RO127694A2 - Tehnologia de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice - Google Patents

Tehnologia de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice Download PDF

Info

Publication number
RO127694A2
RO127694A2 ROA201001168A RO201001168A RO127694A2 RO 127694 A2 RO127694 A2 RO 127694A2 RO A201001168 A ROA201001168 A RO A201001168A RO 201001168 A RO201001168 A RO 201001168A RO 127694 A2 RO127694 A2 RO 127694A2
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
aerodynamic
profile
parameters
tunnel
data
Prior art date
Application number
ROA201001168A
Other languages
English (en)
Inventor
Cătălin Nae
Corneliu Ioan Stoica
Original Assignee
Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli" - Incas
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli" - Incas filed Critical Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli" - Incas
Priority to ROA201001168A priority Critical patent/RO127694A2/ro
Publication of RO127694A2 publication Critical patent/RO127694A2/ro

Links

Classifications

    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02EREDUCTION OF GREENHOUSE GAS [GHG] EMISSIONS, RELATED TO ENERGY GENERATION, TRANSMISSION OR DISTRIBUTION
    • Y02E60/00Enabling technologies; Technologies with a potential or indirect contribution to GHG emissions mitigation

Landscapes

  • Aerodynamic Tests, Hydrodynamic Tests, Wind Tunnels, And Water Tanks (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la o tehnologie de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice pentru creşterea portantei şi reducerea zgomotului în funcţionare, cu aplicare în domeniul aviaţiei şi cel al turbinelor eoliene. Tehnologia conform invenţiei cuprinde mai multe etape de realizare: în prima etapă se stabilesc parametrii aerodinamici şi aeroacustici care se impun în funcţionare; în a doua etapă, pe baza acestor date, se proiectează un model al profilului aerodinamic cu ajutorul unui program software cunoscut; în a treia etapă, geometria rezultată este folosită ca date de intrare într-un alt software cunoscut, folosit pentru simulări numerice care analizează caracteristicile aerodinamice şi aeroacustice ale profilului optimizat; în a patra etapă, datele de ieşire sunt comparate cu cele deintrare, adică cele stabilite ca parametrii iniţiali, dacă parametrii nu corespund, se revine la etapa a doua, unde se fac modificări ale geometriei profilului, iar dacă parametrii corespund, datele se arhivează şi se folosesc ca date de intrare în etapa următoare; în etapa a cincea, se fabrică modelul experimental al profilului aerodinamic optimizat parţial, şi se elaborează programul experimental ce constă în stabilirea condiţiilor de testare în laborator; în etapa a şasea, pe baza programului experimental stabilit anterior, modelul experimental este testat în tunelul aerodinamic, iar toate datele sunt stocate în format digital; în etapa a şaptea, datele de ieşire din etapa a şasea sunt comparate cu datele de ieşire ale simulărilor numerice pentru dinamica gazelor computaţionale şi aeroacustice, dacă nu corespund ca valori propuse iniţial

Description

Invenția se referă la o tehnologie de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice pentru creșterea portantei și reducerea zgomotului în funcționare, cu aplicare în domeniul aviației și cel al turbinelor eoliene. Tehnologia conform invenției cuprinde mai multe etape de realizare: în prima etapă se stabilesc parametrii aerodinamici și aeroacustici care se impun în funcționare; în a doua etapă, pe baza acestor date:, se proiectează un model al profilului aerodinamic cu ajutorul unui program software cunoscut; în a treia etapă, geometria rezultată este folosită ca: date de intrare într-un alt software cunoscut, folosit pentru simulări numerice care analizează caracteristicile aerodinamice și aeroacustice ale profilului optimizat;în a patra etapă, datele de ieșire sunt comparate cu cele deiritrare, adică cele stabilite ca parametrii inițiali, dacă parametrii nu corespund, se revine la etapa a doua, unde se fac modificări ale geometriei profilului, iar dacă parametrii corespund, datele se arhivează și se folosesc ca date de intrare în etapa următoare;. în etapa a cincea, se fabrică modelul experimental al profilului aerodinamic optimizat parțial, și se elaborează programul experimental ce constă în stabilirea condițiilor de testare în laborator; în etapa a .șasea, pe baza programului experimental stabilit anterior, modeluiexperimental este testat în tunelul aerodinamic, iartpate datele sunt stocate în format digital; în etapa a șaptea, datele de ieșire din etapa a șasea sunt comparate cu datele de ieșire ale simulărilor numerice pentru dinamica gazelor computaționale și aeroacustice, dacă nu corespund ca valori propuse inițial, se revine la a treia etapă, unde se fac modificări necesare, iar în caz pozitiv, datele se folosesc ca date de intrare în etapa următoare; iar în ultima etapă, pe baza acestor date Se execută modelul optimizat final din punct de vedere: aeroacustic și aerodinamic.
Revendicări: 11
Figuri: 1
Cu începere de iă dată publicăriicererii de brevet, cererea asigură, îri mod provizoriu, Solicitantului, protecția conferită potrivit dispozițiilor art.32 din Legea nr,64/1991, cu excepția cazurilor în care cererea de brevet de invenție a fost respinsă, retrasă saUconsideratăca fiind retrasă, întinderea protecției conferite de cererea de brevet de inven țieeste determinată de revendicările conținute în cererea publicată în conformitate cu art.23 aiin.(i) - (3).
OFICIUL. DE STAT PENTRU INVENȚII Șl MĂRCI Cerere de brevet de invenție
Nr.
Data depozit Α·.·Φ^·ί
Tehnologie de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice
Invenția se refera la o tehnologie de optimizare a profilelor aerodinamice pentru creșterea portantei si reducerea zgomotului in funcționare. Aceasta tehnologie se poate aplica in domeniul aviației si cel al turbinelor eoliene.
Se cunosc tehnologii de măsurare si optimizare a profilelor aerodinamice, care constau in optimizarea din punctul de vedere al creșterii portantei si minimizarea forței la înaintare, zgomotul asociat profilelor fiind tratat separat. Dezavantajul principal al acestor tehnologii il reprezintă faptul ca ele nu reprezintă un sistem integrat care sa optimizeze parametrii aerodinamici si cei aero-acustici simultan.
Problema tehnica pe care o rezolva invenția consta in realizarea unei tehnologii eficiente de măsură si control a profilelor aerodinamice, care folosește înregistrarea si prelucrarea datelor in timp real. Pe baza acestor date se poate face o optimizare integrata a parametrilor aerodinamici si aero-acustici corespunzători.
Tehnologia de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice conform invenției înlătură dezavantajele menționate mai sus prin aceea ca aceasta tehnologie înglobează optimizarea parametrilor aerodinamici si aero-acustici intr-un singur sistem conform figurii 1; pe langa optimizarea profilelor rezulta indirect imbunatatirea modelelor matematice folosite la simulările numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice cunoscute.
Invenția prezintă următoarele avantaje:
- minimizarea timpului de proiectare a unor profile aerodinamice optimizate
- minimizarea costurilor de proiectare aferente
- in urma acestui proces tehnologic rezulta profile aerodinamice cu foarte bune cracteristici aerodinamice cat si aero-acustice (ecologice)
- imbunatatirea modelelor folosite la simulările numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice cunoscute
Se da in continuare un exemplu de realizare al invenției in legătură figura 1 care reprezintă:
- figura 1 Schema tehnologiei de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice, conform invenției
Tehnologia de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice se realizează conform următoarelor etape:
Etapa 1. Se stabilesc parametrii aerodinamici si aeroacustici care se impun in funcționare. Acestea constau in stabilirea geometriei, torsorului parametrilor aerodinamici, in special al componentelor rezistentei la înaintare si al portantei, si al nivelului de zgomot asociat profilului ce urmeaza a fi optimizat.
Etapa 2. Pe baza acestor date se proiectează un model al profilului aerodinamic cu ajutorul unui program software cunoscut.
Etapa 3. Geometria rezultata este folosita ca date de intrare intr-un alt software cunoscut folosit pentru simulări numerice care analizeaza caracteristicile aerodinamice si aeroacustice ale profilului optimizat.
Etapa 4. Datele de ieșire sunt comparate cu cele de intrare, adica cele stabilite ca parametrii inițiali. Daca parametrii nu corespund se revine la etapa 2 unde se fac modificările necesare ale geometriei profilului. Daca parametrii corespund, datele se arhiveaza si se folosesc ca date de intrare in etapa următoare.
CV- 2 D 1 Ο - Ο 1 1 6 8 - 2 4 -01- 2011
Etapa 5. Se fabrica modelul experimental al profilului aerodinamic optimizat parțial si se elaborează programul experimental care consta in stabilirea condițiilor de testare din laborator.
Etapa 6. Pe baza programului experimental stabilit la etapa 5 modelul experimental al profilului aerodinamic optimizat parțial este testat in tunelul aerodinamic. Se masoara componentele forțelor si momentelor, presiunile si zgomotul specific pe profilul aerodinamic optimizat parțial. Folosind procedeul de beamforming cunoscut se determina pozițiile surselor de zgomot si caracteristicile acestora, adica frecventa, lărgimea de banda si taria sonora. Toate datele sunt stocate in format digital.
Etapa 7. Datele de ieșire de la etapa 6, sunt comparate cu datele de ieșire ale simulărilor numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice cunoscute de la etapa, in conformitate cu parametrii propuși la etapa 1. Daca acești parametrii nu corespund ca valori propuse inițial, se revine la etapa numărul 3 unde se fac modificările necesare, acestea constând in imbunatatirea modelelor si metodelor folosite la simulările numerice. Daca insa ele corespund, datele se arhiveaza si se folosesc ca date de intrare in etapa următoare.
Etapa 8. Pe baza datelor furnizate de la etapa 7 se executa modelul optimizat final. Acesta este un profil optimizat din punct de vedere aero-acustic si aerodinamic.
Pe langa optimizarea profilelor rezulta indirect imbunatatirea modelelor matematice folosite la simulările numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice cunoscute. Invenția are ca efecte pozitive: minimizarea timpului de proiectare a unor profile aerodinamice optimizate, minimizarea costurilor de proiectare aferente. In urma acestui proces tehnologic, conform figurii 1, rezulta profile aerodinamice cu foarte bune cracteristici aerodinamice cat si aero-acustice (ecologice).
Tehnologia de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice, cu o rezistenta la înaintare redusa, portanta crescută, si zgomot redus in funcționare, este utilizata la stabilirea formei, curburilor, pozițiilor, dimensiunilor, numărului si a modului de îmbinare dintre subrafetele ce compun un corp spațial in general si in particular a unei aeronave sau a unei turbine eoliene. Intr-o prima faza se realizează tridimensional, la o scara aleasa, un desen tehnic inițial, cu ajutorul unui program software cunoscut, care reprezintă profilul aerodinamic, sub forma unui fișier.
Tehnologia de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice, conform invenției, fișierul care reprezintă profilul aerodinamic este analizat folosind un software cunoscut pentru simulări numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice, si avand ca parametrii de intrare numărul Reynolds, temperatura, densitatea fluidului si ca parametrii de ieșire , portanta profilului, rezistenta la înaintare a profilului, forța laterala a profilului, momentul de ruliu al profilului, momentul de tangaj al profilului, mometul de giratie al profilului, presiunea acustica generata de profil si spectrul de frecvente generat de profil.
Tehnologia de optimizare conform invenției, compara parametrii de ieșire cu parametrii impuși a se obține, si daca aceștia corespund aceștia sunt arhivați intr-o baza de date care conține fișierul care reprezintă profilul aerodinamic, parametrii de intrare si parametrii de ieșire, folosiți la simulările numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aeroacustice, iar daca parametrii nu corespund se revine la prima etapa, îmbunătățind profilul aerodinamic inițial, urmărind optimizarea parametrilor care nu corespund.
Tehnologia de optimizare conform invenției, permite relizarea unui ansamblu mecanic tridimensional, care reprezintă la scara profilul aerodinamic, cu geometria care a rezultat in urma parcurgerii revendicărilor de la 1 la 3 si care este fixat in tunelul aerodinamic prin (Χ-2 Ο 1 Ο - Ο 1 1 68 - - LC * -01- 2011 intermediul unor tije rigide, denumite baionete, de o balanța de măsură care face parte din instalația de măsură a tunelului aerodinamic.
Tehnologia de optimizare conform invenției, permite introducerea in tunelul aerodinamic a unei matrici de microfoane care este atașata unui perete al tunelului folosind îmbinări mecanice care sa reziste solicitărilor mecanice din tunelul aerodinamic.
Tehnologia de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice, conform invenției, permite realizarea programului experimental care consta in stabilirea condițiilor de testare din tunelul aerodinamic, adica a vitezelor fluidului, unghiurilor de giratie si incidența ale ansamblului tridimensional fata de curentul de fluid.
Tehnologia de optimizare conform invenției, permite in timpul funcționarii tunelului, adica in timp ce fluidul este in mișcare in tunel, masurarea temperatura fluidului din tunel, numărul Reynolds, densitatea fluidului, componentele forțelor si momentelor ale profilului optimizat parțial, presiunile, si zgomotul specific pe profilul aerodinamic optimizat parțial; folosind procedeul de beamforming cunoscut se determina pozițiile surselor de zgomot si caracteristicile acestora, adica frecventa, lărgimea de banda si taria sonora. Toate valorile acestor parametrii sunt stocate in format digital.
Tehnologia de optimizare conform invenției, valorile parametrilor de ieșire ale simulărilor numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice sunt comparate cu valorile parametrilor de ieșire ale măsurătorilor, in timp ce profilul aerodinamic optimizat parțial se afla in tunelul aerodinamic, si daca acestea corespund, in conformitate cu parametrii propuși, sunt arhivate intr-o baza de date care conține fișierul ce reprezintă profilul aerodinamic, valorile parametrilor masurati in tunelul aerodinamic, iar daca parametrii nu corespund se revine la etapa a trei, îmbunătățind modelele pe baza carora funcționează programul software cunoscut folosit pentru simulări numerice care analizeaza caracteristicile aerodinamice si aero-acustice ale profilului.
Tehnologia de optimizare conform invenției, permite realizarea unui ansamblu mecanic tridimensional, care reprezintă profilul aerodinamic optimizat final, cu geometria care a rezultat in urma parcurgerii revendicărilor de la 1 la 8 si care este un profil aerodinamic ecologic.
Tehnologia de optimizare conform invenției, in urma careia rezulta rezulta un program software imbunatatit pentru simulările numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice.
Tehnologia de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice, conform invenției, permite optimizarea parametrilor aerodinamici si aero-acustici cunoscuti intr-un singur sistem integrat conform figurii 1.
t\- 2 O 1 0 - 0 1 1 6 8 - 2 * -01- 2011

Claims (11)

  1. REVENDICARE
    1. Invenția se refera la o tehnologie de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice, cu o rezistenta la înaintare redusa, portanta crescută, si zgomot redus in funcționare, utilizata la stabilirea formei, curburilor, pozițiilor, dimensiunilor, numărului si a modului de îmbinare dintre subrafetele ce compun un corp spațial in general si in particular a unei aeronave sau a unei turbine eoliene, caracterizata prin aceea ca, intr-o prima faza se realizează tridimensional, la o scara aleasa, un desen tehnic inițial, cu ajutorul unui program software cunoscut, care reprezintă profilul aerodinamic, sub forma unui fișier.
  2. 2. Tehnologie de optimizare a profilelor aerodinamice ecologice, conform revendicării 1, caracterizata prin aceea ca, fișierul care reprezintă profilul aerodinamic este analizat folosind un software cunoscut pentru simulări numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice, si avand ca parametrii de intrare numărul Reynolds, temperatura, densitatea fluidului si ca parametrii de ieșire , portanta profilului, rezistenta la înaintare a profilului, forța laterala a profilului, momentul de ruliu al profilului, momentul de tangaj al profilului, mometul de giratie al profilului, presiunea acustica generata de profil si spectrul de frecvente generat de profil.
  3. 3. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1 si 2, caracterizata prin aceea ca, parametrii de ieșire sunt comparați cu parametrii impuși a se obține, si daca aceștia corespund aceștia sunt arhivați intr-o baza de date care conține fișierul care reprezintă profilul aerodinamic, parametrii de intrare si parametrii de ieșire, folosiți la simulările numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aeroacustice, iar daca parametrii nu corespund se revine la prima etapa, îmbunătățind profilul aerodinamic inițial, urmărind optimizarea parametrilor care nu corespund.
  4. 4. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1, 2, 3, caracterizata prin aceea ca, se relizeaza un ansamblu mecanic tridimensional, care reprezintă la scara profilul aerodinamic optimizat parțial, cu geometria care a rezultat in urma parcurgerii revendicărilor de la 1 la 3 si care este fixat in tunelul aerodinamic prin intermediul unor tije rigide, denumite baionete, de o balanța de măsură care face parte din instalația de măsură a tunelului aerodinamic.
  5. 5. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1, 2, 3, 4 caracterizata prin aceea ca, in tunelul aerodinamic se introduce o matrice de microfoane care este atașata unui perete al tunelului folosind îmbinări mecanice care sa reziste solicitărilor mecanice din tunelul aerodinamic.
  6. 6. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1, 2, 3, 4, 5 caracterizata prin aceea ca, se realizează programul experimental care consta in stabilirea condițiilor de testare din tunelul aerodinamic, adica a vitezelor fluidului, unghiurilor de giratie si incidența ale ansamblului tridimensional fata de curentul de fluid.
  7. 7. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1, 2, 3, 4, 5, 6 caracterizata prin aceea ca, in timpul funcționarii tunelului, adica in timp ce fluidul este in mișcare in tunel, se masoara temperatura fluidului din tunel, numărul Reynolds, densitatea fluidului, componentele forțelor si momentelor ale profilului optimizat parțial, presiunile, si zgomotul specific pe profilul aerodinamic optimizat parțial; folosind procedeul de beamforming cunoscut se determina pozițiile surselor de ί\- 2010-01168-2 4 -01- 2011 zgomot si caracteristicile acestora, adica frecventa, lărgimea de banda si taria sonora. Toate valorile acestor parametrii sunt stocate in format digital.
  8. 8. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 caracterizata prin aceea ca, valorile parametrilor de ieșire ale simulărilor numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice sunt comparate cu valorile parametrilor de ieșire ale măsurătorilor, in timp ce profilul aerodinamic optimizat parțial se afla in tunelul aerodinamic, si daca acestea corespund, in conformitate cu parametrii propuși, sunt arhivate intr-o baza de date care conține fișierul ce reprezintă profilul aerodinamic, valorile parametrilor masurati in tunelul aerodinamic, iar daca parametrii nu corespund se revine la etapa a trei, îmbunătățind modelele pe baza carora funcționează programul software cunoscut folosit pentru simulări numerice care analizeaza caracteristicile aerodinamice si aero-acustice ale profilului.
  9. 9. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si 8 caracterizata prin aceea ca, se relizeaza un ansamblu mecanic tridimensional, care reprezintă profilul aerodinamic optimizat final, cu geometria care a rezultat in urma parcurgerii revendicărilor de la 1 la 8 si care este un profil aerodinamic ecologic.
  10. 10. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, si 8 caracterizata prin aceea ca, rezulta un program software imbunatatit pentru simulările numerice pentru dinamica gazelor computaționala si aero-acustice.
  11. 11. Tehnologie de optimizare conform revendicărilor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 si 10 caracterizata prin aceea ca, permite optimizarea parametrilor aerodinamici si aero-acustici cunoscuti intr-un singur sistem integrat conform figurii 1.
ROA201001168A 2011-01-24 2011-01-24 Tehnologia de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice RO127694A2 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201001168A RO127694A2 (ro) 2011-01-24 2011-01-24 Tehnologia de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201001168A RO127694A2 (ro) 2011-01-24 2011-01-24 Tehnologia de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO127694A2 true RO127694A2 (ro) 2012-07-30

Family

ID=46576031

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201001168A RO127694A2 (ro) 2011-01-24 2011-01-24 Tehnologia de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO127694A2 (ro)

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN106844841A (zh) * 2016-12-14 2017-06-13 广州地铁设计研究院有限公司 一种参数化矿山法隧道的隧道断面绘制方法
CN110617979A (zh) * 2018-06-20 2019-12-27 核工业北京地质研究院 一种计算岩石机械开挖参数的试验方法

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN106844841A (zh) * 2016-12-14 2017-06-13 广州地铁设计研究院有限公司 一种参数化矿山法隧道的隧道断面绘制方法
CN106844841B (zh) * 2016-12-14 2020-05-05 广州地铁设计研究院股份有限公司 一种参数化矿山法隧道的隧道断面绘制方法
CN110617979A (zh) * 2018-06-20 2019-12-27 核工业北京地质研究院 一种计算岩石机械开挖参数的试验方法

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN109492345B (zh) 一种基于SENet的透平叶片高周疲劳寿命预测方法
CN104443427A (zh) 飞行器颤振预测系统及方法
Bagherieh et al. Gain-scheduling control of a floating offshore wind turbine above rated wind speed
CN109409016B (zh) 一种航空发动机压气机非定常流动可视化方法
CN101871948A (zh) 风电场风速预测系统及方法
Javaherchi et al. Hierarchical methodology for the numerical simulation of the flow field around and in the wake of horizontal axis wind turbines: Rotating reference frame, blade element method and actuator disk model
Keye et al. Validation of wing deformation simulations for the NASA CRM model using fluid-structure interaction computations
CN104134013B (zh) 一种风力机叶片模态分析方法
Laratro et al. Self-noise and directivity of simple airfoils during stall: An experimental comparison
RO127694A2 (ro) Tehnologia de optimizare a profilurilor aerodinamice ecologice
Vatsa et al. Aeroacoustic simulation of nose landing gear on adaptive unstructured grids with FUN3D
Mittal et al. Improvements to the actuator line modeling for wind turbines
WO2008129561A2 (en) Real-time system and method for designing structures
Mavriplis et al. Supersonic Configurations at Low Speeds (SCALOS): CFD Aided Wind Tunnel Data Corrections
Li et al. The optimal design of a wind tunnel model sting system based on the CFD method
Forsythe et al. Unsteady computations of abrupt wing stall using detached-eddy simulation
Ntanakas et al. Towards unsteady adjoint analysis for turbomachinery applications
CN102930161A (zh) 基于多舱段航天器混合模态预示方法
Ordaz et al. Using CFD surface solutions to shape sonic boom signatures propagated from off-body pressure
Jethani et al. Local origin of mode-B secondary instability in the flow past a circular cylinder
RU2012134362A (ru) Способ диагностики технического состояния авиационных газотурбинных двигателей
Keye et al. Development of Deformed CAD Geometries of NASA's Common Research Model for the Sixth AIAA CFD Drag Prediction Workshop
Rhodes et al. Roughness receptivity in swept-wing boundary layers–computations
Howison et al. Fully-Coupled LCO Predictions for a Flat Plate in Low Speed Flow
Zheng et al. AUV buoyancy regulating device design and simulation analysis