TR201907948T4 - Poli(ADP-riboz)polimeraz (PARP) inhibitörleri olarak amid ile ornatılmış indazoller. - Google Patents

Poli(ADP-riboz)polimeraz (PARP) inhibitörleri olarak amid ile ornatılmış indazoller. Download PDF

Info

Publication number
TR201907948T4
TR201907948T4 TR2019/07948T TR201907948T TR201907948T4 TR 201907948 T4 TR201907948 T4 TR 201907948T4 TR 2019/07948 T TR2019/07948 T TR 2019/07948T TR 201907948 T TR201907948 T TR 201907948T TR 201907948 T4 TR201907948 T4 TR 201907948T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
inhibitors
agents
combination
cancer
compounds
Prior art date
Application number
TR2019/07948T
Other languages
English (en)
Inventor
Maria Ontoria Ontoria Jesus
Scarpeli Rita
Schultz-Fademrecht Carsten
Jones Philip
Original Assignee
Msd Italia Srl
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Msd Italia Srl filed Critical Msd Italia Srl
Publication of TR201907948T4 publication Critical patent/TR201907948T4/tr

Links

Landscapes

  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Abstract

Mevcut buluş, formülün I bileşiklerinin kombinasyonlarıyla; ve kanser, inflamatuar hastalıkları, reperfüzyon yaralanmaları, iskemik vakalar, felç, böbrek yetmezliği, kardiyovasküler hastalıklar, kardiyovasküler hastalıklar dışındaki vasküler hastalıklar, diyabet, nörodejeneratif hastalıklar, retroviral enfeksiyon, retinal hasar ve cilt yaşlanması ve UV-indüklenmiş cilt yaralanmalarının tedavisine yönelik kullanılan diğer antikanser ajanlarıyla ilgilidir.

Description

TARIFNAME POLI(ADP-RIBOZ)POLIMERAZ (PARP) INHIBITÖRLERI OLARAK AMID iLE ORNATILMIS INDAZOLLER Mevcut bulus, önceden poli(ADP-riboz)sentaz ve poli(ADP-ribozil) transferaz olarak bilinen poli(ADP-riboz)polimeraz (PARP) enzim inhibitörleri olan amid ile ornatilmis indazoller ile ilgilidir. Mevcut bulusun bilesikleri, DNA-onarim yollarinda spesifik bozukluklar olan tümörlerde mono-terapi ve antikanser ajanlari ve radyo terapi gibi DNA'ya hasar veren bazi ajanlarin pekistiricileri olarak kullanilir. Mevcut bulusun bilesikleri ayrica hücre nekrozu (felç ve miyokardiyal enfarktüste) düsürmeye, inflamasyonu ve doku hasarlarini asagi regüle etmeye, retroviral enfeksiyonlarin tedavi edilmesine ve kemoterapi toksisitesine karsi koruma saglamaya yönelik kullanilir.
POIi(ADP-riboz) polimeraz (PARP), PARP katalitik bölgelerini içeren on sekiz proteinin PARP-3, tankiraz-i, tankiraz-2, vauItPARP ve TiPARP içerir. Kurucu üye olan PARP-1 üç bölgeden meydana gelir: iki çinko parmagini içeren bir amino (N)-terminal DNA- baglanma bölgesi (DBD), otomodifikasyon bölgesi ve karboksi (C)-terminal katalitik bölgesi.
PARP, NAD*'yi, topoizomeraz, histon ve PARP dahil olmak üzere hedef proteinler üzerinde uzun ve dallanmis ADP-riboz polimerleri olusturmak üzere nikotinamid ve ADP-riboza bölen nükleer ve sitoplazmik enzimlerdir (Biochem. Biophys. Res.
POIi(ADP-ribozilasy0n), DNA onarimi, gen transkripsiyonu, hücre döngü ilerlemesi, hücre ölümü, kromatin fonksiyonlari ve genomik stabilite dahil birçok biyolojik proseste görülmüstür.
PARP-1 ve PARP-2'nin katalitik aktivitesinin, DNA iplik kopmalari ile hizli bir sekilde hasarina yanit olarak PARP-1, tekli ve çiftli DNA çentiklerine baglanir. Normal fizyolojik kosullarda minimal PARP aktivitesi vardir fakat DNA'nin hasar görmesi üzerine PARP aktivitesinin 500 kata kadar hizli aktivasyonu meydana gelir. Hem PARP-1 hem de PARP-2, çentik sensörleri olarak görev yapan DNA iplik kesintilerini saptar ve transkripsiyonu durdurmak üzere hizli sinyal saglar ve hasarli bölgede DNA onarimi için gereken enzimleri kullanir. Radyoterapi ve kanser terapisine yönelik birçok kemoterapötik yaklasim,, DNA hasarinin indüklemesiyle harekete geçtiginden PARP inhibitörleri, kanser tedavisi için kemo- ve radyo sentezleyici olarak kullanilir. PARP inhibitörlerinin, radyo sentezleyici hipoksik tümör hücrelerinde etkili oldugu rapor PARP'in birçok biyolojik etkisi, hedef proteinlerin özelliklerini ve fonksiyonunu etkileyen bu poli(ADP-ribozilasyon) prosesi; poli(ADP-ribozile) proteinlerden alindiginda farkli hücresel etkiler birakan PAR oligomerleri; fonksiyonel kompleksler olusturmak üzere PARP'in nükleer proteinler ile fiziksel birlesimi; ve hücresel seviyenin NAD* substratina DNA onariminda bulunmasinin yani sira PARP ayni zamanda hücre ölümünün bir aracisi olarak görev yapabilir. Iskemi ve reperfüzyon yaralanmasi gibi patolojik vakalarda kapsamli aktivasyonu, hücre içi NAD* eksilmesi ile sonuçlanabilir ve bu durum, birçok NAD+ bagimli metabolik yollarin bozulmasina yol açabilir ve hücre ölümü aktivasyonunun bir sonucu olarak NAD+ seviyeleri büyük oranda düsmüstür. Kapsamli PARP aktivasyonu, büyük bir DNA hasarindan muzdarip olan hücrelerde NAD*'nin ciddi bir sekilde düsmesine yol açar. Poli(ADP-ribozun) kisa yari ömrü, poli(ADP-riboz) olustugunda hizli bir devir hizi ile sonuçlanir ve temel olarak aktif poli(ADP-riboz) glikohidrolaz (PARG) tarafindan hizli bir sekilde düsürülür. PARP ve PARG, büyük oranda NAD*'yi ADP-riboza dönüstüren bir döngü olusturur ve NAD+ ve ATP'nin normal seviyenin %20'sinin altina düsmesine neden olur. Bu tür bir senaryo özellikle oksijen mahrumiyeti, hücresel enerji verimini büyük oranda riske attiginda iskemi sirasinda zarar vericidir. Reperfüzyon sirasinda serbest radikal üretiminin, doku hasarinin majör nedeni oldugu düsünülmektedir. Iskemi ve reperfüzyon sirasinda birçok organda tipik olan ATP düsüsünün bir kismi, poli(ADP-riboz) döngüsü nedeniyle NAD+ eksikligi ile baglantili olabilir. Dolayisiyla PARP inhibisyonunun, hücresel enerji seviyesini korumasi ve böylelikle travmadan sonra iskemik dokularin yasama oranini artirmasi beklenir. PARP inhibitörleri olan bilesikler, felç, travma ve Parkinson hastaligi gibi nörolojik vakalar dahil olmak üzere PARP aracili hücre ölümünden kaynaklanan vakalarin tedavisi için kullanilir.
PARP inhibitörlerinin, BRCA-1 ve BRCA-2 eksik tümörlerin spesifik olarak öldürülmesi PARP inhibitörlerinin, sisplatin ve karboplatin (Cancer Chemother Pharmacol (1993) üzere antikanser ilaçlarinin etkisini artirdigi görülmüstür (Pharmacological Research inhibitörlerinin antitümör aktivitesini artirdigi görülmüstür ve bu durum in vivo PARP inhibitörlerinin, temozolomidin (TMZ) sitotoksik ve anti-proliferatif etkilerine görülmüstür. PARP inhibitörlerinin, Me0802(CH2)-Ieksitr0psin (Me-Lex) gibi selektif N3-adenin metilasyon ajanlari tarafindan indüklenmis nekrozu önledigi görülmüstür PARP inhibitörlerinin, radyasyon sentezleyicileri olarak görev yaptigi görülmüstür.
PARP inhibitörlerinin, radyo sentezleyici (hipoksik) tümör hücrelerinde etkili oldugu ve muhtemelen DNA iplik kopmalarini önleyebilmesi kapasitesi ile ve birçok DNA hasar sinyal yollarini etkileyebilmesi ile radyasyon terapisinden sonra tümör hücrelerinin, hasarlarinin olmasini önlemede etkili oldugu rapor edilmistir.
Ayni zamanda PARP inhibitörlerinin, akut ve kronik miyokardiyal hastaliklarin tedavisinde de yararli oldugu görülmüstür (bakiniz Pharmacological Research (2005) 52:34-43). Örnegin PARP inhibitörlerinin tek enjeksiyonunun, iskemi ve tavsanlardaki kalp veya iskelet kasi reperfüzyonu kaynakli enfarktüs boyutunu düsürdügü görülmüstür. Bu arastirmalarda tikanmadan bir dakika önce veya reperfüzyondan bir dakika sonra tek bir 3-amino-benzamid (10 mg/kg) enjeksiyonu, kalpteki (%32-42) enfarktüs boyutunda benzer düsüslere yol açarken baska bir PARP inhibitörü olan 1,5- dihidroksiizokuinolin (1 mg/kg) karsilastirilabilir derecede (%38-48) enfarktüs boyutunu düsürmüstür. Bu sonuçlar, PARP inhibitörlerinin, iskeletsel kas dokularinin iskemik kalp veya reperfüzyon yaralanmalarini kurtarabildiginin düsünülmesini mantikli kilar ((1997) rapor edilmistir.
PARP inhibitörlerinin, bazi vasküler hastaliklarin, septik sokun, iskemik yaralanma ve nörotoksisite tedavisinde yararli oldugu görülmüstür (Biochim. Biophys. Acta (1989) DNA'daki iplik kopmalarina yol açan oksijen radikali DNA hasari, PARP inhibitör arastirmalarinda görüldügü üzere bu hastalik vakasinin en önemli nedenidir (J.
PARP*in, hemorajik sokun patojenezinde de bir rol oynadigi görülmüstür (PNAS (2000) PARP inhibitörlerinin, inflamasyon hastaliklarinin tedavisi için yararli oldugu Ayni zamanda memeli hücrelerinin etkili retroviral enfeksiyonunun, PARP aktivitesinin inhibisyonu ile bloke edilebilecegi de görülmüstür. Rekombinant retroviral vektör enfeksiyonlarinin inhibisyonunun, birçok farkli hücre türünde meydana geldigi tedavisinde (WO 91/18591) ve antiviral terapilerde kullanilmak üzere gelistirilmistir.
In vitro ve in vivo deneyler, PARP inhibitörlerinin, Tip I diyabet ve diyabetik komplikasyonlar gibi otoimmün hastaliklarin tedavisine veya önlenmesine yönelik PARP inhibisyonunun, insan fibroblastlarinda yaslanma özelliklerinin görülmesini fonksiyonunun kontrol edilmesinde oynadigi rol ile ilgili olabilir (Nature Gen., (1999) 23(1):76-80).
Günümüzdeki PARP inhibitörlerinin büyük bir kismi, enzimin nikotinamid baglanma bölgesi ile etkilesime girer ve NAD*'a göre yarismali inhibitörler olarak davranir (Expert yapisal analoglari, PARP inhibitörleri olarak arastirilacak ilk bilesikler arasinda yer almaktadir. Fakat bu moleküller, zayif bir inhibitör aktivitesine sahiptir ve PARP inhibisyonu ile ilgili olmayan diger etkilere sahiptir. Bu nedenle PARP enziminin etkili inhibitörlerinin saglanmasi gerekmektedir. elemanli heteroaromatik halkalara birlestirilen amid ile ornatilmis benzen halkalarini benzoimidazolleri açiklar; WO 2000/29384, amid ile ornatilmis benzoimidazol ve indolleri açiklar ve EP 0879820 ise amid ile ornatilmis benzoksazolleri açiklar.
Mevcut bulusun amid ile ornatilmis indazollerinin, poII(ADP-riboz)polimeraz (PARP) aktivitesinin yüksek seviyede inhibisyonunu sergiledigi sasirtici bir sekilde görülmüstür.
Dolayisiyla mevcut bulusun bilesikleri özellikle de PARP-1 ve PARP-2 inhibitörleri olarak yararlidir. Bunlar ayni zamanda oldukça iyi hücresel aktivite seviyesi sergiler ve BRCA1 ev BRCA2 eksik hücre hatlarinda iyi bit anti-proliferatif etki saglar.
Mevcut bulus formülün l'in bir bilesigini içeren bir kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlarini, stereoizomerlerini ve totomerlerini ve bir veya daha fazla antikanser ajanlarini saglar: R2 hidrojen veya florindir.
Bir düzenlemede R1 hidrojendir.
Baska bir düzenlemede R1 florindir.
Baska bir düzenlemede R2 hidrojendir.
Baska bir düzenlemede R2 florindir.
Bir düzenlemede R1 hidrojendir ve R2 hidrojen veya florindir.
Baska bir düzenlemede R1 florindir ve R2 hidrojen veya florindir.
Baska bir düzenlemede R1 hidrojendir ve R2 hidrojendir.
Baska bir düzenlemede R1 hidrojen ve R2 florindir.
Baska bir düzenlemede R1 florindir R2 florindir.
Baska bir düzenlemede R1 hidrojendir veya florindir ve R2 hidrojendir.
Baska bir düzenlemede R1 hidrojendir veya florindir R2 florindir.
Mevcut bulus ayni zamanda formülün Il'nin bir bilesigini içeren bir kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlarini, stereoizomerlerini ve totomerlerini saglar: burada R1 ve R2 yukarida belirtildigi gibidir.
Mevcut bulus ayni zamanda formülün IIl'ün bir bilesigini içeren bir kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlarini veya totomerlerini saglar: (705453 2 burada R1 ve R2 yukarida belirtildigi gibidir.10 Mevcut bulus ayni zamanda formülün IV'ün bir bilesigini içeren bir kombinasyonunu ve farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlarini veya totomerlerini saglar: COMH2 Ri burada R1 ve R2 yukarida belirtildigi gibidir.
Formüller II, III ve lV'e referans olarak tercih edilen kimlikler, asagi yukarida formül I için yukarida belirtildigi gibidir.
Mevcut bulus ayrica kapsami dahilinde yukaridaki formülün I'in bilesiklerinin N- oksitlerini içerir. Genellikle, bu tür N-oksitler uygun herhangi bir nitrojen atomu üzerinde olusturulabilir. N-oksitler geleneksel yöntemlerle, örnegin nemli alüminanin varliginda ozon ile formülün I'in bilesigine reaksiyon vererek olusturulabilir.
Mevcut bulus kapsami dahilinde yukarida bulunan formülün I'in bilesiklerinin ön ilaçlarini içerir. Genellikle, bu tür ön ilaçlar formülün I”in gereken bilesigine kolaylikla dönüstürülebilen in vivo formül l7in bilesiklerinin fonksiyonel türevleridir. Uygun ön ilaç türevlerinin seçilmesi ve hazirlanisina yönelik geleneksel prosedürler, örnegin "Design of Prodrugs", ed. H. Bundgaard, Elsevier, 1985'te tarif edilir.
Bir ön ilaç, ana ilaç molekülünün dagitim özelliklerini iyilestiren ve aktif ilaci salmak amaci ile vücutta transformasyon gerektiren bir biyolojik olarak aktif maddenin (“ana ilaç” veya “ana m0lekül”) bir farmakolojik olarak inaktif türevi olabilir. In vivo transformasyon, örnegin kimyasal veya karbosilik, fosforik veya sülfat esterin enzimatik hidrolisisi veya duyarli fonksiyonelligin oksidasyonu veya azaltilmasi gibi bazi metabolik prosesin sonucu olabilir.
Mevcut bulus kapsaminda formülün I bilesikleri ve örnegin hidrat gibi tuzlarinin solvatlarini içerir.
Mevcut bulusun bilesikleri, asimetrik merkezlere, kiral akslar ve kiral düzlemlere sahiptir (E.L. Eliel ve S.H. Wilen, Stereochemistry of carbon Compounds, John Wiley & Sons, tüm stereoizomerler gibi optik izomerler dahil olmak üzere mümkün olan tüm izomer ve karisimlari ile tekli diastereomerler ve rasematlar ve rasemik karisimlar olarak ortaya çikabilir. Ayrica burada açiklanan bilesikler, totomerler olarak var olabilir ve her iki totomerik form da, yalnizca bir totomerik yapinin belirtilmis olmasina ragmen bulusun kapsaminda yer alir.
Bu bilesikler, her birinin mevcut bulus kapsaminda oldugu farkli izomerik formlarda bulunabilir.
Bu bilesikler, birçok farkli polimorfik formda var olabilir.
Burada kullanildigi üzere Ci-salkil, 1, 2, 3, 4, 5 veya 6 karbon atomunu içeren dallanmis, düz Zincirli ve siklik doymus alifatik hidrokarbon grubunu temsil eder. Örnegin “Ci-salkil” spesifik olarak metili etil, n-propil, i-propil, n-bütil, t-bütil, i-bütil, pentil, hekzil, siklopropil, siklobütil, siklopentil ve siklohekzil ve benzerlerini içerir. Tercih edilen alkil gruplari metil ve etildir.
Mevcut bulusun kapsamindaki bilesikler ve farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari, serbest bazlari veya totomerleri sunlardir: 3-{4-[7-(Aminokarbonil)-2H-indazoI-2-il]fenil}piperidinyum klorid; 2-{4-[(3R)-Piperidin-3-il]fenil}-2H-indazoI-7-karboksamid; 2-{4-[(38)-PiperidIn-3-il]feniI}-2H-indazoI-7-karboksamid; 3-{4-[7-(AminokarboniI)-5-roro-2H-indazoI-2-il]feniI}piperidinyum trifloroasetat; -FIor0-2-(3-flor0-4-piperidin-3-ilfeniI)-2H-indazoI-7-karboksamid trifloroasetat; 3-{4-[7-( Aminokarbonil)-2H-indazol-2-il]feniI} piperidinyum trifloroasetat; -FIOr0-2-(4-piperidin-3-ilfenil)-2H-indazoI-7-karboksamid; (38)-3-{4-[7-( Aminokarbonil)-2H-indazol-2-il]fenil} piperidinyum klorid; (3R)-3-{4-[7-( AminokarboniI)-2H-indazoI-2-il]fenil} piperidinyum klorid; (R)-5- FIoro-2-(4-piperidin-3-ilfeniI)-2H-indazoI-7-karboksamid; (8)-5- FIoro-2-(4-piperidin-3-ilfenil)-2H-indazol-7-karboksamid; (R)-5- Floro-2-{3-floro-4-piperidin-3-iIfeniI}-2H-indazoI-T-karboksamid; (8)-5- FIOr0-2-{3-floro-4-piperidin-3-ilfeniI}-2H-indazoI-7-karboksamid.
Bu bilesiklerin stereoizomerleri de saglanmaktadir.
Mevcut bulusun belirli bir bilesigi veya farmasötik olarak kabul edilebilir serbest bazi veya totomeri sudur: 3-{4-[7-(Amin0karbonil)-2H-indazol-2-il]fenil}piperidinyum klorid.
Bu bilesiklerin stereoizomerleri de saglanmaktadir.
Mevcut bulusun belirli bir bilesigi veya farmasötik olarak kabul edilebilir serbest bazi veya totomeri sudur: 2-{4-[(3R)-Piperidin-3-iI]fenil}-2H-indazol-7-karboksamid.
Bu bilesiklerin stereoizomerleri de saglanmaktadir.
Mevcut bulusun belirli bir bilesigi veya farmasötik olarak kabul edilebilir serbest bazi veya totomeri sudur: 2-{4-[(38)-Piperidin-3-il]fenil}-2H-indazol-T-karboksamid.
Bu bilesiklerin stereoizomerleri de saglanmaktadir.
Mevcut bulusun belirli bir bilesigi veya farmasötik olarak kabul edilebilir serbest bazi veya totomeri sudur: 3-{4-[7-(Aminokarbonil)-5-flor0-2H-indazol-2-il]fenIl}piperidinyum trifloroasetat.
Bu bilesiklerin stereoizomerleri de saglanmaktadir.
Mevcut bulusun belirli bir bilesigi veya farmasötik olarak kabul edilebilir serbest bazi veya totomeri sudur: Bu bilesiklerin stereoizomerleri de saglanmaktadir.
Mevcut bulusun belirli bir bilesigi veya farmasötik olarak kabul edilebilir serbest bazi veya totomeri sudur: 38)-3-{4-[7-(aminokarbonil)-2H-indazol-2-il]fenil}piperidinyum 4-metilbenzensülf0nat.
Bu bilesiklerin stereoizomerleri de saglanmaktadir.
Bu bulusta Formülün I bilesiklerinin serbest bazi ve farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari ve stereoizomerleri yer alir. Mevcut bulusun bilesikleri, bir tuz olusturmak üzere heterosikl kisim içeren amin ve/veya N'nin N atomlarinda protonlanabilir. “Serbest baz” terimi, tuz olmayan formdaki amin bilesiklerine refere eder. Kapsamindaki farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlar, burada belirtilen spesifik bilesikler için örnek verilen tuzlari ve Formülün l bilesiklerinin serbest formlarinin tipik farmasötik olarak kabul edilebilir tüm tuzlarini içerir. Belirtilen spesifik tuz bilesiklerinin serbest formu, teknikte bilinen teknikler kullanilarak izole edilebilir. Örnegin bu serbest form, tuzun, seyreltilmis aköz NaOH, potasyum karbonat, amonyak ve sodyum bikarbonat gibi uygun bir seyreltilmis aköz baz solüsyonu ile muamele edilmesi ile yeniden olusturulabilir. Serbest formlar, polar solventlerdeki çözünürlükleri gibi bazi fiziksel özellikleri açisindan tuz formlarindan farklilik gösterebilir fakat bu asit ve baz tuzlari, bulusun amacina yönelik serbest formlarina farmasötik olarak es deger olabilir.
Hazir bilesiklerin farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari, bazik veya asidik kisimlari içeren bu bulusun bilesiklerinden klasik kimyasal yöntemler ile sentezlenebilir. Genelde bazik bilesiklerin tuzlari, iyon degisim kromatografisi ile veya serbest bazin, istenen tuzu olusturan inorganik veya organik asidin fazlasi veya stokiyometrik miktarlari ile uygun bir solvent veya çesitli solvent kombinasyonlari içinde hazirlanir. Benzer sekilde asidik bilesiklerin tuzlari, uygun inorganik veya organik baz ile reaksiyona girmesiyle olusturulur.
Dolayisiyla bu bulus bilesiklerinin farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari, bazik bir hazir bilesigin inorganik, organik asit veya polimerik asit ile reaksiyona sokulmasiyla olusturulan bulus bilesiklerinin klasik toksik olmayan tuzlarini içerir. Örnegin klasik toksik olmayan tuzlar, hidroklorik, hidrobromik, hidroiyodik, sülfürik, sülfüroz, sülfamik, fosforik, fosforlu, nitrik ve benzerleri gibi inorganik asitlerden derive edilenleri ve asetik, propiyonik, süksinik, glikolik, stearik, Iaktik, malik, tartarik, sitrik, askorbik, pamoik, maleik, hidroksimaleik, fenilasetik, glutamik, benzoik, salisilik, sülfanilik, 2-asetoksi- benzoksi, fumarik, toluensülfonik, metansülfonik, etan disülfonik, oksalik, izetiyonik, palmitik, glukonik, askorbik, fenilasetik, aspartik, sinnamik, piruvik, etansülfonik, etan disülfonik, valerik, trifloroasetik asit ve benzerleri gibi organik asitlerden hazirlanan tuzlari içerir. Uygun polimerik tuzlarin örnekleri, tannik asit, karboksimetil selüloz gibi polimer asitlerden derive edilenleri içerir. Tercihen bu bulusun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, formülün (I) bir bilesiginin 1 es degerini ve inorganik veya organik asidin 1, 2 veya 3 es degerini içerir. Bir düzenlemede bu bulusun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, formülün (I) bilesiginin 2 es degerini ve inorganik veya organik asidin 1 es degerini içerir. Daha çok tercihen bu bulusun farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari, trifloroasetat klorid veya tosilat tuzlarudur. Özellikle bu bulusun farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari, trifloroasetat veya klorid tuzlaridir. Bir düzenlemede bu tuz trifloroasetattir. Baska bir düzenlemede tuz, kloriddir. Baska bir düzenlemede tuz, tosilattir.
Toluensülfonik asit terimi, 4-metilbenzen sülfonik asit yerine kullanilabilir ve toluen sülfonatlari da tosilat tuzlari olarak refere edilebilir.
Mevcut bulusun bilesigi asidik oldugunda uygun “farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlar”, inorganik bazlari ve organik bazlari içeren farmasötik olarak kabul edilebilir toksik olmayan bazlardan hazirlanan tuzlara refere eder. Inorganik bazlardan derive edilen tuzlar, alüminyum, amonyum, kalsiyum, bakir, demir, ferruz, lityum, magnezyumi manganik tuzlari, manganez, potasyum, sodyum, çinko ve benzerlerini içerir. Özellikle tercih edilenler, amonyum, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum tuzlaridir.
Farmasötik olarak kabul edilebilir organik toksik olmayan bazlardan derive edilen tuzlar, primer, sekonder ve tersiyer aminlerin tuzlarini, dogal olarak ortaya çikan ornatilmis aminler dahil olmak üzere ornatilmis aminlerin, siklik aminlerin ve arjinin, Iizin, betain, kafein, kolin, N,N1-dibenziletilendiamin, etilamin, dietanolamin, etilendiamin, N- etilmorfolin, N-etilpiperidin, glukamin, glukosamin, histidin, hidrabamin, izopropilamin, teobromin, trietilamin, trimetilamin, tripropilamin, trometamin, disiklohekzilamin, bütilamin, benzilamin, fenilbenzilamin, trometamin ve benzerleri gibi bazik iyon degisim reçinelerini içeren ornatilmis aminlerin tuzlarini içerir.
Yukarida belirtilen farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlarin ve diger tipik farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlarin hazirlanisi, Berg vd. tarafindan (1977) J. Pharm. Sci., Mevcut bulusun bilesiklerinin, fizyolojik kosullar altinda karboksil grubu bir bilesikteki protondan arindirilmis asidik kisim anyonik olabileceginden potansiyel olarak iç tuzlari veya ikiz yükün olduklari ve bu elektronik yükün, kuaterner nitrojen atomu gibi protanlanmis veya alkile bazik kismin katyonik yüküne karsi içsel olarak dengelenebilecegi anlasilacaktir.
Mevcut bulusun kombinasyonu, insan veya hayvan vücudunun terapi ile tedavi edilmesi yönteminde kullanilabilir.
Bulus, poli(ADP-riboz)polimeraz (PARP) (bakiniz örnegin, Nature Review Drug veya önlenmesinde kullanilmaya yönelik kombinasyonlar saglar.
Dolayisiyla mevcut bulus, poli(ADP-riboz)polimeraz (PARP) inhibisyonu ile hafifletilebilecek vakalarin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretiminde kullanilmaya yönelik formülün I bir kombinasyonunu saglar. tedavisine yönelik kullanilabilir.
Bulus kombinasyonlari, organ nakli reddinden kaynaklanan vakalar; artrit, romatoid artrit, osteoaitrit ve yüksek kemik erimesi ile baglantili kemik hastaliklari dahil olmak üzere kronik eklem inflamatuar hastaliklari; ileit, ülseratif kolit, Barrett sendromu ve Crohn hastaligi gibi inflamatuar bagirsak hastaliklari; astim, yetiskin solunum güçlügü sendromu gibi inflamatuar akciger hastaliklari ve kronik obstrüktif hava yolu hastaligi; korneal distrofi, trahom, onkoserkiyazis, uveit, sempatetik oftalmit ve endoftalmit dahil olmak üzere inflamatuar göz hastaliklari; dis eti iltihabi ve periyodontit dahil olmak üzere kronik inflamatuar dis eti hastaliklari; tüberküloz; Ieprosi; üremik komplikasyonlar, glomerulonefrit ve nefroz dahil olmak üzere inflamatuar böbrek hastaliklari; sklerodermatit, sedef hastaligi ve egzama dahil olmak üzere inflamatuar cilt hastaliklari; sinir sisteminin kronik demiyelinizan hastaliklari, multipl skleroz, AIDS ile ilgili nörodejenerasyon ve Alzheimer hastaligi, enfeksiyöz menenjit, ensefalomiyelit, Parkinson hastaligi, Huntington hastaligi, amyotrofik lateral skleroz ve viral veya otoimmün ensefalit dahil olmak üzere inflamatuar merkezi sinir sistemi hastaliklari; bunlarla sinirli olmamak üzere immün-kompleks damar iltihabi, sistemik Iupus eritematoz (SLE) dahil diyabetik komplikasyonlar; kardiyomiyopati, iskemik kalp hastaligi, hiperkloesterolemi ve ateroskleroz gibi inflamatuar kalp hastaliklari; ve preklamsi, kronik karaciger yetmezligi, beyin ve omurilik travmasi ve çoklu organ islev bozuklugu sendromu (MODS) (çoklu organ yetmezligi (MOF)) gibi önemli inflamatuar bilesenlere sahip diger birçok hastalik dahil olmak üzere inflamatuar hastaliklarin tedavisine yönelik kullanilir. Bu inflamatuar hastalik ayni zamanda, pro-inflamatuar sitokinler ile baglantili sok gibi pro-inflamatuar sitokinlere yanit olarak kanser kemoterapisi ile indüklenen sok veya gram pozitif veya gram negatif sok veya hemorajik veya anafilaktik sok ile örneklendirilen vücudun sistemik inflamasyonu olabilir. Bu sok, örnegin kanser tedavisi olarak uygulanan kemoterapötik bir ajan ile indüklenebilir.
Dolayisiyla bulus, inflamatuar hastaliklarin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretiminde kullanilmaya yönelik formülün l bir kombinasyonunu saglar.
Bulus kombinasyonlari, dogal olarak ortaya çikan durumlardan kaynaklanan ve bagirsak reperfüzyon yaralanmasi gibi cerrahi bir prosedür sirasinda meydana gelen; miyokardiyal reperfüzyon yaralanma; kardiyopulmonar bypass ameliyatindan, aortik anevrizma onarim ameliyatindan, sah damari damar açma ameliyatindan veya hemorajik soktan kaynaklanan reperfüzyon yaralanmalari; ve kalp, akciger, karaciger, böbrek, pankreas, bagirsak ve kornea gibi organlarin naklinden kaynaklanan reoksijenasyon yaralanmasi gibi reperfüzyon yaralanmalarinin tedavisine veya önlenmesine yönelik olarak da kullanilabilir.
Dolayisiyla mevcut bulus, reperfüzyon yaralanmalarinin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan formülün l bir kombinasyonunu saglar.
Bulus kombinasyonlari, stabil anjin, stabil olmayan anjin, miyokardiyal iskemi, hepatik iskemi, mezanterik arter iskemi, bagirsak iskemisi, kritik organ iskemisi, kronik kritik organ iskemisi, serebral iskemi, akut kardiyak iskemi, iskemi böbrek hastaligi, iskemik karaciger hastaligi, iskemik retinal rahatsizlik, septik sok gibi organ transplantasyonundan kaynaklananlar ve felç veya serebral iskemi gibi merkezi sinir sistemi iskemik hastaligi dahil olmak üzere iskemik vakalarin tedavisine veya Mevcut bulus, iskemik vakalarin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan formülün l bir kombinasyonunu saglar.
Mevcut bulus, felcin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan formülün I bir kombinasyonunu saglar.
Mevcut bulusun kombinasyonu, kronik veya akut böbrek vetmezliginin tedavisine veya önlenmesine yönelik olarak kullanilabilir.
Mevcut bulus, böbrek yetmezliginin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan formülün I bir bilesigini saglar.
Mevcut bulusun bilesikleri, periferik damar tikanmasi, tromboanjit obliteran, Reynaud hastaligi ve vakasi, akrosiyanoz, eritromelalji, venöz tromboz, varisli damarlar, arteryo- venöz fistüller, lenfödem ve Iipödem gibi kardiyovasküler hastaliklar disindaki vasküler hastaliklarin tedavisine veya önlenmesine yönelik olarak kullanilabilir.
Mevcut bulus, kardiyovasküler hastaliklarin disindaki vasküler hastaliklarin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan formülün l bir kombinasyonunu saglar.
Mevcut bulusun kombinasyonlari, kronik kalp yetmezligi, ateroskleroz, konjestif kalp yetmezligi, kan dolasimi soku, kardiyomiyopati, kalp nakli, miyokardiyal enfarktüs gibi ve atrial fibrilasyon, supraventriküler tasikardi, atrial çarpinti ve paroksimal atrial tasikardi dahil kardiyak aritmi gibi kardiyovasküler hastaliklarin tedavisine veya önlenmesine yönelik olarak kullanilabilir.
Dolayisiyla mevcut bulus, kardiyovasküler hastaliklarin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan formülün I bir bilesigini saglar.
Bu bulusun kombinasyonlari, Tip I diyabet (Insüline Bagli Seker Hastaligi), Tip II diyabet (insüline Bagli Olmayan Seker Hastaligi), gebelik diyabeti, otoimmün diyabet, insülinopati, pankreatik hastaliklari kaynakli diyabet, diger endokrin hastaliklari (Cushing Sendromu, kemik irilesmesi, feokromesitom, glükagonom, primer aldosteronizm veya somatostatinom) ile ilgili diyabet, Tip A insülin direnci sendromu, Tip B insülin direnci sendromu, lipatrofik diyabet ve 3-hücreli toksinler ile indüklenen diyabetler dahil olmak üzere seker hastaliklarinin tedavisine veya önlenmesine yönelik kullanilabilir. Bu bulusun kombinasyonlari, diyabetik katarakt glokom, retinopati, nefropati (mikroalbüminüri ve progresif diyabetik nefropati gibi), polinöropati, ayak kangreni, aterosklerotik koroner arteryel hastalik, periferik arteryel hastalik, ketotik olmayan hiperglisemik-hiperozmolar koma, mononöropati, otonomik nöropati, ayak ülseri, eklem problemleri ve deri veya mukoz membran komplikasyonu (enfeksiyon, bacak lekesi, kandidal enfeksiyonu veya nekrobiyoz Iipoidika diyabetikorum obezite), hiperlipidemi, hipertansiyon, insülin direnci sendromu, koroner arter hastaligi, retinopati, diyabetik nöropati, polinöropati, mononöropati, otonomik nöropati, ayak ülseri, eklem problemi, mantar enfeksiyonu, bakteriyel enfeksiyon ve kardiyomiyopati gibi diyabetik komplikasyonlarin tedavisinde veya önlenmesinde de kullanilabilir.
Dolayisiyla mevcut bulus, diyabetin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan formülün I bir kombinasyonunu saglar.
Bu bulusun kombinasyonlari, fibrosarkom, miksosarkom, Iiposarkom, kondrosarkom, osteojenik sarkom, kordoma, anjiosarkom, endotelyo sarkom, Ienfanjiyosarkom, rabdomiyosarkom, kolon kanseri, kolorektal kanser, böbrek kanseri, pankreas kanseri, kemik kanseri, gögüs kanseri, yumurtalik kanseri, prostat kanseri, yemek borusu kanseri, mide kanseri, agiz kanseri, burun kanseri, girtlak kanseri, yassi hücreli karsinom, bazal hücreli karsinom, adenokarsinom, ter bezi karsinom, yag bezi karsinom, papiler karsinom, papiler adenokarsinom, kistadenokarsinom, medüler karsinom, bronsojenik karsinom, renal hücre karsinom, hepatoma öd yolu karsinom, koryokarsinom, seminom, embriyonal karsinom, Wilm tümörü, serviks kanseri, rahim kanseri, testis kanseri, küçük hücreli akciger karsinom, mesane karsinom, akciger kanseri, epitelyal Iarsinom, cilt kanseri, melanom, nöroblastoma ve retinoblastoma gibi solid tümörler; akut Ienfoblastik lösemi (“ALL”), akut Ienfoblastik B-hücreli lösemi, akut lösemi ("APL"), akut monoblastik lösemi, akut eritrolösemik lösemi, akut megakaryoblastik lösemi, akut miyelomonositik lösemi, akut Ienfositik olmayan lösemi, akut farklilasmayan lösemi, kronik miyelositik lösemi (“CML”), kronik Ienfositik lösemi (”CLL”), saçakli hücreli lösemi ve multipl miyelom gibi kan yoluyla bulasan kanserler; Hodgkin hastaligi, Hodgkin olmayan Lenfoma, Multipl miyelom, Waldenstrom makroglobulinemi, Agir zincir hastaligi ve Polisitemi vera gibi Lenfomalar; glioma, pilositik astrositoma, astrositoma, anaplastik astrositoma, gliyoblastoma multiform, medüloblastoma, kraniyofarinjiyom, ependimom, pinealom, hemanjiyoblastoma, akustik nörom, oligodendroglioma, menejiyoma, vestibüler sinir kilifi tümörü, adenoma, metastatik beyin tümörü. menenjiyom, omurilik tümörü ve medüloblastom gibi CNS ve beyin kanserleri dahil olmak üzere m tedavisine veya önlenmesine yönelik olarak kullanilabilir.
Dolayisiyla mevcut bulus, kanserin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan formülün I bir kombinasyonunu saglar.
Mevcut bulusun kombinasyonlari ayni zamanda Homolog Rekombinasyon (HR) bagimli DNA DSB onarim aktivitesinden yoksun olan kanserlerin tedavisi için de HR bagimli DNA DSB onarim yolu, kesintisiz bir DNA sarmali olusturmak üzere homolog mekanizmalar ile DNA”daki çift iplik kopmalarini onarir (Nat. Genet. (2001) 27(3):247-254). HR bagimli DNA DSB onarim yolunun bilesenleri bunlar sinirli olmamak üzere sunlari içerir: ATM (NM-, RAD51 L1 XRCC2 (NM, RAD54L (NM- RAD50 (NM-, ADPRT (PARP-1 ), ADPRTL2, (PARP02) CTPS, RPA, RPA1, RPA2, RPA3, XPD,ERCC1, XPF,MMS19, CHK2, FANCA, FANCB, FANCC, FANCD1, FANCD2, FANCE, FANCF, FANCG, FANCC, FANCD1, FANCD2, FANCE, FANCF, FANCG, RAD1 ve RAD9. HR bagimli gibi regülatör faktörleri içerir.
HR bagimli DNA DSB onarimindan yoksun olan bir kanser, normal hücrelere oranla bu yolda boyunca DNA DSB'Ierini onarmada düsük veya eksik kapasitesi olan bir veya birkaç kanser hücresinden meydana gelebilir veya olusabilir, örnegin HR bagimli DNA DSB onarim yolunun aktivitesi, bir veya birkaç kanser hücresinde azalmis veya yok edilmis olabilir.
HR bagimli DNA DSB onarim yolunun bir veya birkaç bileseninin aktivitesi, HR bagimli DNA DSB onarimindan yoksun bir kansere sahip bir bireyin bir veya birkaç kanser hücresinde yok edilebilir. HR bagimli DNA DSB onarim yolunun bilesenleri, teknikte iyi bilesenleri içerir.
Mevcut bulus, HR bagimli DNA DSB onarim aktivitesinden yoksun olan bir kanserin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanim için kombinasyonunu saglar.
Bir düzenlemede kanser hücreleri, ATM (MM-, RAD51 L1 (NM-, DMCI (NM- ADPRTL2, (PARP02) CTPS, RPA, RPA1, RPA2, RPA3, XPD,ERCC1, XPF,MMS19, CHK2, FANCA, FANCB, FANCC, FANCD1, FANCD2, FANCE, FANCF, FANCG, FANCC, FANCD1, FANCD2, FANCE, FANCF, FANCG, RAD1 ve RAD9'dan seçilen bir veya birkaç fenotipin HR bagimli DNA DSB onarim aktivitesinden yoksundur.
Baska bir düzenlemede kanser hücreleri, BRCA1 ve/veya BRCA2'den yoksun olan bir fenotipe sahiptir. Bu fenotipe sahip kanser hücreleri, BRCA1 ve/veya BRCA2'den yoksun olabilir, örnegin BRCA1 ve/veya BRCA2 aktivitesi ve/veya ifadesi, örnegin kodlayici nükleik asitteki mutasyon veya polimorfizm yoluyla veya örnegin BRCA2 kodlayici bir regülatör faktördeki amplifikasyon, mutasyon veya polimorfizm yoluyla kanser hücrelerinde düsürülebilir veya yok edilebilir.
BRCA-1 ve BRCA-2, dogal tür alellerinin genellikle heterozigot tasiyicilarin tümörlerinde kayboldugu bilinen tümör baskilayicilaridir (Oncogene, (2002) mutasyonlarinin gögüs kanseri ile iliskisi iyi bir sekilde nitelendirilmistir (Exp Clin geninin çogalmasinin, gögüs ve yumurtalik kanseri ile iliskili oldugunu bilinmektedir.
BRCA-1 ve/veya BRCA-2'de meydana gelen mutasyonlarin tasiyicilari da yüksek yumurtalik, prostat ve pankreas kanseri riski tasimaktadir. BRCA-1 ve BRCA-2'de baglanma faktörü EMSY'nin çogalmasinin belirlenmesi, Cell 115:523-535”te açiklanmaktadir. PARP inhibitörleri, BRCA-1 ve BRCA-2'den yoksun tümörlerin spesifik 917-920).
Dolayisiyla mevcut bulus, BRCA-1 veya BRCA-2'den yoksun tümörlerin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan bir kombinasyonu Baska bir düzenlemede bulusun PARP inhibitörleri, BRCA-2'den yoksun hücrelerin yok edilmesine yönelik profilaktik terapide kullanilabilir (bakiniz Cancer Res. (2005) 65210145).
Bu bulusun kombinasyonlari, poliglutamin-büyümesI-ile ilgili nörodejenerasyon, Huntington hastaligi, Kennedy hastaligi, spinoserebellar ataksi, dentatorubral- pallidoluysian atrofi (DRPLA), protein-kümelenmesi ile ilgili nörodejenerasyon, Machado-Joseph hastaligi, Alzheimer hastaligi, Parkinson hastaligi, amyotrofik lateral skleroz, sponjiyöz ensefalopati, prion ile ilgili bir hastalik ve multipl skleroz (MS) dahil olmak üzere nörodeieneratif hastaliklarin tedavisinde veya önlenmesinde kullanilabilir.
Dolayisiyla mevcut bulus, nörodejeneratif hastaliklarin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilan bir kombinasyonu saglar.
Mevcut bulusun kombinasyonlari, retroviral enfeksiyon (US 5652260), retina hasari (Curr. Eye Res. (2004), 29:403), cilt yaslanmasi ve UV-ile indüklenmis cilt hasarlarinin yönelik kullanilabilir.
Mevcut bulusun kombinasyonlari, erken yaslanmanin önlenmesi veya tedavi edilmesine ve yasla ilgili hücresel islev bozukluklarinin baslangicinin geciktirilmesine Bu bulusun kombinasyonlari, tercihen insanlar olmak üzere memelilere, standart farmasötik uygulama ile uyumlu olarak tek basina veya farmasötik bir bilesim içinde farmasötik olarak kabul edilebilir tasiyicilar, eksipiyanlar, adjuvanlar, dolgu maddeleri, tamponlar, stabilizörler, koruyucular, yaglayici maddeler ile kombinasyon içerisinde uygulanabilir.
Bu bulusun kombinasyonlari, bunlarla sinirli olmamak üzere oral (örnegin yutma): topikal (örnegin transdermal, intranazal, oküler, bukal ve dil alt yollar dahil olmak üzere); solunum (örnegin bir aerosol kullanilarak agiz veya burun yoluyla solunum veya üfleme terapisi iIe); rektal; vajinal; parenteral (örnegin subkütanoz, intradermal, intramüsküler, intravenöz, intra arteryel, intra kardiyak, intra tekal, intraspinal, intrakapsüler, kapsül alti, intraorbital, intraperitoneal, intratrake, subkütiküler, intraartiküler, subaraknoid ve intrasternal dahil enjeksiyonlar gibi) yollar dahil sistemik/periferik olarak veya istenen islem bölgesinde her türlü klasik uygulama yolu ile ve depo nakli (örnegin subkütanoz veya intramüsküler olarak) ile özneye verilebilir. Özne, bir ökaryot, bir hayvan, omurgali bir hayvan, bir memeli, bir kemirgen (örnegin bir kobay faresi, hamster, siçan, fare), fare türü (örnegin bir fare), köpek türü (örnegin bir köpek), kedi türü (örnegin bir kedi), at türü (örnegin bir at), memeli bir maymun türü (örnegin bir maymun veya maymun türü), bir maymun (örnegin marmoset babunu), bir maymun türü (örnegin bir goril, sempanze, orangutan, sebek) veya bir insan olabilir.
Bulus ayni zamanda bu bulusun bir veya birkaç bilesigini ve farmasötik olarak kabul edilebilir bir tasiyiciyi ve bir veya daha fazla antikanser ajanlarini içeren farmasötik bilesimler saglar. Aktif ajani içeren farmasötik bilesimler, örnegin tablet, yuvarlak yassi hap, pastil, aköz veya yagli süspansiyonlar, çözünebilir tozlar veya granüller, emülsiyon, sert veya yumusak kapsül ve surup veya eliksir gibi oral kullanima yönelik uygun bir formda olabilir. Orak kullanima yönelik bilesimler, farmasötik bilesimlerin üretimine yönelik teknikte bilinen herhangi bir yönteme göre hazirlanabilir ve bu bilesimler, farmasötik olarak seçkin ve lezzetli preparatlar saglamak üzere tatlandirici ajanlar, tat veren maddeler, renklendirici ajanlar ve koruyucu ajanlardan olusan gruptan seçilen bir veya birkaç ajani içerebilir. Tabletler, tabletin hazirlanmasi için uygun olan toksik olmayan farmasötik olarak kabul edilebilir eksipiyanlar ile karisim içinde aktif içerigi içerir. Bu eksipiyanlar örnegin, kalsiyum karbonat, sodyum karbonat, Iaktoz, kalsiyum fosfat veya sodyum fosfat gibi atil seyrelticiler; örnegin mikrokristalin selüloz, sodyum kroskarmelloz, misir nisastasi veya aljinik asit gibi granüle edici ve ayristirici ajanlar; örnegin nisasta, jelatin, poliviniI-pirolidon veya akasya gibi baglayici ajanlar ve örnegin magnezyum stearat, stearik asit veya talk gibi yaglayici maddeler olabilir.
Tabletler kaplanmayabilir veya ilacin hos olmayan tadini maskelemek veya mide- bagirsak yolundaki Çözünmesini ve emilmesini geciktirmek ve böylelikle uzun bir süre için gecikmeli islem saglamak üzere bilinen teknikler ile kaplanabilir. Örnegin hidroksipropilmetilselüloz veya hidroksipropilselüloz gibi suda çözünen tat maskeleyici bir materyal veya etil selüloz, selüloz asetat bütirat gibi zamani geciktiren bir materyal de kullanilabilir.
Oral kullanima yönelik formülasyonlar, sert jelatin kapsüller olarak sunulabilir, burada aktif içerik, örnegin kalsiyum karbonat, kalsiyum fosfat veya kaolin gibi atil kati seyreltici ile karistirilabilir ve bu formülasyonlar yumusak jelatin kapsüller olarak da sunulabilir, burada aktif içerik, polietilenglikol veya fistik yagi, sivi parafin veya zeytinyagi gibi bir yag ortami gibi suda çözünebilen bir tasiyici ile karistirilabilir.
Aköz süspansiyonlar, aköz süspansiyonlarin üretimi için uygun eksipiyanlar ile karistirilan aktif materyali içerir. Bu eksipiyanlar, örnegin sodyum karboksimetilselüloz, metilselüloz, hidroksipropilmetilselüloz, sodyum aljinat, polivinil-pirolidon, kitre ve akasya zamki gibi süspanse edici ajanlar olabilir; ayristirici veya nemlendirici ajanlar, örnegin Iesitin gibi dogal olarak ortaya çikan fosfatid veya örnegin polioksietilen stearat gibi yag asitleri ile alkilen oksidin yogusma ürünleri, örnegin heptadekaetilenoksietanol gibi uzun zincirli alifatik alkoller ile etilen oksidin yogusma ürünleri veya polioksietilen sorbitol monooleat gibi yag asitleri ve hekzitolden derive edilen kismi esterler ile etilen oksidin yogusma ürünleri veya polietilen sorbitan monooleat gibi yag asitlerinden ve hekzitol anhidritlerinden derive edilen kismi esterler ile etilen oksidin yogusma ürünleri olabilir. Aköz süspansiyonlar, örnegin etil veya n-propil, p-hidroksibenzoat gibi bir veya birkaç koruyucuyu, bir veya birkaç renklendirici, bir veya birkaç tat verici ajani ve sükroz, sakarin veya aspartam gibi bir veya birkaç tatlandirici ajani içerebilir.
Yagli süspansiyonlar, aktif içerigin, örnegin fistik yagi, zeytinyagi, susam yagi veya hindistan cevizi yagi gibi bitkisel yaglar veya sivi parafin gibi mineral yag içinde süspanse edilmesi ile formüle edilebilir. Yagli süspansiyonlar, örnegin bal mumu, kati parafin veya setil alkol gibi yogunlastirici bir ajani içerebilir. yukarida belirtilenler gibi tatlandirici ajanlar ve tat verici ajanlar, lezzetli bir oral preparat saglamak üzere eklenebilir. Bu bilesimler, bütile hidroksianizol veya alfa-tokoferol gibi antioksidanlarin eklenmesi ile korunabilir.
Su eklenmesi ile aköz süspansiyonun hazirlanmasi için uygun süspanse olabilen tozlar ve granüller, çözücü veya nemlendirici ajan, süspanse edici ajan ve bir veya birkaç koruyucu ile karisim içindeki aktif içerigi saglar. Uygun çözücü veya nemlendirici ajanlar ve süspanse edici ajanlar, yukarida belirtilenler ile örneklendirilir. Örnegin tatlandirici ajanlar ve renklendirici ajanlar gibi ek eksipiyanlar da bulunabilir. Bu bilesimler, askorbik asit gibi antioksidanlarin eklenmesi ile korunabilir.
Bulusun farmasötik bilesimleri, suda yag emülsiyonlari formunda da olabilir. Yagli faz, örnegin zeytinyagi veya fistik yagi gibi bitkisel yag veya sivi parafin veya bunlarin karisimi gibi mineral bir yag olabilir. Uygun emülgatörler, örnegin soya fasulyesi Iesitin gibi dogal olarak ortaya çikan fosfatidler ve yag asitlerinden derive edilen esterler veya kismi esterler ve sorbitan monooleat gibi hekzitol anhidritleri, örnegin polioksietilen sorbitan monooleat gibi etilen oksit ile söz konusu kismi esterlerin yogusma ürünleri olabilir. Bu emülsiyonlar ayni zamanda tatlandirici, tat verici ajanlari, koruyuculari ve antioksidanlari içerebilir.
Suruplar ve eliksirler, örnegin gliserol, propilen glikol, sorbitol veya sükroz gibi tatlandirici ajanlar ile formüle edilebilir. Bu formülasyonlar ayni zamanda yatistirici, koruyucu, tatlandirici ve renklendirici ajanlari ve antioksidanlari içerebilir.
Farmasötik bilesimler, steril bir enjekte edilebilir aköz solüsyon formunda olabilir. kullanilabilecek olan uygun araçlar ve solventler arasinda, su, Ringer solüsyonu ve izotonik sodyum klorid solüsyonu bulunabilir.
Steril bir enjekte edilebilir preparat, steril bir enjekte edilebilir suda yag mikroemülsiyonu olabilir ve burada aktif içerik, yagli faz içinde çözünür. Örnegin aktif içerik ilk önce soya fasulyesi yagi ve Iesitin içinde çözünebilir. Akabinde yag solüsyonu, suya ve gliserol karisimina eklenir ve mikroemülsiyon olusturmak üzere devam edilir.
Enjekte edilebilir solüsyonlar veya mikroemülsiyonlar, lokal bolus enjeksiyonu ile hastanin kan akisina eklenebilir. Alternatif olarak solüsyonun veya mikroemülsiyonun, hazir bilesigin sabit dolasim konsantrasyonunu muhafaza edecek sekilde uygulanmasi avantajli olabilir. Sabit bir konsantrasyonun muhafaza edilmesi için sürekli bir intravenöz uygulama cihazi kullanilabilir. Bu cihazin bir örnegi, Deltec CADD-PLUSTM model 5400 intravenöz pompa olabilir.
Farmasötik bilesimler, intramüsküler ve subkütanoz uygulamaya yönelik steril bir enjekte edilebilir aköz veya yagsi bir süspansiyon formunda olabilir. Bu süspansiyon, yukarida belirtilen uygun çözücü veya islatici ajanlar ve süspanse edici ajanlar kullanilarak bilinen teknige göre formüle edilebilir. Steril bir enjekte edilebilir preparat, örnegin 1,3-bütanedi0l içindeki bir solüsyon olarak toksik olmayan parenteral olarak kabul edilebilir bir seyreltici veya solvent içinde steril bir enjekte edilebilir solüsyon veya süspansiyon olabilir. Ayrica steril sabit yaglar klasik olarak bir solvent veya süspanse edici bir ortam olabilir kullanilabilir. Bu amaçla sentetik mono- veya digliseridler dahil olmak üzere herhangi bir tatsiz sabit yag kullanilabilir. Ayrica oleik asit gibi yag asitleri, enjekte edilebilir maddelerin hazirlanmasinda da kullanilabilir.
Formülün l bilesikleri, ilacin rektal olarak uygulanmasina yönelik fitil formunda uygulanabilir. Bu bilesimler, normal sicakliklarda kati olan fakat rektal sicaklikta sivi olan uygun bir tahris etmeyen eksipiyan ile ilacin karistirilmasi yoluyla hazirlanabilir ve ilaci salgilamak üzere rektumda eriyecektir. Bu materyaller, kakao yagini, gliserinli jelatin, hidrojenli bitkisel yaglar, çesitli moleküler agirliktaki polietilen glikoller ve polietilen glikolün yag asidi esterleri içerir.
Topikal kullanim için Formülün l bilesigini içeren kremler, merhemler, jeller, solüsyonlar veya süspansiyonlar kullanilir. (bu uygulama amaciyla topikal uygulama, agiz yikama ve gargaralari içerecektir.) Mevcut bulus kapsamindaki bilesikler, teknikte bilgi sahibi kisilerce iyi bilinen transdermal cilt yamalari formundakiler kullanilarak uygun intranazal araçlar ve uygulama cihazlarinin topikal kullanimi veya transdermal yollar ile intranazal formda uygulanabilir. Transdermal bir uygulama sistemi formunda uygulama yapmak üzere dozaj uygulama, dozaj rejiminde kesintili olmak yerine sürekli olacaktir. mevcut bulusun bilesikleri ayni zamanda kakao yagi, gliserinli jelatin, hidrojenli bitkisel yaglar, çesitli moleküler agirliktaki polietilen glikoller ve polietilen glikolün yag asidi esterleri gibi bazlar kullanilarak fitil olarak uygulanabilir.
Bu bulusa göre bir bilesik bir özneye uygulandiginda seçilen dozaj seviyesi, bunlarla sinirli olmamak üzere uygulanan bilesigin aktivitesi, bireysel semptomlarin siddeti, uygulama yolu, uygulama süresi, bilesigin atilim orani, tedavi süresi, kombinasyon içindeki diger ilaçlar, bilesikler ve/veya materyaller, yas, cinsiyet, agirlik, genel saglik ve hastanin önceki medikal hikayesi dahil birçok faktöre göre bagli olacaktir. Bilesigin miktari ve uygulama yolu, genel olarak dozajin, önemli zararli veya istenmeyen yan etkilere neden olmadan istenen etkiye ulasan islem bölgesindeki lokal konsantrasyonlara ulasmasinin gerekmesine ragmen hekimin kararina kalmistir.
In vivo uygulama, tedavi süresince bir dozda, sürekli veya kesintili olarak (örnegin uygun araliklarda bölünmüs dozlarda) etkilenebilir. En etkili uygulama yollari ve dozajinin belirlenmesine yönelik yöntemler, teknikte bilgi sahibi kisilerce iyi bilinmektedir ve terapi için kullanilan formülasyon, terapi amaci, tedavi edilen hedef hücre ve tedavi edilen özneye göre degisiklik gösterecektir. Tekli veya çoklu uygulamalar, uygulama yapan hekim tarafindan seçilen doz seviyesi ve yapisi ile gerçeklestirilebilir.
Genelde aktif bilesigin uygun dozu, günlük olarak öznenin vücut agirliginin kilogrami basina yaklasik 100 jig ila 250 mg arasindadir. Aktif bilesik bir tuz, ester, ön ilaç veya benzeri oldugunda uygulana miktar, ana bilesik baz alinarak hesaplanir ve bu sekilde kullanilacak asil miktar, oransal olarak artar.
Hazir bilesikler, anti-kanser ajanlari veya kemoterapötik ajanlar ile kombinasyon içinde kullanilir.
Bu bulusun bilesikleri, kanser tedavisi için kemo ve radyo sentezleyiciler olarak kullanilabilir. Bunlar, öncesinde veya halen kanser tedavisi gören memelilerin tedavisi için kullanilir. Önceki tedaviler, ön kemoterapi, radyasyon terapisi, ameliyat veya kanser asilari gibi immünoterapiyi içerir.
Dolayisiyla mevcut bulus, es zamanli, ayri veya sirali uygulamaya yönelik bir anti kanser ve formülün I bilesiginin bir kombinasyonunu saglar.
Mevcut bulus ayni zamanda es zamanli, ayri veya sirali uygulamaya yönelik baska bir kemoterapötik ajan ve radyasyon terapisi ile formülün I bilesiginin bir kombinasyonunu Mevcut bulus ayni zamanda kemoterapötik ajanlar ile iyonize edici radyasyonun kombine edilmesiyle tümör hücrelerinin dozunu artirmaya veya kanser terapisinde bir yardimci olarak kullanilmaya yönelik bir ilacin üretimindeki kullanimina yönelik formülün I bilesigini saglar.
Mevcut bulus ayni zamanda formülün I bilesiginin, kemoterapötik ajanlar ile iyonize edici radyasyonun kombine edilmesiyle tümör hücrelerinin dozunu artirmaya veya kanser terapisinde bir yardimci olarak kullanilmaya yönelik bir ilacin üretimindeki kullanimini saglar. Bu bilesikler ayni zamanda iyonize edici radyasyon ve diger kemoterapötik ajanlar ile birlikte kullanilabilir.
Bir kemoterapi veya radyoterapi yöntemi de açiklanmistir, yöntem kemoterapi ajanlari veya iyonize radyasyon ile kombine edilmis formül I'in bilesigini içeren bir bilesim veya formül Iyin bilesiginin etkili miktarinin ihtiyaç durumunda hastaya uygulanisini içerir.
Bilesikler ayrica iyonize radyasyon ve diger kemoterapik ajanlarla kombineli sekilde uygulanabilir.
Kombinasyon terapisinde bu bulusun bilesikleri, ihtiyaci olan bir hastaya baska bir anti kanser ajanin verilmesinden (örnegin 5 dakika, 15 dakika, 30 dakika, 45 dakika, 1 saat, hafta, 4 hafta, 5 hafta, 6 hafta, 8 hafta veya 12 hafta önce) önce uygulanabilir. Çesitli düzenlemelerde bu bilesikler ve diger anti kanser ajanlari, 1 dakika arayla, 10 dakika arayla, 30 dakika arayla, 1 saatten az bir arayla, 1 saat ila 2 saat arayla, 2 saat ila 3 bir arayla veya 48 saatten fazla olmayan bir arayla uygulanir.
Bu bulusun bilesikleri ve diger antikanser ajan ek olarak veya sinerjik olarak görev yapabilir. Mevcut bilesiklerin ve diger anti kanser ajanlarin sinerjik kombinasyonu, bu ajanlardan birinin veya ikisinin daha düsük dozlarinin ve/veya bu bilesiklerin veya diger antikanser ajanlarinin daha düsük bir siklikta uygulanmasina izin verir ve bu ajanlarin daha az siklikta uygulanmasi, kanser tedavisindeki ajanlarin etkisi düsürülmeden bir özneye bu ajanlarin uygulanmasi ile baglantili toksisiteyi düsürebilir. Ayrica kanser tedavisinde kullanilan bu ajanlarin yüksek etkisinde ve/veya yalnizca bir ajanin kullanilmasindan kaynaklanan yan etkilerin veya istenmeyen etkilerin düsürülmesinde sinerjik bir etki meydana gelebilir.
Mevcut bulusun bilesikleri ile kullanilmaya yönelik kanser ajanlarinin veya kemoterapötik ajanlarin örnekleri, .T. Devita ve S. Hellman (editörler), Cancer Principles ve Practice of oncology V, 6. baski (Subat 15, 2001), Lippincott Williams & Wilkins Publishersde bulunabilir. Teknikte bilgi sahibi bir kisi, hangi ajan kombinasyonlarinin, ilaçlarin bazi özelliklerine ve söz konusu kansere bagli olarak kullanilabildigini bilecektir. Bu anti-kanser ajanlari bunlarla sinirli olmamak üzere sunlar içerir: HDAC inhibitörleri, östrojen reseptör modülatörleri, androjen reseptör modülatör, retinoid reseptör modülatörleri, sitotoksik/sitostatik ajanlar, antiproliferatif ajanlar, prenil- protein transferaz inhibitörleri, HMG-CoA redüktaz inhibitörleri, HIV proteaz inhibitörleri, revers transkriptaz inhibitörleri ve diger anjiyogenez inhibitörleri, hücre proliferasyonu ve yasam sinyali inhibitörleri, apoptozu indükleyen ajanlar ve hücre döngüsü inceleme noktalarina müdahale eden ajanlar. Bu bilesikler Özellikle, radyasyon terapisi ile birlikte uygulandiginda kullanilir. baglanmasini inhibite eden veya buna müdahale eden bilesiklere refere eder. Östrojen reseptör modülatörlerinin örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere tamoksifen, oksopropoksi-4-metiI-2-[4-[2-(1-piperidinil)etoksi]fenil]-2H-1-benzopiran-S-ilj-fenil-2,2- dimetilpropanoat, 4,4'-dihidroksibenzofenon-2,4-dinitrofeniI-hidrazon ve SH646 içerir. reseptöre baglanmasini inhibite eden veya buna müdahale eden bilesiklere refere eder. Androjen reseptör modülatörlerinin örnekleri, finasteride ve diger 5d-redüktaz inhibitörlerini, nilutamid, flutamid, bikalutamid, Iiarozol ve abirateron asetati içerir. reseptöre baglanmasini inhibite eden veya buna müdahale eden bilesiklere refere eder. Retinoid reseptör modülatörlerinin örnekleri, beksaroten, tretinoin, 13-cis-retin0ik asit, 9-cis-retin0ik asit, d-diflorometilornitin, lLX23-7553, trans-N-(4'-hidroksifenil) retinamid ve N-4-karboksifenil retinamid içerir. ölümüne neden olan ve temel olarak hücre proliferasyonunu inhibite eden veya hücre mitozunu inhibite eden veya buna müdahale eden bilesiklere refere eder ve sunlari içerir: alkile edici ajanlar, tümör nekroz faktörleri, araya girenler, hipoksi aktif bilesikler, mikrotübüle inhibitörleri/mikrotübüle stabilizörleri, mitotik kinosin inhibitörleri, mitotik ilerlemede bulunan kinaz inhibitörleri, antimetabolitler, biyolojik yanit modifiye edicileri; hormonal/anti-hormonal terapötik ajanlar, hematopoietik büyüme faktörleri, monoklonal antikor hedefli terapötik ajanlar, topoizomeraz inhibitörleri, proteazom inhibitörleri ve Sitotoksik ajanlarin örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere sunlari içerir: siklofosfamid, klorambusil karmustin (BCNU), Iomustin (CCNU), busülfan, treosülfan, sertenef, kasektin, ifosfamid, tasonermin, lonidamin, karboplatin, altretamin, prednimustin, dibromodulsitol, ranimustin, fotemustin, nedaplatin, aroplatin, oksaliplatin, temozolomid, metil metansülfonat, prokarbazin, dakarbazin, heptaplatin, estramustin, improsülfan tosilat, trofosfamid, nimustin, dibrospidyum klorid, pumitepa, lobaplatin, satraplatin, profiromisin, sisplatin, irofulven, deksifosfamid, cIs-amindikl0r0(2-metil- piridin)platinyum, benzilguanin, glufosfamid, GPX100, (trans, trans, trans)-bis-mu- (hekzan-1,6-diamin)-mu-[diamin-platinyum(II)]bis[diamin(kl0r0)platinyum (II)]tetrakl0rid, diarizidinilspermin, arsenik trioksid, 1-(11-dodesilamino-10-hidroksiundesil)-3,7- dimetilksantin, zorubisin, idarubisin, daunorubisin, bisantren, mitoksantron, pirarubisin, pinafid, valrubisin, amrubisin, doksorubisin, epirubisin, pirarubisin, antineoplaston, 3'- deamino-3'-morfolino-13-deokso-10-hidroksikarminomisin. annamisin. galarubisin, ve mTOR inhibitörleri (örnegin Wyeth's CGI-779 ve Ariad AP23573) içerir. Diger örnekler PI3K inhibitörleridir (örnegin LY294002).
Bir düzenlemede bu bulusun bilesikleri, alkile edici ajanlar ile kombinasyon içinde kullanilabilir.
Alkile edici ajanlarin örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere azot hardali: siklofosfamid, ifosfamid, trofosfamid ve klorambusil; nitrozüreler: karmustin (BCNU) ve ve temozolomid; kompleksler dahil platinyum: sisplatin, karboplatin, aroplatin ve oksaliplatini içerir.
Bir düzenlemede alkile edici ajan dekarbazindir. Dekarbazin, yaklasik 150 mg/m2 (Öznenin vücut yüzey alani) ila yaklasik 250 mg/m2 arasinda degisen dozlarda bir özneye uygulanabilir. Baska bir düzenlemede dekarbazin, yaklasik 150 mg/m2 ila yaklasik 250 mg/m2 arasinda degisen dozlarda bes ardil gün boyunca günde bir sefer özneye intravenöz olarak uygulanir.
Bir düzenlemede alkile edici ajan prokarbazindir. Prokarbazin, yaklasik 50 mg/m2 (öznenin vücut yüzey alani) ila yaklasik 100 mg/m2 arasinda degisen dozlarda bir özneye uygulanabilir. Baska bir düzenlemede prokarbazin, yaklasik 50 mg/m2 ila yaklasik 100 mg/m2 arasinda degisen dozlarda bes ardil gün boyunca günde bir sefer özneye intravenöz olarak uygulanir.
Bir düzenlemede alkile edici ajan temozoloamiddir. Temozolomid, yaklasik 150 mg/m2 (öznenin vücut yüzey alani) ila yaklasik 200 mg/m2 arasinda degisen dozlarda bir özneye uygulanabilir. Baska bir düzenlemede temozolomid, yaklasik 150 mg/m2 ila yaklasik 200 mg/m2 arasinda degisen dozlarda bes ardil gün boyunca günde bir sefer özneye intravenöz olarak uygulanir.
Anti-mitotik ajanlarin örnekleri sunlari içerir: allokolsisin, halikondrin B, kolsisin, kolsisin türevi, dolstatin 10, maytansin, rizoksin, tiyokolsisin ve tritil sistein.
Hipoksi aktif bilesigin bir örnegi tirapazamindir.
Proteazom inhibitörlerinin örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere laktasistin, bortezomib, epoksomisin ve MG 132. MG 115 ve PSI gibi peptid aldehitlerini içerir.
Mikrotübüle inhibitörlerinin/mikrotübüle stabilizörlerinin örnekleri sunlari içerir: paklitaksel, vindesin sülfat, vinkristin, vinblastin, vinorelbin, 3',4'-didehidro-4'-deoksI-8`- norvinkalökoblastin, dosetaksol, rizoksin, dolastatin, mivobulin izetiyonat, auristatin, fl0r0-4-metoksifenil) benzen sülfonamid, anhidrovinblastin, N,N-dimetil-L-valil-L-valil-N- metiI-L-vaIiI-L-prolil-L-prolin-t-bütilamid, TDX258, epotilonlar (bakiniz örnegin U.S. Pat.
Topoizomeraz inhibitörlerinin bazi örnekleri sunlardir: topotekan, hikaptamin, irinotekan, rubitekan, ekzatekan, gimetekan, diflomotekan, siIiI-kamptotesin, 9- aminokamptotesin, kamptotesin, krisnatol, mitomisin C, G-etoksipropiyonil-3',4'-O-ekzo- benziliden-chartreusin, 9-met0ksi-N,N-dimetil-S-nitropirazol0[3,4,5-kl]akridin-2-(6H) etoposid fosfat, teniposid, sobuzoksan, 2'-dimetilamin0-2'-de0ksi-et0poside, GL331, N- dioksol-ö-on, 2,3-(metilendioksi)-5-metil-7-hidroksi-B-metoksibenzo[c]-fenantridinyum, dihidroksi-2-(2-hidroksietilaminometil)-6H-pirazolo[4,5,1-de]akridin-6-on, N-[1- (dimetilamino)etil)akridin4-karb0ksamid, 6-[[2-(dimetilamino)etiI]amin0]-3-hidroksi-7H- indeno[2,1-c] kuinolin-7-0n ve dimesna; kamptotesin olmayan topoizomeraz-I inhibitörleri örnegin indolokarbazol; ve çift topoizomeraz-l ve II inhibitörler örnegin Bir düzenlemede topoizomeraz inhibitörü irinotekandir. irinotekan, yaklasik 50 mg/m2 (öznenin vücut yüzey alani) ila yaklasik 150 mg/m2 arasinda degisen dozlarda bir özneye uygulanabilir. Baska bir düzenlemede irinotekan, yaklasik 50 mg/m2 ila yaklasik 150 mg/m2 arasinda degisen dozlarda 1-5 günde bes ardil gün boyunca günde bir sefer özneye intravenöz olarak, akabinde yine günler 28-32'de yaklasik 50 mg/m2 ila yaklasik 150 mg/m2 arasinda degisen dozlarda bes ardil gün boyunca günde bir sefer özneye intravenöz olarak ve akabinde yine yaklasik 50 mg/m2 ila yaklasik 150 mg/m2 arasinda degisen dozlarda 55-59. günlerde bes ardil gün boyunca günde bir sefer özneye intravenöz olarak uygulanir. Özellikle insan mitotik kinesin KSP olmak üzere mitotik kinesin inhibitörlerinin örnekleri, düzenlemede mitotik kinesin inhibitörleri bunlarla sinirli olmamak üzere KSP inhibitörleri, MLKP1 inhibitörleri, CENP-E inhibitörleri, MCAK inhibitörleri, Kif14 inhibitörleri, Mphosph1 inhibitörleri ve Rab6-KIFL inhibitörlerini içerir. kinaz inhibitörlerini, Polo-benzeri kinazlar (PLK) inhibitörlerini (özellikle de PLK-1 inhibitörleri), bub-1 inhibitörlerini ve bub-R1 inhibitörlerini içerir. antisens RNA ve DNA oligonükleotitlerini ve enositabin, carmofur, tegafur, pentostatin, doksifluridin, trimetreksat, fludarabin, kapesitabin, galositabin, sitarabin okfosfat, fosteabin sodyum hidrat, raltitreksed, paltitreksid, emitefur, tiazofurin, desitabin, nolatreksed, pemetreksed, nelzarabin, 2'-de0ksi-2'-metilidensitidin, 2'-fl0rometilen-2'- deoksisitidin, N-[5-(2,3-dihidro-benzofuril)sülfoniI]-N'-(3,4-diklorofenil)üre, N6-[4-deoksi- 4-[N2-[2(E),4(E)-tetradekadienoil]gIisilamin0]-L-gIisero-B-L-manoheptopiranosil]adenin, diazatetrasiklo(7.4.1.0.0)-tetradeka-2,4,6-trien-9-il asetik asit ester, svainsonin, lometreksol, deksrazoksan, metiyoninaz, 2'-siyan0-2'-de0ksi-N4-palmit0il-1-B-D- arabino furanosil sitosin ve 3-aminopiridin-2-karb0ksaldehide tiyosemikarbazon gibi antimetabolitleri içerir.
Monoklonal antikor hedefli terapötik ajanlarin örnekleri, kanser hücresi spesifik veya hedef hücre spesifik bir monoklonal antikora baglanan sitotoksik ajanlara veya radyoizotoplara sahip terapötik ajanlari içerir. Bunlar Bexxar içerir. refere eder. Kullanilabilecek olan HMG-CoA redüktaz inhibitörlerinin örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere Iovastatin (MEVACOR®; bakiniz U.S. Pat. No. 4,231,938, CoA redüktaz inhibitörlerinin ve bunlarin yapisal formülleri, M. Yalpani, "Cholesterol HMG-CoA redüktaz inhibitörleri terimi, farmasötik olarak kabul edilebilir tüm Iakton ve açik asit formlarini (örnegin Iakton halkasinin, serbest asit olusturmak üzere açildigi) ve HMG-CoA redüktaz inhibitör aktivitesi olan bilesiklerin tuz ve ester formlarini içerir ve dolayisiyla da bu tuzlarin, esterlerin, açik asit ve lakton formlarinin kullanimi bu bulus kapsaminda yer almaktadir. protein transferaz tipi I (GGPTaz-I) ve geranilgeraniI-protein transferaz tip-II (GGPTaz- transferaz enzimlerinin herhangi birini veya kombinasyonunu inhibite eden bir bilesige Prenil-protein transferaz inhibitörlerinin örnekleri, asagidaki yayin ve patentlerde ,532,359. Örnegin prenil-protein transferaz inhibitörünün, anjiyogenez üzerindeki olusmasini inhibite eden bilesiklere refere eder. Anjiyogenez inhibitörlerinin örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere tirosin kinaz reseptör Fit-1 (VEGFR1) ve FIk-1/KDR (VEGFR2) inhibitörleri gibi tirosin kinaz inhibitörlerini, epidermal derive, fibroblast derive veya platelet derive büyüme faktörü inhibitörleri, MMP (matriks metaloproteaz) inhibitörleri, integrin blokörleri, interferon-a, interlökin-12, pentosan polisülfat, siklooksijenaz inhibitörleri, örnegin aspirin ve ibuprofen gibi steroidal olmayan anti- siklooksijenaz-2 inhibitörleri ve steroidal anti-inflamatuarlar (kortikostereoidler, mineralokortikoidler, deksametason, prednison, prednisolon, metilpred, betametason gibi), karboksiamidotriazol, combretastatin A-4, skualamin, 6-O-kloroasetiI-karbonil)- fumagillol, talidomid, anjiyostatin, troponin-t, anjiyotensin II antagonistleri (bakiniz J. ve WO 00161186) içerir.
Anjiyogenezi modüle eden veya inhibite eden ve ayni zamanda bu bulusun bilesikleri ile kombinasyon içinde kullanilabilen diger terapötik ajanlar, pihtilasma ve fibrinoliz sistemlerini modüle veya inhibite eden ajanlari içerir (inceleme için bakiniz Clin. Chem. eden bu ajanlarin örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere heparin (bakiniz Thromb. inhibitötleri (ayni zamanda aktif trombin aktif edilebilir fibrinoliz inhibitörlerinin inceleme noktasi sinyallerini transdüse eden ve böylelikle kanser hücresini DNA'ya hasar veren ajanlara sentezleyen protein kinazlarini inhibite eden bilesiklere refere eder. Bu ajanlar, ATR, ATM, Chk1 ve Chk2 kinaz inhibitörlerini ve Cdk ve CdC kinaz inhibitörlerini içerir ve spesifik olarak 7-hidroksistaurosp0rin, staurosporin, flavopiridol, CYC ve BMS-387032 ile örneklendirilir. reseptörlerini ve bu yüzey reseptörlerinin sinyal transdüksiyon alt uyarimini inhibitie eden farmasötik ajanlara refere eder. Bu ajanlar, EGFR (örnegin gefitinib ve erlotinib) inhibitörlerini, ERB-2 inhibitörlerini (örnegin trastuzumab), IGFR inhibitörlerini (örnegin WO 03/059951'de tanimlananlar), sitokin reseptörlerinin inhibitörlerini, MET inhibitörlerini, Pl3K inhibitörlerini (örnegin LY294002), serin/treonin kinaz (bunlarla belirtilenler gibi Akt inhibitörleri dahil), Raf kinaz inhibitörleri (örnegin BAY-43-9006), Wyeth CGI-779 ve Ariad AP23573) içerir. Bu ajanlar, küçük molekül inhibitörlerini ve antikor antagonistlerini içerir. reseptörleri dahil) içerir.
Bir düzenlemede mevcut bulusun bilesikleri, temozolomid, sisplatin, karboplatin, oksaliplatin, irinotekan ve topotekandan seçilen bir veya birkaç özellikle de bir, iki veya üç ajan ile kombinasyon içerisinde kanser tedavisine yönelik kullanilir.
Bu bulusun bir bilesigi, asagidaki terapötik ajanlardan herhangi biri veya birkaçi ile kombinasyon içerisinde kanser tedavisi için kullanilabilir: abareliks (Plenaxis depot®); aldeslökin (Prokine®); Aldeslökin (Proleukin®); Alemtuzumabb (Campath®); alitretinoin (Panretin®); allopurinol (Zyloprim®); altretamin (Hexalen®); amifostin (Ethyol®); anastrozol (Arimidex®); arsenik trioksid (Trisen0x®); asparajinaz (Elspar®); azasitidin (Vidaza®); bevakuzimab (Avastin®); beksaroten kapsülleri (Targretin®); beksaroten jeli (Targretin®); bleomisin (Blenoxane®); bortezomib (Velcade®); busülfan intravenöz (Busulfex®); busülfan oral (Myleran®); kalusteron (Methosarb®); kapesitabin (Xeloda®); karboplatin (Paraplatin®); karmustin (BCNU®, BiCNU®); karmustin (Gliadel®); Polifeprosan 20 lmplant ile karmustin (Gliadel Wafer®); selekoksib (Celebrex®); setuksimab (Erbitux®); aklorambusil (Leukeran®); sisplatin (Platinol®); kladribin (Leustatin®, 2-CdA®); klofarabin (Clolar®); siklofosfamid (Cytoxan®, Neosar®); siklofosfamid (Cytoxan Injection®); siklofosfamid (Cytoxan Tablet®); sitarabin (Cytosar- U®); sitarabin Iipozomal (DepoCyt®); dakarbazin (DTlC-Dome®); daktinomisin, aktinomisin D (Cosmegen®); Darbepoetin alfa (Aranesp®); daunorubisin Iipozomal (DanuoXome®); daunorubisin, daunomisin (Daunorubicin®); daunorubisin, daunomisin (Cerubidine®); Denilökin diftitoks (Ontak®); deksrazoksan (Zinecard®); doketaksel (Taxotere®); doksorubisin (Adriamycin PFS®); doksorubisin (Adriamycin®, Rubex®); doksorubisin (Adriamycin PFS Injection®); doksorubisin Iipozomal (D0xil®); dromostanolon propiyonat (Dromostanolone®); dromostanolon propiyonat (Masterone lnjecti0n®); Elliott B Solsüyonu (Elliott's B Soluti0n®); epirubisin (Ellence®); Epoetin alfa (epogen®); erlotinib (Tarceva®); estramustin (Emcyt®); etoposide fosfat (Etopophos®); etoposide, VP-16 (Vepesid®); eksemestan (Aromasin®); Filgrastim (Neupogen®); floksuridin (intraarteryal) (FUDR®); fludarabin (Fludara®); florourasil, 5-FU (Adrucil®); fulvestrant (Faslodex®); gefitinib (Iressa®); gemsitabine (Gemzar®); gemtuzumab ozogamisin (Mylotarg®); goserelin asetat (Zoladex Implant®); goserelin asetat (Zoladex®); histrelin asetat (Histrelin implant®); hidroksiüre (Hydrea®); Ibritumomab Tiuksetan (Zevalin®); idarubisin (Idamycin®); ifosfamid (IFEX®); imatinib mesilat (Gleevec®); interferon alfa 2a (Roferon A®); Interferon alfa-2b (Intron A®); irinotekan (Camptosar®); lenalidomid (Revlimid®); Ietrozol (Femara®); Ieukovorin (Wellcovorin®, Leucovorin®); Leuprolid Asetat (Eligard®); levamisol (Ergamisol®); lomustin, CCNU (CeeBU®); mekloretamin, nitrojen hardali (Mustargen®); megestrol asetat (Megace®); melphalan, L-PAM (Alkeran®); merkaptopurin, ö-MP (Purinethol®); mesna (Mesnex®); mesna (Mesnex tabs®); metotreksat (Methotrexate®); methoksalen (Uvadex®); mitommisin C (Mutamycin®); mitotan (Lysodren®); mitoksantron (N0vantrone®); nandrolon fenpropiyonat (Durabolin-50®); nelarabin (Arranon®); Nofetumomab (Verluma®); Oprelvekin (Neumega®); oksaliplatin (Eloxatin®); paklitaksel (Paxene®); paklitaksel (Taxol®); paklitaksel protein-bagli partiküller (Abraxane®); palifermin (Kepivance®); pamidronat (Aredia®); pegademaz (Adagen (Pegademase B0vine)®); pegaspargaz (Oncaspar®); Pegfilgrastim (Neulasta®); pemetreksed disodyum (Alimta®); pentostatin (Nipent®); pipobroman (Vercyte®); plikamisin, mitramisin (Mithracin®); porfimer sodyum (Photofrin®); prokarbazin (Matulane®); kuinakrin (Atabrine®); Rasburicaz (Elitek®); Rituksimab (Rituxan®); sargramostim (Leukine®); Sargramostim (Prokine®); sorafenib (Nexavar®); streptozosin (Zanosar®); sunitinib maleat (Sutent®); talk (Solerosol®); tamoksifen (N0lvadex®); temozolomid (Temodar®); teniposid, VM-26 (Vum0n®); testolakton (Teslac®); tiyoguanin, 6-TG (Thioguanine®); tiyotepa (Thioplex®); topotekan (Hycamtin®); toremifen (Fareston®); Tositumomab (Bexxar®); Tositumomab/l-131 tositumomab (Bexxar®); Trastuzumab (Herceptin®); tretinoin, ATRA (Vesanoid®); Ürasil Hardali (Uracil Mustard Capsules®); valrubisin (Valstar®); vinblastin (Velban®); vinkristin (Oncovin®); vinorelbin (Navelbine®); vorinostat (Zolinza®); zoledronat (Z0meta®); nilotinib (Tasigna®) ve dasatinib (Sprycel®).
Bu bulus ayrica selektif COX-2 inhibitörleri olan NSAID'Ier ile yapilan kombinasyonlari kapsar. Bu spesifikasyonun amaci olarak selektif COX-2 inhibitörleri olan NSAID'Ier, hücre veya mikrozomal analizler ile degerlendirilen COX-1'e yönelik IC50 ile karsilastirildiginda COX-2 için IC50 orani ile ölçüldügü üzere COX-1*e göre en az 100 kat COX-2 inhibite edebilme spesifikligine sahip olanlar olarak açiklanir. Bu bilesikler bunlarla sinirli olmamak üzere her birinin burada referans olarak yer aldigi U.S. Pat.
Tedavinin bu yönteminde özellikle faydali olan COX-2 inhibitörleri, 5-kl0ro-3-(4- metilsülfonil)fenIl-2-(2-metiI-5-piridinil)piridin veya bunlarin farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlaridir.
COX-2'nin spesifik inhibitörleri olarak belirtilen ve mevcut bulus kapsaminda kullanilan bilesikler bunlarla sinirli olmamak üzere parekoksib, CELEBREX® ve BEXTRA® veya farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlarini içerir.
Diger anjiyogenez örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere endostatin, ukrain, klorobenzoil)fenil]metil]-1H-1,2,3-triazoI-4-karb0ksamid, CM101, skualamin, bis[imino-N-metil-4,2-pirolokarbonilimino[N-metiI-4,2-piroI]-karbonilimino]-bis-(1.3- Yukarida belirtildigi üzere “integrin blokörleri"i fizyolojik bir Iigandin ovßa integrinine baglanmasini selektif olarak antagonize, inhibite eden veya etkisiz hale getiren bilesiklere, fizyolojik bir Iigandin Gvßs integrinine baglanmasini selektif olarak antagonize, inhibite eden veya etkisiz hale getiren bilesiklere, fizyolojik bir Iigandin oivßs integrinine baglanmasini selektif olarak antagonize, inhibite eden veya etkisiz hale getiren bilesiklere, fizyolojik bir Iigandin hem Gvß3 integrini hem de civßs integrinine baglanmasini antagonize, inhibite eden veya etkisiz hale getiren bilesiklere ve kapiler endotelyal hücreler üzerinde ifade edilen bazi integrinlerin aktivitesini antagonize, inhibite eden veya etkisiz hale getiren bilesiklere refere eder. Bu terim ayni zamanda integrinlerinin herhangi bir kombinasyonunun antagonistlerine de refere eder.
Tirosin kinaz inhibitörlerinin bazi spesifik örnekleri, N-(triflorometilfeniI)-5- metilizoksazoI-4-karboksamid, 3-[(2,4-dimetilpiroI-5-iI)metilideniI)ind0Iin-2-on, 17- (4-m0rfolinil)pr0poksi]kuinazolin, N-(3-etinilfenil)-6,7-bis(2-metoksietoksi)-4- SH-5,6-dimetiI-7H-pirolo[2,3- d]pirimidinmetan sülfonat, 4-(3-bromo-4-hidroksifenil)amino-6,7-dimetoksikuinazolin, 4- piridilmetiI)-1-fthalazinamin ve EM0121974 içerir.
Bir düzenlemede mevcut bulusun bilesikleri, Me0802(CH2)-Ieksitropsin (Me-Lex) gibi Selektif N3-adenin metile edici ajanlar ile indüklenen nekrozun tedavisine veya önlenmesine yönelik kullanilir.
Anti kanser bilesikleri disindaki bilesikler ile yapilan kombinasyonlar da bu yöntem kapsaminda açiklanir. Örnegin istemlerde yer alan bilesiklerin PPAR-y (örnegin PPAR- gama) agonistleri ve PPAR-ö (örnegin PPAR-delta) agonistleri ile yapilan kombinasyonlari, bazi habis tümörlerin tedavisinde yararlidir. PPAR-y ve PPAR-ö, nükleer peroksizom proliferatör ile aktive edilen v ve 6 reseptörleridir. Endotelyal hücreler üzerindeki PPAR-y ifadesi ve anjiyogenezdeki rolü, teknikte rapor edilmistir PPAR-y agonistlerinin, in vitro olarak VEGF'ye verilen anjiyogenik yanitlari inhibite ettigi görülmüstür; hem troglitazon hem de rosiglitazon maleat, farelerde retinal PPAR-y agonistleri ve PPAR- y/oi agonistlerinin örnekleri bunlarla sinirli olmamak üzere tiyazolidindion (DRF2725, CS-Oii, troglitazon, rosiglitazon ve pioglitazon gibi), PNUoksi]-2- 60/244,697'de açiklanan) içerir.
Dolayisiyla bu mevcut açiklama, iyonize edici radyasyon ile kombinasyon içerisinde ve/veya HDAC inhibitörleri, bir östrojen reseptör modülatörü, bir androjen reseptör modülatörü, retinoid reseptör modülatörü, sitotoksik/sitostatik bir ajan, antiproliferatif bir ajan, bir prenil-protein transferaz inhibitörü, bir HMG-CoA redüktaz inhibitörü, bir anjiyogenez inhibitörü, bir PPAR-y agonisti, bir PPAR-ö agonisti, bir anti-viral ajan, dogal çoklu ilaç direnci inhibitörleri, bir anti-emetik ajan, anemi tedavisinde kullanilan bir ajan, nötropani tedavisinde kullanilan bir ajan, immünoloji gelistirici bir ilaç, hücre proliferasyonu ve yasam sinyalleri inhibitörleri, hücre döngüsü inceleme noktasina müdahale eden bir ajan, bir apoptoz indükleyici ajan ve bir bisfosfonattan seçilen ikinci bir bilesik ile kombinasyon içerisindeki istemlerde yer alan bilesiklerin kullanimini Bulus bilesigine referans olarak “uygulama“ terimi ve varyantlari (örnegin bir bilesigin gönderilmesi anlamina gelir. Bulusun bir bilesigi veya ön ilaci, bir veya birkaç baska aktif ajan (örnegin sitotoksik bir ajan gibi) ile kombinasyon içinde oldugunda “uygulama” ve varyantlari, bilesigin veya ön ilacin ve diger ajanlarin es zamanli veya sirali gönderimini içerir.
Burada kullanildigi üzere “bilesim" terimi, spesifik miktarlarda spesifik Içerikleri içeren bir ürünü ve dogrudan veya dolayli olarak spesifik miktarda spesifik içeriklerin kombinasyonundan kaynaklanan herhangi bir ürünü kapsar.
Burada kullanildigi haliyle “terapötik olarak etkili miktar" terimi, bir arastirmaci, veteriner, tip doktoru veya diger hekimler tarafindan arastirilmakta olan bir doku, sistem, hayvan veya insanda biyolojik veya tibbi yanitlarina neden olan aktif bilesigin veya farmasötik ajanin miktari anlamina gelir. kanserli hücrelerin öldürülmesi ile bu vakayi hafifleten bir etkiye ve ayni zamanda bu vakanin ilerlemesinin önlenmesi ile sonuçlanan bir etkiye refere eder ve ilerleme oraninin düsürülmesini, ilerleme oraninda bir durusu, vakanin hafiflemesini ve vakanin tedavisini içerir. Profilaktik bir önlem olarak tedavi (örnegin profilaksi) de kapsam içinde yer alir.
Burada kullanildigi haliyle “farmasötik olarak kabul edilebilir” terimi, saglam bir tip muhakemesi kapsaminda asiri toksisite, tahris, alerjik tepki veya baska bir problem veya baska bir komplikasyon olmaksizin öznenin (örnegin insan) dokularina temas etmek üzere kullanilmaya uygun olan makul bir yarar/risk orani tasiyan bilesikler, materyaller, bilesimler ve/veya dozaj formlari ile ilgilidir. Her tasiyici, eksipiyan vb., formülasyonun diger içerikleri ile uyumlu olma baglaminda “kabul edilebilir” olmak zorundadir. refere eder. Bu araçlar, farkli kanser türlerinin tedavisinde kullanilan ilaçlarin ve/veya iyonize edici radyasyonun sitotoksik rejimlerini içerir. Özellikle aktif bilesiklerin, kanser tedavisinde kullanilan zehirlerin topoizomeraz sinifini (örnegin topotekan, irinotekan, rubitekan), bilinen birçok alkile edici ajani (örnegin DTIC, temozolamid) ve platinyum bazli ilaçlari (örnegin karboplatin, sisplatin) içeren birçok kanser kemoterapi tedavisinin islevlerini artirdigi bilinmektedir.
Mevcut açiklama ayrica Formül I`in bilesiginin terapötik olarak etkili miktarinin radyasyon terapi ile kombineli sekilde ve/veya asagidakilerden seçilen bir bilesik ile kombineli sekilde uygulanisini içeren bir kanser tedavi yöntemini içerir: HDAC inhibitörleri, bir östrojen reseptör modülatörü, bir androjen reseptör modülatörü, retinoid reseptör modülatörü, bir sitotoksik/sitostatik ajan, bir antiproliferatif ajan, bir prenil- protein transferaz inhibitörü, HMG-CoA redüktaz inhibitörü, bir anjiyogenez inhibitörü, bir PPAR-y agonisti, bir PPAR-ö agonisti, bir anti-viral ajani, dogal çoklu ilaç direnci inhibitörü, bir anti-emetik ajan, anemi tedavisinde kullanilan bir ajan, nötropeni tedavisinde kullanilan bir ajan, immünoloji gelistirici bir ilaç, hücre proliferasyonu ve yasam sinyali inhibitörü, hücre döngüsü inceleme noktasina müdahale eden ajan, bir apaptoz indükleyici ajan ve bisfosfonat.
Bulusun bu ve diger açiklari, burada yer alan ögretilerde açikça belirtilecektir.
Kimyanin açiklamasinda ve asagida yer alan Örneklerde kullanilan kisaltmalar: ACCI (asetil klorid); (BzO)2 (benzoil peroksit); Cbz-CI (benzilklorformat); DCM (diklorometan); DIPEA (di-Izo-propiletilamin); DMF (dimetilformamid); DMSO (dimetil sülfoksit); eq. (es deger); ES (eektrosprey); EtOAc (etil asetat); EtOH (etanol); mol. sieves (moleküler elek); HATU [O-(7-azabenzotriazol-1-iI)-N,N,N',N'-tetrametilüronyum hekzafloro-fosfat]; MeCN (asetonitril); MeOH (metanol); MS (kütle spektrometri): MW (mikrodalga): NBS (N-bromosüksinamid); NMMO (N-metilmorfolin-N-oksid); NMR (nükleer manyetik rezonans); Pcol (kolon basinci); iPrOH (izopropanol); RT (oda sicakligi); sat. aq. (doymus aköz); Si02 (silika jel); ve THF (tetrahidrofuran). t-BuOH (tert-bütanol); KOAc (potasyum asetat); MW mikrodalga; IST ISOLUTE® SPE column SCX (International Sorbent Technology ISOLUTE® kati faz özütleme kolonu katyonik degisim reçinesi); SFC (süper kritik sivi kromatografisi); TBTU O-(1H benzotriazol-1-il)- N,N,N',N'-tetrametilüronyum tetrafloroborat; ve Tcol (kolon sicakligi). CDCI3 (denatüre klorofrom); TLC (ince katman kroamtografisi) ve TFA (trifloroasetik asit).
Formülün I bilesikleri, formülün lA bilesiginin amonyak ile reaksiyona sokulmasiyla hazirlanabilir: burada R1 ve R2 yukarida belirtildigi gibidir ve RX, metil gibi C1-salkildir. Reaksiyon genellikle kapali bir reaksiyon kabi (önlem ile) içinde yaklasik 70°C`de THF gibi bir solvent içinde aköz bir NH3 solüsyonu kullanilarak gerçeklestirilir. Alternatif olarak NaOH veya KOH gibi bir baz, esteri, karboksilik aside (RX hidrojendir) hidrolize etmek üzere eklenebilir ve akabinde DMF gibi bir solvent içinde HATU veya DIPEA gibi birlestirici ajanlar varliginda NH3 eklenebilir ve reaksiyon yaklasik oda sicakliginda gerçeklestirilir. Alternatif olarak karboksilik asit, örnegin 80020 kullanilarak karisik bir anhidrit olusturmak üzere aktive edilebilir ve akabinde piridin gibi bir solvent içinde amonyum bikarbonat ile reaksiyona sokulabilir. Alternatif olarak ester, yaklasik 120°C`de MW`de MeOH gibi bir solvent içerisinde amonyak kullanilarak formülün IA bilesiklerine dönüstürülebilir.
Formülün IA bilesiklerindeki piperidin halkasi üzerinde bulunan nitrojen atomu, örnegin 800 ile yukaridaki sentez sirasinda korunabilir.
Formülün IA bilesikleri, formülün lB bilesiginin azid ile reaksiyona sokulmasi ile hazirlanabilir: A (18) burada R1, R2 ve RX yukarida belirtildigi gibidir. NaN3 gibi bir azid, genellikle DMF gibi bir solvent içerisinde yaklasik 90°C ila 140°C'de kullanilabilir.2,6 Iutidin gibi bir katki maddesi de kullanilabilir. Reaksiyon, nitrojen atmosferi altinda gerçeklestirilebilir.
Formülün IB bilesikleri, formülün IC bir bilesiginin formülün ID bir bilesigi ile yogusturulmasi ile hazirlanabilir: burada R1, R2 ve Rx yukarida belirtildigi gibidir ve L1, örnegin florin olmak üzere nitro veya halojen gibi bir ayrilma grubudur. Yöntemler, MgSO4 gibi bir dehidrasyon ajani varliginda yogusmayi veya moleküler elekleri veya etanol gibi bir alkol solventi içinde refluksta isitma islemlerini içerir. Reaksiyon, bir nitrojen atmosferi altinda gerçeklesti rilebilir.
Formülün IC bilesikleri, formülün IE bir bilesigi ile NMMO gibi oksidize edici bir ajanin oksidize edilmesi ile hazirlanabilir: burada R1, RX ve L1 yukarida belirtildigi gibidir ve L2, yaklasik oda sicakliginda MeCN gibi bir solvent içerisinde bromin olmak üzere halojen gibi bir ayrilma grubudur.
Reaksiyon, bir nitrojen atmosferi altinda gerçeklestirilebilir.
Formülün IE bilesikleri, burada L2 bromindir, formülün IF bir bilesiginin, benzoil peroksit gibi bir radikal baslaticisi varliginda NBS gibi bir brominasyon ajani ile oksidize edilmesi ile hazirlanabilir: burada R1, RX ve L1 yukarida belirtildigi gibidir, genellikle refluksta CCI4 gibi bir solvent içerisindedir. Reaksiyon, bir nitrojen atmosferi altinda gerçeklestirilebilir.
Formülün IF bilesikleri, burada L1 florindir, formülün IG bir bilesiginin, diazolama ile hazirlanabilir: burada R1 ve RX yukarida belirtildigi gibidir, akabinde diazonyum tuzunun ara ürünü ayristirilir. Örnegin diazolama, yaklasik O°C”de DCM gibi bir solvent içerisinde nitronyum tetrafloroborat kullanilarak yapilabilir. Bu diazonyum tetrafloroborat tuzu akabinde izole edilebilir ve yüksek sicakliklarda, örnegin diklorobenzen gibi bir solvent içinde 160°C`ye isitilarak muadili florobenzen derivesine (Dikkat) ayristirilir.
Formülün IF bilesikleri, burada L1 nitrodur, formülün IH bir bilesiginin nitratlanmasi ile hazirlanabilir: burada R1 yukarida belirtildigi gibidir, akabinde esterlestirme yapilir. Nitratlama reaksiyonu, yaklasik oda sicakliginda potasyum nitrat gibi bir nitrat ve sülfürik asit gibi bir asit varliginda yapilabilir. Esterlestirme adimi, örnegin X'in iyodin gibi bir halojen oldugu formülün Rx-X alkil halojenürü ile, yaklasik oda sicakliginda DMF gibi bir solvent içerisinde ve sezyum karbonat gibi bir baz varliginda reaksiyona sokulmasi ile standart kosullar altinda yapilabilir. Formülün Rx-OH alkolü. refluksta AcCI/MeOH'dan in situ olarak üretilen HCl gibi bir asit katalizörü ile birlikte kullanilabilir. Formülün IF istenen bilesigi, nitro bilesigin, tipik olarak MeOH gibi alkollü bir solvent içinde karbon-paladyum gibi bir katalizör ve hidrojen kullanilarak muadili aniline hidrojenasyonu ile temin edilebilir.
Alternatif olarak formülün I bilesikleri, formülün IJ bir bilesiginin redükte edilmesi ile hazirlanabilir: burada R1 ve R2 yukarida belirtildigi gibidir. Redüksiyon islemi, CBz-Cl gibi bir asil klorid ve NaBH4 gibi bir redükte edici ajan kullanilarak Fowler reaksiyonu ile yapilabilir.
Karbon üzerinde paladyumda hidrojenasyon, reaksiyonu tamamlar ve CBz-koruma grubunu uzaklastirir.
Formülün IJ bilesikleri, formülün IK bir bilesiginin formülün IL 3-pirinilboronik asidi ile çapraz baglanmasi ile hazirlanabilir: burada R1, R2 ve L2 yukarida belirtildigi gibidir. Reaksiyon genellikle sodyum karbonat gibi bir baz ve DMF ve su gibi solventler ile yaklasik 90°C'de Pd2(dba)3 ve tri(tert- bütil)fosfin gibi katalizörler kullanilarak Suzuki birlestirme kosullarinda yapilabilir.
Formülün IK bilesikleri, formülün lM bir bilesiginin formülün lN bir bilesigi ile yogusturulmasi ile hazirlanabilir: burada R1, R2 ve L2 yukarida belirtildigi gibidir ve L3, MW`de yaklasik 180°C'de DMF gibi bir solvent içerisinde florin olmak üzere halojen gibi bir ayrilma grubudur. K2003 gibi bir baz da eklenebilir.
Formülün IM bilesikleri, formülün IO bir bilesiginin, esteri, muadili karboksilik aside (RX hidrojendir) hidrolize etmek üzere yaklasik oda sicakliginda KOH veya NaOH gibi bir baz ile reaksiyona sokulmasi ile hazirlanabilir: burada R1 ve Rx yukarida belirtildigi gibidir, ve akabinde DMF gibi bir solvent içinde HATU, DIPEA veya TBTU gibi birlestirici ajanlar varliginda NH3 eklenebilir ve reaksiyon yaklasik oda sicakliginda gerçeklestirilir.
Formülün IO bilesikleri, yaklasik 55°C'de 1,2-DCE gibi bir solvent içinde asetil klorid gibi reaktifler ile anilin grubunun asetilasyonu vasitasiyla formülün IG bilesiginden hazirlanabilir. Istenen indazole siklizasyon, genellikle toluen ve su gibi bir ko-solvent varliginda örnegin konsantre hidroklorik asit gibi bir asit içerisinde yaklasik O°C”de sodyum nitrit ile muamele edilerek gerçeklestirilebilir.
Ara ürünlerin ve baslangiç materyallerinin sentezi açiklanmadiginda ve bilesikler ticari olarak temin edilebilir veya burada belirtilen semalar ve Örneklerde gösterildigi üzere yukaridaki sentezin genisletilmesi ile veya standart yöntemler ile ticari olarak temin edilebilen bilesiklerden hazirlanabilir.
Formülün I bilesikleri, yukarida sentez, sema ve Örneklerde belirtilen yöntemler ile veya bilinen yöntemler ile formülün I diger bilesiklerine dönüstürülebilir.
Burada açiklanan herhangi bir sentetik dizi sirasinda söz konusu moleküller üzerindeki duyarli veya reaktif gruplarin korunmasi gerekebilir ve/veya istenebilir. Bu durum, Protecting Groups in Organic Synthesis, 3. baski, Greene, T. W. ve Wuts, P. G. M.; Wiley lnterscience, 1999 ve Kocienski, P. J. Protecting Groups, Thieme, 1994'te açiklananlar gibi klasik koruma gruplari vasitasiyla gerçeklestirilebilir. Bu koruma gruplari, teknikte bilinen yöntemler kullanilarak klasik bir asamada uzaklastirilabilir. Örnegin Boc (tert-bütoksikarbonil) veya benzilkarbonil koruma grubu var oldugunda, yaklasik oda sicakliginda TFA, DCM ve/veya MeCN gibi solventler eklenerek de uzaklastirilabilir. Bu bilesik, Pd/C gibi bir katalizör ile hidrojen atmosferi altinda metanol gibi bir solvent içerisinde muamele edilerek yapilmasi gibi standart yöntemler kullanilarak hidrojenlenebilir. HCI ve 1,4-dioksan varliginda EtOAv, yaklasik oda sicakliginda 800 veya benzilkarbonil koruma grubunu uzaklastirmak üzere eklenebilir.
Bu bulusun bilesikleri, asagidaki semalara göre hazirlanmistir. Formüldeki tüm degiskenler yukarida açiklanmaktadir.
Mevcut bulusun bilesikleri, kiral merkezlere sahip olduklarinda enantiyomerler, SFC, kiral HPLC veya kiral asitler ile çözünerek yapilmasi gibi standart ayirma yöntemleri ie rasemik karisimlardan ayrilabilir. Ayirma islemi, formülün I bilesiklerini hazirlamaya yönelik prosesin herhangi bir adiminda yapilabilir. Dolayisiyla ayirma islemi, son adimda yapilabilir veya alternatif olarak ara ürünler ayrilabilir ve akabinde bazi enantiyomerler, istenen ürünleri üretmek üzere sonraki reaksiyonlarda kullanilabilir.
Bu bulusun bilesiklerinin derivelerini sentezlemeye yönelik bir prosedür sema 1'de benzer sentetik bir yol kullanilarak hazirlanir. 2-nitro-3-metilbenzoik asit derivesinin estere dönüstürülmesinden sonra N-bromosüksinimid ve benzoil peroksit gibi reaktifler kullanilarak metil grubun radikal brominasyonu, temel benzil bromid derivesini verir. Bu benzilik bromidin benzaldehide oksidize edilmesi, örnegin N-metilmorfolin-N-oksit ve moleküler elekler kullanilarak gerçeklestirilebilir. Aldehitin, bir amin ile yogusturulmasindan sonra halka kapama islemi, son nitrojeni ve indazol halkasini olusturmak üzere nitrojenin ortaya çikan özütünü saglamak üzere yüksek bir sicaklikta sodyum azid ile temel ara ürünün muamele edilmesiyle gerçeklestirilebilir. Lutidin gibi bir baz, bu reaksiyona eklenebilir. Esterin, primer amide son kez dönüstürülmesi istenen deriveleri verir. Bu durum, amonyak solüsyonu içinde esterin isitilmasi veya karboksilik aside dönüstürülmesi ve akabinde amid birlestirme islemine tabi tutulmasi ile saglanabilir.
Brominasyon ûNOZ Esterlestirme @N02 CCIA, A . @"02 R1 CH: asrn. Aeci.R><0H R1 CH; R1 CHzar relluks .
RX = Ciêilkil Oksidasyon brn. NMMO, nm! :elekleri cozii' ' Imin olusumu R1 R: . EIOH. A 90° CON'H: / R: I) NaNg, DMF. C ii)nmid olusumu K' \ I \ / NHai THFveya VIeOH, 709C 'kapali tup veya NaOHveyaKOH. NHg. HATU Semalarin 1 bir varyasyonu, asagida sema 2'de gösterilmektedir ve indazol çekirdeklerine ornatiklarin eklenmesine izin verir. Gereken nitrobenzoik asit deriveleri ticari olarak temin edilemediginde, bunlar, örnegin konsantre sülfürik asit içerisinde potasyum nitrat kullanilarak benzoik asit derivelerinin nitrasyonu ile hazirlanabilir.
Yukarida belirtilen sentetik manipülasyonlar, öncelikle indazolün asetilasyonu ve 0°C,de konsantre HCI Içinde sodyum nitrit ile siklizasyon ile indazole siklize edilebilen anilinin olusmasina izin verir. Alternatif olarak anilin, nitrozyum tetrafloroborat ile diazotlanabilir ve bu diazonyum tetrafloroborar tuzu, yüksek sicakliklarda Schiemann reaksiyonu (Dikkat) ile diflorobenzen derivesine ayristirilabilir. Sema 1'de açiklanan sentetik siranin takip edilmesi, benzilik metil grubun, aldehite oksidize edilmesine ve istenen indazol derivelerinin, bir (hetero)anilid ile birlestirmesi ile hazirlanmasina ve sodyum azid ile siklizasyonuna izin verir. w,“ Nin .uy-:in cn!.. E ”mhz", mi! 00.“- Ili-«mi ;ben CJÖÃH' -. n: i» . im. (Il-U" ...MJ- _I *Wirmhvncvu .s ,_;_i~›....rsu. aklirnsyon I i) WM& haril Hi] ?17 bir.: siniri `i 54" Alternatif prosedür, Sema 3'te gösterildigi üzere son asamada indazolün islevsellestirilmesini içerir. Burada indazol ester öncelikle, karboksamide dönüstürülür ve uygun bir floro(heter0)aromatik bromidin nükleofilik aromatik ornatimina tabi tutulur.
Bu durum, örnegin sodyum karbonat gibi bir baz varliginda tri(tert-bütil)fosfin ve Pd2(dba)3 gibi katalizörler kullanilarak Suzuki birlestirme kosullarinda çapraz baglanabilen bir bromid derivesinin hazirlanmasina izin verir. Istenen piperidin kismina dönüstürme islemi, CBz-Cl gibi bir asil klorid ve NaBH4 gibi bir redüksiyon ajani kullanilarak Fowler reaksiyonu ile gerçeklestirilebilir. Son hidrojenasyon reaksiyonu, mm olusumu SW Reakslyoii oglan om NHJ A CONHz /R7 /N veya KO'H son TBTU. NH, Rîîu MW 180°C Base Pdzwbah_ R2 l)ROCOC|,e,g.CbzG CONHg R: R om. H2.Pdi'C R' ` PARP-1 SPA analizi Burada belirtilen örnek bilesikler, bu analizde test edilmistir ve özellikle 50 nm'den az olmak üzere 5uM`den düsük bir IC50 degerine sahip olduklari bulunmustur. çalisma Reaktifleri Analiz Tamponu: 100 mM Tris pH 8, 4 mM MgCIz, 4 mM Spermin, 200 mM KCI, Enzim Karisimi: Analiz tamponu (, PARP-1 (5 nM, Nikotinamid-adenin dinükleotid (NAD)I DNA Karisimi: [3H-NAD] (250 uCi/ml, 0.4 ul, Perkin-Elmer NET-, Biyotinlenmis-NAD (, Aktif sigir timüs (1mg/ml, 0.05ul, Amersham Gelistirme Karisimi: Streptavidin SPA boncuklari (5mg/ml, Amersham Biosciences RPNQ 0007) 500 mM EDTA içinde çözünmüstür.
Deneysel Tasarim Reaksiyon, 50 uL/gözlük bir nihai hacmi olan 96 gözlü bir mikroplaka içinde gerçeklestirilmistir. 5ul %5DMSO/bilesik solüsyonu ekleyin, enzim karisimini (35ul) ekleyin, NAD/DNA karisimin (10 uL) eklenmesiyle reaksiyonu baslatin ve 2 saat boyunda oda sicakliginda inkübe edin. Gelistirici karisimin (25 ul) eklenmesiyle reaksiyonu durdurun ve 15 dakika oda sicakliginda inkübe edin. Packard TOP COUNT cihazi kullanilarak ölçüm yapin.
Kisaltmalar: Ortami); MOI (çoklu enfeksiyon); GFP (yesil floresan proteini); PBS (Fosfat Tamponlu Salin); FCS (fötal sigir serumu); ve DMEM (Dulbecco Modifiye Eagle Ortami).
Mevcut bulusun bilesikleri, eslestirilen BRCAth ve BRCA1-(shRNA) HeLa hücreleri çiftlerinde anti-proliferatif analizinde test edilmistir. Bu analiz, PARP inhibitörlerinin, BRCA”dan yoksun hücrelerin büyüme inhibisyonu ile selektivite sergiledigini göstermektedir. Bilesikler, BRCA1'den yoksun hücrelerde 5 uM“den düsük bir CCso ve BRCA yetkin hücrelere göre de 10 kattan fazla bir selektivite sergilemistir.
Bu analiz, canli hücrelerin, bir redoks boyasini (rezazürin) bir floresan nihai ürününe (rezofurin) dönüstürebilme kapasitesine dayanmaktadir. Üretilen rezofurinin miktari, hücre sayisi ile dogru orantilidir.
Hücre Hatlari: HeLa shBRCA1-GFP - Bunlar, BRCA21”e karsi bir shRNA ve GFP için bir ifade kaseti içeren bir Lentivirüs ile 100'lük bir MOl'da transdüse edilen HeLa hücreleridir. BRCA-1 susturma, Taqman analizi ile degerlendirildigi üzere %80'den fazladir ve hücreler stabil olarak GFP ifade eder.
HeLa THM-GFP - Bunlar, shRNA ifade etmeyen bir kontrol ile 100'Iük bir MOI'da transdüse edilen HeLa hücreleridir.
Protokol . 300 hücre/gözü, 90ul kültür Ortamindaki* 96 gözlü siyah inceleme plakasinda tohumlayin: o 4 saat boyunca 37°C”de, %5 COz inkübe edin. o 10ul/göz 10X bilesigi (HzO içinde %5 DMSO) ekleyin. 0 168 saat boyunca 37°C'de, %5 C02 inkübe edin. 0 PBSIx içinde 1:1 seyreltilmis olan 10ul Celltiter Mavi Solüsyon (Promega, G8081) ekleyin. 0 Karisimi 45' boyunca 37°C'de, %5 C02 inkübe edin. 0 15' boyunca karanlikta ve oda sicakliginda inkübe edin.
. Plakayi florimetrede okuyun ex: 550 nm; em: 590 nm *Kültür Ortami: DMEM (GIBCO, , 0.1mg/ml Dogal olarak_BRCA'dan voksgn olan hücre hatl_arin proliferasvon analizi.
Mevcut bulusun bilesiklerinin ayni zamanda, 5 mikromolardan düsük bir CC50 degeri ile dogal olarak BRCA-1 (MDA-MB- yoksun olan hücre hatlarinin proliferasyonunu inhibite ettigi görülmüstür.
Proliferasyon Analizi Hücreler, 100 uI uygun bir ortam/göz* içinde 700 hücre/gözde 96-gözlü bir plaka içerisinde tohumlanir. Ertesi gün bilesiklerin seri dilüzyonlari, 200 ul/gözlük nihai hacimde eklenir. Her dilüzyon üçlü olarak analiz edilir.
Alti gün sonra hücre canliligi, üretici talimatlarina (Promega) göre CeIITiter-Mavi Hücre Canlilik Analizi kullanilarak degerlendirilir. Plakalar, Fusion Alpha mikroplaka okuyucusunda (Packard Biosciences) okunur.
Yavas çogalan hücre hatlari (örnegin CAPAN-1) için proliferasyon, bilesiklerinden eklenmesinden ve 7. günde (göz basina 170 pl ortam havalandirilir ve bilesikleri içeren 170 pl yeni bir ortam ile degistirilir) ortamin bir sefer degistirilmesinden 14 gün sonra analiz edilir.
* Kültür Ortami: CAPAN-1: IMDM (GIBCO), %20 FBS (%5 002) Bir onkoloji in vivo modelinde test edilen bilesikler, yüksek seviyede aktivite dergilemistir.
HAZIRLAYICI ÖRNEKLER ÖRNEK A g-Fenil-gH-indazoI-7-karboksamid (A6) M: Metil 3-metiI-2-nitrobenzoat (A1) O°C'deki MeOH (0.4 M) içinde bulunan 3-metiI-2-nitro-benzoik asit (1.0 eq.) süspansiyonuna, damlatilarak AcCl (3.0 eq.) eklenmistir. Reaksiyon karisimi 20 saat boyunca refluksta karistirilmistir. Solvent, vakum ile redükte edilmistir ve kalinti, EtOAc içinde çözünmüstür ve birkaç sefer doymus aköz NaHC03 solüsyonu ile yikanmistir ve kurutulmustur (Na2804). Solventin buharlastirilmasi, sonraki adimda saflastirilmadan gereken: 195, bulunan: *.
Adim 2: Metil 3-(bromometil)-2-nitrobenzoat (A2) CCI4 (A1 'e göre karisimi, 12 saat boyunca N2 atmosferi altinda refluksta isitilmistir. Karisim oda sicakligina sogutulmustur, DCM ile seyreltilmistir, düsük basinç ile konsantre edilirken Si02 üzerine kuru yükleme yapilmistir. Kalinti, beyaz bir kati olarak istenen ürünü (A2) elde etmek üzere 10:90 EtOAc/Petrol eter kullanilarak Si02 üzerinde flas kolon kromatografisi ile saflastirilmistir. 1H NMR ( 6 7.93 (1H, G, J = Adim 3: Metil 3-formiI-2-nitrobenzoat (A3) Oda sicakliginda MeCN (0.2M) içindeki (A2) (1.0 eq.) ve 4Ä mol. elekleri (15 g) karisimina NMMO (2.0 eq.) eklenmistir ve reaksiyon karisimi 1.5 saat boyunca N2 atmosferi altinda karistirilmistir. Akabinde karisim EtOAc ile seyreltilmistir, filtrelenmistir ve filtrat, HzO, 1N HCl ve tuzlu su ile yikanmistir ve kurutulmustur (Na2804). Solventin buharlastirilmasi, sonraki adimda saflastirilmadan kullanilan beyaz C9H7N05 gereken: 209, bulunan: '.
Adim 4: Metil 2-nitro-3-[(fenilimino)metil]benzoat (A4) EtOH (0.2 M) içindeki (A3) (1.0 eq.) ve aniline (1.05 eq.) karisimi, TLC, reaksiyonun tamamlandigini gösterene kadar (Hekzan/EtOAc = 75:25) 2 saat boyunca N2 atmosferi altinda refluksta karistirilmistir. Solventin buharlastirilmasi, sonraki adimda saflastirilmadan kullanilan beyaz bir kati olarak (A4) vermistir. 1H NMR (400MH2, Adim 5: Metil 2-feniI-2H-indazoI-7-karboksilat (A5) Kuru DMF (0.3 M) içindeki (A4) (1 .O eq.) and NaN3 (1.05 eq.) karisimi bir gece boyunca 90°C'de N2 atmosferi altinda karistirilmistir. Ham ürün, vakum ile redükte edilmistir ve kalinti, kahverengi bir yag olarak istenen ürünü (A5) elde etmek üzere :90 ila 40:60 arasindaki EtOAc/Petrol eter gradyani kullanilarak silika üzerinde flas Adim 6: 2-FeniI-2H-indazoI-7-karboksamid (A6) Ester (A5), kapatilmis bir tüp içinde bir gece boyunca 70°C'de THF ve %32 aköz NH3 solüsyonu karisiminda isitilmistir. Solventler vakum ile redükte edilmistir ve kalinti, beyaz bir kati olarak Istenen ürünü (A6) elde etmek üzere 30:70 ila 50:50 arasindaki EtOAc/Petrol eter gradyani kullanilarak silika üzerinde flas kolon kromatografisi ile saflastirilmistir. 1H NMR (, 8.16 TEMSILI ÖRNEKLER 3-{4-[7-(A_minokarponill-gH-indazol-Z-ilfenil i eridin um klorid B4 Adim 1: tert-Bütil 3-[4-({-[3-(metoksikarbonil)-2-nitrofenil]metilen}amino) fenil]piperidin-1-karboksilat (B1) TLC reaksiyonun tamamlandigini (Petrol eterzEtOAc = 4:1) gösterene kadar (B1), A3 ve tert-bütil 3-(4-aminofenil)piperidin-1-karboksilat kullanilarak Hazirlayici Örnek adim 4 için belirtilen genel prosedür takip edilerek hazirlanmistir ve sonraki adimda saflastirilmadan kullanilmistir.
Adim 2: Metil 2-{4-[1-(tert-bütoksikarbonil)piperidin-3-il]fenil}-2H-indazoI-7- karboksilat (BZ) (BZ), Hazirlayici Örnek A adim 5 için belirtilen genel prosedür takip edilerek hazirlanmistir ve ham ürün, sari bir kati olarak istenen ürünü (B2) elde etmek üzere kromatografisi ile saflastirilmistir. 1H NMR (, 8.13 Adim 3: tert-Bütil 3-{4-[7-(aminokarbonil)-2H-indazoI]-2-il]fenil}piperidin-1- karboksilat (B3) (32), 2 gün boyunca 60°C'de kapali bir tüp içerisinde MeOH (0.1 M) içindeki 7N NH3 içinde isitilmistir. Solventler vakum ile redükte edilmistir ve ham ürün, sari bir kati olarak istenen ürünü (B3) elde etmek üzere 320 ile toz haline getirilerek saflastirilmistir. 1H NMR (, 8.31 Adim 4: 3-{4-[7-(Aminokarbonil)-2H-indazol-2-iI]fenil}piperidinyum klorid (B4) EtOAc (0.2M) içinde karistirilan (B3) (1.0 eq) solüsyonuna 4N HCl/1,4-di0ksan solüsyonu (10.0 eq) eklenmistir ve reaksiyon karisimi 3 saat boyunca oda sicakliginda karistirilmistir. Solvent, düsük basinç ile buharlastirilmistir ve ham ürün, sari bir kati olarak istenen ürünü (B4) elde etmek üzere Et20 ile toz haline getirilerek saflastirilmistir. 1H NMR (, Pigeridin-3-illfeniI}-gH-intßolJ-karpoksamid (C2i Örnek 1, her ikisi de saf enantiyomerler olusturarak süper kritik eluent olarak (302 kullanilarak B4 kiral SFC (kolon: Chiralpak AS-H, 1 x 25 mm, akis: 10 ml/dak. Tcoi: °C, Pcoi: 100 bar, modifiye edici: %55 (IPrOH+ %4 EtzNH)) ile ayrilmistir.
Ayrilan ilk enantiyomer (C1), tutulma süresi (FSC):4.8O dakika, beyaz bir toz olarak elde edilmistir. 1H NMR (, -2H-indazoI-2- il]fenil}piperidinyum kloride dönüstürülmüstür ve ölçülen optik rotasyon: [ci]2°D = +1333 Ayrilan ikinci enantiyomer (C2), tutulma süresi (FSC):6.51 dakika, beyaz bir toz olarak elde edilmistir. 1H NMR (, -2H-indazoI-2- il]fenil}piperidinyum kloride dönüstürülmüstür ve ölçülen optik rotasyon: [oi]2°D =-137.9 ( 3-{4-[7-(AminokarboniI)-5-floro-2H-indazol-2-il]fenil}piperidinyum trifloroasetat eklenmistir ve 2 saat boyunca 55°C'de isitilmistir. Akabinde solvent, düsük basinç ile uzaklastirilmistir.
Beyaz kati, toluen/su (5/1, 0.1 M) içinde çözünmüstür. Solüsyon, 0°C`ye sogutulmustur ve HCI (10 eq., %37) eklenmistir. Akabinde yavas bir sekilde parçalar halinde NaN02 (10 eq.) eklenmistir ve karisim 3 saat boyunca 0°C'de karistirilmistir. Organik faz su (3x) ile yikanmistir, MgSO4 üzerinde kurutulmustur ve solvent, düsük basinç ile uzaklastirilmistir.
Sari solüsyon toluen (0.1 M) içinde çözünmüstür ve akabinde 2 saat boyunca 90°C”de isitilmistir. Toluenin buharlastirilmasi, kirmizi bir kati olarak istenen ürünü saglamistir.
CQH7FN202 gereken: 194, bulunan: *.
Adim 2: 5-Flor0-1H indazol-7-karboksamid (D2) (D1), dioksan/su ( eklenmistir. 12 saat boyunca oda sicakliginda karistirildiktan sonra solventler düsük basinç ile uzaklastirilmistir. Beyaz kati, sonraki birlestirme için saflastirma olmadan kullanilmistir.
Karboksilik asit, DMF ( eklenmistir. 15 dakika sonra DIPEA (2.0 eq.) ve amonyak (3.0 eq., dioksan içinde 0.5 M) eklenmistir ve organik faz, aköz doymus NaHCOs solüsyonu (3x) ve tuzlu su (2x) ile yikanmistir. Organik faz kurutulmustur ve düsük basinç ile buharlastirilmistir. Ham ürün, beyaz bir kati olarak (D2) elde etmek üzere %1-20 MeOH/DCM kullanilarak flas kromatografi ile saflastirilmistir. MS (ES*) CsHßFN3O gereken: 179, bulunan: *.
Adim 3: 2-(4-BromofeniI)-5-floro-2H-indazol-7-karboksamid (D3) (10.0 eq) eklenmistir ve reaksiyon karisimi, 20 dakika boyunca 180°C`de MW kosullari altinda isitilmistir. Reaksiyon karisimi oda sicakligina sogutulmustur ve EtOAc ile seyreltilmistir. Organik faz, tuzlu su ile yikanmistir; kurutulmustur (N32804). Solventin buharlastirilmasi, sari bir toz olarak ana bilesigi elde etmek üzere %50-70 EtOAC/Petrol eter ile seyreltilerek silika jel üzerinde kromatografi ile saflastirilan (D3) ürünü saglamistir. 1H NMR (, 8.17 gereken: 334/336, bulunan: *.
Adim 4: 5-Floro-2-(4-piridin-3-ilfeniI)-2H-indazoI-7-karboksamid (D4) boronik asit (1.3 eq) karisimi, 30 dakika boyunca Ar akimi ile gazindan arindirilmistir. saat boyunca 90°C'de isitilmistir. Karisim, oda sicakligina sogutulmustur, DCM eklenmistir ve organik faz doymus aköz NaHCOa solüsyonu ve tuzlu su ile yikanmistir ve kurutulmustur (Na2804). Bu solüsyon, düsük basinç ile konsantre edilmistir ve kalinti, sari bir toz olarak ana bilesigi elde etmek üzere %50-90 EtOAc/Petrol eter akabinde %10 MeOH/DCM ile seyreltilerek silika jel üzerinde kromatografi ile saflastirilmistir. 1H NMR (, 9.01 (1H, d, J = Adim 5: Benzil 3-{4-[7-(aminokarboniI)-5-fluoro-2H-indazol-2-il]fenil}piperidin-1- karboksilat (D5) Kuru MeOH (0.2 M) içindeki karistirilan (D4) solüsyonuna NaBH4 (1.2 eq) eklenmistir ve akabinde -65°C'de damlatilarak Cbz-CI (1.2 eq) eklenmistir. Reaksiyon, oda sicakligina O/N ulasana kadar bekletilmistir ve akabinde H20 ile su verilmistir. MeOH, düsük basinç ile konsantre edilmistir ve EtOAc eklenmistir. Organik faz, doymus aköz NaHCOs solüsyonu ile yikanmistir ve kurutulmustur (Na2804). Solventin buharlastirilmasi, sonraki adimda saflastirilmadan kullanilan (D5) ürününü saglamistir.
Adim 6: 3-{4-[7-(AminokarboniI)-5-floro-2H-indazol-2-il]fenil}piperidinyum trifloroasetat (D6) eklenmistir ve reaksiyon karisimi 48 saat boyunca Hz atmosferi (1 atm) altinda karistirilmistir. Akabinde karisim Selit ile filtrelenmistir ve solvent, vakum ile uzaklastirilmistir ve böylelikle eluent olarak H20 (%01 TFA) ve MeCN (%01 TFA) kullanilarak revers faz HPLC (kolon: C18) ile saflastirilan (D6) ürününü saglamistir ve istenen parçalar, beyaz bir toz olarak ana bilesigi (DG) elde etmek üzere Iiyofilize MS (ES) C19H19FN4O gereken: 338, bulunan: .
-FIoro-2-(3-floro-4-giperidin-3-iIfeniI)-2H-indazoI-7-karboksamid trifloroasetat Adim 1: 5-Fl0ro-3-metil-2-nitrobenzoik asit (E1) 0°Cideki KN03 (1.1 eq.) eklenmistir. Karisim 1 saat boyunca oda sicakliginda karistirilmistir ve akabinde yavasça buzlu suya dökülmüstür. Buz tamamen eriyene kadar karistirildiktan sonra beyaz çökelti filtrelenmistir, soguk su ile yikanmistir ve düsük basinç ile kurutulmustur. Beyaz kati, sonraki adim için saflastirilmadan (3H, 3).
Adim 2: Metil 5-floro-3-metiI-2-nitrobenzoat (E2) DMF (0.25 M) içindeki (E1) ve sezyum karbonat (1.5 eq.) solüsyonuna oda sicakliginda metil iyodid (1.0 eq.) eklenmistir. Karisim 18 saat boyunca karistirildiktan sonra tuzlu su eklenmistir ve karisim. EtOAc ile özütlenmistir. Organik faz kurutulmustur (Na2804) ve düsük basinç ile konsantre edilmistir. Sari kati, saflastirma olmadan bir sonraki adimda kullanilmistir. 1H NMR (, 2.29 (3H, s).
Adim 3: Metil 2-amino-5-floro-3-metilbenzoat (E3) atm) altinda oda sicakliginda 3 gün boyunca karistirilmistir. Karisim, Celite® ile filtrelenmistir ve akabinde solvent, düsük basinç altinda buharlastirilmistir. Beyaz kati, sonraki adimda saflastirilmadan kullanilmistir. 1H NMR ( 6 Adim 4: Metil 2,5-difloro-3-metilbenzoat (E4) O°C`de kuru DCM (0.4 M) içindeki (E3) (1.0 eq.) solüsyonuna parçalar halinde nitrosonyum tetrafloroborat (1.3 eq.) eklenmistir. 1 saat boyunca 0°C`de bekletildikten sonra kuru diklorobenzen (120 eq.) eklenmistir ve reaksiyon yavasça 160°C'ye isitilirken DCM damitilmistir. 3 saat sonra karisim oda sicakligina sogutulmustur, EtOAc eklenmistir ve organik faz tuzlu su (2x) ile yikanmistir. MgSO4 üzerinde kurutulduktan sonra solventler, düsük basinç ile uzaklastirilmistir. Ham ürün, sari bir yag olarak (E4) elde etmek üzere %1-10 EtOAc/petrol eter kullanilarak flas kromatografi ile saflastirilmistir. 1H NMR (, 7.06 Adim 5: Metil 2,5-difloro-3-formilbenzoat (E5) (E5), Hazirlayici Örnek A adim 2 ev 3'te belirtilen genel prosedür takip edilerek E4°ten hazirlanmistir. Ham ürün, beyaz bir kati elde etmek üzere %1-20 EtOAc/petrol eter kullanilarak flas kromatografi ile saflastirilmistir. 1H NMR ( 6 gereken: 200, bulunan: *.
Adim 6: 5-FIoro-2-(3-floro-4-piperidin-3-ilfenil)-2H-indazoI-7-karboksamid trifloroasetat (E6) (E5), Hazirlayici Örnek A adimlar 4 ve 5'te belirtilen genel prosedür takip edilerek tert- bütil 3-(4-amino-2-florofeniI)piperidin-1-karboksilat kullanilmasiyla indazole dönüstürülmüstür.
Ortaya çikan metil 2-{4-[1-(tert-büt0ksikarbonil)piperidin-3-iI]-3-florofeniI}-5-floro-2H- indazol-7-karboksilat, 12 saat boyunca oda sicakliginda dioksan/su (0.1 M) içinde KOH (1.3 eq.) ile muamele edilerek karboksamide dönüstürülmüstür. Solventler, düsük basinç ile uzaklastirilmistir. Karboksilik asit, DMF (0.1 M) içinde çözünmüstür ve TBTU ( ve amonyak (3.0 eq., THF içinde 0.5 M) eklenmistir ve solüsyon, 36 saat boyunca karistirilmistir. Karisim, EtOAc ile seyreltilmistir ve akabinde organik faz doymus aköz NaHCOa solüsyonu ve tuzlu su ile yikanmistir. Solvent buharlastirildiktan sonra kalinti, sonraki adimda saflastirilmadan kullanilmistir.
Korumasiz birakmak için ham ürün, TFA/DCM (0.1 M) içinde çözünmüstür ve 3 saat boyunca oda sicakliginda karistirilmistir. Solventin buharlastirilmasi, ana bilesigi (E6) elde etmek üzere revers faz HPLC (kolon: C18) ile saflastirilan bir çökelti saglamistir. 1H NMR (, 8.49 (1H, gereken: 356, bulunan: +. (38)-3-{4-[7-(Aminokarbonil)-2 H-indazoI-2-iI]fenil}piperidinvum 4-metilbenzen sülfonat (F4) Adim 1: tert-bütil(38)-3-[4-({(IE)-[3-(metoksikarboniI)-2- nitrofenil]metilen}amino)fenil]piperidin-1-karboksilat (F1) (F1), Örnek 1, Bt'de belirtildigi üzere A3 ve tert-bütil (38)-3-(4-aminofenil)piperidin-1- karboksilattan (3-(4-aminofeniI)-piperidinin, MeOH içinde 2 es deger L-Dibenzoil tartarik asit ile çözünmesiyle ve akabinde Bee-korumasi ile hazirlanmistir) hazirlanmistir.
Adim 2: 2-{4-[(3S)-1 -(tert-bütoksikarbonil)piperidin-3-il]fenil}-2H-indazoI-7- karboksilik asit (F2) (F1) (1 eq) ve sodyum azid (1 eq), DMF (0.25M) içinde karistirilmistir, etkisiz hale getirilmistir ve 2,6-Iutidin (1.0 eq) eklenmistir. Karisim, 20 saat boyunca 110°C'Iik bir iç sicakliga isitilmistir. Ortaya çikan kahverengi solüsyon, 20°C”ye sogutulmustur ve THF ve agirlikça %25 LiCl aköz solüsyon eklenmistir. Fazlar ayrilmistir ve organik faz, üç sefer agirlikça %25 LiCI aköz solüsyon ile yikanmistir. 2.0M NaOH (10 eq), yukaridaki solüsyona eklenmistir ve karisim, 20°C'ye sogutulmadan önce 20 dakika boyunca °C'ye isitilmistir ve fazlar ayrilmistir. Organik katman, 2.0M HCl asit ve tuzlu su karisimi ile yikanmistir ve katmanlar ayrilmistir, organik katman tekrar tuzlu su ile yikanmistir ve bir daha saflastirilmayan (F2) ürününü elde etmek üzere konsantre edilmistir.
Adim 3: tert-bütiI(38)-3-{4-[7-(aminokarbonil)-2H-indazol-2-iI]fenil}piperidin-1- karboksilat (F3) F2, DCM (0.35M) içinde çözünmüstür ve oda sicakliginda di tert-bütil karbonat (1.3 eq) ve piridin (1.0 eq) eklenmistir. 30 dakika sonra amonyum bikarbonat (1.3 eq.) eklenmistir ve 20 dakika boyunca karistirilmaya devam edilmistir. HCI (5 mL/g) eklenmistir ve fazlar ayrilmistir, organik katman iki sefer su ile yikanmistir ve düsük bir hacme konsantre edilmistir. Ham ürün (F3), silika pedinden filtrelenmistir ve akabinde metil tert-bütil eterden kristalize edilmistir.
Adim 4: (38)-3-{4-[7-(Aminokarbonil)-2H-indazol-2-il]fenil}piperidinyum 4- metilbenzensülfonat (F4) F3, THF ( eklenmistir. para-Toluen sülfonik asit monohidrat (2.2 eq.) eklenmistir ve karisim 66°C'ye isitilmistir ve bir gece boyunca karistirilmistir. Sogutulduktan sonra istenen kati tuz, filtrasyon ile izole edilmistir ve bir monohidrat (F4) oldugu dogrulanmistir. 1H NMR (400 MHz, DMSO, Asagidaki örnekler, yukaridaki örneklerin yöntemlerine göre hazirlanmistir: Örnek Isim MW M+H" Ornegin Prosedürü 3-{4-[7-(Aminokarb0nil)-2H-indazo1-2- 6 320 321 1 il]fenil}piperidinyum trifloroasetat -FIoro-2-(4-piperidin-3-ilfeniI)-2H-indazol-7- 7 338 339 3 karboksamid (38)-3-{4-[7-(AminokarboniI)-2H-indazoI-2- 8 320 321 2 il]fenil}piperidinyum klorid (3R)-3-{4-[7-(AminokarboniI)-2H-indazoI-2- 9 320 321 2 il]fenil}piperidinyum klorid (R)-5-Floro-2-(4-piperidin-3-ilfeniI)-2H-indazoI-7- 338 339 2 karboksamid (S)-5-Floro-2-(4-piperidin-3-ilfeniI)-2H-indazoI-7- 1 1 338 339 2 karboksamid (R)-5-FIOr0-2-{3-fl0ro-4-piperidin-3-iIfeniI}-2 H- 12 356 357 2 indazol-T-karboksamid (S)-5-FIor0-2-{3-floro-4-piperidin-3-IIfenil}-2H- 13 356 357 2 indazol-7-karboksamid

Claims (3)

    ISTEMLER Formül !in bir bilesigini olusturan bir kombinasyon olup, özelligi bunun bir farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, stereoizomeri, tautomeri ve bir veya daha fazla antikanser ajanlari içermesidir: R2 hidrojen veya floindir. Istem 1'in bir kombinasyonu olup, özelligi antikanser ajanlarinin HDAC inhibitörleri, östrojen reseptör modülatörleri, androjen reseptör modülatörleri, retinoid reseptör modülatörleri, sitotoksik/sitostatik ajanlar, antiproliferatif ajanlar, preniI-protein transferaz inhibitörleri, HMG-CoA redüktaz inhibitörleri, HIV proteaz inhibitörleri, revers transkriptaz inhibitörleri ve diger anjiyogenez inhibitörleri, hücre proliferasyonu ve yasam sinyali inhibitörleri, apoptozu indükleyen ajanlar ve hücre döngüsü inceleme noktalarina müdahale eden ajanlardan seçilmesidir. istem 1'in bir kombinasyonu olup, özelligi antikanser ajanlarinin asagidaki unsurlardan seçilmesidir: HDAC inhibitörleri suberoilanilid hidroksamik asit (SAHA), LAQ824, 994,ten seçilir; östrojen reseptör modülatörleri tamoksifen, raloksifen, idoksifen, oksopropoksi-4-metiI-2-[4-[2-(1-piperidinil)etoksi]feniI]-2H-1-benzopiran- 3-iI]-fenil-2,2-dimetilpropan0at, 4,4' dihidroksibenzofenon-2,4-dinitrofeniI- androjen reseptör modülatörleri finasteride ve diger Sor-redüktaz inhibitörlerini, nilutamid, flutamid, bikalutamid, Iiarozol ve abirateron asetattan seçilir; retinoid reseptör modülatörler beksaroten, tretinoin, 13-cis-retinoik asit, 9-cis-retinoik asit, d-diflorometilornitin, ILX23-7553, trans-N-(4'- hidroksifenil) retinamid ve N-4-karb0ksifenil retinamidden seçilir; sitotoksik/sitostatik ajanlar, alkile edici ajanlar, tümör nekroz faktörleri, araya girenler, hipoksi aktif bilesikler, mikrotübüle inhibitörleri/mikrotübüle stabilizörleri ajanlari , mitotik kinosin inhibitörleri, mitotik ilerlemede bulunan kinaz inhibitörleri, antimetabolitler, biyolojik yanit modifiye edicileri; hormonal/anti-hormonal terapötik ajanlar, hematopoietik büyüme faktörleri, monoklonal antikor hedefli terapötik ajanlar, topoizomeraz inhibitörleri, proteazom inhibitörleri ve ubikuitin ligaz inhibitörlerinden seçilir; carmofur, tegafur, pentostatin, doksifluridin, trimetreksat, fludarabin, kapesitabin, galositabin, sitarabin okfosfat, fosteabin sodyum hidrat, raltitreksed, paltitreksid, emitefur, tiazofurin, desitabin, nolatreksed, pemetreksed, nelzarabin, 2'-de0ksi-2'-metilidensitidin, 2'-flor0metilen-2'- deoksisitidin, N-[5-(2,3-dihidro-benzofuril)sülfonil]-N-(3,4-diklorofenil)üre, N6-[4-de0ksi-4-[N2-[2(E),4(E)-tetradekadienoil]glisilamino]-L-glisero-B-L- manoheptopiranosil]adenin, aplidin, esteinasidin, troksasitabin, 4-[2- etiI]-2.5-tiyenoiI-L-glutamik asit, aminopterin, 5-florourasil, alanosin, 11- svainsonin, Iometreksol, deksrazoksan, metiyoninaz, 2'-siyan0-2'-deoksi- N4-palmitoiI-1-B-D-arabino furanosil sitosin ve 3-aminopiridin-2- karboksaldehide tiyosemikarbazon gibi antimetabolitlerden seçilir; HMG-CoA redüktaz inhibitörleri lovastatin, simvastatin, pravastatin, fluvastatin ve atorvastatinden seçilir; preniI-protein transferaz inhibitörü, farnesiI-protein transferaz (FPTaz), geranilgeraniI-protein transferaz tipi I (GGPTaz-I) ve geranilgeranil- protein transferaz tip-ll'den (GGPTaz-ll, ayni zamanda Rab GGPTaz olarak adlandirilir) seçilir; anjiyogenez inhibitörleri, tirosin kinaz inhibitörleri örnegin tirosin kinaz reseptörlerinin inhibitörleri Fit-1 (VEGFR1) ve FIk-1/KDR (VEGFR2) epidermal derive, fibroblast derive veya platelet derive büyüme faktörü inhibitörleri, MMP (matriks metaloproteaz) inhibitörleri, integrin blokörleri, interferon-a, interlökin-12, pentosan polisülfat, siklooksijenaz inhibitörleri, aspirin ve ibuprofen gibi steroidal olmayan anti-inflamatuarlar (NSAlD'ler) ve selekoksib ve rofekoksiib gibi selektif siklooksijenaz-Z inhibitörleri ve steroidal anti-inflamatuarlar (kortikostereoidler, mineralokortikoidler, deksametason, prednison, prednisolon, metilpred, betametason gibi), karboksiamidotriazol, combretastatin A-4, skualamin, G-O-kloroasetiI-karboniI)-fumagillol, talidomid, anjiyostatin, troponin-1, anjiyotensin Il antagonistleri, ve VEGF antikorlari, heparin düsük moleküler agirlikli heparinler ve karboksipeptidaz U inhibitörleri (ayni zamanda aktif trombin aktif edilebilir fibrinoliz Inhibitörlerinin inhibitörleri olarak bilinir [TAFla]) gibi pihtilasma ve fibrinoliz sistemlerini modüle veya inhibite eden ajanlarindan seçilir; hücre döngüsü inceleme noktalarina müdahale eden ajanlar, ATR, ATM, Chk1 ve Chk2 kinazlarindan ve cdk ve cdc kinaz inhibitörleri 7- hidroksistaurosporin, staurosporin, flavopiridol, CYC ve EMS-387032'den seçilir; hücre proliferasyonu ve yasam sinyali yollarinin inhibitörleri, EGFR (örnegin gefitinib ve erlotinib) inhibitörlerini, ERB-2 inhibitörlerini (trastuzumab dahil), IGFR inhibitörlerini, sitokin reseptörlerinin inhibitörlerini, MET inhibitörlerini, PI3K inhibitörlerini (LY294002 dahil), serin/treonin kinaz (bunlarla sinirli olmamak üzere inhibitörleri dahil), Raf 098059 dahil) ve mTOR inhibitörlerinden (Wyeth CGI-779 ve Ariad AP23573 dahil) seçilir; TNF reseptör ailesi üyelerinin aktivatörleri (TRAIL reseptörleri dahil) olan apoptoz indükleyici ajanlar; ve anjiyogenez inhibitörleri endostatin, ukrain, ranpirnaz, IM862, 5-metoksi- iI(kI0r0asetiI)karbamat, asetildinanalin, 5-amino-1-[[3.5-dikloro-4-(4- klorobenzoil)feniI]metiI]-1H-1,2,3-triazoI-4-karboksamid, CM101, skualamin, combretastatin, RPI4610, NX31838, sülfatli mannopentaoz fosfat, 7,7-(karboniI-bis[imino-N-metil-4,2-pir0l0karb0nilimino[N-metil- 4,2-piroI]-karb0nilimino]-bis-(1,3-naftalin disülfonat) ve 3-[(2,4- dimetilpiroI-5-il)metilen]-2-ind0linondan (SU5416) seçilir.
  1. 4. istem 1'in bir kombinasyonu olup, özelligi antikanser ajanlarinin asagidaki unsurlardan seçilmesidir: sitotoksik ajanlar, siklofosfamid, klorambusil karmustin (BCNU), Iomustin (CCNU), busülfan, treosülfan, sertenef, kasektin, ifosfamid, tasonermin, ranimustin, fotemustin, nedaplatin, aroplatin, oksaliplatin, metil metansülfonat, prokarbazin, dakarbazin, heptaplatin, estramustin, improsülfan tosilat, trofosfamid, nimustin, dibrospidyum klorid, pumitepa, cis-amindikl0r0(2-metiI-piridin)platinyum, benzilguanin, glufosfamid, GPX100, (trans, trans, trans)-bis-mu-(hekzan-1,6-diamin)-mu-[diamin- platinyum(lI)]bis[diamin(klor0)platinyum (II)]tetraklorid, diarizidinilspermin, arsenik trioksid, 1-(11-d0desilamino-10- hidroksiundesil)-3,7-dimetilksantin, zorubisin, idarubisin, daunorubisin, bisantren, mitoksantron, pirarubisin, pinafid, valrubisin, amrubisin, doksorubisin, epirubisin, pirarubisin, antineoplaston, 3'-deamin0-3'- morfolino-13-deokso-10-hidroksikarminomisin, annamisin, galarubisin, metilsüIfoniI-daunorubisinden seçilir; alkile edici ajanlar, azot hardali: siklofosfamid, ifosfamid, trofosfamid ve klorambusil; nitrozüreler: karmustin (BCNU) ve lomustin (CCNU): alkilsülfonat: busülfan ve treosülfan; triazen: dekarbazin ve prokarbazin; kompleksler dahil platinyum: sisplatin, karboplatin, aroplatin ve oksaliplatindan seçilir; anti-mitotik ajanlar, allokolsisin, halikondrin B, kolsisin, kolsisin türevi, dolstatin 10, maytansin, rizoksin, tiyokolsisin ve tritil sisteinden seçilir; Proteazom inhibitörleri, Iaktasistin, bortezomib, epoksomisin ve MG 132, MG 115 ve PSI gibi peptid aldehitlerinden seçilir; mikrotübüle inhibitörleri/mikrotübüle stabilizörler ajanlari, paklitaksel, vindesin sülfat, vinkristin, vinblastin, vinorelbin, 3',4'-didehidro-4'-deoksi- 8'-n0rvinkalökoblastin, dosetaksol, rizoksin, dolastatin, mivobulin sülfonamid, anhidrovinblastin, N,N-dimetil-L-vaIil-L-valil-N-metiI-L-valiI-L- proIiI-L-prolin-t-bütilamid. TDX258, epotilonlar ve BMS188797'den seçilir; topoizomeraz inhibitörleri, topotekan, hikaptamin, irinotekan, rubitekan, ekzatekan, gimetekan, diflomotekan, siIiI-kamptotesin, 9- aminokamptotesin, kamptotesin, krisnatol, mitomisin C, 6- etoksipropiyoniI-3',4'-O-ekzo-benziliden-chartreusin, 9-met0ksi-N,N- dimetiI-5-nitropirazolo[3,4,5-kl]akridin-2-(6H) propanamin, 1-amino-9-etil- BN80942, etoposid fosfat, teniposid, sobuzoksan, 2'-dimetilamin0-2'- deoksi-etoposide, GL331, N-[2-(dimetilamin0)etiI]-9-hidroksi-5,6-dimetil- dioksoI-ö-on, 2,3-(metilendioksi)-5-metiI-7-hidroksi-8-metoksibenzo[c]- fenantridinyum, 6,9-bis[(2-aminoetil)amin0]benzo[g]izoguinolin-5.10- dion, 5-(3-aminopropilamin0)-7,10-dihidr0ksi-2-(2- hidroksietiIaminometil)-6H-pirazol0[4,5,1-de]akridin-6-on, N-[1- ilmetil]formamid, N-(2-(dimetilamino)etil)akridin-4-karb0ksamid, 6-[[2- (dimetilamin0)etil]amino]-3-hidroksi-?H-inden0[2,1-c] kuinolin-7-0n ve dimesna; kamptotesin olmayan topoizomeraz-I inhibitörleri örnegin indolokarbazol; ve çift topoizomeraz-I ve ll inhibitörler örnegin mitotik kinesin, kinesin KSP, KSP inhibitörleri, MLKP1 inhibitörleri, CENP-E inhibitörleri, MCAK inhibitörleri, Kifl4 inhibitörleri, Mphosph1 inhibitörleri ve Rabö-KIFL inhibitörlerinden seçilir; mitotik ilerlemede bulunan kinaz inhibitörleri, aurora kinaz inhibitörleri, Polo-benzeri kinazlar (PLK) inhibitörleri (özellikle de PLK-1 inhibitörleri), bub-1 inhibitörleri ve bub-R1 inhibitörlerinden seçilir; monoklonal antikor hedefli terapötik ajani tositumomab Bexxar; ve tirosin kinaz inhibitörleri, N-(triflorometilfenil)-5-metilizoksazoI-4- karboksamid, 3-[(2,4-dimetilpiroI-5-il)metilidenil)indolin-2-on, 17- (allilamino)-17-demeth0ksigeldanamisin, 4-(3-klor0-4-florofenilamino)-7- metoksi-ö-[B-(4-morfoliniI)propoksi]kuinazolin, N-(3-etinilfeniI)-6,7-bis(2- d]pirimidinmetan sülfonat, 4-(3-bromo-4-hidroksifenil)amin0-6,7- dimetoksikuinazolin, 4-(4'-hidroksifenil)amino-6,7-dimetoksikuinazolin, SU-1-fthalazinamin ve EMD121974'ten seçilir. . Istem 1'in bir kombinasyonu olup, özelligi antikanser ajaninin abirateron asetati olmasidir. . istem 1”in bir kombinasyonu olup, özelligi antikanser ajaninin karboplatin olmasidir. . Istemler 1-4'ten herhangi birinin bir kombinasyonu veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir tuzu, steroizomeri veya totomeri olup, özelligi söz konusu bilesigin asagidaki unsurlari içermesidir: 2-(4-piperidin-3-ilfenil)-2H-indazol-Y-karboksamid; 2- {4-[(3R)-piperidin-3-il]feniI}-2H- indazoI-7- karboksamid; 2{4-[(3S)-piperidin-3-il] feniI}-2H- indazol-7- karboksamid. Istemler 1-4'ten herhangi birinin bir kombinasyonu veya farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari veya totomerleri olup, özelligi söz konusu bilesigin asagidaki unsurlari içermesidir: 2-(4-piperidin-3-il]fenil)-2H-indazoI-7-karboksamid. Istemler 1-4“ten herhangi birinin bir kombinasyonu veya farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari veya totomerleri olup, özelligi söz konusu bilesigin asagidaki unsurlari içermesidir: 2-{4-[(3R)-piperidin-3-il]feniI}-2H-indazol-7-karboksamid. Istemler 1-4`ten herhangi birinin bir kombinasyonu veya farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari veya totomerleri olup, özelligi söz konusu bilesigin:
  2. 2-{4-[(3S)-piperidin-
  3. 3-il]feniI}-2H-indazoI-7-karb0ksamid. Önceki herhangi bir istemin bir farmasötik olarak kabul edilebilir tasiyiciyla iliski içinde olan bir kombinasyonu içeren bir bilesimdir. Istemler 1-10'dan herhangi birinin bir kombinasyonu olup, özelligi terapide kullanima yönelik olmasidir. Istemler 1-10`dan herhangi birinin bir kombinasyonunun kullanimi olup özelligi, poli(ADP-riboz) polimeraz (PARP) inhibisyonu ile hafifletilebilecek olan vakalarin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilmasidir. Istemler 1-10'dan herhangi birinin bir kombinasyonunun kullanimi olup özelligi, kanser, inflamatuar hastaliklar, reperfüzyon yaralanmalari, iskemik vakalar, felç, böbrek yetmezligi, kardiyovasküler hastaliklar, kardiyovasküler hastaliklar disindaki vasküler hastaliklar, diyabet, nörodejeneratif hastaliklar, retroviral enfeksiyon, retinal hasar veya cilt yaslanmasi ve UV-indüklenmis cilt hasarlarinin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilmasidir. Istemler 1-10'dan herhangi birinin bir kombinasyonunun kullanimi olup, özelligi kanserin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilmasidir. Istem 15”in kullanimi olup, özelligi bu kanserin, Homolog Rekombinasyona (HR) bagli DNA DSB onarim aktivitesinden yoksun olan bir kanser olmasidir. Istemler polimeraz (PARP) inhibisyonu ile hafifletilebilecek olan vakalarin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilmasidir. Istemler 1-10'dan herhangi birinin bir kombinasyonu olup, özelligi kanser, inflamatuar hastaliklar, reperfüzyon yaralanmalari, iskemik vakalar, felç, böbrek yetmezligi, kardiyovasküler hastaliklar, kardiyovasküler hastaliklar disindaki vasküler hastaliklar, diyabet, nörodejeneratif hastaliklar, retroviral enfeksiyon, retinal hasar veya cilt yaslanmasi ve UV-indüklenmis cilt hasarlarinin tedavisine veya önlenmesine yönelik bir ilacin üretimine yönelik kullanilmasidir. Istemler 1-10'dan herhangi birinin bir kombinasyonu olup, özelligi kanser tedavisine veya önlenmesine yönelik kullanilmasidir. Istemler 1-10'dan herhangi birinin bir kombinasyonu olup, özelligi Homolog Rekombinasyona (HR) bagli DNA DSB onarim aktivitesinden yoksun olan bir kanserin tedavisine veya önlenmesine yönelik kullanilmasidir.
TR2019/07948T 2007-04-02 2008-01-08 Poli(ADP-riboz)polimeraz (PARP) inhibitörleri olarak amid ile ornatılmış indazoller. TR201907948T4 (tr)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US92131007P 2007-04-02 2007-04-02
US70043207 2007-04-02

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201907948T4 true TR201907948T4 (tr) 2019-06-21

Family

ID=67952745

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2019/07948T TR201907948T4 (tr) 2007-04-02 2008-01-08 Poli(ADP-riboz)polimeraz (PARP) inhibitörleri olarak amid ile ornatılmış indazoller.

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201907948T4 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP7184988B2 (ja) チエノピリミジンジオンacc阻害剤の固体形態およびその生成のための方法
KR101653548B1 (ko) 2-{4-[(3s)-피페리딘-3-일]페닐}-2h-인다졸-7-카복스아미드의 약제학적으로 허용되는 염
EP2805945B1 (en) Amide substituted indazoles as poly(ADP-ribose)polymerase (PARP) inhibitors
TWI528961B (zh) 作為聚(adp-核糖)聚合酶(parp)抑制劑之經醯胺取代之吲唑
TW202104189A (zh) 雙環化合物
TW200918536A (en) Tetracyclic indole derivatives and methods of use thereof
TW201018684A (en) New compounds
TW200808707A (en) Sulfamide and sulfamate derivatives as histone deacetylase inhibitors
JP6918378B2 (ja) CaMKII阻害剤及びその使用
TW201217362A (en) Heteroaryls and uses thereof
US20200071316A1 (en) Activators of the retinoic acid inducible gene &#34;rig-i&#34; pathway and methods of use thereof
EP2964225B1 (en) CaMKII INHIBITORS AND USES THEREOF
TW200825078A (en) Viral polymerase inhibitors
TR201907948T4 (tr) Poli(ADP-riboz)polimeraz (PARP) inhibitörleri olarak amid ile ornatılmış indazoller.
TW201004620A (en) Heterocyclic compound and use thereof