SE458570B - Mikrobandantenn med gammamatare foer dopplernavigeringssystem - Google Patents

Mikrobandantenn med gammamatare foer dopplernavigeringssystem

Info

Publication number
SE458570B
SE458570B SE8302695A SE8302695A SE458570B SE 458570 B SE458570 B SE 458570B SE 8302695 A SE8302695 A SE 8302695A SE 8302695 A SE8302695 A SE 8302695A SE 458570 B SE458570 B SE 458570B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
antenna
microband
feeder
input port
axis
Prior art date
Application number
SE8302695A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8302695D0 (sv
SE8302695L (sv
Inventor
L Schwartz
R Bevan
Original Assignee
Singer Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Singer Co filed Critical Singer Co
Publication of SE8302695D0 publication Critical patent/SE8302695D0/sv
Publication of SE8302695L publication Critical patent/SE8302695L/sv
Publication of SE458570B publication Critical patent/SE458570B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01QANTENNAS, i.e. RADIO AERIALS
    • H01Q25/00Antennas or antenna systems providing at least two radiating patterns
    • H01Q25/004Antennas or antenna systems providing at least two radiating patterns providing two or four symmetrical beams for Janus application
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01SRADIO DIRECTION-FINDING; RADIO NAVIGATION; DETERMINING DISTANCE OR VELOCITY BY USE OF RADIO WAVES; LOCATING OR PRESENCE-DETECTING BY USE OF THE REFLECTION OR RERADIATION OF RADIO WAVES; ANALOGOUS ARRANGEMENTS USING OTHER WAVES
    • G01S13/00Systems using the reflection or reradiation of radio waves, e.g. radar systems; Analogous systems using reflection or reradiation of waves whose nature or wavelength is irrelevant or unspecified
    • G01S13/02Systems using reflection of radio waves, e.g. primary radar systems; Analogous systems
    • G01S13/50Systems of measurement based on relative movement of target
    • G01S13/58Velocity or trajectory determination systems; Sense-of-movement determination systems
    • G01S13/60Velocity or trajectory determination systems; Sense-of-movement determination systems wherein the transmitter and receiver are mounted on the moving object, e.g. for determining ground speed, drift angle, ground track

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Radar, Positioning & Navigation (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Variable-Direction Aerials And Aerial Arrays (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Details Of Aerials (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)

Description

458 570 ¿ 10 15 20 25 30 35 som alstrar ett antennmönster,vilket är mycket likartat det' för en antenn med lutande apertur. Ehuru denna antenn även uppfyller det ovan nämnda syftemälet med att reducera över- vatten-skift och även åstadkomer frekvenskompensering under utnyttjande av hela den rektangulära monteringsytan inträffar frekvens-/temperaturkompensering för enskilda strålar vid ut- gången av en antenn som utsänder flera strålar. Vidare har enkelsträle-kompenseringstekniken enligt den nämnda brittiska Patflflfiskríften vissa begränsningar vad gäller nivån av den första sidoloben och sidolobernas strâlvidd, vilket beror på sättet att framställa antennmönstret.
Föreliggande uppfinning avser en förbättrad antenn av det slag som beskrivs i var nämnda~brittiska patentskrift.
Uppfinningen avser en mikroband-antenn med gammamatare och denna antenn utnyttjar en fyrstrale-frekvens-/temperaturkompen- seringsteknik i gammariktningen. Detta betyder att summan av de fyra strålarna är frekvens-/temperaturkompenserade snarare än att var och en av strålarna är detta, vilket fallet är i den nämnda patentansökningen. Fördelen med föreliggande teknik är att överlägsna antennmönsteregenskaper erhålles eftersom antennen inte behöver extra mikrobandledare för att mata varje gammaantenngrupp. Vidare är antennen enligt uppfinningen inte behäftad med de begränsningar som är förknippade med nivån av den första sidoloben och de breda strålvidderna, vilka utgjorde olägenheter i samband med enkelstråle-kampenseringstekniken.
Nettoresultatet med antennen enligt uppfinningen är en förbättrad antennförstärkning på ca 3,5 db för den gamamatade antennen och sidolobsegenskaperna är påtagligt bättre jämfört med enkelstråle-antennen. ~ ' I vä: nämnda brittiska patentskrift 2 080 041 är antennen uppdelad i tvâ sigma-halvor. Antennen enligt föreliggande upp- finning åstadkommer övervatten-korrigering genom att den upp- delas i tvä gamma-halvor av vilka den första görs överkompen- serad.
Uppfinningen kommer att beskrivas närmare nedan i anslutning till de bifogade ritningarna, i vilka fig. la är ett diagram som visar ett typiskt antenn- strålningsmönster, 10 l5 20 25 30 35 3 458 570 fig. lb visar typiska bakâtspridningsfunktioner, fig. lc är ett diagram som visar effekten av land-vatten- skift, fig. 2 är ett diagram som visar fyra lutande strålar, vilka utstrålas från två antennaperturer, fig. 3a är ett diagram visande ett koordinatsystem för en konventionell rektangulär antenn, fig. 3b är ett diagram av ett koordinatsystem med lutande axel, fig. 3c är ett diagram av en antenn med lutande apertur där lutningsvinkeln är 450, fig. 4 visar schematiskt en stympad, lutande apertur, fig. 5 är ett diagram som visar antennen med dess portar och tillhörande strålar, fig. 6 visar schematiskt varje antenngrupps anslutning till varsin matare via en transformator, fig. 7 visar schematiskt stråländringarna relativt normalen till antennen enligt uppfinningen, vilka stråländ- ringar medför frekvenskompensering, fig. 8 är en datorutskrift av fördelningen utmed den lutande X-axeln med antennen enligt föreliggande uppfinning, fig. 9 är en datorutskrift av fördelningen utmed den lutande Y-axeln erhållen med antennen enligt föreliggande uppfinning, fig. 10 är en datorutskrift av kopplings- och strålnings- koefficienterna enligt föreliggande uppfinning, fig. ll visar fjärrfältmönstret i huvudgammaplanet, fig. 12 visar fjärrfältmönstret i huvudsigmaplanet, fig. 13 visar en sektion av antennen enligt föreliggande uppfinning, och fig. 14 visar föreliggande antennkonstruktion.
Alldeles oavsett den teknik som används till att följa dopplerekot kommer alla doppler-radaranläggningar att erfara ett land-vattenskift såvida inte särskilda åtgärder vidtages i anläggningens konstruktion för att undanröja detta skift.
Då det gäller den mekanism som ligger bakom land-vattenskiftet betraktas först ett enkelt enkelstrâlesystem i vilket \”0 (vinkeln mellan hastighetsvektorn och centrum av den utstrålade strâlen) och flyo (strålens infallsvinkel mot spridningsytan) 458 570 4 10 15 20 25 30 35 ligger i sama plan och bildar komplementära vinklar på det sätt som visas i fig.-la. Antennens strâlvidd betecknas med l\X_ över land ger den likformiga bakâtspridningen (fig. lb) upphov till ett spektrum vars centrum är en funktion av }'° och vars vidd är en funktion av Aä'(fig. lc). Vid flygning över vatten är bakåtspridningen inte linjär vilket framgår ur fig. lb där stora vinklar på V' (små Yrvinklar) ger en lägre spridnings- koefficient. Eftersom små Y-vinklar är förknippade med de högre frekvenserna i dopplerspektret komer sistnämnda frekven- ser att vara dämpade med avseende pâ de lägre frekvenserna, varigenom spektrets topp förskjuts mot en lägre frekvens. Land- vattenskiftet är vanligen från 1 procent till 3 procent beroende på antennparametrarna.
Den tredimensionella situationen är mer komplicerad.
Antag att en luftfarkost rör sig utmed X-axeln i fig. 2. Y-axeln är horisontell och bildar en rät vinkel mot X-axeln. Z-axeln är vertikal. Rektangulära gruppantenner alstrar fyra strålar vilka bildar en vinkel mot dessa axlar. Axeln för någon av dessa strålar (t ex strålen 2) bildar vinkeln 1'0 mot X-axeln, vinkeln 0'0 mot Y-axeln och vinkeln 1V° mot Z-axeln. En konven- tionell rektangulär antenn av det slag som visas i fig. 3a har en amplitudfunktion A, vilken kan beskrivas såsom en pro- dukt av två separata funktioner på X-axeln och Y-axeln.
Således är: A(x.y) = fbr) - g(y) Antennmönstret för en konventionell rektangulär antenn säges därför vara "separerbart" i Y' och G'. Eftersom.sprid- ningskoefficienten över vatten varierar med vinkeln är det önskvärt att ha ett antennmönster, som är separerbart i 'Y och ¶'istället för i 7' och G'. En sådan typ av antennmönster skulle i stor utsträckning undanröja land-vattenskiftet.
Fig. 3b visar ett koordinatsystem med lutande axel, vilket system är avsett för att framställa ett antennmönster, som är separerbart i V och )'. Y'-axeln är en projektion av strål- axeln på X-Y-planet. Y'-axeln bildar en vinkel K med Y-axeln.
Fig. 3c visar en antenn med lutande öppning där lutnings- vinkeln för K = 45°. Amplitudfunktionen för denna antenn är en 10 15 20 25 30 35 5' 458 570 produkt av två separerbara funktioner på X-axeln och Y'-axeln.
A(x.y') = f'(>=) ° 9'(y') Antennmönstret för antennen med lutande apertur är separerbart i Y och E , där É är vinkeln mellan Y'-axeln och strålens axel. Nära centrum av strâlen är antennmönstret (med god approximation)även separerbart i ï' och Vf och är således i stor utsträckning oberoende av land-vattenskiftet.
Emellertid visar fig. 3c även att antennen med lutande apertur lämnar avsevärda delar av den rektangulära monteringsytan out- nyttjad. Således är förstärkningen för antennen med lutande apertur lägre än om hela den rektangulära ytan skulle innehålla antennelement. Vidare begränsar den korta längden av antenn- grupperna i den lutande gruppantennen antalet antennelement i varje antenngrupp, vilket kan medföra en oacceptabelt låg injektionsförlust.
Såsom framgår ur fig. 4 är det emellertid möjligt att framställa en lutande apertur, stympa denna och härleda en rektangulär apertur, som vidmakthåller den önskade separerbar- heten. Vidare är det möjligt att modifiera lutningsvinkeln så att en viss grad av överkompensering erhålles, vilken motverkar effekterna av att stympa den ursprungliga aperturen. Detta är de grundläggande konstruktionsövervägandena som ligger till grund för föreliggande uppfinning.
Genom att vid konstruktionen utnyttja denna infallsvinkel erhålles den stympade aperturen för ena halvan av den faktiska antennen och de resulterande strålningskonduktanserna viks varigenom matningssystemet blir reciprokt. Denna modifierade apertur dupliceras därefter för att bilda antennens andra halva.
I en föredragen utföringsform av uppfinningen är det nödvändigt att rotera matarna och antenngruppen 90° för att ett förenklat matningssystem skall kunna användas samtidigt som frekvenskompensering och övervatten-korrigering bibehâlles. Éör att övervatten-korrigering skall erhållas är det nödvändigt att förhållandet mellan matningsporten och den lu- tande fördelningen bibehålles. Fig. 5 illustrerar detta förhål- lande. 458 570 6 10 15 20 25 30 35 Ur denna figur framgår att energi som från någon av portarna går ut i antennen alstrar en lutande stråle så att alternerande strålpar har samma lutning, dvs strålparet l, 2 och strålparet 3, 4.
På grund av antennens natur ser varje matare båda lut- ningsfördelningarna. När t ex den vänstra mataren matas från port l alstrar den en lutande fördelning över sin första halva och den motsatta eller omvända lutningen över sin andra halva.
Om lika mycket effekt utstrålades från varje halva av mataren skulle ingen övervatten-korrigering erhållas. Genom att varie- ra lutningsvinkeln i syfte att överkompensera den första halvan av mataren och genom att arrangera amplituden så, att en avsevärd mängd energi utstrålas från samma halva är det möjligt att optimera antennen för största möjliga förstärkning och minsta möjliga övervatten-skift.
Tidigare mikroband-antenner utnyttjade en sammansatt strâle, frekvenskompenseringssystem, i vilken varje stråle var bildad av två strålar, vilka rörde sig i motsatta rikt- ningar för ett givet frekvensskift. Trots att man med denna teknik erhöll utmärkt frekvenskompensering erfordrades en syn- nerligen komplex gruppantenn och ett synnerligen komplicerat matningssystem. I antennen enligt föreliggande uppfinning utnyttjas en förenklad strålpar-kompensering. Temperatureffek- ter är fysiska ändringar, vilka påverkar antennelementens struktur på samma sätt som frekvensändringar och komer därför att kompenseras på samma sätt som frekvensen kompenseras.
Såsom omnämnts ovan alstrar matarna “gamma"-strålar.
Matarna går parallellt med_antennens längdaxel. Den ena mataren strålar framåt och den andra bakåt. En matarport matas i en bestämd tidpunkt och alstrar en enda stråle.
Varje matare, vare sig den strålar framåt eller bakåt, kan representeras av en ekvivalent krets som består av en serie effektkopplare, vilka matar varje antenngrupp (fig. 6) och vilka ligger på avståndet "d" från varandra. Fackmannen inser att man måste beräkna den elektriska längden som erford- ras för att alstra antingen den framåtriktade eller bakåtrik- tade strâlen med den önskade riktningsvinkeln. Fysikaliskt sett åstadkommas detta genom inpassning av en sinusformad matarled- 10 15 20 25 30 35 7 458 570 ning 12 (fig. 6) i det förutbestämda utrymmet.
Riktningsvinkeln definieras såsom: jcos9={:+\1:â--ma- där Ä är våglängden i den fria rymden E,är den effektiva dielektricitetskonstanten för mikroband- substratet m är ett heltal.
I detta fall är m = l strålen av den första ordningen.
En ändring i frekvens medför att de framåt- och bakåt- strålande strålarna skiftar, räknat med avseende på normalen till antennen, i motsatta riktningar. Eftersom ett antenn- system bildar medelvärdet av den "gamma"-relaterade dopplerin- formationen från alla fyra strålar erhålles frekvenskompense- ring när par av strålar rör sig i motsatta riktningar för en bestämd frekvensändring.
Den faktiska frekvenskompenseringen illustreras i fig. 7, som visar att för t ex ökande frekvens skiftar gamma för strålarna l och 3 bort från normalen medan strålarna 2 och 4 skiftar mot normalen. Om skiftningen av strålarna var linjär med frekvensen skulle antennen vara fullständigt kompenserad.
Emellertid ändrar sig den bakâtstrålande antenngruppens strål- skiftning på ett sätt som är något annorlunda än strålskift- ningen för den framåtstrålande antenngruppen. Denna skillnad är mindre än 0,00025° per ändring i MHz av arbetsfrekvensen, vilket är försumbart.
Fig. 8 är en lutande X-axel~amplitudfördelning av det slag som skulle erhållas då en datorutskrift skulle göras för en typisk antenn i enlighet med föreliggande uppfinning baserad på typiska, erfordrade strålvidder och riktningsvinklar. Den visade fördelningen är på en lutande axel, som genom användning av ett datorprogram skulle kunna omvandlas till den önskade rektangulära aperturen. Emellertid utgör själva datoraspekten inte någon del av den föreliggande uppfinningen.
Fig. 9 är en likartad-datorutskrift visande en lutande Y-axel-amplitudfördelning.
Antennkonstruktionen enligt föreliggande uppfinning v 458 570 - 8 10 15 20 25 30 35 visas i fig. 14, där en bakâtstrålande matare 12 visas ligga parallellt med en framåtstrålande matare 14. I en föredragen utföringsform av uppfinningen är 36 antenngrupper anslutna mellan matarna 12 och 14. Antenngrupperna ligger i allmänhet på avståndet 9,53 mm från varandra utmed matarna. Fig. 13 visar det övre högra hörnet av antennen i närmare detalj. En elekt- riskt ledande del, som till sin natur är en transformator 16, är vid sin ena ände ansluten till en intilliggande matare (14) och är vid sin motsatta ände-ansluten till ett intilliggande antennelement. Gruppantennens antennelement markeras med hän- visningssiffran 20. Varje antenngrupp har 26 antennelement, vilka typiskt ligger på ll,2 mm avstånd från varandra. Dessa avstånd har valts för att minsta möjliga alstring av strålar av den andra ordningen skall erhållas. Antennelementen är åtskilda från varandra medelst en faslänk 18 som förbinder antennelemen- ten med varandra. En ingångsplätt 30 erbjuder en punkt för in- föring av energi till mataren 14 medan en elektriskt ledande anpassnings-stub 32 sträcker sig ut ett kort stycke från in- gångsplätten 30.
Fig. 14 visar hela antennstrukturen där de tillkommande ingångsplättarna markeras med hänvisningssiffrorna 26, 22 resp. 34 medan motsvarande anpassnings-stub-enheter markeras med hänvisníngssiffrorna 28, 24 resp. 36.
Transformatorn 16 tjänstgör såsom en impedansomvandlare och uppvisar på förhand bestämda impedansnivåer vid matarens avtappningsställen för de olika antenngrupperna. Det är nödvän- digt att ha ett visst kopplingsvärde till varje antenngrupp för att erhålla ett bestämt antennmönster. De konstruktions- kriterier som bestämmer den erfordrade impedansen är välkända för fackmannen.
Vid gruppantennens drift kommer den vid en enskild in- gångsplätt (ingångsport) föreliggande energin att utbreda sig utmed en motsvarande matare och efterhand som energin gör detta kommer varje antenngrupp att avtappa en del av denna energi så att den breder ut sig utmed antenngruppen. Genom att_ förse varje ingângsplätt (ingångsport) med energi medför detta att en motsvarande strâle alstras. Energiomkoppling åstadkommas med hjälp av en konventionell, ej visad mikrovâgomkopplare. 10 15 20 9 ' 458 570 När den reflekterade signalen återvänder lagrar ett till antennen i fig. 14 anslutet, icke visat lagringssystem dopplerinformationenrelativt gammariktningen individuellt för varje stråle. Därefter bildas ett medelvärde för de fyra strå- larna med hjälp av konventionella organ. Systemet uppdaterar kontinuerligt detta tillstånd med strålalstring och medelvär- desbildning.
Fig. 10 är en datorutskrift av en typisk antenns matnings- och kopplingskoefficienter för full apertur. De angivna värdena tagna tillsammans med de värden som gäller för det speciella substratet kan fackmannen utnyttja för att framställa det slutliga utseendet av mikroband-antennen. I fig. 10 är de olika mataravtappningarna numrerade med l - 36 i motsvarighet till motsvarande antenngrupper medan Y-koordinaten för varje matare anges i tum. Kopplings- och strâlningskoefficienterna anges för varje antennelement i varje antenngrupp.
Datamönstren för huvudplanens skärningar visas i fig. ll ~ och 12, varvid fig. ll visar fjärrfältmönstret i huvud-gamma- planet och fig. l2 visar fjärrfältmönstret i huvud-sigmaplanet.
Båda mönstren i fig. ll och 12 är baserade på de i fig. 10 visade kopplings- och strålningskoefficienterna.
Den ovan beskrivna utföringsformen av uppfinningen kan på många sätt modifieras och varieras inom ramen för uppfin- ningens grundtanke.

Claims (6)

458 10 15 20 25 30 570 l 0 PATENTK RAV
1. Mikroband-antenn med gamma-matare för dopplernavigeringssystem, innefattande ett framâtstrålande matarorgan (14) med första och andra ändar, ett bakâtstrålande matarorgan (12) anordnat parallellt med det framåtstrålande matarorganet, ett flertal parallella antenngrupper kopplade på tvären mellan matarorganen (12, lll) och organ (22, 26, 30, 34) anslutna till matarorganens ändar för bildning av fyra ingângsportar till antennen, varvid antennen uppvisar en längdaxel utmed vilken den är avsedd att framföras, k ä n n e t e c k n a d av att varje antenngrupp innefattar dels ett första impedanstransformatororgan (16) som med sin ena ände är anslutet till det framátstrâlande matarorganet (lll), dels i serie med varandra kopplade antenn- element (20) av på förhand valda s torlekar och vid en ena ände anslutna till impedanstransformatororganets (16) andra ände, dels ett andra impedanstrans- formatororgan (16) som med sin ena ände är anslutet till det bakåtstrâlande matarorganet (12) och som vid sin andra ände är anslutet till de i serie med varandra kopplade antennelementen (20) och dels länkorgan (18) som är kopplade mellan antennelementen (20) för att upprätta en på förhand vald antenngrupps- fas, och varvid de båda matarorganen (12, 14) är förlagda parallella med antennens längdaxel.
2. Mikroband-antenn enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d av att antennelementen (20) har motsvarande strálnings- koefficienter och att förbindelserna mellan strâlningselementen och m nen (12, längdaxeln atarorga- lll) är så injusterade att amplitudfunktionen av antennen utmed är en stympning av amplitudfunktionen för en läng lutande gruppantenn i och för erhållande av övervatten-kompensering.
3. Mikroband-antenn enligt krav 2, - k ä n n e t e c k n a d av att varje ingångsport (22, 26, 30, 34) innefattar en elektriskt ledande ingångsplätt med en till denna ansluten anpassningsstub.
4. Mikroband-antenn enligt krav 3, k ä n n e t e c k n a d av att båda matarorganen (12 och lll) är i huvudsak sinusformade.
5. Mikroband-antenn enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a d av att varje ingângsport (22, 26, 30, 31+) innefattar en elektriskt ledande ingångsplätt med en till denna ansluten anpassningsstub (241, 458 570 ll 28, 32, 36), varvid excitering vid varje ingângsport medför bildning av en motsvarande strâle.
6. Sätt att åstadkomma frekvens-/temperatur-kompensering för en mikro- band-antenn med gamma-matare i enlighet med patentkravet l, k ä n n e t e c k n a t av alstring av fyra separata strålar såsom gensvar på excitering, i sekvens, av fyra motsvarande antenningångsportar (22, 26, 30, 31+), sampling Och lagring av den återvändande signalen vid varje ingångsport samt bildning av medelvärdet av de till ingângsportarna återvändande signalerna.
SE8302695A 1982-05-17 1983-05-10 Mikrobandantenn med gammamatare foer dopplernavigeringssystem SE458570B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/378,575 US4746923A (en) 1982-05-17 1982-05-17 Gamma feed microstrip antenna

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8302695D0 SE8302695D0 (sv) 1983-05-10
SE8302695L SE8302695L (sv) 1983-11-18
SE458570B true SE458570B (sv) 1989-04-10

Family

ID=23493671

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8302695A SE458570B (sv) 1982-05-17 1983-05-10 Mikrobandantenn med gammamatare foer dopplernavigeringssystem

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4746923A (sv)
JP (1) JPS5972204A (sv)
AU (1) AU556767B2 (sv)
CA (1) CA1193715A (sv)
DE (1) DE3317693A1 (sv)
FR (1) FR2527014B1 (sv)
GB (1) GB2120859B (sv)
IL (1) IL68247A (sv)
IT (1) IT1163371B (sv)
NO (1) NO162137C (sv)
SE (1) SE458570B (sv)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4605931A (en) * 1984-09-14 1986-08-12 The Singer Company Crossover traveling wave feed for microstrip antenna array
US4603332A (en) * 1984-09-14 1986-07-29 The Singer Company Interleaved microstrip planar array
US4644360A (en) * 1985-01-28 1987-02-17 The Singer Company Microstrip space duplexed antenna
US4780723A (en) * 1986-02-21 1988-10-25 The Singer Company Microstrip antenna compressed feed
JPH01160705U (sv) * 1988-04-27 1989-11-08
DE4021167A1 (de) * 1989-07-11 1991-01-24 Volkswagen Ag Einrichtung mit zwei mikrowellenmoduln fuer eine nach dem doppler-prinzip arbeitende vorrichtung zur geschhwindigkeits- und/oder wegstreckenmessung
GB9003817D0 (en) * 1990-02-20 1990-04-18 Secr Defence Frequency-scanned antenna arrays
FR2671879B1 (fr) * 1991-01-22 1993-11-19 Alcatel Espace Dispositif, embarqu2 sur satellite, de mesure du coefficient de retrodiffusion de la mer.
FR2811478A1 (fr) * 2000-07-05 2002-01-11 Eaton Corp Antenne plane a alimentation gamma
SE517649C2 (sv) * 2000-11-06 2002-07-02 Ericsson Telefon Ab L M Gruppantenn med smala huvudlober i horisontalplanet
US7456787B2 (en) * 2005-08-11 2008-11-25 Sierra Nevada Corporation Beam-forming antenna with amplitude-controlled antenna elements
DE102014212494A1 (de) * 2014-06-27 2015-12-31 Robert Bosch Gmbh Antennenvorrichtung mit einstellbarer Abstrahlcharakteristik und Verfahren zum Betreiben einer Antennenvorrichtung

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3135956A (en) * 1962-06-08 1964-06-02 North American Aviation Inc Radio navigation apparatus
US3423752A (en) * 1966-12-08 1969-01-21 Gen Precision Systems Inc Triangular linear array configuration
US4180817A (en) * 1976-05-04 1979-12-25 Ball Corporation Serially connected microstrip antenna array
GB1566772A (en) * 1977-09-15 1980-05-08 Standard Telephones Cables Ltd Microstrip antenna radiators
US4180818A (en) * 1978-02-13 1979-12-25 The Singer Company Doppler navigation microstrip slanted antenna
US4320402A (en) * 1980-07-07 1982-03-16 General Dynamics Corp./Electronics Division Multiple ring microstrip antenna
US4347516A (en) * 1980-07-09 1982-08-31 The Singer Company Rectangular beam shaping antenna employing microstrip radiators

Also Published As

Publication number Publication date
DE3317693A1 (de) 1983-11-17
GB8312466D0 (en) 1983-06-08
AU1274583A (en) 1983-11-24
AU556767B2 (en) 1986-11-20
CA1193715A (en) 1985-09-17
SE8302695D0 (sv) 1983-05-10
IT8321100A1 (it) 1984-11-13
GB2120859A (en) 1983-12-07
IL68247A0 (en) 1983-06-15
FR2527014B1 (fr) 1987-08-14
JPS5972204A (ja) 1984-04-24
FR2527014A1 (fr) 1983-11-18
NO162137C (no) 1989-11-08
IT1163371B (it) 1987-04-08
US4746923A (en) 1988-05-24
NO162137B (no) 1989-07-31
IT8321100A0 (it) 1983-05-13
SE8302695L (sv) 1983-11-18
GB2120859B (en) 1985-10-09
NO831734L (no) 1983-11-18
IL68247A (en) 1986-04-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE449807B (sv) Rektanguler antennoppning avsedd for en doppler-navigeringsanleggning
SE458570B (sv) Mikrobandantenn med gammamatare foer dopplernavigeringssystem
NO315628B1 (no) Dobbeltpolariserende antenne med felles apertur
DE69731050T2 (de) Gruppenantenne, Antennenanordnung mit einer derartigen Gruppenantenne und Antennensystem mit Verwendung einer derartigen Antennenanordnung
US10193235B2 (en) Offset fed duel open ended waveguide antenna arrays for automotive radars
CN112201933B (zh) 一种紧凑轻便型多扫描体制的阵列天线
JP2019505106A (ja) アレイアンテナ
GB2084807A (en) Multi-mode dual-feed array radar antenna
US6094172A (en) High performance traveling wave antenna for microwave and millimeter wave applications
US2794185A (en) Antenna systems
US5333002A (en) Full aperture interleaved space duplexed beamshaped microstrip antenna system
US5289196A (en) Space duplexed beamshaped microstrip antenna system
US5579015A (en) Electronic sweep device with active lens and integrated light source
US5140336A (en) Non-resonant antenna for wind profilers
US3643262A (en) Microstrip aerials
GB1597099A (en) Radar antenna systems
US3150375A (en) Selective directional slotted waveguide antenna
US2940075A (en) Microwave antenna
USH2028H1 (en) Frequency-scan traveling wave antenna
US3460150A (en) Broadside log-periodic antenna
Price et al. Distribution functions for monopulse antenna difference patterns
US3510876A (en) Vertical beam steering antenna system
US2881436A (en) Microwave dual beam linear array
EP0325012A1 (en) Phased array antenna with couplers in spatial filter arrangement
CN215816403U (zh) 一种四波束多普勒雷达微带平面阵列天线

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8302695-5

Effective date: 19910123

Format of ref document f/p: F