RO118580B1 - Ambalaj de transport, de tip cos, si procedeu de realizare - Google Patents

Ambalaj de transport, de tip cos, si procedeu de realizare Download PDF

Info

Publication number
RO118580B1
RO118580B1 RO99-01019A RO9901019A RO118580B1 RO 118580 B1 RO118580 B1 RO 118580B1 RO 9901019 A RO9901019 A RO 9901019A RO 118580 B1 RO118580 B1 RO 118580B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
locking
base
ear
panel
panels
Prior art date
Application number
RO99-01019A
Other languages
English (en)
Inventor
Martinus Cm Bakx
Original Assignee
Mead Corp Dayton
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mead Corp Dayton filed Critical Mead Corp Dayton
Publication of RO118580B1 publication Critical patent/RO118580B1/ro

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D71/00Bundles of articles held together by packaging elements for convenience of storage or transport, e.g. portable segregating carrier for plural receptacles such as beer cans or pop bottles; Bales of material
    • B65D71/0003Tray-like elements provided with handles, for storage or transport of several articles, e.g. bottles, tins, jars
    • B65D71/0022Tray-like elements provided with handles, for storage or transport of several articles, e.g. bottles, tins, jars formed by folding or erecting one blank, and provided with vertical partitions

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Cartons (AREA)
  • Packages (AREA)

Abstract

Inventia se refera la un ambalaj de transport, de tip cos, adaptat pentru a gazdui o multitudine de articole, de exemplu sticle, si la un procedeu de realizare a acestuia. Ambalajul de transport, conform inventiei, cuprinde o baza (12), niste pereti opusi laterali (32) si de capat (30 si 34) si o structura de partitie mediana, interna (42), care cuprinde cel putin o ureche de blocare (25), ce se extinde in jos pentru a conecta baza (12) la panoul de partitie mediana (24), urechea de blocare (25) incluzand o pereche de falturi de blocare opuse (29 si 31), iar baza (12) cuprinzand adiacent o prima si o a doua deschidere (20 si 22), fiecare destinata pentru a admite si a retine intr-un angajament de blocare, separat, cate unul din falturile de blocare (29 si 31) ale urechii de blocare (25), pentru a fixa baza (12) de structura de partitie mediana (42).

Description

Această invenție se referă la un ambalaj de transport de tip coș, adaptat pentru a găzdui o multitudine de articole, cum ar fi sticle, și la un procedeu de realizare a acestui ambalaj de transport.
Ambalajele de transport de tip coș, cunoscute, pentru sticle, cuprind o structură de partiție (mediană) centrală, care încorporează o structură mâner, cu ajutorul căreia ambalajul de transport poate fi ridicat și purtat, și sticlele sunt aranjate în șiruri pe fiecare parte a structurii de partiție.
în mod obișnuit, sticlele sunt separate una de cealaltă prin panouri de partiție transversale, care se extind de la fiecare parte a structurii de partiție, median, către peretele lateral adiacent al transportorului. Pornind de aici, în acest tip de aranjament, sticlele sunt găzduite în celule individuale ale transportorului, cu toate că asemenea celule nu sunt esențiale.
Un exemplu de asemenea ambalaj de transport este prezentat în brevetul US 4927009, ambalajul de transport incluzând pereți laterali, de capăt și de bază, și este adaptat pentru a admite articole grupate în două șiruri, între care este poziționat și un panou median care conectează pereții de capăt și include o deschidere pentru a asigura un mâner, cu ajutorul căruia ambalajul de transport de tip coș poate fi purtat.
în forma sa uzuală, acest ambalaj de transport include de asemenea panouri de partiție, care se extind între panoul median și pereții laterali, pentru a defini celule individuale, în care pot fi plasate articolele.
Ambalajele de transport de tip coș sunt în mod obișnuit confecționate și livrate în condiții încleiate, dar pliate. într-una din forme, pereții de capăt sunt pliați peste ei înșiși, pentru a aduce pereții laterali împreună în condiții pliate. Panoul median este astfel deplasat longitudinal în raport cu pereții laterali.
în vederea utilizării, cum ar fi pentru transportul unor băuturi îmbuteliate, ambalajul de transport de tip coș este ridicat prin separarea panourilor laterale și de capăt și deplasarea panoului median înapoi în raport spațial, aliniat cu pereții laterali pentru a defini celulele care găzduiesc articolul, și coșul astfel montat este pregătit pentru a fi încărcat cu articolele ce urmează a fi purtate.
Există o tendință pentru asemenea transportoare de a se plia înapoi în condiția lor originală. Odată ce buteliile au fost încărcate, nu este posibil ca cutia de carton să se plieze, dar în perioada de timp dintre ridicarea cutiei de carton și încărcarea buteliilor, este necesar a preveni această posibilitate. Totuși cutia de carton are tendința de a se distorsiona, chiar și atunci când ea este încărcată.
Este cunoscut prin urmare faptul de a se prevedea diferite aranjamente de blocare, pentru a menține ambalajul de transport în condiție ridicată. De exemplu, un aranjament de blocare poate fi prevăzut la marginea inferioară a panoului median central, pentru a angaja o canelură formată în peretele de bază, așa cum este arătat în brevetul US 4187944. Pot fi prevăzute de asemenea două asemenea blocări în care blocările angajează fiecare latură a peretelui de bază, așa cum este arătat în brevetul US 4336878. Ca o variantă alternativă, este cunoscut faptul de a se prevedea un aranjament de blocare care angajează o deschidere în panoul de bază într-o zonă intermediară între marginile laterale.
Acest tip de aranjament de blocare poate necesita mijloace suplimentare pentru a menține sistemul de blocare în angajare, cum ar fi o clapă prevăzută adiacent față de deschidere, așa cum este arătat în cererea de brevet european WO 481599 A1. Aceasta necesită o manevră suplimentară a ambalajului de transport, în timpul ridicării acestuia, pentru a închide clapa, crescând posibilitatea dezangajării neprevăzute a blocării în timpul utilizării.
R0118580 Β1
Din brevetul US 4413728, se mai cunoaște un ambalaj de transport de tip coș utilizat pentru transportul sticlelor, și care este alcătuit dintr-un singur semifabricat având o bază și niște pereți laterali și de capăt și o structură mediană de partiție care se extinde în interiorul ambalajului de transport, precum și niște panouri mediane fixate prin intermediul unor urechi 50 de blocare.
Dezavantajele acestor soluții tehnice constau în faptul că, pentru realizarea lor, este necesară o cantitate mare de material, precum și faptul că nu asigură o rigiditate și o stabilitate corespunzătoare sticlelor ambalate, în timpul transportului.
Problema tehnică, pe care o rezolvă invenția, constă în realizarea unui ambalaj de 55 transport de tip coș, a cărui aranjament de blocare să poată fi realizat cu ușurință, atunci când ambalajul de transport de tip coș este ridicat în vederea poziționării sticlelor în interiorul acestuia, și care să mențină în mod fiabil și sigur stabilitatea acestuia în timpul utilizării.
Ambalajul de transport de tip coș, adaptat să găzduiască o multitudine de articole, de exemplu sticle, cuprinzând o bază, niște pereți opuși laterali și de capăt, și o structură de 60 partiție mediană internă, care cuprinde cel puțin o ureche de blocare, care se extinde în jos pentru a conecta baza la panoul de partiție median, înlătură dezavantajele soluțiilor cunoscute prin aceea că urechea de blocare include o pereche de falțuri de blocare opuse, iar baza cuprinde adiacent o primă și o a doua deschidere, fiecare destinată pentru a admite și a reține într-un aranjament de blocare, separat, câte unul din falțurile de blocare ale ure- 65 chii de blocare, pentru a fixa baza de structura de partiție mediană.
Urechea de blocare include un corp de blocare, care definește unul din falțurile de blocare, și o ureche de reținere, distanțată de, și conectată la corpul de blocare printr-o porțiune intermediară, faltul de blocare fiind definit de urechea de reținere.
Procedeul de realizare a ambalajului de transport de tip coș, conform invenției, dintr- 70 un semifabricat având o bază, pereți laterali și de capăt, și o structură mediană de partiție, care cuprinde o ureche de blocare care se extinde în jos pentru a fixa baza la panoul de partiție median, urechea de blocare incluzând o pereche de muchii de blocare, opuse, iar baza având două deschideri de blocare adiacente, înlătură dezavantajele soluțiilor cunoscute, prin aceea că aceasta cuprinde următoarele etape de realizare: 75
- mișcarea relativă între structura de partiție mediană și bază pentru poziționarea deschiderilor de blocare dedesubtul urechii de blocare;
- trecerea urechii de blocare prin prima deschidere de blocare;
- mișcarea relativă între structura de partiție mediană și bază, în direcția către interior, pentru a determina urechea de blocare să trecă prin a doua deschidere de blocare. 80
Se dau, în continuare, mai multe exemple de realizare a ambalajului de transport de tip coș și a procedeului său de realizare, făcându-se referire și la fig. 14-5, care însoțesc invenția și care reprezintă:
- fig.1 este o vedere în plan a unui singur bloc neîndoit, din carton, din care este format ambalajul de transport de tip coș, în conformitate cu un prim mod de realizare a pre- 85 zentei invenții;
- fig.2a și 2b ilustrează mijloacele de conexiune detașabile în blocul de formare al primului mod de realizare a invenției, arătat în fig.1;
- fig.3 este o vedere în perspectivă a unui ambalaj de transport de sticle, ridicat în poziție verticală, dar neîncărcat, format din blocul arătat în fig.1, văzut de sus și dintr-unul 90 din capete;
- fig.4 este o vedere de perspectivă a mijloacelor de conexiune detașabile, formate într-un ambalaj de transport, conform celui de al doilea mod de realizare a invenției;
- fig.5 este o vedere de perspectivă a unor mijloace de conexiune detașabile, alternative, într-un ambalaj de transport de tip coș, conform celui de al treilea mod de realizare a 95 invenției.
RO 118580 Β1
Referindu-ne acum la fig.1,2a și 2b, un ambalaj de transport de tip coș este format dintr-un singur bloc 10 din carton sau dintr-o altă folie de material corespunzător, care se poate îndoi și care poate fi adaptat să găzduiască o multitudine de articole, de exemplu șase
100 sticle sau butelii, aranjate în două șiruri a câte trei sticle fiecare.
Ambalajul de transport include o bază 1.2, care poate fi formată din primul și cel de al doilea panou de bază 14,16, conectate împreună, cu posibilitate de rabatare de-a lungul liniei de îndoire 18.
Baza 12 cuprinde o primă deschidere 20 care, în acest mod de realizare, este for105 mată de-a lungul liniei de îndoire 18, așa cum este ilustrat în fig.2a. Este preferabil ca a doua deschidere 22 să fie realizată din baza 12, fiind adiacentă și distanțată de prima deschidere 20 în raport coliniar.
într-unul din modurile de realizare, prima și cea de a doua deschidere 20, 22 sunt adaptate pentru a angaja mijloacele detașabile de angajare, așa cum este descris aici mai 110 jos.
Aici sunt cuprinse în continuare o pereche de panouri mediane 24, 26, făcând parte din structura de partiție mediană 42 de la o porțiune de capăt a blocului 10, fiind conectate împreună, cu posibilitate de rabatare de-a lungul unei linii de îndoire centrale întrerupte 46.
în acest mod de realizare, unul sau ambele panouri mediane 24, 26 sunt prevăzute 115 de-a lungul marginii lor inferioare cu o ureche de blocare 25.
Urechea de blocare 25 se extinde în jos și include o pereche de falțuri de blocare opuse 29, 31. Este preferabil ca urechea 25 să cuprindă un mâner 27, substanțial alungit de forma literei U, arătat mai în detaliu în fig.2b. Urechea de blocare 25 include un corp de blocare 33, care definește unul dintre falțurile de blocare 29 și o ureche de reținere 35 dis120 tanțată de, și conectată la corpul de blocare 33 printr-o porțiune intermediară 37. în acest mod de realizare, urechea de reținere 35 definește celălalt falț de blocare 31. Este de observat că urechea de blocare ar putea fi scoasă în afară din alte panouri ale structurii de partiție mediane 42 sau, mai în general, ale blocului 10 din carton, fără a ne îndepărta prin aceasta de scopul prezentei invenții. Panourile exterioare ale ambalajului de transport sunt formate 125 dintr-o serie de panouri, care pot fi conectate împreună, cu posibilitate de rabatare. Astfel, un șir de articole sunt împrejmuite de panourile exterioare, cuprinzând panoul de capăt 30, panoul lateral 32 și al doilea panou de capăt 34 format pe o parte a liniei de îndoire centrale 28.
Panoul de capăt 30 este conectat prin îndoire la panoul median 24 de-a lungul liniei de îndoire 36, panouri care pot fi situate între ele într-un raport substanțial perpendicular. Pa130 noul lateral 32 și panoul de capăt 30 sunt conectate prin îndoire în jurul liniei de îndoire 38 în care panourile menționate mai sus pot fi îndoite într-un raport substanțial perpendicular.
Așa cum este ilustrat în fig.1, panoul de capăt 34 este conectat cu posibilitate de rabatare la structura de partiție mediană 42 de-a lungul liniei de îndoire 44. în acest mod de realizare, baza 12 este conectată prin îndoire la marginea inferioară a panoului lateral 32 de135 a lungul liniei de îndoire 46. Un al doilea șir de articole este împrejmuit de o altă serie de panouri exterioare, care corespund substanțial panourilor exterioare 30, 32 și 34.
Panourile exterioare cuprind panoul de capăt 48 conectat cu posibilitate de rabatare la panoul median 26 de-a lungul liniei de îndoire întrerupte 36; panoul lateral 52, care este conectat prin îndoire la panoul de capăt 48 de-a lungul liniei de îndoire 54 astfel încât pano140 urile să poată fi îndoite într-un raport substanțial perpendicular și un al doilea panou de capăt 56 este conectat rabatabil la panoul lateral 52 de-a lungul marginii laterale opuse prin linia de îndoire 58. Un al doilea panou de capăt 56 este conectat prin îndoire la structura de partiție mediană 42 de-a lungul liniei de îndoire 44. în mod opțional, o clapă lipită 60 este conectată prin îndoire în jurul liniei de îndoire 62 la marginea inferioară a panoului lateral 52.
R0118580 Β1 întorcându-ne la construcția unui exemplu de structură de mâner H, arătat în fig.1 145 și 3, aceasta cuprinde o pereche de panouri de mâner 64, 66 conectate cu posibilitate de îndoire la structura de partiție mediană 42 de-a lungul liniei de îndoire 44. Panourile de mâner 64,66 sunt separate de panourile laterale corespunzătoare și de panourile de capăt 32, 34; 52,56 prin liniile de tăiere 65, respectiv 67, care se extind între liniile de îndoire 44 și 84. Panourile mâner 64,66 sunt conectate împreună cu posibilitate de îndoire de-a lungul liniei 150 centrale de îndoire 28. O deschidere, care poate admite mâna 70, este de dorit să iasă în afară din porțiunea centrală a panoului 11 de mâner 64 și este prevăzută cu o ureche 72 care se extinde în deschiderea de mână 70, care ureche 72 este conectată la marginea superioară a deschiderii de admitere a mânii 68 de-a lungul liniei de îndoire 74.
în mod asemănător, o deschidere corespunzătoare pentru admiterea mânii 76 și ure- 155 chea 78 ies în afară din panoul de mâner 66, care este situat într-o poziție simetrică deasupra liniei de îndoire 28, fiind substanțial identică cu deschiderea de admitere a mânii 68 și urechea 70.
Este preferabil ca o pereche de panouri suport de mâner 80, 82 adiacente într-un plan longitudinal față de panourile mâner 62,64 să fie scoase în relief din blocul de formare 160 10 și să fie conectate cu posibilitate de îndoire la panourile mediane 24, respectiv 26, de-a lungul liniei de îndoire 84.
în acest mod de realizare, panourile suport de mâner sunt adiacente la și separate de panourile mâner 64,66 prin linia de tăiere 69. Este de preferat ca linia de îndoire 84 să fie formată într-un raport unghiular cu linia de îndoire 36, astfel ca în timpul utilizării, pano- 165 urile suport de mâner 80,82 să poată fi îndoite în aliniament cu panourile 64 și, respectiv 66, așa cum s-a descris mai înainte.
Panourile suport de mâner 80, 82 sunt conectate împreună prin linia de îndoire 86, care este poziționată într-un raport substanțial perpendicular față de linia de îndoire 84. în acest mod de realizare, panourile suport de mâner 80, 82 cuprind o pereche de deschideri 170 88,90 adaptate pentru a fi aliniate cu deschiderile de admitere a mânii 70, respectiv 76, așa cum este arătat în fig. 3.
Referindu-ne din nou la fig. 1, aici este arătat un mod de realizare a structurii de partiție mediană 42, care este formată la un capăt al blocului de formare 10 și cuprinde o pereche de panouri de partiție 92,94 conectate cu posibilitate de îndoire la respectiv unul din pa- 175 nourile de capăt 34, 56, de-a lungul liniei de îndoire 44.
în utilizare, panourile de partiție 92, 94 formează o parte a structurii de partiție centrale cu panoul 92, definind un panou de partiție central inferior, în mod substanțial la jumătatea distanței între baza 12 și panourile mâner 64,66 și în mod asemănător, panoul de partiție 94 asigurând un panou de partiție central superior. 180 în acest mod de realizare, acesta cuprinde suplimentar un panou de consolidare 96 conectat cu posibilitate de îndoire la panoul de consolidare 94 de-a lungul liniei de îndoire întrerupte 98.
Panoul de consolidare 96 este utilizat pentru a închide deschiderile care sunt create atunci când panourile de partiție 92, 94 și panourile de partiție transversale sunt îndoite la 185 poziție.
Este preferabil să fie prevăzut un sistem de ureche de blocare 100, care să se extindă de la marginea panoului de consolidare 96, care este definit parțial de linia de tăiere 102. în utilizare, urechea de blocare 100 se extinde în jos și include cel puțin un falț de blocare. 190
RO 118580 Β1
Panourile de partiție 92, 94 și panoul de consolidare 96 pot fi distanțate de o serie de panouri de partiție transversale, utilizate pentru a forma celulele de găzduire a articolelor individuale C1 până la C3, arătate în fig.3.
Astfel, în acest mod de realizare, un panou de partiție secundar 104 este conectat cu posibilitate de rabatere la panoul de partiție. 92 de-a lungul liniei de îndoire 106. Panoul de partiție secundar 104 se extinde în panoul de partiție 94 și este separat de panoul menționat mai sus prin liniile de tăiere laterale și longituduinale 108 și respectiv 110, linia de tăiere 108 terminându-se la linia de îndoire 106.
Un panou de partiție transversal 112 este conectat cu posibilitate de rabatere la panoul de partiție secundar 104 de-a lungul unui falț prin linia de îndoire 114, și este separat de panourile 104 și 92 prin liniile de tăiere 116 și respectiv 118.
Linia de tăiere 116 se extinde de la un capăt al liniei de îndoire 114 până la linia de îndoire întreruptă 126 și linia de tăiere 118 se extinde de la capătul opus al liniei de îndoire 114 până la cea de a doua parte a liniei de îndoire întrerupte 126. Un panou intermediar 120 este conectat prin îndoire la panoul de partiție 92 de-a lungul liniei de îndoire 122 și la cel de al doilea panou transversal 124 de-a lungul liniei de îndoire 126.
Un al doilea panou de partiție transversal 124 este conectat la panoul de partiție secundar 104 de-a lungul liniei de îndoire 126. Linia de îndoire 126 este preferabil întreruptă de linia de tăiere 128 care se extinde în panoul de partiție transversal 124 pentru a defini un falț lateral al clapei încleiate 130.
Clapa încleiată 130 este conectată cu posibilitate de rabatere la panoul de partiție transversal 112 de-a lungul liniei de îndoire 132 și este separat de acesta prin linia de tăiere134, pentru a defini un falț lateral opus. Linia de tăiere134 se extinde între două porțiuni ale liniei de îndoire 132. în mod asemănător, o a doua clapă încleiată 136 este conectată la un falț de capăt al panoului de partiție transversal 124 de-a lungul liniei de îndoire 138, care este preferabil întreruptă de linia de tăiere 140 pentru a defini un falț lateral al clapei încleiate 136.
Este preferabil ca o a doua pereche de panouri de partiție transversale 142,144 să fie conectate la panoul de partiție 94 și la panourile de consolidare 96. Așa cum este ilustrat în fig.1, panoul de partiție transversal 142 este conectat cu posibilitate de rabatere la panoul de partiție 94 de-a lungul liniei de îndoire 146 și este separat de acesta prin liniile de tăiere opuse 148, 150 care se extind între linia de îndoire 146 și linia de îndoire 160. Panoul de partiție transversal 144 este format din panoul de partiție 94, fiind conectat cu posibilitate de rabatere la acesta și la panoul de consolidare 96 de-a lungul liniei de îndoire întrerupte 160.
Sunt prevăzute o pereche de clape încleiate 152, 162, identice ca formă și configurație cu clapele încleiate 130 și respectiv 136. Astfel, clapa încleiată 152 este conectată la falțul de capăt al panoului de partiție transversal 142 prin linia de îndoire 154, care este preferabil întreruptă de linia de tăiere 158 pentru a defini un falț lateral al clapei încleiate.
Falțul lateral opus este definit de linia de tăiere 161 care se extinde în panoul de partiție transversal 144. în mod asemănător, clapa 162 este conectată cu posibilitate de rabatere la un falț de capăt al panoului de partiție transversal 144 de-a lungul liniei de îndoire 164 care este preferabil întreruptă de linia de tăiere 166 pentru a defini un falț lateral.
Este de subliniat faptul că, configurația structurii de partiție mediană poate fi modificată în conformitate cu cerințele de fabricație speciale, fără a ne îndepărta de scopul prezentei invenții.
De exemplu, structura de partiție transversală poate fi îndepărtată sau reconfigurată pentru a varia numărul de celule din interiorul transportorului.
RO 118580 Β1 în mod opțional, deschiderile 132,134 se profilează de-a lungul liniilor de îndoire 28 și respectiv 86 pentru a îmbunătpăți operația de îndoire în timpul procesului de înălțare a cutiei de carton în poziția de utilizare.
Cel de al doilea și cel de al treilea mod de realizare, arătate în fig.4 și respectiv 5, sunt formate din blocuri în mod substanțial identice cu blocul de formare al ambalajului de transport descris mai sus și ilustrat în fig.1, și ca urmare, doar diferențele sunt descrise în mod mai detaliat.
Cel de al doilea mod de realizare, arătat în fig.4, încorporează doar un tip de ureche de blocare 25 conectată la panoul median 26. Suplimentar, linia de tăiere 102 este în mod substanțial planară pentru a defini un falț inferior al panoului de partiție transversal 144 care este coliniar cu linia de îndoire 98.
Cel de al treilea mod de realizare, ilustrat în fig.5, încorporează doar urechea de blocare 100, extinzându-se de la panoul de consolidare 96, iar panoul median 26 nu include urechea de blocare 25.
Construcția completă a ambalajului de transport de tip coș, în oricare din modurile de realizare, pornind de la o condiție pliată, plată, a blocului din carton, reclamă o serie de operații de îndoire și încleiere secvențiale. Este de subliniat că procesul de îndoire nu este limitat la cel descris mai jos și el poate fi modificat în conformitate cu cerințele de fabricație particulare.
Astfel, panourile suport de mâner 80 și 82 sunt îndoite către în afară față de linia de îndoire 84 și într-un raport de față în față cu porțiunile superioare ale panourilor mediane 24, 26. Apoi, panoul de partiție secundar 104 și panourile de partiție transversale 42,124 sunt îndoite în jurul liniilor de îndoire 106 și respectiv 122 și în raport de față în față cu porțiunea extinsă a panoului de partiție 92.
Panoul de partiție secundar 104 și panoul intermediar 120 sunt asigurate, de preferință la panoul de partiție 92, prin încleiere sau alte mijloace adecvate, cunoscute în practica curentă.
Panoul de consolidare 96 este îndoit în jurul liniei de îndoire 98 și într-un raport de contactare de suprafață cu cea de a doua pereche de panouri de partiție transversale 142,144, astfel încât urechea de blocare 100 se extinde de la cea de a doua pereche de panouri de partiție transversale.
Este preferabil ca porțiunile panoului de partiție 94, marcate cu linii hașurate în fig.1, să fie asigurate la porțiunile respective ale panoului de consolidare 96 prin încleiere sau prin alte mijloace adecvate, cunoscute în practica curentă.
în mod asemănător, cleiul este aplicat la clapele 130,136; 152,162, și structura de partiție mediană 42 este îndoită în jurul liniei de îndoire 44 într-o direcție către interior astfel încât clapele încleiate 130,136; 152,162 să vină în raport de contact de suprafață cu respectivii pereți laterali 32 și 52.
Structura de capăt cuprinzând panourile de capăt 30 și 48 și panourile mediane 24, 26 împreună cu panourile suport de mâner 80, 82 sunt îndoite către interior, astfel încât panourile de capăt 30, 48 ajung în raport de contact de suprafață cu respectivii pereți laterali 32, 52 și panourile suport de mâner 80, 82 sunt plasate într-un raport de față în fată cu panourile de mâner exterioare 64 și respectiv 66.
Panourile suport de mâner 80, 82 pot fi asigurate la panourile mâner exterioare 64, și panoul median 24 este asigurat la panoul de partiție 92 de-a lungul unei porțiuni de capăt prin încleiere sau prin alte mijloace adecvate, cunoscute în practica curentă.
în mod asemănător, este de preferat ca panoul median 26 să fie conectat la panoul de partiție 94 și la panoul de consolidare 96 prin încleiere sau prin alte mijloace adecvate cunoscute în practica curentă.
240
245
250
255
260
265
270
275
280
285
RO 118580 Β1 în scopul de a forma o cutie de carton pliată plat, ambalajul de transport construit parțial, este îndoit în jurul liniei de îndoire centrală 28 astfel încât primul și cel de al doilea panou de partiție 92 și 94 și panourile mediane 24 și respectiv 26 ajung în raport de contact de suprafață și sunt asigurate împreună prin încleiere sau prin alte mijloace adecvate cunoscute în practica curentă.
Astfel, ambalajul de transport de tip coș este în condiții de pliere plată, gata de a fi expediată către o mașină de împachetat, în vederea aducerii la construcția finală și încărcării.
Forma ambalajului de transport se referă în general la tipul de construcție “cu cap săgeată. Totuși, este de subliniat faptul că panourile de carton exterioare pot fi adaptate pentru a forma un transportor de tip coș de forma unui paralelogram fără a ne îndepărta de scopul invenției.
în utilizare, ambalajul de transport este înălțat prin deplasarea falțurilor exterioare ale ambalajului pliat, definite de liniile de îndoire 44, 38 și 54 spre interior unul față de celălalt, separând în acest fel panourile de capăt 30 și 48 și 36 și respectiv 56 și plasând aceste panouri într-o configurație substanțial rectangulară, așa cum este arătat în fig.3.
Această operație de îndoire ușurează de asemenea construcția celulelor individuale, deoarece panourile de partiție transversale 112,124 sunt provocate să se deplaseze în afara aliniamentului cu primul panou lateral 32 și panoul de partiție 92 și sunt îndoite în jurul liniilor de îndoire 114,132; 126,138 astfel încât să se formeze trei celule C 1, C 2 și C 3, așa cum este ilustrat în fig.3.
în mod similar, panourile de partiție transversale 142,144 sunt provocate să se deplaseze în afara aliniamentului cu cel de al doilea panou lateral 152 și cu panourile de partiție și de consolidare 94, 96 și sunt îndoite în jurul liniei de îndoire 146,154; 160,164, astfel încât să se formeze alte trei celule (care nu sunt arătate în figură).
Fig.3 ilustrează poziția celulelor și structura de partiție mediană 44, atunci când cutia de carton este în condiție înălțată.
i 1 într-unul din modurile de realizare, baza 12 este apoi formată prin îndoirea primului și celui de al doilea panou de bază 14,16 în jurul liniei de îndoire 46 și într-un raport în mod substanțial perpendicular cu respectivul peretele lateral 32.
în mod opțional, falțul de capăt al bazei 12 este apoi asigurat la clapa încleiată pentru a completa construcția bazei. în alte moduri de realizare, baza 12 este formată după ce articolele au intrat în respectivele lor celule prin partea superioară sau partea inferioară deschisă a ambalajului de transport.
Astfel, ambalajul de transport de tip coș poate fi în condiție încleiată și înălțată sau în condiție pliată, în vederea transferului în facilitățile pentru încărcarea cu articole.
Ambalajul de transport de tip coș este apoi gata de a admite articole (care nu sunt arătate în figură) care sunt încărcate prin mișcarea relativ verticală dintre articole și ambalaj în timpul perioadei dinainte de alimentare, bine cunoscute specialiștilor ce activează în domeniu, prin care sticlele intră în celulele respective prin partea superioară deschisă a ambalajului de transport.
Ambalajul de transport de tip coș înălțat poate fi menținut în condiții de utilizare în timpul operației de încărcare, prin folosirea unor mijloace de conexiune detașabile, care conectează baza de transportor.
Fig.4 și 5 ilustrează fiecare un tip de asemenea mijloace de conexiune detașabile.
Trebuie apreciat că în modul de realizare ilustrat în fig.1 și 3, mijloacele de conexiune detașabile încorporează ambele tipuri de mijloace de conexiune detașabile ilustrate în fig.4 și 5.
RO 118580 Β1
335
Totuși, este de observat că numai una dintre versiuni poate fi încorporată în ambalajul de transport, fără a ne îndepărta de scopul prezentei invenții. întorcându-ne din nou la construcția primului tip de mijloace de conexiune detașabile, utilizate în primul și cel de al doilea mod de realizare a invenției, cu referire la fig.1,2, 3 și 4, urechea de blocare 25 cuprinde cârligul substanțial alungit de forma literei U, 27, cu o pereche de falțuri de blocare opuse 29, 31.
Urechea de blocare 25 este determinată a se deplasa în aliniament cu deschiderea de blocare de mai sus 20 prin mișcarea de îndoire relativă dintre structura de partiție mediană 44 și baza 12.
Urechea de blocare 25 este apoi determinată să treacă prin deschiderea de blocare 20.
întrucât panourile de capăt și laterale sunt deplasate în raport perpendicular, așa cum este arătat în fig.3, urechea de reținere 35 este determinată să treacă prin deschiderea de blocare 22, cu care ocazie falțurile de blocare 29 și 31 angajează porțiunea bazei 12 intermediar între deschiderile 20 și 22.
în primul exemplu de realizare a invenției, urechea de blocare 100, care poate fi asigurată doar la primul mijloc de prindere, este de asemenea inserată în prima deschidere 20 pentru a asigura un suport adițional.
Astfel, baza este angajată cu ambalajul de transport și acesta este asigurat în starea sa înălțată astfel încât încărcarea poate fi terminată și orice forțe neintenționate aplicate pe marginile laterale și capetele ambalajului de transport de tip coș nu conduc la întoarcerea acestuia la o poziție pliată, plată. Mai mult decât atât, mijloacele de conexiune detașabile mențin ambalajul de transport în condiția înălțat după încărcarea acestuia.
Desigur, în acele moduri de realizare, în care baza este formată după încărcare, mijloacele de conexiune detașabile sunt prevăzute să angajeze baza astfel încât să mențină ambalajul de transport în poziția înălțată.
într-un al treilea mod de realizare a invenției, arătat în fig.5, mijloacele de conexiune detașabile cuprind urechea de blocare 100 care se extinde numai de la panoul de consolidare 96 și prima deschidere 20, iar panoul de bază este ținut în loc de urechea de blocare 100, aceasta fiind angajată în prima deschidere 20, așa cum este arătat în fig.5.
Astfel, panoul de bază este asigurat la ambalajul de transport într-o zonă centrală în structura de partiție mediană pentru a o menține în poziția înălțată.
în timpul utilizării, urechile de mâner 72, 78 ale ambalajului de transport de tip coș sunt îndoite față de panourile de mână pentru a asigura în continuare structura panoului mâner H și ambalajul de transport așa cum este arătat în fig.3.
O problemă suplimentară privind practica anterioară este cantitatea de carton utilizată pentru a realiza un ambalaj de transport de tip coș cu celule de separare individuale.
Prezenta invenție permite să se realizeze o utilizare eficientă a foliei de carton, deoarece poate fi utilizat un bloc de carton mai mult lung decât lat întrucât blocul este asamblat de-a lungul marginilor laterale ale panourilor mâner și structura de partiție mediană se extinde de la panourile de capăt.
Prezenta invenție și modurile ei preferate de realizare se referă la un ambalaj de transport pentru articole, care este configurat să asigure o rezistentă satisfăcătoare pentru a ține sticlele în condiții de siguranță, dar cu un anumit grad de flexibilitate, astfel încât sarcina transferată mânerului să fie absorbită de către cutia de carton. Forma blocului de carton reduce la minimum cantitatea de carton necesară realizării ambalajului de transport.
Ambalajul de transport de tip coș poate fi aplicat la un șir de sticle pe cale manuală sau cu ajutorul unei mașini automate. Se anticipează că invenția poate fi aplicată la diferite tipuri de ambalaje de transport și nu este limitată la ambalajele de transport de tipul coș.

Claims (6)

  1. Revendicări
    1. Ambalaj de transport de tip coș adaptat să găzduiască o multitudine de articole, de exemplu sticle, cuprinzând o bază (12), niște pereți opuși laterali (32) și de capăt (30,34) și o structură de partiție mediană internă (42) Gare cuprinde cel puțin o ureche de blocare (25), care se extinde în jos pentru a conecta baza (12) la panoul de partiție median (24), caracterizat prin aceea că urechea de blocare (25) include o pereche de falțuri de blocare opuse (29,31), iar baza (12) cuprinde adiacent o primă și o a doua deschidere (20, 22), fiecare destinată pentru a admite și a reține într-un angajament de blocare, separat, câte unul dintre falțurile de blocare (29, 31) ale urechii de blocare (25), pentru a fixa baza (12) de structura de partiție mediană (42).
  2. 2. Ambalaj de transport, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că urechea de blocare (25) include un corp de blocare (33), care definește unul din falțurile de blocare (29) și o ureche de reținere (35), distanțată de/și conectată la corpul de blocare (33) printr-o porțiune intermediară (37), falțul de blocare (31) fiind definit de urechea de reținere (35).
  3. 3. Ambalaj de transport, conform revendicărilor 1 și 2, caracterizat prin aceea că prima deschidere (20) cooperează cu corpul de blocare (33), care se extinde prin deschiderea (20), în care porțiunea intermediară (37) este dispusă dedesubtul bazei (12).
  4. 4. Ambalaj de transport, conform revendicărilor 2 și 3, caracterizat prin aceea că urechea de reținere (35) cooperează cu cea de a doua deschidere de blocare (22), în care porțiunea superioară a urechii de reținere (35) este dispusă deasupra bazei (12).
  5. 5. Ambalaj de transport, conform revendicărilor 1 ...4, în care structura de partiție mediană (42) cuprinde suplimentar cel puțin o ureche de blocare (25), care se profilează din panoul median (26) și se extinde în jos pentru a conecta baza (12) la panoul de partiție median (24,26), caracterizat prin aceea că cel puțin o ureche de blocare (25) include un falț de blocare (29), iar baza (12) cuprinde o deschidere (20) pentru a admite și a reține falțul de blocare (29) pentru a fixa baza (12) de structura de partiție mediană (42).
  6. 6. Procedeu de realizare a unui ambalaj de transport, conform revendicărilor 1...5, dintr-un semifabricat având o bază, pereți laterali și de capăt, și o structură mediană de partiție, care cuprinde o ureche de blocare, care se extinde în jos, pentru a fixa baza de panoul de partiție median, urechea de blocare incluzând o pereche de muchii de blocare opuse, iar baza având două deschideri de blocare adiacente, caracterizat prin aceea că acesta cuprinde următoarele etape de realizare:
    - mișcarea relativă între structura de partiție mediană și bază pentru poziționarea deschiderilor de blocare dedesubtul urechii de blocare;
    - trecerea urechii de blocare prin prima deschidere de blocare;
    - mișcarea relativă între structura de partiție mediană și bază, în direcția către interior, pentru a determina urechea de blocare să treacă prin a doua deschidere de blocare.
RO99-01019A 1998-02-19 1999-02-16 Ambalaj de transport, de tip cos, si procedeu de realizare RO118580B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GBGB9803462.2A GB9803462D0 (en) 1998-02-19 1998-02-19 Article carrier and blank
PCT/US1999/003187 WO1999042383A1 (en) 1998-02-19 1999-02-16 Article carrier and blank

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO118580B1 true RO118580B1 (ro) 2003-07-30

Family

ID=10827220

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO99-01019A RO118580B1 (ro) 1998-02-19 1999-02-16 Ambalaj de transport, de tip cos, si procedeu de realizare

Country Status (4)

Country Link
AU (1) AU3293299A (ro)
GB (1) GB9803462D0 (ro)
RO (1) RO118580B1 (ro)
WO (1) WO1999042383A1 (ro)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE202005015988U1 (de) * 2005-10-10 2005-12-22 A&R Carton Gmbh Behälterträger
BR112012018357A2 (pt) 2010-02-12 2019-09-24 Graphic Packaging Int Inc transportador para acomodar uma pluralidade de recipientes, blanqueta para formar um transportador para acomodar uma pluralidade de recipientes, e método para formar um transportador

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2719649A (en) * 1951-07-19 1955-10-04 Robert Gair Co Inc Bottle carriers
US2783916A (en) * 1953-10-23 1957-03-05 Chicago Carton Co Carrying carton
US4187944A (en) 1979-03-19 1980-02-12 The Mead Corporation Article carrier and blank therefor
US4336878A (en) 1980-10-03 1982-06-29 The Mead Corporation Article carrier having improved locking means
US4413728A (en) * 1982-07-08 1983-11-08 The Mead Corporation Article carrier
US4927009A (en) 1989-04-27 1990-05-22 The Mead Corporation Article carrier
GB2248604A (en) 1990-10-09 1992-04-15 Mead Corp Basket-style carrier
US5611425A (en) * 1995-07-28 1997-03-18 The Mead Corporation Lock for basket sytle carrier

Also Published As

Publication number Publication date
GB9803462D0 (en) 1998-04-15
AU3293299A (en) 1999-09-06
WO1999042383A1 (en) 1999-08-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4504425B2 (ja) 物品用、特に瓶用のバスケット型の運搬容器
US4836375A (en) Wrap-around carrier
US5484053A (en) Basket-style clip carrier
US6247585B1 (en) Basket-style carrier having center cell partitioning tabs
AU682586B2 (en) Two-tiered article package
CA2187089A1 (en) Basket-style carrier with dividing strap
JPH11513005A (ja) 折り畳み防止型端板パネルを有するバスケット型キャリア
JPH09512239A (ja) バスケット型の物品キャリア
US6942140B2 (en) Carton with handle and blank thereof
RO117684B1 (ro) Ambalaj pentru transportul articolelor
US4852731A (en) Sling-bottom article carrier
RO118580B1 (ro) Ambalaj de transport, de tip cos, si procedeu de realizare
KR20000070293A (ko) 운반손잡이를 구비한 랩어라운드형 판지상자
EP0993410B1 (en) Bottle carrier
RO119078B1 (ro) Suport tip coş pentru produse
EP1436207B1 (en) Carton with handle and blank thereof
EP0447243B1 (en) Multipack for returnable bottles
RO119874B1 (ro) Structură din carton, pentru transportul produselor, metodă şi semifabricat pentru realizarea acesteia