TR201517592A2 - Stereo avuç i̇çi̇ damar tespi̇t yöntemi̇ ve bu yönteme uygun çalişan bi̇yometri̇k ki̇mli̇k tespi̇t si̇stemi̇ - Google Patents

Stereo avuç i̇çi̇ damar tespi̇t yöntemi̇ ve bu yönteme uygun çalişan bi̇yometri̇k ki̇mli̇k tespi̇t si̇stemi̇ Download PDF

Info

Publication number
TR201517592A2
TR201517592A2 TR2015/17592A TR201517592A TR201517592A2 TR 201517592 A2 TR201517592 A2 TR 201517592A2 TR 2015/17592 A TR2015/17592 A TR 2015/17592A TR 201517592 A TR201517592 A TR 201517592A TR 201517592 A2 TR201517592 A2 TR 201517592A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
stereo
vein
palm
detection method
images
Prior art date
Application number
TR2015/17592A
Other languages
English (en)
Inventor
Si̇nan Akgül Yusuf
Çolak Serkan
Faruk Özdemi̇r Ömer
Original Assignee
Gebze Teknik Ueniversitesi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gebze Teknik Ueniversitesi filed Critical Gebze Teknik Ueniversitesi
Priority to TR2015/17592A priority Critical patent/TR201517592A2/tr
Priority to PCT/TR2015/050304 priority patent/WO2017116331A1/en
Publication of TR201517592A2 publication Critical patent/TR201517592A2/tr

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06VIMAGE OR VIDEO RECOGNITION OR UNDERSTANDING
    • G06V40/00Recognition of biometric, human-related or animal-related patterns in image or video data
    • G06V40/70Multimodal biometrics, e.g. combining information from different biometric modalities
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06VIMAGE OR VIDEO RECOGNITION OR UNDERSTANDING
    • G06V40/00Recognition of biometric, human-related or animal-related patterns in image or video data
    • G06V40/10Human or animal bodies, e.g. vehicle occupants or pedestrians; Body parts, e.g. hands
    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06VIMAGE OR VIDEO RECOGNITION OR UNDERSTANDING
    • G06V40/00Recognition of biometric, human-related or animal-related patterns in image or video data
    • G06V40/10Human or animal bodies, e.g. vehicle occupants or pedestrians; Body parts, e.g. hands
    • G06V40/14Vascular patterns

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Human Computer Interaction (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Measurement Of The Respiration, Hearing Ability, Form, And Blood Characteristics Of Living Organisms (AREA)
  • Image Input (AREA)

Abstract

Bu buluş, stereo eşleştirmesi yapılan avuç içi damar görüntülerinden üç boyutlu damar yapısının çıkarılması ve bu bilgilerin biyometrik kimlik tespiti için kullanılması ile ilgilidir. Buluş sayesinde, kızılötesi led aydınlatma (2.4) altında damarların belirginleşmesi ve belirginleşen damarların bir gömülü işlemci kamera modülü (2.6) ve iki farklı ayna A (2.7) ve ayna B (2.8) yardımıyla 3 boyutlu damar görüntüsü alarak, stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1) ve bu yönteme uygun çalışan biyometrik kimlik tespit sistemi (2) gerçekleştirilmektedir. Bu sayede başarım artarken sahteciliğinde önüne geçilmektedir.

Description

TARIFNAME STEREO AVUÇ IÇI DAMAR TESPIT YÖNTEMI VE BU YÖNTEME UYGUN ÇALISAN BIYOMETRIK KIMLIK TESPIT SISTEMI Teknik alan Bu bulus, stereo eslestirmesi yapilan avuç içi damar görüntülerinden üç boyutlu damar yapisinin çikarilmasi ve bu bilgilerin biyometrik kimlik tespiti için kullanilmasi ve sahteciligin önlenmesi ile ilgilidir. Önceki Teknik Günümüzde her alanda hizli bir gelisme gösteren teknoloji, bizi de ayni ölçüde aliskanliklarimizi degistirmeye zorlamaktadir. Nüfus cüzdani, kart gösterilmesi veya pasaport bilgileri ile yürütülen birçok islem yerini sifre, parola ve pin kodlarina birakmistir. Ancak bu tür uygulamalarin da çok geçmeden dezavantajlari yasanmaya baslanmistir. Kisiye özel verilmis kartlarin unutulmasi, kaybolmasi, baskalari tarafindan kullanilmasi, sifre ve parolalarin üçüncü kisiler tarafindan ögrenilmesi veya unutulmasi kisi ve kurumlarin güvenligi için tehdit olusturmaktadir. Bu sorunlari ortadan kaldirmak için ise yeni teknolojik sistemler gelistirilmektedir.
Biyometrik kimlik tespiti sistemleri kisinin sadece kendisinin sahip oldugu ve digerlerinden ayirt eden fiziksel veya davranissal özelliklerin taninmasi prensibi ile çalismaktadir. Biyometrik kimlik tespiti Sistemleri tipki insan beyni gibi düsünülerek gelistirilmis, tanima ve dogrulamadan olusan iki asamali Sistemlerdir. Çalisma prensipleri birbirine benzemektedir. Tanima kisminda kayitlar toplanir ve bu kayitlar bir kod olarak ilgili Sistemde saklanir. Dogrulama kisminda ise toplanmis olan bu kayitlar ile ilgili kisi aninda karsilastirilir ve sonuca varilir. Önceleri güvenlik amaciyla gelistirilmeye baslanan sistemler artik güvenligin ötesinde personel çalistiran her kuruin için gerekli duruma gelmistir. Personel ve ziyaretçi takibi, kurum içerisindeki geçis noktalari hatta yemekhane takibinde bile sözü geçen sistemler kullanilmaktadir. Bu teknolojide parmak izi ve el geometrisinin incelenmesi, yüz özelliklerinin karsilastirilmasi, ses ve konusma analizi, iris ve retina tanimlanmasi gibi çalisma prensibi ayni ancak sekil ve sonuç itibariyle birbirinden farkli sistemler yer almaktadir.
Gelistirilen teknikler üzerindeki en önemli problemlerden bir tanesi sahteciliktir.
Iki boyutlu yaklasimlarin biyometrik görüntü kopyalari ile kandirilmasi mümkündür. Bu tip problemlerin üstesinden gelebilmek için ya birkaç biyometrik bilgi birlikte kullanilmali ya da üç boyut bilgisi kullanilarak kopyalanmasi zorlastirilmalidir. Damar teknolojileri görsel ve kopyalanabilir kisimlari kisitli oldugu için sahtecilige karsi ön plana çikmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan, yayinlanan “Increasing the reliability of Biometric Verification by using 3D face information and palm vein patterns (2010 damar bilgilerini kisi dogrulainasi için kullaniinindan bahsedilmektedir. Bu bulusun ilk asamasinda insan göz çevresinin sabit kameralar ile stereo görüntüsü elde edilmektedir. Elde edilen görüntüler araciligi ile önce canny edge detector yardimiyla ardindan da özellestirilmis bir hough circle algoritmasi yardimi ile yerel maksimum noktasi bulunmaktadir. Bu nokta göz merkezleri kabul edilip stereo resimler arasinda esleme yapilmaktadir. Çikarilan öznitelikler ve hamming distance algoritmasi yardimi ile kisi tanimasi yapilmaktadir. Is bu belgede anlatilacak olan “stereo avuç içi damar tespit yöntemi ve bu yönteme uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sistemi” ise çift ayna ile damar derinliklerinin 3 boyutlu olarak çikarilmasi yönünden “lncreasing the reliability of` Biometric Verification by using 3D face information and palm vein patterns (2010 IEEE Porto gual signal workshop” makalesinden ayrilmaktadir. avuç içi kan damarinin görüntülenmesi için dijital görüntü sistemi ve algoritmadan bahsedilmektedir. Bu bulusta, avuç içi kan damarlari 3 boyutlu görüntülenmektedir. Kan damarina ait görüntüler voksel kümeleri olarak boyutlu kan damari teknolojisi, birebir karsilastirma yapilmak için kullanilinakta iken, is bu belgede anlatilacak olan “stereo avuç içi damar tespit yöntemi ve bu yönteme uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sistemi” stereo görüntülerin baglanti noktalarinin derinlik haritasi ve sablon eslestirme yöntemleri tabanli bir algoritma kullanilmasi yöntemi bakimindan teknigin bilinen durumundan ayrilmaktadir. kapatma için kan damari kimlik belirleme sisteminden bahsedilmektedir. Bu bulus, bir kan damari tanimlama teknigi kullanilarak kapi açma ve kapama mekanizmasi kullanmaktadir. Açma ve kapama mekanizmasi kilitler ya da kapi, kilit islem ünitesine baglanir ve kapiyi açmak için bir kullanici tarafindan tutulan bir kapi kolu sistemi bulunmaktadir. Kullanicinin kapiyi tuttugunda elinin arkasina kan damarlarinin bir görüntüsünü alinarak, sistemdeki önceki tanimlanan kan damari desenleri ile karsilastirma yapmaktadir. Sonra desen kimligine uygun sayili Uluslararasi Patent dokümanindaki sistem ile is bu belgede anlatilacak olan avuç içi ve çift ayna ile elde edilen stereo görüntü kümeleri alinan sistem göz önünde bulunduruldugunda ayrilmaktadir. Ayrica is bu belgede anlatilacak olan anlasilmaktadir.
Bulusun amaçlari Bu bulusun amaci, kizilötesi isik altinda damarlarin belirginlesmesi ve belirginlesen damarlarin bir kamera ve iki farkli ayna yardimiyla 3 boyutlu damar görüntüsü alarak, stereo avuç içi damar tespit yöntemi ve bu yönteme uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sisteminin gerçeklestirilmesidir.
Bu bulusun amaci, 3 boyutlu damar görüntüsü alinarak damar derinliginin algilandigi ve bu sayede sistemin eslestirme kararliliginin artirildigi ve sahteciligin önlendigi stereo avuç içi dainar tespit yöntemi ve bu yönteme uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sisteminin gerçeklestirilmesidir.
Bulusun ayrintili açiklamasi Bu bulusun amaçlarina ulasmak için gerçeklestirilen stereo avuç içi damar tespit yöntemi ve bu yönteme uygun çalisan biyoinetrik kimlik tespit sistemi ekli sekillerde gösterilmistir.
Bu sekillerden; Sekil-1 Bulus konusu stereo avuç içi damar tespit yönteminin akis semasidir.
Sekil-2 Bulus konusu stereo avuç içi dainar tespit yöntemine uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sisteminin sematik bir görünümüdür.
Sekillerdeki parçalar asagidaki gibi numaralandirilmistir; 1. Yöntem 2. Sistem 2.1 Monitör 2.2 Bilgisayar 2.3 Kizilötesi filtre 2.4 Kizilötesi Led aydinlatma 2.5 Gömülü Islemci 2.6 Gömülü islemci kamera modülü 2.7 Ayna A 2.8 Ayna B Bulus konusu stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1); - Ayna A (27) ve Ayna B (2.8) araciligi ile avuç içi görüntüler üzerinden esikleme yapilarak elde edilmis görüntülerin ikili görüntü hale getirilmesi (100), - Damar görüntü morfolojik islemler yardimi ile inceltilerek, inceltme görüntüsünün elde edilmesi (1 10), - Elde edilen inceltme görüntüsü etrafindan seçilen küçük alanlarin HOG (Histogram of gradient) öznitelikleri ve damar merkezine uzakliklari ile birlikte regresyon tabanli bir algoritmanin damar yapisini tanimasi (120), - Sistem içerisinde elde edilmis stereo görüntüler daha önceden kaydedilmis damar görüntüleri ile karsilastirilmak üzere regresyon tabanli damar çikarma islemi yapilmasi (130), - Elde edilen damar görüntüleri üzerinde ayrim noktalarinin tespit edilmesi (140), - Bu ayrim noktalari ile birlikte derinlik karsilastirmasinin yapilmasi (150), - Yapilan karsilastirmalar ve sablon eslestirmesi ile elde edilen veriler skor agirlikli olarak toplanarak sistem cevabini belirlemesi (160), - adimlarini içermektedir.
Bulus konusu stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1) ve bu yönteme uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sistemi (2); - Kullanicinin avuç içinin çekildigi damar görsellerinin görüntülenebilmesi - Gömülü islemci (2.5) ile alinan görüntülerin aktarilacagi bilgisayar (2.2), - Kullanicinin damar yapisini ortaya çikarmak için gömülü islemci kamera modülünün (2.6) lensi üzerine yerlestirilen kizilötesi filtre (2.3), - Kizilötesi led ampuller ile el yapisini aydinlatarak damar yapisini ortaya çikaran kizilötesi led aydinlatma (2.4), - Gömülü islemci kamera modülünün (2.6) baglandigi ve içerisindeki yaziliin sayesinde görüntü analizi yapabilen portatif boyutlu bilgisayar (2-2), - Gömülü islemci (2.5) üzerine baglanan ve üzerindeki lens önünde kizilötesi filtre (2.3) bulunan gömülü islemci kamera modülü (2.6), - Gömülü islemci kamera modülünün (2.6) stereo görüntü alarak damar derinliginin tespit edilmesi için kullanilan ayna A (2.7) ve ayna B (2.8) Içermektedir.
Insan damar yapisi her bir kisi için özeldir ve biyometrik kimlik tespiti için kullanilabilmektedir. Güncel arastirmalarda biyometrik tanimlama tekniklerinin birbiri ile kombine edilmis birden çok sistemin kullanilmasi ile güvenligin arttirildigi sistemler gelistirilmeye çalisilmistir. Buna örnek olarak avuç içi izi ve avuç içi damar sistemi temel alinan sistemler gelistirilmeye baslanmasi gösterilebilir. Avuç içi damar takip sistemleri günümüz bilimsel çalismalarinda sikça rastlanan güncel bir konudur. Iris kodu gibi kabul edilmis kararli bir sistem haline getirilememis olmasi bu alanda yeni çalismalar çikmasina olanak tanimaktadir.
Stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1) ve bu yönteme uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sistemi (2), 3 boyutlu damar yapisi üzerinden biyometrik insan kimlik tespitini hedeflenmektedir. Bu kapsamda gömülü islemci (2.5) kullanan stereo eslestirmesi yapilmis kizilötesi led aydinlatma (2.4) altinda çekilmis bir görüntünün çiktilari üzerinde çalisma yapilmistir. Sistem (2) biyometrik kimlik tespiti yapmak için avuç içi damar analizi yapmaktadir.
Damar tanimlamasi için kanin yapisi geregi kizilötesi led aydinlatma (2.4) kullanilmaktadir. Damar kizilötesi led aydinlatma (2.4) sayesinde belirginlestirilmektedir.
Gelistirilen sistem ilk asamada kizilötesi led aydinlatma (2.4) altinda daha önceden kalibre edilen görüntülerin derinlik bilgisini sisteme verecektir. Elde edilen bilgilerden belirgin öznitelikler ortaya çikarilarak ve karsilastirma algoritmalari yardimiyla üç boyutlu esleme yapilmaktadir. Bu asamadan sonra standart biyometrik kimlikte tespiti islemleri yapilmaktadir.
Stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1) ve bu yönteme uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sistemi (2) sayesinde avuç içi damar tanima sistemleri için yeni bir metot ortaya koyularak karsilastirma kismindaki basarim artirilmis olmaktadir. Bu sayede daha kararli bir biyometrik tanima sistemi ortaya konmaktadir.
Damar Bulma Adaptif tresho 1d ve regresyon tabanli iki farkli damar bulma yöntemi denenmistir.
Damar bulma yöntemlerinde elimizde dogrulugu saglayacak bir damar verisi bulunmadigi için sonuç olarak elde edilen damar görüntüleri ve sag ve sol kamera damarlarinin uyumu gösterilecektir.
Adaptif treshold algoritmasinda belirli parametreler ile gri renk tabanli görüntünün ikili sonucu olusturulmustur. Olusturulan bu yapi morfolojik yöntemler kullanilarak damar yapilari tek çizgi haline getirilmektedir.
Regresyon tabanli damar bulma algoritmasi siniflandirici olarak rasgele orman agaçlari metodu kullanmaktadir. 32x32 piksellik filtreler ile elde edilmis degerler bir öznitelik vektörünün parçasi olarak kullanilmaktadir. 121 adet filtre ile öznitelik vektörü olusturulmaktadir. Filtreler merkez çizgisi bulma algoritmasinda göz damarlari bulmak için gelistirdikleri sistem tarafindan olusturulan otomatik tiltrelerdir. Sistemde bir pikselin damar olup olmadigina karar vermektense ne kadar damar oldugunu bulmanin daha basarili sonuçlar verdigi gözlemlenmistir.
Her piksele pozitif datadan uzakligina göre damar olma durumu asagidaki formül ile bulunmustur. Komsuluk için 7 sabit sayisi kullanilmaktadir. y(f(x, 1)) _ {0 diger durumlarda Sisteinde damarlarin komsuluk için ne kadar uzaklasacagi ise asagidaki formül ile bulunmaktadir. C yi damar noktasi kabul eder isek Dc ne kadar uzaga gidecegimizi temsil eder. d(x) ise regresyon için temsil edecegi katsayiyi ifade 1-DC_(x) egerD(x) 0 diger durumlarda Sonuç olarak tüm bu islemler yapilarak bir avuç içi görüntüsünün tüm pikselleri ne kadar damar ne kadar damar degil analizi yapilabilmektedir.
Kimlik Tespiti Kimlik tespiti için üç farkli test kullanilmistir. Bütün testlerde inteFin opencv kütüphanesi ime template match algoritmasi kullanilmaktadir. Algoritma verilen referansin sorulan yer ile ne kadar uyustugunu 0 ile 1 arasinda normalize edilmis bir sekilde geri döndüren ve bunun piksellerin intensit degerlerini kullanan bir yapiya sahiptir. Testlerimizde 0.65 esik degeri üzerinde en çok eslesen görüntüler dogru olarak kabul edilmektedir.
Sonuçlar Stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1) ve bu yönteme uygun çalisan biyometrik kimlik tespit sistemi (2) üç farkli sekilde test edilmistir. Tüm testlerde 3 er görüntüden olusan 30 kisilik set kullanilmistir. Görüntüler ayna A (2.7) ve ayna B (2.8) ile elde edilmistir. Adaptif treshold ile 2 boyutlu kisi tanima algoritmasi %71 basarim ile çalismistir. Adeptif treshold ile stereo görüntülü sonuç ise %86 olarak elde edilmistir. Regresyon tabanli algoritma ile %94,6 basarim elde edilmistir.
Asagidaki tabloda regresyon tabanli stereo kisi bulma algoritmasmin RANK tablosu ve maksimum benzesme histogramlari yer almaktadir.
Regresyon tabanli damar bulma ve kisi bulma algoritmasi RANK sonuçlari Regresyon tabanli damar bulma ve kisi bulma algoritmasi en iyi benzesme histogrami Ayna A (2.7) ve Ayna B (2.8) araciligi ile avuç içi görüntüler üzerinden esikleme yapilarak elde edilmis görüntülerin ikili hale getirilmesi (100) Dainar görüntü morfolojik islemler yardimi ile ineeltilerek, inceltine görüntüsünün elde edilmesi (110) Elde edilen inceltme görüntüsü etrafindan seçilen küçük alanlarin HOG (Histogram of gradient) öznitelikleri ve damar merkezine uzakliklari ile birlikte regresyon tabanli bir algoritmanin damar yapisini tanimasi (120) Sistem içerisinde elde edilmis stereo görüntüler daha önceden kaydedilmis damar görüntüleri ile karsilastirilmak üzere regresyon tabanli damar çikarma islemi yapilmasi (130) Yapilan karsilastirmalar ve sablon eslestirmesi ile elde edilen veriler skor agirlikli olarak toplanarak sistem cevabini belirlemesi (160)

Claims (7)

ISTEMLER
1.) Ayna A (2.7) ve Ayna B (2.8) araciligi ile avuç içi görüntüler üzerinden esikleme yapilarak elde edilmis görüntülerin ikili hale getirilmesi (100) adimini içermesiyle karakterize edilen stereo avuç içi damar tespit yöntemi (l).
2.) Damar görüntü morfolojik islemler yardimi ile inceltilerek, inceltme görüntüsünün elde edilmesi (110) adimini içermesiyle karakterize edilen Istem 1” deki gibi bir stereo avuç içi damar teSpit yöntemi (1).
3.) Elde edilen inceltme görüntüsü etrafindan seçilen küçük alanlarin HOG (Histogram of gradient) öznitelikleri ve damar merkezine uzakliklari ile birlikte regresyon tabanli bir algoritmanin damar yapisini tanimasi (120) adimini içermesiyle karakterize edilen Istem 2” deki gibi bir stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1).
4.) Sistem içerisinde elde edilmis stereo görüntüler daha önceden kaydedilmis damar görüntüleri ile karsilastirilmak üzere regresyon tabanli damar çikarma islemi yapilmasi (130) adimini içermesiyle karakterize edilen Istem 3” deki gibi bir stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1).
5.) Elde edilen damar görüntüleri üzerinde ayrim noktalarinin tespit edilmesi (140) adimini içermesiyle karakterize edilen Istem 4” deki gibi bir stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1).
6.) Bu ayrim noktalari ile birlikte derinlik karsilastirmasmin yapilmasi (150) adimini içermesiyle karakterize edilen Istem 5“ deki gibi bir stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1).
7.) Yapilan karsilastirmalar ve sablon eslestirmesi ile elde edilen veriler skor agirlikli olarak toplanarak sistem cevabini belirlemesi (160) adimini içermesiyle karakterize edilen Istem 6, daki gibi bir stereo avuç içi damar tespit yöntemi (1). Kullanicinin avuç içinin çekildigi damar görsellerinin görüntülenebilmesi Gömülü islemci (2.5) ile alinan görüntülerin aktarilacagi bilgisayar (2.2), Kullanicinin damar yapisini ortaya çikarmak için gömülü islemci kamera modülünün (2.6) lensi üzerine yerlestirilen kizilötesi filtre (2.3), Kizilötesi led ampuller ile el yapisini aydinlatarak damar yapisini ortaya çikaran kizilötesi led aydinlatma (2.4), Gömülü islemci kamera modülünün (2.6) baglandigi ve içerisindeki yazilim sayesinde görüntü analizi yapabilen portatif boyutlu bilgisayar (2.2), Gömülü islemci (2.5) üzerine baglanan ve üzerindeki lens önünde kizilötesi Iiltre (2.3) bulunan gömülü islemci kamera modülü (2.6), içeren ve Gömülü islemci kamera modülünün (2.6) stereo görüntü alarak damar derinliginin tespit edilmesi için kullanilan ayna A (2.7) ve ayna B (2.8) içermesiyle karakterize edilen istem 7°deki stereo avuç içi damar tespit yöntemine (l) uygun olarak çalisan biyometrik kimlik tespit sistemi (2).
TR2015/17592A 2015-12-30 2015-12-30 Stereo avuç i̇çi̇ damar tespi̇t yöntemi̇ ve bu yönteme uygun çalişan bi̇yometri̇k ki̇mli̇k tespi̇t si̇stemi̇ TR201517592A2 (tr)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2015/17592A TR201517592A2 (tr) 2015-12-30 2015-12-30 Stereo avuç i̇çi̇ damar tespi̇t yöntemi̇ ve bu yönteme uygun çalişan bi̇yometri̇k ki̇mli̇k tespi̇t si̇stemi̇
PCT/TR2015/050304 WO2017116331A1 (en) 2015-12-30 2015-12-31 Stereo palm vein detection method and biometric identification system operating in compliance with said method

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2015/17592A TR201517592A2 (tr) 2015-12-30 2015-12-30 Stereo avuç i̇çi̇ damar tespi̇t yöntemi̇ ve bu yönteme uygun çalişan bi̇yometri̇k ki̇mli̇k tespi̇t si̇stemi̇

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201517592A2 true TR201517592A2 (tr) 2017-01-23

Family

ID=55411724

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2015/17592A TR201517592A2 (tr) 2015-12-30 2015-12-30 Stereo avuç i̇çi̇ damar tespi̇t yöntemi̇ ve bu yönteme uygun çalişan bi̇yometri̇k ki̇mli̇k tespi̇t si̇stemi̇

Country Status (2)

Country Link
TR (1) TR201517592A2 (tr)
WO (1) WO2017116331A1 (tr)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2019075601A1 (zh) * 2017-10-16 2019-04-25 厦门中控智慧信息技术有限公司 一种掌静脉的识别方法及装置

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102005039685B4 (de) 2005-08-22 2007-10-11 Siemens Ag Verfahren zur Identifizierung eines kontrastierten Blutgefäßes in digitalen Bilddaten
JP4539683B2 (ja) * 2007-06-13 2010-09-08 日本電気株式会社 生体特徴入力システム、画像合成装置、画像合成方法および、画像合成プログラム
KR20090132211A (ko) 2008-06-20 2009-12-30 주식회사 테크스피어 혈관인식기술을 이용한 출입문 개폐장치
US9053365B2 (en) * 2013-09-16 2015-06-09 EyeVerify, Inc. Template update for biometric authentication

Also Published As

Publication number Publication date
WO2017116331A1 (en) 2017-07-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN106372601B (zh) 一种基于红外可见双目图像的活体检测方法及装置
CN108985134B (zh) 基于双目摄像机的人脸活体检测及刷脸交易方法及系统
Verma et al. Daughman’s algorithm method for iris recognition—a biometric approach
Rankin et al. Iris recognition failure over time: The effects of texture
Awad et al. Impact of some biometric modalities on forensic science
Srivastava Personal identification using iris recognition system, A Review
Villariña et al. Palm vein recognition system using directional coding and back-propagation neural network
Carney et al. A multi-finger touchless fingerprinting system: Mobile fingerphoto and legacy database interoperability
Cho et al. Thermal imprint feature analysis for face recognition
Ramsoful et al. Feature extraction techniques for dorsal hand vein pattern
Sathish et al. Multi-algorithmic iris recognition
TR201517592A2 (tr) Stereo avuç i̇çi̇ damar tespi̇t yöntemi̇ ve bu yönteme uygun çalişan bi̇yometri̇k ki̇mli̇k tespi̇t si̇stemi̇
Jayachandra et al. Iris Recognition based on Pupil using Canny edge detection and K-Means Algorithm
Ibrahim Iris recognition using Haar wavelet transform
Rossan et al. Impact of changing parameters when preprocessing dorsal hand vein pattern
Sharma et al. Improved human identification using finger vein images
Kaur et al. Enhanced Iris Recognition System–an Integrated Approach to Person Identification
Morales-Montiel et al. Hand Vein Infrared Image Segmentation for Biometric Recognition.
Spasova et al. An Algorithm for Detecting the Location and Parameters of the Iris in the Human Eye
KR20200079989A (ko) 특징점 변동을 이용한 위조 홍채 판별장치 및 그 방법
Lee et al. Detection of abnormal iris authentication
Abd Aziz et al. Polarization imaging for face spoofing detection: identification of black ethnical group
Chawla et al. A robust segmentation method for iris recognition
Adamović Application of biometrics in automotive industry-case study based on iris recognition
Sonkamble et al. An effective machine-vision system for information security and privacy using iris biometrics