NO143601B - Fremgangsmaate ved innstilling av kodetekstgeneratorer i chifreringsinnretninger - Google Patents

Fremgangsmaate ved innstilling av kodetekstgeneratorer i chifreringsinnretninger Download PDF

Info

Publication number
NO143601B
NO143601B NO780513A NO780513A NO143601B NO 143601 B NO143601 B NO 143601B NO 780513 A NO780513 A NO 780513A NO 780513 A NO780513 A NO 780513A NO 143601 B NO143601 B NO 143601B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
code text
code
formation
sending
receiving side
Prior art date
Application number
NO780513A
Other languages
English (en)
Other versions
NO780513L (no
NO143601C (no
Inventor
Ekkehard Glitz
Original Assignee
Licentia Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Licentia Gmbh filed Critical Licentia Gmbh
Publication of NO780513L publication Critical patent/NO780513L/no
Publication of NO143601B publication Critical patent/NO143601B/no
Publication of NO143601C publication Critical patent/NO143601C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L9/00Cryptographic mechanisms or cryptographic arrangements for secret or secure communications; Network security protocols
    • H04L9/12Transmitting and receiving encryption devices synchronised or initially set up in a particular manner
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L9/00Cryptographic mechanisms or cryptographic arrangements for secret or secure communications; Network security protocols
    • H04L9/06Cryptographic mechanisms or cryptographic arrangements for secret or secure communications; Network security protocols the encryption apparatus using shift registers or memories for block-wise or stream coding, e.g. DES systems or RC4; Hash functions; Pseudorandom sequence generators
    • H04L9/065Encryption by serially and continuously modifying data stream elements, e.g. stream cipher systems, RC4, SEAL or A5/3
    • H04L9/0656Pseudorandom key sequence combined element-for-element with data sequence, e.g. one-time-pad [OTP] or Vernam's cipher
    • H04L9/0662Pseudorandom key sequence combined element-for-element with data sequence, e.g. one-time-pad [OTP] or Vernam's cipher with particular pseudorandom sequence generator

Description

Oppfinnelsen angår en fremgangsmåte ved chifrering
og dechifrering av dataoverføringen mellom en sender og minst én mottaker, hvorved informasjonsklartekstene på sendesiden kombineres med kodetekster og på mottagningssiden gjenvinnes ved kombinasjon med identiske kodetekster, og hvor den samme grunnkode foreligger i lagret form på sende- og mottagningssiden.
Oppfinnelsen tjener ikke bare til datasikring mot uberettiget adkomst ved dataoverføring mellom fjerntliggende sendere og mottakere, men eksempelvis også ved databearbeidelse innenfor et system ved hvilket uberettiget adkomst til data skal forhindres.
Fra DT-AS 1 237 366 er det kjent en fremgangsmåte
ved hvilken begynnelsestilstanden for en kodetekstgenerator innstilles i avhengighet av resultatet av blandingen av en første med en andre tilstandsinformasjon, hvorved den første tilstandsinformasjon på sendesiden fortrinnsvis frembringes ved hjelp av en slumpgenerator og i ikke-chifrert form overføres til mottagningssiden.
Denne fremgangsmåte har den ulempe at loven for dannelse av nøkkel- eller kodetekstens binærtegnrekkefølge er bestemt av den stive eller faste koplingsoppbygning av kodetekstgeneratoren, og at det ved endring av begynnelsesstillingen bare utvelges et annet avsnitt av den samlede kodetekstrekkefølge som ny kodetekst. For hver innstilling ved hjelp av en slumpgenerator må det dessuten tilveiebringes en ny tilleggskode.
Fra DT-OS 2 457 027 er det kjent en fremgangsmåte for innstilling av en kodetekstgenerator ved hvilken et grunnkodeord er bestemmende for kodetekstgeneratorens begynnelsesstilling og en tilleggskode i forbindelse med grunnkodeordet tilveiebringer dannelsesloven for kodetekstens binærtegnrekkefølge.
Denne fremgangsmåte arbeider riktignok ikke lenger med en fast dannelseslov for kodetekstens binærtegnrekkefølge og er dermed vesentlig sikrere mot uberettiget dechifrering, men den ville være altfor kostbar dersom den med samme sikkerhet også skulle gjøres skikket for kringkasting eller radiooverføring (tysk: "rundspruchfåhig"), dvs. når det med korte mellomrom stadig måtte tilveiebringes, overføres og innstilles nye tilleggskoder.
Formålet med oppfinnelsen er å tilveiebringe en fremgangsmåte som med størst mulig sikkerhet tillater evne til kringkasting ( "Rundspruchfahigkeit") og som kan virkeliggjøres med små omkostninger.
Ovennevnte formål oppnås ved en fremgangsmåte som er kjennetegnet ved de i patentkrav 1 angitte, karakteriserende trekk.
Oppfinnelsen skal beskrives nærmere i det følgende under henvisning til tegningene, der fig. 1 viser den prinsipielle oppbygning av chifreringsinnretninger, fig. ^S^énnomløpsdriften av sendesidens kodetekstgenerator, og fig. 3 viser den chifrerte eller kodede overføring av registerstillingene for identisk innstilling av kodetekstgeneratorene på sende- og mottagningssiden.
Et utførelseseksempel for realisering av fremgangs-måten skal beskrives nærmere i det følgende i forbindelse med figurene.
Ifølge fig. 1 består kodetekstgeneratorene av et antall kodetekstdannelsesregistre Al til An,, f.eks. av tilbakekoplede skiftregistre med programmerbare tilbakekoplingsnettverk, videre av et koordinerings- eller tilordnerkoplingsnettverk C som innstiller de innbyrdes sammenkoplinger av registrene, og videre av et dannelseslovregister B med en lagringskapasitet på n bits, slik at en innstillingsmangfoldighet på 2n forskjellige dannelses-lover er mulig.
Den prinsipielle virkemåte for en datachifrering er følgende: På sendesiden blir en klartekst KT ved hjelp av et forbindelses-eller sammenkoplings ledd kombinert med nøkkel- eller kodeteksten ST, slik at den hemmelige tekst eller chiférteksten GT, som overføres, fremkommer. På mottagningssiden blir klarteksten på nytt gjenvunnet ut fra chifferteksten GT ved kombinasjon med den ifølge identiske regler tilveiebrakte kodetekst ST.
Ved gjennomløpsdrift eller kontinuerlig drift av kodetekstgeneratoren ifølge fig. 2 blir kodetekstgeneratorenes utgangsstilling omkastet (tysk: "erwurfelt"), deretter chifrert på senderen og dechifrert på mottakeren. Etter påtrykning av driftsspenningen inntar kodetekstdannelsesreglstrene A og dannelseslovregisteret B en ubestemt begynnelsesstilling som deretter endres ved hjelp av gjennomløpsdriften. Under gjennomløpsdriften blir det fra en astabil multivibrator eller en slumpgenerdtor tilført et frittløpende taktsignal Tl som asynkront med over-føringstrinntakten viderekopler kodetekstdannelsesreglstrene A
med et ubestemt antall gjennomløpstakter. Kodetekstgeneratoren arbeider da først med en i dannelseslovregisteret B lagret, ubestemt dannelseslov som under gjennomløpsdriften endres løpende ved at den ved hjelp av tilordner-koplingsnettverket C sammenknyttede bitrekkefølge forskyves gjennom dannelseslovregisteret B.
Ved en variant av gjennomløpsdriften blir det i kretsløpet, eksempelvis mellom tilordningsnettverkets C utgang og dannelseslovregisterets B inngang i tillegg innkoplet en slumpgenerator som styrer omkastingsforløpet.
Den frittløpende gjennomløpsdrift gjennomføres i en minimumstid etter hvilken denne arbeidsmåte ved ethvert vilkårlig tidspunk't kan avbrytes ved stans av taktsignalet Tl. Ved tidspunktet "gjennomløpsdrift-slutt" har da alle registerelementer i kodetekstgeneratoren en tilfeldig utgangsstilling, dvs. det er blitt "omkastet" en tilfeldig dannelseslov og en tilfeldig startposisjon for kodetekstgeneratoren.
For oppbygning av en chifrert informasjonsforbindelse mellom en sender og én eller flere mottakere, må mottakerne med-deles dannelsesloven og kodetekstgeneratorens utgangsstilling.
I et utførelseseksempel ifølge fig. 3 blir for
dette formål kodetekstdannelsesreglstrene A og dannelseslovregisteret B på sendesiden koplet etter hverandre, seriemessig ut-lest og innlest på mottagningssiden, slik at det etter y over-føringstrinntakter på sende- og mottagningssiden på alle register-plasser fra kodetekstdannelsesregisteret A og fra dannelseslovregisteret B hersker en overensstemmende utgangsstilling.
Ved chifrert eller kodet informasjonsoverføring
skal bare sådanne deltagere kunne gjennomføre en dechifrering som for dette formål autoriseres med grunnkoden. Overføringen av registerinnholdene i sendesidens kodetekstgenerator må derfor skje i kodet form til mottagerne. Chifreringen kan eksempelvis skje ved hjelp av lineært tilbakekoplede skiftregistre SCI og SC2 som også er kjent som."Scramblers".
Disse skiftregistre er på sendesiden og på mottagningssiden identisk oppbygget, og deres forinnstilling bestemmes ved hjelp av en mellom de tilsvarende deltagere avstemt girunn-kode GS.
Et ytterligere utførelseseksempel ifølge krav 3. arbeider på følgende måte: Den ved hjelp av gjennomløpsdriften "omkastede" begynnelsesstilling av kodetekstgeneratoren lagres i en mellomhukommelse ZS1 (ikke vist). Deretter blir enkelte eller alle kodetekstdannelsesregistre A og/eller dannelseslovregisteret B på sende- og mottagningssiden innstilt av grunnkoden GS. For chifrert eller kodet overføring av kodetekstgeneratorens begynnelsesstilling blir den i mellomhukommelsen ZS1 lagrede begynnelsesstilling som klartekst KT og den av grunnkoden GS bestemte kodetekst ST i kodetekstgeneratoren tilført til .sammen-koplingsleddet (fig. 1). Den som chiffertekst GT overførte begynnelsesstilling blir på mottagningssiden gjenvunnet som klartekst KT og lagret i en mellomhukommelse ZS2 (ikke vist). Før den egentlige informasjonsoverføring blir nå begynnelsesstillingen fra mellomhukommelsene ZSl hhv. ZS2 på sende- og mottagningssiden innskjøvet i kodetekstgeneratoren.
Under den kodede informasjonsoverføring blir kodetekstdannelsesreglstrene A på sende- og mottagningssiden synkront viderekoplet, men derimot forblir dannelseslovregisterets B registerstillinger faste inntil en ny innstilling av utgangs-stillingen.
Ved en eneste synkronisering før en kodet informa-sjonsoverføring blir dannelsesloven og kodetekstgeneratorens utgangsstilling på sendesiden omkastet og tilført til mottakerne.
Ved et utførelseseksempel ifølge krav 6 blir kodetekstgeneratorens dannelseslov på sende- og mottagningssiden utregnet, slik at en kodet overføring av dannelsesloven bort-faller. Dannelsesloven blir på grunn av begynnelsesstillingen av kodetekstdannelsesreglstrene Al til An beregnet i kodetekstgeneratoren etter en avtalt forskrift og på sende- og mottagningssiden lagret i en mellomhukommelse ZS3 hhv. ZS4 (ikke vist). Før den egentlige informasjonschifrering hhv. informasjonsdechifrering blir dannelsesloven overført fra mellomhukommelsene ZS3 hhv. ZS4 til vedkommende dannelseslovregistre B i kodetekstgeneratoren .
Ved gjentatt synkronisering, slik det er nødvendig ved kringkastingsdrift (Rundspruchbetrieb), blir imidlertid til bestemte tidspunkter stadig senderens aktuelle registerstilling overført til kodetekstdannelsesregisteret A og eventuelt dens nye eller faste dannelseslov overført til dannelseslovregisteret B. Nytilkommende mottakere har da anledning til å infase seg i løpende overføringer. I denne hensikt må kodetekstgeneratoren bare av-bryte den normale informasjonsstrøm med y takter.

Claims (8)

1. Fremgangsmåte ved chi'f rering og dechi f rering av dataoverføringen mellom en sender og minst én mottaker, hvorved informasjonstekstene på sendesiden kombineres med kodetekster og på mottagningssiden gjenvinnes ved kombinasjon med identiske kodetekster, og hvor den samme grunnkode foreligger i lagret form på sende- og mottagningssiden, karakterisert ved at det før informasjonsoverføringen anvendes følgende trinn: a) før begynnelsen av informasjonsoverføringen omkaster sendesidens kodetekstgenerator ved hjelp av en vilkårlig og/eller en under omkastingen vilkårlig varierende dannelseslov i det minste ett kodetekstdannelsesregister (A)' i en viss minimumstid med en i forhold til overførings-takten forskjellig, ikkeperiodisk gjennomløpstakt (Tl), inntil det i kodetekstdannelsesregisteret (A) er oppnådd en tilfeldig bitrekkefølge på n elementer (fig. 2), b) denne tilfeldige bitrekkefølge blir fastholdt og tjener som begynnelsesstilling for kodetekstgeneratorene på sende- og på mottagningssiden, c) denne tilfeldige bitrekkefølge blir før begynnelsen av informasjonsoverføringen overført fra senderen til mottakeren/mottakerne, idet kodetekstdannelsesreglstrene (A) forskyves syklisk på en slik måte at kodetekstgeneratorene på sende- og mottagningssiden etter overføringen har den samme utgangsstilling, d) overføringen av kodetekstgeneratorenes begynnelsesstilling blir meddelt ved hjelp av et kjennemerke og overført i kodet form ved anvendelse av en på sende- og mottagningssiden kjent, ensartet grunnkodeinformas jon, og e) dannelsesloven for kodetekstgeneratorene avledes fra den på sendesiden frembrakte og i kodet form til mottakeren/ mottakerne overførte, tilfeldige bitrekkefølge, at informasjonsstrømmen under informasjonsoverføringen ved gjentatt synkronisering, slik det er nødvendig ved kringkasting, kortvarig avbrytes og følgende fremgangsmåtetrinn anvendes: f) den bitrekkefølge som fastholdes ved tidspunktet for av-brytelsen i senderens kodetekstdannelsesregistre (A), tjener som kodetekstgeneratorenes begynnelsesstilling for nye tilkommende mottakere eller til etterkontroll av lik-hetsstillingen. for de ved et tidligere tidspunkt, synkroni-serte mottakere, g) denne ved avbrytelsestidspunktet på sendesiden fastholdte bitrekkefølge for kodetekstdannelsesreglstrene (A) markeres ved hjelp av et kjennemerke og overføres i kodet form ved anvendelse av en på sende- og mottagningssiden kjent, identisk grunnkodeinformas jon, og h) dannelsesloven for kodetekstgeneratorene blir bibeholdt eller avledet på sende- og mottagningssiden ut fra den fastholdte bitrekkefølge for kodetekstdannelsesreglstrene (A) .
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at chifreringen av kodetekstgeneratorens begynnelsesstilling som skal overføres, skjer ved hjelp av et lineært til-bakekoplet skiftregister hvis forinnstilling og/eller dannelseslov er avhengig av grunnkoden (GS) (fig. 3).
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at chifreringen av kodetekstgeneratorens begynnelsesstilling som skal overføres, skjer ved hjelp av selve den av grunnkoden (GS) innstilte sender selv (fig. 1), at begynnelsesstillingen først lagres i en mellomhukommelse (ZS1) , at begynnelsesstillingen etter dechifreringen på mottagningssiden likeledes lagres i en mellomhukommelse (ZS2), og at begynnelsesstillingen, før begynnelsen av den egentlige informasjonschifrering og informasjonsdechifrering, overføres fra mellomhukommeIsene (ZS1, ZS2) til kodetekstgeneratorene. -
4. Fremgangsmåte ifølge krav 2 eller 3, karakterisert ved at en første del av de elementer som fremstiller begynnelsesstillingen, på sendesiden omkastes og i kodet form overføres til mottagningssiden og innstilles, og at en andre del av elementene som fremstiller begynnelsesstillingen, på sende- og mottagningssiden innstilles i avhengighet av grunnkoden.
5. Fremgangsmåte'ifølge ett av de foregående krav, karakterisert ved at dannelsesloven på sendesiden omkastes i kodetekstgeneratoren og i tillegg til kodetekstdannelses-registerets (A) begynnelsesstilling overføres i kodet form til mottagningssiden.
6. Fremgangsmåte ifølge ett av kravene 1-4, karakterisert ved at kodetekstgeneratorens dannelseslov på sende- og mottagningssiden etter innstilling av kodetekstdannelsesreglstrene (Al til An) etter en avtalt forskrift utregnes i kodetekstgeneratoren og lagres i mellomhukommelser (ZS3 hhv. ZS4), og at den utregnede dannelseslov, før den egentlige informasjonschifrering hhv. informasjonsdechifrering, overføres fra mellomhukommelsen (ZS3 hhv. ZS4) til vedkommende dannelseslovregister (B) i kodetekstgeneratoren.
7. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at sendesidens omkastingsforløp for frembringelse av den tilfeldige begynnelsesstilling av kodetekstgeneratoren styres ved hjelp av en slumpgenerator.
8. Fremgangsmåte ifølge ett av de foregående krav, karakterisert ved at antallet av elementer som fremstiller begynnelsesstillingen, velges større enn eller lik 50.
NO780513A 1977-02-16 1978-02-15 Fremgangsmaate ved innstilling av kodetekstgeneratorer i chifreringsinnretninger NO143601C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2706421A DE2706421C2 (de) 1977-02-16 1977-02-16 Verfahren zum Einstellen von Schlüsseltextgeneratoren in Chiffriergeräten

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO780513L NO780513L (no) 1978-08-17
NO143601B true NO143601B (no) 1980-12-01
NO143601C NO143601C (no) 1981-03-11

Family

ID=6001269

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO780513A NO143601C (no) 1977-02-16 1978-02-15 Fremgangsmaate ved innstilling av kodetekstgeneratorer i chifreringsinnretninger

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4211891A (no)
AT (1) AT376344B (no)
CH (1) CH639229A5 (no)
DE (1) DE2706421C2 (no)
FR (1) FR2381423A1 (no)
GB (1) GB1598415A (no)
NL (1) NL7801619A (no)
NO (1) NO143601C (no)

Families Citing this family (32)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4341925A (en) * 1978-04-28 1982-07-27 Nasa Random digital encryption secure communication system
DE2908979C3 (de) * 1979-03-08 1982-03-18 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren zur verschlüsselten Übertragung von Faksimile-Daten
US4369434A (en) * 1979-12-20 1983-01-18 Gretag Aktiengesellschaft Enciphering/deciphering system
NL183862C (nl) * 1980-02-04 1989-02-01 Philips Nv Telecommunicatiestelsel met gecodeerde berichtoverdracht.
IL63102A (en) * 1980-06-19 1984-03-30 Oak Industries Inc System for enciphering messages
US4447672A (en) * 1980-10-06 1984-05-08 Nippon Electric Co., Ltd. Device for encrypting each input data bit by at least one keying bit decided by a code pattern and a bit pattern of a predetermined number of preceding encrypted bits
DE3123168C1 (de) * 1981-06-11 1982-11-04 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zur Schluesseluebertragung
EP0090771B1 (de) * 1982-03-26 1985-10-02 GRETAG Aktiengesellschaft Verfahren und Vorrichtung zur chiffrierten Uebermittlung von Nachrichten
DE3217261C2 (de) * 1982-05-07 1984-09-13 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum Übertragen von verschlüsselten Daten
US5500899A (en) * 1982-05-20 1996-03-19 The United States Of America As Represented By The Director, Nsa Secure voice conferencing apparatus
DE3380142D1 (en) * 1982-07-28 1989-08-03 Communications Satellite Corp Communications systems and transmitters and receivers including scrambling devices
DE3244537A1 (de) * 1982-12-02 1984-06-07 Ant Nachrichtentech Verfahren zur ver- und entschluesselung von datenbloecken
US4642424A (en) * 1984-01-03 1987-02-10 At&T Information Systems Inc. Cryptographic transmission system
CH664056A5 (de) * 1984-11-02 1988-01-29 Borer Communications Ag Verfahren und vorrichtung fuer die umwandlung einer digitalen datensequenz in die verschluesselte form.
DE3534416A1 (de) * 1985-09-27 1987-04-02 Detlef Keiler Verfahren zur sicherung von datenuebertragungen
US4791669A (en) * 1985-11-30 1988-12-13 Nec Corporation Encryption/decryption system
US4731843A (en) * 1985-12-30 1988-03-15 Paradyne Corporation Method and device of increasing the execution speed of cipher feedback mode of the DES by an arbitrary multiplier
NL8602847A (nl) * 1986-11-11 1988-06-01 Philips Nv Werkwijze voor het vercijferen/ontcijferen en inrichting voor het uitvoeren van de werkwijze.
JPH0727325B2 (ja) * 1987-02-13 1995-03-29 沖電気工業株式会社 暗号化装置
US5179591A (en) * 1991-10-16 1993-01-12 Motorola, Inc. Method for algorithm independent cryptographic key management
US5307409A (en) * 1992-12-22 1994-04-26 Honeywell Inc Apparatus and method for fault detection on redundant signal lines via encryption
US5335280A (en) * 1993-01-28 1994-08-02 Vobach Arnold R Random sum cipher system and method
JPH06266670A (ja) * 1993-03-11 1994-09-22 Fujitsu Ltd 暗号化仮想端末初期化装置
EP0635956B1 (en) * 1993-07-20 2003-10-22 Canon Kabushiki Kaisha Encryption apparatus, communication system using the same and method therefor
ES2078178B1 (es) * 1993-12-31 1998-02-01 Alcatel Standard Electrica Dispositivo de cifrado de datos.
JP2581440B2 (ja) * 1994-05-11 1997-02-12 日本電気株式会社 スクランブル通信方式
DE19716861C2 (de) * 1997-04-22 2000-04-27 Deutsche Telekom Ag Verschlüsselungsverfahren und -vorrichtung
US6628786B1 (en) * 1997-09-30 2003-09-30 Sun Microsystems, Inc. Distributed state random number generator and method for utilizing same
US6266418B1 (en) 1998-10-28 2001-07-24 L3-Communications Corporation Encryption and authentication methods and apparatus for securing telephone communications
US6754824B1 (en) * 1999-06-25 2004-06-22 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Modulated message authentication system and method
US8848914B2 (en) * 2008-11-18 2014-09-30 Qualcomm Incorporated Spectrum authorization and related communications methods and apparatus
US10057048B2 (en) * 2016-07-19 2018-08-21 Analog Devices, Inc. Data handoff between randomized clock domain to fixed clock domain

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1948096C1 (de) * 1969-09-23 1977-11-10 Siemens Ag Mit Binaerzeichen arbeitendes UEbertragungssystem,insbesondere PCM-System oder System mit Pulsdeltamodulation
US3781473A (en) * 1971-04-15 1973-12-25 Datotek Random digital code generator
CH539989A (de) * 1971-04-19 1973-07-31 Gretag Ag Verfahren und Vorrichtung zur chiffrierten Nachrichtenübermittlung
US3876832A (en) * 1972-10-20 1975-04-08 Barrie O Morgan Digital cryptographic system and method
SE385644B (sv) * 1974-10-17 1976-07-12 Ericsson Telefon Ab L M Anordning vid kryptering och dekryptering av meddelanden
DE2457027B2 (de) * 1974-12-03 1977-02-03 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren zum programmieren von anordnungen zum erzeugen zufallsaehnlicher binaerzeichenfolgen
CH592937A5 (no) * 1975-11-11 1977-11-15 Europ Handelsges Anst
US4133974A (en) * 1976-11-05 1979-01-09 Datotek, Inc. System for locally enciphering prime data
US4133973A (en) * 1976-11-10 1979-01-09 Datotek, Inc. Digital cryptographic system having synchronous and asynchronous capabilities

Also Published As

Publication number Publication date
US4211891A (en) 1980-07-08
NO780513L (no) 1978-08-17
DE2706421C2 (de) 1979-03-15
GB1598415A (en) 1981-09-23
CH639229A5 (de) 1983-10-31
FR2381423A1 (fr) 1978-09-15
DE2706421B1 (de) 1978-06-29
NO143601C (no) 1981-03-11
AT376344B (de) 1984-11-12
NL7801619A (nl) 1978-08-18
FR2381423B1 (no) 1984-06-01
ATA87678A (de) 1984-03-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO143601B (no) Fremgangsmaate ved innstilling av kodetekstgeneratorer i chifreringsinnretninger
US4341925A (en) Random digital encryption secure communication system
US5768381A (en) Apparatus for key distribution in an encryption system
US4791669A (en) Encryption/decryption system
AU611653B2 (en) Enciphering/deciphering method and arrangement for performing the method
US4187392A (en) Synchronous universal binary scrambler
DK170266B1 (da) Chifreringssystem og fremgangsmåde til chifrering og dechifrering
US3781473A (en) Random digital code generator
US5204903A (en) Secure communication equipment and secure transmission system
US4805216A (en) Method and apparatus for continuously acknowledged link encrypting
GB1379740A (en) Method and apparatus for encoded messages transmission
US6912284B1 (en) Self-Authenticating cryptographic apparatus
RU2147793C1 (ru) Дешифрование повторно передаваемых данных в системе шифрованной связи
US4133973A (en) Digital cryptographic system having synchronous and asynchronous capabilities
EP0309447A1 (en) ENCRYPTION AND DECRYPTION DEVICE.
EP0119972B1 (en) Apparatus for ciphering and deciphering digital messages
US4724541A (en) Data-dependent binary encoder/decoder
EP0399587B1 (en) Method for enciphering a series consisting of at least one symbol
US5029210A (en) Cooperative communication system
US4170714A (en) Digital cryptographic system and testing thereof
JPS63151136A (ja) 秘匿通信システム
US4166922A (en) Multi-mode digital enciphering system with repeated priming sequences
EP0035048A1 (en) Cipher system using a variant key matrix
KR19980063014A (ko) 동기식 스트림 암호의 동기방법 및 그 장치
KR19990016296A (ko) 동기식 스트림 암호의 동기방법 및 그 장치