TR201809927U5 - Ultrasoni̇k test ci̇hazi - Google Patents

Ultrasoni̇k test ci̇hazi Download PDF

Info

Publication number
TR201809927U5
TR201809927U5 TR2018/09927U TR201809927U TR201809927U5 TR 201809927 U5 TR201809927 U5 TR 201809927U5 TR 2018/09927 U TR2018/09927 U TR 2018/09927U TR 201809927 U TR201809927 U TR 201809927U TR 201809927 U5 TR201809927 U5 TR 201809927U5
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
test
ultrasonic
washing
cleaning
frame
Prior art date
Application number
TR2018/09927U
Other languages
English (en)
Inventor
Doğu Kaya Umut
Original Assignee
Necati Kaya Tibbi Cihazlar Ithalat Ve Ihracat Sanayi Ve Ticaret Ltd Sirketi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Necati Kaya Tibbi Cihazlar Ithalat Ve Ihracat Sanayi Ve Ticaret Ltd Sirketi filed Critical Necati Kaya Tibbi Cihazlar Ithalat Ve Ihracat Sanayi Ve Ticaret Ltd Sirketi
Priority to TR2018/09927U priority Critical patent/TR201809927U5/tr
Publication of TR201809927U5 publication Critical patent/TR201809927U5/tr

Links

Landscapes

  • Cleaning By Liquid Or Steam (AREA)
  • Dental Tools And Instruments Or Auxiliary Dental Instruments (AREA)
  • Apparatus For Disinfection Or Sterilisation (AREA)

Abstract

Buluş, alüminyum testin yapılmasını sağlayan test ünitesi (10), kirlilik test indikatörü birimi ve dokümantasyon birimi içeren, ağız ve diş sağlığı merkezi, merkezi sterilizasyon üniteleri ve hizmet veren firmalarda kullanılan ultrasonik temizlik cihazlarının test edilmesi amacıyla geliştirilmiş test yapılanması ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME ULTRASONIK TEST CIHAZI Teknik Alan Bulus, hastane, agiz ve dis sagligi merkezi, merkezi sterilizasyon üniteleri ve hizmet veren firmalarda kullanilan ultrasonik temizlik cihazlarinin test edilmesi amaciyla gelistirilmis test cihazi ile ilgilidir.
Bulus özellikle, cerrahi operasyonlar sirasinda kullanilan aletlerin insan vücuduna temasindan önce olusabilecek enfeksiyonlari engellemek amaciyla enfeksiyona neden olabilecek her türlü kirletici madde ve kalintilardan arindirilmasini saglayan ultrasonik yikama cihazini test eden cihaz ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu Cerrahi, Ilaçla ya da baska tedavi yöntemleriyle iyilestirilemeyen hastaliklarin, yaralanmalarin, vücuttaki yapi bozukluklarinin ameliyatla onarilmasina ya da hastalikli organin kesip çikararak iyilestirilmesine dayanmaktadir. Hastanelerde hasta tedavisinde kullanilan tüm malzemelerin kullaniminin güvenilir olmasi gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi dekontaminasyon (temizlik) ve sterilizasyondur. Cerrahi aletlerin ön temizligi, dezenfeksiyon ya da sterilizasyonun en önemli basamaklarindandir. Sadece su ile yikamada %50 oraninda enfeksiyon riski azalmaktadir. Kimyasal ajanlar kullanilarak yapilan temizlik, güvenli araç gereç saglamanin temel sartlarindan biri olarak kabul edilmektedir. Alet üzerinde kalan organik atiklar mikrobiyolojik yükü artirdigi için güvenli sterilizasyonu engellemektedir. Organik bulas, sterilizasyon ajaninin alet ile temasini engellemekte ve etkisiz hale getirmektedir. Bu nedenle iyi bir ön temizlik yapilmasi büyük önem tasimaktadir. Yikama islemi manuel, otomatik veya ultrasonik yikama makineleriyle yapilabilmektedir. Aletlerin makinede yikanmasi hem personel sagligi hem de aletin daha uzun ömürlü olmasi açisindan büyük bir avantaj saglamaktadir. Alet temizligi için makine kullanimi ön temizlik yapma gerekliligini de ortadan kaldirmaktadir.
Günümüzde cerrahi aletler kullanildiktan sonra sterilizasyon islemi önceci, gözle görülebilir tüm kan ve vücut atiklarinin uzaklastirilmasi, alet üzerindeki mikroorganizma sayisinin azaltilmasi (sterilizasyon islemi daha etkin olacak ve ölü mikroorganizmalardan kaynaklanacak endotoksinlerin ortaya çikmasini engellemektedir) ve aletlerin korozyondan korunmasi amaciyla ön yikama islemi yapilmaktadir. Ön yikama isleminde kullanilacak olan temizleyicinin, korozyona karsi hassas olan krom çelikten mamul cerrahi aletler üzerinde koroziv etkisinin olup olmadiginin tespit edilmesi önemli noktalardan biridir. Otomatik makinelerde etkili bir temizlik saglayan alkali deterjanlar ön yikama islemi için kullanilabilmektedir. Klor ve klor (20 ppm) bilesikleri daha düsük isida temizleme ve dezenfekte etme özelligine sahiptir ancak klora bagli koroziv etki meydana gelebilmektedir. Hassas aletler için pH'si 8-10 olan hafif alkali deterjanlar seçilmelidir. Kullanilan suyun kalitesi de ön yikama isleminde etkili temizlik için önemli konulardan biridir. Korozyonu önlemek için makinede kullanilan suyun demineralize su (minerallerden arinmis) olmasi gerekmektedir. Sudaki agir metal iyonlari (demir, bakir, manganez) aletin rengini bozabilir ve oksidasyon sonrasi renklenme (kahverengi, mavi) gibi lekeler yaratabilmektedir. Bu lekeler asetik asit, fosforik asit ve sitrik asit ile ovuldugunda yok edilebilir. Ancak bu islem ekstra is gücü ve zaman gerektirmektedir.
Herhangi bir invaziv islem sonrasi kullanilan aletin üzeri; doku atigi, kan ve vücut sivisi ile kirlenmektedir. Özellikle Iümenli aletlerin içleri bu atiklarla dolabilmektedir.
Kullanilmis ve kirlenmis bu malzemeler baska bir hastaya kullanilmadan yeni bir islemden geçirilmelidir. Temizlik bu islemlerin basinda gelmektedir. Alet üzerindeki organik atiklar mikrobiyolojik yükü artirdigi için güvenli sterilizasyonu engellemektedir.
Organik atiklar protein içermektedirler ve bu proteinler 50°C üzerinde birbirlerine daha çok yapisarak koagülasyona neden olmakta ve isi artisiyla daha da genis alanlara yayilmaktadirlar. Bu nedenle cerrahi aletlerin ön temizligi sterilizasyon ve dezenfeksiyon isleminin en önemli basamagidir. Yikama islemi manuel, otomatik veya ultrasonik yikama makineleri kullanilarak yapilmaktadir. Yikama isleminde makine kullanimi hem personel sagligi hem de aletin daha uzun ömürlü olmasi açisindan bir avantajdir. Ayrica makine kullanimi ön temizlik yapma gerekliligini de ortadan kaldirmaktadir. Ultrasonik; kulagin isitemeyecegi yüksek frekansli ses dalgalarinin titresim hizidir. Ultrasonik temizlik makinelerinde 3 dakika boyunca en az 35 kHz. sikliginda ultrasonik dalgalar gönderilerek aletlerin temizligi saglanmaktadir. Ultrasonik dalgalar sivida hizli basinç artis ve azalmalarina neden olmaktadir. Basinçtaki bu ani azalmalar ile suda gaz kabarciklari olusmakta ve basincin artmasi ile bu kabarciklar patlamaktadir. Gaz kabarciklarinin yarattigi bu hareketlenmeye kavitasyon adi verilmektedir. Ses dalgalarinin yarattigi titresim firçalama ile ayni etkiyi yaratmaktadir. Ultrasonik temizlik makinelerinde elektrik dalgalarini ultrasonik dalgalara çeviren transduser bulunmaktadir.
Bahsedilen transduser, temizleme sivisi içeren temizleme tankinin dip kisminda bulunmaktadir. Bahsedilen ultrasonik temizlik makinesi paslanmaz çelik ve hassas aletlerin temizliginde kullanilmaktadir. Zor kirlerin temizlenmesinde destekleyici bir yöntemdir. Fleksible endoskop, lastik, silikon, motorlu sistemler, optik ve kamera sistemleri ve isik kablolarinin temizliginde ise kullanilmamaktadir. Ultrasonik temizleme için öncelikle cerrahi aletler uygun kaplara birbirlerine degmeyecek sekilde yerlestirilmektedir. Kullanilacak solüsyonun isisi 40°C olmalidir. Ultrasonik temizlik isleminde uygun deterjan ve dogru uygulama yüksek isida protein pihtilasmasini engellemektedir. lsinin yüksek olmasi solüsyonun gaz hareketlerini kolaylastirmakta ve ultrasonik bakimin etkisini arttirmaktadir. Düsük isi kullanilacaksa bu isi için önerilen deterjanlar kullanilmalidir. Ultrasonik yikamada asit solüsyonlarin bulunmasi, farkli alasimlarin bir arada yikanmasi elektroliz olusmasina ve korozyona neden olabilmektedir. Islem sonrasi aletler manuel ya da makine ile durulanmali, durulama suyu ise demineralize olmalidir. Ultrasonik yikama makinesinin denetimi için günümüzde, lam testi ve alüminyum folyo testi kullanilmaktadir. Bahsedilen lam testinde bir Iamin rodajli kismi islatilmakta ve köseden köseye 2 numara kursun kalemle X isareti çizilmektedir. Ardindan yikama solüsyonuna batirilmakta, cihaz çalistirilmakta ve çizilen isaret gözle kontrol edilmektedir. Bahsedilen X isareti hemen silinmeye baslar ve saniye içinde tamamen kaybolursa cihazin etkin olarak çalistigi anlasilmaktadir.
Diger bir yöntem olan alüminyum folyo testinde, 10X20 cm üç adet alüminyum folyo kesilmektedir. Her bir parça birer çubuga katlanarak takilmakta ve yikama küvetinin içine batirilmaktadir. Biri küvetin ortasina, digerleri ise kenarlardan 5'er cm uzakta olacak sekilde yerlestirilmektedir. Cihaz 10 dakika süresince çalistirilmaktadir. Cihazin dogru sekilde çalismasi durumunda her parça delinmis ve kirismis olmalidir. Gözle kontrol ederek cihazin etkin olarak çalisip çalismadigina karar verilmektedir.
Günümüzde çogunlukla alüminyum folyo testi uygulanmaktadir. Ancak alüminyum folyo testi kompakt bir ürün halinde olmadigindan dokümantasyon için uygun degildir. Diger taraftan bu test sadece ultrasonik temizlik cihazinin çalisip çalismadigi noktasinda bilgi vermektedir. Kirlilik testi yapilmamaktadir. Kirlilik testinin yapilmiyor olusu cerrahi operasyonlarda kullanilan aletlerin enfekte veya bulasik olma riskini arttirmaktadir.
Sonuç olarak mevcut teknikte var olan dezavantajlari ortadan kaldiran ultrasonik yikama cihazini test eden cihaza olan gereksinimin varligi ve mevcut çözümlerin yetersizligi ilgili teknik alanda bir gelistirme yapmayi zorunlu kilmistir.
Bulusun Kisa Açiklamasi Mevcut bulus, yukarida bahsedilen gereksinimleri karsilayan, tüm dezavantajlari ortadan kaldiran ve ilave bazi avantajlar getiren ultrasonik yikama cihazini test eden cihaz ile ilgilidir.
Teknigin bilinen durumundan yola çikarak bulusun amaci, gelistirilen test cihazi sayesinde cerrahi operasyonlarda kullanilan malzemenin ön temizliginin yapilmasinda kullanilan ultrasonik temizlik cihazinin hem alüminyum folyo testine hem de kirlilik testine tabi tutulmasinin saglanarak malzemenin enfekte ve bulasiklik riskinin en aza indirilmesinin saglanmasidir.
Bulusun amaci, gelistirilen test cihazinin alimünyum folyo ve kirlilik testinin yaninda dokümantasyona da uygun yapisi sayesinde tek bir makine ile hem testlerin hem de dokümantasyonun yapilmasinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, test cihazinin yapisi sayesinde kullaniciya tek üründe hem test hem de dokümantasyon yapma sansinin saglanarak kompakt bir cihaz sunulmasinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, gelistirilen test cihazi sayesinde ultrasonik temizleme cihazinin daha kisa sürede ve kolay bir sekilde test edilerek kirlilik oraninin tespit edilmesinin saglanmasidir.
Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir, bu nedenle degerlendirmenin de bu sekilleri ve detayli açiklamalari göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Sekillerin Kisa Açiklamasi Mevcut bulusun yapilanmasi ve ek elemanlarla birlikte avantajlarinin en iyi sekilde anlasilabilmesi için asagida açiklamasi yapilan sekiller ile birlikte degerlendirilmesi Sekil-1; alüminyum folyo testi ünitesinin sematik genel görünümüdür, Sekil-2; çift çerçeveli alüminyum folyo testi ünitesinin sematik genel görünümüdür.
Referans Numaralari . Test ünitesi 11. Çerçeve 12. Folyo 13. Test sonucu bildirim bölümü 14. Testi yaban kisi bildirim bölümü . Test tarihi bildirim bölümü 16. Temizlenen set bildirim bölümü Bulusun Detayli Açiklamasi Bu detayli açiklamada, bulus konusu agiz ve dis sagligi merkezi, merkezi sterilizasyon üniteleri ve hizmet veren firmalarda kullanilan ultrasonik temizlik cihazlarinin test edilmesi amaciyla gelistirilmis test yapilanmasi sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik örnek olarak ve hiçbir sinirlayici etki olusturmayacak sekilde anlatilmaktadir.
Sterilizasyon, ortamdaki tüm mikro-organizmalarin, her türlü canli ve aktif sekillerinin yok edilmedir. Dezenfeksiyon, cansiz ortamda bulunan mikroorganizmalarin hastalik olusturamayacak düzeye kadar azaltilmasidir. Özellikle hastanelerde, agiz ve dis sagligi merkezleri ve merkezi sterilizasyon üniteleri ve hizmet veren isletmelerde tekrar kullanilacak olan aletlerin, bir sonraki islem öncesi mutlaka temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle tekrar kullanilacak olan aletlerin sterilizasyonu mevcut organik atiklarin, bulasik ve enfeksiyona neden olacak maddelerin temizlenmesi için büyük önem tasimaktadir. Sterilizasyon islemi ile hijyenik bir ortam saglanmakta, kullanilan yöntemin yüzeye daha kolay ulasmasi saglanmakta ve organik maddelerin dezenfektanlari nötralize etmesi önlenmektedir.
Merkezi sterilizasyon üniteleri (MSÜ) sterilizasyon güvenliginin saglanmasi ve enfeksiyon riskini önlemede büyük sorumluluga sahiptir. Merkezi sterilizasyon üniteleri hassas cihaz ve cerrahi aletlerin yeniden kullanima hazirlanmasinda önemli rol oynamaktadir. Hassas cerrahi aletler; hammadde, üretim, islem sonrasinda kullanim ve bakim asamalarinda özel süreçlerden geçmesi gereken aletlerdir. Tekrar kullanima hazirlanmasi, diger cerrahi alet gruplarina göre de daha fazla dikkat gerektiren aletlerin tümünü içermektedir. Cerrahi operasyonlar sirasinda kullanilan cerrahi aletlerin insan vücuduna temasindan önce olusabilecek enfeksiyonlari engellemek için enfeksiyona neden olabilecek her türlü kir ve kalintilardan arindirilmasi gerekmektedir. Bunu yapabilecek cihazlardan birisi de ultrasonik temizleme cihazlaridir. Ultrasonik temizleme cihazlarinda, bu islem yapilirken cerrahi aletlere basarili bir ön yikama yapilip yapilmadiginin ve cerrahi aletlerin kan, doku parçalari ve kirlerinden arinip arinmadiginin da kontrolü yapilmalidir. Ultrasonik temizleme cihazlari çesitli yöntemlerle test edilebilmektedir. Bu testlerden birisi de çift kontrol metoduyla çalisan ve son derece güvenilir bir yöntem olan basvuru konusu test cihazidir. Bahsedilen alüminyum folyo testinde, suya, deterjanlara, kimyasallara dirençli plastik bir çerçeveyle korunan ve ultrasonik dalgalara duyarli bir folyo ile çerçeve üzerinde yer alan renkli indikatör yardimiyla ultrasonik yikama cihazinin yikama etkinligi iki farkli yöntemle test edilebilmekte ve yikama islemi sonrasinda kullanilan indikatör arsivleme amaçli olarak kullanilabilmektedir. Ultasonik temizleme cihazlari özellikle paslanmaz çelik ve sert plastikten üretilen aletlerin yikanmasi için uygundur.
Temizlik endüstrisinde bugün, kimyasal çözücülerin yerine dogaya dost alternatif temizleme yöntemleri kullanilarak temizleme teknikleri gelistirilmeye çalisilmaktadir.
Bunlar su temelli ve petrol temelli temizleyicilerdir; fakat bu temizleme yöntemleri çogunlukla temizleyici olarak kimyasal çözücülere oranla daha az etkilidir ve istenilen kalitede temizlik elde edilememektedir. Temizlik endüstrisi istenilen temizligi saglamak için arastirmalar yapmis ve son yillarda elde edilen yeniliklerin pek çogunu ultrasonik temizleme yöntemleri teskil etmistir. Ultrasonik temizlik genellikle hassas temizlemelerde, hizli, ucuz, güvenilir ve daha kaliteli temizlik sagladigi için kimyasal temizlige alternatif olarak kullanilmaktadir. Ultrasonik temizleme sistemleri genel olarak paslanmaz çelikten yapilmis bir kazan, bu kazan altina özel bir yapistirici ile yapistirilmis bir veya birden fazla ultrasonik dönüstürücü, ultrasonik üreteç ve temizleme sivisindan olusmaktadir. Bu birimlerin her biri mühendislik konusu olarak ele alinmasi gereken konulardir. Ultrasonik sinyal üreteçleri yüksek frekansli sinyalleri (20- üretmektedirler. Temizleme kazaninin altina yapistirilmis olan ultrasonik dönüstürücüler bu sinyaller ile sürüldüklerinde temizleme kazanindaki sivida alçak ve yüksek basinç bölgeleri meydana getiren ultrasonik dalgalar üretmektedirler. Bu basinç dalgalari, temizleme sivisi içinde mikroskobik milyonlarca kabarcik olusturmaktadir. Bu kabarciklar alçak basinçta genisleyerek büyürken yüksek basinçta büzülerek siddetli bir sekilde patlamaktadir. Bu olaya ultrasonik kavitasyon adi verilmekte ve ultrasonik temizleme sistemlerinin çalisma prensibini olusturmaktadir. Bu yöntem en etkin yüzey temizleme yöntemidir. Malzeme yüzeyinde gözle görünmeyen kilcal çizikler dahil, her noktada etkin ve mükemmel temizlik saglanmaktadir. Kirler malzeme yüzeyinden partiküller seklinde uzaklastirilir ancak yikama suyunda kalir. Yöntemin basarisi iyi bir durulama ve kurutma islemlerinin pesi sira yapilmasidir. Ultrasonik yikayicilarda cihaz performansi ve yikama basarisi belli araliklarda kontrol edilmelidir. Bu amaçla test yöntemlerinden biri periyodik olarak kullanilmalidir. Alüminyum folyo testinde, ince bir folyo kursun kalem benzeri bir malzeme yüzeyine sarilmakta ve islem sonrasi folyoda olusan yirtik, çizik ve benzeri yapilar incelenmektedir. Bahsedilen test yapilanmasi, tek bir ünitede hem alüminyum folyo testinin yapilmasina hem de kirlilik test indikatörü olarak kullanima olanak tanimaktadir. Kirlilik test indikatörü yikama cihazinin performansini test etmek amaciyla kullanilmaktadir. Ayni zamanda bahsedilen test yapilanmasi dokümantasyon yapilmasina da olanak saglamaktadir. Bahsedilen test yapilanmasi alüminyum testin yapilmasini saglayan test ünitesi (10), kirlilik test indikatörü birimi ve dokümantasyon birimi içermektedir. Sekil-1'de gösterilen test ünitesi (10), mevcut sistemde uygulanmakta olan kalem veya benzeri bir yapilanma üzerine alüminyum folyonun sarilmasindan farkli olarak bir çerçeve (11) ve bu çerçevenin (11) iç kismina gerilmis bir alüminyum folyodan (12) olusmaktadir. Bahsedilen test ünitesi (10) temizlenecek olan cerrahi alet seti ile birlikte ultrasonik yikayici cihaza yerlestirilmektedir. Bahsedilen ultrasonik yikayici cihazin temizlik esnasinda uyguladigi enerji ile birlikte folyo (12) üzerinde çizilme, yirtilmalar ve/veya delikler olusmaktadir.
Yikama islemi sonrasinda bahsedilen folyo (12) üzerinde olusmus bu çizilme, yirtik ve/veya delikler cihazin performansi konusunda bilgi vererek cerrahi aletlere yeterli ultrasonik kavitasyon uygulanip uygulanmadigini göstermektedir. Yikama isleminin ardindan, yapilan islemle ilgili bilgilerin kayit altina alinarak dokümantasyonun yapilmasi amaciyla bahsedilen çerçeve (11) üzerinde; yapilan yikama isleminin basarili olup olmadiginin belirtildigi test sonucu bildirim bölümü (13), yikama isleminin hangi personel tarafindan gerçeklestirildiginin belirtildigi testi yapan kisi bildirim bölümü (14), yikama isleminin hangi tarihte gerçeklestirildiginin belirtildigi test tarihi bildirim bölümü (15) ve yikanan cerrahi aletlerin ortopedi, genel cerrahi ve benzeri hangi anabilim dalina ait oldugunun belirtildigi temizlenen set bildirim bölümü (16) konumlandirilmistir.
Bahsedilen test ünitesinin (10) ultrasonik yikayici cihazdan çikartilmasinin ardindan bu bölümler doldurularak test sonucunu gösteren test ünitesi (10) saklanmaktadir.
Bahsedilen cerrahi alet seti yikanmadan önce aletlere uygulanan kirlilik testi, alüminyum folyo testi ile ölçülen ultrasonik yikayicinin performansinin ölçülmesinin yaninda aletlerin tamamen temizlenip temizlenmediginin tespit edilmesini saglamaktadir. Bahsedilen kirlilik test indikatörü direkt aletlerin üzerine sürülmektedir. Yikama islemi sonucunda aletler üzerinde kirlilik test indikatörünün kalip kalmadigi gözlemlenerek temizleme isleminin düzgün ve yeterli sekilde yapilip yapilmadigi tespit edilmektedir. Ameliyatlarda kullanilan cerrahi aletlerin tekrar kullanilmadan tamamen temizlenip temizlenmediginin tespit edilmesi hastanin sagligi açisindan büyük önem tasimaktadir. Bahsedilen test yapilanmasi sayesinde hem cerrahi aletlerin temizligi hem de ultrasonik yikayici cihazin performansi ölçülerek tespit edilebilmektedir.
Sekil-Zde gösterilen bulusun tercih edilen bir uygulamasinda, bahsedilen test yapilanmasi ayni test ünitesi (10) üzerinde iki adet folyo (12) içerecek sekilde tasarlanmistir. Bahsedilen test ünitelerinde (10), biri daha kalin digeri daha ince olmak üzere farkli kalinliklarda folyo (12) kullanilarak kademeli çözülüm saglanmistir. Bu sayede hem ultrasonik yikayici cihazin performansi ölçülmüs hem de cerrahi aletlere yeterli ultrasonik kavitasyon uygulanip uygulanmadigi tespit edilmistir. Çift test üniteli (10) uygulama cihazin hem de yikama isleminin performansinin ölçülmesini sagladigindan daha garantili sonuç elde edilmesini saglamaktadir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Bulus, agiz ve dis sagligi merkezi, merkezi sterilizasyon üniteleri ve hizmet veren firmalarda kullanilan ultrasonik temizlik cihazlarinin test edilmesi amaciyla gelistirilmis test yapilanmasi olup, alüminyum folyo testinin yapilarak ultrasonik yikayici cihazin performansinin tespit edilmesini saglayan test ünitesi (10) ve yikanan cerrahi aletlerin tamamen temizlenip temizlenmediginin tespit edilmesini saglayan kirlilik testi içermesi ile karakterize edilmektedir. . Istem 1'e uygun test yapilanmasi olup, bahsedilen test ünitesinde (10) konumlandirilmis, üzerinde yapilan teste ait bilgilerin kayit altina alindigi çerçeve (11) içermesi ile karakterize edilmektedir. . Istem 1'e uygun test yapilanmasi olup, bahsedilen çerçevenin (11) iç kisminda konumlandirilmis, ultrasonik yikayici cihazin yaydigi enerji ile üzerinde yirtilma, delinme ve/veya çizilme meydana gelerek cihazin performansi konusunda bilgi vererek cerrahi aletlere yeterli ultrasonik kavitasyon uygulanip uygulanmadigini gösteren folyo (12) içermesi ile karakterize edilmektedir. . Istem 1'e uygun test yapilanmasi olup, bahsedilen çerçeve (11) üzerinde konumlandirilmis, yapilan yikama isleminin basarili olup olmadiginin belirtildigi test sonucu bildirim bölümü (13) içermesi ile karakterize edilmektedir. . Istem 1'e uygun test yapilanmasi olup, bahsedilen çerçeve (11) üzerinde konumlandirilmis, yikama isleminin hangi personel tarafindan gerçeklestirildiginin belirtildigi testi yapan kisi bildirim bölümü (14) içermesi ile karakterize edilmektedir. . Istem 1'e uygun test yapilanmasi olup, bahsedilen çerçeve (11) üzerinde konumlandirilmis, yikama isleminin hangi tarihte gerçeklestirildiginin belirtildigi test tarihi bildirim bölümü (15) içermesi ile karakterize edilmektedir. . Istem 1'e uygun test yapilanmasi olup, bahsedilen çerçeve (11) üzerinde konumlandirilmis, yikanan cerrahi aletlerin ortopedi, genel cerrahi ve benzeri hangi anabilim dalina ait oldugunun belirtildigi temizlenen set bildirim bölümü (16) içermesi ile karakterize edilmektedir. . Istem 1'e uygun test yapilanmasi olup, cerrahi alet seti yikanmadan önce aletlere uygulanan ve yikamanin ardindan aletler üzerinde halen var olup olmadigi kontrol edilerek alüminyum folyo testi ile ölçülen ultrasonik yikayicinin performansinin ölçülmesinin yaninda aletlerin tamamen temizlenip temizlenmediginin tespit edilmesini saglayan kirlilik testi içermesi ile karakterize edilmektedir. . Istem 1'e uygun test yapilanmasi olup, biri kalin digeri ince olmak üzere farkli kalinliklardaki folyolarla (12) olusturulmus, kademeli çözülüm ile hem ultrasonik yikayici cihazin hem de yikama isleminin performansinin ölçülmesini saglayan test ünitesi (10) içermesi ile karakterize edilmektedir.
TR2018/09927U 2018-07-12 2018-07-12 Ultrasoni̇k test ci̇hazi TR201809927U5 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/09927U TR201809927U5 (tr) 2018-07-12 2018-07-12 Ultrasoni̇k test ci̇hazi

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/09927U TR201809927U5 (tr) 2018-07-12 2018-07-12 Ultrasoni̇k test ci̇hazi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201809927U5 true TR201809927U5 (tr) 2018-07-23

Family

ID=64563199

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/09927U TR201809927U5 (tr) 2018-07-12 2018-07-12 Ultrasoni̇k test ci̇hazi

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201809927U5 (tr)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2023229552A1 (en) * 2022-05-24 2023-11-30 Necati̇ Kaya Tibbi̇ Ci̇hazlar İthalat Ve İhracat Sanayi̇ Ve Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Ultrasonic cleaner test setup

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2023229552A1 (en) * 2022-05-24 2023-11-30 Necati̇ Kaya Tibbi̇ Ci̇hazlar İthalat Ve İhracat Sanayi̇ Ve Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Ultrasonic cleaner test setup

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Aasim et al. The effect of pre‐soaking and time in the ultrasonic cleaner on the cleanliness of sterilized endodontic files
Popovic et al. Evaluation of biological debris on endodontic instruments after cleaning and sterilization procedures
Walker et al. Cleanability of dental instruments–implications of residual protein and risks from Creutzfeldt-Jakob disease
Nelson Recent advances in epidemiology and prevention of gastrointestinal endoscopy related infections
Bradley et al. Endoscope decontamination: automated vs. manual
MXPA01001495A (es) Suciedad artificial de prueba.
Bryson et al. Cleaning of used rotary nickel‐titanium files in an ultrasonic bath by locally intensified acoustic cavitation
Lichtenstein et al. Cleaning and disinfecting gastrointestinal endoscopy equipment
TR201809927U5 (tr) Ultrasoni̇k test ci̇hazi
WO2023229552A1 (en) Ultrasonic cleaner test setup
Alfa et al. Cleaning efficacy of medical device washers in North American healthcare facilities
US20160327490A1 (en) Detection method
Alfa et al. Comparison of washer-disinfector cleaning indicators: Impact of temperature and cleaning cycle parameters
Frăţilă et al. Cleaning and disinfection in gastrointestinal endoscopy: current status in Romania
TR2022008367U5 (tr) Ultrasoni̇k temi̇zli̇k ci̇hazi test düzeneği̇
Kremer et al. Assessing detergent residuals for reusable device cleaning validations
O’Connor et al. An evaluation of washer-disinfectors (WD) and dishwashers (DW) effectiveness in terms of processing dental instruments
US11596705B2 (en) Kit for detecting residual contaminations on medical devices
Beni et al. A Comparative Study of the Manual, Automated, and Ultrasonic Surgical-Instrument Cleaning Methods
Ziauddin et al. A comparative evaluation of the effectiveness of different cleaning protocols on removal of biological debris on endodontic instruments-An in vitro study
Khullar et al. Evaluation of biological debris on reusable endodontic instruments subjected to different cleaning methods prior to sterilization
Whitworth et al. Decontamination in primary care dentistry
Lappalainen et al. Residual total protein and total organic carbon levels on reprocessed gastrointestinal (GI) biopsy forceps
Haugen et al. Quantification by mass of residual debris in reusable medical devices
Mariano de Aguiar et al. Processing of dental products in basic health units of Porto Velho, state of Rondônia.