BE1005208A4 - Method of weaving double jacquardpoolweefsels piece, and produced by such method pool fabrics. - Google Patents

Method of weaving double jacquardpoolweefsels piece, and produced by such method pool fabrics. Download PDF

Info

Publication number
BE1005208A4
BE1005208A4 BE9100802A BE9100802A BE1005208A4 BE 1005208 A4 BE1005208 A4 BE 1005208A4 BE 9100802 A BE9100802 A BE 9100802A BE 9100802 A BE9100802 A BE 9100802A BE 1005208 A4 BE1005208 A4 BE 1005208A4
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
pile
transition
cycle
wefts
becomes
Prior art date
Application number
BE9100802A
Other languages
Dutch (nl)
Inventor
Jan Vererfve
Original Assignee
Vererfve Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Vererfve Nv filed Critical Vererfve Nv
Priority to BE9100802A priority Critical patent/BE1005208A4/en
Priority to DE1992619845 priority patent/DE69219845T2/en
Priority to EP19920202605 priority patent/EP0534515B1/en
Priority to TR92/0853A priority patent/TR26645A/en
Priority to EG49892A priority patent/EG19466A/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1005208A4 publication Critical patent/BE1005208A4/en

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D27/00Woven pile fabrics
    • D03D27/02Woven pile fabrics wherein the pile is formed by warp or weft
    • D03D27/10Fabrics woven face-to-face, e.g. double velvet

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)
  • Looms (AREA)

Abstract

Werkwijze voor het weven van dubbelstuk-poolweefsels met ingebonden dode pool en een grondbinding met een rapport van vier scheuten, waardoor de werking van een pooldraad (51) bij ieder poolpunt kan gewijzigd worden, zonder dat schadelijke effekten optreden, gekenmerkt overgangsbindingen wordt voorgeschreven, voor het voorkomen van schadelijke effekten langs de poolzijde, bij alle overgangen, en voor het voorkomen van schadelijke effekten langs de rugzijde bij de overgangen waar dit mogelijk is zonder de poolzijde te schaden, en doordat een tweede reeks overgangsbindingen wordt voorgeschreven voor het voorkomen van de schadelijke effekten langs de rugzijde, bij alle overgangen, en voor het voorkomen van schadelijke effekten langs de poolzijde, waar dit mogelijk is zonder de rugzijde te schaden.Method for weaving double pile pile fabrics with dead pile and a ground weave with a report of four shoots, whereby the action of a pile thread (51) can be changed at each pile point, without damaging effects, characterized in transition bonds are prescribed, for preventing damaging effects along the pile side, at all transitions, and preventing damaging effects along the backside at the transitions where this is possible without damaging the pile side, and by prescribing a second series of transition bonds to prevent damaging effects along the back, at all transitions, and to avoid harmful effects along the pole side, where this is possible without damaging the back.

Description

       

   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  "Werkwijze voor het weven van dubbelstuk Jacquardpoolweefsels, en volgens een dergelijke werkwijze vervaardigde poolweefsels". 
 EMI1.1 
 



  ------------------------------- 
De uitvinding heeft betrekking tot een verbeterde werkwijze voor het weven van dubbelstuk-Jacquardpoolweefsels. Bij de vervaardiging van dergelijke weefsels wordt volgens de algemeen gekende werkwijze, door het verweven van inslagdraden en kettingdraden, op twee niveaus boven elkaar, een grondweefsel geweven. De kettingdraden van deze grondweefsels bestaan uit spankettingdraden en losse kettingdraden. In deze grondweefsels worden tevens pooldraden verweven. Door pooldraden te laten overgaan van het bovenste grondweefsel naar het onderste grondweefsel, of omgekeerd, vormt men de pool van de weefsels. Achteraf wordt het dubbelstuk    in, zijn   twee delen gescheiden, door de tussen beide grondweefsels lopende pooldraden middendoor te snijden. Deze twee weefsels noemt men het bovenweefsel en het onderweefsel.

   De rugzijde van het bovenweefsel wordt gevormd door de bovenkant van het bovenste grondweefsel, de rugzijde van het onderweefsel door de onderzijde van het onderste grondweefsel. De poolzijde van beide weefsels wordt gevormd langs de naar elkaar toe gerichte zijde van het bovenste en het onderste grondweefsel. 



   Bij elke inslag heeft men voor elke pooldraad de keuze om deze ofwel van het bovenweefsel naar het onderweefsel en/of omgekeerd te laten lopen, en bijgevolg pool te vormen, ofwel om deze pooldraad evenwijdig met   een   van de grondweefsels te laten blijven. Deze keuze wordt hoofdzakelijk bepaald door de tekening die men in de weefsels wenst te vormen. Een bepaalde pooldraad laat men pool vormen als men de kleur van die pooldraad nodig heeft voor de tekening. Een andere pooldraad, waarvan de kleur reeds eerder werd gebruikt en/of verder zal nodig zijn en 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 op een bepaalde plaats niet nodig is in de tekening, laat men bij voorkeur, onzichtbaar langs de poolzijde, evenwijdig met het bovenste of onderste grondweefsel, lopen.

   Een kombinatie van een inslag in het onderweefsel en een inslag in het bovenweefsel, waarbij, door een pooldraad pool wordt gevormd, wordt een poolpunt genoemd. 



  Een poolpunt bestaat dus-in totaal voor het dubbelstuk- uit twee inslagen, of 1 inslag per weefsel. De poolvormende pooldraden noemt men actieve pooldraden of actieve pool. De andere pooldraden, die op een bepaalde plaats niet deelnemen aan de vorming van de tekening, noemt men dan de dode pooldraden of dode pool. 



   De dode pooldraden kunnen wel of niet ingebonden worden in de grondweefsels. Als de dode pool niet ingebonden wordt blijft deze tijdens het weven aan de onderzijde van het onderste grondweefsel of langs de bovenzijde van het bovenste grondweefsel hangen, en wordt nadien verwijderd. Wanneer de dode pooldraden wel ingebonden worden zal men uiteraard ernaar streven om deze (langs de poolzijde) zo onzichtbaar mogelijk in te binden. Het is een gekende werkwijze om dit probleem op te lossen door de dode pooldraden, gelijkwerkend met de spankettingdraden, in te binden. Daarbij worden deze dode pooldraden, al dan niet evenredig verdeeld tussen bovenstuk en onderstuk. 



   Ook het uitzicht van de rugzijde van elk weefsel kan een rol spelen bij de keuze van de manier waarop, en in welk weefsel een dode pooldraad wordt ingebonden. 



   Door middel van een jacquardinrichting wordt de positie van de eventueel verschillende pooldraden in elk van de weefsels bij elke inslag bepaald, in functie van de gewenste figuur, (door bepaalde pooldraden bij bepaalde inslagen te laten pool vormen en andere pooldraden niet), in functie van de keuze om de pooldraden wel of niet in te binden, en in functie van de gewenste binding. 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 



   Dergelijke jaquardinrichtingen bestaan in hoofdzaak uit positioneermiddelen voor de verschillende pooldraden, een stuurinrichting voor deze positioneermiddelen, en een gegevensverwerkende inrichting die de ingevoerde gegevens bij elke inslag en voor elke pooldraad aan de genoemde stuurinrichting kan doorgeven. 



  Een dergelijke gegevensverwerkende inrichting kan mechanisch, electronisch of electromechanisch werken, of kan een computer zijn. De gewenste kenmerken van het weefsel en van de tekening worden vertaald in gegevens, die in een dergelijke inrichting ingevoerd worden, verwerkt worden, en uiteindelijk via de stuurinrichting aan de positioneermiddelen worden doorgegeven en omgezet worden in pooldraadposities. De genoemde gegevens worden voor hun invoer op, aan de gegevensverwerkende inrichting, aangepaste gegevensdragers, geplaatst. Bij gebruik van een computer gebeurt de verwerking van de gegevens eventueel met behulp van aangepaste software. 



   Het probleem dat aan de basis ligt van de uitvinding, wordt in hetgeen volgt uiteengezet, en wordt geïllustreerd   aan de hand van de figuren 1,   2 en 3a, en 3b. 



   We beschouwen een dubbelstukweefsel met een 
 EMI3.1 
 grondbinding die een rapport heeft van 4 scheuten (zie l) - Een inslag (1) in het onderweefsel, boven de onderste spanketting (5). 



  - Een inslag (2) in het bovenweefsel, boven de bovenste spanketting (6). 



  - Een inslag (3) in het onderweefsel, onder de onderste spanketting (5). 



  - Een inslag (4) in het bovenweefsel, onder de bovenste spanketting (6). 



   Daarna komt terug een   inslag (1),   enz... waarbij de cyclus zich herhaalt. 



   De opeenvolgende inslagen kunnen eventueel ook 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 in omgekeerde volgorde verlopen (inslagen (4), (3), (2),   (1)),   of de volgorde kan verzet zijn bijvoorbeeld achtereenvolgens inslagen (3), (4),   (2), (1).   Dergelijke varianten kunnen uiteindelijk allemaal herleid worden tot de eerst vermelde, in de figuur 1 voorgestelde, grondbinding. 



   De werking van de slappe kettingdraden (7) en (8) is van ondergeschikt belang en zal in deze beschrijving niet besproken worden, en in de volgende figuren (vanaf figuur 2) niet meer aangeduid worden, omwille van de duidelijkheid van de figuren. De dode pooldraden worden ingebonden, gelijklopend met een van de spankettingdraden (5) of (6). 



   Doordat de binding een rapport heeft van 4 scheuten (zie fig. 2), wordt   een kleurwissel   (overgang van een pooldraad (9) of (10) van actieve pool naar dode pool, en van een andere pooldraad (10) of (9) van dode pool naar actieve pool), over het algemeen-omwille van redenen die verder duidelijk worden gemaakt-uitgevoerd na minstens 4 scheuten. Dit betekent dat een bepaalde kleur in de figuur van het weefsel, minstens over 4 scheuten behouden blijft, of anders gezegd, over twee poolpunten blijft bestaan. Het kleinste detail in de figuur in elk van de gevormde weefsels heeft dus een afmeting (a), die overeenkomt met twee poolpunten. 



   Voor weefsels met een hoge inslagdichtheid vormt dit een onbelangrijk nadeel, maar voor weefsels met een lage inslagdichtheid, bijvoorbeeld 4 scheuten per cm. per weefsel, zal dit resulteren in een grove dessinvorming, aangezien slechts om de twee poolpunten het dessin kan gewijzigd worden. Het kleinste detail in de figuren van   zo'n   weefsel zal dus minstens een afmeting van 1/2 cm. hebben. 



   Indien men dit nadeel wil oplossen door toch de mogelijkheid te voorzien om bij ieder pcolpunt het dessin 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 te wijzigen, dan moet men er rekening mee houden dat dit een aantal ongewenste effecten met zich meebrengt, die zeer storend zijn, zowel voor het uitzicht van de poolzijde, als van de rugzijde van de weefsels. In de figuren 3a en 3b worden deze ongewenste effecten geïllustreerd aan de hand van een voorbeeld. 



   We beschouwen (zie fig. 3a en fig. 3b) terug een dubbelstuk-poolweefsel met een grondbinding met een rapport van 4 scheuten, met inslagen (11), (13), (15), (17) en (19), en spankettingdraad (21) in het onderweefsel en inslagen (12), (14), (16), (18) en (20) en spankettingdraad (22) in het bovenweefsel. Een pooldraad (23) is aanvankelijk dode pool, en is in het bovenweefsel, gelijklopend met spankettingdraad (22) ingebonden. Na inslag (16)-een inslag die niet het einde van een rapport (a) vormt-moet pooldraad (23) pool beginnen te vormen. 



  Een andere pooldraad (24), die aanvankelijk actieve pool is moet na diezelfde inslag (16) dode pool worden. Het resultaat wordt duidelijk op figuur   3a   : Pooldraad (23) wordt in het bovenweefsel de laatste keer ingebonden door de inslag (14), en wordt in het onderweefsel de eerste keer door inslag (17) ingebonden. Pooldraad (24) wordt de laatste keer in het bovenweefsel door inslag (16) ingebonden, en de eerste keer in het onderweefsel, door inslag (19). Wanneer het bovenweefsel en het onderweefsel van elkaar gescheiden worden door het doorsnijden van de pooldraden (23), (24) die zieh tussen beide weefsels uitstrekken zal pooldraad (23) tussen inslag (14) en (16) in het bovenweefsel langs de poolzijde zichtbaar zijn tussen twee poolpunten-inslagen (14) en (16)-waar pooldraad (24) heeft pool vormt.

   We krijgen bijgevolg een ongewenste menging van de kleuren van pooldraden (23) en (24). In het onderweefsel doet zieh hetzelfde voor tussen inslagdraden (17) en (19). Pooldraad (24) is daar langs de poolzijde zichtbaar tussen twee poolpunten-inslagen 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 (17) en (19)-waar pooldraad (23) heeft pool gevormd. Ook hier krijgen we tussen de benen van een pooldraad (23) met de gewenste kleur, een beentje van een pooldraad (24) met een andere kleur, langs de poolzijde te zien. Aangezien het vormen van een scherp omlijnde tekenng,   een   van de doelstellingen is bij het   Jacquard-weven   is een dergelijk effect hoogst ongewenst. 



   In andere voorbeelden van de overgang van de tekening of dessin (overgang van actieve pool naar dode pool van een pooldraad, en omgekeerd) ontstaan er ook effecten die schadelijk zijn voor het goede uitzicht van de rugzijde van het weefsel. Het kan immers ook een doelstelling zijn om de geweven tekening zo getrouw mogelijk zichtbaar te maken langs de rugzijde van het weefsel. 



   Een dergelijk voorbeeld wordt in figuur 3b voorgesteld. De grondbinding heeft terug een rapport over 4 scheuten (31), (32), (33), (34). De pooldraad (40) vormt aanvankelijk pool. Men wil deze pooldraad (40) na de tweede inslag (32) laten overgaan van actieve pool naar dode pool, ingebonden in het bovenweefsel, en deze pooldraad (40) bij de zevende inslag (37) opnieuw pool laten vormen. Deze pooldraad (40) zal zieh boven de vierde inslag (34) bevinden en zieh daarna naar het onderweefsel uitstrekken om onder de zevende inslag (37) ingebonden te worden en verder bij de inslagen (38), en volgende, pool te vormen. Het ongewenste effect bestaat eruit dat, langs de rugzijde van het bovenweefsel, ter hoogte van inslag (34), pooldraad (40) zichtbaar is, terwijl deze daar geen pool vormt (niet deelneemt aan de figuur).

   Men wil zoiets vermijden omdat het uitzicht van de rugzijde op die manier niet meer overeenstemt met de langs de poolzijde gevormde figuur. 



   Deze uitvinding heeft meer in het bijzonder betrekking tot een verbeterde werkwijze voor het weven van 

 <Desc/Clms Page number 7> 

   dubbelstuk-Jacquard-poolweefsels   met ingebonden pooldraden en met een grondbinding die een rapport van 4 scheuten heeft. 



   Het doel van de uitvinding is te voorzien in een dergelijke werkwijze waarmee het mogelijk wordt om de tekening van de poolweefsels, bij ieder poolpunt te laten veranderen, terwijl de ongewenste effecten - bij het veranderen van de werking van een pooldraad bij bepaalde inslagen van het rapport - langs de rugzijde en/of langs de poolzijde van de weefsels, worden vermeden. 



   Het doel van de uitvinding is meer bepaald om voor het weven van dergelijke dubbelstukweefsels, een werkwijze te voorzien, waardoor het mogelijk wordt om figuren te vormen met een minimumdetail van een poolpunt, zonder ongewenste effecten langs de poolzijde en/of de rugzijde van de weefsels. 



   Een voorwerp van de uitvinding bestaat uit een werkwijze die resulteert in een eerste reeks overgangsbindingen, die, wanneer ze bij de verandering van de werking van een pooldraad bij het weven van een dubbelstuk-jacquard-poolweefsel met ingebonden pooldraden en een grondbinding met een rapport van 4 scheuten, worden toegepast, elke mogelijke overgang die, volgens de gekende werkwijze een schadelijk effekt langs de poolzijde van minstens   een   van de weefsels zou opleveren, dit schadelijk effekt voorkomen en indien mogelijk de eventuele schadelijke effekten langs de rugzijde van de weefsels voorkomen, en resulteert in een tweede reeks overgangsbindingen die, wanneer ze bij de verandering van de werking van een pooldraad bij het weven een een dubbelstuk-jacquard-poolweefsel met ingebonden pooldraden en een grondbinding met een rapport van 4 scheuten,

   worden toegepast, elke mogelijke overgang die, volgens de gekende werkwijze een schadelijk effekt langs de rugzijde van minstens   een   van de weefsels zou opleveren, dit schadelijk 

 <Desc/Clms Page number 8> 

 effekt voorkomen, en indien mogelijk ook de eventuele schadelijke effekten langs de poolzijde van de weefsels voorkomen. 



   Een ander voorwerp van de uitvinding bestaat uit poolweefsels die volgens een van de werkwijzen volgens de uitvinding, geweven zijn. 



   Door het behandelen van schadelijke effecten voor de poolzijde, kunnen er schadelijke effecten ontstaan voor de rugzijde, en omgekeerd. In sommige gevallen moet er een keuze worden gemaakt, aangezien het oplossen van de schadelijke effecten langs poolzijde en rugzijde tegelijk in sommige gevallen onmogelijk is. De keuze die men maakt hangt af van het belang dat men hecht aan de poolzijde, respectievelijk de rugzijde van het weefsel. 



   De werkwijze volgens de uitvinding bestaat dus uit twee reeksen overgangsbindingen. 



   Het doel van de eerste reeks overgangsbindingen bestaat eruit om bij bepaalde overgangen die schadelijke effekten opleveren, deze schadelijke effekten te vermijden, waarbij - indien men de schadelijke   effekten langs   de poolzijde en de rugzijde tegelijk onmogelijk kan voorkomen - de voorkeur wordt gegeven aan het wegwerken van de schadelijke effekten langs de poolzijde. 



   Het doel van de tweede reeks overgangsbindingen is identiek aan dat van de eerste reeks, met het verschil dat indien er een keuze moet gemaakt worden hier de voorkeur wordt gegeven aan het wegwerken van de schadelijke effekten langs de rugzijde. 



   De werkwijze volgens de uitvinding wordt gekenmerkt doordat in eerste instantie, alle mogelijke situaties voor de werking van een pooldraad, in een cyclus van 4 inslagen, worden beschouwd. Aan elk van deze situaties wordt, voor de vereenvoudiging van de beschrijving, een statuscode toegekend. De verschillende mogelijke situaties met hun respectievelijke statuscode 

 <Desc/Clms Page number 9> 

 zijn de volgende   :   - Poolvormend over de volledige cyclus : statuscode 0 - Poolvormend over het eerste deel van de cyclus (de eerste twee inslagen) en over het tweede deel van de cyclus (de laatste twee inslagen) ingebonden in het onderweefsel : statuscode 1 (0) - Poolvormend over het eerste deel van de cyclus (de eerste twee inslagen) en over het tweede deel van de cyclus (de laatste twee inslagen) ingebonden in het bovenweefsel :

     statuscode 1 (B)   - Poolvormend over het tweede deel van de cyclus (de laatste twee inslagen) en over het eerste deel van de cyclus (de eerste twee inslagen) ingebonden in het onderweefsel : statuscode 2 (0) - Poolvormend over het tweede deel van de cyclus (de laatste twee inslagen) en over het eerste deel van de cyclus (de eerste twee inslagen) ingebonden in het bovenweefsel : statuscode 2 (B) - Over de volledige cyclus ingebonden in het onderweefsel : Statuscode 3 - over de volledige cyclus ingebonden in het bovenweefsel : Statuscode 4
De werkwijze, volgens de uitvinding, wordt gekenmerkt doordat die overgangen tussen twee van de hogergenoemde situaties, waar zieh een schadelijk effect voordoet, een gewijzigde werking van de pooldraad wordt voorgesschreven. 



   Deze gewijzigde binding is dezelfde voor de eerste reeks overgangsbindingen (voorkeur voor goede poolzijde) als voor de tweede reeks overgangsbindingen ( voorkeur voor goede rugzijde), in de gevallen waar men tegelijk de schadelijke effekten langs de poolzijde en langs de rugzijde door diezelfde gewijzigde binding kan vermijden. Wanneer dit niet het geval is dan verschilt de gewijzigde binding voor eenzelfde overgang, naargelang ze 

 <Desc/Clms Page number 10> 

 tot de eerste of tot de tweede reeks overgangsbindingen behoort. 



   Deze gewijzigde bindingen, kunnen in feite beschouwd worden als wijzigingen van het verloop van de beschouwde pooldraad ter hoogte van   een   of twee inslagen, behorend tot de tweede helft van de eerste cyclus van 4 inslagen en ter hoogte van   een   of twee inslagen, behorend tot de eerste helft van de tweede cyclus van 4 inslagen. 



  Deze wijzigingen worden in hetgeen volgt aangeduid met de benaming   :"acties".   



   Het aantal acties dat in staat stelt om alle mogelijke schadelijke effekten op te lossen, beperkt zich tot 6. Het gaat telkens over de overgang tussen twee cyclussen van 4 inslagen, respectievelijk de eerste en de tweede cyclus genoemd. 



   De acties worden met zogenaamde actiecodes   (1   t/m 6) aangeduid, en zijn de volgende : - actie 1 : De pooldraad die boven de derde inslag ( onderweefsel) en onder de vierde inslag (bovenweefsel) van de eerste cyclus en onder de eerste inslag (onderweefsel) en boven de tweede inslag (bovenweefsel) van de tweede cyclus loopt, wordt onder de 3de inslag van de eerste cyclus gebracht. 



  - actie 2 : De pooldraad die boven de 3de inslag ( onderweefsel) en de 4de inslag (in het bovenweefsel ) van de eerste cyclus en boven de eerste inslag ( onderweefsel) en onder de tweede inslag (bovenweefsel ) van de tweede cyclus loopt, wordt onder de 4de inslag van de eerste cyclus gebracht. 
 EMI10.1 
 



  - 3 : De pooldraad die boven de derde inslag onderweefsel) van de eerste cyclus, onder de 4de inslag (bovenweefsel) van de eerste cyclus, onder de eerste inslag (onderweefsel) van de tweede cyclus en boven de tweede inslag (bovenweefsel) van de tweede cyclus loopt, wordt onder de derde inslag van de eerste 

 <Desc/Clms Page number 11> 

 cyclus getrokken. 



  - actie 4 : De pooldraad die onder de derde inslag ( onderweefsel), boven de 4de inslag (bovenweefsel) van de eerste cyclus, en boven de eerste inslag ( onderweefsel, onder de tweede inslag (bovenweefsel) van de tweede cyclus loopt wordt boven de tweede inslag van de tweede cyclus getrokken. 



  - actie 5 : De pooldraad die boven de derde inslag ( onderweefsel), onder de 4de inslag (bovenweefsel) van de eerste cyclus loopt, en onder de eerste inslag (onderweefsel) en onder de tweede inslag ( bovenweefsel) van de tweede cyclus loopt, wordt boven de eerste inslag van de tweede cyclus gebracht. 



  - actie 6 : De pooldraad die boven de derde inslag ( onderweefsel) en boven de 4de inslag (bovenweefsel   ) van   de eerste cyclus loopt, en boven de eerste inslag (onderweefsel) en onder de tweede inslag ( bovenweefsel) van de tweede cyclus loopt, wordt onder de 4de inslag van de eerste cyclus en boven de tweede inslag van de tweede cyclus gebracht. 



   De eerste twee inslagen van elke cyclus bevinden zieh boven de respectievelijke kettingdraden in beide weefsels, de laatste twee inslagen onder deze kettingdraden. De voorgeschreven acties hebben enkel betrekking tot de laatste twee inslagen van de eerste ( oude) cyclus en tot de eerste twee inslagen van de tweede (nieuwe) cyclus. De eerste helft van de eerste cyclus en de tweede helft van de tweede cyclus maken immers deel uit van andere overgangen, respectievelijk tussen de cyclus die de genoemde eerste cyclus voorafgaat en die eerste cyclus en tussen de tweede cyclus en de daarop volgende cyclus. 



   Wanneer we de positie van de beschouwde pooldraad achtereenvolgens ten opzichte van de 3de en de 4de inslag van de eerste cyclus en de eerste en de tweede inslag van de tweede cyclus, aanduiden met letters B (boven) of 0 

 <Desc/Clms Page number 12> 

 
 EMI12.1 
 (onder), dan kunnen de acties als volgt aangeduid worden : wordt 0-0-B-O 2 : wordt B-O-B-O 3 : wordt O-O-O-B 4 : wordt O-B-B-B 5 : wordt B-O-B-O 6 :

   wordt B-O-B-B De werkwijze volgens de uitvinding wordt verder :gekenmerkt doordat in de eerste reeks overgangsbindingen, voor elke mogelijke overgang tussen cyclussen van 4 inslagen-met elk een welbepaalde situatie van een bepaalde pooldraad-waarbij, volgens de bekende werkwijze een schadelijk effekt langs de poolzijde van minstens   een   van de weefsels wordt bekomen, een   bepaalde 11 aktie 11 wordt   voorgeschreven die dat schadelijk effekt oplost, en doordat in de tweede reeks overgangsbindingen bij dergelijke overgangen met een schadelijk effekt langs de rugzijde van minstens   een   van de weefsels wordt bekomen, een bepaalde   "aktie"wordt   voorgeschreven die dat schadelijk effekt oplost. 



   Bij de volgende verschillende overgangen, (met de statuscodes aangeduid) wordt volgens de werkwijze volgens de uitvinding respectievelijk bij de eerste en de tweede reeks overgangsbindingen) de volgende actie (met de actiecodes aangeduid) ondernomen. 



   Eerste reeks overgangsbindingen (voorkeur voor goede poolzijde) zie fig. 7 - overgang van 0 naar 2 (B) : actie 4 - overgang van 1 (0) naar 0 : actie 3 - overgang van   1 (0)   naar   1 (0)   of (1B) : actie 3 - overgang van   1 (0)   naar 2 (0) : actie 1 - overgang van   1 (0)   naar 3 : actie 1 - overgang van l (B) naar   2 (B)   : actie 6 - overgang van l (B) naar 4 : actie 2 

 <Desc/Clms Page number 13> 

 overgang van 2 (0) of 2 (B) naar   2(B) ; actie   4 - overgang van 3 naar   2 (0) :   actie 5 overgang van 4 naar   2 (B)   : actie 6
Tweede reeks overgangsbindingen (voorkeur van goede rugzijde) zie fig. 8 - overgang van 0 naar 2 (0) : actie 5 - overgang van   1(0) naar 2(0) ;   actie 1 - overgang van 1 (0) naar 3 ;

   actie 1 - overgang van 1 (B) naar 0 : actie 2 - overgang van l (B) naar 1 (0) of 1 (B) : actie 2 overgang van l (B) naar   2 (B)   : actie 6 - overgang van   1 (B) naar   4 : actie 2 - overgang van 2 (0) of   2 (B) naar 2 (0) :   actie 5 - overgang van 3 naar   2 (0)   : actie 5 - overgang van 4 naar   2 (B)   :

   actie 6
Verdere kenmerken en voordelen van de werkwijze volgens de uitvinding en van de volgens deze werkwijze vervaardigde dubbelstukweefsels, worden verduidelijkt aan de hand van de hiernavolgende gedetailleerde beschrijving van de mogelijke overgangen-na een poolpunt dat niet het einde van een rapport is-in de werking van een pooldraad bij een grondbinding met een rapport van 4 scheuten met ingebonden dode pooldraden, waarbij per overgang die een schadelijk effekt oplevert de aktie besproken wordt die men volgens deze werkwijze onderneemt, om dit schadelijk effekt langs de poolzijde en/of langs de rugzijde weg te werken. 



  Deze beschrijving van de werkwijze, volgens de uitvinding, beperkt de toepassing van deze werkwijze echter niet tot   dubbelstukweefsels   met een grondbinding met een rapport van 4 scheuten, waarvan de inslagen de in deze beschrijving aangenomen en in de figuren voorgestelde volgorde hebben. 



   Deze beschrijving wordt aan de hand van de hierbijgevoegde figuren ge llustreerd, waarbij : - figuur 1 de langsdoorsnede is van een dubbelstuk poolweefsel, met ingebonden dode pool, waarbij 

 <Desc/Clms Page number 14> 

 bij iedere inslag pool wordt gevormd. 



   - Figuur 2 de langsdoorsnede is van een dubbelstuk poolweefsel, met ingebonden dode pool, waarbij bij iedere inslag pool wordt gevormd, en waarbij het minimum detail 4 scheuten of 2 poolpunten bedraagt. 



   - Figuur 3a is de langsdoorsnede van een dubbelstuk poolweefsel, met ingebonden dode pool, waarbij bij iedere inslag pool wordt gevormd, en waarbij het minimum detail slechts 2 scheuten of 1 poolpunt bedraagt, en waarbij de ongewenste effecten langs de poolzijde zichtbaar zijn. 



   - Figuur 3b is de langsdoorsnede van een dubbelstuk poolweefsel, met ingebonden dode pool, waarbij bij iedere inslag pool wordt gevormd, en waarbij het minimum detail slecht 2 scheuten of 1 poolpunt bedraagt, en waarbij de ongewenste effecten langs de rugzijde zichtbaar zijn. 



   Figuren 4a t/m 4y zijn langsdoorsneden van een dubbelstukweefsel met ingebonden dode pool, over twee cyclussen van 4 inslagen waarbij in de verschillende figuren de mogelijke en zinvolle overgangen in de werking van een pooldraad worden aangeduid-na een poolpunt die niet het einde van een rapport vormt-volgens de gekende werkwijze   (streeplijn),   en volgens de werkwijze volgens de uitvinding (volle lijnen) waarbij de voorkeur wordt gegeven aan het wegwerken van de schadelijke   effekten langs   de poolzijde van de weefsels. 



   Figuren 5a t/m 5y zijn langsdoorsneden van een dubbelstukweefsel met ingebonden dode pool, over twee cyclussen van 4 inslagen waarbij in de verschillende figuren de mogelijke en zinvolle overgangen in de werking van een pooldraad worden aangeduid-na een poolpunt die niet het einde van een rapport vormt-volgens de gekende werkwijze   (streeplijn),   en volgens de werkwijze volgens de uitvinding (volle lijnen) waarbij de voorkeur wordt 

 <Desc/Clms Page number 15> 

 
 EMI15.1 
 gegeven aan het wegwerken van de schadelijke effekten de poolzijde van de weefsels. 



  Meer bepaald tonen de figuren 4a t/m 4y, respectievelijk de figuren 5a t/m 5y de overgangen tussen situaties voor de pooldraad met de volgende statuscodes : Fig 4a en 5a 1 Fig 4b en 5b : (B)-0 Fig 4c en 5c : 1 Fig 4d en 5d ; (B)-4 Fig 4e en 5e : 1 of l Fig 4f en 5f : l of l Fig 4g en 5g : (0)-2 Fig 4h en 5h : (B)-2 Fig 4i en 5i 0-3 Fig 4j en 5j 0-4 Fig 4k en 5k 0-1 of l Fig 41 en 51 0-2 Fig 4m en 5m 0-2 Fig 4n en 5n 2 of 2 (B)-0 Fig 40 en 50 2 of 2 (B)-3 Fig 4p en 5p 2 of 2 (B)-4 Fig 4q en 5q 2 of 2 (B) of l Fig 4r en 5r : of 2 (B)-2 Fig 4s en 5s : of 2 (B)-2 Fig 4t en 5t : Fig 4u en 5u 3-1 of 1 Fig 4v en 5v 3-2 Fig 4w en 5w : Fig 4x en 5x 4-1 of l Fig 4y en 5y :

   Figuur 6 is een tabel waarin, voor elke overgang van een eerste situatie (I) naar een tweede situatie (II), in het vakje op de de respectievelijke kolom en rij, de letter van de figuur (uit de figuren 4a t/m 4y en 5a 5y) die deze overgang illustreert, aangeduid wordt. 

 <Desc/Clms Page number 16> 

 



  Figuur 7 is een tabel, waarin voor de overgangsbindingen met voorkeur voor een goede poolzijde de volgens de werkwijze volgens de uitvinding voorziene akties ( aangeduid door hun codes) kunnen afgelezen worden in functie van de situatie van een pooldraad in een eerste cyclus van 4 scheuten (aangeduid door de statuscodes) en de volgende situatie van die pooldraad in een tweede cyclus (II) van 4 scheuten (aangeduid d. m. v. statuscodes). De situatie van de pooldraad in de eerste cyclus wordt in de kolommen afgelezen, de situatie van de pooldraad in de tweede cyclus in de rijen. 



   Figuur 7 is een tabel waarin, voor de overgangsbindingen met voorkeur voor een goede rugzijde de volgens de werkwijze volgens de uitvinding voorziene akties (aangeduid door hun actiecodes) kunnen afgelezen worden in functie van de situatie van een pooldraad in een eerste cyclus van 4 scheuten (aangeduid door de statuscodes) en de volgende situatie van die pooldraad in een tweede cyclus (II) van 4 scheuten (aangeduid d. m. v. statuscodes). De situatie van de pooldraad in de eerste cyclus (I) wordt in de kolommen afgelezen, de situatie van de pooldraad in de tweede cyclus (II) in de rijen. 



   De werkwijze volgens de uitvinding wordt gekenmerkt doordat in een eerste stap alle mogelijke overgangen in de werking van een bepaalde pooldraad, die niet plaatsvinden na   een   rapport van 4 scheuten, bekeken worden als de overgang tussen twee cyclussen van 4 scheuten, waarbij de pooldraad in elk van deze cyclussen een welbepaalde werking heeft. 



   Het aantal mogelijke situaties is zeven en wordt als hoger beschreven door de statuscodes aangeduid : 0,   1 (0), l (B), 2 (0), 2 (B),   3, en 4. 



   In theorie zouden er dus 49 mogelijke overgangen moeten zijn. Er zijn echter een aantal overgangen die zieh nooit voordoen of verschillende gevallen die zieh tot 

 <Desc/Clms Page number 17> 

 éénzelfde geval herleiden (zie fig. 7 en 8). Aangezien de voor de aktie van belang zijnde inslagen de laatste twee van de eerste cyclus en de eerste twee van de tweede cyclus zijn, maakt het voor de aktie geen verschil of de pooldraad in de eerste cyclus in de situatie 2 (0) of 2 (B) zit, en of hij in de tweede cylcus in de situatie   1 (0}   of   1 (B)   zit. 



   De situaties 2 (0) of 2 (B) voor de eerste cyclus (I) en   1 (0)   of 1 (B) voor de tweede cyclus (II) zijn bijgevolg in   eenkolom, respectievelijk een   rij opgenomen. 



  Van de resterende 36 mogelijkheden (6 rijen en 6 kolommen) zijn de volgende overgangen onbelangrijk omdat het in feite geen overgangen zijn of omdat de overgang zinloos is. 



  0-0,3-3 en 4-4 : de pooldraad behoudt dezelfde werking : geen overgang. 



  3-4 en 4-3 : overgang van inbinding in onderweefsel naar inbinding in bovenweefsel zonder poolvorming, of omgekeerd is zinloos. 



    3-2 (B) : overgang   van inbinding in onderweefsel naar poolvorming via inbinding in bovenweefsel is zinloos, de overgang
3-2 (0) doet zieh dan voor. 



  4-2 (0) : overgang van inbinding in bovenweefsel naar poolvorming via inbinding in onderweefsel is zinloos ; de overgang   4-2 (B) doet zieh   dan voor. 



  1   - 3 : overgang   van poolvorming naar inbinding in onderweeefsel via inbinding in bovenweefsel is zinloos ; de overgang 1 (B)-4 doet zieh dan voor. 



  1   (0)-4 : overgang   van poolvorming naar inbinding in bovenweefsel via inbinding in onderweefsel is zinloos ; de overgang 1 (0)-3 doet zich dan voor. 

 <Desc/Clms Page number 18> 

 



    1   (0)-2 (B) : overgang van poolvorming naar poolvorming via eerst inbinding in onderweefsel en dan inbinding in bovenweefsel is zinloos ; de overgang
1   (0)-2 (0)   of 1   (B)-2 (B)   doet zieh dan voor. 



  1 (B)-2 (0) : overgang van poolvorming naar poolvorming via eerst inbinding in bovenweefsel en dan inbinding in onderweefsel is zinloos ; de overgang   l     (B)-2 (B)   of 1   (0)-2 (0)   doet zieh dan voor. 



   In de tabellen van figuren 7 en 8 zijn de vakjes die met de hierboven genoemde overgangen overeenkomen doorkruist. 



   Voor de overige 25 gevallen zijn-indien er een actie moet ondernomen worden-de respectievelijke aktiecodes aangeduid, of is-indien er geen actie moet ondernomen worden-het vakje blanco gelaten. 



   Elk van deze gevallen is ook voorgesteld in de figuren 4a t/m 4y en 5a t/m 5y, en wordt in het hierna volgende beschreven voor wat betreft de gekende werkwijze, en de nadelen ervan, alsook voor wat betreft de werkwijze volgens de uitvinding door het doorvoeren van een aktie die deze nadelen wegwerkt, hetzij met voorkeur voor een goede poolzijde, (fig.   4at/m4y   en fig. 7), hetzij met voorkeur voor de goede rugzijde (fig. 5a t/m 5y en fig. 8). De eerste inslag (41) van de eerste cyclus bevindt zieh boven de spankettingdraad (49) in het onderweefsel, de tweede inslagdraad (42) van de eerste cyclus boven de spankettingdraad (50) in het bovenweefsel, de derde inslagdraad (43) van de eerste cyclus onder de spankettingdraad (49) in het onderweefsel, de vierde inslagdraad (44) van de eerste cyclus onder de spankettingdraad (50) in het onderweefsel.

   Deze positie 

 <Desc/Clms Page number 19> 

 van de inslagdraden (45), (46), (47) en (48) ten opzichte van de spankettingdraden (49) en (50) in het onderweefsel, respectievelijk het bovenweefsel, herhaalt zieh in de tweede cyclus. 



   Voor wat betreft de overgangsbindingen volgens de werkwijze, volgens de uitvinding, waarbij het wegwerken van de schadelijke effekten langs de poolzijde voorrang heeft, wordt in de figuren 4a t/m 4y telkens in doorsnede de grondbinding van een dubbelstukweefsel met ingebonden dode pool over twee cyclussen van 4 inslagen voorgesteld (grondbinding met rapport van 4 scheuten). 



   In figuur 4a bevindt de pooldraad (51) zieh in de situatie met statuscode   1 (0)   in de eerste cyclus en in de situatie met code 0 in de tweede cyclus. Bij de gekende werkwijze (streeplijn) zal dit ter hoogte van inslag (45) een mengeffekt als gevolg hebben. De oplossing bestaat uit het toepassen van aktie 3, waarbij de pooldraad (51) onder de inslagdraad (43) wordt getrokken. 



   In figuur 4b treedt - overgang van   1 (B)   naar 0- doet zieh geen schadelijk effekt voor langs de poolzijde. 



  Langs de rugzijde doet zieh wel een schadelijk effekt voor, - pooldraad (51) zichtbaar langs de rug ter hoogte van inslag (44) waar geen pool gevormd wordt-maar dit kan niet opgelost worden zonder een schadelijk effekt langs de poolzijde te veroorzaken. Aangezien in deze reeks overgangsbindingen de voorkeur wordt gegeven aan een goede poolzijde, wordt bijgevolg geen enkele actie ondernomen. Ditzelfde geldt voor de gevallen voorgesteld in de figuren 4f, 4i, 4j, 4k,   41,   4n,   50,   4p, 4q, 4r, 4t, 4u, 4w en 4x. 



   In figuur 4c gaat de pooldraad (51) over van situatie   1 (0)   naar situatie 3. Actie 1 wordt ondernomen, volgens de werkwijze volgens de uitvinding om langs de poolzijde het mengeffekt ter hoogte van inslag (45) weg te werken. 



   In figuur 4d doet bij de overgang van situatie 

 <Desc/Clms Page number 20> 

   1 (B)   naar situatie 0 zich geen schadelijk effekt voor langs de poolzijde, maar een schadelijk effekt langs de rugzijde ter hoogte van inslag (44) kan weggewerkt worden door actie 2, zonder de poolzijde te schaden. 



   In figuur 4e doet zieh bij de overgang van situatie   1 (0) naar   situatie   1 (0}   of   1 (B)   volgens de gekende werkwijze opnieuw een mengeffekt voor langs de poolzijde, door het toepassen van actie 3 wordt dit probleem opgelost. 



   Bij de overgang van de situatie   1 (0)   naar 2 (0), voorgesteld in figuren 4g, doet zieh bij de werkwijze volgens de uitvinding, ter hoogte van inslag (45) een mengeffekt voor. Door de werkwijze volgens de uitvinding wordt dit opgelost door aktie   1,   waarbij de pooldraad (51) onder inslag (43) en boven inslag (45) wordt gebracht. 



   In figuur 4h voor de overgang van situatie   1 (B)   naar situatie   2 (B)   doet zieh volgens de gekende werkwijze bij inslag (44) een mengeffekt voor, hetgeen volgens de uitvinding door actie 6 ongedaan gemaakt wordt. 



   In figuur 4m - overgang van situatie 0 naar situatie 2 - worden opnieuw mengeffekten langs de poolzijde ongedaan gemaakt door toepassing van actie 4. 



   In de figuren 4s, en 4y zorgen respectievelijk acties 4, en 6 volgens de uitvinding voor het wegwerken van schadelijke effekten langs de poolzijde, die volgens de gekende werkwijze ontstaan bij de voorgestelde overgangen, respectievelijk 2 (0) of   2 (B)   naar 2 (B), en 4 naar 3 (B), telkens worden ook hier mengeffekten ongedaan gemaakt. 



   In het geval van figuur   4v - overgang   van situatie 3   naar 2 (0)   doet zich geen enkel schadelijk effekt voor langs de poolzijde. Door het toepassen van actie 5 kan echter een schadelijk effekt langs de rugzijde (ter hoogte van inslag (45)) weggewerkt worden. 



   Uit het voorgaande blijkt dus dat er 8 overgangen zijn waar de werkwijze volgens de uitvinding toegepast wordt om schadelijke effekten ongedaan te maken, langs de 

 <Desc/Clms Page number 21> 

 poolzijde - door het vormen van zogenoemde bruggen langs de rugzijde-en 2 overgangen waar de werkwijze volgens de uitvinding toegepast wordt om de rugzijde te verbeteren, zonder dat de poolzijde schade ondervindt. Deze 10 overgangsbindingen volgens de uitvinding die ontstaan door het-per geval-toepassen van de respectievelijke voorgeschreven acties, volgens de uitvinding, vormen dus de eerste reeks overgangsbindingen, die men gebruikt als men de goede kwaliteit van de poolzijde als prioriteit stelt. 



   Ter illustratie van de overgangsbindingen volgens de werkwijze volgens de uitvinding, waarbij het wegwerken van schadelijke effekten langs de rugzijde prioriteit geniet, worden in de figuren 5a t/m 5y, op dezelfde wijze als voor de figuren 4a t/m 4y, de verschillende overgangen van een pooldraad (51) in hetzelfde dubbelstukweefsel voorgesteld. De voorgestelde doorsneden van het dubbelstukweefsel zijn eveneens identiek. 



   De doelstelling van de acties volgens de uitvinding is telkens om te voorkomen dat een poolvormende pooldraad (51) langs de rugzijde onzichtbaar is, en om te voorkomen dat een dode pooldraad (51) langs de rugzijde zichtbaar is. 



   In de figuren 5a, 5i, 5j, 5k, 51,5m, 5n,   50,   5p, 5q, 5s, 5t, 5u, 5w en 5x doen zich bij de respectievelijke overgangen geen schadelijke effekten voor langs de rugzijde. 



   Bij de overgang van situatie   l (B)   naar 0, uit figuur 5b, is volgens de gekende werkwijze pooldraad (51) zichtbaar langs de rugzijde van het bovenweefsel, ter hoogte van inslag (44), terwijl deze pooldraad (51) daar geen pool vormt. Dit ongewenst effekt wordt ongedaan gemaakt door toepassing van actie 2, volgens de uitvinding. 



   In figuur 5c - overgang van situatie 1 (0) naar   3-is pooldraad   (51) volgens de gekende werkwijze niet 

 <Desc/Clms Page number 22> 

 zichtbaar langs de rugzijde van het onderweefsel ter hoogte van inslag (43)-waar hij pool vormt-en wel zichtbaar ter hoogte van inslag (45)-waar hij geen pool vormt. 



  Actie 1 volgens de uitvinding maakt deze schadelijke effekten ongedaan. 



   In figuur 5d - overgang van situatie l (B) naar 4 - is pooldraad (51) volgens de gekende werkwijze zichtbaar langs de rugzijde van het bovenweefsel ter hoogte van inslag (44), waar hij geen pool vormt. Door toepassing van actie 2 volgens de uitvinding wordt het probleem opgelost. 



   In figuur   5f - overgang   van situatie l (B) naar   1 (0)   of   l   (B)-is pooldraad (51) volgens de gekende werkwijze zichtbaar langs de rugzijde van het bovenweefsel, ter hoogte van inslag (44), waar hij geen pool vormt. Door toepassing van actie 2, volgens de uitvinding, wordt het schadelijk effekt langs de rugzijde ongedaan gemaakt. 



   In figuur 5g - overgang van situatie   1 (0) naar     2   (0)-is pooldraad (51) volgens de gekende werkwijze niet zichtbaar langs de rugzijde van het onderweefsel, ter hoogte van inslag (43)-waar pool wordt gevormd-en wel zichtbaar langs de rugzijde van het onderweefsel, ter hoogte van inslag (45)-waar geen pool wordt gevormd. 



  Door toepassing van actie   1,   volgens de uitvinding wordt dit nadeel ongedaan gemaakt. 



   In figuur   5h - overgang   van situatie l (B) naar   2   (B)-is pooldraad (51) volgens de gekende werkwijze zichtbaar langs de rugzijde van het bovenweefsel ter hoogte van inslag (44)-waar geen pool wordt gevormd-en niet zichtbaar langs de rugzijde van het bovenweefsel, ter hoogte van inslag (46)-waar wel pool wordt gevormd. Dit schadelijk effekt wordt door toepassing van actie 6, volgens de uitviding, ongedaan gemaakt. 



   In figuur 51 - overgang van situatie 0 naar 2 (0) - is pooldraad (51) ter hoogte van inslagdraad (45) 

 <Desc/Clms Page number 23> 

 zichtbaar langs de rugzijde van het onderweefsel, waar geen pool wordt gevormd. Actie 5, volgens de uitvinding verhelpt aan dit nadeel. 



   In figuur 5r - overgang van situatie   2 (O)   of 2 (B) naar   2   (0)-is pooldraad (51) volgens de gekende werkwijze zichtbaar langs de rugzijde van het onderweefsel, waar geen pool meer gevormd wordt. Actie 5 volgens de uitvinding verhelpt aan dat nadeel. 
 EMI23.1 
 



  In de figuur 5v van situatie 3 naar 2 - pooldraad (51) volgens de gekende werkwijze zichtbaar langs de rugzijde van het onderweefsel ter hoogte van inslag (45), waar hij geen pool vormt. Actie 5, volgens de uitvinding maakt dit schadelijk effekt ongedaan. 



   In figuur 5y - overgang van situatie 4 naar   2 (B)   - is pooldraad (51) volgens de gekende werkwijze, zichtbaar langs de rugzijde van het bovenweefsel ter hoogte van inslag (44),-waar geen pool wordt gevormd-en niet zichtbaar langs de rugzijde van het bovenweefsel ter hoogte van inslag (46), waar wel pool wordt gevormd. De oplossing van dit probleem wordt bekomen door toepassing van actie 6, volgens de uitvinding. 



   Uit het voorgaande blijkt dus dat men in tien gevallen de rugzijde kan verbeteren door toepassing van de werkwijze, volgens de uitvinding. Deze reeks overgangsbindingen wordt toegepast bij de fabrikatie van weefsels, waar een goede kwaliteit van de rugzijde voorrang heeft. (Aangezien het verbeteren van de rugzijde in sommige gevallen een schadelijk effekt voor de poolzijde als gevolg heeft). 



   De werkwijze volgens de uitvinding kan in de praktijk toegepast worden door inwerking op de jacquardinrichting die de posities van de pooldraden in de weefsels bepaalt. Meer specifiek kan, bij gebruik van een computer als gegevensverwerkende inrichting van de jacquardinrichting, een software-programma ontwikkeld 

 <Desc/Clms Page number 24> 

 worden dat de ingevoerde gegevens voor de posities van de pooldraden, aanpast, wanneer zich een overgang voordoet, die een schadelijk effekt zou teweeg brengen. De verschillende mogelijke situaties en de verschillende overgangen, zijn dan eveneens in de computer ingevoerd. 



   Door het programma wordt dan in eerste instantie de keuzemogelijkheid voorzien tussen een goede poolzijde en een goede rugzijde, als prioritaire eis. Vervolgens wordt voor elk van die twee mogelijkheden, met elk van de aan te passen overgangen tussen twee situaties, een bepaalde aktie geassocieerd (tabellen 7 en 8). Op basis van de door de computer gekende, opeenvolgende situaties, worden bij elke overgang, die een aanpassing vergt, de instrukties voor de stuurinrichting die op basis van de oorspronkelijk ingevoerde gegevens werden bepaald, aangepast en via de stuurinrichting en positioneermiddelen van de jacquardinrichting in, volgens de uitvinding voorgeschreven overgangsbindingen in de weefsels omgezet. 



  Een software-programma dat door zijn invoer in een programmeerbare inrichting, een andere met deze eerste inrichting in verbinding staande, inrichting in staat stelt de werkwijze volgens de uitvinding geheel of gedeeltelijk toe te passen, is tevens een voorwerp van deze uitvinding. 



   Bovendien zijn ook alle volgens de werkwijze volgens de uitvinding, vervaardigde weefsels, of delen van weefsels, een voorwerp van deze uitvinding. 



   Het voordeel van de werkwijze volgens de uitvinding ligt in het feit dat men in de hier beschouwde   dubbelstukweefsels   de overgang van een bepaalde pooldraad, van de ene naar de andere situatie voor zijn werking in de weefsels, kan laten gebeuren bij om het even welk poolpunt, en daarbij kan vermijden dat er zieh ofwel langs de rugzijde van de weefsels, ofwel langs de poolzijde ervan, schadelijk effekten voordoen, (of langs beide zijden van de weefsels tegelijk), hetgeen volgens de gekende werkwijze 

 <Desc/Clms Page number 25> 

 onvermijdelijk is, wanneer men de overgang laat plaatsvinden bij een inslag die niet het einde van een rapport vormt.



    <Desc / Clms Page number 1>
 



  "Method for weaving double-piece Jacquard pile fabrics, and pile fabrics made by such a method".
 EMI1.1
 



  -------------------------------
The invention relates to an improved method for weaving double-piece Jacquard pile fabrics. In the manufacture of such fabrics, a basic fabric is woven on two levels one above the other by the interweaving of weft threads and warp threads. The warp threads of these base fabrics consist of tension warp threads and loose warp threads. Pile threads are also woven into these base fabrics. By passing pile threads from the top ground fabric to the bottom ground fabric, or vice versa, the pile of the fabrics is formed. Afterwards the double piece is separated into two parts by cutting the pile threads running between the two ground fabrics in half. These two tissues are called the upper tissue and the lower tissue.

   The back of the upper fabric is formed by the top of the top base fabric, the back of the bottom fabric by the bottom of the bottom base fabric. The pile side of both fabrics is formed along the facing sides of the top and bottom base fabrics.



   With each weft, one has the choice for each pile thread to either run it from the top fabric to the bottom fabric and / or vice versa, and thus form pile, or to keep this pile thread parallel to one of the base fabrics. This choice is mainly determined by the drawing that one wishes to form in the tissues. A certain pile thread is allowed to form pile if one needs the color of that pile thread for the drawing. Another pile thread, the color of which has been used before and / or further will be needed and

  <Desc / Clms Page number 2>

 at some point not necessary in the drawing, it is preferable to run invisibly along the pile side, parallel to the top or bottom ground fabric.

   A combination of a weft in the lower fabric and a weft in the upper fabric, in which a pile thread forms a pile, is called a pile point.



  A pole point therefore consists - in total for the double piece - of two wefts, or 1 weft per fabric. The pile-forming pile threads are called active pile threads or active pile. The other pile threads, which do not participate in the formation of the drawing at a certain location, are then called dead pile threads or dead pile.



   The dead pile threads may or may not be tied into the soil tissues. If the dead pile is not bound, it will hang from the bottom of the bottom backing fabric or along the top of the top backing during weaving and will be removed afterwards. When the dead pile threads are bound, one will naturally strive to bind them (along the pile side) as invisibly as possible. It is a known method of solving this problem by tying the dead pile threads, co-acting with the tension warp threads. In addition, these dead pile threads are distributed, evenly or evenly, between the top and the bottom.



   The appearance of the back of each fabric can also play a role in the choice of how and in which fabric a dead pile thread is bound.



   The position of the possibly different pile threads in each of the fabrics at each weft is determined by means of a jacquard device, in function of the desired figure (by allowing certain pile threads to form pile at certain wefts and not other pile threads), depending on the the choice whether or not to bind the pile threads, and depending on the desired bond.

  <Desc / Clms Page number 3>

 



   Such jacquard devices mainly consist of positioning means for the different pile threads, a control device for these positioning means, and a data processing device which can transmit the input data for each weft and for each pile thread to said control device.



  Such a data processing device can operate mechanically, electronically or electromechanically, or it can be a computer. The desired characteristics of the fabric and of the drawing are translated into data, which are input into such a device, which are processed, and which are ultimately passed on via the control device to the positioning means and converted into pole thread positions. The said data are placed for data entry on data carriers adapted to the data processing device. When using a computer, the processing of the data may be done with the help of adapted software.



   The problem underlying the invention is set forth in the following, and is illustrated with reference to Figures 1, 2 and 3a, and 3b.



   We consider a double piece fabric with one
 EMI3.1
 ground binding that has a report of 4 shoots (see l) - A weft (1) in the lower fabric, above the lower tension chain (5).



  - A weft (2) in the upper fabric, above the upper tension chain (6).



  - A weft (3) in the lower fabric, under the lower tensioning chain (5).



  - A weft (4) in the upper fabric, under the top tension chain (6).



   Then there is an impact (1), etc. again, in which the cycle is repeated.



   The successive impacts are also possible

  <Desc / Clms Page number 4>

 proceed in reverse order (wefts (4), (3), (2), (1)), or the order may be changed, for example wefts (3), (4), (2), (1). Ultimately, such variants can all be traced to the first ground bond shown in Figure 1.



   The operation of the slack warp threads (7) and (8) is of minor importance and will not be discussed in this description, and will no longer be indicated in the following figures (from figure 2), for the sake of clarity of the figures. The dead pile threads are tied in parallel with one of the tension warp threads (5) or (6).



   Because the binding has a report of 4 shoots (see fig. 2), a color change (transition from a pile thread (9) or (10) from active pile to dead pile, and from another pile wire (10) or (9) from dead pole to active pole), generally - for reasons further clarified - performed after at least 4 shoots. This means that a certain color in the figure of the fabric is retained over at least 4 shoots or, in other words, over two pole points. Thus, the smallest detail in the figure in each of the shaped fabrics has a size (a) corresponding to two pole points.



   This is a minor drawback for fabrics with a high weft density, but for fabrics with a low weft density, for example 4 shoots per cm. per fabric, this will result in a rough design, since the design can only be changed every two pole points. The smallest detail in the figures of such a fabric will therefore be at least 1/2 cm. to have.



   If one wants to solve this disadvantage by still providing the possibility to design the design at each poll point

  <Desc / Clms Page number 5>

 it must be taken into account that this has some undesirable effects, which are very disturbing, both for the appearance of the pile side and the back of the fabrics. In Figures 3a and 3b, these undesirable effects are illustrated by an example.



   We again consider (see fig. 3a and fig. 3b) a double pile pile fabric with a ground binding with a report of 4 shoots, with wefts (11), (13), (15), (17) and (19), and tension warp thread (21) in the lower fabric and wefts (12), (14), (16), (18) and (20) and tension warp thread (22) in the upper fabric. A pile thread (23) is initially dead pile, and is bound in the upper fabric in parallel with the tension warp thread (22). After weft (16) - an weft that is not the end of a report (a) - pile thread (23) should begin to form pile.



  Another pile thread (24), which is initially active pile, must become dead pile after that same weft (16). The result is evident in Figure 3a: Pile thread (23) is bound in the upper fabric by the weft (14) last time, and is bonded in the lower fabric by the weft (17) the first time. Pile thread (24) is bound in the upper fabric by weft (16) last time, and the first time in the lower fabric by weft (19). When the top fabric and the bottom fabric are separated from each other by cutting the pile threads (23), (24) extending between the two fabrics, pile thread (23) will be visible between the weft (14) and (16) in the top fabric along the pile side are between two pile points wefts (14) and (16) where pile thread (24) has pile.

   We therefore get an undesired mixing of the colors of pile threads (23) and (24). In the lower fabric the same occurs between weft threads (17) and (19). Pile thread (24) is visible there along the pile side between two pile point wefts

  <Desc / Clms Page number 6>

 (17) and (19) - where pile thread (23) has formed pile. Here too, between the legs of a pile thread (23) of the desired color, we see a leg of a pile thread (24) of a different color, along the pile side. Since forming a sharply defined drawing is one of the objectives in Jacquard weaving, such an effect is highly undesirable.



   In other examples of the transition of the drawing or design (transition from active pile to dead pile of a pile thread, and vice versa), effects also occur that are detrimental to the good appearance of the back of the fabric. After all, it can also be an objective to make the woven drawing visible as faithfully as possible along the back of the fabric.



   Such an example is presented in Figure 3b. The ground binding again has a report on 4 shoots (31), (32), (33), (34). The pile thread (40) initially forms pile. It is desired to pass this pile thread (40) from active pile to dead pile after the second weft (32), bound in the upper fabric, and to make this pile wire (40) to pile again at the seventh weft (37). This pile thread (40) will be above the fourth weft (34) and then extend to the bottom fabric to be tied below the seventh weft (37) and further pile at the wefts (38) and following. The undesired effect consists in that, along the back of the upper fabric, at the weft (34), pile thread (40) is visible, while it does not form a pile there (does not participate in the figure).

   One wants to avoid such a thing because the view from the back no longer corresponds to the figure formed along the pole side.



   More particularly, this invention relates to an improved method of weaving

  <Desc / Clms Page number 7>

   double piece Jacquard pile fabrics with bound pile threads and with a ground weave that has a report of 4 shoots.



   The object of the invention is to provide such a method which makes it possible to have the drawing of the pile fabrics changed at each pile point, while the undesired effects - when changing the action of a pile thread at certain wefts of the report - along the back and / or along the pile side of the fabrics are avoided.



   In particular, the object of the invention is to provide a method for weaving such double-weave fabrics, making it possible to form figures with a minimum detail of a pile point, without undesirable effects along the pile side and / or the back of the fabrics. .



   An object of the invention consists of a method which results in a first series of transition bonds, which, when changing the operation of a pile thread when weaving a double jacquard pile fabric with bound pile threads and a ground weave with a report of 4 shoots are used, any possible transition which, according to the known method, would produce a harmful effect along the pile side of at least one of the fabrics, prevent this harmful effect and if possible prevent any harmful effects along the back of the fabrics, and results in a second series of transition bonds which, when changing the operation of a pile thread when weaving, a double-piece jacquard pile fabric with bound pile threads and a ground weave with a report of 4 shoots,

   be used, any possible transition which, according to the known method, would produce a harmful effect along the back of at least one of the tissues, this harmful

  <Desc / Clms Page number 8>

 effect, and if possible also prevent any harmful effects along the pile side of the fabrics.



   Another object of the invention consists of pile fabrics woven by any of the methods of the invention.



   By treating harmful effects on the polar side, harmful effects can occur on the back side and vice versa. In some cases, a choice has to be made, since in some cases it is impossible to eliminate the harmful effects along the polar side and the reverse side. The choice one makes depends on the importance one attaches to the pile side or the back side of the fabric, respectively.



   The method according to the invention thus consists of two series of transition bonds.



   The aim of the first series of transition bonds is to avoid these harmful effects for certain transitions that produce harmful effects, whereby - if it is impossible to prevent the harmful effects along the pile side and the back side at the same time - preference is given to eliminating the harmful effects along the polar side.



   The purpose of the second series of transition bonds is identical to that of the first series, with the difference that if a choice has to be made here, preference is given to eliminating the harmful effects along the back.



   The method according to the invention is characterized in that, initially, all possible situations for the operation of a pile thread, in a cycle of 4 wefts, are considered. A status code is assigned to each of these situations to simplify the description. The different possible situations with their respective status code

  <Desc / Clms Page number 9>

 are the following: - Pool-forming over the full cycle: status code 0 - Pool-forming over the first part of the cycle (the first two wefts) and over the second part of the cycle (the last two wefts) bound in the tissue: status code 1 ( 0) - Pool forming over the first part of the cycle (the first two wefts) and over the second part of the cycle (the last two wefts) bound in the upper tissue:

     status code 1 (B) - Pool-forming over the second part of the cycle (the last two wefts) and over the first part of the cycle (the first two wefts) bound in the lower fabric: status code 2 (0) - Pool-forming over the second part of the cycle (the last two wefts) and over the first part of the cycle (the first two wefts) bound in the upper fabric: status code 2 (B) - Bound over the entire cycle: Status code 3 - over the full cycle bound in the upper tissue: Status code 4
The method according to the invention is characterized in that said transitions between two of the above-mentioned situations, where a harmful effect occurs, a prescribed action of the pile thread is prescribed.



   This modified bond is the same for the first series of transition bonds (preference for good pile side) as for the second series of transition bonds (preference for good back side), in cases where the harmful effects along the pile side and along the back side can be simultaneously achieved by the same modified bond. avoid. If this is not the case, the modified binding differs for the same transition, depending on it

  <Desc / Clms Page number 10>

 belongs to the first or to the second series of transition bonds.



   These altered bindings can in fact be regarded as changes in the course of the considered pile thread at one or two wefts, belonging to the second half of the first cycle of 4 wefts and at one or two wefts, belonging to the first half of the second cycle of 4 wefts.



  These changes are referred to in the following by the designation: "actions".



   The number of actions that allows to solve all possible harmful effects is limited to 6. It is always about the transition between two cycles of 4 impacts, respectively called the first and the second cycle.



   The actions are indicated by so-called action codes (1 to 6), and are the following: - action 1: The pile thread that is above the third weft (lower fabric) and below the fourth weft (upper fabric) of the first cycle and below the first weft (lower fabric) and above the second weft (upper fabric) of the second cycle, is brought under the 3rd weft of the first cycle.



  - action 2: The pile thread that runs above the 3rd weft (lower fabric) and the 4th weft (in the upper fabric) of the first cycle and above the first weft (lower fabric) and below the second weft (upper fabric) of the second cycle brought under the 4th slant of the first cycle.
 EMI10.1
 



  - 3: The pile thread which is above the third weft of the first cycle, below the 4th weft (upper fabric) of the first cycle, below the first weft (lower fabric) of the second cycle and above the second weft (upper fabric) of the second cycle is running, under the third slant of the first

  <Desc / Clms Page number 11>

 cycle drawn.



  - action 4: The pile thread that runs under the third weft (lower fabric), above the 4th weft (upper fabric) of the first cycle, and above the first weft (lower fabric, below the second weft (upper fabric) of the second cycle) second weft of the second cycle drawn.



  - action 5: The pile thread which runs above the third weft (lower fabric), under the 4th weft (upper fabric) of the first cycle, and under the first weft (lower fabric) and below the second weft (upper fabric) of the second cycle, is brought above the first weft of the second cycle.



  - action 6: The pile thread which runs above the third weft (lower fabric) and above the 4th weft (upper fabric) of the first cycle, and above the first weft (lower fabric) and below the second weft (upper fabric) of the second cycle, is placed below the 4th weft of the first cycle and above the second weft of the second cycle.



   The first two wefts of each cycle are above the respective warp threads in both fabrics, the last two wefts below these warp threads. The prescribed actions only relate to the last two strikes of the first (old) cycle and to the first two strikes of the second (new) cycle. After all, the first half of the first cycle and the second half of the second cycle are part of other transitions, respectively between the cycle preceding said first cycle and that first cycle and between the second cycle and the subsequent cycle.



   When we indicate the position of the considered pile thread successively with respect to the 3rd and 4th weft of the first cycle and the first and second weft of the second cycle, we indicate with letters B (top) or 0

  <Desc / Clms Page number 12>

 
 EMI12.1
 (below), then the actions can be indicated as follows: becomes 0-0-B-O 2: becomes B-O-B-O 3: becomes O-O-O-B 4: becomes O-B-B-B 5: becomes B-O-B-O 6:

   becomes BOBB The method according to the invention is further characterized in that in the first series of transition bonds, for every possible transition between cycles of 4 wefts - each with a specific situation of a certain pile thread - whereby, according to the known method, a harmful effect along the pile side is obtained from at least one of the fabrics, a certain action 11 is prescribed which solves that harmful effect, and because in the second series of transition bonds at such transitions with a harmful effect is obtained along the back of at least one of the fabrics, a certain "action" is prescribed which solves that harmful effect.



   In the following different transitions (indicated by the status codes), the following action (indicated by the action codes) is taken according to the method according to the invention, respectively in the first and second series of transition bonds).



   First series of transition bonds (preference for good pile side) see fig. 7 - transition from 0 to 2 (B): action 4 - transition from 1 (0) to 0: action 3 - transition from 1 (0) to 1 (0) or (1B): action 3 - transition from 1 (0) to 2 (0): action 1 - transition from 1 (0) to 3: action 1 - transition from l (B) to 2 (B): action 6 - transition from l (B) to 4: action 2

  <Desc / Clms Page number 13>

 transition from 2 (0) or 2 (B) to 2 (B); action 4 - transition from 3 to 2 (0): action 5 transition from 4 to 2 (B): action 6
Second series of transition bonds (preference of good back) see fig. 8 - transition from 0 to 2 (0): action 5 - transition from 1 (0) to 2 (0); action 1 - transition from 1 (0) to 3;

   action 1 - transition from 1 (B) to 0: action 2 - transition from l (B) to 1 (0) or 1 (B): action 2 transition from l (B) to 2 (B): action 6 - transition from 1 (B) to 4: action 2 - transition from 2 (0) or 2 (B) to 2 (0): action 5 - transition from 3 to 2 (0): action 5 - transition from 4 to 2 (B ):

   action 6
Further features and advantages of the method according to the invention and of the double-weave fabrics manufactured according to this method are elucidated on the basis of the following detailed description of the possible transitions-after a pole point that is not the end of a report-in the operation of a pile thread at a ground binding with a report of 4 shoots with bound dead pile threads, where the action that is taken according to this method is discussed per transition that produces a harmful effect, in order to eliminate this harmful effect along the pile side and / or along the back side. to work.



  However, this description of the method, according to the invention, does not limit the use of this method to ground weave bifurcation fabrics with a report of 4 shoots, the wefts of which have the sequence shown in this description and shown in the figures.



   This description is illustrated with the aid of the attached figures, in which: - figure 1 is the longitudinal section of a double piece of pile fabric, with a dead pile bound, whereby

  <Desc / Clms Page number 14>

 pool is formed with each impact.



   - Figure 2 is the longitudinal section of a double piece of pile fabric, with a bound dead pile, whereby pile is formed with each weft, and the minimum detail is 4 shoots or 2 pile points.



   Figure 3a is the longitudinal section of a double piece of pile fabric, with a bound dead pile, with pile being formed with each weft, with the minimum detail being only 2 shoots or 1 pile point, with the undesirable effects visible along the pile side.



   - Figure 3b is the longitudinal section of a double piece of pile fabric, with a bound dead pile, whereby pile is formed with each weft, and where the minimum detail is only 2 shoots or 1 pile point, and the undesirable effects are visible along the back.



   Figures 4a to 4y are longitudinal sections of a double piece fabric with a bound dead pile, over two cycles of 4 wefts, in which the different figures indicate the possible and meaningful transitions in the operation of a pile thread - after a pile point that is not the end of a report forms according to the known method (dashed line), and according to the method according to the invention (solid lines), with preference being given to eliminating the harmful effects along the pile side of the fabrics.



   Figures 5a to 5y are longitudinal sections of a double-piece fabric with a bound dead pile, over two cycles of 4 wefts, in which the different figures indicate the possible and meaningful transitions in the operation of a pile thread - after a pile point that is not the end of a report forms according to the known method (dashed line), and according to the method according to the invention (solid lines), which is preferred

  <Desc / Clms Page number 15>

 
 EMI15.1
 given to get rid of the harmful effects on the pile side of the fabrics.



  More specifically, Figures 4a to 4y and Figures 5a to 5y respectively show the transitions between pole wire situations with the following status codes: Fig 4a and 5a 1 Fig 4b and 5b: (B) -0 Fig 4c and 5c : 1 Fig 4d and 5d; (B) -4 Fig 4th and 5th: 1 or l Fig 4f and 5f: l or l Fig 4g and 5g: (0) -2 Fig 4h and 5h: (B) -2 Fig 4i and 5i 0-3 Fig 4j and 5j 0-4 Fig 4k and 5k 0-1 or l Fig 41 and 51 0-2 Fig 4m and 5m 0-2 Fig 4n and 5n 2 or 2 (B) -0 Fig 40 and 50 2 or 2 (B) -3 Fig 4p and 5p 2 or 2 (B) -4 Fig 4q and 5q 2 or 2 (B) or l Fig 4r and 5r: or 2 (B) -2 Fig 4s and 5s: or 2 (B) -2 Fig 4t and 5t: Fig 4u and 5u 3-1 or 1 Fig 4v and 5v 3-2 Fig 4w and 5w: Fig 4x and 5x 4-1 or l Fig 4y and 5y:

   Figure 6 is a table in which, for each transition from a first situation (I) to a second situation (II), in the box on the respective column and row, the letter of the figure (from Figures 4a to 4y and 5a 5y) illustrating this transition.

  <Desc / Clms Page number 16>

 



  Figure 7 is a table in which for the transition bonds with a preference for a good pile side, the actions provided according to the method according to the invention (indicated by their codes) can be read in function of the situation of a pile thread in a first cycle of 4 shoots ( indicated by the status codes) and the next situation of that pole wire in a second cycle (II) of 4 shoots (indicated by status codes). The situation of the pile thread in the first cycle is read in the columns, the situation of the pile thread in the second cycle in the rows.



   Figure 7 is a table in which, for the transition bonds with a preference for a good back, the actions provided according to the method according to the invention (indicated by their action codes) can be read in function of the situation of a pile thread in a first cycle of 4 shoots ( indicated by the status codes) and the next situation of that pole wire in a second cycle (II) of 4 shoots (indicated by status codes). The situation of the pile thread in the first cycle (I) is read in the columns, the situation of the pile thread in the second cycle (II) in the rows.



   The method according to the invention is characterized in that in a first step all possible transitions in the operation of a certain pile thread, which do not take place after a report of 4 shoots, are considered as the transition between two cycles of 4 shoots, the pile thread in each of these cycles has a specific effect.



   The number of possible situations is seven and is described above by the status codes indicated: 0, 1 (0), l (B), 2 (0), 2 (B), 3, and 4.



   So in theory there should be 49 possible transitions. However, there are a number of transitions that never occur or several cases that do not occur

  <Desc / Clms Page number 17>

 trace the same case (see fig. 7 and 8). Since the wefts of interest to the action are the last two of the first cycle and the first two of the second cycle, it makes no difference to the action whether the pile thread in the first cycle is in situation 2 (0) or 2 ( B), and whether he is in situation 1 (0} or 1 (B) in the second cycle.



   Situations 2 (0) or 2 (B) for the first cycle (I) and 1 (0) or 1 (B) for the second cycle (II) are therefore contained in a column and a row, respectively.



  Of the remaining 36 possibilities (6 rows and 6 columns), the following transitions are insignificant because they are in fact not transitions or because the transition is meaningless.



  0-0,3-3 and 4-4: the pile thread maintains the same effect: no transition.



  3-4 and 4-3: transition from binding in lower fabric to binding in upper fabric without pile formation, or vice versa is useless.



    3-2 (B): transition from binding in lower fabric to pile formation via binding in upper fabric is meaningless, the transition
3-2 (0) then appears.



  4-2 (0): transition from binding in upper fabric to pile formation via binding in tissue is pointless; the transition 4-2 (B) then occurs.



  1 - 3: transition from pile formation to binding in the lower tissue via binding in the upper tissue is pointless; the transition 1 (B) -4 then appears.



  1 (0) -4: transition from pile formation to upper weave binding via lower weave binding is pointless; the transition 1 (0) -3 then occurs.

  <Desc / Clms Page number 18>

 



    1 (0) -2 (B): transition from pile formation to pile formation via first binding in the lower fabric and then binding in the upper fabric is useless; transition
1 (0) -2 (0) or 1 (B) -2 (B) then appears.



  1 (B) -2 (0): transition from pile formation to pile formation via first binding in the upper fabric and then binding in the lower fabric is useless; the transition l (B) -2 (B) or 1 (0) -2 (0) then occurs.



   In the tables of Figures 7 and 8, the boxes corresponding to the above-mentioned transitions are crossed out.



   For the remaining 25 cases, if an action is to be taken, the respective action codes are indicated, or if no action is to be taken, the box is left blank.



   Each of these cases is also presented in Figures 4a through 4y and 5a through 5y, and is described below in terms of the known method, its drawbacks, as well as the method of the invention by carrying out an action which obviates these disadvantages, either with preference for a good pile side (fig. 4at / m4y and fig. 7) or with preference for the good back side (fig. 5a to 5y and fig. 8 ). The first weft (41) of the first cycle is above the tension warp thread (49) in the lower fabric, the second weft thread (42) of the first cycle above the tension warp thread (50) in the upper fabric, the third weft thread (43) of the first cycle under the tension warp thread (49) in the lower fabric, the fourth weft thread (44) of the first cycle under the tension warp thread (50) in the lower fabric.

   This position

  <Desc / Clms Page number 19>

 of the weft threads (45), (46), (47) and (48) with respect to the tension warp threads (49) and (50) in the lower fabric, or the upper fabric, is repeated in the second cycle.



   With regard to the transition bonds according to the method according to the invention, in which the elimination of the harmful effects along the pile side takes precedence, in Figs. 4a to 4y the cross-section of a double-weave fabric with bound dead pile over two cycles is shown in cross section. of 4 wefts suggested (ground binding with report of 4 shoots).



   In Figure 4a, the pole wire (51) is in the situation with status code 1 (0) in the first cycle and in the situation with code 0 in the second cycle. In the known method (dashed line) this will result in a mixing effect at impact (45). The solution consists of using action 3, in which the pile thread (51) is pulled under the weft thread (43).



   In Figure 4b - transition from 1 (B) to 0 - does not have any harmful effect along the pole side.



  Along the back, however, it does produce a detrimental effect - pile thread (51) visible along the spine at the weft (44) where no pile is being formed - but this cannot be resolved without causing a detrimental effect along the pile side. As a good polar side is preferred in this series of transition bonds, no action is therefore taken. The same applies to the cases shown in Figures 4f, 4i, 4j, 4k, 41, 4n, 50, 4p, 4q, 4r, 4t, 4u, 4w and 4x.



   In figure 4c the pile thread (51) transitions from situation 1 (0) to situation 3. Action 1 is taken, according to the method according to the invention, to eliminate the mixing effect along the pile side at weft (45).



   In Figure 4d does at the transition of situation

  <Desc / Clms Page number 20>

   1 (B) in situation 0, no harmful effect occurs along the pile side, but a harmful effect along the back side at the impact (44) can be eliminated by action 2, without damaging the pile side.



   In Figure 4e, a transition effect from situation 1 (0) to situation 1 (0} or 1 (B) according to the known method again presents a mixing effect along the pole side, by applying action 3 this problem is solved.



   In the transition from situation 1 (0) to 2 (0), represented in figures 4g, in the method according to the invention, a mixing effect occurs at the position of impact (45). By the method according to the invention this is solved by action 1, wherein the pile thread (51) is brought under weft (43) and above weft (45).



   In Fig. 4h for the transition from situation 1 (B) to situation 2 (B), according to the known method at impact (44) a mixing effect occurs, which according to the invention is undone by action 6.



   In Figure 4m - transition from situation 0 to situation 2 - mixing effects are again undone along the pole side by applying action 4.



   In Figures 4s, and 4y, actions 4, and 6 according to the invention, respectively, eliminate harmful effects along the pole side, which arise according to the known method at the proposed transitions, 2 (0) or 2 (B) to 2, respectively. (B), and 4 to 3 (B), mixing effects are also undone here.



   In the case of figure 4v - transition from situation 3 to 2 (0), no harmful effect occurs along the pole side. By applying action 5, however, a harmful effect can be eliminated along the back (at the impact (45)).



   From the foregoing it thus appears that there are 8 transitions where the method according to the invention is applied to undo harmful effects, along the

  <Desc / Clms Page number 21>

 pile side - by forming so-called bridges along the back and 2 transitions where the method according to the invention is applied to improve the back side, without damage to the pile side. These transition bonds according to the invention, which arise from applying the respective prescribed actions, according to the invention on a case-by-case basis, thus form the first series of transition bonds, which are used when prioritizing the good quality of the pile side.



   To illustrate the transition bonds according to the method according to the invention, in which the elimination of harmful effects along the backside has priority, in figures 5a to 5y, in the same manner as for figures 4a to 4y, the different transitions are of a pile thread (51) in the same bifold fabric. The proposed cross-sections of the double-piece fabric are also identical.



   The object of the actions according to the invention is in each case to prevent a pile-forming pile thread (51) from being invisible along the back, and to prevent a dead pile thread (51) from being visible from the back.



   In Figures 5a, 5i, 5j, 5k, 51.5m, 5n, 50, 5p, 5q, 5s, 5t, 5u, 5w and 5x, no harmful effects occur along the back at the respective transitions.



   In the transition from situation 1 (B) to 0, from figure 5b, according to the known method, pile thread (51) is visible along the back of the upper fabric, at the weft (44), while this pile thread (51) does not have a pile there forms. This undesired effect is undone by using action 2 according to the invention.



   In figure 5c - transition from situation 1 (0) to 3-pole wire (51) according to the known method is not

  <Desc / Clms Page number 22>

 visible along the back of the under fabric at the height of the weft (43) - where it forms a pile - and this is visible at the height of the weft (45) - where it does not form a pile.



  Action 1 according to the invention overcomes these harmful effects.



   In figure 5d - transition from situation 1 (B) to 4 - pile thread (51) according to the known method is visible along the back side of the upper fabric at weft (44), where it does not form a pile. The problem is solved by applying action 2 according to the invention.



   In figure 5f - transition from situation l (B) to 1 (0) or l (B) - pile thread (51) according to the known method is visible along the back of the upper fabric, at the weft (44), where it does not pool. By using action 2, according to the invention, the harmful effect along the back is undone.



   In figure 5g - transition from situation 1 (0) to 2 (0) - pile thread (51) according to the known method is not visible along the back side of the bottom fabric, at weft (43) - where pile is formed - visible along the dorsal side of the lower fabric, at the height of the weft (45) - where no pile is formed.



  By using action 1 according to the invention this drawback is remedied.



   In figure 5h - transition from situation 1 (B) to 2 (B) - pile thread (51) according to the known method is visible along the back of the upper fabric at weft (44) - where no pile is formed - and not visible along the back of the upper fabric, at the height of the weft (46) - where pile is formed. This harmful effect is remedied by applying action 6 according to the invention.



   In figure 51 - transition from situation 0 to 2 (0) - pile thread (51) is at weft thread (45)

  <Desc / Clms Page number 23>

 visible along the back of the lower fabric, where no pile is formed. Action 5, according to the invention, overcomes this drawback.



   In figure 5r - transition from situation 2 (O) or 2 (B) to 2 (0) - pile thread (51) according to the known method is visible along the back of the lower fabric, where no pile is formed anymore. Action 5 according to the invention remedies that drawback.
 EMI23.1
 



  In figure 5v from situation 3 to 2 - pile thread (51) according to the known method visible along the back of the bottom fabric at the weft (45), where it does not form a pile. Action 5, according to the invention, overcomes this harmful effect.



   In figure 5y - transition from situation 4 to 2 (B) - pile thread (51) according to the known method is visible along the back of the upper fabric at weft (44), - where no pile is formed - and not visible along the back of the upper fabric at the level of the weft (46), where pile is formed. The solution to this problem is achieved by using action 6 according to the invention.



   From the foregoing it thus appears that in ten cases the back can be improved by applying the method according to the invention. This series of transition bonds is used in the fabrication of fabrics, where good backing quality takes precedence. (Since improving the back side in some cases has a detrimental effect on the pile side).



   The method according to the invention can be applied in practice by acting on the jacquard device which determines the positions of the pile threads in the fabrics. More specifically, when using a computer as a data processing device of the jacquard device, a software program can be developed

  <Desc / Clms Page number 24>

 adjusts the input data for the positions of the pile threads when a transition occurs which would produce a detrimental effect. The different possible situations and the different transitions are then also entered in the computer.



   In the first instance, the program provides the choice between a good polar side and a good back side, as a priority requirement. Subsequently, for each of these two possibilities, with each of the adaptable transitions between two situations, a specific action is associated (tables 7 and 8). On the basis of the successive situations known by the computer, for each transition which requires an adjustment, the instructions for the steering device determined on the basis of the data originally entered are adapted and, via the steering device and positioning means of the jacquard device, in, transitional bonds prescribed in accordance with the invention are converted into the tissues.



  A software program which, through its input into a programmable device, enables another device communicating with this first device to implement the method according to the invention in whole or in part, is also an object of the present invention.



   Moreover, all fabrics, or parts of fabrics, manufactured according to the method according to the invention are also an object of this invention.



   The advantage of the method according to the invention lies in the fact that in the double-piece fabrics considered here, the transition of a given pile thread, from one situation to another for its action in the fabrics, can be made at any pile point, and thereby avoid harmful effects occurring either on the back of the fabrics or along the pile side thereof (or on both sides of the fabrics at the same time), according to the known method

  <Desc / Clms Page number 25>

 it is inevitable if the transition is allowed to take place in the event of an entry that does not end a report.


    

Claims (8)

CONCLUSIES.CONCLUSIONS. 1. Werkwijze voor het weven van dubbelstuk jacquard- poolweefsels met ingebonden dode pooldraden, en een grondbinding met een rapport van vier scheuten, met het kenmerk dat, voor het voorkomen van schadelijke effekten in de tekening, langs de poolzijde van de weefsels (mengeffekten) en langs de rugzijde van de weefsels (zichtbaarheid van de tekening langs de rugzijde), die ontstaan wanneer een pooldraad (51), volgens de gekende werkwijze, na een willekeurig poolpunt, verandert van werking, voor elke overgang in de werking van een pooldraad (51), die een schadelijk effekt langs de poolzijde zou opleveren, de pooldraad (51) een gewijzigde binding krijgt die het schadelijk effekt langs de poolzijde voorkomt, en voor elke overgang in de werking van een pooldraad, die een schadelijk effekt langs de rugzijde zou opleveren, de pooldraad een gewijzigde binding krijgt, Method for weaving double-piece jacquard pile fabrics with bound dead pile threads, and a ground weave with a report of four shoots, characterized in that, to avoid harmful effects in the drawing, along the pile side of the fabrics (blending effects) and along the back of the fabrics (visibility of the drawing along the back), which arise when a pile thread (51), according to the known method, changes function after any pole point, for every transition in the operation of a pile thread ( 51), which would produce a detrimental effect along the pile side, the pile thread (51) has a modified bond that prevents the detrimental effect along the pile side, and for any transition in the operation of a pile thread, which would adversely affect the pile side. result, the pile thread gets a modified binding, die het schadelijk effekt langs de rugzijde voorkomt, op voorwaarde dat deze gewijzigde binding tevens een poolzijde zonder schadelijke effekten oplevert, waarbij elke overgang beschouwd wordt als een overgang tussen twee cycli van vier scheuten, met in elke cyclus een van de volgende situaties (met statuscodes) voor de beschouwde pooldraad : EMI26.1 - Poolvormend over de volledige cyclus statuscode 0 - Poolvormend over het eerste deel van de cyclus (de eerste twee inslagen) en over het tweede deel van de cyclus (de laatste twee inslagen) ingebonden in het onderweefsel : status :- Poolvormend over het eerste deel van de cyclus (de eerste twee inslagen) en over het tweede deel van de cyclus (de laatste twee inslagen) ingebonden in <Desc/Clms Page number 27> het bovenweefsel :  which prevents the damaging effect along the backside, provided that this modified binding also produces a pile side without harmful effects, each transition being considered as a transition between two cycles of four shoots, with one of the following situations in each cycle (with status codes ) for the considered pole wire:  EMI26.1  - Pile-forming over the full cycle status code 0 - Pole-forming over the first part of the cycle (the first two wefts) and over the second part of the cycle (the last two wefts) bound in the tissue: status: - Pole-forming over the first part of the cycle (the first two wefts) and over the second part of the cycle (the last two wefts) bound in  <Desc / Clms Page number 27>  the upper tissue: statuscode l (B) - Poolvormend over het tweede deel van de cyclus (de laatste twee inslagen) en over het eerste deel van de cyclus (de eerste twee inslagen) ingebonden in eht onderweefsel : statuscode 2 (0) - Poolvormend over het tweede deel van de cyclus (de laatste twee inslagen) en over het eerste deel van de cyclus (de eerste twee inslagen) ingebonden in EMI27.1 het bovenweefsel : statuscode 2 Over de volledige cyclus ingebonden in het onderweefsel : Statuscode 3 - Over de volledige cyclus ingebonden in het bovenweefsel :  status code 1 (B) - Pool-forming over the second part of the cycle (the last two wefts) and over the first part of the cycle (the first two wefts) bound in the underlying fabric: status code 2 (0) - Pool-forming over the second part of the cycle (the last two wefts) and bound over the first part of the cycle (the first two wefts)  EMI27.1  the upper tissue: status code 2 Over the entire cycle bound in the lower tissue: Status code 3 - Over the entire cycle bound in the upper tissue: Statuscode 4 en waarbij deze gewijzigde bindingen voorzien in een wijziging van de positie van de beschouwde pooldraad (51) ten opzichte van minstens een inslagdraad van de laatste twee inslagen (43), (44) van de eerste cyclus en de eerste twee inslagen (45), (46) van de volgende cyclus, en waarbij voor elk van de verschillende overgangssituaties (aangeduid door twee statuscodes), die een gewijzigde binding vereisen, een gewijzigde binding wordt voorgeschreven, overeenkomstig de hiernavolgende lijst, waarin de bindingen (voor en na de wijziging) aangeduid worden door middel van de posities-boven of onder - van de pooldraad (51) ten opzichte van de twee laatste inslagen (43), (44) van de eerste cyclus en de twee eerste inslagen (45), (46) van de volgende cyclus (B=boven ;  Status Code 4 and wherein these modified bindings provide for a change in the position of the considered pile thread (51) relative to at least one weft thread of the last two wefts (43), (44) of the first cycle and the first two wefts (45 ), (46) of the next cycle, and for each of the different transition situations (indicated by two status codes) requiring a modified binding, a modified binding is prescribed, according to the following list, wherein the bonds (before and after the change) are indicated by the positions up or down - of the pile thread (51) relative to the two last wefts (43), (44) of the first cycle and the two first wefts (45), (46) of the next cycle (B = above; O=onder), in de volgorde van de inslagdraden (43), (44), (45), (46) : - overgang van 0 naar 2 (B) : 0-B-B-Q wordt 0-B-B-B - overgang van 1 (0) naar 0 : B-O-O-B wordt O-O-O-B - overgang van 1 (0) naar 1 (0) of 1 (B) : B-O-O-B wordt O-O-O-B - overgang van 1 (0) naar 2 (0) : B-0-0-0 wordt O-O-B-O - overgang van 1(0) naar 3 : B-O-O-O wordt O-O-B-O <Desc/Clms Page number 28> overgang van 1 (B) naar 2 (B) : B-B-B-0 wordt B-O-B-B - overgang van 1 (B) naar 4 : B-B-B-0 wordt B-O-B-O overgang van 2 (0) of 2 (B) naar 2 (B) :  O = bottom), in the order of the weft threads (43), (44), (45), (46): - transition from 0 to 2 (B): 0-BBQ becomes 0-BBB - transition from 1 (0 ) to 0: BOOB becomes OOOB - transition from 1 (0) to 1 (0) or 1 (B): BOOB becomes OOOB - transition from 1 (0) to 2 (0): B-0-0-0 becomes OOBO - transition from 1 (0) to 3: BOOO becomes OOBO  <Desc / Clms Page number 28>  transition from 1 (B) to 2 (B): B-B-B-0 becomes B-O-B-B - transition from 1 (B) to 4: B-B-B-0 becomes B-O-B-O transition from 2 (0) or 2 (B) to 2 (B): O-B-B-O wordt O-B-B-B - overgang van 3 naar 2 (0) : B-0-0-0 wordt B-O-B-O.  O-B-B-O becomes O-B-B-B - transition from 3 to 2 (0): B-0-0-0 becomes B-O-B-O. 2. Werkwijze voor het weven van dubbelstuk jacquard- poolweefsels met ingebonden dode pooldraden, en een grondbinding met een rapport van vier scheuten, met het kenmerk dat voor het voorkomen van schadelijke effekten in de tekening, langs de poolzijde van de weefsels (zichtbaarheid van de tekening langs de rugzijde), die ontstaan wanneer een pooldraad (51), volgens de gekende werkwijze, na een willekeurig poolpunt, verandert van werking, voor elke overgang in de werking van een pooldraad (51), die een schadelijk effekt langs de rugzijde zou opleveren, de pooldraad (51) een gewijzigde binding krijgt, die het schadelijk effekt langs de rugzijde voorkomt, en voor elke overgang in de werking van een pooldraad, die een schadelijk effekt langs de poolzijde zou opleveren, de pooldraad een gewijzigde binding krijgt, die het schadelijk effekt langs de poolzijde voorkomt, 2. Method for weaving double-piece jacquard pile fabrics with bound dead pile threads, and a ground weave with a report of four shoots, characterized in that for the prevention of harmful effects in the drawing, along the pile side of the fabrics (visibility of the drawing along the back), which are created when a pile thread (51) changes, according to the known method, after an arbitrary pile point, for each transition in the operation of a pile thread (51), which would have a harmful effect along the back side. the pile thread (51) has a modified bond, which prevents the damaging effect along the back, and for any transition in the operation of a pile thread, which would produce a harmful effect along the pile side, the pile thread receives a modified bond, which prevents the harmful effect along the pole side, op voorwaarde dat deze gewijzigde binding tevens een rugzijde zonder schadelijke effekten oplevert en waarbij elke overgang beschouwd wordt als een overgang tussen twee cycli van vier scheuten, met in elke cyclus een van de situaties (met statuscodes) als opgesomd in conclusie 1, en waarbij de gewijzigde bindingen voorzien in een wijziging van de positie van de beschouwde pooldraad (51) ten opzichte van minstens een inslagdraad van de laatste twee inslagen (43), (44) van de eerste cyclus en de eerste twee inslagen (45), (46) van de volgende cyclus, en waarbij voor elk van de verschillende overgangssituaties (aangeduid door twee statuscodes) die een gewijzigde binding vereisen, een gewijzigde <Desc/Clms Page number 29> binding wordt voorgeschreven, overeenkomstig de volgende lijst,  provided that this altered binding also produces a backside without deleterious effects and wherein each transition is considered to be a transition between two cycles of four shoots, with one of the situations (with status codes) listed in claim 1 in each cycle, and wherein the modified bindings provide for a change in the position of the considered pile thread (51) relative to at least one weft thread of the last two wefts (43), (44) of the first cycle and the first two wefts (45), (46) of the next cycle, and where for each of the different transition situations (indicated by two status codes) that require a modified binding, a modified  <Desc / Clms Page number 29>  binding is prescribed, according to the following list, waarin de bindingen (voor en na de wijziging) aangeduid worden door middel van de posities - boven of onder- van de pooldraad (51) ten opzichte van de laatste twee inslagen (43), (44) van de eerste cyclus, en de twee eerste inslagen (45), (46) van de volgende cyclus (B=boven; O=onder), in de volgorde van de inslagdraden : - overgang van 0 naar 2 (0) : B-O-O-O wordt B-O-B-O - overgang van 1 (0) naar 2 (0) : B-0-0-0 wordt 0-0-B-O - overgang van 1 {0} naar 3 : B-0-0-0 wordt 0-0-B-O - overgang van 1(B) naar O : B-B-B-O wordt B-O-B-0 overgang van 1 (B) na ar 1 (0) of 1 (B) : B-B-B-O wordt B-O-B-O overgang van 1 (B) naar 2 (B) : B-B-B-0 wordt B-O-B-B - overgang van l (B) naar 4 ;  wherein the bonds (before and after the change) are indicated by the positions - above or below the pile thread (51) relative to the last two wefts (43), (44) of the first cycle, and the two first wefts (45), (46) of the next cycle (B = top; O = bottom), in the order of the weft threads: - transition from 0 to 2 (0): BOOO becomes BOBO - transition from 1 (0) to 2 (0): B-0-0-0 becomes 0-0-BO - transition from 1 {0} to 3: B-0-0-0 becomes 0-0-BO - transition from 1 (B) to O: BBBO becomes BOB-0 transition from 1 (B) after ar 1 (0) or 1 (B): BBBO becomes BOBO transition from 1 (B) to 2 (B): BBB-0 becomes BOBB - transition from l ( B) to 4; B-B-B-O wordt B-O-B-0 - overgang van 2 (O) of 2 (B) naar 2 (0) : B-0-0-0 wordt B-O-B-0 - overgang van 3 naar 2 (0) : B-0-0-0 wordt B-O-B-0 - overgang van 4 naar 2 (B) : B-B-B-0 wordt B-O-B-B.  BBBO becomes BOB-0 - transition from 2 (O) or 2 (B) to 2 (0): B-0-0-0 becomes BOB-0 - transition from 3 to 2 (0): B-0-0- 0 becomes BOB-0 - transition from 4 to 2 (B): BBB-0 becomes BOBB. 3. Werkwijze, volgens de conclusies 1 en/of 2, met het kenmerk dat de gewijzigde bindingen worden bekomen door middel van een jacquardinrichting. Method according to claims 1 and / or 2, characterized in that the modified bonds are obtained by means of a jacquard device. 4. Werkwijze, volgens een of meerdere van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat een met een jacquardinrichting verbonden programmeerbare inrichting geprogrammeerd wordt om automatisch met elke overgangssituatie die een gewijzigde binding vereist, een volgens conclusies 1 en/of 2 voorziene gewijzigde binding te associëren, en de gegevens voor het bekomen van die gewijzigde binding door te sturen naar de Jacquardinrichting. Method according to one or more of the preceding claims, characterized in that a programmable device connected to a jacquard device is programmed to automatically associate with each transition situation requiring an altered bond an altered bond provided according to claims 1 and / or 2 , and forward the data for obtaining that modified binding to the Jacquard direction. 5. Werkwijze volgens conclusie 4 met het kenmerk dat de programmeerbare inrichting zodanig geprogrammeerd wordt dat men de keurze heeft om de gewijzigde bindingen <Desc/Clms Page number 30> volgens conclusie 1 of volgens conclusie 2 toe te passen, al naargelang men respectievelijk een weefsel met een poolzijde zonder schadelijke effekten, of een weefsel met een rugzijde zonder schadelijke effekten, wenst te bekomen. Method according to claim 4, characterized in that the programmable device is programmed in such a way that it is possible to inspect the modified bindings  <Desc / Clms Page number 30>  according to claim 1 or according to claim 2, depending on whether a fabric with a pile side without harmful effects or a fabric with a back side without harmful effects is desired, respectively. 6. Werkwijze, volgens de conclusies 4 of 5, met het kenmerk dat de programmeerbare inrichting een computer is, die in verbinding staat met, of deel uitmaakt van een jacquardinrichting. Method according to claims 4 or 5, characterized in that the programmable device is a computer which is connected to, or is part of, a jacquard device. 7. Software-programma dat door zijn invoer in een programmeerbare inrichting een andere met deze inrichting in verbinding staande inrichting in staat stelt de werkwijze volgens een of meerdere van de voorgaande conclusies geheel of gedeeltelijk toe te passen. Software program which, through its input in a programmable device, enables another device in connection with this device to apply the method according to one or more of the preceding claims in whole or in part. 8. Weefsels of delen van weefsels, volgens de werkwijze volgens een of meerdere van de conclusies 1 t/m 6 vervaardigd. Fabrics or parts of fabrics, manufactured according to the method according to one or more of claims 1 to 6.
BE9100802A 1991-08-28 1991-08-28 Method of weaving double jacquardpoolweefsels piece, and produced by such method pool fabrics. BE1005208A4 (en)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9100802A BE1005208A4 (en) 1991-08-28 1991-08-28 Method of weaving double jacquardpoolweefsels piece, and produced by such method pool fabrics.
DE1992619845 DE69219845T2 (en) 1991-08-28 1992-08-27 Process for weaving jacquard double plush fabrics
EP19920202605 EP0534515B1 (en) 1991-08-28 1992-08-27 Method for weaving face-to-face Jacquard pile fabrics
TR92/0853A TR26645A (en) 1991-08-28 1992-08-28 YAZ-YÜZE JACQUARD TOWEL FABRICS FOR WEAVING AND TOWEL FABRIC MANUFACTURED BY THIS STYLE
EG49892A EG19466A (en) 1991-08-28 1992-08-29 Method for weaving face to face jacquard pile fabrics and pile fabrics manufactured according to such a method

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9100802A BE1005208A4 (en) 1991-08-28 1991-08-28 Method of weaving double jacquardpoolweefsels piece, and produced by such method pool fabrics.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1005208A4 true BE1005208A4 (en) 1993-05-25

Family

ID=3885676

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9100802A BE1005208A4 (en) 1991-08-28 1991-08-28 Method of weaving double jacquardpoolweefsels piece, and produced by such method pool fabrics.

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0534515B1 (en)
BE (1) BE1005208A4 (en)
DE (1) DE69219845T2 (en)
EG (1) EG19466A (en)
TR (1) TR26645A (en)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE1011689A5 (en) * 1997-12-29 1999-12-07 Wiele Michel Van De Nv METHOD FOR WEAVING A POOL TISSUE USING BINDING CORRECTIONS.
BE1012366A3 (en) * 1998-12-23 2000-10-03 Wiele Michel Van De Nv Method for weaving a false boucle fabric.
BE1013266A3 (en) * 2000-02-02 2001-11-06 Wiele Michel Van De Nv Method for manufacturing a hoogkorig pool tissue.
BE1016943A6 (en) * 2006-01-13 2007-10-02 Wiele Michel Van De Nv METHOD FOR AVOIDING MIXING CONTOURS IN POOL FABRICS.

Citations (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE896102A (en) * 1983-03-08 1983-07-01 Tapijtenweverij Nv Pile bonding structure for double-shot cut pile fabric - with two-sided pattern doubles pile density and eliminates pattern boundary mix
EP0460756A1 (en) * 1990-06-05 1991-12-11 N.V. Michel Van de Wiele Process for the production of a double carpet fabric in the form of a double-weft weave

Patent Citations (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE896102A (en) * 1983-03-08 1983-07-01 Tapijtenweverij Nv Pile bonding structure for double-shot cut pile fabric - with two-sided pattern doubles pile density and eliminates pattern boundary mix
EP0460756A1 (en) * 1990-06-05 1991-12-11 N.V. Michel Van de Wiele Process for the production of a double carpet fabric in the form of a double-weft weave

Also Published As

Publication number Publication date
EP0534515A1 (en) 1993-03-31
EP0534515B1 (en) 1997-05-21
TR26645A (en) 1995-03-15
DE69219845D1 (en) 1997-06-26
EG19466A (en) 1995-08-30
DE69219845T2 (en) 1997-09-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
BE1020430A3 (en) METHOD FOR WEAVING A POOL TISSUE WITH POOL-FREE ZONES
BE1016883A3 (en) METHOD FOR MANUFACTURING POOL WOVEN WITH HIGH DENSITY
BE1005761A5 (en) TWO SHOT BINDING FOR THE MANUFACTURE OF PIECE DOUBLE FABRICS, AND WITH VERTICAL weaving machine weft insertion MOBILE DEVICES FOR THE MANUFACTURE THEREOF.
BE1013266A3 (en) Method for manufacturing a hoogkorig pool tissue.
BE1022393B1 (en) METHOD FOR WEAVING POOL WOVEN AND METHOD FOR EQUIPING A WEAVING MACHINE
BE1021026B1 (en) CARPET WITH A SHADOW EFFECT AND METHOD FOR WEAVING A CARPET FABRIC WITH A SHADOW EFFECT.
BE1005208A4 (en) Method of weaving double jacquardpoolweefsels piece, and produced by such method pool fabrics.
DE2219571C3 (en) Device for the production of a partially woven and partially warp-knitted product
BE1012357A3 (en) METHOD FOR DOUBLE PIECE weaving pile fabrics.
WO1994026964A1 (en) Ribbon loom with a weft insertion needle
EP2463419B1 (en) Jacquard double fabric with different designs on both sides
BE1005399A3 (en) METHOD FOR WEAVING AND DEVICE FOR POWER OF harnesses USED FOR THIS PURPOSE.
BE1014129A3 (en) Method for double piece of weaving shadow velvet.
BE1012005A3 (en) Method for weaving a pile fabric with high pile density.
US4368760A (en) Pile fabric and method for manufacture thereof
DE20321778U1 (en) Equipment of a loom, loom and pile fabric
BE1006786A3 (en) ENKELSPOELIGE BINDING WITHOUT color mixes.
NL9200219A (en) METHOD FOR THE DOUBLE-WEAVING OF SHADOW VELVES AND SHADOW VELVES MADE ACCORDING TO THIS METHOD.
BE1011689A5 (en) METHOD FOR WEAVING A POOL TISSUE USING BINDING CORRECTIONS.
DE19731447A1 (en) Weaving harness and jacquard weaving machine with weaving harness
DE4325447C1 (en) Process for the production of a double carpet fabric
BE1005544A3 (en) Method for weaving double weave pile fabric and pile fabric woven in thisway
DE618087C (en) Method of making warp pile fabrics with Persian knots on rod looms
BE1003830A5 (en) Method of preparation of double fabrics, especially double carpet.
CN106987980A (en) For weaving the method for pile fabric and pile fabric with shade cut pile region

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: VERERFVE N.V.

Effective date: 19990831