SE468924B - Saekerhetspaase - Google Patents

Saekerhetspaase

Info

Publication number
SE468924B
SE468924B SE9003462A SE9003462A SE468924B SE 468924 B SE468924 B SE 468924B SE 9003462 A SE9003462 A SE 9003462A SE 9003462 A SE9003462 A SE 9003462A SE 468924 B SE468924 B SE 468924B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
adhesive
strip
bag
parts
opaque
Prior art date
Application number
SE9003462A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9003462D0 (sv
SE9003462L (sv
Inventor
V Todman
Original Assignee
Lawson Mardon Group Uk Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lawson Mardon Group Uk Ltd filed Critical Lawson Mardon Group Uk Ltd
Publication of SE9003462D0 publication Critical patent/SE9003462D0/sv
Publication of SE9003462L publication Critical patent/SE9003462L/sv
Publication of SE468924B publication Critical patent/SE468924B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D33/00Details of, or accessories for, sacks or bags
    • B65D33/16End- or aperture-closing arrangements or devices
    • B65D33/18End- or aperture-closing arrangements or devices using adhesive applied to integral parts, e.g. to flaps

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Bag Frames (AREA)
  • Package Frames And Binding Bands (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Closures For Containers (AREA)

Description

1:-' C' \_C) PC) F i 2 är placerad i ett läge där remsan vid placering av den första delen på den andra häftar vid en av dessa delar genom det ogenomskinliga bindemedlet.
Den andra delen kan bestå av en flikdel, fäst i den- första delen.
I en form av uppfinningen bildar remsans bärdel den första eller den andra delen.
Alternativt bildar enligt en annan form av uppfin- ningen bärdelen en separat komponent, i vilket fall denna bärdel kan vara fäst vid en av dessa första och andra delar genom ett annat bindemedel.
Enligt en första utföringsform av denna andra form av anordningen är den fria ytan av bärdelen av remsan vidhäftad en av de första och andra delarna medelst nämnda andra bindemedel, som lämpligen är ett högklibbigt binde- medel, och det ogenomskinliga bindemedlet på remsan är täckt med ett borttagbart täckband. Vid användning avlägsnas täckbandet, och den fria ytan av det ogenomskinliga binde- medelslagret, som därmed borttas, häftas vid den andra av delarna, så att det lägges pà den andra av delarna och öppningen därvid slutes av nämnda ena del.
I en annan utföringsform av nämnda andra form av uppfinningen fästes remsan av det ogenomskinliga bindemedlet vid en av de första och andra delarna av foliematerialet i närheten av den öppning som finnes i nämnda ena del, och nämnda andra bindemedel, som lämpligen är ett höggklibbigt bindemedel lämpligen täckt med ett borttagbart täckband, pá- lägges den andra av delarna av foliematerialet. Vid använd- ning avlägsnas det borttagbara täckbandet och delarna lägges den ena på den andra sá, att nämnda andra bindemedel bindes vid den friare ytan av bärdelen av remsan (och även till nämnda ena del av foliematerialet) så att den täcker öpp- ningen.
Användandet av en differentiellt förbunden remsa möjliggör temperering över ett större arbetstemperaturom- ràde än som är möjligt med enklare termoplastbindemedels- system. 10 15 20 25 30 35 468 924 3 I en utföringsform är det ogenomskinliga binde- medlet utformat av en ogenomskinlig blandning bestående av ett genomsynligt bindemedel och ett opacifieringsmedel för detta. Om försök göres att mjuka upp det ogenomskin- liga bindemedlet med lösningsmedel störes i detta fall opacifieringsmedlet av lösningsmedlet, och manipuleringen indikeras genom en förändring i opacitet. Det genomsyn- liga bindemedlet kan exempelvis vara ett lösningsmedel- baserat akrylbindemedel, och exempel på lämpliga opacifi- eringsmedel är bariumsulfat, titandioxid, cyanblått, ftalocyaninblått, bensidingult och 4B-rött.
Den remsa som användes i enlighet med denna ut- föringsform framställes genom att ett lämpligt släppmedel pålägges som ett mönster på bärdelen, så att vissa delar av denna täckes med släppmedel och vissa delar icke alls.
Därefter lägges det opaka bindemedlet på det mönstrade släppmedelslagret. Sålunda är de delar av det opaka binde- medlet som är pålagt släppmedlet endast svagt förbundna med bärdelen jämfört med de delar av det opaka bindemedlet som är i direkt kontakt med bärdelen. Sålunda kommer varje försök att separera den första och de andra delarna för att få tillgång till påsen via öppningen att resultera i att det opaka bindemedlet i de svagt förbundna områdena överföres till delarna därintill, varvid ett motsvarande klart område på bärdelen lämnas, så att ett synligt möns- ter bildas. Eftersom varje försök att àtertillsluta påsen inbegriper bildandet av en ny mellanyta mellan bärdelen och det överförda opaka bindemedlet, kommer inte åter- tillslutningen att utplåna det mönster som lämnas på bärdelen.
I en annan utföringsform har det opaka bindemed- let formen av ett opakt lager täckt med genomsynligt binde- medel. Om ett försök göres att mjuka upp bindemedlet med lös- ningsmedel kommer i detta fall det opaka lagret att störas av lösningsmedlet och återigen kommer manipulering att indikeras genom en förändring i opaciteten. Genomsynliga bindemedel liknande de som användes i enlighet med den föregående utfö- GN CD \O NJ P= 4 ringsformen kan härmed användas.
En remsa som användes i enlighet med denna utfö- ringsform kan framställas genom att ett lämpligt släppmedel pàlägges i form av ett mönster på bärdelen och därefter ett opakt lager tryckes på bärdelen över släppmedlet. Därefter pàlägges bindemedlet på det opaka lagret. De delar av det opaka lagret (och det överliggande bindemedlet) som har pålagts de områden som täckes med släppmedel är endast svagt förbundna med dessa områden jämfört med de delar av det opaka lagret (och det överliggande bindemedlet) som är direkt pálagda bärdelen. Som i den förra utfö- ringsformen kommer sålunda varje försök att separera de första och andra delarna av påsen att alstra ett tyd- ligt mönster, som inte kan utplànas vid återförslutning.
Det foliematerial av vilket påsen är gjord är lämpligen en genomsynlig eller genomskinlig, tisk plast, san då kan lätt ses från endera sidan av påsen. Om så termoplas- eftersom skador på den olikt förbundna rem- önskas kan emellertid foliematerialet vara opakt, förut- satt att bärdelen är tillräcklig genomskinlig för att tillåta att avbrott i den differentiellt förbundna remsan kan ses genom densamma.
Varje lämpligt material kan användas för bär- delen av remsan. Enligt en föredragen utföringsform är bärdelen utformad av ett värmekrympbart material så- som Mylar HS 65. Detta ger ett sekundärt skydd mot mani- pulering genom användande av förhöjd temperatur, efter- som krympning av remsan med värme skulle göra att påsen skrynklas.
I enlighet med en föredragen utföringsform är en säkerhetskod tryckt på påsen för att ge ytterligare bevis om manipulering. Denna kan tryckas på foliemate- sà att försök att fiffla med öppningen skulle förorsaka avbrott i säkerhetskoden. För rialet intill öppningen, att ytterligare höja säkerheten hos påsen och förhindra försök att erhålla tillträde till påsen vid avlägsnan- de av säkerhetsremsan med lösningsmedel, borttvätt- 10 15 20 25 30 35 468 924 5 ning av bevisen på manipulering med lösningsmedel och ersättande med en färsk stycke remsa förses remsan med ett unikt kännetecken, då den från början pálägges folie- materialet. Detta kan göras genom tryckning av lämplig kod på remsans bärdel. Lämpligen tryckes emellertid koden pà en yta av remsans bindemedel, eftersom försök att mani- pulera med pàsen genom påverkan av bindemedlet då omedel- bart skulle framgå på grund av avbrott i den tryckta koden.
I detta fall utföres lämpligen tryckningen genom bläck- stráletryckning, där en serie fina färgdroppar regleras så, att det bildas bokstäver, siffror och figurer som bildar den önskade koden. Genom pàläggande av en lämpligt låg täthet med färg, kommer denna inte att ha någon effekt på bindemedlets bindningsstyrka. Pá så sätt skulle varje försök att ersätta med en alternativ remsa bli mycket svår, eftersom koden skulle behöva reproduceras exakt.
Alternativt och/eller additivt kan säkerhetskoden tryckas på varje annat bindemedel som användes för att forma påsen.
Följaktligen ger en ytterligare aspekt pà uppfin- ningen en påse av foliematerial försedd med en öppning för att möjliggöra tillträde till det inre av påsen, vilken innefattar första och andra delar anordnade att påläggas ett lager bindemedel däremellan för tillslutning av öpp- ningen, varvid en yta av bindemedelslagret är försedd med tryck. ' Det bindemedelslager som uppbär trycket kan vara i form av en remsa, men det är inte nödvändigtvis sà. Om den har formen av en remsa är den lämpligen, men inte nödvändigtvis, en differentiellt förbunden remsa av det slag som användes enligt den första aspekten på uppfin- ningen.
För en bättre förståelse av uppfinningen och för att visa hur densamma kan tillämpas hänvisas nu som ett exempel till bifogade ritningar, på vilka fig. 1 visar en schematisk frontalvy av en öppen säkerhetspàse i enlighet med en första utföringsform av (j\ 09 xO RJ 3» föreliggande uppfinning, fig. 2 visar ett schematiskt snitt genom en del av påsen i fig. 1 i större skala, fig. 3 visar ett schematiskt snitt genom delen i fig. 2, då påsen är tillsluten, fig. 4 visar ett schematiskt snitt genom en säker- hetspàse i enlighet med en andra utföringsform av förelig- gande uppfinning i öppet tillstànd, fig. 5 visar ett schematiskt snitt genom påsen i fig. 4 i dess stängda tillstànd, fig. 6 visar ett schematiskt snitt genom en del av en säkerhetspåse i enlighet med en tredje utföringsform av föreliggande uppfinning i sitt öppna tillstånd och fig. 7 visar ett schematiskt snitt genom delen i fig. 6 med påsen i sitt stängda tillstànd.
Under hänvisning till fig. 1 och 2 är påsen ut- formad av ett enda band 1 av böjligt termoplastfoliematerial sàsom polyeten eller polypropylen, som är vikt i sidled ut- med en viklinje 2 för att bilda en första del 3 och en andra del 4. Termoplastfoliematerialet är lämpligen genomsynligt, delvis genomsynligt eller genomskinligt eller en kombination av opakt och genomskinligt för att göra det lättare att se tecken pá manipulering. De vikta delarna 3 och 4 är värme- svetsade vid varandra i en zon 5, som sträcker sig paral- lellt med och tätt intill var och en av de längsgående och de tvärgàende kanterna av delarna för att bilda en kuvert- liknande pàse 6, i vilken den andra delen 4 är längre än den första delen 3 och har en del i form av en flikdel 7 för att bilda ett tillslutningsorgan.
I ändomrádet av påsen 6 nära flikdelen 7 sträcker sig en öppningslinje i form av en slits 8 tvärs den första delen 3 och slutar i varje ände i svetszonen 5. Slitsen 8 ger tillträde till det inre av påsen 6. En remsa 9 sträcker sig tvärs hela bredden av en del av flikdelen 7 (som lämp- ligen har utsatts för koronaurladdning) och är fäst därvid genom ett band av högklibbigt bindemedel 10, som valfritt kan ha en yta försedd med en säkerhetskod genom en bläckstråle- 10 15 20 25 30 35 468 924 7 tryckteknik, Bindemedlet är ett värmesmältbart tryckkäns- ligt bindemedel såsom Fullers DS 5762. Remsan omfattar en genomsynlig eller genomskinlig bärdel 11 med en första yta, som bildar en friyta på remsan, och en andra yta, som är täckt med åtskilda ytor 12 av släppmedel och sedan täckta med ett opacifierat bindemedel 13, innefattande ett lös- ningsbaserat akrylbindemedel och titandioxid. Den fria ytan av bindemedlet bildar en annan fri yta av remsan och är lämpligen försedd med en säkerhetskod genom en bläckstråletryckteknik, innan den täckes med ett bort- tagbart täckband 14. Det opacifierade bindemedlet 13 är differentiellt förbundet med den genomsynliga bärdelen 11, så att de områden som är pålagda släppmedlet 12 år mycket svagare förbundna än de områden som är direkt pålagda bärdelen 11. Den första ytan av bärdelen 11 är förbunden med flikdelen 7 genom det högklibbiga bindemedlet 10.
Vid säkerhetspåsens användning införes de föremål som skall upptas i påsen i densamma genom slitsen 8, täck- bandet 14 avlägsnas från remsan och flikdelen 7 vikes över och på delen 3, varvid viklinjen befinner sig tätt intill angränsande i sidled sig sträckande del av svetszonen 5.
Placeringen av remsan 9 relativt viklinjen för flikdelen 7 är sådan att, dà flikdelen 7 föres ned på delen 3, den del av flikdelen 7 som uppbär remsan grenslar slitsen 8, så att slitsen 8 fullständigt täckes av denna del av remsan.
Likaväl som flikdelen 7 är förbunden med delen 3 genom det opacifierade bindemedlet 13, förseglas sålunda slit- sen 8 fullständigt, och det föreligger ingen som helst tillträdesöppning till det inre av påsen 6 (se fig. 3).
Delens 3 delar intill slitsen 8 har tidigare varit före- mål för koronaurladdning för att befrämja vidhäftningen.
Försök att separera flikdelen 7 från den första delen 3 kommer normalt att resultera i att det opacifie- rade bindemedlet 13 separeras från bärdelen 11 i de svagt förbundna områdena, medan de mer kraftigt förbundna om- rådena av det opacifierade bindemedlet 13 förblir häftat vid bärdelen 11 och därigenom bildar ett klart synligt .Ls Qx r~. vf) \\ w- PO 8 mönster pà bärdelen. Detta mönster kommer inte att ut- plånas ens om försök göres att återförsegla påsen genom 'att återigen lägga ihop flikdelen 7 och den första delen 3. Om någon som försöker att öppna påsen i själva verket skulle lyckas med att lyfta flikdelen 7 bort från bär- delen 11 genom manipulering med det högklibbiga termo- plastbindemedlet 10, skulle remsan 9 fortfarande förbli på plats över öppningen 8 och varje försök att öppna påsen skulle omedelbart bli uppenbart genom differentiell sepa- rering av bindemedlet från bärdelen 11, såsom ovan beskri- vits.
Under hänvisning till fig. 4 framställes påsen genom vikning i längdriktningen av en kontinuerlig längd av termoplastfoliematerial (sedan den på lämpligt sätt försetts med valfritt tryck) till en J-form, där den inne- fattar en första del 21, vikt i längdriktningen vid 22, så att den lägges pà en del av en andra del 23 och det lämnas en flikdel 24 av den andra delen 23 synlig.
Den första delen 21 värmeförseglas vid den andra delen 23 genom en i längdriktningen sig sträckande värmeförsegling 25. Lämpligen utsättes ett i längdriktningen sig sträck- ande område av flikdelen 24, vilket område är generellt parallellt med värmeförseglingen 25, för en koronaurladd- ning för att förbättra dess vidhäftningsegenskaper i detta Ett band av högklibbigt bindemedel 28 pålägges detta område och täckes valfritt av en borttagbar täck- område. remsa 27, sedan den försetts med en säkerhetskod genom en luftstràletryckteknik. En differentiellt förbunden remsa omfattar en genomsynlig eller genomskinlig bärdel 30 med en första yta, täckt med åtskilda ytor av släppmedel 31, och övertäckes med ett opacifierat bindemedel 32. Den andra ytan av bärdelen 30 bildar en fri yta av remsan, och den fria ytan av bindemedlet 32, som bildar en annan yta av remsan, häftas vid den första delen 21 intill slit- sen 29, som tidigare har utsatts för koronaurladdning.
Den fria ytan av bindemedlet 32 förses lämpligen med en säkringskod genom luftstråletryckning innan den förbindes 'w 10 15 20 25 30 35 468 924 9 med den första delen 21. Den kontinuerliga längden av foliematerial skäres sedan i tvärriktningen under använd- ning av en dubbel värmeförseglingsanordning, omfattande två par värmeförseglingskäftar, mellan vilka befinner sig ett skärblad, så att foliematerialet skäres i två intill- liggande tvärsektioner, var och en med värmeförseglade kanter. Var och en av dessa sektioner bildar en påse i enlighet med uppfinningen.
Vid användning införes artiklar i det inre av påsen genom slitsen 29. Då man sedan önskar försegla påsen, avlägsnas det borttagbara täckbandet 27 från bindemedels- lagret 28 och flikdelen 24 vikes över den första delen 21, så att lagret 28 blir beläget över och häftar vid den andra ytan av bärdelen 30 och likaså slitsen 29, så att öppningen slutes. Sålunda förseglas det inre av påsen fullständigt, såsom visas i fig. 5.
I händelse av att någon obehörig person försöker att vinna tillträde till det inre av påsen genom att dra isär flikdelen 24 och delen 21, kommer remsan att delas olika med de delar av det opaka bindemedlet 32 som är svagt förbundna med bärdelen 30, på grund av närvaron av släppmedlet 31 kvar på delen 21 och med de delar av bindemedlet som är mer fast förbundna med bärdelen 30 kvar på denna. Sålunda kommer ett lätt synligt mönster att bildas av det opaka bindemedlet 32 som är kvar på bärdelen 30, och detta kan inte utplànas genom att återhopföra del- arna 24 och 21.
I detta utförande bär remsan vittnesbörd om mani- pulering och det högklibbiga termoplastbindemedlet 28 upp- rätthåller förseglingen över påsöppningen. Detta utförande är särskilt lämpat för användning på kraftiga påsar för transport av mynt.
I fig. 6 har delar som svarar mot delar i fig. 1-3 erhållit samma hänvisningsbeteckningar. I detta fall är foliematerialet i delarna 3, 4 och 7 opakt, och en perfore- ringslinje 15 är anordnad tvärs den andra delen för att möj- liggöra att en del av flikdelen 7 rives av exempelvis som 4-3- (7\ CD \_ __) fi) 42:-.. 10 ett kvitto. Bärdelen 11 är genomsynlig och fäst vid den andra delen 4 genom ett band av högklibbigt bindemedel 10, men detta band är mycket smalare än det band som användes i fig. 1-3. marginalremsa Bärdelen 11 är sålunda fäst endast vid delen 4 utmed en snarare än över hela sin bredd.
Vid användning införes de avsedda artiklarna i pà- sen via öppningen 8 i den första delen 3. Flikdelarna 7 kan sedan avlägsnas via perforeringarna 15. Sedan avlägsnas och den blottade ytan av det opacifierade bindemedlet 13 tryckes mot den första delen 3 täckbandet 14 från remsan, för tillslutning av öppningen. Varje försök att separera remsan från den första delen 3 kommer att resultera i att det opacifierade bindemedlet 13 separeras från bärdelen 11 i de svagt förbundna områdena och överföres till ytan på den första delen 3, vilket förorsakar bildande av ett synligt mönster, som inte kan utplånas genom återförsegling.
Denna uppdelning av det differentiellt förbundna binde- medelslagret kan ses genom den genomsynliga bärdelen 11.
Om så önskas kan en säkerhetskod eller liknande pàläggas bärdelens 11 yta före täckandet med opacifierat bindemedel 13.
Lágdensitetspolyeten har en låg ytenergi även efter koronaurladdningsbehandlingen. Då de första och/eller andra delarna av påsen sålunda formas av dylikt material, är det lämpligt att använda ett grundningsmedel för att förbättra den ursprungliga klibbigheten och styrkan hos bindemedlet 13. Exempel pà dylika grundningsmedel är emulsioner av klorerat polypropylen eller en färg baserad pà titandioxidfyllt nitrocellulosaharts. Ett lager av ett dylikt grundningsmedel anges med beteckningen 16 i fig. 6 och 7.
'U

Claims (9)

,, 46% 924 PATENTKRAV
1. Påse, bildad av foliematerial och försedd med en öppning för att möjliggöra tillträde till det inre av påsen, som innefattar första och andra delar, inrättade att läggas ihop med ett lager av högklibbigt bindemedel emellan, så att öppningen slutes, k ä n n e t e c k n a d av att en yta av bindemedelslagret är försedd med tryck.
2. Påse enligt patentkravet 1, k ä n n e t e c k n a d av att bindemedlet är ett opakt bindemedel, som är diffe- rentiellt förbundet med en bärare.
3. Påse enligt patentkravet 2, k ä n n e t e c k n a d av att bäraren bildar den första eller den andra delen.
4. Påse enligt patentkravet 2, k ä n n e t e c k n a d av att bäraren är en remsa, som är fäst vid en av dessa delar genom ett annat bindemedel.
5. Påse enligt patentkravet 4, k ä n n e t e c k n a d av att detta andra bindemedel utgöres av ett högklibbigt bindemedel och att det opaka bindemedlet på remsan är täckt med ett borttagbart täckband.
6. Påse enligt patentkravet 4, k ä n n e t e c k n a d av att remsan är fäst genom det opaka bindemedlet vid en av de första och andra delarna i närheten av den öppning som är anordnad i nämnda del och det andra bindemedlet är täckt med ett borttagbart täckband och är pålagt det andra av de första och andra delarna av foliematerialet.
7. Påse enligt något av patentkraven 2 - 6, k ä n n e- t e c k n a d av att det opaka bindemedlet är bildat av en blandning, omfattande ett genomsynligt bindemedel och ett opacifierande medel för detta.
8. Påse enligt patentkravet 7, k ä n n e t e c k n a d av att det genomsynliga bindemedlet utgöres av ett lösnings- baserat akrylbindemedel och att det opacifierande medlet är valt från den grupp som består av bariumsulfat, titandi- oxid, cyanblått, ftalocyaninblått, bensidingult och 4B-rött. CN OC' \\ N 'EL 12
9. Påse enligt något av patentkraven 2 - 8, k ä n n e- t e c k n a d pålagt densamma i ett mönster, så att vissa delar av den av att bäraren har ett lämpligt släppmedel är täckta med slipmedel och vissa delar icke, och att det opaka bíndemedlet är pålagt det mönstrade släppmedels- lagret.
SE9003462A 1990-04-11 1990-10-30 Saekerhetspaase SE468924B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB909008276A GB9008276D0 (en) 1990-04-11 1990-04-11 Improvements in or relating to bags

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9003462D0 SE9003462D0 (sv) 1990-10-30
SE9003462L SE9003462L (sv) 1992-05-01
SE468924B true SE468924B (sv) 1993-04-19

Family

ID=10674314

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9003462A SE468924B (sv) 1990-04-11 1990-10-30 Saekerhetspaase

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0531303A1 (sv)
AU (1) AU7665991A (sv)
GB (1) GB9008276D0 (sv)
IE (1) IE911178A1 (sv)
NL (1) NL9002418A (sv)
PT (1) PT97322A (sv)
SE (1) SE468924B (sv)
WO (1) WO1991015406A1 (sv)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2001038182A1 (en) * 1999-11-21 2001-05-31 Soederholm Jan Sample bag closure device

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2265883B (en) * 1989-06-08 1994-02-16 Mcg Venus Packaging Limited A bag
GB9206974D0 (en) * 1992-03-31 1992-05-13 Lawson Mardon Group Uk Ltd Improvements in or relating to bags
US5590781A (en) * 1994-01-24 1997-01-07 Shackelford; Elisabeth Unitary conformable shipping container
US5647480A (en) * 1995-01-27 1997-07-15 Minnesota Mining And Manufacturing Company Flexible pressure vessels for and method of transporting hazardous materials
US5772330A (en) * 1996-11-13 1998-06-30 Strout Plastics (Div. Of Great Pacific Enterprises (Ii)) Tamper-evident bag for protecting luggage and methods thereof
US6270256B1 (en) * 1997-04-07 2001-08-07 Sealed Air Corporation Tamper evident bag
US5908243A (en) * 1997-12-15 1999-06-01 Asb Aquisition Corp. Linerless security bag
US6196716B1 (en) 1999-04-26 2001-03-06 Amko Plastics Inc. Side seal tamper indicating bag
US6431752B1 (en) 1999-11-23 2002-08-13 Jonathan Diplock Plastic coin transport bag
US6190043B1 (en) * 1999-11-23 2001-02-20 Jonathan Diplock Front opening plastic secure package with false panel
US6913388B2 (en) * 2002-06-07 2005-07-05 Vonco Products, Inc. Flexible container
FR2841221B1 (fr) * 2002-06-25 2004-10-22 S2F Flexico Sachet comportant des moyens de fermeture perfectionnes
FR2858526B1 (fr) * 2003-08-08 2005-11-04 Francis Samuel Pochette pour billets de banque ou analogue
ZA200501140B (en) * 2004-02-09 2005-10-26 Jan Willem Visser Primary container for a security system
ZA200501141B (en) * 2004-02-09 2005-10-26 Deter-A-Dye Security (Pty) Ltd Security system for storing and transporting articles
WO2006019324A1 (en) * 2004-08-20 2006-02-23 Sealed Air (New Zealand) Improvements relating to resealable packages and closures
DE202012006901U1 (de) 2012-07-17 2012-08-10 Papier-Mettler Inhaber Michael Mettler e.K. Beutel, insbesondere Versandbeutel, mit mindestens zwei Klebemitteln zum Wiederverschließen
EP3075679B1 (de) 2015-03-31 2017-10-25 Papier-Mettler KG Kunststoffversandbeutel, insbesondere für den online-versandhandel
NL2021415B1 (en) * 2018-08-01 2020-02-12 Daklapack Europe B V transport pouch

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AU523051B2 (en) * 1978-12-15 1982-07-08 Arvey Corporation Contaminant proof seal
US5110882A (en) * 1986-11-28 1992-05-05 Dow Corning Toray Silicone Company, Ltd. Silicone pressure-sensitive adhesive composition
GB2202823B (en) * 1987-03-24 1990-10-31 Mardon Wrappings Ltd Improvements in or relaring to containers
US4988547A (en) * 1989-05-19 1991-01-29 Minnesota Mining And Manufacturing Company Security deposit bag

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2001038182A1 (en) * 1999-11-21 2001-05-31 Soederholm Jan Sample bag closure device
AU764943B2 (en) * 1999-11-21 2003-09-04 Jan Soderholm Sample bag closure device
US6955466B1 (en) 1999-11-21 2005-10-18 Soederholm Jan Sample bag closure device
US7314312B2 (en) 1999-11-21 2008-01-01 Soederholm Jan Sample bag closure device

Also Published As

Publication number Publication date
AU7665991A (en) 1991-10-30
NL9002418A (nl) 1992-06-01
EP0531303A1 (en) 1993-03-17
SE9003462D0 (sv) 1990-10-30
SE9003462L (sv) 1992-05-01
GB9008276D0 (en) 1990-06-13
PT97322A (pt) 1992-01-31
WO1991015406A1 (en) 1991-10-17
IE911178A1 (en) 1991-10-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE468924B (sv) Saekerhetspaase
EP1619137B1 (en) Tamper-indicating resealable closure
US4998666A (en) Tamper indicating containers and seals
US5060848A (en) Tamper indicating containers and seals
EP0888599B1 (en) Laminated package label
KR101237768B1 (ko) 필름 용기
US7223015B2 (en) Tamper-evident closure
SE513979C2 (sv) Anordning vid provpåse
EP0515086B1 (en) Security bags and sealing means
EP0183489B1 (en) A security bag
EP0396428A1 (en) Tamper evident bag
US3076541A (en) Envelope type package with cover and removable disclosure sheet
US6270256B1 (en) Tamper evident bag
WO1997008070A1 (en) Tamper evident security bag
US7350689B1 (en) Reusable tamper evident envelope
EP0259068A1 (en) Improvements in or relating to containers
EP0105581A2 (en) Improvements in or relating to bags
AU2001269324B2 (en) Folded sheet product
AU2001269324A1 (en) Folded sheet product
EP1520265B1 (en) Improvements in paper
CN101257870A (zh) 避孕套的包装件
EP1277190B1 (en) Envelope and envelope assembly
EP0268410B1 (en) Return envelope sealing flap construction
GB2425765A (en) Multi-compartment scent sachet
SE461329B (sv) Sjaelvhaeftande foerslutningsflik

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 9003462-0

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 9003462-0

Format of ref document f/p: F