BE904058A - Veiligheidssysteem - Google Patents

Veiligheidssysteem Download PDF

Info

Publication number
BE904058A
BE904058A BE0/216147A BE216147A BE904058A BE 904058 A BE904058 A BE 904058A BE 0/216147 A BE0/216147 A BE 0/216147A BE 216147 A BE216147 A BE 216147A BE 904058 A BE904058 A BE 904058A
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
security system
holder
safety system
card
location
Prior art date
Application number
BE0/216147A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Cahill Stuart And Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Cahill Stuart And Co Ltd filed Critical Cahill Stuart And Co Ltd
Priority to BE0/216147A priority Critical patent/BE904058A/nl
Publication of BE904058A publication Critical patent/BE904058A/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B21/00Alarms responsive to a single specified undesired or abnormal condition and not otherwise provided for
    • G08B21/18Status alarms
    • G08B21/24Reminder alarms, e.g. anti-loss alarms
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A45HAND OR TRAVELLING ARTICLES
    • A45CPURSES; LUGGAGE; HAND CARRIED BAGS
    • A45C11/00Receptacles for purposes not provided for in groups A45C1/00-A45C9/00
    • A45C11/18Ticket-holders or the like
    • A45C11/182Credit card holders
    • A45C11/184Credit card holders with a reminding device, e.g. when the card is not returned into its holder
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B13/00Burglar, theft or intruder alarms
    • G08B13/02Mechanical actuation
    • G08B13/14Mechanical actuation by lifting or attempted removal of hand-portable articles
    • G08B13/149Mechanical actuation by lifting or attempted removal of hand-portable articles with electric, magnetic, capacitive switch actuation

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Purses, Travelling Bags, Baskets, Or Suitcases (AREA)

Abstract

Veiligheidssysteeé voor element 5, dat bij niet gebruik, zich op een bepaalde plaats 1 dient te bevinden, waarbij middelen 9, 10,11,12,13,14,17 voorzien zijn die toelaten een alarmsignaal op te wekken wanneer het desbetreffend element 5 na een bepaalde tijdsspanne niet terug op genoemde plaats 1 aanwezig is.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



   De uitvinding heeft betrekking op een veiligheidssysteem voor element, dat bij niet gebruik, zich op een bepaalde plaats dient te bevinden. 



   De uitvinding heeft hoofdzakelijk tot doel een veiligheidssysteem voor te stellen dat toelaat het risiko aanzienlijk te beperken dat een element, dat men normalerwijze bij zich draagt, verloren wordt, vergeten wordt of gestolen wordt. Het betreft hier dan ook bij voorkeur een systeem met relatief beperkte afmetingen dat gemakkelijk ingebouwd kan worden op genoemde plaats. 



   Tot dit doel zijn middelen voorzien die toelaten een alarmsignaal op te wekken wanneer het desbetreffend element na een bepaalde tijdspanne niet terug op genoemde plaats aanwezig is. 



   Doelmatig vertonen genoemde middelen een elektrische kring waarin een electronische geluidsbron in serie geschakeld is met een voeding en een met het element samenwerkend bedieningsorgaan, en dit zodanig dat, wanneer het element zich op deze plaats bevindt, de geluidsbron buiten werking is gesteld en, in het ander geval, wanneer het element zich niet op deze plaats bevindt, de geluidsbron ingeschakeld kan worden. 



   In een bijzondere uitvoeringsvorm van de uitvinding is een tijdrelais voorzien dat toelaat het alarmsignaal op te wekken wanneer het desbetreffend element na een bepaalde tijdsspanne niet terug op genoemde plaats aanwezig is. 



   In een meer specifieke uitvoeringsvorm van de uitvinding is het element gevormd door een houder voor waardevolle stukken, zoals geldbeugel, portefeuille, checkboekje, paspoort en dergelijke, terwijl 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 
BESCHRIJVING behorende bij een UITVINDINGSOCTROOIAANVRAGE ten name van   CAHILL-STUART &    Co. Ltd voor : "Veiligheidssysteem" 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 genoemde plaats gevormd is door een in een kledingstuk voorziene zak, door een handtas of door een opberghoes of dergelijke, die losneembaar verbonden is met een vast punt van het kledingsstuk, handtas of dergelijke en waarin de houder ondergebracht kan worden. 



   In een andere specifieke uitvoeringsvorm van de uitvinding is het element gevormd door een betaalkaart, bankkaart, lidmaatschapskaart of dergelijke, en is genoemde plaats gevormd door een etui waarin deze kaart, bij niet gebruik, dient opgeborgen te worden. 



   Andere bijzonderheden en voordelen van de uitvinding zullen blijken uit de hierna volgende beschrijving van enkele specifieke uitvoeringsvormen van de uitvinding ; deze beschrijving wordt enkel als voorbeeld gegeven en beperkt de draagwijdte van de gevorderde bescherming niet ; de hierna gebruikte verwijzingscijfers hebben betrekking op de hieraan toegevoegde figuren. 



   Figuur   l   is een schematische voorstelling van een veiligheidssysteem volgens een eerste uitvoeringsvorm van de uitvinding. 



   Figuur 2 is een grafische voorstelling van werking van deze uitvoeringsvorm. 



   Figuur 3 is een schematische voorstelling van een tweede uitvoeringsvorm van een veiligheidssysteem volgens de uitvinding. 



   Figuur 4 is een grafische voorstelling van de werking van deze tweede uitvoeringsvorm. 



   Figuur 5 is een schematische voorstelling van een veiligheidssysteem volgens een derde uitvoeringsvorm van de uitvinding. 



   Figuur 6 is een zijaanzicht, met gedeeltelijke doorsnede, van een houder voor betaalkaart, bankkaart en dergelijke, welke uitgerust is met een veiligheidssysteem volgens de uitvinding. 



   Figuur 7 is een schematische voorstelling van een dwarsdoorsnede van een andere uitvoeringsvorm van de uitvinding. 



   In deze verschillende figuren hebben dezelfde verwijzingscijfers betrekking op dezelfde of analoge elementen. 



   Algemeen gezien heeft de uitvinding betrekking op een veiligheidssysteem voor elementen, die, wanneer ze niet gebruikt worden, zich op een bepaalde plaats dienen te bevinden. Het betreft hier meer in het bijzonder elementen van een bepaalde waarde die een persoon bij 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 zich draagt. 



   Dit veiligheidssysteem is gekenmerkt door het feit dat het middelen vertoont die toelaten een alarmsignaal op te wekken wanneer het desbetreffend element na een bepaalde tijdsspanne niet terug op genoemde plaats aanwezig is. 



   Hiertoe kan op een voordelige wijze gebruik gemaakt worden van een elektrische kring waarin een elektronische geluidsbron in serie geschakeld is met een voeding en een met het element samenwerkend bedieningsorgaan en dit zodanig dat wanneer het element zich niet op genoemde plaats bevindt, de geluidsbron ingeschakeld kan worden en, in het andere geval, wanneer het element zich op deze plaats bevindt, de geluidsbron buiten werking is gesteld. 



   Het bedieningsorgaan kan bestaan uit een kringonderbreker, zoals een schakelaar of gewone contactpunten. 



   De elektrische kring kan zodanig uitgevoerd zijn dat de geluidsbron buiten werking is gesteld op het ogenblik dat de kringonderbreker open is. Het openhouden van de kringonderbreker dient dan te geschieden op het ogenblik dat het element zich op genoemde plaats bevindt. 



   In een andere uitvoeringsvorm kan de situatie juist omgekeerd zijn en dient bijvoorbeeld de kringonderbreker gesloten te zijn opdat de geluidsbron buiten werking zou gesteld worden. Aldus wordt deze kringonderbreker geopend op het ogenblik dat het element van zijn opbergplaats verwijderd wordt. 



   Voor sommige toepassingen kan het nuttig zijn dat het alarmsignaal manueel in en buiten werking gesteld kan worden en dit onafhankelijk van het al dan niet aanwezig zijn van het element op genoemde plaats. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer men zelf bewust een bepaald element van zijn opbergplaats verwijdert zonder dat men er zich van dient te ontdoen. In een dergelijk geval dient men dus in de mogelijkheid te zijn het veiligheidssysteem tijdelijk uit te schakelen. 



   Verder is voor bepaalde toepassingen het veiligheidssysteem voorzien van een tijdrelais dat toelaat het alarmsignaal slechts op te wekken wanneer het desbetreffend element na een bepaalde tijdspanne niet op genoemde plaats teruggestoken wordt. 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 



   Dit tijdrelais kan regelbaar uitgevoerd worden, waardoor het mogelijk is, zo nodig, deze tijdspanne tot nul te herleiden. 



   In een zeer specifieke uitvoeringsvorm van de uitvinding kan het element gevormd worden door een houder van waardevolle stukken, zoals een portefeuille, een geldbeugel, een checkboekje, paspoort en dergelijke, terwijl genoemde plaats gevormd is door een in een kledingsstuk voorziene zak, zoals de binnenzak van een vest. 



   Het bedieningsorgaan van genoemde elektrische kring kan losneembaar verbonden zijn met een vast punt van het kledingstuk, zoals een voor de drager van het kledingstuk gemakkelijk bereikbare drukknoop. 



   Op deze manier kan het veiligheidssysteem op een eenvoudige manier buiten werking gesteld worden door de drukknoop los te maken en op deze manier de verbinding tussen het bedieningsorgaan en het vast punt van het kledingsstuk te onderbreken. 



   In dit geval is de aanwezigheid van een   rijdrelais   geen absolute noodzaak. Wanneer dit echter wel aanwezig is, zou het dus van belang zijn dat het regelbaar is zodanig dat de desbetreffende tijdspanne om het alarmsignaal op te wekken tot nul herleid kan worden. 



   Aldus, wanneer het veiligheidssysteem ingeschakeld is en de houder uit de zak genomen wordt, zal het alarmsignaal nagenoeg onmiddellijk in werking treden. 



   Deze toepassing heeft als doel belangrijke stukken, die men bij zich draagt tegen verlies of diefstal, bijvoorbeeld door zakkenrollen, te beveiligen. 



   Een andere zeer belangrijke toepassing is deze waarin het element gevormd is door een betaalkaart, bankkaart, lidmaatschapskaart, of dergelijke en genoemde plaats gevormd is door een etui waarin deze kaart, bij niet gebruik, dient opgeborgen te worden. 



   Een dergelijke uitvoeringsvorm van de uitvinding werd voorgesteld in figuur 6. 



   Deze figuur heeft betrekking op een etui welke vier opeenvolgende kokers 1,2, 3,4 vertoont in elk van dewelke afzonderlijk een bepaalde kaart, respectievelijk 5,6, 7 en 8, opgeborgen kan worden. 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 
 EMI6.1 
 



  Deze kokers zijn open aan één uiteinde voor het inschuiven van de respectievelijke kaarten 5 tot 8, terwijl het tegenover liggend uiteinde ervan gesloten is. 



  In kokers, in de nabijheid van hun gesloten uiteinde, is genoemd bedieningsorgaan van een veiligheidssysteem ondergebracht, waarmee elke kaart samenwerkt wanneer ze in haar overeenkomstige koker volledig geschoven is. 



  In deze concrete uitvoeringsvorm wordt dit bedieningsorgaan gevormd door twee contacten 9 en 10 waartussen de kaarten 5 tot 8 geschoven kunnen worden. Deze contacten zijn voorzien op de vrije uiteinden van twee verende metalen plaatjes, respectievelijk 11 en 12, welke bij middel van elektrische geleidingsdraadjes 13 en 14 geschakeld zijn in een elektrische kring van het veiligheidssysteem volgens de uitvinding. 



  De kokers 1 tot 4 vertonen een gemeenschappelijke dubbele wand 15 met binnenin een ruimte 16, waarin genoemde elektrische kring en de geleiders 13 en 14 voor elk van de bedieningsorganen ondergebracht zijn. 



  De elektrische kring is bij voorkeur gevormd uit een op een dun isolerend plaatje 17 gedrukte schakeling met ingebouwde chips, waarvan de maximumdikte kleiner is dan 5 mm, bij voorkeur kleiner dan 3 mm, en de oppervlakte bijvoorbeeld 6 tot 10 cm In deze dubbele wand 15 zou verder bijvoorbeeld een niet voorgstelde afsluitbare opening voorzien kunnen worden, welke toelaat een batterij die als voeding voor de kring dient, te vervangen. 



  De contacten 9 en 10, die op de verende plaatjes 11 en 12 voorzien zijn, hebben als bijkomend voordeel dat ze toelaten de kaarten 1 tot 4 enigszins vast te klemmen zodat verhinderd wordt dat deze gemakkelijk uit hun overeenkomstige koker zouden vallen. 



  In deze specifieke uitvoeringsvorm worden de contacten 9 en 10 dus tegen elkaar gebracht wanneer een kaart uit koker verwijderd wordt en wordt na de door het tijdrelais ingestelde tijdspanne, een alarmsignaal opgewekt mocht deze kaart binnen deze tijdspanne niet terug in de koker gestoken worden, waardoor de contacten 9 en 10 opnieuw van elkaar verwijderd worden. 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 



   Figuur 7 stelt een uitvoeringsvorm voor welke bestemd is voor het beveiligen tegen verlies en diefstal van allerhande belangrijke of waardevolle stukken die in een houder bewaard worden. 



   Deze houder kan bij voorbeeld gevormd worden door een portefeuille, geldbeugel, checkboekje, paspoort enz... 



   In de voorgestelde uitvoeringsvorm is deze houder gevormd door een portefeuille, welke dus t. o. v. het veiligheidssyteem volgens figuur 6 dezelfde functie vervult als de kaarten 5 tot 8, terwijl de opberghoes dezelfde functie vervult als de kokers 1 tot 4. Daarom wordt in figuur 7 aan de portefeuille het referentiecijfer 5 en aan de opberghoes het referentiecijfer 1 toegekend. 



   In de hoes 1 bevinden zich de contacten 9 en 10 die, wanneer de portefeuille 5 aanwezig is, van elkaar gescheiden zijn en, wanneer deze uit de hoes verwijderd wordt, onder invloed van een veer 19 tegen elkaar gedrukt worden en dus het alarm in werking stellen. In deze toepassing dient dus geen tijdrelais voorzien te worden. 



   De elektrische kring 17 wordt nagenoeg op dezelfde wijze als in de dubbele wand 15 van het etui van figuur 6 in de hoes 1 ingebouwd. 



   Een dubbele beveiliging kan eventueel voorzien worden door in de portefeuille 5 b. v. voor de betaalkaart, bankkaart, enz... een koker te voorzien met een analoge elektrische kring en bedieningsorgaan, op dezelfde manier als in figuur 6. 



   In de uitvoeringsvorm van figuur 7 is het nuttig, volgens de uitvinding, dat het alarmsignaal manueel in en buiten werking gesteld kan worden, onafhankelijk van het al dan niet aanwezig zijn van de houder in de opberghoes. Dit kan b. v. gebeuren bij middel van een gemakkelijk bereikbare drukknop 29. 



   Tenslotte vertoont de opberghoes 1 een middel om ze losneembaar vast te maken in een handtas of in de zak van een kledingstuk. Dit kan bij voorbeeld een drukknoop zijn of een strip van een hechtingsmateriaal 18, bekend onder de   handelsnaam"Velcro".   



   De opberghoes 1 kan zowel bestaan uit soepel of relatief stijf materiaal naar gelang de wijze waarop deze dient gebruikt te worden. 

 <Desc/Clms Page number 8> 

 



   Het veiligheidssysteem volgens de uitvinding kan eventueel volledig autonoom uitgevoerd worden teneinde losneembaar in eender welke houder ingebouwd te kunnen worden. 



   Dit zou dus als voordeel hebben dat het niet vereist is de bestaande houders aan te passen aan het veiligheidssysteem. 



  Dit laatste zou bijvoorbeeld een klevend vlak kunnen vertonen waarmee het bijvoorbeeld binnenin een houder gekleefd kan worden. 



   Bij middel van figuren 1 tot 5 worden op een meer concrete wijze, ter illustratie, schematisch enkele bijzondere uitvoeringsvormen voorgesteld van een elektrische kring van het veiligheidssysteem volgens de uitvinding. 



  Voorbeeld 1 De in figuur 1 voorgestelde elektrische kring omvat in feite twee deelschakelingen 20 en 21 die met elkaar in verbinding staan in punt A. 



  Deelschakeling 20 heeft als doel een bepaalde vertraging in werking te genereren van deelschakeling 21 op het ogenblik dat de elektrische kring door middel van een schakelaar 22 gesloten wordt. 



  Deelschakeling 20 stuurt deelschakeling 21, welke op zijn beurt een zoemer 23 stuurt. De algemene voeding vanaf een niet voorgestelde batterij gebeurt via de schakelaar 22, zodanig dat wanneer deze niet gesloten is, zoals voorgesteld werd in figuur   1,   het veiligheidssysteem buiten werking is. Dit is dus het geval wanneer het te beveiligen element zich op zijn plaats bevindt. 



  Bij het sluiten van de schakelaar 22, dus wanneer genoemd element van zijn plaats verwijderd wordt, wordt een condensator   C-   zeer snel opgeladen en wordt in punt A een zogenoemde"hoge toestand"gegenereerd. 



    C,   laadt zich op met een instelbare snelheid, afhankelijk van de waarden van   R.   en   C.   en voedt de ingang van een niet voorgestelde comparator en de interne schakeling van een tijdsrelais 24 met specificatie NE 555. Deze comparator zal van toestand veranderen na een periode   T.,   de impulstijd, die evenredig is met   R.   X   C.   en zal de spanning in punt A terugbrengen tot de oorspronkelijke zogenoemde"lage toestand". 



  Een transistor 25 met specificatie 2N 2222 zorgt voor de sturing van deelschakeling 21. 

 <Desc/Clms Page number 9> 

 De spanning in A stuurt de transistor, die hetzij in verzadigings-hetzij in spertoestand verkeert. Als de spanning in hoge stand is, zal de transistor verzadigen, waardoor de uitgangsklem 3 van een tijdschakelaar 26 op de lage toestand komt te staan door resetklem 4 aan de massa te brengen. 



  Na   T.   seconden is het spanningsniveau in A terug laag en komt de transistor 25 in spertoestand, waardoor de deelschakeling 21, en in het bijzonder het tijdrelais 26 (timer) in werking gebracht wordt en zijn uitgang 3 in"de hoge stand"brengt. 



    C2 laadt   dan op en doet de uitgang 3 van toestand wisselen van zodra de spanning over   C2   een zekere fractie van de voedingsspanning bereikt. Bij het wisselen van de uitgang 3, zal een interne sturing van het tijdrelais 26, welke ondermeer een terugkoppeling 27 omvat, de capaciteit C2 ontladen volgens een tijdsconstante gelijk aan het produkt van   R2   en C2 en van zodra de spanning over C2 een andere fractie van de voedingsspanning bereikt, lager dan de eerste, wisselt de uitgang opnieuw en herlaadt de condensator C2 zich, waardoor het proces zich opnieuw herhaalt.

   Zo wordt een wisselend signaal gecreëerd aan de ingang van de zoemer 23 waarvan de frequentie het omgekeerde is van ladings-en ontladingstijd van de condensator   C2'   Van zodra de schakelaar 22 terug open is, d. w. z. het element terug op zijn plaats opgeborgen is, wordt de zoemer 23 uitgeschakeld. 



  De werking van de elektrische kring, volgens de eerste uitvoeringsvorm, wordt duidelijk geïllustreerd door figuur 2. 



  Kurve   Kalis   een grafische voorstelling van de periode    T   vanaf een tijdstip   to'gedurende   dewelke de schakelaar 23 gesloten is. 



  Kurve K2 geeft de impulstijd   T.   aan van het tijdrelais vanaf het ogenblik to tot de schakelaar 22 opnieuw geopend wordt. 



  Voorbeeld 2 Deze uitvoeringsvorm onderscheidt zich van deze volgens figuur 1 hoofdzakelijk door het feit dat slechts één impuls aan de zoemer 23 gegeven wordt na het sluiten van schakelaar 22, zoals duidelijk geïllustreerd wordt door kurve   K3   van figuur 4. Dit komt door het feit dat bij deze uitvoeringsvorm geen terugkoppeling 27 voorzien is. 



  Voorbeeld 3 

 <Desc/Clms Page number 10> 

 
 EMI10.1 
 De elektrische kring van deze uitvoeringsvorm wordt voorgesteld in figuur 5 en kenmerkt zich ten opzichte van deze volgens voorbeeld 1 doordat het alarmsignaal opgewekt wordt op het ogenblik dat de kring geopend wordt. 



  Schakelaar 22 blijft gesloten, onafhankelijk van het al dan niet aanwezig zijn van het desbetreffend element op zijn plaats. 



  Een bijkomende schakelaar 28 is echter voorzien die in parallel geschakeld is op condensator C.. deze schakelaar 28 open is, wordt voldaan aan de nodige voorwaarden om een signaal op te wekken aan de zoemer 23. Men bevindt zich dan in dezelfde situatie als in voorbeeld 1 wanneer in dit laatste schakelaar 22 gesloten wordt. 



  Wanneer schakelaar 28 gesloten is, treedt de zoemer 23 dus niet in werking. 



  In deze uitvoeringsvorm kan dan ook gebruik gemaakt worden van een element dat bijvoorbeeld een elektrisch geleidende strip vertoont die, wanneer dit element op zijn plaats opgeborgen is de contacten van schakelaar 28 verbindt. 



  In de figuren 1, 3 en 5 worden de gebruikte weerstanden door R en de condensatoren door C aangeduid. 



  De hierboven beschreven uitvoeringsvormen hebben slechts tot doel enkele mogelijke principe schakelingen naar voor te brengen die toegepast kunnen worden bij de conceptie van het veiligheidssysteem volgens de uitvinding. 



  In de praktijk worden deze schakelingen aan de hand van miniatuur gedrukte schakelingen en chips tot zeer kleine afmetingen herleid, hetgeen dan ook meestal aanleiding zal geven tot het gebruik van elektronische componenten van andere types met andere specificaties als deze die voorgesteld en beschreven werden. Aangenomen dient te worden dat deze zogenoemde miniaturisering aan de hand van deze voorbeelden binnen het bereik van iedere vakman ligt daar gebruik gemaakt kan worden van op zichzelf reeds bekende technieken en electronische componenten. 



  De uitvinding is dan ook geenszins beperkt tot de hierboven beschreven uitvoeringsvormen en binnen het raam van de gevorderde bescherming kunnen meerdere veranderingen overwogen worden ondermeer wat betreft de vorm en afmetingen van het veiligheidssysteem alsook van de samenstellende delen ervan. 

 <Desc/Clms Page number 11> 

 



   Aldus kan de werking van het veiligheidssysteem volgens de uitvinding eventueel door magnetische, inductieve, optische of infraroodgevoelige middelen geschieden, al naar gelang het overwogen toepassingsgebied. 



   Ook kan het geluidssignaal vervangen of gecombineerd worden met een lichtsignaal. Dit kan vooral nuttig zijn voor hardhorige personen of op plaatsen waar veel lawaai heerst. 



   Verder kan een al of niet permanente controle voor de spanning van de voedingsbatterij voorzien zijn, b. v. een lichte zoemtoon die ontstaat op het ogenblik dat het element van zijn plaats verwijderd is.

Claims (18)

  1. CONCLUSIES 1. Veiligheidssysteem voor element, dat bij niet gebruik, zich op een bepaalde plaats dient te bevinden, met het kenmerk dat middelen voorzien zijn die toelaten een alarmsignaal op te wekken wanneer het desbetreffend element na een bepaalde tijdsspanne niet terug op genoemde plaats aanwezig is.
  2. 2. Veiligheidssysteem volgens conclusie l, met het kenmerk dat genoemde middelen een elektrische kring vertonen waarin een electronische geluidsbron in serie geschakeld is met een voeding en een met het element samenwerkend bedieningsorgaan en dit zodanig dat wanneer het element zich niet op genoemde plaats bevindt de geluidsbron ingeschakeld wordt en, in het ander geval, wanneer het element zich op deze plaats bevindt, de geluidsbron buiten werking is gesteld.
  3. 3. Veiligheidssysteem volgens conclusie 2, met het kenmerk dat het met het element samenwerkend bedieningsorgaan een kringonderbreker omvat.
  4. 4. Veiligheidssysteem volgens conclusie 3, met het kenmerk dat de kringonderbreker open is op het ogenblik dat het element zich op genoemde plaats bevindt.
  5. 5. Veiligheidssysteem volgens conclusie 4, met het kenmerk dat de kringonderbreker twee met elkaar samenwerkende contacten vertoont waartussen het element gebracht kan worden voor het openen van genoemde elektrische kring.
  6. 6. Veiligheidssysteem volgens één van de conclusies l tot 3, met het kenmerk dat de kringonderbreker gesloten is op het ogenblik dat het element zich op genoemde plaats bevindt.
  7. 7. Veiligheidssysteem volgens één van de vorige conclusies, met het kenmerk dat het alarmsignaal manueel in en buiten werking gesteld kan worden, onafhankelijk van het al dan niet aanwezig zijn van het element op genoemde plaats.
  8. 8. Veiligheidssysteem volgens één van de vorige conclusies, met het kenmerk dat een tijdrelais voorzien is dat toelaat het alarmsignaal op te wekken wanneer het desbetreffend element na een bepaalde tijdsspanne niet terug op genoemde plaats aanwezig is. <Desc/Clms Page number 13>
  9. 9. Veiligheidssysteem volgens conclusie 8, met het kenmerk dat het tijdrelais regelbaar is, waardoor o. m. genoemde tijdsspanne nagenoeg tot nul herleid kan worden.
  10. 10. Veiligheidssysteem volgens één van de vorige conclusies, met het kenmerk dat het uitgevoerd is met een op een isolerend plaatje gedrukte schakeling met ingebouwde chips, zodanig dat de maximum dikte kleiner is dan 5 mm en bij voorkeur kleiner is dan 3 mm.
  11. 11. Veiligheidssysteem volgens conclusie 8, met het kenmerk dat het element gevormd is door een houder van waardevolle stukken, zoals geldbeugel, portefeuille, checkboekje, paspoort en dergelijke, terwijl genoemde plaats gevormd is door een handtas, door een in een kledingstuk voorziene zak of door een in het kledingsstuk, handtas of dergelijke losneembaar bevestigde opberghoes of dergelijke.
  12. 12. Veiligheidssysteem volgens conclusie 11, met het kenmerk dat het genoemd bedieningsorgaan losneembaar verbonden is met een vast punt van het kledingstuk, handtas of dergelijke, zodanig dat, wanneer het ingeschakeld is, en de houder uit de zak genomen wordt, het alarmsignaal in werking treedt.
  13. 13. Veiligheidssysteem volgens conclusie 11, met het kenmerk dat genoemde opberghoes of dergelijke, die losneembaar verbonden is met een vast punt van het kledingsstuk, handtas of dergelijke, genoemd bedieningsorgaan bevat waarmee de houder samenwerkt wanneer deze in de opberghoes geschoven wordt.
  14. 14. Veiligheidssysteem volgens conclusie 11 of 12, met het kenmerk dat de middelen voor het opwekken van het alarmsignaal ingebouwd zijn in genoemde opberghoes of dergelijke.
  15. 15. Veiligheidssysteem volgens één van de conclusies 1 tot 14, met het kenmerk dat het element gevormd is door een betaalkaart, bankkaart, lidmaatschapskaart of dergelijke, en genoemde plaats gevormd is door een etui waarin deze kaart, bij niet gebruik, dient opgeborgen te worden.
  16. 16. Veiligheidssysteem volgens conclusie 15, met het kenmerk dat het etui minstens één platte koker vertoont voor het opbergen van een kaart, welke koker open is aan één uiteinde voor het inschuiven van de kaart en aan het tegenovergelegen uiteinde gesloten is, <Desc/Clms Page number 14> waarbij in deze koker, in de nabijheid van het gesloten uiteinde, het genoemd bedieningsorgaan voorzien is waarmee de kaart samenwerkt wanneer deze in de koker geschoven is.
  17. 17. Veiligheidssysteem volgens één van de vorige conclusies, met het kenmerk dat het volledig autonoom uitgevoerd is om losneembaar in een houder, zoals etui, ingebouwd te kunnen worden.
  18. 18. Houder, zoals etui, uitgerust met een veiligheidssysteem, zoals hierboven beschreven of in de tekeningen voorgesteld werd.
BE0/216147A 1986-01-17 1986-01-17 Veiligheidssysteem BE904058A (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE0/216147A BE904058A (nl) 1986-01-17 1986-01-17 Veiligheidssysteem

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE0/216147A BE904058A (nl) 1986-01-17 1986-01-17 Veiligheidssysteem

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE904058A true BE904058A (nl) 1986-05-15

Family

ID=3843971

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE0/216147A BE904058A (nl) 1986-01-17 1986-01-17 Veiligheidssysteem

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE904058A (nl)

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2629613A1 (fr) * 1988-03-29 1989-10-06 Kuehn Daniel Dispositif avertisseur pour eviter la perte d'une carte a code, notamment d'une carte de credit
GB2487718A (en) * 2011-01-25 2012-08-08 Nazrul Hussain Anti-pickpocket pouch alarm
ITCA20110007A1 (it) * 2011-04-20 2012-10-21 Vallascas Massimiliano Dispositivo di allarme antiscippo e antismarrimento
US11995161B2 (en) 2018-06-28 2024-05-28 Zwipe As Biometric enrolment

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2629613A1 (fr) * 1988-03-29 1989-10-06 Kuehn Daniel Dispositif avertisseur pour eviter la perte d'une carte a code, notamment d'une carte de credit
GB2487718A (en) * 2011-01-25 2012-08-08 Nazrul Hussain Anti-pickpocket pouch alarm
ITCA20110007A1 (it) * 2011-04-20 2012-10-21 Vallascas Massimiliano Dispositivo di allarme antiscippo e antismarrimento
US11995161B2 (en) 2018-06-28 2024-05-28 Zwipe As Biometric enrolment

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4692745A (en) Credit card alarm
US4480250A (en) Credit card carrier with alarm
US5642095A (en) Alarm for a card shaped object
US3959789A (en) Credit card monitor
US4719453A (en) Card carrier having an alarm
US4755802A (en) Handbag, briefcase and luggage alarm
EP1692642B1 (fr) Document securise a puce sans contact avec masquage des donnees
US4242670A (en) Photosensitive alarm systems
US5515031A (en) Credit card detector and validator
US7385508B1 (en) Non-rigid card holder with display
FI935296A (fi) Elektronisk osynlig markering avsedd foer saekerhetspaosar, ett foerfarande foer maerkning samt ett foerfarande foer detektering
NL8204500A (nl) Draagbare alarminrichting.
US5959532A (en) Theft preventive apparatus and radio wave receiving signaling device
NL8700165A (nl) Cheques- en creditcards-opberginrichting met ingebouwd vernietigingssysteem.
US5053750A (en) Wallet guard
US4916434A (en) Credit card carrier with alarm
US5790027A (en) Card safety wallet and safety insert
US4890094A (en) Wallet incorporating credit card alarm system
US5034724A (en) Alarm device for wallets and the like
BE904058A (nl) Veiligheidssysteem
EP0364187A2 (en) Wallet
US4780704A (en) Wallet anti-theft device
CN110998679B (zh) 钱包报警器
US6876301B1 (en) Non-rigid card holder with alarm system
KR890001989Y1 (ko) 멜로디 장치가 설치된 지갑

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: CAHILL-STUART AND CO. LTD

Effective date: 19880131