TR201911505A1 - Hayvanlar i̇çi̇n ki̇li̇tlenebi̇len i̇ntramedullar pi̇n si̇stemi̇ - Google Patents

Hayvanlar i̇çi̇n ki̇li̇tlenebi̇len i̇ntramedullar pi̇n si̇stemi̇ Download PDF

Info

Publication number
TR201911505A1
TR201911505A1 TR2019/11505A TR201911505A TR201911505A1 TR 201911505 A1 TR201911505 A1 TR 201911505A1 TR 2019/11505 A TR2019/11505 A TR 2019/11505A TR 201911505 A TR201911505 A TR 201911505A TR 201911505 A1 TR201911505 A1 TR 201911505A1
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
animals
tibia
lockable
intramedullary
pin
Prior art date
Application number
TR2019/11505A
Other languages
English (en)
Inventor
Gözükara Ali̇
Atak Fati̇h
Original Assignee
Efa Veterinerlik Hizmetleri Tic Ltd Sti
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Efa Veterinerlik Hizmetleri Tic Ltd Sti filed Critical Efa Veterinerlik Hizmetleri Tic Ltd Sti
Priority to TR2019/11505A priority Critical patent/TR201911505A1/tr
Priority to PCT/TR2020/050290 priority patent/WO2021021041A1/en
Publication of TR201911505A1 publication Critical patent/TR201911505A1/tr

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B17/00Surgical instruments, devices or methods, e.g. tourniquets
    • A61B17/56Surgical instruments or methods for treatment of bones or joints; Devices specially adapted therefor
    • A61B17/58Surgical instruments or methods for treatment of bones or joints; Devices specially adapted therefor for osteosynthesis, e.g. bone plates, screws, setting implements or the like
    • A61B17/68Internal fixation devices, including fasteners and spinal fixators, even if a part thereof projects from the skin
    • A61B17/72Intramedullary pins, nails or other devices

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Orthopedic Medicine & Surgery (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Neurology (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Surgical Instruments (AREA)
  • Fodder In General (AREA)

Abstract

Buluş konusu, hayvanlardaki travmatik, patolojik veya doğmasal sorunlar nedeni ile meydana gelen uzun hat (diafizer) kırıklarında kullanılmak üzere hayvanlar için geliştirilen kilitlenebilen intramedullar pin sistemi ile ilgilidir Buluş özellikle, tıbbi medikal sahada başta kedi ve köpek grupları olmak üzere, dört ayaklı hayvanlar için tasarlanmış olup, özellikle uzun kemiklerden kaynaklı fonksiyonel kayıpları tamamen absorbe edebilmek için geliştirilmiştir.

Description

TARIFNAME HAYVANLAR IÇIN KILITLENEBILEN INTRAMEDULLAR PIN SISTEMI Teknik Alan Bulus konusu, hayvanlardaki travmatik, patolojik veya dogmasal sorunlar nedeni ile meydana gelen uzun hat (diafizer) kIEEllarIda kullanlilîlnak üzere hayvanlar için gelistirilen kilitlenebilen intramedullar pin sistemi ile ilgilidir.
Bulus özellikle, tEEbI medikal sahada basta kedi ve köpek gruplarlîblmak üzere, dört ayaklEhayvanlar için tasarlanmlSl olup, özellikle uzun kemiklerden kaynakllîl fonksiyonel kayßlarlîtamamen absorbe edebilmek için gelistirilmistir. Önceki Teknik Genellikle kedi ve köpek gruplarIda olmak üzere, dört ayaklühayvanlarda zaman zaman travmatik, patolojik veya dogmasal sorunlar nedeni ile uzun hat (diafizer) klIIJZlIarEblusmaktadEl Mevcut teknikte dört ayaklühayvanlardaki diafizer klEIJZlIarIda tüm dünya genelinde standart pin ve plaklama yöntemleri ile bütünlük saglanarak klIIE iyilesmeleri saglanmaya çallgllßcaktadlîl Hayvanlardaki uzun kemiklerin dogrusal baslISl açlEarII insandakilere göre farkllîlolmasü kemik korteks yapührII yine insandakilere göre farklEblmaslZl/e hayvanlardaki biyomekanik sel yapüêrEhedeni ile insanlar için üretilmekte olan plak ve pin sistemlerinin hayvanlarda kullanüîlda basarlîlalde edilememektedir. DolaylâlEile insanlar için üretilmis olan pin sistemlerinin hayvanlarda kullanüîlnasla olanak yoktur.
Ilaveten, hayvanlar opere edildikten hemen sonra, opere edildikleri uzuvlarIlZI kullanma egilimi gösterirler. Hayvanlarü stabil tutma ve/veya atel ile hareketlerini kEEEIama imkânüioktur. Bu yüzden operasyon soraslîilizvun hemen kullanüêbilmesi için uzun kemik üzerine gelen tüm yönlerdeki yüklenmelerin tolere edilebilecegi ve özellikle distal fragmentlerde rotasyonel hareketleri tam engelleyerek kemik kaynamasIElengelleyici faktörler ortadan kaldElErak, kaynama dokusu olusumunun tamamlanmasla kadar ki süreci tümü ile tasüabilen ve böylece hayvanI operasyon sonrasEliemen uzvunu kullanmasIa müsaade eden bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadlîl Teknigin bilinen durumunda veteriner hekimler tarafIdan dört ayakli] hayvanlardaki diafizer klEEIarIda steinmann veya schanz pinleri kullanüînaktadlîl Bahsedilen bu pinler, distal kilitleme olanagEksunmadEglZIgibi dairesel ve düz hat formuna sahiptirler. Böyle bir forma sahip olmalarlîldistal fragmentdeki fiksasyonu saglamadEgEl gibi, biyomekanik aks yönünde de olamamaktadlEl Bu yüzden, kIBJZl iyilesmesi olusamamakta ya da fonksiyonel kayülar meydana gelmektedir. AyrEla bu tür pinler uygulandElglarEbölgeye göre, femurda ise siyatik balelÇltibia da ise eklem hasarlÇlhumerusta ise bicep tendon hasarlZl olusturmasEl gibi kaçIIJIl'naz komplikasyonlar olusturmaktadlIl Komplikasyonlar nedeni ile hastanI kemik iyilesmesi gecikirken, kas artrofi ve ya sinir ile tendon hasarlarIa yol açabilme olasmlgldan dolayElJzuv kayülarü gibi süreçler söz konusu olabilmektedir.
Günümüzde, dünya genelinde hayvanlar için kilitlenebilen pin sistemi bulunmamaktadlîl Var olan sistemler insan için gelistirilmis olup, söz konusu bulusumuz çallgi'na sistemi, ölçüsel geçisler ve biyomekanik tasar& özellikleri gibi farklEIJlEIara sahiptir.
Sonuç olarak, yukarIa da bahsedildigi gibi diafizer klEIJZllarIda birçok cerrahi tedavi yöntemi uygulanmaktadlîl Fakat yaplßn arastlîmalar sonucunda, hayvanlar. kEla süre içerisinde aktif yasamlarIa geri dönmelerini saglayabilen hayvanlar için kilitlenebilen intramedullar pin sistemi gibi bir sisteme iliskin bir sistem ya da patent müracaatIa rastlanElEnamlSltlEl Bulusun AmacEl Bulus, yukarIa belirtilen mevcut teknikte var olan problemleri çözme amaclEIa, kedi ve köpek gruplarübasta olmak üzere dört ayaklühayvanlarl uzun kemiklerinin parçallZi/eya tekli kIIIEnalarIda kemigin sabitlenerek kaynamasIIZI saglayan, hayvanlardaki biyomekanik ve statik yüklenme kuvvetlerine tam uyumlu, hayvanlar için kilitlenebilen intramedullar pin sistemi ile ilgilidir.
Bulusun amacü tam uyumlu yaplgüsayesinde hayvanlardaki biyomekanik ve statik yüklenme kuvvetlerinin dengelenmesiyle diafizer klIIEllarI çok klâla süre içerisinde iyileserek hayvanlari operasyon sonrasIda hemen uzvunu kullanmasIa müsaade edip, aktif yasamlarIa geri dönmelerini saglamaktlîl Bulusun bir baska amacü kullanüên yöntem ile özellikle uzun kemiklerden kaynaklEfonksiyonel kalelarEtamamen absorbe edebilmektir.
Elde edilen bulus sayesinde, dört ayaklEihayvanlarI uzun kemiklerinde meydana gelen parçaIElveya tekli kIEJIirialarI bütünlügü daha hEIElve etkili bir sekilde saglanacak, fonksiyonel kaleIarI önüne geçilecektir.
Bulusun DetaylEAçERlamasEl Bu bulusun amacIa ulasmak için, basta kedi ve köpek gruplarEbasta olmak üzere dört ayaklEhayvanIarda herhangi bir nedenle olusan diafizer defektlerin rekonstrüksiyonunda kullanl]]i`nak üzere hayvanlar için gelistirilen kilitlenebilen intramedullar pin sistemi ve bilesenleri ekli sekillerle gösterilmistir.
Bu sekillerden; Sekil 1 - Femur pini tam yandan görünümü Sekil 2 - Femur ve humerus pinindeki intramedullar kanal açügnmaslîl Sekil 3 - Femur ve humerus intramedullar beslenme kanalEI Sekil 4 - Femur ve humerus pini alt oblik görünümü Sekil 5 - Tibia pinindeki AP (anteroposterior) açlgllîl Sekil 6 - Tibia pinindeki intramedullar beslenme kanallîl Sekil 7 - Tibia pinindeki crista dönüs açlglü Referans Numaralarü Kilitli kompresyonel vida deligi Intramedullar kanal açüianmaslîl Intramedullar beslenme kanaIIZI Intramedullar kanal temas yüzeyi Tibia AP (anteroposterior) açlêlü Crista dönüs açlâllîl Hayvanlar için gelistirilen kilitlenebilen intramedullar pin sistemi basllîla; kilitli kompresyonel vida deligi (1), intramedullar beslenme kanaIE(3) ve eminentia kilit vida alanEdan (7) unsurlarIElçermektedir. Bulus konusu olan hayvanlar için kilitlenebilen intramedullar pin sistemi Sekil 2'de yer alan intramedullar kanal açlEinmasIJZ) ve Sekil 4'de yer alan intramedullar kanal temas yüzeyi (4) içermesi ile bahsedilen pin sisteminin femur ve humerus kemiklerinde kullanüiü Sekil 5'de yer alan tibia AP açlâllZKS) ve Sekil 7'de yer alan crista dönüs açlgllîqö) içermesi ile bahsedilen pin sisteminin tibia kemiginde kullaniEwIEl mümkün küîlnaktadlîl Femur, humerus ve tibia pinlerinde yer alan kilitli kompresyonel vida deligi (1), klEIJZI hattEkompresyonunu saglayan kilitli kompresyonel vida kullanlBiElçin pin üzerinde bulunmaktadlîl Kilitli kompresyonel vidanI kilitli kompresyonel vida deligine (1) montajlanmasIEla klEIJZI hattlîbperason esnasIda tam fikse edilerek femur üzerine gelen tüm yükler korteksten kortekse dogru iletilmektedir. Femur veya humerus giris noktasüle hat arasIdaki açEIBanma olan intramedullar kanal açÜEnmasüZ) 7° ile 9° arasIda degisiklik göstermektedir. Femur, humerus ve tibia pinlerindeki intramedullar beslenme kanalEKB), kemik içerisindeki kemik iligi SES!“ geçisini saglamaktadlîl Femur ve humerus pininde yer alan intramedullar kanal temas yüzeyi (4), pinin kemigin iç yüzeyine tam olarak konumlandmnaslüsaglamaktadlîl Intramedullar kanal temas yüzeyi (4) 0,2 mikron titanyum kaplama ile sertlestirilmis ve pürüzlendirilmis kemik Içi tutunma alanIEl Tibia pininde yer alan tibia AP açlElE(5) tibia kemiginin eklem yüzeyi ile saft arasIdaki açüanma olup, 9° ile 13° arasIda degisiklik göstermektedir. Tibia pininde yer alan crista dönüs açEEl(6) dört ayaklEI hayvanlara özgü olup, tibia kemiginin dßla dogru yaptEglZüönüs açlElIlEve 2,55° ile 3,45° arasIda degisiklik göstermektedir. Eminentia Interkondilaris anatomi olarak anterior tibial spinanI ön ve Iateralindeki konum olup, ön çapraz bag (ÖÇB) patalojileriyle birliktedir. Femur, humerus ve tibia pinlerinin eminentia ile irtibatlanmasla yardlIhcü/ida eminentia kilit vida alanE(7) bulunmaktadEl Femur kemigi için tasarlanan pinlerin boyutlarEl3 mm-4 mm-6 mm-8 mm mm-220 mm-23O mm uzunluklarIda olmak üzere bahsedilen kemiklerin yapßlla uygun olarak farklüölçülerde üretilmektedir. Femur kemikleri için tasarlanan pinler, kedi ve köpek gruplarübasta olmak üzere dört ayaklEl hayvanlari femur kemiklerinin distal 1/3 alanIda AP yönünde 5 derecelik egime sahip olup, femur kemiklerindeki tam anatomik aksIa karsEEllE gelmektedir. Distal ve proksimal kilitleme sistemleri çivilerin degisken çaplarEille uyumlu olup, maksimum yük tasli-:ha kapasitesine sahip gövde formunda islenmektedir.
Humerus kemigi için tasarlanan humerus pininin boyutlarlZB mm-4 mm-6 mm- uzunluklarIda olmak üzere humerus kemigi yaplElIa uygun farkllîlölçülerde üretilmektedir. Humerus pini ise kedi ve köpek gruplarEbasta olmak üzere dört ayaklElhayvanlarI humerus döngüsel intramedullar yapIErIa uygun tam olarak ölçeklendirilmistir. Humerus pini, kendi ekseni etrafIda 4 derece dönüs yaparken aynü zamanda distal 20mm'lik alanda 3 derece AP yönde açüîlinmaktadlîl Tibia kemigi için tasarlanan tibia pininin boyutlarEB mm-4 mm-6 mm-8 mm uzunluklarIda olmak üzere tibia kemigi yaplElIa uygun farkli] ölçülerde üretilmektedir. Tibia pinlerinde özellikle kedi ve köpek grubu hayvanlar. tibia giris noktasEile medullar hat arasIdaki açüanma 7° olup, bu açldeçisi çivinin 1/3 proksimalinde yer almaktadlEl Distal ve proksimal kilitleme sistemleri çivilerin degisken çaplarElle uyumlu olup, maksimum yük tasüia kapasitesine sahip gövde formunda islenmektedir. mm-150 mm-17O mm uzunluklarIda olmak üzere tibia kemigi yaplEIIa uygun farklüölçülerde üretilebilecek sekilde tasarlanmlîsltlîl Tibia pinlerinde özellikle kedi ve köpek grubu hayvanlar. tibia giris noktasElle medullar hat arasIdaki açüânma 7° olup, bu açEgeçisi çivinin 1/3 proksimalinde yer almaktadEl Distal ve proksimal kilitleme sistemleri çivilerin degisken çaplarlîlile uyumlu olup, maksimum yük taslüia kapasitesine sahip gövde formunda islenmektedir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Bulus, hayvanlar için gelistirilen kilitlenebilen intramedullar pin sistemi olup, karakterize edici özelligi; en az bir adet kilitli kompresyonel vida deligi (1), en az bir adet eminentia kilit vida alanlZ(7) içermesidir. . Istem 1'e uygun hayvanlar için gelistirilen kilitlenebilen intramedullar pin sistemi olup, karakterize edici özelligi; en az bir adet intramedullar kanal açühnmaslîlü), en az bir adet sertlestirilmis ve pürüzlendirilmis kemik içi tutunma alanüblan intramedullar kanal temas yüzeyi (4) içermesidir. . Istem 1'e uygun hayvanlar için gelistirilen kilitlenebilen intramedullar pin sistemi olup, karakterize edici özelligi; en az bir adet tibia AP (anteroposterior) açElüS), en az bir adet crista dönüs açlâlüö), içermesidir. . Istem 2'ye uygun intramedullar kanal açißnmasüQ) olup, karakterize edici özelligi; 7°-9° arasIda olmasIIEl . Istem 3'e uygun tibia AP (anteroposterior) açElEdS) olup, karakterize edici özelligi; 9°-13° arasIda olmasIIEl . Istem 3'e uygun crista dönüs açlgllîl(6) olup, karakterize edici özelligi; 2,55°-3,45° arasIda olmasllîl
TR2019/11505A 2019-07-30 2019-07-30 Hayvanlar i̇çi̇n ki̇li̇tlenebi̇len i̇ntramedullar pi̇n si̇stemi̇ TR201911505A1 (tr)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/11505A TR201911505A1 (tr) 2019-07-30 2019-07-30 Hayvanlar i̇çi̇n ki̇li̇tlenebi̇len i̇ntramedullar pi̇n si̇stemi̇
PCT/TR2020/050290 WO2021021041A1 (en) 2019-07-30 2020-04-08 Lockable intramedullary pin system for animals

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/11505A TR201911505A1 (tr) 2019-07-30 2019-07-30 Hayvanlar i̇çi̇n ki̇li̇tlenebi̇len i̇ntramedullar pi̇n si̇stemi̇

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201911505A1 true TR201911505A1 (tr) 2021-02-22

Family

ID=74229762

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2019/11505A TR201911505A1 (tr) 2019-07-30 2019-07-30 Hayvanlar i̇çi̇n ki̇li̇tlenebi̇len i̇ntramedullar pi̇n si̇stemi̇

Country Status (2)

Country Link
TR (1) TR201911505A1 (tr)
WO (1) WO2021021041A1 (tr)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5489284A (en) * 1994-07-15 1996-02-06 Smith & Nephew Richards Inc. Cannulated modular intramedullary nail
US7008425B2 (en) * 1999-05-27 2006-03-07 Jonathan Phillips Pediatric intramedullary nail and method
US8435238B2 (en) * 2004-10-05 2013-05-07 Michigan State University Devices and methods for interlocking surgical screws and nails
US8758345B2 (en) * 2006-09-22 2014-06-24 Christopher G. Sidebotham Interlocking nail geometry and method of use

Also Published As

Publication number Publication date
WO2021021041A1 (en) 2021-02-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Hanel et al. Wrist fractures
Clare et al. Shoulder arthrodesis
US8696716B2 (en) Fixation and alignment device and method used in orthopaedic surgery
EP2282689B1 (en) Apparatus for proximal humeral fracture repair
Bottlang et al. Dynamic stabilization of simple fractures with active plates delivers stronger healing than conventional compression plating
Bhaskar Treatment of long bone fractures in children by flexible titanium elastic nails
Fattoretto et al. The treatment of complex proximal humeral fractures: analysis of the results of 55 cases treated with PHILOS plate
Wang et al. Closed/open reduction and titanium elastic nails for severely displaced proximal humeral fractures in children
Schwandt et al. Locking compression plate fixation of radial and tibial fractures in a young dog
Taleb et al. Minimally invasive osteotomy for distal radius malunion: a preliminary series of 9 cases
Lam et al. Distal radius fractures: what cannot be fixed with a volar plate?—the role of fragment-specific fixation in modern fracture treatment
Ozturkmen et al. Closed reduction and percutaneous lateral pin fixation in the treatment of displaced supracondylar fractures of the humerus in children
RU128482U1 (ru) Фиксатор для остеосинтеза переломов проксимальной части бедренной кости
TR201911505A1 (tr) Hayvanlar i̇çi̇n ki̇li̇tlenebi̇len i̇ntramedullar pi̇n si̇stemi̇
RU2578833C1 (ru) Способ оперативного лечения остеонекроза головки бедренной кости
Izumisawa et al. axial correction of pes varus by transverse-opening wedge osteotomy and t-plate fixation with beta-tricalcium phosphate (β-tcp) transplantation in Dachshunds
Zderic et al. Angular stable locking in a novel intramedullary nail improves construct stability in a distal tibia fracture model
Scott et al. Scapula and Shoulder Joint
Ranatunga et al. Treament of tibial plateau Schatzker Type VI fractures with the Ilizarov technique using ring external fixators across the knee: a retrospective review
Basha et al. Elastic plate osteosynthesis by long plate working length using locking compression plates as plate-rod constructs for the treatment of unstable diaphyseal femoral fractures in dogs
Saluja et al. COMPARATIVE STUDY OF PATELLAR TENDON BEARING PLASTER VERSUS INTERLOCKING NAILING FOR CLOSE TIBIAL SHAFT FRACTURE IN ADULT
RU2524777C2 (ru) Способ закрытой репозиции переломов хирургической шейки плечевой кости с остеосинтезом пучком напряженных спиц
Scott et al. Forelimb fractures
Sharma et al. Fixation of distal end femoral fracture in dogs with arrow pinning: a case report
Shah et al. TO EVALUATE THE CLINICAL, RADIOLOGICAL AND FUNCTIONAL OUTCOME OF AN OPERATIVE TECHNIQUE OF MINIMAL INVASIVE PLATE OSTEOSYNTHESIS (MIPO) FOR HUMERAL SHAFT FRACTURES