TR201509957A2 - Bilgi saklama cihazı, çıkartılabilir cihaz, geliştirici haznesi ve görüntü oluşturma aparatı - Google Patents

Bilgi saklama cihazı, çıkartılabilir cihaz, geliştirici haznesi ve görüntü oluşturma aparatı Download PDF

Info

Publication number
TR201509957A2
TR201509957A2 TR2015/09957A TR201509957A TR201509957A2 TR 201509957 A2 TR201509957 A2 TR 201509957A2 TR 2015/09957 A TR2015/09957 A TR 2015/09957A TR 201509957 A TR201509957 A TR 201509957A TR 201509957 A2 TR201509957 A2 TR 201509957A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
toner
identification chip
cover
terminal
information storage
Prior art date
Application number
TR2015/09957A
Other languages
English (en)
Inventor
Takahashi Yasufumi
Ohyama Kunihiro
Yamane Masayuki
Uchitani Takeshi
Hayakawa Tadashi
Takahashi Takuji
Okabe Shouji
Shinshi Akira
Ueda Yuichiro
Takahashi Masaki
Satoh Yuuki
Original Assignee
Ricoh Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ricoh Co Ltd filed Critical Ricoh Co Ltd
Priority to TR2015/09957A priority Critical patent/TR201509957A2/tr
Publication of TR201509957A2 publication Critical patent/TR201509957A2/tr

Links

Landscapes

  • Dry Development In Electrophotography (AREA)

Abstract

Mevcut buluş, fotokopi makinesi, faks, ya da çok fonksiyonlu çevre birimi (MFP) gibi bir görüntü oluşturma aparatı, bu aparata çıkarılabilir şekilde monte edilmiş bir çıkarılabilir cihaz ve geliştirici kutusu ve bir bilgi saklama cihazı ile ilgilidir.

Description

TEKNIK ALAN Mevcut bulus, fotokopi makinesi, faks, ya da çok fonksiyonlu çevre birimi (MFP) gibi bir görüntü olusturma aparati, bu aparata çikarilabilir sekilde monte edilmis bir çikarilabilir cihaz ve gelistirici kutusu ve bir bilgi saklama cihazi ile ilgilidir.
TEKNIGIN ÖNCEKI DURUMU Geleneksel olarak fotokopi makinesi gibi bir görüntü olusturma aparatinda bir gelistirici haznesi (bir toner sisesi, bir toner depolama haznesi veya bir mürekkep kartusu) gibi çikartilabilir bir cihazi çikartilabilecek sekilde monte etme teknigi veya genellikle bir görüntü olusturma aparati gövdesinde islem kartusu kullanilmaktadir (örnegin, Patent Literatürü 1: Çikartilabilir cihaza, görüntü olusturan aparat gövdesi ile karsilikli degistirilebilecek Kimlik çipi saklama bilgisi gibi bir bilgi saklama cihazi (bir bilgi kayit ünitesi veya kalici bellek) monte edilmistir. Çikarilabilir cihazin görüntü olusturma aparatinin gövdesine takildigi tekniginin bilinen bir durumuna göre, bilgi saklama cihazinda saklanan bilgiler (çikarilabilir cihazin üretim yili, ayi veya günü, bir tonerin veya toner çesidinin üretim lot numarasi veya rengi görüntü olusturma aparatinin gövdesinin kontrol ünitesine aktarilir veya bilgiler (görüntü olusturma aparatinin kullanim geçmisi gibi bilgiler) imaj olusturma aparatinin gövdesinden bilgi saklama cihazina aktarilir, böylece görüntü olusturma cihazi gövdesinin ve çikarilabilir cihazin kalite kontrolü yapilir.
Patent Literatürü 1'de kontak tip bir bilgi saklama cihazi (bir bilgi kayit ünitesi) açiklanmistir. Özellikle, kontak tip bilgi saklama cihazinda (bir Kimlik çipi), çikartilabilir cihaz (toner depolama haznesi) görüntü olusturma aparatinin gövdesine ayarlandiginda, bir metal tampon (terminal), görüntü olusturma aparatinin gövdesine monte bir gövde tarafi konnektör terminaline temas eder. Sonuç olarak bilgiler, çikarilabilir cihazin bilgi saklama ünitesi ile görüntü olusturma aparatinin kontrol ünitesi (gövde tarafi bilgi kayit ünitesi) arasinda bilgi alisverisi yapilabilir.
Ayrica, depolanan tonerin disari akmasini saglamak üzere gelistirici haznesine bir besleme agzi monte edilmistir. Tonerin yayilmasini veya sizmasini önlemek Için, gelistirici haznesine toner doldurulana kadar ilgili agzin kapali tutulmasi gerekir.
Yukarida belirtilen islemin gerçeklestirilebilmesi için gelistirici haznesine monte edilen agzin açilmasi/kapatilmasi için bir kapagin takildigi bir yapilandirma önerilmistir. Ayrica, kapak yapilandirmasi olarak tonere enlemesine yönde hareket edebilen düz plaka tipi kapak ve bir çikisin monte edildigi bir yapilandirma önerilmistir (Örnegin, Patent Literatürü 4: Ancak, yukarida belirtilen geleneksel tekniklerde asagidaki sorunlar yasanmaktadir.
Ilk sorun, söz konusu bilgi saklama cihazinin elektrik devresi yeteri kadar topraklanmadigi ve dolayisiyla çikarilabilir cihaz, söz konusu cihaz gövdesine takildiginda veya cihaz gövdesinden çikarildiginda elektrik açisindan degisken durumda oldugu için geleneksel kontak tip bilgi saklama cihazi elektrik hasarina ugrayabilme durumudur.
Avantajli olmasi bakimindan, görüntü olusturma aparatinin gövdesine çikartilabilecek sekilde monte edilen çikartilabilir cihaza söz konusu kontak tip bilgi saklama cihazi monte edildiginde dahi elektrik hasari olusmasinin zor oldugu bir bilgi saklama cihazi, bir çikartilabilir cihaz, bir gelistirici haznesi ve bir görüntü olusturma cihazi saglanmistir.
Ikinci sorun, geleneksel kontak tip bilgi saklama Cihazinda, söz konusu bilgi saklama cihazina takilan terminalin (metal tampon) ve görüntü olusturma cihazi gövdesine ait terminalin yanlis konumlandirilmasina bagli olarak kontak kisimlarinin yanlis hizalanmasi (kontak arizasi) ile sonuçlanan bir sorun meydana gelebilmesidir. Özellikle bilgi saklama cihazina bagli ucunun küçük oldugu durumlarda bu sorun daha önemli hale gelir.
Avantajli olmasi bakimindan, görüntü olusturma aparatinin gövdesine ait gövde tarafi terminalinin konumlandirma hatasinin neden oldugu bir kontak arizasinin söz konusu kontak tip bilgi saklama cihazi, görüntü olusturma aparatinin gövdesine çikartilabilir sekilde takilan çikartilabilir cihaza monte edildiginde dahi zor meydana gelebilecegi bir çikartilabilir cihaz, bir yikama haznesi ve bir görüntü olusturma aparati saglanmistir. Üçüncü sorun asagidaki gibidir. Son yillarda çözünürlügü artirma adina küçük partikül çapina sahip toner kullanilmaktadir. Toner kullanimiyla basa çikmak için filtre fonksiyonunun iyilestirilmesi malzeme veya isleme maliyetini artirabilir. Yani, köpüren bir malzeme kullanildiginda, tonerin geçmesine izin vermeyen ag inceliginin (köpürme derecesi olarak da bilinir) belirlenmesi gerekir ancak ag inceligi arttikça, esneklik azalma egilimi gösterir. Bu egilim sürgü hareketine uyumluluk konusunda güçlüge yol açabilir ve sizdirmazlik özelligi daha kötü hale gelebilir.
Avantajli olmasi bakimindan, düsük maliyetle takma/sökme islemiyle degistirilen gelistirici depolama haznesinden söz konusu tonerin sizmasini güvenilir sekilde önleyebilen bir yapilandirmaya sahip gelistirici depolama haznesi ve görüntü olusturma aparati saglanmistir. .
US 5,805,219 A numarali patent bir kayit ortami çikartilirken güvenle bilgi kaydedebilen bir aparatla ilgilidir. Söz konusu aparat, yerinden çikartilabilen bir kayit ortami kullanabilir. Söz konusu aparat, kayit ortami giris ve çikis yönlerinde önceden belirlenmis bir uzunlukta kayit ortamina elektrik gücüyle baglanmis bir elektrik kontagina sahiptir. Aparata, kayit ortaminin çikarilmasini saglamak üzere bir çikartma mekanizmasi takilmistir. Ilk tespit cihazi, ilk seferde kayit ortaminin çikartilma hareketini tespit eder. Elektrik kontak noktalarinin, söz konusu kayit ortami ile arasindaki elektrik baglantisinin ilk kesilme durumu, ara verme zamanindan daha önce gerçeklesir. Ikinci tespit cihazi, ikinci seferde kayit ortaminin çikarma hareketini tespit eder. Ikinci sefer, ara verme zamanindan daha erken ve ilk seferden daha geçtir. Veri kaydi sirasinda kayit ortaminin çikartilmasi halinde ilgili aparat gerekli güvenlik önemlerini alabilme özelligindedir.
Ilgili görüntü olusturma aparati bir gizli (Iatent) görüntüyü tasimak üzere en az bir fotoreseptör ve toner görüntüsünü gelistirmek için fotoreseptör üzerinde toner püskürtmeye yönelik bir gelistirme cihazi içermekte olup, burada asagidaki toner depolama haznesi kullanilmistir. Ilgili toner haznesi, toneri depolamaya yönelik bir toner depolama haznesi parçasi ve bir baglanti parçasi içerir, söz konusu baglanti parçasinda toner depolama haznesine bagli olan ve görüntü olusturma aparatinin ana gövdesine yerlestirilecek bir toner bosaltma agzi mevcuttur ve yine ilgili toner bosaltma agzi toner bosaltma agzini, ana gövdenin baglanti parçasina baglanacak parçayi içermekte olup, belirleyici özelligi baglanti parçasinda görüntü olusturma aparatinin ana gövdesiyle elektrik iletisiminin saglanmasina yönelik bir bilgi kayit ünitesi bulunmasidir. yöntemi ile ilgilidir. Bellek aracinin takili oldugu bellek araci baglanti dayanagi, islem kartusunun tambur (drum) çerçevesinden ayrilmis ve yeni bellek aracinin takili oldugu bir bellek araci baglanti dayanagi ile degistirilmistir. ve bir görüntü olusturma aparati ile ilgilidir. Söz konusu patentte, toner tüketimi gibi verilerin okunmasi ve konnektör içeren bir gelistirme kartusuna ya da gelistirme kartusunu kullanan bir görüntü olusturma kartusuna yazilmasi için yerlesik hafiza lC'ye sahip bir konnektör tarif US 6.167.219 A sayili patent bir topraklama elemani, flans, isiga duyarli tambur (drum), islem kartusu ve elektrofotografik görüntü olusturma aparati ile ilgilidir. Elektrofotografik isiga duyarli tambura ait elektrik topraklama elemani, bir temel plakasi, ilgili elektrofotografik isiga duyarli tamburu desteklemeye yarayan bir iletim milini almak üzere alt tabakada olusturulmus bir delik içerir; ilk temas kismi, söz konusu temel plakasinda bulunmakta olup, iletim miline elastik olarak temas edebilme özelligine sahiptir; ikinci temas kismi söz konusu temel plakasinda bulunmakta olup, elektrofotografik isiga duyarli tambura ait silindirin iç yüzeyine elastik olarak temas eder. üçüncü temas kismi, söz konusu temel plakasinda bulunmakta olup, elektrofotografik isiga duyarli tambura ait silindirin iç yüzeyine elastik olarak temas eder. Ikinci temas kismi ve üçüncü temas kismi, ilk temas kismi ile iletim milinin arasindaki bir temas kisminin orta hattina uygun sekilde simetrik pozisyonlarda yerlestirilmistir.
BULUSUN ÖZETI Mevcut bulusun amaci yukarida belirtilen sorunlarin giderildigi gelistirilmis ve kullanisli bir bilgi saklama cihazi temin etmektir. Yukarida belirtilen amacin gerçeklestirilebilmesi için istem 1'e uygun bir bilgi saklama cihazi saglanmistir. Avantajli ifadeler, bagli istemlerde açiklanmistir.
Avantajli olmasi bakimindan "islem kartusu", bir görüntü tasiyicisinin yüklenmesi için en az bir yükleme ünitesinin, görüntü tasiyicisinda olusturulan gizli görüntüyü gelistirmek için bir gelistirme ünitesinin (gelistirme cihazi) ve görüntü tasiyicisinin yüzeyini temizlemek için bir temizleme ünitesinin söz konusu görüntü tasiyicisi ile tek parça olusturacak sekilde yapilandirildigi ve söz konusu görüntü olusturma aparatinin gövdesine çikartilabilecek sekilde monte edildigi sökülebilir bir cihaz olarak tanimlanmistir.
Avantajli olmasi bakimindan, "hemen hemen dikdörtgen bir metalik plaka" gerek hemen hemen dikdörtgen, gerekse dikdörtgen bir metalik plakayi içerecek sekilde tanimlanmistir. Dolayisiyla, dikdörtgen biçiminde metalik plakanin köse kisimlarinin tamaminin veya bir kisminin pahlandigi bir plaka ile R seklinde bir plaka da "hemen hemen dikdörtgen metal plaka"ya takilmistir.
Avantajli olmasi bakimindan, görüntü olusturma aparatina ait gövdenin çikintili kesiminde olusturulan bir gövde tarafi topraklama ucuna bagli bir topraklama ucu söz konusu bilgi saklama cihazinin alt tabakaninda açilmis bir delikle veya çentikle olusturuldugundan temas tipi bilgi saklama cihazi, söz konusu görüntü olusturma aparatinin gövdesine sökülebilecek sekilde takilmis sökülebilir cihaza monte edildiginde dahi elektrik tehlikesinin ortaya çikma riskinin az oldugu bir bilgi saklama cihazi, bir çikartilabilir cihaz, bir gelistirme haznesi ve bir görüntü olusturma aparati temin edilmistir.
Avantajli olmasi bakimindan temas tipi bilgi saklama cihazi, bir ucun bir gövde tarafi uca yaklasarak temas ettigi hareket yönünde büyük oranda dik açili (ortogonal) bir sanal düzlemde hareket edebilecek bir tasima parçasinda tasinir.
Avantajli olmasi bakimindan, görüntü olusturma aparatinin gövdesine ait gövde tarafi terminalinin konumlandirma hatasinin neden oldugu bir kontak arizasinin söz konusu kontak tip bilgi saklama cihazi, görüntü olusturma aparatinin gövdesine çikartilabilir sekilde takilan çikartilabilir cihaza monte edildiginde dahi zor meydana gelebilecegi bir çikartilabilir cihaz, bir yikama haznesi ve bir görüntü olusturma aparati saglanmistir.
Avantajli olmasi bakimindan, bir çikarma agzinin dis kenarina yerlestirilen bir çubuga çarpma sirasinda yukari yönlü hareket gerçeklestirilerek yapisma saglanabilir.
Dolayisiyla, çikarma agzini açmak/kapatmak için kullanilan mevcut bir bilesen halindeki bir sürgü kullanilarak herhangi bir ek parça takilmadan çikarma agzindan toner sizintisi güvenli sekilde önlenebilir. ÇIZIMLERIN KISA AÇIKLAMASI Sekil 1, bir ifadeye uygun bir görüntü olusturma aparatinin genel yapilandirma görünüsüdür; Sekil 2 bir görüntü olusturma ünitesini gösteren bir kesit görünüsüdür; Sekil 3 bir toner haznesinin, toner besleme cihazina monte edildigi bir durumu gösteren bir sematik görünüstür; Sekil 4, dört toner haznesinin, bir toner haznesi saklama ünitesine monte edildigi bir durumu gösteren sematik bir perspektif görünüstür; Sekil 5, bir toner haznesinin, toner haznesi saklama ünitesine monte edildigi bir durumu gösteren sematik bir perspektif görünüstür; Sekil 6, bir toner haznesinin, toner haznesi saklama ünitesine monte edildigi bir durumu gösteren yandan görünüstür; Sekil 7, bir baslik bölümünün baslik alma bölümüne monte edildigi bir durumu gösteren bir kesit görünüstür; Sekil 8, bir toner haznesi saklama ünitesinin baslik alma kismini gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 9, bir sise alma kismina ait ön uç bölümünün çevresini gösteren büyütülmüs bir perspektif görünüstür; Sekil 10, bir basligin siradan bir toner haznesinde bulunan sise alma bölümüne yerlestirildigi durumu gösteren bir arkadan görünüstür; Sekil 11, bir basligin siradan olmayan bir toner haznesinde bulunan bir sise alma bölümüne yerlestirildigi durumu gösteren bir arkadan görünüstür; Sekil 12, bir baslik bölümünün yerlestirildigi baslik alma bölümünü gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 13, bir baslik kisminin yerlestirildigi durumda baslik alma kisminin Sekil 14A, bir baslik alma kisminin arkadan görünüsü olup Sekil 148 ise Sekil 14A'da gösterilen baslik alma kisminda noktali hat ile çevrelenmis temasli kanalin çevresini gösteren kismen büyütülmüs bir görünüstür; Sekil 15, asagi egimli olarak bir baslik alma kismini gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 16, konnektörü gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 17, bir baslik kisminin, baslik alma kisminin konnektörüne yerlestirildigi bir durumu gösteren sematik bir görünüstür; Sekil 18, asagi egimli olarak toner haznesini gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 19, bir toner haznesini gösteren yandan görünüstür; Sekil 20, asagi egimli olarak bir toner haznesinin baslik bölümünü gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 21, asagi egimli olarak bir toner haznesini gösteren bir önden görünüstür; Sekil 22, toner haznesine ait bir sürgü elemaninin bir toner bosaltma agzini kapattigi bir durumu gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 23, toner haznesine ait bir sürgü elemaninin bir toner bosaltma agzini açtigi bir durumu gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 24A ila 24C bir toner haznesi saklama ünitesine toner haznesinin monte edilme islemi ile baglantili bir sürgü elemaninin açilma islemini gösteren sematik görünüslerdir; Sekil 25 bir sürgü elemanini gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 26 bir sürgü elemanini gösteren baska bir perspektif görünüstür; Sekil 27 bilgi saklama cihazinin yerinden çikartildigi bir durumu gösteren perspektif görünüstür; Sekil 28 bir bilgi saklama cihazinin tasima elemanini gösteren alti adet yatay kesit görünüstür; Sekil 29 bir bilgi saklama cihazinin üç adet yatay kesit görünüstür; Sekil 30 toner haznesine ait bir baslik bölümünün çevresini gösteren bir kesit görünüstür; Sekil 31 ikinci bir ifadeye göre bir toner haznesini gösteren sematik kesit görünüstür; Sekil 32, Sekil 31'de belirtilen toner haznesindeki kapak bölümünü gösteren bir arkadan görünüstür; Sekil 33, bir tasima elemanina bagli tasima kapagini gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 34, bir baslik kisminin, baslik alma kisminin konnektörüne yerlestirildigi bir durumu gösteren sematik bir görünüstür; Sekil 35, dördüncü bir ifadeye göre bir bilgi saklama cihazinin alt tabakasini gösteren üç adet yatay kesit görünüstür; Sekil 36, besinci bir ifadeye göre bir bilgi saklama cihazinin alt tabakasini gösteren üç adet yatay kesit görünüstür; Sekil 37, bir bilgi saklama cihazini, bir tasima elemanini ve bir konnektörü gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 38, bilgi saklama cihazinin bir konnektöre baglandigi bir durumu gösteren perspektif görünüstür; Sekil 39A ve 398, bir bilgi saklama cihazinin elektrik devresi ile bir konnektörün elektrik devresini gösteren sematik görünüslerdir; Sekil 40A ve 408, bir bilgi saklama cihazini gösteren önden görünüslerdir; Sekil 41, inceleme sürecindeki bir bilgi saklama cihazini gösteren bir görünüstür; Sekil 42A ve 428, altinci bir ifadeye göre bir toner haznesini gösteren perspektif görünüslerdir; Sekil 43, ön plakanin monte edilmedigi bir toner haznesini gösteren bir önden görünüstür; Sekil 44, bilgi saklama cihazi ile bir ön plakanin monte edildigi bir toner haznesini gösteren kesit görünüstür; Sekil 45, bilgi saklama cihazinin bir konnektöre yerlestirildigi bir durumu gösteren görünüstür; Sekil 46A ve 468, baska sekilde bir toner haznesini gösteren perspektif görünüslerdir; Sekil 47A ila 470, baska sekilde bir toner haznesini gösteren görünüslerdir; Sekil 48, yedinci bir ifadeye göre bir toner haznesini gösteren büyütülmüs bir perspektif görünüstür; Sekil 49, Sekil 48'de belirtilen toner haznesini Sekil 50, sekizinci bir ifadeye göre görüntü olusturma aparatini gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 51A ve 51 B, Sekil 50'de belirtilen söz konusu görüntü olusturma aparatina monte edilmis toner kartuslari; Sekil 51A, kartuslarin kesit görünüsü, Sekil 518 ise kartuslarin alttan görünüsüdür; Sekil 52, dokuzuncu bir ifadeye göre bir görüntü olusturma aparatini gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 53, bir konnektörün Sekil 52'de belirtilen görüntü olusturma aparatinda bulunan bilgi saklama cihazina bagli oldugu bir sematik görünüstür; Sekil 54, onuncu bir ifadeye göre bir mürekkep kartusunu gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 55, Sekil 54'te belirtilen mürekkep kartusunun monte edildigi bir görüntü olusturma aparatini gösteren bir üstten görünüstür; Sekil 56, söz konusu onuncu ifadeye göre bir görüntü olusturma aparatinin konnektörünü gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 57, Sekil 56'da belirtilen söz konusu konnektöre temas eden bir bilgi saklama cihazini gösteren üç adet yatay kesit görünüstür; Sekil 58, baska sekilde bir bilgi saklama cihazi gösteren üç adet yatay kesit görünüstür; Sekil 59, on ikinci ifadeye göre bir toner haznesini gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 60, söz konusu on ikinci ifadeye göre bir bilgi saklama cihazi ile bir tasima elemaninin yapilandirmalarini gösteren genisletilmis bir perspektif görünüstür; Sekil 61, söz konusu on ikinci ifadeye göre ilgili bilgi saklama cihazinin ve tasima elemaninin yapilandirmalarini gösteren genisletilmis bir perspektif görünüstür; Sekil 62, söz konusu on ikinci ifadeye göre söz konusu bilgi saklama cihazi ile ilgili tasima elemani arasindaki baglanti durumunu gösteren genisletilmis bir perspektif görünüstür; Sekil 63, söz konusu on ikinci ifadeye göre söz konusu bilgi saklama cihazi ile ilgili tasima elemani arasindaki baglanti durumunu gösteren genisletilmis bir perspektif görünüstür; Sekil 64, on üçüncü ifadeye göre söz konusu bilgi saklama cihazi ve tasima elemaninin yapilandirmalarini gösteren genisletilmis bir perspektif görünüstür; Sekil 65, on dördüncü ifadeye göre bir bilgi saklama cihazi ile bir tasima elemani arasindaki bir baglanti durumunun genisletilmis bir perspektif görünüstür; Sekil 66, on dördüncü ifadeye göre söz konusu bilgi saklama cihazi ile tasima elemaninin yapilandirmalarini gösteren genisletilmis bir perspektif görünüstür; Sekil 67, Sekil 18'de belirtilen baslik bölümünü gösteren bir kesit görünüstür; Sekil 68, Sekil 18'de belirtilen baslik bölümünde kullanilan bir sürgünün yapilandirmasini açiklamaya yönelik olarak sürgünün alt yüzünden gösterilen bir perspektif görünüstür; açilma/kapanma durumunu açiklamaya yönelik olan ve Sekil 18'e karsilik gelen görünüslerdir; yapilandirmasini açiklamaya yönelik görünüslerdir; Sekil 71A ila 710, Sekil 70A ila 7OC'de belirtilen sürgünün açilma durumunu ve söz konusu durumun kesit görünüsünü belirten görünüslerdir; Sekil 72, bir gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi ile sürgü arasindaki iliskiyi açiklamaya yönelik bir yandan kesit görünüstür; Sekil 73, Sekil 72'de gösterilen gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasinin durumunu gösteren bir yandan kesit görünüstür; Sekil 74; Sekil 73'te belirtilen durumdan degistirilmis gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi durumunu gösteren bir yandan kesit görünüstür; Sekil 75A ila 75D, bir toner bosaltma agzi ile bir sürgü arasindaki konum iliskisini ve sizdirmazlik malzemesinin sizdirmazlik durumunu açiklamaya yönelik görünüslerdir; Sekil 76A ve 768, on altinci ifadede belirtilen bir bilgi saklama cihazinin yapilandirmasini gösteren görünüslerdir; Sekil 77, bir bilgi saklama cihazina bagli elektrik baglantisi kisminin parçasi haline gelen bir baslik alma tarafinin perspektif görünüsüdür; Sekil 78, bir bilgi saklama cihazina bagli bir kapagi içeren ortak elektronik alt tabakasi gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 79, on altinci ifadede belirtilen söz konusu bilgi saklama cihazi ile baslik alma kismindaki bir konnektör arasindaki baglantiyi açiklamaya yönelik bir görünüstür; Sekil 80, on yedinci ifadeye uygun bir baslik bölümünün yapilandirmasi ile ilgili bir modifikasyonu açiklamaya yönelik olarak bir sürgünün kapali oldugu durumda basligin yerlestirilme yönündeki sag ön taraftan gösterilen bir perspektif görünüstür; Sekil 81, Sekil 80'de gösterilen basligin yerlestirilme yönünde ön sol taraftan gösterildigi bir perspektif görünüstür; Sekil 82, Sekil 80'de gösterilen baslik kisminin genisletilmis bir perspektif görünüsüdür; Sekil 83, Sekil 80'de belirtilen baslik bölümünün ana kisminin modifikasyonunu gösteren bir perspektif görünüstür; Sekil 84, Sekil 80'de gösterilen kap bölümünü hedefleyen gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasinin bir yönünü açiklamaya yönelik bir yatay kesit görünüstür; Sekil 85, Sekil 84'te gösterilen gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasini gösteren bir yandan kesit görünüstür; Sekil 86; Sekil 85'te belirtilen durumdan degistirilmis gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi durumunu gösteren bir yandan kesit görünüstür; Sekil 87, Sekil 36'da belirtilen alt tabakain bir alternatifini gösteren üç adet yatay kesit görünüstür; ve Sekil 88A ila 88G, Sekil 36'da gösterilen alt tabakain ek alternatiflerini gösteren yatay kesit görünüstür.
BULUSUN EN IYI UYGULAMA YÖNTEMLERI Bu bölümden itibaren ilgili ifadeler, eslik eden çizimlere atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir. Söz konusu çizimlerde ayni veya muadil parçalar ayni referans numarasiyla belirtilmis olup, benzer açiklamalar uygun sekilde basitlestirilir veya dikkate alinmaz. Asagida, 5-10, 12-17 arasindaki ve 17. ifadeler, mevcut bulusun ekteki istemlerine dahil edilmistir.
Ilk Ifade Ilk ifade, Sekil 1 ila 30'a atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir. Öncelikle, görüntü olusturma aparatinin bütününe ait yapilandirma ve isleyis açiklanacaktir.
Sekil 1'de gösterildigi üzere, bir görüntü olusturma aparatina ait gövdenin (100) üzerinde bir toner haznesi saklama ünitesinde (70), toner hazneleri (32Y), (32M), (320) ve (32K) (gelistirici hazneleri), ilgili renklere (sari, macenta, açik mavi ve siyah) karsilik gelen dört adet sökülebilir (degistirilebilir) cihaz olarak monte edilmistir (ayrica bkz. Sekil 3 ila 5).
Toner haznesi saklama ünitesi (70) altinda bir ara aktarim ünitesi (15) yerlestirilmistir. Ilgili renklere (sari, macenta, açik mavi ve siyah) karsilik gelen görüntü olusturma üniteleri (6Y, GM, 60 ve 6K), söz konusu orta aktarim ünitesinin (15) aktarim kayisina (8) dönük sekilde sirayla yerlestirilmistir.
Toner besleme cihazlari (60Y, 60M, 60C ve (SOK), ilgili toner haznelerinin (32Y, 32M, 32C ve 32K) altinda sirasiyla sökülebilir cihazlar olarak (gelistirici hazneleri) yerlestirilmistir. Ilgili toner haznelerinde (32Y, 32M, 320 ve 32K ) saklanan tonerler, görüntü olusturma ünitelerine (6Y, GM, 60 ve GK) ait gelistirme cihazlarinin içerisine sirasiyla toner besleme cihazlariyla (60Y, 60M, 600 ve 60K) temin edilir (beslenir).
Sekil 2'ye istinaden, sari renkle belirtilmis görüntü olusturma ünitesi (6Y) bir isiga duyarli tambur (1Y), isiga duyarli tamburun (1Y) etrafina yerlestirilmis bir yükleme ünitesi (4Y), bir gelistirme cihazi (bir gelistirme kismi) (5Y), bir temizleme ünitesi (2Y), bir nötrlestirme ünitesi (gösterilmemis) veya benzer araçlar içerir. Söz konusu isiga duyarli tambur (1Y) üzerinde bir görüntü olusturma islemi (bir sarj islemi, bir pozlandirma islemi, bir gelistirme islemi, bir aktarma islemi ve bir temizleme islemi) gerçeklestirilir ve böylece söz konusu isiga duyarli tamburda (1Y) sari bir görüntü olusur.
Kalan üç görüntü olusturma ünitesi (SM, GC ve GK), kullanilan tonerin renklerinin farkli olmasi disinda sari renge karsilik gelen görüntü olusturma cihazi (6Y) ile neredeyse ayni yapilandirmaya sahiptir. Bu bölümden itibaren, (GM, ESC ve GK) kalan üç görüntü olusturma ünitesinin açiklamasi uygun sekilde göz ardi edilecek ve sari renge karsilik gelen görüntü olusturma cihazina (BY) bagli bir açiklama yapilacaktir.
Sekil 2'ye istinaden, isiga duyarli tambur (1Y) bir tahrik motoru tarafindan Sekil 2'de saat yönüne döndürülerek hareket ettirilir (gösterilmemistir) ilgili pozisyonunda esit oranda yüklenir (sarj islemi).
Daha sonra isiga duyarli tamburun (1Y) yüzeyi, pozlama ünitesinden (7) yayilan lazer isigin L isin yayma pozisyonuna erisir (bkz. Sekil 1) ve bu pozisyonda yapilan bir pozlama taramasi ile sari renge karsilik gelen bir elektrostatik gizli görüntü olusur (pozlama islemi).
Ardindan, isiga duyarli tamburun (1Y) yüzeyi ilgili gelistirme cihazina (5Y) dönük pozisyona gelir ve elektrostatik gizli görüntü bu pozisyonda gelistirilir, böylece sari toner görüntüsü olusur (gelistirme islemi).
Sonrasinda isiga duyarli tamburun (1Y) yüzeyi, orta aktarim kayisina (8) ve çapraz primer aktarim tamburuna (9Y) dönük pozisyona gelir ve isiga duyarli tambur (1Y) üzerindeki ilgili toner görüntüsü bu pozisyondaki orta aktarim kayisina (8) aktarilir (primer aktarim islemi). Bu durumda, tonerin aktarilmayan küçük bir kismi, söz konusu isiga duyarli tamburda (1Y) Ardindan, isiga duyarli tamburun (1Y) yüzeyi temizleme ünitesine (2Y) dönük pozisyona ulasir ve isiga duyarli tamburda (1Y) kalan aktarilmamis toner bu pozisyonda mekanik olarak bir temizleme biçagi (2a) tarafindan toplanir (temizleme islemi).
Son olarak isiga duyarli tamburun (1Y) yüzeyi, nötrlestirme ünitesine (gösterilmemistir) dönük pozisyona erisir ve isiga duyarli tamburdaki (1Y) artik potansiyel bu pozisyonda alinir.
Böylece isiga duyarli tambur (1Y) üzerinde gerçeklestirilen bir dizi görüntü olusturma islemi biter.
Yukarida tarif edilen görüntü olusturma islemi, diger görüntü olusturma ünitelerinin de (BM, 6C ve GK) sari görüntü olusturma ünitesindeki (6Y) görüntü olusturma islemi ile ayni sekilde gerçeklestirilir. Yani, görüntü bilgisine dayali lazer isigi L, söz konusu görüntü olusturma ünitelerinin altina yerlestirilmis pozlama ünitesinden (7) görüntü olusturma ünitelerinde (GM, BC ve 6K) isiga duyarli tamburlarin (drum) üzerine yansir. Özellikle söz konusu pozlama ünitesi (7), bir isik kaynagindan lazer isigini L yayar ve ilgili lazer isigini L döndürülerek çalistirilan bes köseli bir ayna ile tararken çok sayida optik elemanlar araciligiyla isiga duyarli tamburuna yansitir.
Ardindan söz konusu gelistirme islemi sayesinde isiga duyarli tamburlar üzerinde olusan ilgili renklerdeki toner görüntüleri orta aktarim kayisina (8) üst üste olacak sekilde aktarilir. Sonuç olarak, söz konusu orta aktarim kayisi (8) üzerinde bir renkli görüntü olusur.
Sekil 1'e istinaden söz konusu orta aktarim ünitesi (1) söz konusu orta aktarim kayisini (8), dört adet birincil çapraz aktarim makarasi (9Y, 9M, 90 ve 9K), ikincil çapraz aktarim makarasi (12), çok sayida gergi makarasi, bir ara aktarim temizleme ünitesi ve benzer parçalari içerir. Söz konusu orta aktarim kayisi (8) çok sayida makara elemaninin üzerine esneyerek bu elemanlar tarafindan desteklenir ve bir makara elemani (12) döndürülerek isletilirken Sekil 1'de gösterilen ok yönünde sonsuz hareket gerçeklestirir.
Dört adet birincil çapraz aktarim makara (9Y, 9M, 90 ve 9K), birincil aktarim nipleri olusturmak üzere orta aktarim kayisini (8) söz konusu isiga duyarli tamburlarla (iY, 1M, 1C ve 1K) birlikte sikistirir. Ilgili tonerin kutubuna dogru ters çapraz aktarim, birincil çapraz aktarim makaralarina (9Y, 9M, 90 ve 9K) uygulanmistir.
Söz konusu ara aktarim kayisi (8) bir ok yönünde hareket eder ve sirali olarak birincil çapraz aktarim makaralarinin (9Y, 90 ve 9K) birincil aktarim niplerinden geçer. Isiga duyarli tamburlardaki (1Y, 1M, 1C ve 1 K) ilgili renklerde toner görüntüler orta aktarim kayisinin (8) üzerine üst üste gelecek sekilde birincil olarak aktarilir.
Daha sonra ilgili renklere sahip toner görüntülerinin üst üste gelecek sekilde üzerine aktarildigi orta aktarim kayisi (8), ikinci aktarim makarasina (19) dönük pozisyon alir. Bu pozisyonda ikinci çapraz aktarim makarasi (12), orta aktarim kayisini (8) ikinci aktarim makarasi (19) ile birlikte sikistirarak ikinci bir aktarim nipi olusturur. Orta aktarim kayisinin (8) üzerinde olusan dört renkli toner görüntüleri ikinci aktarim nipinin pozisyonuna iletilen bir aktarim kagidi gibi bir kayit ortaminin üzerine (P) aktarilir. Bu kez, ilgili kayit ortamina (P) aktarilmamis olan aktarilmayan toner orta aktarim kayisinin (8) üzerinde kalir.
Ardindan orta aktarim kayisi (8) orta aktarim temizleme ünitesinin pozisyonunu alir (gösterilmemistir). Bu pozisyonda, orta aktarim kayisi (8) üzerindeki aktarilmamis toner toplanir.
Sonuç olarak orta aktarim kayisi (8) üzerinde gerçeklestirilen bir dizi aktarim islemi sonlanir.
Ikinci aktarim nipinin pozisyonuna iletilen söz konusu kayit ortami (P) ilgili aparat gövdesinin (100) altina yerlestirilmis bir kagit besleme ünitesinden (26) çikarak bir kagit besleme silindiri (27), bir çift direnç makarasi (28) ve benzeri parçalar araciligiyla iletilir. Özellikle aktarim kagitlari gibi çok sayida kayit ortami (P) kagit besleme ünitesinde (26) üst üste gelecek sekilde depolanir. Kagit besleme silindiri (27) Sekil 1'de saat yönünün tersine döndürülerek çalistirilir, en üst kayit ortami (P) bir çift direnç silindirinin (28) silindirleri arasinda ileri dogru beslenir.
Direnç silindiri çiftine (28) beslenen kayit ortami, dönerek isleyisini durduran söz konusu silindir çiftinin silindir nipinin pozisyonunda durur.
Renkli görüntünün orta aktarim kayisi (8) üzerindeki zamanlamasi ile senkronizasyon halinde direnç silindiri (28) çifti döndürülerek çalistirilir ve kayit ortami (P) ikinci aktarim nipine dogru aktarilir. Böylece, istenen renkli görüntü söz konusu kayit ortamina (P) aktarilir.
Ardindan, söz konusu renkli görüntünün ikinci aktarim nipi pozisyonunda üstüne aktarildigi kayit ortami sabit bir cihaz (20) pozisyonuna iletilir. Bu pozisyonda, yüzeyin üzerine aktarilan renkli görüntü ilgili yüzey bir sabitleme kayisi ve baski merdanesi tarafindan isi ve basinç uygulanarak kayit ortamina (P) sabitlenir.
Daha sonra söz konusu kayit ortami, bir çift çikartma merdanesi (29) arasindan geçer ve ardindan kayit ortami ilgili aparatin disina çikartilir.
Bir çift çikartma merdanesi (29) ile aparatin disina çikartilan kayit ortami (P), bir çikti görüntüsü olarak istif ünitesine (30) sirayla istiflenir.
Dolayisiyla görüntü olusturma aparatinda, görüntü olusturma islemleri dizisi tamamlanir.
Ardindan, söz konusu görüntü olusturma ünitesinde gelistirme cihazinin yapilandirmasi ve isletimi Sekil 2'ye referansla daha ayrintili sekilde açiklanacaktir.
Gelistirici cihaz (5Y), söz konusu isiga duyarli tambura (1Y) dönük bir gelistirme cihazi, gelistirme silindirine (51Y) dönük bir doktor biçagi, gelistirici depolama ünitelerinde yerlesik iki iletim vidasi (53Y) ve (54Y), gelistiricide bulunan toner yogunlugunu tespit etmeye yönelik yogunluk tespit sensörü (56Y) ve benzer parçalar içerir. Gelistirme silindiri (51Y) ilgili kismin içerisine sabitlenerek yerlestirilen bir miknatis, ilgili miknatisin etrafinda dönen bir manson ve benzer parçalarla yapilandirilir. Bir tasiyicidan olusan iki bilesenleri gelistirici (G) ve toner, gelistirici depolama ünitelerinde (53Y) ve (54Y) depolanmistir Gelistirici depolama ünitesi (54Y) ile, bu parçanin üzerinde olusan bir agiz vasitasiyla toner inisi aktarim yolu üzerinden iletisim kurulur.
Yukarida açiklanan yapilandirmaya sahip gelistirme cihazi (5Y), asagidaki gibi çalisir.
Gelistirme silindiri (51 Y) Sekil 2'deki ok yönünde döner. Gelistirme silindirinde (51Y) miknatisin olusturdugu manyetik alan ile desteklenen gelistirici (G), manson döndükçe gelistirme silindirini (51Y) hareket ettirir.
Gelistirme cihazinin (5Y) içinde bulunan gelistirici (G), söz konusu gelistiricide bulunan toner oraninin (toner yogunlugu) önceden belirlenen oran araliginda olmasini saglayacak sekilde ayarlanmistir. Özellikle, söz konusu gelistirme cihazinin (5Y) içerisinde bulunan toner tüketildikçe toner haznesinde (32Y) depolanan toner, toner besleme cihazi (60Y) vasitasiyla gelistirici depolama ünitesinin (54Y) içerisine beslenir (örnegin, bkz. Sekil 3). Toner besleme cihazinin yapilandirmasi ve çalisma sekli daha sonra detayli sekilde tarif edilecektir.
Ardindan, iki tasima vidasi tarafindan gelistirici (G) ile birlikte karistirilip çalkalanirken gelistirici depolama ünitesine (54Y) beslenen toner iki gelistirici depolama ünitesinden (53Y) ve (54Y) geçerek dolasir (Sekil 2'de belirtilen kagit düzlemine dik yönde hareket). Gelistiricideki (G) toner, sürtünmeli elektriklenme vasitasiyla tasiyicida emilir ve gelistirme silindirinde (51Y) olusan miknatis kuvvetiyle, tasiyiciyla birlikte gelistirme silindiri üzerinde (51Y) desteklenir.
Gelistirme silindiri (51Y) üzerinde desteklenen gelistirici (G) Sekil 2'de belirtilen ok yönünde aktarilir ve ardindan doktor biçaginin (52Y) pozisyonuna erisir. Gelistirme silindiri (51Y) üzerindeki gelistirici (G) bu pozisyonda uygun bir gelistirici miktarina göre ayarlanir ve ardindan isiga duyari tambura (1Y) dönük pozisyona (gelistirme alanina) kadar aktarilir. Ilgili gelistirme alani üzerinde olusan bir manyetik alan tarafindan söz konusu toner, isiga duyarli tamburdaki (1Y) gizli görüntüye emdirilir.
Ardindan, manson döndükçe, gelistirici silindiri (51Y) üzerinde kalan gelistirici (G) söz konusu gelistirici depolama ünitesinin (53Y) üzerine erisir ve bu pozisyonda gelistirme silindirini (51Y) birakir.
Daha sonra toner besleme cihazlari (60Y, GOM, 800 ve 60K) Sekil 3-5'e atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 3'e istinaden, aparat gövdesinin (100) toner haznesi saklama tonerler, sirali renklerdeki gelistirme cihazlarinda bulunan tonerler tüketildikçe toner renklerine yönelik olarak sirayla monte edilen (60Y, 60M, 600 ve 60K) toner besleme cihazlari vasitasiyla söz konusu gelistirme cihazlarinin içerisine dogru uygun olarak beslenir.
Dört toner besleme cihazi (60Y, 60M, 600 ve 60K) ve toner hazneleri (32Y, 32M, 320 ve 32K) (gelistirici hazneleri) neredeyse ayni yapilandirmaya sahiptir ancak görüntü olusturma isleminde kullanilan toner renkleri farklidir. Dolayisiyla toner besleme cihazlarina (60Y) ve sari renge karsilik gelen toner haznesine (32Y) odaklanilarak, kalan üç renge karsilik gelen toner besleme cihazlarinin (60M, 600, ve 60K) ve toner haznelerinin (32M, 320 ve 32K) açiklamalari hariç tutulacaktir.
Sekil 1'e istinaden aparat gövdesinin (100) ön kismina takilmis bir gövde kapaginin (gösterilmemistir) açik olmasi halinde (Sekil 1'de gösterilen kagit düzlemine dikey yöndeki ön yüz), söz konusu toner haznesi saklama ünitesi (70) (ekleme agzi 71) açikta birakilmistir. Toner haznelerinin (32Y, 32M, 320 ve 32K) (gelistirici hazneleri) boylamasina yönünün yatay bir yön oldugu durumda, ilgili aparat gövdesinin (100) ön kismina/ön kismindan toner haznelerini (32Y, 32M, 320 ve 32K) takma/sökme islemi gerçeklestirilir (tonerin boylamasina yönde takilip/söküldügü takma/sökme Sekil 4'te gösterildigi üzere, söz konusu toner hazneleri (32Y, 32M, 320 ve 32K), aparat gövdesinin (100) toner haznesi saklama ünitesine (70) monte edilir (Q oku yönünde hareket) ve montaj islemiyle baglantili olarak hareket eder, böylece bir toner bosaltma açikligi (W) (bosaltma açikligi) açilir ve söz konusu toner besleme cihazlarinin (60Y, GOM, 60C ve SOK) toner besleme agizlari (73w) ilgili toner bosaltma açikligina (W) baglanir.
Toner haznelerinde (32Y, 32M, 320 ve 32K) depolanan toner, ilgili toner bosaltma açikligindan (W) bosaltilir ve toner besleme cihazlarinin (GOY, 60M, 60C ve 60K) toner besleme agzi vasitasiyla toner tank ünitesinde (61Y) depolanir.
Sekil 3'te gösterilen sematik görünüme istinaden, ilgili toner haznesi 32Y, hemen hemen silindirik sekle sahip toner sisesi halinde bulunan ve bir dislinin (33c) ayrilmaz sekilde olustugu toner haznesi saklama ünitesinde (70) ve hazne gövdesinde (33Y) (sise gövdesi) genellikle dönmez halde tutulan bir kapak kismi içerir. Söz konusu hazne gövdesi 33Y, ilgili kapak kisminin (34Y) üzerinde nispeten döner sekilde tutulmakta olup, bir tahrik ünitesi (91) tarafindan Sekil 3'te belirtilen ok yönünde döndürülerek hareket ettirilir (bir tahrik motoru, bir tahrik dislisi (81) ve benzer parçalar).
Ilgili hazne gövdesi (33Y) döner ve toner haznesinin (32Y) içerisinde depolanan toner (toner gövdesi 33Y), sarmal sekildeki hazne gövdesinin (33Y) iç çevre yüzeyinde olusan bir çikintiya bagli olarak boylamasina yönde aktarilir (Sekil 3'te belirtilen soldan saga aktarim) ve toner, baslik kisminin (34Y) toner bosaltma agzindan bosaltilir. Yani, toner haznesinin (32Y) toner gövdesi (33Y), tahrik ünitesi (91) tarafindan uygun sekilde döndürülerek hareket ettirildiginde söz konusu toner uygun sekilde toner tank ünitesine (81 Y) beslenir. Ayrica her bir toner haznesinin (32Y, 32M, 32C ve 32K) kullanim ömrü sona erdiginde (depolanan toner hemen hemen tamamen tükendiginde ve bos hale geldiginde), yeni bir toner takilir. toner haznesi besleme ünitesini (70), toner tanki ünitesini (61Y), toner tasima vidasi (62Y) bir çalkalama elemani (65Y), bir toner bitis sensörü (66Y), tahrik ünitesi (91 ) ve benzer parçalari içerir.
Söz konusu toner tank ünitesi (61 Y) toner haznesinin (32Y) toner bosaltma açikliginin (W) altina yerlestirilmis olup, söz konusu toner haznesinin (32Y) toner bosaltma açikligindan bosaltilan toneri saklar.
Toner tank ünitesinin alt kismi (61Y) toner tasima vidasinin (62Y) yukari akinti kismina baglidir.
Toner tank ünitesinde (61Y) depolanan tonerin önceden belirlenen miktardan daha az olup olmadigini tespit eden toner bitis sensörü (66Y) toner tanki ünitesinin (61Y) duvar yüzeyine monte edilmistir (alttan itibaren önceden belirlenmis yükseklikteki pozisyonda). Piezoelektrikli sensör veya benzeri bir parça, toner bitis sensörü (66Y) olarak kullanilabilir. Kontrol ünitesi (90), toner bitis sensörü (66Y) araciligiyla toner tanki ünitesinde (61Y) depolanan tonerin önceden belirlenen bir miktardan daha az hale geldigini tespit ettiginde (toner ucu tespiti), tahrik ünitesi (91) söz konusu hazne gövdesini (33Y), toner haznesin (32Y) döndürerek tahrik eder, böylece toner, toner tank ünitesine (61Y) beslenir. Ayrica, böyle bir kontrol tekrar edilse dahi toner bitis sensörü (66Y) tarafindan toner ucu tespitinin yapilmamasi halinde, toner haznesinde (32Y) toner bulunmadigi algilanir ve aparat gövdesinin (100) ekran ünitesinde (gösterilmemistir) toner haznesinin (32Y) degistirilmesini hizlandirmaya yönelik bir mesaj görüntülenir. , Ayrica toner tank ünitesinde (61Y) depolanan tonerin topaklanmasini önleyen çalkalama elemani (65Y) toner tanki ünitesinin (61Y) merkez kismina monte edilmistir (toner bitis sensörüne (66Y) yakin konumda). (65Y) ilgili toner tank ünitesindeki (61Y) toneri çalkalamaya yönelik olarak bir milin üzerine monte edilmis olan ve Sekil 3'te belirtildigi üzere saat yönünde dönen bir esnek elemana sahiptir. Ayrica çalkalama elemaninin (65Y) esnek elemaninin ön ucu, toner bitis sensörünün tespit yüzeyine sürgülü kontak ile dönüs periyodunda temas eder, böylece tonerin, toner bitis sensörü (66Y) tespit yüzeyine sabitlenmesi ve dolayisiyla tespit dogruluk derecesinin azalmasi sorununu önler.
Gösterilmemis olmasina ragmen toner tasima vidasi (62Y), toner tanki ünitesinde (61Y) depolanan toneri yukari egimli olarak aktarir. Özellikle, söz konusu toner tasima vidasi (62Y) toner tank ünitesinin altindaki toneri 61Y (en alt nokta) gelistirime cihazinin (5Y) en üst kismina dogru lineer olarak tasir. Toner tasima vidasi (62Y) tarafindan tasinan toner, toner düsüsü tasima yolundan (64Y) geçerek kendi agirligiyla düser (örnegin bkz. Sekil 2) ve gelistirme cihazinin (5Y) içerisine beslenir (gelistirici depolama ünitesi 54Y).
Sekil 4'e istinaden, toner haznesi saklama ünitesi (70) temel olarak toner haznesinin (32Y) baslik kismini (34Y) tutmak için bir baslik alma kismi (73), bir toner haznesinin (32Y) hazne gövdesini (33Y) tutmak için bir sise alma kismi (72) (hazne gövdesi yatagi) ve bir toner haznesinin (32Y) montaj çalismasi sirasinda ekleme agzi olarak islev gören bir ekleme agzi (71) içerir.
Daha sonra toner haznesi saklama ünitesi (70) (sise alma kismi 72 ve baslik alma kismi 73) Sekil 6 ila 17'ye atifta bulunularak açiklanacaktir. Öncelikle Sekil 4-5'e istinaden yukarida açiklandigi üzere, sise alma kismi (72), baslik alma kismi (73) ve ekleme agzi (71) (Sekil 5'te gösterilmemistir) toner haznesi saklama ünitesinde (70) olusturulmustur.
Toner haznesi (32Y), boylamasina yönün yatay yön ve baslik kisminin (34Y) söz konusu hazne gövdesinin (33Y) basi durumunda bulundugu montaj yönü oldugu bir durumda tasima kismini (33d) tutan bir kullanici tarafindan toner haznesi saklama ünitesine (70) ekleme agzi (71) vasitasiyla monte edilir. Ekleme agzi (71) vasitasiyla doldurulan söz konusu toner haznesi (32Y), sise alma kisminin (72) sise alma yüzeyi (72a) üzerinde kayarken kullanici tarafindan baslik alma kismina (73) itilir (örnegin, bkz. Sekil 5, 6 ve 9). Sekil ö'ya istinaden, sise alma kisminda (72) her bir renge yönelik olarak sise alma yüzeyi (72a) olusur ve ilgili renklere karsilik gelen toner hazneleri (32Y, 32M, 320, ve 32K) yerlestirilir (beyaz ok yönünde yerlestirilir). Ayrica Sekil 8'e istinaden baslik renklere yönelik olusturulur ve ilgili renklere karsilik gelen toner hazneleri (32Y, 32M, 32C ve 32K) yerlestirilir (beyaz ok yönünde yerlestirilir). Bu pozisyonda baslik alma kismi döndürülmeyecek sekilde tutulur.
Sekil 5 ve 24 (A)'ya istinaden toner haznesi saklama ünitesinin (70) sise alma kisminda (72) sise alma yüzeyi (72a), durdurucu serbest birakmayi sikistirma kismi (72b) ve benzeri parçalar yerlestirilir.
Baslik alma kismi (72a), toner haznesini (32Y) takma/çikartma islemi sirasinda toner haznesinin (32Y) kayar yüzeyi olarak ve toner haznesi (32Y) tamamen ayarlandiktan sonra ise döndürülerek tahrik edilen hazne gövdesinin (33Y) tutma ünitesi olarak islev görür.
Sekil 5'e istinaden durdurucu serbest birakmayi sikistirma kismi (72b), sise alma yüzeyi (72a) üzerinde olusturulmus yamuk sekilli bir çubuktur (montaj yönündeki toner haznesinin (32Y) akis asagi tarafi). Sekil 24'e istinaden, durdurucuyu serbest birakmayi sikistirma kismi (72b) sürgü elemaninin (34d) durdurucuyu serbest birakma kismini (34d21) yukari iter ve durdurucu kismiyla (34d22) temas kismi (34n5) arasindaki temas durumunu, toner haznesinin (32Y) montaj islemi ile baglantili sekilde serbest birakir Sekil 14A, 148 ve 15'e istinaden, toner haznesi depolama ünitesinin (70) baslik alma kismina (73) bir ana referans pimi (73a), bir alt referans pimi (73b), bir baglantili yiv (73m), bir lateral yiv (73h), bir duvar kismi (739), bir açik delik (73f) ve benzeri parçalar yerlestirilir.
Konumlandirma pimleri olarak ana referans pimi (73a) ve alt referans pimi (73b), sirasiyla Sekil 20 ve 21'de gösterilen toner haznesinin (32Y) baslik kismina (34Y) ait ilk konumlandirma deligine (34a) ve ikinci konumlandirma deligine (34b) yerlestirilir. Baslik kisminin konumlandirilmasi (34Y), baslik alma kisminda (73) gerçeklestirilir.
Sekil 7'ye istinaden, ana referans pimi (73a) boylamasina yönde alt referans piminden (73b) daha uzun olacak sekilde yerlestirilir (taban kismi olan referans piminin pozisyonu, ayni düzlem yüzeyinde yerlestirilir). Ayrica, ana referans pimi (73a) konik biçimli bir ön uç kismina sahiptir. Dolayisiyla, toner haznesinin (32Y) boylamasina yönde baslik alma kismina (73) eklenmesi isleminde toner haznesi (32Y) baslik alma kismina (73) düzgün sekilde monte edilebilir.
Ayrica Sekil 14A, 148 ve 15'e istinaden, baglanilan kanal (73m) söz konusu baslik alma kisminin (73) iç duvari olup, ana referans piminin (73a) ön uç kismindan daha uzaktaki bir montaj yönünde bulunan yukari akinti tarafinda bir kanal seklinde olusturulan bir içbükey kisimdir. Toner haznesinin (32Y) baslik kisminin (34Y) üst dis çevresinde boylamasina yönde uzayacak sekilde olusturulan ve daha sonra açiklanacak olan kilavuz ray (34e) kismi, ana referans pimi (73a), konumlandirma deligine (34a) yerlestirilmeden önce baglantili kanala (73m) yerlestirilir.
Sekil 12 ve 15'e istinaden, lateral kanal (73h) boylamasina yönde uzayacak sekilde olusturularak baslik alma kisminin (73) dis çevresine dogru ilerleyen lateral kanal, sol-sag yönde simetrik iliskiye sahip olacak sekilde baslik alma kisminin (73) her iki tarafinda da olusur. Ayrica, Sekil 12 ve 13'e istinaden üstten bakildiginda hemen hemen bes köseli bir sekle sahip baslik kismi sikistirma elemanlari (73r) ile boylamasina yönde bakildiginda ayni sekle sahip kanal kismi 73r1 (lateral kanala bagli sekilde olusturulmus) sol-sag yönde simetrik bir iliskiye sahip olacak sekilde baslik alma kisminin (73) dis çevre tarafina yerlestirilmistir.
Baslik kismi sikistirma elemani (73r) baslik alma kismindan (73) farkli olan bir baslik alma kisminin (73) dis çevre yüzeyinde olusturulmus bir çentige oturtulur, bu kismin yukarisina bir silindir ekseni ortalayacak sekilde yerlestirilen bir burgu yay (93) ile lateral kanalin (73h) yan tarafina karsi sikistirilir. Sonuç olarak, söz konusu lateral kanal (73h) ilgili baslik bölümü sikistirma elemaninin (73r) kanal kismina (73r1) baglanir ve görünürde bir çift derin sol ve sag kanal kismi olusur.
Toner haznesinin (32Y) takilmasi veya çikartilmasi halinde baslik kisminda (34Y) olusan lateral çikinti, yukarida belirtilen derin yiv kisminin (yiv kisminin (73r1) lateral yivle (73h) bütünleyioi sekilde olustugu kisim) içinde bulunan burgu helezon yay (93) tarafindan baslik kismi sikistirma elemanini (73r) iterek içinden geçer. Dolayisiyla, toner haznesini (32Y) görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) takan/çikartan kullanici (baslik alma kismi 73) takma/çikartma islemi ile senkronize sekilde tik sesi duyabilir ve toner haznesinin (32Y) takma/çikartma islemini uygun olmayan hiza kiyasla optimum hizda (ivmelenme) gerçeklestirebilir.
Sekil 14A ve 15'e istinaden baslik alma kisminin iç yan duvar yüzeyinde (aparat yönünde iç kisminda dikey yönde yükselen duvar yüzeyi), eliptik bir delikle dikey yönde uzayan bir kare, deligin kenar hatlarinin birbirine baglanmasi ve üst üste bindirilmesi yoluyla elde edilen sekle sahip açik delik (73f) olusur. Açik delikten (73f) geçerek baslik alma kisminin iç duvarina daha sonra açiklanacak bir konnektör (73e) (örnegin bkz. Sekil 16) monte edilmistir. Toner haznesi (32Y) baslik alma kismina (73) (aparat gövdesi 100) monte edildiginde, konnektör (73e) yüzeyi baslik kisminin ön ucuna (34Y) yerlestirilmis bir tanimlama (ID) çipine (35) temas eder ve böylece söz konusu tanimlama çipi (35) ile aparat gövdesi (100) (kontrol ünitesi 90) arasinda bilgi iletisimi gerçeklestirilebilir.
Toner haznesi depolama ünitesinin (70) baslik alma kismi (73) üzerindeki söz konusu konnektörün (73e) montaj sekli asagida açiklanacaktir.
Dört konnektör (73e) sirasiyla sari, macenta, açik mavi ve siyah renklere sahip toner haznelerine (32Y, 32M, 320 ve 32K) karsilik gelen baslik alma kisimlarina (73) yerlestirilir. Sekil 8'e istinaden, dört konnektör(73e) sirayla tek bir ortak dikdörtgen elektronik alt tabakaya (95) yerlestirilir. Özellikle, ortak elektronik ait tabakada (95) olusmus bir delige (gösterilmemistir) konnektörün (73) alt kisminda olusturulan ve esneyerek kilitlenen (73e4) bir parça takilarak, söz konusu konnektör (73e) ortak elektronik ait tabakaya (95) takilir.
Ayrica Sekil 8 ve 17'ye istinaden dört konnektörün (73e) baglandigi ortak elektronik ait tabaka (95), dört konnektörün (73e) sirasiyla açik deliklerden (73f) geçirilerek baslik alma kisminin içerisine yerlestirildigi durumda dört baslik alma kisminin (73K, 73C, ?BM ve 73Y) düzenlenme yönünde monte edilir ve sabitlenir. Özel olarak dört vida (99) dört baslik alma kisminin (73K, 73C, 73M ve 73Y) dis duvar kisimlarinin altinda açilmis disi vida kisimlarina (73x) ve ortak elektronik alt tabakada (95) olusturulmus deliklerden geçirilerek vidalanir, söz konusu ortak elektronik alt tabaka (95) disaridan baslik alma kismina vidalanarak takilir.
Söz konusu konnektörün (73e) yapilandirmasi ve isleyisi asagida açiklanacaktir.
Sekil 16'ya istinaden, konnektör (73e) bir konnektör gövdesi (73e1), dört adet gövde tarafi uç (73e2), iki adet konumlandirma pimi (73e3) (çikintili konumlandirma kisimlari) ve benzer parçalar içerir. Konnektörün (73e) dört adet gövde tarafi uç (73e2) sirasiyla düz (veya lineer) metalik elemanlar içerir, bir tarafi sabit uç, diger tarafi ise açik uçlu olup, söz konusu uçlar ilgili konnektör gövdesine (73e1) sabitlenmistir. Dört adet gövde tarafi uçta (73e2) diger uç kisimdaki tanimlama çipine (35) dogru kivrilan kivrimli kisimlara sahiptir (metal plaka seklinde bir metal takviyeye (35a) temas noktalari haline gelen kisimlar). Baslik kisminin (34Y) söz konusu baslik alma kismina (73) montaj islemi ile gövde tarafi ucun (73e2) kivrimli kismi Sekil 16'da gösterilen a - X yönünde degistirilir ve Sekil 29'da gösterildigi üzere baslik kismina (34Y) yerlestirilmis tanimlama çipinin (35) metal takviyesi (35a) üzerindeki temas basinci yavas yavas artirilirken söz konusu kivrimli kisim, boylamsal yöndeki merkez kisimdan gelerek sola dogru kayar (görünen ilk 81 hattina yakin konumda).
Sekil 16'da gösterildigi üzere, konumlandirma piminin (73e3) ön uç kismi konik sekle sahip oldugundan tanimlama çipinin (35) disine kolaylikla takilabilir. monte edildigi açik deligin (73f) alt kismini ve yari kismini çevrelemek üzere bir duvar kismi (739) monte edilmistir. Ilgili toner, toner haznesine ait (32Y) toner bosaltma açikliginin (W) kenarindan disari saçilmis olsa bile saçilan toner olusturulan duvar kismi (739) tarafindan bloke edildigi için dogrudan konnektöre (73e) ve tanimlama çipine (35) yapisma ihtimali düsüktür. Dolayisiyla, konnektör (73e) (gövde tarafi uç 73e2) ile söz konusu tanimlama çipi (35) (metal takviye 35a) arasinda dagilan tonerin neden oldugu temas arizasi (iletisim arizasi) önlenebilir. saklama cihazi) ile aparat gövdesinin (100) konnektörü arasinda gerekli bilgi alisverisi yapilir. Her iki taraf arasindaki bilgi alisverisi, imalat numarasi, imalat tarihi ve toner haznesinin veya tanimlama çipinin döngü tekrarlarinin sayisi, toner kapasitesi, lot numarasi, rengi ve imaj olusturma aparati gövdesinin (100) kullanim geçmisi gibi bilgilerden olusur. Tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi) maj olusturma aparatinin gövdesine (100) takilmadan önce elektronik bilgiler saklanir (veya aparat gövdesinden (100) alinan bilgiler cihaz takildiktan sonra saklanir). Tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi) daha sonra ayrintili sekilde açiklanacaktir. bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 18 - 20'ye istinaden, toner haznesi (32Y) baslica toner gövdesi (33Y) (sise gövdesi) ve toner gövdesinin basligina yerlestirilmis kapak kismindan (34 (sise kapagi) olusur. Ayrica, bilgi saklama cihazi veya benzeri olarak tanimlama çipi (35), ilgili toner haznesinin (32Y) kapak kismina (34Y) çikartilabilecek sekilde takilir.
Hazne gövdesinin (33Y) basliginda, hazne gövdesiyle (33Y) ve bir agizla (A) birlikte bütünsel olarak dönen disli (330) boylamasina yöndeki bir uç kisma takilmistir (Sekil 30'da sol-sag yönü) (örnegin, bkz. Sekil 19 ve ). Hazne gövdesinin (33Y) basligina yerlestirilmis agiz (A) (montaj çalismasi sirasinda ön taraf pozisyonu) ve hazne gövdesinde (33Y) saklanan toneri baslik kisminin (34Y) içine dogru bosaltir (bos alan, örnegin bkz. Sekil 30).
Ayrica söz konusu toner, imaj olusturma aparatinin gövde kisminda tüketildigi için hazne gövdesinin (33Y) iç kismindan kapak kisminin (34Y) içindeki bos alana toner aktarimi (hazne gövdesinin 33Y döndürülerek tahrik edilmesi) gerektigi gibi gerçeklestirilir.
Söz konusu disli (330) aparat gövdesinin (100) toner haznesi saklama ünitesinde (70) bulunan tahrik dislisiyle (81) iç içe geçer ve hazne gövdesini (33Y) döner bir mil üzerinde ortalayip döndürerek hareket ettirir. Özellikle söz konusu disli (330) daha sonra açiklanacak kapak kisminin (34Y) dis çevresel yüzeyinde bulunan çentikli delikten (34x) (örnegin bkz. Sekil 18) geçerek açiga çikar ve aparat gövdesinin (100) tahrik dislisiyle (81) Sekil 3 ile 21'de belirtilen yandan asagi dogru geçme pozisyonunda iç içe geçer. . Ayrica tahrik kuvveti tahrik dislisinden (81) ilgili disliye (330) aktarilir ve hazne gövdesi (33Y) Sekil 21'de gösterildigi üzere saat yönüne döner. Mevcut bulusa ait ilk ifadede tarif edildigi üzere söz konusu tahrik dislisi (81) ve ilgili disli (330) düz dislidir.
Sekil 18'e istinaden hazne gövdesinin (33Y) boylamasina yöndeki diger uç kismi üzerinde (montaj yönünde arka uç kisim) toner haznesini (32Y) takma/çikartma islemi yerine getirilirken kullanici tarafindan tutulan tasima kismi (33d) yerlestirilir. Ilgili kullanici, tasima kismini (33d) tutarken (toner haznesinin (32Y) Sekil 18'de belirtilen ok yönünde hareketi) söz konusu toner haznesini (32Y) imaj olusturma aparatina (100) monte eder.
Ayrica, hazne gövdesinin (33Y) dis çevresel yüzeyi üzerine sarmal çikinti (33b) (dis çevresel yüzey tarafindan görüntülenen sarmal kanal) meydana gelir. Söz konusu sarmal çikinti (33b), ilgili hazne gövdesini (33Y) önceden belirlenen yönde döndürerek hareket ettirir ve toneri agizdan (A) bosaltir. Yukarida belirtilen yapilandirmaya sahip hazne gövdesi (33Y) bu bölümün çevresel yüzeyi üzerine yerlestirilen disli (330).
Sekil 30'e istinaden mevcut bulusun ilk ifadesine göre söz konusu toner haznesinde (32Y), söz konusu hazne gövdesi (33Y) ile birlikte dönen çalkalama elemani (33f) Sekil 19'da gösterilen bir sise agzi kismina (33a) (agiz A) takilmistir.
Söz konusu çalkalama elemani (33f) baslik kisminin içerisindeki delikli alandan (34Y) hazne gövdesinin (33Y) içerisine uzayan mil benzeri bir elemandir. Çalkalama elemani (33f) söz konusu hazne gövdesiyle (33Y) birlikte döndügünden söz konusu tonerin agizdan (A) bosaltma verimi gelistirilir.
Sekil 19 ve 30'a istinaden her iki elemani da (33Y ve 34Y) birbirine baglamak için kapak kisminin (34Y) tirnakli kismina (34j) (örnegin bkz.
Sekil 21) baglantili kisim (33j) (flans kismi) hazne gövdesinin (33Y) dis çevresinin etrafinda bir tur atacak sekilde hazne gövdesi agzinin (A) etrafinda olusmustur. Yukarida açiklandigi üzere,hazne gövdesi (33Y) kapak bölümüne döner sekilde takilmistir.
Ayrica Sekil 19 ve 30'a istinaden, hazne gövdesinin (33Y) baslik kismi (33Yc) (dislinin yerlestirildigi (330) konumun yakininda), tonerin depolandigi depolama kisminin (33Ya) iç çapindan daha küçük bir iç çapa sahip olacak sekilde olusturulur (sarmal çikintinin (33b) olustugu konum). Hazne gövdesinde (33Y) iç çevre yüzeyinden çikarak ilgili iç kisma dogru girecek sekilde olusturulmus bir pompa kismi 33Yb (Sekil 20'de gösterilen alternatif bir uzun ve kisa kesikli çizgi ile daire içine alinmis kisim) baslik kismi (33Yc) ile depolama kismi (33Ya) arasina yerlestirilmistir. Hazne gövdesi (33Y) döndükçe sarmal çikinti (33b) yoluyla agza (A) aktarilan toner, pompalama kismi (33Yb) tarafindan ilgili basin (33Yc) küçük çapli kismina pompalanir. Ardindan, baslik kisminin (33Yc) küçük çapli ucuna pompalanan toner, çalkalama elemani (33f) tarafindan çalkalanirken agizdan (A) kapak kisminin (34Y) delikli alanina dogru bosaltilir.
Sekil 20 ila 23'e istinaden, tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi), sürgü elemani (34d), sürgü sizdirmazlik elemani (36) ve benzeri parçalar toner haznesinin (32Y) kapak kismina (34Y) monte edilmistir.
Sekil 22'ye istinaden, söz konusu sürgü kismi (34Y), dis çapin ve iç çapin hazne gövdesi (33Y) tarafindan sürgü elemani (34d) tarafina üç kademede azaldigi kabaca bir silindirik kismin (büyük çapli bir silindirik kisim (34Y1), orta çapli bir silindirik kisim (34Y2) ve küçük çapli bir silindirik kisim 34Y3) yatay yönde genisligi iki kademede azalan ve alt kisma yerlestirilmis bir kutu kismiyla (genis kutu kismi (34Y11), dar kutu kismi (34Y12) kombine edildigi bir yapiya sahiptir.
Büyük çapli silindirik kismi (34Y1), orta çapli silindirik kismi (34Y2), genis kutu kismini (34Y11) ve dar kutu kisminin bir bölümünü (34Y12) içeren yerlestirme kismi (342) (örnegin, bkz. Sekil 30) kapak kisminda (34Y) olusmustur. Hazne gövdesinin (33Y) baslik kismi (33Yc) ve pompa kisminin (33Yb) parçasi, yerlestirme kismina (342) yerlestirilir. Sekil 30'a istinaden, söz konusu yerlestirme kisminda (342) bulunan orta çaptaki silindirik kisim (34Y2), ilgili dislinin (330) uç çapindan daha küçük, hazne gövdesi (33Y) agzinin (A) dis çapindan ise daha büyük bir iç çapa (D) sahip olacak sekilde olusturulmustur. Ayrica, küçük çapli silindirik kisim (34Y3), orta çapli silindirik kismin (34Y2) iç çapindan ve agzin (A) dis çapindan daha küçük bir iç çapa (B) sahip olacak sekilde olusturulmustur.
Agiz çapinin neredeyse iç çapla (B) ayni oldugu dairesel bir kapak contasi (37) (elastik conta), çift tarafli bir bant vasitasiyla orta çapli silindirik kismi (34Y2) küçük çapli silindirik kisimla (34Y3) baglayan dairesel dikey duvar yüzeyine (hazne gövdesinin 33Y agiz (A) çevresine bakan yüzey) takilir. 30 hazne gövdesinin (33Y) baslik kismina ait (33Yc) agiz (A) kenarinin kapak contasina (37) temas ederek contaya oturacak sekilde yerlestirme kismina (372) yerlestirilir. Yukarida belirtilen yapilandirmaya göre disli parçasi (330) (çentikli delikten 34x disari çikan bir kismi hariç birakan kisim) seklinde bir fonksiyonel kisim ve kapak kismi (34Y) ile hazne gövdesi (33Y) arasindaki bir baglanti kismi daha büyük çapli silindirik kisim (34Y1) ile kapatilmistir. Bu nedenle, kullanicinin yalnizca toner haznesi (32) tutmasi halinde dahi fonksiyonel kisma temasi engellenebilir ve ve toner haznesine (32Y) beklenmedik bir harici kuvvet uygulansa (örnegin dikkatsizce çarpma) bile baglanti kismindan sizan toner azaltilabilir veya dislinin (330) dis yüzeyinin hasari hafifletilebilir. Ayrica, dairesel kapak contasinin (37) yüzeyi mükemmel sekilde kayma özelligine sahip ve elastik oldugundan hazne gövdesi (33Y) dairesel kapak contasina (37) geçerken dönse bile söz konusu hazne gövdesi (33Y) ile kapak kismi (34Y) arasinda olusan bosluk nedeniyle toner sizmaz. Kapak contasi (37) materyali olarak klasik yumusak poliüretan köpügün (PUR) aksine yüksek yogunluklu, ince ve tek tip bir mikro hücreli üretan tabakasi kullanilmistir. Sonuç olarak klasik PUR kullanilan durumla karsilastirildiginda söz konusu kapak contasinin (37) yerlesimi küçük olup, hazne gövdesi (33Y) ile kapak kismi (34Y) arasindaki sizdirmazlik özelligi uzun süre muhafaza edilebilir.
Sekil 23 ve 30'a istinaden, kapak kismina ait (34Y) küçük çapli silindirik kismin (34Y3) altinda konumlandirilan dar kutu kisminin (34Y12) içine hazne gövdesinin (33Y) agzindan (A) tahliye edilen toneri dikey yönde disaridaki hazneye bosaltmak (kendi agirligiyla düser) amaciyla altigen silindirik bir delige sahip toner düsme yolu (C) yerlestirilmistir. Toner düsme yolu (C) altigen kesitli önceden belirlenmis bir akis geçis alanina sahip olup, küçük çapli silindirik kismin (34Y3) içerisinde, alt bölümün çevre yüzeyini toner bosaltma agzina (W) (bosaltma agzi) baglar. Hazne gövdesinin (33Y) agiz alanindan (A) kapak kisminin (34Y) küçük çapli silindirik kesiminin içerisine bosaltilan toner kendi agirligiyla altigen silindirik sekilli toner düsme yolundan (C) düser ve ardindan toner bosaltma agzindan (W) disaridaki hazneye (toner tank kismi 61Y) düzgün bir sekilde bosaltilir.
Dar kutunun (34Y12) alt kisminda, toner haznesi saklama ünitesine (70) toner haznesi (32Y) takma/çikartma islemiyle baglantili olarak toner bosaltma agzinin (W) açilmasini/kapanmasini gerçeklestirmek için sürgü elemanin (34d) parçasi kaydirilarak hareket ettirilebilecek sekilde tutulmaktadir.
Sekil 22 ve 23'te söz konusu sürgü elemaninin (34d) toner bosaltma agzini (W) açmaya basladigi ve ardindan ilgili islemi tamamladigi bir görünüs verilmistir. Sekil 24(A) ila 24(C)'de islem zamaninda sürgü elemaninin (34d) (sürgü biçimini degistiren kisim 34d2) açilma islemini gösteren sematik görünüsler verilmistir. Ayrica Sekil 25 ve 26'da sürgü elemanini (34d) gösteren perspektif görünüsler verilmistir. Sekil 24(B) ve 24(C)'ye, Sekil 24(A)'da gösterilen kapak kismi (34Y), baslik alma kismi (73) ve sise alma kismi (72) kismen dahil edilmemistir.
Sekil 22 ila 26'ya istinaden, söz konusu sürgü elemani (34d) polistiren benzeri bir reçine maddeden olusmakta olup temel olarak plaka benzeri bir ana sürgü kismi (34d1) ve ana kapak kismina (34d1) çikinti yapan ve ana kapak kismindan (34d1) sürgü seklini degistiren daha ince ve elastik bir kisim (34d2) içerir.
Sekil 25 ve 26'ya istinaden sürgü elemaninin (34d) ana sürgü kisminin (34d1) her iki ucuna da sirasiyla her iki uç kisimda duran dikey duvar (34d13) (toner haznesinin 32Y montaj yönüne paralel sekilde uzayan dikey duvarlar) ve dikey duvarlardan (34d13) çikinti yapan çok sayida nesneye sahip bir sürgü kaydirici eleman (34d12) yerlestirilmistir. Sürgü kaydirici eleman (34d12) dikey duvarin (34d13) Iç yüzeyinden çikinti yapan bir kayar çikinti kismi (34d12a), dikey duvarin dis kismindan (34d13) çikinti yapan bir L-seklinde baglanmis bir çikintili kisim ve baglanmis çikintili kisim (34d12b) ile ayni dis yüzeyden çikinti yapmak üzere yerlestirilmis bir çift prizmatik kisim içermekte olup ana sürgü kisminin (34d1) gövdesinden genis kutu kismina (34Y11) uzar. Bu arada, sürgü kisminin (34Y) dar kutu bölümünde (34Y12) bir çubuk kullanilarak boylamasina yönde her iki yan duvarda da uzayan bir çift kayar kanal (34t) (örnegin, bkz. Sekil 23) olusturulmustur. Kayar çikintili kisim (34d12a), kayar kanala (34t) takilmis olup, dolayisiyla sürgü elemaninin (34d) ana sürgü kismi (34d1), sürgü kisminda (34Y) kayarak hareket edebilecek sekilde desteklenmistir.
Ayrica, sürgü contasi (36) bir sizdirmazlik elemani olarak ana sürgü kisminin (34d1) üst yüzeyine (toner bosaltma agzina (W) dönük yüzey) yapisir. Sürgü contasi (36) ince ve dikdörtgen seklinde elastik bir conta olup, kapak contasina (37) benzer olarak yüzeyin kayma özelligi ve elastikligi açisindan yüksek yogunluklu ve mikro hücreli üretan plaka kullanilmistir. Bu nedenle sürgü elemaninin (34d) açilma/kapanma islemitekrarlansa dahi toner bosaltma agzinin (W) sizdirmazlik karakteristigi, sürgü elemaninin (34d) toner bosaltma agzini (W) kapattigi durumlarda saglanabilir.
Sürgü kaydirici elemanin (34d12) kayarak çikinti yapan kismi (34d12) dar kutu kisminin (34Y12) kaydirma kanalina (34t) takilir (kapak kismi 34Y). Ayrica bu durumda sürgü contasi (36) dar kutu kisminin (34Y12) altigen toner bosaltma agzinin (W) bir kenarindan asagi yönde çikinti yapan altigen ring seklinde bir çikinti (34r) (örnegin bkz. Sekil 23) ile ana sürgü kismi (34d1) arasina sikisir ve söz konusu sürgü contasi hafif basinçli hale gelir. Bu durumda sürgü elemani (34d) kayar kanal (34t) boyunca hareke eder ve böylece ana sürgü kismi (34d1) toner sizintisini bastirirken toner bosaltma agzini (W) açar veya kapatir. Ilaveten ana sürgü kisminin (34d1) (sürgü elemani 34d) toner bosaltma agzini (W) kapattigi durumda, ana sürgü kismi (34d1) ile toner bosaltma agzi (W) arasinda toner sizintisi önlenir. Özellikle, sürgü elemani (34d) toner bosaltma agzini (W) açmak için kapak kismindan (34) hazne gövdesine (33Y) nispeten boylamsal yönde (Sekil 30'da gösterildigi gibi sola hareket), toner bosaltma agzini (W) kapatmak için ise hazne gövdesi (33Y) tarafindan kapak kismina (34) hareket eder (Sekil 30'da gösterildigi gibi saga hareket). Sürgü elemanini (34d) açma/kapatma islemi (toner bosaltma agzini W açma/kapatma islemi) toner haznesinin (32Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) takilmasi/çikartilmasi islemine bagli olarak gerçeklestirilir.
Sekil 25 ve 26'ya istinaden, sürgü elemaninin (34d) sürgü biçimini degistiren (34d2) kismi ana sürgü kismiyla (34d1) entegre sekilde ve yukarida belirtildigi üzere ana sürgü kisminin(34d1) kartindan daha ince bir kart üzerinde olusturulmustur. Sürgü biçimini degistiren kisim (34d2) baslica hazne gövdesinde (33Y) ana sürgü kismini (34d1) uç yüzeyinden çikinti yapan iki adet ince-uzun ve düz plaka kisim (34d23) ve iki adet düz plaka kismini ön uç kisimlarin (serbest uçlar) yakinlarinda birbirine baglamak için boylamasina dikey (ortogonal) yönde uzayan plaka benzeri (34d24) eleman içerir. Sürgü biçimini degistiren kisim (34d2) ana sürgü kismini (34d1) referans noktasi olarak belirleyip dikey yönde sabit uçtan (baglanti parçasi) elastik olarak biçim degistirecek sekilde yerlestirilmistir. Iki düz plaka kisminin (34d23) ön uç kisimlarinda (serbest uçlar) daha sonra açiklanacak olan toner bosaltma agzinin (W) dikkatsiz sekilde açilmasini engellemek üzere sürgü elemanini (34d) sabitlemek için durdurucu parçalar (34d22) yerlestirilmistir. Plaka benzeri elemanin (34d24) alt kismina, asagi dogru dikey yönde dag seklinde çikinti yapan ve daha sonra açiklanacak baslik alma kisminin (73) durdurucu serbest birakmayi sikistirma kismi (72b) ile birlikte sürgü elemaninin (34d) baglanti elemanini serbest birakan egimli bir çikinti seklindeki (üçgen kesit alan) durdurucu serbest birakma kismi yerlestirilmistir.
Sekil 22 ve 23'e istinaden kapak kisminin (34Y) büyük çapli silindirik kisminin (34Y1) altinda konumlandirilmis genis kutu kisminda (34Y11) sürgü açildigi zaman sürgü biçimini degistirici kismi (34d2) saklayan bir sürgü saklama kismi (34n) olusturulmustur. Genis kutu kisminin (34Y11) dört tarafinda boylamasina yönde birbirine dönük iki yan yüzey (Sekil 22'de ok yönünde) açik sekildedir. Özellikle, toner bosaltma agzi (W) tarafinda olusan yan yüzeyde alt tarafin her iki yaninda da duvar yüzeyinin bir kismi olusur ancak bu kisim büyük oranda yatay yönde uzayan bir agiz (34n1) gibi isler. Söz konusu agiz (34n1) genis kutu kisminin (34Y11) toner bosaltma agzinda (W) bulunan yan yüzeyin ve alt yüzeyin kesilecegi sekilde olusturulmustur. Agzin (34n1) kenar kisimlari boyunca dikey yönde genis kutu kisminin (34Y11) alt yüzeyine dayanarak duracak sekilde olusturulan kenar kismi temas kismi (34n5) haline gelir.
Sürgü biçimini degistiren kismin (34d2) durdurucu kismi (34d22), agiz tarafinda sürgü biçimini degistiren kismin (34d2) en uç kisminda olusan bir duvar kismidir (sürgü biçimini degistiren kismin 34d2 ana sürgü kismindan 34d1 uzaktaki ön ucu) (Sekil 24'te sol tarafa). Sürgü biçimini degistiren kismin (34d2) durdurucu kismi (34d22) söz konusu temas kismina (34n5) temas eder ve böylece sürgü elemaninin (34d) toner bosaltma agzinin (W) kapali oldugu durumdan açik oldugu duruma gerçeklestirdigi hareketi kisitlar. Yani, sürgü elemaninin (34d) durdurucu kismi (34d22) temas kismina (34n5) temas ettiginden toner haznesi (32Y) ayrik bir haldeyken sürgü elemaninin (34d) kendi kendine açilma yönünde hareket etmez ve dolayisiyla toner bosaltma agzini (W) açmaz.
Bu arada, durdurucu serbest birakma kismi (34d21) toner haznesinin (32Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) monte edilmesi sirasinda sise alma kismina (72) yerlestirilen durdurucu serbest birakmayi sikistirma kismina (72b) (örnegin bkz. Sekil 5 ve 24) temas eder ve durdurucu serbest birakmayi sikistirma kismi (72b) tarafindan yukari itilir. Ardindan sürgü biçimini degistiren kisim (34d2) elastik olarak yukari dogru biçim degistirir ve durdurucu kismi (34d22) da yukari dogru çikar.
Sonuç olarak durdurucu kismi (34d22) ile temas kismi (34n5) arasindaki temas durumu ortadan kalkar ve böylece sürgü elemani (34d) nispeten açilma yönüne dogru hareket edebilir.
Sürgü elemaninin (34d), toner haznesinin (32Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) montaji ile baglantili olarak çalistirilmasi Sekil 24(A) ve 24(C)'ye referansla detayli olarak asagida açiklanacaktir. Söz konusu sürgü elemaninin (34d) Sekil 24(A) ve 24(C)'de gösterilen pozisyonu yine söz konusu sürgü elemaninin (34d) Sekil 22 ve 23'te belirtilen pozisyonuna karsilik gelir.
Sekil 24'te gösterildigi üzere, toner haznesinin (32Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) montaj islemi (Sekil 24'te gösterildigi üzere sol yönde hareket) baslar ve sürgü elemaninin (34d) durdurucuyu serbest birakma kismi (34d21)sise alma kismina (72) yerlestirilen durdurucuyu serbest birakmayi sikistirma kisminin (72b) (örnegin ayrica bkz. Sekil 5) konumuna erismediginde söz konusu sürgü elemaninin (34d) durdurucu kismi (34d22) temas kismina (34n5) temas eder ve böylece sürgü elemaninin (34d) açilma yönündeki hareketi kisitlanir. Ayrica, durdurucuyu serbest birakmayi sikistirma kisminin (72b) yakinindaki baslik alma kisminda (73) bulunan sise alma kisminin 72) üst yüzüne sürgü elemaninin (34d) alt yüzünü ovalamak ve kirini gidermek için bir firça (72f) yerlestirilmistir. Özellikle söz konusu firça (72f), toner haznesinin (32Y) takilma/sökülme islemi sirasinda sürgü elemaninin (34d) alt yüzeyine yapismis uçusan tonerin temizlenmesinde etkilidir.
Burada toner haznesinin (32Y) montaj islemi Sekil 24(B)'de gösterildigi gibi devam ederken, durdurucuyu serbest birakma kismi (34d21), durdurucuyu serbest birakmayi sikistirma kismi (72b) tarafindan ittirilir ve böylece sürgü biçimini degistirme kismi (34d2) referans noktasi olan baglanti pozisyonundan elastik olarak sekil degistirir (alternatif bir uzun- kisa kesikli çizgi ile daire içine alinan kisim). Sonuç olarak durdurucu kismi (34d22) ile temas kismi (34n5) arasindaki temas durumu ortadan kalkar ve böylece sürgü elemani (34d) nispeten açilma yönüne dogru hareket edebilir.
Daha sonra sürgü kismi (34d), baslik alma kisminin (73) toner besleme agzinin (73w) çevresinde olusan duvar kismina temas eder (çizimlerde pozisyonu" olarak belirtilen kisim) ve böylece toner haznesi saklama ünitesindeki (70) hareket (baslik alma kismi 73) kisitlanir (sürgü kismi 34d tamamen boylamasina yönde hareket etmez). . Ancak, toner haznesinin (32Y) montaj yönündeki hareketi gerçeklestiginden söz konusu sürgü elemani (34d) toner bosaltma agzina (W) bagli sekilde açilma yönünde hareket eder. Yani Sekil 24(C)'de gösterildigi üzere sürgü elemani (34d) kismen hazne gövdesi (33Y) tarafina hareket eder ve böylece sürgü biçimini degistirme kismi (34d2) sürgü saklama kisminda (34n) saklanir. Sonuç olarak toner bosaltma agzinin (W) açilisi, sürgü elemaninin (34d) açilis yönünde hareketi ile tamamlanir. Ayrica toner bosaltma agzi (W) baslik alma kisminin 73) toner besleme agzina (73w) üst üste gelecek sekilde takilir ve toner haznesinden (32Y) çikarak toner besleme cihazina giren entegre toner besleme kanali olusur. Burada sürgü elemaninin (34d) durdurucuyu serbest birakma kismi (32d21) kapak saklama kismina (34n) ait agzin uzantisi halindeki bir çentikte (34n6) saklanir (örnegin, bkz. Sekil 22 ve 23) Dolayisiyla, sürgü saklama kisminda (34n) saklanan sürgü biçimini degistirme kisminin (34d2) durdurucuyu serbest birakma kismi (34d21) ile sürgü saklama kismi (34n) arasindaki temasa bagli olarak büyük oranda elastik sekilde biçim degistirerek muhafaza edilmesi sorununun önlenmesi mümkündür Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun ilk ifadesine göre söz konusu toner haznesinde (32Y), referans noktasi olarak ana sürgü kismiyla (34d1) baglanti pozisyonundan elastik olarak biçim degistirmis sürgü biçim degistirme kismi (34d2) sürgü elemanina (34d) yerlestirilmis olup, sürgü elemaninin (34d) açilma yönündeki hareketini kisitlayan durdurucu kisim (34d22) ile durdurucu kismi (34d22) serbest birakan durdurucuyu serbest birakma kismi 834d21) söz konusu sürgü biçimini degistirme kismina (34d2) yerlestirilmistir. Dolayisiyla toner haznesinin (34Y) çikarildigi durumda söz konusu sürgü elemani (34d) toner bosaltma agzini (W) istedigi gibi açmamakta olup, yalnizca toner haznesi (32Y) görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) göre ayarlandiginda sürgü elemani (34d) söz konusu toner bosaltma agzini (W) ilgili montaj islemine bagli olarak açar.
Sürgü açma/kapama islemi ile ilgili L-seklinde bagli çikinti kisminin çalismasi asagida belirtilecektir.
Sekil 25'te gösterildigi üzere L-seklinde bagli çikinti kisimlari (34d12b) sirasiyla ana sürgü kisminin (34d1) her iki yan ucunda da olusmustur. Bu arada 2011-9782 no.lu Japon Patent Basvurusuna ait çizimlerde gösterildigi için burada gösterilmemis olsa da baslik alma kisminin 73) iç alt yüzeyinde bir çift bagli çikintili kisma (34d12b) dönük sekilde bir çift hizlandirici eleman monte edilmistir. Hizlandirici eleman çifti, birbirine simetrik bir sekil olusturan L-sekilli bir kol olup (dönme merkezi haline gelen bir mil, L seklinde kivrilmis kismin yakininda sekillenmistir) bu kismin bir tarafi bir burgu yay ile sikistirilmistir. Toner haznesi (32Y) (kapak kismi 34Y) baslik alma kismina (73) monte edildiyse, sikistirma elemaninin diger ucunun kol kismi takili çikintili kisma (34d12b) takilmis olup, sürgü elemaninin (34d) açik oldugu yöne karsi yönde sikistirma kuvveti uygular. Kullanici, toner haznesini (32Y) yukarida belirtilen sikistirma elemani tarafindan uygulanan sikistirma kuvvetinden daha büyük bir kuvvetle iter ve sürgü elemaninin (34d) açilisi hizli bir sekilde gerçeklestirilir. Sonuç olarak toner bosaltma agzinin (W), baslik alma kisminin (73) toner besleme agziyla eslesmedigi bir durum yalnizca anlik olarak meydana gelir ve toner bosaltma agziyla (W) toner besleme agzi (73w) arasindaki toner sizintisi önlenebilir.
Diger taraftan toner haznesi (32Y) (kapak kismi 34Y) baslik alma kismindan (73) çikartildiginda sikistirma elemaninin kol kismi montaj yönünde takili çikintili kismi (34d12b) ittirmek üzere sikistirilir. Kullanici, toner haznesini (32Y) sikistirma elemaninin sikistirma kuvvetinden fazla bir kuvvetle toner haznesini çekmeyi denediginde sürgü elemaninin (34d) kapanmasi hizla tamamlanir. Sonuç olarak, açilma isleminin zamanina benzer sekilde toner bosaltma agzi (W) ile toner besleme agzi (73w) arasinda toner sizintisi önlenebilir.
Sekil 20, 21 ve 30'a istinaden, kapak kisminin (34Y) üst tarafinda (tavan kisminda) boylamasina yönde dikey (ortogonal) haldeki kapak kisminin (34Y) uç yüzeyinden boylamasina yönde uzayan ilk konumlandirma deligi (34a) olusur. Ilk konumlandirma deligi (34a) görüntü olusturma aparatinin gövdesinde (100) kapak kisminin (34Y) ana konumlandirma referansi haline gelir. Özellikle baslik alma kisminin (73) konumlandirma pimi olarak ana referans pimi (73a) ( örnegin bkz. Sekil 14A, 148 ve 17) toner haznesinin (32Y) toner saklama ünitesine (70) boylamasina yönde montaj islemi ile baglantili olarak baslik alma kisminin (34Y) ikinci konumlandirma deligine takilir.
Kapak kisminin (34Y) alt tarafinda (alt kisim), boylamasina yöne dik (ortogonal) sekilde kapak kisminin (34Y) boylamasina yönünde çikinti yapan ikinci konumlandirma deligi (34b), toner bosaltma agzinin (W) pozisyonuna erisemeyecek sekilde olusur. Ikinci konumlandirma deligi (34b) görüntü olusturma aparatinin gövdesinde (100) kapak kisminin (34Y) alt konumlandirma referansi haline gelir. Özellikle baslik alma kisminin (73) konumlandirma pimi olarak alt referans pimi (73a) ( örnegin bkz. Sekil 14A, 148 ve 17) toner haznesinin (32Y) toner saklama ünitesine (70) boylamasina yönde montaj islemi ile baglantili olarak baslik alma kisminin (34Y) ikinci konumlandirma deligine takilir. Ayrica, Sekil 21'de belirtildigi üzere ikinci konumlandirma deligi (34b) dikey yönün boylamasina yön oldugu bir dikdörtgen (oblong) deliktir (bu "boylamasina yön" diger kisimlarda açiklanan toner haznesinin (32Y) "boylamasina yönünden" farkli bir anlama sahiptir).
Kapak kisminin 34Y) toner saklama ünitesinde (70) konumlandirilmasi yukarida belirtilen yapilandirmaya sahip iki konumlandirma deligi (34a) Sekil 30'a istinaden, ilk konumlandirma deliginin (34a) derinligi ikinci konumlandirma deliginin (34b) derinliginden daha büyük olacak sekilde ayarlanmistir. Boylamasina yöndeki ana referans piminin (73a) uzunlugu, boylamasina yönde alt referans piminin (73b) uzunlugundan daha büyük olacak sekilde ayarlanmistir. Toner haznesinin (32Y), toner haznesi saklama ünitesine (70) (baslik alma kismi 73) boylamasina yönde monte edilmesi sirasinda, ana referans pimi (73a) ana konumlandirma referansi olan ilk konumlandirma deligine (34a) oturmaya baslar ve ardindan alt referans pimi (34b) alt konumlandirma referansi olan ikinci konumlandirma deligine (34b) oturmaya baslar, böylece toner haznesi (32Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) düzgün sekilde monte edilebilir (baslik alma kismi 73). Ayrica boylamasina yönde uzun olan ilk konumlandirma deligi (34a) kapak kisminin (34Y) tavan bölümüne yerlestirildigi için (tonere gömülmemis kisim), bu durumun kapak kisminin (34Y) iç kisminin aktarim özelligine (akis özelligi) etkisi yoktur. Boylamasina yönde kisa olan ikinci konumlandirma deligi (34b) kapak kisminin (34Y) altinda olusur ancak kapak kisminin (34Y) uç yüzeyinden toner bosaltma agzinin (W) ilgili pozisyonuna kadar küçük bir alan kullanarak yerlestirilebildiginden ait konumlandirma referansi gibi bir islevi geregi gibi yerine getirebilir..
Sekil 20'ye istinaden söz konusu kapak kisminin (34Y) ilk konumlandirma deliginin (34a) üstündeki kapak kisminin (34Y) dis çevresi üzerinde ilk konumlandirma deliginin (34a) eksenel yönünde uzayan bir kilavuz ray kismi (34e) olusur. Söz konusu kilavuz rayi kismi (349) simetrik olacak kapak kisminin (34Y) dis çevresel yüzeyinden yukari yönde, boylamasina yöne dikey (ortogonal) yönde enine kesit görüntülendiginde (Sekil 21'deki bir ön görünüme paralel bir enine kesit) ilk konumlandirma deliginin (34a) merkezinden geçtigi varsayilan bir çizgiye dogru çikinti yapar ve boylamasina yönde uzar (Sekil 21'de gösterilen kagit düzlemi).
Ana referans pimi (73a), ilgili konumlandirma deligine (34a) yerlestirilmeden önce söz konusu kilavuz rayi kismi (34e) ana referans piminin (73a) üzerinde baslik alma kisminin (73) iç duvarinda kanal seklinde olusan temasli kanala, ana referans piminin (73a) ön uç kismindan daha uzak bir montaj yönünde yukari akis tarafindan yerlestirilir ve söz konusu görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) (baslik alma kismi 73) montaj hareketi sirasinda boylamasina yatay yönde dikey (ortogonal) durumdaki kapak kisminin (34Y) konumunu kisitlar. ilaveten, kilavuz rayi kisminin (34e) ön ucunda ilk konumlandirma deliginin (34a) uç yüzeyinden kismen çikinti yapan kisim (34e1) olusur. Çikintili kisim, Sekil 20'de gösterildigi gibi konik seklinde olusmustur. Söz konusu kilavuz ray kismi (34e) baslik alma kisminin (73) üzerinde olusan temasli kanallara (73m) girer ve böylece söz konusu kapak kismi (34Y) ilgili baslik alma kisminin (73) içerisine yönlendirilir. Dolayisiyla ilk konumlandirma deligi (34a) ana referans pimine (73a) takilmadan önce söz konusu kapak kismi (34Y), baslik alma kismina (73) monte edildiginde ilk konumlandirma deliginde (34a) konik çikintili kisim (34e1) temasli kanala (73m) takilir.
Sekil 20 ve 21'e istinaden, söz konusu kapak kisminin (34Y) görüntü olusturma aparatinda (100) (baslik alma kismi 73) dönüs yönünde durusunu kisitlamak için lateral çikintilar (340) sirasiyla kapak kisminin (34Y) her iki yaninda da olusturulmustur. Lateral çikintilar (34c), boylamasina yönde (Sekil 21'de gösterildigi üzere kagit düzlemine dikey yönde) dikey (ortogonal) kesit seklinde görüntülendiginde ilk konumlandirma deliginin (34a) merkezini ikinci konumlandirma deliginin (34b) merkezine bagladigi varsayilan bir hat segmentinin merkezinden geçen ve varsayilan bir kanala yerlestirilecek kapak kisminin (34Y) dis çevresel yüzeyinden yatay yönde her iki yana dogru çikinti yapar. Iki lateral çikinti da (340) baslik alma kisminda (73) kapak kismi sikistirma elemani (73r) tarafindan bastirildigi yönün tersi yönde bastirilirken örnegin Sekil 12'de gösterilen lateral kanala (73h) ve kanal kismina (73r1) baglanir. Dolayisiyla, kapak kisminin (34Y) baslik alma kismina (73) monte edildigi durumda dönme yönünde kapak kisminin (34Y) konumu kisitlanirken, söz konusu kapak kismi (34Y) ilgili baslik alma kismina (73) takilir veya bu kisimdan çikartilir.
Daha ayrintili sekilde lateral çikintidaki (340) ön uç boylamasina yönde (montaj yönünde) Sekil 20'de gösterildigi gibi konik seklinde olusmustur.
Burada söz konusu kapak kismi (34Y) baslik alma kismina (73) monte edildiginde, kilavuz ray kismi (34e) öncelikle temasli kanala (73m) takilir ve ardindan konik ön uca sahip iki lateral çikinti (340) lateral kanallara (73h) ve kanal kisimlarina (73r1) takilir. Böylece, söz konusu kapak kismi (34Y), kapak kismi pozisyonunun yüksek düzeyde kesinlikle kisitlandigi durumda baslik alma kismina (73) düzgün sekilde monte edilir.
Sekil 20 ve 21'e istinaden söz konusu kapak kisminin (34Y) ait bölümünün her iki ucuna da toner haznesinin (32Y) uyumsuzlugunu giderecek sekilde disbükey kisimlar (349 ve 34h) yerlestirilmistir. Detayli olarak, disbükey kisimlar (349) ve (34h) yukari dogru çikinti yapacak sekilde kapak kisminin (34Y) altindan lateral olarak uzayan plaka benzeri biçak elemaninin üst yüzeyine yerlestirilmistir. Söz konusu toner haznesinin (32Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) montaji dogru yapildiginda (toner haznesi 34Y toner haznesi saklama ünitesine 70 dogru pozisyonda monte edildiginde) disbükey kisimlar (349 ve 34h) Sekil 9'da belirtilen baglanti kismina (72m) (toner haznesi saklama ünitesinin 70 sise alma kisminda 70 olusturulan) takilmak üzere yapilandirilir.
Gösterilmemis olsa dahi özellikle söz konusu disbükey kisimlar (349 ve 34h) toner haznesinde (hazne gövdesi) depolanan tonerin rengine bagli olarak farkli pozisyonlarda yerlestirilir. Detayli olarak, toner haznesi (32Y) söz konusu görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) monte edildiginde ön ucun montaj yönünün öne dogru oldugu farz edildiginde, disbükey kisimlar (349 ve 34h), önden bakildiginda çikintili kisimlar üst üste binmeyecek ve renge göre farkli pozisyonlarda olacak sekilde yerlestirilir. Açik mavi renge karsilik gelen toner haznesinin disbükey kisimlari (349 ve 34h) yalnizca toner haznesi saklama ünitesinin (70) mavi baglanti kismina (72m) takilacak pozisyonda düzenlenmis olup, söz konusu toner haznesinin macenta rengine karsilik gelen disbükey kisimlari (349 ve 34h) toner haznesi saklama ünitesinin (70) yalnizca macenta renkli baglanti kismina (73m) pozisyonda düzenlenmis, toner haznesinin sari renge karsilik gelen disbükey kisimlari (349 ve 34h) toner haznesi saklama ünitesinin (70) sari renkli kismina (72m) takilacak pozisyonda düzenlenmis ve söz konusu toner haznesinin siyah renge karsilik gelen disbükey kisimlari (349 ve 34h) yalnizca toner haznesi saklama ünitesinin (70) siyah renkli baglanti kismina takilacak pozisyonda olusturulmustur.
Yukarida belirtilen yapilandirma, farkli renkteki toner haznesinin (örnegin, sari renkli toner haznesi) önceden belirlenen renkte toner haznesi saklama ünitesine ayarlandigi (örnegin, açik mavi renkli toner haznesi saklama ünitesi) ve dolayisiyla önceden belirlenen renk görüntüsünün olusturulamadigi bir sorunu önler. Yani toner haznesinin, saklama ünitesine yanlislikla ayarlanmasi sorunu önlenir.
Sekil 10'da toner haznesinin (32Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) dogru monte edildigi durum gösterilmistir. Kapak kisminin (34Y) disbükey kisimlari (349 ve 34h) sise alma kisminin (72) baglanti kismini (72m) engeller. Diger taraftanSekil 11'de toner haznesinin (32Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) dogru monte edildigi durum gösterilmistir. Kapak kisminin (34Y) disbükey kisimlari (349 ve 34h) sise alma kisminin (72) baglanti kismini (72m) engeller.
Mevcut bulusun ilk ifadesine göre toner haznesinin (32Y) (sökülebilir cihaz) karakteristik özelligi olan tanimlama çipi 35 (bilgi saklama cihazi) daha asagida detayiyla açiklanacaktir.
Sekil 20'ye istinaden kapak kisminin (34Y) uç yüzeyinde çesitli elektronik bilgilerin saklandigi söz konusu bilgi saklama cihazi olarak tanimlama çipi (35), ilk konumlandirma deligi (34a) ile ikinci konumlandirma deligi (34b) arasina monte edilmis bir tasima elemaninin (34k) ilgili pozisyonunda monte edilmistir. Söz konusu tanimlama çipi (35) kapak kisminin (34Y) toner haznesi saklama ünitesine (70) (baslik alma kismi 73) monte edildigi durumda baslik alma kisminin (73) konnektörüne baglanacak sekilde yapilandirilmistir (örnegin bkz. Sekil 3 ve 17) . Özellikle toner haznesi saklama ünitesine (70) (baslik alma kismi 73) monte edildigi durumda, tanimlama çipinin (35) çok sayida metal takviyesi (353) (metal plakalar) konnektörün (730) çok sayida gövde tarafindaki uca (73e2) temas eder. Sekil 3'te gösterildigi üzere tanimlama çipi (35), kapak kisminin (34Y) baslik alma kisminda (73) tutuldugu durumda söz konusu konnektör (73e) araciligiyla kontrol ünitesi (90) ile iletisim kurar (kablolu hat iletisimi).
Mevcut bulusun ilk ifadesine göre Sekil 27 ila 29'a istinaden, görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) sökülebilecek sekilde monte edilmis toner haznesine (32Y) (sökülebilir cihaz) takilmis bir tasima mekanizmasi, bilgi saklama cihazi olarak tanimlama çipini (35), tasima kismi olarak tasima elemanini (34k) ve benzer parçalari içerir. Tasima mekanizmasinda tutulan bilgi saklama cihazi niteligindeki tanimlama çipi (35) bir alt tabaka (35b), bir bilgi saklama cihazi (350), çok sayida uç olarak metal takviyeler (35a) (metal plakalar) ve benzer parçalar içerir.
Sekil 29'a istinaden, bilgi saklama cihazi (350), görüntü olusturma aparatinin gövdesi (100) ile toner haznesi (32Y) arasinda iletilen çesitli bilgilerin saklandigi elektronik bir devredir. Sekil 29'da gösterildigi üzere bilgi saklama cihazi (350) basitlik açisindan ince çizgilerle kutuya benzer bir parça olarak gösterilmis olmasina ragmen bir hafiza IC'sine, bir gürültü bastirma kondensatörüne, bir rezistöre ve benzeri bir parçaya karsilik gelebilir. Bilgi saklama cihazi (350) alt tabakain arka yüzüne (kapak kisminin 34Y uç yüzeyine dönük taraf) yerlestirilmis olup, çok sayida metal plaka olarak metal plakalarin tamamina veya bir kismina elektrik gücüyle baglidir.
Uç olarak çok sayida metal takviye (35a) söz konusu baslik alma kismina (73) monte edilmis çok sayida gövde tarafi uçla (73e2) sirasiyla temasa geçer ve görüntü olusturma aparatinin gövdesi (100) (kontrol ünitesi 90) ile elektrik sinyalleri üzerinden bilgi alisverisinde bulunur. Çok sayida metal takviye (35a) alt tabakanin (35b) ( baslik alma kismina dönük taraf 73) ön yüzeyine yerlestirilmistir. Ayrica, çok sayida metal takviye (35a) neredeyse dikdörtgen bir sekilde olusturulmus olup, ilgili parçalar arasinda bir bosluk içerecek sekilde enine yönde düzenlenmistir (Sekil 29(A)'da gösterildigi üzere Z yönünde (dikey yönde)).
Söz konusu bilgi saklama cihazinin (350) ve metal takviyelerin (35a) yerlestirildigi alt tabakada (35b) sirasiyla dikey yönde her iki uçta da konumlandirma çentikleri (35b1) (eliptik çevre düz bir çizgiyle ikiye bölündügünde yarim daire sekline sahip) olusur. Konumlandirma çentigi (35b1), söz konusu konnektör (73e) (görüntü olusturma aparatinin gövdesi 100) silindirik ve çikintili konumlandirma kismi olarak söz konusu konumlandirma piminin (73e3) içerisine takilir (örnegin bkz. Sekil 16 ve 17) ve çok sayida gövde tarafi uç (7392) üzerinde çok sayida metal takviyenin (35a) konumlandirilmasi için kullanilir.
Yukarida belirtilen yapilandirmaya sahip tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi), kapak kismindan (34Y) sökülebilecek sekilde yapilandirilmis tasima elemaninda (34k) (tasima kismi) tasinir.
Tasima elemani 34k (tasima kismi), metal takviyelerin (uçlar) gövde tarafi uçlara (73e2) yaklastigi ve bu uçlarla temasa geçtigi hareket yönüyle (Sekil 17'deki ok yönü) kesisen sanal bir düzlem üzerinde (esasen ortogonal seklinde sanal düzlem) hareket edebilecek kontak tipi tanimlama çipini (35) (bilgi saklama cihazi) tutar. Özellikle, mevcut bulusun ilk ifadesine göre tasima elemani (34k) toner haznesinin (32Y) görüntü olusturma aparati gövdesine (100) takilma ve bu parçadan sökülme yönüne ortogonal bir sanal düzlem (Sekil 20'de gösterilen XZ düzlemi) üzerinde hareket edebilecek tanimlama çipini (alt tabaka 35b) tasir. Yani, söz konusu tanimlama çipi (35) (alt tabaka 35b) Sekil 20'de gösterildigi üzere tasima elemani (34k) (kapak kismi 34Y) tarafindan tasindigi bir durumda, XZ düzlemi üzerinde bir ölçüde serbestçe hareket edebilecek sekilde yapilandirilmistir. Özellikle söz konusu tanimlama çipi (35) (alt tabaka 35b) kutuya benzer tasima elemaninin (34k) (tutma mekanizmasi) içerisinde bir ölçüde gevsek tutulur. Yani, söz konusu tanimlama çipi (35), tanimlama çipi (35) ile tasima elemaninin (34k) yan duvarlari arasinda önceden belirlenen bir açiklikta tutulur. Sekil 28 ve 29'a istinaden söz konusu tanimlama çipi (35) küçük açiklik At (örnegin, "At+t" yaklasik 0.85 ila 1.05 mm'dir) degeri tasima elemaninin (34k) içerisindeki alt tabakanin (35b) kalinligi (t) (yaklasik 0.8 mm) üzerinde 6Y yönünde olusturulmustur. Bu nedenle, söz konusu alt tabakanin (35b) bir ölçüde konumlandirma piminin (73e3) yerlesme yönünde ortogonal kesit seklinde durdurulmasi mümkündür. Dolayisiyla, konumlandirma piminin (73e3) yerlestirilme yönünde alt tabakanin (35b) asiri sekilde yerlestirilmesi, konumlandirma piminin (73e3) çentik (35b1) tarafindan tutulmasi ve dolayisiyla konumlandirma piminin (73e3) çentige (35b1) takilamamasi sorunu önlenir.
Yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde görüntü olusturma aparati gövdesinin (100) veya toner haznesinin (32Y) ebati küçülse dahi alt tabaka (35b) üzerindeki çok sayida metal takviye (35a) söz konusu parçaya takilan tanimlama çipinin (35) boyutunu azaltmak üzere yogun sekilde düzenlenmis olup, ilgili bir bilesenin boyut dogrulugu veya montaj dogrulugu derecesinin yüksek veya düsük olup olmamasi fark etmeksizin çok sayida metal takviye (35a) ile konnektörün (73e) gövde tarafi uç (73e2) arasinda konumlandirma arizasina bagli olarak bir temas arizasi meydana gelme ihtimali düsüktür. Özellikle Sekil 17'ye istinaden söz konusu baslik alma kisminin (73) üzerindeki toner haznesinin (32Y) kapak kisminin (34Y) montajina devam ediliyorsa, konumlandirma pimleri (73a ve 73b) konumlandirma deliklerine (34a) yerlestirilir ve kapak kismi (34Y) baslik alma kisminda (73) konumlandirilir. Kapak kisminin (34Y) montaj islemine devam ediliyorsa, konnektörün (73e) konumlandirma pimi (73e3) (örnegin bkz. Sekil 16 ve 17) tanimlama çipinin (35) alt tabakaninin (35b) çentigine (35b1) yerlestirilir ve söz konusu alt tabaka (35b) (çok sayida metal takviye 35a) konnektöre (73e) (çok sayida gövde tarafi uç 73e2) bagli sekilde konumlandirilir. Daha ayrintili sekilde ifade etmek gerekirse, söz konusu konumlandirma pimi (73e3) ilgili çentigin (35b1) kenar kismina (veya iç yüzeyine) temas eder ve alt tabakanin (35b) hareketi kisitlanir. Bu sirada, bu kisma yerlestirilen çentige (35b1) tanimlama çipi (35) (alt tabaka 35b) tasima elemanindaki (34k) XZ düzleminde hareket edebilecek sekilde yapilandirildigindan, seri üretime göre ilgili bilesenin montaj veya boyut dogrulugunun derecesine iliskin izin verilebilir toleransin büyük olmasi gerekir. Dolayisiyla söz konusu çentigin (35b1) konumu, en basindan beri konumlandirma pimine (73e3) hizasiz oldugunda dahi toner haznesi (32Y) ile görüntü olusturma aparatinin gövdesi (100) arasindaki konumlandirma gerçeklestirildiginde, konumlandirma çipi (35) (alt tabaka 35b) konumlandirma piminin (73e3) konik ön ucu tarafindan kisitlanmis olup XZ düzleminde hareket eder, böylece konumlandirma piminin (73e3) silindirik kismi söz konusu çentige (35b1) takilabilir. Yani, toner haznesi (32Y) ile görüntü olusturma aparatinin gövdesi (100) arasinda konumlandirmadan bagimsiz olarak konumlandirma piminin (73e3) silindirik kismi ilgili çentige (35b1) takilabilir. Dolayisiyla çok sayida metal takviye (35a) ile konnektörün (73e) gövde tarafi uçlar (73e2) arasinda konumlandirma hatasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme olasiligi düsüktür.
Sekil 27'ye istinaden, tasima kismi olarak tasima elemani (34k), kapak kisminda (34Y) sökülebilir sekilde yapilandirilmis olup, tanimlama çipinin (35) yerlestirildigi veya ayrildigi üst kisimda sekillenen ve yerlestirme agzina (34k1) sahip kutu benzeri bir elemandir.
Detayli olarak tutma mekanizmasi söz konusu kapak kismina (34Y) monte edilirken tanimlama çipi 35 (bilgi saklama Cihazi) ilk önce giris agzi (34k1) yoluyla tasima elemanina (34k) yerlestirilir (Sekil 27'de gösterilen ok yönünde hareket). Ardindan, bu kisma monte edilen tanimlama çipine (35) sahip tasima elemani (tasima kismi) Sekil 27'de gösterilen 0 yönünde hareket eder ve kapak kisminin (34Y) disbükey kismina dogru bastirilarak takilir. Bu sirada, tasima elemani (34k), kapak kisminin (34Y) disbükey kismina yerlestirilen bir alt kaide kismina (34q) (alt tabakaya 35b temas etmeyen konumda yerlestirilmis) temas eden tasima elemanina (34k) takilmis olup, bu kisimda tutulmaktadir. Ayrica, kapak kismindan (34Y) tanimlama çipini (35) çikartirken, yukarida belirtilen prosedürün tam tersi uygulanarak ilgili islem gerçeklestirilir. Söz konusu alt kaide kismi (34q), kapak kisminin (34Y) iç bükey kisminin içerisindeki tasima elemanina karsi toner haznesinin (32Y) montaj yönünde (veya tasima elemaninin 34k karsisinda) duran bir çubuk olup, konnektörün konumlandirma piminin (73e3) yerlestirilecegi yerden farkli bir pozisyonda yerlestirilmistir.
Mevcut bulusun ilk ifadesine göre söz konusu tasima elemani (34k) kapak kisminin (34Y) içbükey tarafina sikistirilarak yerlestirilir ve baglanir ancak söz konusu tasima elemani (34k) kapak kisminin (34Y) içbükey kismina monte edilebilir ve vidalanabilir. Özellikle, tasima elemaninin (34k) iç duvarinda delige sahip bir yassi çubuk, kapak kisminin (34Y) uç yüzeyinde bir disi vida kismi olusturmak üzere çikinti yapar. Tasima elemani (34k) kapak kisminin (34Y) içbükey kismina monte edilmis olup, tasima elemaninin (34k) yassi çubugunun kapak kisminin (34Y) uç yüzeyine temas ettigi durumda, bir vida tasima elemanina (34k) ait çubuk deliginden geçirilerek kapak kisminin (34Y) disi vida bölümüne vidalanir. Bu yapilandirmada bile tasima elemani (34k) söz konusu kapak kismina nispeten kolayca takilabilir veya bu kisimdan sökülebilir.
Yukarida belirtildigi üzere söz konusu tanimlama çipi (35) (alt tabaka 35b) söz konusu kapak kismina (34Y) takilacak veya bu kisimdan sökülecek sekilde yapilandirildigindan tanimlama çipinin (35) (alt tabaka 35b) toner haznesine (32Y) sökülebilir cihaz olarak montajinin verimliligi ve ayni zamanda söz konusu tanimlama çipinin (35) (alt tabaka 35b) toner haznesi (32Y) yeniden isler hale getirilmek üzere sökülmesi isleminin verimliligi artar. Özellikle, mevcut bulusun ilk ifadesine göre tanimlama çipinin (35) söz konusu alt tabakasi (35b) yaklasik 12 mm x 8 mm ila 15 mm x 10 mm boyutunda küçük bir alt tabakadir. Veri giris/çikis (bir prob ucu, metal takviyeye 35a temas ettiginde veri giris/çikisi) üretim islemi sirasinda söz konusu alt tabakanin (35b) kapak kismina (34) monte edildigi durumda gerçeklestirilmesi söz konusu ise, karmasik sekildeki kapak kisminda (34Y) islem zor gerçeklesebilir ve islem süresi uzayabilir Dolayisiyla, mevcut bulusun ilk ifadesine göre söz konusu tanimlama çipi (35) (alt tabaka 35b) sökülebilir sekilde yapilandirilmistir, böylece gerektiginde yalnizca tanimlama çipi (35 üzerinde (veya her bir tasima elemani için 34k) veri giris/çikis islemi gerçeklestirilebildiginden büyük bir verimlilik ortaya çikar.
Sekil 17 ve 27'ye istinaden kapak kisminda (34Y) tasima elemaninin (34k) içbükey kisma monte edildigi durumda giris agzini (34k1) bloke eden bir dayanma elemani (34f) biçimlendirilmistir.
Dolayisiyla tanimlama çipi (35) (tasima elemani 34k), kapak kismina (34Y) monte edildikten sonra söz konusu çipin (35), tasima elemaninin (34k) giris agzindan (34k1) düsmesi sorunu engellenmistir Sekil 28'e istinaden tasima elemaninin (34k) iç kisminda (kutu benzeri eleman) ilk cephe kismi (34k4) ile ikinci cephe kismi (34k5) olusur. Ilk cephe kismi (34k4), söz konusu alt tabakanin (35b) ilk düzlemine dönük olup (Sekil 29'a istinaden, çok sayida metal takviyenin (35a) konumlandirildigi yüzey), yalnizca çok sayida metal takviyenin (35a) engellenmemesi amaciyla ilk düzlemin dis çevre alanina temas ederek bu alanda kayacak sekilde sekillendirilmistir. Ikinci cephe kismi (34k5) alt tabakanin (35b) ikinci düzlemine dönük olup (Sekil 29'a istinaden, bilgi saklama cihazinin (350) konumlandirildigi yüzey) söz konusu bilgi saklama cihazini (350) engellemeyecek sekilde ikinci düzlemin bir kisminda kayar sekilde olusturulmustur. Dolayisiyla, tasima elemaninin (34k) içerisinde, söz konusu tanimlama çipi (35) X2 düzleminde tasima elemanindan (34k) düsmeyecek sekilde ve metal takviyeler (35a) veya bilgi saklama cihazina (350) hasar vermeden serbest olarak hareket edebilir (cephe kisimlar 34k4 ve 34k5 üzerinde kayar sekilde hareket edebilir).
Ayrica açikliklar (34k2 ve 34k3) sirasiyla tasima elemaninin (34k) ön ve arka yüzeylerinde olusturulmustur. Ilk açiklik (34k2), çok sayida metal takviyeye (35a) ve ilgili alt tabaka (35b) bir ölçüde XZ düzleminde hareket ettiginde bile konnektöre (73e) dönük tarafta açiga çikacak konumlandirma çentigi (35b1) olusmasini saglayacak sekilde olusturulmustur. Dolayisiyla, alt tabakanin (35b) söz konusu XZ düzleminde hareketiyle birlikte, ilgili konumlandirma pimi (73e3) ve çentik (35b1) birbirine takilabilir ve metal takviyelerle (35a) gövde tarafi uçlar (73e2) birbirine baglanabilir (birbirine temas edebilir). Ayrica, ikinci açiklik (34k3), alt tabaka (35b) bir ölçüde XZ düzleminde hareket ettiginde dahi, kapak kisminin (34Y) içbükey kismina dönük tarafta bilgi saklama cihazinin (350) disari çikartilmasini saglar Sekil 28'e istinaden tasima elemaninin (34k) ön yüzeyinde olusan söz konusu açiklik (34k2), sol tarafta disbükey sekil, sag tarafta ise içbükey sekil barindiracak sekilde olusur. Dolayisiyla, Sekil 28'de gösterildigi üzere kesikli çizgiyle daire içine alinmis alan, tanimlama çipinin (35) açikliktan (34k2) düsmesini engelleyecek sekilde bir aski (durdurucu) olarak islev görür.
Sekil 29, bir tanimlama çipinin (35) üç yatay kesit görünüsüdür.
Sekil 29'da gösterildigi üzere söz konusu tanimlama çipinde (35) söz konusu alt tabakanin (35b) ilk düzleminde Z yönünde hat seklinde dört metal takviye (35a) konumlandirilmistir. Söz konusu metal takviye (35a) alt tabaka (35b) tarafindan sirayla bakir tabaka, nikel tabaka ve metal tabaka seklinde üç tabakadan olusan üç katmanli bir yapiya sahip olup, yüzey tabakasi seklindeki metal tabaka nispeten pahali olmasina ragmen oksidasyonu engellemek üzere yerlestirilmistir. Metal takviye (35a), önceden maskelenen alt tabaka (35b) üzerinde elektrik alaninin buharlasmasi yöntemiyle olusmustur.
Konumlandirma çentikleri (35b1) dört metal takviyeyi (35a) sikistirmak üzere dizilim yönünde (Z yönü) dört metal takviyenin (35a) her iki uç kisminda da olusturulmustur. Mevcut bulusun ilk ifadesine göre çentiklerin (35b1) merkezlerinden geçen ve çok sayida metal takviyenin (35a) dizilim yönüne paralel olan birinci sanal düz çizgi (81), çok sayida metal takviyenin (35a) merkezlerini boylamasina yönde baglayan ikinci bir sanal düz çizgi (82) ile üst üste gelmemek üzere konumlandirilacak sekilde yapilandirilmistir. Özellikle, iki konumlandirma çentigini (35b1) baglayan ilk sanal düz çizgi (81) (dikdörtgen delik, boylamasina yönde ikiye bölündügünde her biri yarim sekle sahip olan çentiklerde (3 5b 1 ) bulunan orijinal dikdörtgen deliklerin merkezini birbirine baglayan bir sanal çizgi),boy|amasina yönde çok sayida metal takviyenin (35a) merkezlerini baglayan ikinci bir sanal düz çizgi (82) ile örtüsmeyecek sekilde konumlandirilmak üzere yapilandirilmistir. Yani, söz konusu çentiklerde (35b1) alt tabakanin iç yüzeyine dogru en çok dislenmis kisimlari baglayan sanal düz çizgi (81), sanal düz çizgi (82) ile örtüsmeyecek sekilde konumlandirilmistir. Ayrica, sanal düz çizgi (81), sanal düz çizgiye (S2) neredeyse paralel olarak yapilandirilmistir.
Mevcut bulusun ilk ifadesine göre, Sekil 29'da belirtilen a - f arasi seklinde ayarlanmistir. Küçük alanli alt tabaka (35b), dis kuvvet uygulansa bile küçük sapma miktarina sahip olup, ayirma kuvvetine karsi nispeten daha büyük bir dayanim karakteristigine (sertlik) sahiptir.
Mevcut bulusun ilk ifadesine göre, söz konusu tanimlama çipi (34), tasima elemaninin (34k) içerisinde hareket edebilecek sekilde tasinir ve tanimlama çipinin (35) büyük alana sahip olmasi halinde konumlandirma piminin (73e3) söz konusu çentige (35b1) yerlestirildigi ve muhtemelen "zaptedildigi" bir konumlandirma yöntemi uygulanir (konumlandirma piminin (73e3) ilgili çentige (35b1) dikey olarak degil ancak yandan girdigi, çentik (35b1) ile konumlandirma pimi (73e3) arasindaki kaydirma yükünün arttigi ve buna bagli olarak alt tabaka (35b) saptirilir ve hareket etmedigi bir durum). Ancak, alt tabakanin (35b) boyutu küçük oldugundan sertlik artar ve buna bagli olarak "zapt edilmeye" yol açan sapmaya neden olmasi beklenmeyen konumlandirma yöntemi uygulanir. Ilaveten, alt tabakadaki metal takviyeler (35a) arasindaki aralik dardir ancak metal takviyelerle (35a) gövde tarafi uçlar (73e2) arasindaki temas arizasi XZ düzlemindeki alt tabakanin (35b) hareketi ile birlikte yüksek hassasiyetli konumlandirma sayesinde engellenebilir ve böylece metal katmanli ve pahali metal takviyelerin (35a) alanlari minimum alan boyutuna sikistirilabilir.
Sekil 16'da aparat gövdesi (100) tarafindaki konnektörü (73e) gösteren bir sematik perspektif görünüm verilmistir.
Sekil 16'ya istinaden, konnektördeki (73e) dört gövde tarafi uç (73e2) kivrimli (lineer) metal elemanlar olup, bu elemanlarin tek ucu sahip diger ucu ise serbest uçtur ve söz konusu konnektör gövdesi (73e1) üzerine sabitlenmis olup, bu kisima dayalidir. Dört gövde tarafi ucun (73e2) diger uç kisimlarinda tanimlama çipi (35) (toner haznesi 32Y) tarafina dogru kivrilan kivrimli kisimlar olusur. Yani, söz konusu gövde tarafi uçlar (73e2) bir diz (veya bumerang) gibi tanimlama çipine (35) dogru kivrilir.
Gövde tarafi uçlarin (73e2) kivrimli kisimlari, metal takviyelere (35a) temas noktalari olarak islev yapan kisimlardir.
Baslik alma kismi (73) üzerindeki kapak kisminin (34Y) (toner haznesi 32Y) montaj islemine uygun sekilde, gövde tarafi ucun (73e2) kivrimli kismi metal takviyelerin (35a) boylamasina yönde merkez kismina yakin sekilde temas eder. Ardindan, kapak kisminin (34Y) montaj islemine devam edilirken söz konusu tanimlama çipi (alt tabaka 35b) konnektör (73e) tarafina yaklasir ve gövde tarafi uç(73e2), gövde tarafi ucun (73e2) kivrimli kisminin metal takviye (35a) ile sikistirilirken ilk sanal düz çizgiye yaklasmasini saglayacak sekilde elastik olarak biçim degistirir (kivrimli dizin esneme hali). Yani, Sekil 29'da görüldügü üzere kapak kisminin (34Y) montaj islemi ile birlikte gövde tarafi ucun (73e2) kivrimli kismi, metal takviye (35a) üzerindeki temas baskisini adim adim artirirken boylamasina yönde (ilk sanal düz çizgiye S1 yaklasik) merkez kisimdan sola dogru kayar.
Ilgili bilesenin boyut dogrulugu derecesinin veya montaj derecesinin yüksek veya düsük (boyut varyasyonu) olup olmamasina bagli olarak kapak kisminin (34Y) boylamasina yönde (Y yönü) pozisyonu, baslik alma kismina (73) (gövde tarafi uç 73e2) yanlis hizalanmis olsa da yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde gövde tarafi uç (73e2) ile metal takviye (35a) arasindaki temas arizasi büyük ölçüde engellenebilir.
Son olarak gövde tarafi uç (73e2) ile metal takviye (35a), konumlandirma piminin (73e3) çentige (35b1) (ilk sanal çizgi 81 yakinin) takilma konumunun yakinlarinda birbirine temas ettiginden konumlandirma kismi ile baglanti kismi arasindaki mesafe kisaltilabilir. Sonuç olarak gövde tarafi uç (73e2) ile metal takviye (35a) arasindaki temas konumunun dogruluk derecesi artar.
Ayrica, mevcut bulusun ilk ifadesine göre çok sayida metal takviye (35a) dikey yöndeki dizilis yönünde düzenlenmistir.
Sonuç olarak, baslik alma kismindaki (73) kapak kisminin (34Y) konumlandirma yönü (konumlandirma pimlerinin (73a ve 73b) ve konumlandirma deliklerinin (34a ve 34b) dizilis yönü), konnektörün (73e) ve alt tabakanin (35b) (konumlandirma pimi (73e3) ile çentik (35b1) dizilis yönü) konumlandirma yönü ile ayni oldugundan gövde tarafi uç (73e2) ile metal kaide (35a) arasinda temas arizasi meydana gelme ihtimali düsüktür.
Sekil 21'e istinaden, kapak kisminin (34Y) konumlandirma delikleri (34a ve 34b) tanimlama çipini (35) (bilgi saklama cihazi) sikistiracak sekilde birbirinden ayri konumlarda dikey yönde olusmustur. Iki konumlandirma deliginin (34a ve 34b) merkezlerini baglayan üçüncü sanal düz çizgi (83), iki konumlandirma çentigini (35b1) baglayan ilk sanal düz çizgiye (S1) paralel olacak sekilde yapilandirilmistir.
Yukarida açiklandigi üzere tanimlama çipi (35), ilk konumlandirma deligi (34a) (ana referans) ile ikinci konumlandirma deligi (34b) (alt referans) arasinda sabit sekilde yerlestirildiginden, tanimlama çipinin (35) baslik alma kisminin (73) konnektörüne iliskin pozisyonuna büyük ölçüde dogrulukla karar verilir. Dolayisiyla konnektör (73e) ile tanimlama çipi (35) arasindaki yanlis pozisyon ayarinin neden oldugu iletisim arizasi önlenebilir. Özellikle, söz konusu kapak kisminin (34Y) baslik alma kismindaki (73) konumlandirma yönü (konumlandirma pimlerinin (73a) ve (73b) ve konumlandirma deliklerinin (343) ve (34b) dizilim yönü) konnektörün (73e) ve alt tabakanin (35b) konumlandirma yönüyle aynidir (konumlandirma pimi (73e3) ve çentik (35b1) dizilim yönü), toner haznesinin (32Y) görüntü olusturma aparatinin gövdesi (100) üzerinde konumlandirma islemi, söz konusu parçanin konnektör (73e) üzerinde alt tabakanin (35b) kolay konumlandirilmasini saglar. Sonuç olarak gövde tarafi uç (73e2) ile metal takviye (35a) arasinda temas arizasinin meydana gelmesini zorlastiraoak bir etki mevcuttur.
Ayrica toner depolama ünitesi (70) üzerindeki toner haznesinin (32Y) montaj islemi esnasinda sise alma kismi (72) ve baslik alma kismi (73) bilesenlerinin, söz konusu kapak kismina (34Y) baglandigi bir prosedür asagidaki gibi gerçeklesir. Önce, kapak kismi (34Y) sise alma yüzeyi (72a) üzerinde kayar ve ardindan kapak kisminin (34Y) kilavuz ray kismi (34e), söz konusu baslik alma kismina (73) bagli kanala (73m) takilir, kapak kisminin (34Y) lateral çikintisi (340) lateral kanala (73h) takilir ve baslik alma kisminin (73) kanal kismi (73r1) ve dikey ile yatay yönlerde baslik alma kismindaki (73) kapak kismi (34Y) konumu kisitlanir. Bu sirada kapak kisminin (34Y), baslik alma kismina (73) yerlestirilmeden önce titresimi, kapak kismi sikistirma elemani (73r) tarafindan engellenir. Kapak kisminin (34Y) ilk konumlandirma deligi (34a), kapak konumlandirma kisminin (73) ana referans pimine (73a) takilir, böylece ana referansin konumlandirilmasi gerçeklestirilir. Ardindan, kapak kisminin (34Y) ikinci konumlandirma deligi (34b), baslik alma kisminin (73) alt referans pimine (73b) yerlestirilir ve dolayisiyla ana ve alt konumlandirma tamamlanir.
Ilaveten, konumlandirma tamamlandiginda, kapak kisminin (34Y) sürgü elemaninin (34d) durdurucu kismiyla (34d22) söz konusu temas kismi (34n5) arasindaki temas durumu, durdurucu serbest birakmayi hizlandirma kismi (73b) ile serbest birakilir ve baslik alma kismindaki (73) sürgü elemani (34d) ile kapak kisminin (34Y) konumlari gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (gösterilmemistir) tarafindan belirlenir. Bu durumda, sürgü elemaninin (34d) açilma islemi gerçeklestirilir. Kapak kisminda (34Y) açilan toner bosaltma agzi (W), söz konusu baslik alma kisminin (73) toner besleme agzina (73w) baglanir. Kapak kisminin (34Y) tanimlama çipine (35) ait çentik (35b1), aparat gövdesinin (100) konnektörüne (73e) ait konumlandirma pimine (73e3) takilir, tanimlama çipinin (35) kapak kismindaki (34Y) pozisyonu belirlenir ve söz konusu tanimlama çipinin (35) çok sayida metal takviyesi (35a) yüksek kesinlik derecesiyle çok sayida gövde tarafi uca (73e2) temas eder. Böylece baslik alma kisminda (73) (toner haznesi saklama ünitesi 70) kapak kisminin (34Y) ayari tamamlanir. Bu sirada hazne gövdesinin (33Y) dislisi (33c), aparat gövdesinin (100) tahrik dislisiyle iç içe geçer.
Bu arada toner haznesi (32Y), toner haznesi saklama ünitesinden (70) (baslik alma kismi 73) çikartilirken (sökülürken), montaj isleminin tersi uygulanir.
Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun ilk ifadesine göre kullanici söz konusu görüntü olusturma aparatindaki kavrama kismini (33d) (gövde kapagini açma/kapatma islemi disinda) kavrarken toner haznesini (32Y) boylamasina yönde tasima islemini gerçeklestirdiginden toner bosaltma agzinin (W) sürgü elemani (34d) tarafindan açilma/kapanma islemi ayrica söz konusu isleme bagli olarak gerçeklestirilir ve toner haznesinin (32Y) montaj ve sökme islemi tamamlanir.
Ayrica, yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun ilk ifadesine göre söz konusu toner haznesinde (32Y) nispeten büyük agiz alani boyutuna sahip toner bosaltma agzi (W) dikey yönde asagi dogru yerlestirilir ve böylece toner toner bosaltma agzindan (W) kendi agirligiyla düsecek sekilde yerlestirilebilir. ilaveten, toner haznesi (23Y) toner haznesi saklama ünitesinin (70) (aparat gövdesi 100) üstünden yerlestirilmeden toner haznesi saklama ünitesinin (70) (aparat gövdesi 100) ön yüzüne takilir veya buradan çikartilirsa toner haznesi saklama ünitesi (70) üzerindeki yerlesim düzeni serbestliginin derecesi artar. Örnegin, bir tarayici (belge okuma kismi) dogrudan toner besleme cihazinin üzerine yerlestirildiginde dahi, toner haznesinin takilmasi/sökülmesi zamaninda islevsellik veya çalisabilirlik bozulmaz Ayrica söz konusu toner haznesi (32Y) boylamasina yön, yatay yön olacak sekilde aparat gövdesine (100) yerlestirildiginden bu durum görüntü olusturma aparatinin (100) genel yerlesim düzeni üzerinde yükseklik yönünde herhangi bir etkisi yoktur. Toner haznesinin (32Y) toner kapasitesi artar ve böylece degistirme sikligi azalabilir.
Yukarida tarif edildigi üzere mevcut bulusun ilk ifadesine göre söz konusu temas tipi tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi), tasima elemaninda (34k) (tasima kismi) metal takviyelerin (35a) (uçlar) hareket yönüne büyük ölçüde ortogonal olan sanal düzlem üzerinde hareket edecek sekilde tutulmaktadir. Dolayisiyla, temas tipi tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi), söz konusu görüntü olusturma aparati gövdesine (100) sökülebilir sekilde monte edilmis toner haznesine (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile görüntü olusturma aparati gövdesinin (100) konnektörüne bagli konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme olasiligi çok düsüktür.
Ikinci Ifade Ikinci ifade, Sekil 31-33'e atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 31, mevcut bulusun ikinci ifadesine göre göre bir toner haznesini (232Y) gösteren bir sematik kesit görünüstür. Sekil 32, bir toner haznesinin (232Y) kapak kismini (234Y) gösteren bir arkadan görünüstür. Sekil 33, bir tasima elemanina (234k) takilmis bir tasima kapagini gösteren bir perspektif görünüstür; Mevcut bulusun ikinci ifadesine göre söz konusu toner haznesi (232Y), bilgi saklama cihazini tasimaya yönelik bir tasima mekanizmasindaki tasima elemaninin (234k) yapilandirmasi açisindan ilk ifadeye göre farklilik gösterir.
Ilk ifadeye benzer sekilde mevcut bulusun ikinci ifadesine uygun olarak toner haznesi (232Y) söz konusu hazne gövdesini (33Y) ve kapak kismini (234Y) içerir. Bilgi saklama cihazi olarak tanimlama çipi (35) söz konusu kapak kismina (234Y) sökülebilecek sekilde monte edilmistir.
Mevcut bulusun ikinci ifadesine göre kapak kisminda (234Y), söz konusu tanimlama çipinin 35 (metal takviyeler 35a ve çentik 35b1) çikinti konumunda bulundugu agizda (34k2) bulunan tasima elemani (234k) ayrilmaz sekilde olusmustur.
Tanimlama çipi (35), Sekil 31'deki ok yönünde kapak kisminin (234Y) iç kismindan yerlestirilir ve tasima elemaninin (234k) pozisyonunda ayarlanir. Tanimlama çipinin (35), söz konusu tasima elemaninin (234k) pozisyonunda ayarlandigi durumda, tasima kapagi (234k8), Sekil 31'deki ok yönünde kapak kisminin (234Y) iç kismindan yerlestirilir ve tasima elemanina takilir (Sekil 32'deki durum).
Tasima kapaginda (234k8), tasima elemaninin (234k) iç kismina yerlestirilen alt kaide kismi (234q), alt kisma (35b) temas etmeyecek sekilde yerlestirilmistir.
Ayrica, tasima kapagi (234k8), söz konusu kapak kisminin (234Y) iç duvarina herhangi bir açiklik olmayacak sekilde toner haznesinden (232Y) sizan tonerin tanimlama çipine (35) yapismasini önlemek üzere sikica monte edilmistir.
Mevcut bulusun ikinci ifadesinde bile söz konusu tanimlama çipi (35) (alt tabaka 35b) XZ düzlemi üzerinde hareket edebilecek sekilde tasima elemaninda (234k) (ve tasima kapagi 234k8) tasinir.
Yukarida belirtildigi üzere ve ilk ifadeye benzer sekilde mevcut bulusun ikinci ifadesinde bile temas tipi tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (358) (uçlar) gövde tarafi uçlara (73e2) yaklasarak temas edebilecegi hareket yönüne esasen ortogonal yönde sanal düzlem üzerinde hareket edebilecek tasima elemaninin (234k) (tasima kismi) üzerinde tasinir. Dolayisiyla, temas tipi tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi) görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) sökülebilecek sekilde monte edilmis toner haznesine 232Y (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile görüntü olusturma aparati gövdesinin (100) konnektörünün (73e) gövde tarafi uçlarda (73e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme olasiligi çok düsüktür. Üçüncü Ifade Üçüncü ifade, Sekil 34'e atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 34, bir toner haznesinin (332Y) bilgi saklama cihazinin mevcut bulusun üçüncü ifadesine göre söz konusu baslik alma kisminin (73) konnektörüne (73e) göre ayarlandigi bir sematik görünümdür. Sekil 34 ilk ifadedeki Sekil 27'ye uygun bir görünümdür.
Mevcut bulusun üçüncü ifadesi, söz konusu tasima elemaninin (34k) iç kismina bir tampon materyalinin (334k10) monte edildigi ve baslik alma kisminin (373) duvar kismina ait yapilandirmanin (3739) farkli oldugu ilk ifadeden farklidir.
Yukaridaki ifadelere benzer sekilde mevcut bulusun üçüncü ifadesine göre bir toner haznesi (332Y) bir hazne gövdesi (33Y) ve söz konusu kapak kismini (34Y) içerir. Bilgi saklama cihazi olarak tanimlama çipi (35) söz konusu kapak kismina (34Y) sökülebilecek sekilde monte edilmistir. Ayrica söz konusu tanimlama çipi (35) X2 düzlemi üzerinde hareket edebilen tasima elemaninda (34k) tasinir.
Mevcut bulusun üçüncü ifadesine göre tampon materyali (334k10) tasima elemani (34k) ile alt tabakanin (35b) iç duvarlari (ikinci yüz kismi 34k5) arasina yerlestirilmistir. Söz konusu tampon materyali (334k10) köpüklü poliüretan gibi bir elastik materyalden yapilmis olup, alt tabakaya (35b) dönük kisma düsük sürtünmeli bir madde yapisir. Dolayisiyla, konumlandirma pimi (73e3), XZ düzlemindeki tanimlama çipinin (alt tabaka 35b) hareketini kisitlamadan söz konusu çentige (35b1) takildiginda alt tabakada (35b) meydana gelen hasarin hafifletilmesi mümkündür.
Mevcut bulusun üçüncü ifadesine göre baslik alma kisminin (373) duvar kismi (3739) söz konusu konnektörün (73e) dört tarafini da saracak sekilde monte edilmistir. Bu durumun üstesinden gelebilmek için söz konusu kapak kisminda (34Y) duvar kisminin engellemesini önlemeye yönelik içbükey kisim olusturulmustur. Duvar kismi, (3739) yukarida belirtildigi gibi yerlestirildiginde toner, toner haznesinin (332Y) toner bosaltma agzinin (W) çevresinden disari dagilmis olsa da, dagilan tonerin söz konusu konnektöre (73e) veya söz konusu tanimlama çipine (35) dogrudan yapisma ihtimali çok düsüktür. Dolayisiyla, konnektör (73e) (gövde tarafi uç 73e2) ile söz konusu tanimlama çipi (35) (metal takviye 35a) arasinda dagilan tonerin neden oldugu temas arizasi (iletisim arizasi) önlenebilir.
Yukarida belirtildigi üzere, yukaridaki ifadelere benzer olarak mevcut bulusun üçüncü ifadesinde bile söz konusu temas tipi tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (35a) (uçlar) gövde tarafi uçlara (73e2) yaklasarak temas ettigi hareket yönüne oldukça ortogonal durumdaki sanal düzlem üzerinde hareketli olacak tasima elemani (34k) (tasima kismi) üzerinde tutulur. . Dolayisiyla temas tipi tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) sökülebilecek sekilde monte edilmis toner haznesine (332Y) (sökülebilir cihaz) monte edilmis olsa bile, görüntü olusturma aparatinin gövdesine ait konnektörün (73e) gövde tarafi uçlardaki (73e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme olasiligi düsüktür.
Dördüncü Ifade Dördüncü ifade, Sekil 35'e atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 35, dördüncü bir ifadeye göre bir bilgi saklama cihazinin (435) alt tabakasini (435b) gösteren üç adet yatay kesit görünüstür. Sekil 35, ilk ifadedeki Sekil 14A ve 14B'ye karsilik gelen bir görünümdür.
Yukaridaki ifadelere benzer sekilde mevcut bulusun dördüncü ifadesine göre bir toner haznesi (332Y) söz konusu hazne gövdesi (33Y) ve söz konusu kapak kismini (34Y) içerir. Bir bilgi saklama cihazi olarak tanimlama çipi (435) söz konusu kapak kismina (34Y) sökülebilecek sekilde monte edilmistir. Ayrica söz konusu tanimlama çipi (435) XZ düzlemi üzerinde hareket edebilen tasima elemaninda (34k) tasinir.
Mevcut bulusun üçüncü ifadesine göre konumlandirma delikleri (435b11 ve 435b12) yukaridaki ifadelerde belirtilen konumlandirma çentigi (35b1) yerine söz konusu tanimlama çipinin (435) alt tabakaninda (435b) bulunur. Toner haznesinin (432Y) montaj islemine bagli olarak söz konusu alt tabaka (435b) serbest sekilde XZ düzleminde serbest sekilde konnektörün (73e) konumlandirma pimlerine (73e3) takilmistir. Özellikle, konumlandirma pimlerine (73e3) temas eder ve alt tabakanin hareketi 435b kisitlanir. Dolayisiyla, çok sayida metal takviye (35a) ile söz konusu konnektörün (73e) gövde tarafi uçlar (73e2) arasinda konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme olasiligi düsüktür.
Mevcut bulusun dördüncü ifadesine göre, konumlandirma deliklerine konusu alt tabakanin (435b), alt tabaka (435b) agirligina bagli olarak tasima elemaninin (34k) alt kisminda konumlandirilmasi göz önünde bulundurularak, dairesel delik (435b11) söz konusu alt tabakanin (435b) alt kisminda olusmus olup, eliptik delik (435b12) ise alt tabakanin (435b) üst kisminda olusmustur. Alt kisimdaki delige (435b11) konumlandirma pimi (73e3) takilir ve böylece alt tabaka (435b) yükseltilerek konumlandirma pimi (73e3) diger eliptik delige (delik 435b12) düzgün sekilde yerlestirilir. Alt kisimdaki deligin sekli elips, üst kisimdaki deligin sekli yuvarlaksa, alt tabaka (435b) konumlandirma pimi (73e3) ile kaldirilamayabilir ve konumlandirma pinin (73e3) üst kisimdaki yuvarlak delige yerlestirilme olasiligi çok düsük olabilir.
Mevcut bulusun dördüncü ifadesine göre söz konusu tanimlama çipinin (35) alt kisminda (35b) iki adet konumlandirma deligi (435b11 ve 435b12) olusturulur. Diger taraftan tanimlama çipinin (435) alt tabakaninda (435b) biri konumlandirma deliklerinden 435b11 (veya 435b12), digeri ise konumlandirma çentiginden 35b1 (yukaridaki ifadelerde kullanilan) meydana gelebilir. Bu durumda bile, mevcut bulusun dördüncü ifadesindeki ayni etki elde edilebilir.
Yukarida belirtildigi üzere, yukaridaki ifadelere benzer olarak mevcut bulusun dördüncü ifadesinde bile söz konusu temas tipi tanimlama çipi (435) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (35a) (uçlar) gövde tarafi uçlara (73e2) yaklasarak temas ettigi hareket yönüne oldukça ortogonal durumdaki sanal düzlem üzerinde hareketli olacak tasima elemani (34k) (tasima kismi) üzerinde tutulur. Dolayisiyla, temas tipi tanimlama çipi (435) (bilgi saklama cihazi), söz konusu görüntü olusturma aparati gövdesine (100) sökülebilir sekilde monte edilmis toner haznesine (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile görüntü olusturma aparati gövdesine (100) ait konnektörün (73e) gövde tarafi uçlarda (73e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme olasiligi çok düsüktür.
Besinci Ifade Mevcut bulusun besinci ifadesi, Sekil 36-41'e atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 36, mevcut bulusun besinci ifadesine göre bir bilgi saklama cihazinin (535) ait tabakanini gösteren üç yatay kesit ve ilk ifadedeki Sekil 29'a karsilik gelen bir görünüstür. Sekil 37, söz konusu bilgi birbiriyle konumsal iliskisini gösteren bir perspektif görünüstür. Sekil 38 bilgi saklama cihazinin (535) ilgili konnektöre (573e) takildigi durumu gösteren bir perspektif görünüstür. Sekil 39A ve 398, ilgili bilgi saklama cihazinin (535) elektrik devresi ile ilgili konnektörün (573e) elektrik devresini gösteren devre semalaridir; Sekil 40A, söz konusu bilgi saklama cihazinin (535) ilgili konnektörde (573e) tutuldugu bir durumu gösteren önden görünüs olup, Sekil 40 ise söz konusu bilgi saklama cihazinin (535), bir konumlandirma deligi (535b21) üzerinde döner halde oldugu durumu gösteren bir önden görünüstür. Sekil 41, fabrikada üretim sirasinda bir denetim isleminde proba (400) temas eden bilgi saklama cihazini (535) gösteren bir görünüstür.
Mevcut bulusun besinci ifadesi, yalnizca bir konumlandirma deliginin (535b21) söz konusu bilgi saklama cihazinin (535) alt tabakaninda (535b) olusmasi ve çok sayida dikdörtgen metal takviye (35a1, 35a2 ve 35a3) (metal kaideler) arasinda söz konusu konumlandirma deliginin (535b21) yerlestirilmesi bakimindan birinci ila dördüncü ifadelerden farklidir.
Sekil 36'ya istinaden, mevcut bulusun besinci ifadesine göre bilgi saklama cihazi olarak söz konusu tanimlama çipi (535) alt tabakanin (535b) agirlik merkezinden daha ilerde dikey yönde yukari dogru olusan iç yüzü ve çevresinde bir metalik topraklama ucu (535d) yerlestirilmistir.
Mevcut bulusun besinci ifadesine göre alt tabakanin (535b) yüzeyinde olusan metalik uç (535d) yatay yönde ring benzeri bir kisimdan uzayacak sekilde olusturulmus iki çikintili kisim (535d1) içerir.
Ayrica dikdörtgen metalik kaide (35a1) dikey yönde konumlandirma deliginin (535b21) monte edilmis olup iki dikdörtgen metalik kaide (35a2 ve 35a3) dikey yönde konumlandirma deliginin (535b21) altina monte edilmistir.
Ayrica alt tabakanin (535b) arka kismi üzerinde (kapak kismina 34Y bakan taraf) alt tabakaninda büyük ölçüde yarimküre seklinde bir reçine maddeden veya epoksi benzeri ters çevrilmis altlik seklinde olusturulmus ve bilgi saklama cihazini kapsayan bir koruyucu eleman (535e) mevcuttur. Mevcut bulusun besinci ifadesine göre alt tabakanin (535b) sekline veya koruyucu eleman (535e) gibi bir arka yüzey konfigürasyonuna/düzenlemesine bagli olmasina ragmen, söz konusu deligi (535b21) içerisinde entegre devre (lC) benzeri bilgi saklama cihazi içerebilecek ve en agir eleman halindeki koruyucu elemanin (535e) üzerine açarak, söz konusu deligin (535b21), tanimlama çipi (535) agirlik merkezi üzerinde dikey açildigi bir pozisyon uygulanir. Özellikle, mevcut bulusun besinci ifadesine göre Sekil 40A'ya istinaden söz konusu tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), ilgili konumlandirma deligi (535b21) merkezinin, söz konusu tanimlama çipine (535) ait agirlik merkezinin üzerinde olacagi bir sekilde olusturulmustur.
Sekil 37'ye istinaden, söz konusu konnektör (573e) reçineden mamul bir konnektör gövdesi (573e21), bir delikli kutu, dairesel silindir biçiminde olan konik uçlu konumlandirma pimi (573e23 (çikintili konumlandirma kismi), yatay yönde duracak sekilde konnektör gövdesi (573e21) üzerine yerlestirilmistir. Gövde tarafi topraklama ucu (573e25) (topraklama ucu) söz konusu konumlandirma pimine (573e23) monte edilmistir. Gövde olusmus konumlandirma piminin (573e23) daire kisminda kismen saklanmis düz tipte (veya lineer) bir metalik eleman olup, delikli silindirin çevre yüzeyinin bir kisminda olusmus yariga benzer bir açikliktan çikmis kivrimli bir kisma sahiptir ve silindirik dis çevre yüzeyinden çikinti yapar.
Ayrica söz konusu konumlandirma piminin (57e23) (gövde tarafi topraklama ucu 573e25) üst kismina dikey olarak bir gövde tarafi uç (573e2) ve yine ilgili konumlandirma piminin (573e23) (gövde tarafi topraklama ucu 573e25) alt tarafina dikey olarak iki adet gövde tarafi uç (573e2) monte edilir. Söz konusu gövde tarafi uçlar (573e2) kivrimli tip (veya lineer) metalik elemanlar olup, montaj pozisyonu disinda neredeyse yukaridaki ifadelerde belirtilen seklide olusturulmustur.
Ayrica bir çift kilavuz eleman olarak sallanma önleyici elemanlar taraflarindan çikinti yapar. Kilavuz elemanlar, uçlarindan içeri dogru birbirine dönük bir çift konik yüzey içerir tanimlama çipinin (535) her iki tarafini da yukari dogru olacak sekilde yönlendirir.
Yukaridaki ifadelere benzer sekilde tasima elemani 534k (tasima kismi) bir toner haznesine (532Y) sabitlenmis olup konnektör (573e) ile tanimlama çipinin (535) arasina konumlandirilmistir. Tasima elemani (534k) yukaridaki ifadelerde belirtilen islevin neredeyse aynisini yerine getirir (tanimlama çipinin 35 hareket ettirilerek tasinmasi). Sekil 37'ye istinaden, mevcut bulusun besinci ifadesine göre söz konusu tasima elemani (534k) dikey yönde bir merkez eksene lineer olarak simetrik konumlanacak sekilde yapilandirilmis bir ilk dönük kisma (534k24) sahip olup, söz konusu tanimlama çipinin (535) iki üst kösesinden söz konusu deligin (535b21) her iki yanina kadar devam eden kismi kapsayacak sekilde olusturulur. Söz konusu tasima elemani (534k) alt tabakanin (535b) alt kismini en alt metal takviyeden (35a3) daha fazla koruyacak sekilde olusturulmus olup, yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde söz konusu tanimlama çipinin (535) tasima elemanindan düsmesi engellenir.
Ayrica, söz konusu tasima elemaninda (534k), konnektörlerin (573e) dört karsilama kismi (534k24) bir agizdan olusur. Özellikle söz konusu tasima elemaninda (534k) bir çift sallanma önleyici elemana (574e24) karsilik gelen bir kisma açilan bir agiz (534k22) olusmustur. Toner haznesinin (532Y) montaji esnasinda, konumlandirma pimi (573e23) de (bir çift kilavuz eleman), söz konusu agizdan (534k22) geçirilerek tasima elemanina (534k) yerlestirilir.
Tanimlama çipinin (535) arka yüzeyine dönük (tasima elemani 535e tarafi) bir düz plaka seklinin ikinci cephe kismi yapistirici veya kavramali yerlestirme (gösterilmemistir) yöntemiyle tasima elemanina (534k) takilir. agiz (534k26) içerdiginden söz konusu tasima elemanlarinin (535e) veya yerlestirilen sallanma önleyici elemanin (573e24) engellenme durumunu ortadan kaldirabilir. Bu arada, söz konusu konumlandirma pimi (573e23) ilgili tanimlama çipinin (535) deligine (535b21) yerlestirildiginde, tanimlama çipi (535) itiIir, ancak ikinci cephe kismi (534k25) ilgili alt tabakasi (535b) arka taraftan destekledigi için uçlar arasinda temas durumu saglanabilir.
Sekil 38 aparat gövdesi (100) tarafindaki konnektör (573e) ile tanimlama çipinin (535) konumlandirma durumunu gösteren sematik perspektif görünüstür. Besinci ifadeye göre ilgili durumda toner haznesi (532Y) aparat gövdesinin (100) üzerine monte edilir ve gövde tarafi uçlar (573e2 topraklama ucuna (535d) baglanir. Sekil 38'de, kolay anlasilabilirlik saglamak açisindan konnektör (573e) ile tanimlama çipi (535) ve metal dahil edilmemistir.
Görüntü olusturma aparatinin gövdesi üzerinde toner haznesi (532Y) monte edilirken, kapak kisminin (534Y) ana ve alt konumlandirma deliklerine (34a ve 34b) baslik alma kisminin (73) ana ve alt konumlandirma pimleri (73a ve 73b) yerlestirilir ve kapak kisminin (534Y) konumlandirilmasi gerçeklestirilir. Bu montaj islemi, iIk ifadede belirtilen montaj islemi ile aynidir. Kapak kisminin (534Y) pozisyonuna karar verildikten sonra ilgili tanimlama çipinin (535) deligine (535b21), konnektörün (573e) konumlandirma pimine (573e23) ait konik ucun girecegi sekilde konumlandirma pimi (573923) takilir. Sonuç olarak, tanimlama çipinin (535) yatay ve dikey yönde pozisyonuna da ayni zamanda karar verilir. Ayrica Sekil 40A'da gösterildigi üzere bir çift plaka içeren konnektörün (573e) sallanma önleyici elemanlari (573e24) (bir çift kilavuz eleman), alt tabakanin (535b) hem sag hem de sol taraflarindaki alt kenar kisimlarina ve deligin (535b21) ortasindan daha ilerideki bir alt kisma yerlestirilir. Bu sirada, söz konusu tanimlama çipinin Sekil 4OB'de gösterildigi gibi yanlis hizalanmasi olasidir. Bu durumda bile plakalarin iç konik yüzeyleri alt kenar kisimlarina temas ettiginde, bu durum alt tabakanin (535b) agirlik merkezinin hareketiyle konumlarinin dikey hale gelmesine yönelik bir yönde dönmesine neden olur ve dönüs yönündeki durus hizasizligi (Sekil 4OB'de gösterilen ok yönünde dönüs) düzeltilir (Sekil 40A'da belirtilen kosul gerçeklesir). Dolayisiyla, tanimlama çipinin (535) konumlandirmasi tamamlanir. Bu sirada söz konusu tanimlama çipinin (535) (deligin 535b21 iç kismina karsilik gelen kisim) topraklama ucunun (535d) parçasi, Sekil 38'de gösterilen konumlandirma piminin tanimlama çipi (535) topraklanir (iletim).Ilave olarak, topraklama baglantisi yapildiktan sonra tanimlama çipinin (535) üç adet metal tarafi ucuna (573e2) sirayla temas eder ve böylece tanimlama çipi (535) ile gövde tarafi konnektör (573e) (aparat gövdesi 100) arasinda bilgi aktarilabilir.
Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun besinci ifadesine göre asagidaki düsünce ve yöntemler ((1) ila (5)) gibi çesitli fikirlerin sonucunda ucuz bir yapilandirma ile yüksek hassasiyete sahip bir konumlandirma mekanizmasi uygulanir.(1) Tanimlama çipinin (535) konumlandirilabilecegi tek konumlandirma deligidir (535b21). Dolayisiyla alt tabakanin (535b) imalatta delinme islemi, iki konumlandirma delikli tanimlama çipine kiyasla daha kisa sürer ve imalat maliyeti azaltilabilir. (2) Gövde tarafi topraklama ucu (573e25), konumlandirma piminin (573e23) yan kismi üzerine ayrilmaz sekilde monte edilmistir. Dolayisiyla ilgili konumlandirma pimi (573e23) ile gövde tarafi topraklama ucu (573e25) arasindaki mesafe sifira (O) inebilir ve topraklama ucunun (535d) gövde tarafi uca (573e25) iliskin pozisyon dogrulugunun derecesi artabilir. (3) Sekil 38'deki montaj tamamlama durumunda, bulus konusu konumlandirma deligi (535b21) ile gövde tarafi uçlarin (573e2) kivrimli kisimlari, deligin (535b21) merkezini konnektör (573e) tarafinda bulunan üç adet gövde tarafi ucun (573e2) kivrimli kisimlarina (baglanti kisimlari) baglayan hatla eslestirmek için ayarlanmistir. Dolayisiyla konumlandirma kismi olarak ilgili delikten (535b21) temas kisimlarina kadarki yatay mesafe yaklasik 0 mm'ye düsürülebilir. Sonuç olarak, üç metal takviye pozisyon dogrulugunun derecesi artar. (4) Çok sayida metal takviye (35a1, 35a2 ve 35a3) siralanmis olup, ilgili konumlandirma deligi (535b21) üç adet sirali takviyenin ikisi arasinda olusturulan iki boslugun herhangi birinde düzenlenmistir. Dolayisiyla ilgili deligin çok sayida metal takviye (35a1, 35a2 ve 35a3) sirasinin disindaki alt tarafta veya üst tarafta yerlestirildigi baska bir düzenleme tipi ile karsilastirildiginda konumlandirma deliginin (535b21) merkezinden en uzak metal takviyeye (35a) kadar olan mesafe (sarkaç kolu uzunluguna karsilik gelen) düsürülebilir. Özellikle diger tipte, söz konusu kol uzunlugu delik merkezinden baslayan ve üç metal takviyeye karsilik gelen mesafeyi olusturur. Ancak, mevcut bulusun besinci ifadesine göre söz konusu kol uzunlugu, iki metal takviyeye karsilik gelen mesafe olabilir. Sarkacin kolu kisa oldugundan, gövde tarafi ucun (73e2) üzerindeki en uç metal takviye (35a) paralelligi örnegin seri üretimdeki degisiklikler nedeniyle yanlis ayarlanmis olsa da, yanlis ayar minimuma indirilebilir.(5) Toner haznesi, bir kullanici tarafindan görüntü olusturma aparatinin dis kisminda saklandiginda tasima elemanina (534k) bir yabanci madde girebilir ve buna bagli olarak tanimlama çipi (535) ile ön yüz ayarlanmis sekilde kalabilir. Bu sorunla ilgili olarak, mevcut bulusun besinci ifadesine göre delikle (535b21) ile tanimlama çipinin (535) agirlik merkezi arasindaki pozisyon iliskisi artar. Delik (535b21), ilgili tanimlama çipinin (535) agirlik merkezinin üzerine dikey olarak yerlestirilmistir.
Dolayisiyla, bir çift sallanma önleyici eleman (573e24), dönüs merkezi olan deligin (535b21) altina yerlestirildiginde, alt tabaka (535b), sallanma önleyici elemanlarin (573e24) konik uçlarina temas eder. Ardindan tanimlama çipinin (535) durusu, agirlik kuvveti tarafindan dikey yönde dönmek üzere hizlandirilir ve yukariya dönük olacak sekilde düzeltilir.
Sonuç olarak, bir konumlandirma deligi (535b21) mevcut olsa bile çok sayida gövde tarafi ucun (573e2) üzerindeki çok sayidaki metal zamanda artirilabilir.
Planlanan birkaç ürüne dayali olarak iletim denetleme cihazinin dayaniklilik payinin saptanmasi olasiligi mevcuttur. Bu durumda, örnegin topraklama ucunun (535d) olusturuldugu deligin içerisine bir iletim probu yerlestirilerek söz konusu görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) ait konnektöre benzer yapilandirmaya sahip bir denetim cihazi kullanilmasi yoluyla denetim gerçeklestirilebilir. Bu durumda, Sekil 87'de gösterilen tanimlama çipinin modifikasyonunda oldugu gibi, çikintili kisimlari (535d1) içermeyen dairesel bir topraklama ucu kullanilabilir.
Ayni durum, iletim denetleme cihazinin, kullanilan üretim islemindeki gelistirmelere bagli olarak çikarildigi yeni bir imalat yönteminin kullanildigi bir durum için de geçerlidir. Bu modifikasyon sayesinde metal elemanlarin alani ile imalat maliyeti azaltilabilir. Sekil 87'de gösterilen tanimlama çipinin, arka yüzeydeki IC kartina herhangi bir koruyucu elemanin takilmadigi ve dolayisiyla lC devresinin açikta bulundugu tipte bir çip oldugu varsayilmistir. Imalat ortaminin vb. koruyucu elemanin olmamasina olanak saglamasi halinde böyle bir tanimlama çipi, düsük maliyet açisindan faydali olabilir. Söz konusu IC devresi, kaydirmayi kolaylastirma bakimindan sag ve sol kisimlardan disari çiktiklari sürece her türlü yerlesim düzeni kullanilabilir olmasina ragmen, tercihen alt kisimda nispeten büyük bir IC düzenlenir böylece agirlik merkezi alt pozisyonda konumlanir.
Bununla birlikte, toprak iletim probu tek pimden olusuyorsa, Sekil 88A'da gösterildigi üzere topraklama probunun (401) temas ettigi bir çikinti kisminin takilmasi saglanir. Topraklamanin kolaylikla incelenmesi açisindan, Sekil 88B'de gösterilen ve boyutu artirilmis prob temas kismina sahip modifikasyon kullanilabilir. Bu, özellikle manüel inceleme durumda faydalidir. Yuvarlak çerçeveye sahip olmayan ancak kare çerçeveye sahip olan ve Sekil 88C'de gösterilen modifikasyon da kullanilabilir. Sekil 88A, 888 ve 880'deki modifikasyonlardan herhangi biri, söz konusu delikte olusan ucun dis çevre alani hem sag hem de sol kayma alanlarindan disari çikinti yaptigi süreyle serbest sekilde tasarlanabilir. Sekil 88A, 888 ve 88C'de gösterilen tanimlama çipinin arka yüzeyleri koruyucu eleman tarafindan kapatilabilir veya açik kalabilirler.
Yukarida belirtilen düsünce ve yöntemlerde ((1) ila (5)) tarif edildigi üzere, bes düsünce veya yöntemin her biri her fonksiyonun etkisini saglayabilir ve metal kaidenin (353) alan büyüklügünün minimum oldugu ucuz bir yapilandirma kullanilsa bile, tanimlama çipinde (535) çok sayida topraklama ucunu içeren çok sayida uç (35a1, 35a2, 35a3) arasinda konumlandirma dogrulugunun derecesini oldukça artirmak mümkündür.
Ayrica mevcut bulusun besinci ifadesine göre yukarida tarif edilen düsünce ve fonksiyon etkilerinden farkli düsünce ve fonksiyon etkileri tarif edilecektir. Öncelikle metal kaidelerden (35a1, 35a2 ve 35a3) her biri tarif edilir. En yüksek düzeydeki metal kaide (35a1) iletisim kontrolü saglamak üzere bir saat sinyali alir. Sirali veri transferine bagli olarak düsük hizli ancak düsük maliyetli bir seri iletisim yöntemi ve seri veriyolu olarak bir l2C (Entegre Devreler Arasi) kullanilirken sinyal hatti gövde tarafi konnektöre baglandiginda, bir seri saatin (SCL) yerlestirildigi bir sinyal hatti olusturur. Söz konusu metal kaide (35a1), bir saat sinyalinin yerlestirildigi bir terminale karsilik gelir. Saat sinyali tek yönde çalistigi için, baska terminallerle Vcc yerine metal takviye (3531) ile daha sonra açiklanacak Vcc (güç kaynagi veya metal takviye 35a3) arasinda kisa devre meydana gelirse söz konusu tanimlama çipinin (535) bozulma ihtimali beklenir. Dolayisiyla, tanimlama çipinin (535) bozulmasini engellemek için, metal takviye (35a1) Vcc'den daha uzak bir konumda yerlestirilir.
Bunun nedeni, metal takviye ( arasinda bir kisa devre meydana gelmesi halinde bozulma ihtimalinin daha düsük olmasidir.
Ayrica seri veri yolu olarak I2C kullanan metal takviye (35a2) bir seri iletisim yöntemi ile isler ve sinyal hatti gövde tarafi konnektöre baglandiginda seri verilerin (SDA) giris/çikis yaptigi bir sinyal hatti olusturur. Bu takviyede çift yönlü giris/çikis mekanizmasi mevcut oldugundan, tanimlama çipinin (535) bir kisa devreye bagli olarak bozulma ihtimali tek tarafli girise sahip metal takviyenin (35a1) bozulma ihtimalinden daha düsüktür.
Metal takviye (35a3) bir 5V voltaj veya 3.3V voltaj gövde tarafi konnektöre baglandiginda giris oldugu bir güç girisi (Vcc) kismi olusturur.
Güç kaynagi ile GND arasinda kisa devreye bagli olarak tüm cihazin bozulma riskini azaltmak için GND (topraklama ucu 535d) ile seri saat giris ucu (metal takviye 35a1) arasina seri veri giris ucu (metal takviye 35a2) yerlestirilmistir. Sekil 36'da gösterildigi üzere, VCC veya metal takviye (35a3), alt tabakasi (535b) araya alacak sekilde tanimlama çipinin arka kismindaki koruma elemaninin (535e) üzerine biner; dolayisiyla, metal katman (35a3) koruma elemaninda (535e) bulunan bir güç kaynagi hatti olarak kullanilabilir ve bu hat içerisinde tutarli güç kaynagi islemleri gerçeklestirilebilir (=gürültülere bagli arizanin bastirilmasi).
Ikinci olarak topraklamaya iliskin yöntem ve düsünceler açiklanmistir.
Toner haznesinin (532Y) montaj islemi sirasinda tanimlama çipinin (535) topraklama ucu (535d), konumlandirma piminin (573e23) (konnektör 5736) gövde tarafi topraklama ucuna temas eder ve ardindan söz konnektörün (573e) üç adet gövde tarafi ucuna (573e2) temas etmeye baslar. Yani, toner haznesinin (532Y) ayrilma islemi sirasinda, konnektörün (73e) üç adet gövde tarafi terminali (573e2) arasindaki temas kesilir ve ardindan ilgili tanimlama çipinin (535) topraklama ucu topraklama ucuna (573e25) temas etmez (ayrilir). Özellikle Sekil 39A'ya istinaden, konnektördeki (573e) gövde tarafi topraklama ucunun (573e25) temasa geçme pozisyonu, tanimlama çipinin (535) üç adet gövde tarafi ucunun (573e2) temasa geçme pozisyonundan daha yakindir.
Yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde toner haznesinin (532Y) montaj islemi sirasinda metal takviyeler (35a1, 35a2 ve 35a3) her zaman tanimlama çipinin (535) topraklandigi durumda gövde tarafi uçlara (573e2) baglanmaya baslar ve toner haznesinin (532Y) sökülme islemi sirasinda metal takviyeler (35a1, 35a2 ve 35a3) her zaman tanimlama çipinin (535) topraklandigi durumda gövde tarafi uçlardan (573e2) ayrilmaya baslar (gövde tarafi terminallerle temasi keser). Dolayisiyla, tanimlama çipinin (535) elektrik devresi topraklanmama ve dolayisiyla elektriksel olarak dalgalanma durumundan korunur ve buna bagli olarak tanimlama çipinin (535) elektrik gücüyle hasara ugratilmasi zordur.
Detayli olarak, tanimlama çipindeki (535) elektrik devresi topraklanmadiginda ve elektrik gücü dalgali hale geldiginde elektrik devresi oldukça büyük bir empedans degeriyle topraklandigi bir durum meydana gelir. Metal takviyeler (535a) gövde tarafi uçlara (573e2) temas ettiginde veya gövde tarafi uçlardan ayrildiginda üretilen statik elektrik kismen elektrik devresine akarsa, empedans degerine esdeger yüksek gerilim, üretilen akima uygulanir. Yüksek gerilim, tanimlama çipinin (535) içinde bulunan lC'de izolasyonun kesilmesine neden olur ve böylece IC kesilir. Sekil 1398'de gösterildigi üzere üç adet gövde tarafi ucun (573e2) ve tanimlama çipi (535) üzerindeki gövde tarafi topraklama ucunun (573e2) konnektöre (573e) bagli olarak ayni pozisyonda olusmasi halinde olasilikla bu sorun meydana gelebilir.
Diger taraftan mevcut bulusun besinci ifadesine göre, konumlandirma piminin (573e23) yariga benzer açikligindan disari çikan gövde tarafi topraklama ucunun (573e25) kivrimli kismi, tanimlama çipi (535) tarafina dogru en çikintili gövde tarafi ucun (73e2) kivrimli kismina kiyasla tanimlama çipine (535) daha yakin sekilde yerlestirilir. Dolayisiyla, topraklama baglantisi ilk kez gerçeklestirildikten sonra, baglanti kesme sirasinda ve temas süresince topraklama baglantisi son kez yapildiginda empedans degeri teorik olarak her zaman sifir olup, statik elektrik akimi, elektrik devresinin içerisine dogru gerçeklesse bile IC içerisindeki izolasyon kesintisi önlenir.
Ayrica mevcut bulusun besinci ifadesine uygun olarak ve Sekil 36'ya atifta bulunularak yukarida belirtildigi üzere tanimlama çipinde (535) (bilgi saklama cihazi) topraklama ucunun (535d) dis çevresine iki adet çikintili kisim (535d1) yerlestirilmistir.
Yukarida belirtildigi üzere fabrikada üretim sirasinda çikintili kisimlar yerlestirildiginden inceleme islemi sirasinda (tanimlama çipinin (535) arizali olup olmadiginin incelenmesi) iletim inceleme probunun temas islemi kolaylikla gerçeklestirilebilir. Detayli olarak, Sekil 41'de gösterildigi üzere, iletim inceleme cihazina ait (400) çok sayida probun (401) ön uçlari metal takviyelere (35a) karsi asagi dogru bastirilir ve tanimlama çipinin (535) topraklama ucu (535d) inceleme masasi üzerine yerlestirilmistir. Bu sirada, topraklama ucunun (535d) çikintili kismi (535d1), problarin (401) ön uçlarina yeteri kadar temas edebilecek bir alana sahip oldugundan, problarin (401) temas arizasinin neden oldugu iletim inceleme arizasi önlenebilir. Ayrica, problarin (401) iligli delige (535b21) yerlestirilmesiyle gerçeklestirilen iletim incelemesine kiyasla problarin (401) ön uç kisimlarina topraklama ucuna (535d) basilarak iletim incelemesi gerçeklestirildiginden (çikintili kisim 535d1), söz konusu problarin (401) inceleme için art arda kullanilan dayanim özelligi artirilabilir ve tanimlama çipine (535) ait deligin iletim incelemesine bagli olarak asinmasi durumu önlenebilir.
Dairesel topraklama ucu (535d) ile dikdörtgen metal kaide (35a1, 35a2) arasinda yarik seklinde genisleyen ilave boslukta çikintili kisim (535d1) dairesel dis çevreye temas eden bir yatay yönde sinira (sinir hatti) sahip ve metal takviyelere (35a1, 35a2 ve 35a3) paralel sekilde yerlestirilir. Bu duruma bagli olarak, çikintili kisim (535d1) dikey yönde çikinti yapmaz ve bu kismin ilk ön yüz kismina (534k24) (yatay yönde çikinti yapan) dogru kayan alt tabakanin (535b) kayar alanlarina ve sola dogru çikinti yapmasi engellenebilir. Sonuç olarak alt tabakanin (535b) büyüklügü artmaz ve imalat sirasinda standart büyüklükte bir alt tabaka materyalinden olabildigince çok alt tabaka (535b) elde edilmesi mümkündür. Ayrica, tanimlama çipinin (535) maliyet artisi da durdurulabilir.
Yukarida belirtildigi üzere ve yine yukarida bulunan ifadelere benzer olarak mevcut bulusun besinci ifadesinde dahi temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (35a1, 35a2 ve 35a3)(uçlar) gövde tarafi uçlara (573e2) yaklasarak temas ettigi hareket yönüne büyük ölçüde ortogonal olan sanal düzlem üzerine hareket edebilecek tasima elemaninda (534k) (tasima kismi) tasinir. Dolayisiyla temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) sökülebilecek sekilde monte edilmis toner haznesine (332Y) (sökülebilir cihaz) monte edilmis olsa bile, görüntü olusturma aparatinin gövdesine ait konnektörün (573e) gövde tarafi uçlardaki (573e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali düsüktür.
Ayrica, mevcut bulusun besinci ifadesine uygun olarak temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatina (100) sökülebilir sekilde monte edilmis toner haznesine (532Y) (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile, konnektörün (573e) (görüntü olusturma aparatinin gövdesi 100) konumlandirma piminde (573e23) (çikinti yapan kisim) olusan gövde tarafi topraklama ucuna (573925) takilmis topraklama ucu (535d) söz konusu tanimlama çipinin (535) alt tabakaninda (535b) olusan bir delikte (535b21) olusmus olsa bile tanimlama çipine (535) elektriksel olarak hasar verilme ihtimali düsüktür.
Altinci Ifade Mevcut bulusun altinci ifadesi, Sekil 42A-47C'ye atifta bulunularak detayli sekilde detayli olarak tarif edilecektir.
Sekil 42A ve 428, altinci ifadeye göre bir toner haznesini (632Y) gösteren perspektif görünümlerdir; Özellikle Sekil 42A, besinci ifadede açiklanan tanimlama çipinin (535) monte edilmedigi durumu gösteren parçalara ayrilmis bir görünüm olup, Sekil 428 söz konusu tanimlama çipinin monte edildigi durumu gösteren bir görünümdür. Sekil 43, bir ön yüz plakasinin (634p) monte edilmedigi toner haznesini (632Y) gösteren ve ilk ifadedeki Sekil 21'e karsilik gelen bir önden görünümdür. Sekil 44 tanimlama çipi (535) ile ön yüz plakasinin (634p) monte edildigi toner haznesinin (632Y) ana kismini gösteren bir kesit görünümdür. Sekil 45, bilgi saklama cihazinin (535) konnektöre (573e) yerlestirildigi bir durumu gösteren bir görünümdür; Mevcut bulusun altinci ifadesine göre bilgi saklama cihazlari olarak tanimlama çipi (535) besinci ifadedekinin aynisidir. Mevcut bulusun altinci ifadesi, söz konusu tanimlama çipinin (535) bir kapak kismina (634Y) yerlestirilmis içbükey kisimda gevsek olarak tutulmasi ve ön yüz plakasi (634p) ile hareket edebilecek sekilde kapatilmis olmasi bakimindan besinci ifadeden farkli olup, geri kalan yapilandirma bakimindan besinci ifade ile aynidir.
Yukaridaki ifadelere benzer sekilde mevcut bulusun altinci ifadesine göre toner haznesi (632Y), söz konusu hazne gövdesini (33Y) ve kapak kismini (634Y) içerir. Bilgi saklama cihazi olarak tanimlama çipi (535) söz konusu kapak kismina (634Y) sökülebilecek sekilde monte edilir.
Sekil 42A ve 428'ye istinaden, mevcut bulusun altinci ifadesinde dahi tanimlama çipi (535), tasima elemanina (534k) gevsek olarak yerlestirildigi bir durumda kapak kismina (534Y) monte edilmemis olup, düsme önleyici ön yüz plakasi (634p), tanimlama çipinin (535) kapak kisminda (634Y) olusan içbükey kisimda (alt kaidenin 634q olustugu kisim) gevsek sekilde tutuldugu bir durumda söz konusu kapak kismina (634Y) vida ile takilir.
Detayli olarak, Sekil 42A ve Sekil 43'e istinaden, tanimlama çipini (535) XZ düzleminde hareket edecek sekilde tasimaya yönelik içbükey kisim kapak kisminin (634Y) uç yüzeyinde olusturulur. Içbükey kisimda, tanimlama çipinin (535) parçasiyla yüzey temasi gerçeklestiren alt kaide kismi (634q) olusturulur. Tanimlama çipinin (535), kapak kisminin (634Y) içbükey kisminda gevsek sekilde tasindigi durumda, tanimlama çipinin (535) içbükey kisimdan düsmesini önlemeye yönelik ön yüz plakasi (634p), besinci ifadeye benzer sekilde olusturulan metal takviyelerin 535d) ve tanimlama çipinin (535) benzer parçalarinin, tanimlama çipinin (35) açikta kalacagi sekilde alt tabaka (35b) kismina temas edecek sekilde vidalanarak baglanir.
Daha ayrintili sekilde, kapak kisminda (634Y), ön yüz plakasini (634p) konumlandirmaya yönelik bir konumlandirma pimi (63481) içbükey kismin sag tarafinda olusturulmus olup, ön yüz plakasini (634p) vidalayarak sabitlemeye yönelik bir vida deligi (63432) iç bükey kisim arada olacak sekilde, söz konusu içbükey kismin sol tarafinda açilir. Bu arada, ön yüz plakasinda (634p), konumlandirma pimine (63431) karsilik gelen pozisyonda bir konumlandirma deligi (634p1) açilir ve vida deligine (63482) karsilik gelen pozisyonda ise bir vidanin (680) geçtigi bir delik (634p2) açilir. Ön plakanin (634p) alt kisminda ikinci konumlandirma deliginin (34b) dis çevre kenarina temas eden ve dönmeyi durdurma islevine sahip bir temas kismi (634p3) olusturulur. Ön yüz plakasinin (634p) kapak kismi (634Y) ile ilgili pozisyonuna, dönüs durdurmaya yönelik konumlandirma deligi (634p1) ve temas kismi (634p3) ile karar verilir. Söz konusu vida (680), ön yüz plakasinda (634p) olusturulmus delikten (634p2) geçirilerek kapak kisminda (634Y) olusturulan vida deligine (63452) vidalanmis olup, ilgili ön yüz plakasi (634p), kapak kismina (634Y) takilir. Dolayisiyla, söz konusu tanimlama çipi (535) söz konusu kapak kismindan (634Y) düsmez ve XZ düzleminde hareket edebilen kapak kisminda (634Y) tutulur. Sekil 45'e istinaden ve besinci ifadeye benzer olarak, toner haznesinin (632Y) montaj isletimine uygun sekilde tanimlama çipinin (535) konumlandirma deligi (535b21) (topraklama ucu 535d), aparat gövdesine (100) ait konnektörün (573e) konumlandirma pimine (573e23) takilir ve ardindan konnektörün (573e) gövde tarafi ucu (573e2), tanimlama çipinin (535) metal takviyelerine tanimlama çipi (535) arasindaki elektrik temasi tamamlanir. Bu durumda, yukaridaki ifadelere benzer sekilde toner haznesinin (632Y) kapak kismindaki (634Y) tanimlama çipi (535) XZ düzleminde hareket edecek halde tutuldugundan, aparat gövdesinin (100) konnektörüne (573e) ait gövde tarafi uçlarinda (73e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali azdir. Normal durumda, söz konusu tanimlama çipi (535) agirliga bagli olarak kapak kisminin (534Y) içbükey kisminin alt kisminda asagi egik halde kalir ve tanimlama çipinin deligine (535b21) ait orta pozisyon, Sekil 45'te gösterilen üç tanimlama çipinin (535) en sol tarafindaki konumlandirma piminin (573e23) eksenel merkez konumundan asagi dogru yanlis hizalanmistir.
Ardindan toner haznesinin (632Y) montaj islemi basladiginda ve tanimlama çipi (535), konumlandirma pimine (574e23) temas ettiginde, konumlandirma çipi (535) yukari hareket eder (kalkar) (Z yönünde), bu kismindan sonra açilacak olup, konumlandirma pimi (573e23), söz konusu delige (535b21) açilir ve son olarak gövde tarafi uçlar (573e2) metal takviyelere (35a1i 35a2 ve 35a3) temas eder.
Mevcut bulusun altinci ifadesine göre, ön yüz plakasi (634p) söz konusu vida (680) kullanilarak kapak kismina (34Y) takilmistir (vida ile baglanmistir).
Diger taraftan Sekil 46A ve 4658'de gösterildigi sekilde, kapak kismina (734Y) bir ön yüz plakasi (734p) kavramayla yerlestirilir. Detayli olarak Sekil 46A'da gösterildigi üzere ön yüz plakasinin (734p) dis çevresinde çok sayida kavramayla takilan kisim (734p2) olusturulmus olup, ilgili kisma karsilik gelen kapak kisminin (734Y) ilgili pozisyonlarinda ise kavramayla takilan kisimlar (73482) olusturulmustur. Sekil 4GB'de gösterildigi üzere, tanimlama çipinin (535) kapak kisminin (734Y) içbükey kismina gevsek sekilde yerlestirildigi durumda ön yüz plakasi (734p), kapak kismina (734Y) kavramayla takilir. Daha detayli olarak, ön yüz plakasinda olusan bir deligi (734p3), kapak kisminda (734Y) olusturulan bir konumlandirma çikintisi (73433) ile hizalanirken, ön yüz takilan kismina (73432) takilir ve söz konusu ön yüz plakasi (734p), ilgili kapak kismina (734Y) göre konumlandirilir ve buraya takilir. Bu yapilandirma durumunda bile, mevcut bulusun altinci ifadesinde belirtilen etkinin aynisi elde edilebilir.
Ayrica, mevcut bulusun altinci ifadesine göre ön yüz plakasi (634p) (veya Sekil 46A ve 4638'de gösterilen ön yüz plakasi 734p) takildiktan sonra bile, yabanci bir ortak sirket tarafindan imal edilen toner haznesi ile ön yüz plakasinin ilk ithal edildigi ve ardindan yurtiçinde toner haznesi tonerle doldurulmadan önce veya doldurulduktan sonra baska bir sirketten satin alinan tanimlama çipinin (535) takildigi ve toner bilgisinin tanimlama çipine (535) girildigi prosedüre göre söz konusu toner haznesi imal edilebilir. Dolayisiyla, toner haznesinin imalat prosesi etkin bir sekilde yerine getirilebilir.
Ayrica kullanilan toner haznesinin piyasadan toplanmasini ve temizlendikten sonra tekrar doldurulmasini içeren geri dönüsüm prosesi, tanimlama çipinin 535) degistirilmesi veya toner haznesinden çikartilmasi, bilgilerin yeniden yazilmasi ve tanimlama çipinin (535) tekrar kapak kismina monte edilmesini içeren prosedür uygulanarak gerçeklestirilebilir. Dolayisiyla, toner haznesinin yeniden kullanilma prosesi etkin bir sekilde yerine getirilebilir.
Ancak, Sekil 47C'ye istinaden (yani söz konusu tanimlama çipinin (535) monte edildigi kapak kismini (834Y) gösteren kesit görünüm), bir ön yüz plakasi (834p) ile kapak kismi (834Y) arasindaki montaj mukavemeti, tanimlama çipinin (535) çikartilmasina gerek kalmadan aitirilmak istendiginde yalnizca konumlandirma çikintisi (73433) (örnegin bkz. Sekil 46A ve 468), vida baglantisi ya da kavramali takma islemi yapilmadan önce açilabilir. Ardindan, söz konusu tanimlama çipi (535) ve ön yüz plakasi (834p), kapak kisminda (834Y) monte edildikten sonra konumlandirma çikintisinin (73452) ucu, ön yüz plakasini (834p) kapak kismina (834Y) sabitlemek için termal olarak eritilebilir veya söz konusu ön yüz plakasini (834p) kapak kismina (834Y) takmak için ön yüz plakasi (834p) ile kapak kismi (834Y) arasi bir yapistirici ile kaplanabilir.
Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun altinci ifadesine göre temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (35a1, hareket yönüne büyük ölçüde ortogonal olan sanal düzlem üzerine hareket edebilecek kapak kisminda (634Y, 734Y veya 834Y) tutulur.
Dolayisiyla temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) sökülebilecek sekilde monte edilmis toner haznesine (632Y, 732Y veya 832Y) (sökülebilir cihaz) monte edilmis olsa bile, görüntü olusturma aparatinin (100) gövdesine ait konnektörün (573e) gövde tarafi uçlardaki (573e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali düsüktür.
Ayrica, besinci ifadede oldugu gibi mevcut bulusun altinci ifadesine uygun olarak temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatina (100) sökülebilir sekilde monte edilmis toner haznesine (632Y) (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile, konnektörün (573e) (görüntü olusturma aparatinin gövdesi 100) konumlandirma piminde (573e23) (çikinti yapan kisim) olusan gövde tarafi topraklama ucuna (573e25) takilmis topraklama ucu (535d) söz konusu tanimlama olsa bile tanimlama çipine (535) elektriksel olarak hasar verilme ihtimali düsüktür.
Sekil 47A ve 478, baska ifadeye göre bir toner haznesini (632Y) gösteren perspektif görünümlerdir; Özellikle Sekil 47A, söz konusu tanimlama çipinin (535) monte edildigi bir kapak kismini (934Y) gösteren önden görünüm olup; Sekil 478 ise, tanimlama çipi (535) monte edilmeden önce kapak kismini (934Y) ve tanimlama çipini (535) gösteren önden görünümdür. Sekil 47A ve 47B'de gösterildigi üzere söz konusu toner haznesinde (932Y) yukaridaki ifadelerde belirtilenlerden farkli olarak söz konusu tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), kapak kismina (934Y) sabitlenir ve burada tutulur (XZ yönünde hareketsiz olacak sekilde tasinacaktir). Özellikle söz konusu kapak kisminin (934Y) içbükey kismi (Sekil 478'de belirtilen kesikli çizgi ile çevrelenmis kisim), tanimlama çipinin (535) bu kisma sabitlenebilecegi sekilde (titresim halinde bile yaklasik maksimum 0.3 mm sabitleme toleransinda degisiklik gösteren boyut varyasyonu) tanimlama çipinin (535) dir;` çevre sekline uygun bir sekilde olusabilir. Bu durumda, yukarida belirtilen ifadelerin tersine, ilgili tanimlama çipi (535) X düzleminde hareket edemez ancak besinci ifadede belirtilen bes yöntem ve fikirden ((1) ila (5)), (1) ila (4)'ünün islev etkileri elde edilebilir. Yani, tanimlama çipi (535), topraklama ucunun (535d) olustugu bir konumlandirma deligine (535b21) monte edildiginde, besinci ifadede açiklanan etkiler elde edilebilir.
Yedinci Ifade Mevcut bulusun yedinci ifadesi, Sekil 48-49'a atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 48, yedinci bir ifadeye göre bir toner haznesini (1032Y) gösteren büyütülmüs bir perspektif görünümdür. Sekil 49, toner haznesini gösteren (1032Y) bir kesit görünümdür; Mevcut bulusun yedinci ifadesine uygun toner haznesi, bir hazne gövdesinin (1033Y) altinci ifadede gösterilen kapak kisimlarindan (634Y, 734Y, 834Y ve 934Y) herhangi birine takilmasi ve ilgili kapak kismiyla birlikte toner haznesi saklama ünitesinde (70) dönmez sekilde tutulmasi bakimindan toner haznesinin (33Y), söz konusu toner haznesi saklama ünitesi (70) üzerinde döner sekilde tutuldugu yukaridaki ifadelerden farklidir.
Sekil 48 ve 49'a istinaden, yukaridaki ifadelere benzer sekilde, mevcut bulusun yedinci ifadesine göre toner haznesi (1032Y) temel olarak söz konusu hazne gövdesini (1033Y) (sise gövdesi) ve bagli baslik kismina monte edilmis kapak kismini (634Y) (veya baska sekilde kapak kismini 734Y, 834Y, 934Y) içerir. Bundan böyle, mevcut bulusun yedinci ifadesine uygun kapak kismi, altinci ifadede belirtilen Sekil 42A ve 428'ye istinaden açiklanmis kapak kismi (634Y) kullanilarak açiklanacaktir.
Yukaridaki ifadelerden farkli olarak, mevcut bulusun yedinci ifadesine göre toner haznesinde (1032Y) hazne gövdesi (1033Y) (sise gövdesi) örnegin kapak kismina (634Y) (sise kapagi) yapistirma (kaynasma) veya takma gibi bir baglama yöntemine göre sabitlenir. Yani, hazne gövdesi (1033Y), kapak kismina (634Y) dönmez sekilde sabitlenir.
Yukaridaki ifadelerden farkli sekilde mevcut bulusun yedinci ifadesine uygun olarak hazne gövdesinde (1033Y), bu gövdeye bagli çevre yüzeyi üzerinde sarmal çikinti olusmaz. Ayrica, yukaridaki ifadelerde belirtilen disli (330), hazne gövdesinde (1033Y) ayrilmaz sekilde olusmaz ve hazne gövdesinin (1033Y) üzerine bir disli elemani (1042Y), çalkalayici eleman (33f) ve kapak kismi (634Y) birlikte monte edilir. Hazne gövdesinin (1033Y) içerisinde, yukaridaki ifadelerden farkli olarak hazne gövdesinin (1033Y) içinde depolanan tonerin, agiz (A)'ya dogru aktarilmasi için bir aktarim elemani (1041Y), tek ucu disliye (1042Y) sabitlenecek ve diger ucu daha sonra açiklanacak hazne gövdesinin (1033Y) yataginda (1033d1) döner halde desteklenmistir.
Kapak kismi (634Y) besinci ifadede belirtilen yapilandirmanin neredeyse aynisina sahip olup, farkli kismi hazne gövdesine (1033Y) dönmez sekilde yapistirilmasi veya baglanmasidir.
Karistirma elemani (33f), hazne gövdesine (1033Y) sabitlenmemesi ancak yalnizca disli (1042Y) üzerinde tasinmasi haricinde yukaridaki ifadelerde belirtilenlerle neredeyse ayni yapilandirmaya, sekle ve isleve sahiptir.
Daha detayli açiklama Sekil 48 ve 49'a istinaden yapilacaktir.
Sekil 48'e istinaden yedinci ifadede de belirtilmis olsa dahi hazne gövdesinin (1033Y) boyuna yönde (kapak kisminin (634Y) boyuna yönde monte edildigi ve bir uç kismin karsisindaki kisim ve aparat gövdesinin 100 montaj yönünde ters yöndeki bir uç kisim) diger uç kismi üzerinde toner haznesinin (1032Y) takilmasi/çikartilmasi islemi sirasinda kullanici tarafindan kavranan bir kavrama kismi (1033d) yerlestirilmistir. Kavrama kisminda (1033d), hazne gövdesinin (1033Y) içinde ve disinda geçisi saglayan bir açik delik olusturulmus olup, polipropilen veya poliüretan gibi biçim degistirebilen esnek bir reçineden olusan sürgü elemani (1049Y) söz konusu açik delige çikartilabilecek sekilde monte edilmistir.
Söz konusu sürgü elemani (1049Y), örnegin imalat veya geri dönüsüm sirasinda toner haznesinin (1032Y) içini (toner gövdesi 1033Y) tonerle doldururken (veya temizlerken) kullanilir. Sürgü elemani (1049Y), toner doldurulurken (temizlik) hazne gövdesinden (1033Y) çikartilir ve tonerin doldurulmasi tamamlandiktan sonra hazne gövdesine (1033Y) monte Sekil 49'a istinaden hazne gövdesinin (1033Y) içerisine monte edilen aktarma elemani (1041Y) mylar (ticari adi: polyester film) gibi bir malzemeden yapilmis ince ve esnek karistirma elemaninin (1041Yb) bir mil kismina (1041Ya) baglandigi ve tersi tarafta bir karistirma elemaninin (1041Yc) olusmasini saglayacak sekilde olusmustur. Aktarma elemaninin (1041Y) mil kisminda (1041Ya), boylamasina yönde bir uç kismi, karistirma elemaninin (33f) dönme merkezinin ilgili pozisyonuna monte edilmis bir baglanti kismina (1033f20) baglanmis ve sabitlenmistir.
Boylamasina yönde diger taraftaki uç kismi, yatay kisminda (1033d1) (kavrama kisminin 1033d taban kismi olup, hazne gövdesine 1033Y gömülmüs bir kisimda olusturulmustur) dönebilecek sekilde desteklenmistir. Hazne gövdesinin (1033Y) ve kapak kisminin (634Y) toner haznesi saklama ünitesinde (70) çevrilmez sekilde tasindigi durumda karistirma elemani (33f) hareket ünitesinden (91) hareket kuvveti alir ve disli elemaniyla birlikte döner (1042Y), böylece baglanti kismi (1033f20) pozisyonunda karistirma elemanina bagli aktarim elemani da döner. Dolayisiyla hazne gövdesine (1044Y) depolanan toner, tasima elemanina (1041Y) monte edilmis çalkalayici elemanin karistirma kuvveti ile çalkalanir ve hazne gövdesinde (1033Y) depolanan toner, mil yönünde aktarim elemanina (1041Y) monte edilmis esnek karistirma elemaninin (1041Yb) aktarim kuvvetiyle sürgü elemaninin (1034Y) kapak kismina karsi aktarilir.
Aktarim elemaninin (1041Y) esnek karistirma elemani (1041Yb), boylamasina yönde çok sayida pozisyondan olusmus (mevcut bulusun yedinci ifadesine göre alti pozisyon) kesikler (1041Yb1) içerir. Dolayisiyla, aktarim elemaninin (1041Y) dönüsü ile birlikte, esnek karistirma elemaninin (1041Yb) ön ucu (mil kisminda 1041Ya desteklenmemis serbest uçlu taraf) hazne gövdesinin (1033Y) iç çevre yüzeyine kayarak temas eder ve esnek karistirma elemani (1041Yb) uygun sekilde döndürülmüs ve kivrilmis durumda döner, böylece hazne gövdesinde (1033Y) depolanan toner Sekil 49'da gösterildigi üzere mil yönünde sag tarafa dogru çalkalanir ve aktarilir.
Yukarida tarif edildigi üzere mevcut bulusun yedinci ifadesine göre söz konusu toner haznesinde (1032Y) bile yukaridaki ifadelere benzer sekilde toner, kapak kisminin (1034Y) toner bosaltma agzindan (W) bosaltilir.
Burada, disli elemani (1042Y), hazne gövdesine (1033Y) döner sekilde takilmistir.
Detayli olarak, disli elemaninda (1042Y) olusan disli takma kismi (kavranarak takilan tirnakli kisim), hazne gövdesinin (1033Y) sise agzi kisminin (1033a) dis çevresine bir tur çevrilerek yerlestirilen bir flans kismina (daha sonra açiklanacak bir çikintinin 1033e olustugu kisim) takilir ve böylece disli elemani (1042Y), hazne gövdesinin (1033Y) üzerinde dönecek sekilde tutulur. Ayrica, söz konusu disli elemaninin (1042Y) dis yüzeyinde bir disli kismi (düz disli) olusur ve toner haznesi (1032Y) söz konusu aparat gövdesine (100) göre ayarlandiginda ilgili disli kismi, aparat gövdesinin (100) tahrik dislisine (81) geçer.
Disli kismi (1042Y) ile sise agzi (1033a) kismi arasina sizdirmazlik malzemesi yerlestirilir ve böylece toner haznesinin (1032Y) disina toner sizmasi engellenir. Ilgili sizdirmazlik malzemesi, sise agzi kisminin (1033a) uç yüzeyine disli halde geçen daire seklinde olusmus köpüklü poliüretan gibi bir köpüklü elastik malzemeden yapilmis olup, disli elemanina (1042Y) yapisir. Disli kismi (1042Y) hazne gövdesine (1033Y) göre ayarlandiginda, sizdirmazlik malzemesi agza ve sise agzinin (1033a) uç yüzeyine dogru itilir ve böylece her iki eleman arasinda (1033Y ve 1042Y) bir sizdirmazlik karakteristigi güvenceye Disli kismi (1042Y) ilgili kapak kismina (1034) takilmaz ancak kapak kisminin (634Y) tirnakli kisminda (34j) dönecek sekilde tutulur. Disli elemani (1042Y) kapak kisminda (634Y) tutmaya yönelik yöntem kapak kisminin (34Y) yukaridaki ifadelerde açiklanmis hazne gövdesinin (33Y) sise agzi kisminda (33a) tutma yöntemine benzerdir. Yani kapagin (634Y) tirnakli kismi (34j), disli elemaninin (1042Y) dis çevresinde bir tur atacak sekilde yerlestirilmis flans benzeri çikintili kisma (1033]) geçer ve disli elemani (1042Y) kapak kisminda (1034Y) döner sekilde desteklenir.
Yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde hazne gövdesi (1033Y), disli (1042Y) yoluyla kapak kismina (634Y) baglanir. Ayrica hazne gövdesinin (1033Y) kapak kismi (634Y) üzerinde dönüsünü engellemek için, hazne kapak kisminin (634Y) yan tarafinda olusan çentikli kanala (1034t) yerlestirilir ve böylece dönüs durdurucu islevi görür.
Ayrica kapak kisminda (634Y), köpüklü elastik malzemeden yapilmis bir kapak kismi, disli elemaninin (1042) itildigi bir kisma yapisir (hazne gövdesinin (1033Y) karsisindaki yan tarafin uç yüzeyi). Dolayisiyla, disli eleman (1042Y) ile kapak kismi (634Y) arasindaki toner sizintisi önlenebilir. Çalkalayici eleman (33f), disli elemaninin (1042Y) iç yüzeyine takilir.
Ayrica, aktarim elemaninin (1041Y) mil kismi (1041Ya) (bir taraftaki uç kisim) yukarida belirtildigi gibi karistirma elemaninin (33f) baglanti kismina (1033f20) baglanir.
Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun yedinci ifadesine göre yukaridaki ifadelere benzer olarak temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (35a1, 35a2 ve 35a3) (uçlar) gövde tarafi uçlara (573e2) yaklasarak temas ettigi hareket yönüne büyük ölçüde ortogonal olan sanal düzlem üzerinde hareket edebilecek kapak kisminda (634Y) tutulur. Dolayisiyla temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) sökülebilecek sekilde monte edilmis toner haznesine (1032Y) (sökülebilir cihaz) monte edilmis olsa bile, görüntü olusturma aparatinin (100) gövdesine ait konnektörün (573e) gövde tarafi uçlardaki (573e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali düsüktür.
Ayrica, mevcut bulusun yedinci ifadesine göre örnegin altinci ifadede Sekil 42A ve 4ZB'ye istinaden açiklanan ve toner haznesinin kapak kismi olarak kullanilan kapak kismi (634Y) mevcut bulusun yedinci ifadesine göre toner haznesinin kapak kismi olarak kullanilabilir, altinci ifadede belirtilen Sekil 47C'ye atifta bulunularak açiklanan kapak kismi (834Y) kullanilabilir veya altinci ifadede Sekil 47A ve 47B'ye istinaden açiklanan kapak kismi (934Y) kullanilabilir.
Ayrica, yedinci ifadede belirtildigi gibi mevcut bulusun besinci ve altinci ifadesine benzer olarak temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatina (100) sökülebilir sekilde monte edilmis toner haznesine (632Y) (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile, konnektörün (573e) (görüntü olusturma aparatinin gövdesi 100) konumlandirma piminde (573e23) (çikinti yapan kisim) olusan gövde tarafi topraklama ucuna (573e25) takilmis topraklama ucu (535d) söz konusu tanimlama çipinin (535) alt tabakaninda (535b) olusan bir delikte (535b21) olusmus olsa bile tanimlama çipine (535) elektriksel olarak hasar verilme ihtimali düsüktür.
Sekizinci Ifade Mevcut bulusun sekizinci ifadesi, Sekil 50-51B'ye atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 50, sekizinci bir ifadeye göre görüntü olusturma aparatini (100) gösteren bir genisletilmis perspektif görünüstür; Sekil 51 A görüntü olusturma aparatina monte edilmis toner haznesinin (1106) bir ksmini gösteren bir kesit görünüsü olup, Sekil 518 ise toner haznesinin (1106Y) ilgili kismini gösteren bir alttan görünüstür). Sekil 50 ila 51B'de çalisacak toner kartusunun konumlandirilacagi bir toner bosaltma mekanizmasi ve konumlandirma mekanizmasi dikkate alinmamistir.
Mevcut bulusun sekizinci ifadesine uygun olarak söz konusu görüntü olusturma aparati (100) tanimlama çipinin (535) monte edildigi toner gövdesine (100) yatay ynte monte edildigi yukaridaki ifadelerden farkli olup, burada boylamasina yön, takilan tanimlama çipinin (535) yukaridan aparat gövdesine (100) monte edildigi bir montaj yönüdür.
Sekil 50'ye istinaden mevcut bulusun sekizinci ifadesine göre görüntü olusturma aparati (1100), çikartilabilir dört cihaz olarak toner kartuslarinin sekilde yapilandirilmistir. Sekil 50'de sari toner kartusu (1106Y) disinda üç monte edildigi bir durum gösterilmistir. (1110) (gövde kapagi) Sekil 50'de gösterildigi gibi açildigi bir durumda montaj kismina takilir veya bu kisimdan çikartilir. cihazina ve Içerisinde saklanan ilgili renkteki tonere (tek bilesenli gelistirici) bakan alt kisim konumuna yerlestirilmis bir sürgüye sahip bir açiklik içerir. Sekil 51A ve 51B'ye istinaden, toner haznelerinin (1106Y, yüzeylerinde, tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi) bir tasima elemani (1134k) tarafindan yatay düzlem yönünde (Sekil 51B'deki kagit yüzeyinin yönü) bir tasima elemani (1134k) tarafindan tutulur. konumlandirma deliginin (535b21) (topraklama ucu 535d) ve besinci ifadedekinin aynisi tanimlama çipine benzer aparatin tanimlama çipinin (535) alt kismina kismen temas eden toner kartusuna (1106Y) vidalanarak baglanmistir. Detayli olarak, tasima elemaninin (1134k) deligi, toner kartusunun (1106Y) uç kisminda olusan bir konumlandirma yuvasina (1181) birlesik halde olup, toner kartusunun (1106Y) konumlandirma yuvasi (1181) ile tasima elemaninin (1134k) deligpi arasina yerlestirilen tanimlama çipinin (535) karsi tarafinda bir vida (1180) deligine bir vida takilmis olup, tasima elemani (1134k) toner kartusuna (1106Y) sabitlenmistir. Dolayisiyla, söz konusu tanimlama çipi (535), toner kartusundan (1106Y) düsmez ve yatay düzleminde hareket edebilir. Sekil 50'ye istinaden, toner kartusunun (1106Y) aparat gövdesi üzerinde (1100) montaj islemiyle birlikte konnektörün (5739), aparat gövdesinin (1100) montaj kismina monte edilmis konumlandirma pimi konumlandirma deligine (535b21) (topraklama ucu 535d) takilmistir.
Bundan sonra, konnektörün (573e) gövde tarafi ucu (73e2), tanimlama konnektör (573e) ile tanimlama çipi (535) arasindaki elektrik temasi tamamlanir. Bu durumda, yukaridaki ifadelere benzer sekilde toner kartusunun (1106Y) tanimlama çipi (535) yatay düzlemde hareket edecek halde tutuldugundan, aparat gövdesinin (1100) konnektörüne arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali azdir.
Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun sekizinci ifadesine göre temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (35a1, hareket yönüne büyük ölçüde ortogonal olan sanal düzlem üzerine hareket edebilecek toner kartusunda (1106Y) tutulur. Dolayisiyla temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (1100) sökülebilecek sekilde monte edilmis toner kartusuna (1106Y) (sökülebilir cihaz) monte edilmis olsa bile, görüntü olusturma aparatinin (1100) gövdesine ait konnektörün (573e) gövde tarafi uçlardaki (57392) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali düsüktür.
Ayrica, mevcut bulusun sekizinci ifadesinde belirtildigi gibi mevcut bulusun besinci ila yedinci ifadesine benzer olarak temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatina (1100) sökülebilir sekilde monte edilmis toner kartusuna (1106Y) (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile, konnektörün (573e) (görüntü olusturma aparatinin gövdesi 1100) konumlandirma piminde (573e23) (çikinti yapan kisim) olusan gövde tarafi topraklama ucuna (573e25) takilmis topraklama ucu (535d) söz konusu tanimlama çipinin (535) alt tabakaninda (535b) olusan bir delikte (535b21) olusmus olsa bile tanimlama çipine (535) elektriksel olarak hasar verilme ihtimali düsüktür.
Dokuzuncu Ifade Mevcut bulusun dokuzuncu ifadesi, Sekil 52 ve 53'e atifta bulunularak Sekil 52, mevcut bulusun dokuzuncu ifadesine göre bir görüntü olusturma cihazini gösteren bir perspektif görünüm ve sekizinci ifadedeki Sekil 50'ye karsilik gelen bir görünüstür. Sekil 53, bir aparat gövdesinin (1200) gövde kapaginin (1210) kapanma islemi sirasinda tanimlama çipine (5353) bagli konnektörü (573e) gösteren bir sematik görünümdür.
Mevcut bulusun dokuzuncu ifadesine göre söz konusu görüntü olusturma aparati (1200) sekizinci ifadede belirtilenlerden farklidir, söyle ki tanimlama çipi (535) toner kartusunun üzerine degil, isleme kartusunun (1206Y) üst yüzeyine monte edilmistir ve konnektör (573e) aparat gövdesinin (1200) gövde kapagina (1210) takilmistir.
Sekil 52'ye istinaden mevcut bulusun dokuzuncu ifadesine göre görüntü olusturma aparati (1200), çikartilabilir dört cihaz olarak islem kartuslarinin sekilde yapilandirilmistir. Sekil 52'de sari toner kartusu (1206Y) disinda monte edildigi bir durum gösterilmistir. (1210) (gövde kapagi) Sekil 52'de gösterildigi gibi açildigi bir durumda montaj kismina takilir veya bu kisimdan çikartilir. Burada, mevcut bulusun dokuzuncu ifadesine göre gövde kapaginda (1210) pozlama 1206K) karsilik gelecek sekilde monte edilmistir (Sekil 52'de, iki LED gövde kapagi (, islem kartusundaki (1206Y) elektrostatik Iatent görüntüye yönelik olarak isiga duyarli tamburun (1201Y) konumlandirmasini karsilayacak sekilde hareket eder. 1206K), isiga duyarli tambur, yükleme ünitesi, gelistirici ünite ve temizlik ünitesi ayrilmaz sekilde olusturulmus olup, ilgili renkteki toner (bir bilesen gelistirici) gelistirme ünitesinin içerisine depolanmistir. Sekil 52'ye ve 1206K) uç kisimlarinin üst yüzeylerinde, tanimlama çipi (535 (bilgi saklama cihazi) yatay düzlem yönünde (Sekil 53'teki kagit düzleminin dikey ve soldan saga yönü) hareket edebilecek tasima elemani (gösterilmemistir) (ön plakada) tarafindan tasinir. konumlandirma deliginin (535b21) (topraklama ucu 535d) ve besinci ifadedekinin benzeri tanimlama çipine benzer aparatin tanimlama çipinin dis kapagina vidalanarak baglanmistir. Dolayisiyla, söz konusu tanimlama çipi (535), islem kartusundan (1206Y) düsmez ve yatay düzleminde hareket edebilir. Sekil 52'ye istinaden, islem kartusunun (1206Y) aparat gövdesi üzerinden (1210) geçirilerek montaj islemiyle birlikte konnektörün (5738), aparat gövdesinin (1210) (gövde kapaginin 1210 kapanma islemiyle birlikte montaj islemi) montaj kismina monte edilmis konumlandirma pimi (573e2) (gövde tarafi topraklama ucu (topraklama ucu 535d) takilmistir. Bundan sonra, konnektörün (573e) gövde tarafi ucu (7392), tanimlama çipinin (535) metal takviyelerine (535) arasindaki elektrik temasi tamamlanir. Bu durumda, yukaridaki ifadelere benzer sekilde islem kartusunun (1206Y) tanimlama çipi (535) yatay düzlemde hareket edecek halde tutuldugundan, aparat gövdesinin konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali azdir.
Ayrica, mevcut bulusun dokuzuncu ifadesine göre Sekil 53'e istinaden LED ünite (konnektörün 573e monte edildigi bir uç kisma sahip) gövde vasitasiyla saat yönüne veya saat yönünün tersine dönebilecek (çevrilecek) sekilde monte edilmistir. LED ünitesine (1207Y), destek kolunun (1211) içerisine monte edilmis bir baski yayi (1212) baski yapar.
Gövde kapagi (1210), çevrilme islevi ve islem kartusuna karsi baski kuvveti ile islem kartuslari üzerinde dört LED ünitesini monte etmek üzere Sekil 53'te gösterildigi üzere kapatildiginda, LED ünite (1207Y) islem kartusunun (1206Y) duvar yüzeyi boyunca boyun kismini sallar ve önceden belirlenen bir pozisyonda yönlendirir. Ayni zamanda konnektörü (573e) de söz konusu tanimlama çipine (535) yaklasmak üzere hareket eder ve besinci ila sekizinci ifadelere benzer sekilde konumlandirilir.
Dolayisiyla, baski yayinin (1212) baski kuvvetine göre konnektör (573e), uygun bir kuvvet uygulayarak aparat gövdesinin (1200) montaj kismina monte edilen islem kartusunun (1206Y) tanimlama çipine (535) temas Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun dokuzuncu ifadesine göre temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin temas ettigi hareket yönüne büyük ölçüde ortogonal olan sanal düzlem üzerine hareket edebilecek islem kartusunda (1206Y) tutulur. Dolayisiyla temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (1200) sökülebilecek sekilde monte edilmis islem kartusuna (1206Y) (sökülebilir cihaz) monte edilmis olsa bile, görüntü olusturma aparatinin (1200) gövdesine ait konnektörün (573e) gövde tarafi uçlardaki (573e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali düsüktür.
Ayrica, mevcut bulusun dokuzuncu ifadesine uygun olarak temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (1200) sökülebilir sekilde monte edilmis islem kartusuna (1206Y) (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile, konnektörün (573e) (görüntü olusturma aparatinin gövdesi 1200) konumlandirma piminde (573e23) (çikinti yapan kisim) olusan gövde tarafi topraklama ucuna (573e25) takilmis topraklama ucu (535d) söz konusu tanimlama çipinin bile tanimlama çipine (535) elektriksel olarak hasar verilme ihtimali düsüktür.
Onuncu Ifade Mevcut bulusun onuncu ifadesi, Sekil 54 ve 55'e atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 54, onuncu bir ifadeye göre bir mürekkep kartusunu (1306Y) (gelistirici haznesi) gösteren bir perspektif görünüstür. Sekil 55, mürekkep olusturma aparati olarak bir mürekkep püskürtmeli yaziciyi (1300) Mevcut bulusun onuncu ifadesine göre görüntü olusturma aparati (1300), yan tarafinda tanimlama çipi (535) bulunan mürekkep kartusunun (1306Y) aparat gövdesine (1300) yine yan taraftan monte edildigi yukarida belirtilen ifadelerden farklidir.
Sekil 55'e istinaden mevcut bulusun onuncu ifadesine uygun görüntü olusturma aparati (1300) (mürekkep püskürtmeli yazici), kayit kafalari tasiyicinin alt tankina (1301) mürekkep besleyen bir besleme tüpünden, kayit ortamini (P) ok yönünde aktarmaya yönelik bir aktarim kayisindan (1304) ve benzeri parçalardan meydana gelir. Sirali renklerdeki cihazlar) aparat gövdesinin (1300) uç kismina yerlestirilmis bir montaj kismina çikartilabilecek sekilde monte edilmistir (Sekil 55'e göre dikey yönde sökülebilen/takilabilen montaj).
Ayrica, görüntü olusturma aparatinin (300) ana yapilandirmasi, örnegin belirtilenin aynisi olup iyi bilinmekte oldugundan tekrar ele alinmayacaktir.
Sekil 54'e istinaden, sökülebilir cihaz olarak mürekkep kartusunda (1306Y) (içinde mürekkep torbasi 1307 saklanmaktadir) XZ yönünde hareket edebilecek bir tasima elemaninda (1334k) tasinan tanimlama çipi 535 (bilgi saklama cihazi) ilgili parçanin yan yüzeyinde içbükey kismina (1308) monte edilmistir.
Tasima elemani (1334k) ile tanimlama çipinde (535) besinci ifadede belirtilenlere bem_zer bir yapilandirma elemani mevcuttur. Yani, söz konumlandirma deliklerinin (535b21) (topraklama ucu 535d) ve tanimlama çipi (535) benzerinin disarda birakildigi durumda mürekkep kartusunun (1306Y) içbükey kismina (1308) monte edilmistir.
Dolayisiyla, söz konusu tanimlama çipi (535) ilgili mürekkep kartusundan (1306Y) düsmez ve XZ düzleminde hareket edebilen tasima elemaninda montaj islemiyle birlikte konnektörün (5739) aparat gövdesine (1300) monte edilmis konumlandirma pimi (573e23) (gövde tarafi topraklama (topraklama ucu 535d) takilmistir. Bundan sonra, konnektörün (573e) gövde tarafi ucu (73e2), tanimlama çipinin (535) metal takviyelerine (535) arasindaki elektrik temasi tamamlanir. Bu durumda, yukaridaki ifadelere benzer sekilde mürekkep kartusunun (1306Y) tanimlama çipi (535) XZ düzleminde hareket edecek halde tutuldugundan, aparat ve 573e25) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali azdir.
Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun onuncu ifadesine göre temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (35a1, hareket yönüne büyük ölçüde ortogonal olan sanal düzlem üzerinde, tasima elemani (1334k) yoluyla hareket edebilecek mürekkep kartusunda (1306Y) tutulur. Dolayisiyla temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (1300) sökülebilecek sekilde monte edilmis mürekkep kartusuna (1306Y) (sökülebilir cihaz) monte edilmis olsa bile, görüntü olusturma aparatinin konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali düsüktür.
Ayrica, mevcut bulusun onuncu ifadesinde bile temas tipi tanimlama çipi (535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (1300) sökülebilir sekilde monte edilmis mürekkep kartusuna (1306Y) (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile, konnektörün (573e) (görüntü olusturma aparatinin gövdesi 1300) konumlandirma piminde (573e23) (çikinti yapan kisim) olusan gövde tarafi topraklama ucuna (573e25) takilmis topraklama ucu (535d) söz konusu tanimlama çipinin (535) alt tabakaninda (535b) olusan bir delikte (535b21) olusmus olsa bile tanimlama çipine (535) elektriksel olarak hasar verilme ihtimali düsüktür.
On birinci Ifade On birinci ifade, Sekil 56 ila 58'e atifta bulunularak detayli sekilde açiklanacaktir.
Sekil 56, mevcut bulusun onuncu ifadesine göre bir görüntü olusturma cihazinin konnektörünü (1473e) gösteren bir perspektif görünüm ve ilk ifadedeki Sekil 16'ya karsilik gelen bir görünüstür. Sekil 57, Sekil 56'da belirtilen söz konusu konnektöre (1473e) temas eden bir bilgi saklama cihazini gösteren üç adet yatay kesit görünüs olup,ilk ifadeye göre Sekil 29'a karsilik gelir. Sekil 58, baska sekildeki bir bilgi saklama cihazi olarak bir tanimlama çipini (1535) gösteren üç yatay kesit görünüs olup, dördüncü ifadeye göre Sekil 35'e karsilik gelir.
On birinci ifade, gövde tarafi topraklama terminalinin (1473e5) ilgili konnektörün (1473e) konumlandirma pimine (1473e3) monte edilmis olmasi ve gövde tarafi topraklama ucuna (1473e5) temas eden bir metal topraklama ucunun (1435d) veya (1535d) (topraklama ucu) tanimlama çipine (1435 veya 1535) monte edilmis olmasi bakimindan ilk ve dördüncü ifadelerden farklidir.
Sekil 56'ya istinaden mevcut bulusun on birinci ifadesine göre görüntü olusturma aparatina bir konnektör gövdesi (1473e1) dört gövde tarafi uç kisimlari), bir kavrayarak kilitlenen kisim (1473e4) ve benzeri parçalar içeren bir konnektör (1473e) monte edilmistir.
Mevcut bulusun on birinci ifadesine göre söz konusu konnektörde (1473e) konumlandirma piminin (1473e3) içerisine gövde tarafi uç (1473e5) (topraklama ucu) monte edilmistir (tanimlama çipinin 1435 veya bir deligin 1535b11 çentigine temas eden kisim).
Bu arada, Sekil 57'ye istinaden, mevcut bulusun on birinci ifadesine göre (topraklama ucu) iki çentigin (1435b1) Iç yüzeyine ve çevresine monte edilmistir.
Yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde toner haznesinin (532Y) montaj islemi sirasinda tanimlama çipinin (1435) topraklama ucu (1435d), konumlandirma piminin (1473e3) (konnektör 1473e) gövde tarafi topraklama ucuna (1473e3) temas eder ve ardindan söz konusu tanimlama çipinin (1435) dört metal takviyesi, konnektörün (573e) dört adet gövde tarafi ucuna (1473e2) temas etmeye baslar. Yani, toner haznesinin ayrilma islemi sirasinda, tanimlama çipinin (1435) dört metal takviyesi (35a) ile konnektörün (1473e) dört adet gövde tarafi terminali (1473e2) arasindaki temas kesilir ve ardindan ilgili tanimlama çipinin (konnektör 573e) gövde tarafi topraklama ucuna (1473e5) temas etmez (ayrilir). Özellikle, konnektördeki (1473e) gövde tarafi topraklama ucunun (1473e5) temasa geçme pozisyonu, tanimlama çipinin (1435) dört adet gövde tarafi ucunun (1473e2) temasa geçme pozisyonundan daha yakindir.
Yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde toner haznesinin montaj islemi sirasinda metal takviyeler (35a) her zaman tanimlama çipinin (1435) topraklandigi durumda gövde tarafi uçlara (1473e2) baglanmaya baslar ve toner haznesinin sökülme islemi sirasinda metal takviyeler (35a) her zaman tanimlama çipinin (1435) topraklandigi durumda gövde tarafi uçlardan (1473e2) ayrilmaya baslar (gövde tarafi terminallerle temasi keser). Dolayisiyla, tanimlama çipinin (1435) elektrik devresi topraklanmama ve dolayisiyla elektriksel olarak dalgalanma durumundan korunur ve buna bagli olarak tanimlama çipinin (1435) elektrik gücüyle hasara ugratilmasi zordur.
Ayrica, ilk ifadeye uygun tanimlama çipi ile dördüncü ifadeye uygun tanimlama çipi arasinda benzer olarak Sekil 57'de gösterilen tanimlama Detayli olarak Sekil 58'e istinaden söz konusu tanimlama çipinde (1535) bir konumlandirma deliginin (1535b11) iç yüzeyine ve konumlandirma (topraklama ucu) takilmistir.
Yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde toner haznesinin (532Y) montaj islemi sirasinda tanimlama çipinin (1535) topraklama ucu (1535d), konumlandirma piminin (1473e3) (konnektör 1473e) gövde tarafi topraklama ucuna (1473e3) temas eder ve ardindan söz konusu tanimlama çipinin (1535) dört metal takviyesi (35a), konnektörün (573e) dört adet gövde tarafi ucuna (147392) temas etmeye baslar. Yani, toner haznesinin ayrilma islemi sirasinda, tanimlama çipinin (1535) dört metal takviyesi (35a) ile konnektörün (1473e) dört adet gövde tarafi terminali (1473e2) arasindaki temas kesilir ve ardindan ilgili tanimlama çipinin (konnektör 573e) gövde tarafi topraklama ucuna (1473e5) temas etmez (ayrilir). Özellikle, konnektördeki (1473e) gövde tarafi topraklama ucunun (1473e5) temasa geçme pozisyonu, tanimlama çipinin (1535) dört adet gövde tarafi ucunun (1473e2) temasa geçme pozisyonundan daha yakindir.
Yukarida belirtilen yapilandirma sayesinde toner haznesinin montaj islemi sirasinda metal takviyeler (35a) her zaman tanimlama çipinin (1535) topraklandigi durumda gövde tarafi uçlara (1473e2) baglanmaya baslar ve toner haznesinin sökülme islemi sirasinda metal takviyeler (35a) her zaman tanimlama çipinin (1535) topraklandigi durumda gövde tarafi uçlardan (1473e2) ayrilmaya baslar (gövde tarafi terminallerle temasi keser). Dolayisiyla, tanimlama çipinin (1535) elektrik devresi topraklanmama ve dolayisiyla elektriksel olarak dalgalanma durumundan korunur ve buna bagli olarak tanimlama çipinin (1535) elektrik gücüyle hasara ugratilmasi zordur.
Yukarida belirtildigi üzere mevcut bulusun on birinci ifadesinde bile temas tipi tanimlama çipi (1435 veya 1535) (bilgi saklama cihazi), metal takviyelerin (35a) (uçlar) gövde tarafi uçlara (1473e2) yaklasarak temas edebilecegi hareket yönüne esasen ortogonal yönde sanal düzlem üzerinde hareket edebilecek tasima elemaninin (34k) (tasima kismi) üzerinde tasinir.
Dolayisiyla temas tipi tanimlama çipi (1435 veya 1535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) sökülebilecek sekilde monte edilmis toner haznesine (sökülebilir cihaz) monte edilmis olsa bile, görüntü olusturma aparatinin gövdesine ait konnektörün (1473e) gövde tarafi uçlardaki (1473e2) konumlandirma arizasinin neden oldugu temas arizasinin meydana gelme ihtimali düsüktür.
Yukarida açiklandigi üzere mevcut bulusun on birinci ifadesine uygun olarak temas tipi tanimlama çipi (1435 veya 1535) (bilgi saklama cihazi), görüntü olusturma aparatinin gövdesine (100) sökülebilir sekilde monte edilmis toner haznesine (1432Y) (sökülebilir cihaz) monte edildiginde bile, konnektörün (1473e) (görüntü olusturma aparatinin gövdesi 100) konumlandirma piminde (1473e3) (çikinti yapan kisim) olusan gövde tarafi topraklama ucuna (1473e5) takilmis topraklama ucu (1435d veya tanimlama çipine (1435 veya 1535) elektriksel olarak hasar verilme ihtimali düsüktür.
On ikinci Ifade Mevcut bulusun on ikinci ifadesi Sekil 59 ila 62'ye istinaden detayli olarak açiklanacaktir.
Sekil 59, on birinci ifadeye uygun bir sökülebilir cihaz olarak bir toner haznesini (1632Y) gösteren bir perspektif görünüstür. Ilgili toner haznesi (1632Y) hazne gövdesiyle (33Y) ayni yapilandirmaya sahip bir hazne gövdesi (1633Y), haznegövdesinde (1633Y) dis kisimdan olusmus bir toner bosaltma agzini (gösterilmemistir) kapsayan bir kapak kismindan (1634Y), kapak kisminin ön ucunamonte edilmis bir bilgi saklama cihazi olarak bir tanimlama çipinden ve söz konusu tanimlama çipini tutan bir tasima mekanizmasindan (1635) olusur. Örnegin, besinci ifadede belirtilen tanimlama çipi (535) söz konusu tanimlama çipi olarak kullanilabilir. 7.835.675 No.Iu A.B.D Patentinde açiklanmis bir toner emme aktarim tipindeki toner besleme cihazina takilabilir veya bu cihazdan çikartilabilir.
Yani, tanimlama çipi, söz konusu tasima mekanizmasi ve tanimlama çipinin iletisim yöntemi haricinde, ilgili patentte açiklanan toner haznesi ve toner besleme cihazi kullanilmistir. Ilgili patente takma ve sökme islemlerine izin veren bir konumlandirma yapilandirmasina iliskin atifta bulunulmus olup, toner haznesinde ve besleme cihazinda toner haznesinin ve benzeri parçanin hareket ettirilmesine iliskin yapilandirma yerlestirilmistir. Mevcut ifadedeki toner haznesi ile 4396946 No.Iu Japon Patenti veya 7.835.675 No.Iu A.B.D. Patenti arasindaki fark daha sonra açiklanacaktir. Mevcut ifadede belirtilen toner besleme cihazi, 4396946 No.Iu Japon Patentinden veya 7.835.675 No.Iu A.B.D. Patentinden farkli olup, ilgili fark önceki patentte belirtilen cihazin temas tipi baglanti yöntemi kullanmasi ve sonrakinin temas tipi olmayan baglanti yöntemi (RFID olarak bilinen yöntem) kullanmasidir. Dolayisiyla önceki cihazin gövde tarafi konnektörü olarak Sekil 37, 38 ve 45'te belirtilen ve besinci ifadeye 7.835.675 N0.Iu A.B.D. Patentinde belirtilen toner besleme cihazinin toner haznesi kapak ucu yüzeyine bakacak bir konumda yerlestirilmistir.
Sekil 60'ta gösterildigi üzere yukarida belirtilen konumlandirma deligi (535b21) söz konusu tanimlama çipinde (535) olusmus ve örnegin yukarida belirtilen aparat gövdesine monte edilmis konnektörün konumlandirma pimi (573e23) söz konusu konumlandirma deligine (535b21) yerlestirilmistir.
Tasima mekanizmasi (1635) tanimlama çipini (535) XZ yönünde hareket edebilir sekilde tutan bir tasima kismi (1635A) ve tasima kismina (1635A) çikartilabilecek sekilde yerlestirilmis bir sürgü elemani olarak bir tasima kapagi (16358) içerir.
Sekil 61'de gösterildigi üzere söz konusu tasima kismi (1635A) dikey olarak düz bir montaj yüzeyinde (1634Ya) olusturulmus bir içbükey kisim, söz konusu içbükey kisimda (1635Aa) olusturulan ve tanimlama çipinin (535) takildigi bir alt kaide kismi (1635q) ilgili içbükey kismi (1635A) çevreleyecek sekilde olusturulmus büyük ölçüde çerçeve sekline sahip bir tanimlama çipi montaj duvari kismi (1635Ab) ve dis taraftan alt kaide kismi (1635q) içerir. Tanimlama çipi montaj duvari kismi (1635Ab) alt kaide kismindan (1635q) daha uzakta tanimlama çipi montaj yüzeyinden (1634Ya) disari çikinti yapacak sekilde olusturulmustur.
Tanimlama çipi montaj duvari kismi (1635Ab), disa dogru dikdörtgen biçiminde tanimlama çipini (535) saklayabilecek büyüklükte olup, tanimlama çipi (535) yerlestirildiginde XZ yönünde hareket edebilecek sekilde söz konusu tanimlama çipini (535) tutar. Yani, tanimlama çipi takilmamistir. Tanimlama çipi (535), alt kaide kismina (1635q) tanimlama çipini (535) disindan çevreleyecek sekilde tanimlama çipi montaj duvari kisminda (1635Ab) olusan bir bosluk içererek monte edilmistir.
Tanimlama çipi montaj yüzeylerinde (1634Ya), tasima kapagini (16358) monte etmeye yönelik konumlandirma alt kaideleri (1615a ve 1615b) tanimlama çipi montaj yüzeyinden (1634Ya) çikinti yapacak sekilde olusturulmustur. Reçine kullanilarak konumlandirma alt kaideleri (1615a ve 1615b kapak kisminda (1634Y) ayrilmaz sekilde biçimlendirilmistir.
Tasima kapagi (16358), tasima kismina (1635A) yerlestirilen tanimlama çipiyle birlikte asagida açiklanan eriterek takma yöntemiyle (örnegin isil geçirme) tasima kismina (1635A) monte edilmis ve takilmistir. Tasima kapaginin (16358) merkez kismina bir temas noktasi olusturabilecek (gösterilmemistir) bir açiklik (163580) temin edilmis olup tanimlama çipinin (535) disariya çikinti yapacak konumlandirma deligi (535b21) konnektörün ve konumlandirma piminin (573e23) içinden geçirilmesine izin verir. Tanimlama çipi montaj duvari kismi (1635Ab) ile birlikte tanimlama çipi montaj duvari kismina (1635Ab) söz konusu tanimlama çipinin (535) ayrilmasina izin vermeyecek sekilde yerlestirilmis tanimlama çipini (535) sikistirmak üzere yapilandirilmistir. Tasima (1615a ve 1615b) karsilik gelecek sekilde ilgili pozisyonlarda olusturulmustur.
Bu yapilandirmada konumlandirma kismina (1634Y) tanimlama çipini (535) monte ederken, söz konusu tanimlama çipinin (535) arka yüzeyi, derin yönde pozisyonu belirlenecek sekilde alt kaide kismina (1635q) temas eder. Bu yapida, tanimlama çipi montaj duvari kismi (1635Ab) sayesinde çipin etrafinda yukari, asagi, sola ve saga konumlandirma gerçeklestirilir. Tasima kapagi (16358) tanimlama çipi montaj duvari kismina (1635Ab) bakan yönde üst üste binmis olup, konumlandirma alt yerlestirilmistir. Dolayisiyla, söz konusu tanimlama çipi (535) tasima kapagi (16358) ile kapatilmis bir halde konumlandirilmis olup, kapak kismina (1634Y) monte edilerek burada tutulmaktadir. Bu durumda, söz konusu konumlandirma çipi (535) kapak kisminin tanimlama çipi montaj yüzeyine (1634Ya) monte edilmis olup, kapak kismina (1634Y) dogrudan monte edilmemistir. Yani, söz konusu tanimlama çipi (535) tanimlama çipi montaj yüzeyinde (1634Ya) olusan tanimlama çipi montaj duvar kismi (1635Ab) yoluyla kapak kismina monte edilmistir.
Mevcut ifadede tasima kapagi (16358) ile kapak kismi (1634Y) arasinda bir sabitleme yöntemi kullanilmistir. Mevcut ifadeye göre, tasima kapaginin (16358) ve kapak kisminin (1634Y) sabitleme yöntemi olarak bir eriterek takma yöntemi kullanilmistir.
Tasima kapagi (16358), kapak kisminda (1634Y) olusan konumlandirma yukarida belirtildigi gibi yerlestirilerek tasindigindan, mevcut ifadede, Sekil 62'de belirtildigi üzere söz konusu tasima kapagi (16358) kapak referans sayisiyla geçirilen kisim (takilan kisim) gösterilmistir. Örnegin, Konumlandirma alt kaideleri (1615a ve 1615b) isitilabilir demir gibi bir isitma elemani ile isitilir ve geçirme kismi (1640) isiyla eritilirken alt kaideler kirilarak ve termal olarak yeniden olusturularak sekillendirilir.
Buna göre, söz konusu tasima kapagi (16358), kapak kismina (1634Y) takilabilir ve baglanabilir.
Mevcut ifadeye göre, tasima kapagi (16358) ile kapak kismi (1634Y) arasinda takma yöntemi olarak geçirmeli takma açiklanmis olup, tasima kapagi (16538) ile kapak kismi (1634Y) arasinda takma yöntemi olarak burada ifade edilenlerle sinirli kalmamak üzere ultrasonik kaynak ve reçine eritme yöntemi gibi baska bir eriterek takma yöntemi kullanilabilir.
On üçüncü Ifade On üçüncü ifade Sekil 63 ve 64'e istinaden detayli olarak açiklanacaktir.
Mevcut ifadeye göre söz konusu tasima kapagi (16358) isil geçirme gibi bir islemle takilmamis ancak bir baglama elemani kullanilarak bir baglama yöntemi ile baglanmistir. Toner haznesinin kalan kisimlari ile toner besleme cihazinin sekli on ikinci ifadede belirtildigi gibidir. Mevcut ifadeye göre tasima kapagi (16358) baglama elemanlarinin (1650a ve montaj yüzeyine (1634Ya) yerlestirilmesine ve vidalanmasina izin verecek sekilde tasima kapaginda (16358) olusturulmus montaj karsi delige vidalandiginda karsi delikte vida kanali açan saç vidasi kullanilarak vidali takma islemi gerçeklestirildiginde, tanimlama çipi montaj yüzeyinde (1634Ya) yalnizca boru seklinde kilavuz delik (Sekil Örnegin baska bir ifade olarak tasima kapaginin (16358) tanimlama çipi içeride tutulmadan kapaga (1634Y) takildigi ve ardindan ortaya çikan ürünün toner üretim fabrikasindan baska bir fabrikaya tasindigi, tasima kapaginin (16358) söküldügü, tanimlama çipinin içeri yerlestirildigi ve tasima kapaginin (16358) ilgili kapaga (1634Y) tekrar takildigi bir durum veya kullanilan toner haznesinin geri dönüstürüldügü bir durum mevcuttur.
Bu durumda tasima kapaginin (16358) takilmasi/sökülmesi belirli bir aralikta tekrarlandiginda tercihen yukarida belirtilen boru sekilli kilavuz açilmalidir.Ancak, bes, alti veya daha fazla sayida sökme/takma isleminin gerçeklestirilmesi öngörülüyorsa ve her durumda sikma kuvvetinin stabilitesi dikkate alinmaliysa, tercihen vida deliklerinin (1651a ve 1651b) tanimlama çipi montaj yüzeyinde (1634Ya) önceden açilmasi ve takma isleminin Sekil 64'te gösterildigi üzere baglama elemanlari (1650a ve vidalarin vida deliklerine (1651a ve 1651b) takilmasi islemi gerçeklestirilmelidir. Mevcut ifadeye göre, baglama elemanlari (1650a ve 1650b) tasima kapaginin (16358) iki sira altinda ve üstünde takilir ancak tek konumda veya yukarida belirtilenden daha fazla konumda da takilabilir. Ayrica, söz konusu baglama elemanlari (1650a ve 1650b) mevcut ifadede belirtilen sayi ve pozisyonla sinirli olmamak kaydiyla tasima kapaginin (16358) üst ve alt taraflarindansa sol ve sag taraflara monte edilebilir.
On dördüncü Ifade Mevcut bulusun on dördüncü ifadesi, Sekil 65 ve 66'ya atifta bulunularak Mevcut ifadeye göre söz konusu tasima kapaginin belirleyici özelligi söz konusu kapak kismina (1634Y) isiyla geçirme veya baglama elemaniyla baglama gibi bir islem yerine tespit tirnagi elemani kullanilarak takilmis olmasidir. Toner haznesinin kalan kisimlari ile toner besleme cihazinin sekli on ikinci ifadede belirtildigi gibidir.
Mevcut ifadeye uygun tasima kapagi (16350) söz konusut asima kapagiyla (16358) temel olarak ayni isleve sahiptir. Özellikle montaj olup, bunun yerine merkez kisimda olusmus bir açikliga (1635Cc) kadar açiklik (163500), temas noktasinin (gösterilmemistir) ve tanimlama çipinin (535) konumlandirma deliginin (532b21) disari çikinti olusturmasina ve konnektörün ucuyla (gösterilmemistir) konumlandirma piminin (573e23) söz konusu kisimdan geçirilmesine izin verir.
Mevcut ifadeye uygun olarak Sekil 66'da gösterildigi gibi kapak kismi kisimlarina (1636a ve 1636b) takilan baglanti kisimlari olarak tirnak kisimlari (1637a ve 1637b) temin edilmistir. Mevcut ifadeye uygun olarak kapatilmis tanimlama çipi montaj duvarinin üst kismina ve alt kismina yerlestirilecek sekilde olusturulmustur. Tirnak kisimlari (1637a ve 1637b) giris kisminda bulunan ve tasima kapagi (16350) hizalandiginda ve monte edildiginde tasima kapagini (16350), tirnakli kisimlarin (1637a) üst tarafina yönlendirmek üzere yapilandirilmis egimli yüzeylere (1637a ve 1637b1) sahiptir.
Söz konusu yapilandirma sayesinde ilgili tanimlama çipi (535) tanimlama çipi duvar kisminda (1635Ab) ayarlandiginda ve tanimlama çipinin montaj duvarinin üzerine gelecek sekilde tasima kapagi (16350) tanimlama çipi montaj duvari kismina (1635A) dogru hareket ettirildiginde kapak kismi (1634Y) haline gelen ve tanimlama çipinin montaj duvari kisminda (1635Ab) olusan tirnak kismi (1637a), tasima girer ve her iki taraf arasina yerlestirilerek kapak kismina (1634Y) takilabilir.
Mevcut ifadeye uygun olarak kanca kisimlari (1636a ve 1636b) tasima kapaginin (16350) üst ve alt kisimlarinda iki konumda bulunan tirnak ve alt kisimlari yerine üst, alt, sol ve sag kisimlarina veya sol ve sag kisimlara da takilabilir. Takma konumu ve sayisi mevcut ifadeyle sinirli degildir.
On üçüncü ve on dördüncü ifadelere uygun olarak kapak kismina (1634Y) takilacak veya bu kisimdan çikartilacak tasima kapagini (1635C) takma veya yerlestirme yöntemi açiklanmistir. Ancak, baska bir takma yöntemi olarak, örnegin, söz konusu sürgü elemani bir yapistirici kullanilarak tanimlama çipi montaj duvari kismina (1635Ab) sabitlenebilir. Bu durumda, sürgü elemani tercihen toner haznesinin (1632Y) aparat gövdesinden çikartilma isleminde düsmemesi için yeterli yapistirma kuvvetine sahip olup, burada söz konusu materyal özel bir yapistirici ve yapistirma alani tipiyle sinirlandirilmamistir.
On iki ila on dördüncü ifadelerde, herhangi bir ifadede veya temas tipi bilgi saklama cihazi seklindeki tanimlama çipi (535) toner haznesine (1632Y) monte edildigi bile aparat gövdesinin konnektör ucuna ilskin yetersiz konumlandirmadan kaynaklanan temas arizasinin meydana gelme olasiligi düsüktür.
On Besinci Ifade Ilk ila yedinci ifadelerin herhangi birine uygun olarak toner haznesinde söz konusu bulusun (sürgü mekanizmasi) yukarida belirtilen üçüncü sorunu çözmeye yönelik kismi on besinci ifade olarak bir kez daha açiklanacaktir.
Sekil 5'te belirtilen durdurucuyu serbest birakmayi hizlandirma kismi (72b) Sekil 18 ve müteakip sekillere atifta bulunularak açiklanacaktir.
Durdurucuyu serbest birakmayi hizlandirma kismi (72b), kapak kismina (34Y) yerlestirilen sürgüyü (34d), gelistirici saklama haznelerinin (32Y, 32M, 320 ve 32K) yerlestirme (montaj) islemi ile baglantili olarak kapali konumdan açik konuma degistirme yoluyla toner bosaltma agzini (W) açmak için kullanilan bir kisimdir. Durdurucuyu serbest birakmayi hizlandirma kismi (72b) sise alma yüzeyinin (72a) üst yüzeyinden sürgüye dogru üstten çikinti yapan bir yamuk sekilli çubuk kullanilarak yapilandirilmistir. ve 32K) (bkz. Sekil 18) ve ilgili hazneye (bkz. Sekil 20) yerlestirilen kapak kisminin (34Y) detaylarini (bkz Sekil 20) gösteren tam yapilandirmasidir.
Sekil 18'de, gelistirici saklama haznesi (32Y) baslica toner gövdesi (33Y) (sise gövdesi) ve toner gövdesinin basligina yerlestirilmis kapak kismindan (34 (sise kapagi) olusur. Ayrica, bilgi saklama cihazi veya benzeri olarak tanimlama çipi (35), ilgili gelistirici saklama haznesinin (32Y) kapak kismina (34Y) çikartilabilecek sekilde takilir.
Yukarida belirtilen kisimlar arasinda Sekil 20'de gösterilen yapilandirma, tanimlama çipinin (35) monte edilebilecegi sekilde monte edildigi pozisyonda kullanilmaktadir.
Sekil 20'de gösterildigi üzere kapak kisminin (34Y) ön yüzeyinde baslik alma kismina (73) yerlestirilmis ilk ve ikinci konumlandirma pimlerinin (gösterilmemistir) takilabildigi ilk ve ikinci konumlandirma delikleri (34a ve 34b) boylamasina yönde (dikey yönde) iki konuma yerlestirilmistir.
Ilk ve ikinci konumlandirma delikleri (34a ve 34b) arasinda gelistirici saklama haznesi saklama ünitesine (70) (bkz. Sekil 5) yerlestirilmis konnektöre baglanabilen bir sekle sahip olan ve Sekil 67 ve 68'de gösterildigi üzere dikey yönde uzayan bir dikdörtgen içbükey kisim (34t) olusturulmustur. Sekil 67'de gösterildigi gibi içbükey kismin içerisinde tanimlama çipinin takilabilecegi tasima elemani (34k) monte edilmistir.
Sekil 67'de belirtilen referans numaralari (33f) kapagin içerisine yerlestirilmis karistirma kismina sahip bir karistirma elemani gösterilmis olup, söz konusu karistirma elemani daha sonra açiklanacak disli (33c) ile baglantili sekilde döner.
Tasima elemaninin montaj pozisyonu daha sonra Sekil 70A ila 70C'ye istinaden (rahat anlasilabilir olmasi bakimindan Sekil 67'de içbükey kismin (g) alt kismi (34t) ile toner bosaltma agzi W arasinda H yüksekligine sahip pozisyon) açiklanacak sürgü (34d) tarafindan açilan veya kapatilan toner bosaltma agzinin (W) pozisyonundan dikey olarak daha yüksekte oldugundan söz konusu tasima elemani (34k) toner bosaltma agzindan (W) ayrilir. Ayrica, bir disbükey duvar dikdörtgen içbükey kismin dis kenarina yerlestirilmistir. Dolayisiyla, içbükey kismin (34t) ilgili parçasinin toner bosaltma agzinin (W) ters yönde üstüne oturma ihtimalinin az oldugu bir durum elde edilir. Yani, içbükey kismin (34t) alt kismi (34t1) toner bosaltma agzina (W) yaklasmaz. Dolayisiyla, toner bosaltma agzinin (W) parçasinin alt kismi doldurmasi ve toner bosaltiminin engellenmemesi saglanir. Ayrica, toner sizdiginda ve gelistirici saklama haznesinden (32Y) disariya toner bosaltma agzindan (W) yayildiginda bile, yayilan toner kendi agirligina karsi konnektöre erismez ve yayilan toner disbükey duvar tarafindan bloke edilir.
Dolayisiyla, tonerin konnektöre yapisarak temas arizasina neden olmasi ve iletisim arizasinin meydana gelme durumu engellenebilir. Içbükey kisim (34t) il konumlandirma deligine (34a) yerlestirilmistir.
Bu arada Sekil 67'de gösterildigi üzere, Sekil 20'de gösterilen hazne gövdesinin (33Y) bas kisminda, hazne gövdesi (33Y) ile birlikte ayrilmaz sekilde dönen disli (330) ve açiklik (A) boylamasina yönde bir uç tarafina yerlestirilmistir (Sekil 67'deki sol-sag yön).
Hazne gövdesi (33Y) monte edildiginde ve hazne gövdesinde (33Y) depolanan tonerin kapak kisminin (34Y) içerisinde bos kisma dogru bosaltilmasina izin verdiginde açiklik (A) ön taraftaki bas kismina açilir.
Ayrica, toner, görüntü olusturma aparatinin gövde tarafinda tüketildiginden, hazne gövdesinden (33Y) kapak kisminin (34Y) içerisindeki bos alana toner aktarimi (hazne gövdesinin 33Y döndürülerek hareket ettirilmesi) uygun sekilde gerçeklestirilir, Ardindan gelistirici depolama haznesinin (32Y) kapak kisminin yapilandirmasi Sekil 20, 67 ve 68'e atifta bulunularak asagida açiklanacaktir.
Gelistirici saklama haznesinin (32Y) kapak kisminda (34Y) tanimlama çipi (35) (bilgi saklama cihazi), sürgü elemani (34d) ve sürgü contasi (36) monte edilmistir.
Sekil 68'de belirtildigi üzere kapak kisminin (34Y) yapisi su sekildedir: dis çapi ve iç çapi hazne gövdesinden (33Y) sürgü elemanina (34Y) dogru üç kademede (büyük, orta ve küçük) azalan ve genisligi yatay olarak üç kademede düsen (genis ve dar) bir kutu kismiyla birlesik bir silindirik gövdeye sahiptir. Kapak kismi (34Y) büyük çapli kismin ve silindi kisminin orta çapli bölümünü ve genis kutu kismini (34n) içeren bir giris kismina sahiptir.
Kapak kisminin (34Y) büyük çapli kisminda, dis kisimdaki parçanin çikartildigi bir kesik delik (34P0) açilmis olup, Sekil 68'de gösterildigi üzere dislinin (33) dis kismi disarida birakilmistir.
Sekil 68'de belirtilen giris kisminda, mil yönündeki kesik delige (34P0) bitisik çevre kismi (34P1) çevresel yöndeki kesme deligine bitisik olmayan çevre kismindan (34P2) daha küçük dis çapa sahiptir. Rahatlik çevre kisimlarinin referans numaralarina ilistirilmis olup, dis çaplardaki iliski D1 Yukarida belirtildigi üzere giris kisminin mil yönündeki kesik deligine (34P0) bitisik çevresel kismin dis çapi diger kisimlardan daha küçük oldugundan disliye (330) takili dislinin kesik delige (34PO) dogru disari çikinti yapan dis yüzeyinin, mil yönünde girs kisminin dis çevresini engelleme olasiligi azdir. Sonuç olarak, dislinin (330) mil yönünde hareket eden disliye takilma islemi, giris kismi tarafindan engellenmeyecek sekilde gerçeklestirilebilir.
Ayrica on yedinci ifadeyi gösteren ve daha sonra açiklanacak Sekil 68 ve 81'de, ana parçanin Sekil 68'de gösterilen yapilandirma ile paylasildigi ve referans numarasinin (34YGO) kilavuz rayda (34YG) ön uç taraftaki adimli kisimla yapilandirildigi bir muhafaza kismi gösterilmistir. Söz konusu muhafaza kismi (34YGO), sürgü (34d) kismina yerlestirilmis bir kayar çikintili kismin (34dc1) (bkz. Sekil 70A ile 700) temas ettigi kisim olup, bu nedenle daha iler hareket edemez ve daha sonra açiklanacagi üzere ilgili sürgüyü (34d) muhafaza eder.
Sekil 81'de gösterildigi üzere kilavuz raydan (34YG) önceden belirlenen mesafede olan ve kilavuz raya (34YG) paralel sekildeki üç ray çubugu (34SG) söz konusu kilavuz rayinin (34YG) üzerine yerlestirilmistir. Üst ray çubugu (3488), Sekil ?2'de ve ilgili çizimlerde gösterilen gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasinin 73d (bkz. Sekil 72) sikistirma kisminin kapagin (34Y) silindirik çevre yüzeyi ile kilavuz ray (34YG) arasina girmesini engeller.
Kilavuz rayinin üst kisminda (34YG), bir çikintili kisim içeren sürgünün çikintili kismi (34YG2), sürgünün (34d) muhafaza kismina (34YGO) (bkz.
Sekil 81) temas etmeden önce eristigi pozisyona yerlestirilmistir.
Sürgünün çikintili kismi (34YG2), sürgü (34d) kapali haldeyken sürgünün (34d) hareketini kisitlamaya yönelik bir kisim olarak kullanilmistir.
Gelistirici saklama haznesinin (33Y) yerlestirme/çikarilma (takma/sökme) islemi, kullanicinin Sekil 18'de referans numarasi (33d) ile belirtilen yerlestirme (montaj) yönünde hazne gövdesinin (33Y) arka taraf uç kismi üzerinde kavrama kismini kavramasiyla gerçeklestirilebilir.
Dar kutu kismi (34Y1), kapak kisminin (34Y) küçük çapli silindirik kisminda olusmus olup Sekil 6398'de gösterildigi üzere tonerin alt kisma dikey yönde hazne gövdesi (33Y) agzindan (A) dikey yönde yani toner haznesinin disina bosaltilmasina yönelik toner bosaltma agzi (W) (kendi agirligiyla düser) Sekil 67'de gösterilen bos alan kismiyla (B) baglanti kuracak sekilde yerlestirilmistir.
Sekil 69B'de gösterildigi üzere toner bosaltma agzi (W) çok köseli bir sekil olan altigen seklinde olusturulmus olup, önceden belirlenmis akis geçis alanina sahiptir ve küçük çapli silindirik kismin içerisindeki alanin (B) alt taraf çevresel kismini toner bosaltma agzi (W) (bosaltma agzi) ile baglar.
Dolayisiyla, hazne gövdesinin (33Y) agzindan (A) kapak kisminin (34Y) küçük çapli silindir kisminin iç alanina (B) bosaltilan toner kendi agirligiyla altigen silindir kismin toner bosaltma agzindan (W) disaridaki hazneye (toner depo kismi 61Y) dökülür.
Sekil 67 ve 698'de gösterildigi üzere toner bosaltma agzinda (W) daha sonra açiklanacak olan ve sürgünün (34d) conta materyaline (36) dogru çikinti yapan çubuk (W1) agzin çevre kenari boyunca olusur. Çubuk (W1) daha sonra açiklanacak conta materyalinin (36) uç kismina kadar katlanma ve çikma fonksiyonuna, uç kisimdan farkli bir kismi sikistirarak temas eden conta materyalinin (36) yapismasini artirma fonksiyonuna ve toner bosaltma agzindan (W) sizmak üzere olan toneri durdurma fonksiyonuna sahiptir.
Sekil 69A ve 698'de, kapak kisminin (34Y) alt kisminda gelistirici saklama haznesi saklama ünitesi (70) üzerinde gelistirici saklama haznesini (32Y) takma/çikarma islemi ile ilgili olarak toner bosaltma agzini (W) açma kapatma islemini gerçeklestirmeye yönelik sürgü (34d) kayarak hareket edecek sekilde tutulmaktadir.
Sürgü (34d) mevcut bulusun belirleyici özellige sahip bir kismi olup, Sekil 70A ve 7OB'ye atifta bulunularak açiklanacak asagidaki yapilandirmaya sahiptir. Ayrica, Sekil 7OA, ilgili sürgünün (34d) alt yüzey kismindan gösterildigi bir perspektif görünüm olup, Sekil 708 ise sürgünün (34d) üst yüzeyden gösterildigi bir perspektif görünüstür.
Söz konusu sürgü elemani (34d) polistiren benzeri bir reçine maddeden olusmakta olup temel olarak plaka benzeri bir ana sürgü kismi (34d1) ve ana kapak kismina (34d1) çikinti yapan ve ana kapak kismindan (34d1) sürgü seklini degistiren daha ince ve elastik bir kisim (34d2) içerir.
Ana sürgü kismina (34d1), plaka kisminin her iki uç kisminda duran dikey duvar (34d1a) ve dikey duvarlardan çikinti yapan parçalara sahip bir çift sürgü kaydirici (34d12) yerlestirilmistir.
Dikey duvarlar (34d1a) birbirine dönük sekilde çikinti yapan iç kisimlarina yerlestirilmis bir çift kaydirma çikintili kisimlar (34d1c) ve kayar sekilde çikinti yapan kisimlarin (34d1c) karsisindaki dis kisim yüzeylere yerlestirilmis L seklinde çikintili kisimlar (34d1 b) içerir.
Takili çikintili kisim (34d1b), sürgü hareket yönünde uzayan plaka kisminin üst yüzeyde mevcut oldugu, daha sonra açiklanacak sikistirma kismina çikintinin (34d1b1) ise gelistirici saklama haznesinin giris yönündeki plaka kisminin ön tarafinda konumlandirilmis bir kisimdan asagi dogru uzayacagi biçimde sekillendirilmistir..
Sürgü kaydirici (34d12) dikey duvarin (34d1a) takili çikintili kismiyla (34d1b) ayni taraftaki yüzeyden çikinti yapacak sekilde takilmis bir çift prizma seklinde kisim içerir ve bir ok ile belirtilmis sürgünün (34d) toner bosaltma agzini (W) kapatma yönünde arka tarafa dogru uzar.
Mevcut bulusa uygun olarak Sekil 7OB'de belirtildigi üzere takili çikintili kisma (34d1b) yerlestirilmis çikintili kisim (34d1b1) ana sürgü kisminin (34d1) ön uç yüzeyinde dengelenecek konumda yerlestirilir (Sekil 7OB'de S1 sembolü ile belirtilen bir mesafeye karsilik gelen bir kismin bulundugu konum). Sekil kapatma mekanizmasina (73d) yerlestirilen bir sikistirma kismi (73d2) dönmeye basladiginda (bkz. Sekil 72) ilgili çikinti (34d1b1), islemin geregi gibi çalismasini saglayacak bir kisim olarak kullanilir.
Sürgüde (34d), sürgü seklini degistirici kisim (34d2) dirsekli sekilde yapilandirilmis olup, ana sürgü kismina (34d1) bagli taban istasyonunun iç köseli kismi yay biçiminde kivrimli olarak olusmustur (Sekil 70A ve 7OB'de R simgesi ile gösterilen sekil) ve saparak biçim degistirdiginde baski yogunlugunu azaltma islevi görür.
Ayrica, sürgü biçimini degistirici kisim (34d2) ana sürgü kisminda (34d1) konumlandirilan taban ucunun bir parçasinin yatay bir yüzey haline gelecegi (Sekil 70C'de 82 simgesiyle gösterilmistir) ve kalan kismin ise, takili çikintili kismin (34d1b) göz ardi edildigi Sekil 70C'de gösterildigi üzere yatay yüzün ön ucundan meyilli sekilde çiktigi bir durumda olusturulmustur. Bu yapilandirmada, sürgü biçim degistirme kisminin (34d2) dogrudan ana sürgü kismina (34d1) baglandigi durumdan farkli olarak, sürgü biçimini degistirme kisminin (34d2) taban ucu kismi salindiginda, sürgü biçimini degistirme kisminin (34d2) egimli taban ucu ile ana sürgü kismi (34d1) arasindaki baglanti pozisyonuna yüklenmeden kaynaklanan baski ortadan kaldirilabilir.
Sürgü biçimini degistirme kismi (34d2) ana sürgü kisminin (34d1) taban ucu olarak gelistirici saklama haznesinin arka tarafina dogru uzayan yay biçimli parça kismina (Sekil 70A'da L simgesiyle belirtilen uzunluga sahip kisim) göre yapilandirilmistir. Sürgü biçimini degistirici kisim (34d2) taban ucu kismindan yerlestirme yönünde arka tarafa gidecek sekilde egimli haldedir.
Sürgü biçimini degistiren kismin (34d2) serbest uçlari, kendilerini lateral olarak baglayan bir baglanti plakasiyla ayrilmaz hale gelir. Köprüleme yönünde baglanti plakasi kisminin (34d2a) merkez kisminda, baslik alma kisminda (73) yerlestirilen bir yamuk sekilli çubukla yapilandirilmis durdurucuyu serbest birakmayi hizlandirma kismini (72b) (bkz. Sekil 5) karsilayacak sekilde bir durdurucu serbest birakma kismi (34d21) yerlestirilmistir. Daha sonra açiklanacagi üzere köprüleme yönündeki her iki tarafta da toner bosaltma agzini (W) dikkatsizce açmayi engellemek için sürgüyü (34d) sabitlemeye yönelik durdurucu kisimlar (34d22) yerlestirilmistir.
Durdurucuyu serbest birakma kismi (34d21) üçgen kesit kisim olusturulmustur. Baslik alma kismi (73) tarafinda yerlestirilen durdurucuyu serbest birakmayi hizlandirma kisminda (72b) (bkz. Sekil 5) çalisan durdurucuyu serbest birakma kismi (34d21), sürgü biçimini degistirici kismi (34d2) egimli durumdan yatay duruma degistirir ve böylece durdurucu kismi (34d22) ile kapak kisminin (34Y) alt kisminda bulunan genis kutu kisminda (34n) konumlandirilan takili uç yüzey (34n1) (bkz. Sekli 69A ve 698) serbest birakilabilir. Dolayisiyla, söz konusu sürgü kismi (34d) toner bosaltma agzini (W) açma veya kapatma yönünde hareket edebilir.
Genis kutu kisminda (34n) konumlandirilmis takili uç yüzey (34n1), toner bosaltma agzinin (W) kapali oldugu durumda toner bosaltma agzini (W) açma yönünde 34n1 sürgünün (34d) hareketini kisitlamaya yönelik bir kisim olarak yerlestirilmistir.
Sekil ?18 ve 71C, takili uç kisim (34n1) ile sürgü biçimini degistirici kisimda (34d2) durdurucu kisim (34d22) arasindaki iliskiyi açiklamaya yönelik görünümlerdir. Sekil 71C'de gösterilen toner bosaltma agzinin (W) kapatma zamaninda, egimli haldeki sürgü (34d) kismindaki sürgü biçimini degistirme kismi (34d2) baslangiç durumunda oldugundan egimli bos uçta konumlandirilmis durdurucu kismi (34d22), takili uç yüzeye (34n1) dönüktür ve sürgü (34d) serbest sekilde hareket edemez. Dolayisiyla, toner bosaltma agzinin (W) dikkatsizce açilamayacagi bir durum saglanir.
Ayrica, Sekil. 698 ve 7iB'de gösterildigi üzere, ilgili sürgü (34d) toner bosaltma agzini (W) açma yönünde hareket ettirildiginde ana sürgü kisminin (34d1) hareket yönündeki ön uç (34d1d) kismi, takili uç yüzeyine (34n1) temas eder ve ana sürgü kisminin (34d1) hareket konumu belirlenebilir. Sekil 71C'de ilgili sürgünün (34d) toner bosaltma agzinin kapanma yönünde hareket ettigi bir durum gösterilmistir. Bu durumda, sürgü biçimini degistirme kisminin (34d2) serbest uç kismi egimli hale gelir ve dolayisiyla serbest açik uç kisminda konumlandirilmis durdurucu kismi (34d22) takili uç yüzeyine (34n1) temas eder. Böylece sürgünün (34d) hareketi, durdurucuyu serbest birakma kismi (34d21) ittirilmeden durdurulur.
Sizdirmazlik materyali (36), ana sürgü kismina (34d1) takilmis dikdörtgen paralel yüzlü gövdeden olusmustur. Sizdirmazlik malzemesi (36) Sekil 67'de gösterilen çubuga (W1) temas ettiginde, uç kisim katlanir ve uzar, uç kisim idsindaki kisim çubugu (W1) sikistiracak sekilde temas eder ve dolayisiyla kismi temas durumunda toner bosaltma agzina (W) karsi saparak biçim degistirir. Sizdirmazlik malzemesi (36) esnek malzemeden yapilmis olup elastiktir. Malzeme açisindan, kayar malzeme ve yüzey elastikligi açisindan yüksek yogunlukta mikro hücreli üretan plaka kullanilmistir.
Sizdirmazlik malzemesi (36), ön ucun toner bosaltim agzini (W) sürgü (34d) tarafindan kapattigi yönde uzun olup (Sekil 70A'da belirtilen L1 simgesiyle gösterilmistir), söz konusu sürgü (34d) ana sürgü kisminin (34d1) ön ucuna kiyasla dis kisma dogru daha ileriye çikinti yapar. Çikinti yapan ön uç kisim, toner bosaltma agzinin (W) çevre kenarlarina yerlestirilen çubuga (W1) karsi temas ederken kolaylikla uzayan bir kisimdir.
Sürgü (34d), kapak kisminin (34Y) büyük çapli silindir kisminin alt kisminda konumlandirilmis genis kutunun (34n) içerisinde saklanmakta olup, kayar sekilde hareket etmektedir.
Genis kutu kisminda (34n), yan yüzeye yerlestirilmis dört duvar yüzeyi arasinda boylamasina yönde birbirine bakan iki duvar yüzeyi (kapak kismi silindirin mil yönü) açilir. Özellikle, duvar yüzeyi kismen alt kösede birakildigindan, yatay yönde uzayan agiz toner bosaltma agzindaki (W) duvar yüzeyinin çogunda olusmustur. Söz konusu agiz, genis kutu kisminin (34n) boylamasina yönünde toner bosaltma agzinin (W) alt yüzeyinin ve yan yüzeyinin kesilecegi sekilde olusturulmustur. (34Y) görüntü olusturma aparatinda (100) (baslik alma kismi 73) dönüs yönünde durusunu kisitlamak için lateral çikintilar (34C) sirasiyla kapak kisminin (34Y) her iki yaninda da olusturulmustur.
Lateral çikintilar, orta çapli silindirik kismin çevre yüzeyinde konumlandirma deliklerinde (34a ve 34b) sütun yönü olarak dogru açi yönünde her iki tarafta da konumlandirilmis olup, düzlemsel görünümde üçgen sekle sahiptir ve kapak kisminin (34Y) baslik kismindan arka tarafa kadar orta çapli silindirik kismin çevresel yüzeyinden uzakta üst kisim barindirir.
Lateral çikintilarin (340) egimli yüzeyinde üst kismin arkasinda konumlandirilmis artan egim açisi üst kismin önünde kapak kismi (34Y) tarafindaki baslik kisminda konumlandirilan ve artan köse açisindan büyüktür.
Bas kisimdaki egimli parça baslik alma kismi (73) tarafinda yerlestirilmis olup, elastik kuvvetle baski uygulayarak kivirma davranisina maruz kalan itme elemani (gösterilmemistir) sayesinde lateral çikintilara temas ederken ilerleyebilir. Yani, egimli düzlem olarak bilinen küçük egim açisina sahip olan bir kisim, itme elemanina dogru itme islevini yerine getirirken itme elemaniyla karsilastiginda egimli düzlem herhangi bir direnç görmeden itme elemanina bagli olarak girebilir. Egimli düzlemin üst kismi itme elemaninin ardina geçtiginde, arka taraftaki egimli yüzey, ilgili itme elemanina takilir ve itme elemanindan gelen hareket direnci itme elemanina dogru hareket sonrasinda aniden düser, itme elemanina takildiginda yerine oturma hissi olarak da bilinen direnç hissi ortaya Mevcut ifadeye uygun olarak lateral çikintili egimli parçalarin bas kismindaki egim açisi 30°, arka kismindaki egim açisi ise 45° olarak ayarlanmistir. numaralar kapak kisminin (34Y) her iki ucuna yerlestirilmis disbükey kisimlar olup, gelistirici depolama haznesini (32Y) uyumlu hale getirmeye yöneliktir (gelistirici depolama haznesi).
Disbükey kisimlar (34g ve 34h) gelistirici haznesi saklama ünitesi (70) üzerine gelistirici saklama haznesinin (32Y) montajinin dogru olup olmadigina karar vermeye yönelik kesimlerdir. Gelistirici depolama haznesi saklama ünitesi (70) tarafindaki bir baglanti kisminin (gösterilmemistir) baglanti durumu normalse, önceden belirlenen renkteki tonerin depolandigi gelistirici saklama haznesi önceden belirlenen bir pozisyonda monte edilir ve montajin dogru yapilip yapilmadigina karar verilir. Dolayisiyla, gelistirici saklama haznesindeki toner renginin önceden belirlenen montaj kismina takilmadigi ve yanlis ayar olarak da bilinen yanlis isletimin engellenmesi mümkündür.
Bu arada söz konusu sürgü (34d), toner bosaltma agzinin (W) Sekil 72 ila 75D'de gösterilen gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasiyla kapatildigi durumda çalismayi sürdürebilir. . Gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d), toner bosaltma agzinin (W) örnegin gelistirici saklama haznesinin degistirilmesi zamaninda tamamen kapatilmamasi halinde toner haznesinin (32Y) aparat gövdesinden (100) çikmasi sorununu çözmeye yönelik olarak yerlestirilmistir.
Sekil 72'de, gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) (sürgü sikistirma mekanizmasi), baslik alma kisminin (73) alt kismina ve gelistirici depolama haznesinin (32Y) montaj yönünde toner bosaltma agzinin yukari akis kisminda yerlestirilmistir.
Sekil 72'de gösterildigi üzere, gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d), birbirlerini Sekil 72'deki sol-sag yöünde karsilayacak sekilde yerlestirilmis bir çift nal seklinde elemanlar olup, burgu yay takilan destekleme milinin (73d3) üzerinde dönmek üzere yapilandirilmistir.
Gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) (sürgü sikistirma mekanizmasi) bir uçta olusan ilk sikistirma kismi (73d1) ile diger uçta olusturulan ikinci sikistirma kismi (73d2) içerir.
Sikistirma kisimlarinda, gelistirici saklama haznesindeki (32Y) sürgünün açilma/kapanma islemi sirasinda, sürgünün (34d) takili çikintili kisimlari (34d1b) ikinci sikistirma elemanlari (73d2) tarafindan sikistirilir ve kapak 710) (34Y) dikey yüzeyi (Sekil 73'te disa dogru hattin ön uç kisminin (34YG) konumlandigi yüzey) ilk sikistirma elemani (73d1) tarafindan sikistirilir (Sekil 73'te gösterilen durum). Sürgünün (34d) açilma/kapanma islemi sirasinda, baslik alma kisminin (73) ve kapak kisminin (34Y) sürgü (34d) konumlarina karar verilir ve böylece açilma/kapanma islemi düzgün sekilde gerçeklestirilebilir.
Sekil 72 ila 74 sürgü (34d) açilirken veya kapatilirken gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasinin (73d) (sürgü sikistirma mekanizmasi) çalismasini gösteren görünümlerdir.
Sekil ?2'de gösterildigi üzere sürgünün (34d) açilma islemi sirasinda beyaz ok yönünde gelistirici saklama haznesinin (32Y) montaj islemi ile birlikte 71A ila 71 C) ilk temas eden ilk sikistirma elemani (73d1) ve ardindan daha sonra açiklanacagi üzere ikinci sikistirma elemanlari (73d2) bulus konusu sürgünün (34d) takili çikintili kisimlara (34d1b) temas eder.
Sekil 73'te gösterildigi üzere gelistirici saklama haznesinin (32Y) montaj islemi beyaz okla gösterilen yönde hareket ettiginde gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) bir destek mili kisminin üzerinde (73d3) döner (sürgü sikistirma mekanizmasi).
Gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) döndügünde, ilk sikistirma elemani (73d1) kapak kisminin (34Y) kilavuz raylarinin (34YG) dikey yüzeylerini (Sekil 73'te 34YG simgesiyle gösterilen çikis hatti ön uçlu alanlar) sikistirirken, ikinci sikistirma elemanlari (73d2) takili çikintilarin (34d1b) taban uçlarinin, sürgünün (34d) takili çikintili kisminda (34d1b) konumlanan çikintilara (34d1b1) takilirken konumlandigi ana sürgü kisminin (34d1) yan duvarlarina temas ederek yan duvarlari sikistirir.
Ardindan gösterilmemis olsa dahi, söz konusu sürgü (34d) baslik alma kismi (73) tarafinda toner besleme açikliginin etrafindaki duvar kismina temas eder ve böylece montaj yönünde hareketi durdurur. Daha sonra, kilavuz rayin (34YG) dikey yüzeyi ilk sikistirma kisimlari (73d1) tarafindan sikistirilmis olup, baslik alma kisminin (73) sürgü (34d) hareketi kisitlanir (sürgü (34d) mutlaka boyuna yönde hareket etmez).
Sürgü (34d) hareketinin kisitlandigi durumda, gelistirici saklama haznesi (32Y) montaj yönünde hareket ettiginde, montaj yönünde hareket edebilen sürgü (34d) montaj yönünde hareket eden kapak kisminin (34Y) hareketine bagli yönde hareketini durdurur. Ayrica, kapak kismi (34Y), hareketi duran sürgüden (34d) daha ileri yöndeki montaj yönünde ön tarafa dogru hareket ettiginde toner bosaltma agzi (W) Sekil 74'te gösterildigi gibi açilir.
Bu sirada Sekil 74'te gösterildigi üzere kapak kisminin (34Y) dikey yüzeyleri ilk sikistirma elemanlari (73d1) tarafindan sikistirilir ve sürgünün (34d) takili çikintili kisminda (34d1) konumlanan çikintilar (34d1b1) ikinci sikistirma elemanlari (73d2) tarafindan sikistirilir.
Sürgünün (34d) açilma islemi, sürgünün (34d) sikistirildigi durumda yerine getirildiginden sürgü (34d) ve kapak kismi (34Y) konumlarina karar verilir ve böylece açilma/kapan islemi sorunsuz sekilde yerine getirilir.
Bu arada gelistirici haznesi saklama ünitesinden (70) (baslik alma kismi 73) gelistirici saklama haznesinin (32Y) çikartilmasi sirasinda, söz konusu islem montaj prosedürüne ters bir prosedürde gerçeklestirilir.
Yani, Sürgünün (34d) kapanma islemine eslik eden gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasinin (73d) (sürgü sikistirma mekanizmasi) kapanma islemi Sekil 74, 73 ve 72 sirasiyla gerçeklestirilir .
Sürgünün açilmasi/kapanmasi sirasinda toner bosaltma agzindaki (W) sizdirmazlik elemaninin (36) sizdirmazlik durumu söz konusu Sürgünün (34d) hareket pozisyonuna bagli olarak Sekil 75A ila 75D'ye atifta bulunarak açiklanacaktir.
Sekil 75A'da kapagin (34) toner bosaltma agzinin sürgü (34d) tarafindan kapatildigi durum gösterilmistir. Bu durumda, gelistirici saklama haznesi baslik alma kismina (73) yüklenmediginden, sürgü (34d) toner bosaltma agzini (W) kapatir. Sizdirmazlik materyali (36) toner bosaltma agzinin (W) çevresinde konumlandirilan çubukla (W1) sikistirilarak temas ettirilecekse, söz konusu Sürgünün (34d) toner bosaltma agzina (W) yakindan temas ettigi durum sürdürülür. Sekil 75A'daki kesikli çizgi, Sürgünün (34d) durdurucu serbest birakma kisminin (34d21), baslik alma kismi (73) tarafinda durdurucu serbest birakmayi hizlandirma kismi (72b) ile itildigi durumu belirtir. Sürgü biçimini degistirici kisim (34d2) egimli kisimdan yatay kisma saparak biçim degistirir. Sürgü biçimini degistirme kisminin (34d2) serbest ucunda konumlandirilmis durdurucu kismi kapak kisminin alt tarafindaki genis kutu kisminda (34n) konumlandirilmis takili uç yüzeyinden (34n1) serbest birakilir .
Dolayisiyla, Sekil 72 ila 74'te gösterildigi üzere sürgü (34d) tarafindaki takili çikintili kismin (34d1b) gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) tarafindan sikistirildigi pozisyona kadar hareket edebilir. Sekil 72'de gösterildigi üzere, Sürgünün (34d) montaj yönünde hareketi kisitlanirken, kapak kismi (34Y) montaj yönünde hareket edebilir, böylece toner bosaltma agzi (W) açilir ve Sekil 758'deki durum elde edilir. Sekil 75B'de gelistirici saklama haznesinin baslik alma kismina (73) karsi yerlestirildigi durum gösterilmektedir.
Sekil 750'de Sekil 75B'deki C simgesi tarafindan belirtilen kismin durumunu, yani, toner haznesi ana gövdeden çikartilmadan hemen önceki durumu göstermekte olup, sürgü (34d) çalisma sirasinda toner bosaltma agzini (W) kapatmaya baslar. Sekil 75C'de, sürgü (34d) toner bosaltma islemini (W) kapatma yönünde hareketine devam ederken, ön uç taraftaki sizdirmazlik materyalinin (36) kösesi (tepe çizgisi kismi), toner bosaltma agzinin (W) çevresel kenarindan konumlanan çubuga (W1) temas eder ve böylece çubuga (W1) ile üst sizdirmazlik yüzeyi arasina sikisir (uzar).
Sekil 75D, toner bosaltma agzinin sürgü (34d) tarafindan tamamen kapatildigi durumu göstermektedir. Kapatmanin tamamlanmasi sirasinda, ön uçtaki sizdirmazlik materyalinin (36) kösesi çubuk (W1) tarafina yakin temas ederek yakalanir. Sizdirmazlik materyalinin (36) ön uç yüzeyi, yakalanan tepe hatti kismi tarafindan çekilir ve biçim degistirir ve kapak kisminin (34Y) önden görüntülendiginde çubukla (W1) sizdirmazlik materyali (36) arasinda temas kismini kapatana kadar yukari çikar.
Sonuç olarak gelistirici saklama haznesi tamamen monte edilene kadar toner bosaltma agzinin (W) sizdirmazligi, sizdirmazlik materyali (36) tarafindan saglandigi için toner toner bosaltma agzindan (W) dikkatsizce toner sizmasi engellenebilir.
Mevcut bulusun on besinci ifadesine uygun sürgü mekanizmasi yukarida belirtilen üçüncü sorunu çözmeye yönelik bulustur. Mevcut ifadeye uygun olarak, ilgili çubugun (W1) mevcut bilesen olarak kullanilan toner bosaltma agzinin (W) çevre kenarina yerlestirildigi ve mevcut bilesen olarak kullanilan sizdirmazlik materyaline (36) iliskin çubuga (W1) temas ederken yakalanan bir kisma sahip yapilandirma sayesinde toner bosaltma agzinin yapismasi herhangi bir baska bilesen eklenmeden artar ve buna bagli olarak da toner sizintisi yüksek derecede kesinlikle önlenebilir. Özellikle toner bosaltma agzi (W) altigen sekle sahip oldugundan sizdirmazlik materyalinin (36) ön ucu yük alir kolayca döner ve bu dönüse, yükün yogunlastigi altigenin üst kismin devami niteligindeki ön kismin tamaminda kayma direncin azaltilmasi neden olabilir. Dolayisiyla, toner bosaltma agzinin (W) tüm çevre kenarina yapismasi saglanir.
On Altinci Ifade Asagida on besinci ifadeye göre bir tanimlama çipinin gelistirici saklama haznesine monte edildigi bir ifade açiklanacaktir.
Mevcut ifadeye göre Sekil ?GA ve 7638'de gösterilen bir tanimlama çipine (2035) bagli elektrik baglantisinin yapildigi baslik alma tarafindaki konnektör pozisyonunun eslesmesini artirir ve toner tarafinda baglanti konumunun temas arizasi engellenir. Bu yapilandirmaya iliskin bir açiklama yapilacaktir.SekiI 76A ve 768, tanimlama çipinin (2035) ve tanimlama çipinin (2035) monte edildigi toner haznesini (2032Y) gösteren ön görünümlerdir. Ayni sekilde söz konusu tanimlama çipi (2035) dikdörtgen uç plakasi gövdesinin merkez kismina bagli olarak bir ucun (2035a) sag tarafta saglandigi ve kablosuz tip bir temassiz iletisim alaninin (anten kismi) sol tarafta saglandigi bir yapilandirmaya sahiptir (bkz. Sekil 76A). Her iki temas tipi ve temas etmeyen tip de saglandigindan asagidaki esaslar mevcuttur. Toner haznesi fabrikasinda bir teçhizatta veya toner doldurma isleminde tanimlama çipine yazi yazilmasina yönelik olarak, toner bilgileri veya benzeri bilgiler söz konusu tanimlama çipine temassiz iletisim ile montaj hatti islemi sirasinda yazilir.
Dolayisiyla, üretim hizi önemli ölçüde artirilir ve düsük üretim hizina sahip bir ucuz toner haznesi üretilebilir. Bu arada, görüntü olusturma aparatinin içerisinde gövde tarafi iletisim cihazinda temassiz tip elektronik alt tabaka kullanilabilir ve böylece görüntü olusturma aparatinda maliyet azaltimina katkida bulunulur.
Asagida on altinci ifadeye göre söz konusu tanimlama çipinin bir toner haznesinin üzerine montaj yapilandirmasi açiklanacaktir. Söz konusu tanimlama çipi (2035) merkezi kisimda yarim daire çentiklere (20335d) sahiptir. Sekil 7638'de gösterildigi gibi, söz konusu tanimlama çipi (2035), yatay yönde kismen hareket edecek toner haznesinin (2032Y) kapak kisminin (2034Y) ön uç yüzeyinde boylamasina yön olan enlemesine yönde tutulur. Tasima yöntemi olarak, söz konusu tanimlama çipi (2035), çentik (2035d) pozisyonlarinda ilgili ön uç yüzeyinin merkezinin yakinlarinda bulunan iki flans pimi (2034f) arasinda sikistirilmis olup tutulmaktadir. Iki flans pimi (2034f) arasindaki açiklik, iki çentik arasindaki en kisa genislikten daha büyük oldugundan, tanimlama çipi (2035) kapak kismi (2034Y) üzerinde bir boslukla tutulur.
Bu arada daha sonra açiklanacagi üzere gelistirici haznesi depolama haznesi ünitesinin (79) baslik alma kisminda (2073) tanimlama çipinde (2035) bir elektrik baglanti kismi olarak kullanilan bir konnektörü (2073e) (anlasilabilirlik açisindan Sekil 77'de gösterilmemistir) disari çikartan bir yerlestirilir.
Duvar kismi (20739) daha sonra açiklanacak konnektörün (2073e) çevresini korumaya yönelik bir kisim olup, daha sonra açiklanacak konnektör (2073e) delikten (2073f) disari çiktiginda duvar kismi, tonerin konnektöre (2073e) girmesini engeller. yaparak tanimlama çipine (2035) dönük olacak ortak elektrikli alt tabakaya yerlestirilmesine izin veren bir yerdir.
Sekil 78'de, ortak elektrik alt tabakasina yerlestirilen konnektör (2073e) konnektörün yapilandirmasi gösterilmistir. Ayni sekilde, konnektör (2073e) bir konnektör gövdesine (2073e0) yerlestirilmis çok sayida uç metal plaka mükemmel iletime sahiptir.
Konnektörde (2073e), asagida açiklanacak olan tanimlama çipi (2035) ile temas aninda konumlandirmayi gerçeklestirme konfigürasyonu gösterilmistir.
Sekil. ?8'de terminal plakasinin (2073e1) çevre alaninda, konnektör (2073e) veya bir parçasi içinde, Sek. 77'de gösterilen duvar bölümü tanimlama çipi (2035) tarafinda gösterilen konumlandirma deliklerine 76A ve 768) olusturulmustur. tarafinda terminal (20353) üzerinde konnektörde (2073e) terminal plakalari (2073e1) ile temas konumlandirmasi içindir. Konumlandirma pimini (2073e3) yerine takmayi kolaylastirmak için biri yuvarlak bir delikten, diger ise uzatilmis bir delikten olusturulmustur. Daha sonra açiklanacak olan Sek. 79'da, flans pimi (2034f) bir içbükey bölüme (2035a) sabitlenmistir ve bir tutma elemanindan (2034k) disari çikinti yapar. Bir referans numarasi (34q) tutma elemaninin (2034k) kaidesini temsil eder.
Genel elektrikli alt tabaka tarafinda bulunan konnektör (2073e) Sek. 79'da gösterilen sekilde tanimlama çipi (2035) ile baglantilidir. Sek. 79'da, gelistirici saklama haznesinin baslik bölümü (2034Y) bir baslik alma bölümüne (2073) geçirilir, baslik alma bölümündeki (2073) konumlandirma pimleri (73a ve 73b) baslik bölümünde (2034Y) konumlandirma deliklerine (34a ve 34b) geçirilir ve böylece baslik bölümü (2034Y) baslik alma bölümünde (2073) konumlandirilir.
Baslik bölümü (2034Y) daha fazla geçirildiginde, konnektörün (2073e) konumlandirma pimleri (2073e3) tanimlama çipinde (2035) bulunan konumlandirma deliklerinin (2035b ve 2035c) içine hareket eder ve böylece tanimlama çipinde (2035) bulunan terminallerin (2035a1) konumu konnektörde (2073e) bulunan terminal plakalarinin (2073e1) konumu ile esleserek yanlis konum eslesmesinden kaynakli temasi Baslik bölümü (2034Y) geçirildikçe, konnektörün (2073e) çevresinde konumlandirilmis duvar bölümü (20739) yalnizca konnektörün çevre alanini degil ayni zamanda Sek. 79'da birbirini takip eden uzun ve iki kisa çizgi ile gösterilen sekilde tanimlama çipinin (2035) çevre alanini kapsar. Ayrica, tanimlama çipi (2035) toner bosaltma açikligindan (w) uzakta üst konuma takilir. Böylece, tonerin toner bosaltma açikligindan saçilmasini önlemek mümkün olur.
W terminaller arasinda kontak konumuna takilir. On Yedinci Ifade Ardindan, on yedinci ifade olarak on besinci ifadede bahsedilen toner haznesinde belirtilen her iki sürgü konfigürasyonu teknigi ve on besinci ifadede bahsedilen tanimlama çipinin (535) monte edildigi bir toner haznesi açiklanacaktir.
Hedef konfigürasyon Sek. 73 ila 75D'de açiklanan gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) ile ilgili bir konfigürasyondur.
Sekil. 80 sürgünün (34d) kapali oldugu durumda basligin (2134Y) takilma yönünde sag ön taraftan görüntülenen bir perspektif görünümdür ve Sekil. 81 sürgünün (34d) açik oldugu durumda basligin (2134Y) takilma yönünde sol ön taraftan görüntülenen bir perspektif görünümdür.
Bu sekiller önceki çizimlerden asagidaki yönlerden farklidir.
Sekil. 80'de, Sekil. 67'de gösterilen konfigürasyonun aksine, basligin (2134Y) ön yüzeyinde içbükey bölüme (34t) yüklenmis olan tanimlama çipin (535) düsmesini önlemek için kullanilan ön kapak (2134P) gösterilmistir. Ön kapagi (2134P) monte etme konfigürasyonu ön yüzey merkezinin ve Sekil. 82'de gösterilen sekilde içbükey bölüm (34t) sikistirilirken isi kalafat piminden (2134P 10) farkli konumlarda gösterilen bir çift ana ve alt referans pimini (73483) içerir. Ön yüzey kapagi (2134P) takildiktan sonra, isi kalafat pimi (2134P10) öndeki uç isitilan bir çene ile ezilecek duruma gelir, fakat Sek. 82 ila 86'da ezilmemis durum gösterilmistir. geçirildigi delikler ve tanimlama çipinin (535) bir kismini gösteren bir açiklik olusturulur. disaridan görünecek durumda konumlandirilir. Isi kalafat pimi (2134P10) isitilir ve sikistirilir, böylece ön yüzey kapagi (2134P) basligin ön yüzeyine (2134Y) sabitlenir.
Pimlerin takildigi ön yüzey kapagi (2134P) tarafindaki deliklerde, referans pimlerden biri yuvarlak bir delik ve digeri boyuna yönü yatay olan uzatilmis bir deliktir. Ayrica, isi kalafat piminin (2134P10) takma deligi isi kalafat piminden (2134P10) bir parça daha büyük çapa sahiptir.
Sabitleme durumunda, toner haznesi (2132Y) toner haznesi saklama ünitesine takilsa veya bundan ayrilsa bile, tanimlama çipi (535) düsmez ve açikliktan disaridan görülen tanimlama çipinin iletisim veya elektrik baglantisi gerçeklestirilebilir.
Bu esnada, gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) ile ilgili bir yapi basligin (2134Y) dar genislikte kutusunun (34Y1) yan yüzeyinde görülen bir kilavuz ray (2134YG) içerir.
Kilavuz ray (2134YG) örnegin Sek. 68'de gösterilen kilavuz raydan (34YG) farkli bir konfigürasyona sahiptir. Sek. 80 ve 81'de gösterildigi gibi, kilavuz ray (2134YG) dar genislikte kutu bölümünün (34Y1) öndeki uç yüzeyinden ön tarafa disari çikacak ve merkezi tarafa dogru disari çikan bir kisma sahip olacak sekilde yapilandirilan bir disari çikan bölüm kutunun (34Y1) her iki tarafinda simetrik olarak gösterilir.
Ayrica, Sekil. 83'te gösterildigi gibi, yukaridaki ifadelerdeki konfigürasyonlardan farkli bir konfigürasyon olarak, orta çapta silindirik bölümün (34Y2) çevresel yüzeyinde kapaginin (34d) baglantili disari çikan bölümüne (34d12b) bakan konumda (referans numarasi 2134P3 ile gösterilen konum), orta çapta silindirik bölümün (34Y2) dis çapindan küçük bir dis çapa sahip bir içbükey bölüm olusturulur. içbükey bölümü olusturan çevresel yüzey (2134P3) Sek. 72'de gösterilen gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasinda (73d) gösterilen bir sikistirma elemaninin (73d2) döndürülmesine engel olmayacak sekilde yapilandirilir.
Bu konfigürasyonda, baslik (2134Y) Sek. 72 ila 74'te gösterilen prosedürle ayni sekilde aparatin baslik alma bölümüne (73) yüklendiginde, baslik (2134Y) gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) tarafindan sikistirilir. Sek. 84 ila 86, yukaridaki konfigürasyonda kullanilan baslik bölümünün (34Y) yükleme durumunu gösteren Sek. 72 ila 74'ye karsilik gelen görünümler verilmistir.
Sürgünün (34d) açilma islemi esnasinda, ilk önce, Sek. 84'te gösterilen sekilde, beyaz ok yönünde gelistirici saklama haznesinin (32Y) montaj islemi ile birlikte, ilk sikistirma elemanlari (73d1) disari çikan bölümlerle (2134YG3) ile temas eder.
Ardindan, Sek. 85'te gösterildigi gibi, gelistirici saklama haznesinin (32Y) montaj islemi beyaz ok yönünde ilerlediginde, gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) (sürgü sikistirma mekanizmasi) disari çikan bölümleri ( tarafindan itilir ve böylece destek safti bölümü (73d3) üzerinde döner.
Gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasi (73d) döndügünde, ilk sikistirma elemanlari (73d1) disari çikan bölümden (2134YG3) devam eden kilavuz raylarin (2134YG) dikey yüzeylerini sikistirir ve ikinci sikistirma elemanlari (73d2), sürgünün (34d) baglantili disari çikan bölümünde (34d1b) konumlandirilan çikintilara (34d1b1) baglanirken ana kapak bölümünün (34d1) yan duvar yüzeylerini sikistirir.
Bunun ardindan, sürgü (34d) baslik alma bölümü (73) tarafindaki toner besleme açikliginin çevresinde olusturulan duvar bölümü (gösterilmemistir) ile temas eder ve böylece montaj yönünde hareketi durdurur. Bu esnada, kilavuz raylarin (2134YG) dikey yüzeyleri ilk sikistirma bölümleri (73d1) tarafindan sikistirilir.
Sürgünün (34d) hareketinin durduruldugu durumda, toner haznesi (2132Y) montaj yönünde hareket ettiginde, montaj yönünde hareketi durdurulan sürgü (34d) baslik bölümünden (2134Y) izlendiginde bagil olarak hareket eder ve baslik bölümünün (2134Y) dar genislikte kutu bölümü (34Y12) ön tarafa montaj yönünde sürgü elemanindan (34d) daha fazla hareket eder. Sek. 86'da gösterilen bagil hareket ile toner bosaltma açikligi (W) açilir.
Bu esnada, Sek. 74'te gösterildigi gibi, baslik bölümünün (2134Y) dikey yüzeyleri ilk sikistirma elemanlari (73d1) tarafindan sikistirilir ve sürgünün (34d) baglantili disari çikan bölümünde (34d1b) bulunan çikintilar (34d1b1) ikinci sikistirma elemanlari (73d2) tarafindan baglanir.
Sürgünün (34d) sikistirildigi durumda sürgü (34d) açilma islemi gerçeklestirilene kadar, sürgünün (34d) ve baslik alma bölümündeki (73) baslik bölümünün (2134Y) duruslari ve dolayisiyla sürgünün (34d) açilma/kapanma islemi sorunsuz sekilde gerçeklestirilebilir.
Bu esnada, gelistirici saklama haznesi (2132Y) gelistirici saklama haznesi saklama ünitesinden (70) (baslik alma bölümü (73)) çikarilirken, islem montaj prosedüründe belirtilen prosedürün tersi bir prosedür kullanarak gerçeklestirilir. Buna göre, (73d) sürgü (34d) kapatma islemi ile birlikte gövde tarafi sürgü kapatma mekanizmasinin islemi Sek. 86, 85 ve 84'te gösterilen sirada gerçeklestirilir.
Sekil. 81'de gösterilen konfigürasyonda, kilavuz rayin (2134YG) ön ucunda bulunan disari çikan bölüm (2134YG3) dar genislikte kutu bölümünün (34Y12) ön yüzeyine, ön tarafa dogru daha fazla çikinti yaptigi için, sürgü kapatma mekanizmasinin (73d) gövde tarafindan dönme baslatma zamanlamasi geciktirilir. Buna göre, disari çikan bölüm (2134YG3) dar genislikte kutu bölümünün (34Y12) ön yüzeyinden disari çikinti yaptigi için, baslik bölümü (2134Y) çikarildiginda, ilk sikistirma bölümünün (73d1) dönme hareketinin disari çikan bölüm (2134YG3) tarafindan durduruldugu süre daha uzundur ve sürgü (34d) disari çikan bölüm (2134YG3) açiga çikarilmadigi durumla karsilastirildiginda daha uzun süre sikistirilmis halde kalir.
Baslik bölümü (2134Y) disari çikma yönünde hareket ettiginde, ilk sikistirma bölümü (73d1) sürgünün (34d) baglantili disari çikan bölümüne (34d1) baktigi için, döndürülemez durum korunur. Bu nedenle, disari çikan bölümün (2134YG3) disari çikma miktari, gövde tarafi, sürgü (34d) tamamen kapatilana kadar sürgü kapatma mekanizmasinin (73d) döndürülemez durumu korunabilecek sekilde ayarlanir ve ilk sikistirma bölümü (73d1) tarafindan kilavuz rayin (2134YG) sikistirilmasi sürgü (34d) toner bosaltma açikligini (W) tamamen kapatana kadar serbest birakilabilir.
Toner bosaltma açikligi (W) sürgü (34d) tarafindan tamamen kapatilana kadar sürgü (34d) tarafindan baglantili disari çikan bölümler (34d1b) ikinci sikistirma bölümleri (73d2) tarafindan sikistirildigi için, baslik (34Y) çikarma yönünde hareket ettiginde, sürgü (34d) toner bosaltma açikligini (W) sikistirilmis durumda döndürür ve böylece toner bosaltma açikligini (W) kapatir.
Ardindan, gelistirici besleme cihazinda kullanilan tonerin özellikleri ile baglantili olarak asagidaki sekilde bir açiklama yapilacaktir.
Toner, toner haznelerinde (32Y, 32M, 32C ve 32K) bulundugu için, toner asagidaki iliskiler dogru olacak sekilde olusturulur: 3svvss (1 ) 1.005Dv/Dnsi.40 (2)! burada, Dv (mm) bir hacim-ortalama partikül çapini temsil eder ve Dn (mm) bir sayi-ortalama partikül çapini temsil eder. Gelistirme isleminde bir görüntü sablonuna göre bir toner partikülü seçilir ve mükemmel bir görüntü kalitesi korunur ve toner gelistirme cihazinda uzun süre ajite edilse dahi tatmin edici gelistirme özelligi korunur. Ayrica, toner, toner besleme yolunu engellemeden etkili ve güvenilir bir sekilde aktarilabilir.
Tonerin hacim ortalama partikül çapi ve sayi ortalama partikül çapi Coulter Counter tipi bir partikül çapi dagilim ölçüm cihazi gibi tipik bir cihaz kullanilarak ölçülebilir: Coulter Counter-TA-II (Coulter Electronics Limited tarafindan üretilmistir) veya Coulter Multisizer lI (Coulter Electronics Limited tarafindan üretilmistir).
Ayrica, bu ifadede, toner gelistirici saklama haznelerinde (32Y, 32M, 32C ve 32K) bulundugu için, kullanilan toner, SF-1 sekil faktörü 100 ila 180 araliginda ve SF-2 sekil faktörü 100 ila 180 araliginda olacak sekilde sekillendirilen büyük ölçüde küresel bir tonerdir. Sonuç olarak, yüksek transfer verimliligi korunur ve temizlik performansindaki azalma bastirilir.
Ayrica, toner, toner, tüp (71) gibi besleme yolunu engellemeden etkili ve güvenilir bir sekilde aktarilabilir.
Burada, sekil faktörü SF-1 toner partikülünün küreselligini temsil eder ve asagidaki esitlikten elde edilir.
Yukaridaki esitlikte, M, toner partikülü proje düzleminde maksimum partikül çapi (esit olmayan partikül çaplarinda en büyük partikül çapi) ve S, toner partikülü proje alanidir. Dolayisiyla, SF-1 sekil faktörü 100 olan toner partikülü mükemmel sekilde küreseldir ve bu deger 100'ün üzerine çiktiginda küresellik derecesi düser.
SF-2 sekil faktörü toner partikülünün düzensizligini temsil eder ve asagidaki esitlik ile elde edilir Yukaridaki esitlikte, N, toner partikülü proje düzleminde çevresel uzunluktur ve S, toner partikülünün proje alanidir. Dolayisiyla, SF-2 sekil faktörü 100 olan toner partikülü düzensizlik içermez ve bu deger 100'ün üzerine çiktiginda düzensizlik artar.
SF-1 sekil faktörü ve SF-2 sekil faktörü bir "S-800" tarama mikroskobu (Hitachi, Ltd. tarafindan üretilmistir) ile toner partikülünün fotografi çekilerek ve bir "LUSEX3" görüntü analizörü (Nireco Corp. tarafindan üretilmistir) ile toner partikülünün fotografi analiz edilerek elde edilir.
Birinci ila sekizinci ifadelerde ve on birinci ila on yedinci ifadelerde, gelistirici haznesi olarak toner haznesi (32Y, 32M, 32C ve 32K olarak atanmistir) içinde yalnizca toner (bir bilesenli gelistirici) yer alir. Ancak, gelistirme cihazina uygun sekilde toner ve tasiyicidan olusan iki bilesenli gelistirici besleyen görüntü olusturma aparati için toner haznesinde iki bilesenli gelistirici yer alabilir (gelistirme haznesi). Bu durumlarda dahi, yukaridaki ifadelerle ayni etkiler elde edilebilir.
Birinci ila sekizinci ifadelerde ve on birinci ila on yedinci ifadelerde, görüntü olusturma ünitelerinin (6Y, 6M, 60 ve GK) bazilari veya tümü islem kartuslari ile degistirilebilir. Bu durumda dahi, yukaridaki ifadelerle ayni etkiler elde edilebilir.
Ayrica, birinci ila altinci ifadelerde ve on birinci ila on yedinci ifadelerde, hazne gövdesi (33Y) döndürülebilir sekilde yapilandirilarak, hazne gövdesinde (33Y) yer alan toneri A açikligina dogru aktarmak için bir konfigürasyon yapilmistir. Diger taraftan, Sek. 48 ve 49 referans alinarak açiklanan yedinci ifadede oldugu gibi, hazne gövdesinde (1033Y) bulunan toner hazne gövdesi (1033Y) baslik bölümü (1034Y) ile birlikte toner haznesi saklama ünitesi (70) üzerinden döndürülemez halde tutulacak biçimde yapilandirilacak sekilde A açikligina dogru aktarilabilir ve toneri hazne gövdesi (1033Y) içinde A açikligina dogru aktaran bir tasima elemani (örnegin, bir sekil bölümü üzerine takilan birden fazla tasima biçagi elemani içeren ve önceden belirlenmis bir yönde dönen bir yasima elemani) takilir. Bu durumda dahi, yukaridaki ifadelerle ayni etkiler elde edilebilir.
Ayrica, yukaridaki ifadelerde, tanimlama çipinin (35 veya 535 olarak atanmistir) alt tabakasinda (35b veya 535b olarak atanmistir), birden fazla sayida metal takviye (35a) boyuna yönde konum yanlis hizalanmayacak sekilde dikey yönde düzenlenmistir. Diger taraftan, tanimlama çipinin alt tabakasinda, birden fazla sayida metal takviye (35a) boyuna yönde konum alternatif olarak zigzag biçiminde yanlis hizalanacak sekilde dikey yönde düzenlenebilir. Bu durumda, zigzag biçiminde düzenlenen metal takviyeleri (35a) uyumlu hale getirmek için konnektörde (738 veya 5738 olarak atanmistir) birden fazla sayida gövde tarafi terminali (73e2 veya 573e2 olarak atanmistir) de zigzag biçiminde düzenlenir. Bu durumda dahi, yukaridaki ifadelerle ayni etkiler elde edilebilir.
Ayrica, yukaridaki ifadelerde, bu bulus görüntü olusturma aparati gövdesi (100) veya benzeri üzerine çikarilabilir sekilde takildigi için toner haznesinde (32Y) (gelistirici haznesi) veya benzerinde gösterilen tanimlama çipine uygulanmistir. Ancak, bu bulusun uygulanmasi bununla sinirli degildir ve bilgi depolama cihazinin yukaridaki ifadelerdekine benzer bir çikarilabilir cihaza takilmasi sarti ile bu bulus görüntü olusturma aparati gövdesi (100) veya benzeri üzerine çikarilabilir sekilde takilan baska çikarilabilir cihazlara dahi uygulanabilir. Örnegin, Sek. 1'de gösterilen görüntü olusturma aparatinda (100), bilgi depolama cihazi çikarilabilir cihaz olarak islem kartuslarina (BY, GM, 6G ve GK) takilsa dahi, çikarilabilir cihaz olarak sabitleme cihazina (20) (sabitleme ünitesi), çikarilabilir cihaz olarak ara transfer ünitesine (15) veya benzerine takilsa dahi, bu bulus yukaridaki ifadelere benzer sekilde bunlarin her birine uygulanabilir. Bu durumlarda dahi, yukaridaki ifadelerle ayni etkiler elde edilebilir.
Bu bulus yukaridaki ifadelerle sinirli degildir ve yukaridaki ifadenin yukaridaki ifadelerde önerilenlere ek olarak uygun sekilde degistirilebilecegi asikardir. Ayrica, bilesen elemanlarinin sayisi, konumu, sekli ve benzeri yukaridaki ifadelerle sinirli degildir ve bu bulusu uygulamak için uygun sayi, konum, sekil ve benzeri ile degistirilebilir.
Bu bulusta, üçüncü sorunu çözmek için on besinci veya on yedinci ifadelere karsilik gelen baska bir düsünce vardir.

Claims (9)

    ISTEMLER
  1. Bir görüntü olusturma aparati gövdesine (100) çikarilabilir sekilde takilmak üzere yapilandirilan çikarilabilir bir cihaza takilacak sekilde yapilandirilan ve görüntü olusturma aparati (100) ve çikarilabilir cihaz arasinda aktarilan bilgileri depolayan bir bilgi depolama ünitesinden (350); görüntü olusturma aparati gövdesine (100) takilan bir gövde tarafi terminali (73e2; 573e2) temas eden ve bilgileri görüntü olusturma aparati gövdesi (100) ile aktaran bir terminal (35a); ve bilgi depolama ünitesini (350) ve terminali (35a) tutan ve görüntü olusturma aparati gövdesinde (100) takili bir disari çikan bölüme baglanacak sekilde yapilandirilan bir delik (535b21) içeren bir alt tabakadan (35b, 535b) meydana gelen bir bilgi depolama cihazi olup terminal (35a) birden fazla terminal (35a1, 35a2, 35a3) içermesi, her bir terminalin birden fazla metalik plaka içermesi, plakalarin alt tabaka (35b, 535b) düzlemi üzerine yerlestirilmesi, alt tabakada (535b) bulunan delikte (535b21) görüntü olusturma aparati gövdesinin (100) disari çikan bölümünde olusturulan bir gövde tarafi toprak terminali (573e25) ile temas eden bir toprak terminalinin (535d) olusturulmasi ve alt tabakadaki (535b) deligin (535b21) birden fazla metalik plaka arasinda iki metalik plaka arasinda sikistirilmis bir konumda dagitilmasi ile karakterize edilir.
  2. 2. istem 1'de bahsedilen bilgi depolama cihazi olup toprak terminalinin (535d) en azindan deligin (535b21) bir iç yüzeyinde olusturulmasi ile karakterize edilir.
  3. 3. Istem 1 veya 2'de bahsedilen bilgi depolama cihazi olup alt tabakanin tabakanin (535b) agirlik merkezinin üzerinde bir konumda olusturulmasi ile karakterize edilir.
  4. 4. istem 1 ila 3'ten herhangi birinde bahsedilen bilgi depolama cihazi olup toprak terminalinin (535d) terminalin olusturuldugu alt tabakanin (535b) ön yüzeyinde önceden belirlenen bir yönde uzanacak sekilde olusturulan bir disari çikan bölüm (535d1) içermesi ile karakterize edilir.
  5. 5. istem 4'te bahsedilen bir bilgi depolama cihazi olup disari çikan bölümün (535d1) toprak terminalinin (535d) dairesel bölümünün dis kenari ve dikdörtgen seklindeki metalik plaka arasinda takoz sekilli bir alanda düzenlenmesi ile karakterize edilir.
  6. 6. istem 1 ila 5'te bahsedilen bilgi depolama cihazi olup vücut tarafi terminalinin (573e2) birden fazla metalik eleman terminali içermesi ve birden fazla metalik plakanin, girdi terminali (35a1) metalik eleman terminalleri arasinda gövde tarafi terminalinin (573e2) ilk metalik eleman terminaline baglandiginda bir seri saatin girildigi bir saat sinyali için girdi terminali (35a1), bu girdi terminali metalik eleman terminalleri arasinda gövde tarafi terminalinin (573e2) ikinci bir metalik eleman terminaline baglandiginda seri verilerin girdi/çikti olarak verildigi seri veriler için girdi terminali (35a2) ve bu girdi terminali metalik eleman terminalleri arasinda gövde tarafi terminalinin (573e2) üçüncü metalik terminaline baglandiginda bir gerilimin girildigi bir güç kaynagi için girdi terminali (35a3) içermesi ile karakterize edilir.
  7. 7. Görüntü olusturma aparati gövdesine (100) çikarilabilir bir sekilde takilan ve içinde tonerin yer aldigi bir toner kartusu, içinde tonerin yer aldigi bir islem kartusu ve içinde mürekkebin yer aldigi bir mürekkep kartusundan herhangi biri olan çikarilabilir bir cihaz olup istem 1 ila 6'dan herhangi birinde bahsedilen bilgi depolama cihazi (35; 535) içermesi ile karakterize edilir.
  8. 8. istem 7'de bahsedilen çikarilabilir cihaz olup ayrica bilgi depolama cihazi (35; 535) toprak terminalinin (535d) yaklastigi ve gövde tarafi toprak terminali (573e25) ile temas ettigi bir hareket yönü ile kesisen bir sanal düzlemde hareket edebilecek sekilde bilgi depolama cihazini (35; 535) tutan bir tutacaktan (34k; 534k) meydana gelmesi ile karakterize
  9. 9. Bir görüntü olusturma aparati olup görüntü olusturma aparati gövdesine monte edilen istem 7 veya 8'de bahsedilen çikarilabilir cihaz içermesi, gövde tarafi terminalinin (573e2) bir ucu sabit uç ve diger ucu serbest uç olacak sekilde olusturulan ve diger uç tarafinda çikarilabilir cihaza dogru egrilen bir egri bölüme sahip görüntü olusturma aparati gövdesi (100) üzerine sabitlenen ve desteklenen, her biri birden fazla plaka benzeri veya dogrusal metalik elemandan birini içeren birden fazla sayida terminal içermesi, disari çikan bölümün konik sekilde sekillendirilmis öndeki uca sahip olan ve delige (535b21) baglanan bir konumlandirma pimi (573e23) olmasi, gövde tarafi toprak terminalinin plaka benzeri veya dogrusal metalik eleman içermesi ve bunun toprak terminali (535d) ile temas edecek kisminin konumlandirma piminin terminali (535d) ile temas edecek bir kisminin karsi bilgi depolama daha yakin olacak sekilde düzenlenmesi ve her biri deligin (535b21) merkezinin altindaki bir konumda alt tabakanin (535b) her iki taraftaki uç yüzeylerinden birine bakacak sekilde düzenlenen bir çift sinirlama elemani (573e24) içermesi ile karakterize edilir.
TR2015/09957A 2015-08-12 2015-08-12 Bilgi saklama cihazı, çıkartılabilir cihaz, geliştirici haznesi ve görüntü oluşturma aparatı TR201509957A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2015/09957A TR201509957A2 (tr) 2015-08-12 2015-08-12 Bilgi saklama cihazı, çıkartılabilir cihaz, geliştirici haznesi ve görüntü oluşturma aparatı

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2015/09957A TR201509957A2 (tr) 2015-08-12 2015-08-12 Bilgi saklama cihazı, çıkartılabilir cihaz, geliştirici haznesi ve görüntü oluşturma aparatı

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201509957A2 true TR201509957A2 (tr) 2017-02-21

Family

ID=67001285

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2015/09957A TR201509957A2 (tr) 2015-08-12 2015-08-12 Bilgi saklama cihazı, çıkartılabilir cihaz, geliştirici haznesi ve görüntü oluşturma aparatı

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201509957A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US11429036B2 (en) Information storage system including a plurality of terminals
TR201509957A2 (tr) Bilgi saklama cihazı, çıkartılabilir cihaz, geliştirici haznesi ve görüntü oluşturma aparatı