met het kenmerk dat men als verhardingsmiddel op basis van cement cementgrout toepast.  Process according to any one of claims 1 to 3, characterized in that cement grout is used as the cement-hardening agent. 5. Verankeringsbuis voor het uitvoeren van de werkwijze volgens een van de conclusies I, 2 of 4, met het kenmerk dat zij aan de buitenzijde, in de nabijheid van eik uiteinde, van dichtingsringen (9) is voorzien waardoor tussen de buitenwand van de verankeringsbuis (8) en de binnenwand van hogerbedoeld boorgat (7) een cilindervormige ruimte (10) ontstaat waarin hogerbedoeld verhardings- middel op basis van cement onder druk kan worden gespoten, waartoe doorheen bedoelde verankeringsbuis (8) een leiding (I 1) is gevoerd die aan de buitenzijde van bedoelde verankeringsbuis (8) met een als een, afsluitklep werkende flap (11') is uitgerust.  Anchoring tube for carrying out the method according to any one of claims 1, 2 or 4, characterized in that it is provided on the outside, in the vicinity of each end, with sealing rings (9) through which the anchoring tube is positioned between the outer wall of the anchoring tube (8) and the inner wall of the above-mentioned borehole (7) creates a cylindrical space (10) into which the above-mentioned cement-based hardener can be sprayed under pressure, through which anchoring tube (8) is passed through said anchoring tube (8) which on the outside of the said anchoring tube (8) is equipped with a flap (11 ') acting as a shut-off valve. 6. Verankeringsbuis volgens conclusie 5, met het kenmerk dat zij nog een verdeelring (13) en een verankerings- <Desc/Clms Page number 7> bus (14) bevat, en bedoelde verankeringsbus (14) aan het, in de gemonteerde stand, als de buitenzijde te beschouwen, uiteinde een verdeelplaat (15) draagt waarop een ankermoer (16) voor het opgespannen houden van de verankeringskabels of -stangen steun neemt.  Anchoring tube according to claim 5, characterized in that it has a further distribution ring (13) and an anchoring  <Desc / Clms Page number 7>  bushing (14) includes, and said anchorage bushing (14) at the end, in the assembled position, to be regarded as the outside, carries a dividing plate (15) on which an anchor nut (16) for holding the anchoring cables or rods support takes. 7. Verankeringsbuis volgens een van de conclusies 5 of 6, met het kenmerk dat zij nog een ontluchtingsbuisje (12) bevat voor het afvoeren van de uit de cilindervormige ruimte (10) tredende lucht.  Anchoring tube according to one of claims 5 or 6, characterized in that it further comprises a venting tube (12) for exhausting the air exiting from the cylindrical space (10). 8. Verankeringsbuis voor het uitvoeren van de werkwijze volgens een van de conclusies 1 - 4, met het kenmerk dat rondom de eigenlijke verankeringsbuis (8') minstens een doch bij voorkeur meerdere achter elkaar over bedoelde verankeringsbuis (8') geschoven kousen (17) worden aangebracht die met een vloeibaar verhardingsmiddel op basis van cement worden volgespoten tot elk van hogerbedoelde kousen (17) zich tegen de binnenwand van hogerbedoeld boorgat heeft vastgezet.  Anchoring tube for carrying out the method according to one of claims 1 to 4, characterized in that at least one, but preferably several, anchors (17 '), which are arranged one behind the other, anchoring tube (8'), which is arranged one behind the other, anchoring tube (8 '). sprayed with a cement-based liquid hardener until each of the above-mentioned stockings (17) has adhered to the inner wall of the above-mentioned borehole. 9. Verankeringsbuis volgens conclusie 8, met het kenmerk dat elke kous (17) met zijn twee uiteinden aan een afstandhouder (18) wordt bevestigd, bij voorbeeld verlijmd, welke afstandhouder een centrale opening vertoont waardoor hij over hogerbedoelde verankeringsbuis (8') kan worden geschoven.  Anchoring tube according to claim 8, characterized in that each sleeve (17) is fastened with two ends to a spacer (18), for instance glued, which spacer has a central opening through which it can be fitted over the above-mentioned anchoring tube (8 ') pushed.
BE0/217523A 1986-12-12 1986-12-12 Anchoring thick retaining wall, by cable or rod - involves drilling bore through wall, inserting anchoring tube to take up cable or rod tension, and cementing tube in bore BE905913A (en)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE0/217523A BE905913A (en) 1986-12-12 1986-12-12 Anchoring thick retaining wall, by cable or rod - involves drilling bore through wall, inserting anchoring tube to take up cable or rod tension, and cementing tube in bore

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE905913 1986-12-12
BE0/217523A BE905913A (en) 1986-12-12 1986-12-12 Anchoring thick retaining wall, by cable or rod - involves drilling bore through wall, inserting anchoring tube to take up cable or rod tension, and cementing tube in bore

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE905913A true BE905913A (en) 1987-04-01

Family

ID=25655145

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE0/217523A BE905913A (en) 1986-12-12 1986-12-12 Anchoring thick retaining wall, by cable or rod - involves drilling bore through wall, inserting anchoring tube to take up cable or rod tension, and cementing tube in bore

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE905913A (en)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN106917407A (en) * 2017-04-14 2017-07-04 北京科技大学 A kind of combined prestressing force anchor cable for lifting anchor structure shear behavior

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN106917407A (en) * 2017-04-14 2017-07-04 北京科技大学 A kind of combined prestressing force anchor cable for lifting anchor structure shear behavior

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2651681C2 (en) Rock anchor bolt
US7390144B2 (en) Pre-cast/pre-stressed concrete and steel pile and method for installation
RU2317374C1 (en) Method for anchor installation and anchor
US20090052995A1 (en) Arrangement for injecting and affixing a reinforcing or anchoring element in a rock wall
CN108457266B (en) Post-grouting device and method for pile side of cast-in-place pile
JP2012500346A (en) Lock anchor cable
US3359742A (en) Method and apparatus for securing anchorage in loose and compact ground
ATE11313T1 (en) METHOD AND APPARATUS FOR REINFORCEMENT OF A STEEL STRUCTURE AND PREFABRICATED CONCRETE PILE FOR USE IN THAT METHOD.
DE2443282A1 (en) METHOD AND MEANS OF DISMANTLING A PRE-TENSIONED STEEL ANCHOR ANCHORED IN THE GROUND
EP2698476A1 (en) Method for the construction of an offshore structure and foundation for an offshore structure
BE905913A (en) Anchoring thick retaining wall, by cable or rod - involves drilling bore through wall, inserting anchoring tube to take up cable or rod tension, and cementing tube in bore
CN103410144A (en) Prestressed reinforcement rock-socketed cast-in-place pile and construction method thereof
JP6921536B2 (en) Construction method of anchors to be installed in existing masonry and post-construction anchors
JP4017766B2 (en) Hollow cylindrical body and its construction method
US9303382B2 (en) Collar for marine pile repair and method of using the same
KR102091016B1 (en) Metallath permanent anchor assembly
JP2001193064A (en) Anchoring method for ground anchor
US3309878A (en) Method of forming piles
JP3041259B2 (en) Sealing mechanism for defining a sealant-filled region of tensile material and method for forming the sealing mechanism
JPH0522771B2 (en)
JP3619841B2 (en) Pile fixing construction method
JPH0336369A (en) Repairing method for leakage portion of concrete structure
JP2001152543A (en) Reinforcing structure and reinforcing method for existing underground structure
CA1073688B (en) Method for producing ground ties or anchors
BE1027304B1 (en) GROUND ANCHOR

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: HYDRO SOIL SERVICES N.V.

Effective date: 19911231