SE419151B - Adressfritt fellokaliseringsforfarande for overforingsstreckor for digitala signaler samt anordning for utforande av forfarandet - Google Patents

Adressfritt fellokaliseringsforfarande for overforingsstreckor for digitala signaler samt anordning for utforande av forfarandet

Info

Publication number
SE419151B
SE419151B SE7712665A SE7712665A SE419151B SE 419151 B SE419151 B SE 419151B SE 7712665 A SE7712665 A SE 7712665A SE 7712665 A SE7712665 A SE 7712665A SE 419151 B SE419151 B SE 419151B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
signal
loop
regenerator
output
regenerators
Prior art date
Application number
SE7712665A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7712665L (sv
Inventor
R Pospischil
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of SE7712665L publication Critical patent/SE7712665L/sv
Publication of SE419151B publication Critical patent/SE419151B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B17/00Monitoring; Testing
    • H04B17/40Monitoring; Testing of relay systems
    • H04B17/407Monitoring; Testing of relay systems without selective localization
    • H04B17/408Monitoring; Testing of relay systems without selective localization using successive loop-backs

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Small-Scale Networks (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
  • Dc Digital Transmission (AREA)

Description

_7712s6s-ß 10 l5f 20 25 '36 å55 Ü no ptorerna. 2 adresser måste inställas för de på olika orter anbragta regeneratorer- na, och för framställning av de många adresserna i det lokaliserande å ändstället sålunda en komplicerad adressregenerator erfordras. p De adressfria förfarandena för fellokalisering är oftast beroende av utvärderingen av efter varandra utsända lokaliseringsorder. För detta ändamål kopplar samtliga regeneratorer i ett lokaliseringsavsnitt_ en slinga efter en första kopplingsorder. Såvida slingan mellan regeneratorerna för olika överföringsriktningar sluts, kommer sam- tidigt i alla regeneratorerna signalöverföringen i-båda riktningar att ånblockeras på den från det lokaliserande ändstället vända sidan. För upphävande av slingkopplingen och överföringsavbrottet måste en särskild order utsändas och bekräftas. Nackdelen med detta adressfria för- farande ligger i att även en obefogad, t ex genom någon störning för- anlåten slingslutning, blott kan undanröj as genom utsändning av den överföringen av de digitala signalerna avbrytande upphävningsordern; Uppfinningen syftar således till att åstadkomma ett adressfritt fel- lokaliseringsförfarande av den i patentkravets ingress angivna typen, vid vilket en slingslutning i en mellanregenerator utförs blott så länge som där en slingslutorder mottas, och som dessutom'reder sig utan extra hjälpledningar, såsom exempelvis fjärrmatarkretsen. 'V Ovannämnda syfte uppnås genom att fellokaliseringsförarandet enligt uppfinningen erhållit de i patentkravet l angivna kännetecknen.
.'Förfarandet enligt uppfinningen skiljer sig på fördelaktigt sätt från teknikens ståndpunkt genom att det är oberoende av såväl en hjälp- ledning som en adress, överföringskod och matningen av mellanregenera- Ytterligare betydande fördelar erhålls genom att en fellokalise 1 ring även blir möjlig vid sådana överföringssträckor, som är uppdelade -_i flera fjärrmataravsnitt ellerfvid vilka fjärrmatningen ei är styr- i bar från det lokaliserande ändstället. Ytterligare'fördelar erhålls'_ genom att provtiden ej är bunden till något automatiskt förlopp utan är fritt väljbar, och att dessutom ej någon extra signal erfordras för upphävning av slingslutningen. g f .För många tillämpningar är varianter av förfarandet enligt upp- finningen ändamålsenliga, vid vilka slingslutordern framställs genom en viss bestämd bitföljd,och en undertryckníng av slingslutordern sker genom ên ändring av denna bitföljd, eller vid vilka slingslut- ordern framställs genom en viss bestämd, med fastställd period_utsänd bitföljd, och undertryckningen av slingslutordern sker genom.en änd- ring av bitföljdens period. , Den i de enskilda mellan regeneratorerna uppträdande felkvoten är ”än _ w 10 15 20 25 30 35 H0 771266541 beroende av de förhandenvarande störspänningarna, signalstatistiken, regeneratoravsnittslängden och de enskilda regeneratorernas uppbyggnad.
.Det är därför möjligt att en regenerator vid den valda kvasistatiska pulsföljden arbetar oklanderligt, medan emellertid för andra puls- följder en hög felfrekvens erhålls. För utrönande av detta fel är en variant av förfarandet enligt uppfinningen ändamålsenlig,víd vilken provsignalens bitföljd och periodtid ändras under fellokaliseringen.
För löptidsmätningen är överföringen av en periodisk bitföljd nöd- vändig. Eftersom slingslutordern framställer en sådan bitföljd, kan denna med fördel användas för löptidsmätning. För långa lokaliserings- avsnitt kan då emellertid periodtiden för slingslutordern bli alltför liten. I detta fall är det lämpligt att provsignalen består av en kvasistatisk pulsföljd, vars periodtid är större än den dubbla signal- löptiden från det lokaliserande ändstället till den längst bort beläg- na lokaliseringspunkten.
För samtidigt utförande av såväl löptidsmätningen för ortsbestäm~ ningen som mätningen av bitfelfrekvensen är en variant av förfarandet enligt uppfinningen lämplig, vid vilken provsignalen erhålls genom en tidsmultiplexbildning av en ytterligare signal med en strängt periodisk bitföljd, vars periodtid är vald i överensstämmelse med den för löp- tidsmätningen erforderliga tiden, och en delsignal, som bildas genom en godtycklig signalföljd.
Lämpliga anordningar för utförande av förfarandet enligt uppfin- ningen erhålls genom att i den lokaliserande ledningsändutrustningen en lokaliseringssignalsändare och en lokaliseringssignalmottagare är anordnade, och att de enskilda mellanregeneratorerna innehåller en mottagare för förberedelsesignalen, en mottagare för slingslutordern, en slingslutkoppling, en taktsynkroniserad förberedelsesignalsändare Oflh aV_mOttaëaren för slingslutordern styrda omkopplare. _ För genomförande av lokaliseríngen med utgång från båda ändställena är en motsvarande symmetrisk uppbyggnad av mellanregeneratorerna nöd- vändig, genom vilken förberedelsesignalerna och slingslutorderna för båda överföringsriktningarna kan utrönas, en slingslutning blir möjlig såväl från regeneratorns A utgång tillregeneratorns B ingång som från regeneratorns B utgång till regeneratorns A ingång, samt förberedelse- signaler till de följande mellanregeneratorerna kan utsändas i båda_ riktningarna.
Uppfinningen beskrivs närmare nedan under hänvisning till bifogade ritningar. Där visar §ig_l en anordning för ett adressfritt lokalise- ringsförfarande, som innehåller ett lokaliserande ändställe och §ig_§ ,v712ses=4 10 sig 720 tabl '_35 no al! uppbyggnaden nos en mellanregenerator för fallet med en tvåsidíg fel-då lokalisering. ' i a Den i fig 1 visade anordningen består av den lokaliserande led? ningsändutrustningen LEA, en överföríngssträcka med flera mellan- regeneratorer ZWRl;..ZWRn och ytterligare en ledningsändutrustning LEB. Den lokaliserande ledningsändutrustningen LEA innehåller en _lokaliseringssignalsändare OS, i vilken förberedelsesignalen Sl, den slingslutordern S3 innehållande digitala signalen S2, provsignalen SU och ytterligare signaler S5 och S6 alstras, samt en motsvarande lokaliseringsmottagare OE, till vilken ytterligare utvärderingskretsar kan vara anslutna. De enskilda mellanregeneratorerna ZWRl...ZwRn innehåller vardera två enskilda regeneratorer, nämligen en regenerator RegA för signaler i den.ena överföringsriktningen och ytterligare en regenerator RegB för den-motsatta riktningen. Regeneratorernas_RegA dtgång är förbunden såväl med en slingslutkrets PFll...PRln som med en kontakt i en omkopplare e3ll...e3ln, vars andra kontakt är för- *ibunden med utgången på en förberedelsesignalsändare Qll...Qln, som styrs av regeneratorn RegA. Omkopplarnas e5ll...e3ln utång är förbunden med signalutgången på mellanregeneratorn för den motsvarande samtalsf riktningen. Genom omkopplingen blir det möjligt att från signalut-Å gången till överföringssträckan avge antingen den digitala signal, som skall överföras; resp de överförande nrovsignalerna eller också den i regeneratorn alstrade förberedelsesignalen. Med regeneratorn RegA är i vart fall en mottagare ell;..eln förbunden, som vid mottagandet av förberedelsesignalen under en viss_bestämd tid aktiverar en mottagare E3l...E3ln för slingslutordern S3; dessutom förhindras under en viss obestämd tid återfrånkopplingen av mottagaren E3 efter upphörandet av förberedelsesignalen. r o _ i _ På förberedelsesignalen ställs det kravet, att den såväl lätt -skall kunna upnfattas som även lätt alstras. För detta ändamål är en längre följd av bipolära pulser speciellt väl ägnad, så att i över- föringssträckorna för binära signaler såsom förberedelsesignal en binär ett-noll-följd och i överföringssträckor för pseudoternära signaler en följd av ettor väl lämpar sig.
I anslutning till förberedelsesignalen Sl utsänds från det lokali- serande ändstället LEA en digital signal S2, som innehåller såväl slingslutordern S3 som provsignalen. Efter uppfattandet av slingslut- aordern S3 i slingslutmottagaren E3 hindras återfrånkopplingen av E3 -efter utgången av den genom förberedelsesignalen Sl betingade stopp- atiden, kopplas från regeneratorns RegA utgång via slingslutkretsen PFl 10 is 20 25 30 35 H0 5 7712665-ß en slingslutning till ingången på regeneratorn RegB, och dessutom frånkopplas regeneratorns RegA1 utgång från mellanregeneratorns ZWRI utgång samt förbindes denna med utgången på den i den första mellan- regeneratorn ZWRl ingående förberedelsesignalsändaren Ql. Därmed mot- tar de ytterligare anslutna mellanregeneratorerna och den anslutna, ytterligare ledningsändutrustningen förberedelsesignalen S1. Genom den i mellanregeneratorn ZWRl utförda slingslutningen kan de enskilda prov- signalerna överföras till lokaliseringssignalmottagaren OE. Under slingslutningen är dessutom, under styrning genom slingslutmottagaren E3,omkopplaren e32 för regeneratorn RegB i motriktningen förbunden med slingslutkretsens PFl1 utgång och därigenom förbindelsen mellan signalingângen på mellanregeneratorn Zwfll och ingången på regeneratorn RegBl bruten.
Efter avslutandet av mätningarna vid överföringssträckan med den första mellanregeneratorn skall i denna slingan upphävas och sling- slutningen kopplas till den andra regeneratorn ZWRZ. För detta ändamål måtte utsändningen av slingslutordern S3 i loknliseringsndndaven OS avbrytas under en viss bestämd tid. Avbrottet kan ske såväl genom en ändring av bitföljden i slingslutordern S3 som genom en ändring av perioden i slingslutorderns S3 bitföljd.
Genom undertryckningen av slingslutordern upphävs slingslutningen i den första mellanregeneratorn. Omkopplaren ešl kommer således åter att förbindas med regeneratorns RegAl utgång och omkopplaren e32 med mellanregeneratorns ZWRl signalingång. Om inom en viss bestämd tid den digitala signalen med slingslutordern på nytt avges från lokalise- ringssignalsändaren, löper slingslutordern genom den första mellan- regeneratorn ZWRl, uppfattas i den andra mellanregeneratorns sling- slutmottagare och förorsakar där en slingkoppling och samtidigt för- nyad utsändning av förberedelsesignalen Sl till de följande mellan- 'regeneratorerna. På samma sätt sker vidarekoppling av slingan till . de följande mellanregeneratorerna.
Om det andra ändetället LEB skall medtas i denna fellokalisering, skall på detta ändställe samma åtgärder som i mellanregeneratorerna vidtas, varvid emellertid den taktsynkroniserade förberedelsesignal- sändaren kan utgå.
Den i fig 2 visade mellanregeneratorn ZWRl' är i motsats till de i fig l visade mellanregeneratorerna symmetriskt uppbyggd och till- låter därför en lokalisering såväl från ändstället LEA som från änd- stället LEB. För att de från ändstället LEB utsända lokaliserings- signalerna skall kunna upptas, innehåller den visade mellanregenera- torn dessutom en med regeneratorn RegB' förbunden mottagare El' för

Claims (7)

-lv71ze6s+a se de s 6% io -förberedelsesignalen Sl och en med denna förbunden mottagare E3' för i slingslutordern S3. Dessutom är ytterligare en slingslutxrets PF! anordnad, som är förbunden med såväl regeneratorns RegB signalutgång som med den mellan signalingången_l på mellanregeneratorn ZWRl och signalingången på regeneratorn Regn anordnade ytterligare omkopplaren e32'. Med regeneratorns RegB utgång är den ena kontakten i ytterligare en omkopplare e3l' förbunden, vars andra kontakt är förbunden med ut- igången på ytterligare en förberedelsesignalsändare Ql', och vars ut- såna till ledningsändutrustningen LEA förande riktningen. 7 I ' Patentkrgy 7 f är förbunden med utgången på mellanregeneratorn ZWRl i den
1. l. Adressfritt fellokaliseringsförfarande för överföringssträckor för digitala signaler, speciellt pulskodmodulerade signaler, med mellanställen, som innehåller förstärkande regeneratorer för åtminstone två signalvägar, medelst överföring av en till samtliga regeneratorer för den ena signalvägen från ett lokaliserande ändställe utsänd för- beredelsesignal, en slingslutorder och en provsignal, varvid den sig- nal, som via den mellan regeneratorerna för två signalvägar ett mellan- ställe bildade slingan överförs till ett utvärderande ändställe, under- söks beträffande bitfel och signallöptid,_3 ä n n e't e c k n aft .av ; att i regeneratorerna vid uppfattandet av en förberedelsesignal (S1) den extra mottagaranordning för slingslutordern (S3) aktiveras; att i anslutning till överföringen av förberedelsesignalen en digital signal (S2), som periodiskt innehåller slingslutordern (S3),utsänds från det lokaliserande ändstället; att i regeneratorerna vid uppfattandet av slingslutordern (S3) inom en viss bestämd tid (Tl) efter uppfattan-' det av förberedelsesignalen återfrånkoppling av_den extra mottagar- anordningen förhindras, slingslutningen mellan regeneratprerna för itvå signalvägar för ett mellanställe kopplas, och dessutom samtidigtf från utgången på den slingslutordern mottagande regeneratorn en ny förberedelsesignal avges till de efterliggande regeneratorerna; att vid uteblivandet av den periodiska slingslutordern (S5) slingslutningen och avgivandet av förberedelsesignalen upphävs; att för vidarekoppling av slingan till nästa mellanställe den från det lokaliserande änd- stället utsända slingslutordern undertrycks under en viss bestämd tid (T2), som är kortare än hälften av den för uppfattandet av slingslut-7 ordern efter förberedelsesignalen tilldelade tiden (Tl).
2. Förfarande enligt krav l,'k ä n nve t e c k n a t slutordern (S3) framställs genom en viss bestämd bitföljd, och en undertryckning av slingslutordern sker genom en ändring i bitföljden. av att sling- v I 771266541 m3. förfarande enligt krav 1, k'ä n n e t e c k n art av att slingslutordern (S3) framställs genom en viss bestämd, med fast- ställd period (T3) utsänd bitföljd, och undertryckningen av sling- slutordern (S3) sker genom en ändring i bitföljdens period (T3).
3. H. Förfarande enligt krav 2 eller 3, k ä n n e t e c k n a t av att den slingslutordern (S3) innehållande digitala signalen
4. (S2) dessutom innehåller provsignalen (Su), vars bitföljd och period valts enligt överföringssträckans egenskaper och kan änd- ras under en fellokalisering.
5. Förfarande enligt krav U, k ä n n e t e c k n a t av att provsignalen (SH) består av en kvasistatisk pulsföljd, vars period- längd (TH) är större än den dubbla signallöptiden från det lokali- serande ändstället till den längst bort belägna lokaliserings- punkten. _
6. Förfarande enligt krav H, k ä n n e t e c k n a t av att provsignalen (TH) erhålls genom tidsmultiplexbildning av ytter- ligare en signal (S5) med strängt periodisk bitföljd, vars periodtid är vald i motsvarighet till den för löptidsmätningen er- forderliga tiden, och en delsignal (S6), som bildas genom en god- tycklig signalföljd. I
7. Anordning för utförande av förfarandet enligt krav 1 med en lokaliserande ledningsändutrustning (LEA), som innehåller en lokaliseringssignalsändare (OS) och en lokaliseringssignalmottaga- re (OE) samt i lokaliseringsavsnittet anordnade mellanregeneratorer (ZWRl.f.n), vilka vardera innehåller en regenerator (RegAl...An) för den med lokaliseringsriktningen överensstämmande överförings-I riktningen och en regenerator (RegB1...Bn) för den motsatta rikt- ningen samt en slingslutströmställare för förbindande av en sig- nalutgáng på regeneratorn för den ena överföríngsriktningen med en signalutgàng för den motsatta riktningen och en styranordning för slingslutströmställaren, varvid styranordningen är ansluten till en.mottagare (E3l...E3n) för slingslutordern (S3), k ä n n e - I e c k n a d av att regeneratorerna för den ena överföringsrikt- ningen (RegA) innehåller en omkopplare (e31), som förbinder ut- gången på'regeneratorn (RegA1...n) eller utgången på en förberedel- sesignalsändare (Q11... Qln) med utgången på mellanregeneratorn för den ena överföringsriktningen; att regeneratorerna för den motsatta riktningen (RegBl...Bn) innehåller ytterligare en omkopp- lare (e32), som förbinder signalingången på mellanregeneratorn för motriktningen eller utgången på en i mellanregeneratorn ingå- n7v12ses-41 de i 8 ående slingslutkrets (PFll..}fFln) med ingången på reguncrazorn (ÉegBl...n) för motriktningen;'att de enskilda mellanregeneratorer- na (ZWÉl...ZWRn) dessutom innehåller en mottagare (Ell...Eln) för förberedelsesignalen (S1) och en mottagare (E31...E3n) för sling- slntordern (S3); att i varje mellanregenerator ingången på mot- tagaren (El) för förberedelsesignalen är förbunden med regeneratorn f(RegA) för den ena överföringsriktningen; att ingången och en iförsta utgång på mottagaren (E3) för slingslutordern (S3) är för- bundna.med mottagaren (Bi) för förberedelsesignalen (S1); att styrutgången på mottagaren (E3) styr de i regeneratorerna ingående omkopplarna (e31,e32); samt att slingslutkretsens (PPl) ingång är förbunden med signalutgângen på regeneratorn (RegA) för den ena överföringsriktningen. I ' Ba Anordning enligt krav 7, k ä n n e t e.c kön a"d av att mellanregeneratorerna är symmetriskt uppbyggda, och mottagarna (E1,E3) för förberedelsesignalen och slingslutordern, slingkopp- lingskretsen (PF) samt förberedelsesignalsändaren (Q1...} även är anordnade för motriktningen. ANFöRDA PußLIKATïdßïf-:m
SE7712665A 1976-11-23 1977-11-09 Adressfritt fellokaliseringsforfarande for overforingsstreckor for digitala signaler samt anordning for utforande av forfarandet SE419151B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2653201A DE2653201B2 (de) 1976-11-23 1976-11-23 Adressenfreies Fehlerortungsverfahren für Übertragungsstrecken digitaler Signale und Anordnung zur Durchführung dieses Verfahrens

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7712665L SE7712665L (sv) 1978-05-24
SE419151B true SE419151B (sv) 1981-07-13

Family

ID=5993784

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7712665A SE419151B (sv) 1976-11-23 1977-11-09 Adressfritt fellokaliseringsforfarande for overforingsstreckor for digitala signaler samt anordning for utforande av forfarandet

Country Status (9)

Country Link
JP (1) JPS5365614A (sv)
BE (1) BE861114A (sv)
CH (1) CH626762A5 (sv)
DE (1) DE2653201B2 (sv)
FR (1) FR2371830A1 (sv)
GB (1) GB1551172A (sv)
IT (1) IT1088122B (sv)
NL (1) NL180555C (sv)
SE (1) SE419151B (sv)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2904057A1 (de) * 1979-02-02 1980-08-07 Siemens Ag Adressenfreie fehlerortung mittels schleifenschluss fuer nachrichtenuebertragungsstrecken
DE2942410A1 (de) * 1979-10-19 1981-05-07 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Adressenfreie fehlerortung mittels schleifenschluss in einer nachrichtenuebertragungsstrecke
DE3003516A1 (de) * 1980-01-31 1981-08-06 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Schaltungsanordnung zur bildung eines schleifenschlusses in einem zwischenregenerator eines pcm-systems
DE3015827C2 (de) * 1980-04-24 1982-02-18 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Übertragungssystem für digitale Signale mit einer Einrichtung zur Fehlerortung
FR2486335B1 (fr) * 1980-07-02 1988-03-11 Telecommunications Sa Installation de telelocalisation pas-a-pas de circuits d'amplification intermediaires d'une liaison mic
DE3207397C2 (de) * 1982-03-05 1987-03-26 kabelmetal electro GmbH, 3000 Hannover Verfahren zur Überwachung der Funktionsfähigkeit einer digitalen Übertragungsstrecke
DE3532336A1 (de) * 1985-09-11 1987-03-19 Siemens Ag Nachrichtenuebertragungsanlage mit ueberwachung nach dem ism-ortungsverfahren
US5422876A (en) * 1993-09-07 1995-06-06 Southwestern Bell Technology Resources, Inc. Out-of-band loopback control scheme

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2134783C3 (de) * 1971-07-12 1979-06-21 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren zur Ermittlung von Fehlern in den mit Regeneratoren versehenen Zwischenstellen eines mit Pulscodemodulation arbeitenden Übertragungssystems

Also Published As

Publication number Publication date
JPS5365614A (en) 1978-06-12
IT1088122B (it) 1985-06-10
SE7712665L (sv) 1978-05-24
GB1551172A (en) 1979-08-22
DE2653201C3 (sv) 1979-04-26
NL180555B (nl) 1986-10-01
JPS5745106B2 (sv) 1982-09-25
DE2653201A1 (de) 1978-05-24
DE2653201B2 (de) 1978-08-31
BE861114A (fr) 1978-03-16
FR2371830A1 (fr) 1978-06-16
CH626762A5 (en) 1981-11-30
NL7712866A (nl) 1978-05-25
NL180555C (nl) 1987-03-02
FR2371830B1 (sv) 1982-11-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4059729A (en) Method and system for selectively accessing multiplexed data transmission network for monitoring and testing of the network
US4635237A (en) Data transmission system for seismic streamers
DK150057B (da) Anlaeg til overfoering af meddelelser
EP1237392A3 (en) Optical transmission apparatus with an optimal routing and data transmitting capability and a method of determining an optimal route on optical transmission
EP0214215A1 (en) ARRANGEMENT TO ACCESS AND TEST A TELECOMMUNICATION CIRCUIT.
SE419151B (sv) Adressfritt fellokaliseringsforfarande for overforingsstreckor for digitala signaler samt anordning for utforande av forfarandet
US4298982A (en) Fault-tolerant interface circuit for parallel digital bus
CN101047477B (zh) 信号劣化和恢复检测方法以及设备和通信量传输系统
US4354265A (en) Method and an apparatus for transferring digital information in a telephone system
NO143294B (no) Fremgangsmaate til automatisk kontroll av funksjonsdyktigheten av systemer til dataoverfoering
EP0675624B1 (en) Telecommunication customer interface
US4270029A (en) Selection system for digital signal repeaters
US5689546A (en) Performance monitoring system for T1 telephone lines
SE467079B (sv) Saett och anordning foer adressering i ett paketnaet
CA1213956A (en) Asynchronous data transmission method and circuitry
EP0292686B1 (en) Line delay compensation arrangement for digital transmission systems utilizing low-power line drivers
CA1149525A (en) Channel zero switching arrangements for digital telecommunication exchanges
US4495497A (en) Circuit arrangement for controlled interconnection of signal sources and signal destinations
NO155220B (no) Fremgangsmaate til aa innlemme en datastroem i lysleder-overfoeringsstrekninger.
US6049888A (en) Method and apparatus for automatic communication configuration
CA1245356A (en) Data network interface module
US6535027B1 (en) Low power peak detector
US6374374B1 (en) Error processing circuit for a receiving location of a data transmission system
NO158988B (no) Intraokulaert implantat.
US2636942A (en) Hub telegraph repeater

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7712665-4

Effective date: 19891114

Format of ref document f/p: F