SE524007C2 - Sökmotor samt ett förfarande för en sökmotor där sökresultatet presenteras i en matris - Google Patents

Sökmotor samt ett förfarande för en sökmotor där sökresultatet presenteras i en matris

Info

Publication number
SE524007C2
SE524007C2 SE0004319A SE0004319A SE524007C2 SE 524007 C2 SE524007 C2 SE 524007C2 SE 0004319 A SE0004319 A SE 0004319A SE 0004319 A SE0004319 A SE 0004319A SE 524007 C2 SE524007 C2 SE 524007C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
matrix
cell
search engine
information
search
Prior art date
Application number
SE0004319A
Other languages
English (en)
Other versions
SE0004319L (sv
SE0004319D0 (sv
Inventor
Anders Thulin
Gabriel Anderbjoerk
Jesper Ejdling Martell
Original Assignee
Comintell Holding Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Comintell Holding Ab filed Critical Comintell Holding Ab
Priority to SE0004319A priority Critical patent/SE524007C2/sv
Publication of SE0004319D0 publication Critical patent/SE0004319D0/sv
Priority to EP01997751A priority patent/EP1342181A1/en
Priority to AU2002224287A priority patent/AU2002224287A1/en
Priority to PCT/SE2001/002597 priority patent/WO2002042940A1/en
Publication of SE0004319L publication Critical patent/SE0004319L/sv
Publication of SE524007C2 publication Critical patent/SE524007C2/sv

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F16/00Information retrieval; Database structures therefor; File system structures therefor
    • G06F16/90Details of database functions independent of the retrieved data types
    • G06F16/95Retrieval from the web
    • G06F16/957Browsing optimisation, e.g. caching or content distillation
    • G06F16/9577Optimising the visualization of content, e.g. distillation of HTML documents

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Databases & Information Systems (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Data Mining & Analysis (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Information Retrieval, Db Structures And Fs Structures Therefor (AREA)

Description

25 30 35 . - a . < . n ~ n ~ ao 524 007 2 . ø ~ . n - ~ » - . - .- Vid en utföringsform av uppfinningen innefattar en kant hos nämnda matris en datumlinj eaxel och en kant innefattar en infonnationsaxel.
Enligt ytterligare en annan utföringsform av uppflnningen klassificeras en cell i nämnda matris som ett ämne. Vid ytterligare en annan utföringsform har en cell en inforrnationskodklassificering som tillägg.
Enligt ytterligare en annan utföringsform lagras ett ärrme i en cell när det välj s.
Enligt ytterligare en annan utföringsforrn resulterar ett val av en cell i närrmda matris i en underrnatris, som på så sätt ger en matris virtuellt i tre dimensioner.
Enligt ytterligare en arman utföringsform är en matriscell hyperlänkad till dess relaterade information i sökmotorn. Enligt ytterligare en arman utföringsform aktiverar en rörelse över en länkad cell med en pekaranordning hos en dator organ för en uppoppande sammanfattning som baseras på ett sammandragsfält vilket är relaterat till nämnda länkade cell i sökmotom.
Enligt ytterligare en annan utföringsfonn presenteras endast det senaste infonnationselementet i en cell hos matrisen. Om det finns mer än ett element i tiden ansluts en hyperlänk för de andra elementen till en cell.
Enligt ytterligare en annan utföringsform resulterar ett utarbetande av en bredare axel hos nämnda matris i en ny beräkning av ett sökresultat i överensstämmelse med utarbetandet.
Genom föreliggande uppfinning föreslås även ett förfarande som används i en sökmotor för infonnationssökning i ett öppet nät för data- och telekommunikation. Det innefattar således följ ande steg : anslutning till ett sorteringsorgan för sortering av ett sökresultat i en matris; alstrande av matrisen; och visualisering av nänmda matris grafiskt på en skärm som är ansluten till en dator som kör nämnda motor, varvid ett sökresultat görs synligt för en motoranvändare genom nänmda matris som en visning på nämnda skärm.
Förfarandet presenteras vidare i överensstämmelse med utföringsfonnema i de bifogade underkraven där fullbordande steg beskrivs för ovan nämnda sökmotor.
Kortfattad beskrivning av figurerna Här nedan hänvisas till nedanstående beskrivning i samband med de bifogade figurema för en bättre förståelse av föreliggande uppfinning med dess exempel och utföringsformer, varvid : Figur 1 illustrerar hur ämnen och infonnationskoder väljs enligt en utföringsform av föreliggande uppfinning; Figur 2 illustrerar hur ämnen väljs för att presenteras på en axel hos en matris och infonnationskoder väljs på den återstående axeln enligt en utföringsform av föreliggande uppfinning; Figur 3 illustrerar en matrisvisning av ett sökresultat enligt en utföringsforrn av 10 15 20 25 30 35 Q - . . - ~ . - u n ao 524 007 Q ~ - - - Q . . . ~ - .- föreliggande uppfinning; Figur 4 illustrerar ett flödesschema för skapande av en matris enligt en utföringsform av föreliggande uppfinning; Figur 5 illustrerar en annan utföringsforrn av matrisen enligt föreliggande uppfinning; och Figur 6 illustrerar hur en uppoppningslista visas enligt en utföringsfonn av uppfinningen.
Begreppsordlista Inläggning Inläggning är en process som användaren måste gå igenom för att lägga till information i en databas.
Utdragning Utdragning är den process som användaren måste utföra för att utvinna data från en databas.
Infonnationselement Ett infonnationselement är en basförteckning med all klassifikationsinformation och dokumentbilagor. Ärnnesgrupp Arnnesgruppema används för att leda användarna till ett önskat ämne under inläggningar och utdragningar. Ämne Ett ämne är den högsta klassifikationsnivån som är tillgängligt för ett inforrnationselement. Alla infonnationselement tillhör minst ett ämne.
Underärnne Ett underämne är den lägsta klassifikationsgraden som är tillgänglig för ett informationselement.
Inforrnationskod Inforrnationskoder är META-data om infonnationselementet och liknar i hög grad ämnena men används inte för att bygga upp hierarkier i en databas.
Informationskodgrupp Informationskodgrupper används för att leda användarna till en önskad informationskod under inläggningar och utdragningar.
META-data Utvidgad information om information som lagts till i en databas. Tillsammans med tillagd information blir de till ett informationselement.
META-tagg En META-tagg är en ej synlig HTML-tagg som används inom huvudområdet hos ett dokument för att specificera ytterligare information om dokumentet. META-elementet 10 15 20 25 30 35 - n - . 1 » - ~ > . q. s n 524 007 4 u ...n används inom huvudelementet för att lägga in dokumentdatainformation som inte definieras genom andra HTML-element. En sådan information kan utvinnas av servrar-kunder för användning vid identifiering, indexering och katalogisering av specialiserade dokument för meta-information.
Detaljerad beskrivning av föredragna utföringsformer För att presentera fördelarna och syfiena med föreliggande uppfinning beskrivs den i samband med ett mjukvaruverktyg som kallas Comintell Knowledge XChanger®, som är en mjukvarufamilj som ägs av företaget Comintell för administrering och visualisering av affärsinforrnation och upplysningar. Även om affärsmetoden används som ett exempel i samband med sökrnotom enligt föreliggande uppfinning är uppfinningen inte begränsad till detta. Här bör förstås att andra tillämpningsorriråden är möjliga.
Knowledge XChanger® är baserad på en SQL-databas (t ex Oracle) (SQL eng.
Structured Query Language = strukturerat frågespråk) med ett webbgränssnitt och en associerad ämnesstriilctur. Knowledge XChanger® är en fullständig lösning för lagring, filtrering, kategorisering, analys, visualisering och distribution av information till intelligenta gemenskaper av s k kunskapsarbetare.
Företagen producerar mer standardiserade rapporter och det borde vara möjligt att lagra/hantera delarna av dessa rapporter som separata inforrnationselement. Detta sker genom utvecklandet av en databas med ett webbgränssnitt. Ett av syfiena är att förbättra utmatningsfunktionen så att användare kan visualisera och närgranska information som påträffas genom en sökmotor på ett mer effektivt sätt.
Mjukvarumoduler åtkomstkontrollmodulen för Knowledge XChanger. Data i databasen Knowledge XChanger kan bli åtkomliga på tre olika vägar : som kräver inloggning fås att samverka med 1. Genom användning av bläddrarfunktioner för ärnnen 2. Genom användning av ett vanligt gränssnitt för en sökmotor. 3. Genom användning av matrissökning.
Matrissökningen ger en halvgrafisk vy av databasen Knowledge XChanger.
I Knowledge XChanger finns tre olika nivåer av änmen tillgängliga : 1. Supemivå : en ämnesgrupp innehållande ett antal ämnen. 2. Ämnesnivå : ett ämne kan innehålla ett antal underärrmen. 3. Undernivå : den lägsta åtkomliga nivån hos ämnen som finns tillgängliga för klassifikation.
Det finns två nivåer av informationskoder tillgängliga i Knowledge XChanger : 1. Supemivå : en informationskodgrupp innehåller ett antal infonnationskoder. 2. Informationskoderna är den lägsta nivån av informationskoder som finns tillgängliga för klassifikation.
All information som matas in i Knowledge XChanger måste klassificeras i ett eller 10 15 20 25 30 35 - . a . . . a - - Q nu os: .en n c nu uu n u e u n n n u o n a e a ~ n n n a. n i. e e 4 p a - a - . en e n e ~ a u a e - .. . , , , - a n a a a a a .i . a v, q . u . a u e nan a» .n a... . flera ämnen eller underämnen som definieras av en administrator. Ämnesgruppema används för att hantera ämnena. Klassificering av information med informationskoder betraktas som ett tillval. Men systemet Knowledge XChanger behandlar änmen och informationskoder på liknande sätt. Ett exempel på hur ett informationselement kan klassificeras till änmen och inforrnationskoder är enligt följ ande : Kanada : Ericsson och 724 Lösningar Monter Framtida Trådlösa Banktjänster Användning av 3G Teknologi vid 42:a GSM...
Ovanstående exempel avser företaget Ericsson och en händelse som ägde rum i Kanada. I sampelfallet klassificeras informationen som : Ämnen Företag/ Konkurrenter / Ericsson Länder/ Kanada Informationskoder : Forskning & Utveckling Bekräfiat fakta Ämnen och inforrnationskoder är helt dynamiska och bestäms av en administrator för en sökmotor som bestämmer betydelsen hos dessa. Varje installation av Knowledge XChanger kommer att vara unik i detta avseende. Infonnationskoden "Forskning & Utveckling" i det ovanstående exemplet skulle kunna behandlas som ett ämne i en annan installation av Knowledge XChanger.
Det är möjligt att koda en information i flera olika Ämnen och Informationskoder.
Det krävs att användaren anger minst ett ämne för att lagra en förteckning i databasen. Det ovan nämnda sainplet skulle passa mot sökkriteria (utdragning) enligt vad som är fiillbordat i bifogade figur 1.
Figur 1 illustrerar hur ämnen och informationskoder väljs enligt en utföringsform av föreliggande uppfinning, där Ericsson väljs som Ämne. I det valda exemplet i figur l utmanas användaren att välja ett Huvudärrme och/en Infonnationskod.
Genom föreliggande uppfinning framläggs en ny uppfinningsrik grafisk återgivning som här kallas Matrisvisualiserare, vilken utgör en central funktion inom verktyget Knowledge XChanger.
I figur 2 illustreras hur änmen väljs för att återges i ena axeln i en matris och hur informationskoder väljs på den återstående axeln enligt en utföringsforrn av föreliggande uppfinning. I figur 2 väljs x-axeln hos matrisen som skall visualiseras som en datalinje- tidlinje, som här avbildats som 30 dagar bakåt från den aktuella dagen. Den informationskod som väljs är allt kring ämnena för företaget Ericsson. I matrisen - se figur 3 - återges de infonnationskoder som skall visualiseras på y-axeln.
Ett av syfiena med föreliggande uppfinning är att användaren skall utgående från menyer som de som återges i figurema 1 och 2 kunna välja en önskad matrisvy i tre steg som beskrivs här nedan, alltefter hur valet har angivits, dvs : 10 15 20 25 30 35 . . a - - . a - . Q .g - genom Ämne (t ex Konkurrent-Ericsson) - genom Informationskod (t ex Inforrnationemas Tillförlitlighet, Inforrnationstyp etc) - genom Datum (t ex alla datum, tidsperiod, l vecka, 1 månad, 3 månader, 6 månader tillbaka.
Därefier används en databas för infonnationshämtning som används av sökmotorn för att söka och samla alla inforrnationselement som passar till den önskade utmatningen och för att presentera resultatet i en matris.
Figur 3 illustrerar en matrisvisning av ett sökresultat enligt en utföringsform av föreliggande uppfinning enligt vad som avbildats genom menyerna i figur l och figur 2.
Sålunda visas i figur 3 en utföringsfonn av en matris enligt föreliggande uppfinning, varvid sökmotoms användare förses med en halvgrafisk återgivning av inmatningen, t ex med en datumlinje horisontalt (x-axeln) i spalter och alla inmatningar av inforrnationstyper vertikalt (y-axeln) i rader. Användaren kanske önskar ha alla konkurrenter (t ex konkurrenter i ämnesgruppen) horisontalt med företagsämnena vertikalt. Användaren väljer vad som skall visas i spaltema och vad som skall visas i raderna. Sålunda är det möjligt att potentiellt ha flera hundra celler på matrisresultatskärmen. sökmotor för informationssökning i ett öppet nät för data- och telekommunikation. Den har en förbindelse Genom föreliggande uppfinning framläggs således en med ett sorteringsorgan för att sortera ett sökresultat till en matris. Matrisen alstras och visualiseras grafiskt på en skärm som är ansluten till en dator där motorn körs, varvid ett sökresultat visas för motoranvändaren genom nämnda matris på en bildskärm. Det är även möjligt att förlänga matrisen genom att använda ett streck i ett fönster.
Användaren bör kunna ha en hel matris avseende endast ett Ämne (t ex Ericsson eller ett land som USA) och därefler göra horisontala (t ex datum) och vertikala (t ex företag eller landsämnen) val. Detta skulle i själva verket göra matrisen tredimensionell. Varje sådan matris kommer endast att innehålla Titeln för informationen, vilken därefter hyperlänkas till den aktuella informationen i Knowledge XChanger. Flyttandet av en pekaranordning som t ex en muspekare över en länk resulterar i en uppoppande sammanfattning, se figur 6 här nedan, vilken är baserad på ett sammandragsfált i Knowledge XChanger.
Endast det senaste informationselementet bör finnas återgivet i varje cell hos matrisen och om det finns ännu fler inforrnationselement så finns en hyperlänk med benämningen Mer till dessa. Om Mer-länken följs resulterar detta i en lista över passande dokument.
Det är möjligt för en användare att bearbeta med x- och y-axeln i matrisresultatskärmen och att räkna om resultaten, se menyrubriken räkna om i figur 3.
De givna exemplen är avsedda att klargöra ett valförfarande och används inte nödvändigtvis som en ledning för grafisk återgivning. En navigation av en hierarkisk bläddrartyp är troligen att föredra för val av Ämnen och Infonnationskoder.
Figur 4 illustrerar ett flödesschema för valprocessen för att skapa en matris enligt en 10 15 20 25 30 ~ . - - ~ . ~ ø ~ Q nu 5 2 4 g 0 7 ' ä? -.I= ° .=:I a' utföringsforin av föreliggande uppfinning.
Steg ett i flödesschemat innebär att en z-axel hos matrisen välj s, t ex ett område som en användare önskar analysera, varvid ämnesgrupper, ämnen och informationskoder är giltiga val under steg ett. Ett stort antal val kan göras för att t ex begränsa matrisen till två ämnen [Ericsson OCH Nokia] eller ett ämne och en infonnationskod [Ericsson OCH Bekräftat Faktum].
Ett andra steg i överensstämmelse med flödesschemat enligt föreliggande uppfinning måste väljas, vilket återges på x- och y-axeln i en alstrad matris. Sökta data hämtas, Hämta data i figur 4, och matrisen alstras genom ett mjukvarumedel, Visa matris i figur 4.
Resultatskärmen kan modifieras och beräknas på nytt, men använder fortfarande de preferenser som är inställda under steg 1, Ändring i figur 4.
Figur 5 illustrerar en annan uttöringsfonn av matrisen enligt föreliggande uppfinning. Här visualiseras cellerna i den alstrade matrisen i form av små fönster som vart och ett visar söksvar hos sökmotom för ett valt Ämne.
Figur 6 illustrerar hur en uppoppningslista visas enligt en uttöringsform av uppfinningen. Genom att förflytta en pekaranordning, t ex en muspekare, över en länk, resulterar detta i en uppoppande sammanfattning, se figur 6, som baserar sig på ett sarnmandragsfált i Knowledge XChanger.
Knowledge XChanger har utvecklats för WindoWs® NT-plattforrnen, med användning av MS-SQL-7.0-servern som sin databasmotor, ColdFusion 4.5 som sin tillämpningsserver för att växelverka från webbsidor till en databas. Versionen 4.0 för HTML har använts och Stilblad inkluderas. Knowledge XChanger stödjer även alla UNIX-dialekter som stöds av ColdFusion och varje SQL-databas som är ODBC-ansluten såsom Oracle, Sybase etc.
Ett stilblad har använts genom hela Knowledge XChanger. Det är lokaliserat till en stilkatalog. En ändring i stilbladet, t ex färg eller teckenstorlek, kommer att ändra sidorna i Knowledge XChanger.
Föreliggande uppfinning är inte begränsad till de utföringsforrner och exempel som ges i föreliggande beskrivning. Det är de bifogade patentkraven som definierar uppfinningens uppfattning.

Claims (22)

10 15 20 25 30 35 n . o ø nu 524 007 š*ïä}íää%fl=f“" Patentkrav W
1. l. Sökmotor för informationssökning inom ett öppet nät för data- och telekommunikation, innefattande : en anslutning till ett sorteringsorgan för sortering av ett sökresultat i en matris; ett organ för alstrande av en matris; och visualisering av nämnda matris grafiskt på en bildskärm som är förbunden med en dator som kör nämnda motor, varvid ett sökresultat görs synligt för en motoranvändare genom nämnda matris som en visning på nämnda skärm.
2. Sökmotor enligt patentkrav l, varvid en kant hos nämnda matris innefattar en datumlinj eaxel och en kant innefattar en informationsaxel.
3. Sökmotor enligt patentkrav 1 eller 2, varvid en cell i nämnda matris klassificeras som ett ämne.
4. Sökmotor enligt patentkrav 3, varvid en cell har en informationskodklassificering som tillägg. _
5. Sökmotor enligt något av patentkraven l - 4, varvid ett ämne i en cell lagras när det väljs.
6. Sökmotor enligt något av patentkraven 1 - 5, varvid ett val av en cell i nämnda matris resulterar i en underrnatris, som på så sätt ger en matris virtuellt i tre dimensioner.
7. Sökmotor enligt patentkrav 5, varvid en matriscell är hyperlänkad till dess relaterade information i sökmotom.
8. Sökmotor enligt patentkrav 7, varvid en rörelse över en länkad cell med en pekaranordning hos en dator aktiverar organ för en uppoppande sammanfattning som baseras på ett sarnmandragsfält vilket är relaterat till nämnda länkade cell i sökmotom.
9. Sökmotor enligt något av patentkraven l - 8, varvid endast det senaste inforrnationselementet i en cell hos matrisen presenteras.
10. Sökmotor enligt patentkrav 9, varvid en hyperlärik till andra element ansluts till en cell om det finns mer än ett element i nämnda cell.
11. ll. Sökmotor enligt något av patentkraven 1 - 10, varvid ett utarbetande av en bredare axel hos nämnda matris resulterar i en ny beräkning av ett sökresultat i överensstämmelse med utarbetandet.
12. Förfarande för en sökmotor för informationssökning i ett öppet nät för data- och telekommunikation, innefattande följ ande steg : i anslutning till ett sorteringsorgan för sortering av ett sökresultat i en matris; alstrande av en matris; och visualisering av nämnda matris grafiskt på en skärm som är ansluten till en dator som kör nämnda motor, van/id ett sökresultat görs synligt för en motoranvändare genom nämnda matris som en visning på nämnda skärm.
13. Förfarande enligt patentkrav 12, varvid en kant hos nämnda matris innefattar en datumlinj eaxel och en kant innefattar en inforrnationsaxel. 10 15 20 ~ . - . .- 524 007 šPïïßiä䧧~ 9 » - . n .-
14. Förfarande enligt patentkrav 12 eller 13, varvid en cell i nämnda matris klassificeras som ett ämne.
15. Förfarande inforrnationskodklassiñcering som ett tillägg.
16. Förfarande enligt något av patentkraven 12 - 15, varvid ett ämne i en cell lagras enligt patentkrav 14, varvid en cell har en när det väljs. '
17. Förfarande enligt något av patentkraven 12 - 16, varvid ett val av en cell i nämnda matris resulterar i en submatris, vilket på så sätt ger en matris virtuellt i tre dimensioner.
18. Förfarande enligt patentkrav 16, varvid en matriscell är hyperlänkad till dess relaterade information i sökmotom.
19. Förfarande enligt patentkrav 18, varvid en rörelse över en länkad cell med en pekaranordning hos en dator aktiverar medel for en uppoppande sammanfattning som är baserad på ett sammandragsfált vilket är relaterat till nämnda länkade cell i sökmotom.
20. ' 20. Förfarande enligt något av patentkraven 12 - 19, varvid endast det senaste informationselementet i en cell hos matrisen presenteras.
21. Förfarande enligt patentkrav 20, varvid en hyperlänk till andra element ansluts till en cell om det finns fler än ett element i nämnda cell.
22. Förfarande enligt något av patentkraven 12 - 21, varvid ett utarbetande av en kantaxel hos nämnda matris resulterar i en ny beräkning av ett sökresultat i överensstämmelse med utarbetandet.
SE0004319A 2000-11-24 2000-11-24 Sökmotor samt ett förfarande för en sökmotor där sökresultatet presenteras i en matris SE524007C2 (sv)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE0004319A SE524007C2 (sv) 2000-11-24 2000-11-24 Sökmotor samt ett förfarande för en sökmotor där sökresultatet presenteras i en matris
EP01997751A EP1342181A1 (en) 2000-11-24 2001-11-23 A search engine result matrix
AU2002224287A AU2002224287A1 (en) 2000-11-24 2001-11-23 A search engine result matrix
PCT/SE2001/002597 WO2002042940A1 (en) 2000-11-24 2001-11-23 A search engine result matrix

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE0004319A SE524007C2 (sv) 2000-11-24 2000-11-24 Sökmotor samt ett förfarande för en sökmotor där sökresultatet presenteras i en matris

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE0004319D0 SE0004319D0 (sv) 2000-11-24
SE0004319L SE0004319L (sv) 2002-05-25
SE524007C2 true SE524007C2 (sv) 2004-06-15

Family

ID=20281956

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE0004319A SE524007C2 (sv) 2000-11-24 2000-11-24 Sökmotor samt ett förfarande för en sökmotor där sökresultatet presenteras i en matris

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP1342181A1 (sv)
AU (1) AU2002224287A1 (sv)
SE (1) SE524007C2 (sv)
WO (1) WO2002042940A1 (sv)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AU2001258688B2 (en) * 2000-05-29 2008-04-17 Saora Kabushiki Kaisha System and method for saving browsed data
US7120641B2 (en) 2002-04-05 2006-10-10 Saora Kabushiki Kaisha Apparatus and method for extracting data
US20050246324A1 (en) * 2004-04-30 2005-11-03 Nokia Inc. System and associated device, method, and computer program product for performing metadata-based searches
US8166161B1 (en) 2009-09-30 2012-04-24 Cisco Technology, Inc. System and method for ensuring privacy while tagging information in a network environment
US8990083B1 (en) 2009-09-30 2015-03-24 Cisco Technology, Inc. System and method for generating personal vocabulary from network data
US8468195B1 (en) 2009-09-30 2013-06-18 Cisco Technology, Inc. System and method for controlling an exchange of information in a network environment
US9201965B1 (en) 2009-09-30 2015-12-01 Cisco Technology, Inc. System and method for providing speech recognition using personal vocabulary in a network environment
US8489390B2 (en) 2009-09-30 2013-07-16 Cisco Technology, Inc. System and method for generating vocabulary from network data
US8775424B2 (en) * 2010-01-26 2014-07-08 Xerox Corporation System for creative image navigation and exploration
US8935274B1 (en) * 2010-05-12 2015-01-13 Cisco Technology, Inc System and method for deriving user expertise based on data propagating in a network environment
US9465795B2 (en) 2010-12-17 2016-10-11 Cisco Technology, Inc. System and method for providing feeds based on activity in a network environment
US8909624B2 (en) 2011-05-31 2014-12-09 Cisco Technology, Inc. System and method for evaluating results of a search query in a network environment
US8886797B2 (en) 2011-07-14 2014-11-11 Cisco Technology, Inc. System and method for deriving user expertise based on data propagating in a network environment
US10417259B2 (en) 2015-05-13 2019-09-17 International Business Machines Corporation Representing search results via a three-dimensional matrix

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5857179A (en) * 1996-09-09 1999-01-05 Digital Equipment Corporation Computer method and apparatus for clustering documents and automatic generation of cluster keywords
US6012053A (en) * 1997-06-23 2000-01-04 Lycos, Inc. Computer system with user-controlled relevance ranking of search results

Also Published As

Publication number Publication date
SE0004319L (sv) 2002-05-25
AU2002224287A1 (en) 2002-06-03
SE0004319D0 (sv) 2000-11-24
WO2002042940A1 (en) 2002-05-30
EP1342181A1 (en) 2003-09-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2400161C (en) Spatially coding and displaying information
Garfield et al. Algorithmic citation‐linked historiography—Mapping the literature of science
US5926812A (en) Document extraction and comparison method with applications to automatic personalized database searching
DE69834386T2 (de) Textverarbeitungsverfahren und rückholsystem und verfahren
US8768970B2 (en) Providing alternatives within a family tree systems and methods
US20080033933A1 (en) Correlating Genealogy Records Systems And Methods
JP2005535039A (ja) 地理的なテキスト検索システムを備えたデスクトップクライアントとの対話
SE524007C2 (sv) Sökmotor samt ett förfarande för en sökmotor där sökresultatet presenteras i en matris
EP1642217A1 (en) System and method for electronically managing discovery pleading information
JP2001515245A (ja) データ組を選ぶための方法とシステム
WO2002039320A1 (en) Method for structuring and searching information
KR20000054312A (ko) 맞춤 웹정보 구축 제공 방법
Rozic‐Hristovski et al. Developing a medical library website at the University of Ljubljana, Slovenia
Lyal et al. Releasing the content of taxonomic papers: solutions to access and data mining
Brown et al. Browsing agents: Automated browsing of distributed information

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed