SE453955B - Sett och anordning vid stallhallning - Google Patents

Sett och anordning vid stallhallning

Info

Publication number
SE453955B
SE453955B SE8404683A SE8404683A SE453955B SE 453955 B SE453955 B SE 453955B SE 8404683 A SE8404683 A SE 8404683A SE 8404683 A SE8404683 A SE 8404683A SE 453955 B SE453955 B SE 453955B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
animals
stall
power transmission
group
gates
Prior art date
Application number
SE8404683A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8404683L (sv
SE8404683D0 (sv
Inventor
Kjell Johansson
Original Assignee
Kjell Johansson
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kjell Johansson filed Critical Kjell Johansson
Priority to SE8404683A priority Critical patent/SE453955B/sv
Publication of SE8404683D0 publication Critical patent/SE8404683D0/sv
Publication of SE8404683L publication Critical patent/SE8404683L/sv
Publication of SE453955B publication Critical patent/SE453955B/sv

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K1/00Housing animals; Equipment therefor
    • A01K1/0005Stable partitions

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Feeding And Watering For Cattle Raising And Animal Husbandry (AREA)
  • Housing For Livestock And Birds (AREA)

Description

15 20 25 30 453 955 lyftning och sänkning av stängningsorganen.
Vid uppfinningens tillämpning vid nyproduktion kan byggnadsytan ' reduceras i väsentlig utsträckning för ett givet antal mjölkkor i förhållande till ett system med lösdrift. I en befintlig ladugård kan ett väsentligt större antal mjölkkor inrymmas vid omläggning från lösdrift till en drift på det enligt uppfinningen föreslagna sättet. I en konventionell båsladugård kan uppfinningen tillämpas om byggnaden förses med en separat nüölkningsavdelning. Det är så- ledes en ytterligare fördel att uppfinningen kan tillämpas på ett enkelt sätt i befintliga byggnadsbestånd. Genom uppfinningen möj- liggöres även ett enkelt utnyttjande av rastfållor utomhus och djuren kan därigenom rastas varje dag. Vid en katastrofsituation, såsom t ex vid brand, ger uppfinningen möjlighet till en snabb ut- rymning av ladugården, där nödvägar öppnas och djuren frisläppes på ett automatiskt styrt sätt, vilket till och med kan initieras genom en signal från en lämplig brandvarnare. Den genom uppfin- ningen uppnådda höggradiga automatiseringen innebär dessutom att antalet djur i varje grupp kan hållas lågt på ett önskvärt sätt.
Vidare kan mdölkningen utföras på ett bekvämt sätt samtidigt som djuren kan behandlas individuellt, t ex med avseende på utfodring- en och övrig skötsel och tillsyn. En annan fördel med uppfinningen är att spaltgolv i drivgångarna kan undvaras, vilket ger lägre byggkosznader.
Uppfinn ngen beskrivs närmare i det föijande med hänvisning till ritningarna.
Figur 1 visar schematiskt en plan över ett djurstall med foder- liggbås och särskild mjölkningsavdelning för drift enligt uppfin- ningen.
Figur 2 visar en båsinredning sedd bakifrån mot foderbordet med delar hos en anordning enligt uppfinningen. 10 15 20 25 30 453 955 Figur 3 visar båsinredningen från sidan.
Med hänvisning till figur 1 visas där schematiskt ett djurstall för mjölkkor, vilka är ordnade i ett flertal grupper betecknade från G1 till G16, där varje grupp av kor har sitt givna foderligg- bås 1 för vila och utfodring och slussas till ett uppsamlingsstäl- le i form av en närbelägen nüölkningsavdelning 2 eller en rastgârd utanför djurstallet via en förutbestämd väg i ett vägsystem. För att detta enligt uppfinningen föreslagna sätt eller system med gruppindelning och slussning av djuren fram och åter skall fungera krävs även särskilda automatiskt-styrda arrangemang vid bl a varje grupps foderliggbås 1, som bl a gör det möjligt att djuren dels stannar kvar vid sitt bås under vila och utfodring och dels lämnar detta tillsanmans för att slussas till nüölkningsavdelningen eller annat uppsamlingsställe på ett förutbestämt kontrollerbart sätt.
Ett sådant arrangemang illustreras i figurerna 2 och 3 och inne- fattar en särskild anordning för dels kvarhållning av en grupps kor på sina respektive båsplatser 4 och dels samtidig eller i hu- vudsak samtidig utsläppning av korna i denna grupp från båsplats- erna när så önskas såsom vanligtvis vid mjölkning och rastning.
Den nämnda anordningen ingår i en båsinredning som finns vid bås- pallen 5 hos foderliggbåset i anslutning till ett foderbord 6 och som innefattar parallella sidobåsavskiljningar 7, som är så anord- nade att varje djur får en egen avskild båsplats 4. Varje sidobås- avskiljning har en vertikal, bärande stolpe 8, som är fast förank- rad i båspallen 5 på väsentligt avstånd från foderbordet 6, före- trädesvis vid i huvudsak mitten av båspallen 5. Denna stolpe bil- dar den enda förbindelsen eller infästningen med underlaget, vil- ket innefattar såväl båspallen 5 som foderbordet 6. Detta är en stor fördel för djuret med avseende på dess rörlighet. Vidare minskas till ett minimum problemet med rostbildning i och med att det valda enda infästningsstället vanligtvis är torrt. Åtminstone några stolpar, t ex varannan, kan vara förlängda upp till taket 10 15 20 25 30 453 955 för att få bärande funktion på taket och stabiliserande effekt på båsinredningen i övrigt. För att ytterligare öka livslängden och hållbarheten är stolparna 8 lämpligen fyllda med betong.
Sidobåsavskiljningen har därvid genom stolparrangemanget en främre rörsektion 9 och en bakre rörsektion 10, vilka sektioner är i lin- je med varandra och är fastsvetsade vid stolpen 8. Den främre rör- sektionen uppbär därvid ett bogstöd 11, som är fritt från förbin- delse med underlaget. En sådan främre avgränsning som det visade bogstödet 11 ger djuret större rörlighet vid båsplatsens framkant.
Bogstödet 11 har formen av ett liggande U-rör, varvid förbindelse- delen 3 är snedställd nedåt-inåt från båsets centrumplan. U-röret är med sina skänklar 17, 18 lösbart monterade vid den främre rör- sektionen 9, varvid U-röret är snedställt för att luta framåt-ned- åt. Snedställningen av förbindelsedelen 3 och hela bogstödet på angivet sätt innebär bättre anpassning till djurets form så att skavning på djuret blir mindre samtidigt som djurets rörelser vid läggning och resning underlättas. Bogstödet är flyttbart för att inställas i önskade lägen på monteringsplattor 19, 20 så att läng- den på båsplatsen 4 kan anpassas till djurets storlek. Denna in- stïllningsmöjlighet har stor betydelse för att djuret skall hålla sig rent. Den främre rörsektionen 9 sträcker sig fram till och nå- got stycke in över foderbordet 6 för att på ett vertikalt frontrör 12 uppbära en vattenkopp 13, som därigenom blir belägen rakt över foderbordet 6 med den fördelen att vattenspill inte hamnar på bås- pallen, som därigenom förblir torr. I det fall att foderbordet är tillräckligt brett kan de främre rörsektionerna 9 förlängas ytter- ligare in över foderbordet ett lämpligt stycke för att därigenom effektivt hindra att djuren når varandras tilldelade foderranso- ner. Frontröret 12 är förlängt uppåt och bakåt till en övre del, varvid de efter varandra anordnade förbindelserören upptill uppbär ett horisontellt rör 14, som har en stabiliserande effekt på sido- båsavskiljningarna 7. Detta horisontella rör 14 kan med fördel an- vändas för att bära upp en vattenledning 15 till vattenkopparna 10 15 20 25 30 453 955 13. Vattenledningen kan därvid enkelt monteras på röret 14 med hjälp av dubbla U-klamrar. Grenledningarna 16 från vattenledningen 14 till vattenkopparna 13 ligger skyddade uppe på den bakåtböjda förlängda delen av frontröret och i framkanten på den vertikala delen av detta frontrör.
Såsom tidigare nämnts innefattar båsinredningen en särskild anord- ning för kvarhållning och samtidig utsläppning av djuren i en och samma grupp. Anordningen innefattar ett bakre stängningsorgan för varje båsplats 4 och upprättstående, t ex vertikala, stänger 21, som är fast anordnade vid varje sidobåsavskiljnings 7 bakre rör- sektion 10 och sträcker sig upp ovanför denna. Varje stång 21 upp- bär en därpå glidbart anordnad hållare i form av en hylsa 22 med en eller två fästöglor beroende på sidobåsavskiljningens läge (yt- ter- eller mellanläge). Alternativt kan hållarna vara glidbart an- ordnade i rörformade slitsade stänger. Om så önskas kan stängerna anordnas med viss lutning bakåt eller i form av bågar så att stängningsorganet kommer att få en rörelse bort från djuret då stängningsorganet upplyftes. Vid den visade föredragna utförings- formen utgöres stängningsorganet av ett rep 23, som med sin ena ände är fäst, t ex genom splitsning, vid hylsan 22 hos en sidobås-a avskiljning 7 och med sin andra ände, t ex med en krok 24, vid hylsan 23 hos den andra sidobåsavskiljningen för en och samma bås- plats. Därigenom kan repet lossas manuellt från ena hylsan för att tillåta fritt tillträde till båsplatsen när så önskas, t ex när ett djur skall förflyttas från annan plats till den aktuella bås- platsen för att ingå i gruppen.
Hylsorna 22 och därmed tillhörande rep 23 är förflyttbara gemen- samt på automatisk väg från ett nedre läge, som visas i figur 3 med heldragna linjer, till ett övre läge, som visas i figur 3 med streckade linjer, och tillbaka med hjälp av ett gemensamt manöver- organ. Det nedre läget för hylsorna 22 och därmed repen 23 är förutbestämt i förhållande till båspallen så att ett djur i ståen- 10 15 20 30 453 955 de ställning inte kan förflytta sig bakåt med mindre än att känna repet, vilket är tillräckligt för att djuret skall hållas kvar utan problem, varvid djuret inte är bundet vid halsen eller på an- nat sätt, varför djuret i övrigt kan röra sig fritt på sin bås- plats utan att dock kunna vända sig i det att avståndet mellan två sidobåsavskiljningar 7 är tillräckligt litet så att en sådan vänd- ningsrörelse förhindras. I detta nedre läge har således varje rep 23 en stängande funktion på båsplatsen. Det övre läget för hylsor- na 22 och därmed repen 23 är tillräckligt högt för att djuren skall gå helt fria från repen då de får tillåtelse att röra sig bakåt ut från båsplatserna. I detta övre läge har således varje rep en öppnande funktion på båsplatsen.
De vertikala stängerna 21 uppbär på sina övre ändar en horisontell U-profil 25, i vilken en stång 26 i form av ett rundjärn är för-_ skjutbart lagrad för fram- och återgående rörelse. U-profilen har en stabiliserande effekt på sidobåsavskiljningarna 7. Hylsorna 22 är förbundna med stången 26 medelst var sin lina 27, som löper över ett brythjul 28 av nylon i U-profilens nedåtvända spår och som är fäst vid en ögla 29 hos stången 26 och en ögla 30 hos hyl- san 22. Brythjulen 28 fungerar även som uppbärande rullar för stången 26. Vid en längsförflyttning av stången 26 i riktning åt höger enligt det i figur 3 visade utförandet kommer stången att dra med sig linorna 27, som i sin tur lyfter upp hylsorna 22 och repen 23 till det övre streckprickade läget. Då stången längsför- flyttas åt andra hållet kommer hylscrna och repen att röra sig nedåt av egen tyngd.
Manöverorganet för höjning och sänkning av repen 23 på ett automa- tiskt styrt sätt innefattar, förutom nämnda linor 27 och stång 26, ett kraftöverföringsorgan för påverkan av stången 26, vilket en- ligt det visade utförandet består av en pneumatisk cylinder 31, som är fast anordnad uppe på U-profilen 25. Cylindern 31 har en kolvstång 32, som på sin fria ände uppbär en nedåtriktad arm 33, U 15 20 25 30 453 955 som sträcker sig genom en längsgående slits i U-profilen och är fast förbunden med ena änden av stången 26. Armen 33 på kolvstång- en 32 är försedd med hjul 34 för att hindra brytning i kolvstång- en. Den i U-profilen utförda slitsen har en längd som är anpassad till kolvstångens slaglängd. Cylindern 31 kan med fördel vara an- ordnad att betjäna även en närbelägen grupp av düur, t ex genom sammankoppling av den ena gruppens G1 stång 26 med den andra grup- pens G2 stång 26 vid samma foderliggbås.
Det beskrivna manöverorganet ingår således i ett pneumatiskt sys- tem, som på automatisk väg styr öppnandet av båsplatserna baktill och som är så utfört att det verkar på ett elastiskt sätt, dvs utan skadliga tvångsverkande krafter, vilket innebär att utrust- ningen och djuren inte skadas om någonting skulle hindra rörelsen.
Vid större mottryck stannar således kolven i cylindern 31 och går vidare först när hindret avlägsnats. De pneumatiska cylindrarna väljes därför med en liten area, varvid det på cylindern verkande trycket är lätt att ställa in genom att öka eller minska trycket från kompressorn, som betjänar cylindrarna.
Den beskrivna båsinredningen är främst utvecklad för stall med s k foderliggbås, vilket innebär att kon äter och vilar på en bestämd plats, men mjölkas på en annan plats. Detta system kräver i bl a arbetsbesparande syfte att man skall kunna öppna för ett visst an- tal kor samtidigt på ett enkelt sätt, vilket möjliggöres med an- ordningen enligt uppfinningen. Lossläppningen av grupperna av kor sker i en förutbestämd ordning och ombesörjes med hjälp av de pneumatiska cylindrarna 31, vilka styrs från en manövercentral inom mjölkningsavdelningen 2. Vidare krävs att varje grupp av djur ledes till nüölkningsavdelningen 2 via en förutbestämd väg i väg- systemet och tillbaka till samma båsplatser via samna eller annan väg. För detta ändamål innefattar vägsystemet, såsom illustreras i figur 1, automatiskt ett flertal inställbara grindar 42-65, vilka är anordnade att regleras med hjälp av pneumatiska cylindrar (ej 10 15 20 æg 30 453 955 ü, visade) via ett elektriskt påverkat system med magnetventiler och tryckströmställare som har lampindikering för att visa vilken kom- bination av grindar som för tillfället är vald och därmed vilken grupp av kor och väg som är valda. De med G1-G16 betecknade grup- perna av kor har var sin strömställare, som svarar för att alla grindar som är aktuella för en vald grupp ställer sig i rätt läge så att en fri väg bildas fram till nüölkningsavdelningen 2 utan att sidovägar uppkommer som avleder djuren till fel plats. Grin- darna visas med heldragna linjer, som anger utgångsläget för varje grind, och med streckade linjer, som anger det andra läget. Grin- darna är upphängda vid båsinredningen och de flesta av dem är sam- mankopplade med lossläppningen av respektive grupp av kor på så- dant sätt att när signalen ges till att öppna för en viss grupp ges samtidigt eller därefter en signal att förflytta aktuella grindar till de streckade lägena. Samtliga grindar kan svängas un- dan så att det är fri passage för djurskötarna i alla gångar när nüölkning inte äger rum.
Samtliga funktioner för lossläppning av grupperna av kor och om- ställning av grindarna styrs och kontrolleras från en central ma- növerpanel 35 i nüölkningsavdelningen.
Mjölkningsavdelningen är dubblerad så att den kan mottaga två skilda grupper av kor samtidigt : två åtskilda nüölkningsbås 36, 37, varvid mjölkningsavdelningen innehåller två samlingsfållor 38, 39, som är belägna i anslutning :ill entrëgrindar 40, 41 till nüölkningsbåsen.
Hela systemet för lossläppning av grupperna av kor och inställning av grindarna kan styras med hjälp av en datorutrustning, som pro- grammeras så att grupperna av kor föres till och från nüölknings- avdelningen 2 i en förutbestämd ordning, varvid datorn lämpligen kan påverkas av entrêgrindarna 40, 41 för att utföra en ny fas, som inledes med att släppa loss nästa grupp av kor enligt det 10 15 453 955 förutbestämda programmet. Styrningsförloppet kan enkelt ändras så att det även fungerar vid ndölkningen av ett mindre antal dfiur.
Systemet gör det även lätt att släppa ut djur i grupper till rast- fållor utanför ladugården. Vidare innebär det en ökad säkerhet vid nödsituationer i det att en utrymning kan ske säkrare och enklare i händelse av en snabbt uppkommen fara, t ex brand, via de med 0 markerade nödutgångarna.
Genom den föreslagna båskonstruktionen med endast en förbindelse med underlaget för varje sidobåsavskärmning finns följaktligen ingen hindrande utrustning vid foderbord och båspall som skulle bidraga till smutsgömmor. Samtidigt bildas en öppen kontinuerlig horisontell förbindelse längsmed foderbordet under de främre rör- sektionerna 9 och en öppen kontinuerlig horisontell förbindelse längsmed båspallen under de bakre rörsektionerna, varvid fria kom- munikationer bildas på ett fördelaktigt sätt i anslutning till fo- derbordet och båspallens främre och bakre områden, som delas av stolparna.

Claims (4)

10 15 20 25 30 453 955 10 BAIEEIEEAX
1. Sätt vid staïihåïïning av nötkreatur i ett sta11 med foder- ïiggbås, där varje djur håiïes inom en separat av en båsinrednings sidobåsavskiijningar biïdad båspiats för viïa och utfodring, var- vid djuren hâïles fria från fasthåïïningsorgan, viïka är förbundna med tiiïhörande foderbord (6) e11er sidobåsavskiijningar (7), och kvarhå1Ies baktiii inom bâspiatsen (4) av ett särskiit stängnings- organ (23), som regïeras med kraftöverföringsorgan för att uppïyf- tas ti11 en höjd ovanför djuren sett i deras stående stäïlning för att ti1Iåta djuren att röra sig bakåt ut från respektive båspïat- ser (4) och förfïytta sig tiil ett gemensamt uppsamïingstäïie (2), såsom en mjöïkningsavdelning och raststäiïe, via en förutbestämd väg, varefter djuren återföres ti11 båspiatserna (4) via samma ei- 1er annan väg och stängningsorganen (23) regïeras för att återfö- ras tiil kvarhåiiande ïäge bakom djuren, viika nämnda vägar upp- rättas och bestämmes av ett f1erta1 instäiibara grindar inom ett vägsystem, viika grindar instäïles i oiika ïägen medeïst var sitt kraftöverföringsorgan, k ä n n e t e c k n a t a v att djuren uppdeïas i ett fiertai åtskiida grupper (G1-G16) med ett iitet an- ta1 djur i varje grupp, ví1ka grupper fördeias utmed ett fiertai foderiiggbås (1), att kraftöverförinqsorganen för såväï stäng- ningsorganen (23) som för grindarna styrs automatiskt medeïst styrorgan hos en gemensam manövercentraï (35), och att nämnda styrorgan inkoppiar kraftöverföringsorganen (31) för stängnings- organen (23) i en förutbestämd ordningsföijd i beroende av vai av grupp av djur samt samtidigt kraftöverföringsorganen tili de grin- dar, som ska11 instäiias för att upprätta en viss förutbestämd väg för den va1da gruppen, då denna ska11 förfïyttas tili och från nämnda uppsamiingsstäiie (2) så att andra vägar avsedda för annan trafik och för andra grupper av djur hålles spärrade av grindar- na.
2. Anordning för genomförande av sättet eniigt krav 1 för staïlhåiïning av nötkreatur i staii med foderïiggbås, där varje djur håiies inom en separat av en båsinrednings sidobåsavskiïj- 15 20 25 30 453 955 11 ningar (7) bildad båsplats för vila och utfodring, varvid anord- ningen innefattar stängningsorgan (23) för kvarhällning av djuren baktill och kraftöverföringsorgan för stängningsorganen (23), samt kraftöverföringsorgan för inställning av grindar för att upprätta vägar för djuren till och från ett uppsamlingsställe, såsom en mjölkningsavdelning och rastställe, k ä n n e t e c k n a d a v att ett stängningsorgan (23) är anordnat vid varje djur inom varje grupp (G1-G16) av djur, varvid varje grupps stängningsorgan är an- ordnade att lyftas och sänkas tillsammans av ett individuellt kraftöverföringsorgan, och att en manövercentral (35) är anordnad att med styrorgan automatiskt styra grindarnas och stängningsorga- nens (23) kraftöverföringsorgan, varvid nämnda styrorgan är anord- nade att inkoppla kraftöverföringsorganen (31) för stängningsorga- nen (23) i en förutbestämd ordningsföljd i berorende av val av grupp av djur samt samtidigt kraftöverföringsorganen till de grin- dar, som skall inställas för att upprätta en viss förutbestämd väg för den valda gruppen, då denna skall förflyttas till och från nämnda uppsamlingsställe så att andra vägar avsedda för annan tra- fik och för de andra grupperna (G2-G16) av djur hålles spärrade av grindarna.
3. Anordning enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a d a v att stängningsorganet (23) innefattar ett rep, en kätting eller lik- nande och två hylsor (22) som uppbär ändarna av repet (23) och som är glidbart förskjutbara längs upprättstående stänger (21) eller andra styrorgan anordnade vid båsplatsens (4) båda sidobåsavskilj- ningar (7), att stängerna (21) för en grupp av djur uppbär en ho- risontell profil (25) med en däri förskjutbart anordnad dragstång (26), med vilken varje hylsa (22) är förbunden via en lina (27) eller liknande, och att dragstången (26) är anordnad att längsför- flyttas under höjning och sänkning av repen (23) med hjälp av nämnda kraftöverföringsorgan (31) som företrädesvis utgöres av en pneumatisk cylinder, och att anordningen därigenom är fri från svängbart lagrade konstruktinselement för stängningsorganen. 10 453 955 12
4. Anordning en1igt krav 2, k ä n n e t e c k n a d a v att sidobåsavskiïjningarna (7) vardera uppvisar en vertikai, bärande stoïpe (8) som enda förbindeïse med underïaget (5, 6), viïken stoïpe (8) är anordnad på båspaïlen (5) på avstånd från foderbor- det (6), företrädesvis vid i huvudsak mitten av båspaïïen (5). och att sidobåsavskiljningarna (7) uppbär bogstöd (11). Viïka är an- ordnade med en tili djurets bog anpassad 1utning framåt-nedåt och att varje bogstöds (11) infästningsstäïle vid sidobåsavskiïjningen (7) är justerbart för att därigenom anpassa båspïatsens (4) 1ängd t111 djurets ïängd. <1
SE8404683A 1984-09-19 1984-09-19 Sett och anordning vid stallhallning SE453955B (sv)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8404683A SE453955B (sv) 1984-09-19 1984-09-19 Sett och anordning vid stallhallning

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8404683A SE453955B (sv) 1984-09-19 1984-09-19 Sett och anordning vid stallhallning

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8404683D0 SE8404683D0 (sv) 1984-09-19
SE8404683L SE8404683L (sv) 1986-03-20
SE453955B true SE453955B (sv) 1988-03-21

Family

ID=20357060

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8404683A SE453955B (sv) 1984-09-19 1984-09-19 Sett och anordning vid stallhallning

Country Status (1)

Country Link
SE (1) SE453955B (sv)

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0634097B2 (en) 1993-07-12 2002-07-17 Maasland N.V. A construction for automatically milking animals
EP0753249B2 (en) 1995-07-12 2003-03-12 Maasland N.V. A method of milking animals

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0634097B2 (en) 1993-07-12 2002-07-17 Maasland N.V. A construction for automatically milking animals
EP0753249B2 (en) 1995-07-12 2003-03-12 Maasland N.V. A method of milking animals

Also Published As

Publication number Publication date
SE8404683L (sv) 1986-03-20
SE8404683D0 (sv) 1984-09-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6148766A (en) Construction including an implement for automatically milking animals
US5638768A (en) Front positioning rail for milking parlor
US4977856A (en) Rapid exit parlor system
US5259335A (en) Sequencing gate for milking parlor
US4951608A (en) Brisket bar apparatus for controlling the positioning and movement of cows in a milking parlor
US7644681B2 (en) Exit gate with cow push bar for milking parlor
US4854268A (en) Milking plant and sorting system
US5230299A (en) Telescoping entry gate for milking parlor
SE451658B (sv) Anordning vid foderliggbas i notkreaturstallar
SE453955B (sv) Sett och anordning vid stallhallning
US4207837A (en) Apparatus for a dairy barn
US4715321A (en) Milking parlor stall construction with overhead gates
US6186093B1 (en) Four-way gate arrangement for freestall barn drive-through
EP0090470B1 (en) A device for mews of cattle
JP2017077228A (ja) 移動式搾乳装置および該移動式搾乳装置を使用した搾乳方法
CA1256760A (en) Method and means for keeping cattle in a stall barn
US3461812A (en) Tow truck system
US2221046A (en) Animal stall
US2023774A (en) Stable stall
US2610608A (en) Milking barn
PL127611B1 (en) Apparatus for milking by means of milking machine and for removing the latter
US2068888A (en) Stanchion assembly
SU1757544A1 (ru) Стойловое оборудование дл прив зного содержани коров
US2537963A (en) Stanchion
SU1766339A1 (ru) Группова прив зь дл животных

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 8404683-8

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8404683-8

Format of ref document f/p: F