TR2021005913A2 - Bi̇r uzaktan algilama si̇stemi̇ - Google Patents

Bi̇r uzaktan algilama si̇stemi̇

Info

Publication number
TR2021005913A2
TR2021005913A2 TR2021/005913 TR2021005913A2 TR 2021005913 A2 TR2021005913 A2 TR 2021005913A2 TR 2021/005913 TR2021/005913 TR 2021/005913 TR 2021005913 A2 TR2021005913 A2 TR 2021005913A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
lower body
laser
upper body
vibration
elements
Prior art date
Application number
TR2021/005913
Other languages
English (en)
Inventor
Kocata Al
Hasan Kocata Alper
Original Assignee
As Savunma Sanayi̇ Teknoloji̇ Anoni̇m Şi̇rketi̇
Filing date
Publication date
Application filed by As Savunma Sanayi̇ Teknoloji̇ Anoni̇m Şi̇rketi̇ filed Critical As Savunma Sanayi̇ Teknoloji̇ Anoni̇m Şi̇rketi̇
Publication of TR2021005913A2 publication Critical patent/TR2021005913A2/tr

Links

Abstract

Bu buluş, askeri harp haberleşme sistemleri başlığı altında, saha uygulamasında bulunan askeri ve özel kuvvetler birimlerinin, pusuya düşmemesi, tehdit unsurlarının belirlenmesi ve saha güvenliğinin ve devriyelerinin sağlıklı biçimde sürdürülebilmesi, personel kaybının ortadan kaldırılmasını sağlayan bir uzaktan algılama sistemi (1) ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME BIR UZAKTAN ALGILAMA SISTEMI Teknik Alan Bu bulus, askeri harp haberlesme sistemleri basligi altinda, saha uygulamasinda bulunan askeri ve özel kuvvetler birimlerinin, pusuya düsmemesi, tehdit unsurlarinin belirlenmesi ve saha güvenliginin ve devriyelerinin saglikli biçimde sürdürülebilmesi, personel kaybinin ortadan kaldirilmasini saglayan bir uzaktan algilama sistemi ile Teknigin Bilinen Durumu Günümüzde, savunma sanayi amaçli, farkli özellik ve hassasiyette kullanilan birçok harp haberlesme sistemleri bulunmaktadir. Bunlardan bazilari topraga saplanarak hareket ve titresim algilayan, elde ettigi verileri çesitli haberlesme protokolleri kullanan telemetri sistemleri ile merkez bilgisayara yönlendiren sistemlerdir.
Mevcut sistemler sahada belirli bir oranda basari saglasa da, belirli saha kosullarinda askeri personelin 'özellikle taktik saha alaninda kullanimini zorlastiran hatta imkânsiz hale getiren kosullar ve teknik problemler bulunmaktadir; ot› Uzaktan hareket ve titresim algilayan mevcut sistemler duvar, karakol, kamp alani çevresi, havaalani, hastane ve cephanelik gibi sabit ve statik konuslanilmis bir alanda içeride bir izleme sistemi olan bir odada monitör edilerek kullanilmaktadir. Ancak bu sistemler statik bir savunma enstrümani seklinde kullanilsa da, taktik operasyonlarin uygulandigi magara çevresi, daglik araziler gibi altyapi ve tesisatin dinamik pusu sartlari içerisinde yetersiz kaldigi ortamlarda kullanilmaya zaman, personel kaybi riski bakimindan uygun degildir.
Mevcut sistemlerin sensor donanimlarinin birbirleri ile haberlesmesi kablo baglantilari ile yapilmaktadir. Bu durum sistemin kullanilacagi bölgede kablolari ve donanimlari gizlemek için belirli bir hat boyunca kazi yapilmasini gerektirmektedir. Ayrica mevcut sistem üzerindeki sensor modülleri birbirine kablo ile baglanti yapildiginda, baglanti kablolarindan biri ya da birkaçi hasar aldiginda sistemin tamaminin çalismasi kaçinilmaz olarak sekteye ugramaktadir. Taktiksel operasyonlarda kullanima uygun degildir.
QOOMhz araliginda radyo frekansi kullanarak çalismaktadir. Ancak taktik operasyonlarda tehdit unsurlarin Jammer kullanmasi ihtimali alici donanimin verilerini almasini engelleyecektir.
Uzaktan hareket ve titresim algilayan bazi mevcut sistemlerin bazilari hareket ve titresim aldiginda sistemine entegre olan gps data verilerini konum bilgisi olarak monitör odasina göndermektedir. Bu durum personelin tam olarak hangi konumda müdahale etmesi gerektigini anlamasini saglayan bir alt sistemdir.
Ancak gps data verilerinin dogal kosullar (olumsuz hava sartlari) veya Jammer Sistemleri tarafindan baglantisinin kesilmesi sistemin insan müdahalesi ihtiyaci sirasinda sekteye ugramasina ve kafa karisikligina neden olmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan TR2018/12496 numarali patent basvuru dokümaninda, bir güvenlik algilama sisteminden bahsedilmektedir. Ilgili basvuru dokümaninda, askeri harp haberlesme sistemleri basligi altinda, saha uygulamasinda bulunan askeri ve özel kuvvetler birimlerinin, pusuya düsmemesi, tehdit unsurlarinin belirlenmesi ve saha güvenliginin ve devriyelerinin saglikli biçimde sürdürülebilmesi, personel kaybinin ortadan kaldirilmasini saglayan bir yapilanmadan bahsedilmemektedir.
Sonuç olarak, yukarida anlatilan ihtiyaçlari karsilayacak çözümlerin konu hakkindaki yetersizligi nedeniyle ilgili teknik alanda bir gelistirme yapilmasi gerekli kilinmistir.
Bulusun Amaci Bulus, mevcut durumlardan esinlenerek olusturulup yukarida belirtilen olumsuzluklari çözmeyi amaçlamaktadir.
Bu bulusun amaci, askeri harp haberlesme sistemleri basligi altinda, saha uygulamasinda bulunan askeri ve 'özel kuvvetler birimlerinin, pusuya düsmemesi, tehdit unsurlarinin belirlenmesi ve saha güvenliginin ve devriyelerinin saglikli biçimde sürdürülebilmesi, personel kaybinin ortadan kaldirilmasini saglayan bir uzaktan algilama sisteminin ortaya koyulmasidir.
Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir ve bu nedenle degerlendirmenin de bu sekiller ve detayli açiklama göz `Önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Bulusun Anlasilmasina Yardimci Olacak Sekiller Sekil 1, bulusa konu olan sistemin sematik gösterimidir.
Sekil 2, bulusa konu olan sistemde yer alan algilama biriminin patlatilmis gösterimidir.
Sekil 3, bulusa konu olan sistemde yer alan algilama biriminin perspektif gösterimidir.
Parça Referanslarinin Açiklamasi 1. Uzaktan algilama sistemi 2. Merkezi kontrol birimi 3. Kontrol cihazi 4. Algilama birimi 401. Alt gövde 402. Ust gövde 403. Oring 404. Pim 405. Birincil tutturucu 406. Ikincil tutturucu 407. Civata 408. Kazik 409. Batarya 410. Titresim modülü 411. Ust kapak 412. GPS modülü 413. IR lazer modülü 414. PCB devre 415. Baglanti aparati Bulusun Detayli Açiklamasi Bu detayli açiklamada, bulusa konu olan sistemin (1) tercih edilen yapilanmalari, sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik olarak açiklanmaktadir.
Bu bulus, askeri harp haberlesme sistemleri basligi altinda, saha uygulamasinda bulunan askeri ve özel kuvvetler birimlerinin, pusuya düsmemesi, tehdit unsurlarinin belirlenmesi ve saha güvenliginin ve devriyelerinin saglikli biçimde sürdürülebilmesi, personel kaybinin ortadan kaldirilmasini saglayan bir uzaktan algilama sistemi (1) ile Sekil 1ide sematik gösterimi sunulan bulus konusu sistem (1); 0:› uzaktan kontrol ve komuta saglayan merkezi kontrol birimi (2), veya bunun gibi bir elektriksel donanim olan, görüntü isleme teknolojilerini (SLAM vb.) kullanarak görülemeyen lR lazer isimasini tespit eden ve bu tespit sayesinde havada, karadanve denizler üzerinde bulunan araçlarin (kara araçlari, uçak ve helikopterler, savas gemileri, insansiz hava araçlari, insansiz kara araçlari) harita üzerinde tam ve kesin koordinatlarini elde eden kontrol cihazi (3) ve o uzaktan hareket ve titresim algilayan, her biri birbiri ile degil direkt olarak merkezi kontrol birimi (2) ile kablosuz sekilde haberlesen ve bu sayede birkaçi hasar alsa bile digerleri bilgi göndermeye devam eden sensor donanimlarina sahip olan, o dinamik pusu, taktik ve taarruz amaçli kullanimlarda, sensor donanimlarinin telemetri baglantilari çalismadiginda, gömüldügü düzleme dik IR Lazer isini yayan, yaydigi bu isinin kontrol cihazi (3) tarafindan algilanmasini ve bu sayede hareketin veya titresimin fark edilmesini saglayan ve o personel tipi/ tank tipi mayin tasariminda olan ve tehdit unsurlarinin caymasini saglayarak hasar alimini engelleyen dis gövdeye sahip olan, o gps data verilerini konum bilgisi olarak merkezi kontrol birimine (2) gönderen, buna ek olarak gps data verilerinin dogal kosullar (olumsuz hava sartlari) veya Jammer sistemleri tarafindan baglantisinin kesilmesi ihtimaline karsilik yaymis oldugu dik IR Lazer isini vasitasiyla personelin kontrol cihazi (3) ile tehdit hareketlerinin nereden geldigini görmesini ve fark etmesini saglayan algilama birimi (4) içermektedir.
Uzaktan hareket ve titresim algilayan mevcut sistemler duvar, karakol, kamp alani çevresi, havaalani, hastane ve cephanelik gibi sabit ve statik konuslanilmis bir alanda içeride bir izleme sistemi olan bir odada monitör edilerek kullanilmaktadir. Sistemde (1) yer alan algilama birimi (4), hem mevcut sistemler gibi statik bir savunma enstrümani seklinde kullanilabilmekte, hem de taktik operasyonlarin uygulandigi magara çevresi, daglik araziler gibi altyapi ve tesisatin dinamik pusu sartlari içerisinde yetersiz kaldigi ortamlarda kullanilmaktadir. Bu sayede zaman ve personel kaybi riskleri ortadan kald irmaktadir.
Algilama biriminin (4) sensor donanimlarinin birbirleri ile haberlesmesi, mevcut teknolojilerin aksine kablo baglantisi ile yapilmamaktadir. Algilama birimine (4) ait sensor donanimlari birbiri ile degil, her biri merkezi kontrol birimi (2) ile haberlesmektedir. Bu durum sistemin (1) kullanilacagi bölgede kablolari ve donanimlari gizlemek için belirli bir hat boyunca kazi yapilmasi gerekliligini ortadan kaldirmaktadir.
Her bir donanim sadece donanim çapinda toprak altina veya 'üzerine konularak taktiksel olarak zaman kaybi yasamadan yerlestirilebilmektedir. Ayrica operasyon bölgelerindeki mevcut sistemlerin yasama ihtimali olan kablo baglantisi hasarina ugramamasi, sensorlerden bir ya da bir kaçi hasar alsa bile kalan sensorlerden veri akisinin devam etmesi sistemin (1) taktik kullanim ile ilgili avantajini öne çikarmaktadir.
Algilama birimi (4), uzaktan hareket ve titresim algilayan bazi mevcut sistemler gibi 433-900Mhz araliginda radyo frekansi kullanarak çalismaktadir. Ancak taktik operasyonlarda tehdit unsurlarin Jammer kullanmasi ihtimali alici donanimin verilerini almasini engelleyecektir. Algilama birimi (4), bu tarz durumlarda mevcut sistemlerin aksine, tüm iletisim baglantisi kesilse bile, yerlestirildigi bölgede hareket ve titresim algiladiginda dik IR lazer isinlari yaymaktadir. Söz konusu dik IR lazer isinlari kontrol cihazi (3) tarafindan algilanmakta ve bu sayede personel tehdit hareketlerinin nereden fark etmekte ve görmektedir.
Uzaktan hareket ve titresim algilayan bazi mevcut sistemlerin bazilari hareket ve titresim aldiginda sistemine entegre olan gps data verilerini konum bilgisi olarak monitör odasina göndermektedir. Bu durum personelin tam olarak hangi konumda müdahale etmesi gerektigini anlamasini saglayan bir alt sistemdir. Ancak gps data verilerinin dogal kosullar (olumsuz hava sartlari) veya Jammer sistemleri tarafindan baglantisinin kesilmesi, mvcut sistemlerin insan müdahalesi ihtiyaci sirasinda sekteye ugramasina ve kafa karisikligina neden olmaktadir. Algilama birimi (4), bu durumun yarattigi konum bilgisi karmasasini engellemek amaciyla, yerlestirildigi bölgede hareket ve titresim algiladiginda IR lazer isinlari yaymaktadir. Bu isinlar belirli bir bölgede konuslanmis olan personelin kontrol cihazi (3) tarafindan algilanmaktadir. Bu sayede personel tehdit hareketlerinin nereden geldigini fark etmekte ve görmektedir.
Kontrol cihazi (3), görüntü isleme teknolojilerini (SLAM vb.) kullanarak görülemeyen IR lazer isimasini tespit edebilmektedir. Bu sayede havada, karada ve denizler üzerinde bulunan araçlarin (kara araçlari, uçak ve helikopterler, savas gemileri, insansiz hava araçlari, insansiz kara araçlari) harita üzerinde tam ve kesin koordinatlar elde edilebilmektedir.
Algilama birimi (4), lR lazer isimasini tehdit unsurlarin fark etmesini engelleyecek sekilde gizli gerçeklestirmektedir.
Algilama birimi (4), sensor donanimlarinin tehdit unsurlari tarafindan fark edilmesi halinde hasara ugrama oranlarinin azaltilmasi için, personel tipi mayin, tank tipi mayin veya bubi tuzagi seklinde tasarimlara sahiplerdir.
Sekil 2 ve Sekil 3'te patlatilmis ve perspektif görünümleri sunulan algilama birimi (4) tercihen; içerisinde yer alan unsurlari muhafaza etmek amaciyla enjeksiyon veya talasli imalat ile 'üretilmis olan alt gövdeye (401), içerisinde yer alan unsurlari muhafaza etmek amaciyla enjeksiyon veya talasli imalat ile 'üretilmis olan ve alt gövde (401) ile birlesen 'üst gövdeye (402), alt gövdenin (401) 'üzerinde bulunan kanala yerlestirilen ve alt gövde (401) ile alt gövdenin (401) 'üzerinde bulunan deliklere yerlestirilen, düzgün montaji saglayarak alt gövde (401) ve 'üst gövdenin (402) montaj sirasinda ve sonrasinda kaymasini engelleyen pime (404), alt gövde (401) ve 'üst gövdenin (402) içerisinde yer alan birincil tutturucuya (405), alt gövde (401) ve 'üst gövdenin (402) içerisinde yer alan ikincil tutturucuya (406), alt gövde (401) ve üst gövdeyi (402) birincil tutturucu (405) ve ikincil tutturucuya (406) tutunarak birlestiren ve böylece algilama birimi (4) kasasinin olusmasini saglayan Civataya (407). metal veya polimer bir parça olan, algilama biriminin (4) topraga sabitlenmesini ve toprak altinda kaymadan çalismasini saglayan kaziga (408), belirli bir gerilimde çalisilmasi için gerekli olan elektrik enerjisini saglayan alt gövdenin (401) içerisindeki merkeze yerlestirilen ve titresim algilayan titresim modülüne (410), vasitasiyla monte edilen ve algilama biriminin (4) 'üst bölgesini olusturan `ust kontrol cihazina (3) belirli periyotlarla konum bilgisi gönderen GPS modülüne (412), görülemeyen frekans ve dalga boyunda lazer isini üreten IR lazer modülüne (413), üzerinde belirli frekanslarda telemetri modülleri, islemciler, entegreler, aktif ve pasif devre elemanlari bulunan, Radyo Frekansi ile haberlesme yapan, GPS Modülünün (412) ve IR Lazer Modülünün (413) belirli algoritmalarda çalistirilmasini saglayan gömülü sistem PCB devreye ( üzerine Civata (407) ile sabitlenen, üzerine yerlestirilen bataryanin (409) algilama birimi (4) içerisinde sabitlenmesini, güvenli çalismasini ve hasar almamasini saglayan ve metal veya polimer malzemeden üretilmis olan baglanti aparatina (415) sahiptir. kapak (411), Civata (407) vasitasi ile üst gövde (402) içerisindeki kanalara yerlestirilmis ikincil tutturucuya (406) baglanir. Algilama birimi (4), toprak altina ya da üstüne yerlestirildiginde, lR lazer modülünün (413) üretmis oldugu isimanin dis ortama rahat yayilmasi ve GPS modülünden (412) iletilen tam ve kesin koordinat bilgilerinin baglantinin kesilmeden gönderilebilmesi için bu donanimlar (412 ve 413) üst kapak (411) içerisine alinmistir.
Baglanti aparatlari ( ile monte edilmistir. Baglanti aparatlari ( üzerine hacim kazanmak ve montaji kolaylastirmak için yerlestirilmistir. Bataryalar (409), sarsintidan ve dis kosullardan etkilenmemek için, baglanti aparatlarinin (415) içerisine yerlestirilmistir. Bu islemler bittikten sonra, söz konusu alt montaj islemi, alt gövdenin (401) üzerindeki deliklerin içerisinde yer alan birincil tutturucuya (405) Civata (407) ile sabitleme yapilarak tamamlanmaktadir. Böylece alt gövdeye (401) rijit bir sekilde montaj saglanmistir. Titresim modülü (410) de alt gövdenin (401) içerisindeki merkeze yerlestirilmistir.
Donanimlarin montaji ve kablaji tamamlandiktan sonra, Oring (403) alt gövde (401) üzerindeki kanala sizdirmazlik saglamak amaciyla yerlestirilir. Alt gövde (401) üzerinde bulunan deliklere yerlestirilen ürünün düzgün montajlanmasi, alt gövde (401) ve üst gövdenin (402) montaj sirasinda ve sonrasinda kaymasini engelleyen pim (404) vasitasiyla gerçeklestirilir. Alt gövde (401), Oring'i (403) sikistirarak ve Civata (407) vasitasi ile üst gövdenin (402) iIgiIIi yerlerinde bulunan birincil tutturucuya (405) çektirilerek montajlanir.
Algilama biriminin (4), toprak altinda kaymadan çalismasini, topraga sabitlenmesini ve toprak altinda çalismasini saglayan kazik (408), metal veya polimer malzemeden üretilmistir. Kazik (408), siki geçme yöntemi ile alt gövdeye (401) montajlanir.

Claims (2)

ISTEMLER
1. Askeri harp haberlesme sistemleri basligi altinda, saha uygulamasinda bulunan askeri ve özel kuvvetler birimlerinin, pusuya düsmemesi, tehdit unsurlarinin belirlenmesi ve saha güvenliginin ve devriyelerinin saglikli biçimde sürdürülebilmesi, personel kaybinin ortadan kaldirilmasini saglayan bir uzaktan algilama sistemi (1) (1) olup, özelligi; 0:› uzaktan kontrol ve komuta saglayan merkezi kontrol birimi (2), 0:› personele ait olan, el kumandasi, IR dürbün, gözlük, uydu sistemleri, kamera veya bunun gibi bir elektriksel donanim olan, görüntü isleme teknolojilerini (SLAM vb.) kullanarak görülemeyen IR lazer isimasini tespit eden ve bu tespit sayesinde havada, karadanve denizler üzerinde bulunan araçlarin (kara araçlari, uçak ve helikopterler, savas gemileri, insansiz hava araçlari, insansiz kara araçlari) harita üzerinde tam ve kesin koordinatlarini elde eden kontrol Cihazi (3) ve 0 uzaktan hareket ve titresim algilayan, her biri birbiri ile degil direkt olarak merkezi kontrol birimi (2) ile kablosuz sekilde haberlesen ve bu sayede birkaçi hasar alsa bile digerleri bilgi göndermeye devam eden sensor donanimlarina sahip olan, o dinamik pusu, taktik ve taarruz amaçli kullanimlarda, sensor donanimlarinin telemetri baglantilari çalismadiginda, gömüldügü düzleme dik IR Lazer isini yayan, yaydigi bu isinin kontrol cihazi (3) tarafindan algilanmasini ve bu sayede hareketin veya titresimin fark edilmesini saglayan ve o personel tipii' tank tipi mayin tasariminda olan ve tehdit unsurlarinin caymasini saglayarak hasar alimini engelleyen dis gövdeye sahip olan, o gps data verilerini konum bilgisi olarak merkezi kontrol birimine (2) gönderen, buna ek olarak gps data verilerinin dogal kosullar (olumsuz hava sartlari) veya Jammer sistemleri tarafindan baglantisinin kesilmesi ihtimaline karsilik yaymis oldugu dik IR Lazer isini vasitasiyla personelin kontrol cihazi (3) ile tehdit hareketlerinin nereden geldigini görmesini ve fark etmesini saglayan algilama birimi (4) içermesidir.
2. istem 1'e uygun bahsedilen sistem (1) olup, özelligi; içerisinde yer alan unsurlari muhafaza etmek amaciyla enjeksiyon veya talasli imalat ile 'üretilmis olan alt gövdeye (401), içerisinde yer alan unsurlari muhafaza etmek amaciyla enjeksiyon veya talasli imalat ile üretilmis olan ve alt gövde (401) ile birlesen üst gövdeye (402), alt gövdenin (401) 'üzerinde bulunan kanala yerlestirilen ve alt gövde (401) ile üst gövdenin (402) birlesme bölgesinde sizdirmazligi saglayan Oring'e (403)i alt gövdenin (401) üzerinde bulunan deliklere yerlestirilen, düzgün montaji saglayarak alt gövde (401) ve üst gövdenin (402) montaj sirasinda ve sonrasinda kaymasini engelleyen pime (404), alt gövde (401) ve 'üst gövdenin (402) içerisinde yer alan birincil tutturucuya (405), alt gövde (401) ve üst gövdenin (402) içerisinde yer alan ikincil tutturucuya (406), alt gövde (401) ve üst gövdeyi (402) birincil tutturucu (405) ve ikincil tutturucuya (406) tutunarak birlestiren ve böylece algilama birimi (4) kasasinin olusmasini saglayan civataya (407), metal veya polimer bir parça olan, algilama biriminin (4) topraga sabitlenmesini ve toprak altinda kaymadan çalismasini saglayan kaziga (408), belirli bir gerilimde çalisilmasi için gerekli olan elektrik enerjisini saglayan alt gövdenin (401) içerisindeki merkeze yerlestirilen ve titresim algilayan titresim modülüne (410), vasitasiyla monte edilen ve algilama biriminin (4) üst bölgesini olusturan üst üst kapagin (411) içerisine monte edilen ve merkezi kontrol birimi (2) ve/veya kontrol cihazina (3) belirli periyotlarla konum bilgisi gönderen GPS modülüne (412), üst kapagin (411) içerisine monte edilen ve kendisine gelen komutlara göre görülemeyen frekans ve dalga boyunda lazer isini üreten IR lazer modülüne (413), üzerinde belirli frekanslarda telemetri modülleri, islemciler, entegreler, aktif ve pasif devre elemanlari bulunan, Radyo Frekansi ile haberlesme yapan, GPS Modülünün (412) ve IR Lazer Modülünün (413) belirli algoritmalarda çalistirilmasini saglayan gömülü sistem PCB devreye ( üzerine Civata (407) ile sabitlenen, üzerine yerlestirilen bataryanin (409) algilama birimi (4) içerisinde sabitlenmesini, güvenli çalismasini ve hasar almamasini saglayan ve metal veya polimer malzemeden üretilmis olan baglanti aparatina (415) sahip olan algilama birimi (4) içermesidir.
TR2021/005913 2021-04-01 Bi̇r uzaktan algilama si̇stemi̇ TR2021005913A2 (tr)

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021005913A2 true TR2021005913A2 (tr) 2021-06-21

Family

ID=

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10907940B1 (en) Deterrent for unmanned aerial systems using data mining and/or machine learning for improved target detection and classification
US9513371B2 (en) Ground survey and obstacle detection system
AU2013201646B2 (en) Emergency services system and method
Ali et al. Military operations: Wireless sensor networks based applications to reinforce future battlefield command system
CA2662299C (en) A method and system for extending operational electronic range of a vehicle
CN106291592A (zh) 一种小型无人机的对抗系统
Faughnan et al. Risk analysis of unmanned aerial vehicle hijacking and methods of its detection
KR20180130464A (ko) 드론 기반의 능동 방어 시스템
US20150363738A1 (en) System for remotely monitoring well sites
US10279908B2 (en) Border surveillance and tagging unauthorized targets using drone aircraft and sensors
US8573529B2 (en) Standoff detection of motion and concealed unexploded ordnance (UXO)
JP2007500094A (ja) 密着型定期旅客機防御(cad)システム
KR102237407B1 (ko) 3d 센서 탑재형 dgnss 기반 드론을 이용한 교량 시설물 유지관리 시스템
Pragadeswaran et al. Certain investigation on military applications of wireless sensor network
RU183683U1 (ru) Боевая машина технической разведки
ES2240654T3 (es) Sistema y procedimiento para la defensa y la deteccion de amenazas por laser y de objetos submarinos para vehiculos.
TR2021005913A2 (tr) Bi̇r uzaktan algilama si̇stemi̇
US20150206403A1 (en) Method and system for advanced electronic border security
KR20080094708A (ko) 위협을 감지하는 방법
Goppert et al. Numerical analysis of cyberattacks on unmanned aerial systems
Prabhu et al. Enhanced battlefield surveillance methodology using wireless sensor network
Vellingiri et al. Multiple sensor based human detection robots: A review
RU2558666C2 (ru) Многопозиционный комплекс с автономными радиолокационными терминалами и гидроакустическими зондами для мониторинга надводного, подводного и воздушного пространства акваторий
US20060033617A1 (en) Perimeter security
RU125721U1 (ru) Береговая пространственно распределенная многопозиционная радиолокационная станция с автономными радиолокационными терминалами для мониторинга акваторий