TR201812371T4 - Diyaliz öncül bileşimi. - Google Patents

Diyaliz öncül bileşimi. Download PDF

Info

Publication number
TR201812371T4
TR201812371T4 TR2018/12371T TR201812371T TR201812371T4 TR 201812371 T4 TR201812371 T4 TR 201812371T4 TR 2018/12371 T TR2018/12371 T TR 2018/12371T TR 201812371 T TR201812371 T TR 201812371T TR 201812371 T4 TR201812371 T4 TR 201812371T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
dialysis
precursor composition
acid
solution
calcium
Prior art date
Application number
TR2018/12371T
Other languages
English (en)
Inventor
Jansson Olof
Gustafsson Jens
Linden Torbjörn
Original Assignee
Gambro Lundia Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gambro Lundia Ab filed Critical Gambro Lundia Ab
Publication of TR201812371T4 publication Critical patent/TR201812371T4/tr

Links

Landscapes

  • External Artificial Organs (AREA)

Abstract

Mevcut buluş, bir diyaliz asit konsantre solüsyonunun hazırlanması sırasında kullanıma yönelik ve su, sodyum içeren bir konsantre ve bikarbonat içeren bir konsantrenin kullanıma hazır diyaliz solüsyonu içine karıştırılmasına yönelik bir diyaliz asit prekursör bileşimi ile ilgilidir. Söz konusu diyaliz asit prekursör solüsyonu, glukoz, en az bir kuru asit ve en az bir magnezyum tuzu ve isteğe bağlı olarak potasyum tuzu ve kalsiyum tuzu içeren toz bileşenlerden oluşur. Buluşa göre söz konusu glukoz, söz konusu diyaliz asit prekursör bileşimi içinde anhidröz bileşenler olarak bulunur ve söz konusu en az bir magnezyum tuzu, magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCl2·4.5H2O) olarak bulunur.

Description

TARIF NAME DIYALIZ ÖNCÜL BILESIMI Teknik Alan Mevcut bulus, bir diyaliz asit konsantre solüsyonunun hazirlanmasi sirasinda kullanima yönelik ve su, sodyum içeren bir konsantre ve bikarbonat içeren bir konsantrenin kullanima hazir diyaliz solüsyonu içine karistirilmasina yönelik bir diyaliz asit prekursör bilesimi ile ilgilidir. Mevcut bulus ayrica, su ile seyreltmeye yönelik bir diyaliz asit konsantresi, bir sodyum içeren konsantre ve kullanima hazir diyaliz solüsyonu üretmek üzere konsantre içeren bir bikarbonatin saglanmasinin bir yöntemi ile ilgilidir.
Ayrica, mevcut bulus, bir diyaliz solüsyonu, bir infüzyon solüsyonu, bir replasman solüsyonu, bir durulama solüsyonu veya bir hazirlama solüsyonunun hazirlanmasina yönelik olarak bir diyaliz asit konsantre solüsyonunun hazirlanmasi için söz konusu diyaliz asit prekursörünün kullanimi ile ilgilidir.
Arka Plan Bir insanin böbregi düzgün sekilde çalismadigi zaman üremi gelisir. Diyaliz üremi için iyi yapilandirilmis bir tedavi teknigidir. Esasen diyaliz suni olarak böbregin islevlerinin yerine geçer. Hemodiyaliz ve peritoneal diyaliz olmak üzere iki ayri diyaliz tipi vardir.
Hemodiyaliz vücuttan kanin çekilmesini ve kanin bir ekstrakorporeal kan dolasimi içinde temizlenmesini ve ardindan temizlenen kanin vücuda geri gönderilmesini içerir.
Ekstrakorporeal kan dolasimi bir yari geçirgen membrani bulunan bir diyaliz aletini içerir. Yari geçirgen membran, bir kan tarafina ve bir diyalizat tarafina sahiptir. Atik maddeler ve asiri sivi, yari geçirgen membranin diyalizat tarafina, yari geçirgen membran araciligiyla kandan (yari geçirgen membranin kan tarafindan geçerek) çikarilir.
Hemodiyaliz islemi hemodiyaliz, hemofiltrasyon ve hemodiyafiltrasyon olmak üzere üç farkli tedavi modunda gerçeklestirilebilir. Bu üç tedavi modunda da ortak olan nokta hastanin bir kan hattiyla diyaliz makinesine baglanmasi olup, bu islem kani hastadan devamli olarak çeker. Ardindan kan, akar sekilde diyalizörün içindeki yari geçirgen membranin kan tarafiyla temasa geçirilir.
Hemodiyalizde diyaliz çözeltisi adi verilen bir sulu çözelti, akar sekilde diyalizat tarafi olan karsi membran yüzeyi ile temasa geçirilir. Atik maddeler (toksinler) ve çözünen maddeler esasen difüzyon yoluyla çikarilir/kontrol edilir. Fazla sivi yari geçirgen membranin üzerine transmembran basincinin tatbik edilmesiyle ekarte edilir. Çözünen maddeler ve besin maddeleri yari geçirgen membran içinden ve kanin içine dogru diyaliz çözeltisinden karsit yönde dagilabilir.
Hemofiltrasyonda hiçbir diyaliz çözeltisi yari geçirgen membranin diyalizat tarafi ile temasa geçirilmez. Bunun yerine yari geçirgen membranin üzerine sadece bir transmembran basinci tatbik edilir ki böylece sivi ve atik maddeleri yari geçirgen membran duvarinin içinden geçen kandan ekarte eder ve bunun diyalizat tarafinin (konvektif akis) içine akitir. Sivi ve atik maddeler ardindan drenajdan geçirilir. Ekarte edilen sivinin bir kismini degistirmek için, dogru sekilde dengelenmis bir elektrolit/tampon diyaliz çözeltisi (ayni zamanda enfüzyon sivisi ya da degistirme sivisi adi verilir) ekstrakorporeal kari dolasiminin içine zerk edilir. Bu zerk etme islemi diyalizör öncesinde (enfüzyon öncesi) ya da diyalizör sonrasinda (enfüzyon sonrasi) ya da her ikisi esnasinda gerçeklestirilebilir.
Hemofiltrasyon, hemodiyaliz ve hemofiltrasyonun bir kombinasyonu, atik maddeler ve fazla siviyi difüzyon ve konveksiyon yoluyla yari geçirgen duvarin içinden tasinmasini kombine eden bir tedavi modudur. Bu yüzden burada bir diyaliz çözeltisi devamli olarak akan bir sekilde yari geçirgen membranin diyalizat tarafi ile temasa geçirilir ve (ayni zamanda enfüzyon sivisi ya da yerine koyma sivisi adi verilen) bir diyaliz çözeltisi enfüzyon öncesi modda, enfüzyon sonrasi modda ya da her ikisinde ekstrakorporeal kan dolasiminin içine enfüzyon için kullanilir.
Birçok hasta için hemodiyaliz islemi haftada üç kez 3-5 saat boyunca gerçeklestirilir.
Genellikle bir diyaliz merkezinde gerçeklestirilir ancak evde diyaliz de mümkündür. Evde diyaliz islemi gerçeklestirildiginde hastalar, daha sik sekilde ve ayrica örnegin tedavi basina 4-8 saat ve haftada 5-7 tedavi seklinde daha uzun sürede daha hafif tedavilerle diyaliz islemini gerçeklestirmede serbesttirler. Doz ve tedavi süresi. her bir hastanin talepleri ve ihtiyaçlarina göre ayarlanabilir.
Akut böbrek yetersizliginden müzdarip hastalar için, haftalarca sürebilen günün büyük bir bölümünü kapsayan devamli bir tedavi, devamli bir böbrek ikame terapisi (CRRT) ya da aralikli böbrek ikame terapisi (IRRT) hastanin durumuna bagli olarak belirtilen tedavidir.
Burada ayni zamanda atik maddelerin ve fazla sivinin hastadan atilmasi hemodiyaliz, hemofiltrasyon ve hemodiyafiltrasyon gibi tedavi modlarinin herhangi biri ya da bir kombinasyonu tarafindan etkilenir.
Bir peritoneal diyaliz tedavisinde, bir hipertonik diyaliz çözeltisi hastanin peritoneal boslugunun içine zerk edilir. Bu tedavide çözünen maddeler ve su, adi geçen hipertonik diyaliz çözeltisi ile birlikte bir hastanin peritoneal membraninin kapiler tanklarinda degistirilir.
Bu yöntemin ilkesi, peritoneal membran üzerindeki ozmotik farklara bagli olarak konsantrasyon gradyanina ve su migrasyonuna göre transfer edilen çözünen maddelerin difüzyonudur.
Yukaridaki diyaliz tekniklerinin tümünde kullanilan diyaliz çözeltileri baslica, sodyum, magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi elektrolitleri, bir asit/baz tampon sistemini ve opsiyonel olarak glikoz veya bir glikoz benzeri bilesigi içerir. Diyaliz çözeltilerindeki tüm bilesenler, kan içindeki elektrolit seviyelerini ve asit-baz esitligini kontrol etmek için ve kalan atik materyalleri Günümüze diyaliz çözeltileri farkli konsantrat tiplerinden hazirlanmistir. Bu tipler farkli konsantrasyon derecesindeki sivi konsantratlari olabilir ki burada asit/elektrolit parçasi tampon parçasindan ayrilir. Bu konsantrat yatak yaninda kullanim için 1-8 L'Iik yüksek oranda konsantre hacimli torbalarda ya da yine yatak yaninda kullanim için olan teneke kutularin içinde 5-20 L'lik daha seyreltik konsantreli hacimlerde kullanilabilir. Konsantratlar ayni zamanda 300-1000 L`Iik hacimlerdeki merkezi tanklarda da hazirlanabilir.
Diyaliz çözeltisinde bir tampon bileseni olarak bikarbonati kullanirken, bikarbonat siklikla, doymus bikarbonat içeren konsantratin hat üzerinde preparasyonu için bir kuru konsantrat olarak tedarik edilir. Bunun ardindan doymus bikarbonat içeren konsantrat bir asit/elektrolit konsantrati ile karistirilir ve ayrica hat üzerinde hazirlanan diyaliz çözeltisini üretmek amaciyla saflastirilmis suyla seyreltilir.
Yillar içinde diyaliz çözeltilerinin kalitesi artmistir ve kullanima hazir bir diyaliz çözeltisinin elde edilmesi için daha fazla seyreltme ve diger bilesenlerle karistirma amaçli olarak konsantre edilmis öncü bilesimlerin mevcut olmasi masraflari düsürmüstür ve çevresel konulari iyilestirmistir.
Masraflari daha çok sinirlandirmanin ve çevresel konulari iyilestirmenin bir yolu da içinde bütün bilesenlerin kuru oldugu bir diyaliz öncü bilesiminin tedarik edilmesidir. Bununla birlikte kuru bilesenler olarak tüm bilesenlere sahip olunmasi yeni problemleri ilave eder.
Ilk olarak, kuru asit ve bikarbonat tozu uyumlu degildir. Küçük bir miktarda nemlilik mevcut oldugunda bikarbonat, karbon diokside parçalanacaktir.
Ikinci olarak, bikarbonatla karistirilmis magnezyum klorür ve kalsiyum klorür kalsiyum karbonatin ve/veya magnezyum karbonatin çözünebilirlik ürününün asilacagi alanlar tedarik edecektir ki bu da bir konsantratin ya da bir diyaliz çözeltisinin preparasyonu esnasinda su ilave edildigi zaman ürünün çökelmesine sebep olacaktir. Üçüncü olarak bikarbonat ayri bir kartus olarak hariç tutulsa dahi yine de problemler yasanacaktir. Örnegin farkli bilesenlere ait kek ve topak olusumu, kullanima hazir diyaliz çözeltisi hazirlarken bunun disolüsyonunu daha zor ya da hatta imkansiz kilacaktir.
Dördüncü olarak, glukoz mevcut olursa, öncünün renginin bozulmasi ve ardindan, kullanima hazir diyaliz çözeltisi glukoz degradasyon ürünlerinin bir sonucu olarak ortaya çikacaktir ki bu da toksisiteye ve örnegin Avrupa Farmakopesi gibi merci yönetmeliklerine bagli olarak önlenmelidir.
Yukaridaki bütün problemler kuru öncü bilesimlerin içinde nemliligin mevcut olmasina baglidir. Önceki teknikte bu sorun farkli bilesenlerin granülatlarinin hazirlanmasi ve EPO567452 ya da EP1714657yde açiklandigi gibi her bir granülat içindeki farkli tabakalarin olusturulmasi yoluyla çözümlenmistir.
Ancak bu durum yine de farkli tabakalar arasinda etkilesime sebep olabilir ve ayni zamanda kullanima hazir diyaliz çözeltisinin preparasyonu için tamamiyla ve düzgün olarak çözünmüs bir granülatin tedarik edilmesi ile ilgili zaman kaybettirici bir islemdir. Ayrica farkli bilesenlerin granülat içerisinde ve dolayisiyla ayrica nihai olarak hazirlanan kullanima hazir diyaliz çözeltisi içerisinde düzgün bilesimi ve konsantresinin saglanmasi zordur.
Bulusun Özeti Mevcut bulusun bir amaci, daha çok iyilestirilmis stabilite, sinirli kimyasal degradasyon ve artmis raf ömrü gösteren bir diyaliz öncü bilesiminin tedarik edilmesidir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, daha fazla gider tasarrufuna ve daha fazla iyilestirilmis çevresel yararlara yol açan bir diyaliz öncü bilesiminin tedarik edilmesidir.
Bagimli istemler 2 ila 7 araciligiyla tanimlanan farkli düzenlemeler ile istem lie göre, bir diyaliz asit prekursör bilesimi araciligiyla tamamen veya en azindan kismen bu amaçlar gerçeklestirilir. Istem 8`e göre bir yöntem ve istem 9 ve 10'a göre diyaliz asit prekursör bilesiminin bir kullanimi araciligiyla tamamen veya en azindan kismen bu amaçlar ayrica gerçeklestirilir.
Mevcut bulus, bir diyaliz asit konsantre solüsyonunun hazirlanmasi sirasinda kullanima yönelik ve su, sodyum içeren bir konsantre ve bikarbonat içeren bir konsantrenin kullanima hazir diyaliz solüsyonu içine karistirilmasina yönelik bir diyaliz asit prekursör bilesimi ile ilgilidir. Söz konusu diyaliz asit prekursör bilesimi, glukoz, en az bir kuru asit ve en az bir magnezyum tuzu ve istege bagli olarak potasyum tuzu ve kalsiyum tuzu içeren toz bilesenlerden olusur. Bulusa göre, söz konusu glukoz, söz konusu asit prekursör bilesimindeki anhidröz bileseni olarak mevcuttur ve söz konusu en az bir magnezyum tuzu, magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCI2-4.5H20) olarak mevcuttur. Ayrica söz konusu diyaliz asit öncül bilesimi, 38°C/%90RH'de 0.2 g/mz/d”den daha az bir su buhari aktarim oranina sahip neme dirençli bir konteyner içinde sizdirmaz hale getirilir.
Mevcut bulus ayrica, su ile seyreltmeye yönelik bir diyaliz asit konsantresi, bir sodyum içeren konsantre ve kullanima hazir diyaliz solüsyonu üretmek üzere konsantre içeren bir bikarbonatin saglanmasinin bir yöntemi ile ilgilidir. Bulusa göre bu yöntem asagidakileri (a) glukoz, en az bir kuru asit ve en az bir magnezyum tuzu, istege bagli olarak potasyum tuzu ve kalsiyum tuzu içeren bir diyaliz prekursör bilesiminin saglanmasi, burada söz konusu glukoz, söz konusu diyaliz asit prekursör bilesiminde anhidröz bilesen olarak mevcuttur ve burada söz konusu en az bir magnezyum tuzu, magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCI2-4.5H20) olarak mevcuttur, (b) 38°C/%90RH7de 0.2 g/m2/d'den daha az bir su buhari aktarim oranina sahip bir sizdirmaz, neme dirençli konteyner içinde adi geçen diyaliz öncü bilesiminin tedarik edilmesi, ve (0) adi geçen konteyner içindeki adi geçen diyaliz öncü bilesimine önerilen bir su hacminin ilave edilmesi ve böylece adi geçen diyaliz asit konsantratinin bir çözelti olarak tedarik edilmesi.
Mevcut bulus ayrica bir diyaliz asit konsantrat çözeltisini hazirlamak için adi geçen diyaliz asit öncü bilesiminin kullanimi ile ilgilidir.
Son olarak mevcut bulus, söz konusu diyaliz asit öncül bilesiminin bir diyaliz çözeltisi, bir infüzyon çözeltisi, bir ikame çözeltisi, bir durulama çözeltisi veya bir astarlama çözeltisinin hazirlanmasina yönelik kullanimi ile ilgilidir.
Mevcut bulusun diger uygulamalari asagidaki tarifnameden ve bagli istemlerden asikardir.
Bulusun Detayli Tarifnamesi Potasyum klorür, magnezyum klorür, kalsiyum klorür, glikoz, sodyum klorür, sodyum bikarbonat gibi normal diyaliz çözeltilerinin ve sitrik asit, glukono-ö-Iakton vb. gibi kuru asitlerin kuru toz bilesenlerinin çok çesitli farkli kombinasyonlari ve bölümleri hazirlanmistir ve bir zorlamali stabilite arastirmasina tabi tutulmustur. Kek birikmesi, topak olusumu, renk bozulmasi ve çözünme orani gibi konular 1 ay, 4 ay ve 10 aylik saklama süresinin ardindan arastirilmistir. Ön görüldügü üzere sodyum bikarbonatin karbon dioksit olusumu, kalsiyum karbonat çökeltisi ve magnezyum karbonat çökeltisi nedeniyle diger bilesenlerden ayrilmasi gerektigi tanimlanmistir. Ancak normal bir diyaliz çözeltisinin geri kalan bilesenleri kombine edildiginde magnezyum kloride bagli alti kristalin su (hekzahidrat), toz bilesimler içerisinde topaklanma ve iri parça olusumu ve glukozun renginin solmasi gibi problemlere neden olmustur.
Magnezyum klorid hekzahidratin, magnezyum klorid 4.5-hidrat ile yer degistirilmesi araciligiyla, serbest akis gelistirilmistir ve herhangi bir renk solmasi gelismemistir. Dolayisiyla stabil bir bilesimin saglandiginin emin olmak amaciyla bilesimin saklanmasina yönelik kullanilan konteyner materyali, neme dirençli olmalidir ve hekzahidrat ile 4.5-hidrat magnezyum tuzu arasindaki kristalin sudaki farki esitleyen miktara esit veya bunun üzerinde bir miktarin geçisine olanak tanimamalidir. Bu durum 38°C/%90RH'de 0.2 g/mz/d'den daha az bir su buhari aktarim oranina sahip bir konteyner materyali ile basarilmistir.
Baska bir uygulamada adi geçen konteyner materyali 38°C/%90RH'de 0.1 g/m2/d'den daha az bir su buhari aktarim oranina sahiptir.
Bir diger düzenlemede söz konusu konteyner materyali, 38°CI%90RH'de 0.05 g/m2/d'den daha az bir su buhari aktarim oranina sahiptir. arasinda bir su buhari aktarim oranina sahiptir.
Yine bir diger düzenlemede söz konusu konteyner materyali, 38°C/%90RH'de 0.05-0.1 g/mz/d arasinda bir su buhari aktarim oranina sahiptir.
Bulusa göre söz konusu diyaliz asit prekursör bilesimi, glukoz, en az bir kuru asit ve en az bir magnezyum tuzu ve istege bagli olarak potasyum tuzu ve kalsiyum tuzu içeren toz bilesenlerden olusur, burada söz konusu glukoz, söz konusu diyaliz asit prekursöründe anhidröz bilesen olarak mevcuttur ve burada söz konusu en az bir magnezyum tuzu, neme dayanikli konteyner içinde magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCI2-4.5H20) olarak mevcuttur.
Mevcut bulusun diger uygulamalarinda adi geçen en az bir kuru asit, Iaktik asitten, sitrik asitten, glukonik asitten, glukono-ö-laktondan, N-asetil sisteinden ve o-lipoik asitten meydana gelen gruptan seçilir. Dolayisiyla kuru asitlerin bir kombinasyonu, söz konusu diyaliz asit öncül bilesimi içerisinde kullanilabilir ve farkli kuru asitlerin bir kombinasyonunun saglanmasi ile söz konusu asidik fonksiyona ek olarak diger fonksiyonlar ve etkiler, örnegin antioksidatif etkiler (glukonik asit, glukono-ö-Iakton, N-asetil sistein ve o-Iipoik asit ile oldugu gibi), antikoagülasyon etkileri (sitrik asit ile oldugu gibi) ve benzeri saglanabilir.
Kalsiyum tuzunun bulundugu diger düzenlemelerde söz konusu diyaliz asit öncül bilesimindeki söz konusu kalsiyum tuzu kalsiyum klorid dihidrat, kalsiyum klorid monohidrat, anhidröz kalsiyum klorid, kalsiyum glukonat, kalsiyum sitrat, kalsiyum Iaktat ve kalsiyum oi- ketoglutarat içeren gruptan seçilenden en az biridir. Bu yüzden burada ayni zamanda farkli kalsiyum tuzlarinin bir kombinasyonu kullanilabilir.
Bir diger düzenlemede söz konusu kalsiyum tuzu, kalsiyum klorid dihidrattir (CaCI2-2H20).
Bir uygulamada adi geçen diyaliz öncü bilesimi bir spesifik miktarda tedarik edilir ve bir diyaliz asit konsantrat çözeltisini tedarik etmek için adi geçen neme dirençli konteyner içindeki bir önerilen su hacmi ile karistirilmak üzere konfigüre edilir. Bu yüzden adi geçen neme dayanikli konteyner, adi geçen önerilen hacme kadar çözeltileri almak ve dagitmak üzere konfigüre edilir.
Bir uygulamada adi geçen önerilen hacim, 0.3 ila 8 L araliginda olabilir.
Baska bir uygulamada adi geçen önerilen hacim. 5 ila 20 L araliginda olabilir.
Yine baska bir uygulamada adi geçen önerilen hacim, 300 ila 1000 L araliginda olabilir.
Ayrica, bir düzenlemede söz konusu diyaliz asit konsantre solüsyonu konfigüre edilir ve su, sodyum içeren bir konsantre ve bir bikarbonat içeren konsantre ile 1:30 ila 12200 araliginda seyreltilmek üzere saglanir.
Mevcut bulus ayrica bir diyaliz asit konsantrat çözeltisini tedarik etme yöntemi ile ilgilidir. Söz konusu diyaliz asit konsantre solüsyonunun ayrica, kullanima hazir bir diyaliz solüsyonu saglamak üzere ilave su, sodyum içeren bir konsantre ve bir bikarbonat içeren konsantre ile karistirilmasi hedeflenir. Bulusa göre söz konusu yöntem (a) glukoz, en az bir kuru asit ve en az bir magnezyum tuzu, Istege bagli olarak potasyum tuzu ve kalsiyum tuzu içeren bir diyaliz prekursör bilesiminin saglanmasini içerir, burada söz konusu glukoz, söz konusu diyaliz asit prekursör bilesiminde anhidröz bilesen olarak mevcuttur ve burada söz konusu en az bir magnezyum tuzu, magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCl2-4.5H20) olarak mevcuttur, (b) 38°C/%9ORH'de 0.2 g/m2/d'den daha az bir su buhari aktarim oranina sahip, sizdirmaz hale getirilmis, neme dirençli konteyner içerisinde söz konusu diyaliz öncül bilesiminin saglanmasini ve (c) önceden belirlenen bir su hacminin söz konusu konteynerde söz konusu diyaliz öncül bilesimine eklenmesi ve bunun karistirilmasini, böylece söz konusu diyaliz asit konsantratinin bir çözelti olarak saglanmasini içerir.
Söz konusu neme dirençli konteynere önceden belirlenmis bir hacimde su girdiginde, diyaliz asit konsantre solüsyonunda 30-400 g/L'lik bir konsantrasyon saglanan söz konusu neme dirençli konteynerde bu tür bir miktarda glukoz saglanir.
Adi geçen kuru asit adi geçen neme dirençli konteyner içinde öyle bir miktarda tedarik edilmistir ki, adi geçen neme dirençli konteynere önerilen bir su hacmi girdigi zaman 'lik aralik dahilindeki bir konsantrasyon diyaliz asit konsantrat çözeltisinin içinde tedarik edilir.
Ayrica adi geçen en az bir magnezyum tuzu adi geçen neme dirençli konteyner içinde öyle bir miktarda tedarik edilmistir ki, 7.5-150 mM araligindaki bir magnezyum iyonu konsantrasyonu adi geçen neme dirençli konteynere önerilen bir su hacmi girdigi zaman diyaliz asit konsantrat çözeltisinin içinde tedarik edilir.
Varsa adi geçen kalsiyum tuzu adi geçen neme dirençli konteyner içinde öyle bir miktarda tedarik edilmistir ki, 30-500 mM araligindaki bir kalsiyum iyonu konsantrasyonu adi geçen neme dirençli konteynere önerilen bir su hacmi girdigi zaman diyaliz asit konsantrat çözeltisinin içinde tedarik edilir.
Varsa adi geçen potasyum tuzu adi geçen neme dirençli konteyner içinde öyle bir miktarda tedarik edilmistir ki, 0-800 mM araligindaki potasyum iyonu konsantrasyonu adi geçen neme dirençli konteynere önerilen bir su hacmi girdigi zaman diyaliz asit konsantrat çözeltisinin içinde tedarik edilir.
Bir düzenlemede söz konusu kuru diyaliz asit prekursör bilesimi, söz konusu kuru diyaliz asit prekursör bilesiminin, çözündürüldügü ve su, sodyum konsantresi ve bir bikarbonat konsantresi ile karistirildigi miktarda farkli bilesenler içerir, bu, yaklasik 130-150 mM sodyum iyonu, yaklasik O`dan 4 mM'ye kadar potasyum iyonu, yaklasik 1-2.5 mM kalsiyum iyonu, yaklasik 0.25'ten 1 mM'ye kadar magnezyum iyonu, yaklasik O'dan 2 g/Ilye kadar glukoz, yaklasik 85'ten 134 mM'ye kadar klorid iyonu, yaklasik Z'den 4 mEq/L'ye kadar asit ve yaklasik 20“den 40 mEq/L'ye kadar bikarbonat iyonu içeren bir kullanima hazir diyaliz solüsyonu saglar.
Böylece, mevcut bulus, bir diyaliz asit konsantre solüsyonunun hazirlanmasi sirasinda kullanima yönelik ve su, sodyum içeren bir konsantre ve bir bikarbonat içeren konsantre ile kullanima hazir bir diyaliz solüsyonuna karistirilmasina yönelik olarak bir kuru diyaliz asit prekursör bilesim içeren önceden paketlenen bir konteyner saglar, burada söz konusu diyaliz asit prekursör bilesimi, glukoz, en az bir kuru asit ve en az bir magnezyum tuzu içeren toz bilesenlerden olusur. Istege bagli olarak söz konusu diyaliz asit prekursör bilesimi, ayrica potasyum tuzlari ve kalsiyum tuzlarini içerir. Bulusa göre söz konusu glukoz, söz konusu diyaliz asit prekursör bilesimi içinde anhidröz bilesen olarak bulunur, söz konusu en az bir magnezyum tuzu, söz konusu diyaliz asit prekursör bilesiminde magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCI2-4.5H20) olarak bulunur ve söz konusu diyaliz asit prekursör bilesimi, 38°C/%90RH'de 0.2 g/mz/d'den az bir su buhari iletim orani ile bir nem geçirmeyen konteyner içinde kapatilir.
Kuru diyaliz asit prekursör bilesiminde magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCI2-4.5H20) tozu kullanilmasi araciligiyla, kuru diyaliz asit prekursör bilesimi, beklenmedik bir sekilde stabil, topaksiz ve glukoz degradasyonu olmadan kalir.
Sinirlama yoluyla degil örnekleme yoluyla asagidaki örnekler, mevcut bulusun uygulamalarina göre çok çesitli diyaliz asit öncü bilesimlerini tanimlar. Örnek 1-4'te, tablolar, 1:200 seyreltmeye yönelik bir kuru asit prekursör bilesimi içerigini gösterir. Her bir diyaliz asit konsantre solüsyonunun saptanan hacmi (asagidaki tablolarda DACS), 1 L'dir ve her bir kullanima hazir diyaliz solüsyonunun nihai hacmi (asagidaki tablolarda RFUDS), 200 L'dir.
Içerik Miktar (g) DACS'taki sonuç (mM) RFUDS'taki sonuç (mM) Potasyum klorür 59.64 800 4 Sitrik asit 38.42 200 1 Içerik Miktar (g) DACS`taki sonuç (mM) RFUDS'taki sonuç (mM) Sitrik asit 38.42 200 1 Içerik Potasyum klorür Magnezyum klorid 4.5-hidrat Kalsiyum klorür dihidrat GIikono-delta-Iakton Sitrik asit Glikoz anhidroz Içerik Potasyum klorür Magnezyum klorid 4.5-hidrat Kalsiyum klorür anhidroz Glukono-delta-Iakton Glikoz anhidroz Miktar (g) DACS'taki sonuç (mM) RFUDS'taki sonuç (mM) 29.82 17.63 44.10 .63 .74 Miktar (9) 59.64 17.63 22.22 38.42 DACS'taki sonuç (mM) RFUDS'taki sonuç (mM) Her ikisi de mevcut bulusun uygulamalarina ve kiyaslamalarina göre olmak üzere farkli kuru toz bilesimlerinin stabilitesini arastirmak için testler yapilmistir. Kek birikmesi, topaklanma ve renk bozulmasi gibi parametreler degerlendirilmistir.
Yöntemler Plastik filmler 1 kompartimani bulunan torbalara kaynak yapilmistir.
Bilesim 1 230 L diyaliz sivisi üretmek üzere gereken potasyum klorid, magnezyum klorid 4.5-hidrat, kalsiyum klorid dihidrat, anhidröz glukoz ve sitrik asidin toz bilesenlerinin miktari, 38°C/%90RH'de 0.11 g/m2/d su buhari iletimi orani ile plastik torbalara doldurulmustur.
Torbalar sizdirmaz hale getirilmistir ve 30°C, %65RHtde ve 40°C, 75% RH'de sirasiyla enkübe edilmistir.
Bilesim 2 230 L diyaliz sivisi üretmek üzere gereken potasyum klorid, magnezyum klorid 4.5-hidrat, anhidröz kalsiyum klorid, anhidröz glukoz ve sitrik asidin toz bilesenlerinin miktari, 38°C/%90RH”de 0.11 g/m2/d su buhari iletimi orani ile plastik torbalara doldurulmustur.
Torbalar sizdirmaz hale getirilmistir ve 30°C, %65RH'de ve 40°C, 75% RH'de sirasiyla enkübe edilmistir.
Kiyaslama bilesimi 3 230 L diyaliz sivisi üretmek üzere gereken potasyum klorid, anhidröz magnezyum klorid, kalsiyum klorid dihidrat, anhidröz glukoz ve sitrik asidin toz bilesenlerinin miktari, 38°C/%90RH”de 2.7 g/mz/d su buhari iletimi orani ile plastik torbalara doldurulmustur.
Torbalar sizdirmaz hale getirilmistir ve 30°C, %65RH'de ve 40°C, 75% RH*de sirasiyla enkübe edilmistir.
Karsilmrma bilesimi 4 230 L diyaliz sivisi üretmek üzere gereken potasyum klorid, magnezyum klorid hekzahidrat, kalsiyum klorid dihidrat, anhidröz glukoz ve sitrik asidin toz bilesenlerinin miktari, herhangi bir su buhari iletimi olmadan cam siselere doldurulmustur. Torbalar sizdirmaz hale getirilmistir ve sirasiyla 30°C, %65RH'de ve 40°C, %75 RH'de inkübe edilmistir.
Karsilastirma bilesimi 5 230 L diyaliz sivisi üretmek üzere gereken potasyum klorid, anhidröz magnezyum klorid, anhidröz kalsiyum klorid, anhidröz glukoz ve sitrik asidin toz bilesenlerinin miktari, 38°C/%90RH,de 2.7 g/mzld su buhari iletim orani ile plastik torbalara doldurulmustur.
Torbalar sizdirmaz hale getirilmistir ve 40°C, %75 RH'de inkübe edilmistir.
Sonuçlar Bilesimler 1 ve 2'nin en az bir yil stabil sekilde kaldigi kanitlanirken karsilastirma bilesimleri 3 ve 4, 1 aydan daha kisa bir süre sonra kahverengi iri parçalarin olusumu nedeniyle basarisiz olmustur. Karsilastirma bilesimi 5 de 1 ila 3 aydan sonra kahverengi iri parçalarin olusumu nedeniyle basarisiz olmustur.
Bulus, mevcut durumda en pratik düzenlemeler oldugu düsünülenler ile baglantili olarak açiklanirken bulusun, açiklanan düzenlemeler ile sinirlandirilmayacagi ancak ekli istemler ile sinirlandirildigi anlasilacaktir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Bir diyaliz asit konsantre solüsyonunun hazirlanmasi sirasinda kullanima yönelik ve su, bir sodyum içeren konsantre ve bir bikarbonat içeren konsantre ile kullanima hazir diyaliz solüsyonuna karistirilmaya yönelik bir diyaliz asit prekursör bilesimi olup özelligi söz konusu diyaliz asit prekursör bilesiminin, glukoz, en az bir kuru asit ve en az bir magnezyum tuzu ve istege bagli olarak potasyum tuzu ve kalsiyum tuzu içeren toz bilesenlerden olusmasidir, burada söz konusu glukoz, söz konusu diyaliz asit prekursör bilesimi içinde anhidröz bilesen olarak bulunur, burada söz konusu en az bir magnezyum tuzu, magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCI2-4.5H2O) olarak bulunur ve burada adi geçen diyaliz asit öncü bilesimi 38°C/%90RH'de 0.2 g/mz/diden daha az bir su buhari aktarim oranina sahip bir neme dirençli konteyner içinde sizdirmaz hale getirilmistir. Istem 1'e göre bir diyaliz öncü bilesimi olup, burada adi geçen en az bir kuru asit ve d-Iipoik asitten meydana gelen gruptan seçilir. Istem 1 veya istem 2'ye göre bir diyaliz prekursör bilesimi olup, özelligi burada adi geçen diyaliz asit öncül bilesimindeki adi geçen en az bir kalsiyum tuzu kalsiyum klorür dihidrattan, kalsiyum klorür monohidrattan, anhidroz kalsiyum klorürden, kalsiyum glukonattan, kalsiyum sitrattan, kalsiyum Iaktattan ve kalsiyum d- ketoglutarattan meydana gelen gruptan seçilen en az bir tuzdur. Istem 1 veya 2'den herhangi birine göre bir diyaliz öncül bilesimi olup, özelligi söz konusu diyaliz asit öncül bilesimindeki söz konusu kalsiyum tuzunun kalsiyum klorid dihidrat (CaCI2-2H20) olmasidir. Istem 1 ila 4 arasindaki istemlerden herhangi birine göre bir diyaliz öncü bilesimi olup, burada adi geçen neme dirençli konteyner 38°C/%90RH'de 0.1 g/mZ/d'den daha az bir su buhari aktarim oranina sahiptir. Istem 1 ila 5 arasindaki istemlerden herhangi birine göre bir diyaliz öncü bilesimi olup, burada adi geçen neme dirençli konteyner 38°C/%90RH'de 0.05 g/mz/d'den daha az bir su buhari aktarim oranina sahiptir. Istem 1 ila 6 arasindaki istemlerden herhangi birine göre bir diyaliz öncü bilesimi olup, burada adi geçen diyaliz öncü bilesimi bir diyaliz asit konsantrat çözeltisini tedarik etmek için adi geçen neme dirençli konteyner içindeki bir önerilen su hacmi ile karistirilmak üzere konfigüre edilir. Kullanima hazir bir diyaliz solüsyonu üretmek üzere su, sodyum içeren bir konsantre ve bikarbonat içeren bir konsantre ile seyreltmeye yönelik bir diyaliz asit konsantre solüsyonunun saglanmasinin bir yöntemi olup, özelligi asagidaki adimlari içermesidir: (a) glukoz, en az bir kuru asit ve en az bir magnezyum tuzu, istege bagli olarak potasyum tuzu ve kalsiyum tuzu içeren bir diyaliz prekursör bilesiminin saglanmasi, burada söz konusu glukoz, söz konusu diyaliz asit prekursör bilesiminde anhidröz bilesen olarak mevcuttur ve burada söz konusu en az bir magnezyum tuzu, magnezyum klorid 4.5-hidrat (MgCl2~4.5H20) olarak (b) 38°C/%90RH”de 0.2 g/m2/d'den daha az bir su buhari aktarim oranina sahip bir sizdirmaz, neme dirençli konteyner içinde adi geçen diyaliz öncü bilesiminin tedarik edilmesi, ve (C) adi geçen konteyner içindeki adi geçen diyaliz öncü bilesimine önerilen bir su hacminin ilave edilmesi ve böylece adi geçen diyaliz asit konsantratinin bir çözelti olarak tedarik edilmesi. istem 1 ila 7 arasindaki istemlerden herhangi birine göre bir diyaliz öncü bilesiminin bir diyaliz asit konsantrat çözeltisini hazirlamak için kullanimidir. Istem 1 ila 7 arasindaki istemlerden herhangi birine göre bir diyaliz öncü bilesiminin bir diyaliz çözeltisini, bir enfüzyon çözeltisini, bir ikame çözeltisi, bir durulama çözeltisini ya da bir astarlama çözeltisini hazirlamak için kullanimidir.
TR2018/12371T 2011-12-21 2012-12-11 Diyaliz öncül bileşimi. TR201812371T4 (tr)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US201161578250P 2011-12-21 2011-12-21
SE1151235 2011-12-21

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201812371T4 true TR201812371T4 (tr) 2018-09-21

Family

ID=67003119

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/12371T TR201812371T4 (tr) 2011-12-21 2012-12-11 Diyaliz öncül bileşimi.

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201812371T4 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP5876042B2 (ja) 透析前駆体組成物
CA2803432C (en) Dialysis precursor composition
CA2836371C (en) Dialysis precursor composition
CA2836442C (en) Dialysis precursor composition
US9687507B2 (en) Dialysis precursor composition
TR201812371T4 (tr) Diyaliz öncül bileşimi.
CA2855889C (en) Dialysis precursor composition