TR201801849U5 - Hi̇jyeni̇k kullanim sağlayan i̇ntravenöz katater ve kanül kullanim kilifi - Google Patents

Hi̇jyeni̇k kullanim sağlayan i̇ntravenöz katater ve kanül kullanim kilifi Download PDF

Info

Publication number
TR201801849U5
TR201801849U5 TR2018/01849U TR201801849U TR201801849U5 TR 201801849 U5 TR201801849 U5 TR 201801849U5 TR 2018/01849 U TR2018/01849 U TR 2018/01849U TR 201801849 U TR201801849 U TR 201801849U TR 201801849 U5 TR201801849 U5 TR 201801849U5
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
catheter
cannula
intravenous
sheath
catheters
Prior art date
Application number
TR2018/01849U
Other languages
English (en)
Inventor
Yüksel Erhan
Beşak Yavuz
Emre Ertaş Yunus
Original Assignee
Erhan Yueksel
Yavuz Besak
Yunus Emre Ertas
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Erhan Yueksel, Yavuz Besak, Yunus Emre Ertas filed Critical Erhan Yueksel
Priority to TR2018/01849U priority Critical patent/TR201801849U5/tr
Publication of TR201801849U5 publication Critical patent/TR201801849U5/tr

Links

Landscapes

  • External Artificial Organs (AREA)

Abstract

Buluş bütün katater/kanüllerin (1) kullanım esnasında ve sonrasında hijyen sağlamak üzere katater/kanülü (1) içine alacak şekilde tasarlanmış katater/kanül kılıfı (3) ile ilgilidir

Description

TARIFNAME HIJYENIK KULLANIM SAGLAYAN INTRAVENÖZ KATATER VE KANÜL KULLANIM KILIFI Teknolojik Alan: Bu bulus; hastanelerin tüm kliniklerinde yatmakta olan hastalarin tedavilerinde kullanilan Intravenöz kanül, diyaliz katater ve santral venöz vb. kataterlerin kullanimi sirasinda tedavi sürecini aksamadan, kataterin dis ortam ile temasinin kesilmesini ve bu sayede dis ortam bulasmalarini engelleyen katater ve kanül kilifi ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu: Günümüzde hastanelerde Intravenöz tedavi uygulamalarinda kullanilan Intravenöz kanül, diyaliz katater ve santral venöz kataterler plastik türevi malzemelerden mamul kataterler olarak kullanilmaktadir.
Plastik türevi malzemelerden üretilmis olan bahsi geçen bütün intravenöz kataterler ve Intravenöz kanül belirli süre kullanim sistemine göre tasarlanmis ve hastanedeki saglik ekibinin her bir üyesi tarafindan Intravenöz tedavi uygulamalarda kullanilmaktadir.
Bu nedenle belirtilen bu kataterler de tedavi uygulamalari sirasinda ve sonrasinda sadece hava ile degil hastaya ait sekresyon, terleme ve diger vücut sivilari nedeniyle de bulasma yasanmaktadir. Ayrica disardan gelebilecek kati ve sivi her türlü mikroorganizma ile her an temas edebilecek konumdadirlar.
Bu durum bahsi geçen intravenöz kataterlerin ve Intravenöz kanüllerin Iümen giris yerlerinin ve bu yerlere eklenebilecek ven valfi, üçlü musluk vb. materyallerin disari bakan kisimlarinin gerek kullanim sirasinda gerek kullanim sonrasinda bu Intravenöz kataterlerin ve Intravenöz kanüllerin disari ile olan temasini kesmeyi ve disaridan izole etmeyi gerekli kilmaktadir.
Kullanilan Intravenöz kanül, diyaliz katater ve santral venöz kataterlerin kullanim sirasinda ve sonrasinda disari ile olan temasini izole etme zorunlulugu problemini ortadan kaldiracak bilinen bir uygulama yoktur.
Katater ve kanüllerin uç kisimlarin kullanilan ve stoper görevi gören Vidali plastik parça katater ve kanülün uç kisminda kismi bir koruma yaparken katater ve kanülün çevresi için hiçbir koruma saglamamaktadir.
Ayrica katater ve kanülün çevresinde olusan bulasmalarin mikrobik yapisi nedeniyle yayilim yaparak katater ve kanülün tüm alaninda kirlenmeye neden olmaktadir.
Bu nedenle, Intravenöz kanül, diyaliz katater ve santral venöz kataterler invaziv girisim ile hastaya yerlestirildiklerinde, yerlestirildikleri kisimlar hastalarin cilt altinda bulunduklari süre içerisinde steril bir sekilde izole olurken, katater Iümen uçlarinin ve bu uçlara baglanan üçlü musluk, ven valfi vb. materyaller için böyle bir izolasyonun olmamasi, bahsi geçen bütün intravenöz kataterlerin, Intravenöz kanüllerin ve baglantilarinin(ven valfleri, uçlu musluklar vb.) disari ile temastan koruyabilecek su geçirmez, steril edilebilir, tahris etmeyen ve alerjik etkisi olmayan bariyer kilif olusturulmasi ihtiyaci dogurmustur Bulus yukarida bahsettigimiz dezavantajlarin üstesinden gelmekte olup, özelligi; Intravenöz kanül, diyaliz katater ve santral venöz kataterlerin hastaya invaze olmayan, disari bakan kisimlarinin yani lümen giris yerlerinin disari ile olan temaslarinin bariyer bir kilif ile kesilmesidir.
Ayni sekilde bulusun baska bir amaci, santral ve diyaliz kataterinin lümenlerinin, intravenöz kanüllere takilan ven valflerinin, uçlu musluklarin vb. tedavi esnasinda da kisit olmadan disardan temasinin önlenmesidir.
Bu amaca ulasmak için olusturulan kilif su geçirmez, steril edilebilir, tahris etmeyen, alerjik etkisi olmayan malzemeden üretilmektedir.
Kilif, bahsedilen diyaliz katateri, intravenöz kanül, santral venöz katater ve bunlarin üzerine eklenecek üçlü musluk ven valfi vb. ürünleri içine alip kilitleme islevi görecek her türlü materyal için tasarlanmis olup. bütün bu materyalleri tamamen disaridan koruyacak sekilde yapilandirilmaktadir.
Bahsedilen intravenöz kataterlerin ve intravenöz kanüllerin tedavi esnasinda disariya bakan yönde en az bir noktadan veya tamamen kullanima açik olmayi saglayan, tedavi uygulamalari sonrasinda kapali düzene geçisi saglayacak olup her iki durumda da en üst seviyede koruma ve izolasyon saglamaktadir.
Bulus özellikle, bahsi geçen bütün intravenöz kataterlerin ve intravenöz kanüllerin kullanim esnasinda ve sonrasinda koruma ve izolasyon saglamak üzere kataterleri içine alacak sekilde tasarlanmis koruyucu kilif ile ilgilidir.
Sekillerin Açiklamasi: Sekil 1 Katater/kanül kilifi kapali görünüsü Sekil 2 Katater/kanül kilifi yari açik görünüsü Sekil 3 Katater/kanül kilifi kapali görünüsü Sekil 4 Katater/kanül ve katater/kanül kilifi açik görünüsü Sekil 5 Katater/kanül kilifi açik görünüsü Referanslarin Açiklamasi: 1- Katater/kanül 2- Katater/kanül agzi 3- Katater/kanül kilifi 4- Kilif katlama kismi - Kilif sabitleme kismi Bulusun açiklamasi: Bulus intravenöz katater/kanül (1) sistemlerinde dis ortamdan bulasmayi engelleyen katater/kanül kilifi (3) ile ilgilidir.
Intravenöz Katater/kanül dis kisminda olusturulan kilif (3) yüzeyi sayesinde katater/kanül (1) yüzeyine hastanin kendisinden, dis ortamdan yada hemsire, doktor gibi müdahale ekibinden bulasabilecek olan her türlü sivi ve kati temasindan koruma saglamaktadir.
Intravenöz Katater/kanül kilifi (3) hastanin MR çekimi, muayene yada lavabo ihtiyaci için baska ortamlara gitmesi sürecinde, kendi yataginda yemek yemesi yada terlemesi aninda, hemsire/doktor muayene ve tedavi uygulamalari ile kan alimi ve ilaç uygulamalari gibi süreçlerde hastaya takili olan katater/kanülün (1) dis ortamdan etkilenmesini engellemektedir.
Intravenöz Katater/kanülü (1) çevreleyen kilif (3) kullanim alani geregi su geçirmez, steril edilebilir, tahris etmeyen, alerjik etkisi olmayan malzemeden (medikal olarak kullanim alani olan her türlü malzeme kilif (3) kullanimina uygundur) üretilmektedir.
Intravenöz Katater/kanül kilifi (3) katater/kanüle (1) müdahale edilmek istendiginde açilabilen ancak herhangi bir müdahale gerektirmeyen durumlarda katater/kanülü (1) dis etkilerden koruyacak yapida tasarlanmistir.
Intravenöz Katater/kanül (1) kullanim aninda öncelikle kilif (3) sabitleme kismindan (5) açilmaktadir. Kilif katlama kisimlari (4) sayesinde katater/kanül kilifi (3) açilarak katater/kanül (1) müdahaleye hazir hale gelmektedir.
Intravenöz Katater/kanül agzindan (2) yapilan tibbi müdahale sonrasi kilif katlama kisimlarindan (4) katlanarak kilif sabitleme kismi (5) ile sabitlenerek katater/kanül (1) koruma altina alinmaktadir.
Bulus konusu ürün intravenöz katater/kanül (1) model ve çesidine göre katater/kanül kilifi (3) degisik boyut ve katlama kisimlarina (4) sahip olacak sekilde genis bir kullanim alanina sahiptir. intravenöz Katater/kanül kilifinin (3) üretiminde medikal ortamda kullanilabilecek her türlü malzeme kullanilabilmektedir. intravenöz Katater/kanül kilifi (3) katater/kanüle (1) sonradan monte edilebilir olarak tasarlanabildigi gibi katater/kanül (1) bünyesine monte edilmis olarak da uygulanabilmektedir.
Bulus konusu ürün intravenöz katater/kanül ve intravenöz katater/kanül baglanti kisimlarini (ven valf, uçlu musluk, uzatma line vb.) bulasmalara karsi korumakta.
Söz konusu bulasmaya karsi koruma tibbi müdahale aninda ve hastanin tüm seyri sürecinde devam etmektedir.

Claims (3)

ISTEMLER
1- Bulus; hijyenik kullanim saglayan santral venöz katater, diyaliz katateri ve intravenöz kanül kilifi (3) olup, katater/kanül agzi (2), kilif katlama kismi (4), kilif sabitleme kismindan (5) olusup özelligi; intravenöz katater/kanülün disa bakan lümenini ve bagli olan ven valfi, uçlu musluk, uzatma hatlarinin baglanti kisimlarinin (1) intravenöz katater/kanül kilifinin (3) içinde kalmasi ile karakterize edilmesidir.
2- Istem 1'de bahsedilen hijyenik kullanim saglayan katater ve kanül kilifi (3) olup, özelligi; katater/kanül kilifinin (3) katater/kanül (1) yüzeyini kapatmak için kilif katlama kisimlarina (4) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
3- istem 1”de bahsedilen hijyenik kullanim saglayan katater ve kanül kilifi (3) olup, özelligi; katater/kanül kilifinin (3) katater/kanül (1) yüzeyini kapatacak yapida olmasi ile karakterize edilmesidir.
TR2018/01849U 2018-02-11 2018-02-11 Hi̇jyeni̇k kullanim sağlayan i̇ntravenöz katater ve kanül kullanim kilifi TR201801849U5 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/01849U TR201801849U5 (tr) 2018-02-11 2018-02-11 Hi̇jyeni̇k kullanim sağlayan i̇ntravenöz katater ve kanül kullanim kilifi

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/01849U TR201801849U5 (tr) 2018-02-11 2018-02-11 Hi̇jyeni̇k kullanim sağlayan i̇ntravenöz katater ve kanül kullanim kilifi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201801849U5 true TR201801849U5 (tr) 2018-03-21

Family

ID=63683572

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/01849U TR201801849U5 (tr) 2018-02-11 2018-02-11 Hi̇jyeni̇k kullanim sağlayan i̇ntravenöz katater ve kanül kullanim kilifi

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201801849U5 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Duwadi et al. Peripherally inserted central catheters in critically ill patients–complications and its prevention: A review
Wells Venous access in oncology and haematology patients: part one
US20150374969A1 (en) Safety device
Talbot et al. Pediatric compartment syndrome caused by intravenous infiltration
Braga et al. The Betty Neuman model in the care of patients with a peripheral venous catheter
TR201801849U5 (tr) Hi̇jyeni̇k kullanim sağlayan i̇ntravenöz katater ve kanül kullanim kilifi
US20170065808A1 (en) DefensIV
Higgingson IV cannula securement: protecting the patient from infection
Osei-Tutu et al. Peripheral intravenous cannulation and phlebitis risk at Cape Coast teaching hospital
Rafiq Health in surroundings: application of the theory of environment in nursing practice
Higginson Infection control when delivering intravenous therapy in the community setting
Higginson et al. Intravenous cannula placement: getting it right.
Rappaport et al. The use of siliconed polyethylene tubing in prolonged intravenous infusions
Choi et al. The development of phlebitis in relation to 18 gauge peripheral intravenous catheter dwell time among surgical patients
Lee et al. Localised bullous eruptions after extravasation of normal saline in the forearm during left ventricular device-assisted surgery: case report-online article
Ulenberg et al. Central peripheral cannulas. Less catheter complications in critically ill patients
Garling et al. Avoiding the pocket: a case report of coiling of distal shunt catheter into subcutaneous pocket
Mussa Advantages, disadvantages, and indications of PICCs in inpatients and outpatients
Andersen et al. Peripheral Intravenous Catheters
Andersen et al. Central implanted venous access port
Medher et al. Microbial and Molecular Identification of Microbiota (Nosocomial Infection) In A Surgical Intensive Care Unit
Taylor A fascination with phlebitis
Moffett et al. Design of an Implanted Vascular Access Device with a Mechanical Septum
Deakin et al. Evaluating a skin barrier film in faecal and urinary incontinence
Davoli et al. Three-chamber chest drain system in the COVID-19 era: is there a risk of further transmission?