BE1013008A3 - Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en daarbij gebruikt voorwerp. - Google Patents

Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en daarbij gebruikt voorwerp. Download PDF

Info

Publication number
BE1013008A3
BE1013008A3 BE9800635A BE9800635A BE1013008A3 BE 1013008 A3 BE1013008 A3 BE 1013008A3 BE 9800635 A BE9800635 A BE 9800635A BE 9800635 A BE9800635 A BE 9800635A BE 1013008 A3 BE1013008 A3 BE 1013008A3
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
code
time
reserved
object according
card
Prior art date
Application number
BE9800635A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Sanagens Belgio Bv Met Beperkt
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sanagens Belgio Bv Met Beperkt filed Critical Sanagens Belgio Bv Met Beperkt
Priority to BE9800635A priority Critical patent/BE1013008A3/nl
Priority to AU54030/99A priority patent/AU5403099A/en
Priority to PCT/BE1999/000111 priority patent/WO2000013152A1/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1013008A3 publication Critical patent/BE1013008A3/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G07CHECKING-DEVICES
    • G07FCOIN-FREED OR LIKE APPARATUS
    • G07F15/00Coin-freed apparatus with meter-controlled dispensing of liquid, gas or electricity
    • G07F15/12Coin-freed apparatus with meter-controlled dispensing of liquid, gas or electricity in which metering is on a time basis
    • GPHYSICS
    • G07CHECKING-DEVICES
    • G07FCOIN-FREED OR LIKE APPARATUS
    • G07F17/00Coin-freed apparatus for hiring articles; Coin-freed facilities or services
    • G07F17/08Coin-freed apparatus for hiring articles; Coin-freed facilities or services for seats or footstools

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)

Abstract

Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen; daardoor gekenmerkt dat bij het reserveren van een voorwerp een tijdmechanisme (7) in werking wordt gesteld waardoor gedurende een ingestelde tijd een signaal gegeven kan worden waaruit blijkt dat het voorwerp gereserveerd is. Het voorwerp bevat een toestel (5) met detectiemiddelen, een daaraan gekoppeld tijdmecachanisme (7) en aan deze detectiemiddelen en aan dit tijdmechanisme (7) gekoppelde visualiseermiddelen (8).

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en daarbij gebruikt voorwerp. 



  Deze uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen. 



  Meer in het bijzonder betreft de uitvinding het regelen van het gebruik van zit- of ligmeubelen, meer bepaald stoelen, zoals ligstoelen, bijvoorbeeld aan een zwembad of op een strand. 



  Het is gebruikelijk dat hotels of dergelijke een aantal ligstoelen ter beschikking van hun hotelgasten hebben rond het zwembad of op het strand. 



  Het aantal ligstoelen is doorgaans kleiner dan het aantal hotelgasten en meestal is er meer vraag naar de ligstoelen dan er beschikbaar zijn. Daarenboven staan alle ligstoelen veelal niet op een even gunstige plaats. 



  Vandaar dat het veelvuldig voorkomt dat hotelgasten lang op voorhand ligstoelen reserveren, bijvoorbeeld door er een handdoek op te leggen. Ook gedurende een lange afwezigheid worden de ligstoelen op dezelfde manier door gebruikers gereserveerd opdat ze na hun terugkeer de ligstoelen zeker opnieuw tot hun beschikking zouden hebben. 



  Een bekende manier om dit te vermijden en dus het gebruik van de stoelen te regelen, bestaat erin een wachter aan te stellen die het gebruik van de stoelen in de gaten houdt en bijvoorbeeld's avonds de stoelen opbergt,   ze's   morgens op 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 aanvraag aan de hotelgasten geeft en ze eventueel bij langdurig niet gebruik gedurende de dag opnieuw opbergt. 



  Een dergelijke werkwijze is weinig praktisch en doordat ze de voortdurende aanwezigheid van personeel vergt, uiteraard ook duur. 



  De uitvinding heeft een werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen als doel die voornoemde nadelen niet vertoont en waarmee op een eenvoudige en goedkope manier het gebruik van de voorwerpen efficiënter kan gemaakt worden. 
 EMI2.1 
 



  * 14--l,---4 I--I----I-,,, +-,, *-4 *--I----* I---1-----1--L-"-1 het reserveren van een voorwerp een tijdmechanisme in werking wordt gesteld waardoor gedurende een ingestelde tijd een signaal gegeven kan worden waaruit blijkt dat het voorwerp gereserveerd is. 



  Een voorwerp, bijvoorbeeld een stoel, kan dus slechts een beperkte tijd gereserveerd worden. Door de beperking in tijd kan het bijvoorbeeld onmogelijk gemaakt worden   om's   avonds een voorwerp te reserveren voor de volgende dag. 



  Bij voorkeur wordtaan mogelijke gebruikers van de voorwerpen een code gegeven die ze bij het gebruik of de reservering van een voorwerp moeten inbrengen in een op of nabij dit voorwerp aangebracht toestel dat gedurende een beperkte tijd na het inbrengen van een code kan aangeven dat het voorwerp gereserveerd is. 



  Juist voor het tijdelijk verlaten van bijvoorbeeld een stoel, kan deze door een gebruiker door het inbrengen van de code gedurende een beperkte periode gereserveerd worden. 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 Het is niet nodig handdoeken of andere voorwerpen te gebruiken om een stoel te reserveren. 



  Bij voorkeur worden verschillende codes aan de mogelijke gebruikers toegekend, en wordt op elk reserveerbaar voorwerp een toestel aangebracht dat deze codes kan lezen, waarbij dan bij voorkeur elk toestel de ingebrachte code zichtbaar kan maken. 



  In een variante kan de aanwezigheid van een gebruiker op het of nabij het voorwerp gedetecteerd worden en het tijdmechanisme gestart worden, ofwel zodra deze gebruiker op of nabij het voorwerp plaatsneemt, ofwel zodra deze De uitvinding heeft ook betrekking op een voorwerp, in het bijzonder een zit- of ligmeubel, dat bijzonder geschikt is voor het toepassen van de werkwijze volgens de uitvinding. 



  Dit voorwerp is volgens de uitvinding daardoor gekenmerkt dat het een toestel bevat met detectiemiddelen, een daaraan gekoppeld tijdmechanisme en een aan deze detectiemiddelen en dit tijdmechanisme gekoppelde visualiseermiddelen. 



  Bij voorkeur bevatten de visualiseermiddelen een scherm. 



  De detectiemiddelen kunnen codeleesmiddelen zijn. 



  De codeleesmiddelen en de visualiseermiddelen kunnen zo zijn dat deze laatste de code gelezen door de codeleesmiddelen kunnen visualiseren. 



  De visualiseermiddelen kunnen tijdens een door het tijdmechanisme bepaalde periode na het lezen van een code 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 door de codeleesmiddelen continu visualiseren of enkel bij het inbrengen van een nieuwe code, visualiseren. 



  De codeleesmiddelen kunnen door een magneetstrooklezer gevormd zijn of een toetsenbord bevatten. 



  In een variante kunnen de detectiemiddelen middelen zijn om de aanwezigheid van een persoon op het voorwerp te detecteren. 



  Met het inzicht de kenmerken van de uitvinding beter aan te tonen, zijn hierna, als voorbeeld zonder enig beperkend karakter, twee voorkeurdragende uitvoeringsvormen van een 
 EMI4.1 
 -r- VfDf") rteTt c i-t-. -Q- beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en van een daarbij gebruikt voorwerp, volgens de uitvinding beschreven met verwijzing naar de bijgaande tekeningen, waarin : figuur 1 een zieht in perspectief weergeeft van een ligstoel volgens de uitvinding ; figuur 2 en blokschema weergeeft van een toestel dat deel uitmaakt van de ligstoel van figuur   1 ;   figuur 3 een bovenaanzicht weergeeft van een toestel analoog aan dit dat deel uitmaak van de ligstoel van figuur 1, maar met betrekking tot een andere uitvoeringsvorm daarvan ;

   figuur 4 een zieht weergeeft van het gedeelte dat in figuur 1 met F4 aangeduid is, maar met betrekking tot een andere uitvoeringsvorm van de uitvinding ; figuur 5 een zijaanzicht weergeeft van het bovenste gedeelte van de ligstoel volgens de uitvinding, maar met betrekking tot een nog andere uitvoeringsvorm ; 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 figuur 6 een zieht weergeeft analoog aan dit van figuur 5, maar met betrekking tot een nog andere uitvoeringsvorm van de uitvinding. 



  In figuur   1   is een ligstoel weergegeven met een zitting   1   die rust op poten 2, een rugleuning 3 die instelbaar aan de zitting   1   vastgemaakt is, armleuningen 4 die één geheel vormen met een aantal poten 2 en een toestel 5 dat codes kan lezen en informatie kan weergeven. 
 EMI5.1 
 



  Op dit toestel 5 na, kan de ligstoel van een bekende constructie zijn. 
 EMI5.2 
 



  T-T ---, ------I,---1--,-I-,-,--vastgemaakt. 
 EMI5.3 
 



  Zoals weergegeven in het blokschema van figuur 2, bevat dit toestel 5 in hoofdzaak codeleesmiddelen 6 die door een magneetstriplezer gevormd zijn, een daarop aangesloten tijdmechanisme 7 en visualiseermiddelen 8 die aan de codeleesmiddelen 6 en het tijdmechanisme 7 gekoppeld zijn en, indien de gelezen code correct is, deze code of een ander teken of andere informatie die aangeeft dat de stoel gereserveerd is, visualiseert gedurende een tijd die door het tijdmechanisme 7 bepaald is. 



  Deze elektronische componenten worden nog gevoed door een voeding 9, bijvoorbeeld een batterij of een zonnecel, en het geheel is ingebouwd in een behuizing 10 die, zoals weergegeven in figuur   1,   een op de codeleesmiddelen 6 uitgevende sleuf 11 vertoont voor het inbrengen van een kaart 12 met magneetstrip en een scherm 13 vertoont dat voornoemde visualiseermiddelen 8 vormt. 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 Indien de hotelkamers ook een, door een kaart met magneetstrip bediend, deurslot bevatten kan dezelfde kaart ook voor het inbrengen in een toestel 5 gebruikt worden. 



  Het gebruik van meerdere dergelijke stoelen met een toestel 5, die bijvoorbeeld rond het zwembad van een hotel opgesteld zijn, wordt als volgt beheerd. 



  De mogelijke gebruikers, dit zijn dus de hotelgasten, krijgen elk een code toegewezen die aangebracht is op een magneetstrook van een kaart 12. 



  Wanneer een hotelgast zijn kaart 12 in de sleuf 11 van het 
 EMI6.1 
 t-r-cl T 1 -nt''cr-rt'rr < -r c codeleesmiddelen 6 de magneetstrook van deze kaart 12 en, indien de code een aanvaardbare code is, stellen ze het tijdmechanisme 7 in werking. 



  Gedurende de tijd bepaald door het tijdmechanisme 7 verschijnt op het scherm 13 een beeld, bijvoorbeeld een pictogram, of een tekst   zoals 11 bezet" of "gereserveerd ",   eventueel in meerdere talen, die aangeven dat de ligstoel gereserveerd is. 



  Overeengekomen kan worden dat de hotelgasten de kaart 12 in het toestel 5 brengen zodra ze plaats willen nemen zodat dus het beeld of de tekst die aangeven dat de ligstoel gereserveerd is, ook vertoond wordt wanneer een hotelgast effectief op de ligstoel plaatsgenomen heeft. 



  Deze manier van werken laat toe de gebruiksduur van een ligstoel door een hotelgast te beperken, bijvoorbeeld tot een halve dag en laat ook toe na te gaan of geen andere 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 gebruikers dan hotelgasten en dus gebruikers zonder kaart 12 een ligstoel bezetten. 



  Bij voorkeur is het evenwel zo dat de hotelgasten de kaart 12 enkel moeten inbrengen wanneer ze niet onmiddellijk de ligstoel gebruiken en om hem te reserveren voor een later gebruik, of wanneer ze tijdens het gebruik de ligstoel tijdelijk verlaten, bijvoorbeeld om te gaan eten of zwemmen of dergelijke. 



  Voor een dergelijke toepassing wordt de tijd van het tijdmechanisme veel korter ingesteld, bijvoorbeeld 1 tot 2 uur. 



  Het is vanzelfsprekend dat het scherm 13 benevens een visueel teken dat de ligstoel gereserveerd of bezet is, andere gegevens kan weergeven zoals het codenummer zelf. In het laatste geval kan aan elk van de hotelgasten een verschillende code gegeven worden. Zo wordt vermeden dat er discussie kan ontstaan over wie een bepaalde ligstoel met zijn kaart 12 gereserveerd heeft. 



  In figuur 3 is trouwens een toestel 5 weergegeven met een dergelijk scherm 13 dat, wanneer een aanvaardbare code ingebracht werd, volgende gegevens toont : een pictogram 14 waaruit blijkt dat de ligstoel bezet of gereserveerd is, de code onder vorm van een nummer 15, dat bijvoorbeeld het kamernummer kan zijn, of enkel het kamernummer indien de code dit kamernummer bevat, een timer 16 die de overblijvende duur weergeeft tijdens dewelke de ligstoel gereserveerd is, een klok 17 en de temperatuur 18. Met uitzondering van het codenummer 15 en het pictogram 14 kunnen deze gegevens zelfs blijvend getoond worden. Wanneer er geen reservatie is, zal de timer 16 dan geen tijd 

 <Desc/Clms Page number 8> 

 aanduiden en kan een ander pictogram getoond worden dat aangeeft dat de ligstoel vrij is. 



  Op het scherm 13 kunnen ook andere gegevens verschijnen, zoals het beginuur van bepaalde activiteiten, publiciteit enz. 



  De voeding 9 is in dit geval een zonnecel die naast het scherm, bijvoorbeeld boven een logo van het hotel of dergelijke aangebracht is. 



  Het toestel 5 kan zo geprogrammeerd zijn dat het scherm 13 
 EMI8.1 
 alle of bepaalde visuele aanduidingen enkel toont telkens --------- 1 n-------------1- 1-------3-.,,-, toestel 5 ingebracht wordt en gelezen wordt door de codeleesmiddelen 6 en dit gedurende een kleine periode, bijvoorbeeld   een   of twee minuten. Dit bespaart energie, maar een hotelgast moet wel zijn kaart 12 in het toestel 5 van een ligstoel brengen om te weten of deze bezet is of niet. 



  De mogelijkheid kan voorzien worden dat de tijd dat kan gereserveerd worden, ingesteld kan worden door het hotelpersoneel, bijvoorbeeld door het inbrengen van een speciale kaart met magneetstrook of via een door een sleutel bedienbare knop. 



  Aan de kaart 12 kan een zekere intelligentie toegekend worden, hetgeen bijvoorbeeld kan geschieden door in de kaart 12 een chip in te werken die geprogrammeerd kan worden. Deze programmering kan voornoemde instelling van de tijd behelzen, maar ook andere functies kunnen mogelijk gemaakt worden. 

 <Desc/Clms Page number 9> 

 



  Zo kan het mogelijk gemaakt worden dat een kaart 12 geen tweede keer kan gebruikt worden zolang de ingestelde tijd na een inbrenging in een toestel 5 nog loopt, hetgeen kan beletten dat tegelijk met   een   zelfde kaart 12 meerdere ligstoelen gereserveerd worden. 



  Ook kan voorzien worden dat door een tweede inbrenging van de kaart 12 in het toestel 5 de reservering automatisch geannuleerd wordt, waarna dan met de kaart 12 eventueel een andere ligstoel kan gereserveerd worden. 
 EMI9.1 
 



  Het annuleren van een reservering of het resetten van een toestel 5 zou ook door het personeel door het inbrengen van 
 EMI9.2 
 oon 
 EMI9.3 
 De uitvoeringsvorm van de ligstoel waarvan een gedeelte in figuur 4 is weergegeven, verschilt van de hiervoor beschreven uitvoeringsvorm doordat de codeleesmiddelen 6 niet door een magneetstrooklezer, maar door een toetsenbord 19 gevormd zijn. Indien de toetsen zoals weergegeven in figuur 4 cijfertoetsen zijn dan moet de code een getal zijn dat uit een aantal cijfers bestaat. 



  Het gebruik van het toestel 5 is analoog aan wat hiervoor beschreven is met dit verschil dat een hotelgast, om een ligstoel te reserveren, zijn code op het toetsenbord 19 intikt in plaats van een kaart 12 in te brengen. Bepaalde functies zoals het annuleren van een reservering kunnen door een tweede maal intikken van de code of door het intikken van een andere getal bevolen worden. 



  Bij deze laatste uitvoeringsvorm is het, om te beletten dat anderen de code achterhalen, aangewezen dat deze code niet op het scherm 13 verschijnt. 

 <Desc/Clms Page number 10> 

 In plaats van een scherm 13 kan het toestel 5 andere visualiseermiddelen bezitten zoals een licht je of dergelijke. 



  De uitvoeringsvorm van de ligstoel waarop figuur 5 betrekking heeft, verschilt in hoofdzaak van de hiervoor beschreven uitvoeringsvormen doordat het toestel 5 uit twee van elkaar scheidbare delen bestaat, namelijk een basis 20 en een behuizing 21 met daarin de codeleesmiddelen 6, het tijdmechanisme 7 en de visualiseermiddelen 8. 
 EMI10.1 
 



  Beide delen worden ten opzichte van elkaar vergrendeld of van elkaar losgemaakt door middel van een sleutel of rln--nl 1,, 4'----1) 1) I,--Ibehuizing 21 moet gestoken worden. 
 EMI10.2 
 



  's Nachts kunnen de behuizingen 21 met dus de elektronische componenten veilig opgeborgen worden. Knoppen waarmee het personeel een reservering kan annuleren of het toestel 5 kan resetten of nog de maximum reserveringstijd kunnen instellen, kunnen op de onderzijde van de behuizing 21 aangebracht zijn en dus toegankelijk gemaakt worden door de behuizing 21 van de basis 20 te verwijderen. 



  In voornoemde uitvoeringsvorm is aan het toestel een verende clip 23 vastgemaakt die tegen de rugleuning 3 geduwd wordt. De gebruiker kan zijn handdoek tussen deze clip 23 en de rugleuning 3 klemmen om het wegwaaien ervan te beletten. 



  In figuur 6 is de ligstoel van een iets eenvoudiger uitvoeringsvorm van het toestel 5 voorzien. Dit toestel 5 bevat geen codeleesmiddelen 6, maar in plaats daarvan detectiemiddelen 24 om de aanwezigheid van een persoon op 

 <Desc/Clms Page number 11> 

 de ligstoel te detecteren. Deze detectiemiddelen 24 kunnen een capacitieve detector zijn, een infrarood sensor, een foto-elektrische cel of een druksensor. Ze zijn zo aan het tijdmechanisme 7 gekoppeld dat dit start op het ogenblik dat de detectiemiddelen 24 ofwel, de aanwezigheid van een persoon detecteren, ofwel ophouden deze aanwezigheid te detecteren. 



  In een nog andere uitvoeringsvorm bevat het toestel 5 zowel codeleesmiddelen 6 als detectiemiddelen 24, waarbij, zodra 
 EMI11.1 
 de detectiemiddelen 24 de aanwezigheid van een persoon detecteren, deze persoon zijn code moet inbrengen. 
 EMI11.2 
 Mr, 
 EMI11.3 
 gemakkelijk geregeld worden en veel efficiënter gebeuren doordat wordt vermeden dat ligstoelen voor te lange tijd onbenut worden. 



  De uitvinding is niet beperkt tot ligstoelen maar ook andere lig-of zitmeubelen kunnen van een toestel 5 zoals hiervoor beschreven voorzien zijn. 



  Alhoewel de uitvinding nuttig is voor het regelen van het gebruik van zit-of ligmeubelen, kunnen op de hiervoor beschreven manier en met behulp van het hiervoor beschreven toestel 5 ook andere ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen gereserveerd worden, zoals bijvoorbeeld speeltuigen, bootjes en dergelijke. 



  De uitvinding is geenszins beperkt tot de hiervoor beschreven uitvoeringsvormen, doch dergelijke werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en dergelijk daarbij gebruikt voorwerp kunnen in verschillende varianten worden 

 <Desc/Clms Page number 12> 

 uitgevoerd zonder buiten het kader van de uitvinding te treden.

Claims (1)

  1. Conclusies.
    1.- Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen, daardoor gekenmerkt dat bij het reserveren van een voorwerp een tijdmechanisme (7) in werking wordt gesteld waardoor gedurende een ingestelde tijd een signaal gegeven kan worden waaruit blijkt dat het voorwerp gereserveerd is. EMI13.1
    2.-Werkwijze volgens conclusie 1, daardoor gekenmerkt dat aan de mogelijke gebruikers van de voorwerpen een code EMI13.2 -------- EMI13.3 een voorwerp moeten inbrengen in een op of nabij dit voorwerp aangebracht toestel (5) dat, gedurende een beperkte tijd na het inbrengen van de code, kan aangeven dat het voorwerp gereserveerd is.
    3.-Werkwijze volgens conclusie 2, daardoor gekenmerkt dat verschillende codes aan de mogelijke gebruikers toegekend worden, en op elk voorwerp een toestel (5) aangebracht wordt dat deze codes kan lezen.
    4.-Werkwijze volgens conclusie 3, daardoor gekenmerkt dat elk toestel (5) de ingebrachte code zichtbaar kan maken.
    5.-Werkwijze volgens een van de conclusies 2 tot 4, daardoor gekenmerkt dat de code in een toestel (5) ingebracht wordt door middel van een kaart (12) met magneetstrook en eventueel een chip.
    6.-Werkwijze volgens conclusie 5, daardoor gekenmerkt dat deze kaart (12) zo geprogrammeerd wordt dat door ze een <Desc/Clms Page number 14> tweede maal in het toestel (5) te brengen de reservering kan geannuleerd worden.
    7.-Werkwijze volgens conclusie 5 of 6, daardoor gekenmerkt dat deze kaart (12) zo geprogrammeerd is dat ze na het inbrengen in een toetsel (5) gedurende de tijd dat gereserveerd wordt, geen reservering door inbreng in een tweede toestel (5) kan veroorzaken.
    8.-Werkwijze volgens conclusie 1, daardoor gekenmerkt dat de aanwezigheid van een gebruiker op of nabij het voorwerp EMI14.1 gedetecteerd wordt en het tijdmechanisme (7) gestart wordt, ofwel zodra deze gebruiker op of nabij het voorwerp plaats EMI14.2 Yf -f7-TC'l1 ri c'T' -Ql EMI14.3 9.-Voorwerp voor het toepassen van de werkwijze volgens een van de conclusies 1 tot 3, daardoor gekenmerkt dat het een toestel (5) bevat met detectiemiddelen, een daaraan gekoppeld tijdmechanisme (7) en aan deze detectiemiddelen en aan dit tijdmechanisme (7) gekoppelde visualiseermiddelen (8).
    10.-Voorwerp volgens conclusie 9, daardoor gekenmerkt dat het een zit-of ligmeubel is.
    11.-Voorwerp volgens conclusie 10, daardoor gekenmerkt dat aan het toestel (5) een verende clip (23) vastgemaakt is.
    12.-Voorwerp volgens een van de conclusies 9 tot 11, daardoor gekenmerkt dat de visualiseermiddelen (8) een scherm (13) bevatten.
    13.-Voorwerp volgens conclusie 12, daardoor gekenmerkt dat dit scherm (13) andere gegevens kan vertonen dan het al of <Desc/Clms Page number 15> niet gereserveerd zijn, zoals onder meer een of meer van volgende gegevens : de nog overblijvende reserveringstijd, het uur en de temperatuur.
    14.-Voorwerp volgens conclusie 12 of 13, daardoor gekenmerkt dat de detectiemiddelen codeleesmiddelen (6) zijn.
    15.-Voorwerp volgens conclusie 14, daardoor gekenmerkt dat de codeleesmiddelen (6) en de visualiseermiddelen (8) zo zijn dat deze laatste de door de codeleesmiddelen (6) gelezen code weer kunnen visualiseren. EMI15.1
    1 r-77n ( I--T-)-I,--I/I-c I c 4,--, I--gekenmerkt dat de visualiseermiddelen (8) tijdens een door EMI15.2 het tijdmechanisme (7) bepaalde periode na het lezen van een code door de codeleesmiddelen (6), continu visualiseren. 17.-Voorwerp volgens conclusie 14 of 15, daardoor gekenmerkt dat de visualiseermiddelen (8) tijdens een door het tijdmechanisme (7) bepaalde periode na het lezen van een code door de codeleesmiddelen (6) enkel bij het inbrengen van een nieuwe code visualiseren.
    18.-Voorwerp volgens een van de conclusies 14 tot 17 daardoor gekenmerkt dat de codeleesmiddelen (6) door een magneetstrooklezer, eventueel samen met een chip, gevormd zijn of een toetsenbord (19) bevatten.
    19.-Voorwerp volgens conclusie 9 tot 13, daardoor gekenmerkt dat de detectiemiddelen middelen (24) zijn om de aanwezigheid van een gebruiker op of nabij dit voorwerp te detecteren. <Desc/Clms Page number 16>
    20.-Voorwerp volgens een van de conclusies 9 tot 19, daardoor gekenmerkt dat het toestel (5) uit een basis (20) en een losneembare maar op de basis (20) vergrendelbare behuizing (21) met daarin de detectiemiddelen, het tijdmechanisme (7) en de visualiseermiddelen (8).
BE9800635A 1998-08-28 1998-08-28 Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en daarbij gebruikt voorwerp. BE1013008A3 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9800635A BE1013008A3 (nl) 1998-08-28 1998-08-28 Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en daarbij gebruikt voorwerp.
AU54030/99A AU5403099A (en) 1998-08-28 1999-08-17 Method for controlling the use of furniture to sit or lie on, put at users' disposal and piece of furniture used therewith
PCT/BE1999/000111 WO2000013152A1 (en) 1998-08-28 1999-08-17 Method for controlling the use of furniture to sit or lie on, put at users' disposal and piece of furniture used therewith

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9800635A BE1013008A3 (nl) 1998-08-28 1998-08-28 Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en daarbij gebruikt voorwerp.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1013008A3 true BE1013008A3 (nl) 2001-07-03

Family

ID=3891410

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9800635A BE1013008A3 (nl) 1998-08-28 1998-08-28 Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en daarbij gebruikt voorwerp.

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU5403099A (nl)
BE (1) BE1013008A3 (nl)
WO (1) WO2000013152A1 (nl)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2879328B1 (fr) * 2004-12-13 2007-02-23 Vitabri Sarl Dispositif de controle de la duree de deploiement de materiel et/ou d'une structure pliable et/ou demontable
US20140039946A1 (en) * 2010-05-17 2014-02-06 Erin Coleen Spiker Reservation system and apparatus for reserving occupancy of a communal item and method of use
GB2489046B (en) * 2011-03-18 2013-03-13 Ranjeet Dhindsa Timer and lock device
GB2554409A (en) * 2016-09-26 2018-04-04 Kwame Codrington Clifford System for sun bed or sun lounger usage management for holiday locations
GB201700933D0 (en) 2017-01-19 2017-03-08 Pathway Consulting Group Ltd Lounger logger - ensuring a fairer sunbathe
US10943189B2 (en) 2019-01-24 2021-03-09 Thomas Callahan System and method for reserving and renting seating
ES2959371A1 (es) * 2022-07-27 2024-02-23 Tabar Ariz Maria Jose Sistema de automatización de procesos e internet de las cosas, para el control de la gestión y el uso del mobiliario compartido en espacios públicos y establecimientos turísticos

Citations (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1903579A (en) * 1931-09-25 1933-04-11 William F Taylor Coin controlled chair and canopy
US4624578A (en) * 1985-12-02 1986-11-25 Green David L Rental contract timer system
US4773020A (en) * 1982-02-04 1988-09-20 Anderson Carl A System for locking objects
EP0361302A2 (en) * 1988-09-28 1990-04-04 WHITESUN S.p.A. Tanning chair
EP0393660A1 (en) * 1989-04-20 1990-10-24 Kabushiki Kaisha Toshiba Driver restriction apparatus for restricting a vehicle driver
US5066853A (en) * 1987-09-21 1991-11-19 Sgs Thomson Microelectronics Sa System for reserving a supply of goods or services
US5278538A (en) * 1992-04-20 1994-01-11 Ainsworth Kathryn L Bicycle security system
EP0649671A1 (en) * 1992-06-29 1995-04-26 Kabushiki Kaisha Ace Denken Chair for game machine
FR2747214A1 (fr) * 1996-04-03 1997-10-10 Avenel Jean Jacques Systeme de compteur de temps destine a etre utilise pour la location d'un parc d'appareils

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2753386B1 (fr) * 1996-09-13 1998-11-27 Ory Jean Michel Installation de bronzage, dispositif et procede de regulation automatique d'un appareil de bronzage et objet portatif apte a cooperer avec ceux-ci

Patent Citations (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1903579A (en) * 1931-09-25 1933-04-11 William F Taylor Coin controlled chair and canopy
US4773020A (en) * 1982-02-04 1988-09-20 Anderson Carl A System for locking objects
US4624578A (en) * 1985-12-02 1986-11-25 Green David L Rental contract timer system
US5066853A (en) * 1987-09-21 1991-11-19 Sgs Thomson Microelectronics Sa System for reserving a supply of goods or services
EP0361302A2 (en) * 1988-09-28 1990-04-04 WHITESUN S.p.A. Tanning chair
EP0393660A1 (en) * 1989-04-20 1990-10-24 Kabushiki Kaisha Toshiba Driver restriction apparatus for restricting a vehicle driver
US5278538A (en) * 1992-04-20 1994-01-11 Ainsworth Kathryn L Bicycle security system
EP0649671A1 (en) * 1992-06-29 1995-04-26 Kabushiki Kaisha Ace Denken Chair for game machine
FR2747214A1 (fr) * 1996-04-03 1997-10-10 Avenel Jean Jacques Systeme de compteur de temps destine a etre utilise pour la location d'un parc d'appareils

Also Published As

Publication number Publication date
AU5403099A (en) 2000-03-21
WO2000013152A1 (en) 2000-03-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Zeisel Inquiry by design
Smead et al. How valid are product descriptions and protocols in choice experiments?
BE1013008A3 (nl) Werkwijze voor het regelen van het gebruik van ter beschikking van gebruikers gestelde voorwerpen en daarbij gebruikt voorwerp.
Ng et al. Immigrant housewives in Canada: A report
Schmidt Outstanding memories: the positive and negative effects of nudes on memory.
US5463546A (en) Lodging facility automated processing station
Miller et al. Writing and retelling multiple ethnographic tales of a soup kitchen for the homeless
Carlson et al. Improving preference assessment: Limiting the effect of context through pre-exposure to attribute levels
Lucas The determinants and effects of slot servicescape satisfaction in a Las Vegas casino
Riggins The power of things: the role of domestic objects in the presentation of self
Hennessy et al. Modeling social influences on public drinking.
Gibbs et al. Private and local authority children's homes: a comparison
Arifin et al. Measuring the impact of elements in servicescape on business performance: A literature review
Forlano Making custodians: Furniture as intergenerational objects
JP2693410B2 (ja) カレンダー
Roy Does weeding increase circulation? a review of the related literature
WATSON Difference and disability in the photography of Margaret Bourke-White
White CULTURAL LITERACY, TRIVIAL PURSUIT OR NOSTALGIC REGRET?
Svedberg Museum display
Jenkinson The Wokingham MIND Crisis House
Hume Remember How the World Has Changed
Mohammad et al. MEASURING THE IMPACT OF ELEMENTS IN SERVICESCAPE ON BUSINESS PERFORMANCE: A LITERATURE REVIEW
Freundlich Is There Something the Matter with College Museums?
Hebert Approach-avoidance behavior of consumers as influenced by existing and supplemental merchandise display lighting
Husen et al. How does Religiosity and Tourist's Perception Play a Role to Attract Visiting Halal Tourism Destination?

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: SANAGENS BELGIO B.V.B.A.

Effective date: 20010831